Det känns..

.. att en ny vecka börjat! Redan har saker hänt som jag var hela ovetandes om förra veckan. he he.
Vi fick en stor läxa igår så jag fick omstrukturera min fritid några dagar framåt. På torsdag ska min grupp hålla en 5 minuter lång argumentation om varför man kan använda Karl Marx teorier som analysverktyg i synen på exkludering och sociala strukturer i dagens samhälle i relation till migration.

Det är typ inte så svårt som det låter.. det tar bara ett tag innan man kommer in i rätt tänk. Det ska nog gå bra.. hoppas jag. Men med en som tycker tvärtemot vad jag tycker och en som bara yrar om saker han inte ens själv vet.. Ja då vet man aldrig hur det ska gå :D haha. Men jag ska säg er att jag tycker att det är skönt att ha någon som säger emot mig. Det lär man sig mer på.

Jaaa... Andra tankar idag. Gick en promenad med kärlek idag och blev dränkt av en störtskur haha. Fick ta skydd på ett café, det är härligt med regn ibland =D Jag älskar djur, var på CityZoo i Malmö också senare (djurälskare - ni måste gå dit!) och jaaa.. jag vill ha alla sorter :D Att bara ha ansvar över ett annat liv och känna att det livet känner tillit till en... det är en speciell känsla :) Jag vill aldrig leva djurlös :D På tal om djur så har Shelly blivit sååå go! Det är rätt skrämmande för grejjen är att jag sa massa dumma saker till mamma om hur Shelly hade blivit tråkig och feg och inte vill mysa och en massa andra saker... och när jag kom hem den dagen och skulle bada henne så sprang hon plötsligt iväg på golvet (har hon ej gjort sen Chica dog, som var 2 år sedan) och började gå runt i köket bland stolarna. Vanligtvis går hon aldrig utanför mattan! Senare på kvällen satt hon och tittade på mig från golvet och när jag skulle lyfta upp henne bara sträckte hon på sig - hon brukar alltid springa iväg. Och sen kröp hon ända upp i halsen på mig och ville inte gå därifrån... Det var rätt konstigt. Precis som om hon hade hört allting jag hade sagt, för hon ändrade hela sitt beteende. Ja, ni tycker säkert bara jag flummar men det var något som betydde något för mig.

Shelly i en annan nyfiken stund, 20-årspresenter - jippi!

En annan sak som betydde något hände idag på föreläsningen :D Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om hur sfi nedvärderar människor och att jag tycker att de behandlas som barn? Nu sa min föreläsare idag att det är en kvinna som skrivit en avhandling om detta och alltså forskat sig fram till dessa faktum. Jag känner mig glad att jag kom fram till samma saker som en forskare =D Snacka om bekräftelse!

Jag antar att jag bara känner mig himla glad just nu faktiskt. Något som dock oroar mig är att jag bara har 665 kronor kvar på kontot... tills den 25. Ni vet, jag ska härmed öva på att bara leva på 1500:- i slösningskapital i månaden, för det är det jag kalkylerat att jag ska leva på om jag flyttar. Ja, som ni ser så har jag gått över mina tillgångar redan hehe. Men men jag får helt enkelt leva på 200 i veckan tills den 25. Tror ni jag klarar det??

Godnatt från en pladdermaja

Tvärt slut

Jag hade planerat att skriva lite smått o gott om min dag men jag känner inte ens för det längre.
Jag är bara så jävla förbannad just nu.

så det blir inget inlägg idag.
och så är jag också sur på den tjej som hela tiden snackar om size zero. I hennes blogginlägg skrev hon att 99% av alla killar gillar kurviga tjejer. Sen skriver hon till mig att hon menar endast size zero som negativt. Så du menar att kurviga brudar är alla utom storlek 32 då?! Isåfall har vi nog väldigt olika definition på kurvig. Det är väl MINST storlek 38? Och det där då... "en tjej utan kurvor är som en kudde utan stoppning" och sen en kommentar från en annan läsare "en tjej utan mage är som att ligga på en säng utan kudde". Nu är jag inte jag storlek 32 men jag skulle knappast anses som kurvig! Även en tjej som ligger på storlek 32 kanske inte ens valt det? De flesta så smala som jag vet kämpar med sin vikt och äter en massa men går ändå inte upp, och även de som är sizo zero, tror du de själva gllar det? De har säkert anorexi och den sjukdomen är inget val, så sådana inlägg är bara oschyssta rent allmänt.
Jag vet inte. Bara jag som tycker att man inte ska skriva sina åsikter om vad som är snyggt eller ej när det gäller mänskliga kroppar? Alla är vackra på sitt sätt. Om du nu vill snacka skit om bantare så inrikta dig lite mer åt det i dina inlägg och skriv inte en massa om att killar gillar kurviga tjejer och blabla. För en massa killar gillar en massa olika egenskaper! Det finns en stor kategori mellan storlek 32 och kurvig.

                     --->                  

Detta var vad jag fick upp på Google bildsökning. Jag tror det finns en massa tjejer som skulle passa in sig själva mitt emellan dessa och vi är inga kuddar utan stoppning utan jävligt fina tycker jag!
Tack o godnatt

Godnatt, ny vecka imorgon :)

NU ska jag önska alla er godnatt. Mitt batteri på datorn dör snart, så dags att sova? haha.
Kände mig deppig förut, så tänkte fråga mina vänner om saker att göra och vips, så har jag nästan hela min vecka planerad :)





Sleep tight!

