Dreaming...

Vet ni vad jag drömmer om?? Jag vill bo på en liten gård med något litet stall och en fin mark. Kanske ett litet rapsfält i närheten.. Jag vill ha får i en hage.. Och ankor och en damm till dem. Två hundar kanske. Men jag vill inte ha det om jag ska jobba, det blir för mycket att ta hand om djuren också... Så denna dröm sparar jag tills jag blir antingen miljonär eller pensionär. Vilket tror ni?

Haha.


Go honey, its your B-day!

Idag fyller Dilshad 23 år!! Han sov hos mig från igår och idag bjöd jag på egengjord smörgåstårta som jag gjorde igår. Första gången jag gjorde det och den var ljuvligt god. Är sjukt sugen men han tog hem den, det var ju hans. Lika bra för magen! Inte det nyttigaste direkt, men såå gott. Så blev en riktig mysfrukost och så fick han presenter! Han fick en adidas-skolväska och en mugg med foto på hans underbara brorsdotter som är 1,5 år. Hon var hos mig igår, så sjukt gullig. Hon kallar mina marsvin för "miam" (mjau för henne). Helt fascinerad av dem och hon gillar mig med och jag älskar henne, det lilla trollet.

Efter frukost och en degstund i soffan blev det promenad, jätteskönt!











Tack för att du finns i mitt liv, älskar dig av hela mitt hjärta. Min bästa vän :)

27 februari

Igårkväll bjöd jag över Dilshad till en liten mindre förfest hos mig, bara vi två. Vi drack lite smått och lyssnade på olika låtar, drömde oss bort till Greklands öar. Sen överraskade jag honom med en latinnight på Banco de la musica, i Malmö. Det skulle vara latinmusik i olika former, ex salsa, bachata, merengue med mera. Vi tog varsin drink, jag fick en superfin med smak av ananas i ett stort glas. Vi var där redan vid tio och fram till cirka tolv så var det mest riktiga danser, vi dansade lite merengue och sen lite på vårt eget vis, han kan ju inte salsa, men jag tänkte att vi ändå skulle få roligt!!

Efter tolv kom mer och mer folk och DJ:n började spela mer latin-disco som man kan dansa fritt till. Jag tyckte det var så sjukt roligt, skitbra stämning, alla var helt glada och dansade på som de ville. Väldigt varierad ålder också och alla var lika glada. Verkligen en perfekt utekväll. Sen var där sambadansöser som dansade två gånger under natten. Vi såg dock inte så mycket för det var så mycket folk, men det bidrog till en ännu bättre stämning. Anledningen att jag tog min pojkvän till ett salsa ställe fast han inte kan dansa salsa (än) var dels för att jag absolut inte kom på något vi kunde göra och dels för att jag vet att vem som helst kan ha kul där, ingen bryr sig hur man dansar. Såå jag hoppas han hade kul som han sa!

Klockan två åkte vi hem och han sov hos mig.



Min outfit + svarta strumpbyxor när vi begav oss!






Fem sådanahär tjejer var det. De hade dock mindre på sig än jag trodde. Jag trodde det brukade hänga lite fransar för rumpan, men dessa tjejer hade bara glittriga string!!

Helt underbart rolig natt. MIA - du hade gillat det stället. Du borde gå dit :)



Lillan äter banan

Marsvin ska inte gilla banan har jag hört.... men Lillan äter allt.


Vill ni ha?

Jag sorterade ut vissa plagg som jag i stort sett nästan aldrig burit. Jag gillade dem när jag köpte dem, men gillar de inte längre, eller så passar de inte. Tänkte sätta ut de här i bloggen och den som vill ha kan få! Det är som sagt plagg som jag använt ett mycket fåtal gånger.


Tajt, tunn kjol som jag köpte till studenten. Storlek S.


Turkos tubtopp storlek 36.


Rött (bilden ger inte den rätta röda färgen) och svart linne från MQ. Storlek S.


Tajt knallgul top (fel färg med kameran), aldrig använd, storlek S.


Tajt randig tröja från h&m, storlek XS (mer som en S).

Säg till om ni vill ha något av plaggen, annars skänker jag dem till Afrika :)



Klädstäd

Jag skämms över hur mycket kläder jag har! Man blir helt förundrad över att man kan vilja köpa nytt när man har så mycket. Men de flesta kläderna är såhär "jaa, den kan jag nog ha nån dag" , vilket gör att jag vill shoppa. Men just nu skämms jag över att vilja shoppa, hoppas det håller i sig :p

Vet knappt om jag vågar skriva ut här hur mycket det fanns i garderoben.. Men bjuder på mig själv ;)
Jag hade 39 linnen. 31 tröjor (inräknat långärmade, tunna, tjocka och koftor). 14 kjolar. De kategorierna hade jag mest i. Linnena och kjolarna förklaras av att jag är komplett galen i linnen och kjolar slänger jag i princip aldrig för man använder ju kjol så få dagar om året. Tröjorna kan förklaras...... med att jag köper "okejtröjor". Tröjor som är väldigt vardagliga och sedan slänger jag inte dem just för att de aldrig går ur mode.. Men jag är inte så värst förtjust i att använda dem just för att de är så tråkiga. Ja haha, hujedamej. Jag har 6 stycken gråa tröjor. Helt vanliga gråa tröjor. Fan vad nödvändigt.

Slängde dock vissa okejtröjor. Sen hittade jag sådana pärlor som jag verkligen gillar, men inte använt på länge. Här kommer mina garderobspärlor:




Älskar denna kjol som jag heller aldrig använt. Ska använda i sommar :)


Dessa jeansshorts från London är så himla snygga!


Denna blus är så härligt vårig! Färgerna är grön och blå, lite dålig bild.


Vädring!

Tjejigt/killigt

Funderar över det här med tjejigt - killigt eller kvinligt - manligt. Anser ni att detta finns? För en del är det väldigt känsligt att nämna något om detta. Jag tycker att det finns kvinligt och manligt, men jag tror inte det är biologiskt, utan skapat av samhället. Men vem vet? Jag älskade dockor och barbie när jag var liten, vet dock inte om det var bara för att jag blivit intutad i det av omgivningen. Min brorsa älskade actionman, leksaks"gubbar" och bilar.. Men vi lekte tillsammans med barbie och bilar ibland.

Jag tycker det är härligt att det finns skillnader, eftersom det är män och kvinnor som dras till varann och då tror jag att det är bra om de kompletterar varann med det som anses kvinligt och det som anses manligt. Jag är en riktigt tjejig tjej. Jag gillar inte action och farliga äventyr eller någon "killig" sak alls. Men enligt andra kanske jag inte alls är så tjejig. Det är nog ändå personligt vad som är killigt och tjejigt, manligt och kvinligt.. Men jag tycker i alla fall att man får vara precis så killig eller tjejig som man själv vill och att det bara är härligt med skillnader, för det är det manliga som attraherar mig :)

Rolig spelkväll

Igår eftermiddags gick jag tre kilometer, samt tränade lite muskler och solade - kände mig som ny sen. Önskar jag kunde träna lite oftare. Ska se till att träna på måndag igen!

Klockan sju var det dags för spelkväll och jag hade tagit fram en hög med spel, blandat fun light tropical och hällt upp lite chips och nötter i skålar. Det var Elmi, Carro, Linn, Jag och Dilshad. Vi började med "med andra ord" och hade så roligt!! Sedan följde "brainstorm", "sant eller falskt" och sedan blev det trolleri och lite kortspel. Kvällen var verkligen precis så jag ville att spelkvällen skulle bli - riktigt rolig med massa skratt. Det hoppas jag blir av fler gånger.

Idag har jag bland annat tänkt att sortera min garderob.. Mina kläder hänger så tätt att det luktar lite instängt, så hade tänkt lägga ner kläder jag inte använder i en kasse i källaren.. Jag vill nämligen inte skänka bort dem, men kan ju ha de i källaren tills jag vill använda de igen. Man brukar ju ha perioder när man gillar olika sorters kläder. Sen blir det plugg och lite förberedelser för Dilshads födelsedag som är imorgon!

Distance


31 mil är det mellan mig och min vän. Det ligger väldigt långt upp. Jag tycker Karskrona ligger långt upp och titta avståndet.

Det är krångligt när vi inte fick en chans att säga hejdå innan hon flyttade på grund av ett bråk och sen när man ska börja på nytt och ta upp en vänskap som betydde så finns det ett sånt avstånd. Vi får nöja oss med långa mail och förhoppningsvis kan jag besöka henne senare i vår.. Kan bara hålla tummarna att hon bestämmer sig för att flytta till Malmö, men det känns så avlägset. Lägenheter är inte det lättaste att hitta.


Merengue

Jag försöker lära Dilshad merengue, därför att det är lättare än salsa. Åh, så sexig dans och framförallt rolig!
Kan dansa merengue, salsa och bachata, lite ringrostig på den sistnämnda..




