I thought love was only true in fairytales..

Then I saw her FACE. Now Im a belieeever ! Så jävla grym. Snöar ibland in mig på gamla klassiker. Som Mrs Robinson till exempel.

Har haft en ganska fantastisk dag. Hetaste fransmannen var och åt hos oss, var väl inte helt fel kanske? Lite ögongodis på jobbet. Dagen gick snabbt, mycket att göra. På onsdag har mina kära kollegor 13,5 timmarspass samt 12-timmarspass. Är ganska glad att jag är ledig då hehe.

Måndagskvällen har spenderats med D - mat och soft framför en radda med program på tvn. Igårkväll var jag med familjen hemma hos brorsan i Malmö och spelade spel och snackade. Fick höra att denna låt kommer bli vårens hit: Ai se eu tu pego med Michel Télo. Den är nice, spansk låt.

Är löjligt pigg men ligger i sängen och planerar sömn, imorgon blir det jobb på sex timmar igen och sen träffa Sofian i Lund.

Ledig lördag

Min lediga lördag har bestått av tvättning, handling på coop med obligatorisk D-träff! Han äter frukost, jag håller sällskap och han hjälper mig att handla. Eftermiddagen har spenderats med en kär ny vän som det känns som jag känt en evighet. Vi fikade på det mysiga caféet som Sofia introducerade mig för. Gammaldags och fint. Sedan lagade vi mat och snackade massa. En riktigt trevlig eftermiddag och kväll som gick suuperfort.

Fick en väldigt fin present också från Egypten.. En liten träelefant som innebär lycka. Han hade fått den av en gubbe och sedan valde han att ge den till mig.. Lycka kan inte köpas och inte heller kan elefanten, den kan bara ges bort. Den ska jag hålla kärt och när jag fått den lycka jag strävar efter kommer jag kanske att ge vidare den till någon annan. En av de finaste presenter jag fått, en väldigt fin innebörd.

Nu är klockan elva och jag måste släcka lampan för imorrn ska jag jobba hela dagen. På kvällen blir det familjetime, mys!

Softkväll

Ett ledigt dygn är inte helt fel. Har hunnit laga gryta, diska berget i köket och dansat lite framför kinect. Nu blir det Pretty little liars i dubbelavsnitt här i soffan.

Idag blev det skratt igen på jobbet. Och kockarna är så snälla att de bestämt att de ska köpa in vegetariska frysprodukter och börjat planera vad de ska laga till mig. Det känns faktiskt jättebra att de bryr sig om mig :) Och idag mår jag toppen i magen för har inte ätit kolhydrater alls, behövde pausa från det! Fick schemat för februari och jag arbetar väldigt lite då men ärligt talat ska det bli skönt för nu i januari har jag inte hunnit bry mig om mitt hem och knappt om mig själv.

Jag, brorsan och mamma håller på att boka resa till Barcelona i juni - jihoo :D


Pengar rinner iväg

Gårdagen skulle vara dagen då människor blir rika och spenderar. För mig är det nästan ångest. Lönen kommer inte förrän 25 februari och jag har runt 4500 kvar på sparkontot. Sen är alla pengar slut. Och ligga på noll på sparkontot är fan inte roligt. Men å andra sidan får jag försöka tänka att jag klarat mig på runt 20 000 i cirka fyra månader och det är jävligt bra gjort...

Får försöka se det som en utmaning att tanka kontot med sparpengar igen. Men just nu känns det inte så roligt att jobba så mycket och inte ha pengar att använda. Ett halvår utan pengar kommer det vara i februari. Sjukt. Längtar efter pengar! Haha.

De senaste dagarna har jag arbetat, skrattat massor på jobbet. Idag är det bara sex timmars arbetsdag och jag har fått rätt att ta med egen mat så nu får jag även i mig proteiner och inte massa kolhydrater så jag går upp i vikt också.

