Bella notte

Sötaste Bella älskar att mysa


Running wednesday

Den här dagen har liksom alla sprungit iväg totalt! Helt galet. Nästan direkt efter jag gått upp träffade jag Louise för en fika på Burlöv center. Louise från gymnasiet, härligt att träffa henne en stund :D Efter det letade jag efter skor till mitt arbete - helsvarta, heltäckande, bra att gå i och hyfsat pris. Det var inte det lättaste. Fick hjälp av en supergullig tjej på Skopunkten och till sist inhandlades det ett par med liite klack, hittade helt enkelt inga andra.

Är inte på det bästa humöret idag. Kanske uttråkan? Känns trist att dagarna springer så snabbt och sen två jobbiga grejjer jag måste ta itu med. Orkar typ inte.

Kan inte tiden sakta ner lite, snälla tid?

Julstämning


Såhär såg det ut när jag julpyntade igår.

Resultatet :


Blev väldigt nöjd med årets adventsljusstake :)





Efter julpyntningen lagade jag god middag och öppnade en cider. För att fira jobbet :)

Grönkål hade jag till efter jag hörde att det är massor av järn, c-vitamin, kalcium och proteiner i det.

Foundation



Efter ett bra erbjudande från Yves rocher (vilket de har ofta!) beställde jag en foundation då min gamla snart är slut. Tycker det är otroligt skönt att använda makeup och cremer som är från naturen och man förstår alla orden under ingrediens-rubriken. Till skillnad från annat smink. Jag vill inte använda djurrester på huden så därför är det coolt att denna foundation exempelvis innehåller majsblommevatten (!!), växtpigment och soja. Kanske soja som ger färgen? Det låter kanske funky men den är skitbra, täcker superfint och det är härligt att ha naturliga ingredienser, förhoppningsvis bra för huden också!

Än så länge har jag mest köpt lotions från Yves rocher som jag är grymt nöjd med! Smink har jag inte köpt så mycket men när pengarna börjar rulla in funderar jag på att köpa lite mer. Jag tycker om att ha en fin hy och tror att naturligt smink hjälper det på traven :)

Avbetning

Först och främst vill jag skriva grattis till min gamla vän som blivit mamma och Linn som i stort sett blivit moster :D Härligt!

Idag är det avbetning av uppgifter som gäller för hela slanten. Hittills har jag..
- Tvättat
- Skickat iväg några mail
- Svarat på undersökningar online och skänkt pengar till Djurens rätt och WWF
- Sorterat alla papper som låg huller om buller i köket

Funderar på att börja julpyssla här hemma nu. Det är gardiner och dukar som ska upp, det ska dammsugas och pysslas med mossa och ljus. Sen ska det planeras bakning inför en julfika som är planerad till söndag. Förhoppningsvis en hög med girls och julstämning på topp!

Got what I wanted 2

Något annat jag fått som jag ville ha, guess whaaat?

Såklart ni måste veta eftersom det är det enda jag vill ha nu. Yes man, I got a job. Hade två intervjuer idag - fick båda jobben. Man måste känna sig grym efter det. Och det förtjänar jag :)

Berättar mer om de sen när allt är spikat och klart. Men det första passet är klart, jag ska servera på arenan på fredag. 150 servitörer till 2000 ätande. Jag hoppas jag gör bra ifrån mig. Men med 149 andra så kan det inte vara lätt att peka ut en som gjorde dåligt ifrån sig. Hehe nej, jag kan ju det jag gör men är alltid lite nervös när det är finare serveringar eftersom jag inte riktigt har erfaranhet av fine dining utan mer lättsamma restauranger.

Men det grejjar vi. Nu måste jag köpa svarta pjux. Och som ni anar LÄNGTAR jag till att "Kunna leva" ur en ekonomisk synvinkel igen. Men det kan jag inte förrän januari då jag får första lönen.

Då jag var en halvtimme tidig till första intervjun smet jag inom Linns jobb och blev bjuden på kaffe. Där satt hon och kollegan i lugn och ro och åt frukost med julmusik, såg inte alltför dåligt ut ;)

Oh yea.

Got what I wanted 1

Jag som ville ha rusk fick nog precis det jag bad om, big time. Det var en jävla storm igår, med regn och jag trodde mina fönster skulle blåsa in. Tror det varje gång det är storm. Inte för att sannolikheten är så stor egentligen men mitt ena fönster var faktiskt lite löst när det blåste så fick skruva i lite säkerhetsskruvar.

Sen jag skrev i denna kära blogg har jag hunnit vara på en trevlig släktfest för min farbror och hans fru. Trevligt att träffa kusiner, låtsaskusiner och så fick jag en dans med brorsan. Alltid lika kul. Brukar ha svårt att hänga med hans steg då han är 30 cm längre än mig och i lördags var det lite svårare eftersom jag hade snäv kjol haha. Det var trevligt att träffa alla :)

Igår första advent, skulle bli julskyltning men då det blåste så förbannat blev det en fika på Entré med Linnsan istället. Sen julmys framför Gossip girl med glögg och pepparkakor. Jag älskar när man har det julmysigt hemma.


Julmys-bild sen förra året men såg typ likadant ut igår. Eftersom min kamera inte kan ta mysiga bilder utan endast strålkastarbilder är det inte lönt att ta bild på mitt mysiga place hehe. Får bli en dagsljusbild sen!

I want rusk

Dagen började med att mamma kom in och väckte mig och sa "är det inte härligt att vakna till att det är JAG som väcker dig?". "Jo" mumlade jag och somnade om.

Eftermiddagen bestod av en runda på stan med mormor och sedan en fika med både mormor&morfar. Tjejen var lite vrång tyckte jag. Jag pekade på en karlsbadersknut, som det heter i Malmö och sa "en sån där karsbadersknut?". "det är en vaniljsnurra", sa hon riktigt snorkigt.

