Skrattattack!

Kolla in mig och Dilshad när vi skulle ha samtal. Två veckor gammalt men nu äntligen funkar det ju att ladda upp på youtube!!

Jag börjar skratta när han säger att dåligt minne kan vara bra när man förlorar någon närstående. Haha bra samtalsledare va?


Catwalk 2009-november

ÄÄÄNTLIGEN kunde jag ladda upp klippet. Detta visar mina inköp från Göteborgresan med mammy. Tycker det är roligare att göra en film, vad tycker ni? Hehe tror inte detta är värsta avancerade, men det är en kul grejj!



Låt: Beyonce - Brokenhearted girl

Sverigedemokraterna by Sofie

Fick en kommentar på mitt inlägg där jag visade Sorans "diss" till SD. En kille/man som skrev att jag borde läsa SD:s svar och blahablaha. Jag har här nedan tagit fram ett urval av artiklar som har kritik mot SD och jag själv kan säga såhär: Egentligen bryr jag mig inte ett smack om det som Soran sa är sant, jag är glad att en offentlig person som Soran ifrågasätter partiet. Han kanske smutskastar dem, men jag tycker det är underhållande. Och jag tror på honom, det är mitt val. Jag tycker inte om SD´s politik och att döma av flera politiker, krönikörer, reportrar osv så har SD många gånger sagt riktigt dumma och korkade saker, och det är det som gör att jag inte tror alls på partiet. Jag tror att SD är fulla av skitsnack. En sak jag läste när SD var på besök på Färöarna och de lyssnade på en talesman som egentligen var en satir på en gammal landsman som talade om att "fosterlandet är allt". SDs man skrev sedan i deras tidning att Färöarna var ett bra exempel på ett drömsamhälle. Han tyckte att denna talesman var helt fantastisk fast han egentligen bara spelade en roll som komiker, men det visste inte den SD-mannen.

Färöarnas representation av kvinnor iriksdagen är väldigt låg (3 av 29 ledamoter är kvinnor) och det fanns massa andra saker med det landet som var väldigt negativt mot kvinnor och detta samhälle ville SD ha (länk). Dessutom har SD sagt en sak som bara bekräftar hur korkade de är:

Anledningen att vi har fler manliga än kvinnliga väljare kan bero på att vi inriktar oss på tunga frågor som invandring och arbete, medan kvinnor kanske är mest intresserade av djur eller jämställdhet.

Herregud, det mest intelligenta jag hört på länge! Stereotypiskt? Nej inte alls. Kvinnor gillar ju inga tunga saker, vi har inte hjärna nog att ens tänka på invandringsfrågor eller arbetsfrågor, nej, vi kan lämna det åt männen, de är sååå mycket smartare än oss.


Och här kommer artiklar som ställer sig negativa mot SD:

SD i Skåne tycker att mångkulturella satsningar ska läggas ned och vården för gömda flytingar ska slopas (länk)


Om någon inte tror på det Soran säger finns här en artikel från Helsingsbord dagblad som i stort sätt säger samma saker som Soran:

Islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debattartikel.

Reinfeldt menar att Åkessons artikel är talande för vad Sverigedemokraterna vill åstadkomma.

— De har ett intresse, och det är göra skillnad på människor, skapa ett vi-och-dom-tänkande, misstänkliggöra de som är "dom", och på det sättet lägga grund för en politik där "dom" ska börja skickas ut eller avvisas. Varje försök från makthavare att utpeka rätt religion, eller rätt nationalitet, rätt sexuell läggning har alltid slutat i förskräckelse. För så fort det ska göras praktisk politik av det synsättet, börjar en uppdelning av människor som aldrig går att hantera och inte heller är önskvärd.

Jimmie Åkesson påstår bland annat att ett tiotal muslimska terrororganisationer finns etablerade i landet, att Sverige har flest våldtäkter i Europa och att muslimska män är kraftigt överrepresenterade bland förövarna.

På Säpo ställer man sig frågande till Jimmie Åkessons påståenden om terrororganisationer.

— Vi vet inte riktigt vad han menar. Terror enligt vilken definition då? FN:s? EU:s? eller USA:s? På vilket sätt etablerade? Att de har kontor här? För övrigt räknar vi inte riktigt på det sättet. Vi använder inte terminologin muslimska terrororganisationer. Möjligen våldsbenägna islamistiska. Men det låter litet mycket, säger Säpos pressekreterare Patrik Peter till TT.

Flera ledande jurister som tidningen talat med anser att debattartikeln gränsar till att vara hets mot folkgrupp. Det finns heller ingen grund för Åkessons påstående att muslimska män skulle vara överrepresenterade bland förövarna, enligt en expert. (länk)

 


 

SDs Thomas Bengtström (tranemo kommun) ville att pensionärerna skulle utrustas med överfallslarm och hans motivation löd:

”Genom den radikala ökningen av invandringen till kommunen så kommer vi kanske att utsätta våra äldre för en mycket större hotbild i form av ökat våld...”.

Sverigedemokrater i Tranemo kommun har fler förslag som väntar på behandling. Allt från önskemål om att nationalsången ska inleda fullmäktiges möten till att ”mångkulturella” lovdagar ska förbjudas i skolan. Plus att stöd till invandrarföreningar ska stoppas (enligt kommunens tjänstemän finns inga sådana bidrag i Tranemo) (länk).

 


Jag läser också i en artikel att diskrimineringsombudsmannen hade på förslag att skolor inte ska ha sina avslutningar i kyrkan, eftersom skolan ska vara fri från religiösa traditioner, med hänsyn till ateister och människor med annan religiös tro än kristendomen. Detta upprörd Jimmie Åkesson som tycker att hela myndigheten ska läggas ner (i den formen den är idag) och han tycker att detta visar att invandringen har lett till att svenskar får ge avkall på sina traditioner och kulturarv (länk). Jag kan bara citera Soran "detta är inte ett tecken på att sverige har för mpnga invandrare utan att vi lever i ett sekulariserat samhälle". Ni som inte gillar islam skulle väl inte vilja att Sverige så gärna håller fast vid religionen?

 

Jag kan säga att jag vet ingen i min ålder som är religiös. Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen, så det borde väl vara rimligt att skolavslutningarna slutar innehålla religiöst material då?

 


Jag håller där, det finns mängder av artiklar. Det jag skulle vilja säga nu är att anledningen att era röster ökar beror på att det finns ett missnöje i hur politiker har skött integrationsfrågan och det växte upp under Socialdemokraternas tid. Jag tycker att integrationen i Sverige har misslyckats, det är bedrövligt att det finns lägenhetsområden med största delen invandrare (segregerade), bedrövligt att många invandrare som bott här över tio år inte kan svenska, bedrövligt att vissa människor vill bo här för att det är bra, men snackar skit om svenskar och vill inte ha något med svenskar att göra, bedrövligt att ungdomar med invandrarbakgrund ibland blir tvingade av sin familj att gifta sig med någon från deras föräldrars ursprungsland istället för att få välja själva, bedrövligt att vissa människor som kommer hit inte respekterar hur man uppför sig här (och då menar jag att det finns exempel på människor som slänger ut sina sopor från fönstret, öppnar förpackningar i affären för att "provsmaka" osv osv. Jag har hört dessa saker av människor som sett det själva och detta har varit människor som själva har invandrarbakgrund eller är gift med någon med invandrarbakgrund, vilket gör att jag tror på det). Jag tycker den misslyckade integrationen är ett STORT problem, det förnekar jag inte. Man kan inte förneka det.

 

Men jag röstar på Moderaterna, för de vill göra något åt detta. Bland annat så vill de att nyanländas bidrag ska minska med 50% om de inte bosätter sig på en ort som väljs av migrationsverket, en ort som behöver arbetskraft eller annat, en ort som är till för att kunna vara en bra start i Sverige, som kan vara ett bra underlag för integration. Det finns väldigt många saker man kan göra för att förbättra det som gått fel, framför allt skärpa lagarna lite så att människor inte tror att de kan bete sig hur som helst, öka svenskundervisningen och samhällsupplysningen, införa praktik i större utsträckning, dessutom börja validera människors utbildningar på ett sätt så att de kan tillgodoräknas i Sverige och att personen i fråga endast behöver läsa upp de saknade bitarna, istället för att förlora sin hela utbildning. Detta kan leda till att fler personer får jobb och blir integrerade, deras barn blir mer integrerade och vi får dessutom ny kunskap som vi kan dra nytta av inom den svenska arbetsmarknaden.

