Fjortisnostalgi

Det finns en grejj som jag och mina vänner alltid gjorde när vi var i tonåren. Får se om ni minns den eller om ni någonsin kört den, lite halvkul när man inte har något för sig.

Först och främst är detta något du ska göra på ett vanligt papper, inte på datan. Skriv namn på tio tjejer. Fem som du gillar och fem som du ogillar i en rad uppifrån och ner (ta med ditt eget namn). Gör sedan ett mellanrum och skriv sedan en likadan lista men med killar som du gillar och ogillar.

Nedan dessa saker, typ i mitten av pappret ska du nu skriva ner 10 saker som man kan göra mot en annan person, fem snälla och fem elaka (blandat). Exempel "spottar på", "kysser", "är otrogen med" osv. Ju mer dramatiska grejjer desto roligare blir det.

När du är klar med detta så skriver du numren 1-10 och vid varje nummer placerar du ut nummer 1-10 tre gånger.
Svårt att förklara men exempel kan se ut såhär:




Nummerna ska stå sähär:

På den första lodräta raden, i exemplet den röda raden, ska du placera ut nummer 1-10 slumpmässigt, och sedan ska du placera ut nummer 1-10 slumpmässigt i nästa rad (i exemplet den blå) och i en sista rad (i exemplet den gröna).

Efter detta ska du skriva JA och NEJ på pappret och du börjar med nummer 1, där det, på min lista ovan står 3, 4 och 10. Då läser du tjejnamn nummer 3 på din lista, vad som händer nummer 4 och vilken kille på nummer 10. Det kan då bli till exempel "Anna, pussar, Niclas" om du tror att det hade kunnat hända skriver du ett streck i JA-kolumnen, annars drar du ett streck i NEJ-kolumnen. Du fortsätter så med hela nummerlistan. Det är rätt kul att tänka sig personerna man skrivit upp göra de olika sakerna med varandra! När du har gjort klart det räknar du antal JA-kryss du gjort, exempelvis fem. Då blev det tjej nummer fem på listan. Sedan räknar du antal NEJ-kryss, exempelvis 8, då blev det nummer 8 på listan och då slutade det med att nummer fem och nummer åtta var de som borde vara ett par.

Om ni är två är det roligt att den ena ska skriva upp saker och du bara säga namnen, sen ska den andra personen läsa upp sakerna, då blir det mycket roligare eftersom du inte vet vad för galna grejjer personen skrivit på pappret.

Denna missbrukade jag&Linn verkligen. Det låter mycket krångligare än vad det är, det är ett rätt roligt nöje att sitta och tänka sig sin kompis göra något skitdumt mot en kille man känner osv. Lite söndagslöjligtkul.


Konstig dag

Jag vaknade kvart i tolv idag och efter lite städ och frukost och uppfräschning från nattens svettiga timmar så kom föräldrarna. För er som inte uppfattat det så bor de alltså 8 mil från Arlöv/Malmö. Vi hade en trevlig stund. Pappa blev sur för att jag sa att jag infört en ny regel i min lägenhet:

När jag bjuder på fika så ska vi använda mina favoritkoppar!
Detta är en regel som varken han eller Dilshad, som också kom på fika,  uppskattade. Men nu är det såhär att jag aldrig kan använda de kopparna för när jag och Dilshad fikar så vill han aldrig använda dem, de flesta av mina vänner dricker inte kaffe.. Anledningen att karlarna hatar dem är för att de inte får plats med fingrarna i örat på koppen. Men jag vill inte bjuda på kaffe i Ikea-muggar, trist. Så jag dukade fint med dem, mjölkkannan och kakfatet, superfint.

Haha kul att plåga mina gäster men som jag sa, man får ta seden dit man kommer ;)

Blev lite trevligt snack innan de körde hemåt igen och Dilshad stannade kvar.. Vi började spela Donkey kong vid klockan fem och nästa gång jag kollade på klockan .... 19.00! Tiden rusar när man spelar. Kvällen ska spenderas i soffan tittande på I en annan del av köping och A lot like love klockan 21.00 på femman tror jag.

Hörsch!

Girly night

För och främst, tack Sanja för dina kommentarer! Saknar din blogg!!

Jag hade skitkul igår hos Mia. Vi kom först lite sent, blev att vänta i Lund mer än en halvtimme. Alla tåg var sena igår. När vi kom fram åt vi först underbart god sallad. Hon hade köpt fem flaskor dressing hahaha. Så söt. Vem äter så mycket? Vi var 9 tjejer där och vi var hemma hos Mias syster. Måste säga att hon hade så sjukt snygg inredning. Jag vill också ha öga för sånt! Efter maten blev det spel. Med andra ord, så jädra kul vi hade. Spelade det rätt länge bytte lag så det var skitkul. Alla kom närmre varann. Sen blev det fotodax och massa roliga foton. Massa fulfoton som jag nog inte får visa i bloggen. Det är skitkul, för det finns alltid några folk som säger att de aldrig blir bra på bild, fine, då kör man bilder där alla ska vara så fula som möjligt och plötsligt ser alla lika fula ut :D

Det var bara jag, Linn, Mia och Vanessa som ville dra ut och sen kom en annan tjej och mötte upp oss vid centralen. Det blev Crome vid Knutpunkten i Helsingborg. Först tyckte jag sådär, för det var inte så mycket folk och jag kan verkligen inte dansa när jag vet att folk sitter och kollar på mig. Är för blyg för det!! Men efter någon timme så öppnade de upp ovanvåningen där man kunde dansa, lite bättre dansgolv där och skitbra musik hela kvällen! Massa äldre r´n´b-låtar som "Burn it up", "Breathe" med Sean Paul och Blue cantrel och massa flera låtar som man dansade till för några år sedan. De äldre r´n´b-låtarna är ju såå mycket bättre än alla som kommit på senare tid, tycker jag! Så det blev massa dans.

Här kommer some pics!


Mia :)

Linnsi


Me&Mia.


Fr. vänster: Emelie, Sara, jag Mia, Vanessa, Linn och Mias syster Nina.


Bästa bilden!


Bjuder på en fulbild iaf :)

All night long

Nej men se, mitt internet fungerar :) Det har faktiskt inte strulat så mycket sen jag skrev. Igår var jag och fikade med Elmi&Carro på Waynes. Smakade för första gången en chailatte och det var väldigt gott!! Sött, kanel, kardemumma, mjölk, min smak!! Sen var det hem i snöstormen, som tur var skjutsade Dilshad mig från affären och hem för jag hade en stor tung kasse, så det hade inte varit kul att vandra omkring med den i det vädret!!

Igårkväll sen hade vi ju som sagt myskväll. Kollade på Baksmällan, sören vad rolig!! Jag skrattade riktigt mycket. Åt lite godis och chips och hade det mys. Sen sov han här - jeeeaajj! Efter frukosten började vi spela Donkey kong och hade skitkul. Speciellt kul hade vi åt mig, för jag är ju liksom inte så duktig, vilket han är. Riktigt underbar början på helgen!

Just nu är klockan tre och jag ska ta upp tvätten, duscha och fixa vid mig innan jag ska iväg vid fem. Funderar dock på klädseln... Hade tänkt ha strumpbyxor men det är sjukt kallt ute.. Kanske får bli byxor och något snyggt linne istället.

Ha det så bra så hörs vi nog imorgonkväll. Mamma&pappa kommer nämligen på fika imorgoneftermiddag när jag vaknat till liv :p

Ska såklart ta massa fina foto som ni får se sen!

Ciaaoo!

Mobilkul

Har du pussat nummer 2?
Neej, en gammal killkompis!


Vad har du för relation med nummer 20?

Det är mitt fastighetsbolag. Love them ;p


När ska du träffa nummer 30?
Imorgon, its honey.


Är nummer 18 söt?

Ja, det är min brorsa. Väldigt söt ;)


Vad var ditt första intryck av nummer 13?

Simon på Bistro, jävligt bra servitris men kaxig var mitt första intryck.

 

Har du gått på bio med nummer 4?
Vaktmästaren i skolan... Neej?


Skulle du kunna gå ut med nummer 35?

Ja, min pojkvän så det gör jag gärna!


Vad pratar du och nummer 5 oftast om?

Älskling igen (har fyra nr inlagda på honom). Vi pratar oftast om.. livet.


Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?

En kollega från Bistro, självklart skulle hon få en go kram!


Gillar du nummer 14?

Pizzabagaren på Bistro, ja, han är härlig.

 

 

Kopierat från lillablondy.blogg.se


Kanske blogg-uppehåll

Ville meddela att mitt internet verkligen strular så jag ska nog gå och snacka med telenor imorgon. Kan ju bli så då att de ska laga mitt internet och då kommer ni inte se mig på bloggen eller facebook (för er som har mig där) på ett tag.

Helt jävla underbart roligt var det idag på BIV. Träffade mina favoritkillar igen, spelade "steka ägget" och sen hjälpte jag massa barn med att stryka pärlplattor, spelade spel med dem och sånt kul. En del ungar var himla stimmiga alltså, men de jag var med var lugna. Kände mig rätt dum för Carro kom fram och frågade om jag kunde hålla lite koll för hon skulle ringa ett samtal. Helt plötsligt märker jag vilket kaos det är i rummet med barn som praktiskt taget klättrar på fönstrena, kastar kuddar, skriker. Fan, jag var helt inne i "steka ägget" så jag märkte inget. Haha, hade ju så kul ju. Verkade ju nästan som att jag inte brydde mig att Carro fick ta allt men så var det ej..

Dilshad hämtade mig sen och var här ikväll. Lyckades ladda ner Donkey kong fast internet strular så vi spelade massa, skitkul. Kul att turas om faktiskt. Och nu skulle jag inte spela mer när han gick för jag skulle mysa med marsvinen och ändå var jag "bara tvungen" att spela typ 4 banor. Sånt är farligt!

