29 december

Igår hade jag en mysig kväll med Sanja :) Pratade med hennes föräldrar, drack kaffe, gick en promenad och planerade nyår. Vilken underbar lägenhet de har, hennes pappa har snickrat det mesta själv, wow - en make med sådana skills skulle man haft då hade man haft ett fint hem :D Än är det inte för sent att hitta en sån haha.

Idag har det gjorts mer julgodis med mamma, handlat massa mat inför både nyår och till min tomma kyl. Om en stund bär det av för att träffa Sofie och sen en kompis senare ikväll :) Imorgon ska jag åka hem till Arlöv.

Ska bli skönt att komma hem till mitt hem och rå om mig själv där hemma.. Saknar alltid det hemmet när jag är här. Men har varit underbart skönt att vara hos familjen alla dessa dagar, riktigt fin jul :)


27 december - nyårsplaner

Min rastlöshet ligger just nu på topp. Har varit hemma sedan tre och inte gjort mycket, vilket gör mig stissig som sören!!

Igår fikade jag med Sanja&irena på mysiga Nostalgia. Man glömmer liksom bort det caféet, det är riktigt mysigt. Men dock ett av få i Kristianstad som inte har hembakta kakor, vilket gör att man inte riktigt går dit. Det där fabrikstillverkade som man får stå ut med i Malmö är inget man är van vid i denna stan. Helt fantastiskt caféutbud. Men dock , väldigt mysigt café där vi satt någon timme och pratade massa gojja.

I år har mina planer inför nyår inte varit många. De fyra vännerna jag umgås med mest ska alla på olika håll och kvar är lilla jag. Hade blivit inbjuden till 2 eller 3 saker som lät trevliga men alltid skönt att vara med sällskap där man känner de flesta också. Som tur var har Sanja inte heller något inplanerat, så nu har vi slått våra kloka huvuden ihop och får se vad som händer. Hoppas på en nyår hos mig med god mat och trevligt sällskap. Får se om vi lyckas ragga upp company eller om det blir jag och hon som festar till det. Det löser sig, det gör det alltid ;)

Pics

Här kommer lite bilder från Linns tjejmiddag. Inte lätt att hitta bilder där vi alla fem blev bra haha, speciellt inte jag haha. jag har tappat den egenskapen att bli bra på bild tror jag :P


Ciderolycka





Äntligen en bra bild på mig och pinglan haha. De är sällsynta :D

var en supertrevlig kväll och cred till paula som pallade lägga upp alla 90 bilder :D

Juldagen

Mozartkulor, en eftermiddag med en killkompis med härligt snack, hann träffa min vän för att säga grattis på födelsedagen som jag glömt!! Glömmer aldrig födelsedagar men eftersom han har två födelsedagar, hans riktiga plus en svensk så blev det kortslutning i hjärnan, åh vilket dåligt samvete! Fick köra lite bil till stan hihihiiii, längesen.

Alfapet och lite mer julgodis samt en rolig ukrainsk film med Elijah wood (Frodo) i huvudroll. Skitkul komedi som sedan övergick i tragedi. Men man fick sig många skratt :D

Funkar ej med inbäddning, inget funkar på denna satans datan :P Så ni får nöja er med text.. igen.

Imorgon blir det fika med Sanja&Irena! Later!

juldagen

Julafton var supermysig bestående av spelande "rappakalja", skogspromenad och matlagning.. Kvällen hos mormor&morfar med alla kusiner och släkt var jättefin med massa god mat, frågesport där jag nääästan vann, delad etta av 15 personer *stolt*. Jultomten amerikansk haha. Ett hav av julklappar, omg. Dock inte så många inom vår familj, men fick superfina saker och ett stort bidrag till hyra och mat. Alldeles för mycket men väldigt snällt! jag är en typ som inte gillar materalismen på julen, gillar att ge 1-2 väl genomtänkta klappar istället. Ja julafton var precis som en julafton ska vá!! :)

idag är det juldagen och det blir bara softande efter att ha hört att alla uteställena är fulla så hoppas jag inte på en spontan utekväll längre :)

23 dec

Idag styrde jag kosan till byn och familjen tillsammans med Linn och hennes syrra som skulle till samma destination. De försäkrade mig om att jag inte missat något roligt ute igår, vilket var för väl :) Väl hemma hos familjen har det blivit lite spelande och kvällen har avnjutits hos kusinens familj med riktig julstämning, underbart god pasta och massa trevligt prat. Perfekt lille julafton!

Julafton bjuder på brakfrukost med amerikanska pankakor med blåbär, kaffe och annat gott. Ska äta mig proppmätt. Sen ska det hinnas med spelande, promenad och jag ska ge lite julklappar innan vi beger oss mot mormor&morfars hus där alla kusiner från mammas familj samlas som traditionen säger. Hoppas på trevliga stunder, julstämning och ett glatt humör.

Önskar er alla en otroligt kärleksfull jul, av många såväl som av få!!


Förra julen såg det utsåhär.

Om ni hade glömt.

Nu är jag svinhungrig så ska sova för att vakna till pannkakor!!

