Hejdå på några dagar!

Nu åker jag hem från familjen, "hem till mig". Eftersom den här kära datorn inte riktigt fungerar i skärmen så ska pappa ta med den imorgon för att se om hans kollegor kan titta på den.

Därmed hörs inte vi förrän tidigast tisdagkväll. Imorgon blir det att läsa läxor och sen kvällskurs. Jobbigt att klara sig utan att läsa bloggar, gahh. Hehe.

Ha det fint alla!!

B i o!

Igår var jag på bio med mamma och pappa. Vi såg "flickan som lekte med elden". Väldigt bra!! Ettan, "män som hatar kvinnor" är mycket bättre, storyn är bättre, men den här var verkligen skitbra den med! Riktigt bra skådespel och en skitbra story även denna, men ni som sett Män som hatar kvinnor vet ju att den är fantastiskt bra, så ni förstår nog vad jag menar att storyn inte är bättre på den här.

Se den bara om ni sett ettan! Längtar till trean kommer ut, denna lämnade mig med massa frågetecken! Kanske därför också ettan är lite bättre, för där får man ju reda på allt i slutet. Aja, ska ni avslöja något ;)

Äppelmarknad

Idag åkte jag med mormor&morfar samt mor&far till Kivik och gick på äppelmarknad. Äpple säger man! Men skåningar säger Äppel. Typ, det heter ju äppeljuice. Hörs konstigt att säga äpplejuice. Helwierd!

Det var trevligt. Jag köpte (Läs: fick) honung och asgoda karameller som hette Röda hund. De smakar lakrits samtidigt som surt och frukt. Nästan godaste karamellerna jag någonsin ätit. Sen köpte mamma&jag superfina bilder av Gunilla Mann. Ni kanske inte vet vilken konstnär det är, men Linn vet nog. Minns du henne som Tanja fick då när vi gick i nian och skulle härma någon konstnär? Hon med massa detaljer? Jag ska visa er sen, hon har så vackra bilder! Fika blev det också med äppelkaka och kaffe. Där var massa äppelsaker: äppelmagneter, äppelmotiv på kassar, förkläde osv, äppel som prydnad, örhängen.. Hehe ja allt. Magneterna var fina, men kostade 40 spänn vilket jag tyckte var dyrt.

Jag var med om en hemsk sak... Vi skulle köpa fisk till middagen och inne i disken ser jag en stor hummer som har gummiband för klorna och hans tentaklar rör sig!! Så frågar jag: "Lever han?!". Hon i disken bara "ja". Han låg där på isen och levde. Jag fick panik, alltså jag vet inte om det heter panik, men när man känner att hjärtat bara slår och man blir lite skakig och kan inte hålla inne tårarna...  De kunde inte ha honom i ett akvarie, nej, han är ju ingen levande varelse, han är ju mat!! SJUKT. Så nu ska jag sluta äta fisk, från och med nu. Jag behöver "wake-up-calls" för att ta steg ibland, men från och med det ögonblicket så är jag 100% vegetarian, inget som varit levande kommer i min mun mer. Så det blir ingen fisk ikväll, det blir pannkaksrulle med morot,kål och sweetchilifyllning. Ungefär sådan fyllning som det är i vegetariska vårrullar.

Det finns säkert några av er som inte alls förstår hur jag kan gråta över en jävla hummer eller något djur alls. Men jag inser att djur är liv. Man tar ett helt liv. Och med tanke på vad mitt liv betyder för mig så vill jag inte ta ett liv för någon annan... Ett helt liv med tankar, känslor, beteende, vanor, njutning... att äta sin favoritmat, njuta av solen eller känna vattnet strömma mot sin hud och svalka i värmen, det vill jag inte ta från någon.. Skulle inte döda en fluga eller spindel för att de är irriterande eller äckliga. Man kan släppa ut dem istället, så de får fortsätta med sitt liv.

Aja, jag hade iaf en bra dag... Här är några foto!


Vaknade med morgonmys :)


Kalasfin äppelstol!!


Årets äppeltavla :) Otrolig konst att kunna göra dessa motiv med äpple. Tänk var svårt att vara så nära och ändå kunna lyckas ge de effekterna som det blir på långt håll.


Träskallen sitter där han hör hemma ;P

Friends on friday!

Igår och idag har det varit superroliga dagar :) Jag kan börja med gårdagen, då jag var hos Sara först på eftermiddagen. Pratade och skvallrade en massa, och såklart djupa samtal :) Alltid lika roligt att prata med dig Sara :D Och såklart hennes söta hundar. Blev lite halvrädd när alla kom kutande mot mig haha, men när en och en kom fram och hälsade så var det kul. Ni som inte vet så har jag varit hundrädd hela mitt liv, det är bara nu de senaste åren som det har försvunnit mer och mer. Vill ju ha en egen hund!

Superkul att träffa Sara! Sen på kvällen blev jag hembjuden till Sofie med hennes kompis Lisa för att titta på idol och sen en film vi hyrde. Vi var inte så värst koncentrerade på filmen på grund av vissa omständigheter :p Mycket trevligt att umgås med dem, de är riktigt härliga tjejer tycker jag! Sofie var min ärkefiende för bara något år sen, typ mellan 2006-2008. Haha, men man kan väl alltid gräva ner stridsyxan? Så mycket jag bråkat med henne har jag aldrig bråkat med någon, sms-krig och andra bitchiga saker. Det känns ju ändå helt okej att bli kompis med nån man varit riktig ovän med för då vet man ju varandras sämsta sidor redan, då var det avklarat.

Glömde nämna att hon har en liten kattunge som är helbusig!! Sööt.

Kom hem vid halv ett på natten därifrån. Nice!

Marsvin!

Tänkte berätta hur jag tar hand om mina marsvin!

Såhär ser det ut förutsatt att jag inte går i skolan, vilket jag typ aldrig gör :)

09.00 - 12.00 - Frukost + springa på golvet och leka (öven fast de ligger stille mycket). Frukosten består av olika grönsaker på ett tefat, ex. kål, majs, tomat, spenat. Leksakerna består i mycket enkla saker som sönderklippt kartong och pinnar de kan tugga på, man har kanske inte råd att köpa flera leksaker, för de är väldigt dyra!


Här är det för det mesta köpta leksaker. Man kan köpa leksaker som egentligen är till katter (se tunneln och det blå huset). De springer numera direkt på golvet hos mig, för Fia har lärt Lillan att golv inte är farligt!!

Under tiden de är ute städar jag buren, tar alltså bort bajsigt och kissigt spån och fyller på nytt. Tar bort gammalt hö och lägger i nytt, samt byter vatten i vattenflaskan. Mina marsvin får inte torrfoder därför att det ger njursten. Marsvin klarar sig utmärkt på hö och färska grönsaker!

12.00-16.00 - Nu får de vara inne i buren och äta hö och vila sig. Jag har byggt en ovanvåning till marsvinen för att buren ska bli lite roligare. Den har de ibland, ibland har de utan, för variationens skull! Såhär kan det se ut!


16.00-19.00
- Dags att gå ut och springa igen. Även dags för dagens huvudmål med grönsaker, vilket blir lite fler än till frukosten.

Medan de är ute får man kolla om de har kissat då och då så de inte går och trampar i det eller släpar pälsen i det!! Städa buren litegrann igen. Lägga in nytt hö, för de äter mycket hö!

19.00 ---> Nu är de inne i buren och vilar. Jag tar även upp de i famnen när jag ser på tv och myser med dem i en filt, där kan de ligga länge ibland. Ibland kan det hända att jag inte låter de vara ute så länge på eftermiddagen utan kanske tar ut de en stund på kvällen istället för att det blir lång tid i buren. Innan jag går och lägger mig lägger jag in handdukar på deras lådor så de kan sova skönt och lägger in mer hö så de har att äta till morgonen. Såhär ser deras lådor ut (bilden nedan). De är väldigt bra, så slipper de ligga i spånen och sen kan man stapla de på varann så de får en utkiksplats, hihi!



Andra saker man måste göra ibland...

- Bada de i rumpan ibland om de luktar mycket kiss. Man ska helst undvika att bada marsvin när det är kallt och aldrig bada hela kroppen.
- Tömmer hela buren och diskar den med såpa en gång i veckan, fyller på helt nytt spån.
- Klipper deras klor ca en gång i månaden ungefär
- Diskar vattenflaskan med diskmedel en gång i veckan (jag byter dock vatten två gånger om dagen om ni missade det!)

Ja, här är rutinerna för att ha marsvin. De är översöta djur och passar perfekt till den som vill ha någon att ta hand om. Det funkar att ha marsvin även om man går i skolan varje dag men då skulle jag vilja säga att man ska ha en riktigt stor bur och sen får man ta ut de på kvällen istället. Då kan man lägga någon matta på golvet som de kan vila sig på, så kan de vara ute mycket längre, inte skönt att ligga på golv för länge. Jag har dessutom matta på kvällarna nu och sen kommer jag ha det när det blir kallare i lägenheten :)

Utevistelse
Om man bor i hus så är det bra att skaffa/bygga en utebur så marsvinen kan äta gräs och få friskluft! Dock tycker inte jag att de ska vara där hela tiden för det kan bli för kyligt för dem och dessutom bör de inte äta alltför mycket gräs eftersom de kan bli tjocka. Om man inte bor i hus så bör man ha de på balkongen, i buren, då och då under de hyfsat varma månaderna (+15 grader åtminstone!) eftersom marsvin behöver friskluft. Se till att solsken aldrig kommer direkt på buren!

Amanda det var

Har ni sett Amanda *piiippiip* (vill inte göra reklam) videobloggar?? Haha hon säger iaf "mm" "mm" vartannat ord.  Korkad som få verkar hon vara. Här hittade jag en skitrolig parodi på henne genom en annan blogg :D Enjoy!!


En blogg för djuren.

