Friday!!

Finns en del saker jag BÖR göra idag. Jag bör göra en läxa klart och jag bör måla min lilla byrå som jag köpte. Inte minst ett berg av disk från igår som jag måste ta itu med. Jag fick en förfrågan från Sofia om en eftermiddag på stan, det kan man inte säga nej till. Underbart väder att vara ute i.

Hoppas det inte blev problem med jobbet men kände att jag inte kunde lägga 1,5 timme på att ta mig till ett ställe o hämta en sak såhär i sista sekunden. Så hoppas inte chefen blev irriterad nu..

För att berätta lite mer om mitt möte igår med den här arbetsförmedlingskvinnan så gav hon mig numret till en i Malmö som jobbar med det jag vill. Carina som jag träffade arbetar också med det jag vill, men kvinnan i Malmö arbetar utifrån den nya reformen att arbetsförmedlingen ska ha hand om ALL integration och det är det jag är sjukt intresserad av! Och jag ska kontakta henne för att få träffa henne o höra mer om hennes jobb - hoppas på ett jobb eller en praktikplats. DET hade varit så sjukt kul! Det var verkligen mitt bästa move hittills att besöka Carina igår!

Helgen har jag inte mycket planer för. Får väl pyssla lite här hemma med byrån osv och sen ska jag på tjejfest imorgonkväll hos Sandra, som jag jobbade lite med i somras.

Ja, nu blir det att ta tag i disken..

Givande

Hela eftermiddagen var extremt givande. Mötet på arbetsförmedlingen var fantastiskt då jag träffade en kvinna som arbetar med det jag vill. Hon var härlig, pratsam och mycket hjälpsam, fick massa inspiration!

Ikväll hade jag överraskningsfest för Carro tillsammans med hennes bästa kompis och Linn, för att fira att hon fick sitt första jobb. Det var kul att överraska, det gillar jag :) Kul att baka tårta och gott var det. Mysigt med tjejsnack!



Läge för energi

Idag var jag minnsann duktig att ta en morgonpromenad. Ursäkta om det ordet är felstavat, minns aldrig hur minnsann stavas. Finns några sådana ord som är sjukt jobbiga att skriva hehe. Nu måste jag...

* städa, baka
* telefonmöte klockan 13
* arbetsförmedlingen för att träffa en person som jobbar med det jag vill jobba med,
* sedan möte inför mässjobbet kl 16.


Och hoppas det mötet är på en timme bara för sen blir det stress som fan av hemlig anledning.

Jag och min fina vän har tagit bort varann från facebook. Inte för att vi inte längre är vänner utan tvärtom för att vi ska kunna vara vänner. Vi vet båda två att man ofta känner sig sugen att snoka/kolla den andras sida och om det då finns nya vänner av motsatt kön kan man bli svartsjuk och det kan förstöra den fina vänskap vi har.. Så vi gjorde ett moget beslut att sluta vara vänner på facebook. Vi har en så fantastisk relation fortfarande, vet att han alltid finns där för mig och vår vänskap går inte att beskriva, den är mer än en vänskap.. Jag skulle inte vilja ha ett liv utan honom i det, så mycket betyder han för mig, för att jag vet att han förstår mig på ett sätt som många andra inte gör. Många, inklusive forna jag, förstår inte hur vi kan vara vänner direkt så efter ett break-up men det är så viktigt för oss att det liksom inte finns alternativ för det. Vi var fast beslutna från början hur vi ville ha detta och vi gör allt för att fortsätta vara bästa vänner. Hittills har det funkat. Visst finns det saker vi inte gör tillsammans än, för man måste liksom ha en tydlig gräns mellan vänskapen och det vi hade innan.. Kan inte umgås allt för mycket eller göra speciella saker tillsammans riktigt än. Men att bara kunna ses och ta en kaffe är guld värt. Kunna prata i tele, ta en promenad osv.. Det går verkligen inte att beskriva i ord hur viktig han är för mig. ♥

Baklava

Igår köpte jag och Dilshad baklava på Möllan. Baklava är typ det godaste jag vet. När jag tar ett bett är det som att det blir disco, regnbågar och ballonger i munnen på mig. Men inte vilken baklava som helst, den allra bästa får man från Al basha på Möllan. Inget slår den, nu ska jag äta ett par till kaffet.

Typiskt att jag alltid på något sätt lyckas inhandla baklava när jag precis har börjat gå upp i vikt. Så äter jag de med dåligt samvete. Köper dessa typ 2 gånger per år och alltid lyckas jag. Äsh, screw vikten, jag ska njuta. När paketet är slut kan jag oroa mig :D

En perfekt baklava - sliskigt söt, krispig men mjuk, inte för hårt packad i lagren, mycket nötter, saftig. MM :)

Ledig

För mig som nu är van vid att ha mycket tid tillsöver är idag otroligt nöjd med att ha en helt ledig dag. Den senaste veckan har varit full med ärende och inplanerade saker och idag är första dagen då jag inte har något inplanerat med omvärlden. För med mig själv har jag en del aktiviteter på schemat.

Det har tvättats, har papper att gå till bibblan och kopiera, saker att förbereda inför imorgon och en läxa att göra. En rolig läxa. Så rolig att jag började med den på tisdagkvällen när den inte behövde vara inne förrän måndagen.

Jag har ännu en gång konstaterat att jag inte är en morgonmänniska. Jag vill vara den tjejen som går upp och bloggar med en kopp kaffe klockan åtta på morgonen. Visst var jag idag vaken klockan åtta, med stora feta påsar under mina vackra ögon och satt framför tv:n till halv tio då jag smått smått började starta dagen. Nu är klockan elva och inte förrän nu bloggar jag och ska sätta på kaffe. Jag gillar morgnar, men min kropp gör det INTE!

Komiskt

Som en flitig läsare av Egoina tycker jag det är himla komiskt att förra gången hon gjorde slut med sin kille gjorde Linn också slut med sin.. De blev alltså singlar samtidigt. Nu har hon blivit singel igen efter att ha gjort slut med sin andra kille, precis samtidigt som jag blir singel.

Lite konstigt att det matchat in PRECIS samtidigt som mitt och Linns break.up.

Jag är så otroligt tillfreds med mitt liv just nu.. Finns inget jag skulle vilja ändra. Och då menar jag inte att jag vill leva såhär för all framtid, men JUST NU är jag VÄLDIGT NÖJD MED NUET. Och det är väl en härlig känsla :) Som att hela världen ligger för mina fötter och jag tar för mig av den bit för bit. Är positiv inför den närmsta framtiden :)


Jag har börjat gå upp i vikt. Dessa byxor satt idag väldigt tajt när jag fick de på mig. Farligt farligt.

Ps 1: Är medveten om att jag missbrukar denna bild litegrann men den utstrålar sådan härlig soft känsla som visar den livsnjutaren jag är :D

Ps2: Det ser ut som att jag har en liten man som promenerar i min armhåla.

