Utvik på facebook

Det här inlägget handlar inte om fysiska utvik på facebook, utan om psykiska. Om människor som verkligen blottar allt.

Hela den här grejjen facebook har verkligen gått över gränsen. När ens släktingar 30+ skaffar det, så känns det lite löjligt. Jag har facebook själv. Trots att jag irriterar mig rätt mycket på själva fenomenet facebook, så finner jag det lite lugnande att veta att människor kan få tag i mig. Jag finns och jag går att få tag på. Dessutom kan jag hålla lite koll på kompisar. Det handlar nog om kontroll från min sida. Kontroll över vänner och kontroll över att människor kan få tag i mig. Då menar jag inte nära vänner utan snarare gamla kompisar som inte har mitt nummer längre.

Vad är det då som retar mig angående facebook?

Livshistoria
Jo, för det första så retar det mig att människor skriver ut hela sin livshistoria på den där lilla rutan där man ska skriva vad man gör. Normalt kan tyckas att skriva "såg timbuk igår, skitbra" eller "är i göteborg, nice!", ungefär. Men ganska ofta ploppar det upp saker som "jag jobbade mellan 12-17 igårkväll, sedan sprang jag en runda med hunden och efter det lagade jag min favoriträtt och nu ska jag till min kompis". Vem har egentligen frågat efter en redovisning på hela din helg? Skaffa en blogg!

Att berätta för mycket
Kärleksliv är busenkelt att följa på facebook, när det gäller vissa människor. De berättar när de ska på dejt, att de blivit kära etc. Är det inte lite privat att skriva framför minst ca 50 kontakter (antar att de flesta har minst 50 kontakter) om du ska på dejt? Har du hört talas om privatliv??

Dumma quiz
Det tredje som irriterar mig är när människor gör quiz som "vilken är din favoritfärg?", "När kommer du gifta dig", "Vad kommer dina barn heta?". Det är rent idiotiskt enligt mig att göra en quiz angående vilken favoritfärg man har, vet man inte det? Och att fråga vad ens barn ska heta är lika dumt. Ett quiz blir väl kul därför att det byggs på någonting personligt och sedan visar ett resultat som kanske kan stämma? Det måste väl finnas någon sannolikhet i ett quiz eller ska det vara så dumt att det därför blir kul. Men ens favoritfärg är bara korkat.

Andra quiz som är ännu mer irriterande är quiz som bevisar folks dåliga självkänsla! "är du snygg?". "är du bra på att kyssas?" eller "Hur bra flickvän är du?". Skaffa lite självförtroende och fläk inte ut dina personliga komplex på facebook! Om du nu gör quizet, måste du publicera det? Jag kan lova att människor kommer inte börja att tycka att du är snygg för att ett quiz som du publicerar säger att du är det. Quizet har inte sett dig!! Hur man ens kan göra ett quiz angående vad ens ungar ska heta eller när man ska få barn är helt uppåt väggarna enligt mig.


Jag tycker man ska ta tag i sitt liv och inte fläka ut sig helt inför människor på facebook. Om man har en blogg är det en annan sak känner jag, för det känns lite mer privat. De människor som vill läsa gör det. Har jag bett om att få reda på hur din helg har varit eller om du dejtar en skitsnygg kille? Isåfall skulle jag läst din blogg, därmed punkt.

Gossip girl!

Idag var det bästa avsnittet på länge, eller vad säger ni? Spännande att få titta in i Lillys förflutna och få reda på mer än det uppenbara, det som syns. Man vet redan det mesta om de flesta i programet, så det var riktigt kul att de hade lagt in Lillys tonårstid i delar av avsnittet!

Chuck är så jääkla söt! Tänk att han ordnade allt för att Blair skulle få den perfekta kvällen... som hon drömt om sedan hon var liten. Han älskar henne verkligen, men vågar liksom inte visa det.. Jag tycker att han och Blair ska bli ett par! Jag har aldrig tyckt att hon passade ihop med Nate, han är lite tråkigt, eller vad tycker ni? Visst, alla har sina personligheter och han är en jättebra kille; snäll och sympatisk, men känns inte som att han och Blair är det utlimata paret faktiskt. Hon dumpade ju honom, så kanske det finns plats åt Chuck nu?




Picknick i det gröna!

Vilken fantastisk dag det har varit idag! Har verkligen känts som balsam för själen :) Hade picknick vid en badplats med både gräsmatta, träd, klippor och en liten sandstrand med klippor. Helt sjukt skön dag av bara njutning - utan plugg eller något annat som upptog tankarna. Jag har sån góóó släkt! Alla har sina personligheter och de är sjukt olika! hehe men det är det som är charmen... Blandad kompott kan man verkligen säga!

Här är bilder, så jag låter de tala nu! :)








1. Jag och brorsan picknickar!
2. Kusinbarnet Oskar, inte del av den släkten, men eftersom han var hos oss i helgen hängde han med!
3. Min coola morfar!
4. fr.vänster: Mamma, brorsan, Oskar, kusinen Jennie och Pappa
5. Kusinen My ligger o solar
6. Jag&Jennie njöt på bryggan. Vattnet var k-a-l-l-t!
7. Jennie :)
8. Jennie&Henrik på bryggan
9. Brorsan med en Heineken. Riktigt sommarfoto :)
10. Fr vänster, My, mormor, mamma, jag, Jennie och Mys mamma, min moster - Carina :) Hmm alla har någin form av rosa utom jag, ser ni det? Komiskt! Mitt linne är limegrönt, men bilden blev så jäkla ljus.

Djungelfadder

http://thaikalle.blogg.se/2009/may/tradtrollet-billi.html#comment

Kolla in denna blogg, speciellt inlägget som jag länkat till. Åhh apor är söta! När jag läste det kunde jag inte annat än att vara en stolt djungelfadder :)

Imorgon drar vi i familjen till Karlshamn med kusiner och mormor&morfar. Där ska vi träffa min andra kusin och min moster och hennes sambo då.Vi ska ha lite picknick vid stranden, förhoppningsvis under en fin sol som värmer oss och bärandes på lite kläder! Spela kubb och så, fira mors dag :) Jag tar med kameran, så hörs vi imorgonkväll!

Shit, jag hoppas jag är hemma till Gossip girl!! Annars går jag under. Måste fråga mamma imorgon... Shit pommesfrites vilket i-landsproblem :p Eller Sofie-problem kanske jag ska säga.

Take care nu alla söta läsare, ni är underbara!
Fast det bara är ett fåtal av er som kommenterar, så är jag glad av att veta att ni trogna läsare finns där ute någonstans och att ni läser min blogg :)

De eller dem?

Jag är grym på att använda de och dem rätt. Enligt mig. Vet ni hur jag blev så grym? Jag fick ett superbra tips från en lärare på högstadiet.

Dem ska skrivas i meningar där det hade kunnat sättas ut ett "oss"
De ska skrivas i meningar där det hade kunnat sättas ut ett "vi"



Exempel 1. Vi retade dem.
Regel: Vilket hörs bäst - vi retade oss, eller vi retade vi. Jo oss, alltså ska det vara dem.

Exempel 2: De skjutsade mig hem.
Regel: Vilket hörs bäst - Vi skjutsade mig eller oss skjutsade mig - Jo vi, alltså är det de.

Denna regel har hjälp mig i de allra flesta fallen, men finns självklart undantagsfall även i denna regel.

Det kan också omtolkas som att det ska vara "de" i fall när det handlar om personen som gör något, alltså huvudpersonen och "dem" när det handlar om personen som någon gör något åt, alltså den andra personen.

Exempel. "De log" (det är de som gör något, huvudperson)
Eller, "När jag sa hej log dem." (där är det "dem", därför att det är jag som är huvudpersonen och de andra person)


Hoppas detta var till hjälp för er som har problem med "de" och "dem"! :)

Snygg för att blogga?

Tjolahopp!!

Nu är middagen avklarad, här ser ni den!


Familjen och Oskar på kanten. Grillat till middag.


Och jordgubbar!! MUMS. Fan vad gott det är.

Jag läste ett inlägg på blogg.se:s startsida. Det var en tjej som påstod att man måste vara snygg för att få en framgångsrik blogg och att hon inte ville sätta ut bilder för att det tog bort vikten från texten. Jag läser ingen blogg, förutom mina kompisars, som är utan bilder. I bloggar som tillhör tjejer jag känner, kan jag klara mig utan bilder, för jag bryr mig om vad som händer i deras liv, men andra tjejers bloggar läser jag typ 50% för bildernas skull. Vad vore Stinalees blogg utan bilder? Jag älskar att se henne och hennes kläder, hon är sjukt vacker och inspirerar mig verkligen i klädstil! Till en viss del ;) Egoina hade inte heller varit speciellt rolig utan hennes bilder, inte heller Kenza exempelvis. Även mindre bloggar som jag råkat hitta, lägger upp mycket bilder. Det är en fin design och vackra foton som fångar mig, annars blir det bara att surfa vidare direkt. Men vad fasiken hade deras bloggar varit utan text? Ingenting. Bilderna kanske fångar mitt intresse, men texten behåller det. Som ordspråket brukar säga... Ett fint yttre fångar uppmärksamhet, men en fin insida behåller det!!!

Måste man vara snygg för att blogga?
Mitt slutgiltiga svar är: Man blir inte känd genom sin blogg enbart för att man är snygg, i så fall hade jag legat etta på blogglistan för faasiken ;)


Solat =)

Har varit ute och solat nyss i trädgården - invigt min nya bikiniöverdel! Jag fick lite färg ser det ut som, finns en viss nyansskillnad innanför bh:n och shortsen. We'll see. Jag är så jädra vit så hade varit nice att öka brunheten liite innan man intar stranden. Får väl se om det blir något Åhus detta året, har inga vänner här omkring längre. Kanske blir med Peet om han är ledig från lumpen, annars om Linn är på besök. Annars blir det nog Lomma för min del, också jättefin strand utanför Malmö.

Igår var bussen som Dilshad kom med 45 minuter sen!! Förstår ni? Det var värsta kön vid Lund tydligen. Stackaren. Han skulle kommit kvart över sju och kom klockan åtta istället. Men bra att ha internet på luren i sådana situationer! Blev lite titt på talang och fika med föräldrarna. Alltid lika trevligt när han träffar dem, de tycker så mycket om honom verkligen. Det gör mormor&morfar också :) Och brorsan hehe. De träffas inte jätteofta, så det är jättekul när de väl ses och snackar. När jag flyttar ska jag ha inflyttningsfest med familjen, Dilshad och mormor&morfar.

Ska spela Sims med Oskar nu, har inte gjort det än. Och äta godis :p

Ha en bra lördag :D

Videoblogg 29 maj

Idag är det den 29 maj och jag och älsk har varit ett par i två år och en månad *jihoo* hehe. Denna video gjorde jag för ett par timmar sen, men har ej gått att ladda upp på youtube! Meen här får ni :) Plus några bilder på mitt nya linne ♥




Köpt skönhet

Jag tittade på Super-size versus super-skinny innan ikväll och reportern var i, vad jag minns, LA (det var i alla fall i en stor amerikansk stad). Där verkade det som att skönhetsoperation var som att köpa smink. Typ; vilken foundation ska jag välja? hade bytts mot: vilken näsa ska jag välja?

Sköterskorna till kirurgen på en skönhetsklinik hade opererat näsan, förstorat brösten, fixat fett under ögonen och en av de ville fettsuga sig. Hennes mage var som min! Okej nu vet kanske inte ni hur min mage ser ut men hennes mage var fint platt, men ändå inte som en planka. En 34:a skulle jag chansa på. En muskelknutte skulle också fettsuga sig på sidan av magen. Ni har kanske hört också att operationer där män sätter in silikon som muskler blir vanligare? Bisceps av silikon.

Jag är egentligen delad. Jag tycker personligen att man ska förbli den man föddes till och inte ändra på sitt utseende. Jag tycker det är okej att ändra vissa extrema saker, men inte saker som görs utav fåfänga. Jag tycker det är fel att vi kliver in i en värld där man inte längre vet vad som är fake och äkta. Tjejer jämför sig med andra, utan att vara medvetna om att kvinnan/tjejen i fråga har opererat sig, vilket gör att tjejer blir osäkra på sig själv för att de tror att det är normalt att se ut så som den kvinnan/tjejen gör. Jag tror att det föder en massa dåligt självförtroende och jag är övertygad om att de personer som opererar sig är osäkra människor, människor som inte kan acceptera sitt eget utseende. Om operationer tar över allt för mycket kanske det till och med blir så att människor kommer att tänka "men guud vad ful, varför har han inte opererat sig?", eller "vilka små bröst! vad konstig hon är som inte skaffat silikon" och det vill vi inte, för det reducerar det egna valet och gör att en del människor kommer att känna sig tvingade till operation för att bli accepterade. Ett stort skäl att jag själv aldrig skulle operera mina bröst är för den sortens kille jag hade lockat till mig. Då får man ju bara svin efter sig och de flesta tjejer vill ha en pojkvän som säger att det är fel med skönhetsoperationer och som tror på inre, naturlig skönhet. Det kan man ju tyvärr inte få om man har genomgått en skönhetsoperation.

Den andra sidan av mig tänker att det kan vara bra med skönhetsoperationer, eftersom inte alla människor har fått chansen att känna sig vackra, bli beundrade eller få blickar efter sig. Det finns nu en möjlighet för alla att bli vackra, inte bara de som hade turen att födas med skönhet. Vi lever bara en gång och tänk vad orättvist att få leva ett liv som totalt baseras på ens inre skönhet. Inga busvisslingar, komplimanger eller beundrare. Eller att gå igenom livet med komplex, när en operation skulle kunnat ha räddat en från detta. En annan god sak som kan komma ur detta är att om vi inte längre kan se skillnad mellan äkta och fake så kanske vi slutar jämföra oss med varandra. Jag har ju haft komplex för mina bröst. De osäkra tankarna kommer i perioder och har gjort det sedan jag var runt 16. De brukar komma fram under sommaren, då fler tjejer kastar av sig kläderna och då man ser allt man inte har. Löjligt, men det stämmer nog in på många tjejer! Ska försöka ändra på det i år!! Om jag då hade vetat att skönhetsoperationer är utbrett och många tjejer har silikonbröst, hade jag kanske inte i lika stor utsträckning tittat på andra och tänkt att jag inte är normal.


Min slutsats är att jag tycker operation är okej i tydliga fall med en skavank som man upplever hämmar ens liv. Men att genomgå skönhetsoperationer på samma sätt som man går till frisören är ju bara fel. Men det är så det är, det finns överkonsumtion av allt i vårt samhälle.

