Mitt 2009

Jag brukar ju alltid göra en liten sammanfattning och ha lite tankar om året som gått... Om 2009 ka man säga att det har varit ett väldigt händelserikt år med en massa förändringar. Tråkigt nog har det hänt några dåliga saker detta året som verkligen påverkat mig. Men nu ska man tänka på det roliga så här kommer de roligaste sakerna som hänt under året:

- Londonresa med Madu i april
- Massa roliga tjejfester i våras
- En väldigt rolig sommar på Bistro
- Flytt till Arlöv och en hel massa ny tid med älskling
- Ta hand om sitt hem - sjukt kul.
- Ett flertal utflykter med mormor&morfar
- Tältweekend och roadtrip till Stockholm med lovi i augusti
- En rolig tripp till Göteborg med mamma i höst
- En jul som var helt underbar, både pyntningen, familjestunderna och själva julafton.
- Lärt känna några nya helt underbara vänner som förhoppningsvis kommer finnas hos mig även 2010

Det är det som jag tänker på rent spontant :) Alla tråkiga saker som hänt har bara gjort mig starkare. Och det tråkigaste var att Shelly somnade in. Älskar dig mer än allt.

Mitt nyårslöfte inför 2010 är att göra mer saker, även ensam, så att jag inte sitter hemma så mycket bara för att jag inte har någon att vara med. Inte slösa livet så :)

Lugnt nyår

Igårkväll var Linn här och vi spelade spel och åt lite gott. Jag hade dukat upp massa frukt men även choklad, gäller att passa på att bjuda med tanke på hur mycket jag fick av Dilshad. En halv aftereight slut nu i alla fall! Det var en trevlig kväll!! När hon hade gått så började jag må skitkasst och Dilshad kom och tog hand om mig sen lite senare. Idag har jag bara vilat hela dagen men det blir ingen fest för mig ikväll.. Orkar verkligen inte. Jag är väldigt förkyld, trött och hängig.. Hade inte orkat ut och festa, träffa massa folk och ha energi. För jag har ingen hehe.. Men men. Så kan det gå.. Dilshad ska komma hit och vi ska ha myskväll med lite gott, blir kanske någon drink också och en film. Sen har jag perfekt utsikt över raketerna från min balkong här på sjunde våningen. Ser ut över fältet där alla skjuter så det är perfekt. Jag är inte så jätteledsen över att det blev såhär, ska inte klandra mig själv. Får festa en annan dag. Har mer dåligt samvete för min älskling, att han inte ska festa.

Men jag ska se till att vi festar snart istället med samma folk som från idag. Jaja, jag hoppas att vi får ett fint nyår även om vi är ensamma.

Men det som betyder något för mig är att Dilshad finns vid min sida på nyår, sen kvittar resten.

GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni alla har en riktig rolig kväll och akta er för raketerna!

Tired of food

Jag vet att man inte ska säga detta när man bor i den välgödda delen av världen... men.

Jag hatar mat. Jag hatar att laga mat, hatar att äta mat. Inget är gott längre. Är inte hungrig. Det känns som en mil till affären nu när det är vinter. Tar minst en halvtimme om jag ska gå och handla för affären är så stor och kön är så lång alltid. Känns som att alla rätter jag kommer på ska innehålla matyoughurt eller matlagningsgrädde. Sådana saker jag inte har hemma, eftersom det är färskvaror. Har en massa grönsaker och även vegetariska kötträtter så att säga, men ingen god sås eftersom jag ju inte har matlagningsyoughurt. Det är så tråkigt att laga mat att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Det jag kan laga idag är spaghetti med sojafärssås. Är inte sugen på det. Men det får väl bli det. Måste handla. Ska nog tigga till Linnsi när hon kommer med bil om vi kan gå och handla. Handlade igår men handlade ju inga mejeriprodukter! Gahh. Varför kan man inte få äta typ paj, choklad eller bullar och få alla näringsämnen och inget fett? Fan vad gott det hade varit.

Jag har max 500 meter till affären...


Plugga eller H&M-katalogen?

Det är frågan!



Varför åh varför brevbärare? Kunde du inte kommit med Dilshads julklapp istället?? Grr.

Näst sista dagen på året!

Idag vaknade jag av ett samtal från min kära pojkvän. Han hade varit ute ett ärende och ville komma hem till mig med frukost. Det tackar man inte nej till! Så jag klev upp och tog en dusch innan han kom, stank nämligen av brun utan sol och hade ett trolligt hår som resultat från gårdagens våffling och tupering och flätning.

Så det blev en trevlig förmiddag för mig! Nu är klockan 13:13 och jag ska plugga på tentan innan Linn kommer ikväll. Fyfan vad segt, vill bara ha det överstökat. Men det är mitt fel ju som inte gjort det innan. Ska sätta på lite kaffe och ta lite gott. Köpte bara nyttiga saker från affären igår! Ska försöka äta mer nyttigt. Köpte torkade aprikoser, som innehåller en massa järn! Jag handlade även apelsiner och clementiner samt russin och vindruvor. Gottans! Sen blev det squash och morötter som jag får laga något med. Har blivit så lat.


Mitt hem efter julen

Det har smugit sig in några nya saker i min lägenhet nu efter julen.


Tre ljus som jag fick av mammi


En tavla med en egentagen bild pryder nu väggen


En kristallljushållare som jag fick av mammma när vi städade hennes skåp



Koppar som varit farmors som jag också fick när vi städade ur mammas skåp. Hon använder inte dem.


Fyndat



115:- Vero Moda


Lång löpare från Hemtex outlet, 15 :-

Shoppingrunda

Det blev inte mycket till mig idag inte. Vi var på Center Syd. Hittade en riktigt fräck tröja från Vero moda, visar imorgon i dagsljus! Det var i alla fall kul att titta lite i affärer med honey och vi åt god mat. Jag åt indisk spenatgryta med någon sorts ost, kryddor och lök med ris. Väldigt gott. Ville äta nyttigt. Han tog pizza och jag åt av den också o han av min höhö.

Dilshad ska snagga sig imorgon. Hujedamej. Jag har tjatat att han ska klippa sitt jävla rufs men han vill inte för "det växer ut så snabbt" - som ni märker har jag ingen fåfäng pojkvän. Så sa han då att han bara klipper sig om han kan snagga sig för då växer det inte ut så snabbt. Hjälp. Han kanske passar i det, hoppas det! Normalt sätt gillar jag inte alls killar utan hår. Hoppas det är fint.

Provade klänningen till nyår. Jag har verkligen gått upp i vikt. Fått mycket bredare höfter och även mage känns det som. Konstigt. När jag ser kändisar med kurvor tycker jag att de är sjukt sexiga men när jag ser mig själv i spegeln börja få mer kurvor så blir jag rädd. Jag ska njuta av dem har jag bestämt mig för. De flesta tycker ju att det är sexigt med kurvor, dessutom inbillar jag mig nog att de är så stora som jag tror. ;)

Dilshad stannade kvar hos mig när vi kom hem. Vi hade kul som fan. Hittade på ett eget spel, något slags pictionary, sen letade vi efter spel på internet. Måste ha fler för att variera, vi spelar ju varje dag typ. Men vi hittade inget direkt.. Sen flätade han mitt hår. Han är sjukt duktig på att fläta, tror det är bara för att han är mer hårdhänt än tjejer så de blir bra. Sen gjorde jag mitt hår till trollhår och tog på mig en knallgrön och en knallblå ögonskugga för att visa. Såg sjuk ut.

Har varit en mycket rolig dag med hjärtat mitt!


I somras på ett glasscafé i Västra hamnen

Mer än livet



På grund av att en av mina vänner förlorade sin hund för någon vecka sen tänkte jag passa på att dela med mig av några saker som hjälpte mig otroligt mycket när jag var tvungen att låta min baby Shelly somna in.

Först och främst tycker jag att det lättar väldigt mycket om man tror på något mer än livet. Att den man älskar inte ligger död i marken, för den tanken är helt förskräcklig för mig. Det underlättar ju om man har haft en annan älskling som gått bort, som även sitt djur har älskat, då vet man att de kommer att ses igen, att den första älsklingen möter den nya i vad den nu än finns bortom livet. Jag tror på Rainbow bridge, sagan om var älskade husdjur hamnar efter livet hos dig. Det är en helt otrolig plats där alla djur som blivit älskade och varit tvugna att lämna sin matte eller husse här på jorden hamnar.... Alla djur är vänner där, det är en stor stor grön äng där det finns mat och vatten för alla. Där är alltid varmt och skönt och de är trygga.

En del av bearbetningen med sorgen är att tillåta sig att vara ledsen så mycket man vill. Jag gjorde en video till Shelly med en fin låt som gjorde att jag tänkte på henne, nämligen I dont wanna miss a thing med Aerosmith. Jag satte massa bilder på henne och på oss tillsammans och det blev en väldigt fin film. Det kändes jätteskönt att göra den filmen, så det är något jag verkligen rekommenderar om ni kan det programmet det vill säga.

Tänkte berätta denna sagan nu och jag hoppas att ni tar den till er som jag gjorde...

Just this side of heaven is a place called Rainbow Bridge.

When an animal dies that has been especially close to someone here, that pet goes to Rainbow Bridge.
There are meadows and hills for all of our special friends so they can run and play together.
There is plenty of food, water and sunshine, and our friends are warm and comfortable.

All the animals who had been ill and old are restored to health and vigor; those who were hurt or maimed are made whole and strong again, just as we remember them in our dreams of days and times gone by.
The animals are happy and content, except for one small thing; they each miss someone very special to them, who had to be left behind.

They all run and play together, but the day comes when one suddenly stops and looks into the distance. His bright eyes are intent; His eager body quivers. Suddenly he begins to run from the group, flying over the green grass, his legs carrying him faster and faster.

You have been spotted, and when you and your special friend finally meet, you cling together in joyous reunion, never to be parted again. The happy kisses rain upon your face; your hands again caress the beloved head, and you look once more into the trusting eyes of your pet, so long gone from your life but never absent from your heart.

Then you cross Rainbow Bridge together....


http://www.indigo.org/rainbow/ - denna dikt i animerad form. otroligt fint.


New moon

Igårkväll var jag på bio med Malin&Madde. Vi kollade på New moon. Den var SJUKT bra!! Mycket mycket bättre än ettan verkligen. Det hände så mycket mer och allt som man villle skulle hända hände. Slutade sjukt romantiskt.

Asså om ni inte sett de två filmerna, Twilight och New moon så måste ni verkligen se dem! Jag ville inte se dem innan för jag gillar inte vampyrer eller sience ficition men grejjen är att det är som en kärleks/ungdomsfilm fast med en vampyr i hehe. Och sen är det ju klart lite sånt övernaturligt men det passar in, det är inte overkligt faktiskt. Åh vill se den igen.

Sjukt kul att gå med Malin&Madde också. Man har lite roligare när man är tre än när man är två. Bara det att det oftast inte funkar i relationer där man är tre vänner. Men i och med att de är systrar är saken lite annorlunda :D Kul kul. Nästa gång vi ska ses är på nyårsafton. Ska dit lite tidigare och hjälpa till att pynta. Sen blir det fest hela nattten!

