Nyårslöften

Har ni några nyårslöften inför 2013?
 
Jag har slutat med löften men skriver upp en lista på saker jag vill åstadkomma, hålla fast vid eller förändra. Sen i december tittar jag över hur många jag uppnått. Saker som ska göra livet bättre såklart. Listan inför nästa år är inte så lång, men 5-6 punkter är den nog. Det kan handla om små saker som man vill sätta tid för eller ändra på. Små mål = lättare att uppnå. Och såklart något stort också som man kan sträva mot :)
 
Ett mål är att jobba mindre och ha mer tid, något jag tvekar om det är genomförbart med min ekonomi haha. Men framöver kommer jag börja jobba tidigast tre-fem på dagen så blir ju mycket tid över.
 
 
Ses 2013 :)

Ressugen

Jag har börjat bli ressugen. Inte sugen efter sol och värme specifikt utan sugen på att upptäcka saker. Vet ni vad som hade varit roligt? Att spara pengar för att resa en månad i sommar, resa runt i Europa. Jag har aldrig haft sommarlov eller semester på några år nu, frånsett vår tvåveckorsresa till Grekland, det var ju semester.
 
Jag vill upptäcka bergen och dalarna i Österrike, de små gränderna med gamla hus i Holland eller Tjeckien. Havet i Kroatien, kulturen i Italien, byarna i Frankrike. Finns så mycket jag vill se.
 

Lördag

Sunkig lördag här på rapsvägen. Tvätt sen onsdags som inte packats upp än, disk som är diskad och en hel del odiskat. Stökigt och jäkligt. Trött Sofie.
 
Igår hade jag och R långfika (nytt begrepp på vänteleken man leker innan man får jobba) och jag fick inte skriva in mig förrän 21.00. Sega timmar. I garderoben var det segt också. En kille sa "men varför har du inte en mobil eller surfplatta eller något att underhålla dig med" . Kuligt *mördarblick*.
 
Ska nog köpa mig en ny lur idag kanske om jag hinner. Skiter i försäkringsbolaget. Orättvist att man ska ha 1800 i självrisk när man blir bestulen. Jävligt orättvist i mina ögon.
 
Men jag bryr mig inte så mycket faktiskt, det är sånt som händer även om det är surt. Jag har bättre saker att tänka på :) Jag känner på mig att våren kommer bli spännande! Nu lever jag livet som jag vill och inget annat .
 

att bli kär

Jag tror det blir svårare att bli kär ju äldre man blir. Inte rent fysiskt egentligen, eller ja, naturligt. Men hjärnan sätter stopp för det. När man var yngre och inte funderade längre än till sommarjobbet eller nästa prov var det piece of cake att bli kär, det var bara härligt. Nu väver man in så mycket i hela grejjen. Man analyserar och tänker praktiskt. Kanske är man förälskad i någon som man inte vill vara och då tror man det är inbillning. Kanske är man förälskad i någon som är helt perfekt för en och då tror man det är inbillning för att man kanske vill vara kär.
 
Jag tror man analyserar sönder hela känslan, frammanar känsla och trycker undan känsla. Man tvivlar på de känslor man har ; är detta kär eller inte? Kan jag vara kär nu? Har jag inbillat mig? Vill jag vara kär?
 
Detta gäller självklart även mig, annars hade jag troligen inte skrivit detta inlägg. Jag har ju inte blivit kär på sex år. Jag var tonåring sist jag blev kär och då var förutsättningarna inte bra på något sätt haha, men jag sket i det för jag lyssnade på känslan. Och visst tusan var jag upp över öronen kär, analyserade inte sönder något. Och definitivt inte hans signaler, bara njöt av känslan och körde på, berättade en vecka efter jag fallit dit. Först skrämde jag iväg honom men efter bara fyra dagar kom han tillbaka för han kände ju likadant, men var rädd. Och det höll ju i fem år.
 
Hade ibland varit lätt om man inte försökte styra varenda känsla man hade. Men jag antar att det är en vuxengrejj.
 