Beauty with Mary Kay

Plugget igår gick superbra, vi tänkte verkligen i samma banor, vilket underlättar väldigt mycket. Kunde dessutom prata fritt med varann som om vi arbetat tillsammans förr, fast vi knappt känner varann. Ska fortsätta ensam idag.

På kvällen sen var det ju en liten skönhetskväll hos Malin. Vi testade ansikts scrub, moisturizer, serum med vitaminer och ögongelé samt en ögonsalva som stramar upp rynkor. Dessutom testade vi scrub och salva för händerna som gjorde de otroligt mjuka. Och sminkborttagning testade vi först. Det kändes väldigt skönt i huden, som att man var en ny människa. Dock köpte jag inget, det var verkligen inte min priskategori. En sak kostade runt 300 kronor. Så länge jag är snygg kommer jag inte lägga en förmögenhet på skönhetsprodukter. Oftast finns det ju bra grejjer för mindre pengar, ex på apoteket eller oriflame, funkar nog lika bra. Men de säger ju att det är nu man ska ta hand om sin hud för det är nu som bestämmer hur den kommer att se ut senare i livet.. Men man tar nog hand om den lika bra med apotekets produkter.

Hon tjejen som var där och presenterade var väldigt snygg och såg fräsch ut, snygg kropp och fint hår - allt liksom. Sen satt vi och pratade lite fritt och då kom det fram att hon haft anorexia i mer än tio år. Nu var hon så frisk hon kunde bli, men hon led av det från hon var 13, ja fram tills i min ålder borde det bli då. Då tänker jag på hennes ungdom som är som bortblåst. Hon kan aldrig få igen den tiden i nian eller när man börjar på gymnasiet, eller när man närmar sig studenten och känner sig så vuxen.. Hon kan liksom aldrig få allt det som många andra har upplevt, med kärlek, vänner, skvaller, utekvällar, resor och så vidare. För hon låg för det mesta inlagd på en klinik eller något sjukhus. Då ser man vad skönhet kan göra med en. En längtan efter att bli smal som går så fel så hela ens ungdom blir förstörd av anorexi och självskadelseproblem. Bakom den vackra fasaden fanns något väldigt olyckligt. Jag är så glad att jag klarat mig från den sjukdomen. Har aldrig någonsin tänkt på min vikt, förutom nu sedan nyligen (och det är verkligen inte hela världen, är bara rädd att gå upp mer i vikt!). För det har inte att göra med hur smal man är, man kan vara supersmal och alltid bry sig om vad man äter och vad andra tycker om ens kropp, skitjobbigt måste det vara! Visst hade jag andra komplex i tonåren, kanske de flesta har något som de tycker är jobbigt, men det är skillnad med vikt eftersom det är så kopplat till mat, som är basen för vårt liv. Vikt tänker man på hela tiden, när man ser sig i spegeln, när man äter, när man hör talas om mat, när ens umgänge vill äta något onyttigt osv. Andra komplex kommer nog ofta bara fram just i vissa tillfällen.

Jag har verkligen haft ett underbart liv! Det finns vissa saker som varit svåra men de är peace of cake om man tänker på hur vissa andra haft det. Trots jobbiga saker har jag alltid kunnat leva normalt, vilket är det viktigaste!

Pengarnas dag

Halleluja halleluja... Hör lite halleluja-sånger i hjärnan här... Money money money!

Igår kom familjen.. Som vanligt kom mamma och brorsan tidig, mamma gör ju alltid det. Fick sms klockan tre att de kom om 40 minuter (egentligen skule de komma vid fyra eller halv fem). Tjugo minuter senare kom de och plingade på min dörr. Men det gjorde ingenting! Vi snackade och umgicks, jag bjöd på fruktsallad som jag dukat fram fint till och sen en kopp kaffe efter det.. Mamma&pappa stannade och tittade på halv åtta hos mig men brorsan körde hem vid lite över sex.

Skitkul att träffa familjen, behövdes verkligen! Fick tulipaner, så fint! Hon är så snäll min mamma ♥

Idag blir en pluggeftermiddag med tjejen från klassen, förhoppningsvis blir vi klara så jag inte behöver tänka på det på min praktik nästa vecka. Sen ikväll ska jag till malin för lite skönhetsbehandling. Nån som kommer dit och presenterar produkter. Kan väl bli helt okej! Trevligt sällskap så då blir det nog roligt! Ska få träffa Malin&Maddes mammor, spännande.


Mina drickspengar sen i somras.. åh längtar till skattepengarna kommer. Hoppas jag får mycket !

Take care!

Vår på Lindex

Lindex har blivit en av mina favoritaffärer. Tyvärr är det oftast för dyrt för min plånbok, men tråna kan man ju...



Elräkning

Jag tycker en sak är ganska kul. Min senaste elräkning var på 228 kronor.  När man tittar på vad det är för kostnader ser det ut såhär... Jag har använt el för 43 kronor.
Sen tillkommer..
Abonnemangsavgift: 56:-
Årsavgift: 23:-
Kostnad för elöverföring: 34:-
Energiskatt: 24:-
Moms x 2: 44:-

Aja, i övermorgon ska jag betala alla mina räkningar som väntar.. Hyran, e-on, bredband, beställning, bokräkning.. I just want my money. Har just nu 300 kronor på kontot, ska bara handla tre saker idag sen tror jag jag KAAANSKE kan spara resten :)

Håller på att tvätta nu, plugga sen, göra fruktsallad, handla de där tre sakerna.. En ärendedag :)

Me and my twisted self

Middagen idag är inte lika god. Sönderkokt torsk med några halvtorra potatisar och lite smögensås. Kände att det kanske var dags för fisk. Jag gillar fisk ibland... men oftast äter jag det för nödvändighetens skull. Konstig jag e... Jag äter lax, torsk, makrill, tonfisk... men jag äter inte skaldjur och jag skulle inte äta bläckfisk eller val... Det känns mer som djur tycker jag. När jag ska äta en räka tänker jag att det är ett litet djur.. Och så dödar man så många på samma gång (vid en måltid). Val och bläckfisk känns ju bara fel för mig. Moralen i mig är inte logisk... Med andra ord äter jag fyra sorters djur... kan ju inte direkt säga att jag äter "fisk" om jag inte äter bläckfisk eller val? Egentligen skulle jag kunna sluta äta fisk faktiskt.. För det är ju ett uttömmande av haven som sker.. Men jag känner liksom inte dåligt samvete att äta fisk, av djurrättsskäl om jag säger så.. är också lätt när man blir bortbjuden, att människan i fråga kan bjuda på fisk till mig. Men vet inte, kan kanske sluta äta det...

Jaja, är glad att jag äter middag tidigt så jag kan fika ikväll! Har inte druckit kaffe på kvällen på väldigt länge och jag tycker det är så mysigt att dricka kaffe och titta på tv i soffan!! Vill nämligen inte dricka det för sent för då kan jag inte somna. Som min brorsa, när vi skulle köpa julklappar och jag frågar honom om vi ska fika... "Nej jag kan inte dricka kaffe nu för då somnar jag inte ikväll". Jag: "Men Henrik.... Klockan är tre....".

Imorgon kommer min familj, ska bli så himla underbart. Saknar de så mycket! Ska bjuda på fruktsallad och glass.. De kommer egentligen vid middagen men eftersom Henrik absolut inte kan äta vegetariskt så får jag bjuda dem på något annat än lagad mat. Fruktsallad - gott och nyttigt :D

Idag var jag med Carro och uträttade ett litet hemligt ärende *tihi* och sen fikade vi på mormors bageri. Jag tog en kaffe latte och hon en varm choklad. Hennes var ljummen och min var inte jättevarm den heller, så vi sa till och skulle få nya. När hon kom med dem så fick jag också en varm choklad.. Lite störigt, men ville inte säga till henne igen så drack den snällt :p Satt och snackade i mer än två timmar tror jag!! Trevligt var det.



Ett par örhängen och en svart kofta till, så såg jag ut idag :)

Wellbeeing

Jag har haft ont i magen några dagar så igår när jag varit i skolan handlade jag massa nyttigt. Tänkte att det som är fel med magen kanske blir bättre av fullkorn, grönsaker och frukt. Låter ju logiskt. Så jag handlade fullkornsbröd (riktigt!), müsli, broccoli (delar med marsvinen), äpplen, bananer, apelsiner, lite cashewnötter och provivadryck.

När jag kom hem gjorde jag en god och nyttig måltid. Inspirerad av en indisk rätt jag smakat någon gång. Basen är fryst hackad spenat, som du värmer i en gryta, sen stekte jag squash, paprika, nötter och broccoli och hällde i det i grytan med spenat. På med lite sambal oelek, typ en tesked och sen tomatpure och kryddor (salt, pepparmix, vitlökskrydda, chili). Sedan stekte jag några bitar haloumiost och blandade i och serverade med en fullkornsmacka. Både god och nyttig måltid. Känns bättre i magen nu också efter en stadig frukost.

