Cookies

Jag bakade chokladcookies samtidigt som jag lagade middag. Sofia bjöd mig på så supergoda men detta recept jag hittade var inte lika goda, inte så "torra" liksom utan mer som vanliga kakor. Ja, jag bakade fint för att Linnsi ska komma imorrn. Måste ha något tilltugg när vi ska snacka massa skit, sånt kräver ju energi.

Det sämsta med att baka är berget av disk man lämnar efter sig. Nu måste jag ta tag i mig själv och brainstorma inför mötet på onsdag. Måste ju vara full av idéer när jag kommer dit, helst ska de spruta ut ur öronen. Ska bli så härligt att ha en dag med bästa vännen imorgon, en vecka utan dejt är alltför länge.

Just det. Jag lånade en bok på biblioteket. Gick bland hyllorna, hittade en som lät bra. Läste tre sidor, suckade och svor högt och lade den bestämt på bordet. Blä avskyr författare som skriver som nybörjare, vilket de flesta böcker jag har läst gör. Uppenbara följder (man vet vad som ska hända i texten), man vet när en utseendebeskrivning ska komma och stereotypiska utseende till personligheten som skildras. Sacre, jag vill ju lära mig läsa buhu.

Måndag

Igår fick jag trevligt fikabesök av Farida. Vi bor ett stenkast ifrån varann och vi har inte träffats sen juli. Ja det är sant. En liten stund med kaffe, choklad och kanelbulle och huvudingrediensen massa prat mest om samhällssaker satt inte fel. Vi glider nästan alltid in på sådana djupa ämne som politik, djurrätt och samhällsproblem. Intressant värre :)

Idag ska jag söka jobb, har kaffe puttrande bakom mig och flicksen sitter och äter hö på golvet. Vaktis kommer förhoppningsvis och fixar mitt avlopp, kan inte ens duscha utan översvämning. Föreläsningen idag blev inställd. Han bestämde väl sig för att göra som jag gjorde förra veckan och skita i att komma. Det känns i min hjärna precis som det gör utomhus idag, dimmigt.

Julfikorna är inte långt borta nu. Julen i år känns extremt osäker.

Ja den kommer ju, men osäker på hur den kommer se ut.

En av sakerna som känns sådär är att jag har

inga pengar att spendera på julklappar...

Får fundera ut fina gåvor att ge som inte kostar. Känns inte kul

att inte kunna skämma bort sina älskade

men mina älskade förstår.


Fail

När man försökt sig på fransk manikyr och till och med en kille skrattar när han ser ens naglar.. Då är det illa.

Jag har brännande halsbränna, har ätit jättedåligt idag, dumma mig. Måste sova nu fast jag inte är trött. Hjärnan är trött av för mycket tänkande.

Bästa reklamen



Denna film är hur bra som helst, grymt att den visas på tv!

När jag väl var inne på youtube satt jag och skrattade åt mina gamla videobloggar, patetiska vissa är haha. Tyvärr får ni inte chansen att skratta för jag har tagit bort dem. 1 eller 2 finns kvar för er som vill se mig live om ni inte redan gjort det :P

Käftsmäll

Fick ett chockerande sms av min mamma där det stod "Käftsmäll" endast.
"Vad är det med dig kvinna, är du galen?" svarade jag.
" Oj det skulle stå lägeskoll..."
Tänk vad en mobil kan ställa till med. Undrade vad jag hade gjorde för att förtjäna en käftsmäll HAHA.

En söndag av städning



Nu trivs man här på rapsvägen, den nymålade byrån (som mamma fick ta hem och slipa&måla efter att jag dränkt den i färg som inte hjälpte haha) är på sin plats i alkoven och hallen har fått tillbaka sitt lilla söta bord som använts som sängbord alltför länge. Här är dammsugat, diskat, fixat och trixat. Har försökt rensa avloppet, fy satan vad äckligt. Det är ju sånt pojkvännen brukar göra men bra kvinna reder sig själv sägs det. Dock måste jag ringa fastighetsskötaren, den enda man jag vet ställer upp :) Haha nej men jag fick inte bort det som uppenbarligen sitter ivägen. Kan inte ens duscha utan att tvätta golvet.

Fia verkar må bra idag, hon beter sig som vanligt. Men man kan aldrig vara för säker, jobbiga marsvin som döljer sin sjukdom. Jaha klockan är halv fem och nu väntar jag på Gossip girl, sen kommer förhoppningsvis Farida (grannen) över på en fika. Behöver lite socialt nu känner jag. Har pratat mycket med fina vänner över facebook och sms. Mia sötisen kollar läget med Fia flera gånger, sånt uppskattas :)

Thats what friends are for, right?


Medmänsklighet efterfrågas

Har suttit och läst bloggar och FB-inlägg och kan inte låta bli att bli lite ledsen för beteendet som vissa människor har att hacka ned på andra. Jag tycker inte riktigt om när man glatt skriker ut åsikter som kan såra andra, speciellt om åsikterna är av mindre betydelse.

Jag diggar åsikter, jag tycker det är otroligt viktigt att stå för det man tror på, det man vill ha och det man vill förändra. Men att hacka ned på andra för skitsaker tycker jag är väldigt onödigt. För dig är det bara några tagenttryck för att du blev "irriterad" på något som inte ens påverkar dig. För någon annan kan det kännas mycket om personen blir träffad av dina giftiga ord.

Vem påverkar det om jag tränar slött, mer än mig själv? Om jag vill ha längre hår men inte kan lyckas utan lånat hår? Om jag vill ha utsvängda jeans när det är inne med stuprörsjeans?

Nu kan det hända att jag har kastat sten i glashus. Jag har många åsikter för mig, men jag försöker hålla mig till att attackera saker som skadar andra varelser, miljön eller samhället. Sen kan jag vara nyfiken, analysera, fundera över saker och ting, men jag försöker att aldrig attackera oskyliga livsval. Världen hade varit betydligt finare om vi kunde låta folk bestämma själv!

[[

Det känns lite som att allt blev satt på paus nu. Som är världen slutade snurra lite och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för, känna eller ens tänka. Som att jag knappt vågar andas. Vet att hon kan bli sämre varenda minut. Nu kanske ni tror jag är dramatisk.. men marsvin blir sjuka väldigt snabbt. De visar det inte förrän det är rikigt illa, därför blir det ofta kaotiskt när de "out of the blue" blir akut sjuka och ofta finns inte så mycket att göra för att rädda dem.

Ja, så hela kvällen har jag känt en orosklump i magen och jag är lite orolig att denna klump ska dröja sig kvar. Blir ju så hönsig, bara hon ligger helt ner och sover djupt blir jag rädd, då måste jag påminna mig om att Bellis ligger som en medvetslös bredvid och hon mår utmärkt.

Nu ska jag sova, har kurat upp mig i sängen och tittat på tjejfilm. Imorgon är det söndag, då kan vardagen få stå på paus lite till.

Jag älskar mina flickor.

What a day

Denna dag blev inte som jag tänkte, och inte som Fia tänkt heller. Hon var öm på sin söta lilla mage och jag tänkte givetvis direkt på Lillan, som också var det och det slutade väldigt hemskt innan hon fick somna in. Så bokade tid på djursjukhuset.. Dilshad skjutsade oss dit som den klippa han är. Väl där fick vi tyvärr vänta mer än två timmar, som tur är hade vi ett eget stort väntrum och det var en film på som vi nästan såg hela. Inte för att jag kunde koncentrera mig så mycket, var hemskt nervös.

