Ett slag för djuren

Ja då gick man upp klockan sex imorse för att dela ut tidningar för Djurens rätt på stationen i Malmö. Det var väldigt trevligt, de flesta var trevliga hehe.. Förutom en man som var arg redan när han kom fram och sa att han minnsan var bonde och att han visste hur djuren har det. "Okej" sa jag med ett leende. "Ja, ingenstans har djuren det så bra som i Sverige", fortsatte han och såg sur ut. "Okej" sa jag med ett leende som betydde "säg du vad du vill". Haha. Han såg rätt sur ut när jag bara sa okej och inte argumenterade. Varför ska han egentligen vara sur? För att organisationen arbetar för djurs rättigheter? För att våra kollegor i djurrättsalliansen avslöjat hur många grisar lever? Det är inte något vi hittat på, det är ju sanningen.

Men många var glada och sa först nej, sedan stannade de upp och sa "djurens rätt sa du?" och tog då en tidning. Jag tycker det är superkul att stå och se glad och trevlig ut, träffa folk och man får oftast många leende tillbaka. Djurens rätt är inga diktatorer som hatar människor, vi vill helt enkelt att djur ska ha det bra och att människor ska uppmärksamma vad som sker bakom stängda dörrar på cirkus, bondgårdar, farmar eller laboratorium. Granskning är en del av en demokrati :)

Nu har jag druckit lite prezzokaffe och är snart redo att ta itu med min att göra lista.. Linn hjälpte mig handla massa mat igår till festen och jag ska iväg och träffa henne i eftermiddag igen. Sen blir det nog bara att förbereda inför imorgon :)


Fly away

Jag har haft det alldeles fantastiskt i Barcelona! Vädret var såå otroligt skönt. Jag ÄLSKAR  verkligen medelhavsvärme! Det var ungefär 27 grader varje dag och det som är så skönt med den värmen är att hela luften och blåsten är 27 grader, när man andas in är det varmt och solen fördelar sig så skönt på en. Inte som i Sverige när solen steker en medan vinden kan vara lite kall. 

Vi har hittat på en massa roligt som jag ska berätta om i ett inlägg med bilder också tänkte jag. Vi har haft väldigt roligt och tiden har gått så långsamt, vilket är kanon! Vi har tryckt in en massa varje dag. När vi nu har kommit tillbaka till Sverige känns det nästan som vi aldrig var borta. Konstig känsla. I Spanien kändes tiden så lång medan det känns som man bara knäppt med fingrarna när man kommer tillbaka. Jag har fått snacka lite spanska, så mycket som jag kunde klämma fram. En stor kritik är att Barcelonaborna är väldigt väldigt otrevliga. Servicepersonalen i affärer och buktiker ler aldrig, säger knappt hej, skyndar sig att slå in priset och ber sedan nästa komma fram innan man ens betalt klart. Väldigt synd. Många klagar på svenskar som otrevliga, men det håller jag inte med om. Många brukar småprata med mig när jag handlar, ler alltid och kanske önskar dig en bra dag. Så det var lite synd att de var så otrevliga, till och med de på turistinformationerna.

Men om man bortser från människorna så var hela staden, vädret och landskapet helt fantastiskt!! Jag var faktiskt med om en riktigt rälig upplevelse. Jag vet, rälig är inget fint ord men det passar till denna upplevelse. En äcklig kvinna hade tänkt sno ur min väska. Mamma såg henne när hon öppnade upp locket och då ropade hon till högt så hon stack. Ush, det var riktigt äckligt. Som tur var fick hon inte upp blixtlåset men om inte mamma sett det hade hon kanske snott något. Jag minns hennes fula ansikte hela tiden. Låter kanske löjligt men det känns jävligt smutsigt att någon försökt ta av en. De får ju skaffa sig ett eget liv och inte snylta på andras.

Saknade Fia mycket, Dilshad har passat henne varje kväll och han har nog gjort ett jättebra jobb, men nu är jag hemma och vill bara skämma bort henne eftersom jag lämnade henne. Min lilla älskling.

