Sacre

Gud vad ensamheten kommer rusande mot en vissa stunder. Verkar alltid vara som värst när jag kommer hem och finner mig själv utan sällskap eller socialt runt mig. Jag jobbar ju med ett väldigt socialt jobb, jag är aldrig ensam, inte när jag promenerar till bussen, när jag sitter på bussen eller på jobbet. Men när jag kommer hem i tystnaden och finner mig själv ensam blir jag så ledsen över att inte ha min bästa vän i närheten som jag fick ventilera dagarna med. Bara att känna att någon fanns där 24/7 inte långt ifrån mig. Jag känner mig så "själv".

Gulligt nog när jag var på väg mot huset och letade efter mina nycklar i min stora väska så är det någon som buzzar upp dörren från sin lägenhet, så den låses upp liksom. Hur snällt? Undra om personen såg mig ensam i mörket leta efter nycklarna och sen gick för att låsa upp till mig. Då känner man sig lite omhändertagen av sina grannar. Men nu ska jag väl sova i min ensamhet och imorgon blir det ett tolvtimmarspass igen på jobb.




Jag är blåst

Halva dagen sken solen utanför fönstret och jag invigde med kritvita pjux, skinnjacka och färgglad sjal och vips så började det blåsa rejält ute. Det har i alla fall varit en härlig ledig dag! Fick pratat i telefon med en kär gammal kollega, en fika med Linn och sedan en kväll med fina vännen Dinko. Det blev både mat och senare kaffe, lite promenad men det blåste för mycket. Vi kan prata om allt känns det som, helt underbart.

Nu är det väl dags att sova men jag är hög på allt kaffet jag druckit. Jag är rädd som en fis, vågar inte kolla på något klipp på internet för jag är rädd för ni-vet-kanske-vad. OBS skriv det inte eller nämn det inte, blir rädd av bara namnet. Jävla fobi. Och så har __ börjat dyka upp i reklamen om bredbandbolaget också. Jag hatar denna fobin, fy fan vad jag hatar den. Jag kan inte skriva namnet, filmen eller ens könet. För jag blir så jävla rädd. Bara __ kan jag skriva. Jag hatar verkligen denna fobin för jag hör talas om __ överallt och som tur är har jag inte sett något än, har lyckats blunda varje gång. Fattar inte vad fan som är så jävla kul med att sätta in sådana klipp på internet. Och varför man aldrig ser något från någon annan skräckfilm någonstans på internet. Bara den jävla filmen som jag hatar till döds. Ja nu blir jag arg istället. Tack vare idioter som sätter ut videos och länkar där __ dyker upp så har jag fått en fobi för att kolla på youtubeklipp, måste spola fram först och kolla så inget läskigt dyker upp innan jag vågar kolla klippet. Till och med på BBs hemsida var jag rädd för att kolla på klippen om ifall att de vil busa med en. Jag tycker inte det är roligt längre, blir så frustrerad att jag nästan vill gråta, känner mig fången under denna barnsliga fobi. Behövde få ur det ur mig, men vågar inte ens prata för mycket om det för sist jag gjorde det var jag så rädd att jag inte kunde sova, jag var helt vettskrämd.

Jag avskyr människan som skapade den filmen. Och om ni förstår vad jag menar, skriv INTE ut namnet för då blir jag så rädd :/

Världen framför mina fötter

Vi alla har världen framför våra fötter, bara att ta det vi kan och vill. Jag sitter i skrivande stund på min balkong och blickar ut över lilla Malmö, kronprinsen, turning torso och öresundsbron.

Jag tog sovmorgon idag, sov tio timmar och nu är jag pigg och full av energi! Nu ska jag träna en omgång till Kinect, sedan ska jag inviga nya skinn(immitations)jackan i solskenet, en kaffe i handen och Linn framför ögonen. Ska köpa ett par svarta byxor idag, inte roligt att lägga pengar på men måste ha snygga svarta byxor när jag startar mitt nya jobb. Paret jag har är ganska välanvända.

Har suttit och skrivit packningslistor till min tripp till Stockholm där jag ska träffa min bloggkompis haha, ska bli så satans roligt att hänga med någon man aldrig träffat. På internet klickar vi lugnt kan man säga. Har även skrivit packningslista till Barcelona dit jag ska med brorsan och mamma i början på juni. Jag längtar till båda resorna, att träffa Louise och att få sol och kvalitetstid med bror&mor. Älskar Barcelona.

Hej world, here I come!


Vegansk mat

Jag har börjat äta mycket vegansk mat igen och min mage uppskattar det enormt. Den håller sig smal och aldrig uppblåst. Så äter jag..

Matlagningsgrädde - havregrädde, smakar ingen skillnad



Mjölk till musli / flingor - havremjölk, smakar uppenbarligen mycket havre men om man gillar havre är den toppennyttig!

Smör - Mildas smör är vegetabiliskt


Jag tycker att man kan försöka att byta ut mjölken mot annat ibland, det är inte bra för djuren att vi äter för mycket mjölkprodukter. Mjölk i kaffet kör jag dock stenhårt på. Och främst gör jag detta för att min mage trivs så sjukt bra med denna livsstil :)

Idag testade jag en ny soyghurt från carlshamns mejerier med tropiska frukter som var helt fantastisk, den smakade bara frukt. Om någon ska bjuda hem mig ska ni inte vara oroliga för vad ni kan bjuda på, jag äter fortfarande mjölk bara det att hemma så mår jag bäst i att skippa det :)


Bästis

Bara två dagar har gått sedan D åkte och jag saknar min bästa vän. Jag är så blödig som saknar honom redan... men det finns verkligen ingen som honom.  Med honom känns det som att det inte spelar någon roll vad i övrigt som händer för jag vet att jag klarar det. Han finns alltid där för mig, vad jag än behöver och han älskar mig för den jag är, han gillar mig även för mina negativa sidor. När jag har mina värsta pms-stunder och säger att han gör bäst i att inte vara nära mig så kommer han hem till mig för han tycker inte jag ska vara ensam. De dagarna får jag vara så jävlig som jag är, han vill bara finnas där för att göra mig gladare.

