8 timmar

Tack M, Jonna och Sanja för era fina kommentarer :D

Det finns en konstig grejj med mig. Jag är såå jävla trött om jag ska sova 8 timmar. Om jag sover cirka 6-7 timmar är jag inte trött, inte heller om jag sover 9-10. Men just 8 timmar blir jag sjuukt trött så jag knappt kan gå upp. Mycket märkligt! Imorse var jag så trött att jag inte gick till skolan. Detta är inte roligt. Inte det minsta.

Måste äta alla vitaminer, men det är svårt att få i sig allt tycker jag! Jag äter ju sojakött i stort sett varje dag, om inte åtminstone 4-5 gånger i veckan och det är ju järn och proteiner i det. Nej, jag vet inte riktigt vad som är felet. Men jag ska testa att sova 7 timmar per natt ist. Vara upp längre o ändå gå upp tidigt.. se hur det funkar. Finns en studie som säger att mer än sju timmars sömn kan orsaka hjärt- och kärlsjukdomar. Om det är sant vet jag ej.

Nu ska jag avsluta, ska träna med Linn vid tolv.


Söndagkväll

Sitter här lite halvt sliten efter helgen. Om jobbet kan jag säga att igår gick det ganska bra, fick hoppa in i baren och det var ganska roligt. Dock känner jag att det är ett väldigt stressigt och sjukt jobbigt jobb där man jobbar fleera timmar och knappt får rast.. Så är det ju tyvärr många gånger inom restaurangbranchen. Sen är det ett ganska otacksamt jobb, man får mycket skit.


Men men, ska inte prata nåt mer om det här i bloggen. Idag träffade jag brorsan, mormor och morfar. Vi åt god buffé på sultan palace. Sen blev det kaffe hos brorsan och hans rumskamrat. Trevligt sätt att tillbringa söndagen. Nu ska jag kolla på GG - i love it.

Skulle göra läxa tills imorrn men kommer inte in på webplatsen, står att den är olaglig eller nåt. Weird, vågar inte pusha ! haha. Har redan träffat en tjej som verkar jättegullig och pratglad, ska bli kul att lära känna henne mer. Är ju en ny kurs nu med helt nya människor.

Ikväll ska jag flytta hem till honey så ska jag bo där i en vecka :) Hörsch!

Work all weekend

Jag är så himla nervös. Det är faktiskt en konstig sak. Förut blev jag nästan aldrig nervös inför saker. Kanske lite nervös, men inte riktigt så man är helt skrajj. På sistone har jag blivit mycket nervös över saker. Anywho så är jag väldigt nervös inför ikväll för jag ska hoppa in som servitris på F. Och jag är lite nervös inför att jag ju inte kan menyn. Sen ska jag vara på nattklubben och plocka glas samt stå i baren, vilket gör mig otroligt nervös det med. Jag är ju så långsam och glömmer var saker står, har bara varit där i nån timme förut ju.

Känner mig som värsta mesen här. Innan dess är det skola. Kommer nog vara trött för att jag ska jobba i tio timmar.. Imorgon ska jag också börja sex och sluta klockan fyra på natten.

Ja, det kommer vara kul att jobba men jag är faktiskt nervös inför att vara usel.

Ska försöka gaska upp mig!

Sunny day

Igår var en härlig dag. Liksom idag så sken solen. Min balkong var hur skönt tempererad som helst. Så jag vårstädade där ute (gömde skitet, sammsög och plockade ner julglittret från gardinstången). Sen blev det kaffe och läsning i solen.






Ledig idag med. Vad ska man göra med denna dag? Solen skiner ute. Blir en liten städning, kanske träning (men känns så drygt att ta bussen..) och hämta ut mina naturschampo hihi :D

Har pratat med min gamla vän och vi ska ses nästa vecka. Känns skönt. Onödigt att vara ovänner när man är så bra vänner...

Färskt hår



Äntligen hittade jag genom en slump i en gammal VR-tidning, schampo och balsam utan några som helst animaliska ingredienser och icke djurtestat för en billig peng. Flaskorna kostade 60 kronor var och jag tycker absolut det är värt att testa att tvätta håret med något från naturen, blommor, e-vitamin, mandarinextract. Istället för djurhovar och fjädrar som det är i vanligt schampoo (keratin). Finns en lååång lista på allt äckel som finns i tvål och schampo, känns omöjligt att komma ifrån inälvor. Ö på det.

Ser fram emot att testa det och hoppas det fungerar så kan jag känna att mitt hår är helt friskt och fräscht med bara naturliga saker och inga slaktprodukter.