Efter undersökningen, som inte gav någonting mer än att hon fick tovorna på bakdelen bortrakade var jag så skakig i benen, har inte ätit ordentligt och hade varit så spänd. Vi fick en tid för ultraljud för sköterskan kände något som kanske var cystor, men kunde också vara fettklumpar som marsvin lätt får på sidorna av magen, men kunde också vara tarmarna (ja jag vet?). Även om de nu säger att det är cystor finns inget att göra åt då man inte kan operera marsvin så lätt och om hon då är pigg vill jag ju inte avliva henne förrän hon blir sjuk av dem. Så jag tror jag hoppar ultraljudet, kommer ju inte leda till något mer än att jag får vetskap om något.

Det var ett extremt dyrt kalas idag och vi fick ju som sagt inga svar. Nu är man trött, likaså är Fia. Vi ska mysa massor ikväll!


Gammal bild på mig och mitt hjärta Fia ♥ Fia är lite mer än 3 år och jag har haft henne i två år. Känns som mycket mer än så, man fäster sig så snabbt. Jag är ju redan störtkär i Bellis som jag bara haft hemma hos mig lite mer än två månader.

Sjukt härligt

Just nu känner jag mig så jävla glad. Ibland när man inte kan ändra på en situation får man ändra sin attityd istället och det kan göra underverk. Idag hängde jag med mamma, hon köpte två klänningar. Jag har tjatat i år om att hon ska prova någon klänning, men hon har inte haft klänning sen hon var typ 11. Nej inte på studenten, inte konfirmation och inte efter det. Sjukt! Om hon varit gift hade hon förmodligen inte haft klänning då heller haha, kanske därför de inte gift sig? haha. Men dessa två var såå fina att jag proppsade på att hon skulle ha båda. Vi hade lite roligt i provrummen också. Figurshapers är inte att leka med. Sjukt härligt att umgås med mamma en fredag.

Ikväll blir det filmkväll med mig själv, mys med softkläder och chips. Imorgon ska jag&Linnsi spendera eftermiddagen på stan, hoppas på sol.

I'm BACK , oh yea.

Mardrömmar i Arlöv

Efter att jag tittat på nyheterna, som ibland kan fungera som en skräckfilm tydligen, drömde jag att jag och familjen var tvugna att flytta eftersom det skulle komma något till där vi bodde. Vet inte om det var översvämning eller vad det var men vi fick packa det nödvändigaste bara och sen fick jag åka från mina marsvin! Ush hemska dröm. Jag ordnade till de i buren och gav de mycket mat, men var rädd att de inte skulle överleva. Det är översvämning i Bangkok, Thailands huvudstad nu och många människor måste lämna sina hem. Detta leder till att många djur lämnas ensamma, vissa räddas av djurrättsgrupper.

Såg en retriever bäras över vattnet av en man, då tänkte jag på alla djur som kanske inte kan rädda sig själva. Katter kan ju inte simma, inte så bra i alla fall.

Men mina små flickor går nu omkring på golvet bland sitt tält, sina lekrör, kartonghus och nalle. Kommer aldrig lämna dem :) ♥

Kanongrejj på G

Åh gud vilken fantastisk möjlighet jag blev erbjuden idag! Kan knappt fatta det fortfarande! Kan berätta mer nästa vecka när jag varit på möte med Sofia igen (inte min kompis Sofia utan en annan Sofia). Jag har blivit erbjuden en sjukt stor möjlighet! Om det blir av kommer jag växa som satan som person och jag kommer ha en grymt bra merit till framtida jobb.

Underbart, behövde lite medvind nu. Helt plötsligt så kommer det :)

Kvällens tanke

Tänk att man kan vara mest stolt över ett par opererade bröst framför annat på ens kropp. Att man låter sina internetbilder domineras av dem och framhäver dem som om de vore det bästa på ens kropp. Jag förstår att man kan känna sig sexigare med ett par stora bröst men det är väl inte dem man vill ska dominera varför man är het?

Lite tragiskt. För vem som helst kan ju faktiskt se ut sådär bara man pungar ut några tiotusentals kronor. Om man nu ska framhäva sin skönhet på foto kan man väl framhäva något som definierar varför man tycker att man är vacker.. Lite märkligt om man då väljer att framhäva den opererade delen framför övriga delar.

Om jag köpte mig ett par D-kupor hade jag också varit en sexbomb på hög nivå tillsammans med resten av kroppen, men nä. Inte riktigt min grejj.




Man ska vara stolt över det man har.. Och om man väljer
operation så tycker jag man kan se det som ett extra plus i kanten,
inte låta det definiera ens skönhet. :)

Komiskt

Läste mina allra första blogginlägg nyss, då var jag 20, 5 år gammal. Herregud säger jag bara. Jag har förändrats sjukt mycket, åtminstone att döma efter det jag skrev. Jag var så svart-vit i allt. Jag har mognat rejält, visst har jag starka åsikter men jag funderar alltid från olika håll och är beredd på att jag kan ha fel. Och jag var så öppen känns det som, har verkligen förändrats till att vara misstänksam mot allt och alla. Men jag har mognat till att vara stark nog att välja bort det som inte gör mig glad och fokusera på min hälsa och välbefinnande :) Haha lät som en klok gammal gumma va?

Ibland kan jag tänka att 20-åringar är omogna för sin ålder men herregud som jag tänkte i den åldern så kan jag inte döma någon. Man kanske inte tror att man utvecklas så mycket mellan 20-24 som mellan exempel 16-20 men helt klart mognar man under denna perioden också, man inser mer om livet och vad som betyder :) Men ibland kan jag känna att jag är mognare än många andra i min ålder som jag träffar på, att jag har insett djupare saker i livet och tänker lite längre än vissa andra. Är inte så impulsiv utan funderar mkt över beslut och vad som är klokast att göra i livet. Så jag vet inte om det är jag som förändrats mycket på dessa år, kanske inte alla andra 24-åringar ser mycket skilnad från när de var 20.

Ja, godnatt från mogna lilla mig :P Nu ska jag fortsätta chatta med min Mia



Luktmani

Nu ska jag snart off till mina coacher för pepp i det regniga vädret. Vet inte om det egentligen hjälper men det är ju gratis och stjälpa kan det väl knappast göra. Jag har längtat efter regn i flera dagar. Det är höst då ska det regna.

Mitt hår luktar så otroligt gott att jag inte kan låta bli att sniffa på det hela tiden. Nytvättat med nytt schampoo från Yves rocher. Hoppas det har samma funktion som doft, det skulle vara återfuktande.

Så over and out nu får jag sätta fart!

What are U scared of?

Jag har ingen fobi. men jag har vissa saker som jag är sjukt rädd för! Nu finns det många saker jag är rädd för, är en feg person haha men vissa saker är jag megarädd för..

- Cykloner. Har drömt mardrömmar om att en cyklon kommer emot mig flertalet gånger. Ush ja, jag är lite sjukligt rädd för dem. Ett men från barndomen när jag såg Trollkarlen från Oz och de finns ju inte ens i Sverige.

