New from h&m

Jag kunde inte låta bli att shoppa lite över internet när jag hade bläddrat igenom katalogen med inspiration från h&m som jag fick för några veckor sedan. Jag gick in i deras nät så att säga :) Det blev ett par shorts till sommaren, dock inga jeansshorts för de hade inga. Men nu hade de minnsan. Det ska jag testa, det är snyggt.


Denna klänning med några snygga accessoarer till - nice. Skorna är bara för läckra. Hoppas jag klär i blått, har aldrig testat men har en känsla att jag gör det.

Busskaos

Idag gick mitt tåg klockan 12.40. Jag skulle vara framme tjugo minuter innan avgång. Tror ni inte bussen blev tjugo minuter sen?? Jodå. På grund av en massa ungdomar som skulle supa i Lund. Inte visste jag att det skulle vara så farligt att ta bussen idag. Så det blev trångt, en arg busschaufför, spritstinkande människor och en sur Sofie. Fick ta en buss och byta på vägen, men blev en timme sen hem.

... men efter en kanelbulle, kaffe och välkomnande av mammi så släppte all surhet och vi spelade Galenpanna. Det är så nice att vara här!

Family

Idag ska jag hem till familjen, vara där hela helgen. Mamma fyller år, ska träffa några vänner hoppas jag, spela spel med familjen, träffa släkten och mysa och ha det bra. Jag älskar min familj över allt annat.. Vi är fyra personer som är helt olika verkligen. Ändå funkar vi så bra. Jag och min bror är som eld och vatten, min bror och pappa är som eld och vatten, mamma och pappa är också så grymt olika. Men vi hittar ändå oss själva i varandra ♥ Jag kunde inte önskat om en annan familj, bara längtar att komma hem och spela massa spel, äta godis framför tv:n och jag längtar efter att bli omhändertagen av mamma.. Hon anstränger sig så hårt att hitta vegetariska grejjer till mig. Hon hade involverat hela personalen vid ostdisken efter en löpefri ost och de hade ringt till säljarna och allt.

De är så underbara, alla på sitt vis :) Det är kanske det som gör oss så bra, att vi är lite knasiga och unika allihop :p

Att störa sig på folk

Jag sa det till Dilshad igår.. Jag har en dålig egenskap och det är att jag stör mig mycket på en del människor. Det finns vissa människor jag bara inte gillar och då kan jag inte sluta störa mig på dem. Jag borde inte bry mig om dem.. Så det är deffinitivt en dålig egenskap. Det finns en man som är på BIS som är så sjukt störig. Jag har aldrig träffat någon som beter sig som han. Han talar som att han är Gud, allt som kommer ur hans mun är sanningen. Han läxar upp en hela tiden och ska alltid "tala". Han har ingenting med organisationen att göra, alltså han bestämmer inte, han är bara där för att lära barnen schack varje torsdag, en av alla andra volontärer, men ändå kommer han dit och tror att han bestämmer över både barn och organisation. Jag klarar inte av honom. Och han verkar gilla att snacka med mig för nog fan ska jag ALLTID hamna i ett av hans samtal, som aldrig tar slut. Han förstår inte att man inte vill snacka med honom, det är typ omöjligt att komma ifrån honom när man väl börjar snacka med honom. En människa som inte förstår värdet av tystnad.

Han är absolut inte ödmjuk och jag tror aldrig att han kan LYSSNA på någon. Kanske därför han är så insnöad, för att han alltid bara lyssnar på sig själv? Jag stör mig också på människor som inte tänker efter. Det är något som är så långt ifrån mig.. så därför blir jag väldigt irriterad på det. Till exempel en kvinna som är 35 som lever som om hon vore 18-20. Hon har ingen utbildning, ingen familj eller jobb, men det verkar inte gå någon nöd på henne. Hon klär sig som en 18-20-åring, är lika rationell som en 18-åring, tankspridd, förvirrad och så oplanerad så det går inte! Det känns konstigt att jobba med en som känns som minst 5 år yngre när hon är 12 år äldre..

Jag tror att när människor är alltför olika mig (nu menar jag inte lite olika, för det är bra. Jag menar alltföör olik) och jag ska umgås med dem alltför mycket så börjar de störa mig. Människor som inte tänker efter, människor som är så egocentrerade att de bara ser sig själva. Som sagt, en mycket dålig egenskap, för jag borde verkligen inte bry mig om dem!! Det är därför jag gillar djur och barn.. okomplicerade varelser :)

detta blev ett väldigt ickepolitiskt-moraliskt-korrekt inlägg men alla stör sig på folk ibland och jag bara måste skriva av mig!

3 år!

Igår firade jag och älskling vår treårsdag. Men först var jag på praktiken. Det var ingen hit direkt. Väldigt mycket oväsen så jag fick ont i huvudet nästan. Folk som inte kan kontrollera micken så de sätter den för nära förstärkaren så det tjuter hela hela heela tiden. Det var iaf trevligt för vi hade utbytesstudenter på besök och de hade med sig armband från Zambia som de sålde. Självklart köpte jag ett. Kostade bara 30 kronor styck.