Mitt nya rum :D

Nu tycker jag det är dags att visa upp mitt nya rum, trots att det inte är riktigt klart.  Då visar jag en bild till ^^. Jag börjar med lite före bilder.. Har inte någon med alla möbler, men tar en gammal bild, det visar iaf lite!


 
Här är mitt tillfälliga rum! Det var mysigt haha





Da da da daaaaam:
Kolla in skönheten ;)
   Superfina ljushållare från indiskan!


Jag är väldigt nöjd med resultatet :) Nu ska jag skaffa en fåtölj sen gardiner och sedan är jag i stort sett klar.
Modevisningen igår var väldigt underhållande! Jag funderar på att anmäla mig till i vår, det verkar vara så kul Och sara var störtläcker i sin gång ;)
Efter modevisningen gick jag och mamma på stan och tittade på grejjer, samt åt varm macka på Darins. MMM så goda de är!
Jag köpte en svart tunn tröja från h&m och en mössa som jag älskar :D Ett långt grått linne hittade jag också på Vero moda så nu kan jag använda leggins haha. Allt detta för ungefär 230 kronor. det var väl helt okej? :p

Här är jag i min nya fina mössa med en tofs, ni ser den va?:
Inte den bästa bilden men men, jag ville bara visa mössan!



Nu måste jag gå för mina kusiner kommer snart hit!

Puss på er alla idag! Byee!

Lördag!

Idag är en ny dag, som man säger. Jag har ett tveksamt beslut.. om vad jag ska ta på mig. Jag måste köpa ett långt linne! för idag känner jag för att ha leggins men har inget superbra långt linne,,, Aja får väl se vad det blir.

Modevisning :) Möbelaffär med mamma :) Titta efter en tunn tröja :)

Hoppas alla ni får en bra lördag också, vad ska ni hitta på? :)

So long <3

LIVET

Satt precis och tittade runt lite och kom in på en blogg skriven av en 20-årig tjej med cancer. Det sista inlägget skrev hennes mamma och hennes pojkvän http://therealcolombo.blogg.se/ då hade hon gått bort.. Jag kan inte föreställa mig hur det känns att mista en pojkvän, bror, mamma eller pappa. Inte ens mormor eller morfar. Det måste vara det hemskaste som kan hända en.

Men det kommer ändå hända? Alla kommer vi att gå bort.... men frågan är bara vem som gör det först. Döden känns så overklig.... som om den inte är en del av mitt liv. Kanske för att jag är så otroligt bortskämd. Den enda själ jag älskat som försvunnit ifrån mig är min Chica, mitt marsvin. Jag kan fortfarande drömma om henne och sakna henne. Få en klump i halsen av att tänka på henne.. Jag hade aldrig varit med om döden och det var svårt för mig att uppleva den.. 

Jag hoppas att jag fortsätter att leva förskonad från dödens närhet. Jag vill bara leva utan bekymmer och det har jag i stort sett lyckats att göra i 20 år. Det finns bara ett bekymmer jag haft i mitt liv, en enda motgång. Alltså något som är värt att kalla motgång. Man klarar det mesta... problem är inte problem förrän man definierar de som ett.

Jag är så glad över livet just nu och känner en sådan tacksamhet. Jag känner också starkt för Maddes pojkvän och familj och alla hennes vänner.

Puss från mig denna kväll


 Jag tror detta är mitt livs lyckligaste ögonblick. Inget kan jämföras med denna plats, med känslan den framkallar eller friheten som finns där. 


Done!

Nu är det heelg som gäller! Jag ska (förhoppningsvis) baaara softa idag :D Har inte gått så bra hittills. Men men. Ingen har rätt till att softa i detta hem förstår ni. Inte när mamma är hemma.

Provet gick galant, man hade nästan kunnat tro att det var en dröm. När vi kom in så var det typ som nationellt prov, man fick hänga av sig alla grejjer och jacka och sedan fick man räcka upp handen om man behövde gå någonstans. Frågorna var perfectemo. Allt jag övat på. Dock så kunde jag inte betydelsen av UNHCR! Dumma sofie!! Jag hade bara övat på vad det var osv, ej betydelsen. Jag gissade på United Nations Humor Care of Refugees. HAHAHAHA jag ser nu att jag skrev fel. Jag gissade fan inte på "humor care of refugees" så jävla muntert är det inte. Utan human care!! *ddddööhhh*. Rätt svar: United Nations High Commissioner for Refugees. Men men det var ett bra försök iaf. Allt annat kändes bra, så jag hoppas jag åtminstone får åtta!! (av tio) Men helst nio såklart. Hoppas på en nia, tror på en åtta.

Ja nu har jag helg, utan plugg *jipii*. Mammi och jag ska kolla på modevisningen imorgon där Sara ska gå med :D Gumman, om du läser detta.. Var är den? haha. Eller andra som vet. Ni kan kommentera anonymt, jag vet att ni är rädda att synas...


Så. Bye allihop, denna kväll ska tillbringas med Roller coaster 3 och tv! (förhoppningsvis)

Pusspuss allihop / weekend-girl

Besök :D

Idag har varit en rolig dag! Åkte till Malmö redan vid åtta och lämnade in tentan. Älskling mötte mig vid där och sedan åkte vi tillbaka till mig igen hehe. Nog det kortaste besöket jag någonsin haft i Malmö - endast 20 min!
Och om ni tänker att han kunde lämnat det till mig... nej jag vill helst lämna det själv så det hamnar rätt hehe.