Han är mer än min bästa vän.. Han är min tvillingsjäl. Jag kommer sakna honom enormt dessa tre veckor, kommer vara så sjukt tomt och ensamt utan honom..

Kung och tjuv

Ikväll efter jobbet åkte jag i strålande sol för att spela sällskapsspel med Carros volontärgrupp med ensamkommande ungdomar. Skitkul hade vi. Fem volontärtjejer och fyra killar, killarna var runt 17 år. Vi spelade pictionary och sen ett kortspel som de lärde oss, Kung och tjuv. Blev lite visklek också haha, mitt förslag för den ena killen ville skratta. Viskleken skrattar man alltid åt. Det var en härlig stund, blev 1,5 timme mer än bestämt och åt kvällsmiddag vid halv tio ikväll *oj*. Härlig kväll, vill gärna bli aktiv volontär där om jag har tid. Tiden räcker inte riktigt till.

Imorgon är min lediga dag, sedan är det upptaget för mig. Jobb sex dagar i rad, sedan en dag med Ung NU och efter det vet jag inte hur mycket jag jobbar på Cuba, eventuellt har jag en ledig dag om en vecka, annars kanske jag inte är ledig på två veckor haha. Låter sjukt. Min lediga dag ska spenderas med sovmorgon, fika med Linn och helkväll med Dinko, kan inte bli bättre än så.



Helgen

I fredags började helgen med min sista dag med D, innan han åkte iväg i tre veckor. Vi spenderade tid i Malmö, gick på stan, åt indiskt och snackade massa skit. Blev fnittriga av vinet och sen gick vi och kollade på Kvarteret skatan, sjukt kul! Dock satt han och sov halva filmen, tålde inte vinet antar jag? Hehe.

I lördags åkte jag tidigt till familjen och vi åkte till Blekinge för att hälsa på kusinen. Hade med mig en kasse av mina gamla kläder som blev mycket uppskattat. Vi skulle leka lekar i trädgården och min lilla vinnardjävul kom fram, blir som galen. Kom minsann tvåa i tävlingen, av 14 personer. Inte illa! Var trevligt att träffa alla kusiner, myspys. När vi var ute och gick såg vi denna skylt, som framkallade världens garv från pappa. Det garvet sparar jag i minnet haha.



Världens minsta pizzeria?? Haha.



När vi kom hem igen på kvällen blev det ostbricka&vin med föräldrarna och film till det.

Söndagen var det väldigt varmt, vi satt och solade i trädgården, tog en skogspromenad, spelade galenpanna, skrattade åt våra galenheter haha. Sedan grillade vi i det fina vädret, invigde grillsäsongen.

Måste jag säga att helgen hos föräldrarna var sjukt bra?

Nya tider

Den hemligheten jag hållit från bloggen ska nu avslöjas.. Jag jobbar från och med nu på mitt gamla jobb, Cuba café! Jag börjar nästa vecka och sedan kommer jag att jobba där hela sommaren. Detta var ett stort beslut och det är aldrig lätt att säga upp sig eller veta vad som är rätt beslut. Men på något vis kändes det som om någon högre makt valde åt mig..

Jag ser fram emot en tid med mycket ledighet dagtid, nya människor, många möten, lära mig att stå i baren, sommar. Och något annat roligt är också på G, det berättar jag mycket snart.

Så från och med nästa vecka arbetar jag torsdag-lördag hela april. Ni ska veta vad glad jag är, det är som en stor vikt har lyfts av mina axlar.



Sommaren 2010 då jag jobbade på cuba lärde jag känna fina människor, bland annat Sofia som jag ju umgås med än idag.. Jag hittade på massa roliga saker eftersom jag började jobba vid 8-9 på kvällen. Det var en kanonsommar, med bra löner :) Hoppas på lika bra sommar i sommar. ♥ Jag är glad mina vänner.


26 000

Har hört att det är bara 30 procent av alla tillfrågade studenter som anser sig klara sig på studiebidraget och lån.. Well medan jag var student och bara arbetade somrar lyckades jag spara ihop 26 000 som jag sedan klarade mig på ett halvår efter examen när jag inte hade något jobb. Med detta vill jag ha sagt att man kan klara sig på de flesta summor, det handlar bara om inställning och hur ekonomisk man är.

Själv saknar jag studentlivet, då hade jag råd att shoppa och ha utekvällar lite då och då, det är inte att vara fattig. Jag tror att folk är för bortskämda, vi ska vara glada som får så mycket i studiemedel överhuvudtaget. Att vi har råd att köpa nya kläder, att gå på bio någon gång ibland, att ta någon drink och festa, det är ju lyx att man klarar det med studiemedel.

Nu har jag fyratusen kvar av mina sparpengar hehe, det får vara min lilla lifesaver om något oväntat händer men framöver hoppas jag kunna stoppa dit pengar istället för att ta.

Mystorsdag

Igår gjorde jag supervårigt och fint här hemma, rimde upp som man säger i Skåne (säger man det på andra ställen också?).


Såg en stor spindel utanför fönstret. Som i och för sig ser mycket större ut på bild!!! Det var ingen mördarspindel för fan.


Spontant fixade jag ihop ett kollage från ö-luffningen i somras som nu pryder bredvid tv:n. Love it.

På eftermiddagen gick jag och Carro en lång promenad i Malmö, kom till bostadsområde vi inte varit i förr och såg nya saker. Hittade mitt nya favoritcafé, skitmysig uteservering med trämöbler precis på trottoaren bredvid en hyfsat trafikerad väg, kändes väldigt Barcelona. Café 14 hette det, riktigt gott kaffe. Det ska bli min och Carros nya grej, att gå runt och hitta nya caféer, skitroligt.


Lyckades hitta både namnet och en bild genom att googla "café nära stadsbilioteket" - cafékartan.se hjälpte mig.