 

Invandring till Sverige behövs för svenskar föder inte tillräckligt med barn, vilket kommer leda till att vi utrotar oss själva och innan det händer så kommer vi inte ha råd att få samhället att gå runt. Detta är ett känt faktum som jag undrar om SD har tänkt på? Mångkultur i dess fungerande form berikar. Vi får utbyte av kunskap och idéer inommånga olika områden, nya maträtter, nya aktiviteter såsom exempelvis dansformer och andra konstformer med mera, med mera. Vad i Sverige är egentligen "svensk kultur". Det mesta härstammar från de länder där vi haft högst invandring ifrån, men även från USA och Kina och säkert andra länder.

 

Sist men inte minst vill jag påminna om att dessa ointegrerade, otacksamma människor som bor här men inte vill ha nåt med oss  svenskar att göra, än mindre någonsin bli svensk, är en grupp. Men det finns så många människor med invandrarbakgrund som är ambitiösa, drivna, som ser sig själv som svenskar, som har tagit del av den svenska kulturen med allt vad det innebär, som är uppvuxna här, som har sitt hem här och som planerar att leva här. Människor som, liksom jag, är irriterade över den gruppen som är otacksamma och ointegrerade. Jag tycker inte att det är en hållbar lösning att sätta stopp för invandring, för mångkulturella projekt eller liknande. Vi måste däremot uppmuntra fler mångkulturella projekt, för det är genom möten som integration skapas och genom vänskap och respekt som ett hållbart samhälle växer fram. Där människor lär av varandra, istället för att misstänka varandra.

Kärlek / Sofie


Just nu

Adventmys hemma hos mig framför Gossip girl :)




Julmys i stan :)

Nu är jag hemma från adventfirandet i stan med Linn. Carro kom ej för hon hade tentaplugg. Men marknaden på malmö hus slott var inte jättestor. Mysigt, fina saker :) Fanns ett stånd med utförsäljning på armband och jag ville ha ett av dem, stod o kollade men hade typ bestämt mig för ett.. Då kom en kvinna och kollade på samma som jag och köpte båda två som var kvar :( Osis!! Vem köper två likadana? Hånga människor. Aja.

Jättefin körsång på Gustav adolfs torg också och lucian kröntes. Ganska fint, men kören var finare. Nu har jag inte tif att skriva mer för Gossip girl börjar snart o jag ska äta lite mackor.

Denna fick jag av honey, ska gotta mig :D Vi firar vår dag idag, 30 månader!



Jag älskar dig hjärtat. Du får mig glad och du är där för mig i ledsna och glada stunder.. Vi delar allt tillsammans och jag vet att du gör allt för att jag ska må bra och ha det bra. Du är så förstående och omtänksam, min bästa vän i alla väder. Du sviker aldrig och om du gör det så gör du allt för att göra det bra igen. Du lyssnar på mig, litar på mig, tror på mig och älskar mig och jag kan inte säga hur mycket det betyder. Du är en så rolig och verkligen en god människa. Du är underbar på alla sätt och vis och jag vill finnas bredvid dig för alltid.

-

Glad advent alla söta!!


Hoppas ni får en bra dag! Nu ska jag städa och sen ska jag på julmarknad i centrum med Linnsi och senare joinar Carro oss. Ni kan själva se vad som händer i Malmö idag på sidan http://malmo.se/evenemang.

Ny grej

Tänkte börja med en ny grej här i bloggen. Min blogg är ju rätt mycket åsikter såå nu kommer en ny grej, "Sofies åsikt om.." och kommer handla om allt mellan himmel och jord :)


Godis:

Ahh älskar godis! Utan gelatin :) Älskar lakrits, sött och choklad ibland. Godis är gott! (såhär lördagen till ära!)

Christmacy

Idag så var jag med älskling på Vellingeblomman. En blomsteraffär i Vellinge, med en sjuuuuukt stor julavdelning. Eller kan man säga att det är en julaffär med en väldigt liten blomsteravdelning haha. De har massa mekaniska tomtar uppsatta och sen var det en lång gång man skulle gå genom affären, alltså det fanns en klar väg att gå och längs den fanns tomtar hela väggarna. Jag köpte ingen tomte :/ Det fanns några söta, men ingen woow och sen plus att vi skulle egentligen gå en runda till men vi skulle fika, vilket vi aldrig kunde eftersom det var helt fullt på caféet där så jag orkade inte gå en runda till, var jättehungrig!

Men sjuka många tomtar och pynt, åk dit!! :) Jag köpte iaf några julgranskulor till, glitter och en stjärna :) En stjärna till julgranen alltså.

På vägen hem stannade vi och köpte pizza, träffades hans klasskompis som heter Shaa. Eller nåt. Lite kul, jag visste ju att han hade en klasskompis som hette så, annars hade jag nog undrat när han presenterade sig och bara "tja". haha. tänk att heta så, måste leda till massa missförstånd. Ja, om ni undrar varför jag sa klasskompis så pluggar Dilshad matte en lektion i veckan, då tar han ledigt från jobbet :) Och det gör han för att han vill läsa till Byggingenjör sen :)

Japp, nu är han på födelsedagsmiddag och jag ska ha lite filmkvälll här hemma.. Vara lite på datorn först o kolla efter tradera-fynd hihi. Ha en rolig lördag!!

Helg :D

Ja, det är alltid helg för mig typ men men idag är det löördag! Hoppas alla ni med jobb njuuuter idag :)

Tänkte visa er mina inköp igår.

Först.. Ett armband från Gina Tricot, endast 19 kronor på rea! (ordninarie pris 99:-)



Sedan shoppade jag upp mitt presentkort på Lindex. Det blev en finfin och mysig kofta som var på rea, 50% på 299:- och sedan ett par örhängen som jag älskade! 49,50:-


Gillar tofsarna ;)



Hörs sen!


Idol-mys med Linnsi

Dagen har varit great efter den hemska drömmen jag drömde!! Pratade med mormor i telefon och bjöd hit henne nästa vecka :) Sen efter jag pluggat en stund och planerat det sista samtalet jag ska ha inför samtalsanalysen på måndag så gick jag till Burlöv centrum och tittade lite efter något fint till nyår... Men mina planer har nog ändrats.. Funderar på att ha svarta byxor och något snyggt linne med fina accessoarer samt någon snygg väska. Ist för klänning, i och med att jag inte än vet vad jag ska göra eller var jag ska vara hehe. Hittils är det två som jag har pratat med om saken och en har pratat med Dilshad men han snackade om lokal och om det är lokalfest vill jag kanske ha nåt snyggare på mig.

Aaaja det löser sig. Gud, Fia gnäller väldigt högt från buren. Det är Lillan som skrämmer henne. Hon morrar och jagar henne. Just nu är hon tyst men Fia piper för hon är rädd att hon SKA börja göra något. Lillan var väldigt busig innan ikväll! Jag tog upp henne och gosade med henne när jag&Linn kollade på Idol. Så började hon tugga på mitt hår, men det har hon gjort förr, jag drog ut slingorna ur munnen på henne, trodde hon suttade på de liksom. Sen när hon börjar tugga på en slinga så tar hon ett steg bak och jag ser att hon bitit av en hel slinga som sticker ut från hennes mun!! Jag drar och den är typ en dm lång!! Dessutom var den ganska tjock, ungefär den tjockleken som när man färgar slingor i håret. Jag satte ner henne i buren direkt och vi sprang in till toan och kollade. Ahhh på två andra ställen hade hon också bitit av så jag hade tre stycken slingor som slutade en bra bit ovanför topparna där mitt andra hår slutade. Och de befinner sig i hennes mage nu. Varför vill man äta hår? Kan ju inte annat än att bli lite orolig för henne nu, att magen ska lägga av... Gav henne massa kål så hon skulle få igång magen.

Gud vilka busiga marsvin jag har asså. Spec Lillan.

Nu ska jag nog sova snart, har en nybäddad säng.. Underbart skönt. För att berätta mer vad jag&Linn gjorde så gick vi till affären och köpte godis och ananasläsk, sen snackade vi och kollade på Idol och sen hann vi spela Trivial Pursuit Disney-edition innan Idol började igen. Hon vann, vilket jag visste eftersom hon är en Disney-fantast! Men dock inte såå överlägset mohaha.