På tal om café fick jag en intervju till idag, så nu har jag en klockan tio på måndag och en klockan elva. Det blir rask takt där. Vill inte skriva ut i bloggen var mina intervjuer är direkt men hittills är de inom servicebranschen. Jag är hur glad som helst att jag får intervjuer nu för det är guld värt , oavsett bransch!! Det är många som ansöker och jag blir så glad att de såg något i mig. Nu blir det visning från bästa sidan och på med det sociala, utåtriktade och professionella.

Den här vistelsen hos familjen kommer mest bestå av att stanna hemma och umgås med dem, hade massa planer med vänner härifrån men sen hände en grejj som bara tog bort orken från att göra något.. Får hoppas det reder ut sig snart.

Ligger i sängen och för någon kvart sen REGNADE det ute. Åh vad härligt, jag vill ha mer regn innan det är för sent och vintern är här. Snälla ge mig lite rusk! (Men inte på måndag för jag måste vara snygg, note to self, ta med paraply just in case)

Dörrar stängs och dörrar öppnas

Fick samtal att jag inte valts till tjänsten där jag var igår. Men hon sa att det var svårt att välja mellan oss och att de absolut vill ha kvar min ansökan och hon tror det kommer finnas arbete på ett annat ställe framåt januari. Sedan ringde restaurang assistence och ville ha en intervju på måndag. Killen var riktigt härligt trevlig haha. Super, om jag gör ett bra intryck får jag jobba extra på nästa fredag, sen vet man inte var mer det leder!

Har sökt ungefär 4-5 jobb idag, nu är klockan framåt tre och jag är riktigt trött i ögonen. Tänkte ge marsvinen mat sen ta en stärkande promenad här i det gråa och kalla lilla samhälle jag är i :P Känner för att resa.. Jag hoppas jag får ett jobb med semesterveckor senare 2012 så jag kan resa till greklands fastland, det vill jag verkligen. Har även blivit tipsad om södra Frankrike och det lät fantastiskt. Ja när det är grått och kallt och man har mycket fritid längtar man automatiskt till värmen och upptäcka nya landskap :)

Matt

Schack matt. Ja om energin spelade mot tröttheten just nu.. eller hoppet spelade mot "ta en spade och gräv ned dig så jag slipper se dig!", hade senarenämnda sagt just schack matt. Känns lite som psykisk feber för mig just nu, pallar inte, orkar inte göra någonting. orkar inte tänka.

Imorse var jag ju på intervju. Det gick.. "jaha". det ordet kan beskriva den intervjun. ingen aning vad de tyckte, den var kort och jag fick inte riktigt ut något alls om vem jag var tyyp. Kanske inte riktigt den pushen jag behövde efter veckans hårda ord. Det känns inte riktigt bra att vara negativ, det är inte riktigt okej när man heter Sofie. Visst kan jag väl klaga ibland men att verkligen känna negativitet innerst inne är inte på kartan för min del, så därför känns det ännu mer irriterande att jag är negativ. Jag får nog helt enkelt acceptera att man måste känna det pissigt ibland också i livet..

Nu är jag hemma hos familjen tills på söndag, det blir utvilning till max. På fredag ska jag spendera tid med min kära mormor. Har även en jobbig privat grejj att ta tag i som jag egentligen inte har den bästa energin till just nu men man kan inte välja när saker droppar ned i ens knä. Med medmänsklighet och vänskap kommer ansvar.

Jag hoppas att jag kan få min energi tillbaka under denna vistelse så att jag nästa vecka kan gå in för praktiksökandet till hundra procent och även starta projektet med Sofia.

En liten kul grejj - satt i vardagsrummet med datorn då allt ljus släktes. jaha, fick jag flytta in i rummet och nu, efter en halvtimme släcks min lampa här inne också. Mamma har satt timer på alla lampor i huset. Hennes sätt att säga godnatt och SOV antar jag. Mamma, jag ska ta ditt råd.

Intervju

Jag fick ett efterlängtat samtal imorse ! Ska på intervju imorgon, åh är så glaad. Berättar mer imorrn. Arbetsförmedlingen var trevlig idag, en annan kvinna som hjälpte mig idag och hon HJÄLPTE mig verkligen. Om det inte blir något jobb imorgon ska jag starta i ett projekt på tisdag. Hon ringde de och sa att de ska hjälpa mig hitta en bra praktikplats och då sa hon att jag är annorlunda de andra, jag är målmedveten och har något i bagaget. Skönt att känna att någon ser potentialen istället för problemen.

Blev en liten men nödvändig date med Linnsan. Mys, hade ett helt rum på caféet för oss själva, men sen kom tanter o satte sig bredvid haha. Då blev det att prata tyst och till slut gick vi istället. Jobbigt att det inte finns något café där man mer kan snacka privat.. på alla jag vet sitter man så nära varann. Så man hör mer vad de bredvid säger än vad man själv tänker.

Men i alla fall blev det bara två timmar på stan med henne (två jättenice timmar) för jag har så mycket att göra. Nu har jag ätit middag och vilat lite, så nu blir det förberedning inför intervjun, skriva klart hemtentan, städa, packa och ta upp julsakerna, på söndag ska det ju pyntas för bövelen! Mycket som ska hinnas inför imorgon!

Tror ni jag hinner allt? Ska sätta på kaffe och starta med intervjun, det som är viktigast :)

Intervju

Jag fick ett efterlängtat samtal imorse ! Ska på intervju imorgon, åh är så glaad. Berättar mer imorrn. Arbetsförmedlingen var trevlig idag, en annan kvinna som hjälpte mig idag och hon HJÄLPTE mig verkligen. Om det inte blir något jobb imorgon ska jag starta i ett projekt på tisdag. Hon ringde de och sa att de ska hjälpa mig hitta en bra praktikplats och då sa hon att jag är annorlunda de andra, jag är målmedveten och har något i bagaget. Skönt att känna att någon ser potentialen istället för problemen.