Aja, imorgon ska jag ta en fika med Carro&Elmi. Och träna! Imorgon är det också 2 år och 9 månader för oss turturduvor så det blir myskväll. Är så kär så kär och vi har det så underbart :) Är inne i en sån period när man bara trampar på moln.

Sov gott, nu måste jag mysa en stund innan jag ska sova!

PS, fick pengarna idag. Alla räkningar är betalda, sparpengarna är tillbaka på sparkontot och känner mig inte alls stressad. Fick pluggat nästan 40 sidor också. Så ni vet, att jag är tillbaka på normal nivå i min stresstermometer DS

Stressad

Fan vad irriterande. Här har man gått och haft semester hur länge som helst och sen helt plötsligt känns det som en smäll och allt drar igång samtidigt. Har inte tränat denna veckan, vilket känns väldigt kasst av mig. Beror dock på hyfsade anledningar, men ändå. Har inte fått tag på alla böcker än och har fan ingen koll på om distanskursen ens har börjat. Ska ju läsa två kurser samtidigt tänkte jag nu ju. En på halvfart och en distanskurs på kvartsfart. Har 5 böcker kvar att få tag på. Har inte fått pengarna än och har räkningar jag vill betala... Volontärarbetet startar imorgon och jag känner bara stress.

Beror säker på mina hormoner i den röda lilla bäcken nu att jag är så stressad. Fikade i alla fall med Louise och Linn innan idag. Fyfan vilket oväder. Så vi stannade på Gustav adolfs torg, där vi träffades. Fikade på hansa. Louise är gravid! I åttonde månaden. Och vi hade ingen aning haha. Riktigt roligt, blev såå glad för hennes skull. Spännande att höra henne berätta om hur det var och så.. Alltid lika kul att träffa henne men som ni hör sker det inte så ofta.

Att sedan ta sig hem var verkligen kaos och sedan dess har jag inte stuckit mitt feta huvud genom dörren. Dock fick jag ta bort snö som snöat in i min inglasade balkong! Väldigt konstigt, men kanske inte med tanke på vilken storm det var. Ska försöka lägga mig i tid idag eftersom jag inte vill vara så trött på morgonen. Imorgon ska jag plugga lite innan jag drar till Biv. Och nu måste jag gosa med Lillan så hon får sin dagliga dos av kärlek :) Ska kolla på tv lite sålänge men sen måste jag sova.

Fan vänner, jag känner mig verkligen stressad över allt. Inte lätt att gå från ingenting att göra till ALLTING att göra.

Kakfat


 

Kom på att jag glömt visa mitt kakfat som jag köpte på Erikshjälpen förra gången jag var där.

45 kronor.


Proppen gick

Jag har så ofantligt svårt att komma på rubriker. Som ni märker ja. Eftersom jag inte tränade idag så kompenserade jag det med en promenad till sockerbitstorget (är inte det ett underbart namn på ett torg??) där jag tog ut pengar och blev uppplockad av Malin.

På Erikshjälpen hittade jag ett brunt skärp, för 25 kronor! Har velat ha ett ljusbrunt flätat skärp, men inget jag vill köpa när de flesta skärp kostar mellan 80-120 kronor. Malin hittade lite mer saker, bland annat äggkoppar och servetthållare. Jag var på jakt efter ett fint bord / nattygsbord (ja, det heter faktiskt så har jag lärt mig) men hittade inget. Där finns bord för typ 80 spänn ibland! När vi kom hem till henne skulle vi laga mat. Jag tyckte sconesen såg degiga ut även efter tio minuter och Malin tyckte inte stekpannan tog. Proppen hade gått. Hon ringde sin mor i desperation och sen raggade hon upp en propp hos grannen, som även satte den där den skulle sitta. Mycket trevlig granne och sen kunde vi fortsätta laga mat. Trots att bröden var i ugnen väldigt ostadig tid blev de goda, likaså blev den övriga maten. Fiskpinnar, spenat, potatis och scones. Egentligen skulle vi bara ha scones men vi var hungriga så hon bjöd på mat :)

Blev en massa snack och skratt. Träffade även hennes brorsa en kort stund innan jag åkte hem. Hon är så gullig, hade plockat ihop massa pennor, överstrykningspennor, block och skvallertidningar till mig. Bara för jag började skolan nu så hade hon tänkt på mig. Allt låg så fint uppradat på hennes köksbänk. Jag är bortskämd =) And I like it.

Är dock lite ledsen över en annan sak.. Vet inte hur jag ska tänka om saken. Mitt hjärta känner att jag vill vara snäll, men mitt förnuft känner att jag verkligen inte ska tillåta det. Eller är det kanske tvärtom. Det är i alla fall krig mellan förnuft och känsla. Får se vilket av det som vinner till imorgon, så får väl sova på saken.

Killer whale

Visste ni att späckhuggare heter killer whale på engelska?

Plötsligt låter de inte som gulliga djur....


Underbart

Nu har jag ändrat min header. Kanske inte många som hann se men ändrade till en helt vanlig utan bild, men nu hittade jag en bild som var snygg. Min personlighet med koppen, marsvinen och blommorna. I like ;)

Orkade inte träna idag. Den röda perioden har kommit och jag känner mig allt annat än pigg. Tog mig i alla fall i kragen och städade köket, diskade, gjorde fint och gick ut med soporna. Dammsög också hela lägenheten. Hittade kardemummabullar i frysen *jippii* så blev lite kaffe och bulle nu.

Ska till Erikshjälpen med Malin sen idag och sen efter det ska vi baka scones tillsammans. Har även två tjejkvällar framför mig. En på lördag hos Mia (som jag drömde att jag missade inatt!!) och sen blev jag inbjuden till Irena på tjejmiddag i mitten av februari. Känner på mig att det kommer bli massa fniss och dans hos Mia och massa snack och riktigt god mat hos Irena för hon älskar desserter, så jag hoppas på något riktigt fantastiskt gott. Haha ni märker att jag är ett kakmonster va som tänker på det redan en månad innan. Gosh.

Igår i skolan var helt okej. Det var ganska många äldre där, men kanske 50/50 mellan äldre och yngre. Dock mest tjejer. Som alltid på de kurserna jag väljer. Igår var det bara introduktion till kursen, pratade om böckerna och sådär. Måste sätta mig och titta igenom nu vilka jag har kvar att införskaffa. Har ju mailat runt till bokförsäljare (med andra ord gamla studenter) så jag är helt yr i skallen vilka böcker jag har och inte har på väg!

Ha en underbar dag!

Ready for school





Nervös!!

Orolig

Jag hade inte fått några pengar från CSN och när jag ska registrera mig till min kurs funkar inte det heller.. Hoppas inget är fel nu, då kan det ta en evighet innan mina pengar kommer.

Måste kolla i eftermiddag om jag är registrerad till kursen. Tackade ja, men man brukar inte registrera sig förrän kursen börjat och jag kan inte hjälpa att den börjar så sent!

Sacre!

Solen skiner



Miss January från "Kalenderflickorna"
Jag är lite seg idag känner jag. Gårdagen spenderades med The-hills-tittande halva dagen, tvättning och sen storhandling på Maxi. Fick låna pengar av mitt sparkonto, var tvungen att storhandla igår haha. Köpte jättemycket, känns skönt att ha saker hemma när jag vill laga något recept som jag hittar. Behöver inte begränsa mig så mycket. På tal om pengar så drömde jag inatt att jag tittade på mitt konto och såg att jag bara hade 1200 kvar fast det var den 25, idag då. Usch, mardröm. Jag tror inte jag har fått mina pengar idag, seriöst. Och då blir jag sur!! Honey var också här igårkväll efter handlingen. Jag lagade mat till oss, som inte blev god, tyvärr. Inte mitt fel utan receptets. Sen blev det massa mys och prat och när han gått tittade jag på I en annan del av köping och sen Kalenderflickorna, så jädra skön film!

Ikväll börjar skolan. Känns konstigt. Var ju mer än två månader sen jag var i skolan.. Och nu har volontärverksamheten dragit igång igen, så ska dit på torsdag. Allt drar igång nu, så jag hoppas jag kan komma in i det när jag haft semester så jädra länge!

Måndag idag i alla fall och en helt ny vecka. Kommer bli en toppenvecka :) Nu ska jag kolla över mina pengar, sen min mail och sen ska jag väl byta om från pyamasen jag sitter i!

Må gott!

Kaffe på spillepengen

Innan idag frågade jag Linn om vi skulle göra nåt och precis efter så frågade Malin om jag ville med ut till Spillepengen och ta en kaffe. Spillepengen är ett naturområde här i närheten. Så jag klämde in det innan jag skulle träffa Linn.

Roligt scenario ett:
Jag&Malin är och ska handla kaffe och hon känner killen som jobbar. Hon säger att jag ska ta en latte för den är jättegod sen säger hon även att jag får välja vilken kaka jag vill.. När hon ska betala frågar han om jag är hennes lillasyrra. HAHA. Jag är två år äldre, säger jag. Han säger att det såg ut som att hon tog mig under hennes vingar. Vi går sen för att ta lock till våra kaffe och jag får inte på mitt. "Kom ska jag hjälpa dig!" säger hon. "Nej glöööm det!" säger jag. Som vi skrattade sen. Vad fan trodde han att jag var värsta småglinet för? Okej jag var osminkad och hade min stora jacka på mig.. Hm.

Hade lite snack om gårdagen, båda behövde snacka av oss. Skönt och härligt väder.