Vi har haft en helt underbar dag och jag lovar, min älskling är den bästa förhöraren man kan ha!! Han är helt enkelt skitbra, så jag blir inte det minsta orolig att flytta hemifrån när jag vet att han kan hjälpa mig! Han satte sig in så mycket och liksom inte bara frågade.

Nu ska jag kolla på top model :D

Puss allihop, hörs imorgon efter prooooovet *heeelp*
hehe bye


Plugg plugg plugg..

Ja, nu är tentan utskriven sedan klockan 16 i eftermiddags. Har inte kollat på den sedan dess. Ushhh! Jag var tvungen att skicka den till mammi innan hon gick hem för dagen.. kändes inte riktigt som jag finslipade allt jag hade kunnat. Jag vet inte. Jag är nog bara nervös. 16/20 poäng ska man ju ha för att få a eller b. Det är inte stora marginaler! För det är tio poäng för hemtentan och tio poäng för salstentan och alltså bara fyra minuspoäng för båda två.... Ushaaaa.

Ordpluggandet går okej. Var helt nollad när mamma förhörde mig.. Jag tror att jag har ett behov av att se ordet när jag övar. Tur att det inte är ett muntligt prov på fredag hehe. Imorgon ska faktiskt honey komma! Han ska hjälpa mig att öva också. Vi kunde helt enkelt inte motstå hihi, har inte träffats sen i lördags och hade inte kunnat träffas förrän på lördag om han inte erbjudit sig att "bli sjuk".

:)

Jag är bara orolig nu alltså.. Jag vill verkligen få bra betyg... Jag vet att jag kan, så det hade varit pissigt att inte få det!
Jag vet, jag tjatar om plugget hela tiden. Men det är ju det som betyder för mig :) (inklusive många andra saker förstås!) och det får ni ta om ni läser min blogg hihi. Jag lovar, jag ska vara lite ytlig snart igen :p

Godnatt till er säger jag, så ska jag fortsätta läsa på om asylrätt, omprövningar, uppehållstillstånd och UNHCR. Som en godispåse ;p

Börjat flytta in

Jag vill nästan inte flytta in sakerna på mitt rum! Det kändes så bra att ha det lite halvtomt, till skillnad från tuuusen saker som innan. Men jag kan ju försöka att inte proppa in allt.. men vet ej var jag ska ha det? Just nu har jag hela min sommargarderob och alla skärp + halsband inne i förrådet.. Tjejer - har ni några tips var man kan ha alla saker så inte rummet blir överfullt av plock?

Jag vill ha ett sånt rum som Simon&Thomas gör till folk... Varför blir det så fint på inredningsprogram? Har de också proppat in allt i ett förråd?

Många frågor idag.. och det lär kanske bli ännu fler för nu ska jag börja plugga!

Pössss

ps, älskling, mitt tivoli är jättefint. Men jag är rädd att bli beroende! :O Hehe men såklart du är välkommen att åka, har massa roliga karusells! ds

Flickor!

Det roligaste jag gjort idag var att fika med mina flicks ;) Alla utom eeen. Linnsi. Men henne ska jag träffa snart =)
Det var trevligt att fika, var på Bunna (vääärldens fulaste namn!) men god pasta... ska nog ta en nästa gång jag är hungrig och i stan. och rik. Men men, den dagen den pastan!

Nu är klockan halv tio och jag har kollat på Top model förstås! Katarzyna är riktigt söt. Den jag inte gillar är Whitney... för att hon tar så stor plats (bildligt talat, ej bokstavligt!). Hon är för gapig, isåfall står jag på Dominiques sida hehe. Hmm gillar inte heller Fatima för att hon är så allvarlig och Lauren för att.. ja det fattar ni nog själva. Hehe men Katarzyna och Anya är också okej.

Men men som sagt, klockan är halv tio och jag måste börja plugga nu! Känns som att jag ligger efter =/

Hörs imorgon! :-*

Miss S


22.41
 Okej. Pluggat i ca en timme. Såg nyss att det är 151 stycken ord och begrepp jag ska kunna till provet på fredag! Oj oj oj. Imorgon ska jag sikta på att bli klar med hemtentan till klockan två kanske. Och sedan ska jag börja plugga ord!

Tror ni jag klarar det?
Jag VET att jag klarar det :)

Godnatt igen

Rollercoaster 3!

Yeaaa har lånat Rollercoaster3 av Madusha - fan vad kul det är! Som Sims i grafiken.

Haha 2,5 men är kul! Ska fortsätta kolla nu, skulle bara säga hej till er idag :)

Är halvvägs med plugget så imorgon ska jag börja pussla ihop allt.

Pusss


Sådär, nu har jag lite mer tid. Fan asså jag blir lite stressad av att ha sån o-ordning på mitt rum! Har ju tagit ner mitt skåp som jag hade allt smink och parfymer osv i, så nu ligger allt i min byrålåda... vilket är sjukt stökigt! Dessutom slängde vi ut mitt gamla skrivbord och alla sakerna ligger i kartonger som jag inte kan packa upp för jag har inget att ha det i. Och Ikea vet i katsen när det blir av.. Har ju tenta nu och sedan i helgen så blir det inte så bra för det är lönehelg, nästa vecka är jag ledig två dagar... får väl ta det på onsdagen kanske. Jag får uthärda 1 vecka till!

