iPhone-update

Min dator gick sönder just som min iPhone började funka, tur man har internet iaf :) Igår, söndag, hade vi kollegor ordnat surprise för Melissa som ska sluta på Mosaik. Vi hade Disneytema med utklädnad, muggar o sugrör i Disney, hennes favoritdrinkar, charader och frågesport med Disney förstås! När jag får igång datorn får ni se bilder jag tog med min digitalkamera. Skitkul kväll, tiotimmarsfest :D hon blev så förvånad , och vi har haft sjukt roligt att förbereda det hela. Dock har jag fortfarande massa disk i klibbiga golv att ta itu med, men det är en dag imorgon med ;) Imorgon kommer älskade mamma hut för att spendera tid. Jag är så lycklig i livet nu, känns härligt. Så ; ett inlägg från telefonen, grymt imponerade va? Haha!!


Glad!

Längtar till imorgon, det är en grym dag ni kommer få se massa härliga bilder. Åh det pirras när jag tänker på det. Jihoo. Idag struntade jag i solen och hade tvätt-städ-ordning&reda-dag.

Har bytt elavtal till godel, som skänker pengar till välgörenhet och jag valde naturskyddsföreningen, känns gött. Ska se om det blir dyrare, billigare eller samma pris. Ska snart bege mig mot jobb tänkte jag för att käka och träffa bästa kollegorna.

Måste vara coolt

Bilder på dagens upplevelser...
 
Österlen från tågfönstret
 
Från bilfönstret..
Tittade på en trädkoja mina nästkusiner byggt, inte vilken koja som helst, det är som ett äventyr i trä. Helt fantastiskt vackert, enastående och fantasifullt med många våningar, små rum, underjordstunnel, dammar med fisk, hängbroar och till och med fina accesoarer.
 
 
 
Blev bad på en strand jag glömt namnet på, vattnet var snäppet varmare än i tisdags. Efter det var det dags för trädgårdscafé och jag fick en lampa av mamma och pappa. Minns ni att min vackra lampa gick sönder för någon månad sen? De hade hittat en nästan likadan men mindre på en loppis, blev otroligt glad!! Och rubriken - måste vara cool att vara en sådan entreprenör som dessa killar som snickrat denna koja. Hoppas jag har det i generna :)
 
Haft en toppendag med föräldrar och mormor&morfar. Ikväll drar jag till bo01 för vinhäng och sen uteservering, men först lite mat i magen. Stekta majskolvar bland annat, hur gott?
 
 
 

Äntligen sommarvärme

Känns som att vara utomlands just nu i Skåneland. Igår blev det bo01 med Dilshad, tog en fika på bryggan och blickade ut över havet, solade benen dock inte magen som var ganska öm. Efter ett par timmar där körde vi till Folkets park där vi strosade runt, åt mjukglass med laktritsströssel (bästa), såg på alla barn som badade i den stora fontänen och folket som slappade i skuggan i gräset. Måste varit 30 grader i solen, stekte riktigt mycket på sina ställen.

På jobbet hade vi ett helvete men det är en annan historia, kan bero på hur solen gassar just på stortorget och att man blev ganska darrig, man är ju inte direkt van att ha likadan skärpa när det är så varmt. Idag väntar en likadan dag, oh cant wait.

Får väl ut och njuta av solen innan dess också. Har fått min nya iphoouune, dock vet jag inte var simkortet ska in så så långt har jag kommit! Ha!

Äntligen en solig ledig dag

Lediga soliga dagar är sällsynta i mitt liv, jobbar i princip alltid när det är sol. Men inte idag. Glöm det! Åkte till Höllviken strand med Melissa, Anna, Esther och Melissas pojkvän. Fullpackat på stranden milt sagt, hittade knappt en ledig plats i sanden. 27, 5 grader i Malmö idag, helt underbart. Kändes väldigt konstigt med den värmen. Dopp i havet blev det tre gånger, obligatorisk glass of course. Eftersom jag ville bli BRUN körde jag med ytterst lite solkräm vilket har lett till en lite halvbrun/röd färg och väldigt rött på sina ställen. Kanske inte det smartaste draget men tänkte att man får steka när det väl är sol. Fick bikinilinjer i alla fall, det var det jag var ute efter haha.
 
