Sista dagen hemma!

Ja, nu har jag varit hos min familj i åtta dagar. Min lyckokaka sa idag "Get out of home to restore your energies". haha. Men nej, så är det nog inte, trots att vi gjort så mycket att jag ibland varit slut på kvällarna. Nu ska jag snart sticka och handla med mamma, hjälpa henne att veckohandla, sen bär det in till stan för en fika med Sanja!

Igår var vi på Erikshjälpen i Kristianstad. Trodde inte den skulle vara så stor! Jag köpte ett par skitfräcka turkosa klackskor. Ska visa er sen. De var så Sofie att jag var tvungen. 40 spänn. Fanns jättemycket grejjer där.

ja, nu ska jag sticka härifrån. Ikväll bär det hem till min älskling. Imorgon kommer jag spendera dagen med att förbereda en festmåltid för oss två och ha lite spakur för mig själv. Nyårsafton blir ingen big deal, firas med Dilshads bästa kompis, hans bror, och hans brors vän. Spelar lite charader hoppas jag på. men innan det bär av hemåt ikväll blir det släktmiddag hos mormor.

Vi hörs nästa år, ha en fantastisk nyår och ett gott nytt år alla !

En dag på stan

Idag har jag och mamma haft en härlig dag på stan med långa besök i butiker och god lunch på Darins. Riktigt mysigt var det och tid tog det. Precis som en dag på stan ska vara. Hehe. Nu var jag poetisk va? Jag fyndade ett badskum från Body shop som tidigare kostade 180 kronor men nu kostade 75 kronor. Body shop har riktigt fina grejjer, men tyvärr handlar jag aldrig där för jag har inte riktigt budget till det. Nu ska jag bada i kokosbubblor i alla fall! Sedan köpte jag en superfin korsett/bh på rea, en röd. Och en basictröja som jag tog i stor storlek, så blev en snygg oversize tröja som jag diggar riktigt mycket. Väldigt vardagligt snyggt! 50 spänn.

Ikväll har jag fortsatt umgås med mamma, spelade spel. Hon skrattade åt mig som fan för jag visste inte vad Adabassabi var. Eller nåt. Det är tydligen en stad men jag sa "vem är han!?". Det tyckte hon var en aning roligt. Hon är rolig min mamma!

Har funderat på lite djupare saker också. Det här med vänskap och ärlighet. De säger att ärlighet varar längst men jag har haft vänskaper som krashat på grund av ärlighet... och som krashat på grund av o-ärlighet. Så frågan är vad som gäller? Jag trivs så mycket bättre i en relation där det finns utrymme för att tala om problem eller svikna känslor, där man får bli arg på varann om man är sårad. För om man är bästa vän, släpper in någon hela vägen in i sitt innersta, så blir man ibland sårad eller sviken och det ska man väl kunna tala om?? Jag är sjukt konflikträdd men jag vill ändå säga till om saker ibland. Jag mår inte bra av att hålla allting inne hela tiden, då försvinner det ju aldrig, det bara lagras hög på hög tills man typ exploderar och då kanske man är så "fed-up" med saker som kanske egentligen hade gått att reda ut, att man inte klarar att reparera vänskapen. Var finns balansen, jag kan inte hantera den.

Det är så skönt att umgås med familjen, men det anade ni väl redan :) Ha det så bra alla.


Juldagen

Idag har nog varit precis som en juldag ska vara, tycker jag! Har tagit sovmorgon, en promenad i snön och tog foton. Riktigt jobbigt att gå. Och tog dessutom på mig TERMOBYXOR. Kände mig lagom töntig men här i byn gör det väl ingenting. I Arlöv däremot hade jag aldrig gjort det! Haha.Sen har jag och brorsan spelat "Band hero", alltså "guitarr hero" fast med trumset och mick också. Han spelade trummor och jag sjöng, riktigt kul hade vi. Hoppas på mer sånt imorgon. Spelade trummor jag också, skitkul! Sen har det blivit julmiddagsrester, precis som det ska vá och Yatzy-spelande för att avsluta med en bra film i soffan.

Imorgon kommer Dilshad hit för spelkväll och middag. Kommer bli riktigt mysigt. Han har köpt en present också, undrar vad det är! Riktigt nyfiken. Får väldigt sällan presenter, har fått äventyr, sötsaker och utflykter, men inte ofta materiella saker. När jag har fått det har det varit dyrt, som en guldring och guldhalsband. Men denna gången blir det något litet, så jag är grymt nyfiken! Jag köpte en skjorta från MQ till honom. Det var sjukt svårt. Ska börja i tid med hans födelsedagspresentsplanering. Han är en svår man. Tur att han har en kvinna som nästan förstår honom :)

Nu ska jag kolla lite bloggar tror jag. Nighty!

