GOssip girl

Hade tänkt skriva GG, men nej. Gossip girl måste skrivas ut. Den serien... Herregud. Sitter som på klister varje söndag klockan sju. Tar myycket för att jag ska missa ett avsnitt. Och självklart är huvudattraktionen Blair och Chuck. Det känns i mitt hjärta, det pirras i kroppen, jag blir så rörd att det känns som den största kärleken. Så jävla sjukt. Jag är typ kär. I deras kärlek. Faan vad underbart att de hittat varann igen. Vill bara ha mer och mer och mer.

och mer och mer och mer.

Det är inte vilken kärlek som helst... det är en eftertänksam kärlek. Äkta, sann, ärlig, rak, djup, passionerad. Så som kärlek ska vara. Jag vet ingen som gör det bättre än dem.



Minns ni deras första kyss? Åhh, hade kunnat vara min egen första kyss så som det kändes i mig.

Yes Im a nerd. And I like it.

Hola

Ska i korta drag berätta vad som hänt den senaste veckan. Massa plugg, går framåt. Känns skitkul faktiskt, att skapa något eget, att forska och klura och skriva. I onsdags kom brorsan till mig, han bjöd mig på middag på Krua thai, så jävla sjukt god mat. Hann med dessert denna gången, tur :) Grymt gott. Sen gick vi till Oslipat, det var skitkul. Blev massa skratt. Ja, hela kvällen var jättetrevlig och rolig!!

Sen blev det fredag och jag och Linn gick ut i snön för att gå till Ètage och dansa. Skitkul hade vi! Stannade där ett bra tag, verkligen jätteroligt ställe. Men där var typ inga tjejer. När vi kom var där inte så mycket folk, men det var bara vi och ett gäng tjejer till, kände sig lite iaktagen när man gick in :p Men det var skitkul, moget folk, inga fjortisar, skönt att slippa det. Inga jobbiga killar, förutom äldre män som av någon anledning tror att unga tjejer är intresserade. De flesta tror alltid vi är 19-20 år, desto mer anledning för en äldre man att inte gå fram. Och jag som inte kan vara otrevlig heller.. Många verkar tro att man är intresserad för att man är artig. Jaja skitkul hade vi iaf :)

Igår var det lördag och dags för jobb. Jag stod i baren för det mesta själv, blev hjälpt lite när det blev för mycket att göra bara. I början blev det lite hett om öronen för några (ganska snobbiga) tjejer beställde drinkar jag aldrig blandat, chefen var i affären men som tur var så var min chef från i somras på besök så hon fick guida mig från andra sidan baren haha. Resten av kvällen gick jättebra kändes det som, var ganska snabb och drinkarna blev goda. Riktigt roligt!!

Men tyvärr stänger Cuba nu och öppnar inte förrän i vår så blir tyvärr inte mer övande i baren för min del. Kommer att ringas in till restaurang F när det behövs. För ni har väl inte missat den restaurangen? Den har precis öppnat, klassisk grekisk mat av hög kvalité. Måste gå dit någon dag. Kan nämnas att jag blir sjukt frestad av att de har en konditor anställd som gör grekiska bakverk. Oh my god.

På tal om det så ska jag dra ner på sötsakerna, vill faktiskt gå ner lite i vikt. Får väl se hur det går. Haha, ett kakmonster som jag? Kan inte sluta bra..

Idag var mamma här och vi julpysslade. En jädra massa pyssel och fint blev det :) Gjorde ett fat med ljus. Ska ta foto och visa! Sen gjorde jag fina lyktor till balkongen av gamla glasburkar. De blev också fina och juliga. Blev apelsinljusstake också och sen ska jag göra en pepparkaksburk som jag inte hann med. Förstås blev det pepparkakor, lussebullar och glögg också för första gången denna vintern/julen. Älskar december!

Blir inte så mycket data nu, känns som tiden är så knapp till alla saker man vill göra. Men vi hörs när vi hörs =)


Gossip girl

Igår var jag hos Linn och tittade på Gossip girl. Linn bjöd för övrigt på mycket gott - ost och kex. love it. Blev lite glad att hon också lärt sig gilla det nu :) I alla fall fick vi för oss att titta på alla avsnitt från början och när jag väl fått tanken blir jag smått beroende. Så tittade jag på avsnitt 1 på channel 131:s hemsida. Men minnsan, sen finns det inte fler. Åhh jag som ville se alla och nu när jag fått smakprov vill jag ännu mer.