På tal om dagar så är det ju den 22 idag och en månad kvar tills min birthday ^^. Jag kan avslöja att jag har planerat att ha en liten fest och sedan utgång på det. Men om det blir alla vänner eller bara tjejer har jag ännu inte beslutat hihi. Så ni kan ju boka den 24 oktober! Hmm är inte det FN-dagen? *googel*. Jodå (det borde en IMER-student veta....) då blir det ju extra att fira hihi.

Jaa det var väl allt jag ville skriva tror jag.
Har gjort om min blogg som ni ser. Fint? Hehe jag tyckte jag som docka var så kul så jag testade detta ;)
Godnatt på er alla!

Helsingborg!

   
 
Sexbombs sexbombs, we are sexbombs.. ;)

Uhh så snygg han är min pojkvän! En toppen-dag igår! Hbg var inte en så kul stad som jag trodde... meen det blev en kul dag iaf :) Jag har blivit ljus nu som ni ser. Trivs faktiskt bättre i det än i mörkbrunt.. Mycket bättre. Hoppas det ser finare ut också!

Plugget har kommit igång riktigt bra nu, är klar med nästan all faktasamling och ska läsa lite i boken nu. Sedan ska jag sammanfatta allt och se vad jag ska använda, sedan skriva!

Det är great att jag kommit så långt för älsk hade tänkt komma till mig en dag och ha mig som jobb ist för Fasadex =D Det får man ju bara inte missa!

Träffa Dess i veckan, ska bli trevligt. Får hitta på något kul med Madusha också och Linn måste jag också träffa! Får se när jag kan klämma in alla :D Om de har tid med mig hihi.

Puss alla sötingar ;)

Pizza-time!

Ja, så var det fredag. Idag har jag varit seg! Började på tentan, men det var lite svårare än vad jag trodde. Huitta fakta, leta fakta.. det är något man kan bli fyrkantig i ögonen av!
Ikväll ska jag iaf hitta på något kul. Ändrade planer, men det blir iaf lite biljard med Madusha :)

Pizza nu alltså. Idag blev det en pizza med oliver, lök, tomater och paprika. Jag äter bara vegetarisk pizza- fatta vad gott det är! Det känns mycket nyttigare också ;) Ni borde testa för jag vet att ni tänker att det är otänkbart, det tänkte jag med. Men när man väl testat... U never go backl!

Mohaha. Nej nu ska jag sluta för mamma håller på att slå ner min data när hon dukar här. Jag sitter ivägen, hon kommer snart säg till.

Tjyss allihop!
Imorgon Helsingborg med Älskling *jihoooo*

Seminarie!

Nu är jag hemma från skoolan. Sen en timme tillbaka.. På denna timmen har jag hunnit spilla ut ett glas juice över mig... äta, spilla lite mjölk på golvet.. prata med Madu, vara med i en H&M-tävling om två höstjackor :D Ska ge mamma den ena om jag vinner. Inte för att jag egentligen behöver någon men men det behöver hon iaf. Kul ändå!

Seminariet idag gick väldigt bra. Jag var nervööös inför att snacka där framme, men det gick galant som det alltid gör när jag ska tala framför klassen. Jag tror inte vi får betyg på detta.. Men iaf så gick det bra.. lite missar hade vi enligt vad jag tyckte, men man kan inte alltid lyckas med att övertala folk att göra på sitt eget sätt.. och då blir det ju dåligt som vi alla vet =D
Vi fick ut tentan och den verkar vara lätt. Visst är det en bra tenta, ganska komplicerad, men samtidigt har vi pratat så mycket om ämnet att det känns lätt så det ska nog gå bra.

Det blev inget Ikea idag för morfar ska komma och börja tapetsera! Jag ska börja med tentan och hålla på med den imorgon med sen blir det heeelg. Med ett hemligstämplat uppdrag med Madu och sen Helsingborg med min älskling på lördag =D

Puss alla :-*


Goodmorning :)

Trevligt att så många av er kommenterade mitt förra inlägg... det är ju kul att så många bryr sig om vad som händer med vårt samhälle.  Fast det är kanske bara jag som tycker det är oartigt att läsa en blogg och aldrig kommentera. Det är det nog, för det är fan bara jag som kommenterar på Saras blogg. Dåligt! Sara, vad tycker du om detta?

Anyway. Nu är mitt rum utan tapeter och med vitmålade lister :) luktar shit där inne. Imorgon efter skolan (SEMINARIE - MÅSTE FÅ VG!) ska jag och mammi till ikea troligtvis. Kolla efter skrivbordslådor och lite annan förvaring, plus lite smått&gott till pynt.

Inget mer att säga idag. Ska träffa miin Madusha i eftermiddag :D
Pusshej

Mina tankar om invandring

Sitter här och läser lite och funderar på saker som sagts på lektionerna.

Förrut hade vi arbetskraftsinvandring i Sverige och folk lärde sig språket och samhället på arbetsplatserna. Invandrare var en nödvändig tillgång. De sågs som en tillgång, avlägset va?
Migrationen styrdes efter arbetsförmedlingen och arbetsmarknaden. Integrationskontoret kom inte förrän 1998, 10 år sedan endast. Men det måste ha funnits någon slags svenskundervisning då med... Men samhällsupplysning tex?, som är en del utav integrationskontorets "lektioner". Är dessa lektioner då nödvändiga? Så nödvändiga som vi tror?