Nu när man är hemma väntar en hel del ärende, bland annat en hel examensfest som ska planeras till lördag! Blir bara familjen, mormor&morfar och pojkvännen, men ändå massa som ska bestämmas. Kylskåpet är typ tomt och ikväll ska jag flytta hem till min lägenhet, åhh längtar!! 

Ett inlägg med bilder kommer när jag satt in bilderna i datorn hemma hos mig. 

Adios :)

21 maj 2011

Idag är tydligen världens undergång. Kan ärligt säga att jag hatar alla som förutspår sådana saker. Det är inget att skämta om. Kanske för att jag tycker det är så hemskt att ens tänka tanken att vi alla skulle dött.. inte fått chansen till barnbarn, barn eller att uppleva världen.

Så nej, jag tror inte heller att det sker idag. Bara en idiot som snackar skit. Nu ska jag ta på mig, ta in Fia i buren och sen ska jag och Dilshad iväg och njuta av dagen. Först packa till Barcelona, jihoo.

Ha en bra lördag alla! Hörs på torsdag!!

Min fredag

Eftersom jag är klar med arbetet så blir det en dag med Linnsi! Nice! Vaknade typ mycket för sent för jag var död på något konstigt sätt, så tvättiden blev lite tajt, hoppas det hinner torka!

Igårkväll tränade jag för första gången på Arlövs 24/7, riktigt fint. Omklädningsrummet var super och tjejgymmet var litet men hade skitbra maskiner, helt nya. Såg ut som en idiot förmodligen när jag skulle förstå mig på vissa haha. Lite annorlunda än vad det är inne i stan. När jag kom hem blev det en uppfräshning inför Barcelona! Måla tånaglar, raka benen och spraya lite brun-utan-sol.

Ja, nu blir det ner i källaren och grejja. Vi hörs förhoppningsvis innan jag drar på söndag!

Väl godkänd

Idag har jag känt mig förbannat duktig! Gjorde klart arbetet. Jag bara skrev och skrev, utan att tänka, bara skrev på och det blev klart. Sista arbetet någonsin på högskolan (I hope). Känns helt otroligt. Jag älskar att skriva så kommer nog sakna det en hel massa. När jag sedan var klar, vid lunch, så var det dags för tentagenomgång för salstentan i arbetsrätt och diskriminering. Vänner, jag förväntade mig G, men jag fick VG! Åhh jag är så glad för det var en sjukt svår tenta! Trodde inte jag skulle klara den så bra. Visserligen kändes det bra när jag skrev den men efteråt när jag pratade med klasskompisar verkade det som att jag hade fel på vissa. Men ibland hade hon gett rätt om man hade rätt tankesätt även om inte svaret var rätt.

Superbra!! För att fortsätta denna duktiga dag ska jag inviga gymmet här i Arlöv. Ligger bara en minut bort så jag ska promenera dit sen och träna.

Up with the tup

Idag när jag vaknade så tittade jag på mobilen.. Såg att det var den 19 maj och fick bara en tanke "När fyller Carro år? Shit, tänk om jag glömt hennes födelsedag.. Fyller hon inte år i maj? är det IDAG förresten?". Var tvungen att starta datorn och jo, visst var det idag. Det där är riktigt sjukt för jag har ingen aning om när hon fyller år mer än att det är i maj. Coolt. Det låg nog i bakhuvudet någonstans.

På tal om Carro så fick hon en intervju på det jobbet jag skrev här som var mitt drömjobb för tillfället. Såklart inte så kul när ens kompis får det, blir sån tydlig konkurrenskänsla men verkligen snäll som hon är så gav hon mig numret till kvinnan så jag ska ringa idag och visa intresse. Riktigt snällt av henne!

