Bara vi.

Han är min bästa vän. Och så mycket mer. Som en familjemedlem. Det är en otrolig välsignelse att veta att någon finns där precis alltid, att någon kan se hur man känner utan att man behöver prata, någon som vill vara med mig när jag har PMS för att han inte vill att jag ska vara ensam. Det jag skämms över att ens tänka kan jag säga till honom, han är som att säga det till mig själv. Jag vet att han aldrig dömer. Även mina dummaste idéer är han villig att förstå och uppmuntra. Om jag är ledsen kan han torka tårar genom telefon. När jag har tråkigt har jag helst tråkigt med honom, för vad jag än gör med honom så har vi aldrig tråkigt.
 
Mitt liv skulle inte fungera utan honom. Det var 1,5 år sedan vi avslutade vårt förhållande och sedan dess har vi fortsatt som bästa vänner. Jag vet att många från bådas sidor är misstänksamma över vår relation och varför skulle de inte vara det. De har aldrig sett något liknande och jag trodde aldrig att vi skulle kunna få detta att funka.
 
Jag har aldrig känt att mitt liv inte går vidare utan någon. Jag har alltid varit stark/kall nog att skaka av mig olika uppbrott. Men den här människan kan jag inte tänka mitt liv utan. Jag vet inte hur det hade sett ut. Tvillingsjälar.
 
 
 

Rödluvan

Min besty har gått och blivit sjuk. Och då ska ni tro att detta är en ovanlig syn. De sex år jag känt honom har han aldrig varit sjuk. Ynkligt ringde han mig och frågade om soppa. Då jag ätit soppa sen i söndags gjorde jag pasta istället och körde bort till honom med mat och nyponsoppa. Stackars liten. Han kunde inte få ner pasta. Även fast han hade 39 graders feber var han bara lite ynklig, annars var han uppe på benen och pratade normalt, ja åkte till och med hem till sin familj. Oh my, om det varit jag hade jag legat under täcket och varit megadöd.
 
Ovanligt att se en man som faktiskt tål sjukdom.
 
Så som rödluvan har jag delat ut mat till två sjuklingar i veckan. Jag är ju otroligt snäll.

Pepptalk

"Om du tittar lite närmare så kan jag slå vad om att du får se personer som alltid tagit det säkra före det osäkra här i livet. Ofta är det samma personer som tar på sig en orange väst när de ska slänga soporna i mörkret, har hjälmen på när de kör tre meter med cykeln till garaget och som häller ut mjölken om bäst före-datumet är idag. De är skraja och det är synd om dem. Men det är tråkigt om deras idéer om hur livet ska vara förstör dina drömmar. För de är ju dina drömmar, inte deras.

Det tuffaste med att jaga efter sina drömmar kan bli att slåss mot andra människors idéer om vad de tror att du kan klara av (eller inte vill att du ska klara av). Det räknar man inte alltid med. Men det sköna är att du på resan kommer att se vilka som finns runt dig som verkligen är öppna och härliga människor. Håll hårt i dem."
 
 

En bra kväll

Varför är det så att den dåliga kritiken stannar kvar så mycket längre och hårdare än den vänliga? En komplimang glömmer man så lätt men ett taskigt ord förföljer en.

Igår hade jag en våning ensam på jobbet och det gick så bra. Jag fick fin dricks av alla gäster och vänliga ord från cheferna . Blev så glad och kände mig uppskattad . Det är sådana kvällar jag vill komma ihåg när jag har sämre dagar och tvivlar på min förmåga :)


Tisdag

Jag har inte kunnat äta ordentligt sen söndagförmiddag. Jag mår illa och blir inte hungrig. Igår lyckades jag dricka smoothie, äta lite soppa, två knäclemackor och sen inte mer förrän vid tolv på kvällen då jag blev hungrig..

Så nu sitter jag här och dricker nyponsoppa. Pga mitt illamående blev det inte mycket gjort på min lediga dag .. Hjälpte sjuka brorsan genom att handla till honom , det kändes bra :)

Och angående Facebook så missförstås de flesta av mina uppdateringar så ska väl sluta skriva innan folk tror jag är en helt annan person än jag är :) gillar för övrigt inte heller när människor kommenterar bara för att vara taskiga , det ser man ofta på andras statiskt också . Trist med människor som inte är snälla.

