Torsdagskväll

Vad är bättre när man är krasslig än sängen med chickflick? Ska kolla på säkert väldigt patetiska mean girls 2, men det är sånt jag gillar när jag tar hand om mig själv. Innan arbetspasset mådde jag väldigt illa, under passet var jag grym faktiskt, efter passet mådde jag illa direkt igen. Jag lämnade känslan i mina civila kläder, thank god för det. Nu har jag börjat få retlighet i min hals, vad händer här? Någon lek-doktor som vill dömma ut mig?

Det vandrar en person i denna stan som är otrevlig mot mig och typ ska dumförklara mig, som att han verkligen stör sig på mig gånger tusen. Jag vet inte vad jag gjort eller varför han är bitter mot mig. Ursäkta att jag finns till? Blir faktiskt förbannad på folk som behandlar en otrevligt när man själv alltid är trevlig. Världen är ett mysterium.


Gammal mysbild i mitt gamla flickrum som man så fint kallar det. Jag vet, jag lägger bara upp gamla bilder, men hey mobilen och datorn i bakgrunden är faktiskt de jag fortfarande använder. Likaså armbandet, byxorna och tröjan. Inte så gammal bild trots allt?

Restips - Lefkas

Tänkte när sommaren närmar sig skriva några tips på resor i min blogg.

Lefkas är en ö som ligger väst om Grekland, utanför den stora ögruppen där man vanligtvis ö-luffar. Lefkas ligger bara en bit ifrån fastlandet.

Kort om Lefkas:
En väldigt grön ö med berg, skog och fina stränder.
Du kan enkelt ta dig runt ön med moped eller bil.
Turismen är inte så utbred, så du får uppleva det genuina Lefkas.
Eftersom Lefkas en gång var ägt av Italien är ön fortfarande italiensk-inspirerad vilket innebär att maten är mer italiensk än grekisk. Husen är inte heller av den typiska grekiska sorten.

Det finns en handfull olika orter på ön, mysiga små fiskebyar, surfställen (ön är känd för bra surfing) och en större stad, vilket gör att det finns mycket att se och besöka och du kan lätt underhålla dig med nya äventyr varje dag om du är där en vecka.
Stränderna nära hotellorterna är medelmåttiga, om du vill hitta de riktigt vita med turkost vatten får du bege dig med moped eller bil till andra sidan ön, där paradiset väntar.

Bilder:


Stranden nära hotellet


Utsikt från berget


Porto katsiki, 40 minuter mopedfärd från hotellområdet




Restaurang vid hamnen, restaurangstråket vid hamnen är långt och vackert, finns massor ställen att välja på!





Något för dig som är ute efter en semester med äventyr, utflykter, upplevelser, vackra vyer. Bäst för par eller kompisar, men finns inte mycket festmöjligheter om ni inte beger er in mot huvudstaden Lefkas stad. Vi åkte i slutet av augusti och då var där 35 grader varmt.

Lefkas kommer alltid vara min pärla.


Grekisk tanke

Fördelar med att gifta en grek....

- För det första är de oftast mörkhåriga, bruna ögon och vackra
- En anledning att åka till Grekland varje år, med någon som kan allt om landet
- Åka till olika öar och kanske har han ett hus där nere?
- Otroligt vackert språk
- Kanske kan lära mig att skriva grekiska bokstäver
- God mat; fetaost, oliver och vin av bra kvalite, baklava med glass, youghurt med honung med mera med mera.
- Dansa grekisk folkdans

Jag tycker detta sounds like a plan :) Nu ska vi bara hitta honom, men jag jäktar inte. Han har 4-5 år på sig att komma. Sen är det för sent.



Han får gärna ha utseende av denna blandning:



Det hade ju varit full pott där.

Pms i stora mängder

Ni vet ibland när man får sån pms att alla känslor blir gånger tio. Det är inte trevligt. Då man bara börjar gråta för allt som hänt på sistone som man egentligen försöker se på ett positivt sätt. Det är svårt att vara positiv när man har pms. När Lars åkte ur Big brother igår fick jag ett jävla anfall av besvikelse, var hur gnällig som helst.

Jag förstår faktiskt inte vad som hände, trodde att han var allas favorit. Han var ju alltid glad, positiv och gav en roliga saker att se på. Efter den besvikelsen blev jag asledsen över en massa saker. Men som tur var hade jag sällskap av D igårkväll så efter att ha lugnat mig och pratat positivt om grejjer lugnade jag mig.