Sen bytte jag om och gjorde mig lite fin med sidenlinne och lila skor med klack. Vi åt på Vegegården, var de enda gästerna där!! Det var underbart gott. Tre små rätter, mangojuice och sedan glass till efterrätt. Ljuvligt. Efter restaurangen blev det en tripp till bo01 och turningtorso där vi promenerade omkring vid vattnet. Det var ju väldigt varmt väder igår. Jaha tre år. Vi får väl se hur länge det håller. Känns som att alla gör slut nu, känns som det är någon slags lågkonjunktur inom förhållande, så även inom vårt mer eller mindre. Det har gått bra nu någon vecka eller två. Får hoppas vi klarar oss ur denna nedåtgång tillsammans. Han har liksom alla de rätta kvaliteterna för att vara min framtida man. Med det menar jag att om jag skulle skriva ner min drömkilles egenskaper skulle det blir Dilshad, fast jag skulle nog inte ens våga vara så petig om jag hade hoppats! Och jag är också hans drömtjej brukar han säga. Då gäller det bara att vårda det och inte bråka.


Fil med jordgubbar

Fil med jordgubbar är det jag åt till frukost.. Hur gott?

Igår i skolan blev det lite strul. Jag och Susanne hade läst olika kapitel. Det stod att vi skulle redovisa det på måndag och hon hade läst fel. Oj oj vi blev lite stressade där, jag har ju inte all tid i världen direkt när jag praktiserar. Men som tur är har vi en vimsig lärare så vi ska inte redovisa förrän om två veckor. Jag och Susanne arbetar verkligen bra ihop och redovisar bra, så det känns great. För att ni inte ska få fel bild nu så är Susanne 19 år. Man kanske borde poängtera det med vissa namn.

När jag kom hem från skolan blev det indisk överbliven mat, mys i soffan med honey och skratt åt Hollywoodfruarna.

Nu är jag redo för en ny dag!


Längtar efter jordgubbssäsongen!

Busy

Klockan är halv elva och jag har redan städat! Duktigt. Hade hoppats på en ledig glidardag idag men som sagt blev det städdag, nu plugg, åka tidigare till skolan för att plugga inför en redovisning med Susanne, min eviga gruppkamrat :) Så det blev ingen soft måndag för min del. Jag kan säga att jag är ganska trött på att "jobba" nu efter en helgs jobb och en veckas jobb framför mig.

Gårdagen var dock väldigt rolig. De söta barnen är ju underbara och Madde, volontären, är också hur gullig som helst, så det var en bra spenderad dag! Mamma och pappa kom sen med en bukett vitsippor, som jag älskar men som tyvärr är döda redan.. De är vackrast där de står, som mamma säger. Det blev soppa och scones och prat med dem och sen Gossip girl, min favoritsysselsättning på söndagar!

Jag känner att jag inte vill blicka framåt.. När jag gör det är det ingen vacker syn genom mina ögon! Jag ser fram emot en himla massa plugg med två kurser som avslutas, samtidigt som praktik och sen ska jag börja sommarjobba som jag, ärligt talat, är skiträdd för. Jag är så jävla rädd för min chef att ni fattar inte. Jag bara hoppas att sommaren kommer bli rolig, men just nu förknippar jag den bara med obehagskänslor och har en liten sorgsen dröm som säger... "åh tänk om jag kunde få jobbat på Bistro en sommar istället...". Inte kul att vara rädd för sin chef, för när jag är nervös så presterar jag aldrig bra, då blir jag bara osäker och en servitris måste vara självsäker. Jag vet inte hur det här ska gå!!!

Men som tur är så är det en månad kvar, ska njuta av att vara upptagen, men åtminstone inte nervös eller rädd!

Indiskt

Igår var en helt fantastisk kväll med mitt hjärta. Det blev indisk mat i Lund. Riktigt gott, väldigt mättande. Jag tog med mig hälften hem, ville ju fan inte slänga det! Naan ♥

Det blev en romantisk kväll med lite snack om en resa... och sen mys i soffan. Jag somnade dock på hans axel redan klockan elva så då gick han hem. Jag var förmodligen trött efter en heldag på muséet. Idag är det dags igen men idag med småbarnen - jihoo de små sötisarna! Efter muséet kommer föräldrarna hit och mamma ska laga mat tills jag kommer - lyx!


Godmorgon!

Klockan är nio och jag har redan duschat och ätit - på en lördag. Wow wow chickawowow.

Igår var det väldigt trevlig med Linnsi, kollade på I taket lyser stjärnorna, jättebra och hemsk film. Snackade massa gamla minnen också, roligt vi hade under gymnasietiden!! När jag skulle hem var jag dock ganska rädd för klockan var halv tolv när jag kom till Arlöv och jag skulle gå genom hyreshusen hem. Det regnade, mörkt, inte en kotte syntes och jag var sjukt mörkrädd! Gick hem snabbt som fan. Och nu sitter jag här hel. Som ni märker går jag typ aldrig ensam sent på kvällen. Bortskämd flickvän är jag!

Nu måste jag kila, ska till museet idag med barnen på praktiken!

Ut

Ikväll ska pojkvännen ut och checka in en ny klubb med rockmusik med hans killkompis. Jag vill också med! Är så grymt sugen på att gå ut och dansa och vara social. Jag gillar ju rock också. Men jag var tvungen att tacka nej för jag ska ju upp tidigt imorgon, har praktik hela helgen. Så upp åtta imorgon - ingen utgång för mig.

Det blir en hemmakväll med film med Linnsi istället! Minst lika bra det! :)

Videoinlägg 23 april!


Möte med fobin

Fick ett kort finbesök ikväll av kära Malin, som jag inte träffat sen påskafton (illa!!!). Vi hann slänga i oss té och berätta det allra ytligaste om vad som hänt i våra liv under en timme, sen skulle hon hem och fortsätta tvätta. Jag hinner ju för bövelen inte träffa dem när jag har praktik! På helgerna är det så mycket som ska avklaras för oss alla tre så det blir inte mycket tid. Madde var dock inte med ikväll.

