Shoppat

Jag och mamma åkte in till stan tidigt och började på Skopunkten, där hon hade köpt ett par översöta tygskor igår. Jag hittade de snabbt och ett annat par. Mamma sa "det måste vara första gången du klarar av att köpa skor på skopunkten på en kvart!". Tro mig, det brukar ta X antal minuter för att kolla igenom alla, prova, fundera osv. Men de andra skorna jag hittade var så SOFIE.

Jag hittade en massa fint inne i stan också, men inte så mycket på rea. Vi hann till och med med en fika innan jag tog tåget hem vid halv två. Jag handlade massa gott inne på coop så nu lagas här middag för fullt. Ska bli sjukt underbart gott.


Blommiga tygskor 149:-, ballerinaskor 199:-, skopunkten.


Närbild :)


Fodralkjol 199:- h&m


Tunnstickad lång kofta 99:- h&m. Perfekt kyliga sommarkvällar!


Väska från Aima ordinarie 350:-, rea 149:-


Vitt tunnt linne Gina tricot 99:-, korallfärgad tröja Gina tricot 149:-

Är så nöjd med mina inköp. Nu blir det mat och sen sticka och jobba natten lång.

Wow vilken undersökning

Jag såg på facebook att en lärare till mig gjort "partisimulatorn" där man skulle svara på ett antal frågor och sedan skulle simulatorn berätta vilket parti som människor med min livsstil är mest benägna att rösta på. Jag trodde faktiskt inte riktigt det skulle fungera men när jag svarat klart så stod det att det var högst sannolikhet att jag skulle rösta på miljöpartiet. Det som är det lustiga var att vi pratade om det idag i bilen, hela familjen. Jag sa att jag funderar väldigt mycket på att rösta på dem.

Jag gillar sådanadär tester som är sanna, blir lite fjantig då och tror att det är något slags magiskt :p

Detta skulle inte bli ett politiskt inlägg så jag återkommer någon annan dag om varför jag vill rösta så som jag vill.

Imorgon ska jag in till stan och kolla rean innan jag åker hem. Hoppas jag hittar några fina fynd!!

Årets första bad

När jag skrev på facebook att jag skulle bada kom det kritiska röster. Visst är jag en feg jävel men när det gäller att bada så gör jag det! Hela familjen var på stranden, Rigeleje. Man måste bara älska namnet. Knappt något folk heller så plats för att spela strandtennis med ultrakassa racket. Ullared, jag säger då det.. Istället för tre träskivor som det brukar vara så fanns det en.. inte så lång hållbarhet på dem om jag får gissa.

Efter strandtennisen blev det ytterliggare ett dopp för mig och brorsan, de andra vågade inte. Då var det till och med skönt. Var i och badade några minuter då i alla fall. Mormor och morfar var också med på stranden. En riktig familjedag, supertrevligt och härligt.

Ikväll åt vi grillat, grönsaksspett och haloumiost. Jag var så sugen på bearnesesås och när jag väl fick den framför mig läste jag på förpackningen att det var ansjovis i. Whatáfuck? Det äcklade mig så att jag bara doppade litegrann och sen kunde jag inte äta mer. Äter ju inte djur mer alls och fisk i såsen verkar vara lite suspekt. I en bearnesesås dessutom.

Ikväll blir det bara softande och mys här hemma. Livet leker och jag försöker tänka positivt på allt :) Man kan inte ha allting som man önskar alltid, man får helt enkelt se till det man har istället.

Sommardagar

Igår började min fyra-dagarsledighet från jobbet och jag startade med en solning med Sofia, min kollega. Vi låg vid turning torso och hade det gött. Besökte chefens andra ställe, Vanna Beach, där vi åt en macka. Soft ställe :)

Denna fina dag har spenderats i parken med Linn, Louise och Louises lilla dotter Nadia. Det var riktigt härliga timmar. Efter det åkte jag till Kristianstad. Tog bussen för det är så skönt att sova på den. Även om den tar tjugo minuter mer än tåget. Väl i K-stad åkte jag till Madu för en massa tjejsnack på balkongen, sen en promenad i det fina kvällsvädret.

Nu är jag hemma hos familjen där jag ska avnjuta mina lediga dagar. Imorgon blir det stranden och kanske årets första dopp??

Fullproppad dag

Nu är jag vaken och pigg att ta emot denna söndag med öppna armar. Idag blir det en träff med Sofia från jobbet, ska hitta på något, vet inte vad. Mätaren visar 24 grader men jag litar inte riktigt på den. Vid halv sex ska jag ut på andra äventyr.

Detta kommer bli en helt fantastisk dag! Nu ska jag hoppa i kläder och fixa fejjan lite!


Picknick

Picknick hela tiden va? Men det är ju så härligt! Jag, Linn&Carro hittade efter mycket runtpromenerande en skön plats, nära där jag var på personalfest :) Solen sken riktigt härligt! Blev runt två timmar där, en mycket trevlig stund! Sen skulle jag bege mig hemåt och ser att bussen bara går en gång i timmen.. Fick ta mig till centralen och ta tåget hem. Omständigt men tur att jag kom hem i rimlig tid, hann vara hemma en timme typ och nu ska jag iväg igen för ett arbetspass.

Jag är mucho trött idag. Var inte hemma förrän vid fem imorse. Inatt kom över tusen personer till Cuba café och vi alla i personalen slet röven av oss! Plocka glas plocka glas plocka glas, fort fort så de inte åker i golvet. Så jag är faktiskt rätt trött när jag tänker på att jobba inatt men sen är jag ledig några dagar :)






Sommaren är här

Klockan är tjugo i tre och för mig känns det som förmiddag. Vaknade halv två. Ska åka till jobbet igen vid fyra. Imorgon blir det picnick med Linn och Carro. Börjar inte jobba förrän nio på kvällen så hinner gott och väl både sova ut och picknicka. Mamma är marsvinsvakt nu förstår ni, så det känns skönt att inte behöva ta hänsyn till någon annan än mig själv för tillfället. Ibland behöver man lite semester från sina fyrbenta vänner för att de ska ha det så bra som möjligt :)

Mammi var ju här igår. Hon hade med sig fina midsommarblommor och massa gott till vår picknick. Vi låg och solade och åt gott på Spillepengen (naturområde) som ligger här i Arlöv. När vi kom hem var jag som en död sill, så jag var tvungen att vara osocial och sova en halvtimme innan jobbet.

På söndag blir det nog träff med ett par mycket gamla vänner, ska bli sjukt roligt.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommarafton, vare sig ni firar den eller ej :)

Raggad

Vilken kväll det var igår! Det var väldigt mycket folk och inte så mycket personal, vilket ändå var roligt eftersom man hade att göra hela tiden. Annars brukar man bara gå runt och runt och leta efter glas men nu såg man glas o flaskor o smutsiga bord att rengöra hela tiden. Högsta chefen var där, vilket gjorde mig en aning nervös, men det gick bra. Vi fick höra att vi arbetat bra till och med så det var skönt.

