Jobb&bilar

Hej sunshines!
Här är det inte bra, med mig alltså. Känns som det bara är bråk bråk bråk hela tiden. När ett är slut börjat ett annat. Orkar inte...

Men får försöka tänka på annat. Jag fick mail av Cuba café, verkar som att jag ska arbeta där i sommar (ger mer info när jag vet). Där var städschema. Tyvärr kan jag inte gå på många av dagarna, kanske 1 eller 2. Min kollega på praktiken stack iväg till sin familj i två veckor helt oväntat utan att fråga om det var okej så nu står jag själv med allt ansvar (väldigt själviskt enligt mig). Tydligen går det inte heller bussar hem till mig från sommarjobbet på natten mitt i veckan *oj*. Så nu har jag börjat titta efter en bil.. Min klasskompis Elmi hade en han säljer, får titta nämre på det.

Som ni hör är det mycket som händer.. Plugg i skolan som jag borde göra mer utav, massa planering på praktiken och ett sommarjobb som väntar. Då skulle det vara skönt med ett ordnat "privatliv" om ni förstår vad jag menar.

Så jobbigt så jobbigt. Idag är inte min dag för fem öre.


Mazdan som Elmi vill sälja

Home sweet home

Godmorgon! Klockan är halv nio och jag kom hem för en halvtimme sedan ungefär. Mina marsvin stannade kvar hos familjen, jag vet ju att mamma saknar de så det blir en marsvinsfri vecka för mig. Skönt på ett sätt att slippa känna mig stressad över att passa dem men kommer förmodligen sakna de redan ikväll!

Idag ska jag gå till skolan och träffa min riktiga klass för en lektion. Vi har inte gått ihop på ett år nu, saknar de så himla mycket! Efter den lektionen blir det hem och vara hemma i två timmar, sen tillbaka till skolan för att ha kvällskurs.

Att träffa kusinerna igår var underbart! Speciellt roligt var det att träffa My som jag inte träffat sedan julafton. Det bjöds på god mat, jag, kusinen Jennie och My satt och pratade på hennes rum och hon visade hennes saker, sedan spelade vi "med andra ord", vilket var jätteroligt!! Nu dröjer det faktiskt bara tre veckor till jag träffar henne igen och sedan knappt två veckor så det är gött!

Det känns skönt att vara hemma i lägenheten igen faktiskt, efter en helt fantastisk och mysig helg med min älskade familj!

Indiska

Jag blir helt salig när jag är inne på Indiska. Det finns så vackra kuddar, tyger, kläder, ljushållare och temuggar. Jag rimmade så tangenterna blödde i julas för att vinna ett presenkort på 500 kronor i butiken men icke. Det är frestelse på hög nivå att gå in i den butiken!



Dag med mamma

Det har varit stan idag med min alltför generösa moder. Idag var det dock inga sjutton grader utan blåsigt, kyligt och regnigt. Som våren brukar vara med andra ord. Men vi hade trevligt ändå! Vi tittade efter present till My, som vi ska till imorgon (min kusin), jag köpte trosor på Lindex för jag glömde ta med mig underkläder hit! Sedan kikade vi bara lite i affärer och fikade på Daríns. Alltså Dariins inte Darins (som artisten) som vi har pratat om förut, ja.

(paus för att sätta fast pilen på tagentbordet efter att ha råkat dra bort den. Lyckades ej)

jag fick en fin ljuslila handväska av mamma, hon insisterade, I love it :) Kommer bli så vårfin så! Självklart ska vi fira Earth hour ikväll med tända ljus och alfapet. Nu ska jag röra mig ner till undervåningen för pappa vill ha datorn.

Imorgon blir det alltså Blekinge och Torhamn med släkten för att åka och fira min kusin My, kommer bli heltrevligt!

Hörs!

Sunny Skåne

 

Det har varit 17 grader varmt i Arlöv idag, man kunde gå i kortärmad!!

 

VÅÅREN ÄR KOMMEN!!

 


Hemma hos familjen!

Här sitter jag på brorsans rum, har en magnum white&strawberry i magen och har spelat alfapet (jag vann!) med mamma och brorsan. Mycket kul! Det var för övrigt årets första glass men här har varit otroligt varmt idag, så det var dags tyckte jag! Ska bli skönt att vara här en helg, känns som semester på ett sätt. Igår träffae jag ju Malin&Madde på burlöv centrum en stund och det var underbart, precis vad jag behövde! Snackade och skrattade och tittade i affärer. Drack en god chai-latte också.

Köpte mitt livs första foundation. Har funderat på att köpa i kanske ett år men eftersom det finns en hel djungel har jag inte vågat chansa, det kostar ju en del. Men i Veckorevyn förra månaden fanns ett stort test och de utnämnde Isadora 16 hrs active moist foundation som den bästa och den är faktiskt väldigt fin. Tror inte jag ska säga mer eftersom jag aldrig testat någon annan, men den ser fin ut på huden och håller länge:)

Ikväll blir det myskväll med familjen och godis, bara softa!


I like money

Av vissa anledningar är jag inte på praktiken idag.. Är hemma och tar det lugnt. Jag fick brevet från skatteverket och ska få tillbaka mer än 7000 kronor. Åh gud vad underbart! Ska träffa Malin&Madde om några timmar.. Nu ska jag stänga datorn, gå ut med soporna, dricka kaffe och ta in marsvinen i buren.

Solen skiner här och det är kanske 20 grader på min balkong. Min lyckokaka sa idag "When in doubt, trust your instincts". Det är konstigt för de gångerna jag öppnat en lyckokaka på facebook har det alltid haft något att göra med det svar jag ville få när jag öppnade den. Iofs vet jag inte vad mina instinkter är.. Men men, det löser sig.

Och allt är super på praktiken. Jag behövde inte snacka med handledaren utan allt löste sig till det bästa ändå.

Madusha 23 år :D

Idag fyller min kära vän år och jag skickade ett ljudmeddelande till henne där jag sjöng.. Vad är det för en dag? är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Madus födelsedag HURRA HURRA HURRA. HURRA HURRA HURRA.

Har även en annan surprise. Men det vet hon inte. Längtar tills hon kommer hit, vi ska göra massa skoj.






I stunden då detta fotot togs skrattade vi ihjäl oss för att det såg ut som att skyltdockorna var hängda. Vi skrattade åt väldigt konstiga saker i London ska jag säga er.

Minne från top-shop-butik:
Madu skrattandes: Den tjejen där frågade om utgången! Hörde du?? Hon hittade inte ut. Hon sa excuse me, where is the way out??
En som jobbar där går förbi och säger: "Ehh.. Its over there" och pekar, varpå vi håller på att skratta på oss.
Efter en stund med skrattande och vimsande så hittade inte vi heller ut, åkte upp och ner på planen och hittade fan inte gatuplanet och utgången. Nu fick vi själva gå och fråga en som jobbade där.. Excuse me, where is the way out??

Kycklingpyssel

Igår var det alltså pyssel för hela slanten. Vi gjorde påskkort med "tumkycklingar" och annat fint, kycklingar med hjälp av flörtkulor och fjädrar (jag själv använder inte fjädrar till påsk). Det blev otroligt fina kreationer! Imorgon ska jag ta med kameran för då ska alla påskpyssla tillsammans och vi volontärer/praktikanter ska ha påskfjädrar i huvudet.

Idag blir ännu mer pyssel och som sagt även imorgon. Jag måste prata med min handledare.. Är bara lite rädd. Jag måste säga att det känns inte som att jag utvecklas eller lär mig något alls. Känns som att jag måste prata med henne och fråga efter andra arbetsuppgifter. Jag vill ha lite kött på benen innan jag går ut i arbetslivet ju och även en fin merit, vilket inte "fixade fika till barnen och lekte" är. Okej att jag har hand om barngruppen, det är mitt ansvar och att planera aktiviteter, men hur svårt är det? Nej, jag ska fixa det idag.

Igårkväll kom Dilshads syster och deras brorsdotter hit. Hon har lärt sig snacka en massa sen jag såg henne sist, fär kanske en månad sen. Helt fantastiskt. Hon sa till och med Sofie!! Fast hon sa Zzzofiii. Hon verkade tycka att det var ett skojjigt ord. Tyvärr var hon otroligt mammig igår så de stannade bara knappt en halvtimme, trist tyckte jag. Fick äta alla kakor själv. Bra tyckte min mage.