Blev en liten men nödvändig date med Linnsan. Mys, hade ett helt rum på caféet för oss själva, men sen kom tanter o satte sig bredvid haha. Då blev det att prata tyst och till slut gick vi istället. Jobbigt att det inte finns något café där man mer kan snacka privat.. på alla jag vet sitter man så nära varann. Så man hör mer vad de bredvid säger än vad man själv tänker.

Men i alla fall blev det bara två timmar på stan med henne (två jättenice timmar) för jag har så mycket att göra. Nu har jag ätit middag och vilat lite, så nu blir det förberedning inför intervjun, skriva klart hemtentan, städa, packa och ta upp julsakerna, på söndag ska det ju pyntas för bövelen! Mycket som ska hinnas inför imorgon!

Tror ni jag hinner allt? Ska sätta på kaffe och starta med intervjun, det som är viktigast :)

Såpa

Mitt liv är som en såpa, ja det känns så. Jag är så sjukt kluven inombords och otroligt förvirrad. Men det är inget jag kan skriva av mig om i bloggen, tyvärr. Hade behövt ventilera. Idag ska jag få lite fast mark när jag ska träffa Linn, det är otroligt välbehövligt kan jag säga.

Först måste jag gå till arbetsförmedlingen igen och få info om vilka planer som gäller för mig nu. Jag tycker inte om när någon annan styr mitt liv, vill själv styra. Vi får hoppas att det blir något bra av detta, men jag ska vara försiktig vad jag hoppar in i. Det måste kännas givande för mig själv och att det kommer att leda någonvart. Jag ska dit med en stor portion självförtroende och inte låta någon säga till mig vad jag kan och inte kan.

Lite frukost nu så man har ork att gå dit. Har pluggat tenta någon timme redan, så idag gick jag faktiskt upp hyfsad tid.

Inkompetent idiot

Om jag hade något förtroende för arbetsförmedlingen har jag förmodligen tappat det idag. Som vanligt fick de mig på stormötet att känna som en loser... för de pratar ju till oss som vi vore ett gäng idioter. Typ att vi får inte ljuga för försäkringskassan om vilka aktiviteter vi varit med på.. och om vi missköter oss kan vi bli utslängda.. Massa hot och ja "om ni kommer bakfulla". Herregud jag är en vuxen människa inte en jävla fjortis.

Inte blev det bättre när jag sen ville prata med den kvinnan jag varit i kontakt med och den mannen jag då mötte istället började fråga ut mig vad jag ville henne. Då sa jag att jag börjar känna att jag inte vet vad jag ska göra mer för jag har gjort väldigt mycket redan för att få ett jobb, jag vill ha tips, känner mig fast.

Det är inte ofta jag blir förnedrad men när jag blir det så kan jag säga att förstn fick mamma torka mina tårar på telefon och nu är jag så arg att de behandlade mig sådär. Han visste ingenting om mig, hans kollega vet att jag gått på IMER, vilket hon sa. Men mannen visste inte hur gammal jag var eller vad mina erfarenheter var.. Ändå gav han mig "råden" att det inte var värt för min del att söka utannonserade jobb för jag har inga erfarenheter, inget EXTRA att komma med.. ingen specialite liksom. Att det är upp mot tusen andra som söker.

Nu i efterhand är jag bara arg. Vad vet han om vad jag har för extra? Vad vet han om att ingen arbetsgivare vill ha mig? Han vet ingenting om mig och min kompetens och ändå trycker han ned mig på detta sätt. Jag ville ha PEPP, han gav mig "det är kört".

Fy fan säger jag bara.

Fullspäckad vecka

Jag drömde att jag gifte mig inatt. Wow jag har verkligen kollat på för mycket bröllopsfilmer på sistone. Igår softade jag och D framför Big fish, skitbra film.

Idag måste jag jobba undan det sista pappersjobbet från mammas jobb. Och börja på tentan, hade skrivkamp. Jag måste vara inne i ett humör som säger att allt är möjligt för att jag ska kunna ha ett flow. Sen ska jag till arbetsförmedlingen och förhoppningsvis börja få ersättning nu. Undrar bara lite över vad de kräver och om jag kan leva upp till det. Söker ju inte jobb i hela landet.. så det får man kanske börja göra. Är ju inte riktigt sugen på att flytta. Nu har jag lite kontakter här och jag vill arbeta i Malmö, det är där det finns som mest insatser till integration tror jag.

Känner att jag måste kämpa mer. Jag bör ta kontakt med fler personer som jobbar med det jag vill. Det är tyvärr så att ju längre man är utan arbete blir man mer skygg och blyg och avsocialiserad. Det som jag gjorde i september känner jag stor skräck inför att göra idag. Det är bara att möta sina rädslor på något vis. Men det är inte lätt faktiskt att tvinga sig själv till något.. Men det jag behöver nu är tough love från mig själv!

<3

Det var inga roliga timmar att vara ovän med den person jag älskar bland det mesta i hela universum.  Men nu har vi löst det.

Bion igår var väldigt bra. Breaking dawn var nästan konstnärlig på nåt vis. Scenerna och detaljerna var gjorda på ett litet flummigt sätt, men otroligt att inväva sådan konstnärlighet i en kärleks/scifi-film. Väldigt bra film, dock rälig. Fick blunda ibland, annars hade jag fått mardrömmar. Ush. Bella är otroligt vacker.

Stötte på Sandra på bion så fick skjuts hem, det var nice det med! Idag är det tänkt att tentaplugga men känner mig fortfarande lite halvt skakig sen igår så svårt att sätta sig in i taggande-humör och skriva om sin karriär.. men det ska jag göra när jag är på topp. Det är då jag får ut som mest av det.

Chilly

Idag är det en riktigt ruskig höstdag! Dock inget regn. Förbaskat också. Har knappt fått något regn nu när det är höst och det ska regna. Hade en fantastiskt trevlig eftermiddag med Sofian. Strosade i Malmö och pratade och sen in på ett café som jag aldrig varit på inne men som jag diggade mycket! Riktigt härlig atmosfär och stil och gott! Trevligt att prata eftersom vi är i samma situation just nu, lever på sparpengar och söker jobb och är sjukt sugna på att jobba. Så det blev lite att vi pratade om allt vi ska göra sen när vi får lön.