Tisdag med Malin!

Gårdagen var produktiv och bra! Fick ett samtal om ett litet jobb jag hade sökt på fem dagar och det verkar som jag kommer att få det. Fatta vad glad man blir när arbetsgivare läser ens ansökan och tänker "HENNE RINGER VI". Även om det bara är små jobb så är det guld värt att känna sig behövd och önskad (wanted funkar bättre).

Skolan var jätteintressant! Höll på med personlighetstest, älskar sånt. Älskar beteendevetenskap och personlighetstyper. Kvinnan var lika jobbig igår. I die. Den tjejen jag pratar med tyckte också det. Vi kommer helt enkelt inte få tyst på henne och vad ska läraren säga..? Funderar på om man skulle säga till henne.. att det är jobbigt när hon avbryter läraren hela tiden. För det är synd på en så intressant kurs!

Idag har jag spenderat några timmar med finaste Malin som är på mellanlandning i Sverige innan hon beger sig mot Fuerte ventura. Hon är reseledare. Är så glad att jag fick chansen att träffa henne, härlig människa! Solen skiner starkt och nu ska jag bara vila innan jag ska ut med Dilshad sen och käka falafel på möllan :)

Planerar något riktigt kuligt också, berättar sen, för det är en surprise för någon :D

Ambitiös måndag

Jag sitter helt exited här. För idag är mitt första möte med min coach. Sen ska jag även till skolan senare, några timmar att slå ihjäl på stan däremellan (var tvungen att googla det ordet hehe). Men jag ska vara ambitiös och kopiera massa saker osv. Har inte riktigt lust att gå och tråna vid skyltfönster, men denna månaden blev lönen så bra att jag inte behöver ta från mitt sparkonto. Fick även en fin peng av min pappa, så det blir fortfarande snål, men kan i alla fall klara mig utan att ta från kontot vilket är skitbra! Är så sjukt positiv idag.

På torsdag ska jag på möte inför mitt mässjobb som ska bli megaroligt. Nästa vecka ska jag på gruppintervju för ett extrajobb, är otroligt nervös inför det. Jag är inte bra på att hävda mig i grupp. Men jag tänker såhär att jag ska försöka slappna av och vara mig själv, sen får jag se om du gillar det de ser. Om de vill ha den som tar åt sig all uppmärksamhet så är jag helt enkelt inte rätt för dem men jag ska göra mitt bästa för att synas i alla fall.

Så nu ska jag göra mig fin, packa lite massäck haha och sen gå ut på måndagsäventyr!


la familia

Just nu sitter jag i soffan hos familjen, härligt att vara hemma! Framför allt att ha sällskap på kvällstid, DET är mysigt. Har ätit god familjemiddag, spelat kort och nu har brorsan åkt till någon dejt och vi får roa oss själva. Brorsan bor ju också i Malmö men vi båda kom hem över helgen.

Imorgon blir det fika på stan med gamla vänner, ska bli mycket spännande och trevligt! Nu ska jag käka massa godis och snacka skit. Jag fick två intervjuer idag, men båda är gruppintervjuer så man vet inte hur många som är kallade.

Ha en bra fredag ni med!

Company

Rekryteringsmässan var ingen hit, där fanns inte så många jobb att söka men fick i alla fall en liten stund med Elmis skitsnack. Jag gjorde nog den mest skräckslagna minen jag gjort på mycket länge när han med sin bmw med massa hästkrafter helt plötsligt gasar på som satan och jag typ trycks bak i sätet. Det varade typ fem sekunder men jag var som förstenad, hjärtat i halsgropen och hade hunnit slänga ur mig några halvaggressiva ord. Jag är så sjuuukt åksjuk förstår ni.

Ikväll fick jag ännu mer sällskap av Linn, snackade massa skit vid köksbordet och sen spelade vi alfapet, vilket gick sisådär när vi båda var grötiga i huvudet efter en tidig morgon. Sällskap sällskap sällskap, är glad för mina vänner, vilket jag alltid varit, men just nu uppskattar jag sällskapet en liten snudd mer. Blir så satans myssugen när jag är ensam. Värre abstinensbiverkningar än godis.

Gjorde mega god linssoppa till middag med en grekiskinpirerad bulle till som jag unnade mig efter den lyckade intervjun. Unna sig en bulle va? Det låter ju något.

Snart ska jag sova, blir tyvärr ingen sovmorgon imorgon heller för jag har en massa tvätt som skriker på mig klockan halv nio!



Lägesrapport

Jag fick jobbet som mässpersonal under två dagar i oktober! Hon skulle bara kolla med mina referenser först, men om det inte var något speciellt var jobbet mitt. Härligt härligt. Jag både älskar och avskyr intervjuer. Älskar för att det är ett accomplishment i sig att bara få komma dit men avskyr att sitta och mala på om mig själv och vad jag är bra på.  Haha känner mig alltså så o-ödmjuk att "ja är bra på detta och detta och detta". Fick iaf säga något negativt om mig själv också. Tjejen var jättetrevlig så kändes lite lättare att prata då. Och hon sa att jag hade svarat jättebra på alla frågor så det är alltid bra att höra tills nästa intervju.

Nu ska jag iväg igen om några timmar för rekryteringsmässa, hoppas på fler som är intresserade av att veta vad jag kan erbjuda :D

Just nu ska jag känna mig GLAD att jag lyckades få ett litet jobb. Ska ha på mig kostym och skjorta också, måste visa er då för det är inte ofta man får se mig i det!

Det går jag inte med på

Jag kan svälja min stolthet
jag kan även fjäska litegrann
jag kan ta skit för att det jag tjänar på det väger mer
Men missta inte min snällhet som dumhet
och som ni vet är jag inte religiös
så förvänta er inte att jag liksom Jesus vänder andra kinden till
för smäller du till så är det över.


Lite nervositet

Nu sitter man här, med mörkret och regnet utanför fönstret och har ett pirr i magen. Imorgon ska jag upp tidigt, vilket är det första nervösa momentet då jag är en jävla sjusovare och så ska jag på intervju. Har skrivit karta och undersökt vägen, men alltid lite nervöst att inte hitta. Alltid lite nervöst inför vilka frågor som kommer.. Lite jobbigt om det blir alltför stora frågor som meningen med livet eller något liknande hehe. Känner att jag har bra koll men gillar inte frågor som kräver mycket eftertanke eftersom jag är en person som är snabb i tanken vad gäller att skriva men inte snabb i tanken vad gäller prat.

Hoppas jag får det!! Igår fikade jag med Irena från Bistro, vilket var supertrevligt och idag fikade jag med Linn. Gjorde en stor tabbe med tiden, klant är jag! Kom sent och hann knappt sminka mig. Jag vet inte vad jag ska göra denna kväll för att kunna sluta tänka på intervjun. Kanske är bra och skriva upp alla måsten på ett papper så behöver jag inte oroa mig för något? Det ska jag testa.

Over and out!