Jag har inredningsproblem sen buren blev klar, den är så stor att inredningen verkligen får lida. Jag har ju kämpat med min inredning och nu ser det inte klokt ut tycker jag. Tråkigt, men inte så mycket att göra eftersom mina marsvins liv är viktigare än min inredning. Ska försöka göra något åt det. Ska börja med att dammsuga :p

Om någon timme sticker jag iväg till stan och träffar Carro :)

Rolig litteratur

För en gångs skull har jag råkat få litteratur som är rolig att läsa, hör på detta citat som handlar om kommunikation, om sändare och mottagare (två personer som samtalar):

Minimalt gensvar är att mottagaren lagrar informationen i huvudet och beslutar sig för att inte göra någonting åt den. En typ av maximal respons är att exempelvis bli förolämpad och slå sändaren på truten.

Rolig bok! Kulturgrammatik av Gillis Herlitz.

Pälsförbud

har skrivit i min blogg innan att Sveriges största djurrättsorganisation Djurens rätt håller på att få ihop 100 000 namnunderskrifter att lämna in till riksdagen - mot pälsfarmning. Flera länder har redan ett förbud och det är hög tid att Sverige också sätter upp ett förbud mot att göra päls av djur, att flå dem, tortera dem, hålla de i små burar. Om du är en sån som är allmänt likgiltig mot detta kanske du borde läsa och se film från Finland som kom i dagarna, hur det ser ut på deras pälsfarmer. Här är länk till det:
http://furstop.com/

Jag har själv inte tittat på den, då jag anser att jag redan är emot päls tillräckligt mycket. Ska dock läsa rapporten som man hittar på samma sida.

Hittils har bara närmare 23 000 människor skrivit på protestlistan och ni måste hålla med om att det finns fler i Sverige som är emot det! Skriv på här, gör en tjänst för djuren!!

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/forbjud-palsfarmning

15-20 rävar dör för EN kappa.
60-80 minkar dör för EN kappa.
Kan man sätta ett pris på deras liv?




en riktig bild från en finsk pälsfarm.
För att döda en räv trycks en metallpinne upp i analet och en i munnen, sen får den ett elektrisk stöt så den dör.

I Israel har det varit olagligt med farmer en tid, men nyligen blev det också olagligt att exportera, importera, innehava och sälja päls - vill inte vi vara ett lika gott föredöme i Sverige?


Djuren har alltså nätgolv vars hål är för stora för små valpar, som ramlar igenom med benen. Såhär lever dem. Vad krävs för att DU ska agera?

Skriv på - sätt länk på din facebook eller blogg - maila länk till kamrater. HJÄLP TILL.

Vallåsen

Idag var det en skön dag i backen! Man hade på sig så bra kläder att man inte frös, utan bara tyckte det var superhärligt väder. Jag kan säga såhär: jag trodde inte det skulle vara så svårt att köra skidor, men samtidigt trodde jag inte jag skulle klara det så bra som jag gjorde!! Lärde mig köra på en liten backe som knappt lutade vad man såg, men oj vad den lutade när man var nybörjare på ett par skidor. Sedan gav jag mig på en större backe, vilket jag nog inte skulle gjort, men nu i efterhand var det ändå roligt att jag vågade testa, trots att jag sedan gick ner halva backen för jag blev pissrädd och trodde jag skulle köra in i dikena och träden och folken så fort jag försökte köra. Slutade med att jag ramlade med flit av rädslan att det gick för fort. Så det var väl inte så värst kul att gå ner till fots i ett par klumpiga pjäxor, men att åka den höga liften var en upplevelse och jag är ändå stolt över mig själv att jag testade idag, som den mespropp jag är.






Jag står alltså stilla här, inte åker med stavarna så. eller ja, det gjorde jag kanske det med.

Buren

Är nu helt klara med buren. Jag och Dilshad har hjälpts åt. Jag kom med grundidéerna och han såg till hur man skulle genomföra det, då han är skicklig på bygg. Så med hjälp av en pallkrage, galler och en träplanka från hans jobb, samt en träskiva från Hornbach byggde vi den fina buren. Vissa svåra bitar gjorde han, men jag hjälpte till med att skruva och snickra. Det var roligt att göra en egen bur, men jag kan säga att det hade inte varit lika kul utan Dilshads kunskap!


Svart botten och lite lila färg på balkongräcket. Ja, för det är en slags balkong där uppe, den är alltså upphöjd från bottenvåningen. Ni ser huset Fia sitter på, undervåningen är ungefär ett marsvinshus högt :)

Den har sammanlagt kostat ca 400 kronor att bygga inklusive färg och spik och sånt smått. För den summan finns knappt en bur att köpa i djuraffärer. Om jag skulle köpt en bur i denna storlek skulle jag få betala mer än 1500. Dessutom finns det inte ens stora burar, de tror väl marsvin och kaniner gillar att sitta ihoptryckt.


Önskar att Shelly också fick denna fina bur ♥

Strömavbrott

För att ta dessa kommande inlägg i kronologisk ordning måste jag börja berätta om gårkvällen. Jag satt själv och kollade på tv tills typ tio någon gång. Kollade på melodifestivalen, hejjade på Darin :) Längesen man såg/hörde honom. Väldigt fin låt. Sen kom Dilshad, för jag blev så sällskapssjuk att jag hävde bojkotten. Med andra ord, enligt hans version.. han hade tid med mig då. Men nu tar vi det enligt min version, right?

Klockan kvart i tolv blev det strömavbrott. Gud vad häftigt! jag har väldigt sällan upplevt det. Den delen av byn där jag växt upp har alltid el, delen där kusinerna och mormor&morfar bor får ofta avbrott när det är blåst osv. Så jag har aldrig upplevt det direkt. Satt och tittade på tv med tända ljus, allt slocknade men som tur var var ju rummet upplyst av ljusen redan. Dilshad sa till mig att komma ut på balkongen direkt och så såg man hela området här helt svart, inga gatlyktor och man såg svarta fönster överallt där en ficklampa efter en annan tändes, samt några stearinljus i några fönster. Roligt att se!

Men nu bevisade det verkligen att himlen är sjukt ljus här, på grund av att vi ligger så nära Malmö. Egentligen borde det blivit bäcksvart, men hela himlen var typ ljusgul fast klockan var nära midnatt. Vet inte om det är belysningen från Malmö eller avgaserna under dagen som gör att himlen här i Arlöv aldrig blir helt svart. Försökte fånga det på bild:


Lamporna där borta är Malmö



Mörkt! vet inte om ljusprickarna är folk med ficklampor :p

If I were a boy..

Idag har jag känt mig lite killig! Har målat buren, dock hände en liten incident.. Jag visste nämligen inte att man skulle blanda färgen utan målade med det tunna som är överst i burken haha. Sen när jag skulle stryka andra gången märkte jag att det var jäkligt tjockt undertill i burken så då förstod jag att jag skulle blanda :p Har även skruvat... Sen spelade jag Bomberman..


Bomberman.

Nu verkar buren se fin ut och de ska förhoppningsvis kunna flytta in idag! Tar givetvis bild!

Blir ingen spelkväll för jag har en pojkvän som inte kan bestämma sig och vädret har man ju hört ska bli kasst, den ena kör från Hörby så vi får ta det en annan kväll. Jag ska låsa mig inne här, bojkotta Dilshad och gotta mig med chokladbollarna jag gjorde igår. HA!

Tjejmiddag&söta kaniner

Var hos Irena klockan sju med en bukett tulipaner och spännande förväntningar. Det var många tjejer där, 14 stycken! Det blev väldigt trevligt snack med tjejerna vid bordet, om allt mellan himmel och jord. Kul att träffa Sanja, hann dock inte snacka så mycket med Irena, men vi kommer förhoppningsvis att ses snart. Väldigt kul idé att bjuda in typ alla tjejer man känner.. om man har plats det vill säga, och det har hon :) Till middag blev det wok som preciis räckte till alla.. Det måste verkligen vara svårt att veta hur mycket man ska laga. Man vill ju inte tvingas att äta det i tre dagar sen (...Mia...). Men tur att det räckte laget runt. Efterrätt marängswiss - gott gott. Väldigt god mat och hon var så omtänksam att hon lagt köttet i en skål bredvid woken så jag kunde äta det (och eventuellt någon annan som inte åt kyckling). Supertrevlig kväll iaf :D Fick skjuts dit och hem av honey, så snäll han är.

Nu ska jag sova, ska bli så skönt så skönt!