Jag har aldrig blivit raggad på så mycket som igår! Många tittade på mig väldigt mycket, sa komplimanger som att jag var vacker och jättesnygg osv. En kille kom fram och berättade om att han var ny i Malmö och hade inga vänner och på grund av hur han uppförde sig så kände mitt blödiga lila hjärta att han kunde få min facebook för han hade ändå aldrig hittat mig. Mitt namn är väldigt vanligt. Men tror ni inte han skickat en vänförfrågan idag redan? Bah hur ska jag ta mig ur det här nu då. Måste vara tuffare att säga nej. Det är inte som jag är högfärdig eller något, absolut inte, men den sortens killar som raggar på servitrisen hur som helst är inga killar som intresserar mig.

Den största (och mest pinsamma) komplimangen jag fick under kvällen var från en kille som under kvällen frågat om jag hade kille osv, som sa i slutet av kvällen "Jag måste bara säga detta.. Din as har gjort mig upphetsad under hela kvällen. Den är så fin, så perfekt form, man vill bara *gör en gest med händerna*."
Trots att den kommentaren var ganska olämplig så är den otroligt smickrande :)

Hell yeaa ;)

MITT och ditt.

Hade en riktigt trevlig kväll med Linnsi. Vi tog en drink på Fridays. Jag tog en strawberry daiquiri för första gången och hon tog en strawberry shortcake (samma namn som mitt nagellack). Massa snack där och mysigt att sitta ute med värmelampor (som var jävligt varma). Efter en stund gick vi och åt för jag var verkligen hungrig. Det var en typ där som tog ett pommes från Linn när vi väntade på vår mat, så började han snacka. När jag sedan fick mina pommes tog han flera stycken och åt. Sedan fick han för sig att de skulle sitta med oss, men jag och Linn satte och bredde ut oss och som tur var satte de sig någonannanstans. Ohövligt kille. Kom till Arlöv igen vid ett och när jag skulle låsa upp min cykel.... No more bike.

Kan inte tro det. Så jävla irriterande med människor som inte fucking ser skillnad på mitt och ditt. Mitt ditt. Mitt ditt. Hur svårt kan det vara? Inte för att jag är förvånad, finns inte gränser för vad människor gör och att sno en cykel är väl något vardagligt. Men jag har faktiskt haft min cykel sedan åttan eller något så jag tycker det är förjävligt att man inte ens ska kunna bo här ett år innan det är nån jävel som snor den.

Det mest ironiska av allt är att när jag parkerade den där innan ikväll tänkte jag att det var himla konstigt att min cykel ännu inte blivit snodd.

Åh vad ironiskt. Glömde ta i trä.

Insnöad

Denna dag har varit jävligt seg och allmänt jobbig. Känner mig lite nere.. o lite irriterad på mig själv för att jag är så himla naiv. Borde veta bättre. Men å andra sidan så vill jag inte heller bli sån som tror det värsta om alla.. Jag är redan väldigt svår att komma inpå livet och det tar mig en mindre evighet att verkligen lita på någon. Så om jag ska börja tro det värsta om alla kan man nästan säga att mitt sociala liv skulle vara nära konkurs. Men dock, ibland tycker jag verkligen att jag kunde varit lite mindre naiv och sen finns det ju andra delar av mig som jag verkligen skulle vilja tog det lugnt, men som jag helt enkelt inte kan kontrollera. I mitt inre pågår ett mindre krig mellan förnuft och känsla och jag har ingen aning vem av dem som kommer vinna.

Ja du. Man är sannerligen inte perfekt. Ikväll ska jag ut och ta en drink med Linn, ska bli jädrigt skönt. Egentligen skulle jag vilja ta en drink i ett kloster för att slippa all kontakt med det motsatta könet men det går väl när jag väl kommer ut :p

Ska masa mig till affären, måste förfan komma ut ur mitt näste lite.

The weakness in me




Testosteron

När jag var på väg hem ikväll satt några killar bakom mig i bussen. De var cirka 16-17 år gamla och såhär lät deras samtal på ett ungefär:

Kille 1: Får jag bara fråga en sak till, sen lovar jag att inte fråga mer.... Jo, kan jag skriva såhär "när jag träffar dig får jag fjärilar i magen?".
Därefter följde ett samtal huruvida han skulle ha ett hjärta på slutet eller ej och vad hon skulle tycka.
Kille 1: Men jag lovar att inte snacka om det mer nu.... jag ska inte snacka om det... ja.. på jättelänge, jag lovar.

Åh riktigt gulligt var det att lyssna på. Vill också skapa fjärilar i magen hos någon. Jag är i behov av testosteron, stort behov.

Men men nu ska jag titta på min favoritfilm 10 orsaker att hata dig och bara slappa.

Bäst

Idag har jag en sån dag då allt bara känns underbart. Jag känner mig bäst i hela världen, jag känner de bästa människorna i världen och jag har haft sån jävla tur i livet. Jag är så glad att leva :D


Personalfest

Igår var det perfekt väder för en grillning med jobbet. Jag mötte upp Sofia och vi begav oss mot Kronprinsen, där vi träffade på fler av kollegorna och sen gick vi till Slottsparken där det finns en stor gräsplätt, vi från cuba var de enda där. Det var en mycket trevlig eftermiddag och kväll, med brännboll, grillning och massa snack och skratt. När kvällen närmade sig började vi dricka lite drinkar och leka lite knasiga lekar. En av vakterna hade med sina två busungar på kanske 10-12 år som jag lekte med, de försökte kasta is i min tröja, det blev värsta kriget! Jag&Alex kastade lite boll med dem också, blev också ett mindre krig. Busiga killar. Kvällen avslutades hemma hos Stoffe där vi softade en liten stund. En del drog ut sen, men efter att ha umgåtts och varit ute från tre på eftermiddagen kände jag inte för att dra ut och dansa klockan ett på natten.. Men nästa gång :D

Mina kollegor är för bäst alltså :) Brudarna är verkligen toppen. Sofia, Melissa, Sara, Johanna och Emelia - supergóa.

Nu ska jag snart iväg till jobbet, men här kommer lite pics från den härliga dagen igår.




Jag&Melissa :)


Melissa, jag och Sofia.


Stoffe&Johanna


Sofie&Sofia. Det var vi som hängde mest och det blir roligt när folk ska kalla på oss eller prata om oss, "Sofie&Sofia". Inte lätt att hålla sär oss.


Vi igen och busungarna i bakgrunden.

Materiell otur

Igår bestämde jag mig för att byta kontantkort ett tag. Har nämligen börjat messa rätt mycket med vänner som inte har comviq så pengarna springer ganska snabbt. Har ett telenorkort som jag brukar ha till familjen bara, så jag bestämde mig för att byta till det och messade de vänner som jag brukar höras med och berättade att jag bytt nr..

Idag tänkte jag sätta i mitt ordinarie comviq-kort för att se om nån hört av sig och tror ni inte det är borta!?

Så nu är jag tvungen att byta till telenor.. Känns inte bra att ha tappat bort kortet, som tur var fanns alla mina nr på min mobil o inte på kontantkortet... Shit. Vilket innebär att om någon hittar kortet vet de inte vems det är eftersom det inte finns några nummer inlagda. Bah jag dör.