Nu är klockan lite över åtta och jag ska börja fixa mig för sen ska jag iväg till skolan och plugga. Ush, får reda på tentaresultatet idag, är nervös till tusen! Och igår var det så pinsamt i skolan för jag skulle berätta hur långt jag kommit på mitt arbete osv och jag blev helt röd i ansiktet. Jag som tyckte jag blivit bra på att bukta det men på denna kurs så har det varit helt vilt!! Färgexplosion - hallå! Och det konstiga är att det bara var tre tjejer, läraren och jag och ändå hände det. På något konstigt sätt verkar det lättare för mig att tala utan att bli röd när det är en störra grupp under formella former. Klarar inte av att bara stå och babbla. 

Ja, pinsamt ja. Så himla blyg jag kan vara ibland men oftast ändå inte för jag kan prata med främlingar och klasskompisar jag inte känner osv. Jaja, man är väl komplicerad, man är ju människa.



Barcelona-planering

Jag är fullt upp i reseplaneringar nu. Under några dagar har jag suttit och planerat min och Dilshads Greklandsresa - flyg, färjor (både priser och avgångar) och lite smått även hotell men det är det jobbigaste, så då måste vi nog sitta båda två. Det är bara det att vi har en förmåga att börja smågnabba när vi sitter tillsammans. Ni vet hur det är, båda vill kolla på det man själv vill och jag blir lite frustrerad för han är så långsam hehe. 

Igår kom mamma hit och vi planerade vår Barcelonaresa vilken inträffar på söndag! Känns helt knas och så otroligt roligt! Har nu planerat in en del saker vi vill se:

Font Montjuic - en stor fontän som har ett vattenspel med musik och färger
Badelona - en stadsdel utanför Barcelona som verkar supermysig och har en fin stor strand
Flamenco - fanns ett ställe nära vårt hotell som hade uppvisning om kvällarna. Jag älskar flamenco.
Sagrade de familia - Antoni Gaudis kyrka som de har byggt på sedan 1800-talet och som föväntas vara klar år 2026.
Parc guell - Antoni Gaudis park med massor av byggnader och andra arkitekturiska föremål som han skapat.

Vi ska självklart hinna med La rambla som är den stora turistgatan, en sangria på något mysigt ställe och massor av glass och tapas :) Ska bli så himla roligt och mysigt att åka med min mamma :)

Summer-fresh

Tänkte börja med att kommentera pengarna... Jag var inte alls fattig, hade tillräckligt med kontanter hemma :) Måste skriva det då följande inlägg annars hade kunnat få er att undra.

Anywho, nu har jag beställt lite somriga produkter från Yves Rocher. Bland annat fint somrigt smink och en lotion med doft av pion. Jag vet inte riktigt hur pion doftar men det lät så fräscht. Så vi får se när den kommer! Fick även en fin väska som premie, hoppas inte varenda jävel kommer gå med en sådan under armen i sommar nu! Känns bra att använda saker som inte har testats på djur eller har animaliska ingredienser. (för man vet ju aldrig hundra procent med annat smink man köper)



I need dollar

Ush och fy vad jag är fattig nu. Denna månaden känns som jag gjort mycket för att inte slösa, jag har knappt handlat något, haft kontanter istället för kort. Men ÄNDÅ finns inga pengar kvar på kontot. Får kolla om jag har kontanter kvar i min fina lilla kontants-planerings-tygtavla där hemma (bor ju hos Dilshad nu). Klockan är snart tio och jag ska cykla iväg och göra lite ärende, bland annat ett besök på apoteket och där kommer jag gå ut 400 kronor fattigare. Måste ha solskydd som är svindyrt. Har ju helt enkelt fått låna av mitt sparkonto sålänge.

Så iväg på cykeln nu, i eftermiddag ska jag skriva på projektarbetet :)

Ville bara beklaga mig över hur foort pengarna springer. Tror de är rädda för mig?



Dagens tankeställare

Jag är en filosoferande tjej så varje dag får jag många funderingar men nu ska jag dela med mig av en speciell. Jag satt och pratade med en gäst idag som är mycket speciell till utseendet. Det är en man som har nagellack, örhängen och massvis med armband. Så pratade han om många andra människor och mer eller mindre uttalade sig om hur märkliga de var. Det är verkligen roligt/konstigt/fundersamt när en som man ser som så udda själv kan sitta och prata om människor som udda... Men kanske man inte inser själv när man är udda? Jag trodde man gjorde det.

