Länge Leve Djuren!!

Ni har kanske hört de senaste avslöjanden om hur grisarna hålls i Danmark? De hålls i många fall i stall så tätt att det är svårt att få plats och de håller huvudet högt för att slippa klaustrofobin. Suggorna hålls alltför ofta i små burar där hon bara kan stå eller ligga. Hon kan inte vända sig och de flesta ligger då de har för svaga ben för att orka stå. De får liggsår.


När de ska föda flyttas de till en större bur för att kultingarna ska få plats, men inte heller här får de plats att vända sig. Föda förresten. Är det inte hemskt att suggor insimineras med sperma för att få kultingar, som sedan blir vår mat?


Vi omvandlar allt detta till människor. Människor föds upp i skitiga stall där de får stå så tätt att de får klaustrofobi. Och då har de tur, för vissa hålls i burar där de inte kan stå upp, bara sitta. De insimineras med sperma då och då och föder barn, för att de som föder upp de ska få mer pengar och sälja deras bebisar till köttindustrin. När människorna är tillräckligt stora och feta skickas de med lastbil flera mil, där de får stå tätt in på varann och ramlar på varandra. Sedan får de en elpistol i röven om de går för sakta in till slakteriet, där de töms på blod...

Mysig historia va? Varför är detta okej när det gäller djur?? Det är såhär det går till i vårt kära grannland och förresten vill EU få bort den svenska lagen som säger att grisar måste sövas innan de slaktas. Eu vill att de ska tömas på blod när de endast är bedövade.. Hänga i taket och titta på sin kompis bredvid.



Du kan göra något åt detta i EU-valet! Rösta på Carl Schlyter från Miljöpartiet. Djurens rätt tipsar om djurvänliga kandidater, här!

På djurens rätts hemsida kan du skriva på flera protestlistor, mot bland annat plågsamma djurförsök. Ett exempel är på Linköpings universitet, där råttor hängs i svansen och hälsenan skärs av. De får inte en chans att äta, utan får gå omkring på framtassarna, eftersom de ju hänger i svansen. Sedan dör de två veckor senare. Fråga mig inte varför detta görs, för det vet jag inte och det spelar ingen större roll för det är inte okej med plågsamma djurförsök! Om ni vill skriva på protestlistor gå in här.


Dessutom fick var fjärde svensk grisgård anmärkning enligt Djurens rätt för bara några månader sedan. För lite halm, liggsår, fixering, magsår. Dont eat meat.


Kommentarer
Postat av: Linnå ta

Tack för att du tipsade om de man kan rösta på som värnar om djuren!! Jag har försökt hitta det men har inte hittat så tack gumman, ska lätt rösta på ngn av dom!!

2009-05-28 @ 13:21:58
URL: http://linnsi.webblogg.se/
Postat av: förvirrad...vääldigt förvirrad !

dom läser din blogg, dom tänker sig in i situationen, dom äcklas och känner skräck, dom tycker det är fruktanstvärt om det hänt...samtidigt som dom står med en kebabrulle, hamburgare, skinka, ja u name it..



låt oss säga att en gris hade förstått allt som hände människan..vi blir till köttfärs, vi blir till julskinka, vi blir till gyros, dom grillar oss hela med ett äpple i munnen, och samtidigt tänker dom "oink..du..oink oink...tänk om detta hade hänt oss grisar oiiink...hade då inte världen sett konstig ut? oink...varför är detta rätt mot människor.." samtidigt som dom står och skär av huvudet och sen ta ryggen för att få det finaste köttet på människan....



jag fattar bara inte varför folk inte begriper riktigt vad kött är för något...alltså KÖTT....vävnader, senor, blood, fett, jag menar jag tycker det är rätt konstigt att människor petar sig i näsan och inte kan äta det, jag tycker det är väldigt konstigt att vi äcklas av att ta på någons finne, jag tycker det är konstigt att vi inte kan slicka en främling i röven....jag tycker det är konstigt för de djur man äter har förfan likadana vävnader, blood, röv, finnar osv osv osv...



vad är det med den köttbiten som gör att du verkligen vill ha den så illa in i din mage ? smaken ?? det är nog mest kryddan som gör "köttsmaken" är det nyttigt ? garanterar nog att vegetariskt är fuckt mycket nyttigare, är det umgänget? med andra ord "grupptryck" ? kan nog säga att där inte finns en eller två vegetarianer så varför inte bara säga det om du vill det ?



alltså att äta små barn ? hur hade ni tyckt det hade suttit i menyn ? potatisklyftor med marinerad barn bröst och grillade barn armar med tryffel sås och en liten liten hint av baby hals mmmmm jammi...? bon fucking apetit !

man tänker kanske inte på att ett lam, en kyckling, en kalv, en gris kan vara så unga...jag tror inte kycklingar får fira sitt ett års kalas, lammen kanske når upp till 2 om jag inte tror helt fel, men still, a kid !



jag förstår fortfarnde inte vad skillnaden är liksom, som jag sa innan..likadant blood, vävnader, organ, hjärna, sinne, själ, kärlek för sina egna..dom äter, dom dricker, dom skiter, dom pissar, dom föder dom knullar, dom lever sina lyckliga dar tills människan tar fatt i dom, barbariskt inte sant ? aja...hoppas nu männskligheten fattar ett o annat ...länge leve djuren !

2009-05-28 @ 17:32:30


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0