Upp upp and away

Personalfesten igår var så sjukt jävla rolig, så mycket bättre än vad jag väntat mig och jag hade längtat hela veckan haha. Jag hade en riktigt snygg outfit som jag inte tog bild på mest för att det aldrig blir bra bilder.. Sushi först på Hai, massa skratt och det var sjukt gott. Anna kunde inte äta med pinnar så hon stack pinnen in i fiskbiten och åt en liten bit i taget. Efter det gick gänget till cuba café för massa drinkar, mojitos i stora lass. Blev massa skitsnack och pinsamma lekar, inga hemligheter här inte haha. Vi skrattade gott och var på topp.

Efter cuba vek de flesta av, kvar var jag och Rebecca, Kostas och Danne. Rebecca hade efterfest med spel och sen låg vi utslagna i soffan och var ganska tysta. Underbara kollegor man har som man kan vara trött med, stentyst med, skrattig med, pinsam med och bara totalt sig själv.

Skulle kunna jobba kvar för alltid endast för personalfesterna haha. Skämt åsido, nu drar jag till Grekland :D


kärlek

Denna vecka har varit sjukt jobbig samtidigt som jag haft sjukt kul med kollegor, vi har skrattat, flamsat, varit trötta ihop, kramats och slitit. Turats om att köpa redbull, munkar, godis och socker generellt sätt haha.Tror aldrig jag kommer ha bättre kollegor än vad jag har nu, ofattbara! :)
 
Idag är sista dagen på festivalen och på söndag ska vi ha personalfest, sushi på Hai, drinkar på cuba café, lekar haha. Ska ta massor av foto. På måndag reser jag till värmen med mamma, som jag ska unna mig denna vecka. Det har jag förtjänat :)
 
 
 
 
 
so long <3

Iväg

Är det konstigt att man håller sig borta från något som får en att känna sig kass, oattraktiv och oönskad? Allt annat i mitt liv är sjukt perfekt, som att jag bara vill ta på det med händerna och önska att det aldrig försvinner, så perfekt. Jag är nöjd, men så har jag det här hängandes över mig som jag måste ta itu med och så fort jag närmar mig blir jag bara bränd och trött, jag tappar energi och känner känslor som jag aldrig känner annars.
 
När jag inte tänker på det är jag glad, uppåt, har världen framför mina fötter och lycklig.
 
När jag tänker på det vill jag bara ge upp och undrar vad jag har i mitt sketna liv.
 
Är det då inte naturligt att jag inte vill ens tänka på den jävla skiten? Vad har jag gjort? Jag följde mitt hjärta men tog fel beslut som blev skitkass. Och jag ORKAR inte bry mig om det. Det kommer inte lösa sig, jag tror verkligen inte det. Det tror jag alltid, men jag tror inte det denna gången och därför orkar jag inte bry mig.
 
Jag avskyr att ha det över mig.
 
Och detta inlägget handlar inte om kärlek, har inget kärleksliv och är sjukt nöjd med det med.

Oform

Trött , lite ohygienisk som dock rättats till nu, magen är konstig efter sockerchocker o konstiga vanor. Har sovit max sju timmar i streck denna veckan haha. I natt slutade jag fyra, skulle upp sju för en riktigt intressant föreläsning , men var så sjukt trött så jag gick i första pausen, riktigt trist att jag inte kunde stanna. sovit tre timmar o nu dags för jobb snart igen. På söndag ska jag fira jävlar !!!! :D idag spelar timbuk på scenen, jobbar till grym musik iaf ;)


Crash

Min dator är insönder igen vilket förklarar frånvaron från bloggen . Jobbat min lilla röv av mig kan man väl påstå, dock sjukt kul att jobba nära scenen, höra alla konserter och träffa massa folk. Älskar mina kollegor, pepprande som fan! Har även bokat resa till nästa vecka. Parga, Grekland med bästa sällskapet, mamma ! Nu ska jag sluta skriva för det finns ju inte mellanrum i texten när man bloggar från mobil. So long, njut av värmen medan den är här - 28 grader i malmoe!