Jag har sjuk huvudvärk idag och har därför bäddat ner mig i soffan. Var varm när jag gick runt på Burlöv centrum. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Men åt faktiskt både linser, morötter och potatis till middag, sen massa frukter såsom apelsin, mango, ananas och sharon till dessert så med järn, antioxidanter, a-vitaminer och c-vitaminer så borde jag tillfriskna innan jag hinner bli sjuk. Jag är aldrig sjuk. Minns inte när jag senast var det.. kanske två år sen?

Aja, det blir väl film istället då, nu ger jag upp om Gossip girl. Bröllopsduellen. Tjejfilm ♥

Snart kommer älskling och tar hand om mig tror jag...


Världens snyggaste Blair, eller Leighton Meester som hon heter. Vilken kropp, vilket hår, vilket ansikte. Kul att se ut som henne för bara en dag... Är nog lite halvt kär i henne :P

VG

Det är så himla lustigt. En del av mig var sjukt stolt över den senaste tentan när jag lämnade in den, men samtidigt relaterade den inte så jättemycket till de böckerna vi hade i kursen. Men man fick ju använda andra böcker också, vilket jag gjorde (kanske lite för mkt). Meen jag fick VG.

Inte lika kul andra gången. Förra gången var jag megaglad. Kanske för jag inte kunde visa min lycka direkt då klasskompisarna var här och de blev inte så glada över deras betyg. Då fick jag lägga locket på, ska försöka öppna det igen :P Vill ju glädjas över att mitt slit var värt det :D


Lyxinpackning

Ja, kan inte säga annat än att lördagen var sjukt lyxig. Det var jättebra service på spa:et, väldigt trevlig personal! Speciellt bra anpassning efter att jag är vegetarian. Dilshad äter ju fisk så det var lättare. Jag fick två behandlingar av min älskling. Först en lerinpackning, vilket var sjukt behagligt och skönt. Fick svart lera över kroppen och blev sedan inlindad i ett slags värmetäcke. Älskar ju värme, så det var passande! Medan jag låg inlindad fick jag ansiktsmassage av en väldigt duktig tjej. Jätteskönt och allting doftade så fantastiskt! Sen blev det lite bubbling i jacuzzin och frukt och nötter i vilorummet. Massa tända ljus och väldigt fin inredning var där. Några timmar senare var det dags för aromamassage. Första gången jag får massage. Kom på att jag har låg smärtgräns hehe. Det var lite väl hårt ibland men i helhet var det riktigt skönt och avslappnande. Luktade också riktigt gott och jag bara njöt av att bli så ompysslad.

Middagen på kvällen var på restaurangen "lite mer" som ligger bredvid spa:et. Svingod mat (tillagad speciellt till mig av kocken). Har inte ätit så gott på evigheter! Tog även lite av buffén som också var skitgod. Till dessert fick man välja och jag valde Panacotta med vegetariskt gelatin. Känn lyckan. Jag älskar panacotta men hann bara äta det en gång innan jag blev vegetarian. Så jäävla gott var det. Tydligen ska det var otillåtet att använda animaliskt gelatin på restauranger. Tror inte det är många som följer det? Tur för mig att dessa följde det då så jag kunde äta den fantastiska saffranspanacottan med glögg ovanpå.

Såklart var det världens bästa sällskap som gjorde lördagen och söndagen till fantastiska dagar!














Hemma

Nu är jag hemma från en underbar helg på spa med min älskade. Ska iväg till Linn nu för söndagstv:) Men senare kommer jag berätta allt jag varit med om och lägga upp några bilder.

Sick society

Jag pluggar ju massa om Sverigedemokraterna nu i skolan och hittade igår en motion som de nyligen skrivit att de vill införa verkligt livstidssstraff i Sverige. Ja visst kan jag ibland tycka att enskilda personer borde få livstid. Som han som mördade Helene i början på 90-talet till exempel.. Men det är så himla svårt egentligen att skapa lagar om vem som bör få det när det är så olika från fall till fall. Dessutom kan man ibland kanske inte veta om det är en person till 100%.