Idag har jag gjort läskiga grejjer! Ni som känner mig vet att jag har telefonfobi. Jag tycker inte om att ringa, ryggar tillbaka vid tanken och blir lite småsvettig - MEN idag skedde det stora ting! Jag har fått i uppgift att ringa till alla volontärer som anmält sig (vilket till stor del är människor jag aldrig träffat) och informera om ett sommardagläger och ett möte om detta. Jag ringde 29 stycken, varav cirka 12 svarade. Till råga på allt så hade jag fått fel datum så jag fick ringa upp alla igen och säga att jag hade sagt fel.

Sen har vi lekt med lera och gjort roliga djur - några oigenkänneliga.

Min älskade lilla Fia fyller 2 år idag! Firade henne igår för jag var vilse på dagarna. Hon fick en ny leksak och nystädad (grundstädning) bur och dessutom lite extra leksaker på golvet och extra persilja.


Fia längst upp och Lillan längst ner :)

Stimmigt

Herregud idag var en utmaning. Jag kände mig extremt städsugen och började städa hela syskonrummet, rummet där vi håller till alltså. Det var kul och mycket att städa undan. Men nu till utmaningen. Det kom bara fem barn idag, varav en är en liten flicka. Men de andra fyra är pojkar i 6-7 års åldern. Det var stim på hög nivå. Jag och Farida (en av volontärerna) gjorde allt för att komma på lekar och aktiviteter, men de avverkades väldigt snabbt. Fem minuter sen var intresset som bortblåst.

Vi har insett att vi måste komma på saker att göra med dem, de är riktigt sjövilda. Imorgon är det café och det kräver ännu mer energi. Måste vara på topp! I övrigt är ungarna skitsöta och min kollega har inte kommit tillbaka än för hon har visst drabbats av något elakt virus. Ensamt ansvar i fyra veckor nu och det har gått som på räls!

För att förtydliga är det syskongrupper tisdag och onsdag och jag och min kollega har varit ansvariga tillsammans. Sen finns det två volontärer som kommer på tisdagar och två andra på onsdagar, så barnen får träffa samma vuxna hela tiden. Det kallas syskongruppen för att de är syskonen till barngruppen, som består av cirka 8 barn och där de arbetar seriöst kring olika ämnen som har med integration och flytt/flykt att göra. Vi bara leker och skojjar med syskonen.

Har handledning på fredag, är lite nervös för att höra vad hon tycker!

Jobbiga saker att ta itu med

Jag känner mig förvånansvärt negativ idag. Jag tror det beror på att jag är nervös... Anar att min kollega kommer tillbaka denna vecka och jag har ju haft det så bra att ta eget ansvar.. Är rädd att hon nu ska ta över igen och jag inte kommer fram riktigt. Måste hävda mig själv (vilket hemskt uttryck!!) och det är väl det som gör mig nervös. Aja, inte lönt att oroa sig.

Jag ska också ha ett samtal om en man på BIS hade jag tänkt.. Ett samtal med min handledare. Så jag hoppas det också går bra och inte misstolkas.

Usch, denna dag är inget jag är sugen på. Nu ska jag sminka mig och ta på mig och känna att detta är den bästa dagen ever.

Jag saknar verkligen mina vänner. Madde&Malin kommer på torsdag, var en evighet sedan jag träffade dem!! Madu flyttar till Skåne i augusti, längtar. Jag fick ett mail av henne idag som löd Tack för att du är en bra vän. KRAM. Sånt värmer ju en totalt. En tjej från klassen som jag conectat med frågade mig om vi skulle gå o fika och öva på tentan tillsammans, och hon skulle bjuda mig. Verkligen gó tjej!

Bra, tack, hjälp.

Gud vad jag sover mycket. Jag somnade elva igårkväll och ändå znoosade jag tills tio idag. Hopplöst att gå upp i tid. Ville ju träna idag.. Men det ska jag nog ändå. Ska träna klockan två, då har jag tre timmar på mig att plugga, blir ju bra?

Jag läser förresten "självkänsla nu" av Mia Törnblom. Jag tar hennes bok till mig och ska göra hennes övningar också som går ut på att jag varje kväll ska skriva vad som jag gjort bra under dagen, vad som gör mig tacksam, och vad jag vill ha hjälp med till dagen efter. Hon skrev att detta skulle kunna öka självkänslan, så varför inte testa? Jag tycker egentligen att det är pinsamt att skriva här att jag har dålig självkänsla, men det är nog ändå något som alla har någon gång i livet.. så kanske det finns någon som uppskattar att jag skriver det. Många dagar känner jag mig hur bra som helst, men i vissa sammanhang så funkar det inte alls. Och jag vill helst kunna känna mig bra alltid, det är det som är mitt mål :)

Ex så ska man skriva "jag var snäll mot min vän idag" / "jag var duktig som städade hela dagen" / "jag är en stark person" etc.

"tack för att jag klarade blabla" / "tack för att jag är frisk" / "tack för min familj"/ etc.

"Hjälp mig att vara modig tills imorgon när jag har möte med chefen" / "hjälp mig att gå upp i tid" / "hjälp mig att skratta imorgon". etc.

Jag kan ju säga om några månader om det har hjälpt. Hennes bok är en feel-good bok!

ps, jag är så nykär i min pojkvän :) vi hade såå bra dag igår!! :) ds.