Idag ska jag&min älskling och shoppa på rea på Center Syd. Jag ska köra dit hihi. Kör ju aldrig längre sen jag sålde min bil. Aja, peace out.

Dagens tips. Om du vill bli på glatt humör på morgonen, sätt på popmusik. Något som du gillar. Jag satte på ace of base en morgon, A-teens en morgon och så vidare. Sån musik man kanske inte lyssnar på annars men som man blir glad av och jag var glad hela dagen igår! :)

Vackra Bella i New Moon.
Sofie, vet ej om du läser, men jag tycker Bella påminner väldigt mycket om dig! I denna andra filmen i alla fall, miner och ansiktsuttryck hehe.

Nytt utseende

Jag är inte 100 proent nöjd med detta utseende på bloggen men det får duga for now, har ingen fantasi. Hoppas den duger för era fina ögon för tillfället.

Julen städas ut!

Här blir det lite blandade saker i detta inlägg. Igår vaknade jag med förbannad huvudvärk och fick näsblod o var förkyld som satan. Men när jag satt och åt frukost ringde Malin och frågade om jag ville hänga med dem till stan och shoppa lite, kunde inte säga nej - såklart!! Jag hade tvätttid igår, men med våra nya maskiner tar tre maskiner bara 1,5 timmar. En baggis! Så de hämtade upp mig efter en timme och medan jag var iväg var tvätten i torkrummet, hade tid till 17 där. Hur bra som helst!

Vi gick i triangeln. Jag hittade inga kläder men köpte ett par högklackade skor på rea. Malin har sagt att hon ska lära mig gå i högklackat hehe. De här är första steget, sen blir det högre skor. Niice :) Jättetrevlig eftermiddag, hann med hur mycket som helst! Men jag hade en stor huvudvärk när jag kom hem så det blev soffan ett tag och huney kom. Till slut gick huvudvärken om och vi spelade lite spel och han åt kex med ost. Snackade som alltid. Vi pratar alltid jättemycket, filosoferar tillsammans, pratar om djupa saker. Skönt att ha någon att göra det med. Jag tänker mycket om livet och livets gång, vänskap, relationer, beteende och sånt. Mycket intressant tycker jag.

När Dilshad gick runt nio hade jag så mycket energi att jag började städa ut julen ur min lägenhet. Strök mina andra gardiner och hängde upp dem, packade ner alla julsaker i en låda och satte fram lite andra saker, dock inte allt för det är i källaren, dit går man inte när det är mörkt ute! Buuuh. Sen vid halv tolv när jag satt vid datan fick jag ett sms av darling att han ville komma igen haha. Så han kom igen och vi kollade på Mina jag och Irene och myste.

Hes addicted to me ;)

Idag blir det att göra det lite fint här hemma igen och jag får förhoppningsvis en hylla av love som jag ska ha på balkongen. Hörs sen!

Julen i bilder

Spel med familjen på julaftons dag



Kusinerna Charlotte, Jennie och jag


Jag, Jennie och My spelar galenpanna HAHA


Jag med julklappar i julklappsspelet


Jag&tomten :D


Me n bro


Min underbara mamma! (som hatar att vara med på foto)



Jag&mamma spelar roligt spel - brainstorm. haha fulade oss med glasögonen man ska ha på sig.

Things I gave.

Tänkte berätta vad jag gav i julklapp i år!

Till min bror gav jag en väggklocka med ett rockband, han blev skitglad.
Mamma fick ett par gosiga inneskor från hemtex, en beige och rosa sjal från h&m och en tavla från mig med en egentagen bild på snäckor formade som hjärtan.
Pappa fick en skrivbordsstol från mig&brorsan och även en bok "Svenska mord".
Till morfar gav vi alla barnbarn en DVDspelare och två filmer "Flicka med pärlörhängen" och "Public enemies".
Mormor fick ett par örhängen-clips (för hon har inte hål i öronen och man brukar aldrig hitta sådana clips). Guldiga med små "diamanter" sen fick hon och morfar även en kalender med oss barnbarn i, sådan man kan beställa från fotohemsidor.

Sen gav jag&mamma även en surprise present till min yngsta kusin, ett par rosa ljushållare och en rosa kudde, för hon vill göra om sitt rum till rosa.

Älskar att ge!! (när man vet vad man ska ge, annars är det inte kul)

Sofies julafton

Igår var verkligen en av de bästa julaftnarna någonsin. Det heter aftnar för jag säger det. Skitmysigt! Först på dagen umgicks familjen. Började med en stor frukost med pannkakor, olika kötträtter som inte jag äter, typ skinka och bacon, sen smörgås och glögg. Gott! Lite paket blev det då, för vi fick ett spel som de nog ville ge oss på morgonen  för vi skulle spela det under dagen. Trivial pursuit. Spelade det i cirka två timmar på eftermiddagen! Svårt som fan, fastnade på "Sport och fritid"-kategorin. Kan ju verkligen noll om sport.

Sen efter Kalle anka och upp-piffning så åkte vi till mina kära kusiner här i byn, dit även mormor&morfar, deras mormor&morfar och vår andra kusin kom, även deras morbror. Så vi åt gott (man kan få ett gottgott julbord även utan kött, klart det underlättar om man äter fisk men ändå). De hade gjort sushi som var supergod, väldigt mkt godare än sushi jag smakat ute på restaurang/sushiställe. Sen blev det lite spel, Galenpanna, skrattade mycket och fick se min yngsta kusin glad och skratta, vilket var helt fantastiskt roligt! Julklappsspelet sen, skitroligt.  Jag vann en fin handduk med tomtar, en tomte man ska ha i en blomkruka och något mer som jag inte minns. Kul när det finns vissa paket som alla bråkar om. Julklappsspelet går ut på att alla gäster köper 1-3 paket var, får man bestämma innan. Grejjerna ska kosta 10-20 kronor och sen slår man in dem och lägger alla på bordet. Alla ska sedan turas om att slå tärning, 1 eller 6 ger ett paket. När alla är slut sätter man en klocka på okänd tid, börjar slå igen men nu får man ta paket från varandra, så vissa tar alla paket och sen finns det vissa paket alla bråkar om, jättekul är det.

Sen blev det gröt och lite senare kom tomten, min bror. Skitrolig tomte är han! Fick massa fina saker, roligt att se sina kära öppna paketen också. Varje år tycker jag att jag får alldeles för många julklappar, för mycket pengar, men men bara att vänja sig för det går inte att säga att man inte behöver så mycket. Nästa år ska jag kanske önska mig något dyrt. Önskar mig oftast billigare saker för att inte få dåligt samvete men det som sker är bara att jag får desto mer saker...haha. Men jag förstår dem, för det är kul att ge till dem man älskar!!

Idag är det juldagen och jag&mamma har rensat i hennes skåp, där vi fann många omoderna saker som vi ska skänka till loppis. Hon behöver mig när hon rensar! Annars sparar hon lite onödiga saker. Sen fick jag vissa saker som hon inte vill ha. Jag fick en otroligt vacker servis som min farmor har haft innan och den är precis min stil, gammaldags med blommor och guld, men mamma gillar inte alls den stilen. Sen har vi spelat ett spel jag fick i julklapp, skitkul är det. Ska äta snart, är hungrig som en varg.

Ikväll blir det Shrek den tredje och julmys!

Massa foto kommer när jag kommer hem till mig!

Värt att tänka på



Själviskhet är inte att leva som man själv vill,

utan att tvinga någon annan att leva som man själv vill.


Med det sagt - lev alltid som du själv vill och inte på något annat vis :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

GOD JUL ALLA SÖTINGAR!

Kommer inte blogga något imorgon på julafton men jag hoppas ni får en underbar dag!

Ta hand om er och de ni älskar, själv ska jag mysa rejält med släkten och familjen och ha göörkul! Massa juliga pussar på er!!

Lille julafton

Hej tomtegubbar slå i glasen ;)

Myskväll igår
Igårkväll hade jag gjort riktigt romantiskt hemma för Dilshad skulle komma. hade dukat med vit duk och vinglas och tända ljus i vardagsrummet, satt på en tänd brasa- video i min DVD. Skitcool, vet ej om ni sett sån? Tv:n ser ut som en öppen spis. Och sen romantisk musik. Ostbricka som vi älskar. Tyvärr blev kvällen avbruten i en big fight, helt galen för ingenting. Men seen kom han igen efter några minuter och vi insåg hur löjliga vi var haha. Skitkonstigt vilka pyttegrejjer man kan fighta för. Så vi kollade på film och han somnade i min famn, sov där en timme och mer, medan jag kollade på Scrubs och Animal planet!!

Early gift
Så död som han var så sov han hos mig och imorse öppnade jag hans julklapp som bestod av en jävla massa choklad. Jag som ska börja träna för att sluta vara så onyttig. Där var nog tre chokladkartonger, en after eight och en noblesse och sen en chokladkaka. Haha han hade till och med rimmat, väldigt sött :D

Home with the family
Efter en lång frukost så kom så småningom min mor och knackade på. Vi letade lite efter vinterstövlar till mig för båda mina läcker in, som ni hörde. Jag vill inte bli sjuk och vintern (slasket) är långt. Hittade ett par på Skopunkten som jag hoppas blir bra. De var helt ulliga innuti - great! Nu är jag hemma hos familjen och jag&mamma har gjort julgodis (ja jag ska befetta mig riktigt) och vi har klätt granen. De är sena här hemma, de ville vänta så jag kunde vara med. Och den blev superfin :D Mamma fick hindra mig från att hänga i allt fult vi har i lådan. Röda kulor med tomteansikten på och några roliga tomtar. Men förr var det värre, då hade vi massa fult konst som jag och Henrik hade gjort när vi var små.

Såå nu ska jag säga adios till er. Sleep tight so you dont hear santa

Update: Julkort

Igår kom brevbäraren med två julkort :D Från mormor&morfar och från min moster med familj. Min moster hade kort från Kattkommando syd. Skitbra initiativ av henne!!

Så nu ska han bara komma med Dilshads present också. Vi ska fira jul idag innan jag sticker till familjen och hans klapp har inte kommit än :(

De sitter på kylskåpet :D



Icke att förglömma julkortet från Burlövs bostäder !


Cars iz problemz

Igårkväll hade jag en askul kväll hos Malin&Madde, Vi kollade på twilight med gottis. Den var fan bra, trodde jag inte! hehe vi ska se tvåan nämligen så jag var tvungen att se ettan först ju. I mellandagarna blir det bio! Sen satt vi och snackade massa. Så himla underbart roligt. Tycker så mycket om dem redan :)

JAJA sen när jag skulle hem så hämtade Dilshad mig och vi körde till en mack lite längre bort för hans däck hördes konstigt. Värsta punkteringen jaa. Försökte få tag i saker från macken men hon hade inget, sen ringde vi Malins kille (som är Dilshads kompis) för han hade varit ute o kört bara en stund innan så han kom efter kanske tio minuter. Men han hade inte de rätta sakerna för de har totalt olika bilar, så han fick efter en stund köra hem igen för att hämta några andra saker. Mina fötter sved som fan för jag hade stått ute med dilshad i kanske 20 min och då hade mina skor läckt in, så även om jag satt inne i bilen sen (kunde ju ändå inte hjälpa till, kan inget sånt om bilar) så hade jag skitont i mina kalla tår. När jag kom hem sen så hade jag så ont i halsen att jag inte ville svälja. Vilken upplevelse haha. Sånt händer aldrig mig, men sånt händer Dilshad. Lite kul kanske att man får lite otursupplevelser då o då!