Det finaste är naturlig skönhet :)


Älskling kommenterar

Var tvungen att publicera Dilshads kommentar som ett inlägg. Jag gillar det han har att säga :)

förvirrad...vääldigt förvirrad ! om Länge Leve Djuren!!:
dom läser din blogg, dom tänker sig in i situationen, dom äcklas och känner skräck, dom tycker det är fruktanstvärt om det hänt...samtidigt som dom står med en kebabrulle, hamburgare, skinka, ja u name it..

låt oss säga att en gris hade förstått allt som hände människan..vi blir till köttfärs, vi blir till julskinka, vi blir till gyros, dom grillar oss hela med ett äpple i munnen, och samtidigt tänker dom "oink..du..oink oink...tänk om detta hade hänt oss grisar oiiink...hade då inte världen sett konstig ut? oink...varför är detta rätt mot människor.." samtidigt som dom står och skär av huvudet och sen ta ryggen för att få det finaste köttet på människan....

jag fattar bara inte varför folk inte begriper riktigt vad kött är för något...alltså KÖTT....vävnader, senor, blood, fett, jag menar jag tycker det är rätt konstigt att människor petar sig i näsan och inte kan äta det, jag tycker det är väldigt konstigt att vi äcklas av att ta på någons finne, jag tycker det är konstigt att vi inte kan slicka en främling i röven....jag tycker det är konstigt för de djur man äter har förfan likadana vävnader, blood, röv, finnar osv osv osv...

vad är det med den köttbiten som gör att du verkligen vill ha den så illa in i din mage ? smaken ?? det är nog mest kryddan som gör "köttsmaken" är det nyttigt ? garanterar nog att vegetariskt är fuckt mycket nyttigare, är det umgänget? med andra ord "grupptryck" ? kan nog säga att där inte finns en eller två vegetarianer så varför inte bara säga det om du vill det ?

alltså att äta små barn ? hur hade ni tyckt det hade suttit i menyn ? potatisklyftor med marinerad barn bröst och grillade barn armar med tryffel sås och en liten liten hint av baby hals mmmmm jammi...? bon fucking apetit !
man tänker kanske inte på att ett lam, en kyckling, en kalv, en gris kan vara så unga...jag tror inte kycklingar får fira sitt ett års kalas, lammen kanske når upp till 2 om jag inte tror helt fel, men still, a kid !

jag förstår fortfarnde inte vad skillnaden är liksom, som jag sa innan..likadant blood, vävnader, organ, hjärna, sinne, själ, kärlek för sina egna..dom äter, dom dricker, dom skiter, dom pissar, dom föder dom knullar, dom lever sina lyckliga dar tills människan tar fatt i dom, barbariskt inte sant ? aja...hoppas nu männskligheten fattar ett o annat ...länge leve djuren !
IP: 83.249.22.26

Mysdag

Min dag i bilder :)



Har kunnat ta hand om mina flicks! Såhär ser det ut i vardagsrummet framför mig just nu. Lillan tuggar på grönsaker och Shelly sitter i det trähuset som ni ser på bild.


Myst med gifflar och IKEA-katalogen.  Såg inte så mycket jag ville ha, men en fin bokhylla till toaletten. Har en hörna där nämligen, där det nog får plats en liten hylla. Men iof kanske man måste ha tvättkorgen där... Sen ska jag i vart fall köpa ett laptopstöd som man sätter datorn på, för jag har alltid den i sängen och i knäet, vilket inte är bra för fläkten i datorn. Den kvävs.

Utom detta har jag ändrat min adress från och med 1:a augusti och som ni vet, beslutat vem jag ska rösta på i valet. Det är bra att ha det gjort. Har kanske liiite dåligt samvete att jag inte åkte till skolan. Elmi&Caroline hade tydligen hållt på ett tag. Men å andra sidan är de omständiga människor, jag hade säkert kunnat göra innehållsförteckningen på 30-40 minuter om jag fått..


Länge Leve Djuren!!

Ni har kanske hört de senaste avslöjanden om hur grisarna hålls i Danmark? De hålls i många fall i stall så tätt att det är svårt att få plats och de håller huvudet högt för att slippa klaustrofobin. Suggorna hålls alltför ofta i små burar där hon bara kan stå eller ligga. Hon kan inte vända sig och de flesta ligger då de har för svaga ben för att orka stå. De får liggsår.


När de ska föda flyttas de till en större bur för att kultingarna ska få plats, men inte heller här får de plats att vända sig. Föda förresten. Är det inte hemskt att suggor insimineras med sperma för att få kultingar, som sedan blir vår mat?


Vi omvandlar allt detta till människor. Människor föds upp i skitiga stall där de får stå så tätt att de får klaustrofobi. Och då har de tur, för vissa hålls i burar där de inte kan stå upp, bara sitta. De insimineras med sperma då och då och föder barn, för att de som föder upp de ska få mer pengar och sälja deras bebisar till köttindustrin. När människorna är tillräckligt stora och feta skickas de med lastbil flera mil, där de får stå tätt in på varann och ramlar på varandra. Sedan får de en elpistol i röven om de går för sakta in till slakteriet, där de töms på blod...

Mysig historia va? Varför är detta okej när det gäller djur?? Det är såhär det går till i vårt kära grannland och förresten vill EU få bort den svenska lagen som säger att grisar måste sövas innan de slaktas. Eu vill att de ska tömas på blod när de endast är bedövade.. Hänga i taket och titta på sin kompis bredvid.



Du kan göra något åt detta i EU-valet! Rösta på Carl Schlyter från Miljöpartiet. Djurens rätt tipsar om djurvänliga kandidater, här!

På djurens rätts hemsida kan du skriva på flera protestlistor, mot bland annat plågsamma djurförsök. Ett exempel är på Linköpings universitet, där råttor hängs i svansen och hälsenan skärs av. De får inte en chans att äta, utan får gå omkring på framtassarna, eftersom de ju hänger i svansen. Sedan dör de två veckor senare. Fråga mig inte varför detta görs, för det vet jag inte och det spelar ingen större roll för det är inte okej med plågsamma djurförsök! Om ni vill skriva på protestlistor gå in här.


Dessutom fick var fjärde svensk grisgård anmärkning enligt Djurens rätt för bara några månader sedan. För lite halm, liggsår, fixering, magsår. Dont eat meat.


Älska

Min pojkvän är bäst därför att...

... han minns små saker jag säger
... han ser saker, som exempel att jag bär ett annorlunda armband än jag brukar
... han får mig att känna mig avslappnad även i stressade perioder
.... han erbjuder sig alltid att betala (även om jag ibland måste slåss för att lämna mitt kort först till kassörskan!)
.... om jag inte gillar maten jag beställt erbjuder han sig alltid att byta med mig, eller om det är pizza att ta halva var.

.. Det är kärlek :)




Om nio veckor kommer vi att bo 3 minuter från varandra. Jag kan inte fatta det. Det kommer vara så jävla underbart. Inte en timme, utan tre minuter! :D

Rött&trött

Im so damn tired! Jag behövde gå klockan två från skolan idag, för att skriva kontrakt som ni vet. Då skulle Elmi&Caroline göra klart det sista. Bara rätta till lite, sätta innehållsförteckning och sidnummer. Men det hade de inte gjort. Så ville de ses imorgon, vilket gjorde mig på dåligt humör eftersom det blir ingen picknick på grund av vädret och jag orkar inte åka 8 mil för att skriva en innehållsförteckning. Vi ska ju inte ens lämna in arbetet i skolan, utan maila in det. Det är så otroligt jobbigt för mig att ses halv tio i Malmö. Det innebär att jag måste gå upp halv sju, det tar en timme att mata Shelly. Imorse hade jag 20 min på mig att göra mig själv klar och jag hann inte äta någon frukost utan fick ta med mig mackor.

Dessutom sa Caroline tidigare ikväll att hon höll på att ändra massa i uppsatsen, så sa jag att jag kunde göra innehållsförteckningen och sen skicka in det, så slapp vi ses imorgon. Vad fanns kvar att göra då liksom? Men Elmi var så jädra tjatig om att vi måste ses så till slut beslutade de två att de skulle ses och göra allt. Whatever. Verkar inte som att man är speciellt litad på av dem och vet ni? Och. Jag orkar inte bry mig om uppsatsen längre och jag tänker inte åka så långt och gå igenom så mycket på morgonen för att göra något som tar max en timme. Om de inte tror jag kan så får de göra den själva. Caroline har ändå ändrat de flesta millimetrarna i arbetet redan, så det finns väl inte så mycket av mig kvar ändå..

Jag är irriterad, som ni märker och jag orkar inte bry mig om den här uppsatsen mer nu, så enkelt är det. Nej, inte ens för att ta sista taget. Jag spyr på den. Ursäkta mig.


PS. Jag går igenom en röd period nu också, vilket kan betyda att jag är tröttare och argare än vanligt :p. Vet ni vad min pojkvän sa? HAHA. Vi pratade om en tant som var sur, så sa han att det kan vara för att hon har mens. Så berättade han om en tjej på hans jobb som tydligen fått anfall en dag på en kollega på grund av en liten skitsak. Så säger han"Jag vet inte vad det är med er tjejer när ni har mens, det verkar som att ni blöder ut er identitet för fan". Hahaha, vet ni hur mycket jag skrattade? DS

Kontrakt klart!

Hej vänner!!
Just nu sitter jag på Arlövs biliotkek och har skrivit klart loggboken för B-uppsatsen. Jag sitter här därför att jag skrev på kontrakt tidigare och ska träffa love sen, därför passade jag på att sitta här och skriva loggbok, vilket jag inte gjort tidigare.

Att skriva kontrakt var spännande :D Hon var väldigt trevlig och jag fick en fet pärm med allt man kan tänka sig undra över, nummer att ringa, tvättstuga, målning, hemförsäkring, städtips - ja allt bra! :) Känns skitkul!! Fick parkeringsplats också. Den gatan jag ska bo på heter Rapsvägen.. Finns det något mer Sofie? :) Med tanke på att jag älskar rapsfält! hihi.

Biblioteket här är nice. Litet, men luftigt, fint och tyst. Några pågar som sitter och pratar tyst mittemot hehe. Jag känner på mig att detta kommer bli superbra! Ska måla lägenheten antagligen precis när jag flyttat in.. Toppen att flytta i augusti också, då kan jag åka till stranden med älskling lättare och med Linn. Ha sena pratkvällar på balkongen :D

Inlämning för uppsatsen imorgon ja. Jag tror inte det blir så jävla bra, men helt okej... jag är väl halvnöjd med de delar jag gjort. Men nöjd med tanke på tidspressen. 25 sidor.. Aja, får väl se. Sen blir det picknick med klassen klockan tolv imorgon :D Kommer bli askul! Bara det är fint väder. Hade varit kul om någon haft kubb... jag har, men orka ta med det 8 mil haha. Noo I dont think so. Vi hittar säkert något att roa oss med.

Nu har jag 10 min kvar på min tid här, ska läsa mina favoritbloggar o sen vänta på love. Måste äta något, är svinhungirg!! Hörs sen mina gullungar!!



Bästa sommaren!

När jag kom in till Bistro stod alla runt baren och jag möttes av Bobans "HÄR KOMMER SOFIIIIIIIIIE!!" med applåd haha. Och alla vände sig mot mig. Där kände man sig som en stjärna :D Min chef, han gillar mig! Och jag gillar honom :D Det fanns några gamla ansikten, bland annat två av kockarna, två servitriser och Siimon :) Sen en tjej som ska börja servera där som jag umgicks med i typ nian och ettan på gymnasiet. Lite kul. Men vi har dock inte pratat sen dess när vi har sett varann och så, så jag vet inte hur bra kontakt vi kommer få.

Jag känner på mig att det kommer bli en supersommar :D Skitroligt att jobba, när jag är ledig så är jag LEDIG, inga saker som måste tänkas på i läxväg eller böcker som man borde läsa. Bara singstar, blogg och sånt roligt :D

Fan vilken underbar sommar detta kommer bli :D Och några av er ska spendera den med mig :D Jag ska helt enkelt göra detta till den bästa sommaren EVER. En utmaning till mig själv :D

Okej? Minns detta så kör vi en backup i augusti med hur det har gått haha. Vilka hänger med mig i min utmaning?



Aldrig mer Halens

Jag vill utfärda en varning till er som inte redan varit med om det.

Jag tänker aldrig mer beställa från haléns. Never again. Varför? Jo för att jag fick betala 55:- i frakt för att få bikinin, 55:- i frakt när jag bytte toppen och 55:- i frakt när jag sedan skickade tillbaka allt eftersom varken storlek 32/34 eller 36/38 passade. Kan jag hjälpa det? Jag bara undrar. Jag mätte mig och enligt mätningen skulle jag ha 32/34. Är det verkligen då MITT fel att den inte passade??

Nu har jag alltså en faktura på 184:- för tre frakter och fakturaavgift. Och vad har jag fått? Inget förutom en ångest.

aldrig mer Halens, det är en sak som är säker.

Aldrig mer postorder över huvudtaget. Om man ska shoppa på h&m så kan man vänta till plaggen når butik, för det blir aldrig rätt!!

Sunny day..

Underbar dag! Min älskling har varit på komvux och talat om att läsa upp ämnen så att han ska kunna söka till byggingenjör. Jag hoppas det går vägen! :)

Sitter och pluggar nu och skriver en inledning till vår uppsats. Jag älskar att skriva inledningar, att fånga läsarens intresse. Vad sägs om min inledning??


- " Jag får inget jobb, därför kastar jag sten. Jag har sökt jobb i tre år, men du vet hur det är 'Var kommer du ifrån? Rosengård. Jaha, kul att du kom hit. Hej då.'"


Citatet kommer från artikeln "Ungdomshänget styr Rosengård" som publicerades i Sydsvenskan den 29 april 2009. Skribenterna skildrar deras upplevelse när de besökte området och talade med ungdomar, i bland annat Herrgården. Den här personen påstår att han/hon inte får arbete på grund av att han/hon bor i Rosengård. Om detta är sant, varför är det så här? Även om det inte är sant att han/hon inte fick jobbet på grund av sitt bostadsområde, är det dock relevant, då det visar att personen i fråga känner av en stigmatisering. Han/hon känner sig stämplad av sitt bostadsområde. Vi vill i denna uppsats undersöka Malmös ungdomars känslor och tankar inför Rosengård. Anser de att den bild media ger utav Rosengård stämmer? Vad är deras egen bild och har de kanske fått den från någon annanstans än av media? Är Rosengård ett område de undviker och kan det vara så att området är stigmatiserat bland ungdomar i Malmö?



Inledningen behöver inte vara akademiskt skriven om ni undrar, den kan vara populärkultur sa vår handledare :) Om jag inte haft läxa hade jag mer än gärna suttit ute och solat. Men nu ska jag städa efter marsvinen, ta in de i buren och sen får jag väl mata Shelly lite till och fortsätta med läxan.