Kalas hos mormor

Igår var det 70-årskalas hos mormor. Jag och Dilshad körde dit tillsammans. Det var en supertrevlig kväll, kul att prata med kusinerna. Jag och Dilshad och My spelade "Galenpanna" i typ 2 timmar, blev joinade av mamma också. Det var väldigt kul! Längtar redan efter mormor&morfar och familjen!!

Jag köpte en somrig duk från Hemtex till mormor, hoppas hon gillade den. Den var väldigt blommig men som sagt, jag håller tummarna för att hon tyckte om den. Vi har egentligen gett henne presentkort på teater och en heldag med barn&barnbarn men jag ville inte komma tomhänt, så var presenten från Dilshad också.

Min outfit för kvällen. Halvgenomskinliga strumpbyxor, lång tunika och färgglad scarves, håret i hästsvans.

 


 

Kände verkligen av när jag kom hem att jag ätit mjölk, både i potatissalladen och tårtan. Jag tror nämligen jag är laktosintolerant. Jag lyxade till det riktigt till frukost - smothie gjord på jordgubbssoyghurt, hallon och en banan - underbart gott och lyxigt med smothie!!


Förutfattade meningar


Varseblivning är sättet vi tolkar vår omgivning - människor, föremål och händelser. Vi tolkar detta efter våra förväntningar, erfarenheter, behov, teorier och önskningar.


Först efter att ha tittat två gånger märker de flesta att det finns två "men" i triangeln och ordspråket ovan. Ögat registrerar det, men hjärnan bortser ifrån det. Det är mening vi är ute efter, inte en sanningsenlig bild. Om vi nu har så lätt att förbise en sådan detalj, hur är det då när vi möter en människa i en konkret situation?? Det är då lätt att förbise det som faktiskt finns och istället lägga in sådant som stämmer med våra förutfattade meningar.


Jag pluggar interkulturell kommunikation - är inne på ett intressant kapitel !!

Brist (på kunskap?)

Jag har bestämt mig för att börja ett nyttigare liv. Ni förstår jag har ju gått upp kring låren och lite kring magen och så vill jag inte ha det. Så igår köpte jag hem en massa frukt som jag tänkte äta då jag blir sötsugen. Jag köpte äpplen, bananer, kiwis. Sen köpte jag squash och aborgine med, till goda måltider. Jag gjorde faktiskt en supersnabb, god och nyttig måltid igår.

Du kokar couscous, vilket tar cirka 7 minuter. Under tiden steker du paprikabitar, squashbitar och rödlök i olivolja, sedan tillsätter du couscousen i stekpannan, häller på oliver och fetaostbitar och kryddar - klart. En god, nyttig måltid på tio minuter!

Jag köpte också sojamjölk och soyghurt. Jag ska nämligen försöka att använda mindre mjölk hemma. Man behöver inte belasta kossorna mer än nödvändigt.. Många säger ju att veganer inte får i sig kalcium (vilket jag också trodde på) - det där måste vara en skröna. Jag jämförde sojamjölkens näring med den vanliga komjölkens och de innehåller exakt lika mycket kalcium. Sojamjölken innehåller mindre fett och mer d-vitamin än komjölken. De flesta sojaprodukter som är ersättning till mjölkprodukter är nämligen kalciumberikade, så man får ingen brist på det. Det är precis som att många, alltför många, tror att vegetarianer inte får i sig järn och proteiner. Sojakött innehåller mer protein än kött från djur och dessutom inget kolestorol, vilket gör det supernyttigt! Järn får man i sig genom linser, bönor, spenat och även det genom sojakött. Även havregrynsgröt innehåller mycket järn (det är ju såå gott!).

Så jag tycker absolut att människor ska sluta tro att vegetarianer inte får i sig den näring vi behöver, för vi får nog i oss mer näring än vad köttätare får, de flesta är ju så dåliga på att äta grönsaker!




Tar du ut det över andra?

Veckorevyn kan verkligen få en på bättre humör!! Jag har läst insändarbrev om det förr, men tänkt "vad kan en tidning göra för att man ska må bra?", men det stämmer ju! När jag vaknade imorse ville jag knappt gå upp ur sängen -ingen lust, ingen bra känsla nära mig ens. Sen läste jag veckorevyn och blev peppad av deras "tyck-om-dig-själv-reportage" och jag beslöt mig för att ta på mig någon snygg outfit, sminka mig lite och göra fint lägenheten och nu känns allt mycket bättre.

En annan tanke - det finns många sura och otrevliga jävlar i denna värld. Jag fattar inte grejjen med det. Visst kan jag sura som fan vissa dagar, men ALDRIG att det går ut över främlingar, och definitivt inte trevliga sådana. Igår stötte jag på en mycket sur vaktmästare, gud vad sur och tvär och kaxig han var. Nu precis när jag skulle ringa till Glasklart och fråga vad som händer ikväll med stå-upp och allt så var det också en kort och besvärad man som svarade. Jag sa "mitt namn är sofie och jag skulle höra vad som händer ikväll?" glatt och han där "vaddå händer??!!!!". Herregud ja. Det kan väl inte kännas bra att vara sådär sur och tvär?

