Hårt jävla samhälle

Märker ni samma som jag ? Ser ni hur alla våra medmänniskor blir mer och mer bittra och eländiga gentemot varandra? Vart tog artighet och vänlighet vägen? Jag är en hyllare av individualism och att våga stå för vad man tycker men jag undrar om det inte var bättre när hedern gentemot kollektivet styrde. När var det? När min mormor och morfar växte upp. Då man inte sa vad som helst till vem som helst för man hade hänsyn och ville inte skämma ut sig själv.
 

Givetsvis finns det trevliga människor, jag möter de dagligen i mitt jobb. Människor som ger ett leende, en komplimang eller en trevlig hälsningsfras utan att ha en pistol mot ryggen. Men jag har vittnat ett bråk mellan två kunder på Clas Ohlsson, för att den första tog för lång tid på sig i kassan. Jag bara undrade i mitt stilla sinne vart världen är på väg, bittra jävlar. Några gäster hos oss igår bad aldrig snällt utan var skitsura för att de fick sitta och frysa när dörren var öppen och inte fick de sitta på ovanvåningen fast de hade bokat. Om de bara hade frågat artigt hade jag förklarat, artigt, att jag faktiskt inte uppfattat att de bokat bord och att de självklart var välkomna upp en våning. Istället tog de sina tallrikar utan att man fick hjälpa till, var sura som fan fast jag förklarade för de att jag FAKTISKT inte hört vad hon sa, kanske en av de svensktalande borde ha pratat med mig istället för att den enda i sällskapet som pratade brytande engelska skulle vara först fram.
 
Om människor hade försökt leva med ödmjukhet och vänlighet skulle de kanske se vilken fin känsla man får när man hjälper en medmänniska, när man får ett leende av en främling, när man får hem ett kort där det står "TACK FÖR ATT DU FINNS, tack vare dig kan de här björnungarna krypa in i sin mammas varma päls". Jag för mig själv mår otroligt bra över att veta att jag räddar liv varje dag i mitt val av vegetarian, jag hjälper till lite med att köpa de hemlösas tidning eller ge några kronor. Jag blir glad när jag får veta att på grund av mig (och andra med mig) har något djur fått bättre levnadsvillkor och inte längre lever ett liv i plågor.
 
Om människor skulle testat att göra något för andra, för de sjuka, för forskning, för djur, för miljön eller för krigsoffer skulle de kanske känna en eld i sig av att de gör något bra för världen och inte skrika på kunder som tar tid på sig i kön.
 
 

Veckan som gått

Så var det dags för ännu en arbetshelg. Jag har så fruktansvärt lite energi. Startade dagen med en smoothie och vitamintablett. Lönen hade inkommit, räkningar betalda och pengar skänkta till både CSN-återbetalning och WSPA till björnarna på björnfarmer. Nu har man lättat sitt hjärta för dagen. Fick även lite utlopp på Kronfågel efter att ha sett deras romantiserande reklam om livet på svenska gårdar, men det blev de varse.
 
Veckan har bestått av mycket plugg, även standup med brorsan och Jesper Rönndahl som är min favoritkomiker. Det var roligt, tyvärr var det en "komiker" som förstörde det roliga. Det har blivit flamencodans och testund i soffan med Sofia. Promenader i ösregn och besök på Emmaus som jag aldrig får nog av. Gosh vad fina prylar! Vitt vin, hallonpaj, grekisk mat och en hel del infrysta rester.
 
Idag behöver jag rimma upp lite i lägenheten och inhandla proppar till elen. Jag kan typ noll om el och proppar men jag lyckades ju inatt så helt tappad bakom en vagn är jag inte?
 
 
 
 
 
 
 

On my way

I dont wanna make it official, but Im almost there. Nästa vecka kommer jag go nuts, kanske.
 

Helt från vettet

Min kära bror lärde mig något häromkvällen. Tydligen är det så att man som tjej inte kan vara trevlig mot killar utan att de anar ett intresse. Han sa att vi gör de förvirrade.
 
"Okej så jag kan inte vara trevlig även om det är en tjej där?"
"Nej, du får vara mer trevlig mot tjejen än mot killen".
 
Lagom trevlig alltså. Men jag är inte en lagom-trevlig-person. Jag brukar oftast dra på hela kavalleriet när jag är trevlig, annars inte trevlig alls.
 