HIgh five :)
De är beställda på eleven.se

Hur trött..?

Idag skulle jag gå upp klockan åtta men jag var så otroligt trött att jag inte vaknade, bara fortsatte sova och sova. Till slut var klockan tjugo min innan jag skulle gå så jag beslutade mig för att stanna hemma från skolan. Det känns inte alls bra, men jag var verkligen otroligt trött. Måste börja med vitaminerna igen.

Jaha, idag ska jag nog hänga upp fågelmat i träden utanför mig.. Gå till Rusta en sväng, de har öppnat i närheten :)
Känner mig alldeles rastlös. Jag och Linn var och tränade igår, hur skönt som helst!! NU hoppas jag på att Carro vill komma med till dance aerobic imorrn.

Jag vill vara med någon, så tråkigt att vara ensam hela dagen. Men så är det när man skiter i skolan.

Stressat ner

Hittills har mitt nya schema gått bra. Alltså mitt nerstressingsschema. Blev lite orolig att jag stressade upp mig över minsta sak. Bara jag skulle diska kände jag mig stressad.  Men igår gick det bra. Hann med massor på morgonen. Lagade mat och hade ätit upp innan klockan var halv sex, vilket var mitt mål. Sen hann jag fixa det jag bestämt mig för innan halv åtta, då satte vi på kaffe och tittade på Halv åtta hos mig.

Jag försöker maximera tiden och proppa in massor saker, så nu har jag krav på mig att jag måste äta middag innan halv sex, måste kolla på Halv åtta hos mig och sedan varva ner framför tv:n så jag hinner gosa med mina marsvin ordentligt. Andra mål är att hinna ta ut soporna varje dag, något jag aldrig hann innan då jag alltid var i sista minut när jag skulle gå någonstans.

Nu är klockan tio och jag ska fixa tvätten, sen ska jag iväg och träna om lite mer än en timme. Ska bli skönt. Efter träningen ska jag köpa massa fågelmat och hänga upp utanför vår dörr. Har dåligt samvete att jag inte hängt upp det förut. Trodde att bara de i hus kan göra det, men det kan man la hänga upp i vilket träd som helst.

Jag känner mig till o med stressad nu, fast jag har inget att vara stressad över. Gud vad jobbigt.

Ciao


En bild sen i våras. Tar aldrig bilder på mig själv längre. Borde göra det så jag kan pryda min blogg med lite mer pics.

Helgen

I fredags gjorde jag och mina kära kollegor som jag kommit att kalla dem, klart uppsatsen. Vi skrev ut två ex som vi ska lämna in imorgon! :) Feels good. Förhoppningsvis blir den värdig ett A! Jag var så stolt över mig själv för jag kom på en jättefin och bra slutsats. Vi var ju tvugna att göra om den för läraren tyckte det blev platt fall. Jag vet att jag är skitbra på att skriva debattartiklar, som jag gjort flera gånger i bloggen och skriva tal. Typ krönikor. Sånt är jag bra på. Ni vet allt det där man ska tänka på i en debattartikel eller tal - upprepa meningar, använda motsatser, ha frågor i texten för att väcka intresse, skriva på ett debatterande sätt. Jag gör det automatiskt.

Vi satt och kämpade med slutsatsen och jag kan inte komma på en klockren text när jag måste säga varje mening för sig när jag sitter i grupp. Istället satte jag mig på kvällen och bara började skriva ner allt jag hade i tankarna angående vårt arbete, våra resultat och Sverigedemokraternas politik och alla de där små knepen bara kom automatiskt. När jag skriver så är min hjärna, vad jag märker, död. Med det menar jag att jag inte tänker medvetet när jag skriver, bara låter fingrarna få dansa över taganterna. Den enda medvetna tanken jag gör är när jag funderar på ordval då och då. Så härlig känsla är det, att bara sitta och skriva och när man skrivit klart, läsa igenom och märka att man skrivit en helt perfekt text.

Jaja, nu ska jag sluta prata om det, mina fingrar dansade iväg lite för ivrigt märker jag! I fredagskväll tog jag och pojkvännen det lugnt och kollade på Djungelboken. Igår, lördag, träffade jag Sofia. Vi gick på stan och sen tog vi en långfika. Kvällen bestod av The tourist på bio. Riktigt jävla bra var den. Underskattad tycker jag :) Den har fått så dålig kritik. Idag städade vi Dilshads lägenhet, jag fikade med brorsan och sen åkte jag hem till Liridon, en killkompis och satt och snackade några timmar innan jag begav mig hemåt. Nu har vi packat ihop all packning och ska bo hos mig en vecka. Jag älskar att komma hem, älskar min lägenhet ♥


Utsikt


By night

En överstressad typ.