Peace out ;)


Söndagkväll

Skön söndag ikväll med soppa, mjukisbyxor, tända ljus och pistagenötter i soffan:) film och Gossip girl. Nu är det min tid.

Har varit en underbar jobbhelg med finaste kollegorna, all kärlek till dem. Stress på högsta nivå men sjukt mkt dricks. Förutom jobb har jag hunnit med testund med Carro.

Imorgon ny vecka, start; ledig dag, löön !


Friday after next

Vad veckan gick snabbt, nu var det dags för intensiv arbetshelg igen. Lönehelg i januari, need I say more. Hektiskt. Kuul det kommer bli. Älskar stress.
 
Igår hade jag bebismys hos Louise, söta ungarna. Till och med hennes dotter som alltid är blyg tog min hand och ville sitta i mitt knä, så söt :D
 
Testade en vegetarisk restaurang nära carib på Möllan. Supernice ställe, skitbra service och supergod mat. Dyrt. Lite för dyrt, men kul om man ska unna sig.
 
Idag har jag röda veckan, magkatarr och en släng av urinvägsinfektion. Men det fixar vi ;) I övrigt leker livet. Önskar jag kunde dela med mig av mina planer i bloggen men det kan jag inte.. Lite längre fram kanske .
 
Puss på er!
 

Working time

Mitt konto ekar ganska tomt just nu. Visst har jag några hundralappar över men tekniskt sett är det lånade pengar från mitt e.konto. I och med min mobilstöld har jag fått pengar från olika håll för att täcka kostnaderna så har varit pengar in här och där.
 
Men om min lön speglar hur mycket vi hade att göra på Mosaik i december så kommer den bli fett bra! Jag har faktiskt ingen aning om hur den kommer se ut. Absolut ingen aning. Typ dålig koll eller. Kommer hamna på mellan 9000-12000. Jag hoppas på det senare haha.
 
Är sugen på att tjäna ännu mer pengar, måste få in lite på sparkontot nu asså. Första steget till mer pengar är att jag har tackat ja till att jobba extra för mamma, hon har mycket att göra. Andra steget är att sälja gamla böcker till studenter.
 
Tredje steget får väl vara att vara ekonomisk som jag alltid är ;)

Les miserables

Denna måndag spenderades med mamma på besök. Jag gjorde knäckebröd och soppa, sen gick vi på bio med min kära bror. Les miserables var hur bra som helst, så mäktig på alla sätt och vis. Skådespelarna, musiken, miljön, känslan. Den var over the top.
 
NU är det läggdags här hemma, nighty till er alla. Imorgon blir det work out!

Superwoman @ Mosaik

Helgen har varit stressig och rolig! Jag var ostoppbar kändes det som. Höll koll på allt och var överallt. Härlig känsla. Kul med kollegor och allt som vanligt :) fredag slutade jag tidigare eftersom jag slapp nattklubbsjobbet. Istället blev det Seinfeldmaraton med besty.

Lördag fika på favoritcafe och ännu en stressig och rolig kväll på work. Plockar disk nu istället för garderob. Inte lika kul men helt ok för 1700 mer per månad plus ca 800 mer i dricks :)

Mobilen har kommit, nu är allt på spår igen !! :)


Yta

Det senaste året har något hänt med mig. Jag har tröttnat på allt det ytliga i livet. Jag tror det började på riktigt under förra hösten då jag hade minimalt med pengar och inte fick shoppa, köpa prylar och vara strikt ekonomisk. När man är ifrån det är det inte så att abstinensen växer, snarare tvärtom. Jag fick en insikt och helt plötsligt är det inte så intressant att shoppa längre. Visst köper jag fortfarande kläder, jag vill ju klä mig snyggt. Men nu är det i princip bara när jag känner att jag behöver något eller springer på något speciellt. Kan vara roligt att fynda på second hand också.
 