Godnatt, hoppas era sängar är lika skön som min :)

Mardröm!

Ush vaknade av att Dilshad ringde och jag flåsade som fan. Ush ush drömde en jättehemsk dröm om att mamma dog i en bilolycka. Det var så verkligt också, alla vänner kom och grät och jag kände som att jag inte kunde stå, allt var bara en dimma. Jag drömde att de började snacka om vilken mat de skulle ha och började snacka om köttsorter och allt och jag blev bara så arg och så tänkte jag i drömmen att här är jag så sjukt ledsen och så ska vi på begravningen äta ett annat lik, det funkar ju inte? Ännu ett liv som tas... Så blev jag förbannad och började skrika att varför vi pratar om mat, typiskt svenskar, varför kan vi inte bara gå hem till oss så får folk komma om de vill, som de gör i andra kulturer. Och så gjorde vi det.

Det var så sjukt hemskt, jag kunde inte andas, visste inte var jag skulle ta vägen.. Mormor&morfar var där och många av våra vänner och släkt.. Har aldrig fattat det där med att svenskar går och äter efter begravningen på restaurang eller amerikaner bjuder på mat hemma hos sig. Jag förstår det verkligen inte och jag tänker göra liv i luckan om nån vill göra det när någon av mina nära begravs, vilket jag hoppas dröjer länge länge länge till, när jag är mkt äldre och har vuxna barn. Alltså om en evighet. Men iaf, jag tycker den är en sjuk tradition. Nu drar jag inte alla svenskar över en kam, för jag vet inte, kanske finns några som inte gör så? Jag tycker inte om det eftersom man ska sörja och inte gå och äta lyxmat? Restaurang är sammankopplad med firande och nu har jag aldrig varit på en begravning, men är det inte så att människor pratar som vanligt? Ursäkta mig, men vissa svenska traditioner tycker jag inte om. Gillar inte heller den arabiska kulturen där alla går hem till de sörjande och beklagar sorgen. Anledningen att jag inte gillar den är för att jag undrar om man vill att människor man inte står så nära kommer hem och klampar på... Jag vill i alla fall vara ensam med de närmsta bara. Undra om det finns något land som har en riktigt bra sed kring detta.

Men mamma lever i allra högsta grad, hon håller på att måla där hemma. Åh älskar henne mer än allt. Mer än allt i hela världen.

Ungar :D

Ikväll var jag på BIV med Carro. Där jag är volontär alltså. Jättekul idag :D Vi gjorde smällkarameller, var typ 8 barn kanske och vi alla trängdes runt ett bord. Kul!! Fick hjälpa till att tejpa, knyta snöre och skriva i "loppor". Älskade sådana när jag var liten! (ni vet sådana där pappersgrejjer som man håller i fingrarna och så är där olika färger där det står saker som personen ska göra?) Sen lekte vi en lek som en praktikant presenterade. Haha galna ungar :D En skulle stå med ryggen mot och handen ute, sen skulle en av alla oss slå i handen så fick personen vända sig om och gissa vem som slog. Rolig, beroendeframkallande hos ungarna :D Vissa killar var väldigt störiga och störde leken och sprang omkring och gjorde allt för att störa... Typ trycka på massa knappar på en keybord osv. Vet inte alls hur jag ska hantera sådana barn. Om jag hade kännt personen hade jag vetat vad som behövdes men nu bara undrade jag vad som var fel. De andra kunde uppföra sig.. ville han ha uppmärksamhet, har han kanske någon slags koncentrationssvårighet, typ damp? Vet inte så himla mkt om barn och hur de yttrar sina behov.

Men mycket kul. Det söta med barn är att de hur snabbt som helst kan börja kramas, ta i hand och vara fysiska :D Jag gillar ju kramar hihi. Nej, men kids ger verkligen glädje och får en att känna sig behövd. Skitkul, ser fram emot nästa vecka.

Vi skulle egentligen arangera ett luciatåg men det tycktes omöjligt. De flesta kan inte läsa och hur lär man ut julsånger då? Dessutom kan de inte så bra svenska och vet ni hur svåra luciasångerna är? Där finns ord som inte ens jag vet vad betyder. Aja får väl se hur det går med de planerna, har ingen aning hur vi ska kunna lära de sånger haha.

Bowling !

Igårkväll skulle jag, Mia, Dilshad och Inayat bowla här i Arlöv, men tydligen var bowlinghallen stängd just igår bara haha. Typiskt va? Men vi bestämde oss iaf för att dra till Big bowl istället. De är inte nådiga med sina priser!! Men men löning igår och jag ska inte säga något för jag betalade inte ;) Älskling betalar alltid lönedagen och om jag säger något säger han "hallå, jag fick lön idag" och då säger jag direkt "aa, just det, okej du får bjuda". Haha :p

Jag är faktiskt student, det är därför!! Men men vi hade skitkul när vi bowlade. Jag vann :D Första omgången vann jag nästan och andra vann jag. Gryym ;) Sen efter det spelade vi airhockey och åkte motorcyklar och bilar haha, som jag skrattade. Var helt uppe i varv! Sen ville vi gå och fika någonstans, men eftersom de flesta café stänger tio som senast så fick vi gå till Gökboet på Lilla torg, för att vi inte skulle behöva stressa. Vilket mysigt ställe! Såg inte alls ut som en bar utan mer som ett café :S Mia beställde en sjukt god milkshake och jag&Dilshad fick nytt kaffe bara för att det andra stått på länge. For free. Trevlig kille. Jag råkade ut för många trevliga människor igår :) Sånt är ju kul. Satt där och snackade till typ kvart över tio.



Första och sedan andra resultatet!


My sexy boy :p


Jag, Mia och sen jag o älsk, trots att han inte gillade denna bild haha. Jag tycker den är sööt!


De beställde in en hel jävla kanna öl! :D


Mia hade sitt löshår, hon var så fin :) Inte världens bästa bild på oss men vi ville helt enkelt inte fastna på ett bra sätt :p




Fika med Linn

:) Klockan är halv sju och jag äter fortfarande. Ska träffa Mia, Inayat och Dilshad om en halvtimme och innan dess ska jag ha tagit in marsvinen och städat deras bur, bytt om och fixat håret. Herregud. Diska kan jag glömma. Äter supergod mat, var nästan värd att vänta på :D

Fikan med LInn var jättetrevlig. Hon&Samer har äntligen fått en tvåa :D det lyxiga är att de ska göra om golv, tapeter och kök och Linn&Samer får välja allting själva :D Kommer bli helt perfekt!! Längtar tills jag får se den!!

Sen gick vi till Lindex&H&m. Fanns massa snygga kläder på den h&m vid hansacompaniet, provade massa snyggt men fanns något fel på allt..... För felet satt på kläderna, inte på mig (A). Hehe.

Vi hörs av sen ikväll!!

(blev inga bilder på oss för de blev inte bra helt enkelt :D )





Cafeet hette Nesta tror jag och jag rekommenderar det :) Mysigt med utsikt över gågatan, inte så mkt folk och otroooligt trevlig personal. Jag hade svårt att bestämma mig vilken kaffe jag ville ha och när jag frågade om en så sa han att han inte rekommenderar den, schysst!! Sen kom där en kvinna och frågade om en kaka som låg i disken o då sa den andra killen att den inte är så god och att hon borde välja en annan. Haha ärlighet är bra, är glad att jag tog en cappucino till slut o inte den andra sorten :)

Praktik

Tänkte uppdatera er lite om mitt liv. I vår ska vi ut på praktik och jag har verkligen letat flera timmar på google efter praktikplatser som handlar om integration i Malmö. Det borde finnas, tänker man. Har letat på Malmö stad och skickat olika mail om förfrågningar om praktikplatser men har inte fått något positivt svar. Vissa svarar inte, vissa tar inte emot och vissa ska lägga ner. Det ser mörkt ut för att hitta en plats... Har mailat AIC nu och även Länsstyrelsen, får se om jag får svar. C ya!

Jag är glad

Ännu en sovmorgon, som alla dagar året runt :p

Idag är jag GLAD!

♥ Ska iväg och träffa Linnsi sen i stan!!
♥ Sen är jag glad för att det snart är julpysseldags!
♥ På söndag kommer bli en asmysig första advent.
♥ Jag är glad för att vi har fått pengar idag.
♥ Jag är glad för att jag längtar till festen vi är bjudna på nästa helg.