Stökfia

Vad händer medan man sover? Städade lägenheten igår så att det skulle se respektabelt ut.... och nu är det skit i köket, hallen är full med jackor o väskor o skit på golvet, vem har lagt de där liksom? Sängen stökig, saker ligger inte på plats.
 
Lönt att städa när man bara får börja om? Eller vänta, skulle jag vara stökig??

baby, im not addicted.

Den kära iphounen levererar. Tänkte som så, att istället för att slösa tid på meningslösa spel kan jag ladda ner något allmänbildande. Så nu har jag varit lite smått beroende av ett flaggspel den senaste veckan. Har nästan lärt mig världens 204 flaggor! Än är det inte klart, ska kunna alla.
 
Vackraste flaggan enligt mig:
Kiribati
 
Mest "Sofie":
 
För att det liknar en ballerina haha. Lesotho.

sommarnatt

ännu en spontan sommarnatt har flugit förbi, får verkligen utnyttja de nu innan hösten kommer, det är ju redan mörkt klockan tio på kvällen. Det var otroligt kul att träffa Mia, hon är så rolig haha. Spenderade natten med hennes killkompis, snackade skit, kollade på roliga youtubeklipp och skrattade åt Mia haha. På sommaren lever man ett så öppet liv, träffar nya människor, har inga tider eller måsten.. Sommaren passar mig, jag är sån som tar saker som det kommer. Något som iofs inte hade funkat året runt, då hade jag väl aldrig gjort något "VETTIGT" ;)

Idag skiner solen och Sofie är ledig två dagar. Förhoppningsvis får jag fint besök av en gammal vän, ska visa honom runt i Malmö är min plan. Bo01väder idag :D
 
 

En solig måndag

Måndagseftermiddagen spenderades med Louise och barnen i Folkets park. Efter någon timme vågade hennes dotter sig på att busa med mig haha, blygisen. Vi klappade hästar (läs:jag), megasöta ponnys. Sen åt vi glass, gungade och pratade skit (med mamman då). Strålande sol och jag behövde inte komma till jobbet så efter några timmar hemma blev jag rastlös som vanligt och Carro kom för en kvällspromenad i den vackra solen, utmed möllan och dess grusvägar, gula fält och gödselstank. Sommar! Kaffe på balkongen och tjejsnack avslutade den fina måndagen.
 
Idag ska jag öppna på jobbet och sen kommer Mia ikväll för en natt i Malmö. Blir att åka hem först och ta hand om marsvinen, som varit väldigt snälla mot mig sedan de kom hem. De låter mig sova till halv tio - tio och hos mamma började de pipa klockan halv sju på morgonen!
 
Ciiaoo

Update

Hej alla. Det var några dagar sen. Jag har haft lite för mig, saker som hänt är att jag fått ett till jobb, garderoben på klubb F. Väldigt lättförtjänta pengar och roligt arbete.
 
Jag har fått ledigt för att åka till Samos men nu finns det inga biljetter! Finns bara till veckan efter och då kan inte mitt sällskap, så nu är frågan om man ska åka ensam en vecka senare, försöka hitta en annan kamrat eller åka till ett annat ställe. Får tänka snabbt för snart tar väl biljetterna slut igen.
 
Har tagit afterwork med mina härliga kollegor, haft besök av föräldrarna och tagit loppisrunda som inte blev så lång för mycket hade stängt, bjudit på fika och fått hem marsvinen igen. Har inte haft de hemma mer än någon vecka här och där sedan mars. Nu ska de vara hemma en vecka och sen ska de till mamma igen, sen när jag kommer hem från min förhoppningsvisresa så kommer de till mig igen.
 
Börjat planera hösten, mycket roligt som är på G.
 
 

Minsann

Tur att man kan ändra sig. Fick lite starka reaktioner på min FRÅGA om dricks, ville egentligen bara veta andras synsätt och minsann fick jag det. Nu har jag ändrat min syn på det hela och anser att människor ska ge dricks om de vill, det är ju en gammal tradition och på väg att dö ut. Så de senaste dagarna jag jobbat har jag endast blivit glad när någon gett dricks, väldigt generöst tycker jag nu.
 