Tragiskt inlägg, men med en optimistisk touch ;)

Har alltid gillat Linns bak ;)

Efter jobbe idag begav jag mig till Linn för att bli bjuden på måndagsmiddag och baka mina berömda kolakakor. Med Linn kan det inte både bli bra och rätt. Oops ramlade bakpulvret i golvet, halva burken ut. Sen skulle vi ta strösocker, oops gick decilitermåttet av. Det här bådar inte gott , sa jag. För om ni smakat våra kakor förr skulle ni förstå att vi inte är den bästa bak-combon. Men dessa kolakakor blev faktiskt goda. Tror knappt de kan bli äckliga de kakorna.

En mycket trevlig fika med Linn och hennes nya boyfriend :D Mycket skratt och tokigheter. Imorrn blir det en dejt till, då ska vi spela kinect. Men då är det jag och hon med fördragna gardiner framför dansspelet :P Först en dag på jobbet igen.

Nighty nighty alla!

Ps. är sjukt bitter på alla med ungar som lämnar borden i en röra med vatten uthällt, mat utkletat, saker rivna, skräp och allmän småförstörelse. Snälla plocka upp efter era "små liv". Ds

Sleepyhead

Denna helg blev inte riktigt som jag tänkt då jag var tvungen att hoppa in och jobba idag, söndag. Men i fredags blev det Disney on ice med mamma. Det var vi i bland alla ungar i prinsessklänningar, haha! Showen var verkligen magnifik! Otroliga dräkter, konster, effekter med såpbubblor, glitter och till och med en eldsprutande drake. Riktigt coolt, vill jag se igen! Sedan blev det thairestaurang där jag fick en otrolig komplimang :) När mamma skulle betala sa killen i kassan : Är det din dotter? Hon är otroligt vacker.

För mig är "vacker" den finaste komplimangen jag kan få jämfört med alla andra ord. Det är något speciellt med ordet vacker :) Och att han säger det till min mamma haha. Igår hängde jag hos föräldrarna och softade hela dagen för att sedan åka tillbaka hem framåt kvällen.

Veckan som kommer blir det jobb sex dagar av sju. Men hoppas hinna med mycket om kvällarna för jag slutar fem några dagar. Jag är sugen på att hitta på saker; fester, spelkvällar, biljard, vänner, gatherings :P Väntar bara på inbjudningarna... ;)

Live love laugh

Idag har jag tvättat massa på jobb, skrattat med Anna om hur vi missförstod ett kakrecept. Men vi lyckades ändå, vi gjorde dock om det så det passade oss. Typiskt mig (och tydligen hon):

Om man inte förstår receptet så är det receptet som är fel och man måste ändra till det.. istället för att utgå från att receptet är rätt och man måste tänka annorlunda bara.

Har skämtat med kocken, fått smaka hans nya uppfinningskrutonger. Måste jag säga igen hur bra jag trivs? Imorgon är det den sista sjätte dagen i raden och sen är det heeelg. Ser fram emot fina möten, stunder med familjen, isshow och en kvalitetskväll med Linnsan på måndag ♥


Här bjuder jag på en bild som är 8 år gammal. Med vår killkompis som jag än idag är nära vän med haha.

Miss lonely

Snacka om att ens sociala liv lider när man jobbar. Speciellt när man slutar närmre åtta på kvällen. Aja nog om gnället. Har varit en bra dag, kommer bra överrens med kocken :D

Finns inte så mycket att säga när man jobbar bara, men något kul var att en man som var i Aftonbladet för att han vann 56 miljoner kom och badade i helgen. Han hade en jäkla massa lappar med sig, 500-lappar that is. Vill jag också vinna 56 miljoner?

JA TACK . Snackade med mormor ikväll, saknar! I helgen ska jag hem en sväng, hälsa på familjen och mina små lurviga vänner som jag saknar så mycket! Men först är det Disney on ice på fredag med mamma.


Först jobb två dagar till. Två långa dagar. Imorrn kommer jag vara hemma vid halv tio.

Ansvar

Idag öppnade jag samt stängde för första gången. Det gick superbra. Känns gött att ha fått det ansvaret redan. Var soft dag idag, men vill vara ledig snart haha. Jobbat tre dagar i rad men idag kom jag hem och lade mig direkt. Lite jobbigt med killer-pass. Tre dagar kvar så bara att fortsätta.