Ikväll blev det västra hamnen med Carro där vi åt glass och drack gott kaffe på bar italia. Charmig man som jobbade, fick lite speciell kontakt så han bjöd på kaffet där i den långa kön haha. Kanske för att jag sa till honom att han fick välja vilken glass jag skulle ta. Fick till och med provsmaka. Beundransvärt för ett ställe vars kö sträcker sig utanför ingången timmar i streck. Vi två töser satt två timmar och pratade och såg solen gå ner över havet, helt fantastiskt vackert! Esther joinade oss också, gick promenader längs bo01 och snackade om smått och gott.
 
 
 
Min bikinlinje, lite röd mage va men det lägger sig tills imorgon ;)
 
 

Samos!

Håller på att kolla flyg och hotell till Samos, åh vad jag längtar! Idag ska jag säga att jag vill ha ledigt. Den sista veckan i augusti, närmare bestämt om fyra veckor ska jag dra till Samos för att hälsa på Malin, sola, upptäcka, lära känna nytt folk och se vackra saker.

Varje liten kroppsdel i mig vill bara dit NU meddetsamma! Priset jag hittat som billigast hittills är 3500 för flyg och hotell en vecka, inte illa ;)

Pythagoria

Dagen

Denna söndag har jag hunnit med att jobba på Vanna beach en eftermiddag, det var ju riktigt fint väder, lagat riktig middag till mig själv och fryst in, ätit för mycket glass och är nu illamående, sitter och undrar varför jag känner mig nedstämd när jag egentligen inte har något att må dåligt över?
 
I veckan ska det blir fint väder och här är en som ska bli brun :)
 
 
 
 

Lördag!

Inatt blev det jobb på cuba café, vilket var roligt. Gick runt och plockade glas och lyssnade på bra musik :P Man är lite trött idag men nu är det dags att klä på sig och röja undan, här ser förjävligt ut haha.

Ikväll hoppas jag på att sticka på girlsparty! Hoppas på att jag slutar tidigt så jag kan det, blir att packa ner någon snygg klänning i väskan. Nu väntar ett berg av disk så so long alla.

De där skorna jag beställde satt förresten som en smäck och är sååå snygga!

Piano

En annan sak jag länge velat lära mig är att spela piano och idag fick jag lära mig lite.. Lärde mig vart tangenterna sitter och nu ska jag helt enkelt bara införskaffa ett piano och börja klinka. Vill ha det som ny hobby. Är dock lite konfunderad på om jag kan ha ett piano i lägenheten, är det okej för grannarna? Och är det lätt att flytta upp ett hit? Hmm annars tänkte jag mig ett elektriskt, hittade ett till stort underpris på blocket men får ta kontakt och kolla upp mer kring det.
 
Vill verkligen ha meningsfulla hobbys och piano är något jag drömt om i många år. En av de vackraste ljuden som finns..
 
 

En ny sak....

Jag har just anmält mig till en kurs i flamenco. Har länge velat lära mig denna praktfulla dans, fylld av energi, karisma, styrka och mystik. Längtar! Kostade hälften av vad danskurser brukar kosta och jag ska gå tio gånger i höst.
 

Mirakel kan ske

Klockan är tjugo i tolv och jag är så trött att jag ska lägga mig i sängen och läsa min älskade bok. Hujedamej, detta är tjejen som normalt sätt sitter uppe till halv tre och då tvingar sig själv i säng fast hon är pigg.
 
Att gå upp klockan kvart över nio idag gjorde visst susen? Men jag kan ju inte gå på jobbet när vi inte ens har stängt än och vilja dra täcket över huvudet? Haha.
 
Men för idag är det väl okej att jag går och slumrar innan torsdagen börjar :)
 

Livet som djurägare

Jag vet inte hur jag ska skriva detta inlägg så att det inte låter som en moraltant bakom skärmen, eller en galen marsvinskvinna haha. Jag skriver detta inlägg för att jag har sett att många skaffar en liten söt valp som de så stolt visar upp.
 
Jag bara hoppas att de som skaffar valp inser att den snart kommer vara vuxen och att det är ett ansvar för 12-18 år framöver. Så om jag skaffat valp nu hade den kanske levt tills jag är 40 år gammal. En hel del kan hända längs vägen.
 