Roligt scenario två:
Innan idag när jag pratade med Dilshad sa jag att han skulle höra av sig var han var, för han skulle eventuellt göra lite grejjer idag. Varpå han säger nej, för jag bara tjatar så mycket då (vet ej om det var skoj eller allvar haha). Så säger jag "Men då säger jag inte heller var jag är!", "Men du är ändå bara hemma ju" svarar han. Kaxigt kaxigt. Så när jag drar iväg med Malin säger jag inget och så ringer han när vi sitter på Spillepengen och jag säger att jag är med Malin. Då har han gått hem till mig för han trodde jag var hemma och han har med sig sin söta brorsdotter också som jag inte träffat på några månader. Där ser man hur det kan gå haha.

Så jag&Malin åkte hem till mig och hade lite kul med Mizzi. Översöta unge!!

Sen blev det en fika på Entre med Linn, lite snack om hennes kväll igår för hon var på tjejträff, som lät skitkul :) Snack om massa annat också. Blev bara en té för min del, jag hade ju redan ätit en bulle (duktigt va?). Sedan kollade vi lite i affärer innan vi åkte hem. Nu är klockan halv åtta och jag har bjudit hem hjärtat för titt på Family guy, får se om jag lyckades locka hit honom.

Foton från gårdagen

Blev inte så många bilder, men här kommer några


Födelsedagsbarnet!

Jag, Malin och hennes kille


Drinkar blev det några stycken!

2004 - here I come.

Hello! Gårkvällen blev inte alls så rolig som jag trodde. Det kändes som att jag helt plötsligt åkte tillbaka till när jag var i sjuttonårsåldern. Denna brud pratade, tänkte och betedde sig som om jag varit på en fest för fem år sen. Tragiskt som fan. Jag irriterar mig också grymt på sånt eftersom jag känner att jag är soooo over tonårsperioden. Saker hon gjorde var bland annat att snacka med viss brytning och förortsdialekt som många brudar gjorde i gymnasiet, fast de är helt svenska, skämta och tro att hon är rolig fast hon bara är korkad, dissa sin kille gång på gång offentligt. Allt för att få attention. Det är ju sånt man gör när man är 20 :)

Ska man behöva känna sådan åldersskillnad för att jag är 22? Jag var dock INTE sån när jag var 20. Kanske när jag var 17, som sagt. Det roliga var att det även såg ut som vi åkt tillbaka till jag var 17. Sådant skärp var jag galen i år 2004. Det var sååå inne då.


Minns ni år 2004??

Nej. Den bruden gjorde mig på dåligt humör, ska undvika att träffa henne igen, så mycket jag kan.

Synd om Malin att hennes födelsedagsfirande inte blev så bra, men hoppas hennes födelsedag blir bra idag iaf. Kom ju på imorse att vi gick hemifrån henne efter tolv och ingen sa grattis. Men både jag och Malin var på dåligt humör och hela kvällen slutade kasst kanske därför ingen tänkte på det. Hon fick iaf ett grattis sms idag av mig med en liten sång :)

Fridayyy!

Är happy idag :D Klockan är snart ett och jag ska iväg och träna! Ikväll ska vi fira Malin och jag tycker jag har en superfin present :D Ska ha spelkväll med Malin och hennes kille samt ett annat par. skitans kul ska det bli! Har dock ej bestämt vad jag ska ha på mig.. Men det ska jag lista ut sen.

Har massa energi, kommer bli toppen att träna! Måste nog gå nu om jag ska hinna. Har även två böcker på G att sälja, så det blir lite klirr i kassan... tills jag ska köpa böcker själv.. kanske jämnar ut sig i pris? I wish.



Fia

Föddes: 22 april 2008

 

Jag hade ingen lust alls att köpa marsvin när jag köpte Fia, för hon kom precis efter Shellys bortgång. Jag tänkte på henne som endast ett sällskap till Lillan. Jag tyckte inte ens att hon var söt. Men jag gjorde det för Lillans skull. När de först träffades höll Lillan på att klämma isönder sitt huvud för att komma in till Fia genom gallret och sedan jagade hon henne runt och runt och runt och runt för att lukta, känna, undersöka. Fia var vettskrämd och ville inte bli luktad på. Eftersom Fia varit vild hade hon ett högt tempo när hon sprang, till Lillans förtjusning, som gjorde allt för att komma ikapp.

 

Det tog tid innan jag tillät mig att tycka om Fia, men dagarna gick och hon blev bara sötare och sötare i mina ögon. Fia var förvildad när jag köpte henne. Hon hade varit i ett hägn med massa marsvin och väldigt lite mänsklig kontakt, så det gick knappt att ta i henne utan att hon bet. Mig bet hon aldrig, men pappa fick ett blodigt finger.

 

Fia är ett älskvärt marsvin, verkligen. Hon är supernyfiken av sig och om jag sätter upp hinder av olika slag för att hon inte ska komma förbi så gör hon allt för att komma förbi. Kvittar om hon har en massa yta att springa på så ska hon komma in där hon inte får. Och hon gör allt för att klara det. Om en garderob är öppen så hoppar hon in där och går på upptäcksfärd. Fia tycker om persilja, spenat och melon. Hon äter det mesta i grönsaksväg och när Lillan får för sig att smaka funky grejjer som potatis, russin eller pepparkaka kommer hon alltid och envisas med att lukta flera gånger fast hon backar av avsky varje gång.

Fias bästa egenskaper är att hon är så nyfiken, att hon är snäll och står ut med Lillans bossigheter, hon säger väldigt sällan emot. Hon är också villig att lära sig att leva med en människa och hon kommer alltid och springer runt en när man sätter sig på golvet. Hon är otroligt söt och har supermjuk päls. Trots att hon var vild innan så är hon ändå lugn och hittar inte på så mycket hyss som Lillan gör.

 

Fias sämsta egenskaper är rätt svårt att komma på. Hon är ju rädd av sig och har svårt att slappna av när man har henne i famnen, men det har trots allt bara gått ett halvår sedan hon skulle lära sig att socialisera med mig, så man kan inte begära för mycket.

 

Jag tycker om att titta på Fia när hon ligger i buren och hon är en enda stor hårboll. Jag tycker om att se henne gå på upptäcksfärd och att se henne titta i förundran när Lillan hittar på konstiga saker. Fia är en underbar krabat!


Live and let die

Som en fortsättning på min debatt nedan vill jag berätta för er hur jag tänker kring liv och död. För mig är döden naturlig sak och det ska så vara. Jag tycker det är fel att döda andra varelser. Jag är emot slakt, jag är emot att döda för skinn eller päls, jag är emot att döda genom djurförsök, jag är emot dödsstraff och jag är emot att döda insekter "bara för att".

Nu undrar ni kanske om jag är något slags helgon själv. Jag dödar aldrig flugor, jag undviker att trampa på sniglar, dödar aldrig spindlar. Jag kan erkänna att jag dödar varelser som jag inte kan leda ut ur mitt rum. Jag dödar malar och myggor och i värsta fall getingar om de inte går ut när jag försöker leda ut dem. Så jag dödar själv.

Jag ser på det hela som att man ska låta livet ha sin gång.. Det sker katastrofer överallt i världen och på något sätt har jag börjat se krasst på välgörenhet i vissa fall. Man ska ge pengar för att ge mat till barnen och människorna i fattiga delar av Afrika. Landet är fattigt och människorna överlever bara för att Röda korset och andra organisationer ger de mat. Det är inte hållbart någonstans. Ska organisationer hålla på att ge de mat hela deras liv och sen föder de ju fler barn, de föder barn in i fattigdom som vi med pengar sedan måste ta hand om för att de ska kunna överleva. Tänk vad länge människor har skänkt pengar till Afrika och undra hur mycket det handlar om, till vilken nytta? Det är inte så att de lever bra liv ändå? Det är hemskt att säga att man inte ska rädda dem, men de föder ju bara fler barn och fler och fler och hur mycket pengar vi än skänker så hjälper dt inte! Därför skänker jag inte pengar dit.

När det handlar om jordbävningskatastrofer, översvämningar och så vidare så har jag lite delade åsikter. Jag vill ju att alla ska ha rätt till ett liv, men samtidigt känns det som att det är naturens sätt att se till att jorden inte blir överbefolkad. Om det hade varit en översvämning i Danmark klart att jag hade velat att svenskarna skulle gjort allt för att rädda danskarna då... Antar att jag bara har svårt att känna empati när det hela tiden skakas bössor för insamling till olika katastrofområde. Katastrofer sker hela tiden och länderna med pengar slår knut på sig själva för att rädda alla. Kanske man borde haft synen att det är människans uppgift att rädda andra människor... Men samtidigt så går det ju inte att rädda alla, hur mycket vi än försöker och om vi lyckas rädda alla så blir jorden överbefolkad och mat blir svårt att få tag på...

Har kluven åsikt när det gäller huruvida hela världen ska engagera sig i alla jordbävningar och naturkatastrofer som sker. På ett sätt känner jag ja och på ett sätt känner jag att vi bara ska låta naturen ha sin gång..

Skriv gärna vad du tycker, för jag vill gärna få andra synvinklar.


(v)arg igen

Igår kom jag in på en debatt i Kvällsöppet med Ekberg (tror jag det hette). Handlade om vargjakten. Det var två sidor med människor med olik proffesionalitet. På vargarnas sida var där chef för naturskyddsverket, vargforskare och så vidare. En sak de sa var "det som slår mig är att så fort det kommer någon som debatterar mot vargjakten så är den personen okunnig".

Det är exakt så jag har känt. Kanske vissa människor sätter paralleller mellan godhet och dumhet. NEJ man behöver inte vara okunnig för att man inte vill mörda. Man kan diskutera att inte mörda på ett smart sätt och det finns många som har väl underbyggda argument för att inte göra det. Människorna för vargen i debatten ifrågasatte hur man kunde rättfärdiga jakten genom att säga att man måste skjuta av vissa vargar för att det är dålig genetik. Man sköt ju bara hej vilt, man hade ingen aning om vargen man sköt hade den bästa genetiken av dem alla.