Det roliga är att jag kan gå ut sen, ska till Åhus på personalmöte ju :) Bistro! Min arbetsplats alltså, restaurang Bistro i Åhus.

Vi hörs sen, skriv något kul! Länka till din blogg, do something så att jag får något kul att läsa sen!! :)

Romantic outfits

Tänkte visa upp lite nya kläder jag köpt och eftersom det var populärt med min lilla catwalk sist, så blir det en repris på den!

Den första tröjan är gammelrosa (ljusljusrosa), även om den ser vit ut i videon och kommer från New yorker. Den rosa tunikan är från Gina och klänningen är från h&m, men jag har sytt upp den cirka 8 cm. Eftersom plaggen är ganska romantiska valde jag en romantisk låt :)

Robbie Williams & Nicole Kidman - something stupid


 

Arlöv nästa :)

Jag fick lägenheten idag! Jag ska skriva kontrakt på torsdag. Jag ska flytta till Arlöv, det är en del av kommunen Burlöv, som även består utav byn Åkarp.  Det ligger ca 7 km från Malmö och 1,5 mil från Lund. Arlöv har 16 113 invånare och Burlöv är faktiskt till ytan den näst minsta kommunen i Sverige!

Jag tror jag kommer stortrivas där! Lägenheterna är superfina och det jag gillar med Arlöv är att lägenhetsområdet är fint och har grönområde och därför inte ser lika betongaktigt ut som andra lägenhetsområde. Sen har de stoora inglasade balkonger :) Där finns också allt jag behöver inom ca 4 minuter promenad från mitt hem - ett köpcentrum med alla de bästa klädesaffärerna, mataffär, apotek och lite längre bort finns pizzerior, konditorin, bibliotek (dock ingen kurslitteratur där), pub, bowling, tandläkare och vårdcentral. Att det bara tar ynka 5 minuter med tåg till Malmö sätter pricken äver i:et :) Jag pluggar ju där, som ni vet så nu kommer min pendlingstid att vara cirka 10 minuter istället för 1,5 timmar. Dessutom nära mina vänner och min pojkvän.

Så dit ska jag flytta den 1:a augusti. En lägenhet med sovalkov, hyfsat stort kök och en väldigt bra, stor balkong :) Jag är nervös som fan att flytta hemifrån, så ni vet :p tihi


Bilder av mig









När jag och mamma var i skogen och gick innan idag.

EU-val

Jag tycker det är superviktigt att rösta i EU-valet! För EU styr mycket av vad som sker även i Sverige ska jag säga er! I Metro publicerades lite fakta från varje partis önskemål, om ni såg det. Men jag skriver detta inlägg för alla som INTE läste artikeln. Här är de jag tycker är bäst:

Socialdemokraterna:
- Begränsa EU's makt på områden som alkoholpolitik, sjukvård och kollektivavtal - den svenska modellen ska gälla i Sverige!
- Öka samarbetet inom EU för att stoppa den organiserade brottsligheten
- Använd EU-pengar för att investera i bland annat stora järnvägsbyggen och klimatsmart renovering av bostäder
- Investera i förnybar energi och undvik att nya olje- och gasledningar byggs

Bra för att de vill satsa på att Sveriges lagar ska gälla, men samtidigt samarbeta med andra länder, samt satsa mycket på miljön!

Centerpartiet:
- Skapa en europeisk miljödomstol som kan döma ut bäter för brott mot miljölagstiftningen
- Inför en gemensam flykting- och asylpolitik
- Inför gemensamma minimistraff för organiserad brottslighet
- Arbeta för fri rörlighet av arbetskraft, patienter och pengar.

Bra för att även de vill satsa på miljön, arbeta tillsammans vad gäller sjukvård, pengar, arbetsmarknad, asyl och brottslighet, vilket man behöver vara fler för att klara av ibland! Ju fler desto bättre där.

Folkpartiet:
- Skapa ett europeiskt FBI som arbetar mot människohandel, terrorism och organiserad brottslighet
- Minska utsläppen genom att satsa på kärnkraftverk och förnyelsebar energi
- Inför samma bra varuinformation och märkning i hela EU
- Ta Sverige in i EMU. Partiet vill ha röstning före 2011.

Bra för att de vill satsa på miljön, kämpa mot människohandel och brottslighet, märkning av varor tycker jag är superviktigt då jag i stort sett alltid läser på innehållsförteckningen när jag ska äta något. Jag vill ha EURO! Det är inte kul att inte kunna resa utan att bli rånad vid växlingen. Euro är bra, det har blivit bra för alla länder!

Och så det partiet som jag absolut INTE kommer rösta på!
Sverigedemokraterna:

- Försvara Sveriges modell för avtal och lönebildning på arbetsmarknaden och minska möjligheten för arbetskraftsinvandring
- Ta Sverige ut ur EU och fram tills dess minska EU's inflytande.
- Arbeta mot en invandringspolitik som underställs EU. Partiet menar att en stor invandring från vad de kallas kulturellt avlägsna länder, bland annat innebär en ökad brottslighet.
- Stoppa Turkiet från att bli medlemmar i EU.

Dåligt för att de vill isolera Sverige från Europa! Stoppa arbetskraftsinvandringen, men då innebär ju det att inte heller svenskar kommer kunna jobba utomlands lätt? Hur ska vi överleva utan invandring? DET FÖDS FÖR LITE BARN! Get that! Varför ska vi stoppa Turkiet från att bli medlem om vi själva ska gå ur? Om vi går ur behöver vi väl inte bry oss om Turkiet?

Hoppas ni lärt er lite mer om vad de olika partiena vill. Om ni inte gillar EU så finns det säkert andra parti än Sverigedemokraterna som håller med.

Syrener



Som ni läsare kanske märkt så är söndag för mig:
Städa, plugga, Gossip girl!
Efter städningen är det alltid kul att piffa lite extra, så jag gick ut och
plockade syrener i vår trädgård.  Passar ju perfekt på mitt lila rum!
Nu kan jag sitta här och känna mig  fin i mitt fina rum medan jag pluggar *haha*. Håller på att läsa Den delade staden. Handlar om boendesegregation.

Imorgon hoppas jag att Linn kan ses,
känner att jag verkligen vill träffa henne - var för länge sedan!
När var det ens? Hmm.. För två veckor sen kanske??
Är också dösugen på ett par ljusa jeansleggins jag såg igår på Vero moda.
Ska prova de om hon kan ses och den där blommiga tunikan som jag
aldrig hann prova igår för vi hade så lite tid. Hoppas på lite shopping,
eftersom jag denna månad har  1200:- över! Shoppa för 500 och spara 700?
Imorgon är det nya pengar!

Ha en bra söndag!

Ps, visste ni att syren heter lilac på engelska? Ds

Självförtroende!

Jag tycker så mycket om tubtopar/klänningar och ville även ha en bandeaubikini, men alltid när jag tagit på mig den typen av plagg har mitt "armhålsfett" (jag vet, det låter inte fint, men vad ska jag kalla det?) putat ut ovanför linningen. Jag har inte sett/hört att det gör det på andra tjejer och har varit lite kinkig, ungefär som: Jag har inte fett att tala om någon annanstans och DÄR ska jag ha fett?

Idag så pratade jag&min pojkvän om vad vi är minst nöjda över på oss själva.. Och då sa jag att jag vill ha sådana fina bruna lår som vissa andra tjejer har. Jag tycker att mina lår är fina - men de är lite fläckliga, ni vet sådär lite spräckliga i skinnet. Inte silkeslena brunbrända släta och jämna i färgen. Jag visste att jag inte var ensam om dessa två skavanker, men trodde de flesta inte hade dem.

Tills jag köpte veckorevyn!


Ser ni bulorna?? Jag gör det iaf! Jag är inte konstig, det är så en tjej är skapt.


Jag vet inte hur bra ni ser på denna bild, men praktiskt taget ALLA lår i tidningen var lite spräckliga och bleka. Det är ju fan inte normalt att ha så lena, bruna ben som de har i Venus-reklamen! Och det finns säkert tjejer som är skapta med de perfekta jämna, bruna, icke-fläckiga låren, men det är kanske snarare så att den bruden är exceptionell än att jag är det?

De hade även ett uppslag om celluliter där de skrev att 80-90 procent av alla tjejer har det och att det snarare är normalt att ha det och onormalt att inte ha det! Jag har inte upptäckt någon cellulit på mina lår hittils, men har sett exempelvis Jennifer Lopez och hon har en massa utav de där trollen! Fick lite ångest, måste börja röra mig, så de inte kommer. Man kanske borde vara lycklig sålänge man har undkommit dem!

Nu känner jag mig så jävla nöjd med mig själv! Tack Vecko revyn för att ni visade normala icke-retucherade tjejer! Och att ni lyfte upp sanningen om celluliter, för jag förstår att det skapar komplex om nåt!!

För vem fan ser ut som  i Venus-reklamen?? Really?

Byggare Sofie

Vilken dag! Innan vi kunde bege oss mot Center syd var Dilshad tvungen att jobba, vattna ett hus. Han är murare, för er som inte vet och efter man sprutat på puts på huset så måste man vattna det i tre dagar i rad, såvitt jag är införstådd. Så det inte blir sprickor och så. Jag vattnade också, det var kul att gå omkring på ställningarna, men jag tror han njöt av synen mer! Haha han såg i alla fall ovanligt glad ut. Det var en rolig stund! Tyvärr glömde vi kameran!

När vi kom till Center syd var vi ashungirga, som ett par byggare :p Vi beställde vegetarisk souvlaki, alltså spett med grönsaker istället för kött, med tzatziki, pommes och oliver (endast två stycken! buhu). Vi fick vänta på maten i typ 20-25 minuter! Fast vi var de enda som beställde! Herre min jesus, tur att vi inte ses så ofta så att våra munnar går i ett, annars hade vi nog fått spel. Maten var asgod, tog inte foto, för som jag sa så var vi väldigt hungirga. Jag kom på efter tallriken var så rensad som min mage orkade att göra den "åhh, vi glömde ta bild!"

Eftersom vi kom sent till Center syd hann vi inte kolla så mycket i affärer, men jag provade åtminstone några bikinis från h&m, väldigt fina. Speciellt en som jag verkligen gillar. Ska köpa den om jag inte hittar någon finare, skulle egentligen inte köpa från h&m i år, eftersom jag alltid köpt därifrån, likaså gör alla andra tjejer, vilket gör det hela ganska tråkigt. Vi hade i alla fall megaroligt. Han har fått för sig att han ska köpa en gul t-shirt. Gul! Haha. En ljusgul kanske, men han vill ha en knallgul. Vi får väl se älskling hur det blir med den saken :P haha.

Men men, här kommer bilder :)


I väntan på maten!


Efterlängtad Twister!! ♥


Älskling försöker lära sig ett och annat om kvinnor

Of to center syd :)

Godmorgon solstrålar!!

Sovit gott? Nu har jag fixat frisyren och allt annat och ska åka till Lund för att träffa min pojkvän och vi ska till center syd :)

Kolla lite bikinis kanske och ska nog köpa ett linne på Vero moda, som var på reklam i Metro, om ni såg den annonsen?

På reklam eller i reklam? Måste vara på reklam fast det är i en tidning, right?

Aja. Min pojkvän var också ute igår faktiskt. Jag brukar alltid bli så svartsjuk när han ska ut och dricka, men jag blev inte alls det. Är superglad :D Kanske kan bero på hur nära vi kommit varann sen jag blev ovän med mina fd kompisar och Shelly blev sjuk och allt skit som hände på samma gång. Han har varit mitt största stöd, kan inte ens beskriva hur snäll han har varit :D Han är den snällaste i hela världen, det hade ni också tyckt om ni känt honom :) O sen kan det nog bero på att vi var ifrån varann i 3 veckor o hördes knappt.. Dåå växer tilliten hehe. Aja. Jag hoppas han inte blev alltför full... det lovade han faktiskt. The point is, att det var väldigt skönt att kunna slappna av när han var ute och hade kul. Kunde tillomed somna elva utan att vara orolig, som jag brukade vara. Hoppas han hade skitkul :)

Nu ska jag ner till marsvinen innan jag drar. Ha en fin lördag :D Ska ta bilder, så ger er lite treats ikväll!!


Jag idag :D Lång tröja från Gina med ringning i ryggen, svarta leggins, guldarmband och örhängen och min axelremsväska :)


Hehe bytte till den blåa tröjan, för det blev för svart! Min kamera tar inte de bästa outfitsbilderna....

En tyst minut

Det är såhär att jag vill hålla en tyst minut här i min blogg för allt som händer runt om i världen. För alla olyckliga människor med tårar längs kinderna. Idag vill jag hålla en tyst minut för....

... alla människor i Aghanistan som lider på grund av talibanerna.
... alla afghanska kvinnor som tvingas bära burka och inte får leva ett liv i frihet, dessutom alla små skolflickor som fått syra kastat på sig av talibanerna för att skrämma de från att gå i skolan.
... alla de politiska fångar som kämpat för sin frihet/sin befolknings frihet/sitt lands frihet, men som torteras och hålls inlåsta.
... alla de barn som växer upp med alkoholiserade/misshandlande föräldrar
... och slutligen de unga flickor som hamnar på olika slags hem på grund av problem hemma men som där blir våldtagna. Det är att sparka på den som ligger.

Jag önskar hopp och frihet och ett bra liv till alla dessa människor. Jag känner förtvivelse när jag tänker på talibanerna, allt det som de ställer till med. De är onda rakt igenom, finns inget gott i det de gör. Spikar för fönstren för att kvinnor inte ska synas, tvingar kvinnor att gå ut endast i sällskap med minst två män, stenar/hänger de för "brott" som ingen knappt hade höjt på ögonbrynen åt i Sverige. Man bara önskar att alla kunde ha det lika bra som vi har, vad världen hade varit fin då....


Lägenheten :)

Åh, nu är ni säkert spända på att höra om lägenheten? Jag ska ringa och säga att jag vill ha den! :) Den var supermysig och köket var väldigt fint med träluckor och "träplastgolv", alltså laminat som liknar trä i både golv och hall. Toaletten var väldigt rymlig, så man kan nog få plats med en liten byrå där att ha handdukar etc. i. Göttans. Lägenheten är på 41 m².

Den var inte så fin nu kanske - skitig och inredning ska vi inte ens tala om. Den bestod av lite möbler de slängt in på måfå. Jag hade inte kunnat sova där en natt ens! Men när deras möbler är borta och det är städat och skrubbat så kommer det att vara en asfin lägenhet :) Han som visade var dock trevlig, han erkände själv att det såg katastrof ut. Ja, han använde det ordet. Det var tydligen hans vän som sov där nu och han sa att de skulle städa och sådär förstås, det måste de ju. Ska i alla fall fråga fastighetsägarna om de målar om, eftersom det var ganska fläckigt på vissa ställen på väggen i köket och så, på grund av rökning troligtvis.