- Att spy. Även detta ett men från barndomen då jag var magsjuk typ två gånger om året tills jag var runt 13-14. Jag är pissrädd när jag mår illa för att jag är så rädd för att spy. Ush, hate it.

- Kackerlackor och trollsländor - får panik om de kommer nära.

Men till min största skräck.. Kan inte riktigt beskriva den, men bara en stor rädsla med en släng av panik. Kan inte se ens minibilder på henne eller bilder som är lik henne utan att känna kalla kårar och hjärtrus. Kan inte ens se att någon pratar om filmen på tv utan att bli rädd. Det är tjejen från E***sisten. Vill inte skriva ordet, blev lite rädd nu för det är mörkt i lägenheten. Ja, det är nog den största fobin jag har. Sist jag såg henne var när en trailer gick på tv4 för typ 10 år sedan och jag började hyperventilera och skaka så rädd jag blev. Undra om fler är så rädda?


Andra saker jag bara är lite rädd för är låga höjder, snabb fart, tandläkare, malar, fjärilar, flygande undulater, skräckfilmsvarelser och alla andra fartfyllda saker som karuseller eller andra saker där jag sitter fast :)



Den enda befogade rädslan jag har är att gå ensam om nätterna. Allt annat är ju nonsens. Sjukt va?

Middagsbjudning

Det var skönt att hänga med Sofian! De senaste veckorna har jag bara velat dra nåt gammalt över mig och nästan inget har gjort saken bättre. Ikväll bjöd jag på middag, dukade fint och tände myspys. Vi babblade om jobb och lite djupare saker.

Det känns som jag behövde det. Efter jag varit med henne kände jag den där bubblande känslan som jag inte känt på länge. Och på vägen hem i den krispiga luften fick jag dessutom ett fint sms av finaste Carro. Åh vad jag saknar henne. Skönt att känna kärleksfull vänskap, att man är lite speciell.

Ska fokusera på de bra. Ska tänka på de vänliga gesterna jag fått idag, fick fina grattisblommor av Sofia, söt hon är.

Här skulle varit en bild på mig och Sofia men hade bara en och den var inte fin. Så här kommer lite blommor istället


Nu är det big bang theory, det gör mig lite glad iaf :)

Kompensation

Skrev till taxibolaget och klagade på vad som hände i lördags och wow vad de brydde sig. Blev förvånad att de brydde sig om det faktiskt. Men ska ni få några biobiljetter som kompensation, nice, jag som aldrig har råd att gå på bio :D Det gillas taxikurir :)

Nu är jag fördigjobbad för idag och ska ut och handla i höstsolen till Sofian kommer.

N o t h i n t o t e l l

Har inte skrivit för vet inte vad jag ska skriva. Försöker hanka mig vidare här :) Ska jobba nu men upptäckte just som jag skulle börja att hon skickat dokumentet i fel format. Alla har inte världens nyaste officepaket. Så nu får jag nog vänta tills hon skickar rätt.

Ikväll kommer Sofia hit. Känner mig grymt osocial och har inte varit intresserad av att träffa någon förutom Linn och Dilshad de senaste två veckorna.. Men känner att jag kanske mår bäst av att hänga med andra kompisar också. Kom igen nu liksom. Ska laga mat, ingen aning om vad jag ska bjuda på. Många av rätterna jag gillar är jag inte säker på att andra stormgillar haha. Har nog lite udda smak kanske?

På torsdag har jag blivit inbjuden till att träffa ett projekt som låter otroligt intressant. Ska bli skitkul. Vill göra något intellektuellt! Inte bara sitta och skvallra om väder, killar och vardagshändelser haha.

Så over and out från lilla mej

Så hur ska man göra?

Det man ger får man tillbaka sägs det....

Men jag har slutat att ge så mycket för jag har inte mer att ge, orkar inte när man sällan får något tillbaka.. Vilken ond cirkel. Om jag ska få mer måste jag ge mer men är så trött på att ge och ge utan att få något tillbaka.


Jag är sjukt jävla överkänslig idag, överanalyserar allt, känner allt, tänker på allt. Känner mig sjukt ensam just idag.



Nu är man 24

Det var en trevlig dag igår. Började firandet av min bara min dag med Linn på Fridays. Vi hade hur roligt som helst, blev lite snurriga av vinet (jag desto mer, fan tål ju nada) och babblade och fnissade en massa. Skitkul kväll med mina bästa vän :)

Igår kom familjen till mig och vi åkte till Köpenhamn. Där strosade vi i det fantastiskt höstvädret, åt wienerbröd och drack öl som man ska. När vi hade tillräckligt ont i fötterna åkte vi tillbaka till mig där vi dukade upp födelsedagsmiddagen, fantastiskt god blev smörgåstårtan! Drack och åt gott, spelade charader och skrattade. På med skorna igen och åkte till kasinot i Malmö. Det var ju en upplevelse kan man säga. Ingen av oss visste hur man skulle spela förutom brorsan som kollat mycket på film (!). Vi hamnade ensamma vid ett blackjackbord och då var det kul när det bara var vi fyra. Men alla där såg helt spelvana ut, man pratar inte vid borden utan gör endast tecken till dealern, dealern säger inte mycket och det är svårt att förstå regler osv. Kul att uppleva, brorsan vann mycket och jag gick med 70 kronor i vinst för kvällen. Blev fett lurade av Taxikurir på vägen hem, fy farao vad jag AVSKYR taxis.

Fick fina presenter också, superfina pip studio skålar av Linnsi och en helt underbar matta av mamma&pappa, bland annat!

Jag brukar oftast ha fest samt kalas men tråkiga saker har förstört min födelsedag till viss del och jag kände inte för annat än att vara med min familj detta år.


Körde en ny sminkning på fredagen, har aldrig lyckats med sotad blick innan.







Inte världens vackraste men sjukt god :D



Detta är däremot världens vackraste. Är sjukt kär i min nya matta :)

Pastejsmörgås

Nu ska jag äta lunch - pastejsmörgås med Önos smörgåsgurka. Vet ni hur GOTT det är för en vegetarian? Har inte ätit de himmelska mackorna sen jag insåg att det heter leverpastej för en anledning. Ja, det var några år sedan och det ska bli sjukt gott. Den vegetariska pastejen smakar i princip identitiskt med leverpastej.


Tänk att äta denna utan en tanke på att det är inälvor. Jummie :P

Har gjort smörgåstårta som jag HOPPAS blev bra och gjort pannacotta (vegetarisk) som jag tror blir fantastiskt god. Efter lunchen blir det städning och lite mer matlagning.

Shaking!

Herregud jag skakade på händerna när jag ringde det viktiga samtalet. Det gick bra, fick fram allt jag ville säga men hon sa att en tjänst kommer utannonseras i slutet av månaden och jag kan söka den. Det var inte så bra.. Kommer vara stor konkurrens på en utannonserad tjänst och vet inte hur jag ska få fram att JAG VIIILL HA DET HÄR JOBBET! Men nu ska vi vara positiva, jag kan skriva kick-as bra om jag sätter mig för det och det är bara att börja slipa på ansökan redan nu. Min älskade mamma skrev i sms "Om de träffar dig så har du jobb för du är så bra". Sådana ord behöver jag :)

Fick ett mail om att jag är ett av några "guldkorn" som valts ut från flera ansökningar, till ett servitrisjobb. Nu vill de att jag ska spela in mig själv på video och skicka. HAHA, ja jag har ju videobloggat förr så borde inte vara några problem. Får väl se om de vill ha mig sen haha.