Haha pms är fan något konstigt. Farligt, skulle jag vilja säga.

Mammi <3

Åkte till Skanör och Falsterbo idag för att fira lilla mamma. Picknickade på stranden, njöt av solen och promenerade omkring bland de fina husen. Älskar Skanör, så mysigt och rofyllt.







Underbart sätt att spendera dagen. Är dock extremt sugen på den där pajen som mamma tog med sig hem.. Rabarber och jordgubbspaj som jag hade bakat. Mamma hade också med sig massa gott. Mat mat mat!

Vanna beach

Tänkte skriva några rader om mitt andra sommarjobb. Detta ställe ligger i bo01, ett stenkast från turning torso, meter från badplatsen där bryggorna går ut i djupa havet. Där alla ungdomar ligger och solar, samt spänner musklerna framför varandra. Okej, det lät inte så charmigt, men för vissa kan även denna syn vara vacker. Serveringen består av träplankor med bord i skuggan eller sanddynor med solstolar där man kan ligga med en paraplydrink. Här kan man få fina färgglada coktails och grillade mackor eller sallad. Jag ser fram emot att jobba här i sommar, riktigt nice arbetsplats :)




Bilder från internet.

Busy beach days

De senaste dagarna har varit en sak för mig :
FULL RULLE, STRESS!

På grund av det fina vädret ville chefen ha igång sitt strandställe, vilket innebar att jag var vid Vanna beach och städade i tre dagar. Skrubbade golv, väggar, tak, hyllor. Diskade alla grejjer, tog ut bråte, rensade sanden, fyllde bar, putsa och slipa. Det var härligt att jobba vid stranden med trevliga kollegor, men var jobbigt att gå direkt till mitt andra jobb sen och där var stressen ofrånkomlig. Det var kaos helt enkelt. Gästerna fick inte det de behövde, jag hade inte tid att hjälpa alla i tid, de fick vänta länge. Usch, jag tycker inte om att stressa så.

Torsdagskvällen var jag ledig och firade Carros födelsedag med hennes bästa vän. Trevlig middag, girl talk och kladdkaka, superroligt!

Igår väntade en likadan stresskväll på jobbet, folk var sura, jag fick försöka förhandla mig fram med dem, prata fint, förklara. Så efter en hektisk kväll när vi alla var slutkörda tyckte vi vi förtjänade en after work. Där satt vi fem tjejer, lyssnade på disneymusik och drack champagne haha. Trevligt var det och vi gick hemåt vid halv fyra, då hade det redan börjat bli ljust.

Som ni hör har det varit full rulle, idag tog jag lång sovmorgon, kollade Gossip girl framför frukosten och nu ska jag ge mig ut och handla. Om fyra timmar börjar jobbet igen, imorgon är jag dock ledig och ska fira morsdag med bästa mamman i världen. ♥

Rena rama nonsens

Vet ni att det på riktigt finns folk som inte förstår varför vegetarianer vill äta något som smakar som kött? Min mamma som jobbar inom livsmedelsbranschen har stött på en diskussion för bara några dagar sedan med en kollega som inte förstod varför man skulle lansera mer sojaprodukter i skolorna. Mamma menade på att barnen vill kunna äta samma som sina kamrater, fast vegetariskt. Man kan exempelvis bara byta ut biffar/korvar osv med vegetariskt alternativ. Då förstod han inte alls vitsen. Vegetarianer vill väl inte äta något som smakar som kött? Varför är man då vegetarian?

Denna idé har jag hört förut av en stjärnkock. Han påstod att det var befängt att vegetarianer lagade annat än grönsaksrätter, för man är ju vegetarian av en anledning?

Tillåt mig att spekulera - jag tror det är ytterst få vegetarianer som är det utav anledningen att de inte tycker om kött. Och om så är fallet menar de nog rent kött. Jag tror inte man kan tycka illa om både köttfärs, köttgryta, korv, hamburgare och kebab - eftersom det inte är köttet som smakar utan de vegetabiliska smaksättarna kryddor och örter.

Det som smakar "som kött" med sojakorv eller sojabiff är ju inte att det smakar djur utan att det är kryddat på samma sätt.  Det är roligt hur människor som inte kan något om ett ämne ändå tar sig friheten att ta över hela diskussionen, istället för att lyssna och lära.


En rolig facebook-diskussion om att 7-eleven kommit med sojakorv i bröd.

"men varför vill man äta något som liknar korv om man är vegetarian? Varför har vegomat samma form som kött?"