Nu kommer återigen lite saker vi kan göra för djuren. Djurens rätt har som mål att till nästa val, år 2010, ha gjort pälsfrågan en valfråga. Det finns länder i Europa som gjort pälsindustrin olaglig och klart att Sverige också ska genomföra en sådan lag!! Jag vet att de flesta av er inte vill se djur flås till döds för några ynka plagg, för god´s sake! Om 100 000 personer skriver på Djurens rätts lista så kan de bevisa att många vill ha den här lagen!

Skriv på här!

Det finns även andra protestlistor att skriva på, som mot djurförsök, samt en internationell lista mot tjurfäktning.

Förresten, visste du att 76 miljoner, 108 tusen 920 stycken kycklingar dödades år 2008? 76 108 920 bara i Sverige! Kycklingarna avlas på så sätt att de växer och blir större snabbare än normalt, vilket innebär att många har ont i ben och benproblem eftersom de inte kan bära sin egen vikt. Det är uträknat att det ska kunna gå 36 kilo kycklingar på en kvadratmeter, det, enligt Djurens rätt, innebär 24 stycken kycklingar per kvadratmeter. Isåfall skulle jag kunna ha 1008 st kycklingar hemma i min lägenhet. Ni fattar det sjuka? Kycklingar får bara leva 35 dagar innan de skickas till slakt och det allra värsta - 140 000 kycklingar självdör varje år i samband med transport till slakt.

Inser ni hur djuren har det? Seriöst? Antal grisar som slaktades samma år var lite mer än tre miljoner i Sverige. När de är tre månader anses de vara slaktsvin och då lever de ca tio stycken i en box, trångt och inget att göra i ytterliggare tre månader, tills de är ett halvår och då slaktas dem. Måltiderna blir dagens höjdpunkter, de är stressade och understimulerade. Det finns bara 1 procent "KRAV-grisar" av alla grisar som slaktas. De grisarna får vara ute och böka.

Man har den naiva idén att djuren lever fina liv och att det därför är okej att de hamnar på tallriken. Ett olyckligt liv i 35 dagar, respektive ett halvår. Ett liv som finns endast för människans skull.

Datorproblem

 

Under min resa hit så gick min dator i sönder. Det är något fel på skärmen! Den släcks och blir svart i visst läge, när den är helt upprätt. Så jag måste ha skärmen lite lutande bakåt, annars blir den svart. Med tanke på att skärmen släcks när man stänger locket så antar jag att det är något med sensorerna som slagits till. Jag måste lämna in den, men vet ej var!! Pappa har en datoravdelning på jobbet men det blir svårt att lämna den där... Fuckfuckfuck. Vill inte lämna in den, hur ska jag klara mig utan att skriva blogg, läsa bloggar eller göra läxorna?? O då måste jag betala mitt internet utan att ha använt det.

 

Åh gud. Jag får kolla om det är nån som kan fixa det över en dag. Sure thing.

 

Ja, nu blev jag bedrövad när jag insåg allt dethära. Idag när jag var i stan såg jag Alan. Åh.. vi var så bra vänner innan ju.. men sen flyttade han och ja.. vi gled ifrån varann. så kul att se honom, men blir aldrig någonsin att man ses.. han bor typ 40 min från Kristianstad, vilket blir väldigt långt från Malmö.

 

Just nu suger allting bara för det. Min garanti har nog precis gått ut. Jag är förbannad. Ska sluta skriva nu innan jag blir ännu argare!!


Idag: PLUGGA!
















Village

Hittade till Village´katalog på nätet och tänkte ge er lite mysiga inredningsdetaljer. Soffans favoriter alltså. Har presentkort där, men kan aldrig bestämma mig för det finns så mycket, så jag väntar till den dagen det bara säger WOW!




Muggunderläggen nedan är det nästan bud på att köpa, så fina och nödvändiga för att inte få fula märken i borden!




Hemma!

Inre konflikt: Vad är hemma?? Hemma har alltid varit hemma, hos familjen.. I typ 21 år. Sen skaffar man ett eget hem, då är det ju hemma? Blir så konstigt i början när man ska säg till föräldrarna att man ska "hem". Känner att de tar illa upp... när jag snackar med pojkvännen att jag ska hem.. Då förstår han inte vart jag menar. Hem. Jo, hem för mig är fortfarande hos familjen. Hem till mig och hem. Så kan jag säga!!

Funderar på att köpa bokstäver från Village där det står hemma. Man ska sätta de på en hylla, ni har kanske sett dem? Tycker de är så mysiga, att ha i hallen exempelvis!!

Idag var det en bra dag i skolan! Fick coaching från vår "föreläsare". Hon är så sjukt bra coach alltså (hon är utbildad livscoach och driver en massa projekt och har skrivit en bok om Jante-lagen).. Hon tror verkligen på en. Jag har typ ett stort projekt på G men jag tänker inte berätta förrän det blir aktuellt.. Men hon stöttade mig verkligen och jag berättade för klassen, för alla skulle redovisa vilka projekt de ska jobba med. Klassen kom med jättebra tips och idéer till mig och verkade verkligen uppskatta min idé, vilket var roligt.

Jag är nervös och kritisk och aningen rädd också. Eller mycket rädd. Men jag har börjat tro på mig själv en aning, tro på detta, på grund av Maria, vår coach :) Det är bra med rädsla, för det betyder att du håller på att utvecklas :)

Jag måste bara skriva en rolig sak.
Min brorsa går statsvetenskap denna höst och de pratade i klassen om grundlagarna.
"Vilka är de svenska grundlagarna?" undrade föreläsaren.
Eleverna rabblade upp dem och sen kom en sista elev, som är lite äldre, utländsk bakgrund och mycket trögare än de andra:
"Men det finns en annan känd svensk lag..... den hära jantelagen??"

Jag skrattade som fan när han berättade det, men iofs har jag hört lite historier om denna man tidigare :) Kanske oschysst att säga att han är trög. Jag tror vi alla är tröga, enda skillnaden är att vissa öppnar munnen och säger alla tröga saker i hjärnan rakt ut!!

Dilshad

Här kommer en liten presentation om min pojkvän:

Personfakta
Namn: Dilshad
Född: 1987
Yrke: Murare, läser just nu upp några ämne för att senare kunna plugga till byggingenjör.

Snabba favoriter
Favoritdjur: Vill säga alla, men det blir påfågel
Favoritfärg: Gul
Favoritmaträtt: Kurdisk mat som ex. kubba och vindruvsdolmar, thaimat, samt Sofies mat. Äter inte kött.
Favorit akoholhaltig dryck: Öl funkar alltid, tequila ibland
Favoritfilm: Shrek (alla Shrek-filmer). När det gäller serier är det Family guy.


och lite under ytan..
Det roligaste att göra: Just nu är det att spela paintball, som jag först testade för några veckor sen!
Det tråkigaste att göra: Behöva sitta tillsammans med gäster som man inte alls vill prata med, för artighetens skull
Bästa minnet med Sofie: Scooterfärden genom Lefkas
Mest nöjd med, med mig själv: Nöjd med det mesta, hade kunnat tappa något kilo eller bygga upp lite muskler, men jag säger axlarna.
Min starkaste åsikt:
Gör dig av med religion, ingen vinner på det förutom fanatikerna som inte vill någons bästa.

Bästa egenskaper enligt mig, Sofie:
Vänlig mot alla, ser och bryr sig om orättvisor och fel i samhället, bra självförtroende, vilket tar honom långt i livet. Detta är inte bästa egenskaperna som pojkvän, utan som människa :)



Fattys

Härligt eftermiddag har det varit med min kärlek :) Vi var onyttiga med falafeltallrik och lite konditoribitar från ett bageri här i "centralorten". Minns inte vilket, men det är ett stort bageri... Aja. Kuuul dag :D Sen blev det lite spel också.

Jag har inget mer att säga hehe. Imorgon blir det skola och sen hem till familjen, där jag ska vara till lördag antagligen!! Så det finns saker att göra innan jag ska åka:

- köpa kål till marsvinen
- tanka bilen
- tömma soporna så det inte luktar förjävligt här när jag kommer hem

Kommer nog sakna älskling som den mesen jag är, men bara bra att skiljas åt ibland ;) Kommer ha kul hemma, ska plugga, träffa Sara och umgås med familjen såklart. Träffa Fia&Lillan igen, mamma har passat de sen hon var här i torsdags... Så det är nästan en vecka sedan jag såg de imorgon. Ska bli lite kul att pussa på dem :) Ja, that all for now, over and out, nu blir det idol!!


Fia&Lillan sitter nära varann och äter. Haha, så gulliga de är!!

Dagens början

Denna dag började helt fantastiskt. Jag är en rätt klantig människa har jag märkt. Idag gick jag upp tidigt för jag skulle till sköterskan på återbesök, kom hem därifrån och åt frukost och sen begav jag mig till tåget mot Malmoe. Träffade Carro i skolan och snackade en stund, sen gick jag mot salen där vi skulle vara. Tomt. Tidsoptimister? Det var ju ändå tio minuter tills vi skulle börja.. Nä, alla kan inte vara sista-sekunden-människor. Tar upp kalendern, jo det var den salen... Sitter där någon minut till, tar upp kalendern igen. Onsdag! Inte tisdag!!

 

Så fick jag bege mig hemåt igen.. Kom fram till stationen en minut efter tåget hade gått och fick vänta där i en halvtimme på nästa.. Så ja, jag har varit ute två timmar och gått fram och tillbaka till skolan i stort sett. Det roliga var att jag fick träffa Carro, Ivana och Senida iaf. Saknar tjejerna såå...

 

Så idag blir det plugg och sen kommer love hit vid två typ för han ska också till doktorn idag, så han går ej tillbaka till jobbet. jag tänkte förresten göra en liten presentation av honom här i bloggen sen, håll utkik senare idag :)

 

 

 

Min outfit igår på kvällskursen. Dagens outfit är inte så kul, så ni får se gårdagens :) Skärpet köpte jag förra veckan på Gina, diggar det! Både bra till vardags och fest!