Jag har ju marsvin och har haft det sen jag var 17. Inte tänkte jag när jag skaffade de att jag skulle ha marsvin i 8 år framöver, men inte insåg jag heller att när en av de två kamraterna går bort måste man skaffa en ny vän, för att den andra ska kunna överleva utan att bli deprimerad. Så jag har skaffat ny, skaffat ny och skaffat ny. Att ha djur innebär att du direkt efter jobb eller skola måste åka hem för att ta hand om din vän. Någon är hungrig, kissnödig, rastlös, uttråkad eller saknar dig. Eller ännu värre - ensam. Du kommer inte kunna göra alla saker med vänner som du kan idag. Du kommer vara tvungen att säga nej till roliga saker och planera dina dagar för att få det att gå ihop för både dig och ditt husdjur. Spontanitet är inte lika lätt, kanske lättare om man har hund som man kan ta med sig till olika ställen. Att bara beställa en resa och sticka iväg är inte heller så lätt, förhoppningsvis har du ju hjälp från någon extramatte. Min mamma älskar ju att passa mina marsvin, därför gör hon det under hela sommaren när jag jobbar och hittar på roliga saker. Men om hon inte hade velat det hade jag såklart tagit hem de meddetsamma och fått strunta i många av de spontana äventyr som jag lockas av.
 
Så för att avsluta det hela... att skaffa ett liv att omvårda innebär att du måste ha tid, vara osjälvisk, ha pengar till veterinär - speciellt för hundar som verkar kunna kosta en del. Du måste sätta dig in i varelsens liv så att du vet exakt vad han/hon mår bra av och skaffar allt du kan för att hon/han ska må bra. Det är inte som att köpa en krukväxt, som vissa ibland verkar tro ?
 
Agree??
 

Trellehulla

 
Trelleborg idag med Esther. De har ju en fantastisk stadspark där med lösgående tuppar, påfåglar och kalkoner. Det är ett väldigt vackert djur, trodde inte deras fjäderdräkt var så präktig. Solen visade sig och vi åt pizza i linne omringade av blommor och fontän. Sen blev det strosande i stan, shopping och glass innan vi åkte hem igen.
 
Kul att ha sommarkortet och kan åka på små sightseeingsmål :D
 

Konsumtion..

Ush har lite dåligt samvete att jag har konsumerat en hel del på sista tiden. Liite dåligt samvete där ja. Jag har fått lite spatt efter att inte kunnat köpa något alls under så lång tid (typ ett år) så nu när jag har pengar att stoppa undan på sparkontot har jag börjat skena iväg lite.. För jag har så mycket annat jag vill lägga de på.. Lade pengar på att göra om köket, beställde underkläder, beställde ett par skor som visserligen var på rea och bara kostade 149, men ändå. Shoppade på rean idag, köpte ett par asheta crockerjeans som sitter som en smäck. De hade kostat 600 och jag betalde 150 kronor. Köpte också en halsduk för 50 spänn som också var sjukt billigt.
 
 
Resonerar som så att köket har jag längtat efter att göra om.. Underkläder behöver man ju faktiskt, ett par jeans till 75 % av originalpris, en halsduk som jag hade köpt mycket dyrare om två månader och ett par höststövlar som jag ändå köpt till hösten och betalat minst det dubbla för. Sen var det brorsans väldigt försenade julklapp också, 350 spänn för biljetter till stand-up. Också ett måste.
 
Det är så mycket jag vill spara mina pengar till.... Jag vill göra om mer här hemma, secondhand fynda fina möbler. Samtidigt vill jag gå en kurs i antingen pianospelning eller flamencodans. Pengarna räcker fan inte till. Åh jag vill inte återgå till en skitstram budget i höst, vill inte leva på marginalen mer. Jag vill kunna lägga pengar på hobbys, på mitt hem, på ordentliga kläder.. Det behövs både tjocka stövlar samt tjockjacka. Jag är inte en ytlig person, jag har levt på en otroligt stram budget som sagt i mer än ett år och även om jag har så mycket jag är glad över så vill jag kunna leva som en normal svensson-person ekonomiskt. Vill verkligen inte återgå till nollkomsumtion...
 
 
Money money money... must be funny in the rich mans world.

Min tisdag

Dagen startades med skumbad och läsning innan jag begav mig mot jobbet för att öppna. Helt okej dag på jobbet, jobbade fyra timmar, 4,2 kilometer blev det på stegräknaren. Efter jobbet begav jag mig mot Dilshad där det bjöds på kaffe och saft, skitsnack och tvtittande.
 