"vad ska man ha för former då? Stjärnor och hjärtan? Biff och korv är ju de lättaste formerna"

"Korv är ju bara formen, kött har inte ensamrätt på korvform"

"nej korv är inte en form, cylinder är formen! Inte korv-form"

"okej men varför heter det bajskorv då?"

Ett mynt har två sidor.

There's two sides of every story.


Naturens gång

Här omkring i områder vimlar det nu av små kaninungar, supersmå och supersöta! Kör extra sakta så jag inte råkar köra på någon, de är lite vimsiga de små liven. Så ikväll ser jag en katt med en unge i munnen. Jag stannar bilen, drar handbromsen och springer fram och skriker på den, den blir inte rädd och jag hoppar över diket och går snabbt upp för kullen medan jag försöker skrämma den. Jag lyckades skrämma den men den tog ungen med sig i munnen.

Jag fortsätter tänka att om jag reagerat fortare, slängt mig ur bilen... Men å andra sidan är det naturens gång, katter är rovdjur och de kommer fortsätta äta kaninungar.. Thats life.

På tal om liv såg jag en hemsk bild som gjorde mig illamående... På möss instoppade i väldigt trånga tuber där de inhaleras med tobaksrök för att se om det är farligt. NO SHIT SKERLOCK, förfan måste vi döda massa möss för att ta reda på HUR farligt det är??

Det krävs fan en MÄNNISKA till en sån dumhet.

Sommar!

Perfekt väder att hänga vid bo01 igår. Var med Liridon och hans tjejkompis som var skittrevlig. Senare joinade även Florent och Besnik oss. Vi gick omkring i solen vid båthamnen, förbi caféerna, vid hundrastfältet och senare mot badbryggan. Mot kvällen drog jag och Dilshad på grillning vid möllan här i Arlöv, precis vid ett rapsfält. Mysigt men dock mycket insekter vilket jag inte är överförtjust i! Fick lite färg på mina bara ben igår, blev ju jeansshorts och vit tunika, härligt med sommarkläder!!

Idag fortsätter fina vädret, jag ska dock handla lite mat och sen blir det nog bara solning på balkongen idag.

19 maj

Igår var födelsedag av två fina vänner, praktiskt att ha det på samma dag ;) Carro som inte var här fick födelsedagssång via mobil och med Sofia blev det picknick i hennes vardagsrum med kolakakor, kladdkaka och bärpaj. Mycket gott, som det ska vara på ens födelsedag. Pajen stod jag för. Och presenten jag inhandlat var två téer samt en syrup från Spice tree affären, mycket fin affär och roliga presenter!

Inatt fick jag efter stängning på Mosaik hoppa in i baren på cuba. Det var lite kul haha. Jag såg nog rätt osäker ut (har en förmåga att göra det) men jag klarade allt bra och tyckte det var grymt! Hoppas på att få stå i baren mer. Nu är det fint väder här så ska till bo01 för att möta upp en killkompis och hans vänner, vet dock inte om man kan köra på shorts eller om det krävs byxor? Har inget mellanting... hade behövts.

Im out of here, först ska lägenheten städas, det är kaos här när man bor med ett par grisar (marsvinen). Jag skyller på dem, det är lättare så.




truth

Jag är inte den som avbryter en person som pratar (jo det kan jag göra när jag blir ivrig). Och när jag märker att personen jag har framför mig inte har det största intresset av att lyssna på vad jag säger utan de börjar tänka på vad de själva ska säga istället så blir jag tystare. Varför dela med mig av personliga saker när personen inte vill dela det?

Detta innebär att det finns många som aldrig får se vem jag är, som inte får höra mina utsvävande filosofier, mina överroliga skämt, se mig skratta åt mig själv eller får höra min syn på saker och ting. Jag vet att det finns de som antagligen tror jag är tråkig och personlighetslös, men så är inte fallet. Jag tror inte det finns någon som har mindre personlighet än andra, det finns de som inte vill dela den med alla och sen finns det dem som inte hittat den än hehe. Jag har en stor personlighet men den delar jag bara med de som är intresserade av att se den. Och ärligt talat nu så är jag förbannat trött på folk som baaaara pratar om sig själv hela tiden. Personligen tror jag inte man lär sig så mycket om man bara hör sin egen röst ständigt.


Barca

Bara tre veckor tills jag, brorsan och mamma drar till Barceloooona!!!! Vi ska ha sjukt kul. Vi ska softa på uteserveringar, sola på stranden, besöka massa platser, insupa atmosfär och bara njuta av värmen!