Jul

Det är så skönt att vara hemma hos familjen. Kan inte beskrivas. Bara få tänka på ingenting och tas om hand på alla möjliga sätt :) God mat, gott sällskap och trevlig uppmärksamhet :D Har spelat spel och skrattat. Kollat film tillsammans, ätit knäck och nötter. Kollade på Pans labyrint (vet inte varför den heter så när den egentligen heter "En fauns labyrint" på engelska och spanska). Ingen heter Pan i filmen. Förklara för mig, snälla. Såg den på spanska, den var så sjukt bra. Lite läskig dock, men jag är mesig. Spelat x-box med brorsan. När jag är här är det typ som att ta semester från allt. Saknar dock redan min andra halva. Men det brukar gå om tror jag? Jag är så himla kär, vi är verkligen bästa vänner. Han finns alltid vid min sida på alla sätt som en riktig vän ska.. Det betyder så mycket för mig att ha hittat det. Om man hittar det hos en så ska man hålla hårt i personen.

See you. God jul förstås.

En tanke.. irriterade resenärer säger om tågtrafiken "det har ALLTID snöat på vintern, de BORDE kunna hantera det här".

Jag säger "det har ALLTID blivit såhär, kanske ni BORDE veta att tågen blir inställda".

Hehe. Det är ju såklart hur kasst som helst att de inte kan hantera snö (gör mig så himla konfunderad!?) men å andra sidan skulle jag never ever ever sätta mig på ett tåg när jag vet hur otroligt dåliga de är...

Jaja, nu ska jag ha en underbar julhelg med min familj och skita i allt annat.

Thoughts on..

yesterday... Jag började att stå i baren men kände mig osäker och vi kunde inte blanda mojitos vilket är min specialare. Många frågade efter att jag skulle blanda något gott till dem, men jag kan ju inte så många drinkar. Det är så himla individuellt vad man gillar. Kan kanske inte direkt göra en rom&cola eller en pina colada till vem som helst. Anywho, tyvärr testades inte mina skills så länge utan jag skickades ut på golvet för att plocka glas. Det kan jag i alla fall efter tre månader av glasplockande. Och hörreni, det är inte så himla lätt som det låter. Krävs lite vana för att kunna bära så många som möjligt. Måste få känna mig lite duktig ;) Men det var en helt okej kväll. Märkte av hur pass tungt och jobbigt det är, inte konstigt att jag var i så bra form i somras. Killarna var helt galna också. Inte många av kvällarna på cuba som kunde mätas med igår faktiskt. Kände mig lite som en löpande hontik.

Haha.

Julklappar.. I år räknade jag ut att jag lagt ner nio timmar att handla klappar. Och då har jag inhandlat 8 stycken. Det har tagit sån förbannad tid, för jag har inte hittat det där klockrena som jag letat efter. Är lite halvt tveksam till de flesta klappar, om personen kommer gilla det. Har ju såklart försökt köpa det som passar personen bäst men det är svårt som fasiken ibland. Den enda klapparna jag är hundratio procent säker på är brorsans samt morfar&mormors, brorsan kommer bli så glad :D Och mamma också, men hon önskade sig det så det är ju lite fusk kanske. Alltid roligare när man hittar något klockrent som personen inte önskat sig. Men man kan inte ha lika tur varje gång? När jag lagt ner nio timmar skulle jag säga att jag gjort mitt bästa.

Gossip girl.. Vilken bra säsongavslutning. Var lite orolig att man skulle bli lämnad "hanging there" med ett abrupt slut för Chuck och Blair eller något annat fasansfullt men nej, allt blev frid och fröjd. Chuck och Blair har inte fått varann, men det är ganska lugnt sålänge de båda vet att de älskar varann. Nu hoppas jag innerligt att tomten kommer med säsong 1 så jag kan frossa innan nästa säsong börjar på tv.

Internet... Mitt förbannade internet blinkar grönt hela tiden. Det har inte gått om på två veckor nu. Tror det betyder att det inte finns 3G-nät utan endast 2G, men man kommer knappt in på hemsidor. Hur kan 3G komma och gå? Antingen finns det väl i området eller inte?

Seinfeldt.. Så sjukt bra serie. Pojkvännen köpte ju alla säsonger, han har typ 20 skivor. Det är så skönt att krypa ner i sängen och kolla på Seinfeld tills man somnar. Så udda serie faktiskt. En annan bra serie är den jag aldrig minns namnet på.. Big bang theory. Den startar nu så nu ska jag dra härifrån.

Seee you!

Nervis lördagkväll

Tjolahopp! Har pluggat super som vanligt den senaste månaden. Ibland blir det lite små gnabb mellan oss men vi håller ut för att skapa en jävligt bra uppsats :D Och när allt kommer till kritan så tycker vi väldigt mycket om varann haha. (tror jag, jag kan vara ganska jobbig kanske...). Nu är vi snart klara med spektaklet. Är så stolt. Men vi har två dagar till och sen blir det finslipning efter jullovet. För lov kan vi ha, jihoo för det!

Mitt internet har inte fungerat bra på hela veckan, när jag försökt. Blinkar grönt igen och är segt som satan. Ikväll ska jag jobba i baren då det är Latinnight på Restaurang F. Ska bli himla spännande, men är nervös. Har dock försökt helgardera mig genom att skriva ner flera drinkrecept på ett fuskpapper. Nu ska jag bara se till att hitta alla saker, har ju aldrig jobbat på F tidigare. Men det ska bli jätteroligt!