Klockan är tolv och jag ska upp tidigt imorgon. Tidigt är innan nio. Det är onormalt för mig. Min lägenhet är i ett desperat behov av städning, disken är diskad och lakanen bytta, men dammet behöver torkas bort och blommorna behöver vattnas. Fick en idé att göra det imorgon men det verkar som en ganska korkad idé. Jag ska nog vara glad om jag bara kommer upp, hinner äta frukost och sminka mig innan jag ska iväg. NI vet hur man är på kvällen när man är pigg, då tror man att man kommer vara i samma form morgonen därpå. Man tror man är odödlig.
 
Vad som bjuds på imorgon? Jag och Esther ska på utflykt till Trelleborg, se vad där finns att göra haha. Nu är jag ledig i 2,5 dagar. Här ska det njutas. Jag älskar mitt jobb, inte så att jag inte vill arbeta. Det är bara det att när man har ett jobb kan man verkligen njuta av att vara LEDIG, det kunde jag inte hela hösten när jag var arbetslös haha.
 
En utflykt till Helsingborg för några år sedan. Utflykter i Skåne är ju bara för optimala!

Kunde inte låta bli

 
Haha den här kommer ju få mig att skratta och le varje dag :D Filosoferande på hög nivå :P

Dagens tips

Blanda inte äcklig hostmedicin med din favoritsaft, nu kan jag liksom inte riktigt dricka flädersaft utan att få lite små kväljningar. Funkade dock utmärkt när jag skulle ta medicinen, så blanda med en saft du inte gillar speciellt mycket.
 
Tummen upp!

Livin in a dockskåp

Jag älskar mitt nya kök,det är så fantastiskt vackert att jag svimmar en smula varje gång jag går in dit. För 450 spänn gjorde jag om helt (färg och ny matta). De andra inredningsdetaljerna jag hade passade redan så bra in i stilen, det är så här jag velat ha det sen jag flyttade in! Har bara inte vetat det förrän nu ;)
 
 
För att göra om köksmöblerna sandpapprade jag först lite svagt, sedan målade jag med vit oljefärg, märkte att den inte funkade och tog sedan ett lager med heltäckande vit färg, halvblank. Blev perfekt som jag ville ha det.
 
Lampan köpte jag för 70 spänn och målade sedan furufoten vit :)
 
 

Ödet

 
Denna inställningen är sjukt skön att leva efter. Nighty till er där ute.

True word

Att du inte passar in överallt eller att alla inte gillar dig är ett tecken på att du är en unik person som vågar vara dig själv. Det är kanske det som gör just DIG unik som gör att du inte passar in överallt.

"One of the things that make Waldorf women so special is that we don't fit in everywhere." - Gossip girl.


La familia

Efter kaffrep i mitt nya kök med bästa vännen blev det en bussresa hemåt med en bra bok som jag var helt inne i. Något nytt för mig. Kändes riktigt bra! Hemma hos familjen väntade mammas mat som var helt fantastisk. Spelade spel allihop sen i någon timme.

Blev lite irriterad när jag såg på min antagning till högskolan att jag tydligen aldrig sökt in till hösten, måste glömt trycka på någon knapp och nu kan jag inte göra en ny ansökan, what a bummer!

Jag inser att mitt sätt kanske retar vissa. Jag orkar liksom inte att tänka på "det framtida livet" just nu. Är så lycklig att leva i nuet. Men visst, ska söka in till kurser till i höst och när augusti kommer ska jag verkligen ta tag i arbetssökandet. Jag antar att jag fallit i inställningen - vem fan vill ha mig, vad är jag bra till? Det suger ju lite och för att inte gräva ned mig ändrar jag inställningen till...

jag är ung och fri, har världen framför mina fötter och hela livet framför mig. Det löser sig :)

4 km

En lugn dag på jobbet, fyra timmar = 4 kilometer steg. Det mesta jag kommit upp i är 5,7, ska bli spännande att se hur det ser ut en stressig dag!