Ska bli så sjukt underbart, speciellt med familjemedlemmar. Love.

Fettodag

Mormor&morfar har varit på besök idag. Jag och brorsan gjorde egen pizza med kvalitetsingredienser. Supergott. Till kaffet bjöd vi på cartedor-glass mascarpone och en jordgubbe till dekoration. Enkelt och gott. Hann tyvärr inte fixa hemmagjord dessert eller kaka, blev lite kort varsel. Sen har jag legat här i soffan och käkat Twist. Är hungrig igen. När jag är ledig bara äter jag och äter, måste äta igen allt det jag förlorar när jag jobbar hehe.

En mysig dag med bra sällskap. Jag älskar att bjuda på middag för att jag då får använda mina blommiga dukar, vinglas, min pip studio-servis (sockerskål, saftkanna och fat) och mina små blommiga kaffekoppar. Alltid lika roligt att träffa brorsan också, vi ses ju inte jätteofta. Kanske borde bli ändring på det.


En liten studentbild nu när studenten närmar sig... Brorsans student 2009!

Min onsdag

- Köpt en dögrym present, ska bli nice att ge den. Väldigt passande till personen.

- Letat förgäves efter en annan present.
Varför får jag ofta för mig att ge bort detta när jag redan konstaterat att denna grejj är sjukt svår att hitta?

- Känt mig stressad (
som alltid)

- Besökt Anticimex och identifierat husdjur,
fick reda på att det är brödbaggar som kommer med livsmedel från affären. Fick uppgift att ha alla torra livsmedel i burkar istället för originalförpackning och städa hela skafferiet.

- Haft kära mamma på besök, som fick hjälpa mig att städa.
Passande att mamma, som är grym på att städa, kom just idag. Vi drog ut alla grejjer i skafferiet, vilket jag gjort många gånger förr. Konstaterade att mitt skafferi är sjukt rent (på grund av alla städtillfällen förr). Vi köpte massa burkar till alla mina livsmedel, allt ifrån kakao och florsocker till bulgur och makaroner. Die animals, die! (enda gång ni kommer få läsa de raderna i min blogg). Hoppas äckliga djuren håller sig borta nu!!

- Kollade uppdrag granskning om moskéerna i Sverige och åt twist. Mycket bra program, bra att problemen kommer upp i ljuset.

- Fick hoppa in och sitta i entrén på cuba några timmar. Sjukt kallt var det trots underställ, termoleggins, fleecejacka med mera. Trevligt att komma till cuba och känna lite cuba-anda.

Nu är det sovdags så det kan bli morgon och jag får äta, är hungrig men klockan är tre på natta och kylen är stängd sen flera timmar tillbaka.


Egentagen bild i skogen.


Nytt

Jag känner att jag trampat in i detta spåret som jag går och vill att något nytt ska hända. Jag tappar vänner, den ena efter den andra.. De kommer och går.. Mest för att jag är så jävla känslig och sårbar och därför väljer att säga hejdå..  Jobb kommer och går... Det går liksom inte på ett spår uppåt utan olika spår hela tiden.. Först ett nytt spår, går några steg där, sen byter jag och går lite åt höger för att sedan tvärvända igen. Jag är i en period i mitt liv där jag söker efter det bästa. Men jag blir lite uttråkad av detta sökande, där jag inte hittar något. På ett sätt vill jag bara byta bana och flytta någon helt annanstans... Men jag kan inte leva utan min familj. Med mina vänner hade jag säkert kunnat lösa det, distans har funkat fint för mig och vänner förr. Men familjen är det värre med, jag är så pass beroende av dem och dem av mig.

Och vännerna jag har kvar, som jag ännu inte förstört det med, är jag glad över och vill kunna fortsätta umgås med dem. De gör mig glad och jag blir glad när jag hela tiden får lära känna de mer. Jag trivs ju här, jag älskar Malmö och älskar Arlöv.

Jag vill inte flytta. Men jag vill att något nytt äventyr ska komma. Det var delvis därför jag sökte jobb på Cuba , det är ett stort äventyr. Men det är väl just det, jag är i en period i livet där jag vill leva livet och känna att jag lever varje dag. Får väl se hur det blir med Cuba-jobbet nu.... .....

Where I love

Dagen har spenderats på bästa möjliga vis. Efter tvätt drog jag ut med D på bilutflykt. Vi körde omkring i krokarna och stannade vid rapsfält, det vackraste som finns. Såhär såg det ut...