 
 
 

Planer

Många frågar mig vad som händer nu i mitt yrkersliv. Jo framöver blir det Mosaik 100 procent. Kommer nog inte söka så många andra jobb för jag vet inte vad jag vill. Jag trivs jättebra på Mosaik, är bra på jobbet, trivs med chefer och har skitbra kollegor. Så det blir att vara kvar där ett tag nu tills jag funderat ut vad jag vill. Vill inte hamna på ett jobb jag inte trivs för det påverkar mig till den milda grad.
 
Så från och med nu blir det kvälls- och helgjobb, passar mig. :) Bara leva livet för livet leker nu :)

Annandag jul

Natten på Mosaik flöt på bra, Club cuvanna. Folket var glada och hyfsat nyktra haha, skönt. Det blev städning, nattmat och sen promenad mot bussar och hem, tog bussen 06:15. Var ändå inte jättetrött, tänkte att jag föredrar att jobba till sex än att gå upp sex alla gånger. ALLA gånger.
 
Så vaknar jag upp några timmar senare med värsta sköna känslan efter en bra dröm och sen när jag fattat kontrollen bara "neeeej he's back again". Vilken gubbe i lådan som dyker upp i drömmarna sådär, har ju konstaterat att jag inte vill drömma om honom. Dumma hjärna, kan inte sluta titta :P
 
Hittade massa bilder från Grekland i mammas mobil som jag lånar. Ska försöka ordna upp allt om min mobil och försäkringar imorgon.

Juletid

Julafton idag. Vad mysigt det varit att komma hem till familjen :) Körde direkt efter jobbet i lördagsnatt, läskigt att köra så sent utan mobil då den, som ni säkert sett, blev stulen på jobbet. Men hellre köra direkt ändå än hem till lägenheten där ingen kan nå mig. Nu har jag mammas telefon sålänge. Omständigt är det men har spärrat hela mobilen också så att den inte är brukbar, bara en plastbit utan syfte. Känns gött. Får lösa resten sen med ny mobil... Igår hade vi grekisk buffé här hemma och sällskapsspel, skrattade massor och umgicks :)
 
Julen idag var lugn, promenad, matlagning och spela spel tillsammans, kolla på tv och sen träffa hela tjocka släkten för middag, mys, tävlingar och julklappsöppning. Mycket trevlig afton :) Presenterna uppskattades mycket och jag fick underbart fina saker, bland annat en mixer, gåvobevis till Forska utan djurförsök samt en handduk med mitt namn på :)
 
Det är ändå inte presenterna som spelar roll. Om det var upp till mig hade vi kunnat ta bort gåvorna. Det är så härligt att spendera tid ihop och skratta och ha kul.
 
Det var alles, imorrn blir det kompisdejt och sen hem till Malmö för work igen.
 
 

Start

Träningslinnen köpta, längtar efter att bli värsta hälsosamma tjejen :D


Mitt 2012

Människor jag träffat

Jag har träffat otroligt mycket människor detta året, fler än på många år tidigare. Mina kollegor på Mosaik som varit de närmsta i mitt liv under hela sommaren. En av mina bästa vänner träffade jag detta året och vår vänskap bara växer, vi har så sjukt kul när vi ses och jag känner att jag kan vara mig själv till 100 procent. Har också träffat en fin människa som inspirerar mig till att bli en bättre person, som tittar på mig så att jag blir glad över att vara mig själv.
 
Jag har lärt mig att man aldrig ska döma människor utan att veta deras story, de finaste är ofta de man måste skrapa lite på ytan för att upptäcka.
 
 
Resor jag gjort

Barcelona med brorsan och mamma och sedan Grekland med mamma, fina resor med familjen, bästa resesällskapet ju. Hade planer att göra fler utflykter men hann aldrig.
 
Händelser

Firade min 25årsdag i goda vänners lag med ett långbord på restaurang, glatt ögonblick. Jag har spenderat mycket tid med ett gäng kvinnor jag inte förstått vad de säger, lärt mig mer om den arabiska kulturen. Åkte på fina utflykter till österlen med familj och D när jag var ledig i somras, fina sommarminnen.Firade morfars 70årsdag med rolig planering med kusinerna.
 
Saker jag lärt mig

Jag har lärt mig att alltid följa magkänslan, om något inte känns rätt var inte rädd för att bryta, om det är jobb, en vän eller annat. Det är ofta den lilla magkänslan som har rätt.
 