Skönt med jobb faktiskt, slipper man tänka på annat i livet. Saknar Bella och Fia megamycket.

Nu ska jag sova gott, upp imorrn igen och öppna och sedan stänga :)

Bath guard

Vill berätta lite om mitt jobb. Jag trivs jättebra verkligen. Kollegorna är hur chilla och trevliga som helst. Kommer skitbra överrens med alla, även de jag arbetar med första gången. Har skitkul tillsammans och babblar. Kockarna är jättetrevliga och man kan prata med de om seriösa grejjer. Med andra ord känns det redan som en familj. Jag gillar jobb där man blir som en familj allesammans och det blir ens andra hem på ett trevligt sätt.

Detta är allt jag kunnat önska allvarligt talat, av ett jobb som inte är det jag egentligen vill ha. Visst, långa pass men det är roligt på jobbet, bra rutiner, trevliga människor.

Kämpigt att gå upp tidigt. Min natt inatt.

23.08 - somnar
00:14 - vaknar och tror det är morgon
00:40 - en gammal klasskompis ringer och väcker mig
03:15 - tror det är morgon
05:16- tror det är morgon.
06:00 - går upp. Det ÄR morgon.



Hittade ett foto på mig som blond. När jag var blond insåg jag inte att jag var det haha. Nu är jag mörkhårig igen. Färgade håret nyår, trivs mycket i mörkbrunt faktiskt :)

Real life

Efter inspiration av Junes blogg så ville jag ladda upp bilderna jag tog tidigare idag på min lägenhet.

Såhär ser det faktiskt ut ibland hos var och en.





Såhär såg min lägenhet ut idag. Vackert värre.

... och såhär fin kan den bli. Men det är svårt att hålla den så.






Mycket jobb

(fråga inte varför jag hade dessa summor i kontanter, det minns jag inte ens själv)

 

Schemat har ändrats och jag har fått betydligt mycket mer arbete nu. Vi börjar med sex dagar i rad från och med imorgon. Dessa timmar (som ibland är väldigt många per dag) kommer resultera i endast 4 timmar mindre än heltid om man slår ut det på hela månaden och en fet lön!

Har redan börjat planera vad jag ska göra med pengarna, men de kommer inte förrän den 25 februari! Då ska jag betala en stor summa till CSN (betala tillbaka lån), skänka pengar till djurvälgörenhet vilket jag längtat efter. Sen ska jag ut och äta och ut och dansa, nöjen nöjen nöjen. Och spara lite till vår Barcelonaresa ;) Det jag älskar mest med pengar är inte att spendera utan att spara de till roliga saker och kunna betala av lån osv.

Idag är en ledig fredag bestående av god mat och dans framför kinect, som jag nu införskaffat mig.

Imorgon går jag upp klockan sex på morgonen en lördag med ett skutt :p


Coconut

Man mår inte toppen idag asså. Ett långt pass på jobbet som kändes desto längre då det inte fanns något att göra på hela dagen. Hade trevligt med kollegor! Mår illa och känner mig duktigt behövande av ett bad då hela mitt hår luktar bränt matfett. Jag luktar inte smultron och mår inte smultron heller.

Behöver ta hand om mig själv på insidan och utsidan.. Mamma fick rycka in och hämta marsvinen igen då jag jobbade över idag och sen har långa pass hela helgen. Känns tomt utan dem. Min lägenhet är upp&ner men det får jag ta itu med imorgon. Imorgon är även en dag då jag har ett viktigt möte, måste vakna pigg, glad och frisk då!

Nu: cocosbad med Pretty little liars som sällskap och sen krypa ned i varma sängen.

Know-it-all

Haha folk är lite roliga.. När man efterfrågar ett playstation 2 så får man genast tips om att man bör köpa ps3 istället. Lite roligt faktiskt, för om man ber om ett playstation 2, som de flesta vet är en gammal modell så menar man nog just ps2.