Hörs! :)

Morning!!

Gårdagen var väldigt nice och bra. För det första måste jag säga att jag blev sjukt tacksam över att bo i Arlöv när jag var där uppe! De hade massor av snö kvar och sen var det väldigt kallt. Här finns det ingen snö alls kvar och det är minst 4 plus varje dag. Köpte inte ett enda klädesplagg för det fanns helt enkelt inget snyggt alls. Sen var kläderna ganska dyra. Det känns som att de höjer priserna varje gång man är där, man kan liksväl shoppa på h&m enligt min åsikt. MEN jag var ju inte där främst för kläder utan för inredning och det hittade jag åtminstone. Mamma hittade också mycket fint. En helmysig dag.

Nu ska jag bege mig mot Burlöv centrum för att göra ett ärende innan min praktik.

Hörs!!


Köksgrejjer. Finfina glas och en liten pajform till bara mig - nu kan jag inte längre stoppas av en för stor pajform, paj för hela slanten :D


Beiga gardiner, kuddfordal :) Lampskärmen passade inte någon av mina lampar - kass!


Älskar kycklingmotivet, har det som ett kort på kylskåpet också. De är hur söta som helst och när jag ser på dem så känner jag mig så bra för att jag inte äter dem :)


Skjorta till love.


Älskar dessa skor!! Lila ♥ och träklack ♥. Kostade endast 300 kronor på scorett outlet (som ligger bredvid Gekås), sen rea 150:- och sedan ombyggnadsrea.. så 120:- gick dem på :D

Sofies inne&ute-lista

När vi ändå är igång med listor kan jag liksväl visa er min egen lilla ute&innelista nu i vår. Detta är ju i högsta grad Sofies lista.


* The garden collection från H&M är helt underbar med alla blommor, mjuka mönster, häftiga färger - toppen!



* Färgglada skor är såå hett!


* Solen!

* Reseplanering (dock har jag ingen plan själv)


* Filmkvällar -
det gäller att riktigt passa på att mysa upp sig i soffan med tända ljus och godis medan det fortfarande är ganska mörkt och kallt ute.

* Egengjorda eller begagnade saker, det blir så mycket mer personligt än att inhandla det på IKEA. Mer personlighet i inredningen, tycker jag!



* Att klaga på vädret. Jag är obota trött på att höra klag över vädret, deal with it!

* Converse - ursäkta, men det är så otroligt okvinnligt. En tjej över tonårstiden ska inte ha converse om jag får bestämma.

* "Funny people" - troligen vårens tråkigaste film. Varning!

Shoppinglista till Ullared



X och Y och E

Denna helg har bestått av väldigt dåliga stunder - tjafs och bråk och sånt jobbigt skit rent ut sagt, men nu känner jag på mig att allt det är som bortblåst. Det jag har lärt mig genom att prata ut är att jag tar vissa saker och tolkar på ett visst sätt rent automatiskt, även om det inte alls stämmer. Om han gör X så betyder det Y. Men det handlar inte om vem som har rätt eller fel utan om att våra erfarenheter gör att vi handlar och tänker och tycker på det sätt vi gör. Bara för att han gör X betyder inte det Y. För honom så betyder det något helt annat eller ingenting alls, för att bara för att det är en stor grejj för mig och jag lägger vikt vid det så betyder inte det att det är en stor grej för honom.

Om jag kan fortsätta att tänka såhär så kommer jag kunna undgå alla möjliga tjafs. Men det kommer jag förmodligen inte kunna för jag uppfattar ju världen, människors beteende och agerande på Sofie-vis, det är min sanning och jag tror automatiskt att alla andra också lever i min värld, där X betyder Y och Y betyder E. Sen har jag förmågan att alltid tro att människor gör saker av elakt uppsåt, av uppsåt att såra mig, det är jag himla duktig på förstår ni.

Jag önskar verkligen att jag kunde sluta tänka så himla misstänksamt hela tiden, alltså att människor, speciellt de jag tycker om, gör och handlar på ett visst vis på grund av negativa anledningar. Jag borde tänka positivt, som "varför skulle de tänka så, de älskar ju mig?".

Nu ska jag försöka starta om igen efter dessa jobbiga dagar och bara vara den bästa flickvännen till den bästa pojkvännen, för vi är så himla perfekta tillsammans.



En söndag hos Sofie

Min söndag har bestått av sovmorgon, målning av egengjorda konstverk, en tripp till affären för att behaga mina marsvin och även inhandla hårfärg till mitt hår, där det före detta blekta börjat titta genom den bruna färgen. Har även blivit några timmar med älskling, falafeltallrik och självklart Gossip girl!

Kan inte säga något om resultatet på håret än, men hoppas det blev fint! Vi håller tummarna. Imorgon ska jag gå upp tidigt för att jag ska till Ullared med mamma&pappa. Ska bli så himla roligt!


Nyfärgat hår sist- hittade ingen hårfärg nu som såg ut att bli såhär brunt. Så fick bli lite ljusare :)

Mysig lördag

Jag älskar när det regnar. Idag regnar det här, vilket det inte gjort på månader! Verkligen härligt. Efter jag kom från hundutställningen har jag lagat massa vårrullar och sojakött som jag frusit in i portionsförpackningar. Skönt att ha det klart så jag kan tina något efter praktiken. Jag köper inte färdigmat, för att jag tycker att det känns ofräscht efter jag har ätit det.. Och det är ju inte det bästa heller så bra att inte vänja sig vid det. Detta innebär att jag har lagat mat nästan varje kväll efter praktiken (vilket innebär halv åtta på kvällen) men det har varit jobbigt så nu har jag lite saker att micra när jag inte orkar laga mat. Både micra och mikra ser konstigt ut att skriva... VÄRMA I MICROVÅGSUGNEN. Eller mikrovågsugn?

Förresten, jag är med i panel, en undersökningssajt där man svarar på test som olika företag ber Panel att genomföra, så får man poäng som man sedan kan växla till pengar. Jag har varit med där några år och förut har jag skänkt allt till cancerfonden, så nu tyckte jag att jag kunde få unna mig själv något denna gången. Tydligen kunde man växla in poängen på presentkort-torget och få hundra kronor i presentkort på nästan vilket ställe som helst. Jag ska passa på att ta Panduro, då kan jag köpa pysselgrejjer, blev ju så sugen när jag var där för att handla till BIV. Toppen!!

Ikväll blir det förmodligen filmkväll med hjärtat. Over&out.

Fick rätt vårrullsdeg av mamma, såhär ska det se ut för bövelen!

 

 

Vaddå brända? Vem sa det? Hallå?!!

 

Här är länk till recept som jag själv gjort :)



Pomeranian!

När jag vaknade imorse märkte jag att min kära pojkvän aldrig gått hem igår. Han brukar kolla på tv hos mig även efter jag somnat ibland, så igår hade han stannat kvar. Fan, fick ju ingen chans att njuta när jag inte visste om det. Annars kan jag tänka "åh, han sover här" flera gånger, men nu fick jag bara tänka det EN gång. Efter frukost stack vi iväg till hundutställning på Mässan i Malmö. Vi var där lite över tio och kollade på pomeranians! De är ju så söta så jag inte vet var jag ska ta vägen! Små och bulliga av sin stora päls, liten liten rosa tunga och de ser ut som att de ler hela tiden i sitt lilla ansikte. Har lite bilder där jag klippt bort ägarna...





Det gick inte så bra att ta foton och deras söthet går inte att ta foto på! :) Bara längtar efter att skaffa en, krama på, leka med, ta hand om, köpa koppel och halsband och matskål till. Min Raul (förhoppningsvis VÅR - är ju trots allt Dilshad som bestämt namn).




Ambitiös

Vaknade klockan halv åtta idag och tog mig till möte med IM och BIS (min praktikplats). Var sekreterare där och sen åkte jag och handlade vid elva när mötet slutade. Det blev en lunch och sen tog jag itu med städningen. Jävlar vad jag har städat. Städade ut vintern genom att sätta ner de stora vinterstövlarna och min tjockaste jacka i källaren, dammsög, dammtorkade, vattnade blommor och städade toaletten. Hade tvätttid också och har tvättat en massa! Hade högar av lakan och täcken i hallen som marsvinen uppskattade att krypa i. Tvättade både lakan, överkast, handdukar och till och med matta i hall och badrum. Riktig storstädning blev det. Efter tre timmars effektiv städning och tvättning är jag helt slut i kroppen och lite i knoppen också!