Dock tycker jag det är lite märkligt när andra menar på att deras jobb är lika jobbigt, visst kanske lika fysiskt tungt men att faktiskt inte få äta på sex timmar och inte få en paus alls på hela arbetspasset tror jag inte är så vanligt inom vård och omsorg?
 
Inte nödvändigt med dricks. Så var det med det. Det är väl tur att man frågar så man kan ändra sig också? Indeed.

Höst

Jag skulle vilja påstå att jag är en höstmänniska. Hur mycket jag än älskar sommaren, riktigt njuter av den genom att våga vägra vara produktiv, spontana kvällar, träffar och utflykter, lite kläder, massa glass och solsken. Jag älskar sommaren.
 
Men på något vis mår jag som bäst på hösten. Det är då jag får fram mina mest ambitiösa egenskaper, jag får känslan att jag vill testa på allt jag inte testat, kanske energin från sommaren som kickar in. Och jag som lever ett väldigt spontant liv utan rutiner och fasta tider på sommaren behöver nog hösten, då jag kan få i mig mat igen, få lite ordning på min tillvaro haha.
 
I höst ska jag plugga statsvetenskap, ska bli så sjukt roligt. Jag har planer på att jobba bara ett par dagar per vecka, något jag ska tänka på och sedan prata med chefen. Jag ska dansa flamenco och har också tagit kontakt med katthjälpen för att vara där någon kväll i veckan och hjälpa till. Söka jobb som satan ska jag också göra, ligga i till max och satsa på att få ett arbete genom SEF-unga innan jag fyller 25 i oktober.
 
Ja, jag har massor på schemat till i höst, jag både vill njuta mer av sommaren samtidigt som jag vill starta igång alla planer nu nu NU. Men nej, det är ju fortfarande sommar så tänker mig en mix av både njutande och ambition i någon vecka till?
 

Dricks

Vad har hänt med svenskar? Jag som servitris får otroligt lite dricks. Har kulturen ändrats de senaste åren? I min värld ger man dricks när man är nöjd med service = trevlig personal? hjälpsam personal? uppmärksammande personal?
 
Om maten var skit men personalen trevlig ger jag ändå, en liten slant. Jag menar, om du får MYNT tillbaka när du varit ute och ätit, hur snålt är det inte då att du plockar åt dig dem och går? Du som kan äta på restaurangen borde egentligen bidra med några kronor till en yrkesgrupp som sliter röven av sig för en liten lön, ingen OB alls i stort sett. Vi springer oss svettiga flera kilometer varje pass, bär tungt, är utan pauser och ibland utan mat för att ge bra service. Vi får mycket skit av människor i äldre medelåldern som ser ner på vårt yrke och gärna vill trampa på oss, vi tar det och vänder oss om och ger dig en strålande leende.
 
Nu vill jag inte utmåla oss som offer, vi väljer ju själva att jobba i branschen, även om de flesta av oss gör det under utbildning eller för att vi inte fått andra jobb. För mig är det en självklarhet att ge dricks när man är nöjd med servicen, dricksen är ju en morot till kockar och servitriser.
 
Så varför är det som är en självklarhet i andra länder något som svenskar inte bryr sig om? Jag kan ha sällskap som ätit för 400-700 kronor och inte ger en enda krona i dricks trots strålande service. Why?

Emmaus

Tacksam till min fina vän Carro som visade mig Emmaus vid Mobilia-området i Malmö. Det är där jag kommer shoppa framöver, huvudsakligen. Jag vill dra mitt strå till stacken och inte bidra till den stora miljöförstöringen som klädindustrin orsakar. Och denna butik var helt fantastisk. Uppdelat snyggt i luftig lokal - färgsorterat, sorterat på koftor, blusar, kjolar, väskor, skor osv. Jag köpte en tröja från Gina, vit i kort modell som blir perfekt till hösten, sedan handlade jag ett par svarta höga vinterstövlar. Jag behövde nya och såg inte riktigt fram emot den femhundringen som antagligen hade behövts för att få någorlunda kvalité. Dessa blev mina för 80 kronor.
 
 
Ett par svarta höga stövlar är ett måste till vintern i min garderob :) Ja Emmaus var helt enkelt skitstort och fanns bara välbehållna fina saker där. Ska dit igen för att titta på väskor, de flesta av mina väskor är i sönder (så går det när man inte vill köpa skinn...)
 