Nu har jag ju fått det att se ut som att den såg förjävlig ut, det gjorde den på sätt och vis, men bara grejjerna är borta och den är städad och kanske nymålad kommer den vara jättefin! Balkongen är superstor!

Berättar mer sen, ska ringa dem på måndag och säga att jag vill ha den. Hoppas jag får den!! Men enligt han som visade så är det bara jag ringt honom hittills, så kanske bara jag som fått erbjudande?

Jag är spänd!! Balkongen kommer vara såå jävla mysig!

Plugget idag gick också skitbra! Skrev väldigt mycket, ska fortsätta imorgon. Det blev ingen chokladboll hehe, som jag skrev att jag ville ha innan idag. Ibland får man hålla på sig. Efter skolan så var jag med Dilshad i Arlöv och fikade för en väldigt billig peng! Vi picknickade inte på grund av lite kylig vind, utan körde runt lite och tittade istället. Vi träffade bland annat på vår lilla "loveangel" på gatan när vi skulle ta ut pengar. Ni vet en sådan ängel som skjuter amorspilar? Det är Petrit det! Det var nämligen han som bjöd in alla kontakter på sin msn samtidigt och jag och Dilshad började snacka och resten är historia (A). Ödet rakt igenom, med lite hjälp av Petrit.

Nu ska jag sova, jag kommer säkert att blogga imorgon i skolan! Om jag har något vettigt att säga. Brukar jag ha det?.... Hmm, nej, så det blir nog en blogg trots allt!!



Dagens roliga historia.
Jag går på bussen när jag ska hem och säger: Hejdå!
Hmm.. och sen börjar jag skratta och busschauffören säger:
"Ja, så kan det gå ibland!"

Rinner på

Sitter här i datasalen i skolan. Röd dag, men ändå lika många studenter som vanligt typ hehe. Vilket inte är så många om ni hade varit på IMER. Här är väl en 30-40 studenter synliga kanske. Tydligen många som pluggar på en helgdag. Det går skitbra för oss! har kommit hur långt som helst. Jag skriver analysen, vilket är roligast hehe. har kommit upp i nio sidor redan, så känns lugnt. Carro skriver metod, urval och lite toeri och Elmi gör lite annat. Fråga mig inte *haha*. Jo historisk bakgrund.

Så det är toppen. Ska plugga till halv tre, sen blir det picknick med älskligen och seeen visning :D

Fan vad jag är sugen på en chokladboll, får se om jag köper en.... Hörs ikväll!


Love

18 grader imorgon? :)

Hellow. Vad har hänt sen sist jag bloggade? Jag har pluggat lite, slutade vid 20.00. Det är en sådan magisk tidsgräns där. Efter åtta - inget plugg. Min egentliga gräns går vid 16.00 men då jag har mycket att göra går den vid 20.00.

Dock. Inget spännande har hänt sedan dess. Shelly har ätit en massa *glad*. Peet ringde mig faktiskt och frågade om vi skulle hitta på nåt imorgon - kul! Men det kan jag ju tyvärr inte.. Men i början av juni är han ledig en hel vecka så det blir kalas för då kan vi ses! För er som inte vet så ligger han i lumpen. Är klar med uppsatsen då också. Ska iofs opponera på en annan grupps uppsats den 4:e, men sen borde jag vara ledig! *sommarlov*. Jättekul att han ringde, blir så glad när vänner tar intiativ att fråga om vi ska hitta på något.

Imorgon är det plugg hela dagen, sen blir det förhoppningsvis en liten picknick med honey innan visningen klockan fem! Får väl se hur smärtfritt plugget går helt enkelt hehe. Jaa, vi hörs inte förrän denna tid imorgonkväll ser det ut som.

Imorgon ska det även bli 18 grader här i Skåne ryktas det, så imorgon blir det en snygg våroutfit!! Har inte riktigt bestämt vad, men antingen korta byxor eller kjol.

Godaste drinken!

Nej inte godare än orgasm, men lätt den godaste sommardrinken!
SUPER HON MITT I VECKAN??? Nej, vänner. Min bror ska ut på 3:3 idag så han blandade drinken.



Twisterdrink!
Ett drinkglas
Valfri mängd vodka (5 cl blir bra!)
Sprite
En twisterglass





Blanda allt och njuuut. Det är en dyr drink också, för en glass kostar ju 10 spänn... Plus vodkan då. Men kanske en lyx drink? Går bra om man bara ska ha en och inte om man ska supa!


Såhär ser han ut idag. Temat är "all but clothes" så han har knåpat ihop en riddardräkt av kartong, tyg och svärd av ölburkar. Haha. Jag hoppas tjejerna inte har tolkat det som att de ska komma nakna. Eller ja, det är ju kanske tur för brorsan då. Tror inte det är något som han oroar sig för haha. Vi får väl höra imorgon vad de andra var utklädda till!


Wicked

Hmm nyss märkte jag att mina gruppmedlemmar inte är de smartaste!

Jag skriver sms...
"Hej! Jag gör diagrammen nu, sen kan vi lägga till det jag och Elmi skrev imorgon!"

Det förstår väl varje människa vad jag menar - att jag gör diagrammen nu och sen ska vi lägga till det jag&Elmi skrev och vi ska lägga till det imorgon.

Carro:
Okej, jag antar att du menar det ni skrev i måndags :)

Elmi:
Vaddå det vi skrev imorgon??

Hmm. Behöver jag säga mer?

Passa Shelly

Idag skulle ju vi plugga i skolan, men blev en massa klödd eftersom Carro skulle på intervju och igårkväll hände något som gjorde att jag inte ville lämna Shelly ensam idag. Så nu har jag gett henne olika alternativ till frukost och hon äter en massa havre. Grönsaker vill hon inte ha, men havre :D Och knäckebröd. Det är alltid ett bra tecken när marsvin äter och rör på sig, vilket hon gör.

Vet inte vad man ska tro. Först toppen, sen botten och sen toppen. Tar en minut i sänder... Går inte att tänka framåt eftersom det ändrar sig hela tiden. Vill bara att hon ska överleva.

Aja, jag som hade planerat en fin outfit idag.. Får väl spara den till en annan dag! Ska äta lite frukost nu, sen börja plugga.

Ha det underbart, vad tyckte ni om sakerna från indiskan förresten?

Indian dreams

Kolla in kläderna från indiska, gud vad fina! Varför går man inte in där oftare när man ska shoppa? Tyvärr är de flesta plaggen lite dyra för en students plånbok, men alla ni andra - shoppa loss!

Jag ska i alla fall drömma om dessa skönheter.. Så Sofie att det finns inte :) Kjolen har jag dock råd med, så kanske det blir till att köpa den?

Klänning
349:-
Klänning
 399:-                                                                              
Topp
249:-
Kofta
349:-
 Kjol
199:-
Halsband
79,50:-

Till hemmet finns också en massa fint!! Men det är kanske fler medvetna om..

Tillbringare 
Denna fina kannan blir din för 129:- och den ska jag köpa om jag får lägenhet! Supersomrig och fin!
Vas 
99:-
Lykta
279:-


Till Indiskas hemsida!

Sov gott alla!

C





Vilken cirkus! Är jag helt ute och cyklar??? Jag blir sur som en citron nu! Jag kanske behöver mer c-vitamin? Jag menar, det blir ju som en cabaret i hjärnan. Som att mina VG-celler är på café och sörplar Calvados.

Inga mer C nu, for christs sake!! Jag förtjänade mer än såå på min metodtenta =(

Knäckebrödsprinsessa

Har varit så orolig för Shelly idag, om hon inte börjar äta måste vi avliva henne, annars kommer hon att lida väldigt mycket för hennes tarmar slutar funka
 =( Men nuu testade jag knäckebröd, havre och frosties i en skål och hon åt :D Hon åt väldigt mycket knäckebröd! Wasa grovråg, runda skivor!




Innan idag var de i gräset, då åt hon också lite :) Lillan käkade på som satan ;p

Visning för lägenhet!!


Mina kära vänner.. Jag har blivit erbjuden en lägenhet :)

Jag är superglad, men vågar inte hoppas på för mycket! De sa att jag blivit erbjuden den, men man kan aldrig veta om man missförstått och kanske någon med mer poäng får den. Så jag ska titta på den på torsdag klockan 17.00 :)

Jag berättar mer när jag ringt till uthyrarna och fått konstaterat att den är min! Om jag nu vill ha den. Jag har sett en likadan lägenhet och den är superfin, men man vet aldrig hur det är med slitage och badrum och så vidare.

Tror inte den är så fin nu kanske för killen jag ringde till verkade förvirrad!

Jag: Hej, mitt namn är Sofie och jag har blivit erbjuden din lägenhet.
Killen: Ehhh.. Min lägenhet??..... Jahaaaa den på -vägen?

Hehe, så han verkar ha många lägenheter, eller? Vilket kanske innebär att han inte bryr sig så värst mycket om den. Aja, vi får se. Jag berättar mer efter visningen :D

Nu ska jag sätta igång med att leta igenom böckerna till vår B-uppsats. Måste leta efter vettiga teorier som vi kan bygga vår uppsats på!


Blomman jag fick i namnsdagpresent av min älskade mormor!


Kiss from a rose



Seal med "kiss from a rose". En av de bästa balladerna jag vet.

Shelly&Lillan



Tänkte slänga in en liten uppdatering om Shelly! Hon mår inte bättre. Hon har ätit lite den senaste veckan, alltså grönsaker, men idag slutade hon äta igen. Hon äter väldigt lite i vilket fall så jag ger henne näring genom spruta några gånger per dag.

Hon är fortfarande snorig också. Det konstiga är att det inte går över, för marsvin blir sjuka och avlider väldigt snabbt. Chica, mitt gamla marsvin exempelvis, hon blev sjuk och avled inom loppet på några timmar. Så brukar det gå. De brukar leva högst några dygn, max 3 typ. Men Shelly har överlevt i 3 veckor och 2 dagar. Men nu är hon tillsammans med Lillan igen sedan några dagar tillbaka. Så vi hoppas att hon ska bli bättre. Lillan är också en tok! Haha. Nyss hade jag Shelly i knäet och matade henne med sprutan, så kom mamma med Lillan och hon började nosa på sprutan och suga på den! Så lyfte jag den för att spruta i hennes mun och hon bara lutade sig bak och började svälja haha. Hon gillade tydligen näringslösningen! Sen när jag slutade så sträckte hon sig efter den och började bita och dra i själva sprutan.

Haha, tydligen är näringslösningen god, så Shelly borde alltså gilla den, trots att hon inte gillar att ta den så mycket. Hon har ju ingen matlust så det är kanske därför hon inte vill ha. Vi har i alla fall haft skitkul här hemma, Lillan har levt låda här och busat och haft sig. Hon är en riktig pingla :D

B-uppsatsskrivande

Heej alla vänner!

Idag har varit en lång skoldag. Pluggade från tio till halv fem! En helt okej dag måste jag säga. Visst, sammarbetet är inte det bästa, enligt mig åtminstone. I förmiddags var det lite sisådär, blev förbannad på båda två, men sen efter lunchen, så gick det lite smidigare. Det som är störigt är bara att jag aldrig får sitta vid datorn och fixa, även om jag kan. Så ska de göra det, trots att de inte kan, men ger inte mig chansen. Varför har jag ingen jävla aning om, de kanske är stolta och inte vill ge mig chansen kanske. Lite irriterande i längden faktiskt. Jag ville skriva inledningen, men då fick jag svaret "Nää men det är jag också sugen på", vilket innebar att x ska göra det antagligen och sen sa jag "jag gör gärna diagramen". Och då fick jag svaret "Nää men det var jag också sugen på". Så jag analyserade med Elmi istället.

Men det var inte fy och skam, för vet ni? Vi samarbetade väldigt bra, allt gick väldigt smidigt och analyserade svaren från alla enkäterna, som vi sammanställt tidigare. Satte det i procentform och tittade på skillnader. Tro det eller ej att det gick bra när vi arbetade ihop!

Jaja. Nu ska jag bara stå ut till nästa torsdag! Vi ska också jobba mer för oss själva nu, kan inte skriva allt tillsammans. det blir bra hoppas jag. Jag får ta för mig mer, men är rädd att trampa andra på tårna. Det är en fin balansgång.

Imorgon blir det att plugga hemma, då blir det nog att blogga mer också!


Soo long!


Jag i bilen igår.


Pomeranian!

idag har varit en helt jäkla underbar dag! Har tillbringats i solen, på det skånska landet med min favoritkille :) Först körde vi till Hässleholm och tittade på en hundutställning som ägde rum i en väldigt fin stor trädgård på Hässleholmsgården. Solen sken och där var en massa hundar, tält och människor! Jag blev kär och likaså blev älskling, för vi träffade vår Raul. Eller det var inte Raul. Men en som liknade honom. Raul är då vår framtida hund hehe och idag såg vi en megasöt valp som var preciiis en sån vi vill ha. Kakan hette hon och vi gick fram och pratade med ägarna en lång stund, därför kunde vi lära känna Kakan lite bättre. Här är bilder på henne, hon hoppade hela tiden och satte tassarna på mina knä när jag satt på huk, vägde ju ingenting! Pälsen var som den mjukaste sammet, har aldrig kännt en så mjuk päls i hela mitt liv. Adorable!!


Här har hon tassarna på mitt knä!!




Efter vi funnit vår kärlek körde vi high on love mot Hovdala naturområde, där vi skulle fika i ett trädhus mitt i skogen. Självklart tog de inte kort, så blev till att köra tillbaka till stan igen för att ta ut pengar och seeen tillbaka igen. Väldigt fint område där, med grusvägar, gröna träd, slätter och Finjasjön som utsikt. Trädhuset var ett café uppe bland träden som namnet avslöjar och där erbjöd de kakbuffé med saft eller kaffe. Jag åt 8 stycken kakor :D Väldigt gott! Min mage var svullen resten av dagen, men det behöver jag nog inte säga :p





Efter den långa fikan rullade (:p) vi mot slottet som låg någon kilometer bort inom naturområdet. Inte mycket till slott egentligen, såg ut som ett stort hus med en ltien trädgård. Där blev några bilder, sen stack vi bara och parkerade bilen bland det gröna och pratade om allt möjligt och tittade upp mot det blå :) Det var vår dag och den var så jävla skön, precis det jag behövde nu. Vi hade mega kul :D


Känner att jag är helt borta nu. Är så himla stressad. Hade mailat vår handledare och kollade min mail nyss, och märkte att jag fått svar i fredagseftermiddag att vi kan ses när vi vill imorgon. Lyckat Sofie, att svara klockan nio på kvällen dagen innan!! Det är bara så mycket med skolan och Shelly samtidigt att jag känner att jag knappt har någon ledig tid, därför råkade jag ta lite för mycket av det nu i helgen. Ah, jobbigt. Vill bara ha lov och bara slippa denna jävla uppsatsen.