I och för sig hade jag otur igår, men det är mer klantighet än otur. Jag glömde min tvätt i torkrummet och kom ner där tio minuter för sent. Våra lås är elektroniska så det är bara den unika personen som bokat som kan öppna dörren. Så gick jag till displayen och tänkte se om jag kunde boka den tiden som var efter mig, men tiderna brukar vara upptagna flera dagar framåt egentligen.MEN den tiden var ledig så jag bokade den så kunde jag komma in och hämta min tvätt. HAHA. Otur och tur i samma situation.

Nu mår jag bättre i alla fall, efter en lång sömn med mycket kläder på mig. Ska städa lite här och gå ut med soporna, behövs!

Tracker

Ja, jag alltså. Såhär kan det se ut i Dilshads mobil när jag har tråkigt och är hemma ensam...

1. Godmorgon sms. Typ jag mår inte så bra idag, nu ska jag tvätta. pusspuss
2. Ta hem borren idag tack
3. Haha vilken taskig kommentar på bloggen blablabla
4. Vill ha ditt sällskap
5. Kan du inte skicka något gulligt sms under lunchen??
6. Åhh vilket gulligt sms,  *kärleksgrejjer*
7. Det är hundutställning, datum1, datum2 osv osv.
8. Längtar.

Och jag fick två sms haha. Stackaren va?

voff!

Jag har en favoritras inom hundraser och den är Dilshads också. Vi drömmer om att skaffa en liten Raul, en pomeranian. De är så sjukt söta. Här får ni se valparna och sen kommer några vuxenbilder, men dessa hundar är ju såå söta som valpar och vuxna. Vill ha och gosa med och leka med och ta hand om ♥








Vuxna:



Titta den till vänster, den är såå gullig

Vet inte vilken färg dock, vilken vill du ha älskling? I och för sig ska vi skaffa två för det är synd att ha en hund bara.. Så det blir en svart i alla fall love! :)

Den 20 mars ska vi kolla på utställning, åh lång tid kvar men det kommer bli så sjukt underbart, som sist. Kakan, det lilla hjärtat. Så sjukt underbart att få klappa henne!


Dilshads egentagna bild, min sko där i hörnet til vänster :P

Pluggar

Jag beslutade mig för att plugga idag, vill helst inte behöva plugga tenta alltför mycket när min älskling är julledig sen ju! Men lyssna på denna meningen:

Omedvetenhet om känslomässiga signaler på grund av ovana vid introspektion och bristande kunskap om känslor som kunskapsförmedlare.

Sug på den ni.

Som tur är finns dessa meningar mer utförligt beskrivna och när jag läst förklaringen 2-3 gånger börjar det klarna vad det handlar om. Måste ju skriva tentan så jag förstår, inte babbla på om något jag inte har en aning om haha.

GLAD

Inatt kollade jag på White chicks som började typ vid halv ett eller något. Bäddade i soffan och låg här och myste. Men började må lite dåligt då, frös, hade ont i halsen. Idag när jag vaknade kände jag mig likadan, skulle upp tidigt och tvätta. Efter jag lagt in tvätten i maskinen kokte jag nyponsoppa och gjorde mackor och satte mig framför How I met your mother och nu mår jag lite bättre, efter en dusch också.

Får absolut inte bli sjuk nu, ska till Malin&Madde ikväll och sen är det ju jul snart och dåå är man inte sjuk.

Är glad idag, jul snart, har ett såå himla roligt liv just nu känns det som :)

Hörs sen!

Min middag

Här ser ni min middag idag!

Linn kommer om några minuter och jag ska börja diska nu. Ha en bra kväll!!

Brevbäraren gått vilse?


Jag börjar undra om det är något fel i posthanteringen här... Har fått två julkort endast, hello? Min första jul i lägenheten och jag får inga julkort? Har fått från familjen och från kusinen My. Och jag som skickade 9 stycken! Inte ens mormor&morfar har jag fått ifrån. Dessutom har jag inte heller fått Dilshads julklapp som skulle kommit för ett tag sen tycker jag.

Snälla brevbäraren sluta kidnappa min post!!


Old pyjamas

Vet ni hur länge jag haft dessa byxor?



Mönstret närmare! Nallar är det.

Jag sydde dessa i högstadiet, kan ha varit i åttan. Så med andra ord har jag haft dem i 8 år!! Herregud det hade jag inte ens räknat ut innan jag skrev detta inlägg. De passar fortfarande lika bra, så utsidan har inte förändrats så hemskt mycket, men insidan har! :) När jag gick i åttan var jag ganska blyg, vågade inte säga ifrån, kände mig inte speciellt vacker. Nu har alla de bitarna förbättrats. Tänk vad man förändras genom åren? De största grejjerna som har förändrats med mig är väl...

- Innan tyckte jag inte om julen alls, nu älskar jag julen. Jag tyckte det var för kommersiellt och girigt, men det gäller bara att hitta sig själv i traditionen :)
- Innan hatade jag snö, nu älskar jag snö. Det är ju ändå vinter det mesta av tiden i Sverige så lika bra att gilla det!
- Innan gillade jag inte alls släktkalas/träffar och nu älskar jag att träffa släkten.
- Jag har väl alltid haft åsikter om allt sen jag kunde snacka (tro mig!) men nu accepterar jag andras syn på saken mer än jag gjorde innan och kan även se det från andra perspektiv.
- Innan hade jag ett jävla humör! Nu försöker jag lugna mig och tänka efter lite, men när den röda perioden är igång finns det inget stopp ;p
- Innan gillade jag inte djur speciellt mycket, var rädd för typ alla djur. Idag ÄLSKAR jag djur, jag lever för djur.

Så MYCKET har förändrats hos mig, men allt är positivt, som tur är :D Jag tror att när man är yngre så ser man saker så som andra har bildat dem och därefter bestämmer man sig för om man gillar de eller ej, men när man blir äldre så inser man att man själv kan bilda alla saker efter hur man själv vill och då börjar man gilla fler saker :)

No drunk

Fyfan vad roligt jag och Dilshad hade igår! Han kom vid åtta och vi började blanda drinkar och tog en ouzo till start. Efter en stund började vi sjunga singstar, skitkul. Vi har typ fyra olika spel, spelade Rock ballads, 90´s och Pop hits. Sjöng och dansade i flera timmar till sist var jag illamående av all mjölk i magen så vi gick ut en runda och var ute en stund i snön. Det snöade väldigt mycket, hur mysigt som helst. Vi är verkligen bästa vänner, fan vad roligt vi har tillsammans :D

Han ville se mig full igår men jag blev inte alls full haha. Tror inte man kan bli full på orgasmer? Baileys har ju bara 17% alkohol.. Hmm. Såklart man kan bli full på det, men svårt eftersom jag inte tar jättemycket sprit, det ska ju vara gott (inte alldeles för starkt)!! Jag drack i alla fall tre och en halv drink och en ouzo och jag var inte lullig ens. Lite synd. Hmm vet inte vad jag ska dricka nästa gång för att bli påverkad. Får kanske dricka baccardidrinkar istället? Då blir kanske inte magen så jädra sprängd av all mjölk haha. Men men vi hade skitkul och han blev lite på örat åtminstone :P Han drack Gin&tonic, sjukt äckligt tycker jag!

Idag ska jag bege mig till köpcentrumet för att inhandla de sista klapparna, sen kommer Linn till mig ikväll. Blir nog lite julgodisbak också.


'


Snö:

Jag älskar snö. Det är så vackert när det snöar eller när man tittar ut över orörd snö. Vintern blir dessutom lite lättare att överleva om det åtminstone är vackert och inte bara kallt. Det enda jag inte gillade med snö var att man skulle borsta av bilen eller skotta sig ut, men nu bor jag i lägenhet så jag behöver aldrig skotta. Dessutom har jag ingen bil längre, så nu finns det inget som stoppar min kärlek till snön. Så, me like snow.


Såhär ser det ut utanför min lägenhet!

Doftar ljuvligt

Hämtade min parfym idag och fick även vissa testparfymer, bland annat från Bruna banani. Eller vad han heter :p ÄLSKAR mexx, den luktar sjukt gott. Sitter och sniffar på mig själv hela tiden.


Grillning i snön

Tänkte börja med att berätta vad jag hade på mig idag:
* Leggins
* Knästrumpor
* Ett par leggins till
* Jogginbyxor
* Träningsbyxor, vindtäta
* Ludna tjockstrumpor
* Långt linne
* Undertröja från underställ
* Polotröja
* Fleecetröja
* Jacka
* Mössa
* Vantar

Med den munderingen begav vi oss till Spillepengen, ett naturområde här nära Arlöv. Där satte vi oss på den medtagna filten och tände grillen. Vi var där cirka en timme och sen va våra tår stela som fan så då körde vi därifrån. Först skulle vi tanka och den sötisen köpte kaffe till oss för att värma oss.. Efter vi lämnat filmen som jag hyrde igår så körde vi till affären för att hämta ut ett paket och köpa lite mjölk (ska ju blanda Orgasm ikväll, min favoritdrink, så behöver mycket mjölk!). Tack gode gud att där inte var någon han kände i affären haha med det jag hade på mig :p

Haha här får ni se en fattig video.


Lade ni märkte till fåglarnas kacklande? Där var riktigt många fåglar!






Amning

Nu ska jag skriva ett debattinlägg om amning. Jag förväntar mig att många kommer att tycka tvärtemot, men jag uppskattar om ni försöker tänka er in i min situation och i mina argument och inte skriver anonyma kommentarer med massa dumma ord, TACK. Ömsesidig förståelse kallas det.

Vi satt och fikade igår och när vi skulle gå kom en tjej/kvinna och satte sig vid vårt bord innan vi knappt hade hunnit duka av. Så drog hon fram bröstet och började mata sin bebis. Jag tog jätteilla vid mig för det. Jag menar, där står jag med min pojkvän och håller på att ta på mig, vi har inte ens hunnit gå. Jag tycker hon kunde väntat tills vi hade hunnit gå därifrån. Dessutom tycker jag att man ska dölja sitt bröst om man sitter på ett trångt café. Det finns ponchos och andra bra saker, är inte så insatt. Det finns även en källare på caféet där hon kanske borde satt sig, istället för precis vid ingången vid fönstret, framför massa annat folk. Jag stör mig på mammor som gör så, seriöst. Okej att deras barn måste ha mat, det förstår jag. Men ett bröst är fortfarande ett bröst, oavsett om det innehåller mjölk eller inte och det tycker jag att mammor får förstå.

Jag tycker att om man måste amma offentligt så får man täcka över det eller sätta sig någonstans mer avskilt, inte inne på waynes framför fikande människor. Dessutom tycker jag det är ännu mer respektlöst att göra det framför ett par.