 

 

 

 








Friend

Sedan jag avslutade min vänskap med den person jag var vän med, utan att nämna namn, så har det ekat ganska tomt på vänskapsfronten. Jag har Linn, min barndomsvän och min bästa vän, min pojkvän. Men jag är en väldigt rastlös person, som ständigt vill ha nya saker att se fram emot, nya platser att se, fikor att fika, dagar att fylla - så det går liksom inte riktigt ihop. Jag behöver personer i mitt liv att göra alla dessa saker med. Det kan hända att man har tur och träffar en person som är precis likadan och vill göra saker hela hela tiden, det gjorde jag innan. Men den chansen är ganska liten, tror jag. De flesta har pojkvänner och då får man liksom hellre kanske ha mer än en eller två vänner, för att dess tid ägnas åt deras pojkvänner.

Självklart ägnar jag också tid åt min pojkvän, men han bor hemma och då kommer ju familjen i första hand, och vänner ska också ha sin del, så att han ska underhålla mig på heltid går inte. (eller är det kanske jag som underhåller honom).

Att skaffa sig vänner verkar inte vara så himla lätt. Jag har en hel del bekanta, kanske runt 10 personer, som jag gärna skulle vilja träffa mer och som jag tagit intiativ till att träffa. Men många av de hör helt enkelt inte av sig... Då undrar jag såhär (har några teorier i huvudet):

1. De vill inte träffa mig, jag gör något mot människor jag träffar som helt enkelt avskräcker dem.
Det börjar faktiskt kännas så. Jag blir paranoid!!

2. De är totalt oengagerade personer.
Jaa, men allihop?

3. De har redan sitt liv fyllt och behöver inte fler vänner.
Ja, tänk om det är så? Att kvoten liksom redan är fylld... Vad ska man då göra? Vänta till någon droppar och försöka hoppa in?

Kan tänka mig att mina problem är liknande en singel-persons problem. Alla har ju förfan pojkvän&flickvän idag, visst? Nästan alla jag känner. Jag skulle känt lite panik, typ finns det bara rötäggen kvar nu eller?

Jag har de senaste dagarna lyckats läsa runt 4 blogginlägg som handlat om vänner, hur livet inte är värt att leva utan vännerna, hur vännerna förgyller ens dagar, hur de inte klarat sig utan vänner. Men om alla har så många vänner och alla vill ha vänner, då finns det ju hur många miljoner miljarder potentiella vänner som helst i världen.

Men sen så vill jag ju liksom inte ta vem som helst, precis som man inte vill med pojkvän. Jag har ju ändå vissa krav. När det gäller personlighet är det nog mest det helt självklara, som att hon ska vara pålitlig, ställa upp, få mig att skratta, vilja hitta på saker och vara kärleksfull, så som en vän är liksom.. Men när det gäller intresse så måste det ju finnas några likheter. Bästaste vänner är ju ofta bästa vänner för att de är så lika. Man kanske blir lika genom åren, men totalt olika intresse kan man väl inte ha? Om jag skulle ha en vän skulle jag helst vilja att hon hade lite intresse i djur, hon skulle åtminstone inte endast se dem som mat!, hon måste nog tyvärr gilla mode, för jag älskar att shoppa och det är kul att kunna inspirera varandra. I övrigt så blir jag gärna inspirerad av hennes intresse, för jag tycker det är kul med nya saker.

Jag har utformat en kontaktannons, så ni ser lite mer vad jag söker. Så om jag skulle publicerat en så skulle den ungefär sett ut såhär:





Det måste väl finnas fler människor där ute som känner såhär? Att de behöver fler vänner att tillbringa sin tid med?

Tack för du lämnade Sverige

Få se om hela den rubriken kom med..

Ja, det finns folk som önskar att en del invandrare åkte tillbaka till det land de kom ifrån, det finns vissa som tackar för att en del människor kom till Sverige och sen finns det några man kan tacka för att de lämnade oss! Ett exempel är den dumma människan Anna Anka.

Har ni läst artikeln i Aftonbladet? Här finns den. Hon tycker alltså att en man ska inte hjälpa till hemma, han ska jobba och försörja familjen. Kvinnan ska inte hjälpa till ekonomiskt, utan det sätt som en kvinna hjälper till är att ta hand om hemmet, se snygg ut och tillfredställa mannen sexuellt. Tack gode gud för att denna kvinna inte bor kvar här, såklart en dum kvinna flyttar till landet för dumhuvuden - USA. Kan inte alla ni andra som är lika jävla pantade som Kalle ankas hustru också flytta till ett annat land? Kanske inte USA för de har så många rötägg att det snart kan gå riktigt illa för alla andra länder.. Ja mer illa än vad det redan gått då. Tur att de har några smarta människor där, som presidenten till exempel.

Hon ser verkligen sig själv som en barbiedocka "u can touch, u can play, if you say I'm always yours". O sen säger hon att man inte behöver leka med sina barn för att vara bra föräldrar... Ja, det finns ju barnflickor ellerhur? Men det är nog bäst för de barnen att de INTE umgås med sin mamma, annars blir ju de lika IQ-befriade. Så hon leker inte med sina barn, hon jobbar inte, bidrar inte överhuvudtaget till ekonomin, utan hennes liv går ut på att se snygg ut och vara bra i sängen. Påminner väl hemskt mycket om en prostituerad ellerhur? Fast hon får saker istället för pengar.

Dumb-as.


Tramsig


Goodmorning cuties!!

Detta är min managrynsgröt med hallonsylt ♥ Gott.

Mitt internet är väl också weird, nu har den bra teckningen kommit tillbaka så nu har jag fullt till och med i köket, men under typ 2 veckor var det skitkasst överallt och jag har aldrig haft någon bra teckning i köket. Finns det ingen tekniker eller telefon-vetare som kan svara på varför jag har bra teckning ibland och dålig ibland på samma plats? jag menar telefonlinan/mobilmasten flyttar ju inte på sig?

Igår var en jätterolig söndag faktiskt. Kusinen Charlotte, som är lika gammal som mig och mormor&morfar kom hit och vi åt paj. Första gången jag gjorde paj, den blev ganska god men en aning för söt tyckte jag! Det var trevligt att träffa dem! När de gick så kom huney och vi cyklade in till Malmö, till Värnhem ungefär, där vi åt pizza. Det tog 25 minuter att cykla härifrån och till Värnhem. Det är lite kul att man kan cykla om man vill, visst?

Pizzan var god och det var ju överhärligt väder så vi satt ute och åt. När vi cyklade hem så sa jag att vi måste titta på Alice i underlandet tillsammans någon gång, så sa han "Ja, men ikväll?". Hehe så impulsiv. Så vi stannade till vid videobutiken och hyrde den, sen hade vi myskväll!! Han tyckte det var värsta pundarfilmen HAHAHA. Flummig. Det var typ min favoritfilm när jag var liten. De håller ju på att spela in den som film nu, alltså "verklig" film. Måste se!!

Jaa, idag ska jag plugga och ikväll har jag kvällskurs. Det är det som händer för mig idag.

Höörs!

Chica

Idag är det ju den 19 september och jag vill passa på att hylla min lilla Chica här i bloggen. Idag är det också tre år sedan hon gick bort. Helt sjukt länge. Tänk att jag haft Lillan i 3 år och hon känns som en bebis, nykomling nästan. Tror kanske att det blev så för jag hade svårt att släppa in henne efter Chica.

Chica blev 1,5 år gammal på just den dagen. Hon åt en bit matta eller något tyg som inte magen kunde smälta och den stoppade upp hennes tarm. På djursjukhuset i Helsingborg försökte de mata henne och ge henne vätska hela natten men magen ville inte sätta igång och operation på ett marsvin är inte att rekommendera.. Så de lät henne gå vidare på morgonen den 19. Chica var verkligen ett helt underbart marsvin, kommer inte glömma hur hon busade och sprang runt i hela bottenvåningen, sprang in i stolsben för hon inte hann bromsa och när hon satte sig fint och tiggde så högt att hon ramlade baklänges... Eller hur man kunde hitta henne på konstiga ställen när man tittat bort någon sekund... Hon älskade att mysa och pratade så högt när man myste med henne att man inte hörde tv:n och vi försökte alltid säga "shh" för att hon skulle prata tystare. Hon var så charmig, så mycket personlighet i ett så litet paket.




Chica älskade att bli slängd i denna puffen. Ni vet hurdan det är va? En sitt-puff som typ alla hade för tio-tolv år sen. Det gör mig tillfreds att tänka att de sitter sådär nu, Chica tar hand om Shelly.

Gud vad jag saknar Shelly... det gör så himla ont. jag bara önskar att hon var här nu och jag kunde få krama om henne och pussa henne och höra henne prata i mitt öra. Jag blir så ledsen... jag undrar när jag kan tänka på henne utan att fälla en massa tårar.


Rocker

Cool bild från igår. Lockade mitt hår, vilket jag inte gjort på mkt länge.. Men det blev iaf ingen utgång, blev en liten förfest men sen sket allt sig när vi kom till stan.. Har en förmåga att göra det tycker jag.



Min outfit igår.

The hills

Jag blev ovän med pojkvännen i eftermiddags... tog en promenad här i området och satt och solade lite på en bänk... Sen gick jag hem och lagade mat.. Men kände inte för att äta den sen.. Så satte in den i kylen och började titta på The hills, då blev jag genast på bättre humör och tog fram maten igen hehe. Så min kväll har spenderats by myself, men whatever.. Det är så mitt liv ser ut. The Hills är ju grymt bra.. Lauren är en förebild för mig måste jag säga.. Hon är så bra vän och omtyckt, men ändå säger hon för det mesta vad hon tycker till hennes vänner. Och hon är liksom rättvis och klok. Jag diggar henne. Skulle vara så kul att vara vän med de tjejerna... drömmer mig bort.

Aja. Imorgon kommer min kusin och mormor&morfar hit vid ett.. Innan dess ska jag hinna tvätta, torka det, baka en paj och köpa vaniljvisp. Inte vaniljsås för där är gelatin, blä. Så jag ska gå upp tidigt. Aiming at eight.

Såhär såg det ut när solen gick ner innan.



TRÅKIGT!