Ha det fint alla, hoppas ni haft en bra helg! Imorgon ska jag vara i skolan hela dagen, hörs imorgonkväll!!

Sov sött, det ska jag göra :)


Grattis Norge!

Det var väl roligt att Norge vann så överlägset! Och dessutom på deras nationaldag :) Ja, för det slutade ju klockan 00.00 så det blev ju på deras nationaldag!! Sverige kom väl 19 eller 20, eller vad var det? Naw.. Men men, så kan det gå. Är glad för Norges skull iaf. O Brad Pitt-kopian enligt Dilshad. Lite lik var han allt?

Singstar var skitkul, schlager! Helt otroligt att jag kunde texterna så bra. Jag gillar inte den typen av musik att lyssna på, men texterna har fanimej satt sig hehe. Det var roligt att sjunga dem också. Megakul! Och jättemysigt of course. Jag dansade och sjöng så jag blev helt slut haha. Sen blev det lite sent för älsks klocka på mobilen gick 4 minuter för sakta så vi blev lite väl sena när vi skulle köra till bussen. Jag skulle nämligen lämna honom 3 mil ifrån mig, eftersom det inte gick några bussar här i denna byn, så vi kom dit två minuter innan bussen skulle avgå! Oj oj.


Såhär kan det se ut :p


Spaghetti!

Vilka matinlägg idag va? Står här och kokar spaghetti, ska snart börja på såsen som jag ska ha till - sojafärs med domliopastasås (är helt tokig i den! Extra kryddig ska det vá!). Det var väldigt trevligt att fika med Can. Vi lärde känna varann när vi gick på dubbeldejt med våra före detta pojkvän&flickvän när jag var typ 17 kanske. Och nu har vi båda träffat vårt livs kärlek hehe.

Nice. Vi var på Fenix och jag drack té. Skulle dricka kardemummaté men det fanns inget så jag tog något annat som inte var så himla gott. Han bjöd hem mig och Dilshad till honom och Excella, ska bli kalas :D Hon verkar vara så jättetrevlig o bra så det ska bli kul!! Kul att vi träffades faktiskt igen.. Gammal vänskap.

Aja, nu ska jag fortsätta med maten och sen kommer love snart, då blir det singstar och annat kul!

Ha en underbar lördag! ♥

Drömmar

Vad fint livet är nu. Sitter vid kökdbordet nyduschad, nyrakade, lena ben och noppade ögonbryn (de har sett förskräckliga ut i en vecka). Det doftar drömmar. Bokstavligt talat. Jag har bakat chokladdrömmar. Hoppas de blev bra för jag behövde ha de tio minuter mer i ugnen än vad det stod på receptet. Ikväll kommer bli helmysigt med Dilshad.

Dricker lite kaffe nu och har en massa papper utspridda över köksbordet; ska ta itu med enkäterna igen! Denna gång ska jag titta på hur de olika stadsdelarnas invånare tyckte. Skiljer de sig åt? Det får vi se! Sen när vi fått fram resultat ska jag självklart publicera det här i bloggen! Det är ju ändå min B-uppsats, right? Vi ska i dagarna få reda på betyg för metodkursen, hoppas det gick bra! Jag vill ha VG, tycker jag förtjänar det på den tentan!

Om någon timme ska jag köra in till stan och träffa en gammal kompis någon stund, och sen blir det hem igen och göra det lite mys för kvällen. Ska ta på mig Dilshads favorittröja också :)



Detta är hans favvotröja :) En kortärmad stickad marinblårandig tröja. Jag gillar den också, men blir inte att jag använder den knappt eftersom man ofta inte kan ha kortärmad och ser konstigt ut att ha kofta ovanpå en stickad tröja. Eller det gör det kanske inte? Vad säger ni??

o-diciplin.




Klockan äro fem och det är fredagkväll. Jag är en riktig dålig student. Har ju ingen diciplin alls, blir förbannad på mig själv! Jag kom hem klockan halv två och skulle då börja sammanställa enkäterna, men har ännu inte börjat. Blir så arg att jag blir helt bubblig inombords. Hatar när jag gör sådär! Har spelat in massa kassa videobloggar som jag inte ens laddat upp - lönt Sofie, väldigt lönt!

Igår fick jag en jättefin duk av mamma som namnsdagspresent i förväg. Ljusgrå med mörka blommor - jättefin! Modern och stilren. Snällt mammi :) Har nyss varit och köpt godis till ikväll, ska grilla korv till middag och sen efter maten ska jag börja analysera mina enkäter från Mediegymnasiet samt Bryggeriet och då behövs godis, för det lär ta några timmar. Men det är kul jobb!!

Det är så jävla härligt väder, jag hoppas det håller i sig tills i helgen nu. Vad händer för er på en fredagkväll??

Sooo long ;)

Sofie!

Den 15 maj har jag namnsdag!!
Kvinnonamnet Sofie, Sofia, Sophia är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder 'vishet' eller 'Den kloka'. Sofie kommer från franskans omformulering av Sofia.


Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna.
Det finns 28 110 kvinnor som har förnamnet Sofie . Av dessa har 12 629 namnet Sofie som tilltalsnamn/förstanamn.

Jag älskar mitt namn, det borde införas en egen namnsdag till Sofie! Det finns många som heter det. Istället ska vi behöva fira Sofia, men här, i min blogg firas SOFIE OCH ENDAST SOFIE. Sååå hipp hipp hurra! till alla er Sofie där ute!

Hittade två låtar på youtube med namnet Sofie/Sophie, här är dem!

1. Lilla Sofie av Hepstars år 1960




2. Jaz featuring Jay-Z år 1989. Hawaian Sophie.

 

Här är jag som hawaii-tjej på karnevalen i trean!



Sofie :)


Till alla ni andra 12 628 Sofie i Sverige - ha en superdag och en stor..

Long day in Malmoe

Latinskolan - check! Eleverna där var riktigt trevliga ska jag säga er! En klass fick mig att skratta väldigt mycket, de tjejerna hade humor på hög nivå. Började längta tillbaka till gymnasiet. Jag hade lätt kunnat tänka mig att gå på Latin efter det jag såg idag, om jag bott i Malmö när jag var 16 :p Gymnasietiden för mig var helt underbar. Jag skaffade supermånga nya vänner, gick på en liten skola där alla kände alla, alla var schyssta, nästan inget skitsnack eller mobbning. Lärarna var ens nära vänner, ämnena var roliga. Ja, allt var på topp helt enkelt.

Men men. Nu är det högskolan ja. Känns som att jag kommer ha typ 5 läsare snart bara... =( Har ingen tid med bloggen ju. Det är så tråkigt ska ni veta eftersom jag nu, sen två veckor tillbaka, äntligen lyckats fånga ett gäng läsare. Det är verkligen synd om jag förlorar er... Har ju ingen tid och det är bara mer som väntas komma. Jag ska göra mitt bästa!!

Imorgon ska vi till den sista skolan - mediegymnasiet och sedan får vi försöka komma överrens om hur vi ska sammanställa enkäterna, vilket verkar vara sjukt mycket svårare än jag hade trott. Får jobba med det imorgon, för i helgen kommer jag inte ha så mycket tid och på måndag ska vi ses igen. Allt är så jävla pressat, men jag får bara hålla ut. Snart är det lov och jag slipper skolstress och en annan sak.. ni kan nog gissa vad!! (vem!). Ignorerande fungerade ganska bra. Jag retade mig inne i hjärnan som in i helvete, ska fortsätta min taktik imorgon och återkomma med mer resultat!

Att vara med älskling var i alla fall riktigt roligt, precis vad jag behövde :D Vi åt, kollade på tröjor, körde runt lite i Limhamn och stannade bland annat på utsiktsplatsen över Öresundsbron, där vi hade skoj en stund och sen körde vi vidare in mot Värnhem. Blev mycket mycket skratt!! Dagens roliga historia:

Vi såg en cyklist som höll på att cykla över vägen och det vi såg var när han höll på att krångla sig över refugen i mitten. Det var alltså en ca 1dm hög kant på en refug i mitten av vägen, som han höll på att krångla sig över. Då säger älskling, som hatar cyklister:

"aa men vad fan gör han?Hade han tänkt sig att han skulle lyckas cykla över den där kanten? Ah... *suckar* asså ibland verkar det som att cyklister tror att cykeln fungerar som deras ben!".

Det uttalandet tillsammans med bilden av den där mannen som kämpar att komma över kanten gav mig minst fem minuter asflabb!


Dilshad gjorde en turbanliknande sak med en sjal inne i en affär! Passar jag som arab?


Denna vackra bild tog vi från utsiktsplatsen. Det lilla molnet var precis ovanför fyren. Superfint!


Jason Diakité

Nu är klockan halv tolv och jag ska sova! Imorgon blir det ju Latinskolan som jag sa, och jag ska testa en ny taktik på min sötriga gruppmedlem. Så fort han säger något dumt eller korkat eller taskigt så ska jag ignorera honom, alltså inte svara, inte le, inte bli arg.

Vet ni något annat tips? Jag återkommer med resultat! Kan vara bra till en dag då ni får någon som gillar att irritera er efter er.

Blir även en träff med min kära pojkvän imorgon. Känns som jag behöver det - ladda upp mina batterier så jag klarar mig till helgen :p

Såg ni förresten Roomservice innan ikväll med Timbuk? Han är en överhärlig person. Fri tänkare, går sin egen väg, sjukt smarta åsikter och otroligt talangfull, tydligen på att bygga och inreda också! Sofie diggar stort! För det är lite så jag är...aa kanske inte byggare då, är inte konstnärlig alls, men dock. Upptäckte att det i mina favoritskor står independent thinker... i botten.  Han visar att man kan vara så som jag vill vara utan att skämmas, bara för att andra kanske inte alltid har insett de sakerna man själv har.. hehe. Han är en bra förebild :)

Sov underbart alla ni!


Timbuk på Magazinet, K-stad den 3 mars 2007!

Min favorit

Jag glömde visa min favoritbikini! Denna ska jag prova - från topshop ! :) Ska prova några olika och älsk - du ska vara smakråd ;)

Men får raka benen innan haha. Jag är så dålig på det, att komma till skott och göra det alltså. Väntar till det blir akut, vilket innebär att mina ben inte är speciellt lena just nu *hum*. Ursäkta mig, men det är så tråkigt och jobbigt att raka benen, dessutom blir de håriga så snabbt igen! Och man visar ju knappt dem. Nä, det får bli i sommar jag gör det oftare. Men men, om jag ska prova bikini ska jag inte stå och se ut som en grottmänniska! Räcker med att jag är blek i provhytten.


If I was a rich girl..

Halloj!

Sitter hemma i soffan med Shelly nu. Brorsan håller på att vara kreativ och skapa en riddarkostym av kartonger. Temat på det sista 3:3-discot är "all but clothes" och det var ju en briljant idé att göra nåt kul med kartong. För er som inte vet så är 3:3 discon för alla treor i K-stad med olika teman varje gång.  

Idag gick vi till Procivitas och Bryggeriet, ett skateboardsgymnasium och lämnade ut enkäter. Väldigt olika skolor, vilket är kul för då kan man se skillnad kanske. Procivitas var lite överklass så att säga. Eleverna var välklädda i märkeskläder och tjejerna hade klackar, lärarna hade kostymer - en väldigt fin skola! När jag satt och väntade så började jag tänka.. Hur hade det varit att vara rik? Jag började fantisera om hur de eleverna har det hemma... Tänk att ha ett stort fint hus.. en jacuzzi och bastu i källaren att använda när man vill. Kanske en dusch med en inbyggd radio och självklart en pool i trädgården att bjuda hem polarna till på sommaren. Kunna åka utomlands med familjen någon gång per år och inte få dåligt samvete när man ber sina föräldrar att köpa något för man vet att det inte rör de i ryggen. Kanske ha ett biorum som de brukar ha på cribbsmtv med en fet stor soffa och bioduk.

Tänk att vakna i sin sköna hästens säng på morgonen, gå upp och dra upp gardinerna som täcker det stora helväggsfönstret. Gå ner i det stora köket som har golvvärme såklart (!) och sätta på en cappucino på espressomaskinen....

Ahh... om man skulle bli rik en dag, vad säger ni? Kan pengar köpa lycka? Lite lycka tror jag nog.. förutsatt att man redan har de andra sakerna, så som kärlek, vänner och hälsa.

Hur har det då gått idag med gruppen då? Jag och Elmi bråkade igen. Ahh. Jag är så jävla trött på detta, vill vara ledig. Vi skulle vara lediga imorgon, men sen sa Latinskolan att vi kunde komma, så blir ingen ledig dag förrän helgen och jag vet ju att vi kommer fortsätta bråka för han går mig på nerverna som in i helvete.

Ha de bra vänner, vi hörs sen!!

Bikinis!

Är ni, precis som jag, på jakt efter den snyggaste bikinin till i sommar? Här är lite tips!

Neutrala


Från vänster:

Gina Tricot 79+79
Lindex 99+99
h&m 129+98




h&m 149+98:-
h&m 129+98:-

Färg!


Gina tricot 79+79:-
H&m 129+98:-
H&m 129+98:-



Halens 129+99
H&m 129+98:-
Topshop 25 pund

Videoblogg 12 maj



Mitt linne är lila men den färgen kan inte min kamera ta.. As you know. ;)

Shelly sweet

För ett tag sen upptäckte jag att Shelly har ett hål i sitt öra, typ som om någon hade stuckit med nål och för någon dag sen fick jag en idé....


Hålet passar ju perfekt att ha örhänge i!! Men var ej oroliga, jag plågar henne inte med det nu haha. Hålet får vara orört efter denna bild (A).

Såhär sitter vi nu i min säng och väntar på att min videoblogg ska laddas upp på youtube!


Min roliga pojkvän

Min pojkvän är rolig. Detta var ett samtal mellan oss innan idag när vi snackade om vikt och onyttiga vanor, typ som att äta vaniljbullar till lunch:

Jag: Jag hoppas du aldrig får ölmage för det är verkligen inte snyggt!
Han: Nej, du det kommer jag aldrig få. Bara nu när jag tycker att jag fått en liten kula så ser du vilka preparat jag använder.
Jag: ....?... Preparat???
Han: Ja, typ müsli och sådana saker.
Jag: hahahahahahahahahahahahaha




Träff me Jessie

Jo, dagen blev mycket bättre. Blev roligare när jag träffade Jessi. Det var liide roligt, råkade vägleda henne fel. Hehe jag kunde vägen, men sa fel till höger och vänster, så hon svängde fel *mohaha*. Men som tur är så är Jessie också en höger-vänster-förvirrad person så hon förlät mig (A).