Som grädde på moset unnade jag mig en fantastisk fredagsmiddag. Köpte tortellini i affären, en tomat och basilika-pesto till och sen tillagade jag sojakött med en god marinad och blandade allt. Helt ljuvligt gott. Ikväll ska jag till Linnsi och belöna mig själv med våfflor. Dilshad sa att det inte är våffeldagen än, men som jag sa till honom, jag övar för att kunna göra riktigt bra våfflor den 25!


Fullt kylskåp och saker man kan göra goda middagar med!

Köpte kalaspuffar idag, blev så himla sugen, flera år sedan jag åt sådana!

Bortom räddning..

Problem med handledaren?

Jag gick till praktiken efter intervjun igår, kom dit vid fyra. Kan ha uppstått problem för jag sa bara till den tjejen som jag driver barngrupperna med, så hon skulle veta att jag inte kom förrän gruppen började, inte några timmar innan som jag brukar. Men tydligen hade min handledare blivit arg att jag inte sa till henne. Tänkte att det inte spelade så mycket roll för det enda vi gör på eftermiddagen är snackar lite och fixar fika, jag fick ju reda på intervjun så sent. Men vi får väl se idag om hon pratar med mig om det. Vet inte om jag ska säga sanningen, att om jag hade varit borta från gruppen hade jag sagt till henne, men tänkte att det inte påverkade henne om jag var borta på eftermiddagen bara.

Igår var i alla fall roligt, för där var en liten kille som kunde jättebra svenska, så han och jag satt och snackade och byggde en nalle utav trolldegen. De andra barnen går liksom inte att prata med, de besvarar en med tystnad. Det blir mycket trolldeg denna vecka, i tisdagsgruppen, onsdagsgruppen och idag på cafégruppen. Men innan dess ska jag och Erica, tjejen jag är med, handla flörtkulor och kycklingfötter (i plast!!) på stan.

Ha det fint alla!

I got the job!

Intervjun var i värsta slaget. Jag har varit med om en annan intervju som inte alls var lika hemsk men som jag upplevde ännu hemskare, men det känns som jag är tryggare i mig själv nu än vad jag var då och plus att jag var lite beredd att det kunde bli hemskt. Så jag tyckte jag klarade det utmärkt.

Jag blev ledd i ett rum där det satt en man med kavaj, ett askfat framför sig, bakom ett skrivbord på en fin skrivbordsstol, sådan man kan gunga bak ryggen med. Han såg mäktig ut och jag började bli en aning nervös. Han var också precis sådär farlig som han såg ut att vara, grillade mig totalt. Började ställa en massa frågor om djur och provocera mig genom att mena att det kanske var rätt för någon att sparka på en hund eftersom i dennes kultur betydde inte djur något. När jag skulle berätta om mig själv gick det bra, vi hamnade i en diskussion där han praktiskt taget bad mig där och då att lösa integrationsproblematiken, "hur ska vi göra med det?", "hur ska vi göra med sådana människor..?" osv. Jag försökte att bara svara mina åsikter, starkt och rakt, för man kunde inte direkt sitta och pipa när han gick på sådär. Efter en lång diskussion, sa han "Jag vill veta vem SOFIE är, beskriv dig med tio egenskapet".

Herreguud! Tio! Det hade jag inte alls förberett mig på!!

Började säga egenskaper som verkligen utmärkte mig, inte sådana som de flesta säger. Det var ju ännu svårare att komma på eftersom jag visste att han skulle grilla mig vad jag än sa. Vilket han gjorde. När jag hade fem kvar sa han "Är du inte ärlig?". "Jo,det klart!", svarade jag. Då sa han "alla andra brukar säga i stort sett samma egenskaper, som ärlig, serviceinriktad, sådana egenskaper som man kan få detta jobbet med".

Shit, jag sa ju inte det, jag beskrev ju mig själv, så som han bad mig göra. Servieinriktad är knappast en sådan sak som jag tänker på när jag tänker på privata Sofie. Hjälpsam och vänlig, visst, men serviceinriktad låter inte som en personlig egenskap för mig.

"Du sa lite annorlunda saker" sa han sedan. Jag gav en min som förhoppningsvis betydde "oj då". Men jag tror jag kan ha tjänat på att säga annorlunda saker, att stå ut i mängden om alla andra alltid sa samma egenskaper. Och jag fick jobbet. Han sa att han gillade mig från första stund och att det fanns kemi, annars hade han aldrig grillat mig. Han ville se hur jag egentligen var och han sa att man lär känna någon genom en grillning.

Nej, fy fan vilken intervju, är så stolt över mig själv att jag klarade det, om än lite nervöst, men starkt och coolt! Nu har jag ett jobb på något av två ställen han driver. Ska börja innan sommaren på helger.


Hade på mig denna tröja och mina mörkblå byxleggins.

Intervju

Jag sitter här och svettas. Fick se igår på min mail att jag ska på intervju idag. Är grymt nervös. Jag ska verkligen försöka slappna av och bara vara mig själv, men det är svårt när man känner stor press. Vem vet om jag får ett sommarjobb om jag inte får detta?? Det är bara att ha bra självförtroende. Rotade igenom garderoben också för att se efter något intervjuvänligt (hittade några eventuella outfits).

Fick hem h&m-katalogen igår, massa frestelser! Massa blommigt som jag älskar.

Praktiken har varit helt okej, gjorde trolldeg igår. Ska göra det idag med, men betydligt mer. Gjorde gånger tre igår och det blev knappt något. Så receptet gånger sex eller sju idag då.

Ush, ska gå och göra något nu. Hörs sen och jag säger hur det gick!!

Bakbilder






Färdiga resultatet. Mumma :D

Prestation

Denna veckan skulle jag ju försöka träna, vilket inte gick så bra förra veckan då jag glömde skorna. Idag missade jag bussen och tog tåget, men kunde inte gå till mitt vanliga Fitness eftersom det hade tagit för lång tid att ta sig dit från centralen så fick helt enkelt testa ett nytt.. Jag testade det som ligger vid Malmö högskola huvudbyggnad. Dit går jag inte igen. Det var ju fönster in, även i tjejgymmet. Jag vill inte att förbipasserande ska se mig svettas för fasiken, Dessutom fanns där inte så många maskiner. Men jag fick min träning, viktigast ju.

Därefter skulle jag och min gruppkamrat redovisa, för det kunde vi ju inte sist då alla drog över de tio minuterna som vi hade fått i intruktion att redovisa på. Den första gruppen idag tjatade i tjugo minuter. Hur svårt ska det vara att ordna en redovisning/tal som tar så lång tid som uppgiften säger? Är det inte självklart för alla att ÖVA när man skrivit klart det man vill ha sagt. Så tar man tiden och justerar. Nog om det, vår redovisning gick skitbra. Båda avskyr att tala inför folk men vi visade ingen nervositet, tyckte jag. Sedan säger läraren dåliga saker som tjejerna idag gjort som redovisat. Han drog upp massa hemska exempel som vi gjort och det var bara 4 tjejer som redovisade så alla vet att det var någon av oss som gjorde dessa fel. Lite taskigt av honom att säga så inför alla, tycker jag. Det var ju redan hemskt nog att behöva stå där framme.

Men vi gjorde en rolig övning med läraren! Vi blev placerade i grupper om fyra vid fyra bord och sen skulle vi under tystnad läsa regler till ett slags kortspel och sedan börja spela, men vi fick inte prata, bara använda kroppsspråk. Den som sedan vann och förlorade skulle förflytta sig till andra bord. Det roliga var då att ingen visste ju det, men alla bord hade fått olika regler om vem som vann varje omgång, så när de började spela och den med ruter vann så blev jag förvirrad för jag hade läst att hjärter skulle vinna. Mycket rolig övning att kunna förstå regler genom kroppsspråk!


Bakdag

I eftermiddags skulle jag till Malin&Madde och baka lite kakor. Tänkte ta en skön cykeltur dit i det fina vädret. Men det blev ingen skön tur alls.. Min cykel är i sönder och man dör av trötthet när man cyklar på den. Svag i benen kom jag fram i alla fall och sen väntade några timmar av bakande av tre sorters kakor, massa skitsnack, roliga planer och Yatzy. Vi bakade kolakakor (mitt önskemål), muffins (som inte blev muffins utan mer någon slags bakelse) och chokladkakor. Mycket gott var det!