Det första blir att vi tillsammans ska fira med en middag på Mosaik!

Nu ska jag nog laga lite middag, om två timmar ska jag iväg på bio ju. Så nu lite middagslagning, värma upp lägenheten och socialisera lite med marsvinen :)

Sojafärs

Såg en tjej som skrev att hon hade köttfärs i huvudet. Ungefär sådär jag känner mig nu men eftersom jag är vegetarian får det bli att jag har sojafärs i huvet :P Aldrig tidigare har jag bloggat på beställning, men nu fick jag en beställning. Vilken press! Förstår inte hur storbloggarna gör det.

Typ om man haft en dag som jag har haft idag. Har absolut inte gjort något intressant, har inte sett annat än fyra +fyra väggar och en dataskärm. Det var längesen jag kände mig så korkad som jag gör nu. Haha anstränger mig hårt för att vara smart men det går inte så vidare bra. Chattar med en spansk kille och jag försöker verkligen komma ihåg vad han berättat o inte berättat om sitt jobb men minns nada så han sliter nog sitt hår nu av mina usla frågor på köttfärsengelska.

Såg en tjejfilm som var lagom intelligent för mig idag, satt och skrattade högt här hemma, tydligt tecken på min övertrötthet. Det var längesen jag latade mig såhär och när jag väl gjort det har tiden gått så långsamt att jag varit tvungen att hitta på något. Men idag ville tiden nog att jag skulle lata den för den gick snabbt som satan i gatan.

Imorgon ska jag ut från detta place. Då ska jag på stan med Sofian och sen bio på kvällen, det blir bra. Jag tänker nästan varje kväll.. Imorgon ska jag gå upp i tid, vara pigg som en lärka, dricka ett glas friskt juice, sätta på kaffet och gå leende i lägenheten med massa energi. What to say? Det är så långt från verkligheten man kan komma Sofie på morgonen.

Nu fick ni ett blogginlägg som ser ut så som det kan se ut från en som haft en riiiktigt lat dag.

Dagarna springer

Minsann är klockan redan tre. Nu skulle man ha hunnit varit upp halva dagen.. men så är inte riktigt fallet för mig. Sov lite länge idag tror jag bestämt. Har i alla fall hunnit jobba, boka bio tills imorron, breaking dawn (!!), svarat på Carros långa mail och pratat i mer än en timme med min lilla solstråle från Kristianstad. Nu är jag hungrig - magen skriker. Idag blir det (soja)köttbullar, sås och potatis - sjukt längesedan jag åt det, har inte tänkt på att jag ju kan laga denna husmanskost vegetariskt. Blir en hemmagjord sås och såklart saltgurka till.

Fikadejten igår var väldigt trevlig, roligt att träffa henne efter 1,5 år! Tiden gick för snabbt, kan ju inte riktigt catcha upp på en timme.

Ikväll har jag inga planer med någon mer än mig själv. Blir tjejfilm med godis.

Grå

Liksom vädret känner jag mig lite grå idag. Så jävla seg. Har både jobbat med mitt extrajobb, skrivit in massa siffror och sånt och sedan sökt jobb, vilket resulterat i två små trötta ögon. Nu tänkte jag göra något mer kreativt och äta lite. Ja alltså det är inte ätandet som är det kreativa.

Ikväll ska jag träffa min gamla kollega sen praktiken på BIV, ska bli trevligt, var ju trots allt 1,5 år sedan vi träffades. Så det blir en kaffe och catching up som gäller.

Nej, bort bort från denna helvetesmaskinen nu.

Roliga jobb

Verkar som arbetsgivare har satsat på att annonsera ut även extremt alternativa jobb nu för tiden. Vilket är bra, för det ger mig underhållning när jag söker arbete!

De senaste dagarna har jag bland annat sett en annons för imam.. operasångerska ... gurkodlare.. dansare.. och häxa.

Och jag själv verkade bli lite förhäxad av dessa alternativa arbete att jag bara slog till och sökte ett jobb som är så jävla sjukt att jag ens fick för mig att söka haha. Vet inte var jag fått mitt självförtroende ifrån men vafan, vi kör på. Ibland får man ju ta chansningar i jobbsökandet.

Som min tavla säger "tro på turen, lev på hoppet"

*hopp!*


Ljust

Idag lyser solen över Arlöv och vädret är så strålande att jag i skrivande stund sitter på min inglasade balkong, det är inte illa för att vara november! Åh vad man blir glad av detta underbara väder. Klockan tio promenerade jag ner till Sofia och UngNU för lite snack om veckan som gått och nya planer. Blev involverad i massa som är på G - så himla roligt! Det första är ett möte nästa vecka med massa aktörer från kommunen och där ska jag få sitta med och lyssna och hon vill även att jag själv ska säga något. Uh scary, avskyr att komma med synpunkter till människor jag inte känner. Men det mår jag bara bra av!

Det går bra nu ;) Fick se artikeln hon börjat skriva där jag är med och det var SÅ roligt! Lite pengar börjar också smått komma in i mitt liv nu och det står jag med öppna armar för. Med betoning på lite men bättre än inget!


Peppande horoskop

Horoskopet på Facebook är alltid så sjukt passande på mina funderingar. Det slår fan aldrig fel. Och det är inte värsta generella fokusen inte, det är helt enkelt skrivet till mig ;)

Ikväll står det bland annat att "du kan glädjas åt att få sällskap av en superintelligent följeslagare, som oavbrutet stimulerar dig med olika tankar och infall. Det är en alldeles utmärkt tid för allt som har med kultur och utbildning att göra. Under veckans lopp kommer du att vara mycket övertygande med en ovanligt stark förmåga att övertala andra, mest på grund av din professionella och ansvarstagande inställning till saker och ting. När det kommer till kritan har du mycket att erbjuda, och människor kommer att inse detta."