Jag orkar inte med masshoppandet, vilket slöseri på pengar och miljö... Orkar inte med det att man måste ha de senaste prylarna inom inredning, mode, pynt till halloween, jul, påsk eller annat. Vad spelar prylar för roll? Jag har inte värderingarna att lägga ner tusentals kronor på att skapa en julkänsla exempelvis.
 
Jag har också insett hur mycket folk dömer en utsida. Jag har väl fått turen att de flesta dömer min utsida på ett bra sätt. Men ibland kan jag ändå bli irriterad hur folk tar för givet att jag är trevlig och snäll på grund av min yta. De behandlar mig väl på grund av hur jag ser ut. Hur killar bjuder ut mig när de inte vet något om mig bara på grund av min yta. Jag blir lite sick på det. Jag undrar hur alla människor mår vars yta folk dömer negativt?
 
Att jag tycker det är roligt att vårda mitt yttre och känna mig snygg har inte förändrats, men jag är inte för att köpa det längre. Om jag ska på dejt är inte det första jag tänker på vad jag ska köpa att ha på mig. Jag använder mina kläder mer flitigt. För ärligt talat så är det ingen i min närhet som reagerar på om jag har nya kläder eller ej. Det är bara en fixidé vissa har om att man måste ha nytt nytt nytt. Ingen annan märker. Sen visst att jag oftast inte piffar till mig till tusen, oftast blir jag bara trött på att få massa positiv uppmärksamhet på grund av mitt utseende, vill hellre satsa på att få folk att se min insida.
 
Så ja, mina värderingar har ändrats en del. Jag satsar mer på insida än utsida.
 

Brijani

Idag var jag hos min vän i Helsingborg. Det blev indisk mat, supergod brijani med grönsakssås och naan. Starkt men höll ut, måste lära mig äta starkare hehe. Det var svingott. Snart ska jag lära mig göra egen brijani, inte indianstyle utan arabianstyle. Louise ska lära mig under matlagningskurs. Kurstillfälle två ska jag lära ut min bästa haloumirätt ;)
 
Efter middagen blev det baklavainköp och kaffe hemma hos honom i hans nya superfina lägenhet. Härligt med massa babbel och komma iväg lite från Malmö.
 
Så var det torsdag och dags för helgjobb. Sitter och har hållit mig vaken till 02.30 för att vänja mig inför nattjobbet i helgen. Är svinhungrig nu. Vet inte vad som hänt, jag är hungrig konstant. Men pallar aldrig äta något för har inte något tillräckligt nyttigt/hälsosamt hemma. Känns som en handling är behövlig och nu ska jag gå och äta vad jag nu har hemma.

Bayjbis

Imorgon får jag bejbisbesök av Louise och lilla söta Mehdi. Längtar massor. Åh vilken söt kid. Jag är absolut ingen bebisperson men av honom smälter jag totalt. Ska bli så kul att träffa Louise, har inte sett henne sen praktiken började i september. Verkligen på tiden!
 
Mys!
 
 
 

Sweet goodbye

Tänk att Gossip girl sänts i 6 år. Och jag har varit en slav under programet sedan start, söndagstimmen har varit helig för mig och jag har blivit mer och mer fast i programmet och karaktärerna. Det har varit min fristad, typ när jag kollar på det finns inget annat runtom.
 
Så var det dags för sista avsnittet. Innan ska tilläggas att jag alltid varit en sucker för Blair&Chucks kärlek, i mina ögon finns inget mer romantiskt. Det är så oklassiskt på nåt sätt, det tilltalar mig. Har till och med en bild av dem i den vackraste scenen i min alkov (nerd). Men när jag ser dem blir jag glad och får en fin känsla i hjärtat om den sanna kärleken. Även om det i detta fall är en saga. Så nu var vi framme vid finalavsnittet och de gifte sig. Åh kunde programmet slutat bättre?
 
Vilket fint adjö. Jag är inte ledsen över att det slutar, det var dags. Man ska vara på topp och det har de alltid varit. Så det var ett fint avslut på den relationen.
 
Vackraste kärlekssagan.