För mig är livstid samma skit som dödsstraff. Och jag är emot det. Alla förtjänar en andra chans, jag vill ha ett samhälle baserat på solidaritet och människotro. Det värsta var listan på vilka som bör få detta livstidsstraff. Jag kan säga er att den listan var lång.

Bland annat skulle man kunna få sitta inne resten av livet om man våldtagit eller misshandlat ett flertal gånger, om man gjort EN grov misshandel eller EN grov våldtäkt. Om man obehörigt kapitulerat vid krig (tro fan man kan få för sig att göra det!?), spioneri, grov rymning, grovt sabotage, grovt sjö- eller luftfartssabotage. Ni måste helt enkelt se med egna ögon.

jag vill inte leva i ett land som baseras på att alla människor måste vara lika. Vi hjälper inte folk från fattigdom eller krig, ger inte folk en andra chans att få ett bättre liv i vårt land. Vi låter inte folk gifta sig med människor från andra länder hur som helst. Vi ska återinföra religionen i skolan, trots att det är religion som FÖRSTÖRT många av de länder varifrån vi får immigranter. I ett samhälle där vi låser in människor för all framtid i dåliga fängelse för att de hamnat i fel umgänge och misshandlat ett flertal personer, hamnat i bråk med någon och misshandlat personen grovt. Våldtagit någon.

Jag tycker att våldtäkt SKA ge högre straff, för det är som att ta en stor del av någons liv. Men att personen ska sitta inne tills den dör är bara fel.

Hur ser ni det? Öga för öga, tand för tand eller bättre att en persons liv är förstört än två.

Snööö

Vinterns första snö är här. Underbart. Är hemma hos familjen. Igår var det ost&vinkväll hos mormor&morfar med alla barnbarn, skittrevligt hade vi. Vi har aldrig träffats bara barnbarn och mormor&morfar, så det var på tiden! Nu är ju vi barnbarn mellan 19-25 år, så det är skitkul att umgås nu med mormor&morfar också. Sen har vi ju My också som är tolv men hon bor ju inte här..

Idag är jag&mamma hemma själva. Har hittils sprayat lite kottar och kvistar i silver och julbockar i vitt. Det ska ju julpysslas som fan den första advent, vilket är nästa helg redan. Wow. Älskar julen!

Ikväll ska jag vara kvar här hos familjen och sen ta bussen hem senare för imorgon ska jag och Dilshasd på spa! Ska bli sjukt mysigt. Det var hans födelsedagspresent till mig. Måste komma ihåg att raka benen.. så jag inte chockar befolkningen där borta. Det görs inte så ofta på vinterhalvåret haha. Åh så dåligt, men det är så himla drygt?

jag undrar... vad är en vänskap värd om man inte ens kan bli sur på ens vän.... ska man inte kunna bli jävligt besviken, sur eller till och med förbannad ibland men att det ska kunna GÅ..? Att en vän till mig sa upp kontakten för att jag blev sur på personen.. då känns det som det var lika bra. lika bra att det hände så att man vet var vänskapen stod. funkar bara i medvind.. då håller det inte för alltid ändå.

Whatever, nu ska jag gå och socialisera med mor. Ska bli så jävla mysig helg och så snöar det ju också :D

Dödliga ideal

Ikväll har jag tittat på uppdrag granskning. E jag dum som alltid får så dåligt samvete när jag kollar på ettan och tvåan för att jag inte betalar en viss sak som ni får räkna ut själva. Ja, jag är dum. För det är orimligt. Anywho...

Uppdrag granskning handlade ikväll om den misslyckade bröstoperationen som Cristina från Malmö råkade ut för i Polen och nu ligger hon i koma. Det var väldigt hemskt, var nära på att gråta vid några tillfällen. En kvinna i Skåne dog också efter en bröstoperation, gick att läsa i Göteborgsposten idag. Så jävla sjukt att vi kan vilja ändra på våra kroppar till den grad att vi helt ignorerar riskerna och så hamnar man i koma. "Ta en semester till Turkiet och passa på att fixa brösten på samma gång", "Ta en fettsugning en dag och en utflykt i Thailands fina landskap nästa". Som att skönhetsoperationer är något så vardagligt, turism.. Skönhetsturism.