Jag menar inget negativt om att vara udda nu, bara kul att våga gå mot strömmen. Men jag tyckte det var roligt att någon som avviker mycket från normen själv kan tala om andra som avvikande. Det är något som är kul att fundera på :)

Helgen i rewind

Nu var helgen slut för nu är klockan över 00.00. Idag var det min namnsdag, fick inte alltför många grattis tycker jag. Men åtminstone mamma/mormor&morfar samt en gäst. För jobbat har jag. Var kul idag. Snackade på bra med folk och det är kul att babbla :) Regnade som satan men vi hade förbokningar så det var ändå några gäster.

Dagens äckligaste: En mamma lät sin son på typ 7 år kissa i vår rabatt precis framför caféet vid parkeringen. Say what? Vi har toaletter!
Dagens tankeställare: Sparar jag till ett enskilt inlägg.

Igår, lördag, var jag på konfirmation i Kristianstad. Tror jag satt lite mer på resa än vad jag var där. Men jag gillar att åka så inga problem. Jättekul att se mitt kusinbarn igen, var för längesen! Han babblar alltid så mycket med mig haha, fick bojkotta konversationen så han kunde äta också. Kul att vara i kyrkan, där tror jag inte jag har varit sen min student. Fattar ni? 6 år!! (WOW är det sex år sen jag tog studenten?). Själv är jag inte konfirmerad, något jag är glad för idag. Vågade nästan inte hoppa av för mina föräldrar blev sura men jag är glad att jag gick min egen väg. Lite kul för de är inte troende någon av dem så undra varför de ville så gärna att jag skulle bli mottagen av gud?

I fredagskväll var jag ute med Linnsi min flicka och tog en drink på Fridays. Var sjukt trevligt. Fick sällskap av vår killkompis Liri också en liten stund. Hade rätt roligt åt honom när han smakade vår milshakesdrink.

Lir: Fan vad god! Vad kostade den?
Linn: 98
Jag: Man smakar knappt att det är alkohol, den är skitgod!
Lir: Är det ALKOHOL??
Linn: Hahaha, tror han att vi går till Fridays och bara dricker en vanlig milshake. För 100 spänn dessutom.

Riktigt kul helg. Denna söndagskväll har bestått av Gossip girl och Big Brother. Kommentarer på det. YES att Dan och Blair äntligen kysstes, kan inte vänta tills nästa avsnitt! Och wow, visste inte att Madde varit så lättfotad i huset. Sen jag började kolla har hon inte gjort något konstigt och på tillbakablicken verkar hon ha sex med och strippa framför var och varannan kille.

Livet utan Lillan

Så lågt jag sjönk var lägre än på flera år.. att det kunde vara så svårt att förlora dig.. och allt som förlorades med dig. Livet förändrades. Och det klart, för du försvann. Lillan var en stor del av mitt liv, man kan inte förvänta sig att det blir detsamma igen. Fia verkar klara sig bra.. Hon verkar trivas ensam. Jag måste vara hemma mycket mer, lämnar bara hemmet max fyra timmar om jag inte jobbar då jag tyvärr måste vara iväg längre. Det är svårt att känna sig fast på det sättet. Jag får så dåligt samvete så fort jag går. Jag tror hon är lite uttråkad ofta.. Det är svårt eftersom jag inte kan prata med henne, vet inte hur hon mår. Men hon äter och pratar, kelar och upptäcker, så jag tror hon mår bra. Så mycket jag inte ville lämna er när ni båda var tillsammans, men då hade ni ändå varann. 