Ja, detta är ju att slå huvudet på spiken - mötena med Sofia, mina planer inom kulturprojekt samt jobbsök. Så att döma av detta kommer snart arbetsgivare att inse allt jag har att erbjuda. Nej men gud vad härligt!

Sunny tuesday

Det gick bra hos tandis igår, skönt! I skolan lärde vi oss nyttiga saker om anställningsintervjuer. Åh läraren är så kul, skrattar en hel del på hans lektioner. Riktigt fjompig person. Nu är sista lektionen gådd vettni. Nu är det bara tenta och livslång tillgång till konsultation om CV och jobbfrågor, det är inte en illa förmån?

Efter skolan mötte jag upp Linnsan, åkte hem och lagade thaigryta och hade mys med té och kex, sen blev det Eat pray love som vi tyckte var bra men vi båda tyckte den kändes skitlång! Jag har inget tålamod på filmer längre, tycker de flesta känns så otroligt långa och sega. Jag har väl blivit lite dampig eller nåt. Sleepover med massa tjejsnack, kan väl inte bli en bättre måndag!

Idag lyser solen och efter en härlig promenad lämnade jag Linn vid hållplatsen och nu ska jag snart sätta igång att jobba med jobb från mammas jobb. Bra med extra stålar!


Tandis

Åhh guud vad jag är nervös!! Jag är så sjukt nervös just nu!! Jag ska till tandläkaren förstår ni, och denna gång ska jag vara modig nog att gå i Arlöv, vilket gör mig nervös.

Ni förstår när jag var yngre under hela min uppväxt hade jag en tandläkare som jag var rädd för, han var sträng, hårdhänt och fnös åt mig när jag blev rädd. Detta ledde till att när jag kom hem ifrån ett besök när jag var runt 15 år fick något slags anfall. Jag bara låg och grät utan att sluta. Jag har aldrig varit med om detta innan i någon situation. Tydligen kan det gå till så att man svalt ett övergreppsliknande beteende länge för man varit liten och när man sedan blir äldre och lär sig säga ifrån så kan gamla minnen komma upp sådär. Så jag fick börja gå hos en specialist och där fick jag börja om från början helt. Jag kunde inte ens bli bakåtlutad i stolen innan jag började gråta. Ja det är sant. Jag bröt ihop av en otäck känsla att någon tog makten över mig och min kropp. Det tog många besök hos henne innan jag blev självsäker igen och vågade lita på tandläkaren. Sedan dess har jag gått hos en och samma kvinnliga tandläkare sedan 6 år tillbaka och nu ska jag testa på en manlig, äldre, igen. Jag är rädd för att få min skräck tillbaka, det var verkligen hemskt att vara med om det. Så nu peppar jag mig själv och om jag klarar detta kan jag stolt säga att MIN TANDLÄKARSKRÄCK ÄR BORTA. Detta är en historia jag inte berättat så ofta, helt enkelt för att jag inte brukar komma in på de spåren. Men känslan av övergrepp kan komma från flera olika saker, som tandläkar- eller läkarbesök.

Håll tummarna för mig snälla.

Nattaravlare

För fan jag kan inte sova. Eller jo det kan jag. Om jag bara lägger mig och slappnar av nu så kommer jag somna. Men det är bara det att jag är för pigg för att vilja. Var jättetrevligt att fira pappan idag! Restaurangen så bra som alltid, ett säkert kort. Kul då det var inhoppare som inte kunde svenska så bra och när pappa skulle prata med servitrisen tittade han väldigt frågande på mig som i väntan på översättning. Sen fick jag även tyda det föräldrarna sa till kyparen ibland då han inte förstod. Haha lite kul, inte är pappa van att prata med folk som inte kan svenska inte.

Jättekul stund :) Tyvärr vann han inget på lotterna vi köpt. Blev inte så mycket present i år, men dåliga tider ju. Kanske hade jag gjort honom miljonär och då hade jag minsann inte varit snål. Som vanligt gick tiden allt för snabbt. Älskade familj.






Som jag skrev i boken jag gav dem.. Visst är vi väldigt olika alla fyra och inte ofta överrens om saker och ting. Men trots det så är vi vi .

Gillar ljus tror jag




Haha höll på att skratta på mig när jag såg denna byrå hos Mia och var tvungen att ta bild. En hel del värmeljus :D Och fler fanns där i skåpet.

Sööt!

Nya möbler

Älskar mina nya möbler till balkongen. När våren nalkas ska jag köpa nya dynor till stolarna, tills dess får de ha soffans :)


Damn

Ja Timbuk och Damn var just de som jag ville se idag. Såg ju Så mycket bättre igårkväll. Gud vad bra han är, Jason. Har ju diggat honom ungefär sen han släppte The botten is nådd. Och jag uppskattar hans personlighet nästan mer än musiken. Musiken är grym! Ja, men konserten som ska vá var väldigt dyr, blev förvånad då han brukar hålla priserna billiga.. Men 340 är för mycket för en spontankonsert. Ja, om det var billigare hade jag kanske kunnat be min lilla mamma riktigt snällt :)

Idag är det Fars dag och vi ska fira vår far genom att gå ut och äta tillsammans hela familjen. Det blir vår favvorestaurang på Möllan.

Produktiv lördagsförmiddag

Eftersom jag satt vid datorn nördigt länge igårkväll bestämde jag mig för att inte sitta vid dator eller tv alls nu på förmiddagen. Det är en dålig vana att sätta på datorn samtidigt som jag äter frukost. Ofta den som slukar hela min förmiddag. Så istället gick jag upp redan halv nio och tvättade, åt god lördagsfrukost med mango, grekisk youghurt&honung och gjorde lite läxa och fixade massa saker här hemma som jag inte fått tummarna loss att göra.. Typ ta bort allt ludd från vinterjackan, kamma marsvinen (haha), stryka två plagg, byta duk i köket, sortera ner sommarskor i källaren och gå ut med pappersavfall.