Igår letade jag även genom min plånbok och hittade presentkortet från Village på mer än 300 kronor. Jag har haft det sen studenten och ännu inte velat slösa upp det för jag ville hitta "det där perfekta". Ja och så ser jag nu att det gick ut i maj. Trehundra spänn ner i sjön. Men det störiga är att jag har verkligen för mig att det var gilitgt i fem år från utfärdandet och jag handlade för typ 100 spänn så fick jag ett tillgodokvitta på de resterande 300 kronorna och det var giltigt i ett år.. Så isåfall har det blivit fel.

Aja, känns som om jag verkligen blir testad när det gäller min optimism.. Men det där är bara materiella saker. Idag ska jag iväg på personalfest med grillning och det är strålande väder, så det är allt som betyder något nu. Ska träffa min kollega Sofia snart. Har gjort en sallad och packat ner picknickfilt.

Hörs senare!

Optimism

Innan trodde jag att jag var en ganska negativ person. Eller åtminstone inte positiv. Men allt efter tiden går så inser jag att jag är positiv, annars skulle jag aldrig må så bra som jag gör. Alla tråkiga saker som händer, sörjer jag tills det inte behövs mer och sen ställer jag in positiva tankar, som att det kanske var bäst så som det hände eller om det inte finns något positivt att se i det så försöker jag ändå tänka positiva tankar och tänka att "nu ska jag klara detta bra!". För jag vill må bra.

Jag tror faktiskt att mycket om optimism handlar om att vara ens egna bästis. Om man är det så vet man vad man mår bra av och försöker alltid göra det bästa för en själv, både fysiskt och psykiskt. Jag har fått bra kontakt med mig själv, kanske för att det har funnits perioder då jag känt mig väldigt ensam.. Men även det ser jag positivt på, eftersom det just lett till att jag lärt känna mig själv och tror på mig själv mer nu än förut. Jag vill inte heller ta något för givet i livet, bara göra det jag blir glad av. Som djurrättare kan det vara svårt att ta in alla de hemskheter som händer, eftersom det verkligen sätter sig i hjärtat, men då tänker jag alltid att "fan vad bra att jag finns, och fler som jag, som kan göra något åt detta!".

Sen har jag ibland pissdagar då jag är förbannad på allt och alla och då vill jag inte tänka positivt, då vill jag bara vara sur, så jag kan komma tillbaka nästa dag och vara glad igen.

Den bästa positiva låten jag vet är "Life is a flower" av Ace of Base.

We live in a free world
I whistle down the wind
Carry on smiling
And the world will smile with you
Life is a flower
So precious in your hand
Carry on smiling
And the world will smile with you

Det är så sant, livet är en blomma som ligger så skört i våra händer. Om du ler mot världen, så ler världen tillbaka :)

Sovchock

Idag när jag vaknade till fick jag en stor chock när jag såg att klockan visade 14.15. Klockan är fel var min första tanke. Men nej, det verkade inte så. Jag fick genast en stor ångest "jag har sovit bort min lediga dag!!" "marsvinen har inte fått mat!!". Men efter att jag hackat grönsaker i panik och flickorna var ute på golvet och jag var avtvättat så kändes det lite bättre :) Det är ju ändå ganska naturligt att behöva sova nio timmar efter ett arbetspass.

Nu är klockan halv fem och jag har redan hunnit städa och sitter på balkongen med en kopp kaffe. Inatt tog jag taxi hem, har fortfarande inte vant mig.. Men gör det förhoppningsvis. Kvällen på jobbet var nice med ganska trevliga typer, fick även sitta i entrén och ta inträde en stund på natten, skönt för fötterna. Tjejerna är så góa. Ska ta lite bilder på personalfesten imorgon :)

Ikväll blir det nog en liten tripp till Helsingborg för att träffa en kompis, skönt att komma ut :)

Burlövsfestivalen

Igår började Burlövsfestivalen precis ett stenkast från min balkong. Jag hade bjudit hem Linn och köpt cider, alltså laddat för en trevlig kväll med en tur på festivalen innan jag skulle iväg o jobba. Då ringde chefen min och frågade om jag kunde börja klockan 20.oo istället för 22.oo. Så det var bara att ställa in planerna och ge sig iväg tidigare.

Var inte hemma förrän närmare fem imorse.. Fick skjuts av Alex :) Väldigt snällt. Det är lika ljust då som när klockan är halv fem på kvällen/eftermiddagen. Lite svårt att somna när det är ljust när jag kommer hem. Konstigt nog behöver jag bara sova sex timmar sen är jag fit for fight igen. Nu ska jag ta en dusch för jag luktar blä och håret är trassligt. Sen blir det väl några koppar kaffe och djurrättsläsning i denna underbara bok jag börjat läsa - tomma burar :) Sen till jobbet igen klockan fyra. Jag hoppas att det kommer mer folk idag så det blir mer ruljans i att plocka glas!

Jag är glad.


Bild från min balkong igårkväll

Godmorgon lunch

Hej alla! Såg att mitt förra inlägg aldrig publicerades igår. Hamnade visst i utkast. Det var sjukt mycket folk på Cuba café igår. Tydligen var det en konsert i folkets park och efter den välde det in människor. Riktigt trångt, fick tränga sig förbi inne i lokalen, där ute var det lite bättre plats. Kom hem vid fyra, som tur var kunde jag sova ända till halv tolv idag! Riktigt skönt.

Nu har jag fem timmar lediga innan Linn kommer o sen jobbet vid halv tio ikväll igen. Ska handla i eftermiddag, bland annat en ny sopkvast för det är något som deffinitivt behövs i detta hushållet. Men just nu ska jag bara slappa framför datorn.

Ha en underbar fredag!

Jag vet, ett jädrigt trist inlägg.

Kristianstad

Detta inlägg skulle ha publicerats igår, 17/5!

Hola!

Idag var jag en runda i Kristianstad och träffade Madu. Vi började med en fika på Fenix i det sköna fina vädret. Efter en stund blev det en runda i tivoliparken, väldigt fin park som jag tyvärr inte tänker på att besöka allt för ofta. Där satt vi och solade och tog några bilder.

Bloggar mer sen, lovar!






Öm&smal

Vadan denna lustiga rubrik?? Jo ni förstår - ett jobbpass känns verkligen som ett jävligt hårt träningspass! Bära/lyfta backar med glas, gå runt runt runt och plocka, ner på huk, upp på tå. Jag sa att mina extrakilo skulle ramla av under sommarjobbet och det kommer de verkligen. Min mage är platt som en pannkaka just nu. Åter igen var det skitkul att jobba, kollegorna är verkligen urtrevliga :) Jag kom i säng klockan fyra, satte klockan på nio bara för att gå upp och släppa ut marsvinen i köket (de blir så stirriga annars) och tror ni jag kunde somna om? Nej, helt rätt gissat. Jag kommer antagligen vara ganska död inatt på jobbet :)

Igår var en superhärlig dag! Det var väldigt kul att se Louise och hennes bebe Nadia. Jag&Linn köpte en blommig klänning med en matchande solhatt, jättesött :) Vi ska ses snart igen och gå till parken eller nåt.

Idag blir det faktiskt en tågride till Kristianstad för en fika med Madu, sen hem igen, jobbar sent ikväll.


Såhär såg mina magmuskler ut för två år sen. Wow :)

Enrique

Börjar denna onsdag med att lyssna på Enrique Iglesias, som snart kommer med ny skiva - Euphoria.