En annan killkompis sa att om kille kommer fram och ställer en fråga på gatan, svara inte med ett leende! Svara kort och koncist på frågan (som en datormaskin). Ett leende kan ju missleda honom.
 
Jag är nämligen en person som inte är vidare förstående över killars intresse. Om jag inte visar något tillbaka vill jag att de ska lämna mig ifred, inte fortsätta för med mig funkar inte det där med uthållighet. Men nu visar det sig att det kan vara mitt eget fel att jag råkar utför dessa saker.
 
Man kan inte vara trevlig. Vart är världen på väg för bövelen?
 
 

Kvinnor kan !

Igårkväll slocknade en lampa, i eftermiddags ännu en i ett annat rum. När jag kom hem nu på kvällen så fungerade inte lampan i badrummet, kök eller tvn. Nu tänkte jag att fan man skulle haft en kille här. Och när jag sedan gnällt för mig själv i halvmörktet hemma så tog jag en stol, kollade propparna och såg att en var lite trasig inuti. Skruvade loss den , släckte huvudbrytaren och skruvade sedan i den hela proppen i den trasiga proppens uttag. Nu funkar halva lägenheten igen :) var duktig att skrev upp vilken av propparna som reglerar vilka strömuttag också tills nästa gång det händer. det roliga var att jag VET att jag haft en extrapropp hemma men kunde verkligen inte hitta den nu. Jag slår vad om att jag inte vetat vad jag skulle med den till och slängt den! Haha kvinna som jag är !

Jag skriver från mobilen , därav bristen på styckeindelning :)


Autumn

Kanske är det höstens allvar som tar knäcken på den mest positiva :) Men dit ska vi inte än. Lets keep hanging on. Imorgon ska jag iväg och plugga, jag tycker inte det är roligt men jag ska fan ge järnet och koncentrera mig på att jag faktiskt tycker om att skriva arbete, så får ämnet liksom stå i skuggan. Har valt ut lite fina kläder för att lyxa till vardagen och kanske blir jag lite gladare då?
 
Unnade mig en grekisk middag ikväll med god dessert, helt vegansk pannacotta. Middagen kanske inte riktigt blev precis som i Grekland men det var ätbart och till det lite vin som var nästan drickbart.
 
Ja sannerligen blir inte allting som man önskade men det får ju gå ändå !
 

Vad händer

Något som jag inte är glad över håller på att ske... jag tappar lust. Och om det är något jag alltid haft är det lust, men nu - känns allt bara jobbigt.

Jag känner mig dyster över att jag inte fått ett arbete, jag är dyster över pengar som jag känner att jag inte har. Alternativet är att sluta plugga och börja arbeta heltid och då få cirka 9000 kronor ut.. Jag saknar lust till att både laga mat och äta den, vilket leder till att jag är så sjukt trött hela tiden (?). Jag saknar Dilshad min bästa vän som är iväg tills nästa vecka, saknar någon att reflektera över allt med.... Jag saknar närhet..

På torsdag får jag nu mitt svar angående praktiken, har hon åtminstone sagt. Jag håller alla tummar jag har för att detta hade jag behövt nu!

Trött!

Vet inte vad det är med mig men jag är så frukantsvärt trött. Har tagit vitaminerna de senaste dagarna om det kan vara det... Behövde visserligen sova eftermiddagsnapp innan jobbet men när jag kom från skolan sov jag 12-15 och nu sitter jag här lite vimmelkantig och klockan är halv fyra haha. Ska duscha och klä mig innan jag drar till wörk. Ska bli kul att jobba , wii.
 
Dagen igår spenderades först med Carro på Emmaus där jag köpte en liten fin fönsterlampa för 40 kronor, bilder kommer sen :) Vi fikade och snackade massa välbehövligt skit. Efter fikan träffade jag Lirkan som jag inte träffat på ett bra tag. Härligt med vänner.
 
Det är lite höststorm här i Malmö för tillfället. Ha en underbar helg nu är det workeliwork som gäller för mig, 24 timmar på två dygn som vanligt på helger. Men jag gillar't.