Om man gjort såhär istället hade jag inte blivit arg: Om naturskyddsverket hade gått ut i Media och sagt att vargstammen i Skåne har extremt dålig genetik och det är en så stor del inavel att vi måste skjuta av vissa och sedan införa nya vargar från andra länder för att flocken ska överleva. Och sedan hade ett fåtal jägare gått ut och undersökt vilka vargar som hade den sämsta genetiken och sedan skjutit de. Då hade jag tyckt att detta var okej. Men så som det gått till nu är det fan bara massa ursäkter för skjutgalna imbeciller att få gå ut i skogen och döda.

Dessutom sa nej-sidan att i Spanien exempelvis lever mer än ett tusen vargar i vissa område och där har aldrig varit någon debatt om dem. I andra länder finns också många fler vargar än i Sverige och där är det även tätare befolkat. Så vad fan stör vargen för?

Jag kan säga en sak. I debatten igår var det verkligen ja-sidan som var grymt okunniga.

Hörde i förbifarten att vargar på Skånes djurpark blivit skjutna för att de rymde. Sofie blir inte förvånad, för hon har förstått sedan länge att människan har ingen empati, ingen logik och absolut inget sunt förnuft.

LÅT VARGARNA SPRINGA, LÅT DE LEVA, LÅT DE VARA!

Lilly

Tänkte presentera mina marsvin lite närmare för er!

Föddes: Juni 2006

 

Lillan är ett riktigt tufft marsvin. Hon har alltid varit kaxig, förutom när vi först fick henne och hon skrek varje gång Shelly närmade sig henne. Lillan upplevde ett trauma i djuraffären förstår ni.. Hon bodde med en kanin som högg på henne. Så jag räddade henne från kaninen och det är väl på grund av det som hon är så kaxig nu. Hård barndom :)

 

 

Hon älskar mat och är också lite rund om magen. Hon äter snabbt och försöker alltid ta maten för sig själv. Hennes favoritmat är persilja och spenat och självklart gräs på sommaren. Lillans bästa egenskap är att hon verkligen tar hand om sin kamrat när hon inte mår bra, hon tog hand om Shelly hela tiden när hon var sjuk. Lillan älskar också att mysa och kan ligga på mitt bröst och sova och vara så gosig så! Hon är nyfiken av sig och väldigt social.

 

Lillans sämsta egenskaper är att hon är rätt grinig av sig. Hon brukar ofta morra på Fia och hon tuggar också på allt möjligt. Hon har bland annat tuggat av sladden till hörlurarna en gång när jag hade de på mig. Plupp så var där inget ljud i det ena örat. Hon tuggar på tyg, på mitt hår, ja på allt hon kan komma åt. Hon är ganska feg ibland, men marsvin är generellt sätt lite havfega :)

 

 

Det bästa med Lillan är i alla fall att hon har en megastor personlighet i en liten kropp. Hon är supergó och att hon är kaxig av sig är bara gulligt :) Lillan kanske är ett ironiskt namn på en tuffing.

 


Hemmadag

Lustigt hur olika vi människor är. Malin exempelvis hatar att vara "hemmafru" (med det menar jag ta hand om hemmet) och jag tycker det är helkul. Det är kanske nyhetens behag hehe. Idag har jag tvättdag. Blir alltså en hemmadag. Tänkte även göra något fint pyssel av den delen av Malins present som jag slog sönder. Synd att bara slänga det när man kanske kan göra nåt nytt av det.

I eftermiddag kommer mammi en stund. Trodde jag skulle få besök av Elmi&Carro men det blev inte så. Ska nog ses på fredag istället. Imorgon ska jag träna igen, jeyyjj! Tycker det är helkul. Försöker träna varannan dag i alla fall. Jag känner verkligen att jag har blivit bredare om höfter och mage och jag vill få tillbaka den formen jag hade innan. Dilshad tycker jag tänker som en bimbo, men jag önskar att jag inte blev missförstådd. För att ingen ska få dumma tankar så vill jag förklara mig ytterliggare. Jag tycker det är supersnyggt när tjejer har riktigt kvinnliga former, som exempelvis Beyonce eller Tyra Banks. Men eftersom jag inte är van att ha det, så blir det ju klart inte samma effekt. Man har ju byggt upp en självkänsla kring hur sin kropp ser ut så om kroppen förändras förvirras ju även självkänslan. Därför vill jag ha kvar den formen jag alltid haft. Sanningen är att jag ätit för mycket kakor och choklad. :) Ska inte sluta med det, men jag ska sluta att se det som en vardagsgrejj.


Mina tulpaner på bordet här är superfina idag, har slagit ut helt. Vackert :D


Det är så här jag alltid varit och såhär jag vill vara.:)

Julklappen funnen

Äntligen släppte någon brevbäraren ur gisslansituationen och han kom med Dilshads julklapp. Beställde den 3 december och den kom idag. Jaaaa, då vet man det till nästa gång!

Jag är dock inte nöjd med den, är orolig att han inte alls kommer tycka om den, sacre. Får väl se, han kommer om någon timme eller två :D

Skitkul stund med Malinski:) Hittade ett kakfat :D Eller hon hittade det faktiskt till mig. Inte exakt sånt som jag ville ha, men för 1 åttondedel av priset så duger det!! Visar det sen när hon säger till mig hur man får det blankt.. Hennes mamma hade tydligen något husknep. Vi var på Willys också och hon handlade. Lika fattig som mig nästan så hon handlade det billigaste av allt haha. Såg ut som en students korg. Och hon är icke student. Illa.

En osmickrande bild på oss båda två!


Work out

Kom hem från träningen för några minuter sen. Känner mig väldigt utmattad och hungrig! Tränade typ en timme idag, cyklade lite, tränade magen, armarna och sen gick jag en kilometer. Om någon timme eller två så kommer Maliin hit, vi ska köra till Erikshjälpen i Malmö hehe. Skulle egentligen till Lund och jag har funderat på att säga till henne hela förmiddagen för jag har inga pengar, men samtidigt tänkte jag att jag verkligen ville dit.. Så när jag kommer hem har hon skickat på facebook och frågat om vi inte kan dra till Malmö istället för att hon inte har råd med Lund.

Stod i Metro att de flesta är fattiga i januari. Jag har 120 kronor ute och det är allt jag har till på måndag. Gees. Har aldrig varit såhär på marginalerna. Köpte en födelsedagspresent till Malin också, tror ni inte lite av den har gått sönder under färden? Så får köpa en ny. Det gillar vi i min plånboks lågkonjunktur, really!

Igårkväll så var Linn här. Vi fikade lite med té och lite gott, snackade och spelade spel. Trevligt!

Har varit fullt upp nu, marsvinen har knappt fått rasta sig ju. En timme imorse och en timme nu. Men ikväll får de springa :)

Ja, har inget mer att säga.. Väntar på att sojaköttet ska bli klart så jag kan tillaga det. Ha det fint!

Klaustrofobiska kaniner

Kollade runt efter en större bur på blocket i och med att jag kommer ha praktik långa dagar sen. Ofattbart hur små burar människor har till marsvin och kaniner alltså. Och jag tvivlar på att de tar ut de ur buren.. Den erfarenhet jag har är att de flesta låter sina stackars * sitta i burar hela dagarna och aldrig får ut och springa. Djurplågeri. Anledningen att jag skrev * är för att jag inte vet vad man ska kalla dem. Deras kompisar är det ju INTE, man behandlar inte sina kompisar så. Nej, de ser de rätt och slätt som ägodelar som inte har några behov eller viljor.



Denna bur kallades för kaninbur.

En sen morgon

Ja, det blev lite sent idag kan man säga. Men nu sitter jag nyduschad och äter frukost. Grov macka med sojapålägg a´la rostbiff och apelsinjuice. Gott!!

Har inte bestämt mig om jag ska träna idag... Har ju möjlighet till fyra, så får bli senast vid två isåfall. Om två timmar.. Ajaa vi får se :D

I övrigt, inget nytt :)

Weird blogs

Jag läser några stycken  bloggar... Och det slog mig nyss vilka twistade tankar folk skriver ner i bloggarna. Och vad olika vi människor är innerst inne. En skriver så fruktansvärt negativt. Klagande hit och dit om allt möjligt. När h*n fått det ena, vill h*n få det andra osv, osv... Alltid negativa inlägg. En annan skriver väldigt mysko grejjer.. verkar som att h*n döljer något mord eller nåt?! En tredje skriver som om bloggen vore det mest seriösa i universum med exakta detaljer, fläckfritt ordval, stavning och sanningshalt.

Då tänker jag... Vad faan tänker folk om min blogg??

Haha om jag får gissa... En low-life girl som inte har bättre för sig än att städa och lägga pärlplattor.

Hahaha.




Tulipaner



Som ni ser fick jag idag tulpaner. Och ni minns att jag hade på min "jag-har-aldrig-lista" att jag aldrig fått tulpaner. Fick dem av mor!

Familjen var ju här som ni förstår. Innan de kom storstädade jag, så det skulle vara fint hehe, sen gick jag ut i den iskalla kylan och blåsten och handlade. Köpte nåt nytt té som lät gott. Indian chai, äpple med kryddor. Framförallt var paketen snygg, det var nog det som lockade. Vi bakade scones (fan vad gott det är!!!) och spelade Yatzy typ tre omgånger hehe. Sen satt vi bara och snackade o kollade på tv. Lite svårt att veta vad man ska göra..

Igårkväll gick jag&Dilshad hem till Malin en runda där hennes pojkvän också var. Vi spelade lite spel och drack lite cola, sen kollade vi på en skitbra film som hette "Taken". Riktigt grym film. Gillar Malin skarpt :)

Jaja, nu ska jag faktiskt göra ett parti biffar haha. Ska frysa in, så ska börja nu. Vegetariska förstås.