Glitter&glamour

igår var det ju dags för den stora tjejmiddagen Glitter&glamour a'la Gossip girl för Linn som fyllde 24 :D Det började med att jag kom en kvart för sent. Att fixa sig mycket med en riktig frisyr är jag inte så van vid så tog lite extra tid hehe. Våfflade hela håret lite svagt så jag fick mer volym, sedan lockade jag med locktång, kammade allt åt ena sidan och satte upp i en lös tofs på vänster sida, på med ett diamantdiadem och sen kände jag mig glamourig. Dock höll nog inte frisyren så länge att döma av fotona haha. Hade ett paljettlinne, svart kjol och lite pärlhalsband. Hade till och med målat naglarna glittriga med rosa lack och sedan paljettlack ovanpå. Min falska Loui Vuitton hängde självklart med, kände mig riktigt upper-eastside haha.

Maten var jättegod, hon hade ansträngt sig och gjort fyllda paprikor till mig med sojafärs i. Blev god dricka och massa snack. Jonna var där med sin lilla bebis, roligt att se dem! Sen blev det spel en liten stund, fototagning och "jag har aldrig". Jag blev inte kvar och avslutade kvällen, men lämnade på topp och hoppas på en utgång mycket snart med Linnsi.

Linns kompis tog massa foto som jag kanske kommer få sen, men än så länge kan jag visa dessa :D




Jonna, Paula, Sofia, Linn och Lecille.


Skitful bild haha, vi började skratta åt Jonna som skulle ta fotot.




Det enda fotot jag tog med självutlösaren hehe.

Hurraay



Idag är ingen vanlig dag för idag är Linnsans födelsedag! Hurra hurra hurra. Min gamla fina vän som alltid finns där och lyssnar på mitt tragg, som gör knasiga saker och får mig att skratta. Den jag kan softa med framför en film och vara så trött som det bara går och samma vän som jag kan gå ut och dansa med i flera timmar. För hon ger aldrig upp, hon säger alltid JA. Vilket leder till konstiga grejjer ibland haha men hoppas det tar dig långt stumpan. Jag älskar att ha dig i mitt liv, att ta långfikor med dig på mormors bageri, äta massa godis till magarna svullnar, prata killsnack, ja för jag bara älskar att prata med dig. :)

Jag hoppas vi kommer att förbli vänner, annars skulle det bli tomt för mig :) Och jag kan bara hoppas att det skulle bli tomt för dig med. Ja, för du kommer alltid vara min vän, du vet för mycket :P

Puss och kram på Linnsan som nu är 24, ikväll ska hon firas med glitter och glamour. Hoppas du får mycket glitter i ditt liv, icke-materiellt glitter :)

Spåkulan

Den där spåkulan på facebook är rätt skoj för den ger inte djupa och tankfulla råd utan mer av det praktiska slaget.. Igår tipsade den mig om att jag borde städa i hallen för det skulle komma en gäst. Min hall såg rätt okej ut och jag trodde inte jag skulle ha en gäst men minsann hade jag det och fick då ursäkta röran i lägenheten.

Idag tipsade spåkulan mig om att jag borde vattna mina blommor. HA! Den kanske kände mig och vet att jag alltid skjuter upp mina sysslor men minsann och dá har jag redan vattnat blommorna idag!!


Cynical me

Jag är blott 24 år gammal och redan cynisk vad gäller mänskligheten. Well har i alla fall konstaterat att jag kanske borde ha lite mer hopp om folk och inte anta att alla män tänker med en sak, om man säger så.

Idag har varit en bra dag!
Jag blev tipsad om ett jobb inom Helsingborgs kommun som jag verkligen vill ha! Chefen för tjänsten tipsade mig om det, jag skrev världens ansökan. Så sitter man där och tar olika textstorlekar, ramar in fint, gör vid sitt CV, mellanrum och ändrar text. Så ska man ansöka och man ansöker genom standardiserade färdiga CV-mallar, då blir man glad. Jag hoppas på en intervju!!

Sitter och diggar till Mrs Robinson just nu, den är ju helgrym den låten.

Har kommit på en sak. Det gäller att man älskar sig själv när man är arbetssökande och singel, för man får stå ut med endast sig själv typ 10 timmar om dagen haha. Lätt att tröttna på sällskapet om ni fattar vad jag menar ;) Men just nu sitter jag här sprudlande glad och min själ dansar i takt med musiken som en liten flicka, så jag tror jag står ut några timmar till ;)


Westwick

I nya veckorevyn står att Ed Westwick med andra ord Chuck i Gossip girl är den de flesta vill ha lite skoj med. Det förvånar mig inte, har är ju het som smet. Och jag har bra smak ;)



Blev inget möte idag, Sofia är sjuk. Har underhållit mig lagom hela dagen men om en stund ska jag tack och lov ut för att träffa en killkompis. Lite luft i lungorna och personligt möte är inte helt fel haha.

Bingen

Nu är klockan snart slagen ett vilket innebär att det är dags att slänga mig själv i sängen. Varje gång jag skriver den meningen tänker jag mig hur jag bokstavligen slänger mig själv genom luften till sängen. Hehe flum flum.