Detta kommer bli en underbar dag, det känner jag på mig :)


Egeninspelad video från Enrique konsert i Sthlm 2007!

Hjärtat

Jag brukar skriva och berätta om hur situationen ser ut för vissa djur här i bloggen, men det finns faktiskt en gemensam nämnare till min inlägg.. Du kan göra något åt det. För det är sådan problematik jag som mest bryr mig om.. Sånt som vi konkret kan göra något åt, som att inte köpa päls, inte äta kött, köpa ekologiskt etcetra.. Men i detta numret av Djurens rätts tidning berättade en av deras anställda hur det var inne på Astra zenecas djurförsöksavdelning, där hon varit på besök. Det var inte så hemskt att man gick i taket, det går ändå "städat till". Personalen på avdelningen tycker ju inte det är något fel. Men dock. De har en valpleverantör där de får 9-månaders valpar ifrån som får äta mediciner i deras mat och efter testerna så avlivas dem. Det är väl fel.

Vem kan inte se att det är FEL?

Nu kanske vissa av er undrar hur jag kan skriva att jag inte gick i taket.. Förutom Astra Zeneca så vet jag så himla mycket om djurförsök... Och i jämförelse med de berättelserna så var denna väldigt mild. Det är inte "bara" möss som de flesta tror och det går inte moraliskt rätt till. Inte "ens" i Sverige som säger sig vara så himla bra på alla sätt och vis när det kommer till djur. Det är förkastligt och efter att ha blivit insatt i hur denna verksamhet ser ut så förstår jag inte människor som kan jobba med att systematiskt utföra experiment på marsvin, katter, hundar, apor, möss. Har ni inget hjärta? Jag betvivlar det.

Med den utvecklingen som finns idag så är det framlagt att det finns så många andra möjligheter till tester utan djur, med odlade celler osv. Det finns bolag som satsar miljonbelopp för att utveckla dessa tester (ex Loréal) och dessa får vi sätta vårt hopp till.

Anledningen att djur används i försök är med motivationen att de är lika oss människor, men ändå utsätts de för så fasansfulla experiment. Så de skulle vara lika oss, men utan själ, känslor eller intryck?

Det är ju inte alls en patetisk tanke...

Forska utan djurförsök

Snack på balkongen

Jag och Linnsi gjorde en supergod grönsakslasagne, lite egenkomponerad :) Sen har vi spenderat kvällen på balkongen och snackat en massa skit. Snackat massa gamla minnen som är väldigt roliga och snackat om framtiden osv.

Mina fotsulor är fortfarande ömma. Främst hälarna, som jag fått vit beläggning på nu, ni vet sånt vitt skinn som kommer när man bränt sig. Aja, nog om mina fosingar, kanske inte det trevligaste att skriva om..

Vi besökte aldrig Louise idag för hennes bebe skulle vaccineras, men imorgon blir det ett besök!


Vänner sen sexan :)

Lärare

Linn berättade för mig idag att en av lärarna på vår gamla gymnasieskola hade hållit ett väldigt fint tal om hans klass på studentdagen och nästan börjat gråta och sagt att det var den bästa klassen han någonsin haft. Han hade även sagt att han älskade dem. Det där är ju verkligen stort.. Men det gör att jag blir så stolt över att ha gått på den skolan och haft honom som lärare, dock ej som klassföreståndare eller mentor som det kallades. Vår lärare höll också ett jättefint tal i kyrkan när vi tog studenten.. Han sa bland annat att "dessa tre år har varit som ett enda långt kafferep". Tyvärr minns jag inte så mycket mer än den meningen.

Jag är så glad att jag valde Milnergymnasiet som skola, det var verkligen den bästa tiden i mitt liv hittils. Underbar klass, underbara lärare som verkligen brydde sig om MIG som person och mig som elev, samt helt underbara vänner och skolkamrater. Den läraren gör mig verkligen rörd.


Bränd

Inte nog med att jag var blödig, nu är jag bränd också. Och detta beror på att jag och Linn var och tränade idag och jag hade glömt skor (surprise), så jag gick på bandet med strumpor. Mina fötter gjorde så ont att jag knappt kunde gå och de är fortfarande jätteömma på trampynorna och hälarna. Jag tror jag brände dem på löpbandet.. Strumporna var också lite skavda. Aj aj. Jag är inte den som gnäller men fy vad jag gnällde.

Bjöd hem henne på mat och spel ikväll också så hon kommer väl om någon timme. Jag skulle städa och diska, ska försöka göra det nu, men skyller på att jag knappt kan gå!

Blödig

Jag har nu gått in i månadens röda period och det kan avslöjas av antalet tårar som trillat ikväll. Visst har jag haft några låga stunder med negativa tankar ikväll som faktiskt var ganska relevanta.. men i vanliga fall kanske jag inte riktigt hade deppat ihop så totalt. Det var bland annat när jag läste Djurens rätts tidning som jag började gråta, dock inte så konstigt egentligen med tanke på vad man får läsa där.. Men det tog i alla fall fokus från det ännu jobbigare som jag tänkte på innan jag började läsa den för att slippa tänka på det. Sen finns där små minnesannonser från mattar och hussar som förlorat en kär vän. Och där fanns en dikt som satte sig rakt in i mitt blödiga hjärta...

... thank you so for loving me
you know I love you too,
thats why it´s hard to say goodbye
and end this life with you.
So hold me now just one more time
and let me hear you say,
because you care so much for me,
you´ll let me go today...




Jag och Shelly den näst sista dagen i hennes liv.

Oj oj



Bästa Sofie Karlsson, nej men oj vad de tog i. Kan det bero på att jag beställde en så dyr order?

Gårkvällen

Ännu ett arbetspass har passerats och jag känner mig fortfarande riktigt glad över mitt sommarjobb. Det känns som jag jobbat där några veckor redan när jag bara jobbat tre pass. Alla är så vänliga och trots att jag träffar nya kollegor varje gång jag jobbar så lär man känna varann väldigt snabbt. Om man har den inställningen förstås. Det är dock samma bartendrar, så det finns någon fast grund hehe.

Igår var det ganska dött ett bra tag, sen vid nio kom där en rusch och det var många som dansade (det är ju ett salsaställe) och några som drack drinkar. Men vid halv tolv var de flesta borta igen så vi stängde vid tolv.

Sen följde min första taxiresa ensam någonsin. Det gick bra. Haha vet ni att jag åkte taxi för första gången vintern 2008. Jag och Dilshad var i Tyskland och vi åkte taxi från färjan till stan och jag sa "vet du att detta är första gången jag åker taxi?" när vi satt i bilen. Han blev chockad!!

Idag ska jag träffa Malin&Madde. Men först frukost.

Spara pengar

Jag går inför utmaningen att riktigt spara spara. Inte slösa. Vara ekonomisk och en aning snål. Har hyfsat lite pengar på kontot och om jag räknat rätt kommer jag få in precis så mycket genom lönen i juni som jag brukar få av CSN, det blir alltså inga sparpengar där inte. Vad gör jag då för att inte slösa... Mm, här är några idéer som jag redan följer..