Budgetkalkyl

Jag gjorde nyss en budgetkalkyl hos konsumentverket, det var inget kul. Enligt den går jag back som fan varje månad, men tur att jag har mina föräldrar i alla fall som hjälper mig mycket, för att konsumera mindre tror jag fan inte går.

Känner mig duktig för när man ser mitt privatkonto på swedbanks hemsida så ryms alla denna månadens utgifter på en sida. Det enda mina pengar har gått till är mat (nödvändig mat endast, plus kaffe för det är nödvändigt), lite fikor, buss. Det enda jag köpt förutom detta var en skjorta som jag måste ha om jag får mer jobb. Tänk en hel månad utan köpt en enda pryl, en enda liten acessoar eller plagg. På aktiviteter har jag bara lagt 120 spänn på Oslipat.

Trots att jag hållit så hårt som en blodigel i pengarna så kan jag konstatera att det blir sjukt tajt att klara mig på 5000/månad. Det är näästan omöjligt. Men nu i september får jag lite lön från två arbetsgivare i alla fall. Och med mina beräkningar har jag sparpengar att klara mig till december. Sen har jag inte mer.

Om inte DET är motiverande så vetefan! :)

Nu börjar det hända saker

Igår var en fantastisk dag! Jag var duktig att träna på förmiddagen, redan klockan tio vilket är mäktigt för mig som är så jävla morgontrött. Sedan sökte jag lite jobb och fick kontakt med en coach som ska hjälpa mig i jobbsökandet. Enligt hemsidan verkar de superbra, så jag hoppas att få ut mycket pepp! Ska dit på måndag.

På seneftermiddagen igår startade jag Karriärplanering och redan innan lektionen hade jag värsta samtalet med en tjej som verkade supertrevlig. Vi är bara fem stycken i klassen, läraren är sjukt inspirerande, fjompig och smart, upplägget verkar kanon och jag fick massa positiv energi. Tyvärr har vi en energitjuv i klassen, en äldre kvinna som avbryter läraren och pratar pratar pratar. Jag störde mig som satan på henne. Speciellt när hon ville fråga ut mig vad IMER var för något och hon låter mig inte svara innan hon avbryter. Sen måste hon be mig repetera vad det stod för för att hon snackade i mun. Vi kan alltid hoppas hon hoppar av, right?

Idag vaknade jag av att det ringde och det var från Studentconsulting, jag hade sökt ett jobb hos de, ett tillfälligt jobb endast för tre dagar men det lät skitkul så jag ska på intervju på torsdag. Detta går bra ;)

Jag ska få klarhet i allt vad heter jobbsökande, både genom coachen och kursen, som båda inriktar sig mycket på personlighet, vilket är bra :)

Dagböcker

Efter att jag städat balkongen som nu ser tipptopp ut från att ha sett ut delvis som en avlastningsyta så slog jag mig ner i soffan med en kopp kaffe och läste gamla dagböcker jag rotat fram från min "minneslåda" i källaren. Kul det är att läsa hur man tänkte om saker.. Blev imponerad av mig själv under några sidor och andra sidor tyckte jag nästan var för pinsamt för att läsa haha, trots att jag själv skrivit det. Skrattade åt mig själv och även med mig själv ibland. Läste från 2002 då jag var 15 typ och tills 2007, då jag slutade skriva i den. Jag var knasig som tonåring haha men inte så knasig att konsekvenserna blev för stora :P

Kul att se också ens innersta sidor och att de hållt i sig sen man var i den åldern då man upptäckte sig själv. Är betydligt lugnare nu i alla fall, även om jag ibland kan vara sjukt känslig över saker så tänker jag efter innan jag gafflar med någon. Detta gällde främst kompisar och killar, hade noll stubin. Haha men sånt är okej när man är tonåring :)

Kultur i stora lass

Fick uppleva Lund i dess sanna natur ikväll. En massa ren kultur.. på lundasätt :P Jag talar alltså om kulturnatten som innehöll dans, musik, konst och en massa annat kulturellt som jag inte riktigt förstod mig på. Mycket folk i stan, packat på uteserveringarna. Trevligt med Sofian. Tog en fika på en uteservering i mörkret, mysigt. Medan vi lyssnade på Måns. Chattade med en vän som frågade om det fanns något fint att titta på.. Ja, Måns Zelmerlöv var nog det finaste då, svarade jag. Jag tror helt enkelt jag är så kulturell :P

Kanske är jag kulturell i bemärkelsen olika länder, sånt är roligt. Men kulturell som konst, alternativ musik och massa annat, not so much. Kanske man måste lära sig det? Vi tittade på magdans med men tyvärr inte så bra, för lite skakningar som jag gillar :p Sofias kommentar var roligast "asså.. hon har extremt påklistrat leende" helt plötsligt under föreställningen och det hade dansösen verkligen.

Blev en tidig kväll idag med, tur jag haft en vän på chatten att fördriva tid med. Nu ska jag nog mysa med flickorna små :)

Pepp

Pepp med girlpower-musik och tips från VR. Funkar alltid!

Ingen rolig dag

Nu tänker jag berätta detta i bloggen. För det känns som att när jag berättat så lyfts en stor klump från mig. Hemlighetsklumpen. Det här ämnet är sjukt svårt att prata om, kan endast prata i praktiska termer, inte begrunda hur jag känner ordentligt, det gör jag inte ens med mig själv. För jag känner mig osäker om jag är stark nog att hantera förljderna. Men som ni vet som läst min blogg ett tag, så trycker jag undan, trycker, trycker bort alla känslor.. Vet inte vart de tar vägen.. Platsen inom mig som ska rymma alla dessa obegrundade känslor borde väl ha en gräns tänker man.

Ush, jag känner att jag ändå måste skriva om det i bloggen för att kunna gå vidare här.. för annars kommer jag tänka på det mer. Men jag och min pojkvän har beslutat oss att inte längre vara ett par utan att bara vara vänner. Detta var inget vi ville egentligen men på grund av hans familj som aldrig förmodligen hade accepterat att han var tillsammans med någon utanför deras religion så bestämde vi oss för att avsluta det nu innan det blir för jobbigt. Jag kände att nu har jag gått ut högskolan och har alla chanser i världen till vad jag vill.. och jag måste planera det utefter ett förhållande också.. så om vi båda visste att det inte skulle funka i längden så var det bäst att avsluta det nu. Det enda sättet vi tar oss igenom detta är för att vi är bästa vänner och har som ambition att fortsätta vara det, att träffas som vänner för vi kan inte ha ett liv utan den andra i det.

Det är så sjukt smärtsamt att tänka på det, försöker alltid tänka att detta är inte slutet på något, utan vi har bara omformulerat vår relation och vi kommer alltid vara bästa vänner, det hjälper mycket.. Men bara i skrivande stund är det väldigt svårt att lägga locket på.