Gårkvällen

Hallu vänner. Gårkvällen var intressant. Hade ju blivit bjudna på vernissage. Haha jag vet att hon tjejen är rätt rolig och annorlunda. Typ världens mest positiva och allting är underbart och inget är omöjligt, riktigt skön. Men det roliga nu var att hon bara bjudit in massa människor innan hon ens fixat någon "konst" så att säga. Vi var hemma hos henne i ovanvåningen på ett gigantiskt hus, gammalt lager för bröd. Gammalt hus med massivt trägolv och sovloft, riktigt soft. Konsten bestod av lite småteckningar, lite texter och lite foto som satt på väggarna.

Hon sa att hon mest ville lura dit lite folk. Några tjejer spelade lite musik, bra musik. Dragspel, bas, trumpet och fiol (älskling rätta mig inte nu! det var en bas okej). Hon bjöd på lite soppa och dricka. Först kändes det lite konstigt för jag&Dilshad satt mest för oss själva. Blir lite konstigt när man kommer in med nya folk.. Men sen började vi göra fruktsallad och då började vi snacka med fler.. Så det blev lite fruktsallad och glass och Dilshad hittade en kvinna som var ingenjör så han frågade ut henne totalt om massa matteskit haha. Jag satt intresserat och lyssnade fast jag kände mig som ett spånhuvud.




Nya läppglanset :)

Där ser man

Min honey gjorde sin egen lista av det han hade gjort och inte gjort...

Från Dilshad:

Men lilla älskling!!! Vem fan somnar på en strand =D hahahaha !!!

av allt det du gjort och inte gjort så ska jag nog säga vad jag gjort och inte gjort av det du skrivit =P tror folk är mer intresserade att läsa om moi mer ;P....

vi börjar väl med vad jaaag inte gjort..

1. Jag har aldrig fått tulpaner av någon.

2. Jag har aldrig haft lösnaglar, lösögonfransar eller löshår.

3. Kollat på prision break.

4. Träffat prinsessan madelen.

5. Tagit ett foto med timbuk.

6. Nattvandrat från 7 på kvällen till 7 på morgonen och sen somnat på en strand.


hehe och nu till det jag har....

1.Torktumlat.

2. Varit full.

3. Ätit lamm.

4. Tjuvbadat

5. Fått 6 olika chokladpaket på samma gång.

6. Manglat en duk! (i min ålder förstås)

7. Tältat i stockholm.

8. Sovit under en trappa på båten till rostock.

Hmmm....verkar som jag har gjort/fått/haft en del grejer som du ej har.....hihi så ...älskar dig....kyss <3




Modell för en dag

Blev uppringd av Modell för en dag. Jag vet, jag brukar inte svara, men denna gången tänkte jag att det kunde vara angående ett jobb. Men men. Det där är inte alls min grejj, gillar inte att bli fotograferad av andra. Jag älskar att vara med på foto, men att försöka se snygg ut och bli fotad, neee. Är osäker för det. Sen eftersom en bild kostar typ 300 spänn har jag inte lust heller hehe.

Men jag tipsade henne om Mia, för hon tyckte det var synd att slänga bort inbjudan bara. Så vi får se om Mia vill vara modell för en dag.

Här är hon :)

Indisk inspiration

Några nya fina saker från Indiska!

Magnolia cup w saucer

Tekanna

Meadow XL mug

Carla flower


Rånad

Tänk att det ska behövas sju böcker till en kurs. Och ofta läser man ju fler än en kurs? Så just det, denna terminen behöver jag 12 nya böcker.

Här är första beställningen. Dagens irritation är människor som har satt upp böcker på försäljning men sen inte svarar på mail!!




Friday!

Här sitter en glad Sofie och skriver. Drömde inatt att Linn dejtade Eddie från Idol. Weird.

Igår ringde Malin och bjöd oss på spelkväll hos henne nästa fredag. Mia bjöd mig på tjejkväll den 30. Fan vad skojj :D Ser fram emot det som sören. Ikväll är jag bjuden till en vernissage... Ska nog dit. Hon verkar verkligen vilja att jag kommer så ska nog dit med Dilshad.. Nervöst eftersom jag knappt känner henne och ingen där, men kan väl bli en snabbtitt i värsta fall. Testa nya saker :)

Träningen igår gick faktiskt bra, började lite mjukt. Kommer bli skitkul! Ska dit på måndag eller tisdag! Köpte alltså ett dagskort, så jag får träna måndag-fredag 07-16 för 99 kr i månaden. Eftersom jag är hemma mycket på dagarna kändes det som det bästa alternativet för mig, prismässigt också hehe.

Mycket roligt att det är mycket på G. Imorgon blir det en lördag med honey och på söndag kommer min family.
Hörs av sen!

Godmorgon!

Har tre min på mig att blogga innan datan stängs. uppdateringar ni vet. ska iväg o träna med Linn om drygt en timme. spännande!! har ätit gröt nu så jag blir stark :P

ja, sen i eftermiddag blir det tvätta och komma på nåt annat att göra. Höörs!

Jag har aldrig....

7 saker som jag aldrig gjort, som många andra har gjort...

1. ... Torktumlat
2. ... Varit full
3. ... Ätit lamm
4. ... Tjuvbadat
5. .... Fått tulpaner av någon.
6. .... haft lösnaglar eller lösögonfransar eller löshår.
7. ... kollat på Prison break

Och några saker som jag har gjort som många andra inte har gjort.
1. ... träffat prinsessan Madeleine
2. ... Tagit ett foto med Timbuk
3. ... fått 6 paket choklad på samma gång
4. ... Manglat en duk! (i min ålder då förstås)
5. ... tältat i Stockholm.
6. ... Nattvandrat från sju på kvällen till sju på morgonen och sedan somnat på en strand!
7. ... sovit under en trappa på båten till Rostock.

Gud vad svårt det var att komma på saker som jag gjort men inte andra. Jag är nog inte så äventyrlig av mig.. Och så är det så att jag inte är en sådan person som konstiga saker händer för. Det finns folk som alltid är med om de mest sjuka saker haha.


Miaa

Nu kommer Mia hit om en liten stund. Ska bli nice med massa tjejsnack. Uppdaterar mer på detta inlägg sen! Ska städa lite nu.

Ciaao.

Nu har hon gått :) Blev typ tre timmar hemma hos mig. Jag bjöd på fika med mina cementkakor :p men hon gillade iaf dem. Satt och snackade tjejsnack och lite allt möjligt. Trevligt trevligt :D Längtar till hennes tjejfest som är snart. Kommer bli helkul. Hoppas det blir av.

Nu ska jag äta lite kanske och bara softa ikväll:)


Äppletime

Såhär såg det ut igår.

Sida 1.


Sida 2.


Gissa vilka som ätit??


Rätt svar. Sida 1 - jag. Sida 2 - marsvinen :D

Mom, mom, mommy, mommy



schukt kul :)

Att våga

Att se The cove fick mig att fundera väldigt mycket. På min egen roll i världen. Ric O´barry, som är den drivande bakom filmen är den första människan som verkligen inspirerar och rör mig. Det var inte för slakten som tårar rullade ner längs mina kinder, det gjorde mig mäktigt förbannad.. Det var i scenen där Ric talade om sitt engagemang samt en annan scen (som jag inte ska avslöja) där han verkligen stod upp för delfinerna som fick mina kinder att bli våta. Att se en människa göra så mycket för några djur är så mäktigt för mig.

Ric är stjärnan i Flipper-tvserien. Han åkte ut till havs många gånger och fångade in delfiner som han skulle arbeta med och höll de medvetet tillfångatagna. Men han insåg den dagen då hans delfinvän tog livet av sig i hans armar att han inte ville vara en del av det längre. Han slutade inte där, utan dagen efter släppte han ut ett antal delfiner i det fria. Sedan den dagen har hans engagemang brunnit och han har blivit arresterad ett flertal gånger för att försökt befria delfiner.

När han åkte till Taiji, där de flesta delfinarium köper sina delfiner, såg han hur japanerna på ett grymt sätt fångade flera delfiner till havs och drev de in till bukten där människor gick och drog och slet för att se vilken delfin de ville göra till stjärna. Denna film är så mycket mer än blod och död. Den handlar om hans planering för att dra ihop rätt sorts människor, för att kunna avslöja Taijis behandling av delfiner och hans jakt på bevis för att göra denna filmen och visa för oss människor vad som pågår i Taiji (och säkert på fler ställen).

Att våga ja. Trots att ni kanske tror att jag ofta skriver mina åsikter i bloggen är sanningen den att jag oftast håller de inne eller förmildrar dem när jag skriver ner dem. Sanningen är den att jag väldigt sällan säger mina riktiga åsikter till människor eller vänner, av rädslan att bli bortstött, att bli sedd som jobbig. För jag vet att många människor ogillar personer som har öppnat ögonen för olika orättvisor. Många vill fortsätta blunda. Ric inspirerade mig och jag vill inte vara rädd längre för att visa vad jag känner. Jag vill våga påverka.

Våga påverka du också.

The cove





Denna film ska vi se ikväll.

" I den modiga dokumentären The Cove har filmaren Louie Psihoyos tillsammans med eldsjälen och före detta Flipper-tränaren Ric O’Barry, lyckats ta sig in i den tungt bevakade viken där slakten av delfiner sker. Genom filmen kan äntligen Taijis mörka hemlighet som Japanska myndigheter arbetat hårt för att dölja exponeras i hopp om att slakten ska upphöra.

The Cove har uppmärksammats enormt världen över sedan den visades för första gången på Sundance Filmfestival i år. Filmen har vunnit en mängd priser, tillägnats ett avsnitt i South Park, gjort aktivister av Hollywoodstjärnor som Ben Stiller, Hayden Panettiere (Heroes) och Zooey Deschanel, och den stöttas officiellt av bandet Coldplay och Paris Hilton. Inte minst har uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp.