♣ Köp hem saft, räcker länge och du behöver inte köpa hem annan dryck när du får gäster.
♣ Bjud hem på fika istället för att fika ute när det går
♣ Ha picknick med medhavd fika om det är soligt
♣ Håll dig från att shoppa på alla tänkbara vis
♣ Köp knäckebröd, räcker länge
♣ Köp sommarkortet så du kan åka så mycket buss du vill, gratis!

Har ni några spar-idéer??


Min dricks från Bistro. Tror inte att det kommer bli någon dricks att tala om detta året.

Kaffedag

Idag är det söndag. Utanför fönstret syns en vit himmel. Inte sol, inte regn utan bara mellanmjölk. Har på mig myskläder. Klockan är elva och jag ser fram emot en dag med en massa gott kaffe, start av min sommarkurs - webbutveckling och kanske läsa en och annan sida ur boken Tomma burar, som sägs vara den bästa inom genren Djurrätt. Boken handlar om hur Tom Reagan tänker och tycker kring djurrättsfrågan, han filosoferar. Som jag brukar göra.

I veckan kan man börja använda sommarkortet, två månaders fri åkning för bara 485:-, som det ska utnyttjas! Ser fram emot tisdag då jag och Linn ska hälsa på Louise och lilla bebben. Ska njuta sista dagen på denna veckan och veckan som kommer, kommer att bli så jädra bra, det känner jag på mig!


Dilshad skulle ta foto på mig (mars. 09) och blev sur på mig för att jag tuggade hela tiden, därav skrattet!

Strawberry shortcake

 

Jag har letat efter ett ljusrosa nagellack utan glitter ett tag och hittade det perfekta från Viva la diva. Strawberry shortcake, liten flaska 35 kronor. De andra är också hur tjusiga som helst.

 

 


Andra jobbdagen

Klockan är tio. Nu skulle jag egentligen slutat, men eftersom att vi inte alls haft mycket att göra hela dagen så fick jag sluta klockan åtta ikväll. Det är på grund av den jädra blåsten som vi inte haft mycket gäster tror jag, värsta höstvädret idag ju. Jag jobbade med en väldigt trevlig kille och en supertrevlig tjej så det har varit okej fast det har varit så mycket dötid.

Den 21 ska vi alla ha grillkväll, ska bli sjukt roligt! Fick mitt schema också och jag jobbar faktiskt ganska mycket - nice. Trivs skitbra än sålänge.

Vi hörs!

Hemma från studentutspring

Jag är hemma hos familjen nu, åkte hit efter BIV igår. Det var avslutningsfest för cafégruppen. Blev musik i form av instrumentspelande av barnen, magdans av en jätteduktig tjej som var inbjuden, massa gott att äta och såklart trevligt och glatt sällskap.

Idag åkte jag och mamma in till stan vid lunchtid typ, kikade i affärer och jag köpte en skitbra pincett som jag provat här hemma hos mamma, som verkligen noppar ögonbrynen skitbra. Det är Lindex egna pincett, köp den! Vi lunchade på Darins (så goda mackor) och sen var vi på Jennies skola och kollade när de sprang ut. Det som är synd med den skolan är att de har en orkester som spelar så man hör inte vad studenterna sjunger när de springer ut, de har inte heller någon som presenterar klasserna (i vart fall inte så alla hör) och sen ser man ingenting för det är så mycket människor. Men det var kul att se alla glada studenter när de åkte iväg på sina släp.

Nu blir det lite kaffepaus här hemma innan vi ska göra oss fina och åka iväg igen. Jag åker hem till Arlöv ikväll igen, jobb i helgen ju :)

Upp&hoppa

Nu är det nog dags att komma ur pyamasen och hoppa in i kläderna! Klockan är ett och jag har suttit och degat framför datorn i köket ett tag.. Vid tre ska jag åka till BIV, där det är avslutningsfest för caféverksamheten. Kommer bli roligt!

Innan dess måste jag gå till Gina för att checka in ett par byxor jag såg på rean, måste nämligen ha ett par svarta byxor för de jag hade igår är verkligen för stora i midjan och jag måste gå och dra upp dem ständigt. Allt känns så underbart idag. Ikväll hämtar mamma hem mig, då blir det student imorgon!


Första jobbkvällen!

Ikväll har jag jobbat första kvällen på cuba café och jag är inte så jättetrött, så därför tänkte jag blogga lite innan jag nanar.

Första kvällen på cuba café var väldigt bra! Jag som var så otroligt nervös hela dagen och på grund av det väldigt nere och tjurig. När jag kom var det väldigt dött där, vilket var bra. Mina kollegor Gabriel och Alex hjälpte mig och visade mig runt och förklarade hur allt funkar. Jag fick testa ta beställningar och det gick ju bra, såklart, har ju ändå jobbat som servitris ett tag. Men det var kassan som var det jobbiga och det tog rätt lång tid, sån med många funktioner och touch-screen. Väldigt bra, eftersom att det är lättare att ha översikt över borden och även titta på beställningar, men samtidigt är den väldigt krånglig att lära sig.

 

Vid tio-tiden blev det mer människor där inne och bandet började spela och sjunga. Riktigt bra salsamusik. Det var mycket hormoner där inne och många raggningsrepliker. Två stycken frågade efter mitt nummer och en efter ett foto som han skulle skicka till Chile haha. Ja, jag kommer nog känna mig snygg i slutet av sommaren :p. Det är ju så när man är servitris. Killar som är väldigt sugna på att ragga, raggar främst på servitrisen. Men det gick skitbra, när restaurangen stängde och det blev bar&nattklubb istället så plockade jag glas, tog dricka-beställningar och torkade bord, inget avancerat alls. Väldigt rolig första dag med mycket trevliga arbetskamrater!! Jag känner på mig att det kommer bli en rolig sommar med många nya vänner.

 

Tack för alla lyckönskningar. Har hört från flera stycken att inte vara nervös, det kommer gå bra, men sånt tar jag inte till mig alls när jag är på det humöret. Men nu sitter jag här och det gick bra =) Klockan är fyra på natten (vi stängde två idag), ska sova nu, mina fötter värker!!


Katt eller ko

Ur Tom reagans bok, tomma burar. Tom har just berättat att han såg en film för många år sedan om en kinesisk restaurang. Gästerna följde med till ett gäng trånga burar, där katter och hundar förvarades. De tittade och sedan pekade de på en vit fluffig katt. Kocken tog katten med ett ryck ur buren med en lång metalltång och sprang in i köket med den. Här berättas en hemsk historia som jag har för mycket hjärta för att läsa, men den involverar att katten flås levande och misshandlas med hjärnröret..


" Jag har aldrig blivit så skakad i mitt liv. Jag var bokstavligen talat mållös. Jag ville skrika "sluta! Vad håller ni på med? Sluta!". Kocken brydde sig inte alls om kattens plågor, den kunde lika gärna varit ett stycke trä i hans ögon. Åren efter jag såg denna film har jag tänkt mig ett antal varianter av den här historien.

Den första varianten: allting är detsamma som i originalfilmen förutom att katterna och hundarna förvaras i större burar istället för att vara ihopträngda. Jag frågar mig "skulle mitt tankesätt förändras för att burarna gjordes större? Skulle jag sluta protestera mot det som hände katten, bara för att hon hade en större bur?". Mitt svar är alltid detsamma, jag skulle fortfarande protestera mot det som hände henne.