Med mig har det blivit bättre, jag har tagit mig upp ur hålan och gått vidare. Men tomheten finns ändå här, för det är något som saknas, ett litet liv är ju borta. Men jag vet att hon är någonstans och har det bra :)

Det kommer du inte se mig i

Mode och konstiga kläder i all ära, det är ju kul att kunna ha på sig lite annorlunda grejjer och komma undan med det för att det är mode. Som jumpsuiten eller megablommiga klänningar. Men en sak ni INTE kommer se mig i är fruktkläder. Inga frukter på mina linnen i sommar eller aldrig. Haha där går gränsen!


En helt vanlig torsdag

Vill du ligga med mig då? Om sanningen ska fram?

Riktigt skön låt faktiskt, härligt med en bra svensk låt för en gångs skull. Inte ofta svenska låtar blir hits. Just nu sitter jag och spelar lite småspel på king.com, var riktigt längesen jag gjorde det men det är så himla kul. Spelar frågespel mot andra nördar nu :) I eftermiddag var jag på skolan för en namnbytarfest. Instutitionen som tidigare hette som min utbildning, IMER, har nu bytt namn till SMS (språk, migration och samhälle). Så lite sorgligt att det nu inte finns något spår kvar av IMER, då både programmet och nu instutionen lades ner. Bara alla arbetslösa studenter kvar som spår. Haha nej, nu var jag lite grym.

Festen var väl inte värsta grejjen. Sjukt god gratis mat, det är aldrig fel, men det hände inte så speciellt roliga saker. Malmö högskola är lite halvtrist för vi har aldrig roliga events eller fester som Lund har. Men det var iaf kul att vi gick dit, jag och Carro, så vi ändå GICK när det väl händer något hehe.

För övrigt har jag blivit en nörd i Big brother. Programmet är ju bra för fasen. Inte i huvudsak intvålade bröst och guppande täcken utan helt vanliga människor som är inlåsta i ett hus. Har nog ingen favorit men gillar Sara för hon är så sjukt jävla snygg helt enkelt och stör mig som satan på Gurkan, för han snackar så mycket skit. I övrigt är jag ganska neutral.

Nu ska jag softa framför tvn tänkte jag, later!

varmt!

Jag och Fia håller på att tuppa av här. Dilshad har morgonsol och inga persienner. Varmt varmt. Vill skita i plugg och arbetsförmedling och njuta av vädret, får se om jag hittar någon utan plikter som vill göra det med mig!

Skräck i hemmet

Saker jag blir äcklad av i hemmet (mestadels trasor):

1. Våta trasor i alla former men en trasa som ligger i diskhon och är genomvåt, med eventuella rester. Äcklar mig mycket då man inte vet vad den sugit åt sig eller hur länge den legat där.

2. Nästan likadant är det när det gäller den här skålen folk brukar ha när de diskar som de har diskmedel o vatten i, so far so good. En praktisk grejj för att inte slösa diskmedel, men äckligt när de låter vattnet + svampen ligga kvar tills nästa disk.

3. Att använda samma trasa till hela toaletten. Jag gillar att använda en särskild trasa till sitsen, vill få det så rent som möjligt så man kan sitta i lugn och ro :p.

4. Att inte diska stekjärnet ordentligt. Nej, att fettet ger mer smak är äckligt.

5. Att dricka ur förpackningar i kylen, ush ush ush. Tänk om man får oväntat besök och ska bjuda på någon? Nej.


Vilken meningslös lista tänker ni, men det är la det bloggande går ut på? Att dela med sig av allt och inget. Nu ska jag lösa lite Suduko innan honey kommer och vi ska dra ut en runda. Strååålande väder. Har redan varit ute på en promenad innan också.


Blekfis

Jobbat hela helgen. Igår kom Stavve på besök, det är han som fixade jobbet till mig, kollega från cuba café. Satt och babblade på uteserveringen typ 40 minuter allihop innan gäster kom. Riktigt skön jobbdag, har kommit in i rutinerna och fick massa cred från min chef, vilket kändes jätteroligt!! Att höra att man är duktig är alltid lika roligt men att höra att man har en perfekt personlighet och sätt med gästerna för det jobbet, då blir man glaaá!