Prisskillnaden borde till exempel vara en liten hint?

Alla har fått i sig merförsäljningsknepen som de kör i klädesaffärer, caféer och teknikaffärer.

Går fortfarande i valet och kvalet om jag ska lägga pengar på ett xbox kinect eller inte. Ja-sidan säger att jag ju kommer träna då, vilket jag faktiskt inte gör idag och jag måste faktiskt börja träna för förebyggande syften. Nej-sidan säger att jag har många andra platser som pengarna suttit bra på.

Frågade till och med D, mamma och brorsan om råd.

Släng dig i sängen




Rolig träning

Idag har jag inte bara lidit utav sällskapssjuka utan även av träningsvärk. Ni som känner mig kanske tänker efter rubriken "klickade jag mig in på rätt blogg nu?". Ja, för jag avskyr att träna. Men då ska ni veta att xbox cinnect är träning indeed. Igårkväll spelade Linnsan och jag med D också hemma hos honom. Det var jobbiga banor med massa hopp, ner på huk, hopp, ner på huk. Så ena vaden samt delar av magen är idag överspända. Trots att jag ju kan crasha D lite titt som tätt för att spela är jag extremt sugen på att införskaffa ett själv men det har jag verkligen inte råd med. Finns massa andra hål där pengarna hade suttit bra.

Men å andra sidan så är det ju en livsinvestering, förbättrad hälsa, förbättrad kropp. Gymkortet ska jag säga upp, jag går ju aldrig dit ändå. Man kan ju spela cinnect för att spela och lattja men man kan ju även göra det till ett träningspass genom att ta de svåraste banorna och köra om och om igen.

Imorgon är ännu en ledig dag men den tillbringad med fikor med vänner :)


Nystart

Sitter här med kallt kaffe och kalendern framme. Har nu avslutat min tid hos arbetsförmedlingen och coacherna. Det har hjälpt noll, snarare bara gjort mig depp, förbryllad och förbannad. Men har inte tagit åt mig så mycket, är klok nog att ha lärt mig att man ska lyssna på sig själv mer än andra när det gäller ens eget liv. Så nu kör jag på ensam.

Igår firade vi brorsans födelsedag med middag på Mello Yello efter att familjen hämtat mig på jobbet. Vi alla åt burgare, supergott. Fanns vegetariskt alternativ, ett par quornfiléer istället för biff. Sånt borde alla restauranger ha. Mycket bra service, god mat och jätterolig stund med mycket skratt.

Brorsan fick två stora vinglas av mig. Känns hyfsat bra att jag nu kan börja ge presenter igen, cause I got a job ;)


19, 22, 24

Häng med bästa vännen idag. Köpte present till älskade brorsan som fyller 22 imorrn. Sjukt. Jag ser honom som mycket yngre än mig, men när jag tänker på att jag ju var 22 år för inte alls längesen, när jag jobbade på cuba.. då känns det som att han ju inte alls är så "liten" längre. Det är konstigt när man kommer upp lite i åldern, för han har ju alltid känts som mycket yngre än mig innan, men ju äldre man blir desto mindre känns skillnaden.

Aja, babbel babbel. Efter shoppingen stack vi hem och spelade x-box cinect. Lite andfådd blev man allt. Roligt värre! Heldag med hemmagjord supergod grekisk middag och sen seriemaraton, Malcolm in the middle. Vilken fantastisk lördag, lite av allt.

Imorrn blir det jobb några timmar och födelsedagsfirande.


Här var jag 22 och brorsan 19.

Ålder ålder. Hur mycket roll spelar den egentligen? Alla tror ju ständigt att jag är 19. Det har de trott sen jag var 22. Så mitt utseende verkar inte åldras :P

GG

Just nu har jag börjat om med hela Gossip girl igen. Jag älskar avsnitten där Chuck faller för Blair.

Jag är en nörd och jag älskar det.

Min favoritscen i hela serien - när Chuck överraskar Blair med presenter och de delar sin första kyss.




Den sortens kärlek som är så stark att den är helt fantastiskt samtidigt som så otroligt jobbig. Man vet inte om man vill ha det eller ej.