Den andra varianten: Förutom att katten har en större bur blir hon varsamt behandlad av kocken. Han avlivar henne med en spruta och alla tecken tyder på att hon dör fridfullt. Förutom dessa förändringar är allt som förut i filmen. Jag frågar mig samma fråga "skulle mitt tankesätt förändras för att burarna gjordes större och hon avlivades fridfullt? Skulle jag sluta protestera mot det som hände henne?". Mitt svar är alltid detsamma. Jag skulle fortfarande protestera mot det som hände henne.

Betyder detta att dessa varianter är lika dåliga som originalet? Nej. Större burar är bättre än mindre burar. Varsam behandling är bättre än våldsam behandling. Likväl blir den fluffiga vita katten dödad och flådd till middag, även om hon bott i en större bur eller blivit dödad utan onödigt lidande skulle jag fortfarande vilja skrika "Sluta! Vad håller ni på med? Sluta!".




Still not better

Sitter och pluggar på menyn och har fortfarande jobbig ångest. Hatar första dagen på jobb! Speciellt när det är ett serviceyrke och det kommer finnas gäster där medan de ska lära mig. Är rädd att de inte ska ha tid att lära mig, är rädd att bli kastad in i jobbet och inte veta alls hur jag ska göra, är rädd att få massa skit. Är rädd rädd rädd. Fan vilken ångest.

Hittills idag har jag bara tvättat, handlat och kollat på tv. Vill bara att denna dag ska vara över!

Nyshoppat









Linne från Bikbok, rea 99:-
Halsband från ur&penn, rea 44,50:-

Studentoutfit för 145 kronor alltså.

Bad day

Idag har jag en dålig dag. Jag är mycket nervös inför ikväll, vill inte alls. Känner mig negativ. Det känns inte roligt att vara singel heller, att veta att min f.d. andra hälft går vidare.. även om vi är vänner. Inget är roligt idag.  Jag behöver kärlek. Jag behöver en rolig händelse idag.

Pics with the pig






107 tusen!

Nu ska vi göra ett trefaldigt skånskt leve för pälsdjurens framgångar..

HURRA
HURRA
HURRA

Idag räknades rösterna och 107 471 stycken har skrivit på mot pälsfarmning i Sverige. Jag hoppas att ni, mina kära läsare, var några av dem som skrev på, så som jag tjatat om det. Målet var över 100 000 och vi lyckades. Nu ska den lämnas till regeringen, till den regering som sitter efter valet och sedan får vi se vad som händer. Förhoppningsvis blir det förbjudet och då vet ni en tjej som blir så otroligt lycklig.


Dag med Madu

När Madu kom började vi med en fika. Hon tyckte mina missbildade muffins var goda, så, det är inte utsidan som spelar roll. Snackade en massa skit och tog det lugnt, sen tog vi en runda till köpcentrumet, Burlöv centrum.. På vägen såg vi en minigris i koppel, det sötaste jag sett på länge. Visar foto sen när jag får dem av henne! Hon shoppade massa fina saker, åh vill också ha råd att shoppa!

Meen skatten kom idag såg jag på facebook och alla vänners statusuppdateringar. Fick 7000 så det var gött! Nu har jag en del på e-kontot så blir förhoppningsvis en resa i sommar. Har massa roligt som jag hoppas händer. Grillkvällar, tjejträffar, party, stranddagar och förhoppningsvis en massa roliga arbetsdagar. Första dagen imorgon och jag kan inte säga hur nervös jag är.






Gänget från Bistro. Hoppas på lika underbara kollegor på Cuba café! :)

D - godkänd

Fick betyg från salstentan! Jag fick D, vilket är Godkänt!! Godkänt är C, D, E. Jag fick ett poäng under C, vilket innebär G+ kan man säga. Jag är sjukt nöjd.

Pluggade 25 + 23 instuderingsfrågor och 50 olika begrepp, och ändå klarade jag inte alla frågor.

Fy fan vad jag är bra, hurra hurra hurra!


Bakat muffins



Vaddå det syns att det är första gången jag bakar muffins?? Det sägs att vågar, stjärntecknet, alltid äter med ögonen, men jag nöjer mig faktiskt om de är goda!

Hade fått en kommentar av Madu att det måste vara städat när hon kommer idag, ja det kan jag nog klara av, men en mysig balkong är störtomöjligt att uppnå med galler och plankor som håller på att målas där ute. Så fick kompensera med några muffins.

Planering av sommarride

Lunchen med BIV:arna och även de två cheferna från IM var supertrevlig, men jag&Karin väntade en halvtimme på att de skulle komma. Vi åt på Rosegarden supreme vid Gustav adolfs torg. Otrolig mysig restaurang med lunchbuffé för bara 89:-. Tyvärr fanns det bara lite för vegetarianer, typ nudlar och wokade grönsaker och även en salladsbuffé som var väldigt god. Kaffe och efterrätt ingick också i priset. Det var någon kinesisk bakelse med kondenserad mjölk och även friterad banan med sirap - mums.

Efter lunchen kom Linn hem till mig. Det blev panikstädande av köket åtminstone innan hon ringde på. Vardagsrummet såg fortfarande katastrof ut. Vi har planerat en liten sommarresa :) Tänkte åka till Halmstad något dygn, åker ju gratis till Båstad med sommarkortet, så blir besök där och därifrån kostade det bara 56 kronor till Halmstad, superbilligt. Sen en natt på hotell med studentrabatt. Kommer bli trevligt!


Blått&gult

Tänkte börja med att skriva lite om det här med nationaldagen. Nu gjorde jag inget inlägg om det, det gjorde jag förra året.. Men i alla bloggar jag läst detta året skriver dem "grattis sverige, älskar sverige, är så stolt, jag är inte rasist". Ärligt talat så tror jag otroligt få med utländsk bakgrund skulle säga att det är rasistiskt att fira nationaldagen. De skulle snarare säga att det är det man ska göra och man ska göra det rejält. Vem är det som fått för sig att det är fult att fira denna dag? Jag tror att om man tänker att svensk är något som man inte kan bli, det är något man är från början, något biologiskt alltså, då kanske man känner att man stänger människor ute när man säger hur stolt man är över att vara svensk. Jag kunde inte säga att jag var stolt innan, utan att känna att det förknippades med rasism, men om man ser det som jag ser det nu, att alla i detta land, som har minnen i detta land, som växt upp eller uppfostrat barn i detta land, att alla vi är svenskar, kvittar om du är född i ett annat land, vi bor alla här och därför kan vi alla vara stolta över vår nationaldag. Hurra hurra för Sverige, det bästa landet ♥

Idag regnar det som sören... Ska iväg och äta lunch med BIV, känner inte för det för fem öre. Men det är bara att ta på sig långa kläder igen och paraply.


Greenday konsert 5 juni 2010

Jag kan säga att Ullevi är sjukt stort! Det var mäktigt att komma in och se hela scenen, det är ju en fotbollsstadion, eller sportstadion egentligen. Alla sektionerna var dock inte öppna. Vi stod nedanför scenen, så vi hade ståplatser, det är en skön känsla! Vi var där lite över fem och sen var det två förband innan Greenday började. Johnossi, som är ett svenskt band och de var bra, sen var det Joan Jetts vilka jag inte riktigt tyckte om, plus att de spelade i en timme, vilket jag tycker känns länge för ett förband..