Fan vad tråkigt det är att vara ensam. På en lördag. Lördagar har alltid varit den dagen i veckan då man hittar på något extra kul. Det är så fint väder ute men jag vet inte vad jag ska göra. Hatar att gå ut själv... Hade tänkt cykla en runda men jag hatar verkligen att cykla själv och plus att jag inte vet vart jag ska cykla.

Var tvungen att klaga av mig lite. JAG HATAR ATT VARA ENSAM PÅ LÖRDAGAR. Ska jag gå ut själv? Vad i fasen ska jag göra??

Tänkte spela en låt från en annan kille som kände sig ensam. Känner dock inte sådär starkt hehe. Men ändå, har så förbannade tråkigt. Är avundsjuk på de som alltid har någon att vara med. Sacre bleu.


SoFie


.. värda att veta om mig! Saker som är Sofie och som de flesta av mina nära vet!

1. Jag älskar färgen lila i allt! Inredning, kläder, att bara titta på.
2. Jag älskar att shoppa och vill alltid ha nya kläder, värsta "kontrollera-mig-själv" för jag har typ aldrig råd att riktigt shoppa loss!
3. Jag vill arbeta med att främja mångkultur, för det är så härligt när man kan dela med sig av kulturen istället - mat, musik, inredning och traditioner. Myspys! Ni vet kulturfester? Typ i Näsby i Kristianstad har de kulturdagar där man får laga mat och bjuda på, uppträda med dans och musik med mera - sådana dagar skulle jag vilja ha dagligen!
4. Jag har aldrig varit full. Har dock känt mig lite påverkad en gång.
5. Jag är väldigt tjejig av mig och har alltid varit det. Jag totalt älskar att vara tjej! Vad jag menar med tjejig är lite svårt att beskriva eftersom jag inte vill säga vad som är killigt och tjejigt, för att inte såra någon och dels för att det är omodernt snack att dela upp sådär.. Men man kan säga att jag är tjejig på så vis som man var förr i tiden. Då man hade klänning alltid och ägnade sig åt lugna fritidsaktiviteter, som pyssel, promenader, smådjur med mera. Tänk blommigt och små söta kaffeserviser, färgglad inredning, romantik och kärleksfilmer. Killen ska vara lite gentleman och erbjuda sig att bära tunga saker, låna ut sin jacka, göra de äckliga hushållsarbetena osv.

Detta är alltså i min värld.

suckers!

Haha jag tänker inte springa naken för Sara skrev i sin kommentar att hon inte ville att jag skulle springa naken :D Det finns alltid någon twist kära vänner. Ni är roliga. Jag kan skriva provocerande saker och radikala åsikter o aldrig få en enda kommentar, men när ni vill se mig skämma ut mig, dååå jävlar.

Klockan är två och jag vet inte vad jag ska göra!! Har tagit ut alla sopor, städat o hämtat höstjackan från källaren.. Ska nog baka!! Supergott juee! Ikväll skulle vi haft klassträff men det blev inget. Jag stör mig på oengagerade människor. Var bara 4 stycken så lönt? Men jag sa till Elmi, min klassfiende-vän hehe att vi får ta en fika med Carro någon dag i veckan. Jag går bara i skolan på tisdag, sen är jag ledig onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag.

Någon som vill underhålla mig? Säg bara till för jag är PÅ!

Fröken duktig

Har städat hela lägenheten, så här är superfint nu :) Det var lite skitigt igår när mor&bror kom, men orkade inte städa innan marsvinen åkte. Ja, mamma passar de tills på måndagkväll, så det är en ledig helg på så sätt :D Skönt faktiskt.

Detta är vad jag ska ägna mig åt nu. Halleluja.. Två olika ämne - 7 olika böcker, where should I start?


Mitt inlägg om att jag ska springa naken genom Arlöv har fått fyra kommentarer haha. Så ja, tills klockan 00.00 ikväll har ni på er. Känner mig rätt lugn ;p

Nu ska jag gå och plugga! Ha en bra fredag alla!

Det tar mig minst tio min för att ladda upp en jävla bild, så det förklarar varför jag sällan har bilder nu för tiden. Hatar detta skitet, varför kan inget bara FUNGERA? "det är för tjocka väggar i din  lägenhet så det är därför telenors mobila bredband inte funkar".. Ahhh bite me!

Halta Lotta

Jag hade en mycket trevlig kväll ikväll!! Brorsan och mamma kom och vi gick till Burlöv centrum och åt. Gott men mycket mycket mat. Satt och snackade en lång stund, sen kollade vi lite på skor och slutligen fick jag lite varor av mamma. Henrik ville köpa Ben&Jerrys glass så såg mamma en hon tyckte verkade god och sa "men ta den med"... Jag bara: "mamma du vet väl att de kostar typ 40 eller till och med 50 kronor styck?"

När vi fått kvittot och hon såg att de kostade 53 kronor styck fick hon en chock. Så går det mamma, när man inte tror på mig haha. My mom är så snäll som hjälper mig med böcker o mat o allt. Love her.

Efter handligen blev det hem till mig för att äta glassen och titta lite på tv innan vi började spela tp disney-special som jag&älsk köpt. Vet inte vad det var med brorsan, men det var han som föreslog det, han brukar aldrig vilja spela spel! Det spelet är faktiskt jättekul, svårt! Handlar om alla olika Disneyfilmer ; karaktärerna, handlingen, detaljer samt skapare och musik. De åkte inte hem förrän nio ungefär, så det var skitkul :D

Älsk kom en liten stund också efter de gått hem. Älskar honom ♥

Hos distriktssköterskan gick det bra, fick ett medel som jag ska använda i tio dagar, ska dit igen på tisdag och kolla hur det ser ut. Har ont under foten, aj. jag haltar. jag måste kunna dansa natten lång imorgon juueee.

Livsfrågor

Tänkte ge er dessa frågor som vi besvarade. Skriv ner de svar som först ploppar upp i huvudet och läs sedan igenom. Du kommer kanske lära dig något nytt om dig själv? Du kommer åtminstone se dina åsikter bättre.


Vad jag vill göra för människor i min omgivning är....
Människor fungerar bäst när....
I min grupp/familj/umgängeskrets skulle jag vilja....
Integration skulle fungera bättre om....
Mångfald innebär...
Det här skulle jag vilja se hända i samhället/världen....
Drömmen med ett arbete är...
Det här skulle få mig att starta ett företag...
Om allt var möjligt vill jag...
För nästa generation önskar jag....

När ni har besvarat frågorna kan ni läsa mina svar:)



Vad jag vill göra för människor i min omgivning är göra de glada, att de ska tycka om mig.
Människor fungerar bäst när vi har sovit och ätit bra, samt när vi har vänner och kärlek i livet.
I min grupp/familj/umgängeskrets skulle jag vilja hitta på mer saker tillsammans, skratta tillsammans.
Integration skulle fungera bättre om alla insåg att vi är individer som inte hör ihop beroende på var vi är födda eller vilken religion vi har!
Mångfald innebär en lycklig, idérik samling människor med nyfikenhet som arbetar och lever tillsammans som individer.
Det här skulle jag vilja se hända i samhället/världen att människor skulle sluta tänka på sig själva endast, och vara vänliga, hjälpsamma och bry sig om miljön
Drömmen med ett arbete är att förbättre samhället i litet eller stort.
Det här skulle få mig att starta ett företag att jag hade pengarna till det!
Om allt var möjligt vill jag stoppa människor från att behandla djur och natur illa, stoppa krig, utrota fattigdom, bo i ett fint hus med underbar trädgård och massa djur, massa vänner och ha en massa tid och pengar!
(hey, de sa om allt var möjligt?)
För nästa generation önskar jag att de blir mer medvetna om miljö, djur och kommunikation mellan länder och kulturer.















Schedule


Lekdag i skolan!

Morning!

Igår var en rolig dag i skolan. Vissa av mina klasskompisar tyckte det var weird, men jag tyckte det var helkul. Vi började med att gå ut på ""skolgården"" (har ingen direkt, men en liten stenbelagd yta) och leka lekar i solen, enligt föreläsarens önskan! Man skulle stå i en ring och säga sitt namn och sen ett yrke på samma bokstav, sen skulle alla härma en. Sen skulle man leka någon lek där man skulle skicka ord till varann genom att titta på varann och säga ordet, sen skulle den personen skicka vidare på likadant sätt till en tredje person osv tills den kom tillbaka till första personen. Tror det var en övning för att alla skulle bli sedda och uppmärksammade på samma villkor och lika mycket. Det är ju nämligen bara några stycken som pratar i klassen. Sen lekte vi en rolig lek där man skulle vara par och ta upp låtsassaker från en påhittade luftlåda och ge varann. Personen som fick det skulle låtsas bli glad.

Haha, det var en rolig lek för man levde sig riktigt in i det! Typ när jag fick fina saker så kände jag mig helt glad. Vet inte varför vi lekte den, kanske för vi skulle bli glada. Men hon är livscoach så hon hade nog sina baktankar of course!

Lite teori innan lunchen, där alla satt tillsammans som alltid och åt! Vi har suttit vid vattnet mittemot skolan varenda dag nu, för det har varit fint väder. Trevlig att alla sitter tillsammans. Efter lunch skulle vi besvara frågor om oss själva, våra åsikter och visioner. Vi skulle först besvara ett eget papper skriftligt, sen vara två och två och svara på frågor den andra personen ställde utifrån en färdig mall. Det var en annan sak, för då sa man det som först ploppade upp i huvudet. Exempelvis skulle man svara på frågor som "vad är det du mest vill ändra med samhället?", "vad vill du att ditt liv ska ha handlat om?", "Vad smärtar många människor" osv. Intervjuaren skulle skriva ner ens svar och sen bytte man papper, så man fick sina svar. Efter det skulle vi rita en teckning som stod för de sakerna man svarat på livsfrågorna.