Revolt i hjärnan

 
 
Mina hormoner är inte nådiga. Har hamnat i mensdepp totalt. Sov tio timmar och är död som en sill. Allt som upptar mina tankar är min framtid som hänger på en liten skör tråd, mest på grund av mig själv mer än något annat. Att vänta på ett svar gör mig så jävla trög och hjärntvättad, bara känner mitt hopp försvinna. Vad ska jag göra om det blir ett nej? Jag vill inte återgå till detta skitet, denna skitna attityden jag har och om jag ska lägga alla korten på bordet så har jag ungefär en liten del av tios lust att kämpa för ett jobb. Det känns omöjligt.
 
Det var ett misstag att tro att jag var sugen på att plugga, jag var sugen på att komma ifrån tankarna om arbetssökandet, det var allt. Sugen på en gemenskap i skolans värld, att vara student i en bubbla långt från verkligheten där ute. Men nu när jag väl sitter här med massa grejjer att läsa och lära så blir jag väl medveten om att fyra år på högskolan är nog! jag har läst det jag vill läsa och nu vill jag jobba!
 
Hormonerna gör mig också trött på folk som har otrohetsaffärer mest för att det är kul. Jag har inget att säga om otrohet egentligen, vill inte ge mig in i diskussionen men va fan inom denna branschen verkar det mer regel än undantag att ha en brud vid sidan om. Vet EN enda av alla jag vet som INTE är otrogen. What handlar det om? Och så blir jag uppflörtad av en riktigt charmig kille, väldigt snygg men får reda på att han är gift. Galet! Det där är inte för mig överhuvudtaget.

Trralala

Snart är det dags för flamenco, att få använda min kropps kraft, min passion och svänga på höfterna - kommer bli så jävla grymt hoppas jag.
 

Rasslande plugg

Idag rasslade det till alldeles i vårt studerande och vi skrev som bara den. Vi fick verkligen igång tankarna och lyckades applicera de urgamla teorierna på dagens samhälle och till och med styra de så att vi kan besvara frågan utifrån dem. Det här blir bra.
 
Väntar spänt på svaret .. ett svar som är viktigt för min framtid... spejjar spejjar på mailen, som en hök... jag är så hemskt nervös. Om jag får ett positivt svar kommer jag skrika av lycka, vara uforisk, inte tro att det är sant, berätta för alla jag känner (okej kanske inte) se LJUSET I TUNNELN. Om jag får ett negativt svar kommer jag återgå till likgiltigheten inför min framtid. Eller bitchslappa mig själv och säga : Det gick inte denna gången, men nära var det och om du försöker lite till så kommer det !
 
Inte ge upp. Det är för dårar?
 

Tankeställare

Jag är frälst, totalt frälst. Blir deppig varje gång jag ser reklamen, ungefär som WSPA's reklam om lidande djur.
 
 
 
 
Nu kan jag tyvärr inte se reklamen på datorn då mitt bredband (host telenor host) fortfarande segar som fan! I ett speedtest igårkväll fick jag 48 kbit när man kan komma upp i över 200. Det är ju skitbra, visst är det? Inte för att jag borde klaga om ytliga saker som bredband men när jag betalar vill jag att det ska fungera.

Rörd

Känner mig så levande ikväll , så här och nu. Rörd av ögonblicket, av verkligheten .. Rörd av hur världen ser ut .. Och rörd av kärleken son finns. Det goda i allt det onda, berörd av det vackra som ändå finns i denna hårda onda värld.. Känner mig sjukt flummig men ändå mer i verkligheten än jag känt på länge. Antar att alla känslor är möjliga när man har röda veckan , en annan dimension av livet . Och kan inte låta bli att känna ... att jag saknar en nummer ett i livet ....


Personalfest extreme

Varför måste våra personalfester alltid vara extrema? Disneyfesten som var en tolvtimmarsfest, senast då vi spårade ur totalt i våra samtalsämne och bara skrattade asmycket och igår... Vi skulle bowla två timmar, efter två timmar går Kostas och köper en timme till varpå han får en timme till på köpet. Så vi var fyra personer, kärngänget när alla andra bangade, och bowlade fyra timmar. Ont i röven idag - check.
 
Efter bowling och airhockey med några shotar och trevligheter gick vi till Mello Yello där vi snackade skit med bartendern och lekte lekar och snackade skvaller. Skvaller inom restaurangbranschen är ju sjukt kul, finns mycket material! Vi hade hört att CG är the shit på söndagar med restaurangfolk, men där var ganska tomt. Vi hade ändå roligt och gick hem klockan tre, då var jag sjukt trött.
 