Världens blickar är riktade mot Taiji och i och med det är hoppet nu stort för världens delfiner. "
(http://www.thecovesverige.se/)



Catwalk a´la h&m

Wooow ni behövde bara vänta två minuter, inte tre veckor.

Innan ni ser denna vill jag säga att kjolen egentligen är mycket varmare i färgen, mer åt det lila hållet. Blusen är också väldigt mycket grönare än på videon. Men jag gjorde en video för jag kan verkligen inte få bra outfitsbilder!





Vita linnet 79, 50:-
Skorna 149,50:-
Blå kjol 49,50:-
Grön blus 49,50:-

Fika med Elmi&Carro

Fikan var väldigt kul, men kort. Tyvärr skulle Elmi vidare. Vi hann snacka lite och Elmi är lika galen som alltid. Han skämms verkligen inte för att skämma ut sig själv hehe. Passade på att ta en cappucino för det var så längesen jag fikade ute.

Bestämde att jag ska bjuda dem på spelkväll någon kväll snart. Kul kul :) Mia ska komma hit imorgon, jippi :) Ett tag sen vi träffades. Kanske kanske kanske ska jag få träffa hennes kompis hund som är en sån jag vill ha, pomeranian. Jag kommer vara i himlen om hon säger att jag kan få träffa den imorgon. Haha.

Hämtade ut kläder från h&m. Har inte sagt att jag beställt för Dilshad blir irriterad att jag beställer för det rbrukar inte passa haha. Men denna gång beställde jag nästan bara sådana saker som jag var mer säker på skulle passa, o visst gjorde dem det! Har gjort en video för att visa er, ska ladda upp den bara. NI får väl se den om tre veckor.

Nu ska jag nog äta lite och sen göra lite fina muggunderlägg. Allt känns så kul just nu!! Vänner kan verkligen förgylla ens dagar.

Uppe me tuppen&rädda ankor

Typ inte. Jag gick upp nio och det kändes som klockan var sju! Det är helt mörkt förstår ni i min lägenhet. Ska åka om typ en timme till Malmö och träffa Elmi&Carro. Kul :D Mina gamla klasskompisar. Saknar dem som fan.

Igår var Linnsi här och vi hade tjejsnack, drack té och jag bjöd på mina kakor. Haha kul när hon tog första tuggan och typ inte kunde bita i den. En del kanter på mina kolakakor kräver kindtänder. Men jag bara säger "kolakakor skaaa ju va lite hårda". Så kommer man undan med det ;) Tråkiga saker som sker just nu men en sak som åtminstone är roligt är att vi ska träna tillsammans nångång inom en vecka. Hoppas jag. Vi har träningskort på samma gym, men får se var vi tränar sen för hon flyttar om några veckor.

Drömde inatt att jag&Linn räddade några ankor som de hade ställt som någon slags reklam vid äggen i affären. Vi sa till dem att komma och så följde de efter oss ut ur affären. Sen var det plötsligt jag&Dilshad som hade räddat ankorna och vi letade efter någon fin sjö att släppa ut dem vid. Vi hade de i en väska. Så hittade vi ett skitfint ställe och släppte ut de ur väskan. De var helt avtuppade där inne nästan men de blev så glada när de såg frihetens ljus :) Vi ska se the cove ikväll förresten. Förhandsvisning för Djurens rätts medlemmar. Den filmen som handlar om delfinhandel. Jag kommer gråta. Den kommer på bio inom en snar framtid.

Ja, det var väl alles. Är glad idag!

Dagens fundering


Hur kan jag sitta med linne, kofta och tjocktröja inne i 22 graders värme för att jag fryser, men jag skulle aldrig kunna ha tjockstickad tröja på sommaren när det är 22 grader ute.

Hur går detta till?

Måndag

Dilshad skämmer bort mig med att han är med mig hela tiden. Idag hade han upprop i skolan och skulle gå till tandläkaren så hans kollega sa att han inte behövde komma till jobbet efter det. Så han kom till mig vid elva. Tänk att vi har varit nästan varje dag på "lovet" och sen två dagar förra veckan och idag. Jag har inte varit ensam alls mycket. Hoppas det går bra nu när jag ska gå tillbaka till att vara alone all day.

Men i alla fall. Vi spelade lite spel och snackade, sen körde vi till Entré. Jag skrev in mig på gymmet, eller ja, nästan. Fick papper iaf som jag ska fylla i. Sen köpte jag en termometer och Yatzy. Blev helt sugen på det sen jag spelade med M&M. Just det, jag köpte ett läppglans också. Jag gick till Lindex för att köpa det läppglanset som Egoina använder (bloggerskan). Snacka om att bloggerskor påverkar. Eller inspirerar, beror på hur man ser det. Hon var så fin i det läppglanset och jag har inget så nu skaffade jag det. Viva la diva, färg: coral.

Var tjej bör ju ha ett läppglans, tycker man. Jag använder oftast ett lite färgat läppsyl eller vanligt läppsyl. Nu blir det lite glans iaf. Det verkade vara fint, ska testa med smink också. Ser ju inte riktigt hur det ser ut när man är osminkad och bara läppglans hehe.

Just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Lax med kokt potatis och smögensås.

Får vara lite nyttig för att väga upp alla kakor jag äter. Fan vilket kakmonster jag e. Varför kan jag inte gilla mat lika mycket?

Hörs sen!!

Creative

Gjorde detta muggunderlägg innan idag och även servettringar. Kom på idén själv. Lite kul grejj tyckte jag.




Sofie



Jag innan idag.

Mysig middag

Enjoyed my picture? Haha tyckte den va lite kul. O vet ni hur jag hittade den? Jag och Dilshad spelade frågespel och frågan handlade om albatross, då ville vi se en bild på en sådan och resten är historia :D

Middagen på vegegården var supergod! Asiatisk vegetarisk mat. Buffé vissa tider varje dag. Väldigt god buffe med massa olika grytor med sojakött a´la kyckling eller a lá biff. Friterad anka och friterade räkor. Allt är vegetariskt. Jag tyckte det var äckligt att smaka anka även om det var vegetariskt i och med att det ju troligen smakar likadant som en riktig anka och jag gillar ankor. Hehe. De friterade räkorna smakar exakt likadant som riktiga räkor. Jag vet inte om jag smakat skillnad. Sen har de gjort det så att det ser ut som riktiga räkor, biffen ser ut som biffbitar, kycklingen som kyckling. Riktigt coolt och gott och nyttigt! Restaurangen är också mysig och stor. Vi fick glass också till dessert, sojaglass. Mycket godare än vanlig glass var den, för vaniljsmaken var mycket starkare i denna. En buffé med dessert kostar 118 kronor.




Inte världens bästa bild haha men blev inga bra på mig.

Efter maten blev det lite spel som jag skrev ovan och lite pussar i soffan innan han gick.

U talking to mee???


Kurser

Vet ni vad jag tycker? Det är så synd att kurser är så sablans dyrt! Jag skulle vilja dansa en hel massa olika danser, skulle kunna tänka mig att gå på någon kurs där man lär sig något hantverk osv. Men en kurs kostar 900 och uppåt. Har jag fan inte råd med. Får la nöja mej med gymmet..

No, nu tror jag att jag ska pyssla lite med pärlor och göra ett nytt muggunderlägg. Ikväll blir det troligen middag med min kära pojkvän på Vegegården, Malmös vegetariska restaurang. Hoppas det blir gottans!

Ha en bra söndag everybody!

Ålderstankar

"Åldern spelar ingen roll så länge man inte är en ost."

Så ser vissa på saken. Jag själv är väldigt väldigt känslig när det gäller ålder på människor i förhållanden, har jag märkt. Jag försöker egentligen att ha ett open-mind men det fungerar inte så bra.

I det lilla så tycker jag det är lite sliskigt när jag ser killar som är något år äldre än mig, vilket innebär 23 år, ha flickvänner som inte gått ut gymnasiet. Jag undrar varför de egentligen hänger med småbrudar. De kanske inte riktigt vuxit upp än, kanske vill hålla kvar vid tonåren? Den tanken känns lite mer okej än den andra tanken jag får...

Sen finns det de lite grövre ålderskillnaderna som jag sett två nära bevis på nu den senaste tiden. Där handlar det om mellan 25-30 års åldersskillnad.

I det första fallet känns det som att jag kan anstränga mig att tänka bort det, men i det andra fallet så är det svårare. Jag vill egentligen inte bry mig, men det känns bara fel i hjärnan på mig. Jag tänker på deras barn, på vad som händer om 20, 30 år och på vad det egentligen är som gör att man väljer någon i samma ålder som sina föräldrar.

Sen har jag personligen alltid varit lite känslig mot äldre killar. Har aldrig fallit för någon kille som varit mycket mer än två år äldre än mig faktiskt. Inte för att jag tycker det är fel, utan bara för att jag helt enkelt aldrig har gillat äldre killar. Har inte dragits till det som vissa andra brudar gör.

Konstigt det här med ålder, tycker jag. Vad har ni för tankar?


Dancing now.

Vilken konstig rubrik va. Kom inte på nån bättre. Jag kunde varit på Grand och dansat just nu med Sofie och hennes vänner, men kunde icke. Bahh. Det var inte kul att säga nej, fan, saknar Grand. Grand är ju då Kristianstads, enligt mig, roligaste nattklubb. Riktigt fint, stort och mer än ett dansgolv. Roliga minnen där.

Vill ut och dansa snart. Real bad.

Real housewife

Fan vilken härlig dag det varit idag. Har kännt mig så nyttig. Ni förstår, idag har jag tvättat 5 maskiner tvätt, jag såg även till att städa tvättstugan, vilket man ju egentligen ska göra efter varje tvätt men verkar som att få gör det (och så även jag höhö.). Så jag sopade golvet och tog även ner rengöringsmedel som jag moppade golvet med. Duktig Sofie.