Men när jag har det dåligt så tar jag ut allt över mig själv och verkligen trycker ner mig själv i botten, så kanske de trycker ner andra istället? Jag tycker att ett snack med en främling verkligen kan förgylla min dag. Det händer ganska ofta att jag har små pratstunder med främlingar och det är jättetrevligt tycker jag, så jag tycker att man ska sluta vara så otrevlig.  Och jag som faktiskt skrivit i min blogg, och även känt, ett flertal gånger att jag tappat allt hopp om mänskligheten. Ändå uppskattar jag den. Då undrar jag hur fan de känner inför mänskligheten?? En mänsklighet som dödar, misshandar, bråkar, våldtar, plågar djur och ser djur som endast en vinstchans. Men man får ju bara anta att de människor som är trevliga mot en är det mot andra också och mot djur? Det är kanske de där sura och vresiga människorna eller de där tysta människorna som sitter och förbereder sig fem minuter innan de ska gå av bussen bara för att slippa SÄGA till mig "ursäkta, jag ska av här", som är misshandlarna, djurplågarna, våldtäktsmännen osv?

Ja, vi säger så.

Päls-lista

Kanske det finns någon av er läsare som ännu inte skrivit på listan mot pälsfarmning i Sverige. Ni skriver alltså på för att förbjuda denna verksamhet i Sverige. Jag kan inte förstå människor som kan föda upp varelser för att sedan gasa ihjäl dem och flå dem på deras päls, hur sjukt är inte det?? Djur ska vara fria och lyckliga, inte tillfångatagna, ihjälgasade eller sitta i någons kappa.

Listan ska skickas in till Sveriges Riksdag om någon månad och behöver då ha ett antal underskrifter, vi behöver fler underskrifter, så skriv på!



http://www.djurensratt.se/forbjudpalsfarmning

Cejna pirozi bet

Igårkväll tog jag en promenad och en lång pratstund med Mia. Hon smsade och sa att hon är hon sin pojkvän som bor ett stenkast ifrån mig (bokstavligen om man kastar långt) och sa att vi kan ses om jag vill snacka. Det var riktigt skönt, tack Mia :)

Vi får hålla tummarna att det blir bättre helt enkelt. Igår på praktiken var det också skitkul. Barnen har verkligen fått bättre kontakt med mig och Clara, eftersom vi var själva förra gången. Det var bara hon och jag och en annan igår också. Känns som att det inte kommer bli så kul när de andra två kommer tillbaka, blir för mycket att vara fem vuxna, barnen tyr sig inte så mycket till oss då känner jag. Men vi får väl se.

Idag fyller min pappa år och jag kan inte träffa honom, känns tråkigt för jag har alltid firat hans födelsedag. Idag är det också det yezidiska nyåret så Cejna pirozi bet! (gott nytt år)

I dont want a broken heart

Här sitter jag i min Enrique-pyamaströja. Är sugen på kaffe, men först måste jag klä mig. Har förberett material som vi ska jobba med idag på tisdagsgruppen, samt dokumentation från grupperna. Idag är min kollega tillbaka, är lite nervös nu eftersom jag ska prata med henne om att jag vill ta mer eget ansvar för en av grupperna. Jag måste göra det för jag hamnar lätt i skuggan annars. Jag avskyr verkligen att prata inför folk. Jag tycker inte det är så hemskt att prata inför barnen men att göra det när det sitter fyra vuxna bredvid tycker jag inte alls om.

Igår på lektionen i skolan skulle vi också prata inför klassen och berätta lite om en uppgift vi hade under lektionstid. Jag satt tyst. Jag tycker inte alls om att få alla blickar på mig. Men det stör mig inte direkt, sån är jag :)


Antar att jag kanske egentligen inte borde skriva om det i bloggen men vill bara säga att vi har problem igen och med vi, så vet ni vad jag menar. Jag vet att problemet ligger hos mig men den vetskapen trollar inte bort det, snarare förvärrar det. Det är så mycket nytt som händer i hans liv och det är svårt för mig eftersom det inte är detsamma som det var innan.. jag undrar var min plats finns i allt detta nya.. ibland känns det som att min plats har krympt och det klarar jag inte av.. det är så svårt för jag vet att han är den enda jag vill ha.. men samtidigt vill jag inte ha det såhär.

Så man kan väl inte säga att det är rosenskimrande för mig nu precis. Tack för de fina kommentarerna på förra inlägget och såklart sms:en jag fått sen innan om att ni finns där för mig. Det känns bra att veta det ♥

Wow

Madu hade lagt upp en bild på mig på facebook. WOW säger jag, är det där JAG??




Vårigt och fint

Nu är det vår.. Fåglarna sjunger, solen skiner, på med ballerinaskor och vårjacka.. Ut med mörk design och in med ljus :)


Man glömmer lätt, såhär såg min förra ut:


Fint besök i helgen

Här har det varit dött, får damma av lite här när jag skriver. Madu kom till mig från Oskarshamn i lördagsförmiddag. Efter mycket om och men fick vi hennes väska inlåst och kunde bege oss mot stan och ta en långfika och prata! Hon testade Chai latte på min önskan och hon tyckte det var jättegott, kunde ana det :) Sen blev det shopping shopping shopping.. Halv fem var vi trötta i benen och hungriga så då gick vi till Vegegården, ville ju tvunget visa min favoritrestaurang!

När vi kom in var där praktiskt taget fullt, vilket gjorde mig en aning förvånad eftersom där typ aldrig brukar vara mycket folk. Som TUR var fick vi ett bord och kunde äta deras goda buffé av biffgryta, kycklinggrytor, krabba, anka, friterade räkor - allt vegetariskt. Dock gillar jag inte att äta anka, känns konstigt! Hon gillade maten supermycket och vi satt och pratade ända till klockan sju. Hon skrämde livet av mig när hon berättade om att man ska ta cellprovstagning när man fyller 23. En av mina värsta tankar är att gå till gynekologen så bara tanken ger mig typ panik. Men det måste ju göras för sitt eget bästa... Hehe aja nog om sådanadär saker!