Måste bara avsluta med att säga att de tydligen ska skjuta kaniner här runt området där jag bor. Här är väldigt mycket kaniner.. Och nu säger de att de ska skjuta dem för att de äter på träden. Kan det bli mer mänskligt? Vi måste ju rädda träden, skjut kaninerna. Det är ju otroligt logiskt, inte sant? Lika logiskt som allt annat hittepå människor i allmänhet har för sig. Stackars kaniner... Ge dem mat istället kanske. Vad stör de? Det är ju bara gulligt att se dem skutta omkring här och gör att det ser ut som ett litet paradis, hemtrevligt, personligt, kärleksfullt. Men tydligen ser inte alla världen så som jag gör.. En del ser den väldigt krasst... skjut - döda - tortera - allt för människans skull..


Excorcisten

Jag har alltid varit skitans rädd för exorcisten-flickan. Då menar jag verkligen sjukt rädd, får hjärtklappning när jag ser henne. På sistone har hon fan lyckats dyka upp överallt känner jag. Först och främst har de börjat med reklam för filmen på Tv4film. Så nu vågar jag knappt slå över till den kanalen för vi alla vet ju hur glada de är för att visa samma film 130 gånger innan de slutar med den. Eventuellt alltså. Kanske kör de den 130 gånger till. Så när jag fick tv-tidning av Malin gick jag igenom alla dagar på tv4film för att se om hon fanns på bild, så jag kunde klippa ut henne så jag inte skulle få en hjärtattack i ett oförberett tillfälle. Fanns ingen bild. Men jag fick en kall rysning i ett oförberett tillfälle, de hade nämligen bild på henne på en annan kanals programlista.

Och så en dag såg Dilshad en parodi på filmen på tv. Filmen är ju gammal, varför förföljer den mig? Hon är den jag är mest rädd för av alla äckliga, skrämmande ting.

En varm kopp kaffe

Sitter och studerar kulturbegrepp. Känner för att sätta på en kopp kaffe nu. Andra planer idag är måla buren och göra chokladbollar innan jag ska iväg till Irena. Jag ska nämligen ha en mindre spelkväll här imorgon så då ska jag bjuda på chokladbollar tänkte jag. Mamma&pappa ska också komma hit :) Imorgon alltså. Men nu: sätta på kaffe.


Hansakompaniet med Madu, sommar 2008. Jag är en riktig fikabrud.

Bus med kidsen

Här sitter jag halv nio och har precis ätit lite makaroner med quorn"kött"bullar. Ingen större hit, men behövde något som gick fort! Idag vaknade jag av att min kära pojkvän höll på att göra frukost och jag ser honom bära Lillan!! B-Ä-R-A. Han hade gjort frukost till dem och satt fram leksaker. Och tro mig - han bär aldrig dem! Han ville nog vara extra snäll idag. Vi hann snickra lite på buren och spela spel, samt smaka vårt nyinköpta lakritsté. Det var faktiskt ganska gott.. Lite svårt bara om man ska ha socker i eller ej.

Vid halv två så slet jag mig från min älskling för att träna, kan ni tänka er? Jag behövde verkligen träna. Tycker magen växer mer och mer.. Hmm. Jag gick tre kilometer, tränade magen och lår/rumpa och sen tränade jag tio minuter på en såndär annan maskin som är sjukt jobbig!! Efter träning och skön dusch begav jag mig till BIV. Volontärverksamhet idag på torsdagar ju. Det var inte så roligt idag, för det var fär mycket stim och störande. Vänligt stim kan vara kul men det är ju det här barnet som är väldigt störande, som inte kan leka ordentligt och inte kommunicera ordentligt utan att vara kaxig eller störa andra, försöka mucka osv. Det funkar inte bra då med de andra barnen, de blir störda och till slut leker ingen. Vi försöker nämligen organisera lek av olika slag eftersom det annars lätt kan gå över till bråk och skador om vi låter de stimma runt som de vill. Det är svårt för oss att hålla koll också och saker kan gå isönder. Försökte hela havet stormar, "kom mina små kycklingar", en klapplek vi lekt innan - inget fungerade. Till slut satte vi oss och ritade med några barn, jag spelade spel med tre stycken barn och så lät vi resten stimma. Pallade inte säga till när ingen lyssnar. Aja, det ska bli bättring på den fronten, alltså vi ska lite samtal så vi ska försöka undvika detta bråk/stim.

Nu ska jag sätta mig i pyamasbyxor och titta på tv. Imorgon ska dagen tillbringas med Dilshad igen - surprise. Tjejmiddag på kvällen hos Irena :D Ska förmodligen inte ta med kameran, men ni får nog någon outfitsbild :)

Älskling sick - me glad!

Igår vet jag inte om jag sa det, men fick en chock för någon öppnade min dörr klockan ett på dagen. Det var Dilshad som hade gått hem ifrån jobbet för han kände sig krasslig i magen. Så fick sällskap på eftermiddagen! Självklart hade jag underbart hemma hos Malin&Madde också. Vi bakade scones, snackade om ditten&datten, såg på dokumentär och smed planer :p Lika roligt som alltid med andra ord!

Min kära pojkvän var hemma från jobbet idag med för han var fortfarande inte på topp i magen och eftersom han har ett energikrävande jobb så måste han vara på topp. Jag bjöd på havregryndgröt till frukost, för DET är bra för magen!! Sen åkte vi till stan en runda och promenerade lite och jag köpte färg till mina tavlor som jag ska måla, spännande va? Vi har haft en helt underbar dag tillsammans, helt utan pussar för han ville inte smitta mig om han nu hade något, men fick en massa fina ord och luftpussar. Så löjligt nykära är vi!! Men såklart vill jag inte att min älskling ska vara sjuk eller må dåligt förstås, men det fattar ni förhoppningsvis själva.

Mina marsvin, eller rättare sagt Lillan, bråkar. Hon är en elaking. Hon håller på att springa och jaga Fia och bita av tussar av hår från hennes bakdel. Stackars Fia skriker och springer.. Så de fick vara i varsitt rum när de var ute och nu har jag fixat en tillfällig "bur" som Fia får vara i. Hade en träram som vi eventuellt skulle använda att bygga bur av, så jag satte den på några mattor och en handduk så är hon där i och har ett hus och hö och filt. Ändå piper Lillan och vill inte vara ensam.. Vet inte varför hon blir sådär ibland..

Såhär såg det ut i fredags.. ♥



Ps. Madusha - hade gärna velat ha dig som sällskap också :) Kan du skriva till mig på facebook, verkar som du tagit bort den du skrev från innan! DS

Internet tillbaka!

Idag fick jag tillbaka mitt internet, fick en ny dosa så att säga. Toppen :D

Först och främst var vi ju ute i lördags, det var ingen hit alls. Får väl ta igen det snart. Igår blev Lillan lite sjuk, blev dödsorolig. Men jag fick ta till mina erfarenheter och masserade hennes lilla mage och hörde det kurra och bubbla där inne. Hon hade så ont i den och den var väldigt svullen. Men min massage hjälpte och nu är hon tillbaka till sitt hånga jag igen, precis som vi vill ha henne! Så det blev ingen skola givetvis, ville ju vara hemma och titta till henne. Dilshad kom och jag lagade god mat till oss. Min minestronesoppa som är så jävla god, köpt nybakat bröd till det och sen pannkakor (de orkade vi knappt).

Nu är klockan tolv och jag har hunnit städa lite, tvätta och hämta mitt internet såklart. Ska till Malin&Madde senare idag, har inte träffat Malin på två veckor och Madde på 6 veckor! Gosh! Ska bli så kul att se dem.

Behöver besöka stan imorgon men har absolut ingen som kan följa med, gud så tråkigt att behöva gå där själv! Buhuu. Nu ska jag äta någon kaka, är sugen på det :D


festis ikväll

Måste blogga lite snabbt bara!! idag fikade jag med madu.. Det var hon jag talade om innan... det kändes väldigt konstigt att träffa henne men ändå väldigt skönt samtidigt... Ikväll blev festen inställd men jag och linn ska ändå ut och partejja på Grand. Vi ska ha min farbror och hans fru och min låtsaskusin på middag så Linn ska komma hit sen, blir väl lite filmkväll med lite gott. inte världens bästa förfest men det bästa vi kunde göra ;)

Ha det fint, hörs imorgon!!

Viktig dag

Jag kan bara skratta åt mig själv. Eftersom jag måste se ut som en väldigt väldigt korkad människa tog jag bort inlägget om siffrorna på facebook. Jag blev sifferblind helt enkelt. Väldigt sifferblind.

Idag träffade jag Peet&George en väldigt liten stund, cirka en timme. Hann med en snabbfika i alla fall och ska partejja med dem på lördag. Blev även eventuellt inbjuden till deras brors bröllop i juni, wiho, roligt. Såklart får min  kavaljer följa med. Han är så söt (Dilshad alltså), han har suttit hemma i min tomma lägenhet ikväll och pluggat och skrev ett sms som löd: Juste... drack upp din saft.. den går ut på lördag.. hihi kyss. Isn't he adorable??