Jag hörde om en student som forskat och kommit fram till att det blir som en ond cirkel. Kommunen ser invandrare och nyanlända som problem, de vill inte lära. Då lägger de till mer insatser och resurser, allt för att de ska vilja lära sig. Eleverna själva känner att det kommer mer insatser och problemlösningar och känner sig endast ännu mer annorlunda och detta slutar med att de inte vill lära sig.

Jag har varit och praktiserat på SFI och det är först nu som jag inser hur undervisningen såg ut. Jag ser något bristande i detta. Vuxna människor sitter med bilder på frukt och ska berätta om när de ska baka en kaka eller gå till torget och handla. Tänk en proffesor, polis eller gymnasielärare sitta och lära sig sådana där saker. Visst måste man lära sig namn på frukter, men jag tycker att de kunde lägga SFI-undervisningen på ett högre plan, så att dessa människor känner sig värdiga och behandlas som vuxna människor och inte som småskoleelever. Även hon som ledde samhällsupplysningen behandlade de som mindre värda kändes det som. Är det bara för att de inte kan tala svenska? Är det därför de förminskas?

Jag tycker att man borde lägga denna undervisning på ett vettigt sätt som är anpassad efter vuxna människor med värdighet. Man hade kunnat styra undervisningen efterb det de ville lära sig och kanske till och med haft inriktningar där de kunde komplettera sina fd utbildningar om så behövdes. På tal om det måste vi verkligen ta till vara människors kunskap och erfarenhet. Bara för att de är invandrare betyder inte det att de har blivit ett blankt papper utan erfarenheter eller kunskaper. Deras liv börjar inte i Sverige, utan började för länge sedan i ett annat land och det måste man inse. Jag tycker också det borde finnas kontinuerlig studievädledning under SFI-perioden där människorna träffar en studievägledare och dessa försöker se lösningar för personen, så att hans/hennes kunskaper kommer till nytta. Kanske behövs kompletteringar i någon form (som då SFI eller integrationskontoret skulle ha) eller bara praktik inom yrket så att han/hon lär sig hur Sveriges arbetsplats ser ut inom detta område. Denna studievägledaren skulle vara jag :) Som en liten parantes.

Jag hoppas det är fler som har insett detta och tänker såhär. Vi måste sluta se invandringen som problem, det är där hela problemet ligger. Vi får börja se dessa människor som individer som kan tillföra Sverige något.

Mångfald kan bli underbart, men inte så länge som utrikesfödda nedvärderas och idiotförklaras av det svenska samhället. Det hade kunnat vara du som måste flytta. Hade detta gjort dig till ointelligent?

/ Miss S

NIghty!

Vilken soft dag. Vet inte ens vad jag gjort idag... Jo, jag har städat ur rummet. Blir tapetsering i veckan!!
Så nu är typ alla grejjer nere i flyttkartonger. Tömde hela skrivbordet för jag måste ha nytt för lådorna är fuckade.

Men men. Efter det så har jag i stort sett inte gjort någonting. Softat framför datorn, spelat lite Yoshi, snackat i telefon rätt mkt med hunny, kollat på tv "ensam mamma söker"... Man kan förspilla en dag ;)

Nu ska jag snart nana för måndagens stora äventyr. he he

Puss&godnatt!

Girls' night!

Hellu!
Igårkväll var det då girls' night hos Madusha ;D Mycket trevligt! Faan vad man kan snacka haha.
Det måste vi göra om i alla fall! Tyvärr glömde jag att ta med mig min dvd så vi fick kolla film på Madus dator hehe... Men det gick. Satt uppe till halv sex på morgonen och snackade. Haha. Jaa och det var om allt möjligt... Hemligstämplat såklart.

Men men. Idaag så kom min älskling och vi har haft en heeelt underbar eftermiddag. ÄLSKAR DIIIG ÄLSKLING!

Aaaa.
Mamma&pappa är ute o dansar till Lasse stefanz ikväll. Hoppas de har riktigt kul, speciellt pappa för han älskar de och han förtjänar det! :) ♥ Jag ska hämta de klockan ett så jag får komma på något att underhålla mig med tills dess.

Dagens puss till mina brudar och min älskling



Lefkas <3

Jag längtar tillbaaaaka!
Åh. Allt var så underbart där! Behövde inte kolla klockan, inte tänka på något som man var tvungen att göra... Bara ta det lugnt, softa, åka vart vi ville, göra det vi kände för. Om jag kunde ändra på en sak... så skulle det vara att jag önskar att jag hade varit mer hungrig. Det fanns så mycket goda saker som jag ville testa, men sanningen var att vi fan aldrig åt någonting kändes det som. Och folk går upp i vikt på semestrar :S

Hehe. Det var nog värmen som gjorde att vi så sällan var   hungriga. Jag bara önskar att jag somnat just nu och   sedan vaknat i Porto katsiki, dagen hade varit den 27   augusti... Jag vill se synen igen av det knallblå vattnet och de vita stenarna... Jag vill höra saltet pysa runt mig..   Känna hettan.. Men vi ska tillbaka dit :) Kanske på vår 20-åriga bröllopsdag? Skulle varit något va? Jag kommer iaf   alltid ha den resan i mitt hjärta.