För att ni ska förstå varför jag känner såhär kan jag säga att jag, och säkert många andra tjejer, har haft komplex över denna kroppsdel under väldigt många år förut och jag är fortfarande känslig över att se toplesstjejer med mera, för då kommer alla de tankarna tillbaka till mig. Jag tycker inte om att se nakna bröst typ när jag är på stranden eller när jag fikar eller är på disco eller var som helst där det inte är naturligt och där jag inte förväntar mig det. Jag är extra känslig om min pojkvän är med och det beror inte alls på honom, utan på mina känslor och tankar. Det gör mig ledsen och får mig att känna mig otillräcklig när någon visar sina bröst framför min pojkvän. Spelar egentligen situationen så stor roll?? Om jag varit på en fest och dragit av mig tröjan där, hade det varit mer fel än att jag gör det framför någons kille på stranden? Som sagt är jag väldigt känslig när jag inte förväntar mig det, det kan göra mig riktigt upprörd och ledsen i flera timmar om det är som värst. Och igår gjorde det mig skitförbannad och eftersom min pojkvän inte förstod varför ledde det till att vi blev riktigt ovänner. Tills vi pratade ut om saken, men ärligt talat så förstörde det faktiskt vår eftermiddag. Okej, efter vi snackat ut så hade vi det bra igen och roligt, men det hade varit bra om vår dag inte alls hade förstörts.

Som sagt förstår jag att barnet måste ha mat, men det betyder inte att man för det första inte täcker sig och för det andra drar fram bröstet framför ett PAR. Bara för att man är mamma så betyder inte det att man ska sluta bry sig om alla andra förutom sitt barn. Jag hade tyckt det varit skönt om alla kvinnor kunde respektera det. Bara för att de inte ser sina bröst som annat än matmaskiner, så måste de förstå att det inte är så andra tjejer ser det. Bara för att en kille inte ser sitt könsorgan som något speciellt kan han inte dra fram den framför tjejer, ellerhur?

Om det inte finns möjlighet till avskild amning så kan jag förstå, men en mamma borde alltid ha med sig en poncho om hon ska ut och dessutom så fanns det i detta fallet även en källare.

Håll dina bröst för sig själv, tack.

Julklappsshopping

Igår var det en mysig dag med min pojkvän :D Han kom hit tidigt på morgonen och efter vi sovit en stund så åt vi frukost. Sen var det dags för julgodis :D Vi gjorde tryffel i två format. Den ena blev inte så god tyckte jag...  Fin men god. Tyvärr. Smakade för mycket sprit. Hade tänkt ge några till Madde som fyller år imorgon. Ja inte de äckliga, men de andra! Köpte en fin skål på Indiska som jag har lagt dem i.  Sen åkte vi in till stan och letade efter julklappar. Gick inte bra, men för det mesta av tiden så var det trevligt att vara med älskling iaf.


Igårkväll sen så var jag ensam hemma, lagade god mat, slog in julklappar och hade filmkväll med The proposal. Mycket bra film, älskar Sandra Bullock. Drack även en drink :p Kunde inte låta bli. Somnade redan elva och sov ändå till halv elva idag. Shit, varför är jag så trött?

Nu ska jag städa här hemma, sen blir det grillning i snön med Dilshad. Haha, hoppas det inte blir alltför kallt. Ikväll ska vi sjunga singstar och dricka drinkar!



Lusselelle!

Vill börja med att säga att min pojkvän är väl underbart uppmuntrande när han skriver i sin kommentar "jag tror inte du kommer vara rik efter dina studier, snarare skyldig". Tack för den, den värmde! hehe.

Idag så behövde inte honey gå till jobbet så han hämtade upp mig i Eslöv, dit jag åkte med mor väldigt tidigt på morgonen. Sen var vi hela förmiddagen innan han skjutsade mig till BIV vid halv två typ. De söta barnen gick ju Lusse-tåg idag. Gud så söta och underbara de är. Okej inte alla :p Men de allra flesta, helt underbart söta!! Lussetåget var roligt, haha. De sjöng samma sång typ 5 gånger, men de har inte haft tid att lära sig andra, många av de kan ju ingen alls sen innan och då är det rätt svårt att de ska lära sig flera när de inte kan språket helt perfekt heller. På festen sen så var det sådär. Alltså julfesten med alla föräldrar. Kändes som att det var massa smågrupper och alla talar ju arabiska. Jag och Carro kände oss en aning felplacerade och ärligt talat får man inte välkomnande blickar heller. Men sen upptäckte vi att alla ungar var i lekrummet, så då satt vi där med dem och pysslade lite. Sen kom tomten och de blev helt lyriska!! De fick även slå på en piñata. Fick förklara för Carro vad det är för något, det har man sett på amerikanska filmer, men aldrig i Sverige. Så de var vilda innan de skulle gå hem!!

Vi ska dit i januari igen och ha möte inför vårterminen. Då vill jag nog gå i syskongruppen, där det är ett antal barn som är där varje vecka och pysslar och hittar på saker utifrån olika teman. Caféet som jag varit på nu är mer bara en spontan grejj för de som vill komma. Kommer nog vara kul att få en mer personlig relation med dem, men kommer vara svårt att skiljas från de sen. Barn är ju helt underbara.

Underbart är ett ord som jag använder mycket haha. Men det säger så mycket om saker och ting :D Imorgon blir det en dag på stan med honey, han behöver inte komma till jobbet då heller, kul för mig!!

Parentes om pengar

Måste bara skriva något jag glömt skriva om. Läste på någon skvallerblogg om hur mycket Kenza tjänar per månad. Vissa månader kan hon tydligen tjäna nära 90 000 efter skatt! Det blir ju mer än en miljon per år! Förstår ni? Tänk att tjäna typ hundra tusen i månaden. Jag är så sjukt AVIS på henne. Tänk att kunna shoppa, inreda, resa och ge fina julklappar hur man vill, utan begränsningar. Som jag skulle skänkt också... 5000 i månaden till välgörenhet?

Jag kommer aldrig bli rik, för jag är god. Är det inte så? Nu är jag krass men för att bli rik måste man nästan alltid jobba med något kapitalistiskt, alltså vinstjagande om man säger så, och det handlar väldigt sällan om att hjälpa andra varelser. Jag vill jobba med något som handlar om integration eller djur, hur blir man rik på det? Nej, bara att acceptera att jag får spara och spara som vanligt folk. Huvudsaken är att jag KAN shoppa och att jag KAN resa om jag bara sparar, eller vad tycker ni??

Sen att jag hade velat kunna hjälpa djur och bli miljonär på köpet är en annan femma... En hääärlig femma. Ska nog drömma att jag är jävligt rik inatt.

Julgodis

Fikan hos mormor&morfar var supermysig!! Gick hem sen i snön, här har det snöat idag och det snöar fortfarande - har kommit nästan en dm! Decimeter alltså. Kuuul! Älskar snö. Älskar regn, älskar snö, älskar sol - älskar nog de flesta väder, men inte blåst! BU för blåst. Många kan bli deppiga av regn, well jag blir det av blåst, blir förbannad nästan när jag är ute i blåst höhö.

Ikväll gjorde jag&mor julgodis, inte så mycket men åtminstone wienernougat och knäck. Sen ska mamma införskaffa cognac och dåå blir det mer julgodis, bland annat mozartkulor. Skoj. En trevlig stund framför Halv åtta hos mig och sen titt på Bonde söker fru. Jag gillar inte det programet, men mor gör.

Jaa, imorgon ska jag upp redan lite över sex på morgonen. Bah!! Ska åka hem när mamma åker till jobbet förstår ni.  Ja, vi hörs imorgonförmiddag antagligen. Ha det underbart!!


Fika hos mormor

Måste sticka nu, ska ta hand om marsvinen och är bjuden på fika hos mormor och morfar! Skulle bara uppdatera er vad jag har för mig.

Saknar min älskling som fan :( Men skönt att vara hos familjen!! ♥

UPDATE LUFFARE

Glömde att det finns människor som inte riktigt förstår vad jag menar. Luffare i detta sammanhang syftade på ungdomarna, för det är ett ord som vanligt används i Kristianstad när det gäller människor som hänger runt på offentliga platser istället för att åka hem. Det kan också användas till människor som hänger utanför disco hela natten men inte går in, de vill bara synas helt enkelt, de har inget bättre för sig. Det kallar vi luffigt och vi kallar dessa folk för luffare. Jag menar absolut inte hemlösa, för fan jag har väl medkänsla??

Så förutfattade meningar.. Jag sa att jag tycker det är pinsamt att hänga där istället för att gå hem - det är det. Okej om de kanske har ett väldigt hemskt hem vet inte jag, men tvivlar på att alla har det! Sen att jag skämdes att sitta där när jag var yngre - ja, jag ville inte förknippas att vara en del av dem! Jag hade tyckt det var otroligt pinsamt för jag är ingen sådan person. De vill också sticka ut, och de gör det på ett negativt sätt. Det är ju ren fakta så därmed inga förutfattade meningar. Ni som läser min blogg måste veta att jag är en människa med mycket medkänsla, så neej tror inte jag snackar skit om hemlösa!



Nostalgi

Julklappsshoppingen idag gick i 100 km/h. Min bror har verkligen bråttom. Jag brukar noggrannt välja vad jag ska ge, även till nån jag inte känner så bra. Typ som när jag skulle köpa present till Malins pojkvän när vi skulle på fest där så gick jag fram&tillbaka till affärer för att försäkra mig om att den halsduken på Kappahl var den finaste. Jag kräver perfektion när det gäller presenter och julklappar. Inte hurry hurry hurry. Så.. Hehe. Men men, hoppas det blev bra iaf. Har alltid öppet köp så om jag hittar nåt finare kan jag alltid byta faktiskt.

På återträffen var där inte många själar. 12 stycken, varav 4 lärare/kuratorn. Kul att gå in i Milnergymnasiet igen, massa minnen kom tillbaka. Till och med den där tv:n på väggar här och där som berättar vad det blir till mat var kvar! Samma utseende på menyn också. Väldigt mysigt att återse kuratorn Lovisa och även min gamla engelska-lärare Eva-Marie. Tyvärr kom ingen från min årskull på gymnasiet, väldigt trist eftersom vi var många kamratstödjare! Men de tyckte det var kul att jag kom och Eva-Marie mindes en hel del om mig, trots att jag inte hade henne så himla mycket. Hon frågade om jag läste något kring integration eftersom hon kunde tänka sig det och sen sa hon också att hon mindes att jag gjorde projektarbete med hemlösa. Vilket jag gjorde :D

Fick höra att jag är snygg i ett passande sammanhang - en komplimang rikare denna dag :D Från en kvinna, kan jag säga. Jag suger in komplimanger och sparar de!! Smakar gott.

Gick igenom resecentrum när jag skulle ta bussen hem sen. Hade nästan glömt vilka pinsamma människor där vandrar. Tonåringar som gör allt för att sticka ut, är allmänt skabbiga och typ bor på resecentrum. Kände mig illa till mods måste jag säga, att sitta där. Så gick ner och satte mig i terminalen istället. Det är sådana punkare/sticka-ut-tonåringar/emos/luffare som visar halva kalsongerna. Tänk att jag hängde där innan. Men då hängde jag mer där lite diskret (vid ingången) för att se om nån snygg kille som jag kände skulle komma och snacka lite, alla gick ju fan in där när man var i stan, oundvikligt eftersom bussarna gick därifrån. Men även på den tiden skämdes jag att befinna mig för nära de där luffarna, som man kallade dem. Roliga tider, fan vad hormoner man hade då! Spanade in killar så fort jag såg nån som såg okej ut och jag njööt av det, speciellt om de var intresserade såklart.