Magkatarr

Som om det inte vore nog att magen gått upp i vikt, blivit känslig mot mjölkprodukter, svullnar av potatis och har sockerförbud den desperat vill överträda så har den nu satt sig på tvären och sysslar med magkatarr. Jag tror helt klart att min lilla älskade mage är missnöjd av mina vanor. Jag trodde faktiskt den skulle bli glad av mina försök till nyttigare vanor med mindre kolhydrater och socker.. Men jag har gjort den orolig.

Utan att fokusera på det har jag haft mycket hängande över huvudet som jag nog har tänkt på omedvetet. Jag tror det är det här stora beslutet jag tvingats ta som spökar i magen - nervositet. Men nu är beslutet taget, allt känns så jävla bra och nu ska jag bara meddela en person - på måndag går jag ut med nyheten.

Jag ser bara ljust nu. Tills september, men det får vi ta i september, man kan inte leva för framtidens problem, right?

Så nu måste jag äta med jämna mellanrum så inte katarren slår till. Värken kommer av magsyra som befinner sig i magsäcken/strupen, så om där finns saker att jobba med går inte syran någonannanstans, typ så tror jag att det är...


Jag ska ha en rolig sommar för det har jag förtjänat


Lediga dagar

Igår blev det fika med Linnsan, perfekt start på ledigheten. Självklart bara kaffe för min del, jag har inte tagit kaka vid fika på väldigt länge. Blev en hel del jobbsnack, men efter sex dagars jobbande från bådas håll så finns inte så mycket annat att diskutera hehe. Ser fram emot drinkar på uteserveringar med pinglan nu, om hon inte är för buisy! Och om jag inte jobbar för mycket. Om om om...

På kvällen tog jag tåget till Helsingborg där jag och min kära vän Dinko fikade på ett nytt väldigt mysigt ställe som var mer en bar/restaurang. Jag dricksade till och med, fick nog dåligt samvete från häromkvällen då brorsan pikade mig för jag inte gav dricks. Men de här förtjänade det verkligen, bra service :) Man måste förtjäna sin dricks. Vi satt och pratade och pratade. Finns inte många jag kan babbla så med som jag kan med honom. En promenad och sen en runda i bilen, det är ju vår grejj. Kaffe och sen köra runt och titta och prata om allt mellan himmel och jord. Jag vet inte vad det är som gör att det aldrig kan vara en tyst stund mellan oss. Är överglad att jag hittat en så fin vän i en kille, det är inte så vanligt i denna åldern..

Solen skiner och senare idag blir det långpromenad med Carro och sedan ett viktigt möte. Ni får veta allt på måndag, håll er tills dess ;)


En april-fika 2008

Underbara dagar med vänner

Ljusare tider

Hela min värld går mot ljusare tider och det känns underbart att se solen skina utanför fönstret. Jag sorterade min garderob häromdagen och sorterade bort allt som jag inte använder, det som är för smått, det som inte är fint och det som jag helt enkelt inte trivs i. Pallar inte öppna garderoben och se massa plagg som jag tycker är tråkiga, vill öppna och se plagg jag gillar! Så nu ska kusinen få en hel hög med sommarplagg, Erikshjälpen i Malmö fick en påse med snygga plagg som jag tror de kan sälja rätt bra. Det var ett par klänningar som jag inte använt mycket och några korta jeanskjolar, känner inte för att klä mig i korta kjolar längre.

Min garderob har fått ett ryck och jag gillar det!





En underbar klänning, rena ögongodiset i klarblå, men den kommer aldrig mer passa mig haha.

Free time

Sjätte dagen på jobbet avklarad och nu är jag ledig till måndag. Morgondagen startar med möte inför mitt lilla caféprojekt, sedan en fika med Linnsi och sedan Helsingborg för träff med Dinko på kvällen. Mycket som händer dessa lediga dagar känner jag. Torsdag tvätt och långpromenad med Carro och fredagen spenderas med D som sedan åker iväg.

Men jag gillar att ha mycket planer när jag är ledig, då känns det mer att man är ledig. De har lovat vår i dagarna så man får väl sätta sin tilltro till det.

Nu : sängen.


Längtar till våren - balkongtid, jeansjacka, blusar, färg och kanske växthus på balkongen?

F*ing carbs

Min mage är bland de känsligaste jag stött på. För mycket kolhydrater och den går bananaz! Bakad potatis går bara inte, dumt nog åt jag det idag på jobbet. Det har jag fått sona för ikväll. Slutsatsen är att jag bör äta mindre kolhydrater. Jag har redan börjat skippa brödet till frukost och äter nyttug musli med havremjölk och frukt till, det mår jag bra på. Nu ska jag försöka äta mindre potatis osv till middag också.

Är trött på min svullna mage:
- Mindre potatis och pasta

- Mindre socker

- Mindre mejeriprodukter, endast laktosfritt eller havrebaserade produkter

- Magtabletter till det, som ger bakterier till magen.

Förhoppningsvis gör detta också att jag får en fastare kropp i övrigt.

Rolig syn

Min morgon

Min buss var 17 (!!) minuter sen, stod och väntade mer och mer otåligt. Jag hade redan missat stadsbussen till jobbet som bara går var tjugonde minut. Hade tänkt hoppa av första hållplatsen i Malmö och byta till en annan stadsbuss som stannar 10 minuter från jobbet, missade den precis när jag kom fram.

Slutade med att jag tog direktbussen i alla fall, kom fram tio minuter efter jag hade börjat. Sen skulle man promenera från hållplatsen ut på bryggan till jobbet som ligger mitt ute i havet. Sandstorm och så pass blåisgt att jag vadade som genom vatten.

Tänk er denna situation med röda veckan. Jag gick och svor högt för mig själv. Då är man inte glad.




A-day

Today is the A.day sägs det. Får vi reda på vem A är? Imorgon ser jag avsnittet, åh spännande till tusen för en nörd som mig.



After-work

Jag är fattig och åter fattig, men är så van vid det nu. Med andra ord var inte lönespecen den roligaste. I natt får vi veta skattepengarna, föregående år har jag fått 8-14 tusen, detta året ser jag det som så att sålänge jag inte behöver betala så är jag nöjd. Har inte råd att betala tillbaka. Jag brukar få så många tusen eftersom jag arbetar så pass lite att jag får reducerad skatt, betalar alltså runt 20 procent istället för 30. Det borde vara omöjligt för mig att behöva betala tillbaka med tanke på det, men med min finansiella otur så ska man aldrig säga aldrig.