I övrigt har vi flyttat till Dilshad nu, jag ville inte, men det kan man inte säga till honom då han vill att det ska vara rättvist till max när det gäller boendet. Hans kök är pyttelitet att plugga i och jag saknar redan min balkong (han har ingen). Är blek som ett spöke i ansiktet, ser ut som jag flytt solen vilket jag inte har. Ska plugga hela veckan, ska starta snart men först en rejäl frukost.

Det är denna veckan 21-23 grader i barcelona, perfekt stros-väder. LÄNGTAR!

Utsikt

Det bästa jag vet efter en jobdag måste vara att sätta sig med en god måltid och något gott att dricka på balkongen som värmts upp av solen under dagen.. Titta ut över trädtopparna och Malmö city. Se solen gå ned över kronprinsen (om det nu är kronprinsen, en jävligt hög fyrkant iaf). Att bara se stan där borta, så liten, så mysig och så vacker.

Känner mig så himla avslappnad. Hade en rolig dag på jobbet också, fick lära mig kassan och det var roligt. I sommar kommer nog mina veckor se ut som så att jag är ledig måndag och tisdag varje vecka och jobbar torsdag-söndag. Var fjärde helg är jag dock ledig fredag, lördag och söndag så då är jag alltså ledig fem dagar eftersom jag inte jobbar måndag och tisdag. Kommer ändå vara nice, för då vet jag att jag är ledig måndag, tisdag, får låtsas som att det är min lördag-söndag så blir det nästan som "vanligt folks" jobb.

På tal om jobb så sökte jag ett helt fantastiskt jobb, enligt min utbildning och JAG VILL HA DET! Hade varit PERFEKT första jobb, få in foten under ett halvår och sen kunna söka och klättra uppåt.

JAG VILL
JAG VILL
JAG VIIIILL!!!

Ikväll är jag ensam, blir softande framför gamla chickflicks på tv "djävulen bär prada" och "bröllopsfixaren".


Min balkong när jag flyttade in. Här ser man inte hela utsikten :)

Torka på rapsvägen

Vaknade utan vatten idag! Gah, kunde inte tvätta händerna, vilket är det första jag gör när jag går upp på morgonen. Kan inte spola.. kunde inte tvätta på min tid, som nu är förbi. Jag har inte kunnat dricka vatten och värre, inget kaffe. Bah när ska vattnet komma tillbaka? Jag lyckades dock tvätta händerna, för i tvättstugan fanns lite vatten kvar i kranen, inte en droppe här hemma, alla har väl försökt och därmed pumpat ut minsta droppen.

Nu ska jag plugga tänkte jag. I eftermiddag hämtar mamma Fia för att jag ska ju jobba hela helgen så tråkigt för henne att vara ensam så många timmar. Ikväll ska jag och älskling ha en egen kväll. Vi ska hitta på något kul :) Först ska vi sticka och köpa fröer och sånt, vi ska odla lite grönsaker. Har redan börjat bryta upp golvet här i köket så nu ska vi bara fylla på lite jord och börja odla. Vilken smart idé!


Blott en dag

Efter denna fantastiska dag ska jag nu ta tag i mitt jobbsökande och verkligen titta efter potentiella arbetsplatser, vad som krävs osv. Och varför har denna dag varit underbar?

Jag har kommit ut till skolan, pratat med både klasskompisar och andra på skolan, presenterat mitt projekt inför en stor grupp och det gick bra!! Jag har träffat Linn, fått chokladbollar som jag varit sugen på hela dagen och så bjuder hon på det, toppen ju. Jag har sett en as-söt valp springa glatt mot mig och jag bara älskar livet.

Idag var det begravning för den som jag skrev innan att det hänt en hemsk sak.. Jag tycker det är jättehemskt, kan inte ens tänka mig att vara där.. Främst tycker jag synd om min morfar för att han mår så dåligt nu.. Ja kanske var han inte ung, han som gick bort.. men han var heller inte klar med livet ännu. Detta ser jag som en bra anledning att älska livet, att ta vara på det man har och de stunder man har med sina nära och kära.. För det kommer man önska att man hade när dagen kommer då någon man älskar själv går bort...