Jag har lärt mig att människor är så mycket mer än vad man tror, att alla har något hos dem som gör att de berikar ens liv på något sätt (de flesta, vissa är bara asholes). Döm inte för snabbt för det är du som går miste.
 
Jag har lärt mig mycket om mitt arbetsliv, vad jag vill och inte vill. Hur jag är och vad som passar mig.
 
Jag har lärt mig att när någon hackar på dig, gör det till en styrka och visa hur bad as du är på det du gör. Du kommer gilla när du ser i personens blick hur fel han/hon hade.
 
Framför allt har jag lärt mig att ju mer jag ger av mig själv desto mer får jag tillbaka av obetalbar glädje.
 
Saker jag lagt tid på

Mest tid har jag lagt på jobb. Först kallis till april, sedan mosaik till september och sedan varvat med praktik. Den övriga tiden har jag lagt på en handfull vänner och min familj, mest på min familj, det är ju dem som räknas.
 
Detta är jag stolt över

Jag är stolt över att jag bitit ihop och jobbat jävligt hårt i motgångar
Jag är stolt över att jag lämnat saker bakom mig som jag inte trivts det
Jag är också stolt över att jag blivit en mer utåtriktad person som vågar bjuda på mig själv mer och släppa loss.
 
Detta vill jag ändra på

Jag har jobbat alldeles för mycket, inte tagit hand om mig själv. Jag vill deffinitivt ta hand om mig själv bättre under nästa år (träning, mat, skönhet, vila). Inte vänta till bristningsgränsen innan jag tar hand om mig, både fysiskt och psykiskt. Jag skämms över hur dåligt jag tagit hand om mig. Och jag vill jobba mindre. Det är nog bara det jag vill ändra på :)
 
 

Im done

Så var dagen här, dagen då jag sa tack och hej uttömd på energi till praktikplatsen som jag spenderat mycket tid på de senaste tre månaderna.
 
Jag har lärt mig massor, om mig själv, om vad jag vill och om kommunalt arbete, om olika sorters arbetssätt och fått möta massor av människor vilket både har varit svårt då jag är en lite tillbakadragen person men även har gjort mig mer social.
 
Nu i efterhand inser jag att det var ett misstag att jag trodde jag skulle klara av 56 timmars arbete i veckan under så lång tid. Jag har varit helt slut på torsdagskvällarna efter all koncentration som krävts under veckan och när jag väl piggnar till på fredagen är det dags för 2*12 timmarspass på Mosaik, vakna 13.00 på söndagen och inte bli människa innan jag måste sova kl 22.00 för en ny praktikvecka. Fredagförmiddag var den enda tiden i veckan när jag kände mig pigg.
 
Det har varit olika sorters trötthet, servitrisyrket gör en slutkörd i kroppen på ett smärtsamt men skönt sätt. Praktiken har gjort mig slutkörd i hjärnan så jag inte varit människa.
 
Jag är så glad att det är över och om jag kan ge råd till er alla så är det att inte sätta er i denna sits. Tack vare att jag alltid varit så trött har jag inte kunnat ge järnet. Sen kanske det är skillnad om man befinner sig på en så stimulernade plats att man ständigt får ny energi. Det visade sig under min praktik att det inte är detta jag vill, det kanske också gör att det krävs lite mer för att orka med. Jag är tacksam att jag fick komma dit och att de välkomnade mig som de gjorde. Och jag har producerat en 24sidig utvärdering om kvinnogruppen Kvinnor på Lindängen, det är jag stolt över.
 
Nu får jag leta mig vidare efter min plats i samhället...
 
 

Messy

I'm a total mess!! Orkar inte , är dagens ledord. Förkyld som fan , suttit framför skärmen hela dagen och skrivit . Ser inte klok ut, mina ögon är olika stora som de alltid blir när jag är extremt trött . Hela ansiktet är grått rött.

Jag har 20 %energi ungefär och allt är extra jobbigt . Ärenden att utföra ikväll men jag vill bara dra täcket över huvudet .

Vad heter det btw när håret är motsatt til torrt ? Mitt hår är så glansigt på sistone att det alltid är i förstadiet till fett, fint glansigt men känns som det är nära till fett hela tiden .