När jag åter tagit mig hem på den jobbiga cykeln lagade jag spaghetti och sojafärssås. Lagade extra mycket, så nu har jag en portion till imorgon samt två infrusna portioner med sås. Det blev gott, men hade för mig att jag skulle ta i persilja och det smakade rätt mycket av det. Vilken kraft bladpersilja har. Kanske därför mina marsvin är så stissiga oftast ;p

Jag älskar den tiden när det är Gossip girl, för då är det SOFIE-time. Bara jag, ingen stör, befinner mig i min egen GG-värld och glömmer allt annat. Speciellt mysigt när jag har något gott att äta, men idag blev ju middagen sen så det var inget roligare än vanlig mat som var tilltugg denna gång.


Och nu ska jag väl sova så småningom...

Barnsligt!

Efter att ha dammsugit och luftat så sitter jag med en kopp kaffe vid köksbordet och tittar upp lite saker på internet. Bland annat har jag fått i uppgift att kolla upp hur man gör trolldeg, för vi ska leka med lera med BIS. Nu blev jag helt frälst själv och vill göra trolldeg nu, vill göra en toalettskylt.

Titta vad fint det kan bli!



Sånthär ska jag göra till julen!

Sommarkurs

Ja, sådär vid 01-01.30 på natten sökte jag efter sommarkurser. Ni förstår om jag inte får ett jobb så är det bra att läsa någon kurs så jag kan få CSN-stöd. Jag hittade två intressanta kurser!

1. Webbdesign på distans, Malmö högskola. Lära sig göra och sköta egna hemsidor, yeaj!
2. Socialantropologi - vår tids debatter, Lund universitet. Här lär man sig lite historia och nutid kring aktuella samhällsdebatter, typ genus, konsumtion, migration och klimatförändringar bland annat. Passar kanske en så debatterande kvinna som mig?

Jag ska nog läsa webbdesign även om jag får ett jobb!



PS. Nya grannar? Det är fan vad de väsnas. Jag såg dock bara de gamla bära ut möbler, kanske var någon som flyttade ut, kanske det de firar??

Melodifestivalen

Som den svensken man är så tittar jag självklart på detta evenemang. Jag och Dilshad satt uppkrupna i soffan med coca cola. Jag hejjade på Darin och Andreas Johnson. Tyvärr vann ju ingen av dem. Jag tyckte INTE att Anna skulle vinna, hate to be mean men hon borde spotta ut grodan som verkar sitta fast i halsen på henne, då kanske hon sjunger fint. Varför går hon ner så långt med rösten så det hörs som något sitter fast där nere?? Tydligen uppskattar folket grodsångerskor, men jag tror absolut inte det europeiska folket i övrigt kommer att uppskatta detta. Jag tror Darin skulle klarat sig bäst, eller möjligen Jessica, fast hon fick ju inga röster alls i princip. Salems låt var härlig men en av de mest enformiga låtar jag hört.

Aja, men jag ska inte säga att min favorit aldrig vinner, för jag hejjade på Malena i fjol.


Övernattning

Nu har jag ju en massa att berätta för er här! Igårkväll åkte jag och Linn till Ribersborg för att testa en italiensk restaurang som vi spanat in på nätet. Jag har för mig att den hette Via Napoli och den var väldigt fin, italiensk inredning, italiensk musik och otroligt mysig! Jag tog en supergod pasta med grönsakssås och mozarellaost (underbart god!) och Linn tog en pizza som de bakade i vedugn. Häftigt med en stor ugn med levande eld!

Efter den goda måltiden begav vi oss mot Hemmakväll och hyrde The ugly truth samt Mañana som jag såg på bio för runt ett år sen och som jag uppmanat henne att se, utan resultat. Men NU såg hon den. Så när vi kom hem till mig tog vi på oss pyamas, filt, tände ljus och kröp upp i soffan med gottis och tittade på film. En riktig höjdarkväll!

I förmiddags kom mina föräldrar samtidigt som hon gick till bussen. Det var helt underbart att spendera lördagen med mammi&pappi. Som vanligt hade de med sig blommor till mig, lila tulipaner! :) Sen hade hon med en porslinshöna till påsk som man kan lägga godis i. Väldigt söt! Vi åkte till ett ställe med begagnade saker i Malmö som kallas sopstationen. Där fanns väldigt mycket möbler, vinylskivor (som pappa gick direkt till), porslin och mycket annat. Fina grejjer. Otroligt billiga möbler. Sedan åkte vi till Erikshjälpen, som de inte hunnit se än fast jag bott här i mer än ett halvår. Men nu äntligen fick de uppleva ERIKSHJÄLPEN! :D Det var ju en helt fantastisk vårdag idag i Malmö med strålande sol, så vi satt på min balkong och fikade efter rundturen. Fikainvigning där för i år!

Ja. Men mina upplevelser tar inte slut här. Ikväll provade jag&Dilshad vegansk pizza på Lagarde i Kirseberg i Malmö. De har ett flertal pizzor med vegetarisk kebab, skinka, chorizzokorv och peperonikorv och även vegansk ost om man vill ha det. Sojaost mer specifikt. Vi tog vegansk ost, man måste ju testa allt. Jag tog kebabpizza och jag njöt verkligen. "Kebaben" var så otroligt god och kryddad. Med tanke på alla smaker i fyllningen så smakade inte osten något annorlunda än vanlig ost (vet inte om den gör det i vanliga fall). Det var i så fall bara konsistensen som inte var lika fettig och seg. Men det var en fröjd kan jag säga, att få chansen att äta "köttpizza" igen efter så lång tid. Dilshad tog pizza med korv på, den var också supergod.

Vi ska lätt dit igen!




Pizza a´la Bistros bagare

Jacka

Eftersom det nu i dagarna varit 100:- rabatt på alla jackor och kavajer på h&m kunde jag inte låta bli att gå dit och kolla efter en jeansjacka som jag tänkt köpa till våren. Jag hittade en precis sådan som jag ville ha, sedan köpte jag dessutom en annan jacka, som var tillräckligt lång och bra när det är sämre väder. Har inte haft en riktig vårjacka på några år, mest kavajer och kortare jackor, ingen riktigt bra jacka. Hoppas denna är det. Båda hade kostat 299:- men sänktes nu med hundra spänn, så 400 kronor för två jackor - jackpot!

Eftersom mina outfitsbilder verkligen aldrig blir bra, utan att jag tar typ 30 bilder så klippte jag och klistrade istället, lite roligare och ett glatt, osuddigt ansikte som visar upp jackan!


 




Barn!

Nu tänkte jag lätta upp stämningen med lite barn-citat som jag fick av mamma på mailen. Barn är góa!

Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det 
inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar
med skilsmässa med buller och bång
/Gun 7 år

Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning
är det helt slut på mjölkproduktionen.
/Håkan 7 år

Om man inte vill vara gift längre, för att mannen 
kanske var dummare än man
trodde, så kan man skiljas som vänner.
/Marie 7år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år

På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. 
Det är för att de har
mjölkat så många familjemedlemmar.
/Heidi 6 år

Djurens rätts tidning

Som vanligt när jag läser Djurens rätts medlemstidning varje månad blir jag bestört och bara vill berätta för er, för världen, för alla. Men bloggen är det bästa uttrycksningsverktyg jag har. För det första var det tre-fyra sidor om sälslakten som just nu är i full gång i både Kanada och Norge. Små ungar, på några veckor bara, dödas och flås för att deras päls är fin. De använder ett spjut som de trycker in i sälarna (både ungar och föräldrar) som de sedan använder till att dra sälarna efter sig och kasta upp de på båten, vissa döda, vissa levande. Sedan flår de sälarna, 42% fortfarande levande. De förstör familjer, lämnar isen och vattnet rött av blod. Kan ni tänka er hur detta är för sälarna? Om det ens finns överlevare. Om de ser en säl simma skjuter de den, utan att använda den till något. Bara döda.

Ni ska inte tro att det bara är delfinslaktarna i Japan som är hemska, det är lika mycket skandinavier som gör sånthär. Djurplågeri finns överallt, bland alla människor.

Du kan skriva på en protestlista mot slakten, här.

Förresten, det används 2.204 hundar i djurförsök i Sverige varje år. "Forska utan djurförsök" är en grupp forskare som satt sig emot djurförsök, du kan skänka pengar till dem om du vill hjälpa till. Och jag hoppas du vet att du kan skänka pengar till Djurens rätt också varje månad (valfritt bidrag <25 kr), eller bli fadder för 100 kronor per år.