Nu har jag fått ut det här och det känns skönt att kunna dela min hemlighet med alla.. har haft det för mig själv och endast Linn som vetat i mer än en månad (förutom att jag berättat det lite snabbt för två andra kompisar) och det är jobbigt att hålla det inne. Men jag har varit tvungen att hålla det inne för har som sagt inte riktigt kunnat hantera det annars.

Ta hand om varann alla... Allt som händer i livet är för det bästa..


Jobbsökande - hur?

Jag blir driven att söka jobb när jag själv brainstormar, tänker positiva tankar och känner att jag har världens möjligheter.

Jag blir däremot tappad på all energi när jag blir behandlad som ett kollektivt misslyckande som bara MÅSTE få ett jobb.


Arbetsförmedlingen funkar inte för mig har jag märkt. De jag har mött är inkompetenta, som att de bara finns till för losers som knappt gått ut gymnasiet och inte vet vad de vill med sitt liv. Som att de inte tänker tanken att vissa som går till de kanske har en bra utbildning, stor erfarenhet och massa viljor och mål. Av deras trötta, dumma attityd blir man själv lat. En del jag träffat fattar knappt vad integration är.. Lite skrämmande med tanke på att de dels är en samhällsinstans och dels för att de ju nu har tagit över ansvaret för integrationen i landet.

Hmm? Menar inget illa mot arbetsförmedlingen, har försökt gå in med positiv attityd men har nu märkt att folks fördomar stämmer och jag har inte alls en positiv erfarenhet av dem än så länge. Jag går på ett ungdomsmöte och de pratar om att man kan lära sig hur "man uppför sig på en intervju" och "hur man skriver CV". Mötet var för alla under 25 år, inte under 18. Alla ungdomar är inte passiva, tröga, lata och socialt inkompetenta.

Sjukt snurrig kväll

Fy vilken ultragalen kväll det blev igår på min spelkväll! Först och främst ringde Elmi mig och sa att han hade lurat Carro att han inte skulle komma. Så Linn och Carro kom och trodde att det bara skulle bli vi.. Vi satt och pratade och åt godis och sen som en överraskning kom Elmi in. Det var då galenheterna började! Vi spelade med andra ord och skrattade som jag inte gjort på väldigt länge.

Sedan ringde min andra killkompis och hans kompis så de droppade in vid nio. Jag hade inga extrastolar men vi löste det genom att bära in balkongsoffan i köket. Spelade Bluff. Vilket var en hel del diskussioner och konflikter och jag röt till haha för att lugna ner grabbarna, men sen gick det bra. Det roligaste av allt var att min killkompis var så mallig och kaxig att han var bäst på att spela.. Alla andra hade vunnit och det var bara jag, han och Carro kvar i spelet.. Då gjorde Elmi tecken under bordet till mig varje gång min killkompis bluffade, för han spanade in hans kort och jag sa "bluff" varenda gång. Min killkompis blev helt galen hur jag kunde veta när han bluffade. Jag framstod som någon slags drottning tack vare Elmi!

Vi skrattade, skrek, tjoade och bråkade haha, som sagt ännu galnare kväll än vad jag trodde det skulle bli. Och det passade mig som ju var snurrig redan innan kvällen.

Idag är jag på topp efter den energin jag fick igår och ska söka massa jobb.

Kolakaksexperten här.

Igår var jag på Oslipat, premiär. Åh måste tyvärr klaga, de har flyttat (tillbaka) till Babel istället för på Tangopalatset där de var innan och det var verkligen trångt, varmt och få platser. Komikerna var inte så himla kul men om man suttit bra hade man nog tyckt de var liite roligare :) Var där med brorsan och hans kompisar.

Gud vad denna dagen sprang iväg. Efter ett tidigt förmiddagsmöte på arbetsförmedlingen var tanken att söka lite jobb, men först skulle jag ju veckohandla (vilket inte är så stor handling som det hörs som), tvätta en hel massa, baka, äta och städa lite här och där. Då var klockan tre redan och nu har jag minnsann inte tid med jobbsökande. Det får jag ta imorrn.

Fyfan vad mina kolakakor blir delicious.





Såhär kan det se ut när jag bakat, kolakakan i mitten.

Lite snurrig

Jag känner mig lite snurrig och galen. Typ high on life. Det är väl härligt men är lite rädd för vad denna drogen kan göra med mig. Ikväll ska jag ju få skratta av mig, det kanske hjälper lite. Men denna snurrighet har faktiskt lett till bra planer. Lördag blir det kulturnatten i Lund med Sofia. Det lät mysigt va? Det får ni googla :)

Och så spelkvällen såklart. Elmi som är helt galen, sjukt störande och retsam, en kaxighet som ingen annan kommer hålla låda. Har även bjudit in min bästa killkompis som även hans största intresse är att jävlas med mig, är också kaxig och lite halvt galen. Om dessa två träffas kan det bara ske under och DET vill jag inte missa.


Its a cabaret in my head

Lyssnar sönder låtar

Jäfla spotify att man bara kan lyssna på låtar begränsade antal gånger.
Jag har nya favvolåtar som jag vill ha på repeat så länge så mina öron blöder
men då säger spotify "nehe du, nu räcker det med dina sånger!".
Marvins room med Drake är så sjuukt bra, men den är inget som spotify stöder.
Give me everything med Ne-yo och min fjomplåt secret från PPL är också av.
Jag har inte råd att betala månadshyran, snälla spotify ge upp era krav.
Och tanka ner de kan jag nog inte, mitt internet är seg och jag är lite feg.


Ska nu njuta det sista jag kan av Rain over me!

Tisdag

Idag har jag varit flitig på mammas jobb :) Imorgon blir det klart, och ganska snabbt också, har inte mycket kvar. Det är ett sånt jobb som ganska snabbt går automatiskt, så man kan sitta och filosofera över andra grejjer medan fingrarna racar över tagentbordet.

Sedan jag startade säsong fyra av Gossip girl som jag just fått i min egendom har jag sett sju avsnitt och är jämt sugen på att se ett. Älskar hur man kommer in i en helt annan värld och början av säsong fyra är då när Chuck och Blair förklarar krig mot varann för att sen bli vänner och mycket mycker mer än så. Jag är en sucker för deras kärlek så jag sitter som salig framför dvd:n.

Ser grymt mycket fram emot torsdag då jag och vännerna planerar spelkväll! Hoppas att en femte vän också kommer, han hade passat perfekt in i sällskapet tror jag! Kommer bli en galen kväll det vet jag redan. Imorgon, onsdag, blir det jobb halva dagen och sedan Oslipat på kvällen med brorsan och hans kompisar. Oslipat är Malmös veckliga stå-upp-klubb, ska bli skojj att få skratta lite!


privat

Hur kan det komma sig att man går igenom något livsförändrande och de närmsta inte ens vet..? Dels för att det är sjukt jobbigt att berätta för alla som man måste berätta för när det gäller jobbiga saker, då vill jag vara redo att hantera det jag ska säga.. Innan jag är redo att hantera det kan jag inte heller förmedla det.. Och dels så avskyr jag när andra ska berätta för mig hur jag ska leva mitt liv.