Det är sådana saker som inte tar lång tid att göra men man gör de inte. Nu ska jag sminka till mig lite, bära ner i källaren sen blir det ut i solen en stund med D.

Det känns härligt att ha gjort alla småsaker nu, känns så fräscht och rent och fint. Och jag är så sjukt mycket piggare än när jag sitter vid datorn på morgonen!

PS - nu har det där jävla stoppet kommit i köket istället för badrummet, kan inte diska. Sånt ogillas. DS.

Värderingar

Sitter med Enrique ur högtalarna och lägger värderingskort inför min karriär. Intressant resultat...

Mycket viktigt i mitt arbete


1. Meningsfullhet - arbete som bidrar till min känsla att göra något viktigt.
2. Balans i livet - balans mellan fritid och arbete. 
3. Samhällsinsats
4. Påverka andra - förändra andra människors åsikter, beteende eller handlingar
5. Entreprenörskap - nya idéer och arbetssätt
6. Arbetsglädje
7. Personlig utveckling
8. Trygghet - garantera arbetstid, inkomst.

Av 60 kort valde jag ut dessa 8 som det viktigaste, inte lätt att rangordna dem 8 dock. Kul att lära sig mer om sig själv :)

Vänner <3

Vilken underbar vecka detta har varit när jag tänker efter! Inom 6 dagar har jag fått umgås med mina absolut närmsta, underbara vänner. En härlig fika med saknade Carro, en underbar sleepover med Mia som jag inte träffat på evigheter, men vi hade as fun as ever, en vanlig softkväll med min bästa kompis sen tolv år tillbaka (inte så ovanligt som att träffa de andra, men ett måste i tillfälligheten) och avsluta med en överbra Malmöstund med Madu.

Vad lyckligt lottad jag är som känner dessa superbrudar.

Härlig fredag

Det var fantastiskt fint att träffa Madushan igen. Superhärligt hade vi. Tog en långfika på stan i Malmö och sen promenerade vi runt och kollade affärer. Var med om en pinsam sak! Jag provade en ring som jag sen inte fick av mig. Mycket korkat. Drog som en galning innan jag slutligen gick fram till tjejen i kassan och frågade om hon ville klippa av lappen så jag fick av den. It happens all the time, sa hon och jag blev påmind om Pretty woman (klassiska scenen när hon äter sniglar). Hade en öm finger sen. Tredje gången gilt nu gumman, men den tredje gången brukar det ju gå?

Fredagkväll och vad ska man göra? Jag ska softa faktiskt. Hoppas på något bra på tv men det är kanske för mycket att hoppas på? Ska bli nice att bara chilla ändå. Nu är det kaffedags!


Denna bild tog Madu på mig sommaren 2009!

Kvällstanke

Wow så bra att engelskan finns. Och inte att den finns kanske, men att alla kan prata engelska. Helt otroligt när man tänker efter. Man kan prata med människor på platser där man aldrig varit förr och ändå kunna prata fritt. För de allra flesta kan prata och inte bara göra sig förstådda utan verkligen prata. Alla låtar som är på engelska och alla serier, som när man ser de utan text ändå kan flyta in i handlingen utan att reflektera över att det inte är svenska.

Är grymt tacksam att vi har engelska obligatoriskt och att man lär sig så bra här i Sverige! I Grekland var de grymma på engelska också! Sjukt imponerande. Och i Barcelona not so much men det finns ju alltid ambitiösa människor överallt som bestämmer sig för att lära sig det ändå.

Otroligt med ett sådant multikulturellt redskap :D

Glad!

Är glad som tusan. Har fått tillbaka mitt glada jag igen, så härligt. Idag har solen skinit över Arlöv och jag har sökt jobb, mailat, städat lite och handlat lite mat. Känns som att jag har glömt göra något men kommer inte riktigt på vad. Ikväll blir det fika med brorsan och imorgon kommer min gamla vän Madusha på besök till Malmö. Härligt värre!

Har även skrivit den lilla text som ska sättas upp på hemsidan, så ska bli spännande att se den där så småningom. Önskar att arbetsgivare hade sett det i mig som Sofia ser, det hade varit toppen. Vill ha ett jobb nuu.

Till middag blir det nog vegetariska nuggets, ris och sweet chili, seems good :)

Oborstat

Jag är så trött så ögonen nästan går i kors. Och ändå kämpar jag för att vara uppe. Och på morgonen när jag är trött gör jag allt för att sova. Weirdo. Det blev en knasig stund hos Linn! Vi hade skitkul, löjlade oss med en italienare som om vi var 17 igen haha. Hon kläckte värsta klockrena kommentaren. Jag kollade bilder på en kille så sa jag

"men detta är väl din stil, om jag nu känner dig".
Och ja, det var det ju, sa hon förvånansvärt förvånat.
"Mm.. jag gillar killar som är lite mer..." började jag..
"Oborstade!?" avslutade hon.

Ja oborstade. Haha vilket roligt uttryck. Men så sant som det är sagt. Klok hon är va :) Blev bjuden på hemlagat och fin dukning, det var inte alls illa!

Imorgon ska jag inte göra annat än att vara ambitiös - göra läxor, jobbsök och sånt viktigt. Men först en lång natts vila, ska bli riktigt härligt. Har haft ont i mitt lilla huvud i flera dagar nu, vet inte varför..


Heath ledger.. Inte oborstad direkt men väldigt manlig.

Myskväll med Mi-is

Så mysigt jag haft det i Mias superfina lägenhet, lagat god sallad och ätit godis och annat gott. Pratat en massa, så längesen det var men kändes som vi var samma gamla vanliga ändå :D Hon introcerade mig för ett nytt community som jag bara älskar, för de som vill lära sig nya språk och snacka med folk från hela världen. Hur kul!?

Kollade pojkvänsakademin och film, där vi båda somnade i soffan. Idag kom jag hem vid elva och har sökt massa jobb nu, fanns faktiskt 3-4 stycken att söka, tar ju sin lilla tid.

Nu ska jag avsluta här och sen sticka till Linnsi för att få mat och prat !