Men Greendaykonserten var hur bra som helst, de spelade skitbra låtar, även om jag inte kände till alla. (för er som inte vet spelar de punkrock). De fick igång publiken bra och hade eldar och fyrverkerier och grejjer. Jag älskar konserter - känslan av att musiken pumpar genom en, att klappa med, sjunga med och gunga med. Känslan av samhörighet med alla andra i publiken och jag vet inte.. Jag bara älskar konserter och det behöver inte ens vara band som jag lyssnar på så mycket.

Mamma verkade tycka det var en stor upplevelse och det tror jag också, för om jag tyckte det så måste hon tycka det som gillar de så mycket! :)












Ps, några nya bilder i inlägget nedan ds

Mammas present

Nu äntligen kan jag berätta om mammis present här på bloggen. Vi har hållit den hemlig i en månad och vi har fått kämpa med lögner ska jag säga er! Jag var tvungen att boka henne den 5 juni, så jag sa att det var marsvinsutställning och 2 gånger (!!) var hon på mig att hon inte hittade den på internet, lät liksom inte mig sköta det. Så i sista sekunden, typ i torsdags fick vi komma på en ny lögn och jag ringde och jag hatar verkligen att ljuga för jag inbillar mig att jag är kass på det. Men efter att ha intalat mig historien så jag själv trodde på den så gick hon också på det. Så igår kom dem och vi började köra mot Göteborg. Hon fattade inte, hon trodde nog vi skulle på någon utflykt av något slag. Så gav vi henne biljetter till Greendays konsert och satte på skivan med deras låtar. Hon blev så himla glad, helt tårögd, hon sa att hon aldrig anade det. Det var en sjukt lyckad surprise!

Hon och brorsan älskar Greenday och jag&pappa tycker de är bra vi med, fast vi inte lyssnar på dem så hemskt ofta. Vi var uppe i Göteborg tidigt på eftermiddagen och planen var att vi tänkte hitta Haga, som är den gamla stadsdelen, men det var rätt svårt så det blev under omständigheterna inget Haga, men vi spelade minigolf och hade det skönt. Sen skulle vi hitta Järntorget för vi skulle äta där på en thairestaurang som vi hittat på nätet. Och det väldigt ironiska var att tydligen låg det torget i Haga! Och i Haga var värsta chilla folkfesten med musik, grillning och massa sköna typer som satt längs gatorna, massa små secondhand buktiker och mycker mer. Så fanfanfan att vi inte bara försökte hitta dit från början. Men men, vår eftermiddag hade ju varit mysig ändå. Maten var fantastiskt god tyckte vi alla. Sen begav vi oss till Ullevi och konserten som jag bloggar om senare när jag fått bilderna från brorsan också :)





Min fina familj ♥










Utsidan eller insidan

Ni vet den eviga diskussion om det är utsidan eller insidan som man gillar hos en person, alltså vad som är viktigast. Det brukar ofta sägas vara skitsnack när någon säger att det är insidan även i första mötet. Jag har tänkt lite på det här med utsidan.. Det är väldigt sällan jag ser någon kille på stan, i bussen eller i affären som jag tycker är snygg, i alla fall sådär "shit, vilken snygging". Då tänkte jag att jag måste vara sjukt kräsen. Men sen fortsatte jag fundera.... Och när jag väl känner en kille eller har pratat med honom så kan jag tycka att han ser bra ut, men om jag hade sett honom gå förbi hade jag förmodligen inte tittat en gång extra..

Insidan gör mycket, för min del så verkar den vara avgörande. För det finns så mycket skit och speciellt sliskkillar, sådana med för mycket självförtroende som tror de är guds gåva till kvinnan. Sådana finns det gott om tycker jag och de vill jag inte ens ge nöjet av en blick. Även om det bara handlar om att titta, så kan jag ändå inte se det fina utan att se en bra personlighet. Jag har liksom försökt titta lite smått, för att se vad som finns out there men jag har inte sett något mitt öga gillar.

När det gäller kändisar och så, självklart att jag kan se någon som jag tycker är snygg. Det är lite konstigt det där faktiskt, jag tror det kräver en riktigt riktigt snygg kille för att jag verkligen ska kunna se honom och tycka det! och det är inte ofta jag ser sådana som jag tycker är riktigt riktigt snygga, sånt följer oftast bara med personligheten. För om ni tänker efter riktigt, de killarna man tycker/har tyckt är snygga, hur många är det egentligen inte då som man egentligen bara diggar för deras fina/roliga/schyssta personlighets skull? Som inte alls skulle vara snygga längre om de vore en skitstövel?

Change of plans

Precis när jag bloggat igår fick jag ett sms av en granne, en volontär från BIV som bor i huset bredvid som frågade om jag vill komma till henne vid sju, vilket var om 40 minuter. Det var tydligen några tjejer som skulle komma dit, de skulle äta och sånt.

Här snackar vi om mötet med en ny kultur - en kompiskultur. Prick sju ringde jag på dörren för jag ville absolut inte vara den sista eftersom jag aldrig träffat tjejerna. Ogillar att komma in i ett fullt rum/sällskap sist! Där satt jag och Farida och snackade och klockan gick.. Halv nio kom hennes andra två vänner och de sa till mig att ingen i sällskapet kom den tiden som det sades. Man kom halv nio, tio eller till och med elva. "Okeej", sa jag, "jag var här prick sju... ". Så det var ju lätt en ny kultur där haha.

Det var trevlig att snacka med de brudarna, de var så galna, speciellt den ena, jag skrattade hur mycket som helst och ni vet att jag sagt att jag skrattar inte på riktigt så ofta, på det viset att man verkligen inte kan hålla sig. Fan vad kul tjej. Vid elva kom två till, de var också riktigt flippade och berättade massa läskiga historer de varit med om, fyfan säger jag.

Jag gick hem vid elva, skulle upp tidigt idag ju :) Ni förstår vi ska fira mammas födelsedag idag. Men berättar inte om det förrän imorgon!

Skönhetsdag

Åh denna dag har varit som balsam för både kroppen och själen, känns riktigt att jag har sommarlov nu! Jag började med en mindre frukost med frukt och pratade med Madu en lång stund, sedan körde jag ett intensivt träningspass på gymmet i lite mer än en timme. Blev både kondition och muskler.

Efter det åkte jag hem och åt lunch, vilket händer väldigt sällan. Jag är ofta iväg på dagarna och då blir det alltid knas med lunchen. Men i alla fall så lade jag mig på balkongen sen, med nyinköpt Veckorevyn, balsam för själen ♥ Och jordgubbar. Dock var de inte svenska och det smakades, smakade lite konstgjort. Men vad fan har en student råd med? Blir frysta nästa gång! :p

Klockan är snart sex nu och jag har inga som helst planer för kvällen, blir att snickra klart buren så jag kan få det i ordning på balkongen och sen hoppas jag på att det är något bra på tv, men har inga större förväntningar!