Det var förresten i programmet "Landet brunsås" som en sydamerikansk familj köpt ett marsvin på blocket som de i programmet avlivade och tillagade. Efter stora protester efter artiklar i tidningen sändes inte programmet och producenten Karin Af Klintberg verkar tycka att det väl är okej nu eftersom programmet inte sändes! De arga insändarna bryr sig inte om det sändes eller ej, utan att det kunde vara okej att göra såhär i programmet. Stackars marsvin, stackars familj som sålde det. För okej, ibland är det otroligt negligerade marsvin som säljs på blocket, men det kan faktiskt vara någon som bryr sig om sin kamrat men vill att han/hon ska få ett bättre hem av olika skäl. Så äts det upp. Grymt. Fyfan.

Jag vill bara att detta plågeri, idioti mot djur ska ta slut, det är min högsta önskan i hela världen.


Vänskap?

Tänk efter vad vänskap är för något. Det är inte bara någon som ställer upp vilkorslöst, någon som bryr sig, någon som lyssnar, någon som lägger ner sin tid och energi på få dig att må bättre.
Det är också någon som är ärlig, som säger det ingen annan vill säga till dig, någon som inte förskönar omständigheterna.
Någon som kan skälla på dig för man bryr sig, blir arg för man har känslor för dig. En vän daltar inte så du aldrig kan komma ur kaoset du befinner dig i.
En vän ser till att göra det som krävs för du ska resa dig igen, hata din vän på vägen..men har du rest dig i slutändan har din vän gjort det en vän ska göra.


Denna lilla dikt eller vad man ska kalla det känns för mig. För jag har haft väldigt dåligt självförtroende när det gäller att vara en vän.. Jag hade otrolig otur med vänner för ett par år sen. Och jag hade en nära vän i flera år, som jag behandlade så som dikten sa.. Hon hade ett självdestruktivt beteende och jag sa till henne som det var.. Jag kunde skälla på henne när hon dissade sig själv.. För att säga att det inte var sant och att hon inte ska säga sånt.. Jag försökte dra med henne ut när hon bara ville vara hemma och deppa... Jag försökte stötta när hon var ledsen. Jag uppmanade henne till att inte göra vissa saker som hon sen skulle må dåligt över.. Visst kan jag tänka mig att jag ibland tog i lite mycket, men det är inte lätt att se sin vän göra samma misstag gång på gång som hon sedan gråter över. Jag ville bara väl. Jag daltade inte med henne när hon gjorde fel val, jag tjatade och tjatade att hon skulle komma till skolan, skulle med ut osv osv. Jag sa till henne att hon kanske inte borde äta pizza, för hon ville ju gå ner i vikt. Jag ville inget illa, jag ville bara inte sitta tyst när hon åt onyttigt och sedan se henne gråta över att hon var tjock. Jag ville ju hjälpa henne. Det var en svår situation för mig men jag trodde jag var en vän genom att sätta mig emot hennes självdestruktivabeteende. Men hon ville inte ha mig som vän för hon tyckte att jag var en dålig vän.

Sedan dess har jag varit rädd för att säga det jag tycker och tänker för jag vill inte bli avvisad. Men det är som denna dikt säger.. En vän ska göra allt för att se den andra glad i slutändan mer än för tillfället.



Play-time

Roliga saker som hänt under praktiken hittils är en massa mysigt snack med de andra volontärerna, superfina tjejer. En av de är vegetarian och hon sa att det kändes som att alla är det, alla hennes vänner är det osv. Kändes bra för att jag känner mig för det mesta som att ingen är det. Bara på BIv är vi tre som det, som jag vet. Kändes skönt med någon som har samma perspektiv på saker och ting. Vi pratade om påskpyssel så sa de måla ägg och jag kände "nej" i hjärtat.. Då sa den andra tjejen "men vi kan måla på flörtkulor, ur djurrättssynpunkt..". Ja, jag ska fan också säga om något är fel. Vad ska man bry sig om mest? Djuren eller andras åsikter.. Men de andra tyckte det var superbra idé, de flesta bryr ju sig ändå om djur när det kommer till kritan.

Sen har vi lekt en massa! Igår lekte vi mördarleken (min nya favoritlek), 1,2,3 (hade skitkul med massa skratt), hela havet stormar.. Med barnen då, det är inte vi volontärer som lekt.. Även om det inte vore en omöjlighet! Idag är det cafégrupp (jipiii), vi ska leka fruktsalladsleken, för dessa barn kan bättre svenska så vi tror den passar dem mer. Kommer bli helkul idag, få träffa mina favoritbarn :D

Längtar efter vännerna dock.. Men imorgonkväll ska jag vara med Linnsi och äta, ha filmkväll. På lördag kommer familjen och på söndag kanske jag ska ha bakdag med Malin *hoppas*. Har bjudit hit Dilshads syster och hennes kompis också. Skitkul om de kommer :D Måste ha tid till allt. Saknar alla.

Panik

idag vaknade jag med chock för fan. Sov till klockan elva och jag som börjar ett på praktiken! Och det är panik när man har två små pälsbollar som ska ha mat, städat och få springa ute och rastas.Usch, stress. Började med mina vitamintabletter igen, har nog lite med vitamin om jag sover så länge utan att vakna av klockan! Somnade ju fan tolv igår.

Som tur är blev Dilshad permiterad från jobbet idag så han kan skjutsa mig. Tack för det!! Har inte tid/lust att skriva mer. Inget nytt som hänt, praktiken var helt okej igår.

Bloggar när jag har något mer att säga!

Fler djurinspektörer

Nu startar djurskyddet i Sverige en namninsamling för att få fler djurinspektörer i Sverige. Som ni säkert vet finns det för få och alla ärenden hinns inte med. Skriv på och hjälp till:

http://www.djurskyddet.se/

Frisyrångest

Jag är dum i huvudet ibland. Som till exempel alltid när jag varit brunett ett tag vill jag bli blond och när jag precis lyckats bli riktigt blond, vilket oftast är på hösten, så vill jag bli brunett. Jag vill ha långt hår och när det är riktigt långt så klipper jag mig.

Jag klippte mig i fredags. Skulle bara ta topparna, som sist. Det gick ju så bra då. Men nu börjar frisören ställa en massa frågor... Vill du ha det som en spets eller rakt? Hur vill du ha luggen? Vill du ha det lite uppklippt eller jämnlångt?

Jobbiga frågor som jag inte hade ett svar på. Skulle sagt "Ta bara topparna, precis som det ser ut" men strävade efter mer. Den som gapar efter för mycket mister ofta hela stycket. Klippte spets, vilket innebar att det är kortare längre fram och längre i mitten av själva håret.

Detta är en spets så att säga. Tyckte det lät fint så jag sa att jag ville ha det så. Och sen lite uppklippning. Insåg inte att håret skulle bli så mycket tunnare! Nu har jag inget fint svall längre. Även om mitt längsta hår fortfarande är långt så ser det inte långt ut på grund av det korta längre fram. Har bara haft håret i en hästsvans sen jag klippte mig.

Vi vet vad detta kommer leda till.. Frisörvägran i något år eller så, som jag redan haft sen jag fick infall att klippa mig kort. Jag och frisörer går bara inte ihop.


Sista bilden på mitt svall. Varför klippte jag mig? Jag får hålla ut i kanske 2-3 månader nu innan det växer ut :( Hoppas jag har detta svall till sommaren.

Långt liv

Jag gjorde ett test hur länge jag ska leva och fick följande resultat:

102 år!

Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra. Som en tankeställare så gå gärna igenom frågorna en efter en och tänk noga igenom om det går att förbättra ytterligare. Som du redan vet är livet härligt och kanske kan det bli ännu bättre. Det finns en viktig faktor som vi bara delvis räknat med i denna test. Det är läkarvetenskapens framsteg inom dom närmaste åren. Vi står inför flera genombrott inom många medicinska områden och om du själv kan bidra med att förlänga ditt liv i bara ETT år så kanske det betyder att du får ta del av något medicinskt framsteg som förlänger livet i TIO år eller mer. Tänk på det!