Sen dammsugade jag och dammtorkade i lägenheten, gick till affären och handlade och som det ofta händer, så kunde jag knappt bära kassen hem. 1 cola, en 2-liters juice och en 1,5 litersmjölk blir TUNGT! (tillsammans med några andra grejjer som en påse med äpple). Flåsade mig hemåt, kände att det kunde ge träning åtminstone.

Jag gjorde även något nytt idag. Jag utnyttjade mangeln som vi har i tvättstugan, för första gången. Har aldrig manglat förr, vilket inte heller Dilshad har. Han kom nämligen hem till mig just då. Till sist räknade vi ut hur den funkade och gud så praktiskt! Ska inte stryka mina dukar mer! Kan ju till och med mangla lakan och allt. Lätt och smidigt. Man ska utforska mer helt enkelt. Haha ni hör hur jag låter??

Jag bakade också, två sorters kakor. Chokladdrömmar och kolakakor, mina favoriter när det gäller småkakor. Har nämligen inga kakor hemma och jag tycker det är bra att ha till fikan eller när man bjuder hem någon.









En rad av kolakakorna blev sjukt brända, men de andra blev muuuuums.

Blir så glad av att fixa&dona. Och sen blir jag glad för att jag har en så supersöt pojkvän! Älskar dig din lilla galning.

PS. Pappa har skaffat facebook. Gud vad konstigt det känns. Får se om det kommer upp några pinsamheter där nu haha. DS


Absolute 90´s

Lyssnar på Absolute 90´s på Spotify. Fan vilka bra låtar. Lyssna själva! Inget bra på tv ikväll. Vad fan ska man göra. Kanske zappar runt lite ändå o ser vad jag hittar. Läser lite skvallertidningar kanske? Får ju sådana från Malin som hon tar från jobbet. Me like ;)

Old fashion

Jag älskar bara gammaldags grejjer mer och mer. Vet inte vilket årtionde det är ifrån, det här blommiga med guld och krussiduller. Älskar det. Tänkte inreda min balkong i sån oldfashion stil typ. Ska se om jag klarar det.

Igår var jag&love på Erikshjälpen här i närheten. Där säljer de massa gamla prylar och deras glasavdelning var underbar. Kunde inte bestämma mig. Men detta fick jag med mig hem.


Denna är inte oldfashion, bara lila :D




Här har ni min söta lilla gräddkanna som jag köpte i söndags på samlarmarknaden!



Two days with love

Nu är jag tillbaka här i bloggen! Min kära pojkvän har inte jobbat nu när det är så kallt så han har varit hos mig idag&igår! Igår så kom han väldigt tidigt på morgonen och vi åt frukost ihop, sen åkte vi till Hornbach. Det är en riktigt bra affär faktiskt! Jag skulle egentligen ha lite träbitar för att bygga en pyramid till marsvinen. Haha, ja jag letar hobbys nu när jag har så lite skola. Hittade inte det men hittade dock två stycken canvastavlor. Ska måla själv! Ska handla färg och penslar nu också. Spännande! Jag är rätt kreativ av mig, men inte så duktig hehe. Så ska bli spännande att se hur det kommer se ut haha. På Hornbach finns också ett jäkligt stort urval av väggdekorationer för er som letar! Fanns minst 10 olika motiv. O massor av duschdraperi och tavlor så åk dit om ni letar inredning. De har snygga grejjer.

Igårkväll sen när älsk skulle hem så skjutsade han mig till Malin&Madde. Vi spelade Yatzy och kollade på Victoria secrets fashionshow. Fan vad vackra tjejer. Det var en supertrevlig kväll!!

Idag har jag och Dilshad tagit det lugnt här hemma. Spelade lite svart&vitt playstation. Färgen funkar inte när vi spelar här på min tv, vet inte varför. Lite svårt att se men kul ändå! Sen spelade vi TP och fikade och hyrde lite filmer.

Ikväll är jag dock ensam för han blev inbjuden till en killkväll med sina gamla polare. Får se om det finns nåt bra på tv. Men helt ensam är jag inte, har flickorna här ju :D


Hemma i Arlöv

En hemlis.. Jag blir alltid så ledsen när jag åker hem från familjen. Blir depp och bara ledsen. Typ dåligt samvete. Jobbigt. Men idag är det bättre. Har äntligen fått hem flickorna efter en månad hos familjen! Nu sitter de här på golvet och tuggar på pinnar. Mums filibaba.

Igår var ju kalaset. Helt okej var det. Mådde inte så bra i slutet så var nog inte så social. Men men. Allt kan inte bli som man tänkt sig. Brorsan blev i alla fall skitglad för snapsglasen jag köpte. Två stycken med logo på några av hans favoritband - Social distortion och Ramones. Rock är det. Bra att han blev glad :D

Här kommer lite bilder.


Dukningen. Brorsans val.


Barnen först och sen släkten från pappas sida. Ett glatt gäng :D


Snapsvisor. Väl valde utifrån födelsedagsbarnet!


Älskade brorsan öppnar presenter


Oscar och jag och morfar där bak!

Snowing snowing

Det snöade riktigt mycket när jag vaknade. Nu är det mycket snö här! Får förmodligen kanske omplanera bordsplaceringen för våra långväga gäster kommer kanske inte. Har redan hunnit lära mig att baka kladdkaka och rulla bullar haha. I eftermiddag blir det förhoppningsvis lite spel om det hinns med.

Både Sofie och Can har hört av sig och frågat om vi ska ses. Synd att jag ska hem ikväll. Nästa gång jag kommer hit får jag ta och träffa båda två :)

Imorgon är alla lediga. Vet inte om det blir att vara med honey eller om Linn ville komma förbi på lite tjejsnack. På torsdag blir det myskväll med Malin&Madde och sen tar mina planer slut. Vill fan ut och festa och dansa i helgen. Får se vad helgen bjuder på, right?

Frågade Elmi&Carro om de har lust att ta en fika precis, hade varit superskoj ju. Ja, jag är den som oftast hör av mig till folk för att hitta på saker! :) Jag är en planerare antar jag. Jag är den som drar igång saker, kommer på idéer. Men blir ÖVERLYCKLIG när nån annan kommer med initiativ ibland. Men men, jag gillar att komma på saker att göra. Har gjort en lista över roliga events som kommer i vår. Den är inte så lång än, men den fylls nog på :)

Wish I could sleep

måste sova nu. nu är klockan kvart över tolv. Önskar jag kan sova om jag går och lägger mig nu. Ska först rå om mina tänder och ta av mig sminket. Har så fantastisk hy nu för tiden, sen kanske 2 veckor tillbaka. I love it! Behöver knappt nåt smink utan känner mig skitsnygg osminkad. Inga finnar, inga röda område, inga trötta område. Kan det bli bättre? Ska älska mig själv lite till innan jag somnar.

Tycker man ska överrösa sig själv med komplimanger, det är toppen för själen :)

Använder Natuvive oliv mouse anstikstvätt och Natuvive oliv dagkräm från apoteket. Gör underverk!! Ska köpa tresemmé schampo för att få lite mjukare hår också.


Planera kalas-dag

Först o främst, tack Mia och Sara för era kommentarer om mitt inlägg om vargarna. Ja, det är jag som kommit på de där orden jag skrev Sara :) Härligt att veta att det finns två till djurvänner. En som är en framtida vegetarian? Go Sara :)

Men men. Idag har vi, hela familjen, varit på stan halva dagen och handlat en jävla massa. Tog foto på alla kassar men kan ej visa för har inte kamerasladden med mig hit. Kostade MYCKET kan jag säga. Trevligt att vara iväg med familjen. När vi kom hem åt vi och spelade lite spel, sen stack vi upp till stugan där festen ska vara och dukade i ordning, putsade glas, fixade bordsplacering, lade ut sångpapper med mera. Kommer förhoppningsvis bli kanonkul imorgon. Kom på en liten lek vi ska ha också. Sånt är kul. Så man inte bara sitter o sitter hela kvällen. Har varit en riktig familjedag idag.

Det snöade idag! Några killar kom och skottade vår uppfart mot betalning, gulligt. Alltså småkillar då. O sen satt grannens hund bredvid vår bil när vi skulle köra iväg till stugan haha. Jag har aldrig träffat den officiellt men när jag sa "kom då" och gick till grannen så sprang den efter mig. Gulligt.

En fundering som jag har.. Kenza (storbloggaren) är ju på semester i Thailand med sin pojkvän. De har typ varit tillsammans knappt ett år snart och aldrig åkt utomlands innan, vilket borde göra denna semestern till en riktig kärlekssemester. Men så är en tjej där som hon känner lite flyktigt och de umgås typ hela tiden verkar det som. De äter middag ihop många kvällar och är varje dag på stranden. Varför vill hon inte vara ensam med sin pojkvän och ha en romantisk resa som måste ha varit tanken från början? Hmm undra hur han känner. Hur hade ni känt om ni planerat er första resa utomlands med er ganska nyfunna kärlek och sen visar det sig att en som han känner ska dit samtidigt och så är ni med han&hans tjej varje dag? Vad hade ni tyckt om det? Jag förstår det inte alls. Typ ingen romantik alls eller? Hur kan man inte vilja ha egentid när det är ens första utlandssemester tillsammans? Jag förstår det inte alls.

Tankar i mitt huvud..



Ju mer man älskar djur
desto mer hatar man människan.

Människans resonemang

Kom på när jag läste Saras blogg att jag inte skrivit om vargarna.

Jag blev helt bedrövad när jag såg på nyheterna att de skjutit vargar. Och så filmar de vargen i närbild också där den ligger död. Respekt någon? Hallå? Nej, det ekar tomt.