Stressigt värre

Jag är en idiot, jag hade jättestressigt på jobbet. Då menar jag fara från ena uppgiften till den andra, stå och skumma mjölk på mjölk på mjölk i flera timmar till varm choklad, latte osv. Och ändå stortrivdes jag. Jag älskar att stressa.

Ibland väntar jag ju in att göra något bara för att jag inte måste göra det än. Kanske det är lite grejjen att jag alltid väntar så länge, för i hemlighet älskar jag att fara runt som en galning och utmana mig själv. Wow utmaningen att göra sjukt många varm choklad är avklarad.

Blev ett stopp på manifestationen mot våld också, dock kom jag 40 minuter sent för jag var ju på jobbet. Nu har man lite ont i ryggen. Imorgon - lördag - ledig.

Här kommer en bild från den fina uppslutningen på torget.




För mig är sådanahär saker viktiga.. att visa var man står. Det känns som en häftig grejj.

Rastlös

Är sällskapssjuk och rastlös. Men inte arbetslös =) Idag fick jag schemat för hela januari och jajamen, nu har jag jobb. På en restaurang på ett badhus i Malmö. Känns göttans att ha ett jobb.

Jag får pengar! Jag får rutiner! Jag får tidiga morgnar.

Bara ge mig. Bring it ON!
Under tiden kommer jag självklart att fortsätta jobba med min karriär :)



En stund med Pretty Little Liars innan. U gotta love it ;)

Shut up

Jag blir förbannad över en sak - att vuxna, medelålders människor verkar älska att berätta för mig vad JAG kan, vill, tänker, tycker. Utan att fråga ordentligt tar de en snabb titt på mig, lyssnar på en ynka mening och sedan går de igång och pratar och pratar utan att stanna upp och tänka "finns det någon möjlighet i världen att jag inte är en tankeläsare"?

Och jag är trött på mig själv för att jag alltid är så himla artig och trevlig. Mamma och pappa varför uppfostrade ni mig så? Vill kunna vara otrevlig ibland också. Vill kunna säga att NEJ, NU RÄCKER DET.

Det är så frustrerande att sitta på ett möte som handlar om mig och få säga fem meningar. Samtalet går åt ett håll och sen åkte det diiiit och jag själv styr inte. Om jag väl får chansen att yppa någon mening så kommenteras den kort.

Just shut the f**k up.

Svenskar

Det är intressant att höra om hur en person som inte är svensk ser på svenskar. Har fått berättat det för mig av en som bott här under ett par månader. Tydligen om man jämför med Grekland, där "de parkerar på taken om det så finns plats utan att någon reagerar", så här i Sverige om någon står fem centimeter utanför linjen skakar vi på huvudet och säger "ts ts ts". Vi källsorterar som galningar, följer alltid regler, stirrar inte på folk och slänger inte saker på marken.

Jag tycker det är otroligt kul att höra hur andra ser på oss. Jag är ju också intresserad av kultur. Jag är nog fan så svensk man kan vara. Bortsett från att jag inte är den som alltid gör som alla andra vill att jag ska göra. Det är något som är svenskt. Man ska göra det andra förväntar sig att man ska göra. Men i övrigt är vi nog mycket för regler.

Jag gillar regler och jag ogillar att bryta dem. Töntigt mycket. Men när det sociala regler så bryr jag mig inte så värst mycket, tycker var och en ska göra som de vill.



Ja varför är svenska tjejer så heta? :P

Första jobbdagen

Idag var första dagen , provjobbar denna vecka. Det kändes bra idag, jag lärde mig det mesta relativt snabbt, trevliga kollegor osv. Tre dagar kvar, hoppas de går lika bra om inte bättre. Har pratat med Sofia från UngNU, vill ju starta igång projektet snart. Men det blir en tid nästa vecka. Inte lätt att få ihop hennes schema med mitt, var inte ens lätt när jag var arbetslös haha.