Vi skiter i pengar, vi skiter i att jag är broke och istället berättar vi om en härlig after work jag hade idag. I solsken med mycket stark vind blåste jag och brorsan in på T.G.I Fridays vid fem-tiden och tog ett glas. Snackade massa skit och softade, där är helmysigt. Deras vita vin är hur gott som helst. Det är så härligt med spontanitet. Pinsamma jag är så himla lättpåverkad, blev lite yr i skallen. Halvfull efter ett glas vin halv sju på en måndag - high score Sofie!


Jag är trött som en dåre efter dessa fem dagar på jobbet, orkar bara sitta och lata mig i soffan efter jobbet. Ser fram emot fem dagars ledighet snart. Bara imorgon med.

The strangermagnet

Ja ännu en gång så har jag först fått en full kille på bussen att börja prata med mig då jag satt med min kollega. Jag svarade så kort jag kunde. När vi hoppade av bussen trodde min kollega att jag kände killen;
- Honom gillade du inte.
Haha, som om jag varit så kall mot någon jag kände! Inte ens om det varit någon jag verkligen ogillat. Lite roligt där, hon trodde jag var värsta kalla bitchen mot min "kompis".

Idag på bussen hem satte sig en askalas-packad man bredvid mig. Herregud vad full han var. Han visste inte vart han var, vilken buss han var på eller var han skulle. När han hoppade av sen ringde jag polisen, kändes bättre för mig att tipsa de så att inget hände honom. Tror inte de åkte dit för att hjälpa honom men jag kände inte mig bra när han hoppade av utan att veta vart han var knappt.

I övrigt så vet jag inte vilka signaler jag skickar ut för att få vissa killar att ragga.. Jag tycker jag tydligt visar att jag inte är intresserad om jag väl märker att de är lite mer än trevliga.. Men killar verkar immuna mot negativa vinkar, de bara fortsätter.

Blir lika förundrad varje gång någon raggar när jag har en dålig hårdag, halvfettigt hår och har jobbat flera timmar. Jag blir konfunderad.

Inspirerad

Angående mitt inlägg om tjejen som inte rakade sig under armhålan så var mitt mål inte att diskutera eller tycka till om hennes val utan mer varför hon valde det. Jag intresserar mig för att filosofera kring människors val i livet, och inlägget var till för att filosofera kring hennes val. Nu blev det så att jag skrev min egen åsikt om saken generellt, det var inget personligt menat mot henne. Mobbing har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Diskussion om någons val kan aldrig vara mobbning om man inte är elak, tycker jag. Och jag är inte en elak person. Alla får göra precis som de vill, men jag kommer förmodligen alltid filosofera kring deras val. Så nu har vi det avklarat.

Jag är sjukt trött efter helgen, har varit tyst här på bloggen för jag har ju jobbat och stått i. I fredags var jag hemma hos Sofia och blev så väl omhändertagen så. Vi lagade tomatsoppa, tog en promenad och köpte godis i min favoritaffär - nöjesmagazinet. De har allt för alla smaker. Jag somnade som en tönt i typ mitten av filmen haha, hennes soffa var så otroligt skön. På lördagsmorgonen väntade en mysig frukost när jag steg upp. Hon och hennes kille vaknade redan halv åtta en lördag, vuxenpoäng för det! Härligt sätt att spendera en lördagsmorgon men sen begav jag ju mig tyvärr till jobbet. Deras lägenhet är så otroligt fint inredd, Sofia har verkligen lyckats med alla små detaljer. Jag blev själv väldigt inspirerad att leta begagnade fynd direkt när jag får bra inkomst. Begagnade möbler är det absolut finaste, vilka vackra möbler de skapade förr i tiden :)

Märk att "förr i tiden" inte syftar på jätte längesedan utan helt enkelt bara förut i tiden, det vill säga under hela 1900-talet fram till åttio ungefär.


Telefonbord


Sekretär


Byrå - rokoko

Dessa härliga möbler vill jag pryda mitt hem med en vacker dag. Älskar vackra, ståtliga och personliga möbler!

Jobbet har varit bra denna helg, inga bråk, lydiga gäster, trevliga gäster och ordning&reda. Pengar på fredag ;)

Push it

Jag skrev just ett inlägg om vikt, kropp, hur den förändras på bara dessa få år över tonåren som man kommit. Men jag kände inte det rätt att publicera det. Jag tänker utifrån mitt eget perspektiv, den kroppen jag alltid haft. När jag då ser några extrakilon komma, magen kanske putar lite och låren är inte lika slimmade, då blir jag motiverad att få bort det, att se ut som det bästa jag kan.

Man kan ju aldrig göra mer än att vara det bästa man själv kan. Jag känner dåligt samvete om jag publicerar då jag vet att många tjejer skulle vilja vara i den kroppen jag är. Det finns många som kämpar med vikten, med sina matvanor osv och jag vill inte ha på mitt samvete att provocera någon. Det är ju inte så att jag är missnöjd eller deppig på grund av min kropp, jag älskar den för det mesta. Men när kläderna åker av så ser ju jag de där kilona som smugit sig på vetni.

I botten så har vi alla olika synsätt, olika förutsättningar. Det som är det allra bästa för någon är inte det bästa för någon annan, vi har olika mål. Man ska älska sig själv och man ska älska sin kropp. Jag älskar min kropp på så vis att jag tar hand om den jäkligt bra. Att jag pushar mig själv att bli smalare gör jag också för att må bra, jag vill inte att min kropp ska gå upp i vikt på grund av mina dumheter och jag vet att jag varit smalare och att jag mådde bra då också.