What a wonderful day :D

Funky style

Vet ni något som fick mig att skratta sjukt mycket? Mamma berättade efter vår GBG-resa att varje gång hon vaknat på nätterna (vilket var en hel del gånger) så hade jag legat på rygg med benen uppe. Vem fan sover så?
Det roliga är att jag aldrig vetat att jag sover på rygg, men efter hon sa det så har jag faktiskt tänkt på att varje kväll lägger jag mig på sidan, men precis innan jag somnar så vänder jag mig till ryggen.

Nu ska jag gå och inta denna roliga ställning, sleep tight!

Nya Baileys!

I want!! Baileys med kaffesmak, då hade jag inte behövt köpa kaffelikör för att blanda min favoritdrink Orgasm! Synd att den inte fanns ute när jag fick födelsedagspresenten från Linn&Samer (fick nämligen en bailyes). Åh blev helt sugen nu på en drink!! ♥



Mia på besök :)

Japp idag hade man besök av Mia, hon kom hit till mig och hälsade på :) Vi lagade pasta med morotssås som hon tyckte mycket om *andas ut* haha. Man kan aldrig veta hur min mat blir från gång till gång. Igår till exempel skulle jag steka haloumiost (sjuukt gott) så brände jag den rejält!!! Men vet ni hur gott det var? Nästan godare bränd ju :p Nån har sagt att bränt är farligt, är det någon som kan styrka eller dementera dessa uppgifter?

Aja, vi snackade i alla fall, satt med marsvinen och kollade på deras tokigheter och sen slog vi oss ned i min soffa och snackade och spelade "vem får sista ordet?". Bjöd henne även på mina chokladbiskvier och hon tyckte de var sjukt goda. Roooligt :D Dock hade hon aldrig smakat biskvier innan så vi får se om hennes åsikt håller när hon har testat condis-bisvier också haha. Roligt dag :)

Efter hon gått så ringde någon på och jag anade att det kunde vara min älskling, vilket det var och vet ni vad han hade med sig?? En julgran :D Åhh så söt han är. Han hade köpt en plastgran från Coop.

Godnatt sötisar ;)

Garn

Hej! Vilken underbar dag! Solen skiner och det ser inte ut att blåsa heller! Vaknade tidigt ("tidigt"=halv nio) för att tvätta. Hände en liten olycka där nere.. När jag tog ut mattorna ur maskinen så var det ett stort garnnystan där också.. ja jag hade ju klippt av fransarna för att inte Lillan ska bita på dem och svälja dem.. Inte visste jag att det hände så när de tvättas! Aj aj. Inga mattor till marsvinen längre.. hehe.

Det var väldigt längesen jag bloggade känns det som! Igårkväll var jag med honey, vilket var väldigt kul :D Idag ska jag kanske träffa Mia, vet inte 100% än. Först ska jag iaf gå ner och ta ut tvätten och hänga den i torkrummet och sen blir det nog kaffe och lite plugg tror jag.

Inte så mkt mer att säga, har börjat snacka med en trevlig Arlövstjej faktiskt på Facebook så vi får väl se vad som händer ;) Vi hörs av!!

Pics

Här är några bilder :) Fanns ingen bild på hela mig tyvärr :( Kanske Jennie har, ska kolla :)


Gjorde en fin, slarvig knut.. Såhär:
1. Satte först upp håret i en hästsvans som satt lite på snedden på huvudet.
2. Sedan tupperade jag håret i hästsvansen och gjorde sedan en knut med en till hårsnodd.
3. Efter det tog jag klämmor i samma färg som håret och tryckte in här o var tills det såg fint ut.
Men man kan ju behöva göra om knuten ett par gånger tills det blir bra. Jag använde sju klämmor. Är jättenöjd med frisyren. Kom på att jag kunde testa att tuppera håret för jag har så fina hårstrån att jag aldrig har lyckats med fina uppsättningar, för mitt hår stannar inte uppe helt enkelt. Men nu kom jag på ett knep ;) (kanske jag är sen med knepet, men bättre sent än aldrig!!)



Bror o hans bordsdam Johanna :)


Kusinerna hade ordnat väääldigt roliga lekar till sina föräldrar :D


Morfar och Jennie dansar:D


Charlotte och Emma, de andra kusinerna :D Eller Totte, som blev hennes smeknamn igår. Haha.

Party hardy

Nej kanske inte :D Fin fest igår, runt 70 pers skulle jag tro. Morbror&"moster" som firade 50 år. Fick trevliga bordskamrater och orkestern (som bestod av två st äldre herrar) spelade väldigt bra och underhöll och improvicerade och skämtade. Mycket trevligt! God mat. Kunde tyvärr inte äta förrätt elelr tårta för det var gelatin, men huvudrätten var jättegod!!

När det sedan blev dans hade jag kalaskul :D Dansade med brorsan, som är king på dansgolvet, typ. Haha det var ju så kallat "kasedans" och även lite häftigare typ bugglåtar. Haha då rockade vi loss :P Han slängde mig mellan benen ni vet som man gör i bugg. haha kul kul. skittrevlig kväll och jättekul att dansa.

Vad ska man mer säga.. Fina tal. Idag var jag och mamma på Ikea, men ingen av oss hade direkt så mkt ork. INTE PÅGRUND AV BAKFYLLA haha. Fikade gott och gick och tittade. Jag har inrett min toa lite oranget nu, hittade ett jättefint drapperi för bara 39 kronor men det var såklart slut! Mamma köpte också fina saker, en fin matta.. De ska göra om på ovanvåningen i vårt hus. Ska måla grått och vitt och ha jättefina gröna gardiner från indiska och även orientaliska kuddar.

Sjukt mkt bilar var det idag där omkring. Aja, nu ska jag chatta lite mer med Mia, ta emot fler bilder från brorsan och sen Gossip girl om en timme :)


Brunett!

Idag har jag varit kreativ till tusen!! Började dagen med att inte sätta på datorn till frukosten, utan läsa lite i studentlivstidningen som jag får då och då. Sen städade jag hela lägenheten - dammsög, dammtorkade, rengjorde toalett och badkar, torkade golven.. Var väldigt trött sen faktiskt! Man inser att det bränner kalorier!

Efter det gick jag till Burlöv centrum där jag köpte hårfärg, pärlplattor och även pärlor och snöre att göra halsband av. Köpte också en billig film som verkade rätt bra (30 kronor styck på Tiger!). Sen gick jag till apoteket och fick massa testtuber av ansiktskräm och sen en tur till djuraffären där det fanns MEGASÖTA marsvinsbabysar!! Åhhh ville ta med mig hem! En helt rufsig med pälsen hit och dit och såg ut att ha våfflat håret :D Den andra sötingen hade ljusbrun päls, såg sammetslen ut med lite virvlar här och var och svarta rådjursögon - naaww!

Jag köpte alltså pärlplattor för jag tänkte pyssla lite och göra fina muggunderlägg o så. Ändå kul att pyssla lite ju när man har mycket tid över. Fanns även muggar med ritat motiv som man skulle måla själv haha, men jag kan inte måla, är inte konstnärlig. Det var tomtemotiv bland annat, så det hade ju varit fint till jul :) Köpte halsbandsgrejjerna på Tiger, där fanns rätt mkt pyssel. Det är en bra affär, billigt (10-40 kr det mesta) och massa fint!! De har alltfrån block och pennor, till filmer, till porslin och inredningssaker. Finns även i Lund centrum nära Mårtenstorget och Malmö centrum nära stortorget

Så när jag kom hem blev det flödande kreativitet! Ett muggunderlägg och ett halsband tillverkade jag :) Och nu är jag alltså brunett också. Tröttnade lite på min hårfärg som inte var nånting egentligen, den ljusa färgen gick mer åt det råttfärgade hållet nu kände jag och jag vill inte heller spraya mig mer med det där blondsprayet för det är ju inte bra. Är rätt mörk nu, men det är överskottsfärg så jag visar sen när jag tvättat håret någon gång i alla fall :)

Jag och honey åkte till föräldrarna ikväll med marsvinen också. Tittade på Idol, åt pizza och pratade lite med dem. Nice time. Så nu sitter jag här hemma i pyamasbyxor, ska snart sova! Honey åkte hem också innan så ni vet hehe. Ännu en helg appart. Saknar honom redan :S

Människa eller Gris?