Vargen har under flera år varit utrotningshotad och om jag inte har fel för mig har väl Skånes djurpark ett speciellt projekt med vargar för att de håller på att dö ut. Nu har det kommit lite fler och då ska de genast dö. Kan tänka mig att jägarna riktigt väntat på detta. Logik?? Hallå?? Nej det ekar tomt.

"Men vargen har ju rivit massa får"
sa mamma när jag blev upprörd. Okej så vi ska jaga vargen och döda den för att den river får på skoj? Visst, synd om fåren, men vargen har förmodligen en naturlig instinkt att skada och gör det inte för att jävlas. Det är naturens gång helt enkelt. Bönderna kan väl sätta upp bättre stängsel? Om jag inte har helt fel för mig... skadar inte människan på skoj varje dag? Skadar andra människor, naturen och djuren utan anledning av överlevnad utan för nöje, pengar eller utav ren och skär elakhet. Kände någon igen sig? Hallå?? Nej, det ekar tomt.

"Det får ju inte bli för många" var ett annat svar. HAHA. För det första är vargen nog inte ens i närheten av att bli för många. Håller den sig i skogarna är det väl lugnt? Ska vi människor ens tala om att bli för många? Vissa delar av världen har så många människor att naturen förstörs, det är trångbott, maten räcker inte till. Ska vi inte gå och skjuta av de också då? Ja, de är ju för många?

Mina sista ord... Hopp för människan?



Hallå??



Nej, det ekar tomt.

En liten gräddkanna

U all know how much I love små puttenuttsaker med guld, glitter och blommor. Sooo Sofie. Idag var vi på samlarmarknad, vilket jag inte visste vad det betydde, men det vet jag nu. Det var begagnade saker fast bara lite finare grejjer. Porslinssaker, glas, leksaker, tavlor, skålar, vasar osv. Smycken också. Jag och mormor kollade på jättemycket. Åh så fina små saker där fanns! Jag kom i alla fall hem med en gräddkanna som jag letat efter. En liten vit med rosa blommor och guldkant. Påminner lite om farmors koppar som jag visat er. I love!

Nu sitter jag i soffan med en filt och ska kolla på Back to cold mountain. Trodde det var Brokeback mountain men de heter så lika ju. Heath Ledger hade inte varit helt fel! Min favvoskådelspelare nästan. Förutom Johny Depp. Och bland tjejerna är det en hel massa.. Jennifer Lopez, Julia Stiles, Julia Roberts, Sandra Bullock och Kate Hudson, sjukt snygg.

Yea yea. Nu blir det film. Var sjukt sugen att gå ut och dansa med Madde&Malin i helgen men så kan de inte. Sen åker Madde till Afrika i tre veckor. Åh kommer sakna henne.

Ha det underbart. Imorgon blir det storhandling till kalaset på tisdag.


Snygga människa!
Tänk att få se ut så en dag? En dag se ut som henne och en dag som Leighton Meester. Hade varit helkul ju. Men ett liv som mig är inte heller helt fel ska jag tala om för er ;)

Hemma i byn

Igår åkte jag hem till parentsen och my brother from the same mother ;p Kollade på tv här och hade lite myskväll. Nu är klockan kvart över tolv och vi ska iväg med mormor och morfar på en samlarmarknad. Kolla om där är något fint begagnat. Tycker sånt är ganska kul :)

Ja jag har inte så mycket mer att säga. Vi håller på att snacka om brorsans kalas. Vi behövde flytta hela kalaset till en lokal istället, blev för många för att vara här hemma i huset. Såå nu har vi fullt upp. Det roligaste jag tycker är, är dukningen. Det är det roligaste att fixa med. Dekorationer. Maten är det tråååkigaste.


Sa det sista bara för att jävlas med honey, som blev arg på mig på grund av mitt mat-inlägg. HAHA. Nä men jag är inte intresserad av matsnacket för de snackar ju kött. När tårtan kommer på tal kan jag vara med i samtalet!

Hörs!

The terminal

Måste skriva om denna film för er som inte sett den. Vad gör man om man tvingas BO på en flygplats??

I denna komedi spelar Tom Hanks en man som kommer från Kranoskjia (eller något liknande) och medan han flyger till USA för ett besök i New york så störtas hans lands regering och krig utbryter, vilket på något sätt leder till att han inte får komma hem och inte heller komma in i USA. Han får helt enkelt stanna på flygplatsen till kriget är över. Chefen förväntar sig att han ska fly, men han stannar där inne på flygplatsen och bor där helt enkelt. Denna film är skitbra. Han kan ingen engelska alls när han kommer och fattar ingenting, så han försöker lära sig själv där på flygplatsen. Han har heller inga pengar (bara kranovskjiska) så försöker komma på olika knep för att skaffa pengar och mat. Kul att följa alla hans påhitt och hans idéer, vad han sysselsätter sig med på flygplatsen med mera med mera.

Tom Hanks är en superskådespelare. Man glömmer bort att han är amerikan! Så titta på den så får ni se hur han skapar sig en tillvaro när han tvingas bo på flygplatsen till läget i hans hemland är okej.

Denna film får betyg 5 av 5!


Current happenings

Lite mindre update bara. Igårkväll hade jag en myskväll med filmer som jag lånade av Dilshad. Tack gode gud för det för det fanns inget i min smak på tv. Så jag hade gott och kollade på 9 månader med Hugh Grant. Bra film. Sen hostade jag som fan och bad älsk komma med hostmedicin för jag hade för mig att de hade det hemma så han kom med det den ängeln. Han är så söt! Så jag drack det. Tog lite tid, kändes som när jag var liten och mamma sa "kom igen, ta det nu då" fast det var Dilshad som sa det istället. Smakade som ouzo så det var lugnt. Jag hatar att svälja äckliga saker. Sen stannade han hos mig och vi kollade på The terminal med Tom Hanks, som jag skrev lite om två inlägg ovan :) Riktigt bra film!

Idag var jag tvungen att gå upp "tidigt" för jag skulle tvätta. Nu är tvätten klar och hänger på tork i torkrummet och jag ska plugga nu. Förbannade tenta. Ska bli klar nu. Sen ska jag hem till familjen, tror jag ska dit idag!

Home sweet home

Jag fick en sån känsla när jag varit nere i tvättstugan och klev in i min lägenhet.. Åh detta är verkligen mitt hem. Det känns som hemma. Jag älskar verkligen mitt place här. Älskar mina saker, inredningen, lägenheten. Jag älskar lukten. Det luktar alltid hemma. Och när jag kom upp från tvättstugan så luktade det nybryggt kaffe. Den lukten kändes bara så hemma. Jag älskar mitt kök för att det är så stort och har så fina luckor. Älskar mitt köksbord och mina gardiner med lila blommor på. Jag älskar min lilla toalett med alla dess färger och jag älskar min sovalkov som är så mysig. Jag älskar min vardagsrumssoffa och mina växter. Min hall är ganska stökig. Men vet inte vad jag ska göra åt den. Det finns inte så mycket vägg där, i och med att det är många dörrar på varje vägg och på den längsta väggen är där garderober. Så hallen är ganska vit och tråkig. En färgglad matta skulle göra susen :)

Jag älskar min balkong till tusen! Längtar till värmen kommer igen när jag kan inreda den som ett extrarum och sitta där och äta frukost och titta ut över turningtorso och barnen på skolgården.

Flummigt inlägg men jag är bara så tillsfreds just nu :)


Best from H&M by Sofie

Here are my favourites from h&m spring :)

MÖNSTER tunika, klänning och blus.




SNYGGASTE OUFITS FRÅN H&M-KATALOGEN.




FINASTE FOTOT



SNYGGA SKOR





1 januari - jihoo

Goddagens!
Min kväll igår blev väldigt lyckad trots att det blev en myskväll. Dilshad kom med supergod mat hemifrån som hans kära mor lagat. Väldigt kryddat ris med massa grönsaker, supergott. Hon hade lagat en heel massa så åt det till middag idag med... Och räcker nog tre middagar till :p

Efter middagen, som jag hade dukat fint till, blev det lite spel men sen hade jag ingen energi så då startade vi filmen I love you, man. Skitbra film :) Handlar om en kille som ska gifta sig och har inga vänner och börjar desperat leta för han inte har någon bestman eller marskalker, medan hans brud har minst 5 tärnor. Hehe den var rolig. Slutade så himla gulligt. Men kan inte säga mer för då avslöjar jag. Fick ett kort besök av Dilshads bror också, sen följde vi med honom på en kort promenad när han skulle till sin polare. Galna ungar var här som sköt raketer på marken. Jävla idioter. Men jag höll mig i utkanten av området hehe. För er som inte vet så har jag en skräck för raketer.

Men fatta vad fint det var från min balkong! Jag såg raketerna som sköts inne i Malmö centrum, sen såg jag ända till byarna här i närheten. Men mest såg jag raketerna från Arlöv, både från mitt område och även från det området där Malin&Madde bor. Skitfina raketer. Kände mig trygg också, behövde bara njuta inte vara rädd att bli träffad haha. Men iofs var jag lite rädd ändå att någon skulle träffa fönstrena :p

Dilshad gick några minuter över tolv för att skjuta raketerna med sin familj och jag gick och lade mig typ vid kvart i ett. Sen vaknade jag av att någon låste upp dörren och in kom han och sa "tror du jag ska låta dig sova ensam på nyår!? neej". Kunde inte blivit en mysigare kväll :D Ska i alla fall ta igen festen och klänningen ska jag använda på brorsans 20-årsfest på tisdag.

Nu ska jag måla naglarna. Passade på att raka benen och ta en lång dusch, smörja in hela mig med bodybutter nu när det är nytt år hehe. Ville känna mig lika ny som året.


Så, tänk nu in raketerna i bilden :D Men det röda tornet som ni ser är turningtorso och de lamporna är Malmö centrum :) Så förstår ni kanske lite bättre vad jag såg igår.


RSS 2.0