Imorgon ska jag äntligen träffa Sofia för att planera projektet! Jag har längtat!! Något annat jag längtar efter är att åka hem till familjen i jul och träffa massa gamla vänner. Har en dejt varje dag och har en känsla att det kan komma jobb så jag får avblåsa allt för att bege mig mot Malmö igen. Men det är ju bra det med, visst? Längtar mycket efter att träffa Sanja&Irena på vår gamla chefs nya restaurang, ser fram emot att träffa min fina nära killkompis som bor i Norge för tillfället (sedan två år tillbaka) och min gamla vän/ovän som är gravid. Haha alltid när jag ska skriva om henne o skriver "gamla vän" känns det konstigt. För vi har känt varann i typ 6 år snart men vi var ovänner de första tre om jag säger så. Så hur ska jag beskriva henne? Känns lite konstigt att skriva gamla ovän, får nog bli bara min vän helt enkelt. Ser fram emot varenda en av dessa träffar, ska bli fantastiskt kul!! Att umgås med familjen, spela Band hero med brorsan och massa spel med familjen, äta julgodis och mysa.

Men fram tills på torsdag har jag inte så mycket planer, men det dyker kanske upp något. Är glad över alla mina vänner ♥




Det blev en etta

Idag var Linnsi på besök hos mig, vi drack jordgubbsté och snackade massa girltalk. Mysigt till tusen och jag var trött som få! Som tur var gjorde promenaden till tåget toppen och när jag kom hem igen hade jag massa energi att ta tag i tvätt och gjorde en god lasagne. Linnsan åkte redan vid ett igen för hon skulle till jobbet. Kändes gött att ha energin att laga en ordentlig måltid.

Har även tagit kontroll och räknat alla utgifter denna månaden, 19 november-19 december. Det är mycket svårt att få alla utgifter under 2500. 2500 var summan denna månad för mat, busskort, räkningar, fikor och övrigt. Men eftersom jag nu vant mej vid denna livsstil och det inte är en ansträngning från min sida att handla inom denna ram så tänkte jag anstränga mig ännu mer för att kapa lite utgifter till. Som det ser ut nu är min närmsta framtid väldigt oviss när jag sa upp mig från jobbet, därför måste jag snåla så mycket det bara går. Jag ska stå mitt kast, jag ska ta konsekvenserna. Jag står alltid mitt kast. Mestadels för att jag är för stolt för att erkänna att jag gjort fel :P Just detta tärningskastet blev inte så bra, men nästa kommer att bli bättre.

Jag kan om jag vill!

Chickachicka

Av sällskap har konstaterats att det inte gjort något om jag hade blivit en smula lite mer galen av mig. Kanske det är kul, jag borde nog testa på? Jag har aldrig varit galen av mig, kanske borde testa något nytt. Haha. Å what the hell, jag bjuder på en riktigt biffig bild här i bloggen med, efter att ha lagt upp en lite halvtgalen profilbild.

Nä jag är inte hög och har inte gått in i väggen. Jag är bara uttråkad i guess. Och en smula galenhet har nog aldrig dödat någon.. har aldrig testat men känner att jag nog borde :P




För en person som aldrig har varit galen mer än till sinnet haha, har liksom hållit det inom mig förstår ni, men i alla fall för en sån person så får vi se hur detta lilla experiment går! Och nu får ni liksom inte mäta galenfaktorn med era mått utan här mäter vi med mina ytterst samlade mått :P

Känsloframkallande

Kom just att tänka på hur otroligt det är att en film, en karaktär eller en låt kan få en att känna en känsla som kärlek. För de största känslorna som sorg, kärlek, ilska eller svartsjuka är inte så lätta att framkalla.. Kanske kan man känna lite medlidande, lite deppighet men inte den riktiga känslan liksom. Och så sitter jag här och lyssnar på It will rain med Bruno Mars over and over again och känner mig så sjukt kär inombords. Ni vet när det känns som hjärtat väger flera kilo, som att det lever värsta livet där inne i kroppen hehe. Den framkallar både kärlek och olycklig kärlek..

Precis som när jag ser Bella&Edward i Twilight blir jag som den tönten jag är, helt förälskad och känner mig nästan kär. Och nu sätter vi på låten en gång till och låter känslan dra iväg med oss..... :)

Men det är ju skönt att vara kär så ganska häftigt att få den känslan framkallad inombords. Samtidigt är det också sjukt jobbigt att vara kär för man vill vara med personen prick hela tiden och så fort man inte är det blir man så otroligt längtansfull så det ibland gör ont. Och det är ju inte så skönt kanske :P Så kanske skönt att jag ett tag till endast får känslan av it will rain..

Sunday blody sunday

Ja idag är det söndag men inte vilken söndag som helst utan sista advent :) Fint fint. Idag är jag sjukt sällskapssjuk. Hoppas någon kan bota mig. Igår var jag riktigt duktig och städade, då snackar vi ta bort alla småfläckar i köket med stålull. Det borde jag göra oftare. Men jag är en sån som inte bryr mig om småprickar i form av tomatsås lite här och där. Får öva upp det hehe. På kvällen blev det en långfika på boomers. De hade megagott kaffe, vet inte hur de gjorde det men smakade fantastiskt.