Ja, vilken nostalgi jag fått idag, har även fått en drös med härlighet av Betty och Bridget Jones, härliga tjejer! Jag mår illa nu, ska läsa lite skvaller så känns det nog bättre! :p

Julklappsbestyr idag!

Om någon timme ska jag och brorsan köra in till stan och köpa julklappar. Hihi! Ska bli skojj, älskar att handla klappar! Senare i eftermiddag ska jag till mitt gamla gymnasie, det är dags för den där julfikan med kamratstödjarna som jag berättade om - nice!! Ska bli hur trevligt som helst! Så de som ska få julklapparna köpta idag är mamma, pappa, morfar, titta lite till Linn och även kanske hitta nånting till Madde som fyller 21 på söndag. Tänkte titta efter något litet iaf, vill ge henne nåt :)

Thats all for me, ska tvätta mig och ta på mig kläder nu!

Enrique Iglesias

Som några av er vet så är jag en liten sucker för Enrique. Han har varit min idol sen åttan. hehe nu är jag i och för sig inte såå förtjust i honom som jag var när jag var yngre, men han är grymt bra, älskar hans låtar. Jag&Linn har varit på hans konsert 2 gånger och fyfan, det är de bästa tillfällena i mitt liv, så sjukt bra stämning och hela grejjen. Älskar konserter :)

Hittade iaf en ny låt han gjort detta året när jag var inne på Youtube. Tyvärr är det ingen video, bara att lyssna :)


hmm sammanträffande??

Denna reklam syns ovanför mitt inlägg angående Idol-Eriks tjej. Försöker ödet säga mig något??


Min måndag

Dagen var lååång. (jag var ju utan dator!). Kollade på tv en del - Oprah, Extreme home makeover och lite på animal planet.. Sen försökte jag få hit mormor&morfar på fika men de var inte hemma. Kollade lite i fotoalbum från när mamma och pappa var typ i min ålder kanske? Lite kul men de ser mkt mkt äldre ut haha. Och på Emil, vår gamla katt. Så söt när han var källing (jag var inte född då). Jag gick även ut en runda i den iiiiskalla vintern. Minus en grad. Hy!! Gick bara till affären med mamma iofs, skönt att komma ut ändå.

Jag lagade min välkända soppa till middag men som vanligt blir det aldrig lika bra när jag lagar till familjen som när jag lagar till mig själv eller älskling. Kanske sätter för hög press på mig själv? hehe. Men men mamma lagade också potatis&purjolöksoppa så blev lite från varje som vi åt. Våfflor till dessert. MUMS!! Sen har vi haft tv-kväll med till en början Vem vet mest?, sedan Halv åtta hos mig och slutligen Ullared!! Toppenkul. Hade velat vara kompis med de glada vänninorna haha. Ja, sen har jag bara softat och myst med Lillan framför tv:n.

Har smsat roliga sms också idag ;)
*shh*


Godnatt på er, nu blir det skvallerbloggar och lite annat smått&gott.


Kollade långt bak i mitt bildarkiv här i bloggen. Haha detta var förra året när jag&Dilshad var i Tyskland mellan jul och nyår och han testar kläder.


Bara på skoj

Jag tittade ju som bekant på Idol med Madde&Malin i fredags. För er som inte såg det.... När Erik vann så tog han upp sin far på scenen och kramade om honom och sen gick hans pappa ner igen. Då hoppade hans tjej upp på scen och stannade kvar där. Hon stod väldigt nära Erik (medan han höll på att sjunga vinnarlåten) och myste med honom under resten av låten. Vi sa till varandra "men ska hon inte gå ner??". Sen kom resten av Idol-gänget fram och hon stannade ändå kvar på scenen.

Jag fick en inbjudan till en facebook-grupp som heter "Vi som skämdes över Idol-Eriks flickvän" och gick såklart med, som en rolig grejj. Sen såg jag att den hade 12 ooo medlemmar. Tolv tusen! Nu, några timmar senare, har den 14,6 tusen. Många där inne är sjukt förbannade på oss som är med och kallar det mobbing osv. Så här ser jag på saken... jag tyckte att hon kunde haft vett att gå ner från scen, inte på grund av den svenska avundsjukan eller jantelagen som alla snackar om, om man hade jantelagen som lag så skulle man la inte vara glad för Eriks skull heller? Nej, men för att det var hans sista framträdande i Idol, hans sista chans att sjunga till publiken och hon stal det på ett sätt ifrån honom. Hon skämde ut honom lite, för han visade inget tecken på att han ville ha henne där uppe. Jag tyckte i alla fall att det var pinsamt att hon inte gick ned från scen och tycker lite synd om Erik. Men jag bryr mig inte så mycket om det, tycker mer bara det är en jävligt kul grejj :p Tänkte berätta det i bloggen eftersom det blivit en sån stor grejj. Och nu vill jag inte gå ur gruppen för jag tycker det är lite kul att folk tycker det är elakt. Har typ aldrig gjort något elakt innan :D Känns lite busigt haha.

Busigt eller elakt?? :D

Home!

Hej hej! Ska fatta mig kort för min bror vill ha sin data. Mamma jobbar hemma idag så finns ingen data till mig. Bah, hur överlever man?? hehe ska gå ner o fika lite nu. Allt är bra med mig idag, håller på att fixa en fin julklkapp till mormor&morfar. Åh gud hatar att skriva på vanliga tagentbord, knapparna sitter så långt ifrån varann :p

Men men, ha det underbart guys. Dagen kommer nog bestå av familjemys, möjligtvis lite spel ikväll, sen Ullared såklart hehe.

Förresten

Erik förtjänade verkligen att vinna igår - jippi och grattis till honom!!



Tur med honey!

Jag hade en rolig eftermiddag med min bästa kompis. Min pojkvän :) Vi var på jägersro center, där det fanns en kinesisk affär med porslin som hade 80% rea. Jag såg världens sötaste mjölkkanna som var gjord som en snäcka, men den kostade 100 kronor. Auch. Så det blev inget köp. Den var värd mycket sa han. Sen blev det fika på Ambrosia.. svårt att bestämma mig bland alla kakor. Satt där och snackade.. Sen gick vi och kollade jacka till Dilshad och han köpte en skitfin tröja som jag tjatade mig till att han skulle prova :P Gick även in på Kicks och sprayade parfymen jag beställt. Skulle visa honom doften. Doftade inte likadant som förra gången, men det beror ju säkert mycket på om man duschat samma dag o sen hade jag nog något spår av en annan parfym också..

Vi lånade hem Ica age 3 också innan vi åkte hem till mig för att laga middag. Jag lagade middag, han gjorde mat till marsvinen. Han är otroooligt långsam i köket :p Blev lite irriterad, naww.. Men det måste ju hålla ett visst tempo så grytan blir färdig samtidigt som riset, ellerhur? Det blev i alla fall gott!!

Myset framför Ice age sen var otroligt mysigt! Det var längesen vi hade filmkväll med gottis. Vi brukar vara ute o hitta på grejjer ibland, han brukar vara här o äta ibland och ibland kollar vi på film men det är sällan jag får allting samma dag. Lycka :) Våra dejter ser oftast ut så att han kommer till mig vid sju-tiden på kvällen och vi dricker kaffe och snackar massa skit om vad som hänt under dagen. Ibland spelar vi spel och ibland kollar vi på tv och myser.

Jag är inte ett dugg trött nu, men ska ändå sova snart, klockan är ju halv två. Imorgon drar jag hem till the village till familjen och tillbringar 4 dagar där.

Friends

Jag tänkte börja med att berätta om en ost som är sjukt god. Det är en av kavlis mjukostar, Tomat&mozarella med basilika. Åh sjukt god. Dyr var den, men worth it! Kokte chockladmjölk till också. Har ingen oboy hemma (har aldrig det) så då blir det automatiskt äkta chokladmjölk med kakao&socker. Mycket godare - yummi! 2 tsk kakao och 2 tsk socker till en kopp mjölk. Men jag tar lite mer :p

Igår så var jag hos Malin&Madde här i Arlöv! Först fick jag låna Dilshads bil för att de bor i andra sidan byn så jag ville inte gå ensam mitt i natten, han skulle till julbord med jobbet. Så jag sa till honom Snääälla ta den silvriga bilen!! men ne, han tog deras arbetsbil, en sån med två säte och ett jävla bagage. Kände mig som en dvärg i den! Gud såg knappt bak, visste inte var jag hade bilen. Haha, det var roligt. Jag skjutsade honom till Entré, där de skulle bowla och sen körde jag till tjejerna. Skulle hitta en parkering.. Först trodde jag att jag hade kört vilse, men Malin sa att jag var rätt när jag ringde henne. Så hittade jag en fickparkering, men efter ett försök insåg jag att detta kommer inte gå! Så jag körde till en stor öde parkering för besökande. Avgift 00-24. Hade bara 5 spänn på mig så jag lade i den sålänge tänkte jag. När jag får lappen finns det ingen färg kvar i automaten så man ser inte vad där står. Jippie!! Behövde ju inte betala mer, vad kan de göra liksom?

Så efter mycket om och men så kom jag hem till Malin&Madde. Vi körde och köpte pizza, skitkul. Skulle egentligen kolla på Idol men snackade snackade snackade så vi började kolla klockan nio, lagom tid till vinnarlåten skulle sjungas. Sen var jag kvar till tolv nästan, då körde jag och hämtade Dilshad som var gaanska rund om fötterna, eller vad säger man? haha han mumlade lite och var allmänt groggy. Vi tjejer hade verkligen skitkul, trivs såå bra med dem!! Jag är så glad att jag har börjat få lite fler vänner nu!! Jag behöver många att umgås med när jag går så lite i skolan. Baaauuutaakul :D

Älskling ska faktiskt vara med mig idag i eftermiddag och kväll hihi. Han kompromissade lite genom att åka och handla tidigare med hans familj. Åh vad kul att kunna vara ute och göra nånting! :D


Djurförsök

Jag satt och läste Djurens rätts tidning medan jag väntade på att montörerna som gav mig ny spis skulle bli klara. Hittade en organisation som heter forska utan djurförsök. Det är forskare som arbetar för att man ska hitta alternativa metoder att forska på, och rädda liv. Jag vill skänka pengar dit! Det är så otroligt hemskt för försöksdjur, tänk att de sitter i en bur hela deras liv och lider som fan, de har det inte skönt eller leksaker utan kan bara tänka på sitt lidande 24/7. Och det är ju inte bara möss det handlar om! Det är kaniner, marsvin, katter, hundar och vissa apsorter och mycket mer (även grisar, hästar, getter och kor mm)

Dessutom är det faktiskt bara 8 procent av alla mediciner som testats på djur som sedan har visat sig kunna användas på människor, för vi är faktiskt olika varelser. Allt detta lidande för nothing.

Jag tycker detta är så hemskt, att behöva leva på detta viset och dessutom är det LÖJLIGA tester som görs ibland, ni skulle inte ens tro det om ni läste om det själva. Jag använder citat från Djurens rätts rapport om djurförsök:

Djur tvångsmatas
med höga doser av substanser, drabbas av allvarliga
skador och sjukdomar av genmanipulering, manipulerade
djur utsätts för strömstötar, försök avbryts först vid kramper
eller allvarliga sjukdomstecken, svåra ledsmärtor framkallas
utan att smärtlindring ges, LD50-försök på fiskar, djur görs
drogberoende och utsätts för abstinens, djur görs svårt sjuka
av virus.