Lefkas ♥




Innan jag säger godnatt vill jag säga Grattis Rock! Han vann Hells kitchen! Jag hejade på honom =) Snart börjar Ugly Betty (30/9) och Gossip girl (5/10). Nice:)


Godnatt :-*


Lovelovelove

Heeej alla läsare =D Wzup? :p

Här är allt lugnt. Hade en riktigt nice dag igår! Skolan först, som är jävligt intressant just nu! Läser om exakt det som intresserar mig, nämligen invandring, invandringspolitik och hur migrationen har sett ut under 1800-1900-talet. Nästa vecka blir det seminarium och då ska jag, Elmi och Carro tala om Tysklands utveckling av invandring och utvandring. Det ska jag börja plugga på snart. Hoppas det blir bra....... Jag vill, vill, VILL. Jag MÅSTE få A!

Iaf. Jag träffade min älskade pojkvän efter han slutade jobba och vi åkte till Lund. Det var faktiskt myyys för det ösregnade haha så vi fick en anledning att trängas under ett paraply ;) Vi gick till vårt ställe och åt thaimat, längesen! Tog samma rätt ;) Sedan drog vi till Nova, där vi gick runt och kollade kläder. Han köpte en skiiitsexig väst.. Sån stickad. vet inte vad som tog åt honom, men jag *ahhhhh* dreglar när jag ser honom i den! Såå sexig är han, min boy! Jag vet inte. Jag är helt kär alltså! Han blev djungelfadder också.. Jag blev sååååå rörd av det! :D Nu är vi båda djungelfaddrar..

Faaan haha. Jag är så himla kär. Vi kan snacka om allt möjligt.. Och vi tycker så lika också.... Jag bara vet att han är den enda för mig :) Älskling, jag älskar dig!!!



Okej, nu måste jag verkligen börja plugga. Jag laddade upp någon mer bild i förra inlägget, hade lite bråttom sist för datan höll på att dö hehe.

Love

Bilder!

Här ska ni få se lite bilder som jag äääntligen fått!
Vi börjar med när Fatos fyllde 20 :)


                                                      


Och här några från i fredags!

   
Älsk&jag - åter glaaada.    Killarna!                           Linn&Samer, love :D

Hehe någon tjejbild blev det ej, för fanns ingen bra..

Love love, sussa gott alla!

Fyndigt MKB!

Haha, checka in detta:



Hoppas ni ser! Haha! Ah, gud, härligt med humor!


Goodnighty!


Britney!

Åh så snygg hon var på MTV video awards igår! Såg en video från MSN. Jag är så glad för hennes skull om hon ryckt upp sig själv, kolla bara vilken pingla!


Rättning!

Det jag skrev om koranen, var det avsnitt jag läst ur den svenska översatta koranen. Jag läste ca en halv sida om skilsmässa. Det står där.
Jag sa aldrig att jag har läst hela koranen, eller att hela koranen är god och missuppfattad, bara det jag har läst.
Jag sa aldrig att muslimer tycker så, att muslimer är missuppfattade, att de har en bra tro.
Det jag ville visa var att koranen kanske är misstolkad. Misstolkad av vissa muslimer som man hör stenar skiljda kvinnor om de gifter om sig. Retligt att det står i koranen att det är tillåtet att gifta om sig, ellerhur?

Jag ville visa de som är emot muslimer, att koranen i alla fall inte säger så. Att boken kanske är god, men människorna onda. Jag ville ge en ny vinkling.

Det jag läste kan vara fel om översättningsföretaget misstolkat det. Men så länge jag inte får en motsägelse av en lika trovärdig källa som ett översättningsföretag, proffs som är vana att översätta, tänker inte jag ändra min sanning.

Jag är en person som alltid tror på fakta. Jag säger aldrig att jag vet mer än jag vet. Jag vet det jag läst om skiljsmässa, där stod det att en kvinna får gifta om sig. Jag vet inte resten av koranens budskap, och det var inte heller det jag sa.

Något oklart?


Saturday

 Älskling, den allra sötaste ungen!!

Lördag och jag har icke pluggat som jag bestämde mig för. Istället har jag mysit med min älskling tills han åkte och bakat kärleksmums och hallongrottor! Ska nog ha en softdag idag. Imorgon kan jag plugga. Imorgon imorgon.

Igår var vi på Grand, behövs ingen större utläggning.. Det var inte spec kul.. Nästa gång blir det nog Malmö ist, får se hur där är! Och.. Jag har världens bästa pojkvän =D Allt man kan drömma om och lite till... Älskling, du är bäst! ♥


Nästa helg blir det girlsnight med flickorna.. Maaaassa snack :D

Kisses

Upplyst!

Jag städade nyss min pärm, där jag har precis allt viktigt. Fick se att jag fick 58 poäng på teoriprovet (och inte 57 som jag trott), alltså lika mycket som min brorsa *mohaha*. Tyckte jag var kul... han mindre ;p Jag hade 2 pöäng mer på fordonskännedom och han 2 poäng mer på trafikregler, annars lika mycket på de andra!