Om du var ett hav vore jag en våg...

Fin kärlekslåt :) Sitter hemma i lägenheten nu och har ikväll kommit på att mitt liv består av 80% stress. Jag är så sjukt jävla lättstressad.. Inte för att jag inte har anledning att vara det, i och för sig. Jag är en obotlig tidsoptimist. Jag är fan alltid ute i sista minuten. Jag går skitsnabbt till bussen för att hinna, stressar inför möten med vänner, stressar med allt. Glömmer betala räkningar.

Dilshad irriterar sig väldigt på min lilla dåliga vana. (lilla och lilla..). Och idag sa han "jag har kommit på varför du är stressad. Det hade kvittat om du så hade skjutit upp träffen med din brorsa i tre timmar, du hade ändå inte börjat städa förrän i sista stund och hade ändå kommit sent. Och jag har kommit på varför. Därför du tål inte tanken att ha tid över, att vara färdig i förväg och sitta och vänta på att gå iväg!"

Så jävla huvudet på spiken. Javisst är det så. Iförmiddags skulle vi städa och det blev så stressigt att jag blev tio minuter sen till fikan med brorsan. Ikväll var det stress stress stress. Jag packar in tusen saker på den fritiden jag har. Nu är klockan tio och jag borde bara varvat ner och vara nära läggdags men nej..

Mitt mål är att imorgonförmiddag gå upp i tid så jag hinner sätta upp mina nya gardiner, äta frukost i lugn och ro. Ta ut soporna. Bara det är ett mål för mig mina vänner, för jag stressar alltid så mycket innan jag ska iväg.

Wish me luck. / Miss panik

Dummaste

När jag och Dilshad var på Hemmakväll vid konserthuset häromdagen var jag nog med om ett av de allra korkaste sakerna jag någonsin upplevt. Filmerna på nyhetshyllorna var kladdade på med svart spritpenna. Typ stora kryss och någon film hade hjärtan och stjärnor. Vi blev så konfunderade att vi frågade en kille som stod och packade upp.
Svaret vi fick:
Det är många som snor filmerna de lånat hem.. Så vi ville lösa det genom att kladda på filmerna så ingen kommer tycka att de är fina nog att behålla.... Men vi funderar på att inte göra det mer för det ser ju fult ut...

No comments.

Sopp-recept

Här får ni receptet på min väldigt goda soppa med mycket smak och nyttig med linser :)
Här

Partly crazy day

Firningen igår blev nice. God mat som vanligt. Dilshad tog kokosglassen som jag tog sist, han gillade! Jag tog apelsinglass och den serverades i ett tomt apelsinskal. Hur jävla god som helst! :)

Idag har vi pluggat på uppsatsen igen. Kommer nog sakna våra stunder. Sjukt skrattiga kan vi bli och Elmi är en aning galen haha. Ni som sett facebook-statusen förstår nog. Synd att vi slutar nu, får se hur vår kontakt kommer att se ut framöver. Det är nog alltid lite svårare att förbli vänner som umgås om det är olika kön kanske.
Imorse skulle jag ta bussen 08.10 och jag är ingen morgonmänniska. Hatar att gå upp på morgonen! Jag stod där och väntade och väntade i 25 minuter innan jag bestämde mig för att gå till en annan busshållplats. När jag kom dit var klockan en minut innan den bussen skulle gå och det verkade som den redan hade gått. Jag stod där tills 08.48 innan jag gick till en annan busshållplats. På den sista stannar det tre bussar så jag tänkte att nu måste jag väl ändå lyckas komma in till Malmö! Jadå, där gick en buss nästan direkt när jag kom. Så jag tog bussen 08.56 istället för 08.10. Nice start på dagen va?
Sen jag kom hem har jag lagat en supergod soppa, nytt recept, städat, tvättat och råkat komma ner för sent till tvättstugan (deras klocka går fem min före min..) och varit tvungen att vänta på en kille som kom som skulle tvätta efter mig. Men nu sitter jag här hemma, inget mer galet kan väl hända idag?
Nu ska jag läsa uppsatsen och sen ska jag bannemej ha Gossipgirl-kväll. Hoppas jag hinner!
Ps, space-mekanismen funkar inte, därmed en jävla massa text ;) ds

Time to celebrate

Idag hade vi det "efterlängtade" seminariet. Det gick bra, läraren tyckte vi gjorde ett bra jobb när vi opponerade på den gruppen vi fått. Hon sa att det inte var så lätt att opponera på en halvfärdig uppsats. Sen skulle hon ge sina kommentarer till oss och hon sa att hon var imponerad, att den var riktigt bra, intressant analys och inget direkt fel. Dock fanns det vissa saker vi skulle rätta till. Det finns en liten chans att vi får A tror jag! Om vi rättar till de sakerna så kaanske. Men VG blir det i vilket fall :D
Yes vi förtjänade det soo bad. Som vi kämpat!
Nu ska jag kolla på Wifeswap och när Dilshad kommer hem ska jag bjuda ut honom på middag ikväll för att fira:) Bor hos honom denna veckan.