År 2005 användes mer än 7 miljoner djur i djurförsök i Sverige, bland dessa var mer än 200 000 djur som de avlivade först, för att de skulle kunna använda deras organ. Förstår ni att de dödar djur för att kunna forska på dem? I och för sig kanske det är bättre än lidande till döds?

Inom djurförsök finns tre olika svårighetsgrader, direkt översatt till lidande-grader. Detta är några av de saker som kan innefattas i den svårighetsgraden somn innebär risk för avsevärt lidande:

* större kirurgiska ingrepp under narkos utan adekvat, postoperativ
smärtlindring
* chock-, brännskade- och strålskadeförsök, där djuren kan
utsättas för betydande smärta eller lidande
* tumörbiologiska försök där tumörtillväxten måste följas
till avancerade stadier
* beteendeförsök med skadliga retningar utan flyktmöjlighet
eller med betydande fixering
* framkallande av svåra sjukdomstillstånd utan lindrande
behandling
* kombinerade, upprepade eller långvariga åtgärder som var
och en för sig är av måttlig svårighetsgrad


Här får ni också ett exempel på ett djurförsök som gjordes i Göteborg:


"Syftet är att undersöka faktorer som reglerar impulsivt (ohämmat)
beteende. Råttor hjärnskadas i operation eller med droger, utsätts
för törst (utan vatten i 24 timmar, får sedan dricka i 10-30 minuter
och därefter utan vatten i 24 timmar till) och sedan placeras de i en
box där de utsätts för strömstötar varje gång de försöker dricka."


Gud, jag vill hjälpa dessa djur. Om du vill det, klicka på länken här:
forskautandjurforsok.se


Källor:
- http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/material/nedladdningsbart/rapport_djurforsok_2007.pdf
- http://forskautandjurforsok.se/du-behovs/banners.php


Mammas pojkar

Såg ni finalen?? Åh jag blev bestört. Jag tyckte att Jane och Bobby skulle bli tillsammans, de var så himla äkta ihop verkade det som. Jag avskydde Julia, jäkla brat, hon verkade så otroligt elak. Som Jane sa, den som sa till alla andra i skolan att mobba en person men som verkade oskyldig själv. Måste gå in och läsa hur det gick sen för paren, man kunde ju det.. Har inte så mycket att säga om de andra, var mest engagerad i Bobby och hans roliga mamma haha. Men blev chockad över Tims val.

BIV var kuul som vanligt. Söta ungar, ahh vill äta upp dem! Jag fick Djurens rätts tidning idag också och kunde knappt slita mig från att läsa den. Fan vad jag älskar djur, jag brinner för djur.. Sen åt jag en ny sak till middag, hittade dolmiosås med grädde och parmesan i affären så jag köpte den istället för den vanliga och det blev skitgott. Quornbitar, sockerärtor, svamp, stek det och häll på Dolmio. Servera med pasta - enkelt och GOTT!

Nu blir det Scrubs och mys med flickorna. Imorgon ska jag ha hem hantverkare här. Fan vad jag hatar det haha, men jag får en ny ugn så det kan det vara värt tycker jag! Det brukar gå snabbt också, hoppas de är två, annars känner jag mig tvungen att fråga om han behöver hjälp.

Godnatt sötisar!

Granen är klädd

Den blev underbart fantastiskt fint efter en klädning by Sofie.

Ni får se en bild med blixt och en utan så ni ser ljuset.





Stolt över min första julgran :D Nu ska jag äta lite macka med ägg&kaviar o sen drar jag iväg till BIV. Ha de så fint!!

Beautybygrooming

Inte nog med att jag hittade billigt smink innan idag. Igår märkte jag att min parfym var slut - oj inte ens märkt att det var så lite kvar! Så jag och Linn sniffade på några parfymer på Kicks och jag hittade till slut (efter mycket doft och mycket luktande i kaffeburken) en mycket god, romantisk, varm parfym. Mexx- black. 15 ml kostade 295 kronor.

Så nu googlade jag efter billiga parfymer för att hitta någon bra hemsida med lägre priser. Hittade då beautybygrooming.se, där kostade den parfymen bara 195 kronor! Med frakt blev det 218:-!! Om jag hade beställt 30 ml hade det blivit lika dyrt som 15 millilitaren kostade på Kicks.

Haha nu ska jag inte köpa nåt mer :D Men en parfym måste man ju ha? Jag har bara date-parfymer nu och de håller doften cirka en timme bara.



Ciaao!

Ps, älsk fick tälja lite på granen för att den skulle gå att sätta ihop, men nu står den här ståtlig och med en enda kula uppsatt. Han ville sätta den första. Nu ska jag se Scrubs. ds



60% of!

Ja, jag var ju och skulle kolla på lite smink, som vissa snokar redan vet. Men i alla fall var det en jävla fattig lokal haha herregud, men skit samma, där var många som sålde smink väldigt billigt, antagligen importerat från andra länder. Jag köpte Max factor natural minerals foundation, som egentligen kostar cirka 145:- men jag gav 60 kronor! Sen köpte jag den nya mascaran från Lóréal paris lite på impuls. Såg den på reklam igårkväll, den med ett serum och en mascara. Double extension heter den. Den kostar 119-159:- egentligen, beroende på var man köper den. Jag gav 50 kronor för den.

Så jävla gött. Åh superkul med brudarna också. Vi hade så mycket att skvallra om (läs: de. Jag älskar skvaller :P) så vi sa att vi måste ses snart igen för vi ska prata om allt haha. Blir nog idolkväll på fredag med gott! Final i Idol ju.

Japp, nu kommer snart Dilshad. Kanske man får lite hjälp med julgranen. Tror vårt tjafs är glömt, men vem vet? Har inte pratat om det.





Man är vuxen när..

.. man blir GLAD över nya tvättmaskiner i tvättstugan!



High tech!


Sen jag flyttade in i augusti har jag fått ny kyl&frys, vattenbesparare i kranarna, nu nya tvättmaskiner och snart en ny ugn. Burlövs bostäder verkar vara en skitbra hyresvärd!

Klockan är halv två, jag ska gå ner och hämta min tvätt från torkrummet och sen plugga lite. Halv fem ska jag bli hämtad av Malin&Madde o de ska visa mig nån källarlokal där det finns massa billigt skit :D Ska bli kul och det ska verkligen bli spännande o se vad det är för ställe!!

Har även försökt montera ihop min julgran, fyfan vad svårt! Tog en evighet innan jag fattade hur man skulle montera ihop foten, vet fortfarande inte om den är rätt.  Väldigt otydliga bilder i bruksanvisningen. Sen har jag inte lyckats sätta på den övre delen av granen med den undre. Jag tryckte och tryckte, försökte hänga mig lite så mycket av min tyngd kom på, men det hjälpte inte. Den verkar inte passa, plasten skavs bara när jag försöker trycka i den. Jag får väl vänta tills min pojkvän kan hjälpa mig. Men så mycket muskler ska det inte behövas till en jävla julgran, eller vad säger ni??

Hmm fast jag&han är lite osams just nu så får väl se när julgranen blir klar. Blev sur för att han aldrig kan vara med mig på lördagar och det är trist. Inte kul att vi alltid bara ses på kvällarna. Ja... vi får väl se vem som säger förlåt. Tycker jag har rätt, man vill vara med sin pojkvän på helgerna! Men den kvinnliga delen av hans familj ska handla varje lördag och han kör de alltid (och det tar alltid flera timmar), okej jag förstår att de inte har körkort, men jag tycker ändå att de kunde turas om, de som har körtkort att köra dem? Jag vill också ha min pojkvän på lördagar ju? Kul om man kan gå ut och hitta på saker på dagarna..

Han + jag







I love you,
I love you,
I love you..

Santas little helper

Det finns en person som jag bryr mig så himla mycket om... Och jag vet att hon inte mår bra. Jag ser hur hon beter sig och jag har ingen aning om hur hon mår men jag inser att det nog är väldigt illa. En så oskyldig liten människa, så ung... Jag vill inte att hon ska må dåligt, jag vill bara se henne glad. Jag minns inte när jag sist såg henne skratta. Jag vill se henne skratta, leka, vara högljud.

Det gör mig arg. För jag ser någon i hennes närhet som förvärrar det hela. Även om inte den personen är grund för allt detta som händer så ser jag ett stort bidragande och det gör mig så arg. Barn måste få vara barn och om de inte får vara det.. då blir det fel. Någonstans i den naturliga utvecklingen så blir det fel. Ett barn måste också få börja växa upp, få börja göra lite grejjer som äldre barn gör och om de blir hindrade i det så leder det ofta till mobbing.

Jag vet inte alls vad det handlar om egentligen.. Handlar det om mobbing, om ätstörningar, familjeproblem, social fobi? Det finns många möjliga orsaker. Jag är glad att det finns någon i hennes närhet som till slut har tagit tag i detta, och nu ska hon få hjälp. Jag önskar att allt som finns inom henne kommer ut, för inget barn ska få bära på det.. På en så tung sak, vad det än är. Jag hade önskat att jag kunde få ha henne närmre, träffa henne, hitta på saker och kanske få ge henne ett leende på läpparna.. Nu är det bara mörkt, bara deppigt... Jag har aldrig sett henne så som jag var när jag var liten - lekande, busande, glad, fantasifull, fri. Jo, men det var många år sen jag såg det. När man är så liten att man inte förstår.... men även när man kommer i åldern då man förstår, ser ondska, känner psykiska känslor, även då borde man kunna få vara lycklig, för det ska inte finnas något där att se, att känna, att förstå..


Det är mycket som jag önskar... Mest av allt så önskar jag att hon visste hur mycket vi alla bryr oss om henne. Att vi tänker på henne varenda dag ♥

Reunion

Blev inbjuden till ett evenemang på mitt gamla gymnasie! Alla nya och gamla kamratstödjare ska träffas den 15 på en julfika i skolan! Faaan vad kul :D Träffa lite gamla kompisar o kuratorn, som är jättegó! Ska bli kalas ju. Och det var just när jag är hemma också!

Idag blir det fika med Linn på Entré. Först lite tentaplugg!

Ha det underbart alla!

Sometimes I get lucky

Tänkte visa min nyårsklänning!


Från Lindex.

Såhär ser mönstret ut, volanger!


Det bästa ser man ändå på kvittot!


Nä men oj, råkade hon ge mig 50% rabatt?? Märkte det inte ens i affären, utan såg det på mitt swedbanks konto... o sen kollade jag kvittot. Wow, ibland har man tur :D Sprillans ny i butik och jag får rabatt haha.

NU: Chipsätardax och Scrubs!

Partypics

Ni som har mig på facebook kanske redan sett bilderna, men här kommer några bilder från festen (fanns sjukt många så jag väljer ut vissa bara!)




Jag, Malin och Madde äter tårta! Förutom Malin som sparade sig till chipsen :p




Här är jag och Dilshad, Petrit (som faktiskt fixade ihop oss kan man säga!) och där uppe Visar, som fyllde år!