Jag vet att jag är en person som avskärmar mig. Jag är en privat person och det är svårt att komma mig inpå livet eller att lära känna mig på riktigt.. Kan hända att jag inte berättar om saker förrän någon frågar. När viktiga saker händer i mitt liv så berättar jag inte för alla direkt, oavsett om det är bra eller dåliga saker, på grund av olika skäl.

Ibland tror jag det handlar om att en hemlighet som bara är hos mig kan jag hantera, för jag kan tänka på den så mycket eller lite som jag vill.. Men om jag berättar för andra kan jag inte längre kontrollera när jag ska känna och när jag inte ska känna.. och innan jag lärt mig att kontrollera mina känslor kan jag inte dela med mig utav dem. Bloggen är ett bra ställe att få ut många saker som jag inte kan hålla inne men ännu inte är helt redo att berätta om heller.. här kan jag visa den jag är utan att få direkt feedback, ge människor som vill en chans att lära känna mig som jag egentligen är.. och ge vänner en liten tanke om något så att de frågar och får mig att prata när jag själv inte tar initiativet till det.

Jag har ofta funderat över denna egenskap med mig, för ofta kan det vara ett hinder för mig, att jag känner att det är svårt att öppna mig för nya vänner och människor. och att det i många fall förmodligen står i vägen för att få nya kontakter och vänner.. Men jag försöker se det som en positiv grejj.. att man måste kämpa lite för att få komma in i min värld, det är väl inte helt fel att vara lite hemlig av sig.





Baby i'm addicted

Kan man anse sig vara beroende när man drömmer om en serie? Inatt drömde jag att jag var nära på att haffa "A", den mystiske förföljaren från Pretty little liars som alla tittare håller på att döö för att få reda på. Linn drömde att hon hade lite skoj med Mr Fitz, lärare i programmet.

Men jag har varit tvungen att ta paus eftersom jag tittat klart på alla avsnitt som finns ute och nu snällt måste vänta på att ett nytt ska läggas upp efter det sänts i USA.

Man måste älska den serien- manuset med nervkittlande spänning, nervkittlande kärlek, massa tjejproblem, massa mystik och intriger tilsammans med helt underbara skådespelare som är så snygga!






"Emily" eller Shay Mitchell, för att hon är sådan skönhet


"Hannah" eller Ashley Benson för att hon är min favoritkaraktär och så jävla het.

Men Gossip är alltid favoriten framför allt :)

Idiocrazy

Nu är jag inte insatt i USA´s politik, inte heller känner jag till de tävlande närmre men tittade på Breaking news med Filip och Fredrik där jag fick en kort presentation av de tre kandidater som nu tävlar mot varandra för att representera republikanerna i valet mot Obama nästa år.

1. en kvinna som anser att homosexualitet är en sjukdom

2. en man som en gång samlat en hel stadion för att be (minns ej om vad) för han trodde att böner typ var det enda sättet att rädda situationen.

3. en muskelknutte medelåldersman som varit guvenör i Texas och fått lite mer än 200 människor dödade i dödsstraff genom gift injektioner.

Som sagt vet jag inte allt om dessa kandidater, men att tre stycken som i Sverige ansetts som helt galna kan vara på väg att bli president säger väl en hel del om ett land. Ja, man upphör aldrig att förvånas av det landet.

Som min bror sa.. verkligheten är inte så långt ifrån filmen Idiocrazy.. en galen komedi men mycket djupare när man tänker efter lite.

Let it rain over me

Konstigt, jag avskyr att duscha, men jag gillar att vara i regn.

Jag älskar när det regnar. Om man är inne så är det mysigt och jag får alltid bra koncentration till jobb/skola/söka arbete eller annat när jag sitter inne och ser regn ute. Om jag ska ut tycker jag också det är lite mysigt med regn. Gör mig inget om jag blir våt, det är bara kul :)

Ja men tur är väl det att man gillar regn när det är höst.

Idag har jag haft en mysig långfika med Linn, gjorde mig ännu mer glad än jag redan var. Nu är snart middagen på bordet och jag ska sätta mig i soffan och titta på tv. Måste sova tidigt för imorgon blir det jobb. Hoppas min mage inte krånglar, den börjar alltid leva sitt eget liv när jag är där och jobbar.


Jämnt ut

Ska sälja en bok i eftermiddag 15,10 SHARP. Hehe. Kostar 160 spänn och den boken jag nu behöver till denna termin kostar lika mycket. Perfekt, behöver bara betala frakt typ :)

Idag är man positiv. Skönt att få in lite pengar, har sökt ett skitkul jobb och ska träffa min Linn för fika och massa skvaller. Solen skiner hyfsat genom molnen och nu ska jag göra mig anständig :) Vilken underbar MÅNDAG!


Mitt nya ansökningsfoto, ser färggrannt och ordentligt ut tycker jag. Fler och fler begär ju foton vid ansökning nu så självklart vill jag ha ett så fint foto jag bara kan ta! Om det kan hjälpa till så varför inte :p

In your face

Fixade mitt hår och lockade det lite smått i fredags.

Har sparat länge för att få denna längd. Mitt hår kan ingen sno i alla fall.

Och nu ska jag äta chips och bara softa och det kan ingen ta ifrån mig det heller.

HA!


Jobb jobb :)

Igår på jobbet gick det bra. Jobbade på Slagthuset :) Det var ett stort event vi skulle servera på. Jag var nervös som fan för jag har aldrig serverat fint med armduk, rätt hand, rätt rätt rätt. Har mer haft jobb där huvudsaken är att man kan baserna och är trevlig och charmig.. Så det gick väl lite sådär kände jag, mest för att jag var så satans nervös.

Hade svårt att komma in med kollergorna för vi var väldigt många och alla kände varann superbra. När vi skulle äta var tjejbordet fullt så jag satte mig med killarna och tyckte först att det var döpinsamt att som ny tjej sätta sig där men sen tänkte jag att lika bra det, jag har alltid lättare för att prata med killar. Så under den stunden kändes det som jag kom in och pratade en del.

Aja, jobbade elva timmar, hade roligt, var asnervös och säkert stel och konstig i början haha men jag fick i alla fall många trevliga pratstunder till slut och kändes som jag under förutsättningarna gjorde mitt bästa :) Eftersom jag jobbade elva timmar är jag idag sjukt mörbultad, ont i armar som inte är vana vid att bära mycket sen någon månad och megaont i axlar, som jag nog spänt hela kvällen. Trött och sliten och en liten släng av huvudvärk :) Men soo worth it :P


MIN cykel

Nu har jag ÄN EN GÅNG blivit bestulen på min cykel vid stationen i Arlöv. Blir arg så in i helvete. Min cykel är inte ens så speciellt fin, lite rostig och verkligen inget speciellt (men åh så speciell för mig förfan). Hade världens fetaste lås men visst fan gick det att öppna utan problem tydligen, för när jag idag skulle hämta min cykel så ligger låset där jag lämnade det, helt och låst men ingen cykel i det. Det måste varit superlätt att öppna med någon mejsel.