Gamla videos

Tänkte blogga lite snabbt här. Ska läsa en uppsats egentligen tihi. Igår satt jag och föräldrarna hemma och kollade på gamla videos hela kvällen. Fick se mamma när hon var liten, filmat från deras semestrar och julafton, skitkul :) Varade hur länge som helst hehe. Sen från när jag och brorsan var små. Jag var sån tjuris ibland, pinsamt att se faktiskt. Haha men det är väl bara att acceptera den man var.. och inse att det kanske sitter i fortfarande. Dock var jag riktigt blyg när jag var liten, ända upp tills jag var kanske 12.. Och idag är jag det fortfarande i många sammanhang, speciellt när jag ska träffa nya personer. Men det är inte alltid, ofta kan jag vara väldigt social, men om jag känner mig obekväm på något sätt, till exempel om det är personer som jag känner mig osäker med så kan jag bli riktigt blyg och få värsta tunghäftan. Men om jag märker att personerna är positiva gentemot mig eller intresserade, då brukar jag kunna snacka på. Tur att det inte sitter i som när jag var liten. Minns att det var riktigt jobbigt att vara blyg inför klassen, släkten och alla vuxna i stort sett.


men men. Träffade ju min gamla vän Jonna också igår, var och fikade på Teapot, riktigt trevligt! Det var ett nice café och det var jättekul att träffa henne. Vi hann  typ bara snacka om allt som hänt sen vi sist umgicks, så vi hann inte gå igenom nutiden så mycket, finns mycket jag vill veta :) Men förhoppningsvis kommer vi kunna ses snart igen fast vi bor typ 10 mil ifrån varann. Drygt.

Idag blir det nog inte så mycket action heller, men nu ska jag läsa uppsatsen på engelska. Sacre.

Home

Igår åkte jag hem med pappa. Känns lite märkligt här hemma nu när Henrik också flyttat. Inga kläder i hallen knappt. Men det är nästan lika skönt att vara hemma ändå, trots att det känns som något saknas här hemma.

jag lämnade ett dåligt omdöme på tradera, varför känner jag mig som en skurk för det? Känns som det är tabu att lämna dåligt omdöme om det inte är RIKTIGT illa, men så fort man inte är nöjd tycker jag man ska lämna dåligt faktiskt. Jag skulle beställa klappen till Henrik i julklapp och det stod att hon måste skicka varan senast den 20 december, då trodde jag att jag kanske skulle hinna få den. Den 27 dec hade jag fortfarande inte fått den och mailade företaget och frågade vad som hände, varpå de svarade att det kunde ta lite extra tid då den skickas med internationell post, men att den nog skulle komma när som. Internationell post - ja jag hade fått info om att företaget låg i Danmark och trodde det var det de menade. Men nu fick jag paketet den 12 januari (!!), alltså en hel månad efter att jag köpte varan direkt på Tradera och på paketen stod Nya zeeland. Den hade alltså skickats över hela jorden. Att denna info inte lämnas tycker jag är riktigt dåligt för jag som miljövänlig hade inte beställt grejjen från andra sidan jordklotet och jag ville ju också ha den i tid inför julen så brorsan skulle få sin klapp.

Aja. Idag ska jag ta en fika med en gammal vän, ska bli trevligt :) Först får man väl hoppa ur pyamasen ;)

Jävligt förbannad

Just nu är jag sjukt jävla arg på den jävla pissiga utbildningen jag går! Först och främst skulle vi läsa en mall över uppsats som var uppladdad på vår interna hemsida, sedan lades det upp ytterliggare en mall som läraren själv konstruerat. I båda filerna angavs olika mailadresser till vart uppsatsen skulle skickas. För säkerhetsskull skrev vi ner allting och skickade till båda adresserna.