Vad pysslar vi med här?? Thats a secret I'll never tell.....


Jag&baby ♥


Petrit, Dilshad&jag


Lite albansk/kurdisk/turkisk/arabisk dans :p


Checka in min snygga ring från Indiska.

Ho ho ho!

Nu är det snart jul med allt vad det innebär, så det är självklart jul på min blogg också. Juliga pussar på er alla, nu ska jag göra något vettigt, dvs plugga :)

Träna?

Jag funderar på att börja träna på Fitness gym, de har en separat tjejavdelning. Som jag redan innan hört från Linn. Eftersom jag kommer att träna ensam så känner jag mig inte alls bekväm i att träna framför killar, vill inte tänka på att nån kanske står o glor på mig eller något liknande. Känns bäst att bara få träna utan att tänka att någon sänder suktande blickar eller snuskiga tankar. Ja, ni vet ju hur killar funkar. Okej, en del killar. Ska inte generalisera. Nej, känner mig inte bekväm att bli blodröd i huvudet och svettig framför ett gäng pumpande män haha. Men iaf, det kostar 99 kr i månaden, sammanlagt 1200 kr cirka för ett år om man tränar dagtid på vardagar. Eftersom jag aldrig skulle träna på kvällar och är hemma mitt på dagarna känns det som en bra deal. Undra om det är många som går och tränar ensamma? Om man vill ha träning alla dagar, dygnet runt kostar det 69 kronor mer per månad och det blir ju lite mer än 800 kronor mer, känns dyrt.

Jag har nämligen börjat lägga på mig lite, dont want to see that happen! Plus att man mår bra av att träna.

Vad tror ni, kommer jag börja?

Jag tar knäcken på folk

Hej hå! Igår var det ju fest och guud så roligt vi hade :D Jag tog ingen bild på mig för hade så jävla bråttom men Malin tog flera bilder så jag hoppas jag får de snart. Roliga bilder tror jag! Var typ 12 pers, bland annat en gammal killkompis till mig och det var hans bror som fyllde år. Malin är hans flickvän och sen var det hennes halvsyster som hon bor ihop med, Madde. De båda tjejerna var huur söta och schyssta och roliga som helst. Riktigt fina tjejer. Sen var resten killar förutom en tjej men hon var faktiskt rätt packad o jag hade inte direkt nåt intresse av att snacka med henne. Inte när hon var sådär borta.. Vi satt och snackade, tog foton, skojade och drack goda drinkar.

Jaa mkt rolig fest!! Blev inbjuden om två veckor också då Madde fyller år. Arlövsfolk är det allihop. Ett riktigt roligt gäng asså. Kul kul att träffa nytt folk :D O Dilshad fick träffa sina gamla skolkamrater o vänner.

Dilshad sov över hemma hos mig också och vi gjorde knäck i förmiddags för min familj skulle ju komma i eftermiddags. Jag trodde det var jag som misslyckades (och blev skitförbannad), och mamma sa att vi kunde göra om dem, då förstod vi att det inte funkade för att formen i micron var tvungen att snurra, annars blev det inte varmt, och det gjorde den inte för formen var för stor. Såå vi bytte till en mindre skål o då jävlar blev det kokande. Jag hade ju hört att det skulle koka över och vara skitvarmt o allt, men Dilshad kunde till o med hålla i formen o hälla knäcken när vi gjorde det. Så kan det gå om man inte vet hur det ska vara egentligen! Nu står den och stelnar så vi får se om den lyckas.

Jättekul att ha familjen här! Vi spelade När&fjärran, fikade med glögg och nybakta lussebullar (mammas) och pepparkakor. Jättemysig eftermiddag, så skönt att vara med min älskade familj. Känner mig så glad idag att igår ha varit och träffat massa trevliga nya människor och idag varit med min familj, kan det bli bättre? Dessutom har jag fått sova över med min älskling och Mia kom i fredags. Helgen är ju fulländad!! Vänner, familj och pojkvän, det man behöver i livet.

Så ja, nu är klockan tolv minuter i sju och ni vet vad som väntar?? Gossip girl.

Så hejdå, innan jag tar knäcken på er också!

Hands of time

Sitter och lyssnar på romantiska låtar, just nu "If I could turn back the hands of time" med R Kelly. Så fin. Har också haft skönhetstid för händerna.

Såhär såg mina händer ut från början:




1. Första steget var ett bad med olivolja



2. Sedan klippte jag naglarna och smorde in de allra torraste delarna med en annan olja som innehåller sojabönor, avokado, oliv och mandel. Fick den i ett ganska dyrt nagelpaket som jag och mamma unnade oss för ett tag sen.


3. Nagellacket på! Idag blev det ett väldigt ljust ljust rosa.



Resultatet:






Nu lyssnar jag på Whitney Houston - Greatest love of all. Tove sjöng den med bravur igår. Så bra låt, att älska sig själv - det är otroligt viktigt.

I decided long ago, never to walk in anyone's shadows
If I fail, if I succeed
At least I live as I believe
No matter what they take from me
They can't take away my dignity
Because the greatest love of all
Is happening to me
I found the greatest love of all
Inside of me
The greatest love of all
Is easy to achieve
Learning to love yourself
It is the greatest love of all

'


julen:

Julen är en underbar högtid där man ska samla hela familjen och släkten, de man älskar och bara ha det riktigt trevligt och mysigt tillsammans! Jag älskar julen. Jag firar inte heller julen för jesus skull, utan har en mer ateistisk syn på det hela hehe. Jag firar för familjen, som thanksgiving skulle man kunna säga. Älskar att köpa julklappar, och tycker att julklappar ska köpas med mycket eftertänksamhet och omtanke, ge det som bara är SOFIE (ex om man ger till mig). Ja, man ska lägga ner mycket tanke och det där med önskelistor ska bara vara ett stöd, inte en mall, för det handlar ju om att ge med kärlek? På julafton ska man ha det riktigt mysigt och tända ljus, röda saker, spela spel ihop, mycket skratt och självklart en ball tomte :D Som min brorsa tex. Han är grym!

Thats my opinion!

Lucka nr 5!

Hej alla glada!!

Tänkte göra en rolig sak, en observation. Så här kommer min obervation just nu:

Här sitter jag vid mitt köksbord i trä. Julduken med dess dekorationer har flyttats bort så att inte kaffet ska spillas på den. Kanelkaffe är det, som jag har i min lilla kopp med rosa och guldiga färger. Jag har mjukisbyxor på mig, det känns skönt mot benen. Mobilen ligger bredvid koppen, tyst. Jag sitter precis bredvid mitt fönster och där ute är det molnigt, men ändå väldigt ljust. Jag tar en slurp av kaffet och känner den starka kanelsmaken. Den enda lampan som lyser är den över vasken. Klockan på väggen ovanför dörren till köket tickar högt. Den visar tre minuter över halv två. Jag tänker att jag måste ta in tvätten snart till torkrummet. Kaffekokarens timer slogs av i ett högt klick-ljud. I hallen ser jag Fia ligga på den gröna handduken inne i kartong-huset och vila. Jag ser att det ser ganska stökigt ut på min hatthylla, kan bero på halsduken som hänger på tork där. Den har hängt där i två dagar så den är nog torr nu! Jag kliar mig lite i nacken. Tar en liten klunk kaffe till. Mina fingrar är så torra att de nästan spruckit på vissa små ställen. Jag ska smörja in de i olivolja sen hade jag tänkt och måla naglarna också, ska ju på fest ikväll :)

Det är Dilshads kompis som fyller år, trevligt att träffa Arlövsfolk. Im very exited. Måste prova vad jag ska ha på mig. Tar bilder också på outfiten sen :D

Ja, nu har ni sett lite av min lördag, ciiaaooo!

Julgrisar

Ja, nu ska jag tipsa er om en sak. Jag är ju vegetarian så det blir kanske lite dubbelmoral men jag vet att ni läsare (vissa av er) äter kött så därför vill jag passa på att tipsa om Olinge-kött. Tydligen är det en gård där grisarna är ute året om, har lerbad och en naturlig livsstil, tak över huvudet om de vill och halmbad. Jag tycker inte att man ska äta kött alls, men om ni nu måste så är det bra att ni kan äta grisar som haft ett bättre kort liv än de andra grisarna som lever väldigt trångt. Under de 6 månaderna de lever. Ynka sex månader. Kycklingar tre veckor.

Så ja, köp det köttet om ni nu måste äta grisar. Sen tycker jag också att fler borde ta in vegetariska saker på julbordet. Kanske en god sallad, falafel osv. Grisar slaktas ju som attan nu när julen närmar sig och deras liv blir så stressiga. Blir ledsen när jag tänker på alla grisar som dör i jul :( Julen handlar om kärlek så ge lite kärlek till grisarna. Själv ska jag ha soja-köttbullar, soja-delikatesskorvar, ekologiska ägg på mitt julbord. Sojaprodukter är jättegoda! Ska äta fisk, men fiskarna har ett bra liv i havet och dessutom får de leva obestämd tid, kanske vissa fiskar haft ett långt liv?

En totalt komisk sak som jag läste på Olingegrisarnas hemsida är "kärleken till djuren är påtaglig". Säga vad man vill, men om man älskar djur, dödar man inte djur. End of story. Det finns så många sojaprodukter idag, soja innehåller lika mycket, om inte mer, protein som kött, det finns gott om soja. Det paradoxala i detta är att 80% av all sojaproducering i världen går till foder till djur som ska slaktas. Alltså till slaktdjur. Om människor hade ätit sojan istället.. Ja, det säger sig självt, djuren hade överlevt. Och nu tänker ni att alla djur kan inte överleva för då blir det för många, men om vi alla ätit vegetariskt så hade inte djuren insiminerats så ofta och mindre och mindre djur hade föts. Jag ser ingen idé att leva om man får leva högst ett halvår och under det halvåret stå i en trång stia. Whats the point? Om jag får välja mellan att inte födas alls eller att födas i ett fattigt område i Afrika där jag ska svälta ihjäl inom några år. Ja, vad hade ni valt?

Om färre djur hade fötts och producerats fram, då hade människor haft djur som sällskap, inte för vinst. Då hade bondgårdarna varit litegrann som förr, färre djur, mer kärlek till djuren, ägg och mjölk till sig själv. För då hade det inte varit något fel att ta ägg och mjölk från djuren tycker jag (jag menar att de som bor på gården tar det). Och om de ska ha mjölkkorproduktion eller äggproduktion så ska det vara i fina stallar där djuren mår bra, har en naturlig livsstil och i hönshuset tycker jag det kan vara ljuddämpande väggar, för hönorna skadas idag av det höga kacklandet som alla hönor för i lokalen. Skit samma om det kostar mer att köpa ägg och mjölk, om man inte gillar det så behöver man inte köpa det. Då kan man dricka havredryck eller vatten.

Men men, lite att tänka på där. Let the pigs live!!


Idolkväll med Mia

Härligt med fredagsmys med vänner :) Förra veckan var ju Linn här och nu Mia. Jag gillar att bjuda hem vänner o så, får en chans att pyssla om de lite, tända lite ljus, göra lite fint!