Vi körde till Staffanstorp, som är en riktigt fin liten by. Där köpte vi glass och åt vid torget. Bara D som kan gå in i en affär för att köpa glass och komma ut 200 kronor fattigare. På leksaker. Som han säger är till för hans brorsbarns skull men jag tror det är mer för hans egen skull haha.


Här har vi Staffanstorp.

Vi tog en biltur till center syd och tittade lite i affärer. Provade lite kläder och sedan åt vi greenmål på Max ute i solen för att sedan vända hemåt. Gossip girl har avnjutits på balkongen och snart är det dags för chips och kvalitetstid i soffan (by myself).

Fridag

En ledig söndag är precis vad jag behöver. Har varit mycket att tänka på de senaste dagarna. Igår på jobbet var jag på nedanvåningen som alltid nu för tiden, det är faktiskt rätt nice, jag trivs där nere. Och just igår kände jag det extra lyxigt då de på ovanvåningen stressade ihjäl sig och inte hann med, medan jag bara lullade omkring bland mina gäster, putsade glas och snackade lite skit med gästerna. Fick dåligt samvete när jag såg hur Melissa höll på att explodera av stress. Lite trist är det dock att man jobbar ensam och inte har nån att snacka med.

Denna söndag ska jag först tvätta, sedan blir det utflykt med D för att ikväll unna mig gottis framför Gossip girl och BB-lajven. En redig ledig dag ;)



Igår var det SM-final i handboll och min hemstad var i finalen. Synd att man inte bor där längre när man ser vänner på FB gå runt i orange tröjor i stadens restauranger osv. Hade varit mysigt att dela gemenskapen. Bilden är från VM 2008 tror jag det var? Alla på restaurangen där jag jobbade hade Sverigetröjor och sände matcherna, det var hur kul som helst.

Newsflash

Uppdatering 2 minuter senare:

Efter att ha gått in på egoinas blogg och sett alla elaka kommentarer hon får stå ut med så tänker jag. Newsflash!! det finns elaka människor här i världen. Jag är inte en elak person, jag mår dåligt om jag ens tänker elaka saker. Visst kan jag snacka skit ibland, främst över personer som jag anser ha gjort mig något. Men jag är en brud så visst snackar jag skit och då om deras personlighet, val eller saker de sagt. Men jag sitter fan aldrig och tänker på felen på någon annans utseende eller andra saker de inte kan rå för.

Därför är det ibland lite svårt för mig att tänka att det faktiskt finns människor som är så elaka att de kan spy ur sig sårande kommentarer, behandla en som är mer osäker dåligt, trycka ner andra för att själva må bra. Det finns elakhet. Och denna elakhet, själviskhet kan förklara en hel del av allt dåligt som händer i världen. Så istället för att sitta och grubbla på varför vissa personer gör vissa saker, jag vill alltid komma på ett svar, så har jag här ett svar:

DET FINNS ELAKA PERSONER. DET FINNS DÅLIGT SJÄLVISKA PERSONER.

behandling behandling behandling

Känns som mycket i mitt liv går/har gått ut på hur jag blir behandlad. Är så trött på det, men jag bara har det i mig att vilja ha rättvisa och vilja bli behandlad med respekt och kärlek och omtänksamhet. Ibland borde man kanske bara ge upp istället och inse att det inte kommer ske?

Tänker på mycket just nu, om någon som behandlar mig illa och som jag typ vill strypa men bara lugnt  ignorerar. Hur länge orkar man? När är det okej och inte okej? Är det okej när man skojar tillbaka? Är det okej att säga vad som helst med försäkringen att det är på skoj? För jag tror inte att det är ett dugg skoj.

Och när man blir så ledsen över vissas val för att man tänker att det är aktiva val, tänk så är det helt omedvetna val och människorna inser inte att det finns andra människor på denna planet att ta hänsyn till? Vissa lever verkligen i sin bubbla och förstår inte att deras ord, handlingar och icke-handlingar påverkar andra människor. De gör som de vill och bryr sig inte hur den andra personen mår.

Och nu sitter jag här och tänker på hur jag ska göra, jag vill inte bli behandlad som en idiot.

L, om du läser detta inlägg vill jag bara skriva att detta handlar inte om dig eller om oss, vill inte att du ska tro det.