På kvällen var vi väldigt trötta och gosade upp oss i soffan med varsitt täcke för att titta på tv. Vi somnade tidigt!! Igår då gick vi till Burlöv centrum en runda i det fina vårvädret. Dilshad och Pish var där så vi råkade stöta på dem när vi skulle fika på espresso house. De gjorde oss sällskap och vi hade en trevlig fika :)

Det var underbara dagar och hon var alltför generös! Köpte en superfin orkidé till mig, alldeles för mycket gumman!

Taack!!








Lövbit?

Jag vet att en köttbit kan kallas lövbiff... Men i menyn står det lövbit?


Det var precis som när jag&pojkvännen såg ordet "elefantöra" första gången och vi blev så förskräckta över att restaurangen serverade elefantöra! Som tur var sa jag det till mamma först, som kunde lugna mig med ett skratt och en förklaring.. "lövbiff brukar kallas elefantöra". Jag tror inte jag är ensam om att ha missförstått detta?

Tycker faktiskt det är kul att man säger lövbit också!

Städ-&pluggdag

Igår var jag på personalmöte som ni vet. Det jag blev arg för var att de hade sagt att det började halv sex. Klockan 17.18 var jag där och då hade de redan börjat gå igenom kassan, alltså hur den fungerar. Så de måste ha börjat kanske tio-kvart över. Ganska taskigt. Men men, jag lär ändå glömma det tills jag börjar i juni. Ja, just det, jag ska inte jobba förrän juni eventuellt, eftersom chefen märkte att jag har mycket för mig i skolan osv och det finns andra som kan jobba. Ganska skönt, så kan jag koncentrera mig på praktik och skola.

Mötet gick i alla fall bra, ägaren agerade återigen riktig mafiaboss och jag är fortfarande lika rädd! Han ska även jobba där med oss, vilket inte direkt lugnar mig. Jag som var naiv nog att tro att han skulle hålla till på kontoret som ligger 2 kilometer bort. Nit på mig.

Älskling kom och mötte mig sedan, eftersom bussen inte skulle gå förrän efter en halvtimme, så åt jag vegetarisk hamburgarmeny på Lundavägens grill&pizzeria i Arlöv (reklam). Den godaste vegetariska burgaren jag någonsin ätit! Inte dyrt heller, 52 kronor. Priserna var billigare än McDonalds (och den bönburgaren är inget att hurra för).

Klockan är halv tio och jag ska städa nu, sedan plugga och ikväll blir det Dilshad&Sofie-kväll med eventuellt biljard. Imorgon kommer Madu, då måste här vara fint och rent!

12 år

Jag har skrivit om det innan, om det grymma våld som drabbade Emma från Kristianstad och igår visades det på Efterlyst, självklart tittade jag. Känns som att jag hört historien minst 30 gånger men vill höra den igen för varje gång kommer ny info, men min bild av vad som hände är ganska klar.

Jag är berörd av detta eftersom det hände i Kristianstad, jag vet vem killen är, dock inte tjejen. Jag tänker att det kunde varit jag, det kunde varit min bästa vän, för vi alla har fallit för fel kille i vårt liv. Någon gång. Och tänk om han varit så fel. Tänk om JAG hade träffat på denna kille och inlett ett förhållande? Det var ju bara tur i mitt öde att det inte var jag. Okej, nu är jag äldre, men jag menar i gymnasiet när jag var 17 och han var 15, tänk om vi träffats då? Eller om jag hade träffat någon annan som faktiskt gjort så som han gjorde. Det finns ingen väg ut i vissa fall. När man väl träffat så fel att man märker att han är en psykopat som är fullt kapabel till att våldta och misshandla dig till döds, finns det någon väg ut?

Jag har själv varit med om ett uppbrott där killen blev hysterisk, desperat, efterhängsen, våldsam. Dock inte våldsam mot mig men det var nog inte långt borta. Därför kan jag inte låta bli att tänka... Tänk om det varit jag.

Killen fick tolv års fängelse här. Han kommer alltså, i bästa fall, ut när han är 33 år gammal. Det hemska är att han inte då är för gammal för att hitta sig en fru.. Det känns som att jag bara går och väntar på att nästa kvinna ska falla offer för hans kontroll och våld. Det är för hemskt att det kommer finnas ännu en tjej som råkar ut för det, för jag tror inte att han blir frisk i fängelset. Det är hemskt, men jag tror inte denna vistelse kommer att skapa medkänsla, kärlek och en hjärna till denna kille. Det var så mycket mer än en misshandel, det var i stort sett mord. Men som tur var överlevde hon. Jag bara hoppas och hoppas att hon kommer att bli okej, att hon kommer bli bättre än de förutspått. Det svåra är att vi alla som bryr oss kanske aldrig får reda på hur det går för henne..

Gulleplutt

Igår var en superhärlig dag. Det kom bara 4 stycken små barn och 2 äldre med tre volontärer. Det var en supermysig liten grupp och vi skulle gå till Folkets park. Det märks att ingen av oss har barn för vi insåg inte att man inte säger "nu går vi" och så går man 5 minuter senare.. Nej, först skulle man se till att alla kom i jackan, att alla hade gått på toa, att alla hittade sin jacka. Så det blev väl 15 minuter senare som vi kom ifrån BIS tror jag.