Tänk om man har riskerat sitt liv för en sådan simpel sak. Jag är medveten om att bröst kan vara allt annat än simpelt för många, det kan vara vissa personers hela värld. I've been there... Men när allt kommer omkring och om man ser allt från ett större perspektiv, så är det en jävligt simpel sak. När man sätter det i perspektiv så tänker jag fan vilken sjuk värld där man sprutar in saker i sig för att se ut så som egentligen inte är normalt, men som anses vara vackert. Varför anses man av vissa, och anser man sig själv, som onormal när man har små bröst? Tänk att det som anses vara normalt eller "standard" (det som tjejer opererar sig till) är något som väldigt väldigt få tjejer har -stora och hängfria bröst. Små bröst är ju så jävla normalt att det finns inte. Hör på de flesta som opererat in silikon och de säger att de hade A-kupa innan. Det är sjukt vanligt, men ändå tror många tjejer som mår dåligt att de är ensamma om att se ut så.

Nej, man borde fan få vara så normal som man egentligen är. Normala saker: små bröst, bristningar, hängiga bröst, celluliter, kurvor. Väldigt normalt. Väldigt kvinnligt.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.492313-kvinna-ligger-i-koma-efter-brostforstoring

Sjukt skön kväll

Idag har jag tillbringat min kväll med noll planer och noll sällskap, vet ni hur skönt det är ibland? Har varit full rulle de senaste dagarna. Jag började med att fixa och dona och sen började jag på middagen som var ärtsoppa. Ringde pappa för en mindre konsultation och han frågar om jag vet hur länge den ska koka.. Hmm.. 1-1,5 timme (!!). Tyckte han nog var lite kul att jag inte visste. Men men den blev i alla fall mycket god! Jag tycker det är kul när jag väl planerar middagar och handlar hem allt jag behöver. Annars blir det alltid panikmat och det är sällan gott.

Har haft en jätteavslappnande kväll i soffan. Skönt att slappa när man pluggar stenhårt på dagarna :)

Superwoman

Ibland känner jag mig som världens snabbaste människa - minnsan! på 40 minuter hann jag ta ut marsvinen i köket med leksaker och ge de mat, göra en sallad och packa lite matsäck till skolan, duscha och äta frukost. På ytterliggare tio minuter sen hann jag städa deras bur, ta på mig och sminka mig, ta in marsvinen samt ta på mig ytterkläder. Superwoman. Men jag önskar att jag orkade gå upp tidigare så jag inte behövde leka superwoman varje morgon..

Igår var det filmkväll med Sofia - jättemys och trevligt. Massa snack och en massa goda grejjer stod på bordet. Hyfsat bra film, men båda hade förväntat sig mer av den. 500 days of summer. bra om man är sugen på en klyschig kärleksfilm.

Jag fick massa söta grattis:ar på facebook för jag fick högsta betyg och min pojkvän var så jävla söt och gav mig massa komplimanger och kramar. Åh så himla fint att vännerna verkligen blir glad för min skull. och jag har världens bästa pojkvän :)

Mitt hår är i behov av tvätt, fyfan. Får fräscha till mig när jag kommer hem ikväll. Innan dess ska vi påbörja research för analysdelen av uppsatsen.

 


Starten på veckan - check

En hyfsat kass start på dagen, med försovning (lite), stress. Turen kom när jag hann med bussen. Sen kom oturen igen när Elmi&Carro missförstått mig och åkt ifrån mig haha. Sen när jag skulle ta bussen lite halvsur stängde chauffören dörren på mig.

Men seen kom turen att jag fick världens bästa betyg på tentan jag gjorde i början av terminen. A. AAA! Högsta betyg, vilken lycka :D Vi har fått vänta på tentan 1,5 månad men fan värt det!

Igår lagade jag chili sin carne till mig och Dilshad, blev sjukt gott! Gott, nyttigt och billigt. Ikväll kommer Sofia till mig för tjejfilmkväll. Blir nog mys. Igårkväll var jag och fikade med Linn. Svårt att hitta ett café som har öppet till mer än 20.00 mitt i veckan tydligen men till sist blev det Gustav Adolfs café, riktigt mysigt. Snackade en himla massa, kändes som det var längre än en vecka sen vi sågs, vilket det inte var. Och nu kan vi inte ses förrän måndag igen, jag har hela veckan planerad.