Vi parkerade i parkeringshuset, sen blev det fika på Waynes uteservering och sen efter den fikan gick vi i affärer. Tittade på systrarna Greene, men de hade inget, sen blev det Gina och lite andra affärer. Vi båda hittade superfina byxor på Zara, jag svarta och hon ljusblå! Här är some pics också. Checka in de snygga guldiga byxorna, yeaah ;)




Kolakaka, som jag älskar.




Imorgon blir det lika dålig bloggning! Ska ut i skola nr 1 och lämna ut enkäter. Jag ska dock inte prata, ska bara dela ut enkäterna och se snygg ut :p Delar även med mig av en bild som jag ser ut just nu, sittandes här nyduschad och redo för sängen.



Godnatt mina sötisar!!

Pissdag

Denna dag suger. Jag är på superdåligt humör, vi har försökt skriva ut och kopiera en evighet och det har inte funkat och när det väl funkade tog färgen i skrivaren slut. Man blir sååå trött. Så nu sitter vi här och ska försöka igen på en annan skrivare. Sen fick jag ett sms som gjorde mig påmind om en massa skit...som gjorde mig ledsen och arg.

Snart ska jag träffa jessie, hoppas bara jag kan glömma allt skit då och bli på bra humör. Sådanahär tider kan beskrivas med två ord:

SACRE BLEU.

Inventering in da house.

Det blev ingen mormor idag. Hon var på vandring, så jag bestämde mig att jag också skulle ta en vandring - igenom mina saker här hemma ^^. Som ni kanske märkt brukar jag få städ-ryck på söndagar och även idag. Men då allt redan är städat och det bästa jag kunde göra var att plocka lite pärlkonvaljer. PÄRLHYACINTER! Efter några minuters googlande så hittade jag namnet. Jag är en sån typ som bara inte kan hoppa över ord. Om jag tappar ett ord måste jag hitta det innan jag kan gå vidare med mitt liv, eller i detta fall, blogginlägg! Nog om mina konstigheter. Jag plockade i alla fall blommor i trädgården och satte på min byrå, sedan började jag leta genom alla mina flytta-hemifrån-saker. Det var inte lite ni!

För det första har jag en kista med grejjer. Skrev upp allt där fanns i ett block, sen har jag lite i garderoben, skrev upp det... En låda i förrådet, där jag hittade saker jag glömt att jag hade! Sedan hittade mamma en hel låda till och mina vinglas som jag fick förra året och sen hittade jag tallrikar som jag glömt. Sak efter sak efter sak kom fram där inne i förrådet. Skitfina saker! Jag fyllde 1,5 a4-sida med kökssaker. Så jag har en del. Har även några handdukar och badlakan till och med till toaletten - niice! Har märkt att jag fantamej samlar på kaffekoppar rejält!! 5 olika sorter + min finservis. Men av vissa har jag bara två koppar och av en hade jag fyra, så det är inte 12-serviser direkt. Kan ju visa upp de någon dag.. Om jag orkar leta upp dem igen :p

Kändes i alla fall som julafton att hitta en massa konstiga lådor och "ahhh, den hade jag glömt att jag hade!". Kul kul. Måste nana nu, ska upp tidigt imorgon och träffa gruppen. Blir lite arbete, bland annat skriva ut enkäterna och ringa runt till skolor, sen klockan två ska jag träffa Jessie!! Har lite problem med min outfit... Ska ju inte bli så varmt och det är så svååårt att klä sig mittimellan-varmt. Jag kan klä mig kallt och varmt, men mittimellan?


Tänk att få heta något så vackert som pärlhyacint. Vackert vackert..

Aja, sov sött alla sötisar där ute! En stor fet....

På krigsstigen!

Dagen började med att jag vaknade av ett sms av min gruppmedlem som sa att hon hade synpunkter på vissa saker i enkäten och redan då blev jag arg. Sen läste jag hennes mail innan jag åt frukost och blev förbannad. Riktigt förbannad. Jag blev arg för att hon klagade på att jag borde ha en storlek större på en rubrik och ett mer mellanrum mellan några saker och så vidare. Jag tyckte det var petitesser och tog illa åt mig för att jag satt en hel jädra fredagskväll med skiten. Mamma var här när ag blev arg och ni känner inte min mor, men hon har en förmåga att alltid vara emot en. Så hon sa emot mig och jag blev ännu mer förbannad! Rikigt arg. Hatar när folk säger emot, speciellt när de inte ens försöker förstå mig!

Därför skickade jag sms till min pojkvän och han skrev att jag måste lugna mig, att visst är det irriterande men jag behöver inte vilja mörda någon haha. Jag lyssnar alltid på honom, så jag lugnade mig och skrev ett lugnt mail tillbaka. Så nu är jag hyfsat lugn, men det kan komma efterskalv :p

Funderar på att dra hem till mormor idag o sy på min klänning som jag köpte förra helgen. Vad händer för er??

Mañana!




ÄTER JAG KÖTT? Är det inte en biffbit jag sätter tänderna i där uppe!?
Nej du, för det är det minsann inte! Jag och min kära pojkvän gick till Vegegården idag, jag var först skeptisk men det var det godaste jag ätit sen jag blev vegetarian. Fattar ni? Det godaste jag ätit på ett halvår! Det slår rödbetsbiffarna med hästlängder :p Läs mer om hur det var i min vegetariska blogg!

Jag kände mig så glad och lycklig hihi. Den sista bilden där jag ser drogad ut satt jag upp endast för att älskling inte trodde jag skulle våga haha. Bara för att du väntar att fota tills jag blundar, sucker!

Efter den goda goda maten och dessert gick vi på bio. Vi såg Mañana! Jag har bara läst lite om den, men den verkade rolig så vi gick på den och skrattade asmycket! jag är inte den som skrattar högt till film men jag satt och fnissade typ hela tiden. Om ni ska på bio - se den. Förutsatt att ni förstår skånska, för den utspelar sig i Malmö, vilket också var kul. Att se Malmö på bioduken liksom, coolt! Den påminde om Jalla jalla!, med två killar som är bästa kompisar och har lite kärleksproblem. Den ena hittar inte den rätta och den andra har en tjej som han vill göra slut med men vågar inte så han försöker göra allt för att hon ska göra slut med honom haha. Det roliga var när han hällde chips på sig och på golvet och slängde ner kudden bara för att hon ska bli sur att han är så slarvig. Sen direkt när hon går ut tar han fram dammsugaren haha.

Nej, se den och gå till Vegegården. Fantastico! Älskar dig Dilshad :D Skitroligt hade vi, as allways!



Min outfit för ikväll, med mitt bländande face :p Kameran bländades väl av min skönhet, så måste det varit, right?

Klänning från Gina, som jag satt gummiband i och på så vis gjort om till ett långt linne, mer använtbart! Sedan min favvojeans från Zara. Det är inte jeansleggins, även om det ser ut som det. Använde axelremsväskan från London för första gången idag och sen kofta och jacka. Och ett mycket mindre kritvitt face och oranget hår! ;(

*sommmar*

Ser inte detta skönt ut så säg!




Jag vill ha sommar
jag vill ha bad och sol
Jag vill till ett varmt land
.............................................................
Åh det är så jädra härligt att bada!

Lägenhet!

Nu har jag hittat en lägenhet som jag har sökt, äntligen!!
Åh, jag är såå exalterad! Berättar mer om jag får den, vilket ges till känna om några veckor. Om jag får den är jag gone den 1 augusti :D 41 m². I löve it.

Jag sitter fortfarande i pyamaslinne och ett par shorts, so I'm guessin it's time to get dressed! Ikväll blir det middag med min älskling. Han ska bjuda som en liten gåva efter vår 2-årsdag. Tills dess blir det inte mycket, softa lite, kanske tvätta håret igen för det blir inte så fint efter en ljusning.

Allt kommer lösa sig, om jag får lägenheten är jag såå lycklig! Känner verkligen för att flytta.. Vill ha mitt eget ställe, ta mitt eget ansvar för mat, städning och tvättning. Och jag bor fortfarande relativt nära föräldrarna så vi kan ses någon gång i veckan.. Tycker ändå lite synd om mamma att jag ska flytta eftersom jag är tjejen i familjen som hon kan snacka med och även den som hjälper henne med allt. Pappa tycker jag också synd om eftersom jag också är den som han pratar med mest. Jag känner mig som den som alla är vän med i familjen, den som inte ställer till bråk. Är lite orolig kanske att det blir en del bråk och sura miner när jag inte bor kvar. Men men, det är ju upp till dem att ta itu med då, jag ska också börja leva mitt vuxna liv :) och mamma får väl se till att de hjälper henne lite!

Nu ska jag gå och le hehe. Ha en superfin lördag - muah!


Jag&älsk på restaurang på Lefkada, Grekland augusti förra året.
Godaste pizzan jag någonsin ätit ^^


Skåne!

Reasons to fall in love with Skåne...

* Österlen är så otroligt vackert med dess kullar, ängar, slätter och stränder.

* Malmö är en stad med hög puls och ger den rätta stadskänslan! Finns massa evenemang och superbra shopping!

* Helsingborg är den mysiga sommarstaden där man vill sitta och ta något gott i hamnen eller promenera vid kärnan.

* Lund är den mysiga fikastaden där man vill strosa runt med studenter, ha sin egen stil, äta middag, gå på bio. Hög mysfaktor helt enkelt!

* Självklart är Kristianstad också jäkligt nice med sina många caféer!

* Här finns all shopping du behöver, massor utav köpcentrum lite här och var.

* Vackra stränder finns det både i Åhus och neråt Österlen, dessutom i Lomma! Härlig sandstrand, känns nästan som utomlands på varma dagar!

* Nära till Danmark - kul att besöka en huvudstad lite när man vill, dessutom finns där en massa att göra

* Naturälskare kan skatta sig lyckliga med massor utav campingmöjligheter och Österlen, samt rapsfälten som kantar hela e22 neråt Malmö från Hörby.

* Härlig mångkultur finns här och möjligheten att få tag i massa varor från olika delar av världen

* Skånsk dialekt är så sjukt skön! Dessutom har vi några kända skåningar. Jag säger bara Zlatan, Henke och Timbuktu, they make us proud!!




Egentagna bilder :)

I Skåne vill jag bo. Älskar detta landskap.


Pluggis

Jag känner mig nere nu. Ja jag lever. Haha, jag vet att mitt liv oftast syns i bloggen och nu har det inte synts mycket alls, men jag har kvar det *haha*. Söta Jessie :) Idag var jag i skolan ju, som ni vet, och pluggade. Vi bestämde fler frågor till enkäten och försökte få tag i lärare på de skolor som vi bestämde oss för.

Klockan är nu halv elva och jag är klar med enkäten, jag erbjöd mig nämligen att färdigställa den. Tycker det är kul att fixa på datorn ju, plus att jag gillar kontroll över grupparbete (6). Så de tror jag är snäll... men egentligen vill jag bara ha makt *mohahaha*. Jag hade tänkt mig en mysig fredagkväll, men det har fan bara varit mata Shelly och plugga. Jaja, får väl kolla på tv nu. Och sen har man gjort sig ovän med pojkvännen också. Fan. Har dåligt samvete för han tyckte jag hade en kass attityd och det gjorde att han inte ville gå ut med sin polare... Och jag som verkligen ville anstränga mig för att inte ha det. Och nu känner jag mig dålig.... Sacre.

Som ni hör är detta ingen bra kväll. Ska gå och blonda mitt hår lite nu hehe. Och sen vara lite social mot familjen. En kommentar till dig som skriver att min mat ser äcklig ut. Tror du verkligen att jag tar illa vid mig av det du skriver? Seriöst? Vem av oss äter likdelar, kokta mulen och ben (gelatin), döda djur, liv. I can go on forever. Även om min mat hade sett ut som att jag ätit och spytt upp den 5 gånger om hade jag hellre ätit den än den du äter.

Sooo long ;)

I want to win

Detta vill jag vinna! I want to, I want to! Har ju aldrig vunnit nåt juuuee!



Hittad på Tyras blogg :) http://blogg.veckorevyn.com/tyras/

There's hope

Hellu gott folk!
Nu är jag tillbaka, för att endast skriva inlägg och sedan lämna igen. Har varit en lång dag idag, men vad handlar rubriken om? Jo, att jag idag sett hopp för mänskligheten :)

Jag befann mig på gågatan i Malmö och ett konstigt nummer ringer min mobil, jag svarar (wow, för en gångs skull! svarar aldrig på okända nummer pga min telefonfobi, men ödet va?) och där i pratar en man som heter Christian och han säger att han har hittat mina kort. Jag hade tappat hela min busskortsficka, där jag har körkort, busskort för 850 spänn, bankomatkort, kort till IMER-huset och studentleg. Oh my god. Jag var så tacksam, så tacksam. Mötte honom och en tjej på Gustav adolfs torg och kramade om henne och sa tack tack tack. En massa hjärtan till dem!! ♥♥♥

Jag var med älskling då. Vi hade nyss ätit god thaimat och efter det tog vi en glass. Hade en skitrolig stund tillsammans ikväll faktiskt :D Vi körde runt lite och bestämde oss för att köra till Rosengård, så vi parkerade vid Rosengård centrum och gick runt lite där. Körde förbi Herrgården (delen där allt skit händer), men vet inte om vi gick där sen, tror nästan vi bara gick i Örtagården. I alla fall så såg vi en civiliare och typ 4 polisbilar och 1 eller 2 brandbilar. Det hade tydligen brunnit i någon lagerlokal där så de var och släckte. Vi såg även ett stort gäng ungdomar, men de bara stod där och pratade lite med polisen och kollade på. Allt var helt fridfullt... Barn lekte och spelade boll, småbarn sprang omkring, några killar sprang mot glassbilen och några killar stod och pratade med brandkåren. Jag fick en trivselkänsla, att befinna mig där, att se det med egna ögon, det man hör på nyheterna och att se att det finns hopp. Ungdomar som snackar med polis och brandkår och en massa lekfulla barn... Det kändes hoppingivande. Som att man inte får glömma att det är en ytterst liten del av de 21 000 som bor i området som hittar på skit och det är så synd om alla andra som får lida.

Innan jag träffade och hade kul med love var jag i skolan och vi färdigställde enkäten, som vi ska få dömd av handledaren imorgon. Help me!! Hoppas det går bra. Jag träffade även Linnli en stund på Entré och tog en fika på Waynes. Snackade bland annat gamla gymnasieminnen och massa annat. Nice!


Nu ska jag sova, för imorgon ska jag upp klockan kvart i sex! Sov gott alla lovers!