Inspiration

Så fantastiskt det är att träffa Sofia!! Sofia från UngNU pratar jag om. Ja, man kan nog säga att hon är min nya mentor. Hon är helt fantastisk... lyssnar på allt jag funderar på och har råd att komma med. Hon tror på mig. Det är otroligt härligt att någon tror på en, verkligen på allvar. Jag känner på mig att detta kommer bli något bra.

Jag är involverad i verksamheten lite nu och hon vill satsa på mig. Jag ska få skriva om mig själv och sätta upp på deras hemsida för hon tycker jag är en bra förebild för unga tjejer. Jag!

Åh vad bra att jag fått kontakt med henne. Hon tror på mig, men hjälper mig utvecklas... Det är som att jag vågar berätta om mina svaga sidor för jag vet att hon ser mina starka.

Helt fantastiskt. Nu ska jag dricka en snabb kopp kaffe och sedan blir det iväg till LA för sleepover med Mia, underbart!



Lyckokaka

Smaka på dessa kloka ord...

De som misstycker spelar ingen roll... och de som spelar roll misstycker inte.

Hmm.

Idag var det nästan som en privat lektion för bara mig. Löjligt få är vi i klassen och den andra personen i rummet förutom läraren var en som är där för att få tips till sin undervisning så ja, jag fick privata tips angående ansökningar. Detta visste jag tyvärr inte då jag timmen innan lektionen satt och skrev den bästa ansökningen jag kunde till jobbet på arbetsförmedlingen samt skickade iväg den. Nu har jag lärt mig ett och annat men är fortfarande nöjd. Frågan är bara om de ens kommer läsa mitt personliga brev? Förutom bifogade dokument skulle man klicka i än det ena, än det andra och risken finns att de gör första urvalen bara av att titta på ren fakta.

Håller på att förbereda mig inför fikamötet imorgon genom att hitta min drivkraft. Den är inte lätt att hitta där inne bland annat bråte :P

Eid mubarak!

Ja idag är det ju eid (+andra ord jag glömt), slutet på ramadan :) Det var ju roligt för alla som firar! Själv har jag i förmiddag hunnit med att samtala med en kille från Milano som var här på besök, kul att prata med någon som bor så långt bort, lät inte helt fel att där är 25 grader nu. Han kollade på mig som om jag var galen när jag sa att jag inte tyckte det var kallt idag haha.

Coachmöte i värnhem gav mig mycket pepp, de är så gulliga och trevliga. De pushar mig alltid och peppar mig till det jag ska göra. Känner verkligen att de tror på mig. Fick dessutom ett mail från en kvinna jag var på möte med att när någon tjänst uppkommer så kommer hon lägga ett gott ord om mig till chefen.

Om två timmar ska jag iväg igen till skolan men innan dess har jag både jobb att söka och ett möte ett förbereda inför imorgon :) Saker ÄR ju på gång, bara svårt att se skogen för alla träden ibland.

Bok


Har förresten börjat läsa en bok nu som jag fullkomligt gillar! :) Den är lättläst, jättebra skriven och härligt trevlig. Glömmer hela tiden vad fan den heter men ensamma hjärtan och hemlösa hundar :) Ligger etta på pocketlistan nu och är typ vad jag ville ha, lättsmällt, trevligt och man kommer in i en annan värld för en stund.

Skulle dock önska en bok som är lite djupare, lite personligare och lite mer humor. Var hittar man en sån? Efter jag läst ut denna förstås, den är härlig!


Vett&etikett

Vet ni? Jag är verkligen en av dem som tycker det är så förbannat tradigt med massa små etikettsregler. Är det inte? Artighet javisst, det tycker jag är viktigt. Ta i hand med de du träffar och tacka för det du blir bjuden på; var tacksam och ha respekt för andras hem. Det är ju mer common sence för att kunna leva i ett så invånartätt samhälle.

Men alla dessa små regler är inte riktigt min stil. Exempel på detta är

* fråga massa frågor över saker du inte bryr dig ett dugg om. Detta tycker jag för att jag känner direkt när någon frågar mig om saker som personen känner sig tvingad att fråga och då vill jag helst inte svara för tycker det är jobbigt att berätta om något som personen kanske ändå inte bryr sig om. Tycker istället att man kan hitta intressanta samtalsämnen som verkligen intresserar en, istället för att hålla på med artighetsprat.

* alla dessa festregler som exempelvis att värdinnan måste skåla varje gång/de två första/varannan gång hon dricker. Jag har ingen aning om när man ska skåla och inte men jag tycker en skål räcker för att välkomna alla till festen, men jag tycker man ska dricka när man känner för det!

* du måste komma när du blir bjuden. Nej, det måste man inte alls. Man ska komma till saker man vill gå till eller för att man vill göra personen glad, men man måste ingenting i mitt hem. Det är ju inte så kul om man inte vågar ha fest för man är rädd att vissa bara kommer för de känner sig tvugna.

Nu finns det massa regler jag inte känner till, det märker jag då delar av min släkt är väldigt rätt. Och jag är ingen person som bryr mig om sånt, har aldrig varit. Men hemma hos mig så får ni komma om ni vill, dricka när ni vill, äta när ni vill och inte vara rädda för att känna er som hemma. Det är 2011 och jag tycker vi kan låta oss ha lite mer modern attityd kring saker. Sålänge man har respekt och hänsyn så tycker jag mer det blir jobbigt för alla att hålla koll på massa löjliga regler, speciellt när vi dessutom lever i ett mångkulturellt samhälle där alla har olika regler. Då är det bäst att bara köra på med vänlighet och tacksamhet och inte vara så petig :) Ja, det kan hända att jag glömmer servera mer kaffe till er när ni druckit upp eftersom jag dricker så långsamt och är inne i samtalsämnet, men då får ni gärna fråga om kaffet. Och det kommer nog hända att jag inte skålar eller säger varsågoda att ät eller andra saker, men det är bara att håva in.