Så himla roligt, älskar mina kollegor. Sjukt omaka haha men bäst. Det var sedan fem och en halv timmes sömn på en hel del drinkar innan jag begav mig mot min kurskamrat för plugg.
 
Ikväll tog jag mig ett stärkande bad och åt en jäkla massa, är hungrig igen. Healing nu för kropp och hem innan plugg imorgon igen.
 
Älskar mitt liv :)

Stressad AB

Efter att ha jobbat 24 timmar denna helg , sov sex timmar igår och åkte till jobbet en timme efter jag vaknade . Väntade sen fyra timmar på att få jobba och jobbade sen till halv fem imorse . Så efter att ha jobbat så vaknade jag slutkörd i sängen, har slappat i soffan och nu är det dags för personalfest ! Är inte i form , haha har en halv sminkning på mig men vi ska ha sjuuukt kul :) först : bowling !


Indian

Blev indisk mat med Sofian ikväll. Jag hade dock redan ätit hemma, en supergod grönsakssoppa med tomat, så jag nöjde mig med naanbröd. Det kan man ju inte vara utan om man är på indisk restaurang? Naanbröd bombade med vitlök, bröt mot den osynliga kollektivtrafikslagen och åkte buss hem sen (får man inte göra när man ätit vitlök). Det var i vart fall mysigt och roligt att träffa Sofia.
 
Skoluppgiften går segt framåt och ska ju jobba hela helgen lång så vet inte när jag ska ha tid att reda ut detta flumämne?

Fokus

Idag vågade jag ringa ett telefonsamtal som jag inte tänkt ringa. Jag avskyr att tala i telefon och med min bittra inställning hade jag inte alls planerat att ringa kontakten till praktikplats. Men tack vare min kära moder ringde jag, mest för att jag skulle kunna säga till henne att jag hade ringt haha.

Men samtalet flöt superbra och på tisdag, om sex dagar får jag veta om jag får praktikplats på den arbetsplatsen jag helst vill ha. Jag håller starka tummar, behöver faktiskt fokusera på min karriär och inte andra saker.

Kritan

Det är bara du som avgör vem du är och vad du vill tro på av vad andra säger . Låt ingen annan få dig att känna dig dålig för att de har en felaktig bild av dig . Var stolt och tro på dig själv :)

Ett pepptalk till mig som ni kanske kan ha nytta av denna kväll. Inte första gången någon försöker berätta hur jag är och inte första gången jag inte lyssnat heller. Nu ska jag ägna mig åt något betydligt vettigare - uppdrag granskning om flyktingar i småbyar.


Ny stil

Mitt halvhjärtade försök till ny stil på bloggen resulterade i den sämsta header jag haft haha. Tur jag har en ny klasskamrat som erbjöd sig att fixa till min blogg, stilren och fin. Tack till soglam.blogg.se.
 
Dagen började med att jag väldigt tidigt åkte med the girl next door till Emmaus. Man kan spendera tid där! Vi var där 1,5 timmar och då slarvkollade jag på allt. Ska åka dit någon dag och vara där flera timmar,promise. Införskaffade tre böcker som verkade roliga (måste bli bättre på att läsa).
 
 
 Funkar tyvärr inte med bilder idag, mitt internet segar som fan. Det här ska telenor få f-f-f-faaan för förstår ni :)
 

Sällskapssjuka

Denna enormt stora känsla som kommer varje kväll. Denna eviga sällskapssjuka. Jag vill inte kalla det ensamhet, jag känner mig trots allt inte ensam då jag har massor av fina vänner, kollegor och familj. Men när jag är med dem känner jag mig tillfreds. När jag inträder min lägenhet är det okej. När jag varit ensam i cirka 3 timmar kommer detta stora monster fram som en känsla över hela bröstet som gör mig nedstämd.

Jag vill bli av med denna sällskapssjuka, måste googla!

3 timmar

Det var så mycket jag försov mig idag. Bra gjort va? Det är väldigt svårt att ett dygn gå och lägga sig halv sex och två dagar senare stiga upp vid samma tid. Funkar inte. Men bättre lycka nästa gång.
 
Mitt internet har segat sig otroligt senaste veckan, att titta på video online går inte och inte heller att surfa på hemsidor som är stora eller dåligt uppbyggda. Alltid detta eviga problem med internet som inte fungerar. Suck.
 