Såhär såg min teckning ut! :



Deta är alltså, för mig, det enda hållbara kretsloppet, där människor respekterar både djur och miljö, samt andra människor av olika sorters färg, religion och kultur.Aalla lever tillsammans i harmoni och kärlek. I min drömvärld skulle också människor vara vegetarianer, eller åtminstone bara äta kött ibland. Jag respekterar helt människor som lever i stammar till exempel, som går ut i djungeln och jagar och sen delar alla i stammen på köttet. Det är mer som rovdjuren, naturligt. Men att anlägga stora slakterier, liknande koncentrationslägren för judarna, dit man skickar stora lastbilar med massa djur varenda dag och i ett samhälle som ser djur som mat, inte som varelser, så kan jag aldrig tycka att det är okej och aldrig vilja ingå i det. Om djuren får springa och vara lyckliga tills den dag de dör för att mätta magar, visst, men människor i den ""utvecklade"" (industriellt utvecklade) världen har tillgång till massa bra vegetarisk mat, vilket gör det onödigt att slakta djur! Trots detta äter vi onödigt många djur, det är inte längre för att bli mätta ens. Det kan vara för att det är gott. Och djuren får inte ens ett lyckligt liv utan när de föds stämplas de "slakt-vara" direkt och får leva sina liv, i många fall, utan att ens se solens ljus eller känna regnet droppa på dem, eller gräset under deras klövar/fötter. Hur fan kan nån endaste människa tycka att detta är naturligt eller okej? Ge mig ett enda bra argument för jag lovar - det finns inga.

Om detta inlägg får...

Blondinen Amir (vars blogg jag inte läser, men läser skvallerbloggen falsksanning.blogg.se) har lovat att färga håret brunt om hans blogginlägg får 5.000 kommentarer... Han kanske trodde det var safe, eftersom folk inte kommenterar så hemskt mycket. (han är faktiskt uppe i typ 3000 kommentarer nu!)

Tänkte på min kära blogg och mina läsare som aldrig kommenterar så jag tänkte göra en liknande grej...

Om jag får 5 kommentarer på detta inlägg så springer jag naken genom Arlöv.

Lika omöjligt.

Billig mat

Jag är ju rätt ny på det här med mathandling, men jag tänkte visa er ett kvitto här från handlingen ikväll, tycker det är otroligt billigt!

Abdos kvitto:
Bladpersilja 8,59:-
Makaroner 400 g 4,90:-
Ananas nektar 10,90:-
Apelsin juice 13,90:-
Äpple två stycken 2,28:-
Broccoli 4,48:-
Fullkornsbröd (dr Sterns) 16,90:-
4 Bananer 8,09:-
Spetskål 11,99:-
Bröd "Solklar" 19,90:-
Totalt: 102,50:-

Detta ser, för mig, grymt billigt ut. Dr Sterns bröd brukar kosta över 20 kronor och broccoli brukar också kosta åtminstone det dubbla?

Efter handligen körde vi till Spillepengen för att promenera. Det är ett stort område som består av gräs och kullar - ett naturområde. När vi svängde in dit såg jag en skylt där det stod "djurminnesplats". Jag har alltid velat se en djurminnesplats så vi körde dit. Där var verkligen fint. Det var inte alls många gravar hittils, en halvstor gård med mycket lediga platser. Det fanns en stor damm bredvid och en brygga där man kunde sitta och titta ut. Tyvärr fanns det mycket brunt ogräs, liksom höga växter, men kanske beror det på att det är höst. Det kanske är vackrare på sommaren.

Det var så rörande att titta på minnesstenarna, blommorna, en del tända ljus och foton, hundens favoritleksaker. Det kändes verkligen i mig att se det, sorgen och saknaden, men även den starka kärlek och vänskap som de delat... Som jag sa till Dilshad, det är något speciellt att gå där eftersom på en vanlig kyrkogård begravs alla människor, oavsett hur älskade de var. För om vi är realistiska så vet vi att det finns många som slutar sina dagar ensamma på hem, med barn som knappt besöker dem. Men på en djurminnesplats finns så mycket kärlek, för bara ägare som älskar sitt djur av hela deras hjärta begraver de där, det är därför det verkligen berör mig. Jag kände också samhörighet, eftersom jag nyss gått igenom samma sak. Efter promenaden började det bli riktigt kyligt så vi åkte hem till mig, men ska ta promenaden där en annan kväll.

Okej vänner, nu ska jag sova för imorgon är det skola så jag ska upp halv åtta!

Tvättning&fikadejt


Här är jag i torkrummet imorse! Gick yrvaket upp och lade i tvätten i tvättmaskinerna. Torkrummet fungerade inte, så det blev att hänga tvätten på balkongen. Whatever, det hinner ändå aldrig bli torrt på den lilla tid man har på sig!! Blir värre i vinter... Då kommer alla vilja ha 4-timmarspass istället för 3 timmar som man kan välja nu.

Efter jag hade tvättat och gjort lite läxa så hörde Ivana av sig och sa att de slutat tidigare. Jag tänkte att jag kunde ta det tåget som gick halv tolv då, istället för tolv. Klockan var fem över elva. I stress städade jag buren, bar in marsvinen, städade efter dem.. Bytte om, satte på mig örhängen och halsband. Som tur var hade jag redan sminkat mig. Klockan tickade och tjugo över elva var jag tvungen att åka ner i källaren för att hämta hö, eftersom det var helt slut och jag kunde inte lämna mina flickor utan hö ju? Ja tidsoptimisten var i farten. Gav de hö, sen tog jag väskan och halvsprang till bilen. Jag kom fram till Burlöv centrum och parkerade, sen sprang jag till hållplatsen för jag hörde tågets luft, ni vet själva hur det pyser. Kutade och hoppade in i tåget just innan det skulle köra. Guuud om mamma sett mig hade hon fått panik, hon hatar min tidsoptimism!!

Lite äventyr får man ju ha? :) Jag träffade i alla fall Ivana på centralen och vi tog en fika på Waynes för att sedan titta lite i affärer. Kul att komma ut och träffa någon!!

Nu ska jag ta in marsvinen och sen möta älskling för det är du&jag-tid ikväll! han ska hjälpa mig handla till att börja med ;)

Titta i min vegetariska blogg på vad jag åt till middag idag!

Godnatt!!

Denna måndag har varit rolig, har hänt ganska mycket.. När jag kom hem från samtalsmetodiken lät jag Lillan&Fia springa runt i köket också. De får inte vara där för de har bitit på möblerna, men idag bet de inte alls, bara på elementet och det gjorde ju inget. De var så söta som kutade omkring och sen ikväll vilade Lillan på mitt bröst. Hon är så söt det lilla livet. Fia är mer vild, går inte att mysa med henne.

Ush här är varmt och ingen luft, ska öppna balkongen och sen sova. Har värsta bloggtorkan, men ska komma på nåt bra att blogga om ska ni se. Imorgon ska jag träffa Ivana, kanske får ni se lite bilder? :)

Sussa sött nu!

Project: Meeting

Hello!! Idag är det en fantastisk måndag! Solen skiner men det är ändå lite kallt i luften. Skolan idag var bara på förmiddagen och jag hade faktiskt lite kul där. Tänka sig. Tjejen som jag snackat med mest var där och hon är väldigt trevlig, intressant. A mystery :p Vi pratade en massa på lektionen. Det är ju såhär att vi ska skapa social förändring genom temat mötesplats. Jag har en idé som jag spånat på ca två år, men som jag aldrig hade tänkt göra till verklighet... Men nu börjar jag fundera på om jag ska det. Denna kursen försöker inspirera oss till att våga, till att gå utanför gränserna lite, utan för min trygghetszon och vara entreprenörer, samhällets uppfinnare skulle man kunna säga. Sociala entreprenörer, alltså entreprenörer som känner att något saknas i samhället, att det finns brister och att den personen kan göra något åt det med hjälp av en idé. Kan vara ett projekt, en verksamhet eller ett företag.

På onsdag ska vi börja på vår idé och jag är fortfarande totalt kluven om jag verkligen ska börja på min idé som jag har, som i såfall jag hoppas att jag kan livnära mig på efter skolan, eller om jag ska komma på en mindre idé som jag genomför under denna kurs, isåfall något ganska litet.

Jag får fundera på det. Nu är det prat om skor. Tack för röstningen hihi. Jag var på Dinsko idag och provade nummer fyra, de var inte alls fina där framme vid själva skon. Det är en linje där som gör att det ser ut som ballerinaskor med skaft som en stövel hehe. Får kolla på skopunkten..

Nu ska jag avsluta, ska föna håret och ta in marsvinen för ikväll är det kvällskurs, samtalsmetodik.

Vi hörs sen!!

Shoes!

Jag måste köpa höststövlar snart! Och sen helst vinterstövlar också för diggar inte de jag har, de känns så klumpiga... kikar lite på skopunktens hemsida, älskar att man får så bra deal där ;) Men de har inte så jättesnygga skor faktiskt..



Snygga, men lite höga ändå för mig som inte är van vid klack!


Dessa var också snygga och lagom klack. Man ska ju trots allt gå i de fleeera månader.

På din sko finns ännu snyggare, men då har jag bara råd med ett par, vilket inte är så bra...


Skitsnygga, men inte så höga, vilket är fint på vintern... Så då behöver jag ett par till.. Hmm.

Skitsnygga.

Så - rösta!! Hjälp mig i denna skodjungel!!

Breeze

Efter värsta beslutsångesten över vad jag skulle ha på mig så kom vi till sist ut! Vi mötte upp Pish, Dilshads bästis, på puben här i byn (?Är Arlöv en by? Det är nog ingen stad... På wikipedia står det centralort) och även hans bror med vän. Jag tyckte vi kunde ta bussen, men de andra ville ta taxi istället så okej.. Jag undrade om det inte var dyrare när man beställde en stor taxi till fem personer än en vanlig taxi men de sa nej.. Sagt och gjort, taxin kom och för det första så körde han som en jävla biltjuv. Asså jag sa till honom när han körde 90 på en 50-väg!! Då frågade jag om han inte kunde sakta ner lite! Shit jävla dåre!!  Seriöst, man har liv i bilen, betyder de ingenting? Iaf, så när vi kom fram till Malmö så kostade det 269 kronor. Det är knappt en mil dit! Normalt brukar det kosta 150, så hundra spänn mer typ för stor bil.. Bahh vi skulle tagit bussen! Men men, det var ändå en av de andra som betalade. Det är det alltid när folk är fulla :p Den som har druckit mest betalar.. ja, till en viss gräns :D

Vi gick iaf först och tog en dricka på en thailändsk restaurang och bar, ganska dött där, men vi satt och snackade. Sen kunde vi inte bestämma oss var vi skulle, Pish ville till Breeze, så det blev det. Första gången jag var där och troligen den sista! Då hade de andra gått in någon annanstans så det var jag och Dilshad och Pish.