Så mina sista ord är: Man kan vilja bli smalare för att man tycker att man är ful och fet och behandla sin kropp illa genom att inte ge den näring. Man kan också vilja bli smalare för att man vet att man kan, att man vet att det är rimligt för sin kropp och ta hand om sig själv längs vägen. Det senare alternativet är aldrig fel, sålänge man älskar sig själv och visar det genom sunda vanor :)


Såhär smal var jag för fem år sen, kanske inte mitt mål idag för jag tror inte det är rimligt. Men något mellanting hade varit trevligt :)

Hairy scary

Har helt missat debatten på nätet om en bruds orakade armhåla. Tills nu då, när jag såg den. När tjejen uttalar sig säger hon att hon aldrig rakat armhålorna i hela sitt liv (hon ser ut att vara runt 30). Jag förstår bara inte riktigt vitsen?

Skönt? Är det inte!
Fint? Är det inte!
Hygieniskt? Är det inte!
Praktiskt? Är det inte då man luktar som satan.

Då jag inte tror att man bara skiter i det av ren lathet (man är inte lat om man lyckas leva med en sådan sak) så måste det vara att man vill vara en käring i motvind. Nu vet ju jag allt om käring i motvind kan tänkas, men nejdå ser ni, jag följer det som är bäst, vilket ibland kan göra att jag blir emot alla andra.. Men att gå emot alla andra bara av det rena nöjets skull, nej, det tjänar man ju inte något på?

Nu kan jag inte allt om genus, men för mig tror jag inte det är en genusfråga. Jag föredrar killar med rakade armhålor också, håriga armhålor går bort. Det stinker och det är inte fint.

Vad tänker ni om saken?

Torsdag

Idag på jobbet kom en ny kollega av det killiga könet, igår var hans flickvän där och jobbade. Ett par som fått jobb hos oss alltså. Vi hade grymt tråkigt idag för det var i stort sett inga gäster på hela dagen. Dock fick man skrattat lite och babblat lite och polerat lite. Jag gick loss och polerade allt i min väg.

Om några dagar får jag reda på mitt öde. Min närmsta framtid kan se väldigt olik ut.. I'll tell ya all about it kanske. Annars ska jag till Sofia imorgon efter jobbet för matlagning, film och sleepover. Sen är det bara jobb och jobb i helgen. Inga större planer har jag förrän onsdag, då är jag ledig onsdag-söndag. Då blir det träffa Dinko, ha kvalitetstid med bästa vän som åker iväg i tre veckor, hur ska jag klara mig!???? Min BB-vän, min skvallervän, min pms-vän, min chaufför, mitt sällskap i natten, min frukostkompis - I can go on and on.. Och sen på helgen när han åker ska jag till min kusin i Blekinge för kalas. Vi träffar de några få gånger om året så det är högt prioriterat.

Men idag är det torsdag, nu blir det youghurt och honung i soffan med Pretty little liars. Sen ska jag ned i källaren och hämta tvätt, blev pissrädd sist jag var där så vi får se hur detta kommer att gå!

Redigt

Nu var det ett par dagar sen jag skrev något och det ska ni veta är därför att jag ville visa bilder i bloggen. Om jag inte kan blogga ordentligt gör jag det inte alls. Lite halvkass egenskap jag har. Dock gäller den inte städning :P

Igår spenderades min lediga dag i Malmö stad med Linnsan. Vi tog en långfika inomhus för solen var inte uppe just då. Någon timme senare blev det riktigt fint väder, retligt. Men men bättre sent än aldrig. Jag köpte tre toppar som jag tycker jättemycket om och sen jackan på det, där hade alla pengar gått.

Här har ni shoppingen:

1. En oversize benvit top med guld i, har hört att guld kommer vara hett i vår. Hittade mitt gamla tunna guldskärp i byrån, en sak jag vägrat slänga och nu får jag kanske användning för det?


Bilden gör den inte rättvisa, min kamera e kass på glimmer.

2. En ljusrosa spetströja, spets är också väldigt inne, återfanns på merparten av plaggen i varje affär.




3. Väldigt snygg basic kofta, men roligare än basic



4. En ny klocka, hade tillgodokvitto på Ur&Penn



Diggar klockan grymt mycket!

Invigning

Vilket strålande väder vi haft idag. Kan man annat än att INTE blogga om det. Tog en stund i solen på lunchen på jobbet, helt vindstilla var där jag satt mellan husen och solen stekte i ansiktet... När jag kom hem för någon timme sedan satte jag mig på balkongen för att njuta av rumstemperaturen här ute. Nu börjar det dock bli rätt kyligt så jag ska gå in.

Snart är det dags för vårstädning på balkongen, vilket innebär att gardinerna ska upp, växterna ska ut och dynorna ska ut. Sen blir det många kvällar och dagar spenderade här på min megabalkong.

Imorgon ska jag shoppa med Linnsan och spendera en lång stund på en uteservering (eller inneservering beroende på väder). Saker jag ska kolla efter imorgon..

* Jacka
* Sjal
* Orange ballerinaskor (så jävla hett)
* Örhängen
* Toppar och blusar i blommigt, knallblått eller annan sprakande färg. Eller svart, för jag har inte många svarta blusar. Det är ju också tjusigt.

Någon som läser min blogg som säljer en svart handväska? Har brun, ljuslila, blå, partyväskor, nitar, men ingen svart. Älskar väskor men älskar inte att lägga pengar på det. Lets make a deal ;)



Min väg hem i vårtider (förra året)


Utanför ingången

Jag kan lura alla

Detta inlägg blev jag först väldigt djup, som vanligt. Jag och min djupa personlighet. Men sedan raderade jag skiten, känner att jag varit mycket djup här på bloggen på sistone, så bjuder inte på det. Rubriken syftade på att jag så enkelt lyckades lura en kund idag. Bara genom att skriva kanelbullar på kärleksmumsen. Hon litade mer på en text än på sitt sunda förnuft, vilket gjorde det hela otroligt komiskt för mig. Men om vi tar det hela till en djupare nivå.. Så lätt det är att lura folk.. Den enda som vet vad som finns inom mig är jag och om man vill så behöver man inte berätta något om något.. Man kan lura alla att tro det man vill att de ska tro...