Grinchen på tv. Min älsklingsfilm innan. Haha jag blev kallad grinchen av brorsan. Avskydde julen innan. Men det var i tonåren när allt var svart eller vitt, då jag ännu inte insett att man kan ändra traditioner och skapa sin egen kultur kring saker och ting. Det kan handla mer om kärlek och familj om man vill och inte bara om komers, som vissa andra får det att kretsa kring. Nu älskar jag julen. Jag älskar att ge fina saker till mina nära och kära och framförallt att spela massa spel och umgås med familj och släkt. Ska bli så härligt att komma hem till de nästa vecka. Det var längesen jag var där! Ska stanna en hel vecka, sjukt underbart :)

Det är inte så värst mycket mer som har hänt. Jag har mest bara pluggat och på kvällarna tagit hand om hem och marsvin, samt pojkvän :) Är så glad över oss.. ♥

Det ska bli så skönt när julen kommer, vill slippa stressen och bara slappna av. Nu ska jag gå och locka håret litegrann och förbereda mig inför arbetspasset.

Hoppas ni alla mår bra!

Tredje advent

Igår var jag på 3-årskalas hos Jessie. Väldigt trevligt och mysigt med barn som sprang och busade. Kändes vuxet att gå på vänners barns kalas! Efter kalaset och städningen drog de flesta tjejer hem till Mia för en spelkväll. Riktigt mysigt och roligt att sitta i hennes vardagsrum med tända ljus och spel och läsk&chips&choklad.

Ja, det var en toppendag! Nu är snart helgen slut.. Om en kvart är det Gossip girl. Har köpt godis, mm. Men har inte ätit middag än. Frågan är om jag pallar? Tror det blir havregrynsgröt idag. Ska gå och fixa det innan programmet börjar. Har tvätt i maskinen också. Fan , alltid tusen grejjer att göra. Men Gossip girl på söndagar klockan sju är hugget i sten!

Imorgon blir det julbord med Carro och Elmi, som en paus i plugget, DET ska bli underbart gott. Hoppas de har vegetariska prinskorvar och köttbullar. Är en sucker i prinskorvar.

Hörs när vi hörs.

En vecka

En vecka sedan jag skrev nu. Lite saker som hänt (förutom att jag pluggat hela dagarna).. Flyttat hem till Dilshad för tillfället, ska flytta hem igen imorgon. Träffat Linn och sett Gossip girl, varit på Oslipat med Carro. Snart är det tredje advent och då ska granen in och kläs, mys! På måndag blir det julbord med mina pluggkompisar, som paus i uppsatsskrivandet. Finns vegetariskt, tummen upp! Blev inget Mosaik med Sofia förra veckan, då det snöade. Vi hoppas att vi kan ta igen det snart.

Mitt hår har växt som sören, jag njuter i fulla drag, ska ju odla riktigt långt :D

Annars har jag som sagt bara pluggat. Känns som det är lite tid. Marsvinen får inte så mycket tid, men jag försöker att de ska gå ut och springa så mycket som möjligt varje kväll. Föräldrarna har jag inte sett på ett tag, facebook och blogg ska vi inte tala om. Går in på face kanske var fjärde dag.

Men det är bara till jul sen har jag loov. Och sen två veckor efter lovet ska uppsatsen in. Men det blir bra hörrni. Pluggar sex timmar varje dag och har inte tröttnat det minsta!

För lite tid

Jag är grymt kass på att blogga just nu. Är grymt kass på allt som kräver tid faktiskt. Sitter aldrig längre vid datorn på kvällarna när jag kommer hem. Har glömt betala en räkning med 15 dagar, glömde skicka in uppgifter till skatteverket med en vecka och glömde avsluta min prenumeration på Veckorevyn, så jag fick hem ett lösnummer som jag inte heller öppnade. Där i låg ett inbetalningskort för just det numret, vilket jag inte sett och fick nu betala 65:- för ett enda nummer. Gosh.

För. lite. tid. Plugget går bra, vi hade möte med vår handledare och fick många värdefulla tips. Vi håller just nu på att leta i Sverigedemokraters bloggar och analysera materialet. Igårkväll träffade jag Dilshad, första kvällen på ganska länge som vi var hela kvällen. Vi ordnade hans lägenhet, som nu är målad. Superfin! Sen gick vi ned till kvarterskrogen och åt pizza. Mysigt. Idag är det torsdag och jag ska träffa Sofia ikväll. Vi ska gå till Mosaik och äta lite tapas. Där ska vi träffa Melissa för hon jobbar idag så hon får servera oss, hihi. Sen är det helg och då hoppas jag att jag kan slappna av och komma ifatt med livet. Inte livet kanske men alla yttre omständigheter som vill komma in i mitt liv. Haha.

Vi hörs alla vänner :)


RSS 2.0