Vänner, I need to shape up ....


Rättelse

Ja jag hade fel . Jag var felinformerad och nu får jag erkänna det :p

Har tagit kontakt med de som ger getter och de säger sig kolla upp noga så att djuret kan tas om hand , erbjuder veterinärvård, har kort transport och att deras erfarenhet är att djuret behandlas värdefullt . Mer värdefullt än i svensk industri .

Ja skönt att veta . Jag vill ändå inte ha en get för det finns alltid en risk till vanvård , men tycker det är en bra grejj om det funkar :)

Så nu har jag erkänt mitt fel haha ..


Gym

Idag ska jag skaffa ett gymkort! Imorgon ska jag köpa julklappar och fortsätta på onsdag, då blir det rim och inslagning med brorsan. På torsdag ska jag fira att praktiken är slut och förhoppningsvis är jag klar med utvärderingen då, tre dagar att bli klar.
 
Mycket som händer nu, för min del. Det känns som en nystart efter jul. En nygammal start men ändå något nytt i bakhuvudet. Skönt. Gillar nytt och fräscht. Och komma i form :D Yeaj.
 

 
 
Denna magen igen tack. Ja nu fick ni en bild på min rumpa också, den bjuder jag på :P
 
Hittade denna bild från juli på min mage. Vill inte få så liten mage igen faktiskt, gillar ändå lite former.
 

Besök på maggan

Idag har jag besökt mötesplats maggan som är startad av samma kille som startade Tamam och en del andra föreningar i Malmö. Det är alltid lika intressant att vara i innovativa och ickestatliga miljöer, kommer längre in på stigen som ska leda till mina framtidsval. Upptäcker och ser vad som inte är jag och vad som kanske är jag...

Och hela tiden har jag ett öga på stigen bredvid som ser otroligt frestande ut. Ett år av intensivt sökande och besök och flera år innan dess av upptäckande och jag har inte riktigt träffat rätt än på vad det är jag vill. Vad är det jag vill? Beats me.

Hur orkar man

Vissa undrar ibland hur jag pallar bry mig om allt och alla. Först och främst bryr jag mig faktiskt inte om alla frågor, utan mest om sakerna jag brinner för.. Och jag vill att världen ska bli bättre.
 
Men ett litet knep till varför jag orkar engagera mig i vissa saker är för att jag inte engagerar mig i massa skitsaker som vädret, att hata folk, restaurangmat, parkering eller att Disney tar bort den judiska dockan inför julen. Sen hade jag önskat att jag orkade engagera mig mycket mer än vad jag gör.
 
Jag hade faktiskt önskat att folk hade lagt ner sin energi på att engagera sig för att göra världen bättre på olika sätt än att sitta och gnälla över oerhört ytliga saker.
 
det kan vara min lilla julönskan.
 

Varför jag tycker det är fel att ge bort en get

 
Alla har vi olika åsikter och jag vet att det jag tycker kanske är lite extremt för somliga men nu vill jag förklara mig. Varför jag tycker det är hemskt och fel att ge bort en get i julklapp.
 
Om geten hade gått till familjer i fattiga områden men som har det stabilt hade det varit en sak, de hade haft råd att ge geten mat och tak över huvudet, rent vatten och omvårdnad, sen hade de i gengäld fått ost och smör. Det låter ju fint?
 
Men att ge en get till en familj som lever i stor fattigdom? Geten blir undernärd, får kanske inte tak över huvudet, rent vatten eller mat. Det har framkommit att många familjer inte har råd att ge geten mat för den maten behöver de själva för att äta. Såhär fattiga familjer, de kan inte göra ost antagligen? Krävs ju ändå verktyg för att göra det. Mjölken kan de dricka, men geten bildar inte mjölk sålänge hon inte mår bra eller kan de få kött, då får de väl max en veckas måltid.
 
jag tycker det är hemskt att ge en varelse lidande för att rädda en annan i lidande. Jag tycker det är fel att sätta ett djur i fattigdom och missär, i svält, uttorkning. Det är inte rätt någonstans och jag betvivlar att det hjälper familjen i långa loppet. Så snälla tänk på detta innan ni kommer med mothugg eller ger bort en get. Tänk längre, det finns massa andra saker man kan ge istället för ett djur.
 