Mat

Ibland tänker jag... så mycket tid vi lägger på mat. Sån otrolig tid vi lägger på att handla maten, laga maten och äta för att sedan diska faten. Tänk om vi bara hade behövt äta kanske var tredje dag, som en orm. Fast utan att bli så svullna om magen. Det hade jag gillat. Jag har alltid varit typen som äter för att jag måste snarare än för att jag så gärna vill. Sen finns det dem som är som mig som inte äter bara för att de inte vill. Jag inser att man måste äta och jag försöker få i mig alla viktiga saker. Men håller fast vid att det är förbannat tradigt. Kanske en gång om dagen varit lagom lämpligt också? Inte lägga all tid på att fixa mat och diska.

Som ni hör har jag ett berg av disk bakom mig. Och nu ser det ut att börja regna, det gillar vi! Längesen jag var hemma med regn utanför fönstret.


Ansiktsminne

Att mitt minne är bra vore att dra en lögn. Men mitt minne är bättre på vissa punkter och desto sämre på andra. Just att komma ihåg ansikten är jag deffinitivt inte bra på. Detta är en mindre bra egenskap när man är servitris.. Om personen som just beställde skulle råka gå ifrån så kommer jag omöjligt ihåg vart jag ska följa efter. På mitt gamla jobb provade jag tricket med att minnas klädesplagg istället. Okej en blå tröja och blommig scarves, det var lätt. När jag sedan kom fram till kvinnan sa hon :
"Nej, det där är inte till mig". Förundrat vänder jag mig åt höger och tittar runt, ja där sitter den som ska ha maten även hon med blå tröja och blommig scaves. Så den taktiken lade jag bort direkt.

Ikväll på jobbet hände det en liten pinsam incident. Det kom fram en tjej till baren där jag stod, hon var ganska påverkad och sa hej.

Hej, säger hon... Jag vet att jag har sett henne. Hon är en kollega. Men hon jobbar inte här... eller jobbar hon här? Nej. På cuba? Nej. På något av mina gamla jobb *går genom alla jobb jag haft det senaste året*. Lite senare insåg jag att det faktiskt är min kollega från cuba. Vi har jobbat ihop typ 5-6 gånger och pratar alltid så glatt med varann. WTF hur kunde jag inte minnas henne???

Dukar

Älskar mina nya dukar.





Är verkligen förälskad i den gammaldagsa stilen. Älskar små minikoppar med olika motiv, helst blommor. Gamla virkade dukar, spetsgardiner, saftkannor med blommor och kakfat i flera våningar.. Fina dekorativa kristallampor och eleganta möbler. Vill ha hela lägenheten i denna stil, men det får bli när jag har råd!


Flicks

Min lediga dag har idag spenderats med att handla blommor och pynta på balkongen. Tog en runda förbi Erikshjälpens second hand och köpte två underbara virkade dukar, älskar sådana gamla dukar. Är helt kär i den jag hittade till vardagsrummet. Mamma hatade den. Jag hade lite kul åt det.

Blev en runda till familjen för att hämta mina marsvin! Åh underbart att ha de hemma igen. Blev god mat och rabarberpaj och massa snack i soffan med mamms&papps, som även lärde mig fylla på spolarvätska. NU är jag invincible. :P

Utsikt

Även om jag ibland vill flytta till något större eller mer centralt (när jag får bra lön) så håller utsikten och den otroligt gröna omgivningen mig i järnhandske. Mina ögon är svaga för skönhet, det är något som ger mig ro inombords. Och denna utsikt är en enastående skönhet som inte kan fastna på bild.








När jag kommer ut från dörren.

Just det, rapsen har börjat blomma i Skåne och knallgula fält mötte mig när jag kom rullande i tåget i eftermiddags. Ögongodis.

Middag med Carro

Har glömt berätta om min middag med Carro i torsdagskväll. Torsdag var en väldigt solig dag och när vi sågs klockan 18.00 sken solen fortfarande starkt. När vi satt på restaurangen satt vi på uteserveringen intill en vägg men var tvugna att flytta utåt för att få lite vind på oss. Så jäkla gott att softa i kvällssolen med god mat och rolig servitör. Jag diggar Krua thai på Möllan, en restaurang som alltid håller :)

"Vill ni sitta tillsammans?", frågade han när vi kom.
Carro bara "jaa.. det vill vi".
Haha, blev lite kul när hon fattade att det var ett skämt :P

Fick dock skoskav genom mina underbara (men hårda) skor och väl hemma såg jag att det var en del blod på hälen. Aj aj. Väldigt mysig kväll!