Och sen träffade jag en väldigt viktig person i eftermiddags och det var helt otroligt :D Kan ju liksväl avslöja att det var min pojkväns syster som jag av vissa skäl, som några av er vet, inte har träffat förr. Det var helt underbart roligt och vi skrattade och snackade på som om det vore det mest naturliga i världen. Det kändes verkligen för mig som att hon var mer än bara en vän så att säga... hon är ändå min älskade pojkväns syster och för mig är familjen så himla viktig.. Så det var något väldigt stort som hände idag :)

Imorgon ska jag ha en heldag med mor på stan, göttans. Och imorgonkväll är paxad för familjen, blir väl myskväll. Ska komma ihåg att besöka den nya godisaffären i Krisitianstad imorgon då, har hört att där finns massa godis! Nu är jag trött och vill bara sova men har lovat att hämta brorsan..

Våldtäkten och mordförsöket i K-stad

Även ni som inte bor i Kristianstad har säkert hört talas om den 19-åriga tjej som i höstas blev grovt misshandlad och nästan dog på ett fält utanför Näsby i Kristianstad och hennes ex var han som gjorde detta. Ville upplysa att det twittras från rättegången idag, de skriver vad som händer hela tiden.

LÄNK: http://twitter.com/kbladet

Nu håller vi alla våra tummar tillsammans att denna människa får ett straff som är det hårdaste möjliga. Jag hoppas på sluten psykiatrisk vård, för om han får fängelse kanske han kommer ut innan han är trettio och hinner då skaffa sig fler flickvänner... och vem vet hur det kommer gå för dem. Vi vill inte att någon kvinna ska kunna råka ut för honom igen. Hemska människa.

Kaboom

Känns som allt kommit på en gång, som att det bara händer och jag vill stanna upp och titta på mitt liv och säga "vad är det som sker här?". Igår fick jag ett mail från en gammal vän som skrev förlåt för allt hon gjort.. Det var nästan ett år sen, eller i maj eller april 2009 var det som vi blev ovänner... Och det har tagit mig lång tid att komma över hur allt slutade och det har funnits massa frågetecken i mitt huvud eftersom jag inte fick tillräckliga svar till varför hon gjorde som hon gjorde mot mig.. Jag blev otroligt chockad när jag läste hennes mail... Jag väntade på hennes mail väldigt länge men slutade att vänta för några månader sen, tog bort hennes nummer och försökte fokusera framåt.. Det kom nya vänner och det förflutna var bakom mig. Jag hade aldrig väntat mig att hon skulle höra av sig, inte nu, efter så lång tid... Men jag svarade direkt, ville ha svar på frågorna jag haft inom mig, som till stor del påverkat mig att inte kunna komma över det.. För det är svårt att komma över och glömma när man inte vet varför det slutade, vad man gjorde fel, vad som egentligen hände..

Men hon skrev ett långt svar och berättade allt.. Jag frågade mer och hon förklarade mer.. Som om det inte var nog att smälta sa hon nu idag att hon är här i Kristianstad i helgen och vill träffa mig om jag vill. Ja jag vill. Jag behöver inte ta tid att tänka, för jag handlar med mitt hjärta... Och mitt hjärta tänker att jag inte vet när hon kommer hit nästa gång och att det är lika bra att prata nu... Jag kan förlåta och lyssna, när någon visar ansträngning för mig och när någon öppnar sig själv och tar steget.. Även om jag blivit sviken och varit ledsen så är jag inte den som inte kan lyssna och försöka förstå.. Kanske är jag en idiot, men jag vill lyssna på mitt hjärta och låta det följa mig, det är det som känns rätt.

Så idag ska jag in till stan och träffa vänner.. Och vänta på hennes samtal och då får vi se om vi kommer att träffas i helgen. Visst är jag rädd att bli sårad, men så sårad jag var kan jag inte bli igen. Om vi träffas så kommer ni kanske få veta vem jag pratar om...

En dag med gamla vänner

Dagen började med att jag och mamma satt på en hemsida där man kan sminka sig själv och testa olika frisyrer online. Testade massa frisyrer på henne och skrattade! Hittade några som såg superfina ut så hon kanske tar med sig de bilderna till frisören nästa gång. Sen vid lunch kom Linn. Fikade och pratade hemma hos mig, sen åkte vi med mamma och tittade på begagnat porslin på två ställen här i närheten. Först var vi på ett dyrt ställe med saker med mer antikvärde och sen åkte vi till returhuset där det var extremt billigt men väldigt lite saker! Sist jag var där var stället överfullt med grejjer - väskor, elektronik, porslin, spel, leksaker, kläder, prydnadssaker. Synd att det var så utgallrat idag. De säljer det mesta i porslinsväg för under 20 spänn. Vissa saker var fina, men jag överväger ändå en del innan jag köper något för det måste passa ihop med det jag har.. Har inte så värst mycket plats att inte ha det framme om man säger så.

När vi kom tillbaka hem till mig spelade vi När och fjärran. Jag hade himla tur idag faktiskt, kändes som någon annan tagit över min hjärna och kunde alla svar *höhö*. Vann alltså stort med andra ord.

Ikväll tillbringade jag min tid hos min gamla bästis som jag inte träffat på två år. Vi växte ifrån varann i högstadiet och därför har vi inte umgåtts. Men ikväll var det jättetrevligt. Var hemma hos henne och hennes kille och deras alla djur. Fiskar, en spindel, två miniödlor, en stor leguan, en hund och sex chinchillor, varav två bebisar. Skitkul att sitta inne hos chinchillorna när hon släppte ut dem. En liten bebis satt i min famn.. de väger ingenting! Alltså även de vuxna är superlätta fast de är relativt stora. Superbusiga och gulliga. Hennes hund var också söt, inte alls stimmig så jag var inte ett dugg rädd, vilket var skönt. Nej, nu pratar jag bara om djuren... Skärpning! Det var roligt att träffa henne och höra om hur hennes liv är nu och se bilder från en resa de gjorde och höra massa annat intressant :)

Nu ska jag snart sova, imorgon väntar nya äventyr :)

Rugby och ödlan Lars.


Emelie med en chinchilla. Bilderna snodde jag från hennes facebook.

Design

Som ni vet har jag sån jädra idétorka när det kommer till design och svårt när jag inte har photoshop, så nu tävlar jag om att vinna en design från en tjej vid namn Adelinez. Tävligen genomförs av min favorit skvallerblogg Hotgossips. Håll tummarna för att jag vinner och kanske kan få en design som speglar min blogg.. Men vetetusan hur den skulle se ut!!

Landat i byn

Ja, så var den första kvällen här hemma hos familjen avnjuten. Först blev det pizza från favoritpizzerian, men det smakade liksom inte gott idag. Kanske var det osten, men ingen av oss tyckte det var speciellt goda pizzor. Sen blev det deras dagliga kvällsritual - Halv åtta hos mig och vi satt och skrattade åt Helge Skogs kommentarer. Han som de var hemma hos idag, Salem Al Fakirs pappa, verkade ju vara hur jäkla skön som helst. Underbar!! Gjorde äppelpaj till dessert fast han aldrig gjort det innan och hade inget recept, men han anade bara hur man skulle göra, väldigt annorlunda! Men han lyckades!! Sen bjöd han på baklava och sa att de fick ta med sig några hem, ingen har gjort det innan i programmet. Helgó man.

Sen blev det titt på lite andra program, som Mammas lilla skönhetsdrottning och The secret millionaire. Känns underbart att vara hemma. Imorgon startas dagen med en god frukost (har nämligen varit utan ordentligt pålägg några dagar hemma nu för att jag ändå skulle hit..), Kristianstadsbladet och mammas sällskap, hon ska jobba hemma imorgon. Sen ska jag träffa Linnsi och sen min gamla barndomsbästis. Hon har chinchillor :)

Ha det underbart mina läsare :)





Shoes

Jag tycker verkligen att det vi tjejer ska sätta på fötterna i vår och sommar är färgglada skor. Man får liksom passa på när det är inne! Här kommer några skor som jag gillar.






Bye sålänge

Tog mig en sovmorgon idag.. Är allmänt seg. Måste göra lite ärenden till på internet innan jag kan gå ifrån datorn. Sen ska jag gå ner till telenor och lämna mitt modem, för det är isönder.. Mitt internet strular. Är lite nervös inför hur länge jag kommer vara av med det.

Får se hur det går. Sen kommer mammi och jag ska hem och ha mycket roliga dagar :) Kommer såklart blogga där hemma, de har rauter så datan ska med och jag kan surfa där :)

Vi hörs!

Furr&meat

Såg något till på nyheterna igår.. Nämligen ett stort pälshandelsmöte i Danmark igår. De visade bilder från något lager och där var massa massa döda minkar som låg ovanpå varann. Det var otroligt många. Är inte deras liv värt något alls?

och så den där Vittskövlebon som skulle svara vad hans åsikt är med tanke på djurrättsaktivister som tycker det är omoraliskt...
Nej men päls är naturligt, det har vi använt sedan stenåldern.