Har ni läst nyheterna om ligan i Peru som misstänks ha sålt mördade människors fett till kosmetisk kirurgi i Europa? Polisen hittade en container med människofett och vävnader som skulle säljas till Europa och tydligen kan man få trettio tusen kronor per liter fett. Uhhh. Ja jag visste ju att man använder grisars fett till skönhetsingrepp, typ läppförstoring.... och jag visste ju att det finns allt möjlig äckligt i kosmetika (smink och krämer), såsom valhjärna, grisvävnad, djurfett - ja allt möjligt (i olika sorters smink o krämer och dessutom inte i alla!) men människofett?

I och för sig ska jag inte sitta här och säga att det är äckligare med fett från döda människor än från döda djur...  Hmm men djuren blir ju också mat i de flesta fall... i alla fall när det gäller fett som går till skönhetsoperationer. Men så är inte fallet i kosmetikaindustrin där valen och även myskoxe och vissa andra djur dödas endast för att ta typ spermier, hjärnceller och även ämnen från urinblåsan för att sätta i vissa anti-aging-krämer och liknande. Så, ja, jag vet inte. Det är egentligen groteskt allting. Jag tycker det är lite dubbelmoral att tycka det är okej att spruta in grisars vävnad i ansiktet och inte människors? Grisar är väl lika värda ett liv? Men som jag sa så blir de ju också mat.... o människorna blev bara mördade. Hmm.... men å andra sidan har människor haft ett bra liv till skillnad från grisen.

Vad tycker ni?? Människa eller gris?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6154219.ab

Kalas på BIV

Ikväll var jag på BIV. Jag är med i cafégruppen, som innebär att människor som är med i de organiserade grupperna där barn får pyssla osv, har möjlighet att komma på torsdagar och umgås mer. Även de som inte kom med i de pysselgrupperna (för det är fullt) kan också komma på caféet. Men det är nyanlända invandrare. Och med nyanlända så kan det vara de som har varit här upp till typ två år skulle jag tro? Lite blandat.

Men ikväll gjorde vi chokladbollar och jag var med en mamma och hennes dotter. Mamman kunde ingen svenska så jag pratade med dottern och ibland tolkade hon. Sen har de barnen gjort en tavla som två gymnaietjejer hade som projektarbete och auktionerade ut, så köparen kom dit och fick tavlan, gav pengar och tjejerna bjöd alla på fika. Haha blev bara massa fika idag. Normalt brukar det vara så att de vuxna är för sig med några volontärer och pratar o så, och barnen är för sig och leker med några volontärer.

Det var riktigt kul att komma ut och träffa så mkt folk. Glada o söta barn, kommer bli roligt där. Sen ska jag börja på "Tala svenska" på måndagar också.

Aaa men ja nu ska jag läsa lite skvaller :) Falsksanning är ju tillbaka på finest.se/falsksanning.

Humor :D

Här har vi lite av samma vara - skämt om rasism och om Jimmie Åkesson, från deltagarna i parlamentet :D


Soran

Ni måste bara se dessa politiska videos som Soran Ismail har gjort. Soran som är ståuppkomiker. Han är verkligen sjukt smart och allmänbildad. Han svarar alltså Sverigedemokraternas patriledare Jimmie Åkesson. Har inte läst Jimmies svar men Soran refererar hela tiden till vad Jimmie sa så man behöver inte läsa det.
De är verkligen sjukt, det är verkligen sjukt, hur ointelligenta SD är och de ska ens ha ett parti? Scary.


Stormy!!

Detta har varit en bra dag :D Har haft massa energi, skulle egentligen gå ut men just kring ett typ började det att blåsa och regna. Så jag stannade hemma, framkallade lite foto på fujidirekt och sen satte jag på en film, kröp upp i soffan med kaffe och popcorn. Gott och mysigt :D Kollar aldrig på film typ mitt på dagen haha så det var mysigt!!

Har fått användning av min verktygslåda också idag som jag fick av morfar i födelsedagspresent. Känner mig så händig och stolt när jag använder den!! Sen har jag pratat med trevliga tjejer, då blir ju allt mkt roligare :D

Huney kom också ikväll och vi fick för oss att gå ut i stormen haha. Fatta vad det blåste! Egentligen var det lite dumt för träd o sånt hade fan kunnat ramla haha men det var kul. Vi sprang och det kändes som man stod stilla. Gick till affären och handlade, jag hittade mögelost utan löpe - fatta vilken lycka!! ♥ Efter vi kommit hem så blev det spel - Sista ordet - roligt spel!! Jag vann överlägset, hade massa energi medan Dilshad var halvt död :p

Ja, jag är helt enkelt glad idag, men nu är dagen slut och det är verkligen dags att säga godnatt :)

Sov underbart och dröm söta drömmar !

Dagens planer

Så här ser min planer för idag ut!














Ja, så tomt är det. Klockan är tolv nu. Jag får väl städa lite nu kanske, sen ska jag promenera lite, måste ju gå ut lite. Sen vet i fan. Åh gud vad jag är rastlös!! Vill hitta på nåååååt!

Gokväll!

Nej, funkar fortfarande inte att ladda upp filmen :( Jättetråkigt ju.

Men min kväll har varit överkul!! Massa mys med min älskling. Efter han gått så kom han tillbaka sen med sin bror med en bit kaka :D Haha som hans mamma bakat. Gott. Inte bra Sofie. Imorgon måste jag gå ut!! Det är sååå tråkigt att gå ensam. Men jag måste.

Imorgon har jag inga planer alls. Nu är det How I met your mother - ska kolla!!

Mina topp fem tv-serier:
1. Gossip girl
2. Ugly Betty
3. The big bang theory
4. How I met your mother
5. Scrubs
(6. desperate housewives)


Foto från igår! :D

Hej alla glada!

Jag är också glad idag :)
Jag har försökt nämre tre timmar nu att ladda upp en liten surprise till er läsare. Men det funkar inte speciellt bra. Är det någon som vet varför youtube segar sig? Beror det på mitt internet kanske? Klippet är inte ens speciellt stort.

Idag har jag tvättat, dammsugit och skrivit en liten analys. Nu är klockan tre, jag ska snygga till mig lite och laga lite mat sen för Dilshad ska spendera kvällen här. Det blir nog att laga vegeschnitzlar med pommes och tzatsiki. Det är ju gott!! Eller klyftpotatis? Hmm.

Många reagerade på delfinslakten. Ja, det är så hemskt så. Och Dilshad du har rätt - man kan fan inte skylla på delfinerna för att de äter upp fisken? Det finns massor för oss människor att äta. Vi föder ju fan upp djur bara för att äta dem, vi kan äta grönsaker, bönor, frukt osv osv. Vad kan delfinen äta? Människor är bra jävla korkade ibland.

Men men. I helgen är det stor fest, som jag nämnt innan. Tror jag ska prova lite håruppsättningar nu, ska ju vara finklädd ju! :) Hoppas det blir trevligt sällskap och rolig dans. I dont like bordsplacering, så jag håller bara tummarna för att jag kommer bredvid någon rolig individ :P:P Kusinerna eller brorsan hade inte varit helt fel ;)

Här skulle suttit en liten vacker bild men tyvärr funkar inte uppladningen!

Humans just wanna have fun



Ja visst är det så? Människan och våra nöjen och lustar går före allt annat i denna värld. För att inte tala om våra vinstjakter. Pengar och nöje - om vi får det så får ofta djuren och miljön lida. Det är inte okej att använda djur i nöjesbranchen, att ha apor som filmstjärnor, elefanter och tigrar på cirkusar eller ett marsvin i en liten sketen bur hela dess liv. När ska människor, NI, VI inse att det är fel? JAG har insett det och nu vill jag att andra också ska göra det.

När människan vill spara pengar går allt annat före. När kvinnor vill se yngre ut går vissa djur ett kort liv till mötes. När människor vill kunna köpa biligt kött betyder det ett liv i massproduktion och liten rörelseyta för en ko, kyckling eller gris.

Det är såhär verkligheten ser ut. Jag tyckte klippet ovan var hemskt, men vet ni en sak? Jag är inte en endaste dugg förvånad. Det är precis det jag förväntade mig av denna ras vi är en del av.