Men jag är en ärlig person så tro nu inte att jag sitter inne med tidernas hemlis här.




Säger som alla andra bloggerskor, hur tar Kenza sina outfitbilder? Jag ger upp efter tionde misslyckade bilden.

Organisation

Fick för mig att städa garderoben först, skulle inventera lite så jag vet vad jag behöver köpa nu i vår. Skor har jag som tur var, men ett par läckra ballerina i orange eller blå blir det. Efter garderoben var tömd på två plagg (ja, jag vågar inte hiva iväg en massa när jag inte kan fylla den haha, hade inte varit så roligt..), då började jag städa min smyckeslåda. Jag förstår inte hur andra tjejer klarar att ha sina smycken i en smyckesask. Jag har en hel byrålåda. Här ser ni min fina organisation:



Fyllde en låda med smycken som jag aldrig använder men vill spara för minnet. Typ. "Haha hade ni på er detta!?".


Minns ni alla de där plasthalsbanden med olika färger? Jag har gult, rosa, svart, brunt, vitt, turkost, grönt, orange - I can go on and on. De åkte ned i källaren.


Passade på att vara kreativ och pimpa mina halsbandsburkar.

Gracias

Tack för era kommentarer Sanja, Linn och Louise, de var väldigt fina. Ska självklart fortsätta kämpa. Ibland dippar man ner i små hål längs vägen, men det är bara att fortsätta köra :)

Har haft en mysig helg som började med torsdag då jag besökte Dinko i Helsingborg. Mycket bra kväll. I fredags blev det kvalitetstid med mamma - laga paj och spela kinect och käka godis. Jag älskade hur mycket hon skrattade haha. Kinect är grymt kul. Igårkväll var det mellomys, rätt låt vann, skitbra. På dagarna har jag jobbat; kaos, bråk, kramar, skratt och fel på bongmaskin är ord som kan beskriva dessa dagar. Och nu är det Big brother, kärlek till det.

Dock tycker jag att denna säsong är alldeles för mycket snusk, nakenheter och fylla. Det är ju inte "bara" sex utan ren snusk och det tycker jag inte om att se, för man blir lite illamående ibland. Moraltant number one här, jag vet (haha).

Jag har fått slantar av mina älskade föräldrar så Linn är bokad för en shoppingrunda på onsdag, åh vad roligt det ska bli att få köpa nya kläder. Som modeintresserad är det inte så kul att inte kunna shoppa, vilket jag inte gjort sen september och innan dess var det nog i april hehe. Onsdag is the shit ;) Jag brukar aldrig fråga mina föräldrar om pengar till kläder o sånt, bara till nödvändigheter men nu var det så att de ville ge mig, så då tackar jag ytterst!!

Tills onsdag jobbar jag bara. Tjingeling fillidutter :)

Gegga av allt

Min inre bild över min framtid börjar bluddras ut.. Den självklara bilden jag hade om vad jag skulle jobba med och vilken karriär jag skulle få.. Nu börjar jag se mig själv som servitris när jag är 40 bast, fattig, får snåla såhär för all framtid.

Vänner detta är inget skämt utan fullt allvar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag börjar känna att jag läste fel program, jag vet inte hur jag någonsin ska kunna få ett jobb. Dessa dagar har jag varit så jävla bitter, så negativ inför hoppet för mig. Jag har så mycket att komma med men ingen vill ha det. Jag har en så stark passion och drivkraft, jag har ett sinne som är öppet och klokt, jag vill lära mig, vill förändra, vill kämpa i mitt arbete. Ingen vill ha det jag vill ge.. Och jag vet inte om de någonsin vill ha det.

Jag vill inte vara personen som inte kommer nånstans i livet, det är inte jag. Och det är inte roligt att arbeta som servitris när man pluggat fyra år på högskolan. Blir mer förbannad när det verkar som att vissa tror att jag valt det. Jag vill bara ifrån det, vill till någon annan bransch åtminstone. Men bara för att jag inte är den som gnäller hela jävla tiden om att jag inte får jobb. Jag försöker ändå vara glad över att jobba där jag gör, försöker se det roliga med att vara servitris, inte gå runt bitter, för vem blir lycklig av det? Är bara störd att folk kanske inte ser igenom det. Hur svårt är det att se igenom? Att se att där är en tjej som har utbildning, inte får ett jobb men ändå kämpar på och jobbar inom servicebranschen. Hellre jobba än att vara utan pengar.

Jag hade sökt en tjänst som trainee och tänkte att det var min CHANS att få en framtid. Men kom inte vidare första uttagningen. Vad ska jag göra????? Ska jag gå tillbaka till skolan igen??

Vad fan ska jag göra när ingen vill ha mig. Det är bara killar som vill ha mig och jag är så trött på dem att jag vill spy ibland, bara låt mig va. Önskar jag kunde byta ut er alla mot arbetsgivare istället, för ni är så jävla jobbiga.

Good day.


Min mening

Jag tycker inte om när människor klagar på vår sittande regering och säger att de bara gett oss skit de senaste åren. För i mina ögon ser den skiten helt olik ut.

Helt objektivt är i alla fall vad de gjort

* Sett till att alla som blev förtidspensionerade av socialdemokraterna arbetstestas. Många förtidspensionerades för att det skulle se bättre ut i statistiken. Mindre arbetslösa. Att testa vilka av dessa som kan arbeta är bara bra, för alla kan ju ha något jobb. Jag tycker åtminstone inte det är rätt att för att man har ont i ryggen vara sjukskriven sen man är 45 år , när man kanske kan hitta ett jobb som går att utföra.

* Utformat förordningar som ställer högre krav på nyanländas aktivitet samtidigt som man försökt förbättra vad staten gör för nyanlända. Nyanländas egen aktivitet + Sveriges hjälp = bättre integration. Återigen var dessa krafttagningar byggda på hur saken såg ut när socialdemokraterna styrt ett antal år.. Miljonområden med nästan uteslutande folk med utländsk bakgrund, folk som bott här 15 år utan att lärt sig språket och ändå får pengar, människor som kom hit och sedan tog socialbidrag direkt utan att ha för uppsåt att arbeta.