Yves rocher

Beställde lite gott på yves rocher . Läppsyl som luktar godis, superskön på läpparna , läppstift i persikofärg som är väldigt återfuktande på läpparna och luktar gott det med . Bb-cream med 6 effekter, luktar gott och är superfin på huden !


Sen parfymen var en chansning, den luktade väldigt kvinnligt, lite vanilj och varma dofter :) ansiktskräm även anti aging, fick jag på köpet och den luktar fantastiskt och har en kylande känsla .

Väldigt fina saker, älskar deras produkter man blir aldrig besviken :)


Trött lördag

Ironiskt med tanke på att mitt förra inlägg handlade om hur mycket kläder jag tog på mig men sjuk blev jag . Fick ändå jobba igår vilket gjorde att jag blev ännu sämre idag .

Suttit i soffan typ hela dagen , noll energi och tung i huvudet . ska vila nu så jag orkar sluttampen på praktiken i veckan :)


Asvarmt

Termoleggins, termosulor, jeans, linne , långärmad tröja , fleece, stickad tröja , jacka, halsduk, mössa vantar- redo för lucia som en korv igår.

Efter att ha konstaterat att vi ser inget , hör inget och massa utlandsstudenter skriker så drar vi och dricker glögg hos Sofia istället ....


Helg !!

Så var det helg igen och bara en vecka kvar på praktiken . Lovely. Gott med sovmorgon idag . Jag sitter och gottar mig med pepparkakor och kaffe efter att ha städat här hemma . Det blir en promenad till affären för att köpa några få saker . Sen laga någon god middag innan jag ska iväg .

Saker att fixa nästa vecka är julklappar, julmat till vegetarianen , ett gymkort och skrivs klart utvärderingen på praktiken , sen är det officiellt jul !!! Jul jul strålande jul .

Just det ett obligatoriskt tomtefoto har också krävts av min vän Dinko, så det får ordnas :)


Morgonen

Fy fasiken vad jag avskyr att gå upp på morgonen. Ser inte nån mening med det what so ever. Hemskt va? Men nu är det bara imorgon, sen är det bara fyra dagar till jag måste gå upp sju. Sen kan jag vända på dygnet igen med Mosaik.

Jag är ingen morgonmänniska, morgon är en plåga för mig. En ren plåga. Hellre lägga mig kl sex än att gå upp sex, alla gånger.

Greek way

Ikväll blev det grekisk mat med brorsan (på Akropolis), försenad b-daypresent. Det var underbart gott. Fan vad jag älskar Grekland, folket, kulturen, musiken, maten, vinet, klimatet, landskapen, språket, bokstäverna - ja allt vad jag vet om landet.

Nu ser jag fram emot "fatcamp" som jag inte kan kalla det, för jag är ju definitivt inte tjock. Men healtcamp kanske. D ska få mig i form, har fan lagt på mig sen i somras när jag hade värsta heta kroppen så nu blir det att bli av med det där lilla extra och känna mig vältränad :D I jul börjar jag.

Japp, imorgon blir det till att fira Lucia genom lusse med kvinnogruppen och sen lussefirande i folkets park med mina töser.

Här sitter jag och skriver vykort på Milos :)

Sant ?

Har kommit fram till att jag är konstig . Vad jag än känner så försöker jag bortförklara det med något annat .

Typ jag är säkert sur / irriterad/känslig för jag har PMS . Det är absolut inte så att jag bryr mig om detta egentligen . Eller så fort jag känner fjärilar i magen tänker jag tusen förklaringar .

Som om det vore omöjligt att känna något av ren känsla utan yttre omständigheter ?

Aja , imorgon hoppas jag kunna intervjua kvinnorna , lyckades inte idag . Sen ska jag på dejt med brorsan , grekisk dejt . Goooott!


Världen..