Tisdag med besty

Vaknade till snö, helt vitt. Blev lite chockad i nattmössan. Frukost gjordes till D kom. Sen blev det museet, kolla lite på utställningar, långfika med cortado (nya favoritdrycken för oss. Gör S det ena gör D det, gör D det andra gör S detsamma). Teknikens hus, lite experiment och skratt. Sedan sushi (vegetarian for me). Asgott var det.
 
Planerade en rolig grejj som jag ska börja spara pengar till. Ska bli fett!!!
 
Hur vackert?


Shitty weekend

Mycket har gått mot mig de senaste dagarna vilket har fått stora påföljder på mitt humör. Men det har gått bra ändå, min kväll blev räddad.
 
Inatt i garderoben var jag ganska förbannad. Och jag har sovit väldigt lite de senaste nätterna. Men idag när jag vaknat till liv trots få timmars sömn tog jag en fika med Carro. Härligt att träffa henne!
 
Denna vecka är jag ledig mycket, får se vad den bjuder på. Ska ta det lugnt med träning till urinvägsinfektionen är borta. Men nu tar vi nya tag, har märkt idag vad folk ändå vill göra mig glad när jag inte är det och för det ska jag vara glad.
 
 
 

weirdos är vi

Tyckte det var lite kul när jag såg Egoinas inlägg idag ; http://egoinas.se/?p=25251#comments.
 
 
Jag är en stor fegis när det kommer till att öppna dörren. Och eftersom det bara bor jag själv i lägenheten blir det att folk inte kan få tag i mig. Minns fortfarande när D öppnade dörren en gång när vi bodde ihop förr. Jag kollade på Gossip girl och han släppte in en man från hyresgästföreningen i vardagsrummet. Trots att jag var i rummet bredvid förstörde han hela min gossip-girls-time. 
 
Och en gång hos mig när jag strikt förbjöd honom att öppna, men han öppnade ändå och vi stod i minst tio min och sa hur mycket vi inte behövde ett elektroniskt kikhål till försäljaren. Kanske är deras knep att vara jobbiga, då köper man ju för att undvika sådana som dem haha.

1000 vänner

Seriöst eller, jag hade hellre velat att de skulle bespruta min mat duktigt än att ha dessa små ovälkomna gäster i form av larver, kryp, baggar och annat ÄCKLIGT i mitt hem. äcklad.
 
Grunden till detta enligt anticimex är att det inte är tillåtet att bespruta grödorna som förr och därför dör inte krypen. Jag har tilltagit åtgärder som de sa, att jag köpt plastburkar till alla torra livsmedel istället för originalförpackning, men ÄNDÅ överlever dem i vissa livsmedel. Jag vill ha besprutning hellre, snälla?
 
 
 

Waitress

Arbetsskador hos en servitris.
 
 
Komiskt med blåmärke och skrapsår på båda armar efter tallrikarna jag bär. Ska se om försäkringskassan kan göra något åt detta!

Träning #2

Även om mina muskler inte var så starka som jag trodde sist så var min kondition inte så kass som jag trodde. Var ensam på tjejgymmet idag och sprang på och crosstrainade. Skitskönt, massa energi! Körde lite armar också, måste kunna bära mer.
 
Riktigt nöjd med passet. Annars har dagen bjudit på matlagning, pianospelande, marsvinsmys och nu ska jag iväg på tjejfilmkväll. Men först inom brorsan och ge present. 23 idag, känns som han kommer ikapp mig! ;)
 
 
Vi år 2005. Här var jag lika gammal som vissa tror att jag är idag alltså 18.
 
 

Travsport

Varför jag tycker det är fel med travsport...
 

Först och främst är det inte till för hästarnas skull utan för att människor ska tjäna pengar. I sådana situationer är det alltid djuren som får lida. Det är så otroligt mycket skador inom travsporten, hästarna får förslitningsskador och svåra olyckor inträffar då de inte är gjorda för att pressas så hårt.
 
