Långa dagar

Jag tycker om att vidga mina vyer, lära mig nya saker och se nya platser, träffa nya människor. Vilket jag får göra för jämnan i mitt nuvarande liv. Det är onsdag och jag längtar till jobbet. De långa dagarna av observation, tysthet och intryck gör att jag längtar till att prata med gäster, vara aktiv och röra på mig. Träna kan ni glömma, finns inget tråkigare. Kollegorna längtar jag såklart också efter.
Jag, Eleni, Anna, Rebecca och Kostas
Sexiga kollegor
 


Jag och Fia myser på här hemma, pälsiga söta lilla sak.

Lonesome

Då var det bara jag och Fia nu ... Vi får ta hand om varann och jag ännu mer ta hand om henne . Kommer sakna busiga Bella ...


Solig fredag

Personalmöte igår som gjorde mig ännu mer taggad inför att jobba. Komma med positiv energi så att vi får en bra arbetsplats. Fick en lön idag som var så bra att jag ringde chefen och trodde den var fel. Haha lite komiskt tyckte han nog. För att bara ha jobbat helger och praktiserat gratis under en månad är jag ganska rik nu. Vilket kan bidra till en välmående månad med ännu mer energi.
 
I eftermiddag blir det fika med bästis, tänker visa honom café agnes, veganskt. Sen work hela helgen och söndag personalgettogether. Inte fest, utan middag och lite vin. Blir nog en sex stycken och vi ska ha så roligt.
 
Bella är hos mamma nu får vård och omsorg när jag jobbar, hon är trots allt mammas lilla flicka. Alla marsvin jag haft har varit antingen min eller mammas flicka, de fartgalna, attitydtjejerna med rock'n'roll har varit mammas flickor och de lugnare sötnosarna har blivit mina, av någon anledning. De får liksom ett visst lugn när deras "mamma" är i närheten och därför mår Bella bäst av att vara hos mamma nu. Jag ska dit på söndag och hälsa på och så får vi hoppas spöket har repat sig.
 
 

Turbalent tid

Igårnatt trodde jag att min lilla Bellabarn skulle försvinna från mig. Jag har upplevt det ett par gånger förut och ser tecknen. Men precis som Shelly gjorde så hipp happ började hon panikäta och blev pigg, åt hö hela natten och morgonen därpå sprang hon omkring i köket och pep efter mat. Hon är skruttig och sjuk men vi tar en stund i taget och försöker göra allt för henne. Har kanske inte gått ut i bloggen om att hon är sjuk men hon har en stor cysta i alla fall.. Hon är åtminstone ett gammalt marsvin och jag hoppas vi får ha kvar henne ett tag till med glatt humör. Men ännu mer önskar jag att hon somnar in stilla än att vi ska behöva gå det där besöket till djursjukhuset igen... Det finns inget värre än att se sprutan stickas in i den man älskar och säga adjö för alltid....
 
 
Älskade Bella och min älskade Fia kan inte bli ensam igen..
 
 

23 okt=trött

Jäkligt trevlig kväll igår med finaste vännerna, saknade förstås ett par stycken men i det stora hela var det precis dem jag ville fira min födelsedag med :) Åt sushi, fick skitbra service på Hai. Vegetarisk sushi, så sjukt jävla gott. Hade roliga samtal, några glas vin och alla verkade trivas. Klockan tio kändes inte kvällen redo att avslutas än så då var vi fem stycken som gick vidare till Mosaik och mötte upp Kostas som slutade då. Blev något glas till och massa tjabb på Mello Yello och sen var det läggdags, man lever ju vuxenliv nu :P
 
Fick superfina presenter även om jag hade undanbett det. Ekologiskt, kravmärkt, fair trade vin, ja hela tjaderullan vad hon kunde komma på. En vegetarisk kokbok, produkter från Yves rocher och té med kakor. Ett superfint certifikat att pengar var skänkta till världsnaturfonden, kändes som alla känner mig mycket väl av mitt crew :)
 
Idag har jag lyssnat och lyssnat på info, är väldigt trött i ögon och huvud och väldigt glad att dansen ställdes in just idag för jag hade ändå tankar på att hoppa över den. Ska vila och ladda upp inför morgondagen då jag ska presentera mina ideer för projektledaren.
 
Mycket som händer och sker, världens bästa birthday iaf :D
 
 
 

Underbar helg

Det här har varit den bästa helgen på länge, men det säger jag ju varje helg. Kan jag hjälpa att jag blir lycklig av mina kollegor? Varenda en av dem är så härliga och visar omtanke på olika vis, om det är att driva med mig, försöka hitta en kille till mig, ta med en isskrapa eller visa mig hur man stryker en skjorta haha. Alla har sitt sätt att visa omtanke :)
 
Nätterna har varit döda, lite folk men tur det då jag fick chans att snacka massa med trevliga personer.  Idag har jag haft lite kalas här hemma, med familj och mormor&morfar, fick fina kort och presenter. Mamma och pappa har spenderat varje kväll letandes efter ett drängaskåp till mig och kört och tittat. ♥
 
Är så full av kärlek här och nu. Jag vet att jag är enda stor klyscha ibland men jag har så sjukt underbara personer runt mig så jag blir alldeles till mig av lycka!
 
 
 
Blev ju helt rörd i mitt svaga hjärta. Middag och stand up med brorsan och finaste kortet.
 