Om det är det enda argumentet för päls (vilket det troligen är) så är det ju helt obota korkat. På stenåldern fanns inget alternativ för att hålla sig varma, det har vi idag och då är det ju bara helt idiotiskt att döda för att få något som vi kan få i mängder och mängder utan att döda. Vissa dödar bara för att det är kul.

och sen rapportern uttryckte sig också klumpigt. Det är långt ifrån bara djurrättsaktivister som tycker det är omoraliskt. Varför sa hon inte djurvänner?? Hur många djurvänner är egentligen aktivister? Djurrättskämpar eller djurrättssympatisörer hade hon också kunnat säga. Men hon har väl nyss köpt någon fin päls som hänger i hennes garderob hon med.

Jag blir så trött på alla idioter, hur svårt ska det vara att inse något så ENKELT som att alla har rätt till ett liv? Det är ren och skär ondska att döda för nöje.

Men å andra sidan finns det inte någon större skillnad mellan att bära päls och äta kött. I båda fallen utnyttjas djuren, lever ett kort liv, och dödas för nöjes skull. Inte sant? Det finns ju inget nödvändigt med att äta kött med tanke på all sojaproduktion som finns i världen så jag skulle nog vilja säga att man inte ska kasta sten om man sitter i glashus. Men jag sitter i tegelhus så jag kastar sten.

See ya.

Anpassning

Det var diskussioner igår om det som hade inträffat på en trafikskola, dit en man blivit skickad av arbetsförmedlingen. Han hade då vägrat ta i hand med chefen, som var en kvinna för att hans religion inte tillåter honom att ta ogifta kvinnor i hand. Chefen hade i sin tur inte anställt honom och han hade stämt företaget, varpå han hade vunnit och fått cirka 50 000 i ersättning.

Rätt eller fel?

Jag säger såhär:
Om du kommer till ett land och vägrar anpassa dig kan du ALDRIG få för dig att andra ska anpassa sig efter dig.

Tanken är absurd.


Kvartsfart my as.

Om ni inte redan vet det så anmälde jag mig till en distanskurs som hette Interkulturell pedagogik och skulle vara 25%, alltså inte halvtid utan kvartstid! På programmet jag går har det varit helfart och på samtalsmetodiken i höstas var det halvfart och där hade vi en uppgift varannan vecka. På denna kurs som jag nu anmälde mig till har vi en månad på oss att göra 4 uppgifter! Det blir alltså en uppgift i veckan varav den ena innebär att vi ska läsa en hel bok och sedan skriva några sidor om den, den andra uppgiften innebar att vi skulle skriva om fyra olika begrepp, 1-2 sidor om varje.

Det är ju helt absurt att det ska vara en kvartstidskurs. Eftersom jag aldrig livet kommer att göra så mycket samtidigt som jag har en annan kurs och dessutom snart ska praktisera så mailade jag nu läraren och frågar hur man gör för att avsluta kursen. Hoppa av med andra ord. Det dumma är att jag betalat in kåravgiften på 220 spänn redan och beställt alla böcker. Ska se om man kan få tillbaka kåravgiften...

Som det kan gå...

Skitungar

Jag höll på att fixa soporna och ta ihop alla sopor som skulle ut, och såhär går det när man lämnar en dörr öppen någon minut..



Eddy Grant

Feel good music! Man vill bara dansa :D
Har hittat en ny radiokanal som jag blivit kär i - guldkanalen 102,6 Malmö. Skitbra gammal musik.






Kalaset

Igår kom familjen och mormor till mig en halvtimme innan de egentligen skulle komma. Haha men jag blir inte förvånad, för när mamma är med så blir det så :) Hon är en tidspesimist - d.v.s. hon kommer alltid för tidigt för hon litar helt enkelt inte på tiden kan man säga. Hon tror aldrig att hon ska hinna :) Och hennes dotter är en tidsoptimist. Det är nog det som gjort mamman till en tidspesimist.

Aja, blev lite bråttom där, men som tur var hade jag redan fixat mig för jag skulle ju ta outfitsbilder till er. Min kusins lägenhet var otroligt mysig. Blev avundsjuk faktiskt över deras fina inredning. Det är något i mitt vardagsrum som inte stämmer men jag kan liksom inte sätta fingret på det. Men deras inredning var otroligt vacker med gammaldagsmöbler och fina ljus och fina färgkombinationer. Maten var otroligt god den med. Jag fick exakt samma gryta som de andra fast min var vegetarisk, alltså med quorn istället för kyckling. Kul när någon gör så, oftast får jag totalt annorlunda mat men kul att de ansträngt sig!

Det råkade bli så att hela min familj satt på ett ställe, det fanns nämligen tre olika bord. Men oj, fan vad sociala vi är. Jag tycker det ska bli så underbart att komma hem till familjen nu. Ska vara där från imorgon till söndag. Ska bli underbart att äta middag med dem, att spela spel, att titta på Halv åtta hos mig tillsammans och dricka kaffe. På fredag har mamma tagit ledigt så då ska vi ha en heldag tillsammans *jihoo*.Blir inte samma sak när man bara träffas då och då några timmar.

Aja, här kommer lite pics. Mina försök till outfitsbilder blev skitkassa, så det blev lite ansiktsfotografering efter ett tag, som ni ser...



Skjortan från Gina 149:-, halsband från Ur&penn 49,50.





Såhär gjorde jag när outfitsbilderna blev dåliga!

Och kalaset (har bara bilder på familjen för kanske inte de andra vill vara med i min blogg..)...

Daddy&brother.


Jag och Oskar, mitt kusinbarn!


Bank bank

Min granne håller på att banka och jag blev plötsligt såå sugen på att spika lite på mitt projekt själv. Får göra det snabbt överstökat så man inte blir sån granne som folk räcker fingret till som i Hornbachreklamen. Har hela torkrummet fullproppat med tvätt... Ser inte fram emot att bära upp allt och lägga tillbaka i garderober/lådor. Det är det tråkigaste i hela tvättproceduren!!

I övrigt trivs jag med livet, livet är så sjukt jäkla härligt asså. Jag mår bra. Jag har allt jag behöver och dessutom har jag en del saker att hitta på när jag är ensam, vilket gör det hela så mycket roligare!

Lite att-göra-tips:
Blogga
Snoka på facebook
Gör pärlplattor till muggunderlägg
Städa extra fint i något rum
Snickra ihop något till dina djur eller kanske till dig själv
Träna
Vattna blommorna
Laga något som tar lång tid till middag
Måla en tavla eller gå ut och fotografera något fint som du sedan kan göra en tavla utav
Baka något och bjud in en vän att dela med
Läs en bok
Ladda ner supermario spel till datorn
Leta efter något fynd på Tradera (om du har pengar)

Jag har blivit expert på detta område känner jag. Om några timmar ska jag till kusinen som fyller 23 år (i torsdags). Blir kalas hos henne, har aldrig varit där, så ska bli spännande!! Hon bor i Malmö också så det är nära och bra. För mig åtminstone. Har lovat mig själv att ta några fina outfitsbilder också.. Måste ju lyckas! Har varit inne på andra bloggar och får sånt sug efter att ta lite snygga pics och sätta upp i bloggen. Man skulle kanske haft photoshop, kanske hade det hjälpt med redigering. Men problemet återtstår ju, jag får aldrig med hela mig på bilden, hur fasen bär man sig åt?

Upp till bevis om jag lyckas med outfitsbilder.

Grön ondska

Curse the one who has left green skjolmiddle in the machine! Its a green thick clump now and I couldnt wash my clothes..... I think u must consider to change to another middle, it might be old...

Har satt en tom maskin med dubbel sköljning nu. om det inte går bort får man la ringa till vaktmästaren.

No skiing

Dilshad kom till mig runt halv tio imorse och åt frukost, sedan bultade vi på oss en massa varma plagg och packade ner termobyxor och handskar och glasögon i en kasse och for iväg. Jag körde, uhh så härligt. Var en evighet sen jag körde!

Efter ungefär en timme och tjugo minuter kommer vi fram till Vallåsen och där står en skylt "Skidor slut, anläggning full". Vi kör in och hittar en parkering bland alla bilar som står överallt. Det är sjukt mycket folk vid backen och anläggningen och ja, vid automaterna för kölappar till uthyrningen står att man är välkommen tillbaka en annan dag.

Faaaan. Kanske vi borde bokat, men när jag pratade med dem i fjol sa dem att man inte behövde boka (blev dock aldrig av för det var för varmt)... Kanske borde vi tänkt att det är väldigt bra skidväder just nu... Aja, jag tycker i alla fall att de kunde skriva ut på deras hemsida att man bör boka, det är ju svårt att veta ju.