Har dillat in lite på Sudoku igen, det är roligt! Och man känner sig lagom intellektuell när man sitter och löser sånt. För att vara en som inte kan stava till intellektuell alltså.

Drömde inatt att jag snodde en liten kattunge från en häxtant som misshandlade den. Åh så söt den var när jag tog hem den till vårt hus, familjens hus. Mamma fick en liten trevlig överraskning hehe. Längtar efter när jag själv får katt. Det är ett måste i mitt liv en vacker dag.

Tänk vad mycket som händer "en vacker dag"... "En vacker dag" är jag projektanställd, har en katt och en pomeranian, ja till och med en liten minigård! Jag har en man som är helt fantastisk och jag är kär upp över öronen.. Jag har varit i Italien, Greklands fastland och besökt Lefkas Porto katsiki igen. Ja en vacker dag...




Denna strand låg gömd efter en lång bit körandes på ödeväg.. Så kommer man fram till något som liknar paradiset, svårt att se genom en bild.. Vattnet var som i en bassäng och ramades in av vit-röda klippor med grönska på. Kändes som paradiset på jorden.



Väla

Ja då gjorde man väla idag, herregud vad det är stort. När jag & mamma är där brukar det ta flera timmar att ta sig igenom, vilket jag nu förstod när man gick genom det lite fortare än man brukar. Även då tog det lång tid. Blev en aning shoppingsugen, men köpte endast till Linnsan, har kommit på en kul present tihihihi. Hör du det stumpan? Nu blev du nyfiken va? Såg din syster också, haha. Jag kände inte igen henne, när hon sa mitt namn tittade jag på henne och undrade om jag skulle känna henne. Knasigt, hur man kan få brainfreeze så ibland. Och så träffade jag på Mia, jättekul att se min flicka :) Köpte dock ett litet nagellack för 20 spänn till mig själv, väldigt glittrigt, glamourigt och Gossip girl. 20 spänn var jag värd.

Idag är det fredag. Jag har noll planer inför helgen. Det blir nog städa lite idag, lika bra att göra det idag när man har energi eller? Det är verkligen såhär när man har två marsvin - även om man dammsugar en dag så ser det nästa dag ut som att man inte gjort det på typ 2 veckor. Det är både spån, hö och dammigt. Blir mycket städning, vilket är lite jobbigt. Det är ju faktiskt inte så kul att aldrig känna att man har ett städat hem. Men jag tänkte idag.. att de är fyra år gamla, Fia väldigt snart fyra år.. Och marsvin lever inte så mycket längre än 4-5 år så det gäller verkligen att ta till vara på tiden med dem, den sista tiden med marsvin.. Får stå ut med lite skit på golvet så länge man har ett rent hjärta. eller nåt.

jag&Lillan


Gossip

Testade nyss kläderna inför Linns gossip-girl-fest. Oh yes, jag ser ut som en riktig GG-girl. ;) Ville knappt ta av mig kläderna igen, men ändå sitter jag nu i mjukisbyxor, känns lite mer passande än glitter och glamour såhär på torsdagskvällen.

Igår kollade jag sista avsnittet för säsongen. Mitt lilla Blair&Chuck-hjärta blev så lyriskt över all kärlek att jag hoppade på små moln igår. Och även om det slutade i katastrof och det är någon som inte överlever så lever jag med tanken att de i alla fall slutade ihop ♥ Åh Chuck är så fantastiskt sexig.


Glad!

Idag vaknade jag med en konstig klump i halsen, en bokstavlig knöl liksom som gör ont när jag andas och sväljer. men trots det vaknade jag glad! Och nu har det slutat regna och solen tittar fram, mitt humör kanske smittade av sig? Har tagit på mig en annorlunda outfit som jag aldrig haft innan, känns lagom professionell idag när jag ska till mina coacher. Inte samma coacher som innan utan mina nya coacher.

Jag har inga planer för fredag, lördag eller söndag. Men ändå är jag glad. För allt kommer fixa sig. Jag fick beviljat csn för kurserna jag sökt in till, inte helt fel att gå i skolan lite till om det inte löser sig med jobb.

Dessutom är jag glaad för min bästa kompis som är glad idag :D

Onsdag

Denna onsdag har jag träffat Linnsan på Entré. Som vanligt blev det mysigt fikasnack o sen en runda för att kolla lite julklappar åt hennes familj :) Var kul att komma ut lite o träffa henne! Annars har det inte hänt så mycket, regnigt och mörkt som vanligt. Men jag är glad ändå!

Imorgon ska jag på möte med coacherna i Lund, hoppas de hjälper mig med något vettigt. Resten av kvällen vet jag inte vad jag ska göra. Blir nog soffan och mys med mina dunbollar :)

Santa Lucia

Min älskling fick en fin födeseldasgpresent.


Sen ville jag att de skulle ta de obligatoriska lucia-bilderna..

Fia-Lucia


Detta var det mest lyckade fotot. Hehe de ville helt enkelt inte...


Hoppas ni haft en bra Luciadag. Det blev inget luciatittande för min del, var alltför stormigt ute. Så Sofia och hennes vän fick tyvärr gå ensamma. Ikväll blir det Twilight med tv-mys.