Regrets

Dagen spenderades på Mosaik med fina vänner fram till jag skulle börja jobba. Har dock jobbat med ångest hela dagen. Det är inte ofta jag skämms över mitt beteende men när jag väl gör det är inte samvetet nådigt alltså. Ush, önskar jag aldrig svarade på sms när jag var arg.. En skitdag på jobbet, pms eller vad som helst kan utlösa en reaktion man aldrig haft annars, bättre att då vänta med att svara när man vaknat dagen efter och är sig själv igen. Kan vara bra för mig också att faktiskt skämmas över något ibland, oftast är jag för stolt för att erkänna mina fel haha. Nej men skämt åsido, det suger verkligen att skämmas.
 
I övrigt har det varit en okej dag och imorgon ska jag fixa mitt hem, det är ju omgjort nu i köket :)
 
 

Pest eller kolera

Svar på kommentar : Nej, jag tror inte att jag som vegetarian uppmuntrar att äta något djur. Grisar och kor lever förjävligt de med. Men eftersom det behövs färre av dessa djur att mätta magar med och denna industrin är faktiskt inte LIKA hemsk som kycklingindustrin, även om det är som att välja mellan pest eller kolera.

Min poäng var att man inte ska ursäkta sitt köttätande med att man bara äter kyckling, för det är inte bättre, snarare värre. Och jag vet att 99% av alla djur i industrier lever som skit.

Kreativ dag

Idag har det målats och går man in i köket bländas man av allt vitt. Blev kanon till slut, efter att ha kört tillbaka o köpt annan färg. Tydligen var det inte så bra att gå ut och ur affären på fem minuter som jag gjorde igår.. Blev inte riktigt en sådan färg jag tänkt mig. Vi åkte också till Erikshjälpen där jag hittade en kalassnygg lampa. Mamma var helt inne på att vi måste hitta en annan skärm till den bara.
 
"Men.. det är ju skärmen jag gillar!"
 
Haha vi har extremt olik smak. Hon tycker min smak är ful med krusiduller och konstiga färger haha. Men jag vill ha en stil som alla inte gillar, den ska ju vara unik. Den ska vara Sofie . sofielicious ;) Mitt kök kommer bli dö snyggt, vänta bara ska ni få se...
 
 
Haha trodde jag hade NÅGON städad bild på mitt kök för en "före"bild men tydligen inte. Ni får tåla denna stökiga bild, utan ordentliga ljus och duk på bordet. Då ser det iaf ut som mirakulös skillnad sen :P
 
 

En liten parantes

Det händer inte sällan att folk ursäktar sitt köttätande med att de mest bara äter kyckling. Varför det skulle vara bättre än andra djur vet jag inte, kanske för att det är ett mindre djur?
 
Jag skulle bara vilja påpeka att det är ganska skevt. Kyckling borde vara det första man avstår ifrån med tanke på hur de föds upp. 70 miljoner kycklingar slaktas varje år i Sverige bara och de föds upp under avskyvärda förhållanden.
 
Grisar har det inte mycket bättre, 99 % får aldrig se dagsljus och lever också under mycket tvivelaktiga förhållande.
 
Jag uppmuntrar såklart inte någon att äta kött men om man nu vill vara lite bra för djuren så skulle jag säga, sluta med kyckling direkt och ät istället ko eller gris, det är ju betydligt färre av dessa djur som dör då de kan mätta flera magar, 5-8 miljoner om året beroende på ko eller gris. Så ja , min lilla mening var att kyckling är inte bättre att äta, det är många gånger sämre.
 
So long.

Nyttig handling

 
Man mår faktiskt lite bra i själen när man handlar massa gröna och nyttiga saker...

Färska rödbetor, morötter, minitomater, persikor, squash, frysta hallon, frysta ost- och spenatbiffar, havremjölk, soyghurt med blåbär, juicer med hallon, provivadryck, pastasåser med tomat och basilika osv. Hela kvittot var en fröjd för hjärtat, kroppen och magen. Nu ska man bara äta det också, det är där jag brukar tabba mig :P

Sommaren är en härlig tid med massa goda grönsaker och frukter. Älskar frukt, hade kunnat leva på det om det varit okej. Frukterian kallas det va? Persika, mango och kiwi är nog topp tre!
 
 

I dont care

Vaknade av att mamma ringde och utanför balkongen såg det ut som ett vattenfall, det där var inte regn! Det var ett vattenfall. men inte fan brydde jag mig om det. Solig dag - skönt, regnig dag - skönt för det blir lugnt på jobbet.
 