Den svarta poesin



Har rosengårdsbon någon gång fänglats av namnet stadsdelen begåvats med? Nej förvisso inte! Har han någon gång fäst intresse vid det, så är det för den falska bild den ger av stadsdelen. Rosengård är väl så långt ifrån en rosengård man kan tänka sig, där surrar inga bin bland frodiga blomster, där gläds man inte av fågelkvitter, där insuper man ingen blomsterdoft.

Detta vackra, hårda och verkliga citat kommer från en lärare på min skola - Per-Markku Ristilammis bok. Jag blev fängslad av det första gången jag läste det. Har inte riktigt avslutat mitt pluggande, vilket jag bör göra nu. Har skummat igenom två böcker och måste skumma igenom en tredje på väg till skolan imorgon. Det är mycket press på oss nu, men det är bra för det behöver vi. 

Jag gjorde potatisgratäng innan, för första gången i mitt liv. Den blev supergod!! Även om den tog en timme i ugnen och jag och brorsan startade ett bråk över den. Men vill man ha potatisgratäng så vill man. Blev sugen på det. Det passar sjukt bra till vegetarisk mat, jag gillade inte alls det innan när jag åt kött, märkligt va??

Nu måste jag gå och duscha och sånt innan jag ska ta ut Lillan och mata Shelly och allt. Fan imorgon ska jag till skolan klockan åtta! Fråga mig inte hur jag ska hinna göra allt...  Vi hörs sen!

Dream..

Detta resultat fick jag på ett quiz jag gjorde på facebook. One can allways dream....

Du är tjejjen som snackar kompisarna genom alla problem (ofta kan du avrunda pepptalket med en otrolig "tröst-ätartårta"). Får du själv problem delar du med dig av dem först efter du själv löst dem. Du hittar lätt rätt samtalsämne för stunden och fungerar det inte kan man ju alltid prata om strumpfyllda sandaler eller månförmörkelser. Vännerna älskar och avgudar dig. Din vilja tar dig långt. Killarna i din omgivning förälskar sig i dig utan att du vet om det. Allt sedan en blinddate på Muggen kilar du numer stadigt med en lika pratglad mäklare. Du klär dig i paljettvästar i guld och sätter upp håret med fågelfjädrar, vilket blir en egen och klockren stil.

Haha vänner älskar och avgudar dig och hugger dig i ryggen och sviker dig kanske det skulle stå? Nej, nu är jag negativ. Jag har faktiskt några tjejer som jag har börjat umgås med lite smått. Så lite omtyckt borde jag väl vara.. Eller jag vet inte. Men killarna i min omgivning förälskar sig i mig? Ja, om jag ska berätta en hemlighet så var det många som gjorde det i gymnasiet hihi. Jag kallades "vår egen hjärtekrossare" av en ledare när jag var med i en integrationsgrupp. Haha aww.. Klart man blev smickrad över att killarna från introduktionskursen stod på kö, köpte fina presenter när jag fyllde år och försökte charma mig haha. Fascinerade över de svenska tjejerna antagligen. Var en del andra killar som sa att de var kära i mig.. Dock inte de som jag själv ville ha, är det alltid så?? Inte för att de jag ville ha inte ville ha mig, det vet jag inget om för jag vågade aldrig berätta för någon att jag gillade dem. Jag väntade på att de skulle komma, väntade förgäves haha. Den uppmärksamheten har definitivt försvunnit!! Blir det så efter gymnasiet? Jag menar, raggar killar på högskolan överhuvudtaget? Känns inte så. Inte heller killar på stan eller nåt. Okej, Dilshad är kanske glad över att jag inte får massa kärleksbrev och busvisslingar haha. Är nog aldrig någon på högskolan som raggat på mig, förutom när jag blev inspanad av ett gäng kinesiska utbytesstudenter och jag pratade med älskling i telefon och sa det och han svarade:


Vaddå, kollar de SNETT?



 










Sofie the nurse

Klockan är tolv och jag har tagit mig två timmar att förbereda allt med marsvinen. Tänkte berätta lite vad det är som görs här hemma!

Först ska medicinen ges, den ser ut såhär och är till för småbarn med smak av vanilj och banan. 1 spruta morgon och kväll:



Sedan ska maten blandas, närinsgersättning blandas med vatten och ges i spruta. Cirka 2-3 sprutor 4-5 gånger daglien är bra. Det är detta som tar tid, att ge maten! Satt och kollade på tv medan jag matade henne:


C-vitamin är extra viktigt för att bli frisk. Jag blandar lite tablett med vatten som jag sedan häller i maten:


Näsdukar redo för att torka nosen måste man ha.


Den lilla lådan ska städas morgon och kväll och sen måste man försöka locka med något gott för att ge henne aptiten tillbaka! På bilden är det melon och majs.



Under tiden som jag gör allt detta kan jag inte glömma Lillan, som också ska ut och springa och få mat och få buren städad!

Detta är slitigt, men det har lönat sig för Shelly har ju överlevt. 5 dagar kvar nu på detta, hoppas hon blir frisk för hon är fortfarande förkyld!! Djur är livet :) Det behöver man inte vara en osminkad lantis i gympadojjor för att tycka :)

Mindre smart

Jag ser er underbara läsare som smarta, men ibland undrar man ju. Här är i alla fall en av er som både är korkad och lättroad :D



Nej, minsann 0,9, som brorsan fick, är inte lika bra som 1,1. Inte lika bra som 1,0 heller. Klar för första klass, congratulations! Att det kan vara så kul att räkna lite matte visste jag inte :D

NU - Timbuktu



I det lilla landet där vi lever, kommer det folk från överallt
Från Kiruna i norr till Trelleborg, från mitten i Södermalm
här har vi svart man, gul man, brun o vit
här har vi fattig man, medelman o superrik
vi har taxichaufförer, bankdirektörer
nån tjänar klöver men andra står över
men det vi behöver är mer av varandra
vi cirklar i samma förlegade anlag
så närma dig någon o ge din hand
närma dig någon, nu e din chans
så snacka med din granne
så byter vi takterna i landet
om inte makten tar sig samman
så måste vi tappert stå tillsammans

För det spelar ingen roll varifrån du kommer det handlar om var du är
oavsett vad som hänt förut nu handlar det om vad som sker
det händer nu, inte sen, vi suddar ut ett problem
för vi går runt och runt så upprepar sig på nytt historien
men det spelar ingen roll hur du ser ut du är ju byggd av blod och ben
vi suddar ut ett problem, gör det nu, inte sen
vi suddar ut ett problem, gör det nu, inte sen

För det är inget sätt att leva, med bostadsmarknad segregerad
när inkomstskillnaden separerar, försvinner viljan att integrera
när till och med skolan blir uppdelad, och många personer isoleras
kommer våran tro att tolereras, kommer våra toner ens få spelas
jag tycker att röster borde höjas, en hel del saker måste sägas
men det är snart för svårt att väja, med det är klart man hoppas
heja sverige du gamla du nya, där vissa är fångar och andra är fria
sverige med varmare kyla, hur kan vi låta den marknaden styra
sverige vi kan inte lipa och skrika, för vi är mer lika än vi är unika
men vi måste ändra det med världen, att man dömer människan efter färgen


För det spelar ingen roll varifrån du kommer det handlar om var du är
Och det kvittar väll hur du ser ut, du är ju samma blod och ben
Det händer nu inte sen, vi suddar ut ett problem
Och jag sa nu inte sen, vi suddar ut ett problem

Albaner, syrianer, greker, afghaner, sydkoreaner, kineser, japaner
Palestinier, irakier, perser, turkar, rumäner kroater och serber
Peruaner, chilenare, spanjorer, tyskar, finnar, italienare, fransoser, ryssar
Engelsmän och australier. Etiopier och somalier
svennar och blattar, långa och korta, männen i hattar är många och ofta
vi missförstår, vi bara skyndar på, missar så mycket så, vi inte lyssnar på

För ingen kan klara det ensam, vi måste ta tag i det gemensamt
För ingen kan klara det ensam, vi måste ta tag i det gemensamt

För det spelar ingen roll varifrån du kommer det handlar om var du är
oavsett vad som hänt förut nu handlar det om vad som sker
det händer nu, inte sen, vi suddar ut ett problem
för vi går runt och runt så upprepar sig på nytt historien
men det spelar ingen roll hur du ser ut du är ju byggd av blod och ben
vi suddar ut ett problem, gör det nu, inte sen
vi suddar ut ett problem, gör det nu, inte sen

Jason Diakité - A.k.a Timbuktu - en mycket klok man.

Hejhopp!

Nu är jag hemma och har ätit en såå god middag, kolla på min vegetariska blogg om ni vill äta en god vegetarisk, mordfri måltid :p Nej jag ska inte säga så till er kära vänner. NI får göra som ni vill, men den middagen är supergod!


Idag har jag pluggat med gruppen, som ni vet. Vi satt på orkanen, Malmö högskolas bibliotek och snackade. Kom fram till en del. Vi ska kretsa uppsatsen kring stigmatisering och har tagit hjälp av en del böcker som behandlar det, samt Rosengård. Sen ska vi komma på några underämnen att kretsa det kring också. Imorgon blir det till att läsa hemma, var för sig och sen på torsdag ska vi börja skriva lite och förhoppningsvis kunna skriva ihop enkäten. Känns som vi har kommit långt, gruppen fungerar bra. En bra sak är att vi känner varann och därför kan vara mer ärliga och det underlättar! Hoppas på att det blir lyckat :) Ska ta en bild på oss, lovar! Ni måste ju se min grupp juueee ;)

Nu är det snart Uggly betty, yeaajj :)


XoXo


Vilken dag

Idag har jag varit så onyttig att jag nästan skämms. Inte onyttig i maten, jo kanske det med. Men jag talar om mitt beteende. Jag satt vid datorn hur länge som helst, tills jag gav mig själv datorförbud hehe. Sen lekte jag med Lillan, hoppade över hinder hehe och matade Shelly. Tog hand om de helt enkelt. Sen blev det lite Tyra Banks show. Den är bra. Jag älskar Tyra och dessutom är det alltid så dramatiska ämnen. Åt inte bra på hela dagen. Men till middagen lagade jag en gryta som jag testade för första gången. Den var inte helt dum, fast jag är inte helt såld på de där vegetariska grytbitarna, inte goda.. Men jag måste ju äta nåt! Ush, finns inga roliga alternativ i färdigmatsväg. Om man gillar quorn så är det okej, men vi alla är ju olika.

Nog om det. MIn dag har alltså varit sååå jäkla soft. Så nu är jag laddad till tusen att ta itu med projektarbetet! Eller borde vara... Hörs imorgonkväll när jag kommit hem från Malmooee. Blir plugg på skolan imorgon. Har massa negativa tankar nu så det är bäst jag sover så jag vaknar som en prinsessa imorgon.

Nighty!

Utbildning

Detta inlägg är till alla er där ute som inte hittat rätt. Jag vet att ni är många! Det kan ni ha som tröst, att ni inte är ensamma att vara förvirrade. Jag kan egentligen inte ge er skitbra tips, för jag har vetat ungefär vad jag vill jobba med sen gymnasiet. Jag var inriktad på socionom, men eftersom betygen inte räckte till så fick det bli något annat. Här kommer dock de tips jag har att dela med mig av:

Finns det något du brinner för? Djurfrågor? Invandring? Kläder? Miljö? Vi alla har intresse, men kanske kan du överföra dessa till din karriär?

Gå in på högskolors hemsida och läs! Jag gjorde så att jag gick in på Malmö högskolas hemsida och tryckte på "kurser och program", sedan scrollade jag igenom och läste igenom de program som lät intressanta. För du kan ju faktiskt inte veta vad du vill bli om du inte vet att det finns! Jag hittade Freds-och konfliktvetenskap genom det sättet och sökte det.

Var inte rädd för att söka fel! Som sagt så sökte jag och kom in på Freds- och konfliktvetenskapsprogramet. Jag märkte ganska snart, efter cirka en månad, att jag inte tyckte det var speciellt intressant. Men jag var rädd att hoppa av, kände mig misslyckad. Jag hade varit arbetslös innan och tänkte "ska jag gå tillbaka till det, som en förlorare?". Men sen tog jag steget och gick till min studievägledare och berättade hur jag kände. Hon sa direkt att jag faktiskt var tvungen att hoppa av, frågade vad det var jag var intresserad av och vad det var jag saknade på Freds- och konflikt och sedan rekomenderade hon IMER för mig. Nu går jag på IMER sedan 1,5 år tillbaka och det är verkligen rätt känner jag.

"Hälsa-på-dagar". Jag vet att vissa högskolor, exempelvis Lund och Malmö har dagar då de har öppet hus. Detta kanske är en bra idé? För ibland vet man inte att något är rätt för en innan man hör mer om det!

Det är inte för sent! Du kan fortsätta att leta igenom program, för det finns sen anmälan. Jag kom in på en sen anmälan till IMER. Om programet har platser kvar så går de till de som gör en sen anmälan.

Det brukar lösa sig för alla.. Min kusin hade inte en aning om vad hon ville, utan har rest runt på tursitställen och jobbat. Men genom en tidningsannons hittade hon just det programet som verkade passa henne.

Jag kan avsluta med att berätta lite om det program jag går, IMER. IMER står för internationell migration och etniska relationer. Vi läser om hur och varför människor flyttar, vilka konsekvenser får det för de, för det samhälle de kommer till och de människor de möter? Vad händer i möten mellan olika kulturer? Problem som uppkommer och teorier kring dessa. Sätt att se kultur på, vad är kultur, etnicitet och vad innebär det att komma från olika länder, betyder det något alls? Har ekonomi något med migration att göra? Vilken roll har media i sättet att se på etnicitet, mångkultur och invandring? Detta och mycket mer handlar IMER om. Vi kommer inte få en fast stämpel när vi går ut, utan vi får sälja oss själva med vår utbildning till de platser vi vill jobba på och det är många företag, kommuner med mera som vill ha IMER-studenter. Eller föredetta IMER-studenter.

En hemlighet... Jag vill egentligen arbeta med djur om jag verkligen hade följt mitt hjärta, men samhället håller på att gå under känns det som. Vi går i helt fel riktning och jag vill motverka detta. För det jag brinner för snäppet efter djur är rättvisa. Jag vill att alla människor ska behandlas på lika grunder, oavsett etnicitet. Jag avskyr rasism, vilket håll den än kommer ifrån och jag vill att människor ska komma överrens. Men om jag vetat att detta skulle fixa sig utan min medverkan, då hade jag lätt velat arbeta med djur på något sätt. Jag älskar djur :)

Lycka till och hoppas ni finner svaren ni letar efter :)


Nu har jag data-förbud till 18.00!