Projektplanering

Helt plötsligt kom alla krav tillbaka - måste ordna med projekt och söka massa jobb. Sen vankas det jul, ska fixa julgåvor, bygga pepparkakshus, baka lite och säkert massa annat jag glömt bort. Tiden är för kort! Nu blir det att sätta på lite kaffe i detta oväder och börja med projektet. Jag bara känner på mig att allt kommer fixa sig, allt allt allt :) Visst kommer det krävas en del kämpande från min sida men det gör jag så gärna. För jag ville inte vara kvar.

Idag är det lucia. Jag har gått lucia en gång på högstadiet, den gången var det det finaste luciatåget på flera år, trots att de flesta av oss inte sjöng skitbra så tjatatade musikläraren att vi skulle sjunga HÖGT. Och det gjorde mirakel. Det är kul att gå lucia, för man känner sig så fin :D Synd bara att man inte kan sjunga. Eller jag kan ju sjunga men det låter inte så bra hehe.

Linnsi har fest nästa vecka med Gossip girl-tema. Som tur var hade jag presentkort och har fixat en superfin outfit, har planerat frisyr och tänker mig lite Serena-liknande. Jag älskar ju Blair.. hmm kanske får ändra mig lite sen? Har inte sett det senaste avsnittet än, det måste jag också göra. Men Linn har inte kunnat vara tyst om vad som händer, åh jag kommer skrika när jag ser det.


Älskar Blair&Chuck♥

Otroligt skönt

Jag var nog lite för snabb med att döma ut mina älskade föräldrar.. Mamma förstod mer än väl och stöttade mig verkligen, det känns hur underbart som helst. Hon vill inte att jag ska må dåligt och vet hur nere jag kan bli när jag inte trivs med något.. Dagen har spenderats på stan med Dilshad, har fikat och hjälpt honom shoppa. Blev en visit på Linns jobb och fick lite pepparkakor. Klockan har sprungit iväg, datan tar så mycket tid. Jag är en populär kvinna vetni ;)

Imorgon fyller min älskade Bella-Lucia fyra år och det ska firas på något vis :) Jag mår så sjukt bra just nu att jag inte ens kan beskriva det.

Ansvar

Idag tog jag ett beslut för min egen skull. Skulle vilja påstå att det är första gången på flera år som jag tar ett beslut endast vilande på vad jag vill och ingen annan. Jag vet vad jag själv mår bra av och vad som är bäst för mig.. Och denna gång stod jag på min egen sida.

För mig kan inga pengar i världen stå över mitt välmående.. I denna fas i mitt liv behöver jag all styrka, energi och engagemang som jag har.. Jag måste satsa helhjärtat på min karriär på många olika sätt, vilket kräver just styrka, självförtroende och energi.

Jag sa upp mig från mitt nya jobb idag, trots att jag behöver en inkomst desperat. Jag har räknat och tänkt och även om jag inte fått något av de andra två jobben jag har chans hos, så kan jag klara mig med hjälp av olika alternativ. Hela hösten har jag varit nybliven singel, inte haft jobb och vetat att det är väldigt svårt för mig att få ett jobb inom IMER och jag har inte haft inkomst, men ändå har jag varit stark och positiv. Om ett jobb då får mig att känna mig negativ och andra jobbiga känslor så inser jag själv att jag mår bättre att fortsätta kämpa på. Det finns många människor som tar "dumma beslut" för att de chansar i livet, de chansar för att de tror på sig själva och lyssnar på sig sjävla. Låt oss bara hoppas att jag är en av de människorna som lyckas genom att ta det hoppet. .

Jag har aldrig sagt upp mig från ett jobb innan, inte om jag inte haft något annat som väntar. Men jag är trött på att stå ut med saker och detta är första steget i mitt liv bort från det.

Älskar D, min bästa vän, som finns där och förstår mig :)

Musikal

Idag har man varit kulturell och tittat på Les miserables med hela familjen. Really nice. Det var ganska mäktigt att se så många personer på scen samtidigt, väldigt bra orkester och bra scen-grejjer. Jag vet att det heter något annat men minns inte namnet för tillfället. Ja, den var bra.

Blev lite paj hos brorsan innan föreställningen. Ikväll känns lite konstigt. Jag har en enorm känsla av frihet i mig. Jag ska ta ett viktigt beslut imorgon. Berättar mer då. Jag är så säker som jag inte varit på mycket länge. Och jag känner mig stark och självständig. Jag är vuxen nu.

Lyssnar på Michael Wiehe, som jag upptäckte på nytt genom Så mycket bättre. Jasons låt var hur bra som helst, han är grym den killen. Ser att många andra på facebook också lyssnar på den ikväll. Flickan och kråkan med Jason. Gillar också "som en duva" med Wiehe och Afzelius.

Godnatt kära vänner.

5 timmar

När man bara sov fem timmar inatt undrar jag hur jag fortfarande inte kan vara trött när klockan är halv ett. Åh jävla nattmänniska man är. Men efter detta inlägg ska jag slänga mig själv i sängen. Varför kan jag inte vara morgonmänniska istället? Hela samhället är ju byggt efter morgonmänniskor. Orättvist.

