Köpt skönhet

Jag tittade på Super-size versus super-skinny innan ikväll och reportern var i, vad jag minns, LA (det var i alla fall i en stor amerikansk stad). Där verkade det som att skönhetsoperation var som att köpa smink. Typ; vilken foundation ska jag välja? hade bytts mot: vilken näsa ska jag välja?

Sköterskorna till kirurgen på en skönhetsklinik hade opererat näsan, förstorat brösten, fixat fett under ögonen och en av de ville fettsuga sig. Hennes mage var som min! Okej nu vet kanske inte ni hur min mage ser ut men hennes mage var fint platt, men ändå inte som en planka. En 34:a skulle jag chansa på. En muskelknutte skulle också fettsuga sig på sidan av magen. Ni har kanske hört också att operationer där män sätter in silikon som muskler blir vanligare? Bisceps av silikon.

Jag är egentligen delad. Jag tycker personligen att man ska förbli den man föddes till och inte ändra på sitt utseende. Jag tycker det är okej att ändra vissa extrema saker, men inte saker som görs utav fåfänga. Jag tycker det är fel att vi kliver in i en värld där man inte längre vet vad som är fake och äkta. Tjejer jämför sig med andra, utan att vara medvetna om att kvinnan/tjejen i fråga har opererat sig, vilket gör att tjejer blir osäkra på sig själv för att de tror att det är normalt att se ut så som den kvinnan/tjejen gör. Jag tror att det föder en massa dåligt självförtroende och jag är övertygad om att de personer som opererar sig är osäkra människor, människor som inte kan acceptera sitt eget utseende. Om operationer tar över allt för mycket kanske det till och med blir så att människor kommer att tänka "men guud vad ful, varför har han inte opererat sig?", eller "vilka små bröst! vad konstig hon är som inte skaffat silikon" och det vill vi inte, för det reducerar det egna valet och gör att en del människor kommer att känna sig tvingade till operation för att bli accepterade. Ett stort skäl att jag själv aldrig skulle operera mina bröst är för den sortens kille jag hade lockat till mig. Då får man ju bara svin efter sig och de flesta tjejer vill ha en pojkvän som säger att det är fel med skönhetsoperationer och som tror på inre, naturlig skönhet. Det kan man ju tyvärr inte få om man har genomgått en skönhetsoperation.

Den andra sidan av mig tänker att det kan vara bra med skönhetsoperationer, eftersom inte alla människor har fått chansen att känna sig vackra, bli beundrade eller få blickar efter sig. Det finns nu en möjlighet för alla att bli vackra, inte bara de som hade turen att födas med skönhet. Vi lever bara en gång och tänk vad orättvist att få leva ett liv som totalt baseras på ens inre skönhet. Inga busvisslingar, komplimanger eller beundrare. Eller att gå igenom livet med komplex, när en operation skulle kunnat ha räddat en från detta. En annan god sak som kan komma ur detta är att om vi inte längre kan se skillnad mellan äkta och fake så kanske vi slutar jämföra oss med varandra. Jag har ju haft komplex för mina bröst. De osäkra tankarna kommer i perioder och har gjort det sedan jag var runt 16. De brukar komma fram under sommaren, då fler tjejer kastar av sig kläderna och då man ser allt man inte har. Löjligt, men det stämmer nog in på många tjejer! Ska försöka ändra på det i år!! Om jag då hade vetat att skönhetsoperationer är utbrett och många tjejer har silikonbröst, hade jag kanske inte i lika stor utsträckning tittat på andra och tänkt att jag inte är normal.


Min slutsats är att jag tycker operation är okej i tydliga fall med en skavank som man upplever hämmar ens liv. Men att genomgå skönhetsoperationer på samma sätt som man går till frisören är ju bara fel. Men det är så det är, det finns överkonsumtion av allt i vårt samhälle.

Det finaste är naturlig skönhet :)


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0