Här kommer länk: http://www.dugamladufria.com/medicin/agetest2.html


Förebilder

Har ni hört om den stora undersökningen som gjorts över tjejers förebilder? Det är Libresse som gjort denna undersökning i flera länder, vad jag förstått. Tyra Banks kom i topp och Kissie hamnade sist, hon vann överlägset över Britney.

Tänkte berätta vilka jag tycker är bra förebilder. Tyra Banks är självklart en bra förebild, hon har sin kvinliga kropp med kurvor, är en stark tjej och vågar säga sin mening.

En tjej som varit väldigt viktig för mig är Kate Hudson. Hon är en otroligt vacker och talangfull skådis och hon har väldigt små bröst. När jag var i tonåren och hade mycket komplex över detta så tröstade hon mig eftersom jag tyckte, och fortfarande tycker, att hon är så stark som avstått från att operera sig fast hon lever i Hollywood där alla opererar sig. Hon visar verkligen att man kan vara sexig även med väldigt små bröst och får mig att känna mig självsäker.




I botten kommer givetvis Kissie, alla kategorier. Hon blir bara mer och mer pinsam och patetisk för varje dag som går. Hon är elak, hjärtlös, ytlig och otroligt korkad.

Bra start på veckan.

Idag är ännu en dag när jag bara känner mig glad! Madu har bokat biljett hit, kommer om en månad exakt. Jag har städat buren och diskat en hel hög med disk. Klockan är bara elva och jag ska dricka kaffe nu och öva på redovisningen. Sen ska jag iväg och träna. Livet är för härligt. Är det inte det? :)

Längtar efter min familj. Kommer försmäckta till lördag när vi ska ses.


PS om vårrullarna

Efter den långa förvirrningen, letandet och tiden på coop så inte fan kom jag hem med vårrullsdeg. Smördeg är väldigt tjock.. Det hela blev helt okej, ska kalla det för vårbakelser kanske. Irriterande att det ska vara så svårt att hitta en så enkel sak, här i mångkulturella Arlöv. I byn jag kommer ifrån kan man inte tala om mångkultur och där har de det. HA!

Jag tyckte att det såg ut som att vara sådana tunna skivor när jag såg genom paketet i affären men det var pappret jag såg. Ett tunt vitt papper. Vilken nit.

Notebook

Nu har jag gjort det - sett notebook, dagboken eller vad ni än vill kalla den. Först sa Malin att jag måste mååste se den, sedan hörde jag det av någon annan. Och när jag rotade (med ögonen) igenom Linns bokhylla igår så lånade jag den och en annan film som hette A walk to remember.

Notebook var fin, men jag grät inte som jag blivit lovad. Blev däremot sjukligt kär och full av saknad och full av önskan att gifta mig  NU NU NU! Oh ja, så romantisk jag blev av den filmen. Som tur är så har jag ju en underbar pojkvän att skicka ett fint sms till och fick tillbaka ett med en massa "jag älskar dig" i rad. Som ni redan förstått var det en otroligt romantisk film, den mest romantiska jag sett... Kommer genast att tänka på Pretty woman och Titanic. Men denna kan ha varit mer romantisk. Inte bättre, men åtminstone mer romantisk.

Nu ska jag sova, hoppas att kunna gå upp tidigt imorgon. Har en bur att städa, en redovisning att öva på och lite fläsk att förbränna. Sov gott, åh min säng är sjukt skön så ni vet!

En gammal godnattbild från mitt gamla rum :)


Vårrullar

Idag ska jag göra egna vårrullar fick jag för mig. Gick till affären och inhandlade lite sweet chili och hoi sin sauce, sen skulle jag ju ha den där degen, de tunna bladen som är själva vårrullen. Jag gick omkring och letade typ tre varv, hittade en man som jag frågade, han visste inte så han gav upp efter ytterliggare ett till varv.. Sen gick jag ett varv, gick till kassan och frågade, fick direktioner och letade ännu en gång.. Såg en annan man som jobbade där, DÅ fick jag veta var de var. Måste ha tagit en halvtimme i affären bara för att hitta dem. Och det är en stor Coop forum.

Men som om det vore ödet, när jag gick ut ur affären, över gatan (brukar alltid ta tunneln) så träffar jag på Dilshads syster med vagnen med deras brorsdotter i. Har aldrig träffat på hans syster här, så det var roligt! Vi stod och snackade en stund innan de gick vidare. Fanns visst en anledning till att jag inte hittade den där degen..

Nu ska jag nog börja med dem, ska göra ganska många och frysa in också och sen ska jag göra äppelpaj. Dilshad jobbar idag så jag ska bjuda honom på lite gott tänkte jag.

Peace!

Sommarjobb

Jag har fått svar från ett ställe jag sökt sommarjobb på att de ska hålla intervjuer och vill veta när vi kan komma på intervju :D:D Åh, hoppas jag får komma på intervju och hoppas det går bra. Hur ska man vara på en intervju?? Ska ju vara så glad och trevlig och artig jag kan, men känns som det krävs mer. Oh vad jag är nervös!! Vill verkligen ha det sommarjobbet!! Det var 8 stycken som fick det mailet och de anställer väldigt många har jag hört, så då borde vi åtta kunna få jobb. Undra vad arbetsgivare i nöjes&restaurangbranchen tittar på under en intervju? Borde ju mest vara hur trevlig man är eftersom det är ett serviceyrke?

Boban, min förra chef, gillade ju mig iaf :)


Gossip girl

Ikväll GOSSIP GIRL kanal 5, 19.00!!


Bowling i Arlöv

Jag hade aldrig sett bowlinghallen i Arlöv. Har hört att min pojkvän varit där många gånger och tagit en öl typ. Så jag förväntade mig att det skulle likna en bar lite mer och trodde att det kanske skulle vara 3-4 banor. Men det var cirka 10 banor med discoljus och sånt och sen liknade det precis en bowlinghall med sådant möblemang som det brukar vara. Inte så mysigt för att ta en öl hehe.

Men det var otroligt kul att bowla! Sällskapet syftar jag på främst och sedan att jag kickade as första omgången! Förutom redan nämnda personer (Malin, hennes kille och jag&Dilshad) så kom deras gamla vän som bott utomlands i något år eller två och nu flyttat tillbaka. Han är Dilshads barndomsvän. Det var trevligt att han följde med! Jag vann över alla första omgången, Malin förlorade.. Sen kom Malin igen och vann och jag tappade greppet helt och kom sist. Rättvist och bra ;) Brudarna vann båda omgångarna. Tog en cider efter spelet, de hade min favvocider, Xider pine-citrus. Den brukar sällan finnas i barer. Efter lite snack så åkte vi till mcdonalds och åt lite och satt där en stund och sen splittrades vi.

Otroligt kul kväll!

Detta hade jag på mig, förutom skärpet och på med en tunn svart kofta.

Fyllda paprikor

Oh ja vilken god måltid jag ska äta nu. Blandade kokt ris med olja, grönsaksfond, lök och tomater, samt massa kryddor och lade i paprikahalvor, in i ugnen cirka 10 minuter och nu är det klart. Ska bli gott!

I eftermiddag/kväll har jag varit med Linn. Först blev det en runda i centrum, skulle fika men det var så proppat med folk så vi satte oss på stadsbussen och åkte till Entré där vi fikade på mormors bageri. Denna gången fick jag en varm kaffe latte, tack för det :) Riktigt goda kakor. Blev en snabb runda på Entré och sen åkte vi hem till henne. Har inte sett hennes nya lägenhet innan. Den var riktigt fin och mysig! En tvåa i Lorensborg. Det var en supertrevlig eftermiddag med Linnsi. Blev en sen middag idag - halv nio. Oj oj. Ska bowla om en timme med Malin och hennes pojkvän. Hoppas det blir kul!

Ha en bra lördagskväll :)

New bag





Stor väska halva priset - 149:- Accent. Ska ha den till träningen :) Fanns även rosa och svart.

Köp ekologiska ägg

Jag köper alltid ekologiska ägg, skulle inte få för mig något annat. Jag tror att vi kan skippa diskussionen om varför man inte ska köpa ägg från burhöns, men även frigående höns lever otroligt hemskt.. De räknar 4-5 hönor per kvadratmeter och så går de i stora lokaler flera hundra hönor och ljudnivån är så otroligt hög, de mår inte bra helt enkelt. Det är inte fin inredning eller något.

Egentligen bör man nog inte äta ägg alls, men ekologiska är det mest schyssta isåfall.