Kvällen har bjudit på Inglorious basterds, har inte sett den förr men herregud vad bra den var! Tarrantino kan göra filmer, även om de är lite blodiga ibland.. Väldigt bra med text och pil vem personer var haha, man behövde inte tänka själv alltid. Har legat i soffan, ätit lite godis och chattat, bland annat med Mia. Underbart söt haha. Hennes kommentar på killen från igår: Fuck asså, Jag hade hoppat på honom och sugit hans blod.

Imorgon ska jag med hela familjen samt mormor&morfar för att se musikal, vara sådär kulturell. Sen får jag se när jag jobbar nästa gång, vågar inte planera något för man blir så tradigt ledsen när man måste avboka på grund av jobb.

Nu ska jag drömma lite söta drömmar. Tog aldrig några foto igår, men denna outfit hade jag :D


Är inte riktigt likt mig i ansiktet + svarta strumpbyxor, ungefär så :)


Where them girls at?

Igår började kvällen hos Linn med vin, idol-final och massa prat. När vi gjort oss klara och stack ut var klockan tolv. Vi styrde stegen mot F för lite salsadans men tyvärr var där väldigt lite folk, ovanligt. Så efter en stund gick vi tyvärr därifrån och gick mot Étage istället. Inte var där heller någon kö. Och när vi kom in upptäckte vi att där inte var många i vår ålder heller haha. Mycket grått och vitt hår. Vi hade slutligen en skitrolig kväll och vid halv två vär åldern utjämnad igen :) Det var dock brist på tjejer, ordentligt. Och detta gjorde att man fick rejält med uppmärksamhet, som flugor på sockerbitar. Galet är bara förnamnet. Speciellt efter tre när männen började känna panik att hitta någon fick vi inte stå själv i mer än någon minut innan någon skulle prata. Haha det var verkligen kul när man ser komiken i det hela, men Linnsi blev rätt trött och otrevlig till slut haha.

Ja man träffade på ett och annat original. Vi träffade även på en kopia. En kille som var sjukt lik Robert Pattinson. Både Linn och jag tänkte tanken innan vi sa något till varann. Ruggigt lik. Klart man blev lite svag i hjärtat, han är en aning het Robert. Kanske inte i Twilight med vit, glittrande hud och blå läppar men som vanlig kille :D


Exakt såhär såg han ut. Herregud. Need I say more.

En galet rolig kväll med massa annorlunda typer! Idag blev det en långfika med Sofian i Lund. Massa mysigt snack över en kaffe och lite tid i blåsten innan jag åkte hem.

Frusen

Här är så kallt och ruggigt även inne i lägenheten. Tur att jag har en liten värmefläkt som värmer upp, annars hade jag frusit ännu mer. Vill inte att mina marsvin ska bli förkylda heller. Idag har jag mest latat mig faktiskt, inget jag är stolt över hehe. Men men det behöver jag ibland.

Har slipat lite på projektet, men vet inte riktigt vad jag ska göra mer. Ikväll hoppas jag på att få träffa en gammal killkompis, annars blir det nog lite långtråkigt här hemma :)

Men imorgon ska jag jobba hela dagen fram till halv åtta på kvällen, mamma kommer för att passa marsvinen över helgen. Jag åker till Linnsi efter jobbet för vindrickande och salsadansande på F. Ser jag fram emot :D Hoppas på en awesome night!

Tog mig i kragen

Gjorde minsann en massa mat förut. Bakad potatis som jag hade inne nästan 1,5 timmar. Hade framförhållning denna gång och tog en fika när jag satte på ugnen.. På så vis hade jag inga problem att vänta så länge med middagen. Jäkla potatis vad lång tid de tar! Så nu är det lite förberett i frysen. Ja inte potatis då förstås utan lite annat smått och gott. Kommer mera sen :)

Blev en trött men kul stund med D, inget pepparkakshusbyggande dock för vi var för trötta för det. På tal om trött ska jag slänga mig själv i sängen bums. Imorgon finns inget som heter sovmorgon.

Degig

Jag skulle behöva något som gav mig lite energi, hade inte suttit fel. Vet inte vad dock, man vill ju inte knapra massa piller eller hälla i sig massa energidryck. Idag gjordes Lund och projektet. Som jag framöver kan kalla coacherna. Var lite info och skrev in mig. Segt som satan i gatan att ta sig dit! Först tåg sen stadsbuss och promenad.

Jag måste nu göra middag även om jag inte är hungrig. Har ingen matlust nu för tiden. Ska göra lite mer mat hade jag planerat, och frysa in. Så får väl sätta igång med det nu. Ikväll kommer D över och gör pepparkakshus med mig. Roligt värre :D

Annars inget. Hoppas få min matlust tillbaka snart. Imorgon förmiddag blir det möte med Sofia och planering av projekt :)


Jag kan!