Djuren som skadas skickas ofta till slakt eller avlivning, för de vill man inte ha kvar som sällskapshästar, man vill ju tjäna pengar på dem. Hästarna tjänar inget på detta, de lever ett hårt liv med press, stress, skador och får inte ta någon större del av pengarna som tjänas på dem.
 
Just därför tycker jag inte att det är etiskt korrekt att spela på djur.

Äppleskivan

Läste nyss ett gammalt inlägg från när jag skulle skaffa en kompis till Fia förra året. Och vi skulle titta på lilla äppleskiva.
 
 
Ofattbart att vi bara fick ha henne i ett år. Men det kändes så bra att veta att vi gav henne det bästa slutet möjligt. När vi hämtade henne satt hon bara i en bur och hade hår som hängde för hela ansiktet, såg inte ett smack. Vi klippte henne så hon kunde leva och inte bara vara "fin". Vi gav henne uppmärksamhet och en kompis. Hon fick vara i centrum, vilket hon aldrig varit och som hon utnyttjade det! Har aldrig varit med om maken på pipande marsvin. Om man inte visade henne uppmärksamhet tjöt hon, om man lännade rummet kunde hon börja skrika. När hon ville att man skulle vakna pep hon tills man steg upp.
 
Det var synd för både oss och Fia att vi fick så kort tid med underbar Bella. Det är inte alls roligt att fästa sig vid någon som sen försvinner... Men jag tröstar mig med att vi båda fick den äran och lyckan.

Härligt!!

Har suttit i flera timmar och spelat piano, vilken känsla!! Det är ju helt otroligt glädjande och avkopplande, en helt annan värld :) När jag fick pianot igår kunde jag bara spela imse vimse. Sen lärde jag mig happy birthday och blinka lilla stjärna. Nu ikväll har jag lärt mig första versen samt refrängen på Kiss by a rose med Seal. Jag visste att jag hade det i mig.
 

Vilken nörd, hade kunnat sitta vaken flera timmar till enkom för denna anledning men fick ont i ryggen och var tvungen att slita mig för att mysa med Fia också haha. Eftersom min träning fick stå åt sidan idag för akuta besvär och vårdcentral så ska jag ge mig på den imorgon istället!
 

Kulturell

 
Denna otroligt tjocka bok ska jag börja läsa. Jag läser väldigt lite för jag hittar sällan någon bok som intresserar mig men denna har rätta ämnet så vi får väl se hur det går.
 
Fick dessutom mitt piano idag. Åh vad fint det är, massa finesser! Köpte det för pengar jag fick i examenspresent förra året. Nu ska jag lära mig spela. Så lite nya aktiviteter på G här, träning, läsning och pianospelning. Ska försöka sitta mindre på data och lur men vetefan om det kommer lyckas :P

Creperi

 
I lördags spenderades tid på malmös creperi vG's med Esther och Sofian, mycket trevligt. Svingoda crepes och presskaffe. Mysigt ställe! Det blev även lite middag på Mosaik tillsammans innan mitt pass startade. Jobbhelgen har gått toppen, varit roligt, träffat massa trevligt folk, fått bra med dricks och nöjda kunder så man kan inte klaga. Det tråkiga är att en av mina kollegor slutade i fredags så nu är vi en mindre, buhu!
 
I torsdags hade vi lite avslutsutgång för henne efter jobb, drinkar och skitsnack på CG's. Här kommer en bild från det...
 
Och slutligen var det söndag och jag lagade middag till mamms&papps. Jag vile så gärna att det skulle bli perfekt att jag skippade frukost och sånt och bara koncentrerade mig på att allt skulle bli bra. Var helt skakis när vi skulle äta haha. Blev supergott, färgglatt och vackert. Riktigt lyckat. Ska bjuda på det fler gånger. Och jätteskönt att träffa dem och prata massa catch-upin.
 
Ursäkta bristen på bilder, jag tycker det är supertråkigt att aldrig ta foto men eftersom jag inte har min egen lur så gör jag inte det.
 

Träning#1

Jag var så mycket svagare än jag trodde att jag skulle vara. Herregud. Vad man kunde se tog jag det lugnt men shit vad mina muskler skrek. *aj aj*. Nu har kroppen fått sin första lilla genomkörare, väldigt easy start men det kändes som sagt. Imorgon blir det lite träning till.
 