Hemma i min lägenhet

Måste säga att det är skönt att vara hemma i lägenheten här igen. Klockan är nästan halv nio på morgonen bara. Det var skönt att vara hemma, spela spel med familjen, fika med dem och kolla på tv. Känna mig omtyckt och uppskattad :) Så härlig känsla. Hade velat stanna där. Jag kan tänka mig att jag är lite störig för er nu, med tanke på att det var jag som så gärna ville flytta. Jag är störig för mig själv också. För jag hatar själv när människor vill en sak, sen när de får det vill de inte ha det längre. Men jag trodde inte det skulle bli såhär! Jag ville komma bort från byn och in till storstan, ha nära till skolan. Jag trodde jag skulle få massa nya kompisar o göra massa roliga saker, har det varit så? Det är så sjukt jävla ensamt så det f-i-n-n-s  i-n-t-e. Och jag är så sjukt trött på att kämpa för att INTE vara ensam så jag tror jag skiter i det snart. Ja, jag tror jag bara låter det va, så får jag vara ensam. Om ödet vill något annat så händer väl det.


Här får ni se lite bilder iaf från resan.


Mamma i vårt rum :)


Jag&en snögubbe på Nordstan :)


Im sooo fine ;) Ny tröja.


Mysig thai-restaurang.


Mega kanelbullar :p


När det började snöa!


Nordstan köpcentrum by night


Liseberg!


Konstsnö för hela slanten - and I liked it!

back!

Heeej sötisar!
Nu är jag tillbaka från storstaden :) (näst största dåå). Har dragit på mig en förkylning men annars är allt toppen :D

Vi  (jag och mamma för er som missade det) har gått i massor av affärer, bubblat bubbelpool på hotellet, bastat och ätit gott på thairestaurang i torsdags. Sen igår så blev det stan igen och en tripp till en gammal stadsdel vid namn Haga, där fikade vi och tittade i mysiga butiker, bland annat en antik-affär. Mysigt! Där började det snöa också :D Så himla mysigt var det. Efter någon timme där så åkte vi tillbaka till centrum och åt innan vi gick tillbaka till hotellet och tog på oss massa kläder innan vi åkte till lisbergs invigning på julmarknaden!

Där startade de med en superfin is-show som vi tyvärr inte såg så jättebra och dessutom regnade det hehe, men vi njöt ändå och såg lite över alla huvuden. Superfint var det, blev väldigt sugen på att bli isprinsessa :D Men de planerna får jag nog lägga på hyllan, kan ju inte ens stå på ett par skridskor :p (black out-hur fan stavas skridskor??) haha. Superfint inne på Liseberg med mamma! Konstsnö och granar och massa ljusslingor överallt och små längor där de sålde julsaker och fika. Fikade med glögg och mjuk pepparkaka, gott!! Efter en stund åkte vi hem till hotellet. Om det inte regnat och varit så kallt så hade vi kanske stannat ytterliggare en stund. Myste på rummet framför idol.

Båda kvällarna har jag somnat runt tio-halv elva haha. Snacka om utbränd jag som brukar somna vid ett! Idag så var jag som sagt lite krasslig så vi har mest tagit det lugnt... tittat lite på stan, men tagit många pauser hehe. Vi har hunnit med så sjukt mycket dessa dagar och haft sååå mysigt!! Roligt och massa prat och shopping. Hotellet var fint, fint rum och god frukost! Jättefint i bubbelrummet, utsikt över stan! Väldigt romantiskt att göra denna resan med en älskling. Jag måste erkänna att jag saknar min älskling lite nu!

Supersuperkul! Me ♥ my mom!

Visar bilder sen, är hemma hos familjen nu. Träffade Peet på stationen i Hässleholm, där han skulle byta tåg och vi med. Åhh så kul att se honom.

Goodmorning!

Vad händer denna fina dag?

Jag ska försöka hitta en praktikplats till våren, packa väskan inför GBG imorgon :D Sen ska jag ta hand om mina marsvin och snacka lite skit på facebook. Blir väl ungefär så min dag ser ut!

Måste duscha också. Så i eftermiddag drar jag hem till the family och är där till måndag - är i GBG till lördag med mamma och har underbart roligt :D

Vi hörs om flera dagar, ha det fint mina kära bloggläsare.



Slutsnackat!

Nej, jag tänker inte ta bort inlägget. Hur vet du ens att det är riktat till dig? Det står E H, hur många tusen personer heter inte så? Det kan vara Emil Hermansson, Emilia Hansson, Emelie Hallgren, Erik Hilson... du fattar. Men enligt dig så såg ju du att jag skrev ett inlägg om dig. Så om jag hittar en främmande blogg där det finns ett inlägg om någon med mina initialer och texten inte alls passar in på mig.. Varför ska jag då tro att det handlar om mig? Att du känner dig träffad är inte mitt fel?

Jag valde att skriva med initialer för att personen det handlar om inte ska känna sig uthängd. Jag hörde saker om personen som fick mig att vilja hjälpa den personen. Inlägget var av ren omtänksamhet och medlimsamhet, jag ville hjälpa en vilsen själ! Så nej, detta är min blogg och ingen har fått mig att ta bort nåt inlägg och inte heller du. Vad ska du säga till blogg.se? "En tjej skrev om mig i sin blogg, eller jaaa... hon skrev om nån med samma intitaler som mig.. Vad för dåligt hon skrev?.. eh ja asså hon skrev att en kille hade dissat mig och att jag skulle försöka komma över det för min egen skull. Så jävla taskigt liksom att hon ville försöka hjälpa mig.. ".

Och nej, glöm att du får min msn, vill inte ha nåt med dig o göra? Jag bryr mig inte heller om det är falskt det som jag hört om dig. Seriöst, hur fan påverkar det mitt liv? I dont give a shit.

Sluta skriva i min blogg och sluta använda min blogg som ett krigsfält. Nu kommer jag börja godkänna kommentarer, så kommentarer kommer inte längre synas här förrän jag publiceras dem.

Nu blir jag förbannad!

Julsaker :D

Dagen har varit rolig!! Vi var inne på Rusta hur länge som helst. Mest jag som hade beslutsångest :p men fanns så mkt att titta på också! Här är lite saker jag köpte där, blev rätt dyrt.. Aj aj, men å andra sidan så laddar jag ju nu julsaker som jag kanske kommer ha flera år framöver :)


Fin svart duk med glitter! Julpapper, pynt till juklapparna o saker att hänga i granen :D


Fint kuddöverdrag för bara 30 kronor. Fanns i brunt, vitt och grått. Det svarta alltså, den andra kudden är äldre.

Efter Rusta så gick vi in till Ikea för att fika, det ligger precis där. Så blev ju billig fika - 12 kronor för mig och 15 för henne. För kanelbulle med dricka/kaffe. Satt och pratade länge, sen åkte vi till Skopunkten :)


Nice skor. De var riktigt fina på. Jag behövde nya så det var kul!

Japp och nu har jag ätit fiskpinnar, potatis o remouladsås. Mums.

Så ha det fint alla, höörs!

Flamenco

Detta ska jag gå på i vår. Ska bli så jääävla kul :D


Tentapluggdax!

Roligt rubrik va?

Denna dag har inte bjudit på något märkvärdigt. Har varit i skolan för sista gången. Vi avslutade med stor gruppkram hehe. O så skulle vi stå på två led, varpå det ena ledet skulle säga bra saker om personen mitt emot, sen skulle man rotera efter 30 sekunder. Man fick både ge och fick feedback. Jag fick inte höra nåt kul alls tyckte jag. Inget personligt, mer bara att jag var lite tveksam och funderade mycket kring mitt projekt, men att det kunde vara bra att jag var kritisk också. Inget som jag inte visste. Jag som ville ha lite komplimanger? Jag har ju inte varit värsta positiv direkt kring mitt projekt och inte pratat så mycket på lektionerna, så det hade varit kul att få höra något snällt om mig personligen eftersom jag pratat mycket på rasterna och har visat min glada sida. Jag passade på att säga snälla saker som verkligen var riktat som komplimanger, för det är inte ofta man får som uppgift att säga snälla saker om folk? Men men.

Det gjorde mig inte direkt på bättre humör.. Vad kan? Ska bli kul att komma iväg med mor några dagar. Behöver verkligen det :S

Jag antar att några av er kanske följt alla kommentarer som jag fick igår. Det blev ju värsta bloggkriget här haha. Fast det var inte jag som bråkade :p Herregud kan man säga. Började snacka lite med Inayats flickvän sen på msn, hon var supertrevlig :) O det är ju alltså deras "stalker" som hållit på att fråga mig om jag strulat med honom o sånt. Så det var de två som bråkade här i kommentarfältet sen. Jobbigt att ha en stalker.