Det var bara att vackert sätta sig i bilen och köra tillbaka hem.. Stannade på Max och åt en falafelburgare, nice. Mättande! Lite pinsamt att gå in där med joggingbyxor nerstoppade i höga stövlar och skidjacka.. Ehm. När vi kom hem började vi snickra på buren som vi ska bygga istället, började finfint.

Såhär ser den ut än sålänge:

Min nuvarande bur är den blå, som står inne i den nya. fatta vad stor bur mina flickor kommer ha! Nu ska vi sätta på galler, måla, göra en ovanvåning och sen är det väl klart! Min pojkvän är riktigt händig och han lät mig göra så mycket jag ville också. Spika var kul, men att skära matta var mindre underhållande..



Diskussion om hemlösa

Fick en kommentar om mitt inlägg om hemlösa som löd:

men saken e den att i sverige e det jävligt svårt bli hemlös, blir du det e det i regel pga av dig sj, missbruk eller alkohol.. och visst e hon en människa och ska bli sedd med värdighet men vill personer osm jobbar för sina pengar itne ge bort dem så respektera det oxå. dem ska inte se ner på någon hemlös men vart dem lägger sina egna ihoptjänade pengar på e upp till dem lika mycket som du väljer vart du vill lägga dina. Gamla eller unga, fattiga eller rika, vi alla ska behandlas lika..

Ja, som vanligt var personen anonym så jag svarar i bloggen. Jag ska börja med att säga att anledningen att jag inte skänker mer pengar till hemlösa är just för att det krävs en del för att bli hemlös i Sverige. Jag tycker absolut att var och en får välja själv vad man regelbundet skänker pengar till när det gäller större belopp. Jag skänker ju inte till människor utan till djur och det hoppas jag att folk respekterar, så som jag respekterar att vissa inte skänker till djur.

Dock respekterar jag inte ett skit att man inte ger några ynka mynt. Med de lönerna vi har i Sverige är en femma/tia inte mycket. I Malmö är det inte heller så att man stöter på hemlösa som tigger framför en varenda dag som man eventuellt kanske gör i någon annan stad. Då tycker jag att man banemej ska ge några mynt när en hemlös ber om det. Om man inte har pengar ska man vänligt säga det, annars är man en liten skit till människa. Jag tycker det är äckligt med människor som de jag pratade om i mitt inlägg, jag spottar på er/dem, rent ut sagt.

Silikon

Endast intressant för invånare i bloggosfären.

Så har nu Kissie opererat sig. Trodde man ju aldrig! Jag trodde åtminstone aldrig att hon skulle göra det med tanke på hennes velande hit och dit. Men att döma av hennes självkänsla hade jag mycket väl kunnat tänka mig det. För er få som inte känner till Kissie så är hon retuscheringens drottning. Några cm på midjan, några på rumpan, göra håret större, näsan mindre, ansiktet brunare osv osv.

Det som chockade mig var att hon visade sig utan smink för nyheter24. Om ni går in på deras hemsida finns en video med henne utan smink. Med tanke på hur mycket smink hon alltid har och hur mycket hon retuscherar sina bilder trodde jag aldrig att hon skulle kunna visa sig osminkad, men se där.

Hon sa i intervjun att många av hennes läsare hade skickat in bilder på deras silikonbröst och info osv. Sen läste jag där att Sofi Fahrman också har silikonbröst och hon är ju en "helt vanlig" tjej så att säga. Verkar som att silikonen är mycket mer bland vanliga brudar än vad det var förr. Jag har nog haft bilden av att det är vanligare bland i-centrum-tjejer och utviksbrudar än bland svensson-brudar, men jag tror faktiskt att det är fler än vad man tror som har det. Om jag ser en tjej på stan eller stranden med stora bröst tänker jag "shit, tänk att vissa smala tjejer ändå kan få så mycket fett i den regionen". Men istället borde jag tänka "hmm, silikon?". För det kostar ju inte så farligt mycket om man tänker på hur mycket pengar som människor, speciellt unga människor, är beredda att betala för bilar, resor och shopping. Ett par månaders sparande och du har 40 000. Right?

Tanken att många tjejer har silikon är faktiskt ändå ganska trevlig.. Bättre att tänka det om tjejer jag ser så behöver jag inte känna mig så platt som en pannkaka ;)

Flitig

Inte nog med att jag gick upp i tid idag, jag pluggade ena uppgiften och sedan tränade jag i en och en halv timme. Var helt slutkörd när Dilshad hämtade mig.. En falafel rulle och Ayran var inte helt fel sen! Ayran är alltså yoghurt blandat med vatten och lite salt, en turkisk dryck som passar utmärkt till falafelrulle :) För er som gillar yoghurt. Gottans!

Vi åkte till Maxi och jag köpte termobyxor - skidor imorgon jihooo. Ska bli skitans kul. Vi ska dra till Vallåsen. Efter det stack vi inom Hornbach och köpte det sista till buren. Jag ska nämligen göra en hemmagjord bur till marsvinen. Har fått själva ramen till buren och nät från Dilshads jobb och nu köpte vi en spånskiva till underlag samt en våtrumsmatta, som jag ska lägga spånet på. Så går inte deras kiss igenom till träet. Jag tror buren kommer bli superfin, ska ju hjälpas åt för Dilshad är kreativ och han kan det här med att bygga.. Det enda jag ska köpa sen är färg och måla den svart och eventuellt lite lila *höhö*

Ikväll blir det ensamkväll med godis och The hills. Kanske lite Supermario och mys i soffan. Nice med hemmakvällar och faktiskt nice med ensamkvällar också.. Får se hur länge jag får vara ensam dock ;)

Friday idag!

Idag gick jag upp i tid! Klockan är tio och jag ska snart börja plugga..

Igår blev en konstig dag, eller rättare sagt en snabb förändrat dag! På förmiddagen hade jag bestämt mig för att inte gå till BIV på eftermiddagen för jag behövde städa och plugga... Så jag satte igång med städning, torkade golven, skrubbade toaletten... Så hade jag frågat Carro om hon trodde jag behövde säga till om jag inte ville komma på eftermiddagen varpå hon svarar "du kanske måste maila Victor". Victor är en lärare på skolan och jag blev helt förvirrad.. Tills det gick upp för mig att vi ju hade infomöte om praktiken 13.15. Klockan var nu halv ett.

Där stod jag i mjukiskläder, vått hår i en boll, osminkad, marsvinen ute i köket och buren ostädad. Snabbt som fan fick jag ordna allt och som TUR var så körde Elmi till skolan så han kom och hämtade upp mig. Undra om jag hunnit annars? Efter infomötet bestämde jag mig för att gå till BIV iaf, alltid lika kul med barnen ju! Hade två tjejer efter mig igår som ville kramas, pilla på mitt hår, sitta bredvid osv.. Och såklart min favoritkille var där också. Älskar att vara där och umgås med barnen. Och så har jag ju fått praktik där också så kommer vara där typ hela dagarna i tre månader :D Kommer lära känna barnen jättebra, så härligt.

Idag är det fredag och jag ska som sagt börja plugga snart och sen ska jag förhoppsningsvis hinna träna också!


Mingelbingo

Det var väldigt trevligt på mingelbingot igår!! Hade lite lekar och lite diskussioner, fika och mingelbingo. En rolig mingellek. Hittade en annan vegetarian där, så jag satte mig bredvid henne på fikan för jag tänker att vegetarianer är trevligt folk höhö. Så visade det sig att hon bor i Arlöv, i huset bredvid mig. Väldigt konstigt! Så vi hade följe hem sen. Vi kan säkert se in i varandras kök på kvällen, fast vet inte riktigt i vilken lägenhet hon bor..

Idag är det dax för volntärande där med barnen, jiho. Söta barnen. Blir boxning och hopprep idag hörde jag. Nu är klockan elva och jag ska dricka kaffe och sätta igång med lite homework.

Ha det gött!

Omänskligt


Igår stod jag och väntade på Carro i cirka tio minuter vid ingången pressbyrån + skånetrafiken vid Södervärn.Fram kom en kvinna med kutrygg, grått hår och hade ett ansikte nästan liknande en häxa man ser i sagor... "kan du hjälpa en hemlös med ett par kronor?" frågade hon och jag grävde upp den tia jag visste att jag hade i väskan. När hon sträckte fram handen såg jag att hennes naglar var helt brunsvarta, som om de vore målade.. Liknade blyertsfärg. Sedan bevittnade jag henne vandra små steg förbi ingången resten av tiden jag stod där och fråga den ena människa efter den andra efter ett par kronor. Jag kan inte uppskatta hur många människor hon frågat men där var människor konstant.


Ingen gav henne en endaste krona under tiden jag stod och tittade. Det var EN person som stannade upp och antagligen sa att han inte hade pengar. Några personer vrickade på skallen, utan att möta hennes blick, utan bara fortsatte dit de skulle. Ungefär lika många ignorerade henne totalt och vissa råkade till och med stöta till henne när de gick förbi. Hon fanns inte.