Trots att det var en ganka lugn dag så visade stegräknaren på 5 kilometer, pepp pepp.
 
Jag och mamma bestämde att hon ska komma imorgon på min lediga dag för att hjälpa mig måla mitt köksbord. Bästa trickset för att få bra hjälp? Åk till en träbuktik, ha på dig lite sådär kvinliga kläder, behöver inte vara något speciell egentligen, men skor som låter när du går är ett plus. Fem minuter spenderade jag i affären och fick hjälp med färg, sandpapper och penslar. In och ut snabbt som satan. Det är kul att man kan dra fördelar med att vara kvinna ibland ;)
 
 

Stationsvärd

Vid ganska många tillfällen har jag fått agera stationsvärd till olika människor på Malmö central och jag tar uppgiften på högsta allvar haha.  En gång hjälpte jag ett äldre par att slå in resan på maskinen, det är inte lätt för turister eller nybörjare, sjukt många steg man ska klicka och jag är megasnabb. Har fått peka ut spår och ikväll sprang jag tillsammans med en kille för att hjälpa honom ta biljett innan tåget kom, han visste inte hur maskinen funkade. Haha.
 
 
 
 

Accesorize

Upptäckte nyss den helt underbara affären Accesorize hemsida och frakt till Sverige för endast 40 kronor. Så nu har jag snart 6 par nya snygga trosor (sjukt söta/snygga underkläder har de!). Jag behöver verkligen uppdatera min underklädesavdelning, den fick minsann lida när jag var fattig.

Några urval av trosor från hemsidan :)
 

Möllanhäng

Idag var min lediga dag vilket innebär en dag ingen kan förstöra. Hur mycket ni än försöker. Mah! Hängde med fina Emelie, tog en kaffe på Mocca, nära möllan. Härligt ställe. Sen promenerade vi runt och intog sen uteserveringen på torget, mittenrestaurangen där. Snackade om allt mellan himmel och jord - healing, kärlek, reinkarnation, livsstilar och kaffeserviser. Gick inom work för att titta på schemat och fick massa positiv energi av Melissa och Eleni. Bara fem minuter på jobbet och man sprudlar av glädje. När man träffar så glada och härligt kollegor kan man inte annat. Fick erbjudande att åka till Turkiet, åh lite sugen blir man ju?
 
Lyssnar på Oasis sjukt bra låtar och äter grekisk youghurt med honung, så jävla gott.
 
Måste erkänna att det hade varit sjukt härligt att resa, älskar att resa.

Älskar livet

 
 
 

Behövligt

Jag somnade halv sex imorse och nu är klockan ett på natten och jag tänkte skicka mig själv i sängen. Imorgon har jag trots allt en välbehövlig tvätttid, sjukt mycket tvätt.

Går en novellfilm på onsdag som heter "jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så", jag som är en sucker för kärleksfilmer ska se den på svtplay till hundra procent. Kom just på att jag har ett Gossip girl avsnitt till godo, om det inte är uppehåll? Det är najs tanke att somna till.
 
Det var visst sommaruppehåll men ska försöka hitta någon annan najs tanke att somna till :P

En perfekt söndag

Österlen med familjen
 
Haväng, otroligt vackert!
 
Picknick i solen med älskade familj, hur kan en söndag spenderas bättre?
 
Spelade minigolf, det gick inte så dåligt som det brukar för oss alla.
 
 
Haha. Förlåt om jag är så sjukt klyschig men jag bara älskar att umgås med familjen. Sen bar det av hemåt där vi grillade och pussade på marsvin som jag inte träffat på någon vecka.
 
 
Sen åkte jag med röda faran tillbaka till Malmö för att inta p-festen, kollegorna hade ringt 8 gånger och skickat 3 sms om frågan var jag var, då känner man sig ombrydd om sig.. ja.. haha.
 
Hängde på "bakluckan" som Anna sa, sen stack vi till Melissa där vi hängde nästan hela natten, hade introtävling, drickatävling och pajätande. Introtävlingen stank jag på för övriga lyssnade typ på massa rock, och jag kan inte den stilen. Själv körde jag gamla godingar som dr bombay, ace of base osv, mycket roligare tyckte jag såklart haha.
 
 
Mina överbraiga kollegor.
 
Kärlek i massor till alla inblandade. Over and out ;)

En sanning om mig...