Det är den etiketten som gäller hemma hos mig!


Ni får även ha servetten vaar ni vill.

Ljuvliga stunder

Idag träffade jag finfina Carro som var på besök i Malmö över helgen. Jag tror inte det är så mycker mer än en månad sedan vi sågs men att veta att hon inte kommer tillbaka förrän januari har gjort att det känns som en mindre evighet sedan vi träffades. Det var sååå skönt att sitta på mormors bageri och prata en massa som om hon inte bodde så många mil härifrån. Det var just vad jag behövde inför den nya veckan :)

Har även fått min kaffestund med min älskade vän, vilket var underbart! Underbarligheterna följdes av Gossip girl som var lika bra som alltid. Jag vill bara krypa in i deras lilla värld där i tvn och leva där för ett tag. Men bara som observatör, deras liv är alldeles för komplicerade för att jag skulle vilja byta. Som jag skrivit så många gånger förr så tar GG mig verkligen till en annan värld för en stund och jag bara blir så löjligt lycklig under den stunden jag tittar på det.

Ja, det var väl en fantastisk söndag.

Några ord om vänskap

Tack fina vänner för era kommentarer! Jag hoppas att de vänner jag har vet att jag alltid finns där, när som och ställer upp till hundra procent, hope u know that :) Hoppas ni vet det genom att känna mig, annars har jag gjort ett dåligt jobb på att vara en vän. Är glad att jag är delar av mina vänners liv, för alla delar tillsammans blir till en stor del, vilket gör allt så mycket lättare. Jag trivs med att känna mig behövd och omtyckt av er :)

Vänskap är en otroligt vacker sak tycker jag. Att öppna sig för en annan människa och ge av sig själv. Vissa vill ge allt på en gång, andra ger lite i taget, men om man nu är vänner tror jag inte det spelar någon större roll.. För det är inte vad man säger till sina vänner, utan det handlar om vad man gör.. Det är det som avgör om man vet att den andra finns där, om man känner sig älskad eller uppskattad. Handling och innerlighet är starkare än tusen ord :)

Så oavsett hur vi är som personer, om vi berättar för våra vänner hur vi känner eller ej, så är det som spelar roll om vi finns där när det gäller och om vännerna vet det.

Kärlek ♥


Sakna

Åh vad det är jobbigt att sakna... det är en känsla som kan ta över alla andra känslor. jag saknar honom.. jag saknar min vän. vi ses ofta o hörs ofta... men även om vi ses varannan dag eller så för en kopp kaffe eller en promenad så är det inte samma sak som att ha sin själsfrände bredvid sig och dela allt i livet med honom. jag är så glad att vi har kunnat övergå till att bara vara vänner men bara dessa dagar jag varit hemma så saknar jag att inte träffa honom o prata om allt och inget.

det är jobbigt att sakna. just nu skulle bara den där kaffestunden vara guld värd. man måste vänja sig vid att vara ensam.. det är rätt jobbigt att inte ha någon som man vet finns där alltid när som helst. alla har ju sitt liv, vänner har sina liv.. det är bara när man har en pojkvän eller en vän som inte har någon annan vän som man hundra känner att man viger sina liv åt varandra. det är en härlig känsla att vara en större del av någons liv. men nu måste jag som sagt vänja mig vid att vara vanliga delar åt många istället för en stor del åt någon.

nu blev det djupt men ibland kan det vara skönt att skriva av sig och för andra att se även någons djupa delar.

Relax

Alltid lika härligt att vara hemma hos familjen! Idag var det att gå upp tidigt för vi skulle baka dammsugare och biskvier. herregud vad gott. Mia, bli nu inte alltför sugen för det var inte likadana biskvier som jag bjöd dig på! haha men dessa är också goda, dammsugarna likaså. Kul att göra något annorlunda.

Igår när vi var ute och promenerade hade jag bestämt att vi skulle åka till en ny skog o testa att gå. det slutade med rejäl träning då det inte visades någon pil ut när man gått klart rundan så vi råkade gå den en gång till haha. Åh så trötta vi var när vi upptäckte att "här har vi ju varit förr!". När vi sen gick av rundan på rätt ställe fanns inga vägvisningar vart man skulle gå för att komma till parkeringen, fanns tre vägar att välja mellan. men till slut kom vi hem, efter typ 5,5 kilometer istället för 2,7! Typiskt oss.

Är sjukt sugen på att gå ut med vänner o ta något glas vin. Men tyvärr har jag inga vänner att träffa här nu. de är upptagna, utflyttade eller bortresta. Så blir en filmkväll här hemma. Imorgon ska jag ju fira min födelsedag igen, aldrig fel. O denna gång med tårta, åh gott med tårta! Måste man ha när man fyller år och jag hade det aldrig på min födelsedag. jag äter så mycket gott här så måste nog gå upp nåt kilo till haha men bara måste ta mig till gymmet någon dag. Alltid något som kommer ivägen.. konstigt det där??

Nervösa situationer

Pinsamt stopp i duschavloppet, tydligen fick burlövs bostäder beställa en firma som ska lösa det. Som TUR är var mitt möte med Sofia i eftermiddag så jag ska inte vara hemma när de kommer. Detta är jag glad över som ni nog förstår, det är pinsamt som sören!

Igår var Linnsan här och eftermiddagen flög iväg, helt sjukt vad snabbt tiden gick. Skönt att snacka ut massa babbel som man haft inom sig sen sist :P Vi hann både laga mat, tvätta och fika förutom att babbla. Åh så roligt att höra massa grejjer som hänt henne :D I eftermiddag kommer mamma och hämtar hem mig och flicksen. Ska bli jätteskönt att umgås med familjen en helg, fast inte brorsan förstås, han blir kvar i Malmö. Vi har lite trevligheter inplanerade i alla fall, blir lite bakning, lite sent födelsedagsfirande med mormor och morfar och lite mysiga stunder på stan med mamma.

Nu ska jag spåna vidare på idéer, har ju en grejj på gång :)


RSS 2.0