Tandblekning

Jag funderar starkt på att bleka mina tänder. Förut hade jag sjukt fina vita tänder, men de har blivit lite missfärgade sen något år tillbaka. Har hört att Easywhites tandblekning är väldigt bra, dessutom är det billigt - 300 kronor. Sooo worth it ;)

Så i sommar vill jag ha ett snyggt vitt leende till min bränna (yeaa right, som att du nånsin blir brun) hehe... Och möta mina gäster på Bistro med ett snyggt smajl ;)

För att göra detta inlägg komplett avslutar jag med en smile-låt! Skulle ladda upp Massari - smile for me, men såg att klippet inte var lämpliga för de under 18, alltså det var mycket åbäkande i den :p Så det fick bli till att göra en egen film, som jag tycker är superkul! Nu slipper ni se massa bröst och slingrande bitches, pälsar, samt Massaris riktigt sliskiga min! Istället får ni se mig och mina vänner leee till Massaris grymma låt :)

Bilden som förhandsvisas är jag och Timbuktu ;) Jasse :) Den 13 oktober 2006.



Ny vecka :)

Hej alla freaks ;) Idag är det måndag, vilket betyder nu vecka.

Denna vecka blir det start på B-uppsats. Planering och ringa runt till lärare på skolor.. Får se om jag får Caroline till att ringa runt, ni vet ju vilken telefonfobi jag har! Jag borde ringa min chef också.. För att säga att jag kan jobba helger i maj och bekräfta att han har mitt nya mobilnummer... Men jag vågar inte. Dels för att jag inte riktigt bestämt mig om jag vill jobba i maj eller softa hehe. Låter jag lat? Det kommer bli såå hektiskt i juni-juli, det är därför jag starkt överväger om jag ska börja redan nu... I juli kanske det blir 12 timmars arbetsdagar...

På fredag blir det partyyyy! Ska bli så sjukt jäääkla kul! Jag och grabbarna. Förhoppningsvis kommer Dilshads bästa kompis, Pish, hit, han ville festa i K-stad, så får han också träffa Peet&George. Dilshad har inte träffat dem sen Peets student för typ ett år sen, så det är dags. Och jag vill gärna träffa Pish också, träffade honom sist på nyår. Kommer bli helkul på fredag, blir väl Grand :) Men tills fredag ska jag bara ha ögonen på plugg!! Måste verkligen vara ambitiös denna vecka! Imorgon ska Shelly lämnas ensam för första gången sedan hon blev sjuk. Hon ska vara ensam i 5 timmar.

Lillan saknar Shelly så mycket.. Idag började hon pipa, vilket i det tonläget betyder att hon letar efter Shelly. Så jag satte ner Shelly på mattan och Lillan började nosa och ha sig. Sedan tog jag upp henne och då stegrade Lillan sig för att nå henne. Så sööt! Igår upptäckte hon att Shellys lilla låda stod nära henne när hon sprang i vardagsrummet, så började hon gå runt och runt och kika in. Jag längtar tills de får träffas igen!

Stina-lee :)

En blogg jag gillar väldigt mycket är stinas - stinalee.se. Jo, jag tror alla har kollat in den, men om någon inte har det så skrev jag adressen haha. Hon är så  jordnära och naturlig. Har börjat uppskatta henne mer och mer. Känns lite kul nu när hon bor i Malmö och skriver om saker som jag känner igen mig i. Upptäckte att vi haft liknande helgupplevelser. Igår laddade hon upp en tråkig videoblogg haha. Den var inte tråkig men den handlade om.. typ inget alls. Som min, inte mkt att säga, men bättre med en tråkig video än ett tråkigt inlägg. Hon var skitrolig på videon, låg och käkade godis bara. Framför flera tusen läsare, hur coolt är inte det??

Idag hade hon varit på ikea och kollade på Gossip girl, precis som jag. Hon är en riktigt bra tjej verkar det som. Hon sa ju att hon skulle dra ihop ett gäng för fika, åh hade blivit skitglad om jag fick den chansen. Jag tänker inte leka nonchalant här, det är ju så, så jag skriver det. Jag gillar Stiiina :)

Take a chance!

När vi köpte presentkort till mor på Parelle, fick hon en testparfym från Chanel - Chance. Den luktar så juvligt gott! Behövs bara ett sprut och någon droppe dessutom för att lukta tillräckligt.

Flaskan på 50 ml kostar 700:-. Men trots priset har jag bestämt mig - den ska jag köpa när jag får tillbaka skattepengarna. Får väl unna mig något, eller vad säger ni?


Underbar söndag!

Heej vänner!!
Idag har jag haft en helt fantastisk söndag, den bästa på länge!! Shelly mår bra så jag kunde åka till Malmoe. E22:an är avstängd för er som inte vet och som bör veta. Så man får köra om Lund och e20 typ. Tar 10 min extra ungefär!! Det var trafikinfon från Sofie idag :p Haha. Jag mötte upp älskling på Värnhem och vi begav oss till parken vid ikea (vet ej vad den heter!). Promenerade runt och pratade om massa roliga saker, åt glass.

Efter det tog vi en runda på ikea för jag skulle ha en fotoram till en bild på oss som jag förstorat och ska sätta på väggen hihi. Hittade ingen, men såg massa fina tavlor som jag vill ha när jag flyttar. Ska ha en stora fin naturbild ovanför soffan, men vet ej vilken än! Vi såg även en massa fina sängar, en som var upphöjd ganska högt och sen hade den sänghimmel, underbar! Efter det begav vi oss till Entré, för han har aldrig varit där. På köpcentrumet alltså. Trots varningar blev han mycket besviken över utbudet av killbutiker, det suger! Varför finns det inte fler killbutiker i Skånes köpcentrum!? Alltid tjejbutiker i massor men bara de vanliga typ 3-4 killaffärer. Killar använder också kläder you know!! Han hittade i alla fall ett par skitsnygga svarta chinos, som jag tvingade honom till att prova. Det behövs tvång ibland för guud vad snygga! Kommer bli skitsnyggt med ett tajtare linne/t-shirt och solglasögon. Jag ska ladda upp en bild på det sen när han har det på sig!

Jag köpte klänningen jag visade er häromdagen, men ska nog sy upp den för jag klädde inte riktigt i så lång. Älsk tyckte jag skulle sy upp den och mamma sa nej. Men mamma gillar att vara anti, så det blir antagligen att jag syr upp den. Visar er FÖRSTÅS sen!

Det var helt underbart att vara med älskling, hade skitroligt! Speciellt på busshållplatsen haha, gud vad skoj. Älskar dig din tok :D


Gossip girl!

Vilket fullproppat avsnitt! Serena var lite oschysst kan man tycka, att ordna en fest för sin egen skull mer än för födelsedagsbarnet Jenny.. Men det fick hon tillbaka med råge!

Jag tycker så synd om Chuck! Han vill ha Blair, man märker hur kär han är i henne... men hon är tillbaka hos Nate. Vad tror ni?? Jag tror att hon försöker komma över Chuck som hon innerst inne är förälskad i fortfarande. När ska det bli Chuck och Blair är den eviga frågan. Vad skulle GG vara utan den frågan?

Och att det just kunde vara Lilly&Rufus bortadopterade son som skrev beundrarbrev till Dan! Ödet eller ödet? Nu tror adoptivföräldrarna att sonen vet, hur ska detta sluta? Han kommer säkert att uppsöka sina biologiska föräldrar (Lilly&Rufus), behövs ju lite mer drama i den familjen :p

Jag älskar Dorota, Blairs hemhjälp, så här avslutar jag med en bild av henne och Blair. Är hon inte bara fööör gó?



XoXo ;)

Rethosta

Jag har fått hosta och ont i halsen, aj aj! Kvällen var trevlig, kul att snacka med kusinerna. God mat, biffarna lyckades jiho :P ska sätta ut recept i min vegetariska blogg! Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgonbitti, men här kommer lite bilder från kvällen.
Och till dig, "anonym" som kommenterade att min videoblogg var tråkig: Varför läser du min blogg?? Den kommer inte handla om dig, It's not gonna bee about´yaa!


Broo, jag och Jennie, kusinen!


Muffins med vit samt vanlig choklad. Toppad med jordgubbar *mmmm*


Morfar, mormor och jag. Morfar kunde inte sluta hålla på med mormor, som ni ser på nästa bild:


Godnatt! Vi hörs imorgonkväll, för imorgon ska jag uuuut. Ut ur detta hus ;) Sleep tight alla sötisar!

Videoblogg 2 maj!

Jihooo här kommer en videoblogg :D  Inte för att jag har så mkt att förtälja, men här har ni mej :D
Nu ska jag gå ner, så ses vi och hörs! Ha en underbarkväll varenda läsare ♥


Grattis mamma!

Min pojkvän får mig att skratta :D Han skrev kommentarer till mina senaste blogginlägg så skrev han att han drömde inatt att shelly öppnade munnen och mini-shellys sprang ut hahaha. 5 stycken minishellys. Hon var gravid och födde genom munnen. Fan vad gullig dröm, men du måste göra Shelly också till freak. Alla dina drömmar innehåller monster och varulvar och sjuka alien-grejjor. När du drömmer om mig är jag säkert king-kong som ska äta upp dig el nåt ;)

Kul kul. Idag fyller mammi år, måste göra en födelsedagsbild till henne som jag gjort till alla andra födelsedagsgrisar!




Nu blir det till att gå ner och hjälpa henne i köket och tänka på att jag har världens bästa pojkvän :) Han vill så gärna att jag ska göra en catwalk igen hihi, så söt. Det ska jag nog kunna göra när jag köpt något nytt!

Skönhetsvård!

Efter några dagar hemma med softa kläder, håret i en knut och inget smink känner jag mig inte alltför vacker. Nagellacket på fingrarna har flagnat så bara halva är kvar och huden i ansiktet ser helt sömnig ut. Så nu är det dags för en dusch och hårinpackning från wella för torrt hår.  Sedan en ansiktsscrub och smörja in. Efter det nytt nagellack!

Skönhetsvård före:



Varför ser mitt högra öga alltid större ut på bild än mitt vänstra när jag är trött!?
Ser jag ut sådär?? Är jag ett
freaak?? :D

Skönhetsvård efter:





Sådär.
Resultatet på håret syns nog inte supermycket, men förhoppningsvis kommer det synas mer imorgon! Nu ska jag sova för jag är så trött och har huvudvärk! Nagellacket är mammas, av märket depend. Ett riktigt bra lack! Kostar runt 25:-. Värt att testa om ni inte gjort det. Jag älskar nagellack i små flaskor,för man använder ju ändå aldrig upp det. Inte jag i alla fall.

Sussa sött sötisar!!

Grattis brorsan!

Jag vill passa på att skryta om min bror - han fick 0,9 på högskoleprovet! Det är riktigt bra!!

Han är riktigt smart, men han pluggar inte tillräckligt, så jättebra betyg tror jag inte det blir. Men jag blev såå stolt syster när jag såg resultatet! Jag fick 0,6 när jag gjorde det.

Har ni gjort det? Jag tyckte mattedelen samt ordförståelse var grymma! Orden är inte ens sådana man använder, not faaiiir =( hehe.

Aja, jag har en smart bror, nu var det sagt!


Nice from h&m

Som ni kanske minns har jag presentkort på h&m och jag har 250 :- kvar! Har spanat in lite saker som jag tycker är överfina, dessa till exempel:




Linnet till vänster är väldigt fint, passar skitbra till fest eller i sommar när jag ska gå på bio eller äta middag med älskling eller till och med när jag ska till stranden!

Klänningen är jag lite kär i. Tycker den är superfin, men den går ned till knäna. Älskling, du får följa med när jag provar och vara smakråd! Har inte haft en så lång klänning sedan jag var en mini-Sofie, men det är ju inne nu och den är superfin, så kanske blir ändå.. Passar när jag ska gå på stan, på middag eller på kalas, kanske brorsans student. Jag får se sen helt enkelt! Såhär ser de ut på h&m:s modeller.



Vad tycker ni?

1:a maj !

Redan maj, vad snabbt tiden går! Hela våren är nästan förbi. Nu är det sista månaden i skolan, B-uppsats och massa plugg blir det. Sedan börjar jag jobba på Bistro, restaurangen vid stranden där jag sommarjobbar! Har jobbat där två somrar innan, så det ska bli ganska roligt. Det är ett slitigt jobb kan jag säga, inte många pauser och sjukt höga krav, men ändå väldigt roligt. Kollegorna är så jävla trevliga och gästerna också för det mesta. Jag måste ju skryta med att säga att många gäster har gett chefen och Simon komplimanger för att jag är såå duktig och trevlig :p Simon är den serviören som jobbat där längst och jag dör om han inte jobbar där i sommar!!! Jag vill inte ha det största ansvaret, noo, noo!


Nog om det. Ska nog förhoppningsvis kunna ta lite foto och visa er sen när jag börjar jobba där. Här är lite foton från igår förresten :)

   


När jag satt och skrev inlägg om glassarna igår så kommer någon och jag tror det är min brorsas bästa polare som börjar snacka med pappa, sen kommer Dilshad in genom dörren haha. Vilken överraskning, jag trodde inte ens att han hade börjat köra från Malmö då.

Som tur var hade jag hysat nice kläder på mig, hade ju inte kunnat byta om inför middagen om han redan var där ju!  och hade inte velat sitta i blå gympashorts och linne vid middagen haha, så som jag är klädd nu. Men jag hade i alla fall på mig mina tajta jeans som liknar jeansleggins och ett långt svart linne. Ví fick chansen att snacka med mamma och pappa ett tag, vilket var trevligt. Snackade om Rosengård och fördomar osv. Sen lagade vi middag ihop, när alla stuckit iväg. God, enkel pasta som ni finner receptet på här, i min vegetariska blogg!!

Till dessert blev det chokladglass med hallon och en klick grädde. Vad fint och gott det kan bli när man inte ens kan laga mat :P Äh, jag har blivit lite bättre kan jag säga!! Och älskling har blivit några steg närmre vegetarian. Han hade köpt skinka till jobbet men har inte kunnat äta utan att må illa. Jag skulle bli så otroligt lycklig om han blev vegetarian :) Men jag pressar honom inte, jag lovar. Han får tro och tycka som han vill, jag inspirerar honom bara :) Så tro inte att jag sitter och skriker på honom när han äter kött *tihi*. Or do I ???

Efter maten blev det mys och dokumentären på tv om mannen som blev gravid. Sen lite singstar, men sen kom brorsan och hans tio polare och började festa i uterummet, så då åkte älsk hem och jag satte mig med marsvinen och myste framför En geishas memoarer, mycket bra film!

Oj, där hade ni min valborgskväll,. blev ett långt inlägg, men jag är verkligen på blogghumör idag! Watch out ;)


RSS 2.0