Med moderaterna ser jag tuff love. Jag ser att de inte accepterar att vissa människor får dra andras börda och lathet. Alla ska vi bidra tillsammans. De som är sjuka på riktigt ska självklart ha sin sjukpenning, och nu är jag inte insatt nog att veta om dessa människor fortfarande har det bra. Studenter har åtminstone blivit ett par hundringar rikare sen moderaterna kom till makten.

Enligt mig så kan man inte ha en regering som tänker mer med hjärtat än med hjärnan. Visst, det är fint att alla ska få ekonomisk hjälp och alla ska göra egna val, men ärligt talat så funkar inte det med så många människor utan moral som fuskar, glider och skiter i alla andra. En regering måste tänka med hjärnan och inte hjärtat.

Att regeringen röstade för pälsfarmning tycker jag dock är förjävligt.

Kväll med Sofia

Ikväll såg jag Sofia och hennes killes nya place, riktigt fin lägenhet! Den hade jag lätt kunnat bo i. Brukar inte gilla nyrenoverat, är mer för det äldre.. men man vänjer sig nog snabbt ;) Kändes riktigt lyxigt. Hon bjöd på kakor och kaffe (ja, jag åt, har varit duktig så nu fick jag minsann unna mig). Hennes kompis med tillhörande vovve kom också på besök. Jag blev lite rädd för hunden, dumma mig. Det sitter liksom i det där.. Men söt och lydig var den verkligen!

Så en övermysig kväll med massa prat med en fin vän. Nu blir det att sova, batteriet till datorn somnar själv i vilken sekund som helst.

Godnatt vänner!

UngNU

Idag träffade jag projektledarna för UngNu, nya projektledare, en kille och en tjej i min ålder. Nu har vi dragit igång planerna igen med mitt mångkulturella café. Det är lite oklart hur det hela ska gå till då jag jobbar en del men bland annat har vi planer på att hålla till i möllan som ligger ett stenkast bort från Arlöv, i sommar. Kommer bli mysigt som sören, älskar möllan.

Här ser ni bild från området :)







Än vet jag inte så mycket, bara att jag troligen ska bli engagerad med projektledarna och hänga på olika möten och projekt och även hålla i min idé om det mångkulturella caféet i sommar. Spännande :) Det är alltså inget jobb, kan understrykas, det är på volontär basis.

Omelette

Letar igenom mina fotomappar och hittade ett antal bilder som ser lite roligare ut än alla andra.


Vad pekar jag på?


Lyssnar på trollmors berättelser.
Trollen till höger bara " öh.. vem är du?" (se deras blick)


Matar en zebra helt nonchalant med handen i fickan HAHA. Det är väl ingen big deal...


Jag cruisar, jävligt cool.

Funny how things goes...

För att sammanknyta med föregående inlägg så är det bra konstigt ibland.. hur jag kunde ta ett beslut utan att inse att det faktiskt var det jag gjorde. Jag har spenderat timmar att tänka på hur jag ska göra och ett tu tre hade jag råkat ta ett beslut.. Vi får väl se vad som väntar då inget är bestämt men om det går igenom skulle jag hundra procent kalla det att ödet gav mig en puff i riktningen direkt när jag bara lyfte foten.

Jag talar i gåtor, jag vet. Två lediga, fullspäckade dagar väntar. Ikväll ska jag softa framför tvn för att imorgon tvätta, gå på möte, träffa Linn och se Sofias nya lägenhet. Ta hand om marsvinen där emellan. På torsdag ska jag träffa Louise och sedan iväg till Helsingborg för att träffa Dinko. Håll tummarna för att mitt schema faller bra samman så jag hinner ta hand om marsvinen ordentligt ändå. Annars kommer mitt samvete plåga mig. Min snälla mamma kommer hit på fredag för att passa dem när jag jobbar på lördag. På köpet med barnpassning får jag taxi och mathandling.

Att bli bortskämd är väl för härligt? Idag är man godissugen till den värsta graden. Men kaffe blir det nu, ska försöka hålla mig borta från det söta :)


Personalfest sommaren 2010. Melissa, jag och Sofia i det gröna.

Tur - otur - öde?

Jag tror väldigt starkt på ödet och just därför spenderar jag hyfsad tid att fundera över hur saker och ting blev som de blev. Varför, vad är anledningen med detta och det? Jag tror att ödet ger dig utmaningar för att du ska bli starkare, kanske behöver du det tills senare i livet. Jag tror att när du tar beslut baserat på din magkänsla så leder det alltid till något gott .. Och jag tror att om du förlorar en vän eller pojkvän för att de väljer att gå så finns det en anledning med det med.

Men jag tror att ödet är kombinerat med kloka beslut. Man kan inte skita i allt och förvänta sig att ödet för en dit det var menat att man skulle vara. Jag tror att om man lever förnuftigt så leder ödet en till olika platser. Att tro på ödet har gjort att jag lättare kan tänka positivt, just därför att jag tror att allt har en mening. Om något är tufft, svårt, sorgligt så blir man tusen gånger starkare efteråt, man lär sig nya saker och man hanterar framtida problem på ett annat sätt. Alla relationer har en betydelse, alla människor man möter ger en något.

Så visst kan man bara se det hela som att man själv lär sig av sina beslut, misstag, problem, relationer. Men som sagt är vissa saker så starka sammanträffande att jag är övertygad om att ödet existerar :)

Monday

Ganska glad när jag upptäckte att jag började en halvtimme senare än jag trodde och kan gå hemifrån hela en timme senare än jag behövde. Sånt är najs. Idag blir det en arbetsdag med Anna och Frida - yeay. Vi blev lite glada igår, jag och Frida.

Jag : Frida jobbar du imorgon? Då är det du, jag och Anna! *big smile*
Hon: ah... men är det inte Sebbe som jobbar?? Ropar nonchalant: Sebbee....... Jobbar du imorrn?
När Sebbe svarar nej ler hon värsta smilet bakom väggen haha. Wiii, du jag och Anna.