Vart jag än ska, så kör jag i princip alltid vilse. Otroligt störande egenskap men man har vant sig. Fram kommer jag oftast till slut :P
 
Jag kom minsann till svågetorp med en liten omväg och sen kom jag till en affär även om inte det var den affären jag tänkt mig. Och sen kom jag hem igen :P
 

Word


Am I right?

Satt och åt nyköpt chokladboll.. Såg att de visst gick ut för hela två veckor sen, tyckte väl den var lite torr... Men hur äcklig kan en chokladboll vara? Nä just det.

Its ok we didnt make it forever

 
 
Detta måste vara en av de vackraste låtarna som finns. Kärlek... Det finns så mycket man kan säga. Det är snart ett år sedan jag och Dilshad gjorde slut och det känns väldigt märkligt. En stor del av mig är fortfarande inte redo att gå vidare. Jag vet inte riktigt varför.. Trots att vi inte är något annat än väldigt bra vänner så känns det märkligt. Vi trodde vi skulle vara ett för evigt.. och så plötsligt är man inte det längre. Skulle nog vilja påstå att det handlar inte om att jag har känslor utan snarare om alla känslor som blev otroligt sårade för ett år sedan.. och nu skyddar jag väl mig själv. Jag har ju inte direkt tagit itu med dem för jag är den som avskyr att gråta och må dåligt, vill bara må bra direkt utan att ha gråtit ut. Tja, jag vet inte, är ingen psykolog och kan sannerligen inte läsa mig själv heller.
 
Men jag vet om i mitt hjärta att även om man hittat den man trodde man skulle ha ett liv med så får man vara glad för vad man hade, för vad man fortfarande har. Vi har en vänskap som är obeskrivlig. Och vad gäller kärlek så kommer den om och om igen i livet om man bara är öppen för att älska. Jag läste gamla blogginlägg att det tog en månad innan jag berättade om vårt breakup för någon annan än min bästa kompis.. det säger en hel del om hur jag tar itu med saker. Men jag har blivit bättre på det, är väldigt öppen med saker nu för tiden.. hur ska vänner annars veta hur de ska behandla en?
 
Önskar alla er där ute lycklig kärlek :)

Sommardag imorrn

Trots galet stress på jobb var dagen helt okej. Känns helt sjukt egentligen att jobba när varenda dag är likadan, lika mkt förvirring, spring, stress, fel. Det är liksom inte som att vi ibland fuckar upp... snarare att vi är glada varje dag vi överlevt utan svimning, hjärtattack haha. Nej nu driver jag lite. Vi är ett sjukt härligt gäng i alla fall som tar hand om varandra. Och som gör vårt yttersta för att ta hand om gästerna.
 
Imorgon börjar jag inte förrän klockan sex och hoppas att kunna njuta i solen, sola benen och bli lite brun, det skulle vara trevligt.
 
Livet är livet.. det är som det är. Man kan ändra på vissa saker och på andra kan man inte.. Man kan se till den större bilden, vad som betyder något i livet. Jag är här, jag är frisk, jag sprider glädje och har kärlek att ge och kärlek att få från människor som är helt fantastiska. Det är ju det som betyder. Man måste hålla koll på vad som är viktigt i livet, ta det mesta med en klackspark och leva lyckligt. Om något tynger en, gör en allvarlig, förändrar dig som person till det sämre, så gör det dig inte lycklig och du måste göra valet om du vill vara olycklig.
 
Puss alla ♥
 
 
 

Depp

Fyfan vad jag är deppig efter de där orden jag fick höra. Det är sällan jag blir sånhär.. jag brukar alltid gå runt med energi och leende på jobbet, vara glad som fan med andra ord. Men igår var jag bara nere och fick anstränga mej
för att le. Det enda jag tänkte på var att kunderna tänker att jag inte är duktig.
Jag har verkligen kämpat som fan, gett mig fanken på att jag ska klara det. Jag har tyckt det var roligt att gå till jobbet, haft roligt med kollegor, conectat med gäster som sagt massa positiva ord till mig. Jag har stressat sönder mig, burit skittungt och slitit för att göra ett bra jobb. Sacre bleu.


Det är så sjukt jobbigt för mig, tänker inte gå in på detaljer om mitt känsloliv här men har absolut inget roligt att skriva.