Med glada miner gick vi mot folkets park och de var helt lyriska över att vi skulle dit. Den lilla killen som höll min hand är bara 6 år gammal och ett riktig charmtroll! Han pussade mig på kinden och när han sprang och lekte vinkade han till mig och slängde slängkyssar. Sedan sa han "jag tycker så himla mycket om dig" när vi gick och skulle titta på djuren tillsammans. En riktigt härlig unge. Kärleken till barn kan växa så snabbt, de är så himla härliga! Så okomplicerade, kärleksfulla, omtänksamma och uppriktiga.

Jag fick även testa på mina skills att hindra bråk. Jag har ju ingen direkt erfarenhet men det gick ganska bra! Jag satte mig ner på huk så jag kom till deras nivå och sedan pratade jag lugnt med dem och frågade om det inte är roligare att vara vänner än att bråka, de tycker ju om varandra, idag ska vi ju ha roligt. Inte vet jag om det var rätt, men som sagt, de blev vänner! Kanske om man är arg så skapar man dålig stämning.

Det var en riktig utmaning att hålla koll på alla men så himla roligt! Vill knappt att min kollega kommer tillbaka, det är så roligt att arbeta och ansvara "själv" (med kanske 1-2 pers till). I vanliga fall är vi 5 stycken och man kommer liksom inte fram på samma sätt.

Klipp&klistra

Igår fick jag ta mycket ansvar över syskongruppen! Det var nämligen bara jag och Clara där som ledare. Tolken har åkt på semester men barnen kunde mycket mer svenska än vad de har visat. Vi gick ut och plockade löv och blommor för att klistra på papper. Flickorna var helt busiga och sprang hit&dit. Sen satt vi och pratade medan vi klistrade och alla var tillsammans, inte som det brukar, att de som är syskon med varandra bara sitter med varandra. Så det var sjukt kul.

Idag har jag handledning, håll tummarna.. Och sen ska vi förmodligen gå till folkets park i eftermiddag. Jag fick en tandläkartid igår.. Jag hatar tandläkaren. Jag är så rädd för tandläkaren att jag kommer att betala för att åka till Kristianstad och gå hos den jag har än att riskera att få en ny som ger mig skräcken tillbaka.. Jag har nämligen gått på specialklinik för att få bort rädslan och sedan dess har jag gått hos en som heter Åsa som jag känner mig trygg hos. Vill inte för något i världen riskera att få min rädsla tillbaka, vilket jag kommer att få om jag får en tandläkare/tandhygenist som är hårdhänt, rå eller sträng.

Solen skiner, jag ska sätta på en kopp kaffe och plugga. Jag har på mig en vårig blus idag, solen till ära!


Back

Jag har nu insett, efter att ha öppnat mina gröna små ögon, att jag har tonvis med läxor att plugga på!

Det är kursen som jag går nu som jag ska ha tenta på om en månad. Vi har haft en enda läxa och jag har inte läst mycket alls, bara en rolig bok (bara för att den faktiskt var kul). Har nu cirka fem böcker och 7 artiklar att läsa.

.... och jag ska läsa ett häfte om arbetsgrejjer och skriva en rapport om min praktik tills slutet av maj...

... och jag ska ta hand om syskongrupperna, planera aktiviteter och skriva rapport om hur det har gått varje tisdag-onsdag.

... och det verkar som att jag förväntas arbeta också...

Shit pommes frites säger jag bara. Hur ska jag hinna? På fredag är det plugg hela dagen, det är en sak som är säker.


Pyamas

Här sitter jag i soffan med min pyamas på mig, allmänt trött i kroppen. Promenaden imorse gör sig påmind i mina vader! Det är Legally blonde på tv, filmen man har sett typ tusen gånger, men den är charmig! :)

Kladdkakan blev väldigt god och jag fick fina påskpresenter av dem. Mormor gav mig ett par supersöta strumpor och en jättefin växt till balkongen med limegrön kruka eftersom hon vet att jag har grönt där -gulligt! Av mamma och pappa fick jag en handbrandsläckare och en brandfilt - super. Nu kan jag känna mig trygg. Jag brukar inte direkt få påskpresenter men som ni hört gillar mamma att skämma bort mig sen jag flyttade! Och mormor gillar också att skämma bort sina barnbarn, så istället för påskägg för vi nu en liten påskpresent. Det var underbart att träffa dem, men jag vill bara ha mer! Vill bara planera in en massa tjejdagar med mamma och mormor, hitta på massa saker.

Nu håller datorn på att dö här så vi hörs senare!!


Morgonpromenad

Igårkväll hade jag så sjukt mycket energi så jag dansade loss här i köket i typ en kvart. Sen lade jag mig i badet med en ansiktsmask som bestod av hälften kakao och hälften något annat, någon slags nötolja tror jag. Det kändes som att sätta nötcreme i ansiktet, ni vet sånt godis i vitt paket? Det luktade himmelskt gott och ansiktet blev väldigt lent. Att ligga i badet med Enrique Iglesias-musik var jätteskönt! Efter badet tittade jag på film och åt godis i badrock, en riktig lyxkväll för min del. Tycker det är lyx när man kan ha roligt ensam och när man tar hand om sig själv.