Kvällen var faktiskt jättetrevlig, vi pratade och hade trevligt så det var absolut inget fel på det, men stället var lite pinsamt. Musiken på det ena dansgolvet var typ från år 2000, jag snackar "yeayea wow wow" med Martin, Spice girls, några låtar som jag kände igen från högstadiediscona hehe. Det värsta var väl när han spelade snövit-låten, "åh hopp vår sång e dum, men det gör ingenting" osv. Ja, det var sådana låtar typ hela tiden, det nyaste var väl Boten Anna. På det andra dansgolvet var det mest techno, vilket inget av oss gillar. Folket var också roligt. Det fanns många som klädde sig snyggt, men många vars kläder såg ut att vara hämtade från samma år som musiken.. Typ vita leggins med en rosa blomma på, eller grön klänning med paljetter haha. Nej men jag kan förstå att vissa gillar det stället, typ människor som inte känner sig att passa in på mer moderna nattklubbar, som har en udda stil och som inte vill bli uttittade eller äldre människor som vill kunna dansa utan att folk stirrar.

Men vi hade kul, dock så dansade jag inte alls, kände verkligen inte för det.. Men vi sa att vi får gå till Etagé nästa gång och sen drar Slagt igång snart också. Så nästa gång blir det mer dans, det hoppas jag :)

Japp, men idag ska jag plugga och planera ekonomin ;) Take care alla sötisar!


Min drink, min älskade Orgasm, blev jävligt misslyckad igår... Och hur många drinkar har man råd med?.. Just det, det var den enda som jag köpte under kvällen.. Bartendern blandade den med countreau! Vem fan gör det? Jag var tvungen att gå tillbaka och fråga för den smakade inte normalt.. Skulle iofs kanske proppat på mer att han skulle göra en ny.. men han sa att alla gör den på olika sätt... Det är en Choklad&kaffe-drink men denna med apelsinlikör i. Så min drink smakade typ nästan bara apelsin. Det är en aning skillnad från den vanliga smaken. Nästa gång ska jag iaf fråga innan hur fan de blandar drinken innan jag beställer. Ingen rolig överraskning...


Cykelutflykt!

Sitter här i soffan och är lite trött efter dagen. Som ni anar av rubriken så cyklade jag och Dilshad iväg mot Åkarp vid halv två-tiden. Jag hade packat ner lite gott, en filt att sitta på och han tog med sig en grill. Sen när vi kom dit så cyklade vi vidare mot Lomma, där vi handlade vegoburgare till grillningen. Det gick skitsnabbt att cykla dit! Tog nog en halvtimme ungefär, smidigt!

När vi kom till stranden var det inte direkt strålande sol längre, utan ganska blåsigt och mörkt på himlen. Hehe som vanligt när vi ska göra nåt så står inte vädret på vår sida, men det gjorde inget för vi hade skitkul :D Efter vi ätit låg vi och vilade en stund, sen var det kallt som fan så vi cyklade tillbaka. Om det hade varit varmt hade man kunnat stanna där längre och kanske badat fötterna o så.

Men men, ikväll blir det förmodligen utgång, jihooo :D Ska bli kalas. Berättar om det imorgon ;)


Här cyklade vi! Den gröna pilen är Arlöv och sen cyklade vi till Lomma, den röda pilen:D Pedagogiskt och bra :p




Såhär sken solen på vägen dit :) Drick-paus!
Ser ni att han klippt sig, skitsnygg. Älskar när han är välklippt!


Vem tog fotot?? Jo det gjorde min kamera i samarbete med den rostade löken ;) Yeaah!


Vi kämpade med att göra hopp-bilder! Här lyckades vi tima hoppet men syns våra ansikte? No.





Nu ska jag umgås med marsvinen, CIAO ;)

Rolig historia!!

Har åtminstone en rolig historia till er ^^

Först skapade Gud åsnan. Gud sa till åsnan: - 'Du är en åsna. Du skall
slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i huvudet. Du kommer att
leva i 20 år.'
Åsnan svarade: - 'Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte
säga att jag bara skall bli 5 år gammal?'
Gud accepterade åsnans förslag.

Sen skapade Gud hunden. Gud sa: - 'Du skall kallas hund, leva ett liv i
underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du skall
leva i 35 år.'
Hunden sa: - 'Ojdå, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli
bara 15 år istället?'
Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan. Gud sa: - 'Du kallas papegoja. Du kommer
att sitta i ett hörn och upprepa allt som sägs, till stor irritation för
alla. Du blir 75 år gammal.'
Papegojan undrade: - 'Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga
bara 50 år?'
Gud accepterade papegojans förslag.

Till slut skapade Gud mannen. Gud sa: - 'Du är en människa, en man! Du
skall ha ett bra liv. Du är klok och intelligent, så du kommer att
bestämma här i världen. Du skall bli 20 år.'
Mannen svarade: - 'Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte
vara lite längre?' (Nu visar mannen för första gången ett prov på sin
intelligens..)
- 'Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som
hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan
också?'
Gud accepterade mannens förslag.




Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han
sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet.
Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på
rester från bordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv
sitter han i ett hörn och upprepar allt som folk säger, till stor
irritation för alla i sin omgivning...

Internet-killer

Jag har varit riktigt lack på mitt internet det senaste dygnet. Har inte teckning nånstans förutom balkongen, ska jag sitta där i höst med filt och mössa eller? Var på telenor idag och snackade och han sa att det kunde variera från lägenhet till lägenhet beroende på hur tjocka väggar man har. Jaha, men kul att man visste det innan man tecknade? Och så finns det inställningar om man vill använda 3g, prioritera 3g, 2g osv. Och man kan inte ändra det, det är grått där liksom. Blir förbannad. Men nu har jag testat att sätta modemet rakt in i datorn, hade nämligen en liten sladd mellan innan. Fick faktiskt 3 streck av 5 i teckning, innan hade jag bara ett streck. Sen laddade jag ner firefox också, tänkte att det kan bero på internet explorer... Och det verkar snabbare, får väl se.

Jag kan bli rikigt förbannad och aaarrrggg när internet inte fungerar, när datan bara tuggar och tuggar och noll händer. Någon dataexpert som har något tips till mig? Kan inte detta så väl.. vet typ bara att firefox är bättre enligt många.

Skön skolk

Igår sa jag till mamma att jag inte skulle till skolan idag, varpå hon svarade: Åhh din skubbis!
Idag vid elva ringer hon och frågar om vi ska hitta på nåt för att det är så fint väder. Haha, så jag sa: Vaddå ska du också skolka eller?

Sagt och gjort, hon sket i jobbet i eftermiddag och kom till mig! Innan hon kom hann jag med att tvätta kläder, tvätta buren och tvätta marsvinen :D Så blev det rent och fint. Jag fick lite panik i tvättrummet eftersom det stod på maskinen att tvätten skulle vara klar runt 10.47 och klockan blev över elva utan att den var klar. Då skulle ju nästa tvättare komma. Jag var en aning nervös att personen skulle bli förbannad hehe, men när jag äntligen kom därifrån kvart över (!!) så hade ingen kommit. Puh! Nästa gång vet jag att jag ska räkna en kvart extra eller nåt :S Förvirrande fan. Jag kanske tittade fel när den visade tiden, kan vara så... Låter ju skumt.

Vi spenderade eftermiddagen i Lund, åt glass, kollade på kläder och njöt av värmen. Var ju helfint väder här idag! Runt 20 grader och sen blev det lite varmare till och med! Provade en översöt blus på rea, endast 50 kronor. Den var skitsnygg på mig, men den slutade precis vid byxlinningen, där var en smock där så att säga.. Lite svårt att förklarar, men det var en slags liten singoalablus utan knappar, kortärmad, blombroderier vid bysten med lockig smock längst ner. Det är ju så inne nu att man blivit van vid längre tröjor och toppar, så det kändes lite ovant med en så kort top, men kan bara tänka mig hur snyggt det hade varit till kjol eller shorts, eller till och med svarta byxor. Fan asså... Om jag inte ska köpa den asså.

Ikväll kom pappa hit, vi köpte pizza, gick runt en stund vid torget medan vi väntade, sen kollade vi på idol.

Åh jag älskar min familj. Av de får jag verkligen uppmärksamhet och kärlek iaf :)


Jag&pappa på hans födelsedag :) Skulle ladda upp en bild på mig och mamma men internet segar som fan. tog typ tio min för denna bild!



Träsktroll

Idag är känslan nog mest sacre bleu. På riktigt. Det är verkligen supertråkigt i skolan. Jag har inte fått någon direkt kontakt med någon så rasterna är jobbiga på så sätt att jag måste försöka snacka med folk... o man vill inte känna sig som en efterhängsen jobbig jävel. Har hamnat snett känns det som.. Hoppas det blir bättre, för just nu är det verkligen inte roligt alls. Hade varit kul att bli visad lite intresse. Ja man kan sitta och tänka på det tills man blir psycho men jag tänker bara att jag hoppas jag får bättre kontakt med någon snart annars kommer jag inte alls känna för att gå dit och det kommer bli en skittråkig höst.

 

Vad kan man säga... Ny stad, nytt place, samma gamla problem som vanligt... De har vatt lite stora och pyttesmå.. och jag vet som vanligt inte hur jag ska lösa dem eller komma över de här sakerna som står mellan mig... och total lycka. MEN vad jag tror är att om jag skiter i det och inte gör ett piss, så kommer nog tiden lösa hela grejjen.. För tiden har en sån magisk effekt... på oss. Mañana mañana.. eller manana manana som vi säger.