Vilken soppa. Ska inte skriva mer om det för jag vill inte ha nåt bråk.Känns liitte onödigt.

Ikväll så ska jag plugga tenta hela kvällen. För imorgon ska jag träffa Linn så då har jag inte tid :)

Ikea igår :D

Dagen igår var rolig. Jag stod och väntade på Sanja vid Värnhem, bussen kom, ingen Sanja hoppade av. Haha, vi hde nog glömt lite att bestämma var exakt vi skulle ses. Jag tog bara för givet att hon skulle hoppa av, medan hon trodde att bussen körde till centralen. Roligt. Vi träffades iaf efter jag gått till nästa hållplats, sen träffade vi hennes syster Irena, som jag jobbat med på Bistro sen året jag började där.

På Ikea var där massa folk! Riktigt trångt. Grejjen är att det är så sjukt stort men egentligen så är där inte mer saker. Mer möbler och kök kanske, men inte mer inredning. Som jag upplevde det. Jag köpte bara ett rött bär-ljus och hundra stearinljus. Bah.

Efter Ikea så gick vi hem till Irena och fikade med kaffe med apelsinsmak och kanelgifflar. Innan vi kom hem till henne var vi iofs inne på coop en rätt bra tid och försökte hitta något gott att fika med :p Satt och snackade hemma hos henne väldigt länge. Bussen hem för Sanja gick tydligen bara 19.10 och sen 21.30. Lite skillnad. Så det blev en lång kväll där :D Sanja har köpt världens finaste nyårsklänning. Så jag känner pressen att hitta något fint jag med nu haha.

Ska få klä mig riktigt fint snart iaf, för jag ska till "fasters" 50-årsfest om några veckor. Ska ha samma klänning som jag hade på mormor&morfars guldbröllop. Om man har en fin klänning kan man ju inte ha den så ofta så då vill jag passa på när jag väl får chansen att använda den. Kan ju variera accesoarerna :)

Aja, en riktigt rolig dag iaf :) Nu ska jag plugga litegrann och sen slänga lite sopor och diska. Intressant ha?


Här är de, Sanja och Irena


E.H

Zara... Grejjen är såhär att jag vet. Jag har hört historien. Jag vill inte säga ditt namn rakt ut här på bloggen, men dina initialer är E.H. Jag beslutade mig för att skriva detta för att jag vill hjälpa dig. Jag har dejtat killar som har slutat höra av sig, jag har dejtat killar som sagt att de vill ha mig och inte ens en timme senare legat i någon annans säng.. Jag har haft vänner som ljugit för mig och förstört och svikit på de värsta sätten en vän kan svika... Alla blir vi svikna, lurade och vi känner oss förödmjukade mer än en gång i livet.. Detta kanske är första gången men det kommer hända igen, det vet jag. För det händer alla. Det händer den sötaste tjejen, den smartaste tjejen, den mest kärleksfulla tjejen, tjejen med tusen vänner.

Du har säkert dejtat killar som du har känt var fel för dig. Det har jag. Jag har vetat att de säkert är bra för en annan tjej, men inte mig. För vi är alla så unika personer, så vi kan inte kräva att alla ska älska oss eller ens vara intresserade av oss. Vet du vad det bästa man kan göra är? Gå med huvudet högt och säga till sig själv: visst, jag blev lurad, men jag bryr mig inte. Jag är glad att personen inte finns i mitt liv mer, för jag förtjänar såå mycket mer. Det är det jag alltid säger till mig själv. Att hämnas är bara ett tecken på att personen är värd din tid, din självrespekt och ditt rykte.

Vad menar jag med det? Ju mer du fortsätter denna soppan som du satt dig själv i, ju fler personer kommer att få veta och det kommer inte gynna dig. Det är faktiskt inte coolt att hämnas, det är faktiskt sorgligt. Killar kommer att vara livrädda för att dejta dig, eller ens strula med dig och tjejer kommer vara livrädda för att bli din vän. Detta gynnar inte dig på ett endaste sätt. Det gör dig inte ens gladare. Om du lyckas få slut på de två så kommer du vara glad några veckor, och sen då? Om de gör slut eller ej påverkar inte ditt liv ett endaste smack.

Jag menar inget illa mot dig, för jag har själv gjort misstaget att hänga upp mig på personer som inte är värda min tid, men det jag vill säga dig är att du är värd mer än så? Du vill väl inte tillbringa ditt liv för en annan person? En person som inte bryr sig om dig? Du kan hitta minst en handfull människor som verkligen bryr sig om dig och kommer att älska dig, varför då slösa din tid på honom?

Din bästa vän i alla år och i alla väder är du själv, därför ska du aldrig svika dig själv så som du gör just nu. Lev ditt liv för din egen skull, inte någon annan, speciellt inte någon som inte älskar dig. Jag hoppas du inser vad du håller på med och slutar, för jag lovar dig att du kommer bli lyckligare. Se till att lev medan du kan.

Ikea idag :)

Hej hopp alla :)
Ja det där inlägget nedan var bara riktat till Zara, var tvungen att svara i bloggen men men. Idag ska jag till Ikea med Sanja och Irena. Kul kul. Har inte varit på det nya ikea! Världens grönaste. Ska förhoppningsvis hitta några lila saker hihi.

Jag fick svar från en tjej i klassen också att jag kan låna hennes bok på måndag och jag hinner skriva klart då till tisdag. Skönt!! Tänk vilka problem som kan uppstå. Måste fan få godkänt på denna kursen. Aja, ska plugga lite imorgon.. Öva lite på redovisningen på måndag. Hatar att tala inför folk, men men. Känner ju klassen rätt bra nu..

Ja, nu ska jag städa och sminka mig lite. Visar upp inköpen sen, hoppas det blir några!!


Jag äter glass på Ikea hihi. Gammalt foto.

Svar till Zara

Hej Zara, hittade inte något annat sätt att skriva till dig, men du kommenterade och frågade om jag haft en romans med någon vid namn Inayat i somras? Jag har pojkvän sen två år tillbaka och jag har inte haft en romans och inte träffat någon som heter Inayat. Min pojkvän, Dilshad, har dock en kompis som heter så från Arlöv, det kanske är han som du också känner? Men jag har aldrig träffat honom. Om det är några problem så hoppas jag du löser dem!! kram

Wishing list...

Sitter och drömmer mig bort i små rosa fluffiga blus-drömmar...


Lite tuffa accesoarer till...


Sweet dreams...



Let it rain...



Volontär

Var på möte ikväll med BIS, vilket är en förening som går igenom svenska kyrkan och Individuell människohjälp. De har träffar för barn i start, alltså barn som nyss fått uppehållstillstånd och ska integreras. Även föräldrarna kommer dit och diskuterar olika frågor angående barnen, sen får de önska föreläsningar om olika saker som de vill lära sig om när det gäller Sverige. Idag hade de tex. en läkare där som pratade om vaccinet.

Så jag ska bli volontär i caféet, som är varje torsdag och man kan antingen vara med barnen eller de vuxna, bara prata och så.. Känns verkligen som en utmaning men det ska jag göra :) Och om jag har tid när det gäller lektioner i vår så ska jag då gå med i barngruppen, de som gör kreativa saker med barn i åldrarna 9-12 år. Målar och pysslar utifrån olika teman. Fokus är att se positivt på saker och se framåt, inte bakåt det som de gått igenom.

Kul att jag ska göra något iaf nu när kursen slutar. Känns så tråkigt när jag precis börjat få lite kontakt med de i klassen =/. Nu kommer jag inte ha något socialt liv överhuvudtaget. Får se vad jag gör.. Till januari, men även då kommer jag bara läsa halvtid och kommer även då att ha väldigt lite socialt liv. Jobbigt.

Är så jävla nere nu, ursäkta. Allt bara känns jobbigt just nu och jag är så trött på att inte ha det sociala livet man får i skolan. Jag är så trött på att vara hemma och känner mig så himla isolerad. Ah jag är bara ledsen just nu. Säg till mig hur jag ska komma ur det? Jag ska börja dansa också i vår... Jag vill inte vara ensam, det är så jävla jobbigt. Och jag är inte vän med mina tankar&känslor just nu... Jag bara mår kasst.