Sen hade det tydligen lagts upp ännu mer info på huvudsidan av internhemsidan om att vi själva skulle ladda upp våra uppsatser där inför opponeringen. Denna info såg inte vi eftersom vi läste de två (!) mallarna som vi blivit informerade om. Så igår fanns inte vi med på schemat över opponeringen. Hur svårt hade det varit för läraren att TITTA vilka som skickat in uppsatsen och sedan skriva schemat? Istället skrev hon schemat utifrån vilka som laddat upp uppsatserna på internhemsidan. Så bara för att vi kom till på schemat i efterhand fick vi opponera på samma grupp som ska opponera på oss och så är det aldrig! En opponering går till så att man ska säga sina åsikter om en annan uppsats, A opponerar på B som opponerar på C osv. Efter opponeringen får man en vecka på sig att rätta till olika saker som kom upp under opponeringen på uppsatsen. Så nu ska vi opponera på samma grupp som ska opponera på oss och tydligen hade den gruppen bara 17 sidor inlämnade (det skulle egentligen vara 50!). Läraren sa att de kanske inte ens kommer till opponeringen. Tack för att vi fick opponera på en HALVFÄRDIG uppsats och tack Imer för att vi fick en grupp som skiter i skolan att opponera på oss.

Bara för att läraren misstänker att denna grupp KANSKE INTE ENS KOMMER så "är det lättast om ni läser alla andra uppsatser och kan säga något om dem".

Okej, så bara för att vi blev tilldelade en grupp som skiter i skolan så riskerar vi nu att inte få någon som opponerar på oss, vilket innebär att vi inte kommer få reda på vad som är mindre bra med vår uppsats och därför inte kommer kunna ändra på något innan den slutgiltiga inlämningen. Vi kommer också få läsa fyra uppsatser istället för en, som alla andra, bara för att DE skiter i skolan.

IMER i ett nötskal, så jävla dumma i huvudet.

ÄR SJUKT FÖRBANNAD.

Dagens goda gärningar

Idag skänkte jag mina 100 poäng på den där undersökningssajten jag är med i, till barncancerfonden. 100 kronor blir det till dem, istället för att köpa presentkort i alla möjliga affärer, så DET förtjänar jag en guldstjärna i kanten för. Sedan beställde jag årets almanacka från katthjälpen i Malmö, 125 kronor, hoppas den är bra att skriva i.

Ja, nu känner jag att jag varit riktigt snäll idag :) Och nu ska jag ner i källaren och städa lite så blir det lite duktighetspoäng också höhö.

Nu är man ledig i en vecka, fattar ni hur gött det är? (okej det var nyss jullov, men en speciell känsla att vara ledig precis mitt i terminen när ingen annan är det)


Har de små knytena här hos mig igen, sötaste!

2011

NU tar vi tag i det här med bloggen. Idag lämnades uppsatsen in. Vi har lagt ner otroligt mycket tid och energi på denna älskade uppsats. Är mäkta stolt över den! :D Så det känns great än så länge. Jag hade hört från flera håll att man blir så förbaskat trött på de man skriver den med, men så har faktiskt inte alls varit fallet! Om något har jag snarare lärt mig uppskatta de mer och tycka om de mer. Vi tre har faktiskt jäkligt kul ihop! För vi är ganska olika så vi kompleterar varann på något konstigt sätt. Visst har Elmi fått stå ut med några aggressiva utbrott från min sida, han kan vara sjukt störig och provocerande (medvetet!). Senast idag fick jag damp på honom haha. Men jag blir bara jävligt sur och sen går det några minuter, sen är det som att ingenting har hänt. Lite skönt att avreagera sig kanske?

Vi har samarbetat jättebra och för det mesta velat exakt likadant både vad gäller faktainsamlingen, upplägget, språkbruket osv. Ett skitbra teamwork har vi haft!

Nu tänkte jag visa lite bilder från jullovet, från familjen!


Kusinernas söööta kattunge med en julklapp med kattmynta i hehe


Jennies egendesignade, egenbakade och egenbyggda pepparkakshus


Psycho-tomte?


Jag och mamma ville föreviga vår töntighet! Forever and ever and ever.




Jag demonstrerar snömängden. Gud, vilka töntiga bilder jag visat nu. Aja, det gäller att bjuda på sig själv, säger man väl?


Vackra snöiga buskar!

Har även börjat sortera saker här hemma, har övermycket i mina garderober. Så nu ska här inhandlas förvaring och strukturera i källaren. Det ska inhandlas kalendrar - en till väggen och en till väskan. Det ska framkallas foton och sättas in bilder från maj 2010 (!!) i album. Ja, nu ska man ta tag i saker nu när det är nytt år:)

See you (sooner than you think, slut på slacket här i bloggen nu!)


RSS 2.0