 


Förberedelser

I skrivande stund så ska jag börja förbereda grejjer inför imorgon :) Ska sätta på nån riktigt bra skiva, ja för jag har fortfarande en riktig stereo i köket, som jag haft sen jag var typ 11 år gammal, sen ska jag börja fixa smörgåstårta (vegetarisk o.c), dessert, med mera.

Ikväll blir det bar med Linnsi. Hoppas på en grymt trevlig kväll :D Och lite lull.

Åh måste ringa det svåra samtalet, fy satan vad nervös jag är!!

What are words

Har ni sett reklamen för Kär&galen på kanal 5? Jag höll på att smälta. Jag är en sucker för romantik och jag ska definitivt titta. Partners har chansen att fria framför kameran och sedan chans att vinna ett bröllop som sänds i tv. Gud vad fantastiskt att få se så mycket kärlek, det är något som saknas i dagens program tycker jag..

titta och hoppas att en dag ska det vara jag :)



Säga vad man vill men Chris Medina vet verkligen vad äkta kärlek är. Denna låt gick in i hjärtat på mig IGEN efter denna reklam.

Träna!

Jag gick upp innan åtta idag och inte kom ventilationsexperten förrän elva. Det var lite drygt att bara sitta och vänta. För jag är inte den som börjar syssla med grejjer utan sitter och bara väntar.

Inom kort ska jag iväg för att träna med Linnsi. Jag tränade igår också. Duktiga jag! Det är lite som börjat puta ut här och där så jag måste väl tyvärr råda bot på det!

Två saker är "on my mind" idag:
1. Jag måste minnas allt jag ska handla tills imorgon då jag ska laga mat hela dagen lång

2. Jag måste ringa till en chef jag vill ha jobb hos imorgon (ringde idag men hon var på möte). Ringa är inte kul.

Önskesnurr

En kul sak som hände igår var att mamma ringde och sa att de hade funderat på att ge mig en mobil i födelsedagspresent. Detta är kanske inte så konstigt för er kära läsare men för mig är det då jag använder mina tekniska prylar tills de faller isönder och jag är emot all teknikkonsumtion vi håller på med. Så jag blev väldigt chockad och bara undrade typ VARFÖR hon tänkte på det. Då var det så att jag skrivit detta längst ner i meddelandet:

".... och andra saker ni kan komma på som jag behöver :)".

Men när hon skrev ut mailet så ändrades smileyn till en data och en mobil, så hon trodde det var en hint haha.

Ja, wii fyller år på lördag, är lite spänd faktiskt.



Badsugen

Denna dag startade jag med en supergod frukost. Gud vad gott det är med frukost, har snålat in på den hittills. Inte bra.

Dagens uppgifter består i att söka jobb och tvätta köksfläkten. Ja, det kommer karlar imorgon som ska inspektera ventilationen. Sånt är alltid lika kul. Med kanontiden nåån gång mellan 8-12. Blir att gå upp sju då. Men ska vara tacksam att de gör något, right?

Är sugen på att bada, simma, plaska :)






Trevliga program

Har krupit upp i soffan med täcke och tittar på Big bang theory, favorit komediserien :) Innan ikväll var det premiär för mitt stora feta syrianska bröllop- det var kul! Riktig underhållning och roligt att lära känna andra kulturer också.

Skolan idag var okej, väldigt bra men blev sjukt irriterad sen när jag fick en dissig kommentar av en GÄST som var på lektionen. Okej trevligt med gäster, men de ska inte ha åsikter när jag frågar läraren om ett råd. Blev sur. Blir alltid sur när folk kritiserar mig.. är väl inte den bästa på att ta kritik och deffinitivt inte från nån som inte känner mig eller som jag bett om råd. *grr*.

Efter skolan blev det fika med Linnsi. Mysigt med massa knasigt prat, haha tycker synd om dig ibland min gumma som får lyssna på knasiga mej! Haha.

Nu ska jag ägna mig åt big bang!

Enkät-registrering

Idag ska jag tjäna lite pengar genom att sammanställa enkäter, jobbar hemma. Både skönt och inte bra. Min diciplin är inte den bästa. Kokar lite kaffe nu och ska försöka ta tag i det :) Eller inte försöka, jag ska ta tag i det.

Igår lagade jag min favvorätt, kollade Gossip girl (älska ♥) och sen kom min bästa vän för stöttning. Underbart med någon som känner en så väl, att bara kunna snacka på utan begränsningar. Idag är det måndag ja. Ny vecka. Har mailat min fina vän Carro som befinner sig i Småland för ett skitbra jobb. Saknar henne, men är såklart såå glad att hon fått jobbet!

Ja.. finns mycket man kan sakna.. men det är väl bara att fokusera på det man har.


Hemma <3

Hur mycket jag än älskar att vara med min familj så var det denna söndag väldigt skönt att åter komma till hemmets lugna vrå i Arlöv. Det har varit en omtumlande helg, mycket som hänt  och därför längtade jag hem till mitt hem.

Det var i alla fall väldigt trevligt att träffa en kär gammal vän som som sagt bor i Norge. Nu ska jag plugga några timmar innan jag ska laga mat och kolla Gossip girl. Riktigt stor läxa vi har fått och väldigt bred.

Jag måste ta hand om mig själv. Mycket saker som tagit på mig den senaste tiden och den senaste veckan har jag inte ätit ordentligt. Har ingen matlust riktigt. Nu är det hög tid att ändå laga god mat, som en mamma hade gjort :) Det har varit lika underbart som alltid att träffa mamma, pappa och brorsan♥

Bullbak och irriterande räkningar

Denna fredag har börjat med smått magont. Fick ännu en räkning från försäkringen som jag "automatiskt" blev medlem i genom SSr, tack för den SSR, tack så hjärtansvärt mycket! 476 kronor har jag kanske inte riktigt råd med? Förra fredagen var det mer än tvåhundra och inte kunde man säga upp den på tele utan måste skicka ett handskrivet brev till dem. Detta gjorde jag igår och nu ska jag betala 476 kronor till. Jag hoppas de löser detta, jag vill inte ha en försäkring. Sjukt att ens fackförbund kan fixa detta utan ens vetskap. Borde inte vara tillåtet.

Denna upprördhet har tagit bort fokus från det viktiga, mötet i eftermiddag!

Igår bakades det ju med Linnsan. Förvirrade hon hade visst inte kollat upp ingredienser så blev affären två gånger. Men det är faktiskt en ganska gullig egenskap hon har haha. Kassörskan var ju lite "rolig". Jag frågade om de inte hade ekologiska ägg.. "Jag vet inte, säger hon. Spelar det någon roll?". Tänk vilka folk som har jobb. Men tur att lite korkade människor också kan få jobb i och för sig. Det tog en himla tid att baka först ett litet bröd och sen kanel&kardemummabullar, men kul var det. Jättegoda för att vara första gången. Kanske liiite torra, men nu jämför jag med min mammas, har aldrig smakat någon som kan baka bullar som hon, så kanske dumt att jämföra sig med. Var i alla fall riktigt kul att baka och snacka massa skit.