Jävla människor, är så trött på själviska människor att jag vill spyyyyyy.





Snedvridet

Filip Hammar: "meat is murder-människorna".

Vad är det annars? Om inte mord? Man planerar väldigt noga att döda en varelse = mord, right?

Även uttrycket "fur is murder", är ganska konstigt. För det är ju mord. Varför behövs det konstateras? Att dessa uttrycken ens finns är bara ytterliggare bevis på att djurs död är noll i människans ögon. Att det inte är en självklarhet att det är mord att döda en varelse så kan man verkligen påstå att denna varelse inte betyder något.

Skulle vi någonsin kalla alla som är emot dödsstraff "death penalty is murder-människorna"? Nej, för det är ju så självklart att det inte behövs sägas.


Bah

Gud vad allt känns jobbigt idag då... Hade kunnat sluta bättre, om jag inte suttit här några timmar med mina tankar. De är inte snälla idag... Den är dupt påverkade av den röda veckan som närmar sig med stormsteg. Jag vill inte träffa mina tankar dagar som idag.. Men nu blev jag tvungen och så blev man deppig.

Efter att ha känt mig helt hypad av positivitet denna veckan så känner jag mig nu.. ensam.. ledsen.. hopplös.. orättvist behandlad. Denna dagen har haft många highlights och några förjävliga low-drops eller vad man nu kallar motsatsen.

Tänker inte berätta de dåliga sakerna här men de bra sakerna var i alla fall att jag träffade min fina bror för en fika i solen. Det är alltid lika trevligt att umgås. Sen har jag fått jobb imorgonkväll, vet inte riktigt vad det är, men antingen nattklubb eller restarang. DET är i alla fall toppen!

Hade varit sjukt kul att få lite jobb där, kanske lära känna några kollegor, få lite nya vänner, lite nytt liksom. Ibland känns det som att allt går fram men det är egentligen bara i teorin, i praktiken känns det ändå som att jag står här och stampar på samma ställe.

Jaja, nu ska jag väl ta mina tragiska tankar else where. Behövde skriva av mig men hjälpte knappt då jag inte skriva om det som tynger mig mest.

Regnig mysdag

Mina marsvin är så söta att jag smälter när jag tittar på dem! Bella gör så knasiga saker hehe. Idag känner jag för att bara mysa här hemma. Det är lite småruskigt väder och ganska mycket som jag borde fixa, exempelvis blommor som ropar efter vatten, sopkärl som är överfulla, plagg som väntat en del dagar på strykning. Skulle skriva en lista för att inte glömma något, blev trött av bara listan haha. Det är mycket bra på tv med, kommer jag titta på tv, städa eller kanske båda?

Kan ju säga vilket som lockar mest.. ;)

Imorgon är det fredag och jag ska inte jobba. Ska träffa min kära kära bror på stan :)

Jobbat!

Fick lov att hjälpa min kära mamma på jobbet, hon hade för mycket att stå i så blev anställd för en liten stund. Tar nog tre dagar att slutföra uppgiften. Nice med lite pengar i alla fall, men det lär inte bli mycket eftersom de drar skatt på en tredjedel.. En tredjedel är jävligt mycket om det handlar om lite pengar, alltså det märks mer. Om jag ska få 2000 och så får jag istället 1300.. Det är mycket. Men men ändå lite pengar jag kommer få och det är trevligt och välbehövligt.

Var roligt faktiskt att sitta och knappa in massa nummer i datan, fick eget kontor och sådär :) Upp tidigt bara. Ikväll har jag haft finfint besök, har inte träffat vännen på typ 3 månader. Igår hos Sofia var det supermys. Hon skämde bort mig med fint dukat bord, hemlagad indisk mat, hembakta kakor och film. Sånt är guld värt ♥ Inte ofta jag blir bortskämd så (förutom av mamma o.c).

Nu ska jag kolla på Pretty little liars och vila magen som gjort ont hela dagen. Mysa med mina sötaste flickor som ÄNTLIGEN slutat bråka, höll på att överväga vem som skulle åka ut för balkongen; de eller jag, så galen blev jag av att de bråkade och bråkade (morra, springa efter varann och pipa när den andra anföll). Äntligen lugna och Bella har varit översöt med sina påhitt ikväll.

Ekonomisk handling

Efter att ha behövt olika saker i affären de senaste dagarna bestämde jag mig för att ändå veckohandla, trodde jag skulle slippa det. Men skrev upp lite olika maträtter som räcker i sex dagar framöver och sen bar det av till affären. 170 kronor kostade det! Och det ska förhoppningsvis räcka nu hela veckan. Jag köpte en massa grönsaker och världens största knäckebrödspaket typ hehe. Men två stora kassar för 170 spänn, sen hade jag dessutom 25 spänn i återbäring så 148 kronor för en veckohandling.

Uppdaterar om det höll :)


Detta är inte mitt kylskåp nu, men ett kylskåp jag gärna hade velat ha :) Men det jag har nu är inte så pjåkigt, har förhoppningsvis handlat bra ju! PS äggen är från en egen bonde :p

Var på arbetsförmedlingen. Blev nästan rädd för damen där, hon var väldigt bitsk, men ändå trevlig.. gav inte mig så mycket idag, men ska komma för att träffa min handläggare någon gång snart. Gäller att inte bli passiv av allt det här väntandet. Jag menar, de planerar 90 dagar framåt. Vafan jag planerar inte att vara arbetslös om 90 dagar!? Är inte det ganska lång tid att planera för en ungdom? Man kanske borde vara lite mer effektiv i början och sen om det blir en långtidsarbetslöshet så får man ändra planen? Eller kanske inte. Jag bara tror att det är lättare än så att få ett jobb. Sen fattar jag inte heller många killar som kommer till förmedlingen i joggingbyxor. Kan man inte försöka se lite ordentlig ut? Ser ju inte riktigt ut som att de satsar stenhårt på att få ett jobb. Nej, ärligt talat, fullt med trötta människor i joggingdressar, kändes lite som att jag ville därifrån snabbt för att inte ryckas med.

Men även nu när jag skriver om till exempel min ekonomiska situation eller arbetslösheten=arbetssökandet, se det inte som att jag mår dåligt. Hoppas det märks i mina inlägg att jag ändå är sporrad och taggad att klara detta. Jag känner mycket optimism i mig, att detta är en baggis, det är bara en av livets tuffare tider men sånt måste man också klara och jag kommer att komma ut på andra sidan både klokare och modigare, hoppas jag?