Ja, kul kul. Massa roliga saker :) Hemma ser det ut som bombnedslag, har knappt varit hemma och kunnat städa upp men det fixar jag i eftermiddag när jag kommer hem från skolan! Nu blir det plugg på c-uppsatsen.


Bartender

Ja det är så komiskt att jag blivit bartender. Otroligt komiskt haha. Jag har ju aldrig varit partybrud eller druckit spec mycket men ja, det är sjukt kul! Fick stå mycket ensam igår, kul med ansvar, det är så man får självförtroende. Blev bara två mojitos och sen resten öl, vin och cider. En rolig sak var att jag övade med vatten i flaska för att öva hur mycket man ska hälla. Sen hällde jag över det i mått och kollade. Så som jag gjorde så blev en 4:a en 6:a. Och jag blandade två drinkar förra veckan, som skulle vara sexor. Ja, min kollega sa att de var starka.. 8:or måste de ha fått.

Herregud haha. Nej, men jag övade mig i alla fall och nu har jag fått till klämmen på det. Det rolig var en kille som satt i baren och såg mig öva och hälla ut, öva igen, hälla ut.. Han frågade om det var sprit och jag sa ja väldigt allvarligt. Hans min då var kul =) Men sen fick han smaka och märkte att det var vatten. Hade varit något att öva med sprit va?

Ja, riktigt kul helg. Satt i entrén i fredags med mina två favoritvakter som sällskap. Hade sjukt mycket kläder på mig, det är ju utomhus, dock sitter jag i en liten stuga så det är varmare än vad vakterna har det. De är så trevliga och tokiga de vakterna.

Idag är det söndag vilket har inneburit sovmorgon, städning, tvättning, satt ner grejjer i mitt överfulla förråd och självklart ringt min pappa ♥ Nu är det snart The hills och Gossip girl, är verkligen på tv-humör idag!

Lisa Simpson

Halkade in på avsnittet av Simpsons där Lisa blir vegetarian. Gud vad jag känner mig som Lisa. Ifrågasätter allt, tänker djupt om saker och ting i samhället. Är som en pain in the ass för många :) Min familj är väl de som visar det tydligast, att de tycker jag har sjukt konstiga idéer för mig. Mem vad gör de? Ingenting mer än att skaka på huvudet lite. Vilket jag är glad för. Hade ju aldrig gått om de hade argumenterat mot allt jag tycker, vilket inte jag heller gör när det kommer till de. Ja, jag har kanske vissa "konstiga" idéer för mig men för mig är det det rätta. Kanske tar jag vegetarianism och miljötänk ett steg längre än de andra jag känner..

men å andra sidan finns det många som veerkligen tar det ännu längre än mig. Folk som inte köper nya saker utan bara begagnat, som kanske inte åker bil eller buss utan endast cyklar, veganer.. Ja, det är bra att det finns människor som är extrema också för det är ju egentligen det bästa för världen. Jag känner att jag skulle vilja bli vegan men samtidigt är jag inte riktigt redo för det än. Jag har dock dragit ner rejält på mejeriprodukter och äter inte ägg (dock saker som innehåller ägg). Det jag läste av djurens rätt igår fick mig endast mer övertygad om att äggindustrin är en sjuk sjuk industri som man inte bör stödja. 15 000 hankycklingar, alltså tuppkycklingar, dödas varje dag för att industrin inte behöver de helt enkelt. De mals eller gasas ihjäl direkt när de kläcks. Men å andra sidan.. kanske bättre det än att behöva leva ett så miserabelt liv som hönorna gör?

Jag mår så dåligt när jag tänker på hur djuren behandlas av oss. Dagens goda gärning är iaf att jag höjde min gåva till WWF med 50 kronor i månaden. De behöver desperat pengar för att kunna bygga fler reservat till aporna och rädda regnskogarna som skövlas i rekordtakt. Dessa regnskogar täcker 6 % av jordens yta men är hem för över hälften av alla arter som finns i världen. Jag vill inte ha stått och tittat på när dessa arter dör ut..