Ikväll ska jag till familjen och ha mysspelkväll!

Vegetarian jerk

Igår var jag och mässtjejerna på Carib creol. Åh vilket mysigt ställe! Ska deffinitivt dit igen. Trevlig personal, god mat, trevlig atmosfär haha. Och fyra roliga tjejer som sällskap.

Vi skulle betala var för sig och menyn såg ut såhär.
Jerk... förklaring på vad denna rätt innehöll.
Jerk Chicken
Jerk (veg, quorn)

Jag skulle då berätta vad jag ätit och det blev ju "one vegetarian jerk" (för servitören var engelsk). När jag sa detta började jag skratta, varpå han började skratta och sa "Oh, I´ve never thought about that! Its funny!". "Are there any vegetarian jerks in the house?". Haha. Ja det var kul.

Härliga tjejer också, mys!

Mitt i veckan

Idag har jag en massa uppgifter uppskrivna. Har redan betat av en del. Ska sätta igång att plugga nu, det vill säga leta efter eventuella arbetsgivare och skriva CV - ändra CV:et till mina jobbcoacher. Har hunnit  träffa en glad D för en fika på Burlöv center också. Han är min bästa coach :)

Ikväll ska jag iväg för en lätt middag och vin med mässtjejerna. Skitkul ska det bli!




Käring i motvind

Jag tycker det är kul att vara emot alla andra. Jag valde gymnasie efter vad alla andra inte valde. Jag tror detta kom ifrån att jag som jag berättade igår var lite dåligt behandlad i skolan och ville definitivt inte vara som "alla andra" i skolan. Så gymnasiet valde jag utefter vad de andra inte valde. Och det blev kanonbra (fick gå med mina två bästa vänner också). Det definierade mig som person. Det mina kära föräldrar sa att jag inte fick göra, det gjorde jag och blev retad för det av mina klasskompisar också vilket gjorde det mer intressant och nu vet jag vad jag vill arbeta med i framtiden. Plus att jag lärt känna många nya kulturer och spännande människor tack vare att jag struntade i det de andra sa.

Ja, jag är sån. Jag tänder lite på att göra grejjer som andra inte vill att jag ska göra. Tycker det är kul att vara käring i motvind =) Hade kunnat bli otroligt fel att välja efter vad andra inte väljer men tur för mig att det blev till det bästa!


Ett bra svar

* Fick ett positivt svar från kvinnan på arbetsförmedlingen och ett möte är bokat :)
* Har träffat mina två jobbcoacher.. Har inte helt förtroende för de men de kan åtminstone peppa mej och erbjuda kontakter. Fick positiva kommentarer om mitt CV, de tyckte jag hade hunnit med mycket och var driven och ambitiös, kul!

* Hade på mig min nya jacka som jag köpte på Tradera för 70 kronor. Jag behövde en höstjacka men har ju inga pengar, denna var skitsnygg och ser helt ny ut. Jag hade tur!
* Har även fått beviljat bostadsbidrag idag, det är också skönt att åtminstone få lite hjälp. Har ju inte rätt till någon ersättning alls.

* Har träffat Linn på en lång fika och fått pratat en massa. Alltid trevligt att få Linn-prat! Blir bullbak på torsdag. DET får vi se hur det går för det är något nytt för oss. Men hon har ju en bakmaskin och den ska bannemej användas :)

Åtminstone fem saker att vara glad för idag, inte helt illa det. Och ändå låter jag mig mindfuckas av två av de sakerna som suger. Lustigt hur de dåliga sakerna alltid överträffar de bra.

Minsann

Det stavas minsann. Minsann :P Nu får vi se hur länge jag minns det denna gång. :D

Godnatt minsann

Mobbning

Kollade på skolfront innan, ja, minnsann (MÅSTE kolla upp stavningen på det ordet, använder det överdrivet mycket i bloggen!) så kollade jag på ettan innan ikväll. Det var ju sofistikerat. Nej, men allvarligt nu så handlade det om en tjej som hade blivit mobbad på hennes skola, förföljd via nätet, fått en sång skriven om sig, fått FB-grupper om sig och massa elaka kommentarer både muntligt och skriftligt.

Jag har aldrig förstått vad som rör sig i en mobbares huvud och hur man kan vara elak mot en annan människa.. Jag vet inte vad det är i ens uppväxt eller omgivning som får en att tänka att det är okej att vara elak. Jag får dåligt samvete om jag kommenterar något elakt om någon som stör mig och då brukar jag attackera just områden som stör mig och inte om utseende eller andra elaka saker som personen inte kan rå för.. Och jag skulle aldrig säga något elakt till en person.

Men det känns som att vem som blir mobbad är slump. Det kan vara en otroligt vacker person, en otroligt snäll person, en smart och sympatisk människa. Det liksom bara blir så på något vis. Hoppas ni förstår vad jag menar med detta? Men konstigt är ju när människor påstår sig hata denna person. Hur kan man hata en person man trycker ned och varför?

Jag själv har erfarenhet av elaka kommentarer, att veta att många tycker att man är ful, riktigt ful. Och att känna att vad man än gör så blir inte de nöjda. En ganska stor del av klassen tyckte så om mig och mina två bästa kompisar. Vi gjorde aldrig någon något, vi var ett glatt gäng som skrattade mycket och hade äventyr för oss men vi var aldrig omtyckta i klassen och det fanns speciellt en som alltid ville trycka ned mig med olika saker, från utseende till mitt val av killar. År efter jag gått ut nian var det en annan från min gamla klass som började skriva riktigt elaka kommentarer på Lunarstorm, jag lyckades klura ut vem det var och då lade han av. Jag och han hade aldrig haft någon kontakt och jag förstår än idag inte varför han fick för sig att skriva så elaka saker till mig. Men som tur är har jag alltid varit stark och jag vet faktiskt inte hur jag inte lät det ta på mig, det gjorde bara inte det. Jag var lycklig med mina vänner och jag visste vad jag hade som inte de såg. Jag beundrar lite hur jag var då, bara körde på med vänner och killar, funderade inte så mycket över vad andra tyckte om mig utan njöt bara av livet. Så jag är glad att det inte påverkade mig mer än det gjorde men en sak är säker och det är att det gjorde mig till en bättre människa för jag skulle aldrig vilja vara som dem och kommer aldrig vara en elak person. Och på gymnasiet när jag slapp alla de elaka kommentarerna så fick jag något som vägde upp så otroligt mycket och det var popularitet.

Ja, nu fick ni en liten historia om mig. Jag vill dela med mig för att kanske någon uppskattar det :) Förstår inte och kommer aldrig att förstå hur man kan göra en annan människa ledsen medvetet.


Toppjobb

Har nu sökt ett arbete som jag hade blivit superglad över att få, inte exakt det jag utbildat mig som men ett riktigt bra jobb att utvecklas i, ha som merit osv. Och framförallt tror jag det passar mig väldigt bra. Ett toppjobb för mig just nu, definitivt! Har även kontaktat en kvinna som jag fick kontaktuppgifter från av Carina på arbetsförmedlingen i Arlöv. Hoppas hon kontaktar mig!