Porslinspsykot i mig gick bananas över den stora avdelningen de hade FULLT av blommiga koppar. O my god, jag ville typ köpa 3-4 olika serviser men lyder mamma, som sagt att jag inte får köpa mer än som får plats i skåpet, så sant så.

Vad gör man då?

Tänk om jag inte är redo för ett arbete, ett riktigt arbete.. Ibland får jag ångestkänslor när jag söker arbete inom min utbildning, nästan som att jag kanske inte vill än?
 
Ibland känner jag att jag har hela livet framöver att arbeta på en myndighet och att jag just nu i livet känner för att vara ung och spontan. Make any sence? Jag kanske bara vill ha ett timarbete med lite udda tider och på resten av tiden göra värdefulla saker - som att hitta på äventyr med vänner, dansa och nu vill jag bli volontär på katthjälpen. Gå med öppnar armar och träffa nya människor. Måste man vara redo för ett myndighetsarbete när man pluggat klart? Jag känner att jag kanske inte riktigt hittat min plats och många av IMER-jobben är inte riktigt vad jag vill. Mitt synsätt har förändrats det senaste året och jag vet inte vad jag vill längre, jag är fortfarande ung och inte bunden till något, vilket jag trivs med.
 
Är det fel att vänta till någon slags personlig mognad infinner sig, en mognad som gör att jag är trygg i mig själv och redo för alla de stora arbetsuppgifterna som väntar. Jag vill vara min ålder och njuta av min ungdom medan jag kan.
 
När man dessutom får höra att många söker efter äldre personer och jag ser ju ut som 19, då vet jag att jag måste mer eller mindre tvinga mig på arbetsgivaren.
 
Jag vet inte vad som är rätt och fel just nu. Lite förvirrad kan man säga.

Datorn räddad

Ursäkta mina halvkassa inlägg den senaste veckan eller två, min dator blev akut sjuk och ja, till och med dog. Men tack vare min pappas talang lyckades operationen, trots att två andra läkare sa att det var lika bra att ge upp. Men min pappa ger inte upp, med microoperationsteknik gick han in och hittade felet. Nu lever den och är glad igen, så nu blir det bra kvalité på mina blogginlägg.
 
Åtminstone kan jag inte skylla på datorn. Hurra för min dator som är sex år gammal.
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Gå upp halv tio har jag inte gjort på ett tag, det spåregnar på mitt fönster och jag känner motivationen träffa mig som blixten som just slog ner några meter från mitt hus. Jävlar vilken smäll. Himlen är inte glad idag men det är jag :)
 
Jobbsökande står på schemat idag och senare blir det begagnade kläder-titt med Carro för att sedan gå på stand-up med min kära bror. Åh vad jag vill skratta!

Utflykt!!

 

Vilken fantastisk dag, utflykt i Ystadstrakten. Jag visade Dilshad mina nästkusiners koja (rättare sagt : fort) , sedan såg vi skylten marsvinsholm och jag ville såklart se det!

 

Inte mycket att se, sedan åkte vi mot Skånes finaste strand som var riktigt vit, finkornig och bred, Sandhammaren. Se upp för tajt parkering! Ales stenar nästa, som alla pratar om så vitt och brett. Utsikten var verkligen vacker, stenarna inget särskilt. Söta får var där med.

 

Dagen avslutades i huvudstaden, Ystad ;) hoppas detta inlägg fått mellanrum , vet annars inte hur jag ska lösa det. Varit en underbar dag iallafall med bästis, massa skratt!

 

 


Sorry

Jag vet inte varför det inte blir mellanrum i texten, inte alls meningen ... Men het, är inte van vid dessa nymodigheter. Bye


Beroendeframkallande

Ja det är väl ingen hemlis att man blir beroende av smartphones? Sannerligen blir man det, hittills har jag spelat songpop och draw something- skitkul! Dagen med mamma igår var helmysig, Köpenhamn med fika, ströget, sol, gatuartister och glass.

 

Hur mysigt som helst. Följ mig på instagram - La__chica. Har inte kommit igång riktigt än dock :)



RSS 2.0