Ja, så mycket att göra, att rädda, att styra upp. Men alla kan göra något :)


Blodhunden

Sitter och kollar på hundprogram på Animal planet. Eller ja, jag gjorde det för cirka 10 minuter sen innan datorn kände för att starta om sig :) Men ändå så pratade de om blodhunden. Haha, skrattar jag åt mig själv för att jag var livrädd för de hundarna när jag var liten. Min mormor pratade om någon som hade två blodhundar och jag trodde det betydde något helt annat.... mördarhundar, hundar som älskar blod.

Men nu vet jag att det är bara för att de är så bra på att spåra blodspår, inga mördare. Efter 23 år så vet jag =)


fredag!

Sitter åter igen på biblioteket på Malmö högskola och pluggar. Det går skitbra faktiskt. Vaknade i tid idag också, riktigt skönt att inte behöva stressa. Tyckte nog marsvinen också :)

Fick sms att mitt paket från h&m redan har kommit - jihoo. Nu håller jag tummarna för att det passar, är så drygt när man måste skicka tillbaks. *fingers crossed*. Ikväll ska jag fika med Linnli innan jag börjar jobba vid 22. Entrén hela natten, nice! Blir väl värmande té och ska rota fram min fleecejacka också. Kan behövas.

Imorrn kommer det bli lång sovmorgon och sen börjar jag jobba igen vid halv åtta på kvällen. Då ska jag stå i baren. Vad som görs däremellan får bli en överraskning :)

Ha en skön helg alla!

zzz... AH!

Ja, såhär händer det ofta att jag vaknar. Som idag när jag vaknade av ett samtal från Carro där hon frågade vart jag var någonstans. Panik i mindre mängd. På tjugo minter hann jag äta frukost, sminka mig, ta på mig, städa buren och ge marsvinen mat.

Tur att man är så snabb som jag. Sen gå i 120 km/timme till tågstationen. Har ju ingen cykel då jag lämnat den hos Dilshad. Nu sitter jag på bibblan och pluggar C-uppsats. Har med mig god sallad idag istället för enbart mackor. Hoppas den är god. Snart dax för lunch väl (den innefaller halv två-två för mig).

Ikväll ska jag lära min pojkvän tvätta och så blir det en kväll för oss bara :) han väckte mig imorse och frågade varför jag gjort två sallader. Jag svarade att det var till idag och imorgon varpå han sa att den såg så himla god ut. Så han fick en. Hoppas den var lika god som den såg ut då :p Grekisk sallad utan oliver haha. Men dock med stekta brödbitar med vitlök.

jaja, nu ska jag sluta tjabba och fortsätta läsa om högerpopulitiska partier. So long.

Djupa program

Halkade in på ett program på tvåan (!!). Det måste betyda att det inte finns någonting på tv. Men i alla fall så handlade det om kvinnor och skönhetsideal. Det fick mig att tänka på när jag var på museum i Stockholm och där fanns pyttesmå sidenskor. Dessa tillhörde den kinesiska kvinnan sen förr. Då ville de göra sina fötter så små som möjligt och band de sedan de var små. De kunde inte gå ordentligt. Bredvid stod en text av konstnären. Hon skrev att kvinnor fått utstå lidande för skönhet och kvinnlighet med exempelvis de små skorna, korsetter, moderna saker som burka eller halsringar (som används för att förlänga halsen i vissa kulturer) men, är det inte lika hemskt idag med bröstförstoringar, läppförstoringar och fettsugning.

Den texten var en sjukt bra tankeställare. Nu kan jag ju inte den bokstavligt, så det blir inte riktigt samma effekt för er :p. Men den avslutande meningen var typ "allt för att kvinnan inte duger som hon är".

Det var ett bra tag sen som jag helt enkelt slutade bry mig om hur man "ska" se ut och började bry mig om vad som gör mig själv lycklig. Det är kanske när man kommer ur den där karusellen som man verkligen inser hur sjuk den är.
Så fuck of rent ut sagt till alla "ska" och "måsten". Man måste ingenting mer än att älska sig själv!


I dont wanna dance

Idag är det mitten på veckan, onsdag. Igår var en oerhört non-produktiv dag! Hade ingen koncentration eller motivation alls. Men på kvällen blev det filmkväll med Dilshad och hans syskon. Jättetrevligt!! Hoppas vi kan göra om det :)

Idag ska jag plugga lite här hemma innan jag beger mig till skolan för ett två timmars seminarium. Jag är egentligen sjukt taggad med uppsatsen, men det är jättesvårt att hitta teori, därför jag blev så omotiverad igår.