Om två timmar ska jag iväg till karriärplaneringskursen. Regnet strilar ned för fönstret och jag känner mig superproduktiv, regn har ju den påverkan på mig. Lyssnar på snyggingen Enrique, hans nya låt I like how it feels är sjukt bra, men redan grå på min lista *grr*.

Nu ska jag nog måla min byrå för tredje-fjärde gången. Den blir alltid rosa istället för vit.




Ett bord jag gjorde om när jag flyttade hit :)

Gossip girl

Ni fattar inte min glädje när jag tio i sex fick ett sms av min bästa mamma där hon skrev att det var GG klockan sex. Vilken underbar stund jag hade i soffan med en kopp kaffe. Man måste bara älska den serien. Fan vad alla har blivit snygga över sommaren. Dan är kär i Blair :D Jag som är en sjukt stor Blair&Chuck-NÖRD önskar ändå i mitt stilla sinne att Dan och Blair blir ett. Jag tycker de ska få till en passionerad natt åtminstone! Men Chuck och Blair ska leva lyckliga i alla sina dagar.


De gör mig hjärtsvag

Jag blir lycklig av den serien. Tillfälligt lycklig, känner mig tillsfreds med allt när jag sett ett avsnitt. För den får mig att se på tillvaron som att allt är möjligt och jag känner mig lika cool och snygg och ambitiös som Serena och Blair. Störtsköna karaktärer.

Efter GG tog jag ett bad med musik och noggrann rengöring. Som jag skrev på facebook fick jag för mig att kanske använda badbomberna jag fick av mormor när jag var yngre, fortfarande inplastade. Tänkte att jag kanske borde titta på bäst-före-datumet och såg att de gick ut i mars 2003. Haha kände mig som en samlare. Men det är bara för jag fick de av mormor :)


mormor ♥ Gossip girl ♥ kaffe ♥ höstrusk

9 oktober - Happy birthday

Denna dag är så starkt ihopkopplad med min gamla kompis födelsedag. Han är som mig på den punkten - älskar att fylla år och just därför glömmer jag aldrig bort detta datum. Har varit med på många av hans fester när vi var yngre. Umgicks från han var 13 till han var 20 typ och idag fyller han 22 :) Hans 18-årsdag minns jag tydligast för han blev så sjukt full så det slutade med att han själv inte kunde följa med och festa när vi väl skulle ut. Kanske inte så lyckat men vi har alltid haft kul och fått god tårta. Nu har han hittat sin soulmate och de firade ordentligt igår. Så ja, även om vi inte umgås längre så är denna dag lite speciell för mig.

Födelsedagar är väldigt speciellt för mig. Jag har alltid älskat att fylla år och alltid blivit grattad väl av min familj. Det handlar inte alls om presenter, det handlar om att ha en dag på året som bara är ens egen, där man blir firad för att man finns till och där man ska fira sig själv att man finns till. Hur kan man inte vara glad över det faktum att man föddes den dagen? Därför ska man skämma bort sig själv rejält och göra det man verkligen vill göra, med de man älskar och bara vara glad.

Dilshad har fått erfara hur mycket jag älskar att skämma bort mina nära. Han hade inte traditionen med sig att fira födelsedagar på samma sätt som jag, men jag skämde alltid bort honom genom att försöka att göra dagen så speciell jag kunde. Och jag kan inte låta bli att vara glad när min familj&vänner fyller år för att då är jag glad att de föddes, annars hade de ju inte funnits i mitt liv.


Hittade en bild på mig och min vän när han fyllde 18 :D


Här ska det firas för en annan vän


och här fyllde jag 20 och hade stor fest. Alla sjunger för mig på bilden, det var sjukt mäktigt faktiskt :) Nu ser man bara killar där, de flesta stod framför mig, där fotot är taget ifrån.


Hittade en så fin bild på oss också på en annan födelsedag.

Another saturday night

Chill det var att hänga med brorsan ikväll. Fick se två filmer, som alltid med honom blir det lite mer alternativa filmer än de vanliga amerikanska topplistfilmerna. Idag blev det en dansk komedi och sedan filmen om John Lennons uppväxt, Nowhere boy. Båda var bra. Åt lite mer chips och popcorn än jag borde men jag "unnade" mig det. Finns alltid en anledning att vara onyttig, dumma anledningar. Imorgon blir det gymmet. Och då blir det gymmet också!

En riktigt skoj sak är att de tjejerna jag jobbade med på mässan tyckte jag ju var så himla härliga, och nu har vi dragit ihop en grupp på fb och ska försöka få till en dejt någon dag. Redan första gången vi träffades under introduktionen babblade vi på och andra gången vi sågs kändes det som vi redan kände varann allihop. Typ 6-7 stycken är vi, jag känner inte alla så bra för jag och Anna som var seminarievärdinnor jobbade ensamma medan de andra var med varann hela dagarna. A, härligt initiativ.

Leenden förresten, vad det kan göra mycket, inte sant? Fick världens fetaste leende av en anställd på coop idag, ett sånt innerligt leende som man ser inte är fejk, då blir man lite glad inombords, att någon ville le mot just mig. Och mena det. Eller var han sjukt bra på att fejka leende, men det såg äkta ut hehe. Jag har även ännu en gång konstaterat att det inte är en bra idé att åka kollektivt när man har pms. Egentligen är det inte så bra att interagera med folk överhuvudtaget, men man kan ju inte direkt stanna hemma en vecka i månaden.
Blå maend, danske filmen.


Huvudrollen i Nowhere boy, han är ju ganska fin att vila ögonen på visst :)


Rött är sött

Idag unnade jag mig en röd tröja.. en röd tröja som jag blev kär i vid första ögonkastet för cirka två veckor sen.. Åh vad den har varit med mig i tankarna. Jag har inte unnat mig något på väldigt många månader så nu kände jag att jag minnsann skulle få unna mig denna vackra tröja. Lite tröstshopping var det kanske men det hjälpte till faktiskt på humöret. Nu ska jag iväg till brorsan min för myskväll. Inte mys med varann men mys med varsin skål chips!

Vad är bättre när man känner sig nere än att umgås med de som känner en allra bäst? Nej, kan inte tänka på så mycket bättre.. en röd tröja möjligtvis ;)

Later!

Nationer

Efter en helpissig dag igår tog jag mig i kragen och stack till Lund. Mest för att jag var tvungen då Sofia fixat gästleg till mig.. Annars hade jag nog bara stannat hemma och dragit något gammalt över mig. Men vilken tur att jag var tvungen att gå dit, för det var sjukt kul!

Vi började på Västgöta nation där vi åt väldigt fin och god middag med dessert och tre tjejer delade på två flaskor vin och snackade en hel del om killar och kärlek. Hela middagen gick på 128 kronor per person, för huvudrätt, dessert och halv flaska vin. Efter några timmar där begav vi oss till Hallands nation där det var klubb. Tog en drink för 40 spänn, dansade en massa och åkte hem vid två-tiden.