Visning av min lägenhet :)

Ja, det är inte en av de visningarna som betyder att någon ska få min lägenhet, utan helt enkelt en visning för er läsare :) Jag har ju varit otroligt seg att visa den, men nu känner jag mig redo, den är så som jag vill ha den. Nästan. Liiite mer lila saker så blir det perfekt ;)

Eftersom jag inte lyckats ladda upp klippet, har försökt innan, fick jag göra om den till två filmer, så först kommer rundvandring i halva lägenheten, sen i andra halvan :)

Den är filmad i måndags!
Färgerna är inte hundra procent. I lägenheten ser det lite för mörkt ut, vilket beror på att det var dåligt ljus. Sen på balkongen ser möblerna och kuddarna gula ut, men ni vet att det är limegrönt :) Min kamera är lite färgblind.




Effektiv dag

Ja, jag började plugga halv tio imorse! Det ni. Sen pluggade jag med bara mindre uppehåll till klockan fyra. De mindre uppehållen bestod av äta mackor, brygga kaffe, prata med mormor i telefon och städa buren. Kanske max en halvtimmes avbrott på hela dagen. Har aldrig lyckats med det!!

Jag är såå duktig så... Så duktig att jag nu, några dagar innan inlämningen av tentan, har kommit på att jag behöver en bok till. En av klasskompisarna sa förut att det fanns ett kapitel om ett visst ämne i den boken jag har, men så var tydligen inte fallet. Jag min idiot borde kollat innan och inte tagit för givet att personen visste vad han/hon snackade om. Ah, störd på mig själv. Boken kostade 300:- på bokus, så jag bad min pojkvän köra till Akademibokhandeln och köpa den. Där kostade den 600!! AKADEMIBOKHANDELN

Sacre bleu på dem. Jag har skrivit på facebook till alla i klassen och frågat om jag kan få låna deras bok... Hoppas de svarar, tänk om jag måste köpa bokhelvetet för 600 kronor? Ah nee, det vill jag inte, då blir jag förbannad. Vågar man köpa den och lämna tillbaka den samma dag?? Vågar man det? Tänk så tycker de att den ser läst ut och jag inte får lämna tillbaka den? Asså jag tycker nästan man skulle gjort det för att bojkotta att de är 100% dyrare än Bokus.

Corporate responsibility. Någon som har den???

Riktigt tragiskt om jag får IG nu för detta. Det är mitt eget fel men ändå taskigt om ingen i klassen vill låna den till mig för en sekund för att kopiera? Eller?

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag upp tidigt, ska hem till lägenheten. Blev en kort visit här hemma, men det fick bli så denna gång.. Lite svårt att stanna flera dagar i rad faktiskt. Sussa gott!!

Jul på Rusta!

Åh jag vill till Rusta nu och julshoppa! Jag&Linn ska dit. Krävdes inte lång tid innan jag visste vem jag kunde åka dit med, min egen lilla jul-älskare number one :D Då ska jag köpa en julgran, glitter, kulor, stjärna till fönstret, någon ängel-pynt kanske, en lykta.. Jaaa jag vill nuuuu. Vad ska du köpa Linnsi???

Men det är lite tidigt kanske?? Äsh, jag vill nu. Bahaha. Idag ska jag plugga för fullt, därför är jag uppe tidigt. Ska börja plugga nu, skriva fyra sidor av eget valt ämne inom Entreprenörskap. Vet exakt vad jag ska skriva om, så håll tummarna sen.

Undra hur lång tid det tar att göra tentan? Hmm.... Sen ska jag göra en powerpoint, det är jag bra på, men betyder kanske inte att det går så mycket snabbare ändå haha.

Aja, juliga hälsningar på er sötisar :D



Förra julen var riktigt bra. Jag firade första advent med mamma - pepparkakor och glögg, mums! Sen hade jag julfest med tjejerna, spelade spel och lekte charader, delade ut julklappar och skrattade :D På julafton var det helmysigt med hela släkten hos mormor&morfar och sen annandag jul blev jag ju bjuden till Tyskland med Honey. Asmysigt i Rostock, det är ingen liten tråkig stad som man kanske kan tro! Mycket stor och mysig och många affärer :D

Godnatt!!

Efter en kväll med tv-maraton ; Halv åtta hos mig, Ugly Betty, Desperate house wives och Christine, är det dags för sängen!!

Har en tenta att färdigställa innan måndag så nu jädrar blir det plugg imorgon!! Minst 6 timmars plugg - JAPP. O här finns inget gott kaffe :( Måste försöka utan. Höhö.

Sov gott alla, jag ska försöka sova gott och inte drömma några dramatiska drömmar.


Ps, Bettys pojkvän är verkligen grinig! ds

@ home

Idag har varit en hemsk dag, på grund av privata problem. Jag blir så förbannade arg när människor i min närhet försöker lura mig, det finns inget annat som gör mig mer arg.

Alla har vi våra små punkter som verkligen gör oss förbannade, arga, förödmjukade och ledsna och det är min punkt. Alltså att människor jag tycker om försöker gå bakom ryggen på mig.

Men som jag lärt mig i samtalsmetodiken, så måste man skilja på avsikt och inverkan. Den inverkan det hade på mig var kanske inte den avsikt människan hade. Så om ni blir riktigt förbannade försök då skilja mellan avsikt och inverkan.


Men om en person gör något idiotiskt och inverkan blir att såra mig, kanske inte avsikten var att såra, men det frångår inte faktum att människan är en idiot.



- Dont fool me -

Strandpromenad


Utsidan av spaet!






Ny vecka!

Godmorgon alla! Sitter vid köksbordet, har nyss ätit frukost. Utanför så regnar det lite smått och är allmänt grått.. Vinden viner in genom fönstret.Ska brygga mig en stor kopp kaffe nu och sätta igång att plugga. Något alldeles underbart har börjat hända för mig, men jag kan inte säga vad. Det är som ett B och jag tror inte alla ni vet A, vilket kommer göra B rätt meningslöst. Höhö. Vad jag älskar att göra er irriterade ;)

Det är underbart iaf. Den här veckan ser ut som såhär..

Måndag - litteraturseminarium ikväll, plugga!

Tisdag - Plugga på tenta och redovisning. Hem till familjen.

Onsdag - hemma hos familjen, plugga på dagen och umgås på kvällen :)

Torsdag - Åka hem för att vara med på inspirationsdag

Fredag - Plugga

Sen har jag inte bestämt så mycket mer. Denna vecka blir mest sitta inne och plugga, då min dagskurs avslutas nästa vecka. Det har varit en sjukt inspirerande kurs som fått mig till många många insikter om livet och om mig själv.. Men den är redan slut :( Tråkigt. Har ju haft... hmm.. kanske 10 undervisningstillfällen?

Spabilder!

Rummet







Tyvärr glömde vi kameran när vi åkte in till Halmstad centrum..

Spa!



Fin inredning var det verkligen på hotellet!!






Dilshads huvud sticker upp :)


Den iskalla brunnen!

Myskväll



Utsikt från frukostbordet


Träningsrummet


Ännu mer spa!



Konstiga drömmar

Det var supertrevligt att fika med Linnsi igår. Vi hittade ett espressohouse som hade öppet och jag tog en mycket god thé. Och en kanelbulle. Skulle egentligen inte ta det, för jag måste sluta äta så mycket sött!! men kunde inte låta bli.

När jag skulle hem så missade jag tåget. Jag var där ganska sent, sen funkade bara en biljettautomat och det krävs ju typ 5-7 olika klickningar för att köpa biljett med jojo.kortet.. Bahh, sen gick tåget från ett annat spår så det gick precis när jag kom dit. Som tur var kunde honey hämta mig, annars hade jag fått vänta en timme!! Vi gick hem till mig och pratade och sen kollade vi på tv en ytterst liten stund innan vi somnade i soffan.

Jag vet inte hur länge vi sov men vi vaknade vid tolv och då gick han hem och jag sov och så vaknade jag elva idag. Hur kan man sova så mycket?? Så nu är klockan tolv och jag ska plocka undan lite innan jag måste plugga. Men frågan är om jag ska handla först för jag har ingen mjölk= inget kaffe. Plugga=måste ha kaffe. Bahh.

Just det, jag drömde mycket konstig dröm inatt. Att jag var på fest hos Kenza, jag o Linn haha. Och Linns pojkvän var där och flörtade med henne och Linn blev superarg på honom, sen slog han henne jättemycket. Helt sjuk dröm.... ush ush tur att den inte var sann!

Aja, får se hur jag löser handlingen :p


RSS 2.0