 
 
Jag ser människor som är så otroligt egoistiska, som tänker på sig själva, ja jag vet inte vad de mer tänker på än sig själva. Dessa människor tar den enkla vägen och skiter i hur andra mår, om andra lider och gråter. De struntar i om regnskog skördas, om naturen förstör eller om djur lider. Och inte minst finns det så många som har så mycket hat inom sig. Människor som bor i ett bra land om Sverige och som inte har lite hjärta i sig att sträcka ut en hand för en ung vilsen person som förlorat sin familj och som vill bo i Sverige. När en reporter skrev om artonåriga Ali som är ensam i världen, som avvisades från Sverige och förnedrades av svensk polis, som blev skickad till Italien där misshandel, våldtäkt och misär är en del av vardagen så fick denna reporter massa klagomål från svenskar som inte vill läsa om så "onödiga saker".
 
DU, det är inte som att du är ENSAM i världen. Världen är inte DU och DIN värld, allt det du ser finns faktiskt på riktigt. Den människan du är elak mot gråter på riktigt, mår dåligt på riktigt. Om du hade fått gå en dag i dennes skor hade du kanske lärt dig något om livet. Det är inte okej att förolämpa random personer som råkar göra misstaget att korsa din väg, kanske tar dina ord hårt på den personen och det är inte du som får lida för det sen även om jag personligen önskar att det vore det. Det är inte som att det inte spelar roll att du bär päls, du bidrar till lidande för levande varelser. Tänk om du kunde känna deras skräck om så för en sekund hade du aldrig mer stöttat industrin.
 
Och tänk om alla kunde hjälpa till för att göra världen bättre, att bry sig om andra människor, att stå upp för någon bara för att man vill och inte tjänar något på det. Om alla kunde bry sig om miljön och onödigt slösande eller om folk kunde fundera över var maten på tallriken kom ifrån och hur dessa individer levde. Om vi kunde vara vänliga mot varandra och försöka behandla alla som vi själva vill bli behandlade. För det är inte riktigt okej att världen ska lida för din och min bekvämlighet, fåfänga, lathet eller ignorans, tycker du det?
 
Det är inte som att jag är smartast i världen, snällast, klokast - men jag tror att om alla skulle varit mer osjälviska hade världen sett mycket bättre ut och det är något man får anstränga sig för att vara.

Stoppa tiden

När man inte är lycklig så söker man så ivrigt och väntar på den lyckan. Kanske är det ett bra jobb, kärlek, ett ragg, vänner eller vad som helst. När man väl har det går tiden så snabbt tills man påminns om att inte ta det för givet och att inget varar för alltid.
 
Saker kommer och går, det vet jag ju. Men jag tycker inte jag varit lycklig tillräckligt länge nu, jag vill bara hålla kvar det. Det är min räddning ju, det jag varit inne i till den grad att jag glömt det jobbiga som hängt över mig som en irriterade soppåse.
 
Plötsligt blev jag så rädd. För det är inte roligt när man övergår från en bra period till en sämre, jag vill inte ha en sämre period, måste man det.
 
Jag ska fan göra allt för att inte ha det dåligt, ska göra allt för att se allting positivit oavsett vilka förändringar som sker. Jag vill leva kvar i min bubbla.
 

One o´clock

Pyamasen ska nu åka av och på med julörhängena och kanske en klänning. Kanske blir byxor istället vid närmare eftertanke (tittar ut genom fönstret). JObbhelgen flög förbi, jäklar vad tiden sprang. Inget spektakulärt har hänt. Blivit mobbad av kollegorna som vanligt, skrattat och haft oss. Den bästa ingrediensen till vår arbetsplats är att vi alla 9 är så sjukt olika men lika skojfriska ;)
 
Kommer nog aldrig ha bättre arbetsmiljö än jag har idag så får passa på att njuta. Ljuva ungdom. Helgens tema har varit rykten kan man säga. Många smaskiga rykten om precis allt och alla (med kärlek)
 
Har fått hjälp av D's fina svägerska att översätta min intervju till arabiska så nu slipper jag tolken på praktiken, det kommer nog flyta på och det ser ljust ut för att lyckas de här sista två veckorna.
 
Tvåååååå veckor sen har jag ett normalt liv igen!!! Kan inte fatta det!! T-I-D. JAG HAR TIIIIIIID.
 

Dröm

Inatt drömde jag att jag var bra vän med Özz (nujen) och han sa till mig att han skulle flytta till porto katsiki . Haha jag frågade om jag fick följa med , kunde vara hans nanny? Sagt och gjort jag flyttade till Grekland, porto katsiki och passade hans barn , skulle lära mig grekiska och allt .