Stormen Emil har kommit med dunder och brak till Arlöv. Så här sitter man och känner sig allmänt ensam med regnet och vinden utanför fönstret. Jag är så sällskapssjuk så det är inte sant. Hur botar man sånt? Känns nästintill löjligt.

Im ridiculous och stava kan jag inte heller :)





Bilder från Bistro-tiden. I arbetströja och musklerna jag fick efter jobbet. Hade ju inte varit helt fel att få den magen nu, va?

Jisses

Från det ena till det andra.. Eric Saade måste ju fan vara den snyggaste i Sverige typ, eller nåt.


Ingen nytta

Varje år slaktas 80 miljoner djur bara i Sverige. Och många körs dessutom utomlands för slakt.. Sådana djur som vi inte äter så mycket av här. Som kalv eller häst. Tyvärr dör också många djur i transporterna, närmare ett hundra sextio tusen. Det är mycket. Och dessa djur slängs bara bort, som om de vore samma som en rutten frukt. En förbrukad vara, eller inte förbrukad.. Det hemska i detta är att dessa djur får leva hemska liv för ingen nytta alls. För mig som djurrättare tycker jag inte att det är någon nytta alls att föda upp djur för att döda dem, men för alla människor så är det ren fakta att dessa djur får genomlida ett helvete på jorden för att sedan dö i transport och slängas bort för ingen nytta.

Om du, liksom jag, tycker att djur förtjänar mer än så, gå då in på djurens rätts sida och skriv på ett antal brev till olika makthavare som kan påverka transportfrågan för djuren.
http://bit.ly/tB5UUJ
Vad kan man göra?
Nu när jag fått ett jobb längtar jag efter en inkomst så jag kan skänka pengar till de som hjälper djuren, som djurens rätt, forska utan djurförsök, WSPA eller världsnaturfonden WWF. Men även utan pengar kan man faktiskt göra skillnad, om man inte vill bli aktiv så kan man åtminstone skriva under olika listor och brev för att förändra, på djurens rätts sida eller för WSPA (man kan prenumerera på deras nyhetsbrev på mail). Man kan prenumerera på undersökningar från ett företag där man tjänar pengar på varje genomförd undersökning som sedan går direkt till Djurens rätt. Man kan äta vegetariskt istället för kött, åtminstone lika ofta som man äter kött. Det är nyttigare, mer varierat och mer hälsosamt, finns ingen anledning alls att inte göra det.

Julbilder

Nu när jag är hemma med alla kablar kommer lite bilder från julen.






Brorsan min. Och checka in duken nere i hörnan, den är typ 150 år gammal. det du!


Schuuperglad bredvid tomten :D

haha ellerhur är jag en liten söt flicka på denna bild.

2012

Detta året startade jag med att fira mitt nya jobb som jag fick i förrgår! Vaskade champagne och åt fruktsallad till frukost :D Jihaa.

Detta året ska jag fortsätta kämpa med att få mitt drömjobb. Jag ska boka möten, ta kontakter och bara vara grym.

Det jag lärt mig under 2011 är hur mycket det betyder att ta tillvara på det man har. Och mer än allt har jag lärt mig genom olika möten att jag är skitbra precis som jag är. Innan trodde jag att det var fel på mig för att alla inte gillade mig. Men idag inser jag att jag har en stor personlighet och självklart kan inte alla gilla den. Men det gör inget. För man ska vänta på de personerna som vill lära känna en och de människorna som tycker att man är helt fantastisk. Jag är hellre mig själv precis som jag ÄR och blir älskad av vissa. Än att vara någon jag inte är och vara omtyckt av alla. Vissa fattar inte grejjen med mig, och vissa visar jag inte heller grejjen för. Jag kan vara jäkligt svår att lära känna. Men de som har sett vem jag är och som tycker att jag är fantastisk, det är ju de man vill ha i livet.

Så idag och framöver ska jag alltid köra mitt race och bara vara mig själv, det är det man mår bäst av, det är då man accepterar och älskar sig själv och det är viktigt för att ha ett bra liv. Har mött fina människor 2011 och skapat underbara minnen.





RSS 2.0