Det värsta var väl ändå en tjej som kom ut från Pressbyrån med en fika i famnen. Man såg den vita påsen som man brukar få nybakta bullar i. Hon kollade förskräckt med sina utstickande kanintänder och bara vrickade på huvudet, efter misslyckat försök att ignorera henne helt. Hon såg fan skräckslagen ut. Hur kan man stå där med sin fika och inte ge några ynka kronor till en hemlös kvinna?

Jag är naiv, jag trodde inte människor var så jävla egoitstiska. Visst, hon kanske köper sprit för den femman eller tian du ger henne, men hjälper inte spriten henne mer än vad femman hjälper dig?


Jag håller med Phil Collins när han sjunger.. Oh think twice... Cause its another day for you and me in paradise..

Och en sak till. Jag tycker att fler kan kosta på sig att köpa en Aluma tidning i månaden, kostar 30 kr!

The Hills-nörd

När jag väl börjar kolla på The Hills kan jag inte sluta. Tittar på den femte säsongen på engelska mtv. Kan länka :)
http://www.mtv.com/videos/the-hills-season-5-ep-2-everything-happens-for-a-reason/1608285/playlist.jhtml

Men nu måste jag sluta, ska sminka mig, städa och lite sånt innan jag ska ta bussen till Södervärn där jag ska på BIV-info med mingelbingo med volontärer. Ska bli skitanstrevligt!

Det var jättetrevligt hos Malin igår också. Hon bjöd på chokladté (som jag gav henne i present) och kex. Snackade massa skit och kollade lite på tv och på gamla foton från hennes bilddagbok. Alltid lika kul. Thank god så ringde bruden och väckte mig imorse för hon skulle fråga om jag ville ha en kalender hehe. Men jag har redan en, från Burlövs bostäder ;p Måste sluta stänga av alarmet!!

Har på mig min nya kofta idag, ska accessoarera lite innan jag drar. Fan imorgon måste jag gå upp tidigt och plugga. Och träna. Ikväll ska jag ocksp plugga. Måste skärpa mig. Jag&Dilshad skulle åkt skidor i helgen men kom på att jag inte har några termobyxor här utan ska låna av familjen som jag inte träffar förrän söndag. Sacre. Hade varit kalas och åka skidor. Nu får vi se när det blir av, har sån stor lust att åka hem till familjen nästa vecka så vi får se om det blir av då..

Aja, vi hörsch vänner!

Shoppat på Nova

Mamma kom vid lite över tolv när jag var mitt uppe i städningen. Bjöd henne på lite lasagne från igår för hon var hungrig. Åh den lasagnen blev så god! Fast det stinker från kylen. Varför luktar kyld mat så äckligt??

På Nova köpte jag fyra tröjor faktiskt! Köpte ett linne och en kofta från h&m på mitt presentkort och sen fick jag en skjorta och en tröja från mamma från Gina. Så snäll mamma jag har. Hon hittade inga kläder men köpte fina ljushållare från indiska. Åh älskar indiska. Men har tyvärr inte råd med det.

Vilken snöstorm det är ute. Usch. Kanske inte snöar så värst mycket men blåser desto mer. Mamma körde hem vid lite över fyra igen för att hon skulle komma hem innan snön blev ännu värre. Tiden går alltid så snabbt. Måste hem snart, saknar familjen!!



En sån här kofta fast lite mörkare lila köpte jag. 199 kronor från h&m.
Som ni vet kan inte min kamera registrera färgen lila så fick ta från h&ms hemsida.


Rosa sidenlinne 50:- på rea på H&m.


Svart/vitrandig skjorta från Gina, 149:-


Trekvartsärmad tröja från Gina 149:-

Älskar mina fynd :) För det är la fynd när det kostar under 200? Jaa, det är det. :)

Ska till Malin ikväll för hon frågade om jag ville komma och se en film. Vill egentligen inte ut alls i detta vädret men det kommer vara värt det haha.



Goodmorning Tuesday!

Igår var det ju dax för skola och det var faktiskt en bra lektion. Man lär sig att se på kultur på olika sätt. Detta är tydligen lite annorlunda sätt än det jag lärt mig tidigare. Så det är kul. Jag vet också nu hur jag ska förklara vad vi lär oss på utbildningen.. Har haft svårt att förklara för människor.. Men vi lär oss inte om olika kulturer eller hur vi ska bemöta människor från olika kulturer, för sånt kan man inte lära sig. Vi lär oss istället olika förhållningssätt och synsätt gentemot mångkultur och kulturkrockar och allt annat inom området mångkultur. Vi utvecklar på så vis en egen bild av vad mångkultur är och hur vi ska arbeta med detta på ett bra sätt. Men min utbildning är ingen faktautbildning utan en diskussionsutbildning där vi ska få fram våra egna synsätt genom att titta på andra gamla forskare och nya forskares synsätt.

Efter skolan köpte jag en liten blomma för det var rea på växthuset här och jag behövde en ny. Ska bara lära mig hur mkt vatten den ska ha också.. Jag vet att det är bättre med växter än blommor men de hade ingen fin växt. Aja. Blev en stund med honey igår också.

Idag ska jag vara med mamma, hon kommer om en och en halv timme :) Ska till något köpcentrum och ha en nice eftermiddag!

Hörs sen och förhoppningsvis hittar jag något fint på h&m för mitt presentkort.


Satt igång med plugget

Idag har jag kollat upp alla uppgifter jag ska göra.. Tre stycken att göra inom en månad, det är mycket för mig! hihi. Men de verkade inte vara så farliga. Har även besvarat brev från min lilla kusin, som egentligen inte är så liten men jag ser henne som liten för alla andra är större hehe.

Så nu har jag en uppgift att skriva ett faktablad om ett land (känns högstadie?), en stor uppgift där man ska leta upp olika termer i en bok, alltså ta ett citat som man kan binda ihop med en viss term inom kulturämnet. O sen var det någon till där vi ska läsa en bok och skriva tre sidor om hur vi kände inför den. Jag som hatar att läsa. Och nu måste jag läsa en hel bok på en månad, gosh.

Klockan är snart ett, ska iväg om två timmar. Får väl laga lite mat nu, den maten som jag vill laga tar nämligen en timme så lika bra att börja medan man inte hunnit bli alltför hungrig!


På tal om fjortis

På tal om det jag skrev i förra inlägget tänkte jag passa på att berätta om hur jag själv var när jag var 14, för att ni ska lära känna mig lite bättre.

Jag har aldrig varit den som super eller röker i smyg, det lockade mig liksom inte. Kanske för att inte var en av de populära i grundskolan, utan hängde med några få vänner där det var helt okej att inte dricka eller röka och grupptryck var jag aldrig utsatt för. Däremot var jag lite killgalen kan man säga. När det gällde killar insåg jag nog inte faran utan hade en del blinddates osv. Dock så visste jag ju vilka de var genom skolkatalogen som jag kunde som en präst kan sin bibel, så det var inga killar från chattsidor på internet direkt.

När jag började nian så förändrade jag min stil och frisyr lite (för att jag blev dumpad av min första pojkvän och ville hämnas haha) och samtidigt kom jag i kontakt med några killar från stan och helt plötsligt var jag den tjejen som flera stycken ur samma gäng raggade på och jag var inte van vid det haha, hade aldrig lärt mig att ignorera killar för ingen hade någonsin velat ha mig på det viset. Minns den tiden, så sjukt bra jag mådde av den uppmärksamheten. Men i den byn jag bodde var jag i alla fall väldigt impopulär under hela högstadiet. Jag var också rätt aggressiv. Jag kunde liksom bli asförbannad på en sekund och det var ofta min familj eller någon kompis som fick lida. Jag ville också alltid ha allting på mitt vis och fast det fortfarande sitter kvar så kompromissar jag faktiskt väldigt mycket idag.

Som alla tonåringar så är ju alla känslor ännu mer än vad den egentligen är. Om man gillar någon är man upp över öronen kär, om man blir lite arg så river man hela huset och om man stör sig på någon hatar man den personen mer än allt.

När jag var 14 hängde jag mest med mina två bästisar och vi brukade snacka skit, bada, shoppa eller ragga killar, sånt roligt som man ska göra när man är 14.

Jag är i alla fall glad att jag växte upp i den hålan ändå (fast jag brukar tycka att det är en skithåla) just för att jag aldrig drack eller rökte eller hade perioden när man klär sig som en slampa och sminkar sig som en militär (thank god!!). Är väldigt glad för att jag inte har snuskiga bilder från snyggast.se i bagaget. Kände aldrig att jag behövde göra förbjudna saker mer än när det kom till killar då och det var ganska oskyldigt =)


Den yngsta bilden jag har, 15 år! Synd att man inte har bilder på datan från tonåren..


RSS 2.0