Är så jävla pigg och energifylld sen de senaste dagarna, har massa kul på G. Love it. Älskar att bara jobba på Mosaik, älskar att inte veta min framtid, att ha något att sträva efter, älskar att jag har hela livet framför mig, älskar att lära mig nya saker, att testa, känna efter, välja och vraka för att se vad som är rätt. livet leker :D
 

Romantik

Jag har alltid sett mig som löjligt romantisk men samtidigt har jag velat spy på romantiska klichéer vilket gjort mig lite schizofren i frågan. Men nu när jag har filosoferat kring det hela har jag kommit fram till svaret.
 
Romantisk i mina ögon är tron på den sanna kärleken, när man tänker kreativt och är rädd för att göra bort sig för att den andra personen ska se att man tycker om honom/henne. Att överraska med små vardagssaker. Den där kärleken där man bara behöver titta in i den andras ögon och man ser exakt hur personen känner, ögonen lyser upp med så mycket liv och lycka och attraktion. Att minnas småsaker den andra personen sagt, en osjälvisk handling för den man tycker om.
 
Det där klassiska romantiska som att ge någon blommor, choklad, bjuda på gourmetmiddag med tända ljus, ge ett par örhängen i present osv osv. det där är liksom komersiell romantik, man köper romantiken istället för att känna efter och ge det som finns innuti en. Att ge känslan man själv har till någon annan, att lyckas visa den för någon är ju sann romantik för mig. Och det är jag en sucker för.
 

Piano

Nästa projekt: Jag ska spela piano och jag ska spela vackert dessutom.

Fortf ingen lur

Saknar en aning att ha en egen lur faktiskt med eget nr. Det är mycket klydd och att allt hände i julledigheten gjorde det inte lättare. Massa papper att skicka in till försäkringsbolaget, måste ringa runt för att få tag i papprena osv osv. Ska försöka fixa allt imorgon. Sen tror jag inte att det hamnar på mycket pengar tillbaka. En ny iphone är dödyr och det verkar inte som man får extrapris när man nyss skaffat abonnemang.
 
Så här sitter jag med ett abonnemang som bara är tre månader gammalt, har 21 månader kvar att betala en mobil jag inte har i min ägo. Kommer nog få punga ut 2-3000 själv för ny lur. Det är som att jag bad om att få den stulen, för så är det väl? Folk ber väl om det? Det finns väl ingen ärlighet nu för tiden?
 
Kan säga er en sak, jag kommer vara fett försiktig när jag får min nya lur och kommer ALDRIG lämna den en meter ifrån mig. Ingen säkerhet överhuvudtaget ju.
 
Javisst har telenor en försäkring som kostar 1200 om året med 600 i självrisk, det kan man ju kalla försäkring? Yea right.

Spontanmiddag och pimienta roja

Vid tretiden igår tänkte jag att "nej men vi måste ju ses och äta ihop när vi ska jobba sen, vi kan ju inte äta ensamma". Vid den tiden antog jag att det mesta hade stängt så jag började koka soppa på en spik hemma.

Meny:
Marinerat sojakött
Wokade kryddade nötter
Oliver, gurka tomat
Linsröra
Ugnsgrillad paprika och lök

Till dessert Leilas knäckiga äppelkaka med päron för hade inga äpplen hemma.

Maten blev lyckad, spillde en halv paket krydda över hela spisen. Kostas kom och det var hyfsat gott. Drack lite vin och spelade alfapet, geni och ego. Ganska bra början på en arbetskväll tycker jag.

Vid tolvslaget var det bara fyra gäster hos oss så vi kunde skåla med lite champange och krama varann gott nytt år. Sen satt jag i garderoben och filosoferade resten av natten.

Jag bryr mig inte att jobba på nyår, tycker det hela är överskattat och har tyckt så de senare åren. Såklart är det ändå mysigt med nyår, det måste man ju tycka :P Men nu är det 2013 och hoppas alla mår bra idag *haha*


RSS 2.0