Idag var första dagen på Hollandia, caféet där jag har fått jobb. Det var mycket ny info, fick stå i kassan flera timmar och det gick skitbra. Massor att lära mig gällande nya rutiner och regler men det kommer med tiden. Tjejerna som jag jobbar med är jättesöta och nu kommer jag gå omkring i kjol och strumpbyxor samt blus på jobbet, det känns fint det.

Imorgon är jag ledig vilket innebär städning i en väldigt smutsig lägenhet, samt matplanering för att inte slarva så mycket med maten som jag hittills gjort när jag jobbat. Att äta näringsrikt är något jag prioriterar och ska förbereda mat att ha i frysen hade jag tänkt. Onsdagens möte är en träff med det arbetsmarknadspolitiska programmet som jag ska vara med i i december, för att få karriärtips och träffa kunniga inom området. Det blir två projektprat nu i bloggen men det ena kallar jag det arbetsmarknadspolitiska programmet och det andra kallar jag projektet med Sofia.

Det första är att jag som arbetssökande ska få tips och råd angående min karriär. Även om jag nu fått ett arbete så behöver jag det då jag vill satsa inom min utbildning och få igång min karriär. Projektet med Sofia är att jag tillsammans med Sofia, projektledare i UngNU ska starta ett eget integrationsprojekt i Arlöv.

High five :)

I walk the line

Idag på worket Ikea gick det superbra. Stod och lassade mat hela passet. Det kallas att man står i linen. Kul var det :) Blev snabbare och snabbare och fick rutin så det var kul. Och herregud vad kundkontakt gör mkt skillnad för mig i jobbet! Idag när jag ständigt träffade nya ansikten så blev jag mer glad och öppen även mot kollegor. Jag gillar jobb där jag får träffa folk. Jag gillar i och för sig att arbeta själv också men jag mår bäst när jag får utöva service tror jag, då utvecklas jag mycket och har roligare på arbetsplatsen. Ja, det var kul idag :)

Mötet med Sofia i förmiddags var sjukt inspirerande och nu ska vi börja med projektet. JAG ska börja med det rättare sagt. Ska satsa stenhårt, detta är det jag VILL!! Denna chansen är one of a kind. Och när jag träffar Sofia känns det som att allt är möjligt, sjukt underbar känsla.

Imorgon första dagen på mitt riktiga nya jobb. Spännande värre, nervöst som satan i gatan. Men hey, idag har jag faktiskt lagat en tand samt gått till ett jobb som jag var riktigt nervös för och det gick prima så det kommer nog gå bra imorgon med :)

Men nu är det NU och jag ska sova för ögonen går i kors. Får se om det är någon snö när man vaknar, den var någon timme bort bara sist jag hörde något om den. Spännande!

What doesnt kill me

Är sjukt berörd av killen vars video kretsar runt på Facebook i skrivande stund. Killen som blivit mobbad så länge han gått i skolan och när han säger på slutet.. att trots detta kommer han inte gå någonstans, för han är STARK och han kommer fortsätta finnas för det finns miljoner anledningar till det. Så sjukt inspirerande person!!

Julfika igår då, stundtals väldigt mysig och blev lite spelande. Härligt att träffa alla vänner och for runt som en liten idiot för att hinna fixa allt innan de skulle komma. Sofia kom tidigare och haffade mig i mjukiskläder där jag stod och lagade mat. Pärlan fixade fat och satte fram grejjer medan jag sprang runt och satte på mig strumpbyxor, slängde i mig mat, hängde julkulor i öronen med mera.

Idag började dagen med att jag lagade en tand klockan halv åtta på morgonen. Kan ha varit bra att sitta lite halvdöd i stolen. Yea. Nu är klockan nio och jag ska snart promenera till Sofia för att kicka igång projektet. Me love. Underbart :) Känner mig full fart framåt.

I eftermiddag ska jag jobba igen, ser inte riktigt frame emot det eftersom det var väldigt slititigt och jag är så förbaskat tyst när jag kommer in i en ny grupp på typ tjugo pers?

Man måste vända saker till något positivt, se till att man har det som man vill i livet, göra sig av med saker som gör en ledsen, blicka framåt, hålla huvudet högt och intala sig själv att även om man ibland har alla emot sig så behöver inte det betyda att det är man själv som har fel!

Swedish working girl

Igår på arenan gick det superbra. Det var eventet StageOn med massa svenska artister. Vi var en hel massa servitriser och servitörer och när de delade upp oss sa de bara "Sofie" varpå jag gick till den gruppen. När jag sedan var i rummet visade det sig att det tydligen inte var jag Sofie som skulle vara där, men chefen sa att det var skitsamma. Detta var jag grymt tacksam över sen. Ett misstag kan bli bra :) Gruppen var på tio pers, varpå vi delade upp i två grupper om fem personer som hade varsit rum med hundra gäster. Hundra låter mycket men det var bara två runda bord var. Så vi hade en lugn kväll, var bara att gå runt sina bord, kolla om de ville ha dricka, plocka tomma glas och flaskor och servera rätterna förstås. Gruppen var jättebra, killarna var lättsamma och vi hade jättebra teamwork allihop. Riktigt lyckad kväll blev det.