Sedan såg jag en lapp jag skrivit på en religionslektion på gymnasiet. Vi läste ur koranen och jag inriktade mig på skilsmässa, för det är det man hör mest om, att muslimer får ett helvete om de skiljer sig. Må vara hänt, men hör här vad koranen säger:
"Den som vill skiljas från sin hustru och går en ed att han inte skall komma nära henne, skall iakta 4 månaders väntetid. Om han bryter eden och går tillbaka till sin hustru är gud förlåtande"
"I fall av skilsmässa ska kvinnan iaktta en väntetid omfattande tre månadsblödningar innan hon får ingå nytt äktenskap"
"Då ni har skilt er från er hustru och hennes vänteperiod närmar sig slutet, skall ni antingen ta henne tillbaka eller också ge henne fri, allt enligt god sed. Ni får inte hålla henne kvar mot hennes vilja för att skada henne"

Ur koranen alltså!

Ja, där blev ni också lite upplysta idag kanske? Som ni ser blir ni även upplysta av vilka som har namnsdag, när jag pyntat min blogg med detta!!

Jag har tillbringat eftermiddagen i stan med Madusha. Hon köpte en urläcker klänning och jag köpte tre par skor från Skopunkten! *ME LOVE!* Ett par vanliga skor som jag kan ha i skolan o även på fester, lite finskor (jag hade ju inga svarta! Katastrof!), ett par halvstövlar som man kan ha till hösten och sedan även ett par vinterstövlar, höga. Svarta allihop och i skinn (falskt hoppas jag). Skitnice!

Aja mina kära vänner. Sooo long ;)

Miss upplyst ;)

Trevlig helg =O

Blev chockad idag när en klasskompis tog mig på axeln och sa "trevlig helg". Jag där "Va??". Jahaaa just det, det är fan torsdag! Jag har varit lite ute och cyklat hela veckan tror jag. Trodde det var måndag i tisdags...
Jag har ju inte skrivit något om att börja i skolan igen kom jag på!

Vi har ca 6-7 nya kursare i klassen... Men de verkar sådär. Sorry för min ytlighet, men de flesta ser ut som en bunke töntar. Spec. en tjej, fan vad jag stör mig på henne :S Taskigt jag vet. Men hon ser dödsallvarlig ut hela tiden, som om hon skulle avprogrammera en bomb..... och det gör att jag stör mig på hennes huvud också, som är riktigt riktigt litet i förhållande till hennes kropp!
Nej, kolla min ytliga sida tog över helt nu! Alla har en sådan sida i sig, så tänk inte att jag är dum, för ni tänker likadant någon gång!

Nog om det. Skönt att vara tillbaka i skolan iaf! Fan bara att Elmi har börjat fasta.. Det är jobbigt när vi måste vänta 1 timme alltid innan vår buss kommer från Malmö och då vill man bara äta, men känns taskigt eftersom inte han gör det. Idag köpte jag iaf en cheeseburgare, för jag kunde helt enkelt inte vänta! Plus att vi precis missade bussen 12.10 så vi fick vara i Värnhem i en timme typ. haha, men jag är fan en hungrig person, så inte konstigt jag blir påverkad. Jag vet vad älsk skulle ha sagt nu.... (tjockkiiiiis :p)
och så passande sitter jag och äter ett choklad

Jag hade träningsvärk i mina skenben (tror jag det heter) idag. Här är en som inte är van vid klackar! Hade mina nya skor på mig igår.. Fast det var rätt liten klack så dödade de mig. Får väl träna upp mina klackmuskler :p Träffade Linn också, vår första riktiga träff sedan den typ 25 juni!!! Inte klokt.

Okej, men nu ska jag gå in och försöka ändra typsnittet på min blogg, för jag känner mig inte komfortabel med calibri längre (A).

Kyss hej

Ny vecka igen!

Yes då var en ny vecka här.. Fan förra veckan var jag i grekland.... Ni ska bara veta att när jag tänker på det så vill jag verkligen dit igen.... delvis för att det nu börjar igen.. att nästan aldrig träffa älskling... =( Eller jaa, 2 gånger i veckan blir det väl, men det känns som nästan aldrig.

Idag fikade jag med min Madusha, mkt kul! Fick fina foton av henne =D Haha gå inte till den där fotoaffären mittemot Swedbank i K-stad, för de KAN inte framkalla foton! När jag panikframkallade där så beskar de bilderna som de själv kände för och det blev dåååligt (tror också bilderna förstoras och det är därför de beskärs så mkt). På Madus bilder ser alla solbrända personer ut som morötter! Haha, alltså var det bara jag som blev ursnygg, för jag var rätt vit och såg brun ut =D Korthuset.se eller fujidirekt.se är vägen att gå till bra bilder!!

Ikväll såg jag ett program om kvinnor som sitter/satt i dödscell, alltså de hade blivit dömda till döden. Programmet var väldigt hemskt eftersom några av de blivit tilldelade usla advokater och därför blivit dömda, fast de var oskyldiga och det kunde man lätt se på bevisen (som aldrig lades fram). Det var en kvinna som satt i cellen från 18 års ålder till 24 år och kvällen innan hennes dödsdom skulle infrias så fick hon reda på att hon kunde överklaga av hennes cell-granne och gjorde det och fick en advokat som friade henne! Den andra kvinnan fick besked 2 timmar innan hon skulle avlivas att borgmästaren gått med på en överklagan. Jag är emot dödsstraff och jag tycker att USA är ett väldigt omodernt land som har detta i vissa delstater! Blev verkligen chockad av att se det, fast jag visste att det existerade. Man kan knappt tro att det finns kvar i det samhälle vi lever i. Visst kan jag i vissa stunder önska mördare döden, som exempelvis Helene-mannen eller andra personer som kallblodigt dödat och torterat flera stycken oskyldiga människor/barn... Men ändå, är det rätt att döma en mördare med mord?