Viktiga spelregler Ekologisk äggproduktion

Hönsen ska ha utevistelse – 4m2 betesmark per höna
Hönsen ska ha mer utrymme såväl i huset som på sittpinnar och i värprede
Hönsen ska ges dagsljusinsläpp och sandbad
Flocken får högst bestå av 3000 hönor
Hönsen ska ha ett KRAV-godkänt värphönsfoder


Detta låter ju bra för hönorna. Och jag ska säga en glädjande nyhet.. 140 000 hönor släpptes ut ur sina burar förra året för att allt fler människor köper ekologiska ägg! Så om du, liksom jag, vill rädda hönorna från trånga burar så köp ekologiskt, det hjälper faktiskt.

Jag köper dock inte ägg från stjärnägg, för de har väldigt stor produktion av burhönsägg. Så dem vill jag inte stödja. Men egentligen kan man köpa deras ekologiska ägg, för då släpper de ut hänorna ur burarna.

Ett hundra fyrtio tusen hönor tackar oss som köper ekologiskt!!


Viktiga spelregler Ekologisk äggproduktion

Hönsen ska ha utevistelse – 4m2 betesmark per höna
Hönsen ska ha mer utrymme såväl i huset som på sittpinnar och i värprede
Hönsen ska ges dagsljusinsläpp och sandbad
Flocken får högst bestå av 3000 hönor
Hönsen ska ha ett KRAV-godkänt värphönsfoder

Lördag

Tack för gehöret på förra inlägget (på sms också). Hoppas ni inte blev oroliga att jag inte skriver förrän nu. Det känns lite bättre. Väldigt lite. Jag litar på honom och han visade verkligen att han inte vill att jag ska oroa mig.. Men jag gillar ändå inte att han ska snacka med henne så vi får väl se.

Orkar inte med sånt här skit faktiskt. Men igår hade jag trevligt med mamma och brorsan. Vi åt thaimat på Thai chili house vid Värnhem. Underbart gott! En riktig brakmåltid med friterad banan till efterrätt. Alice i underlandet var skitbra! Jag tyckte den var väldigt bra. Det var som en tvåa, alltså en fortsättning på ettan, med bara de bästa karaktärerna, som hattmakaren, påskharen, husmusen, twedledee&twedleduu samt larven som röker.  De har gjort den suveränt bra! Jag såg den dock inte i 3D.

Idag är det tvätt&städdag för mig här, sen ska jag träffa Linnli. Bäst att sätta igång nu med alla bestyr...

Dammsuga
Moppa
Dammtorka
Städa toaletten
Städa köket
Vattna blommor
Tvätta

Förbannad

Denna dagen började bra men gick väldigt snabbt utför. Fan vad jag är förbannad. Någon jävla brud från min pojkväns barndom har kontaktat honom o vill snacka efter att ha tittat igenom en gammal skolkatalog, letade upp honom på facebook för hans efternamn är så ovanligt. Varför gör man något sånt? Jo, det kan jag berätta, för att RAGGA. Inte fan letar jag upp någon jag gick grundskolan med för att snacka lite. Vem fan gör det? Jag vill bara säga til henne att hålla sig jävligt långt från min pojkvän men det ska jag inte. Han får fan sköta detta och jag hoppas han slutar prata med henne annars kommer jag bli så förbannad att jag inte vet vad jag gör. Jag är redan arg för han har inte ens sagt till mig att hon har skrivit till honom.

Fattar ni vilken dålig start? Kan ju inte ens äta den frukost jag dukat fram. Visst, jag är svartsjuk, men jag tycker man går över gränsen när man pratar med dem man kände när man gick i lågstadiet (1-5:an). Finns ingen rimlig anledning till det. Nu kommer jag vara förbannad ända tills jag får chansen att fråga honom om detta.

Jag hatar sånt här

Sång och barn

Idag var det lite mer tjo och tjim på caféet. Väldigt oorganiserat för det var så många volontärer och sen var det både schack, boxning och musiktimme för barnen så stundvis bara satt vi och lyssnade på musiken. Det var nämligen en irakisk man som tydligen var välkänd som spelade udd, något instrument  som liknar gitarr. Gillar dock inte den typen av musik. Aja, imorgon är jag ledig. Ska träna, klippa mig och sen se på bio med mamma&brorsan.

Madu ringde nyss, åh så rolig hon är. Hon kommer och hälsar på mig i mitten av april, kommer ha skitkul!

Hon sa "ja o sen om jag kan jobba.." så blev hon helt tyst och jag väntade på en fortsättning. Hallå är du där?? sa hon och jag började skratta och sa att jag väntade på en fortsättning och hon sa att hon bara tyckte det lät så tyst i luren. Hon är så rolig när hon säger saker haha. Så roliga fasoner. Åh saknar henne så mycket.

Nu känns ju plötsligt hela dagen så mycket bättre! Ska sätta mig i soffan snart med något gott. Är lite sugen på något men vet inte vad, har inget gott hemma för jag ska ju dra ner på sockret hehe.

På tal om socker så var där en flicka som var såå söt som socker idag, kanske 4 år gammal, skitglad och skrattig och busig. Underbart gullig.

Kragbjörnar

Ännu ett inlägg kommer här, om människans monsterfasoner och tro om ett mer värdigt liv än andra varelser.. Såg ni Kragbjörnarnas resa mot frihet igår på animal planet? Det gjorde jag och det fick mig att må illa på riktigt. Detta var i Asien, Kina och ni kommer inte tro era ögon, men så här går det till.. Björnarna finns på farmar, där flera hundra björnar sitter i små små burar, de kan inte resa sig, knappt vända sig om så små burarna är. Där sitter de dygnet runt, i flera år. Varför? Jo, människor tappar deras buk på galla.

Detta kan göras på olika sätt. Det äldsta sättet att göra det på, som används begränsat numera, är att björnarna har en tung sele på sig som man kan öppna vid magen. Där finns en behållare med en slang som går in i björnens mage och gallan rinner ut i behållaren, som töms då och då. Det andra sättet, som används mest, är att de utan sterilisering eller smärtstillande opererar in en kateter i björnens mage och går under buren (som står en bit upp från marken) någon gång per dag och sticker in en slang i katetern och tömmer buken. Denna metod blev förbjuden år 1993, men björnarna som redan hade den inopererad fick ha den kvar. Istället kom de med ett nytt sätt, vilket jag tycker är ännu värre. De har ett öppet hål in i magen, som de trycker in en slang i när de ska ha gallan.

Tänk att leva med ett öppet hål, en kateter eller en järnsele på sig i en trång bur där man inte kan sträcka sig, inte kan vända sig. Det fanns björnar som levt så i 15-20 år. Och det finns säkert de som levt så längre. Varför vill man ha gallan? Jo, den används inom medicin och är mycket dyrbar. Farmarna är idag förbjudna, men de som redan finns får finnas kvar så länge man vill.

Men det fanns ju då hopp för dessa varelser. En kvinna har för några år sedan öppnat ett reservat, dit björnarna kommer från farmar. Det är kanske chefer som blivit för gamla, som säljer björnarna till reservatet. Där fick de leva med andra björnar, springa omkring i gräset, bada sig i en fontän, sitta i en damm och njuta, leta efter massa gömda godsaker dagarna långa. Björnar som under 15 år suttit i en liten bur fick leka och umgås.

Detta är så sjukt så jag har inga ord för det. Jo det finns ett ord.. Människor.



Aftonbladet artikel
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/varlden/article6313606.ab

Praktiken igång



Äntligen har våren börjat visa sig så smått! Solen skiner (inte just nu för nu är det bäckmörkt!), snön smälter och det är plusgrader. Finns en stor risk att man tar på sig för lite och sen när det blir kväll så fryser man när man ska hem... Mm som ni hör har jag stor erfarenhet av detta.

Praktiken har än så länge varit helt okej! Vi har ju haft nya grupper nu med barn och de är väldigt tysta och blyga, vilket gör det ganska trist, för det blir så död stämning. Man får lirka och lirka för att få fram något ord.. Idag kunde de flesta ingen svenska alls, vilket var ännu tråkigare.. Vi har en tolk som är superduktig i alla fall =) Imorgon är det cafégruppen (den jag brukar vara i) och det ska bli toppen! Äntligen tjo och tjim och bus, sånt är roligt. Så känner jag dem så bra också. Det som händer på praktiken är att jag kommer dit vid ett och sen planerar vi lite, pratar om olika saker, fixar bröd, grönsaker och frukt och sen kommer barnen vid fyra och stannar till sex. Sen städar vi undan och går hem. Men mitt betyg hittils är okej i alla fall.