Så ikväll hade jag bakat en äppelpaj och hade vegetarisk vaniljsås till. Alltså utan grädde eller mjölk, baserad på havre. Smakade precis som vanlig, hon verkade inte märka nåt. Lite busigt va? Jag tycker att man kan testa vegetariska alternativ när det finns. Matlagningsgrädde och vaniljsås är supergott. Har testat "mjölken" men det var inget för mig. Jag tänker inte bli vegan, om ni undrar, men man ska ge djuren en paus ibland. Detta massproducerande gör det sämre och sämre för djurens del.

Det var en supertrevlig kväll! Snackade o skrattade. Vi verkar ha en hel del gemensamt. Till exempel att vi båda är rädda för rätt många saker, fegisar. Sen gillar vi inte skräckfilmer och vi gillar båda cinderella-storys. Alltså förutsägbara filmer där de goda alltid vinner med andra ord. Men kärleksfilmer (komedier) är ju så fina. Exempel "Shes all that", "Cinderella story" eller "Pretty woman".

Mysig kväll! Hon åkte hem vid elva, sedan dess har jag tittat lite på facebook, läst skvallerbloggar och Egoinas blogg. Här får ni en länk till Mias blogg, om ni är nyfikna på henne. http://lillablondy.blogg.se/

Nighty!

Here goes the pynt

Vardagsrummet
I och med att det är mycket lila så fick det bli icke-röd julstämning här inne!



Mitt älskade ängel-spel, precis sånt som mormor har. Är svag för lite mer gammaldags saker :) Saker var på ett sätt finare förr, mer detaljer och inte massproducerat. Kaffekoppar och servis går ju inte att jämföra ens, underbart med små gulliga koppar med blommor, färger och krussiduller. I love.



Ho-ho-ho!


Köket!

Julgardinerna köpte jag innan idag på Coop 149:-.


Det där ljuset luktar sjukt gott - bär. Från ikea.


Här ser ni den fina duken som mormor har broderat till mig. Jag älskar den :D Ljus"saken" är egenkomponerad by me. Köpte mossa och lite dekorationer på Rusta. Blev nöjd faktiskt. Den lilla tomtenissen fick jag av mormor. Lade mossa på hans fot så det skulle se ut som han varit och busat i ljusstaken!


Julkruka från Ullared och en julstjärna där i :) Julduken fick jag av mormor.


Slutligen en röd kökshandduk!

Hola!

Idag är det den 4 december, fredag. Underbar dag. Jajamensan. Har precis avnjutit en frukost bestående av baguetter som man värmer i ungen och ett glas apelsinjuice. Mums! Klockan är rätt mycket för jag sov för länge. Måste sluta med det! Ska ta tag i det. Lovar.

Nu blir det till att kolla adventskalendrarna här på internet, har dock inte koll på så många i år som fanns förra året.. Men men. Sen efter det så ska jag kolla till marsvinen, städa lite, föna håret.. O sen blir det iväg till Burlöv centrum för att handla lite varor och en liten present till en kille som vi ska på fest hos imorgon :) Ikväll kommer mia och då händer massa kul tror jag! Ska sluta skriva nu, har myror i brallan!

Drömde att jag hade en liten söt Raul inatt, som sprang och skuttade på gräsmattan med mig. Sååhäär ska min hund se ut, min Raul :)


Ha en underbar freeettaaag!

Julklappar

Jag älskar att köpa julklappar!! Jag vill verkligen köpa perfekta julklappar och helst inte utgå från en önskelista. Mycket mer kärlek att komma på något alldeles själv, tycker jag! (no offence). Jag menar, okej att få tips från en önskelista men ändå använda sin personliga kännedom om personen för att krydda till det om ni förstår vad jag menar. Säg att jag önskar mig ett kakfat, och mormor köper ett som ser gammaldags ut med lite blommor o sånt, för hon vet att jag gillar det, deeet är kärlek :D Men ibland är det svårt. Min brorsa till exempel vet jag inte vad jag ska köpa för något till. Han skrev ett mail till mig och länkade till en sak han ville ha, och på ett sätt är jag frestad att köpa den och samtidigt så vill jag komma på nåt bra själv.

Men jag köpte nyss en fin fin julklapp till en hemlig person. Åhh den är sååå grym :D Älskar när sånt händer. Klurar på Linn med, hon fyller både år och firar jul :D Men det gör inget för jag kommer alltid på tusentals saker jag kan köpa till henne :p Mamma är rätt svårt.. Men åhh vad kul det ska bli att shoppa allt! :D

Som tur är har jag en hel del pengar sparade, annars hade mina vänner o familj fått pärlplattor och teckningar i julklapp.

Mamma och Jennie när vi spelade julklappsspelet förra julen. Kalas!!




Förra året gjorde jag finfina klappar och rim :D Ska göra lika fina detta året hihi. Ser ni pepparkaksburken?? Där i gömde sig ett par fina underkläder till Linn :D

Mormor-dag

Idag var min älskade mormor hos mig! Hon kom en halvtimme för tidigt haha men som tur var hade jag ätit och tagit på mig och sminkat mig. Hade dock inte städat o så men jaja :) Vi satt hemma hos mig och snackade lite, sen körde vi till Växtcenter i Åkarp och handlade julstjärnor. Blomman alltså. Fatta vad många olika sorter det finns av dem?? Bah. Hittade två fina iaf, en röd till min tomtekruka :D

Hon gav mig julgardiner, men nu när jag satte upp dem (med jag menar jag Dilshad) så var de barnsligt korta haha. Såg riktigt töntigt ut, så nu är mitt fönster bart, alldeles naket. Kan inte ha de andra med lila blommor när jag har massa rött pynt? Men i alla fall så hade hon även tagit med sig juldukar som hon inte ville ha och sen har hon sytt en jättefin julduk till mig :D Den var beige och sen hade hon broderat in lucia, nyår, julafton och advent med olika teckningar där. Ska visa er sen :) Superfin!! Hon är så gullig! Hon hade även med sig äpplen och sen grenar till marsvinen, de började gnaga direkt :D De hade gamla grenar men tydligen är det viss skillnad på färskheten, så ska försöka byta ut de oftare.

När vi varit i Åkarp så åt vi lite mackor och kanelkaffe hemma hos mig. Sjukt gott, juligt kaffe (från Indiska). En tur till Malmö blev det sen vid halv ett! Vi tittade i affärer såsom Lindex (hade massa fint!) och Indiska vid Gustav, ah vilka fina grejjer där finns. Hittade ett par skitfina gardiner som jag funderar på att köpa i vår. Kollade runt lite och bara hade trevligt :) Fikade på Espresso house och sen gick vi in i en affär som vi trodde var liten men som var gigantiskt djup och sen fanns där även en ovanvåning FULLT med kläder. Fina kläder! Där nere var där mer kläder för äldre kvinnor och där uppe för lite yngre, perfekt för oss då alltså.

Jätterolig dag!! Bussen hem tog fan 45 minuter, helt sjukt. Vi skulle tagit tåget som tar 5 minuter höhö. Vi köpte lite matvaror och sen gjorde jag min berömda minestronesoppa. Helt underbart god! Hade baguetter som man gör i ugnen till - ljuvlig måltid.

Ikväll kom honey hit, efter mormor gått. Vi pratade och drack lite glögg och så :) Saknar dig love. Redan.

Ska visa er min juliga lägenhet snart, längtar :D

Up&down

Idag hade jag verkligen mys här hemma när jag pyntade. Nu ska jag köpa en glödlampa till min stjärna, röda ljus och få julgardiner av mormor (hon hade några över hemma) och sen kan jag visa er vilken julstämning jag har. Inte jättemkt men ja, lagom i alla fall :)

Pappa ringde när jag satt med en kaffekopp framför mig och frågade om jag hade tid att han skulle komma o fika för han var ute i jobbet och hade vägarna förbi. Bara att sätta på kaffe igen och låtsas att jag inte druckit hehe. Trevligt att ha honom på besök!!! Blev dock lite stressigt sen att sminka mig, ta upp tvätten från torkrummet och byta om, men mamma kom inom för hon ville hälsa på marsvinen efter hon hört att de bråkade så mkt.. Så jag fick skjuts till tåget då så det blev inte så stressigt sen :) Nice med föräldrar!! Längtar till söndag när hela familjen kommer!!

Ja och sen var det Nova med Dilshad och det var ganska trevlig. Blev frustrerad över att jag inte visste vadfan jag ville ha på mig på nyår, vad jag nu ska göra, men har inga festkläder direkt.. men hittade iaf en sak och det är 30 dagars öppet köp så har sparat den i påsen om i fall att. Berättar inte mer ;) Min lilla hemlis.

Just nu känns det inte så bra. Såg en jävla bild som jag inte ville se. Är det så konstigt heller att man inte vill se sånna bilder från det förflutna? Jag bara önskar att jag kunde få finnas här i nutiden och inte bli påmind. Och detta handlar inte om mig så ni vet. Jag har inget otalt med mitt förflutna, men min partners förflutna vill jag inte veta nåt om och varför kan jag inte få ha det så :/ Vill inte skriva mer här på bloggen men finns tusen saker inom mig. Ska ju inte bli alltför privat.. Bara jobbigt att behöva få reda på sånt man inte vill veta av.

Ska sova nu, imorgon kommer mormor, kul!

Hej tomtegubbar!

Ja, den satt jag och nynnade på här haha. Idaaag är det julpynt som gäller, åhhh vad roligt. Ska dansa kring här till julskivan jag köpt :D fun fun! Tvätttid om en halvtimme, ska städa lite innan det.

Nytt på marsvinsfronten:
Lillan&Fia bråkar som idioter. Eller Lillan attackerar Fia. Igår var hon helt galen, sprang efter Fia hela tiden och bet av hår från hennes bakdel, då satte jag Lillan i hallen och Fia i köket och dåå blev Lillan galen och försökte pipa och göra allt för att få komma in här haha. Jag gav henne nog 2-3 chanser men hon sopade de alla så det blev hallen för henne.. Sen fick hon gå in i buren och jag gjorde lite mysigt i hallen till Fia så fick hon vara ute när jag åkte på lektion och sen hela natten också. Men jag tror hon hade det mysigt iaf där ute.. Lade handduk och en filt och ett hus med hö och ett hus där på handduken så hon kunde sova där. Idag, nu är de båda i hallen och det går bra. *puhh* Berättade detta för mor och hon blev ju jätteorolig, hon är en riktig hönsmmama till dem!! Haha.

Igår var sista lektionen. Fick bra kritik på mitt samtal.. Som jag sa till Dilshad, ingen har gett mig spec dålig kritik, bara tips vad jag kan göra för att få samtalet framåt osv, ingen personlig kritik. Konstigt. De har bara sagt att jag är jätteduktig. Alla andra har fått personlig kritik och saker de kan förbättra. Jag undrar om de gullar med mig för att jag är så mkt yngre eller för att de tror att jag är lite rädd? eller för att jag helt enkelt är bra. Svårt att veta! Tror inte jag gett sken av att vara så mesig att jag inte tål kritik?? Hmm. Nej, tror det är åldern eller att de helt enkelt är ärliga. Jag bjöd på pepparkakor igår, kan det ha varit det kanske..??

Haha, mutor! Japp, men nu ska jag gå och städa undan lite. I eftermiddag blir det lite shopping med honey.



RSS 2.0