Men jag hade fortfarande energi kvar så efter att ha fått JA från min pojkvän igårkväll, ringde jag och väckte honom halv nio imorse för att ta en promenad i Spillepengen (naturområdet i Arlöv) innan frukost. Vi gick hela 4 kilometer och sedan åt en god frukost hemma hos mig, riktigt härligt. Vet dock inte om jag kommer att gå den rundan igen för i cirka en halv kilometer gick man längs en å där sopstationen låg på andra sidan och den lukten klarade jag inte av! Det luktade inte bara "sopor" utan riktigt stark rutten vitlök eller lök typ. Så det var ju inte så trevligt. Så står där några män och fiskar, fattar inte hur de kan stå där! Vattnet såg inte allt för frestande ut heller.

Nu står kladdkakan klar på diskbänken, bordet är påskdukat och väntar på familj med mormor&morfar.


´



.. som jag gläds över just nu!

  • Att det är ljust ute när klockan är 18.21
  • Att Madu kommer på LÖRDAG!
  • Att jag ska göra en kladdkaka för första gången i livet imorgon
  • Att jag har en så himla bra pojkvän
  • Att mina marsvin kommer hem igen imorgon.

Vårpromenad

Påskaftonsdag bestod bland annat av en Lund-promenad. Jag och honey gick till parken där vi hade vår första kyss, där finns många minnen. *peka* "åh kommer du ihåg detta när....". Många fina ställen där :) Det var härligt väder och jag invigde min marinblå vårjacka med en svart polo under.










Påsk!

Glad påsk alla! Hur firar Sofie påsk? Jo hon har lite extra fina kläder på sig här hemma, har tagit in ett påskris och klätt det med lite fina påskägg och egengjorda katter (praktiken, det är där vi sysslar med sånt), skickat ut några egengjorda påskkort och pyntat med lite kycklingar som Henrik gjorde när han var en liten kid.

Påskägg? Nej, känner lite skräck inför hur mycket godis man äter på påsken, så inget påskägg för mig.
Ägg? Försöker hålla mig ifrån det också, man ska inte äta mer ägg bara för att det är påsk, tänk på hönorna.
Familjemiddag? Nej inte det heller. Mina föräldrar firar med sina vänner så det blir ostbricka och tjejsnack för min del, som jag nämnde igår. Dock inte förrän halv tio ikväll.

Min pojkvän är och handlar med sin familj och förhoppningsvis kommer han hem med baklava. Väldigt mycket socker, men vad fan!








Sommarjobbet

Glömde ju berätta hur det var igår på städningen på Cuba café! Ska göra det lite snabbt. Stället var mycket mer slitet än jag trodde men personalen verkade heltrevlig så det blir nog ett härligt gäng att jobba med! En och annan som man har svårt för finns det ju på alla arbetsplatser. Det stod att vi skulle städa till klockan 18.00 men vi slutade klockan två redan. Så jag&Linn gick och åt och sen stack vi till Burlövs centrum och sedan hem till mig. Vi umgicks ända till halv tio på kvällen, inte illa!!


Långfredag

Ironiskt nog har denna fredag känts väldigt lång. Och än är den inte över! Jag har hunnit med städning av hemmet, diskning av berget i köket och inhandlat ostbricka till tjejtime imorgon med Malin&Madde. Sedan blev jag olidligt sugen på våfflor så jag och älskling gick fan bokstavligt i varenda affär i Arlöv för att hitta grädde. Jag ville INTE gå in till coop igen, för där var så mycket människor! Men det finns fyra butiker vid sockerbitstorget, Arlövs centrum och bara EN hade grädde. Det var sjukt gott med våfflor, jag åt tills det sprutade smet ur öronen på mig.

Eftersom solen sken kunde jag och Dilshad sitta på balkongen i värmen och spela alfapet. Spelade i nästan två timmar. Vi skulle egentligen ut idag men en av hans vänner har kommit från Schweiz denna helg och ville ut med honom och två andra vänner så det blir en filmkväll ensam här hemma med lite goda naturchips. Nu ska jag i alla fall laga vid sojaköttet för potatisgratängen är snart klar.

Vi hörs!!

Denna film blir det ikväll, verkar vara en riktig mysfilm!


1 april

Hihi det var lite roligt !!

Om en halvtimme ska jag ta bussen till Cuba café och mitt sommarjobb! Det blir städdag för hela slanten idag och det pirras nervöst i magen vid tanken att träffa mina kollegor. Jag är nervös! Ska städa ända till klockan sex ikväll och sen ska jag träffa Linn.

Igår och i förrgår hade vi aktivitetsgång på BIS (praktiken) vilket innebar att vi lekte massa lekar både syskon och föräldrar tillsammans, sedan åt vi gott arabiskt ris och bullar och sedan fanns det gottebord till dessert. Ritkigt trevliga dagar med glad stämning, mycket skratt och roliga samtal med de andra volontärerna, superhärliga tjejer! Idag är det ingen praktik för det är skärtorsdag, som tur var så att jag kan vara med på åtminstone en av de sex städdagarna på Cuba café.

Det ska bli skönt med påsklov, känns som att jag inte hunnit med någonting denna vecka. Har disk som inte diskats och tvättkassen svämmar över. Mina planer för i påsk är umgås med vänner, pojkvän, gå ut i det fina vädret och påskfika med familjen och mormor&morfar.

Vi hörs imorgon då jag berättar hur det gick idag!

Här är en länk till mitt sommarjobb: http://www.cubacafe.se/

Slut

Förlåt att jag varit frånvarande dessa dagar men det var så att bråken i mitt förhållande blev för mycket..... så... inget mer förhållande. Jag är helt knäckt och tror inte jag kommer blogga något mer på väldigt länge.. Mitt liv är slut....

























Peppar peppar ta i trä.. April April din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!!

Lyckades jag?



RSS 2.0