Skadedjur

Något som är väldigt äckligt och frustrerande är insekter i hemmet. Då och då har jag upptäckt små kryp och har vid varje tillfälle rensat och städat skafferiet, men de har kommit tillbaka. Jag blir så otroligt äcklad och det är också något lite skamfyllt, man skäms över att ha insekter hemma. Nu är jag grymt tacksam över att jag inte bor i Herrgården, Rosengård och har kackerlackor hemma, då hade jag flyttat ut med omedelbar verkan.

Dessa kryp är i minsta laget men ändå otroligt äckligt.  Häromdagen hittade jag till min stora lättnad samt äckelkänsla hålet där dessa kryp verkar komma ifrån. Jag har förut bara sett de med några månaders mellanrum, men här var 3-4 stycken på samma ställe. Nu har jag fått i uppdrag av anticimex att fånga in ett par stycken, ha de i frysen tills de dör och sedan visa upp dem på deras kontor för analys och bestämmelse av åtgärd. I skrivande stund ligger en liten sak i frysen. Det känns inte helt okej att döda dem, även om de är djur som inte hör hemma i min lägenhet. Jag trivs inte med att döda djur, men i detta fallet är jag tvungen om jag vill ha bort dem. Har lagt ut lite knäckebröd i skåpet där jag hittade dem för att locka fram dem. Känns lite udda att mata skadedjur.... ?

Nu ska vi bara åtgärda detta och hoppas att anticimex kommer hem och hjälper mig så jag blir av med dem!

Kräm

Känner mig väldigt huslig när jag står och kokar rabarberkräm. Köpte rabarber för endast två kronor idag. Så lite kostar de och det är ju så sjukt gott med kräm.


Lätt och gott!

Har känt mig sjukt huslig i eftermiddag. Och imorgon ska jag köpa blommor och plantera, ska dessutom hämta hem marsvinen från mamma&pappa som jag saknat så mycket!!

Estocolmo

Här kommer lite pics från Stockholm, där jag hälsade på min bloggkompis. Var där bara i två dagar, hittade inte på så mycket men hade det mysigt och åt massa god mat dagarna två :)


Mys på uteplatsen


Ser en aning runt ut i ansiktet höhö.



Fixade lite med blommor innan grillningen, blev inspirerad att själv köpa fler blommor till balkongen med :) Kollade BB-lajven på kvällen och softade. Efter en sex timmars lång tågresa hemåt idag var jag sjukt rastlös.

När jag kom hem tvättade jag två maskiner, började städa en massa och fixa fint här hemma, lagade spaghetti med sojafärs som blev övergott. Sen åkte jag och fikade med Carro. Full rulle. D sa att de flesta hade vilat efter några dagar hemifrån. Jag bara "vilade gjorde jag sex timmar på tåget! Nu är jag rastlös!".


Underbar hemsida

Vilket bättre sätt att starta dagen än att få hjälpa till att stoppa djurshower! Cirkusar, delfinshower, cyklande apor, snälla tigrar som du får klappa. Att folk inte inser hur de djuren mår är bedrövligt... och hur de tränas inför dessa konster. Hur kan man tro att de tycker det är roligt? Som man brukar säga... det är delfinernas förbannelse att de alltid ler.....

Gå in påwww.stoppadjurshower.nu och lär mer från WSPA, skriv under för att sätta press på djurshowsföreståndare. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

SOLSKEN!

Idag sket jag i måstena och spenderade istället eftermiddagen med två coola grabbar på Bo01 i Malmö. Vi hittade en perfekt plats på bryggan där det var helt vindstilla, vi satt mot en vägg, på en nedsänkt brygga. 19 grader hörde jag att det skulle bli idag, vet ej om det blev det men där i solen var det nog 21-22 grader kanske. Satt och solade utan tröjor och njöt.

Gick sedan en runda runt bo01, alltid mycket folk när det är solsken. Man måste som Malmöbo bara älska denna plats. Det blev ingen mat innan jobbet, har blivit väldigt slarvig med maten.. Det är så när jag jobbade på Cuba förra gången också. Man blir så spontan att man blir rutinlös med maten också, mindre bra. Nu är jag väldigt trött och ska ta och sova så jag imorgon hinner med mina måsten innan jag ska träffa Louise för mer tid i solen!