Så liten plats en människa tar på jorden...
mindre än ett träd i skogen..
Ett så stort tomrum han lämnar efter sig
en hel värld kan inte fylla det.


Hårmode

I alla bloggar verkar man nu kunna läsa om hår-donutsar. Ja, hårmunkar helt enkelt. En fantastiskt snygg frisyr. Jag fick upp ögonen för den då den var på startsidan på blogg.se idag och jag ska försöka mig på att göra den ikväll!



Det är ju jättekul att ha en annan frisyr ibland. Jag är ganska dålig på att göra frisyrer. Brukar oftast köra på vanligt nersläppt eller hästsvans. Främst är det så att jag inte passar i många frisyrer och sen är det också för att mitt hår har så fina hårstrån att ingen frisyr är stadig på mitt huvud. Men denna hade varit toppen om man är snygg i, tycker den är cool och snygg och söt. Hade tänkt göra en egen "donut" av en strumpa. Jag visar kanske foton sen...

Ambition

Jag vill vara en ambitiös person, men jag tror tyvärr att jag saknar det.. Jag vill ha en väl utstuderad plan till i höst.. Men ett stort steg på vägen är att jag på tisdag ska gå till arbetsförmedlingen på öppet hus för ungdomar och försöka prata med hon som har hand om etableringsinsatserna för nyanlända. Man skulle kunna säga att jag har noll självförtroende när det gäller det jag vill. Alltså det arbete jag vill ha. Det är ett stort hinder för mina mål och ambitioner känner jag. Inte lätt när lärare har sagt att vi inte får jobb och att programmet läggs ner. Sen känner jag mig för ung, ingen erfarenhet osv.

Idag är det onsdag, jag är nyduschad och ska iväg till skolan för att presentera mitt projekt. Sen ska jag hem till Linn för en snabbfika innan hon ska iväg på middag med jobbet. Hennes jobb skämmer sannerligen bort sina anställda. We like. Fick nyss reda på att jag ska jobba både lördag och söndag, men faktiskt inte så mycket mej emot. Fan haha kom nyss på att det är inte onsdag idag, det är torsdag idag.

Jag måste ta tag i min framtid.

La español

Jag försöker finslipa lite fraser på spanska. Jag var grym på det innan, hade bra betyg i gymnasiet och tyckte det var megakul. Vi var typ bara 6-7 stycken i klassen så man lärde sig verkligen. Men nu måste jag finslipa lite, så jag förstår saker i Barcelona. Stackars mamma kunde inte sova inatt för hon såg igår att det hotellet vi fått hade fått recensioner om att det låg i kvarter med uteliggare och horor och att man inte borde gå själv som kvinna. Obehagligt. Men idag fixade vi det så vi fick ett superfint hotell, ser det ut som och bra läge. Fick lägga till lite pengar men ändå värt, så man inte behöver vara rädd.


Toalett med två speglar, så vi kan fixa oss samtidigt.


Underbar terass.

Har inte kunnat börja plugga ännu för jag har kollat bilder, restips, skrivit packlista osv. Är helt exited. Har lärt mig två fraser:

Donde está blabla , esta lejos o cerca? och No carne por favor, soy vegetariana.

Haha detta betyder, var ligger blabla, är det långt eller nära? och Inget kött tack, jag är vegetarian.Nu klarar jag mig bra, right? Måste dock lära mig svaren på var saken kan ligga.... höger vänster, rakt fram osv.