Kafferosteri och balkonghäng

Igår när jag träffade Sofia var jag totalt utpumpad av energi efter ett långt personalmöte med massa skäll och man fick höra saker som man blev ganska nedtryckt av. Sofia peppade dock mig till max och sen tog vi en fika på lilla kafferosteriet, supermysigt. När vi satt där och fnittrade och filosoferade var de negativa tankarna bortslagna.
 
Vi mötte upp Carro när kvällen kom, handlade mat och vin och gick hem till Sofia för att slå oss ned på hennes balkong med spritser och sommarmiddag. Där satt vi också och filosoferade om olika saker. Sen hände det roligaste. Jag såg en städbil komma och jag fick panik.
 
"Sofia!! det är städdag IDAG! Du måste ner NUU och flytta din bil!!".
 
Haha jag skrek i panik och Sofia blev helt stirrig. Vi undrade vilket datum det var och jag bara skrek i panik att hon måste ner meddetsamma haha. Jag kutar med henne, springer från hennes port, runt huset mot en väldigt het städkille haha. Jag kommer springade där och "vänta!! vi kommer nu!!". Måste varit en sjukt rolig syn. I sista sekunden hann vi fram innan de lappade, sen skulle vi hitta parkering och Sofia hade aldrig kört bilen innan, det var en lånebil. Hon skulle hissa fram sätet men lyckades bara hissa upp det så hon satt med huvudet i taket haha. Till slut hittade vi en parkering, då körde städkillarna förbi oss skrattande. När vi kom ut ur bilen sa de någon rolig kommentar och jag bara fortsatte tokfnittra över paniken jag fått. Stackars Sofia "nu tar vi och lugnar oss ett par hekto!"
 
När jag sedan promenerade hemåt hände en rolig sak. Jag går och smsar med en kompis och så möter jag en kille som jag inte tittar på så noga, men ser i mitt perferiseende att det liknar honom jag smsar med. Och ser att han går och smsar. Så får jag ett sms "gick inte du precis förbi mig?". Sen skrattade vi en del i luren. Att man kan gå förbi någon med en meters avstånd, det var bara vi där och vi går och smsar varandra. Lite otroligt. Jag kollar ju aldrig på de jag möter, vem vet vilka man mött som man inte lagt märke till? Kanske borde öppna ögonen nästa gång?
 
Är inte supertaggag på att jobba ikväll efter den kritiken jag fick men får väl göra det bästa av situationen.....

Illamående

Jag känner verkligen hur min kropp protesterar... har varit full rulle, om inte med massa jobb så med annat. och maten är katastrof. jag är inte hungrig längre. när jag äter är det sjukt gott och jag bara glufsar i mig, men jag känner inte hunger.

klockan är halv tolv nu, ligger i soffan sjukt illamående. tänker att jag borde gå och laga något riktigt nyttigt och äta innan läggdags. Haft en rolig dag på Vanna och sen Mosaik.

Imorgon personalmöte och sen hänga med Sofian, ledig dag :)

Ellada

 Lite inspirationsbilder till sommarens semesteräventyr...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Husdjur

Fast Fia och Bella inte bor hos mig nu så har jag ändå ett husdjur. Han kommer bara fram vd skymning, men han har sitt lilla nät på samma plats sen 2,5 månad tillbaka. Hoppas han äter alla insekter så de inte kommer in till mig.
 
 
Ps, visste att kameran förstorar något kopiöst, därför man ser några kilo tyngre ut på bild :P Precis som imse.

Pessimism tjänar inget till

Har haft en skitbra dag på jobbet. Varför vara negativ, gör det bästa av situationen istället. Fick hoppa in på Vanna idag förresten, det vet ju inte ni. Stack dit vid ett, satt och åt glass och pratade med en cuban som spelar i bandet på cuba café. Sen började jag jobba, gjorde drinkar, frappé och kaffe. Plockade lite glas och diskade. Soft jobb. Inte som ett pass på mosaik, där blir man både utpumpad och svettig.
 
Slutade vid nio nu ikväll, solnedgången över havet är fantastiskt vacker. Nu sitter jag på balkongen i mjukisshorts och cuba-hoodien. Lyssnar på ballader och bloggar. Blir väl att kolla på Gossip girl också innan läggdags.
 
 
Jag drickandes frappé på Santorini
 
 
.. och min utsikt..


RSS 2.0