Nu ska jag (neej kan inte dricka kaffe, klockan är halv nio.. eller ska jag skita i det??) jag och Dilshad ska dricka kaffe nu och kanske spela spel innan fuskbyggarna börjar klockan nio.

Ha det så underbart i solen!

Dilshad kom med ny leksak - jippiie!


Schleten

God förmiddag! Känner mig allmänt sliten idag, mina ögon är trötta! Får brygga en kopp kaffe, sen ska jag sitta på nätet och leta efter en bra aktivitet till min kära mammas 50-årsdag. Har lite idéer... Om två timmar ska jag bege mig till praktiken. Spännande! Så roligt att få ta ansvar och få ta plats. Ska även prata med dem om jag kan vara ledig på måndagar..

Inte mer att säga idag, min outfit består av svarta byxor, en lila tunn långärmad och min fina lila sjal till det.


Denna sjal ska jag bära idag!

Shopping - feels good.

Som somliga av er minns hade jag ett shoppingförbud förra månaden. Jag shoppade faktiskt inte alls, väldigt duktigt tycker jag! Men idag så gick jag till Ur&Penn för att köpa något nu när de har utförsälning. Köpte ett halsband och örhängen. Gick in på Cubus också, men tillåter verkligen inte mig själv att köpa fler tröjor! Men däremot hittade jag ett par marinblå leggins, typ som vanliga byxor fast med resår i midjan. Hur snygga som helst, endast 199 kronor. Vill köpa en lila handväska också men sen tänkte jag att det kan ju finnas billigare på Ullared, ska dit inom en månad. Så jag håller mig.

Det kändes riktigt nice att shoppa lite. Åt nyss en super måltid som ni finner på min vegetariska blogg här. Satt och letade recept idag och detta var supergott! Om ni gillar aubergine och tomat och ost, så kommer ni älska detta. För er som inte smakat aubergine är det väldigt neutralt i smaken, ungefär som squash fast lite mer syrlig smak. Har även läst brev från min kusin My. Vi brevväxlar, alltid lika kul att läsa hennes brev!!

Och mötet gick underbart, ska bli otroligt kul att praktisera! Så grymt härliga brudar finns där.




Halsband 89:-30:-, örhängen 49:- 20:-

Rasism och naiva uttalanden.

Ni som hänger med i bloggvärlden vet redan att Paow gått och blivit rasistisk och röstar på Sverigedemokraterna. För er som inte vet vem Paow, Paulina, är så är det en 16-årig brud som är känd för en så kallad fjortisblogg. Jag läser inte hennes blogg men har följt utvecklingen på hotgossips (skvallerbloggen).

Jag tycker det är så bedrövligt. Tjejen är så ung att hon inte inser vad hon gör. Från att ha varit en tjej som umgås med alla möjliga människor med olik bakgrund så har hon nu börjat tala emot invandring, kommer med negativa uttalande om "invandrare" och säger att hon ska rösta på SD (när hon får rösta, dvs två år till). Det sorgliga är hennes IQ, eftersom jag läser på IMER tycker jag det är sorgligt att se någon uttala sig som henne.

Jag respekterar en vettig debatt där man faktiskt tar upp problemen kring integrationen och det faktum att den misslyckade integrationspolitiken har lett till att många som invandrar nu eller för några år sedan har inte lärt sig språket, hamnat i förorter för att de inte har råd med annat och det har utvecklats platser där det inte finns många ursprungliga svenskar, där utanförskapet är stort, arbetslösheten hög och kriminaliteten stor. Om detta beror på att de kommer från andra länder eller om det beror på att det funnits brister i integrationen är en annan fråga man kan diskutera. Jag tror personligen inte att det skulle ha sett ut så som det gör i Rosengård eller Rinkeby om man skulle haft strängare regler som tvingat människor till skolbänken för att lära sig språket, tvingat människor till bosättning i kommuner med arbete (med tvingat menar jag genom ekonomiska medel) etc. För om dessa människor skulle kunnat språket och skulle haft ett arbete med svenska kollegor så skulle situtionen knappast sett ut som den gör. Då skulle de haft en större lägenhet (förmodligen) och därför inte VELAT att deras barn skulle gått ut på kvällen (som de kanske gör nu när många bor så otroligt trångt). Det är min teori.

Paulina drar alla personer med utländsk bakgrund över en och samma kam och kallar de invandrare. Vad är en invandrare? Hur länge är man egentligen en invandrare? Det är en fråga man bör tänka på innan man använder ordet. Man ska också vara försiktig med generaliseringar, som Paulina strör runt sig hela tiden. Hon har nu fått en massa hot och påhopp på nätet från personer som känner sig stötta och detta sätter bara mer fart på elden, eftersom hon blir arg och får mer fördomar när människor som kallar sig invandrare hotar henne.

Jag tycker synd om henne att hon gör såhär för hon är otroligt känd bland ungdomar och bloggare idag och hon gör verkligen sig själv en otjänst. Hon verkar inte ens veta vad hon talar om. Hon visade upp en bild som talade om "invanadrare brott". Där stod det att om invandringen följer den utveckling som den hittils haft, kommer svenskarna vara en minoritet om 45 år. Herregud, alla är vi ju svenskar. Svensken kommer att se annorlunda ut om 50 år eftersom vi lever i ett mångkulturellt samhälle där kärlek inte sker genom biologi. De med utländsk bakgrund som redan bott här hela deras liv, de är redan svenskar och deras barn kommer definitivt vara svenskar. Sedan finns det människor som kan bo här i 40 år och aldrig anse sig vara svensk, inte vill integreras osv, det är dem som blir till ett problem. För det blir problem när man vill skapa ett ickesvenskt samhälle i Sverige. Men att se svensk som något biologiskt som sitter i blodet, är rasistiskt.

Det roligaste är att Sverigedemokraterna hyllar Paulina och vill samarbeta med henne. De vill samarbeta med en tjej på 16 år som driver en fjortisblogg och som kommer med så felaktiga politiska uttalande så det finns inte.. Det säger en hel del om SD.



Det sista jag vill tillägga är en uppmaning till er alla som läser.. Det finns människor som ofta talar om invandrare, utlänning, utländsk osv. För det första bör ni tänka på vad orden betyder och för det andra så bör ni också fundera på om ursprung är så himla viktigt? Är det viktigt i den sak ni vill säga? Om det inte är det, droppa ordet, för vi behöver gemenskap i samhället, inte kategoriseringar som vilar på var man är född eller var ens föräldrar kommer ifrån.

En försovning

Vilken optimist jag var att tro att jag kunde gå upp halv nio när jag sov endast fem timmar natten före. Sov igenom större delen av min tvättid, kunde dock tvätta en omgång, det finns två maskiner. Så kunde tvätta det mesta. Och det är klart NU. Aja, hinner tjabba lite mer. Jag vet inte varför, men jag är sådär löjligt överlycklig hela tiden. Över minsta lilla sak. Är det för att jag börjat träna måntro? Men så mycket tränar jag ju inte. Känner mig så glad hela tiden, det är hur skönt som helst. Ute blåser det snö i 90 graders vinkel.. Om man kan säga så. Det blåser på sidan. Ser inte alltför muntert ut, men jag är ändå glad.

Senare idag ska jag på möte (vänta måste ta ut tvätten nu innan den blir innelåst!!)

6 minuter senare:
Så var var jag? Jo, ska på möte inför praktiken klockan tre. Verksamheten är uppbyggd på så vis att varje tisdag händer en sak, onsdag en sak, torsdag en sak och så vidare. Så på varje tisdag och onsdag är det något som kallas syskongruppen. Det är en liten grupp barn som får vara med i en annan grupp, som styrs av utbildade och de arbetar med att styrka barnens självkänsla. Syskonen till de barnen få gå med oss volontärer i syskongruppen, där de också pysslar, men det finns ingen innebörd i det eftersom vi inte har utbildning i det. Det är då olika grupper på tisdag och onsdag. På torsdagar är det cafégruppen, den jag alltid varit i hittils. Hit får alla familjer komma som är eller har varit verksam i BIS och umgås. Fredagar vet jag inte än vad som händer och ska säga till att jag inte kan komma på måndagar. Hoppas det blir bra!


RSS 2.0