Härlig måndag. Folk är tröga, vilket man märker i denna bransch. I helgen har de varit obstinata. Vi frågar alla vilken sida av restaurangen de sitter på när de beställer mat i kassan, för att vi ska leta efter dem på rätt sida sen när vi går ut med maten. Så när man frågar "Vilken sida sitter ni på?", är det många som svarar.. "Spelar det någon roll?". NEJ JAG BARA FRÅGAR FÖR JAG ÄR SÅ FÖRBANNAT INTRESSERAD.

Om personen ser skojjig ut säger jag " Ja, det är 50% dyrare på den sidan". Då hade en hustru humor och sa till sin man "Ja, jag sa ju att vi skulle sätta oss på den andra sidan...!!".

Tålamod är en servitris bästa vän. Or something like that.

25-årsfest

I lördags efter en mycket hektisk arbetsdag var det dags för D's 25-årsfest. Jag var en aning nervös att gå dit "själv", känner inte direkt någon där så hemskt bra. Men det gick över förväntan! Hittade några stycken jag snackade med huvuddelen av kvällen. Vi körde lite trolleritrix, skrattade en del och snackade. Jag är ganska nervös inför fester, man kan kanske säga att jag är kass på fest. Som man kan vara kass på fotboll, kass på att rita.. så är jag kass på fest. Jag avskyr nämligen att mingla och är därför inte den som går runt och lär känna alla, går fram till ett gäng och börjar snacka. Det går helt enkelt inte. Snarare så att jag börjar prata med personer en och en, eller två. Sen dricker jag mig ju inte full som merparten av er vet, så kanske därför jag känner mig lite nervös också.

Men med tanke på att jag är kass på fest så blev det en bra kväll. Det var riktigt kul att de flesta han bjöd kom, blev hela 22 personer i hans tvåa. Han hade jätteroligt, vilket var det viktigaste :) Tårtan vi bakade blev suverän. I fredagskväll hade vi nämligen hemmakväll hos honom , gjorde massa sallad, bakade tårta.. Sen var vi trötta och då blev det soffan och Malcolm in the middle. Sjukt kul serie som man kollade på när man var yngre :)



Hade ingen bild på klänningen jag bar , tydligen har jag bara haft det en gång förut. Men men ett gruppfoto togs så om jag fastnade lägger jag upp det här sen när jag får tag i det :)

The sun is shining

Igår var en bra dag med finaste vänner ♥ Fikade med Linn, tog frappe och blev påmind om Grekland. Åh, underbart! Minns alla dagar i solen man satt och drack frappe. Där dricker de nämligen inte varmt kaffe mitt på dagen så om man beställer kaffe får man frappe - kallt kaffe med is och mjölk om man vill. Sött eller sötare. Haha. Grymt mycket socker har de i. "Do u want sweet or medium sweet?"


Jag&D i Athen i augusti, och en frappe!

På kvällen var jag med Dinko, gjorde det vanliga - kaffe på barista och sen en långrunda runt i bilen. Fick för mig att handla gröna äpplen, blev grymt sugen. Så det gjorde vi och sen bara snackade. Vi kan prata ihjäl oss som han säger. ♥

Idag är det snart dags för klipptid, ska bli fin i håret! Grymt härligt. Har velat klippa mig ett tag men inte direkt haft plånboken till det. Sedan blir det sallads-skapning med D inför festen imorgon. 25-årsfest, ska bli grymt kul. Klänningen har jag valt ut, inte ofta jag är finklädd med klänning så ska bli kul bara det. Ikväll blir det afterwork med Sofian och Esther. Afterwork fast jag varit ledig, inte illa?

Ni hör, mycket som händer och sker och solen skiner. Har dessutom fått platt och fin mage. Jobb blir det också i helgen så ni inte tror jag alltid är ledig.

Picky

Ibland funderar jag på det här med kräsenhet vad gäller mat. När vissa är så otroligt kräsna , de kan inte äta vissa kakor ens. (Hur äckligt kan kakor vara? =) ) Då undrar jag om det är så att dessa människor har mycket känsligare smaksinnen än mig och därför inte kan äta det och detta. Eller om det bara är så, vilket jag har en fördom om, att de bara intalat sig själva att de inte kan äta det.

På ett sätt tycker jag det är lite dåligt mot sig själv, för det är ju ganska svårt att bli bjuden på mat hos vänner eller gå ut och äta om man inte gillar många kryddor eller grönsaker exempelvis.

När jag åt kött så var jag kräsen tyckte jag. Men nu när jag är vegetarian inser jag att det bara var köttet jag var känslig mot. Kunde inte äta rätt många djur och delar på djur. Idag kan jag äta i stort sett vad som helst, har blivit väldigt öppensinnad gentemot att testa nya smaker.

Det finns bara enstaka saker jag inte tycker om och dessa är...

Koriander

Blomkål

Hmm.. Kommer inte på något mer.

De sakerna jag tycker är mindre goda väljer jag kanske inte själv att tillaga men om jag blir bjuden så äter jag, det går att äta liksom. Sen finns det nog också typer av mat jag inte är förtjust i, främst feta maträtter med mycket ost eller sås.

Vad tycker ni mindre om, vänner?




1 mars

Fyra timmar på arbetet igår började med en massa skratt, just därför tycker jag så mycket om mina kollegor!! Fick ge kärleksråd och vid elva på kvällen började jag och Sebb grovstäda stället. Skrubba hallen, skrubba diskrummet, dammsuga restaurangen.

Den 1 mars säger kalendern idag, vårväder har skymtats här nere i Malmö. Väldigt härligt. Längtar lite tills man kan börja använda pastellfärgade linnen och blusar och vårjacka.. Men längta bort tiden ska man inte göra så brukar försöka att inte längta för mycket ;) Igår var det åtminstone 8 plusgrader. Just nu tvättar jag, sen blir det en fika med Linnsi och ikväll blir det en kväll med Dinko. En bra dag med överfina vänner med andra ord.

Vår tvättstuga här i huset



RSS 2.0