Ledig dag imorgon ;)


Dålig tajmning

Varför blir jag alltid stressad precis när jag ska sova? Hade varit en hel del mycket bättre om jag istället blivit stressad mitt på dagen så jag fått tummarna loss att göra något. Men nej, när mina ögon går i kors, det är då jag ska få den där invasionen av tankar, hjärtat börjar banka snabbare, jag får en bekymrad rynka i pannan.

Måste packa till helgens resa, får inte glömma ta med mig något, hur ska jag komma ihåg allt? jag kommer garanterat glömma något.. TÅGBILJETTERNA!!! De har jag ju ännu inte skrivit ut, åh när ska jag hinna det? Jag måste göra det snart så det inte blir något strul i sista stund, men när ska jag till tågstationen? Hur ska jag köra för att kunna stanna där imorgon. Hur ska jag hinna det imorgon... Jag måste göra det imorgon. Och så vill Liridon ses i solen hela eftermiddagen.. Ja det vill jag ju men hur ska jag då hinna packa, fixa lägenheten.. Jag måste vattna blommorna för det ska jag göra på måndagar och ännu inte gjort. Tvättiden då, den är ju inte bokad och tvätt har jag en del. Får bli efter helgen när jag kommer hem då. Och noppa ögonbrynen måste jag också göra imorgon för de ser hemska ut.

Ja så går mina tankar nu. Men en sak i taget. Imorgon ska jag upp, organisera packningen, vattna blommorna och noppa ögonbrynen. När jag tagit ut soporna och städat hör jag av mig till min kompis, spenderar dagen med honom innan jobbet och samtidigt tar ut biljetterna. Lättare sagt än gjort??

1 maj

Jag har inte varit ledig den 1:a maj på ett bra tag.. men om jag skulle varit det hade jag nog begett mig till folkets park, verkade vara riktigt nice att hänga där idag. Jag var ju i folkets park men jag var i tjänst hehe. Ja ännu en dag med alldeles för mycket folk och för lite personal. Ja, det tar på min stolthet att inse att jag har glömt ge dricka till någon, att några har väntat på maten på tok för länge och att den där notan någon frågade om för flera minuter sen ännu inte är utdelad. Men det var så det blev idag då alla ville beställa, alla ville betala, mat att gå ut med, dricka att bära ut och massa disk att plocka från borden. Diskrummet var lite kaos innan det ordnade upp sig.

Trots allt en rolig dag med kollegorna och vi skötte det snyggt tillsammans, samarbetade bra. Framöver kommer mitt jobb vara mitt liv = min blogg så.. ja en hel del jobb i bloggen !

Nu hade jag tänkt mig lite kvällsmys, gossip girl och chokladbollar. Har gått ner en hel del i vikt, liksom förra gången jag jobbade på Cuba liksom alla somrar på bistro. yeaa säger jag bara. Nu fick jag den magen jag ville ha ;)

En natt på jobbet

Att vara på jobb med mina kollegor är som att hänga med ett gäng riktigt bra vänner. På alla ställen känner jag mig så välkommen. Idag jobbade jag på cuba, valborgsafton. Vi hade väldigt trevligt och skojade massor, var inte så mycket att göra. Älskar cuba. Sedan stack jag til restaurang F för att jobba i garderoben under nattklubben. Mitt i alla gick larmet - högt och ljudligt. Jag tyckte vi tre brudar i garderoben reagerade blixtsnabbt trots att ingen av oss lärt oss vad man ska göra i den situationen. Vi började genast säga åt alla att gå ut, avbröt det vi höll på med och gick med armarna ut, föste liksom ut folket lugnt men bestämt.

Folk är idioter, konstaterat för hundrade gången. Alltid likadant när ett larm går, folk tänker inte att det kan vara allvar utan frågar om de kan gå på toa, ta ut sin jacka eller vad det nu än är. Nu var det ju falskt, vilket vi anade. Men om det varit på riktigt hade jag aldrig försökt få ut alla idioter, jag hade sprungit själv. När larmet tystnat ville alla på en gång ha sina jackor, då blev det verkligen kaos. Fyra personer i garderoben och två vakter som fick stå och hålla bort allt folk. Skulle tippa på runt 300 personer som trängdes för jackorna.

Idag är det ju valborg. Detta firades faktiskt lite med brunch på Sofians balkong tillsammans med hennes pojkvän och andra kompis. Supergod brunch. Sen en promenad i Folkets park i det runt 17-gradiga vädret innan jag började jobba. Imorgon börjar jag extra tidigt så måste sova nu, klockan är ju 04:08.


RSS 2.0