Jonna: Jodå vi visste att matolja var det rätta, jag hade bara inte läst receptet innan så det kom som en överraskning för att jag inte hade någon vanlig olja, så vi improviserade med olivolja :)


Freaky monday

Vilken knasig halva det blev på dagen när jag träffade Linn. Vi gick till gymmet för att träna lite. Min kondition suger men det är en parentes. Det var en äldre man som kom in på tjejgymmet för att installera in en ventil mellan gymmet och omklädningsrummet. När vi skulle duscha skyndade vi oss som fan för att han inte skulle komma in och tog med våra underkläder in i duchrummet, vilka vi tog på när vi knappt hunnit torka. När vi står och ska ta på oss kläder knackar han på dörren och vi kutar in i duschrummet halvnakna. Efter andra knackningen vågar jag mig fram några steg och frågar om han kan vänta några sekunder. Då stressar vi med påklädningen så vi blir alldeles svettiga när vi just duschat. Det fanns ju liksom ingen ventilation där inne, det var det han skulle installera.

Galet, måste sett otroligt komiskt ut om man kunde se det i repris. När vi kom hem till mig, efter mycket snack och middag ska vi börja baka. Smöret jag köpte på vägen hem går ut om en vecka, det tillverkades i maj. Åh vad glad jag blev på Netto där. Vi börjar med drömmar. Jag tar fram hjorthornssaltet och kollar nog ganska chockat på Linn och skrattar åt att det gått ut. "Det är lugnt", säger hon "en gång åt jag salt och vet du, det hade gått ut för TVÅ MÅNADER sen". Då börjar jag skratta ännu mer och säger att det gick ut i april, varpå hon börjar skratta och jag kan knappt få ut "förra året" innan vi dör av skratt.

Ja, en aning gammalt men vi bestämmer oss för att köra på. Olja ska man också ha i smeten.. Hmm olivolja, funkar kanske?

Sammafattningsvis efter mycket nojjighet att det luktar som hårfärg från drömmarna i ugnen och hur djupa skåror vi ska göra i wienerstängerna så blir drömmarna väldigt goda med lite svag olivsmak som man kan skölja undan med kaffe. Wienerstängerna blir typ oätliga. Vet inte vad vi gjorde för del på dem, men de såg inte alls ut som på bilden (bara synen av de framkallade skrattreaktioner) och det var KAKOR som var så äckliga att ingen av oss ville ha dem. Det säger en hel del.

Roligt med en freaky måndag :)

Odlat kött

Det är lite konstigt att jag inte skrivit om detta ämne förr men tänkte passa på nu efter att ha sett en diskussion om det med Filip och Fredrik på tv.

Vad tycker jag om odlat kött?
Jag är än så länge för det, men inte på ett över-entusiastiskt sätt utan lite sådär över neutral-strecket bara. Jag tycker det är bra att miljön blir bättre, för köttindustrin står för så sjukt mycket föroreningar. Och nej, det är inte bara kornas fisar, som vissa verkar vilja framföra. Det är transporter med både levande och döda djur, allt vatten som går åt vid slakt (ofantligt mycket) och el, både vid slakt och paketering. Säkert andra saker som jag nu inte tagit upp. Så ur miljösynpunkt är det jättebra..

Just ur etisk synpunkt är det svårare. Detta är ändå en sak vi aldrig testat och jag tycker inte att man bombsäkert ska stå fast vid sin åsikt.. Jag vill rädda djur och detta kommer antagligen leda till att vi inte behöver slakta lika många djur, vilket i sin tur innebär att vi inte behöver föda upp lika många. Den rädslan jag har är att om detta blir superbra så kommer vi inte bry oss om att ha djur överhuvudtaget.. Inga mer kor som går och betar på ängarna, inga grisar, inga pittoreska bondgårdar med höns som går och pickar.. Men om djuren ska finnas till så ska de finnas för sin egen skull och inte för vår skull. Det är med vemod som jag tänker mig en värld utan "bondgårdsdjur".. Men det bondgårdsliv som människan idag har skapat är inget man vill ha på jorden då det snarare påminner om koncentrationsläger än hederligt jordbruk.

Det skulle väl vara toppen om de då kunde odla fram fiskar ur laboratorium, så att fiskarna i havet fick vara till djuren i havet istället; sälar, delfiner, valar med mera. Ironiskt nog blir ju dessa djur ofta utpekade som bovar för att de äter upp all fisk. Yea right så det är till oss som all fisken är för egentligen då? Odla fram ägg så att vi slapp dessa gigantiska stallar där livet är ett helvete, eller buren kryper in på krabaten så han blir galen..

Då kunde kanske slakterier eller produktionsanläggningar bli till för konstgjord odling av kött istället. Som ett växthus men med små köttstycken som växte fram. Kanske inte denna lösning är hundraprocentig, det finns alltid frågetecken, som exempelvis idag går ju alla rester av djuret till olika saker såsom hud/hårvård, djurmat, godis osv. Vad hade hänt med dessa livsmedel då? Eller är det kanske på tiden att sluta använda djurdelar i allt?

När jag tänker efter blir denna värld något jag längtar efter.. En värld där man inte behöver scanna alla livsmedel för att titta efter slaktrester, där man inte behöver få hemska rapporter från djurindustrin, där ett mycket stort antal djur slipper lidande. Visst innebär detta också att de berövas liv överhuvudtaget, att det kanske inte längre kommer finnas någon "mening" med att hålla djur på bondgård om vi inte kan dra nytta av dem?

Men som en djurälskande människa måste man kanske göra ett val.. En värld med djur där djuren plågas, misshandlas och utnyttjas av människor eller en värld utan djur där heller inget djur mer än vår egen art kommer till skada av våran dumhet.

Vad tycker ni om odlat kött?

Sysselsättning

Jaha då var klockan kvart i tolv min första riktigt arbetslösa dag då jag bara varit hemma och är redan uttråkad. What to do?

Har tvättat, här är städat, hade tänkt baka men hade inget smör och vill inte gå ut i regnet, det är ju ändå tio minuter till affären... Har kollat ams, kommunernas och region skånes hemsida och inga jobb som passar mig finns ute.

Vad ska man sysselsätta sig med? Ett är säkert, jag måste hitta fler vänner att umgås med hehe. Annars lär jag tracka sönder de jag har :) Men Linn kommer vid fyra idag för träning. Men det är lång tid till fyra?

Tänkte kanske gå genom skafferiet och kolla vilka rätter jag kan laga av maten jag har där, bra idé? Har en del projekt jag kan ta tag i men det är tradiga projekt som jag ångrar att jag kom på idén om!

Later.

Starka brudar

Är det något som inspirerar mig i livet så är det starka, vackra tjejer. Jag har en del tjejer vars bloggar jag följer maniskt. De upphör aldrig att engagera mig, att inspirera mig och att imponera mig. När jag har läst dem blir jag glad och känner en massa inspiration till en massa olika saker. De är snygga, de är självsäkra, de är modiga, vågar skämma ut sig och vågar vara sig själva. De har massa "go" i sig och det verkar som att de har så otroligt coola liv. Då snackar jag inte nu om alla dessa som bara postar massa egobilder och skriver om massa ytligt shit.. Dessa tjejerna är inte vilka som helst utan jag har fastnat för de på något sätt.. Jag känner inte dem men det lilla jag ser får mig att må bra.