Bokad resa

Barcelona here we come! Efter typ tre års önskan att åka dit har vi nu bokat, känns helt otroligt. Jag har inte rest sen augusti 2008 och nuu ska jag resa om bara två veckor. Blir att knipa ihop plånboken och plugga järnet så jag kan åka med gott samvete. Ska bli underbart att se Spanien, att se Barcelona och Gaudis park. Jag och mamma kommer ha såå mysigt ♥

Sista etappen

Kom på imorse att detta projektarbetet som jag ska börja med nu är sista saken jag gör i skolan, kanske någonsin. Jag hoppas i alla fall att inte gå mer i skolan.. Så nu har jag tänkt ge järnet!! Idag är det kyligt, så fikan med Linnsi planerades till Entré, vårt vinter-hang-out. Men den ska jag inte åka till förrän vid halv fyra eller fyra, har en välbehövlig tvättid klockan två. Dumma tvätt som måste förläggas mitt på dagen men BRA att få tvättat.

Och imorgon kommer några typer hit och ska installera ett bredbandsuttag så jag måste flytta till Dilshad ikväll för Fia kan inte vara här hemma om de går omkring och arbetar, då blir hon skiträdd det lilla livet.

Mina hormoner är galna, jag är överkänslig och gråter för minsta lilla. Vad händer där inne? Och nej, det är inte PMS för det har försigått i typ tre veckor nu, jobbigt. Jobbiga hormoner. Jag drömmer sjuka drömmar också.. Inatt drömde jag att min pappa blev homosexuell och blev tillsammans med min mosters man. Ja, helt sjukt. I förrgår drömde jag att jag blev skitförbannad på familjen för de fick mig att äta lamm. Haha, vad händer med mig? Börjar jag förlora förståndet?

Nu ska jag äta lite och sen börja med projektarbetet. See ya.

Är löss inte levande?

Varför tror vi människor ständigt att vi har rätt att utplåna världen hur vi vill? Tänker på det här med färgämne 120, karmin eller varför inte skriva rätt ut "löss"? Ja, det var väl ingen nyhet att det är löss i röda saker, men jag har faktiskt trott att det är mestdels i godis. Men när jag uppmärksammat det mer inser jag att det är i mycket rött. Exempel när jag köpte honung med smultronsmak - löss. När jag ville köpa rosa glasyr och sedan röd pyntgelé, löss.

Vi lever år 2011 och ni menar att det inte finns något annat sätt att framställa detta röda ämne? Hur fan gör man alla andra färger då? När jag såg denna bilden på Malins album var jag tvungen att kopiera den. Det är lusblod, bilden är tagen på en utflykt på Teneriffa.



Jag förstår inte varför vi måste döda tusentals levande varelser för att få en färg på vårt godis. 70 000 löss för att få fram 5 hekto rött godis exempelvis. Ingen verkar tycka det är fel, det förstår jag inte riktigt.

Mammi fyller år

Idag firade vi mamma här hemma hos mig. Jag o brorsan möttes vid halv ett och handlade och sen gick vi hem och började förbereda allt, tog sin lilla tid. Blev sjukt stressade i slutet, sprang hit o dit hehe. Vi lagade paj med grillad inlagd paprika, soltorkade tomater, fetaost och pesto. Filodegsrullar, tzatziki, sallad och sen gjorde vi brödstänger med olivolja och kryddor som vi tillagade i ugnen, blev sjukt gott allting. Till dessert gjorde vi vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar. Allt blev riktigt smarrigt, är stolt över oss. Vi kan laga mat båda två men brukar inte laga så avancerad eller "festmat" så det var duktigt. Dukade med köksbordet, blommig duk, blommor, servetter och vinglas på balkongen också, här ser ni resultatet. Det var jättemysigt där ute :)



Riktigt roligt att förbereda och kul att träffa föräldrarna och brorsan också. Hade kul och snackade massa, spelade alfapet och öppnade presenter :) Mamma verkade gilla skålen lika mycket som jag trodde. Alltid kul att umgås med familjen min. På tisdag kommer mamma igen för att planera resan med mig. Ingen som listat ut det än? Jag kommer avslöja när vi bokat hihi.

Pics





Perfekt plats :)




Härlig dag. Nu är det fina vädret över för denna gången, men som jag njutit :)




RSS 2.0