Hehe för den som inte såg så citerade jag en riktigt smart man, Timbuktu ♥

Imorgon ska jag skita i skolan. Ska vara hemma och ta hand om mig själv och mina marsvin och min tvätt bland annat hehe.  Sen väntar helgen, får se om det blir nåt kul. Hade varit roligt om nån hört av sig till mig men vafan, får väl ta tag i saken själv as usual.

Nu ska jag kolla på idol! Ursäkta deppen, men det är verkligen psykiskt ansträngande att gå hela dagar i skolan och anstränga sig för att ha någon att snacka med hela tiden. Anledningen till rubriken är att det känns som jag står fast i ett träsk och jag känner som att folk flyr mig som om jag verkligen vore ett träsktroll. Whatever, jag tycker Shrek är charmig :D


Middag med Linn

Igår var Linn här och vi lagade mat och snackade, se bilder på min vegetariska blogg :)

 

Ni finner länk under klockan till höger


På schemat!

Tjohoo! Jag har verkligen inget roligt att berätta för er. Det känns inte som att jag har någoit intressant att skriva direkt, men jag kan ju ändå berätta lite vad som sker i min värld just nu?

- skola skola skola, försöker snacka o skaffa lite kontakter i klassen.
- faktiskt så ska vi ha "klass-öl" imorgonkväll!
- Jag och Marthe, som går i den nya kursen, har tänkt ordna en klassträff för vår egentliga klass nästa helg! (ni vet att vi går ju på IMER-programet med bland annat Caroline, Elmi, Ivana med flera som jag nämnt i bloggen, men just nu har vi valbara kurser hela terminen så nu går vi med andra klasskamrater)
- Jag har mailat vår studievägledare och chefen för avdelningen för integration i Malmö stad för att ordna praktikplats inför nästa termin!

- Mamma var här idag och gav mig lyxig handling med olika sorters bröd och glass. Sen lagade vi god middag med efterrätt. Mys!
- På fredag kommer mamma&pappa igen och vi ska äta pizza tillsammans
- Hade trevligt besök av älskling och hans sötasöta brorsdotter ikväll. Hon är en översöt baby.

Det är det som händer för mig. Har lite läxor att göra och en kalender att fylla, men vi går så mycket i skolan så har inte haft tid och kommer väl inte ha det heller. Jag blir stressad över att gå i skolan, är inte van vid det haha. Funderar på att skippa ölen med klassen imorgon o vara hemma o slappa, för har ju haft fullbokat och har det också fram till söndag, men samtidigt vill jag lära känna klassen. Vi får se hur jag gör!

Solen skiner

Oj oj, var ett bra tag sen jag gick upp klockan sju! Måste varit i maj senast... Men nu är det dags igen :) Mitt hår är nytvättat, lunchen nerpackad, väskan packad - jag är snart redo för skola!! Så ni vet så är det entreprenörskap och social förändring som jag går mitt på dagen. Samtalsmetodik går jag en kväll i veckan, vilket var igårkväll den här veckan. Jag trivs inte där... Alla är mellan 30-50 år.. Jag tror jag är den yngsta där? Känner mig lite bortkommen och inte alls så intellegent som de andra... men men det är väl mest att de kan formulera sig bättre kanske... sen har de ju levt typ dubbelt så länge som mig och mer.

 

Men i dagskursen så är de flesta i min ålder, känns bra! Det känns som att det är den "riktiga" skolan, eftersom det ingår i mitt program och det andra känns mer som en extrakurs. Extrakurd skrev jag haha. Nej, jag har ingen extrakurd än, räcker med en :p

 

Ja, nu ska jag sminka mig, fixa till buren och allt så marsvinen har det bra. Ikväll blir det hemmagjord pizza med Linn :D Ursäkta att det har varit fattigt på foto, men ska bättra mig!


Paow-parodi

Haha denna parodi på Paulina är sjukt kul :D Bra skådespelerska denna brud är.


Mondaymorning.

Idag gick jag upp klockan åtta (okej kvart över) för jag skulle ringa till distriktssköterskan.. Som tur var behövde jag ej gå dit, ska köpa en salva på apoteket bara. To my foots. Idag ska jag göra läxa till kvällskursen ikväll. Fattar inte ens vad de menar med läxan men jaja. Sen städa. Sen vet jag inte. Fan, jag som var stressad igårkväll för jag hade mycket att göra?

Say what... Japp, ikväll vid fem är det alltså kvällskurs. Skola varenda dag denna vecka, kommer kännas konstigt... Måste ha med mig lunch, kan inte äta falafel varje dag :p Och har inte råd med annat. Får väl gå och handla sen kaanske, tror jag har bröd faktiskt. Ja, jag äter alltid knäckebröd till frukost, det är därför jag kanske inte har vanligt bröd hemma, se det inte som att jag inte har någon mat! Det var kul att träffa honey igårkväll, saknade varann lite efter tre dygn apart. Men ännu roligare att vara hemma hos familjen en helg. Riktigt skönt.

Japps, men nu ska jag äta frukost, är hungrig.

Pics


Drink som Misko blandade till mig!


Sanja, Irena, Simon, Pernilla, sen längst bort på höger sida kommer Bosse som inte syns, Vlada, Misko, Wilma och sist och störst jag. :p Ser ju inte alltför glada ut.


Kocken Christian och Sanja. Gulligt :D



Christian håller om Sanja och Irena och på andra sidan sitter Wilma&jag.


Vlada och Wilma


Väldigt många bilder på Sanja märker jag, hon satt mittemot mig, mitt i skottlinjen :p Hehe önskar det blivit fler foto än dessa, men tyvärr var det inte tillfälle...


Day with mommy!

För att inte göra alltför långa inlägg kommer här en uppdatering vad som sker denna lördag! Jag intog stan med mamma. Kände mig inte alltför snygg och fräsch. Nej, jag var inte bakfull haha men hade sovit lite och hann inte tvätta håret innan vi körde eftersom mammas hårfön suger. Hon gav den bra hårfönen till mig när jag flyttade, är inte mamma söt?

Jag ville ha något som piffade upp min garderob, den känns så jävla trist nu inför hösten. Köpte ett skitfint linne på H&m som jag kan ha kofta till, sen en cool kofta med dragkedja, lite udda från Aima och sedan en vanlig lila top. Den satt bra så det var mest därför jag köpte den, inte för att den var udda, den var mer baströja. Mamma bjöd på fika, biskvi - me love.

Så nu är det kul att jag fick ett nytt linne eftersom jag inte hade något roligt att ha på mig ikväll när min kusin har 25-årskalas. Now I have ;) Så jag ska gå och försöka föna mitt hår nu och sminka mig sen bär det av.

Imorgon blir det att softa här innan  jag drar hem på kvällen. Ha det niiice vänner!!

personalfest!

hello godingar! Nu tänkte jag berätta lite om personalfesten igår. det jag kan säga var att den blev bättre för varje timme :D När jag först kom vid 14.00 var där inte mycket folk, satt och snackade lite och började med varsin drink vid tre-tiden. En riktigt god orgasm blev det. Hemligheten är mycket kahlua tydligen! *mmm*.

Vid fyra hade det kommit lite fler så då körde vi lekar på stranden. hehe sjuka lekar. Det var kul iaf och vårt lag vann näästan. Sedan badade vi i tunna, har ni gjort det? Det är riktigt riktigt skönt varmt! Sprang ut i havet och doppade oss också. Grejjen är att det blir inte kallt eftersom skinnet är så pass uppvärmt så det inte hinner bli kallt. När vi återvände från badet och hade tagit på oss och förnyat sminket eftersom det var en fjant som sprutade kallvatten på alla och håret blev blött *rraaooor*, ja, i alla fall, då hade lite fler kommit, bland annat Sanja och Irena :D Det där blev en lång mening, hoppas inte någon svenskalärare läser den :p

Middag väntade och massa prat med alla goa Bistro-folk. Glassfolket var nämligen också där. Booring. hehe, nej jag skojade men ingen pratar med varann när det gäller glass-bistro. Personalen i gatuköket pratar däremot med båda parter. Tror att det beror på att det är mest yngre tjejer som jobbar i glassen (17+) och vi från Bistro är de flesta lite äldre. Fler drinkar och dans och sen bestämde sig endast jag, Sanja och Simon för att dra vidare ut i stan. Lite tråkigt att det bara var vi, men vi hade askul :D

Vi gick till Banken och tittade på TIMBUKTU. Stod nära scenen, såg skitbra och som kul var, så kunde Simon&Sanja också låtarna så vi sjöng med och klappade och hoppade. Älskar Jason. Efter fyra låtar var det slut eftersom vi kom lite sent, så då drog vi in till själva nattklubben och dansade så vi blev helt svettiga till typ kvart i tre då min kära bror hämtade mig.

Superkul dag! Skitkul att gå ut, jag älskar att gå ut och dansa, jag måste fan börja göra det oftare, det är så sjukt roligt.

Svar till älsk:
Jag tar mina bilder i spegeln därför att det är sjukt svårt att hitta något som är lagom högt så jag kan sätta kameran på självutlösning, dessutom tar det dubbelt så lång tid. Nästa gång kan ju du ta bilderna istället och sluta klaga?


Oh my god... Men!

Hello :) Nu är det verkligen dags för mig att sova. Jag har blivit så seg. Sover inte på kvällarna och är trött på morgnarna... Have to get a grip. Har kollat på The hills avsnitt på engelska mtv. Säsong fem kan man se där. Jag förstår inte hur den här tjejen Heidi tänker. Vet inte om ni känner till all drama och the hills, men hon är tillsammans med säkert världens sämsta pojkvän.. Ja, inte världens sämsta, allt är ju relativt men jag hade hellre levt som nunna och jag är inte ens religiös, än att dejta honom. Han tar henne för givet, har gjort sig och henne ovän med alla vänner, sitter bara hemma, kommer inte överrens med hennes mamma eller syster och anstränger sig inte för att vara trevlig mot dem. Läs inte detta om du inte vill veta vad som händer i säsong fem :p Och nu raggade han på en bartender och när Heidi fick reda på det sa han inte ens förlåt utan blev arg för att hon inte trodde på hans lögn att han var oskyldig. Så hon reste bort och under tiden hon var borta så gick han tillbaka till baren och raggade igen. Hon kom hem och istället för att försöka kyssa hennes fötter, vilket han borde så gick han ut på en klubb. Heidi och hans syster tänkte gå och se vad han gjorde eftersom hon inte litade på honom och fann honom sitta bredvid bartendern som han raggat på och hennes vänninor.