Att känna att "jag vill vara sån" på ett positivt sätt, att man blir pushad av sig själv till att alltid leva så bra som man kan, det är ju häftigt.

Det finns två saker som får mig att känna mig som att jag har hela världen framför mina fötter - dessa tjejer och att titta ut från min balkong. Får en stark känsla av positiv energi av att se hela Malmö ligga där borta.


Somrigt café

Jag och Linn hittade ett riktigt mysigt sommarcafé idag i Beijers park i Segevång. Blåa lite halvslitna trämöbler i gräset, träd och blommor runt om, utsikt över parken och dammen, hembakat och kulglass.

Why oh why hittade vi ej detta café innan? Vi fick i alla fall en riktigt mysig avslutning på sommaren, om det nu är avslutningen? Man vet aldrig hur länge detta härliga väder håller i sig.

När vi kom hem till henne hade hon köpt de gardiner som jag hade tänkt ta med mig hem, lite kul!

Till middag gjorde jag egengjorda sojabönsbiffar som blev super! Till dessert stekt banan med sirap och glass. Vilken festmåltid det blev för nästan inga pengar alls. Det är ju roligt att koka soppa på en spik :)

Imorgon är det måndag och jag känner en aning stor press att ta tag i jobbsökandet, vet dock inte i vilken ände jag ska fortsätta och låter måndagen ta hand om problemet medan söndagen bara får skänka mig Abba, kaffe, bloggande och senare mys framför tvn :)

Arga människor

Jag tycker det är sorgligt med alla dessa arga människor som vandrar på denna jord... Igår mötte vi olyckligtvis några av dem. Eller möter dem gör man nog ofta men igår fick de en anledning att go crazy på oss för att vi parkerade som de inte tyckte att vi skulle. Inga vänliga inledningsfraser eller förfrågningar utan skäll och gorm med det samma. Klart man sätter sig på tvären då. Sån är jag. Behandla mig som du själv vill bli behandlad annars får du därefter. Rasistiska påhopp blev det när vi inte flyttade bilen. Bilen stod inte alls ivägen för dem. Men det tyckte dem och detta gav tydligen de rätten till att hoppa på oss med rasistiska antydningar och yttranden.

Sorgligt att de hade med sig en pojke också som skrattade under hela denna diskussion som blev ganska hetlevrad. Jag tar ingen skit, det är klart. Har varit med förr om att bli påhoppad över en parkeringsplats, fick en utskällning av en tant som tyckte jag skulle ha fattat att hon skulle ha den platsen som jag "snodde".

Where is the love? Och kanske är det för sent att ändra på bitterheten som tagit över ditt liv men tänk på barnen, ska de behöva växa upp med detta hat och främlingsfientlighet (då menar jag bokstavligt talat fientlighet mot alla du inte känner)? Stackars barn och stackars denna värld där fler och fler hatiska, bittra människor skapas av sina föräldrar.

<3


I’m scared of tomorrow
And the emptiness to come
But I’ve changed for the better
Since I’ve known your love

Look me in the eyes,
You know it’s okay we didn’t make it forever
Come hold my hand,
Hold on to this last minute we have together

I’m not ready

To say goodbye
You and God both know
All the years that I’ve tried
And if it’s over Give me the strength to go
Cause I know I’m never going to be
I’ll never be ready
To say goodbye, to you

----

And even if we tried
We would end up right back at this place together
This was not a lie
And what we had will always be a real love forever

No place like home

Underbart fantastiskt att vara hemma i lägenheten igen. This is home :) Igår hade jag ju shoppingdag med mamma, fick en massa fint av henne, riktigt snällt! Några blusar som var riktigt häftiga. Jag ville bjuda på fika på ikea. Gick till kassan med två kanelbullar och två kaffe -" 10 kronor", sa expediten. Förvånad som jag blev hittade jag inte ens tio spänn i väskan. Galet pris.

Det var trevligt med en shoppingdag, vi har det alltid trevligt på våra äventyr :) Idag har jag med flera grillat i en park och spelat strandtennis, riktigt underbart väder och kanske sista gången man grillar i år? Om det inte blir en höstgrillning sen.

Har även satt in foton i albumet. Fick ett fint album av Linnsi i julklapp, men när jag klistrade in bilderna vek sig sidorna, så jag tog tag i saken och köpte ett fotoalbum idag, ett sådant där man sätter in bilderna i fickor, händigare och garanterat fel-fritt. Riktigt fint album, endast 89:-. Visste att Maxi skulle ha något billigt. Tog liksom äntligen snålheten i nacken och köpte detta trots mina ekonomiska åtstramningar, även en kalender. Men när vi kom till kassan betalade Dilshad, hjälpte inte att säga emot några gånger. "han hade ju ändå dyrare saker i korgen". Gulliga personer jag har omkring mig! Har ju inte behövt använda mina pengar på länge, men nyss köpte jag en bok jag behöver till skolan och den köpte jag alldeles själv, begagnad såklart.

Imorgon är det söndag och jag ska träna med Linn för första gången på flera månader. Kommer bli mycket flås!



Bellis

Idag för första gången lade sig Bella ned i min famn och vilade. När ett marsvin riktigt lägger sig ned så känns det en stor känsla i en, för det är inte alla de ger det förtroendet. Visst kan de stå och gosa men att ligga ned och mysa tar lite tid och nu, efter att bara ha umgåtts med Bella intensivt i några dagar gjorde hon det.

Åh vad det känns bra =) Hon är så söt att jag vill äta upp henne.

Modig

Känner mig modig idag för jag gjorde en sak som jag var väldigt rädd för att göra :) Gud vad man känner sig bra. High five till mig själv.

Träffade Sanja idag, gud så trevligt :) Hade massa att prata om, mycket som händer och sker - spännande! Kollade på lite kläder också, finns så mycket fint till hösten. Imorgon ska jag få lite höstkläder av min kära mor. Inte för att jag egentligen behöver men hon vill ge mig :)

Min bror är så söt. Mamma erbjöd honom pengar för en tröja han hittat, så svarar han att hon kan ge pengarna till mig för jag behöver de mer. För att vara min bror var det sjukt gulligt för han brukar aldrig tacka nej till cash. Jag är löjlig så rörd jag blev. Det är ju så med killar.. inte alltid de uttrycker sin kärlek i direkta ord :)

Imorgon ska jag hem till Malmö igen och jag och mamma ska som sagt ha en shoppingdag. Ska få hem marsvinen till mig, vilket känns lite konstigt. Bella har aldrig bott hos mig utan bara hos mamma, skaffade ju henne i juni och sedan dess har de bott hos föräldrarna.

Japp, det var allt för idag.


RSS 2.0