Lunds studentliv är verkligen en hel kultur.. De har så sjukt mycket "nationalism" inom de olika fackulteterna, gemenskapsanda och ja.. vet inte hur jag ska beskriva det förutom nationalism fast för sin linje. En hel massa events och 13 nationer bara till för studenter. I Malmö finns bara en studentpub som jag faktiskt aldrig besökt ens. Den är nog inte så populär, vet ingen som går dit. När vi började programmet ordnades det en liten välkomstfest i ytterst strikt karaktär, typ lysrörsbelysning, lite dricka och mingel. Annars har det hänt nada. De events jag gått på har varit intressanta föreläsningar med exempelvis politiker osv. Men trots detta konstaterande känner jag att Malmö passar mig bättre.

Jag tror man växer upp på ett annat sätt när man pluggar i Malmö, då tror jag man lever lite mer vuxenliv istället för "skolliv" om man säger så.. Något som är viktigt då man ska ut i arbetslivet när man går ut och då gäller det att ha växt till sig, något som inte är det lättaste. De flesta jag känner känner sig inte redo att gå ut på en arbetsplats. I Lund tror jag det kan bli svårt att inte vara kvar i gymnasiementaliteten hela högskoletiden. Det verkar vara mycket fest, lek, bus och flum haha.

Det var sjukt kul att uppleva studentlivet som det är i Lund, något som både lockar och inte lockar :)

Dont mess with my girl

Idag är ingen dag att bråka med mig. Jag är trött på att vända på slantarna, att alltid snåla på allting och ändå tickar pengarna, har konstiga belopp dragna för kontot, jag tycker min tillvaro är lite halvtråkig just nu, en av mina närmsta vänner har flyttat iväg tills januari och jag har dessutom röda veckan och inga planer för helgen. Räcker det med att säga att jag inte vill bråka idag!?

Jag måste pigga upp mig själv. Jag hade velat pigga upp mig själv genom att köpa mig en riktigt fin tröja men jag har inte råd till några utgifter. Kan åtminstone klappa mig själv på axeln och säga att min snålning har lönat sig för jag har pengar på sparkontot till februari cirka. Under förutsättningen att jag inte köper något alls förutom mat, busskort och räkningar.

Andra saker gör mig så otroligt provocerad och antagligen trippelt upp på grund av ovannämnda saker. Men dessa saker måste jag svälja som en bitter medicin. Jag måste gå emot mina egna principer för andras skull. Vilka vuxenpoäng jag förtjänar efter detta.

Utstå

Ville bara säga att ni får försöka stå ut med mina långa inlägg med analyserande innehåll som det nedan. Nu när jag inte pluggar så blöder det i hjärnan, kliar i fingrarna och kittlar lite obekvämt i munnen för att jag saknar att skriva! Jag vill skriva akademiska texter med massa analys. Och nu när jag inte riktigt har chans till det så blir det analyserande blogginlägg om känslor, liv och vardag.

Hoppa över om ni inte pallar, men läs gärna, för ni kanske får en liten tankeväckare :)

Sårad

Som ni vet är jag en person som funderar en hel del. Och jag har tänkt på det flertalet gånger, det faktum att jag inte uppfattar mig som att jag blivit sårad - någonsin. Och det är väl konstigt, har jag tyckt. För alla blir ju sårade. Jag har haft killar som valt någon annan, kompisar som svikit, personer jag tyckt mycket om som omedvetet eller medvetet sagt elaka saker.

Men så när jag har funderat på det hela.. så tror jag att sårad fick mig att tänka på det klassiska sårandet.. Att man blir sviken, krossat hjärta, sjukt ledsen, gråter och har svårt att komma över det. Det har jag (vad jag kan minnas) aldrig känt. Jag har gråtit över killar i mina tonår men inte över det faktum att de inte valde mig utan det faktum att de gillade någon annan. Men det är ju inte sårad om de inte ens visste att jag gillade dem hehe. Men sårad är kanske inte bara det där klassiska man ser på film.. Jag tror man bör definiera sårad utefter personen det handlar om. När jag blir sårad är det kanske inte exakt samma känslor som en annan person känner i samma situation, det kanske inte blir samma konsekvenser utav det. För jag tror sårad skiljer sig dels genom hur man kan bli sårad och dels vad som händer med en när man blir sårad.

Ytligt sätt skulle jag säga att jag inte är sårbar, samtidigt som jag är så otroligt sårbar. Jag tror att sårad innebär en svidande känsla och hur den än yttrar sig så är det en händelse som kommer att definiera dig som person längre fram. Det har funnits tillfällen då jag ångrat att jag gett av mig själv till någon, då jag känt att en känsla är för mäktig att hantera utan endast går att trycka bort. Mitt sätt att hantera när någon sviker eller gör något som hade kunnat såra mig är att utesluta personen från mitt liv och intala mig själv att jag är värd bättre, att jag inte saknar personen och att jag inte längre vill ha de i mitt liv. Eller att bara tysta det, stilla det, glömma det. Men hur mycket jag än intalar mig att denna person och dena händelse betyder nada.. så blir jag ändå definierad av det som person.

Detta vet jag då jag ärligt talat är lite känslomässigt förstörd och absolut inte vill släppa in någon för långt. Jag är ständigt på min vakt och väljer noga vad jag ger utav mig själv till andra. Om jag hade sagt att detta inte beror på att jag blivit sårad så hade jag ljugit. Jag har blivit sårad många gånger, jag har bara inte betett mig eller känt mig som den klassiska sårade personen. Det är lättare att blir arg och stark än svag och ledsen.

Seminarievärdinna

Nu har mina två dagar som seminarievärdinna gått. Jag var anställd av Student consulting för ett företag som heter Easy fairs, som stod bakom IT-mässan. Jag var seminarievärdinna för scen nummer två. Mina arbetsuppgifter var väldigt få, typ ta hand om talarna och se till att där var rent och fint, sätta fram vatten och rätt namnskyltar. Fick chansen att lyssna på en massa framstående människor inom branschen, som jag aldrig hört talas om förr, men som jag förstod var stora inom det område de pysslade med.

På min scen handlade det om marknadsföring på internet, främst om sociala medier men även sökmotorer och e-post. Har hört en massa massa massa tjat om iphone, apple, facebook, twitter och en massa fackord som jag inte visste vad betydde. Och fortfarande inte vet. En brud som skulle "städa datorn" och slängde quick-time för att jag aldrig använder det, visste bara inte att datorn använder det och har nu inte kunnat chatta på facebook tills jag installerade det på nytt. Hehe, lite malplacerad på en IT-mässa kanske. Men nej då, jag är väl inte helt tappad bakom en vagn, jag har ju facebook, jag har bloggen som jag dessutom skapat genom html helt själv med lite testning och hjälp men dock.

Jag var väldigt nervös igår, men teknikern som jag jobbade med var cool och de andra tjejerna var ashärliga. De har gjort jobbet lättare. Mina chefer på mässan var superbra och trevliga, så det jag var nervös för var arbetet i sig och vad som förväntades av mig. Alla intryck, allt det sociala. Somnade tio igår, som en liten bebis som varit på kalas för länge.

Har varit väldigt fancy-pancy i min outfit dessa dagar, kolla nedan.