Och sen är det detdär med dansen. Som ni vet har jag ju börjat på dans på Dansakademin, orientalisk dans. Men de senaste gångerna har det inte alls varit kul. Läraren är inte alls så energifull och positiv som de lärare jag haft tidigare. Jag vill gå ifrån en lektion och känna det som jag går på moln, för så brukar det kännas. Det har det inte gjort nu. Hon bara tjatar och pressar för att vi inte kan koreografin korrekt. Tycker dans ska handla om en hobby som får en full med energi och livsrus, inte att man ska känna sig dålig för man inte lär sig koreografin. Man har så mycket annat i livet som man måste hålla koll på, därför vill jag ha dansen som en hobby. Och jag vill inte ens gå dit mer nu för jag märker att hon är irriterad för att jag inte minns stegen och jag avskyr att känna mig dålig. Så nej, jag kommer inte gå dit idag.

Too bad.


H&M

Beställde nyss lite kul från h&m. De har ju typ världens snyggaste partymode nu så man kan ju inte låta bli. Om man heter Sofie iaf :p



Kavaj med glitter på axlarna, grön klänning som var sjukt billig på extrapris, strumpbyxor med snygga mönster är alltid kul att ha och en skön beige poncho att slänga på sig på vintern :)

Google



Google är verkligen en sak jag inte hade kunnat leva utan. Jag använder det minst en gång om dagen, ofta många gånger om dagen. Jag tittar på en film och vet inte vem skådespelaren är... Googla filmen, kolla skådespelaren, googla skådespelaren och voila.

Jag vill ha böcker som handlar om ett visst ämne men orkar inte gå runt i biblioteket och leta. Googla ämnet på Google books, leta i böckerna, leta i förhandsgranskningarna av böckerna som ofta är tillgängligt och om det inte är tillgängligt så vet jag åtminstone vilken bok jag kan söka efter på biblioteket.

Jag ser en dikt/hör en låt på radio eller internet, googla textraden och voila så har man hela låten/dikten/texten där.

Jag vet inte vilken vecka det är, googla vecka och vips så får man fram alla veckorna på hela året.

Gud vilken bra uppfinning, allt man letar efter kan man finna på mindre än fem minuter.

Sen att de ändrar sin logo på alla möjliga roliga sätt är bara en bonus ;)


Helgen

I lördags var det ju dags att inviga i baren på Cuba café. Kändes skitkonstigt att vara tillbaka där.. Nu i vinterjacka. Men som tur var hade de fått igång värmen bra så jag fick jobba i t-shirt till och med. Det var skitkul att stå i baren. Lite nervöst. Lärde mig blanda massa drinkar, men fick bara praktisera det en gång och då var det 3 mojitos. Sen blev det mest öl och cider resten av kvällen. Blev en tidig kväll, fick sluta redan halv tolv så det var skönt.

Var väldigt nära på att det kunde slutat riktigt illa för mig den kvällen också. När jag var på väg över en stor gata. Det var rött för bilarna och väntade på grön gubbe. Den gröna gubben kom, men jag hörde två bilar som kom i en jädra fart så något sa mig att jag inte skulle gå förrän jag verkligen såg de stanna. Det tjöt i deras däck när de skulle tvärbromsa och bilen i höger fil lyckades inte bromsa utan flög över hela övergångsstället. Han skrattar. Om jag hade gått när det blev grön gubbe.. om jag inte haft uppsyn över bilarna.. Vad hade hänt..?

Ush, det var en ganska läskig upplevelse. Igår söndag hade jag besök av familjen. En fika med snack blev det, sen kom Linn halv fem. Vi stressade som fan för att bli klara med pastan till klockan fem när The hills ska börja. Men det var bara det att halv sex kom vi på att det börjar ju klockan sex! När vi satte på tv:n klockan fem trodde vi det var inställt. Lusigt. Sen blev det Gossip girl såklart. Alltid lika bra. Älskar det programmet.


Fyllefest

Idag känner jag såhär.. Jag ger upp nu. Jag ger upp om fester. Varje gång en fest ska va känner jag mig exalterad, tycker det ska bli kul och roligt och trevligt. Men efteråt.. nej. Det är inte för att jag "tror mig blivit vuxen" (vilket jag på sätt o vis ändå har när jag är 23 år) men jag har aldrig uppskattat fyllefester. Har ju aldrig supit under hela min tonårstid eller äldre. Jag gillar att gå på fest, blanda goda drinkar, sitta och snacka skit, socialisera, kanske spela något spel som lyfter upp stämningen.