Åh vad jag blev sugen på att flytta till Grekland nu !! Med min besty Özz :p


Godnatt

Saknar hälften av mina vänner , alla mina tjejer ! Bara umgåtts med killar flera veckor nu ...


Flippad

Vilken kväll ! Jag var som utsugen av energi att jag var blåst . Fick sällskap av Dinko som fick lida sv min totalt flippade trötta och knasiga hjärna haha . Planen var kolla soffa och sen göra julgodis, äta också . Åh orkar inte laga mat vi köper ute. Killen i möbelaffären skulle ära burek.

Burek fan vad gott , vi kollar efter bosniskt kök i malmö !! Vi hittar och kör efter iphouunen , när vi äntligen hittar är det en liten LÅDA som också är stängd . Besvikelse , köra runt för att komma tillbaka och tänka nytt . Det blev McDonalds och vi kom hem halv nio . Julgodis då?- i dont think so .

Trötta kaffe Ipren i soffan . Babbel . Får gå upp tidigare imorgon för att göra godis istället , så jävla trött efter praktikveckan !!


Turn back time ?

Tänk .. Alla tror att jag är 19 . Det finns inga undantag, alla som frågar om min ålder säger att jag ser ut som 19 . Tänk om jag då hade kunnat börja leva som om jag vore så ung? Bara låtsas . Om ingen märker ?

Klart att personnummer ställer till en del haha men i övrigt . Då skulle jag få 6 extra år :D åldern är bara en siffra? Då hade jag inte känt mig så tvungen att veta mina livsbeslut om jag bara vore 19 .

Rolig tanke :)


Om

Om jag hade kunnat sluta mina ögon och vaknat den 21 december så hade jag gjort det utan att tveka. Jag brukar aldrig längta bort tid, all tid är värdefull. Men denna känslan i mig bara längtar så fanatiskt mycket till 21 december.
 
Tills dess kan jag väl se fram emot följande.. julklappsshopping med brorsan, standup och grekisk middag med samma man, adventsfika med tjejgäng. Och en jävla massa pepparkakor . så det så.
 
Nu ska jag dra täcket över mig, inte vakna den 21 men imorgon förhoppningsvis.
 

Att veta vad man vill

Magkänslan, den är en bra grejj.
 
 

Same old

Min blogg har varit så ofattbart tradig de senaste veckorna, ja kanske månaderna. Det är inte ofta jag skriver inlägg. Mina dagar ser oftast ut såhär.
 
måndag-torsdag: Gå upp kl sju, gå till praktiken, sitta och dricka kaffe till tio. Hänga med på möten och anteckna, ibland gå till kvinnogruppen och sitta där och dricka té och försöka förstå vad de pratar om. Lyssna lyssna lyssna. Kl tolv lunch och sitta och slappa till ett.Från kl halv fyra, vänta och vänta på att sista timmen ska gå för oftast har jag inget för mig utan försöker sitta och se ut som att jag har något att göra. Komma hem vid fem, vara hemma med Fia för att jag lämnat henne hela dagen, laga mat och göra ärende.
 
Fredag-lördag: Jobba 10-12 timmarspass på mosaik, träffa underbara kollegor, glada gäster som ger en beröm eller surisar som klagar. Driva med kockarna, höra på deras skitsnack. Skratta och le om vartannat. Stå i garderoben 00-04 under klubben, träffa stammisarna, snacka lite skit, snacka med olika folk. Sova klockan fem.
 
Söndag: Sova till 13.00 , ganska död efter lite sömn under helgen. Träffa familjen eller någon annan ibland, oftast familjen. Tiden går snabbt till 23 då jag sover i väntan på ännu en praktikvecka.
 
Det händer inte så mycket mer än detta. Har haft en jättebra jobbhelg, skämtat massa med kollegorna som alltid och fått höra fina ord från gäster. Adventsfika hos familjen med massa kakor och tända ljus och snöööö i stora mängder.
 
Nu ska jag jobba snabbt på praktiken så dessa tre veckor springer. Sen är det över.
 


RSS 2.0