Min chef från bemanningsföretaget kom och haffade mig igår och frågade om jag var intresserad av jobb på Ikea idag och på måndag. Självklart! Så nu ska jag strax iväg och lassa köttbullar till åtta ikväll. Haha världens svenskaste jobb måste man väl testa på?

Detta drabbade mina förberedelser idag.. JJag&Sofia ordnar julfika hemma hos mig imorgon och massor av saker jag skulle göra idag. Har bakat pepparkakor som jag hoppas blev goda. Stress stress. Är glad att ha fått jobb några dagar!

Framåt

Idag är humöret än så länge bra. Känner att jag behöver något nytt som händer, något positivt. Min arbetsförmedlare tycker att jag ska gå med i ett arbetsmarknadsprojekt i december fast jag får heltid i januari bara för nätverkets skull och jag ska tacka ja till det. Behöver något att göra, kontakter, känna mig på väg i karriären. Detta blir bra. Jag har inte heller träffat Sofia från Ungnu på flera veckor.. Det är saker som kommit i vägen men nästa vecka ska vi börja med mitt nya projekt. Mitt egna projekt. Jag behöver känna mig duktig, som att jag gör något värdefullt.

Nu ska jag titta framåt. Idag hoppas jag att det finns någon jag känner bland alla servitriser, men annars går det bra ändå. Håll tummarna för mig :)

Oh what a shitty day

Pms... Jag tror den som får lida mest av det är jag själv. Som tur är vet min bästa vän hur jag kan må dessa dagar så han offrade sig att ta hand om mig och mitt humör ikväll. Vi åt pizza och han lånade en tecknad film, bara för att han ville göra mig glad. Eller åtminstone hålla mig borta från arga tankar. Kan man ha en bättre vän...♥

Fick även ont i örat tidigare, och jag som var ett öronbarn när jag var liten fick lite mindre oro och har därför gått med mössa hela kvällen, har sett ut som en svamp. Men tvivlar nu på att det är inflammation. Tror det är lite arga tankar som vill ut.

Och riktigt omtänksamma kommentarer på facebook har inte heller gjort kvällen sämre, det var just vad jag behövde en dag som denna. Är så tacksam att de tog sig tiden att peppa mig.

Nu är det väl bara till att dra täcket över huvudet och hoppas att dagen imorgon blir bättre. Min nervositet inför kvällen kan bidra till att mitt humör stinker, men vi får hoppas att det blir bättre hehe. Och om det är en kille som läser detta, eller en pms-fri tjej så ska ni veta att när man har pms kan man inte styra hur man mår, går inte att genom tankar bestämma sig för att tänka annorlunda. Man har en liten mindre demon i sig :)




Klunk klunk

Jag är så ohyggeligt trött på att hela tiden svälja massa saker. Ja inte bokstavligen utan som de säger "ja, men det är bara att svälja det!!". Sacre BLÄ på det. Jag anser inte att det är "vuxet" att ta massa skit, kasta sig under folks fötter, vända kappan efter vinden. Vuxet anser jag är att man har stake i sig att säga ifrån när någon behandlar en orättvist eller illa.

Jag vill inte vara en sådan person som bara tar det. Men det är något som alltid gör att jag blir den personen ändå. Ibland måste man göra det för andras skull, ibland för sin egen skull för man är beroende av personen i fråga för pengar, välfärd eller något annat. Nej, vänner. Jag vill leva ett liv där jag slipper ta en jävla massa skit från alla håll och kanter.

Kreativ

När jag granskade min julpyntade lägenhet insåg jag hur kreativ jag är. I stort sett allt mitt pynt är egengjort. I fjol gjorde jag en hög med jullyktor utav gamla glasburkar med juligt pyssel på, superfina! Mina ljusdekorationer i både kök, hall och vardagsrum är självpysslade, duken i köket är gjord av mormor. Mycket i min lägenhet är faktiskt kreationer a´la Sofie med mamma/mormor.

Ett par nya kuddar pryder nu min balkong, designen kom jag på i tygaffären - lila med en spetsrosett. Mitt lilla limegröna bord har jag visat upp en massa gånger i bloggen, det är nog min favoritsak jag gjort själv. Dekorationen som hänger i fönstret nu till jul är mammas pyssel. Kuddar i min sovalkov är också sydda efter tyg jag köpt i tygaffär. Min lilla byrå i alkoven är begagnad och ommålad. I hallen är både min spegel och det lilla sidobordet nedanför begagnade och ommålade.

Jag tycker om att skapa saker. Att sy är inte min starka sida, men jag brukar välja tyg och design och så får min kära mamma göra handarbetet. Att köpa begagnade möbler och måla om i den färg man önskar är dock ganska lätt, likaså pyssla inför julen. Det enda man behöver är inspiration. Visst är det inte extrembilligt att göra egna grejjer, men jag älskar att ha det personligt hemma och skapa egna grejjer. Och det kan bli billigt, beroende på vad man får för sig att göra.

Här kommer en bild på lite saker jag gjort själv, tog de bilder jag redan hade i datorn :)



Jag är inte den allra duktigaste personen på att skapa konst, men som sagt gillar jag det personliga väldigt mycket :) Att ta fina foto och sätta på väggen är toppen tycker jag!



RSS 2.0