Men det är väldigt sällan fester blir så. Ofta brukar många, den övervägande delen av gästerna, bli fullare och fullare, de blir tramsiga och det känns lite mer som jag är på en fest från tonårstiden. Många gillar att festa så, att blir fulla/mycket lulliga, börjar snacka massa skit som de inte ens vet vad de säger, blir löjliga och tramsiga, beter sig mer eller mindre skämmigt.

Nej, det är inte min grejj helt enkelt. Jag har aldrig och kommer förmodligen aldrig att gilla alkohol eller fylla. Jag tycker det är trevligast att bara umgås och ha trevligt. Så vi får väl se nu, känns lite som att jag kanske borde ge upp att gå på fester hos folk jag inte känner eller hos folk jag vet dricker mycket. För det är verkligen inte kul att vara den enda nyktra runt massa fulla människor och jag vill vara den jag är, den personen jag vill vara och det är inte en person som dricker och blir löjlig och jobbig. Just want to be me :)

Sthlm

Klockan är nio, jag kom hem hit till min lägenhet klockan åtta. Tvättar. Borde ta ut det känner jag. Drack hasselnötskaffe till frukost, från Sthlm. Ingen hit!

Dagarna i Stockholm har varit ganska nice. Alltid skönt att komma bort lite. Hotellet låg i centrala gamla stan och var jättefint med gammaldags inredning, riktigt fint. Good frukost. Vad sägs om mögelost? Pannkakor? Nypressad juice?. Okej, mögelost är kanske ingen fröjd för vem som helst men jag älskar det. Vi märkte hur svårt det är att åka med andra. Det är nog alltid bäst att jag&mamma åker själva.. Det var trevligt, men sällskapet har väldigt mycket rutiner och det blir svårt att kombinera om man inte försöker anpassa sig efter varandra. I vilket fall som helst. Igåreftermiddag var jag&mamma ensamma, vi gick och shoppade, dock inte så mycket. Kvällarna har varit trevliga med alfapetspelande. En drink blev det till och med en kväll, men bara jag&mamma.

Vi såg en kändis - Leif GW Persson. Thats nice. Alltid kul att se kändisar tycker jag!

Ikväll har jag blivit medbjuden på maskerad igen. Denna gången tänker jag satsa på något läskigare. Funderar på antingen scream eller någon slags zombielucia. Eller inget läskigt alls. Vi får se helt enkelt. Marsvinsfri i helgen så det blir nog en rolig helg, kan vara ute mycket. Men saknar faktiskt Lillan&Fia ändå.

Hörs!

Uppe med tuppen

Igår pluggade jag så mycket på tentan att jag missade the Hills och the City. Men Gossip girl missar jag inte. Även om det finns på kanal5play, nej, det ska jag minnsann titta på. Även om det innebär att jag måste gå upp sju idag för att plugga...

Ni som pluggar vet kanske vad detta handlar om. Man håller på med en tenta och känner sig ganska nöjd. Sen läser man instruktionerna en gång till, för typ femtonde gången och jadå, där finns något du inte riktigt lagt märke till innan. panik.

Så nu ska jag studera så effektivt jag bara kan. Vid fem ikväll häntar mamma mig och marsvinen. Imorgon åker vi till Stockholm! The big city. Marsvinen får dock stanna hemma hos pappa som är vårdare nu några dagar. Ska bli grymt kul i Stockholm, hörs nog inte innan jag sticker och jag kommer åter på torsdagkväll, men tillbaka till Arlöv på fredag. Jag ska dit med kusinen, moster och mamma om ni glömt och förhoppningsvis kommer vi ha massa skratt, trevliga stunder, titta på intressanta saker och spela sällskapsspel om kvällarna. För att inte tala om frukostbuffé. Jag hoppas det innehåller mycket vegetariskt så även jag kan äta mig mätt och belåten.

Ha det så bra tills vi hörs!


Jag vid Riksdagen augusti 2009


Jag på Sergels torg :)


RSS 2.0