Har haft namnskylt, pärm och egen arbetstelefon också. Jag var dock mycket fräschare på arbetet, då detta är ca två timmar efter hemkomst efter en hel dag på arenan :)

Djurens dag

Idag är det dagen för helgonet Sankt Franciskus av Assisi, skyddshelgon för alla djur. Dett innebär att det är djurens dag idag.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att hedra detta. Jag ska åtminstone skänka en peng till någon organisation som stöder djur. Förmodligen blir det forska utan djurförsök. För kan inte tänka mig något värre än att använda djur för meningslösa experiment (som många är, om du läser på så ser du det).

Något som ni alla kan göra är att just idag äta vegetariskt! Så hedrar du djuren på deras dag. Om man har ett husdjur hemma kan man ta hand om de extra väl idag, det ska jag göra. Mina små älskade marsvin.

Älska djur


mys

mysiga sovplatser

fin bur


delaktighet

gräs måste de få

Shellys födelsedagstallrik

som jag saknar henne.. inget har faktiskt varit detsamma utan henne med mina andra marsvin.

Niceville

Har glömt berätta om filmen jag och mamma såg på bio. Hon hade läst boken och vill gärna se filmen. Den var helt fantastisk! Niceville alltså! Handlar om de svarta hurhållerskorna i Texas (tror det utspelade sig på 50-talet) och hur illa de behandlades. En vit kvinna beslöt sig för att skriva en historia ur deras synvinkel, något som aldrig tidigare gjorts och som var mycket farligt.

Detta är en film om något förfärligt, men som görs som en feel-good film som visar att man kan satsa högt i livet. Det är en fantastisk film som sagt, om vänskap, styrka, mod och kvinnor. Man skrattade högt många gånger, fantastiska karaktärer och skådespelerskor! Jag ska köpa den direkt när den kommer ut på dvd. För en sånhär film måste man ha i byrån!!



Röda bandet

Jag är med i en virtuell hundpromenad med min vovve Ronja som jag själv valt ut och döpt! Så söt är hon. Hon med flera andra hundar kommer vandra runt internet för att göra människor uppmärksamma på att många hundar dödas på grund av rädslan att de ska smitta med rabies. 38 hundar i minuten världen över. Många hundar har inte ens rabies och många dödas plågsamt. WSPA vill istället vaccinera hundar mot smittan och ge de ett rött halsband så att människor kan se att de inte bär på smittan.

Jag ville vara med och skänka 50 spänn men har lyckats spärra mitt kort IGEN så ska göra det när jag fixar det skitet. Koden är alltid fel trots att jag minns den. Grr. 50 spänn är inte mycket och jag som har haft köpförbud vill lägga pengar på något nu som verkligen betyder. Sånt känns bra. Man kan självklart skänka mer, bara jag som valde minimum.

Här är min Ronja!


http://www.wspa.se/red-collar/dog-march/default.aspx

Avklarat!

En lärare till mig lärde mig att om saker känns läskigt, obekvämt osv är det tecken på en positiv förändring. All förändring och nya saker känns ofta först läskiga, men det är för att man går ut sin säkerhetszon, där allt känns bekant och bekvämt men där sker inga större förändringar. Och om man stannar kvar i sin säkerhetszon utvecklas man inte.

Jag talar förstås om gruppintervjun idag. Herregud vad läskig! Inte alls rolig som jag läst att vissa tyckte. För det första skulle vi svara på massa avancerade frågor om hur man bemöter olika sorters människor. Svårt att komma på bra svar på rak arm. Sen var det värsta när vi skulle ställa oss upp och berätta om oss själva framför alla = runt 20 pers. Som mitt hjärta bultade. Hårt som satan. Tyckte jag sa bra saker men jag var nervös och hoppas inte det syntes.

Processen är lång innan man får jobbet(först gruppintervjun, sen ensamintervju sen provjobb) och vet inte hur sugen jag är på att lägga så mycket energi och hopp om att bli bedömd inför ett arbete på café när jag behöver allt mitt självförtroende inför min riktiga karriärplanering. Känns som jag söker servicejobb för att det är lätt att få och jag vet att jag kan det.. Men vi får se hur det blir med den saken.

Avskyr att prata framför grupper, bahh. Men jag har kanske lärt mig något av intervjun :)


Lilla jag i min Sverigetröja när vi hade fotbollsvecka på Bistro, roligaste jobbet ever :D

Söndag...

Nervös - intervjutankar - förbereda inför jobbet imorgon - stryka kläder - städa så mamma inte klagar - mamma kommer - laga mat - promenad om vi hinner, har en dum tvättid - dricka vin - Niceville på bio

En trevlig söndag som förhoppningsvis inte kommer hemsökas av mina söndernervösade känslor!


Jag&mamma har inte många bra bilder tillsammans höhö.

Girly pics

Det var en rolig kväll igår, det bjöds på mat, tårta, läsk och vin. Vitt vin är så gott! Vad bra att jag lärde mig gilla det. Man kan lära sig gilla ALLT, med rätt inställning!

Den vilda halvan av gänget gick redan vid halv nio för att Sandras kompis bestämt sig för att ha sin försenade födelsedagsfest på hennes födelsedag, sånt är schysst. Men kvar var vi fyra-fem stycken och vi tog roliga bilder, satt och snackade på balkongen med filt om och kaffe i hand. En trevlig kväll, Sandra fick massa fina presenter. Av mig fick hon från Yves rocher, satsar stenhårt på det för det är ekologiskt, djurvänligt och skitbra produkter.









Saker jag lärde mig igår....
* Det finns en slags trosa med inbuggd rumpa som man har under kläder och tydligen blir killarna som galna.
* Det finns folk som blir frustrerade över att man inte vill döda djur, inte ens flugor.
* Det finns stunder då man verkligen tjänar på att vara tyst och äta sin mat

Lördag Sofie-style

Lördag är sjukt mycket för mig. Ingen annan dag är något speciellt just för att den är onsdag, torsdag eller tidsdag. Men lördag är.  Lördag är...

lite gammaldags/svensktopps/popmusik
Göra något riktigt trevligt tillsammans med pojkvän/familj
Trevlig middag
Fixa grejjer - lite städ och mathandling

Men nu när man är singel har hela lördagen förändras. Så jag får göra nya lördagstraditioner..

Musiken hänger kvar. BTW så handlar musikvalet om att jag är skadad sen barnsben att lyssna på dansbandsmusik varje lördag från pappas stereo så dansband=lördag för mig. En dag i veckan kan man väl lyssna på Guldkanalen! Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska ha för lördagstradition, något jag får fundera ut. God mat ska stå på schemat i alla fall. Ta på mig något fint, för att få lite lördagsfeeling, gå till systemet och köpa en flaska vin.

För första gången på typ fyra månader är jag grymt shoppingsugen. Det klias i mig. Måste hålla mig på mils avstånd från kläder/inredning idag! Ikväll blir det party, ska bli sjukt kul att klä upp sig i klänning (älskar när jag får en anledning till det!) och hoppas jag kommer in i gänget ikväll, känner ju ingen där. Men jag tror jag har blivit lite bättre på att snacka med nya människor under de senaste veckorna faktiskt. Måste öva inför gruppintervjun på måndag!

Me in dress, använder jag för mycket svarta klänningar? Hmm , sorry men det blir svart idag med, har jag redan bestämt :D Har en supersnygg klänning från Barcelona som inte är använd



RSS 2.0