Bäddat för en mysig eftermiddag! Ja, där ser ni min mobil med. En gammal rackare, men underbart bra så jag hoppas aldrig den går isönder!


Djurens rätt

Igår var jag på mitt första djurens rätts möte. Det är nämligen en volontär från BIV vars rumskamrat är aktiv, så hon skickade ett sms till mig och bjöd in mig - superhärligt med kontakter!

Historien om hur jag kom dit ska jag inte ens gå in på, men den involverar massa spring och virrighet. Jag kom i alla fall bara fem minuter sent och de stod utanför och väntade på mig.

Detta är verkligen min grejj, jag bara satt och brann som en liten brasa där inne på mötet!! Vi var cirka tio personer och diskuterade framtida aktiviteter (inte jag, det var ju första gången). Jag kan inte säga hur rätt detta känns, har inte känt såhär för många saker innan, förutom dans, det ger mig en likadan kick och brand!

På tisdag ska ett gäng gå runt till olika restauranger i Malmö som inte serverar vegetarisk mat och dela ut broschyrer om förslag till vegomat. Är inte så insatt, men jag ska med i alla fall. Känns toppen att engagera mig i djurens rätt - älskar djur. Vi ska även stå på några mindre festivaler i Malmö, som Möllevångsfestivalen och Sibbarpfestivalen. Ska även dra igång en kampanj mot burhöns-ägg - cant wait! Hoppas jag får tid bara trots jobbet.

En liten konversation mellan mig&min kära moder:

Mamma: Bli inte en sån typ som kedjar fast dig nu
Jag: Det är inte sånt som Djurens rätt sysslar med..
Mamma: Om jag hittar en palestinasjal hemma hos dig så kidnappar jag marsvinen!
Jag: Ja, eller en rånarluva va..

Den vanliga missuppfattningen om Djurens rätt är att det är en bunke aktivister, vilket inte är sant. Det är hederliga människor som med politiskt korrekta aktiviteter försöker påverka människors opinion :)


Sommarlovsdag nummer 2

Jag&Linnsi började med en fika på Ikea. Billigt som sören där! Efter mycket snack så började vi gå runt och kika på sakerna. Skönt att ventilera sig tyckte jag :) Utan en pojkvän som man kan snacka sönder öronen på så krävs det lite extra ventilation när man träffar friends :) Ganska lite förändring i utbudet på Ikea faktiskt, men hittade ett fynd i alla fall!!



Sittkudde till balkongen, tack Linn för att du övertalade mig att köpa den!! ♥

Jag köpte även värmeljus (ett måste när man är där!) och ett duschdrapperi, ni får se sen när toan är omgjord :) Det var en mycket trevlig stund men vi blev en aning förvånade när vi kom ut ur affären och klockan endast var tolv, ja så hade man hela dagen framför sig. Hon åkte till Lund och jag åkte hem, lade mig på balkongen och pressade. Så jävla gött att kunna sola när man vill!






Längtar till jag ska sola idag med, men först ska jag träna ett långpass!


Ikea idag!

Godmorgon! Känns duktigt att blogga klockan nio. Jag brukar sitta och avundas Egoinas mamma när jag läser hennes "godmorgoninlägg" och tiden står på 06:27 eller liknande. Då har hon redan ätit frukost och klockan åtta har hon varit ute på en promenad. Aja, jag är en kvällsmänniska, vilket kan vara väldigt bra till mitt sommarjobb!

Tack alla fina vänner som skrivit massa stöttande kommentarer och komplimanger till mig, ni är bäst! ♥

Nu ska jag snart ta bussen och träffa Linnsi för en dag på Ikea. Har en jeansskjorta på mig, visar outfiten sen!

Vackert

Dessa två foto är jag extra nöjd med så de får ett eget inlägg







Sommardag

Jag gav mig ut på cykelrundan innan, var inte alls långt. Cyklade runt lite där vid fälten och tog massa bilder. Sedan har jag solat på balkongen och jävlar vilken effekt. Blev typ stekt, tog på mig sunlotion tre gånger på cirka en timme. Nice. Gick till Burlöv centrum för att köpa en termos till helgen men det var dyrt VS väldigt billigt så vågade inte chansa, ska låna en istället. Bara på den lilla rundan var det först två halvfulla gubbar som flörtade och hade sig och sen några basketspelande tonåringar som visslade. Jag tror det är mina jeans som är magiska, alltid någon som visslar när jag har dem på mig, jag får en amazing jeansrumpa i dem.

Härligt med sol =) Nu sitter jag i köket och dricker saft.










SOL

Första dagen på sommarlovet och solen skiner, 18 grader ute. Jag ska ut och cykla, ska cykla till möllan här, inte möllan som torget utan en väderkvarn.. Där finns stora rapsfält som jag tänkte ta lite bilder på. Men det är inte kul att cykla ensam. Och jag vet ingen runda man kan cykla, därför vill en del av mig åka till gymmet och stå i det mörka rummet och träna.

Jag får väl bara ta mig i kragen och göra det jag helst vill.


Jag&Jessie vid möllan i höstas :)

Ett på natten

Jag är pigg som en mört. Är det så man brukar säga? Hmm. Jag vet inte varför.. Kan det bero på att jag drack kaffe vid halv sju? Min kropp är sick att suga i sig allt koffein.. Den har kanske inte förstått att man ska kissa ut det. Men jag får lägga mig och tänka på något trevligt tills jag somnar.

I eftermiddag har jag gjort ärenden på internet, städat och nu ikväll tog jag ett bad med tända ljus och tittade på Bella&Tyra-show. Har verkligen tagit hand om mig och mitt hem idag känner jag.

Imorgon är det inte mycket på schemat men träning! Har längtat efter det.


Såhär glad är jag när jag får kaffe, men jag är inte så glad några timmar senare när jag sprudlar av energi så det sprutar ut ur öronen och näsan på mig!

Candy from Indiska

BENDE dress

HEDVIG tunic
JOCELYN blouse
KINE top
ECO MIMMI top

Är väldigt sugen på alla ovanstående plagg. Den blå tubklänningen var läcker, likaså den korta blommiga blusen.

Sommarlov!

Nu är redovisningen avklarad, fick G på praktikkursen, skönt. Det fanns bara IG och G så kunde inte blivit bättre =) Jag har en paj i ugnen, någon slags grekiskinspirerad.. Det är tomater, soltorkade tomater, feta, oliver, pesto och vitlök i den. Hoppas den blir god, min allra första paj! Ska ladda upp bild och recept om den blev god.

Och hade fått en anonym kommentar om min kropp - att jag var blek och hade kurvor och att det inte va konstigt att min kille lämnade mig. Jag trodde inte jag hade haters? Trodde inte det fanns någon som hade något otalt med mig, men kära någon. Klart jag är blek, det är fan maj (juni), tror du ärligt talat jag bryr mig? Om jag hade tyckt illa om min kropp hade jag knappast satt upp en bild på den, ellerhur? Om det är det mest elaka du har att säga, plus att jag har kurvor som cirka 80% av landets tjejer så har du minnsan inte mycket illa att säga om mig.

Det är nog du som har ett tragiskt liv.


Här får du en till - titta och njut lowlife ;)


RSS 2.0