Öga för öga, tand för tand? Även om man önskar dessa mördare döden så tycker jag att det är fel väg att ha dödsstraff som alternativ, för det kan ske så många misstag och oskyldiga kan bli dömda. Även de som faktiskt är skyldiga kan vara bra människor innerst inne och förtjänar inte att dö. Pappa berättade om någon han gått i skolan med och kallade honom mördare.. Han knivmördade hans flickvän utanför ett dansställe när han var i 20-årsåldern pga svartsjuka. Jag tycker inte att han förtjänar att kallas mördare i hela sitt liv, de flesta kan förändras och förtjänar en andra chans. Svartsjuka och kärlek förblindar många... Det är skillnad om man dödar ett oskyldigt barn eller person.. Tycker jag. Jag tycker faktiskt att de flesta människor förtjänar en chans til förändring, förbättring och att man inte ska döma någon för alltid. Att ta någons liv är en väldigt stor sak och om en domstol gör det, har de då inte gjort samma sak som mördaren? Då är de egentligen skyldiga till samma sak.
En sak till.. Tänk på den läkare som har som jobb att avrätta människor, vad kan det vara för en människa?

Säg gärna era åsikter! Jag tycker detta är ett intressant ämne.

Aja, nu ska jag nog sluta prata, så ni orkar läsa allt hehe. Ska sova nu, upp sju imorgon och gå till skolan =D Sen träffa Linnli och sen älskling.

Puss / Miss S ♥

Lefkas!

Nu min kära vänner kommer en presentation av vår resa!! Som ni har längtat och lidit, men nuuu får ni se ;)

Den lilla byn Nidri var vår destination. Den ligger på Lefkas, som är en grekisk halvö (typ som Öland). Ön är väldigt grön (Greklands grönaste) med trädbeklädda berg i stort sett överallt. Det ligger nämligen ett stort berg i mitten av hela ön och det får man köra upp på om man ska ta sig runt Lefkas. För ett antal hundra år sedan var Lefkas erövrat av Italien, vilket gör att Lefkas är ganska italieninspirerat med färgglada hus istället för vit/blåa som grekerna ofta har. De flesta restauranger är grekisk/italienska och många pratar italienska. Det visste inte vi, för vi ville egentligen ha det genuina Grekland, men men. Mysigt var det ändå!

 <--- Lefkas från flyget!

Att flyga var för övrigt skitkul! Jag som var nervös... Det kändes härligt (förutom att det blir rätt drygt och trångt!). Nu är en rädsla borta iaf!


Hotellet var jättemysigt! Vi hade två balkonger, varav den ena låg i skuggan och hade jättefin utsikt över bergen. Rummet var litet, men mysigt som sagt. Allt man behövde! Hon som ägde hotellet var trevlig och hon hade en mysig pool med poolbar. Där kunde man få en massa olika smårätter och deserter (dock orkade vi ofta inte så mkt och sen var vi utflugna från hotellet oftast!).



Utflykter gjorde vi en hel del! Två dagar åkte vi runt själva med en scooter. Det var fint att åka bland bergen! Den första dagen åkte vi till den vackra stranden Porto katsiki, som låg några mil bort och på vägen hem stannade vi till i Vasiliki, som är en surfstad och just den dagen var en massa surfare i vattnet. Där tog vi ett dopp innan vi stack vidare hemåt. den andra dagen körde vi till Kathisma beach, vilket var vackert, men inte så vacker som vi hade trott (vilket antagligen beror på att vi hade sett det vackraste vi någonsin sett och upplevt i Porto katsiki!) så vi stannade där en liten stund bara innan vi körde mot Porto katsiki igen. Där upplevde vi lite kaos eftersom vi inte trodde vi hade tillräckligt med bensin för att komma tillbaka de ung. 2 milen till en bensinstation! Så vi försökte snacka med några italienare och drog in en grek som också försökte kommunicera - kul! Den greken var otroligt hjälpsam och till sist hittade vi en mc-knutte som hjälpte oss :p En dag åkte vi med buss på Lefkas sightseeing (inte kul!). Vi åkte runt med en minibuss och såg lite bergsbyar, sedan stannade vi vid ett kloster med munkar, vilket var vackert! En massa gamla biblar, psalmböcker mm från 1700-talet och framåt! Fascinerande!

Den sista dagen åkte vi ut på en båtutflykt där vi badade i en grotta och åkte runt utanför Onasis öar. För er som inte vet var han en mkt rik man som levde för några år sedan, som köpte en grekisk ö och alla närliggande för att slippa grannar. Där byggde han hus, hamnar till honom själv och hans vänner, en pir endast för hans bröllop och en egen kyrka! Iaf. Sedan stannade vi på en strand där det bara var vi och hade lite grillad mat och snorklade.

Det var helt enkelt en underbar resa! De andra dagarna låg vi vid stranden, poolen och njöt! Här ska ni få fler res-bilder. Åh, jag kan säga er att jag vill tillbaka mer och uppleva allting som det känns som att man missade (fast det var inte mkt!!)



    
   

Porto katsiki
  

♥ ♥

Pusshej


RSS 2.0