Hon gjorde slut och han ansträngde sig inte ens för att säga förlåt. Han tar henne för givet och tycker väl att hon får ta det om hon ska vara tillsammans med honom. Han är såå jävla stolt den killen, han kan inte erkänna sina egna fel.


Och ni vet väl att serien är reality? Så tro inte att jag går i taket för något fejk hehe. Jaja, ska lugna mig. Går verkligen mig på nerverna när någon behandlar sin partner så.

Dagens roliga historia:

Nu när vi talar om dumma killar så måste jag ändå berätta vad Dilshad berättade för mig idag. Hans kollega med okänt namn hade pratat om sin flickvän och något om att hon var lite jobbig just nu.
Så hade han sagt : Ja, hon har nog mens nu... det är väl i slutet av månaden som hon får sin mens?
Dilshad svarade: Ehh hur ska jag veta det?
Kollegan: Ja men får inte din flickvän det i slutet av månaden? Alla tjejer får väl det samtidigt.


HAHAHAHA. Hans flickvän verkar inte ha lärt honom något om kvinnans underliga värld, som han redan borde känna till i den åldern!!. Haha som jag sa till Dilshad, samhället hade fan gått under om alla tjejer haft mens samtidigt :D Värsta krigen, demonstrationer och catfights på gatorna varje månad ;)

 

Imorgon ska jag hem och stanna hemma hela helgen. Home to my family. Personalfest imorgon och lite annat smått&gott i helgen. Jag får se om jag bloggar något, annars hörs vi på söndag. Hoppas ni saknar mig iaf lite.


Goodmorning sunshsines!

Idag är min första skoldag. Åhh. Jag vill att detta ska bli bra. Jag hoppas jag har massa folk i min ålder i klassen och massa sköna brudar. Vädret är lite sådär.. Hmm vet ej vad jag ska ha på mig. Sitter och dricker mangojuice, gott som satan. Ni vet den man får när man beställer på kinarestauranger? Den heter Mango sensation av märket Maccaw och är i en glasflaska.

Jaja, nu ska jag plocka undan frukosten, duscha, sminka mig, ta på mig, städa buren och sen ta in marsvinen och städa efter dem på golvet. Sen drar jag till tåget. Jag är spänd!


Denna kavajjacka blir det kanske idag?

N. Bitchie

Måste säga att jag funnit en underhållande blogg - en skvallerblogg om de största bloggerskorna. Jag trodde inte den skulle vara så välskriven, mogen och underhållande som den var. Såg en video som jag hört talas om, men inte sett, med D där hon sitter på Mcdonalds med sina kompisar och kör "jag har aldrig". Gud, ni skulle bara höra allt de sa att de hade gjort i sexväg och brudarna är 15 år gamla? Sen börjar hon skrika åt några killar och gå mot dem och skrika "jag är sveriges största bloggerska, hallå? är ni glada att ni får vara med i min blogg?". Varpå en tjej i sällskap med killarna ifrågasätter det och D börjar skryta om hur många läsare hon har blabla.

Vilken hemsk person hon är. Hon är en parodi på sig själv. Hon påstår att hon "provocerar" läsarna, men hell no. Hon visar bara sitt sanna jag, bruden är inte smart nog att provocera, hon är ju bara barnet som verkligen tagit sig vatten över huvudet. Kan sluta riktigt illa för henne med den attityden! Det roliga var när hon skrev om Aquas låt Barbie girl och skrev att den typ handlade om henne och att hon älskade den. Haha pinsamt att hon inte märkt att låten är till för att vara en stor parodi på bimbos och absolut inte en hyllning? Jag tycker väldigt synd om henne. Hon bantar och äter ett mål per dag fast hon väger typ 10 kilo mindre än mig. Den bruden mår inte bra. Vet i och för sig inte om hon driver om sitt låga iq, men jag tvivlar verkligen på det.

Kissie däremot är ju sjuuukt underhållande. Att bli arg är egentligen ganska löjligt för man märker verkligen hur hon driiver med sina läsare! Hon gör riktigt överdrivna inlägg där man märker att hon bara fjantar sig och tro mig - hon sitter och riktigt garvar åt det hon skriver. Jag ska inte påstå att hon är smart, för jag tror aldrig det är smart att marknadsföra sig själv så *hehe* men hon är bra mycket smartare än vad läsarna fattar. Exempel idag så satte hon in en bild på två linnen och skrev nedanför "båda i storlek XS" medan man tydligt såg prislappen med ett S på och alla läsare tror de upptäckt hennes hemlighet och börjar kommentera. Åh, det var väl medvetet kära läsare. Dessutom driver hon med D, som bantar. Hon tog en bild på sig med en latte och skrev att det var nya dieten och att man bara får äta på söndagar. Åhh så roligt!!

Ja, skvaller är bra roligt och underhållande tycker ni inte? Gäller att hålla sig borta från att skvallra om vilket folk som helst själv, men om man vill framstå som snäll kanske man kan läsa skvaller på liknande sidor så man får utlopp för alla skvaller-behov man har :D Dessutom tänker jag nu sluta läsa D's blogg, efter att ha sett denna video. Kan ju läsa allt om henne på N.Bitchies blogg?

Där ser ni, Sofie likes Gossip.

LÄNK


Dag med mormor!

Idag har jag haft en rolig dag :D Mormor kom vid halv elva och vi tittade på min lägenhet. Hon har inte sett den innan. Efter lite rundtur och mackor begav vi oss till Burlöv centrum. Vi gick och kollade i affärer men då vi är lika kräsna båda två (hon lite mer) så hittade vi inget.. Jag köpte ett fint fat som är skimmrande med rosor och sen fick jag en pajform eftersom hon gav mig björnbär - mmm!

Tog en fika på Tasty house, ganska billigt café faktiskt. Baklava ingår när man köper kaffe och glassen är billig och väldigt god. Orkade knappt två kulor och jag brukar alltid orka. Snackade en massa, trevligt att prata, djupa samtal blev det.. Men det är så när man har det runt sig liksom.. Cancer... och mobbing.. eller ja, kan vara mobbing, men man vet ju inte... man bara märker att ett barn beter sig underligt. Det är hemska saker det.. Man kan skatta sig lycklig att man är frisk och mår bra både psykiskt och fysiskt. ja, jag vill inte skriva ut vad som helst här i bloggen men cellgift kan verkligen orsaka total nedbrytning. Mina tankar går till henne som det handlar om i alla fall.

Ja, men dagen var ändå munter, vi hade roligt :D Sen gick vi hem och mamma kom och jag lagade mat. Blev gott. Hyfsat gott iaf. Imorgon är det första dagen i den "riktiga" skolan. hehe, min dagskurs alltså, den som är på heltid. Ska bli sååå spännande. Har inte valt outfit än, hörde att det skulle bli kallt och regnigt, så får anpassa mig imorgon.

Ja, men nu ska jag vara lite social mot flickorna innan Dilshad kommer. Ha det så bra alla och take care!

miss u

Vi gör allt vi kan för djuren. Det är frågan om när de fått nog.
Ibland får man fråga sig vad som är humanast,
men vi så länge djuret kämpar så kämpar vi.
Sagt av en av djurpoliserna på SPCA, Houston.


Den meningen fick mig verkligen att känna att jag gjorde rätt... Jag kämpade för Shelly för att hon kämpade. Hon kämpade verkligen med hela sitt liv och hjärta... men en dag fanns det bara inget bot eller medicin som kunde rädda henne... Det går inte en dag utan att jag tänker på henne, på den sista tiden vi delade tillsammans när vi var så otroligt tajta och hur hon älskade mig så som hon inte älskade någon annan... Går inte en dag utan att jag saknar henne och önskar att hon var här hos mig så jag kunde mysa med henne nära halsen, klappa hennes mjuka päls, ge henne massor av gott.. jag saknar den villkorslösa kärleken som hon gav mig, jag vill känna den igen..


Höst?

Idag är det den 1 september... Nu drar allt igång snart, skola, plugg, varma koftor, köpa stövlar, försöka vara snygg fast man har ett ton kläder på sig och knappt kan gå, alla bra serier börjar igen... Gossip girl!!

Hösten är rätt härlig ändå, tycker ni inte? Sommaren har varit helt jäkla fantastisk. Vädret har varit helt underbart, jag har haft ett skitroligt sommarjobb, blivit riktigt brun och flyttat till och med. Fast jag inte hade några vänner alls i Kristianstad så lyckades jag ändå ha en jäkligt bra sommar med familjen och kollegorna, så det är jag glad över :) Träffade ju inte Sara förrän jag nästan skulle flytta! Så med det bakom mig ser jag verkligen positivt på hösten, allt jag har framför mig. Ingen aning om vad, nya klasskompisar, nya lärare till viss del, ny stad - ja, det kan bli helt underbart och jag hoppas det blir det.


Jag måste ändå säga att jag är ledsen att sommaren tar slut, jag känner att jag knappt hunnit vara vid stranden, varför är det alltid så? Har varit vid stranden typ 3 gånger bara? Men så känner jag iofs varje år. Jag menar, man längtar varenda jäkla vinter&vår till sommaren för dåå är man på stranden. Men är man egentligen det? Jag lyckas jobba alla varma dagar och vara ledig när det regnar. Verkar som att alla lyckas med det, det är väl märkligt?

 

Ja, nu ska jag börja läsa lite i en bok som jag hämtade idag som heter "Svåra samtal". jag ska bli bättre på det här att snacka vetni. Vid fyra drar jag till kvällskursen, Samtalsmetodik är det. Wish me luck :)



RSS 2.0