Har varit lite huslig när jag kom från skolan, kom ju faktiskt dit till slut för att träffa gruppen. Tänka sig att jag känner mig händig när jag byter en glödlampa.
 
Over and out ;)
 
 

Att plugga

Klockan elva:
 
 
Kockan två:
Orkar. inte. mer. Nu ska jag istället pumpa musik och städa lite, skiter i detta! I eftermiddag ska jag iväg och lära mig mer om afghansk kultur och ikväll blir det vin&olivmys med bästa vännen.
 

Birthday

Sådär i mitten av september börjar jag påminnas om min egna dag som infaller den 22 oktober. Detta året fyller jag 25, hur ska jag fira det? Funderar mycket kring det. Är inte sugen på en stor fest samtidigt som jag älskar att samla vänner och ha alla góbitar kring sig. På min födelsedag, en måndag är i alla fall bestämt att jag ska ha födelsedagsmiddag med familj, mormor&morfar och Dilshad. Bara god mat, vin och spel - så jag älskar att fira min dag.

Är sjukt sugen att ha en hejdundrandes personalfest men är samtidigt sugen på en grekisk afton med tjejerna.

Får väl se hur det blir :)


Sunday

Nu har helgen gått förbi, har haft otroligt roligt på jobben även om de varit kombinerade med lite sömn. Vilka muskler jag fått efter sommaren också, stenhård mage och armarna är inte helt fel de heller. Tack servitrisjobbet!

Jag har funderat och kommit fram till att många inom min bransch är "ta livet som det kommer"-personer samt "dont worry be happy". Det är något med hela kulturen inom restaurangbranschen som smittat av sig på mig och fått mig att rycka på axlarna och bara njuta av livet. Detta kan vara bra på ett sätt men samtidigt inte bra att man inte orkar bry sig om det dåliga.

Ikväll blir det filmkväll med massa gottis hos Eleni :)

Nap?

Första lektionen gick förvånansvärt bra med omständighet 1; jag hade sovit fem timmar efter nattens arbete, omständighet 2; läraren var otroligt dryg och långrandig. Det var mycket trevligt att stå i entrén till klubb F inatt, känns roligt att representera och välkomna folk. Fick besök av mina älskade små kollegor också, som jag ska återse om några timmar när det är dags för mosaikjobb igen. Känns annorlunda att jag inte jobbat på två veckor!
 
I övrigt shoppade jag list höstnytt igår, jag och Dilshad var på Nova. Känns lite tveeggat det där, jag behöver verkligen fräscha upp min garderob och se representabel ut då jag inte haft råd att shoppa på länge, å andra sidan har jag egentligen inte råd nu heller då jag borde spara inför höstens knaperhet.
 
Hade bebismys också igår hemma hos Louise, hennes lilla solstråle slocknade i knäet på mig, sött som tusan!
 
Nu ska jag ta en napp innan dagens 11-timmarspass, imorgon blir det cirka 14-15 timmar på jobben.

The colour brown

Så brun som jag är nu har jag nog aldrig varit. Aldrig lyckats. Jag gillar det starkt! Men brunast är magen och den är det ju ingen som ser ändå, bommer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The girl next door

Det var härligt att se kollegorna en ministund igår, höll dock på att dö av sällskapssjuka under kvällen här hemma. Helt galet, måste detoxa mig av sällskap efter den intensiva sommaren. I nuläget förstår jag inte hur jag ska klara hösten - alla ensamma kvällar. Men efter detoxen hoppas jag på att bara tycka det är härligt med eget sällskap.

Om någon stund blir det att gå över till Louise som flyttat in i huset bredvid, har köpt en megafärggrann kakburk som inflyttningspresent.

Är lite nervös inför kvällen då jag ska jobba till klockan fyra inatt och sen upp åtta för skola.. Lite nervös.

Nya tag!

Efter en vecka grekisk luft och atmosfär känner jag mig mer än redo att omfamna hösten, måsten och ett strukturerat liv. Alla mina jobbrelaterade åkommor spridda över kroppen är som borta av en veckas avkoppling med stekhet värme och svalkande havsdopp.

Nu är det september och jag ska söka jobb idag. Sen ska jag åka för att träffa kollegorna på jobbet, saknade de alldeles för mycket för att vara hälsosamt när jag var borta. Jag menar, kollegorna är väl inte de man ska sakna? Haha.



RSS 2.0