 
 

Ta hand om sig

Ett tjejigt inlägg comin up, men å andra sidan vet jag inte om det är några män som läser denna så nu riktas det till girlsen. Denna veckan skulle varit min röda vecka, men den uteblev. Ni vet oron som växer då, typ vad faan händer här. Har googlat runt lite (för detta har hänt extremt sällan) och ser där att om man varit orolig, stressad, ätit dåligt och speciellt vegetarianer kan kroppen protestera och tänka "nej, du är inte redo att bli mamma när du inte mår bra" och får därför inte igång maskinen. Tänk att kroppen är så otrolig!  Som en instinkt att barn inte ska födas in i en stressad mammas liv som inte tar hand om sig.
 
Jag tycker i alla fall att detta är skrämmande, att jag tagit hand om mig så dåligt. Blir lite ledsen över att jag gjort så. Visst de senaste 3-4 veckorna har jag haft några sammanbrott över stress. Sen jag slutade skolan blev det bättre, men haft lite oro över olika småsaker egentligen! Varit sjukt trött och ätit dåligt. Tydligen är det ännu svårare för vegetarianer att få i sig fett och om kroppen känner det så kan mensen utebli.
 
Men den senaste veckan har jag ändrat mig till det bättre och jag ska bli ännu bättre, måste äta bra för att må bra och inte bry mig om småsaker. Har ändå varit lycklig senaste veckan, och det kommer nog spegla sig nästa månad när allt kommer fungera som det ska igen :)
 
Att kroppen ska behöva visa att man inte tar hand om sig är ju förjävligt, sånt ska man inte låta ske :)

Vänd på det

Efter allt elände jag sett och läst om så är jag trött på att bli trött. Trött på att bli ledsen och känna hjärtat brista innuti mig, på att se mörker och undra hur man kan leva i en så ondskefull värld. Den känslan tycker jag inte om. Jag vet hur det ser ut på många platser för djur, så istället för att bli ledsen när jag påminns om det blir jag istället hoppfull om att det uppmärksammas. Jag har varit djurrättare i cirka fyra år nu och aldrig tidigare har jag känt mig så hoppfull som idag.
 
Vegetarisk mat förespråkas mer och mer och köttätande ses mer och mer som ett oklokt val.
Djurhållningen för både kycklingar och grisar har uppdagats och förts fram i ljuset, vilket förhoppningsvis leder till att folk slutar äta dessa djur.
Cirkussäsongen i år var väldigt omdebatterad i media och speciellt i radio, den stora allmänheten verkar tycka att detta är fel och väljer bort det.
Päls har blivit vida känt att det är moraliskt fel och det är bara en liten skara som väljer att bära det.
Och så var det djurparker. Det har inte riktigt nått fram till människor varför man väljer bort djurpark och eftersom jag vetat det har jag inte diskuterat om saken, bara valt bort det själv. Idag uppdagades det hur en djurpark i Sverige beter sig mot sina invånare - sviker de för vinst. Men det var inte för fyra år sedan jag tog beslutet att sluta besöka, det var nog snarare 2 år sedan. Jag insåg inte varför det var fel innan, så länge djuren behandlades bra tyckte jag att det var bra och sanningen är att jag älskade att gå på djurpark.
 
Men idag har jag insett att det kvittar om djuren har alla de yttre attributen för att få ett välmående liv, det är ändå så långt ifrån vad djuren vill ha och behöver för att må bra. Vad är bättre, att vi håller djur i en onaturlig miljö som är stressande och främmande eller att arten dör ut? Det är en del av naturens gång att arter dör ut (det har alltid varit så). Sen ska vi självklart arbeta mot att djur DÖDAS och på så vis dör ut genom tjuvskytte och miljöförstörande beteende. Men vi kan skydda djuren på andra sätt än att låsa in dem.
 
 
Så min lilla slutsats (det är så svårt att sluta skriva när jag brinner för något!) är att jag är otroligt glad att allt jag värnar om och bryr mig om kommer fram i ljuset och att kända media tar djurens sida och visar sanningen och inte en subjektiv bild av det människor VILL TRO.
 
Länge leve djuren :)

3 dagar

utan socker nu ;) Det äter på mig alltså haha, tänker socker typ var tredje minut? Vilket gör mig bara mer bestämd - inget socker tills söndag då jag ska fira med min birthday med massa tårta ;)
 
Längtar till helgen av några olika anledningar :) Jobbet är en sak i sig, längtar alltid efter att jobba och efter kollegorna. Idag gick det framåt på min praktikplats, läser och läser så ögonen blir trötta. Det är väldigt svårt det jag ska göra och jag har inte riktigt blivit klok på det men jag är faktiskt säker på mig själv. För jag brukar alltid lyckas när det kommer till skrivande och uppsatser, detta är ju något liknande så tror det blir bra.
 
Är ju såklart inte alls så självsäker när jag ska presentera tankar för min handledare, hon har ju hållit på med detta i flera år och det är första gången för mig, så jag hoppas bara att jag får lite av min inre självsäkerhet utåt när jag ska presentera för henne :)
 

My ass

Jag har ett problem på flamencon. Lärarinnan ber mig ständigt att stå rak i ryggen, vilket jag redan tycker att jag gör. Så trycker hon in magen på mig, vilket inte går då den är stenhård, vilket hon märker haha. Hur fan kan den se ut att stå ut när jag spänner till den är som sten?
 
Men nu till rubriken och själva huvudproblemet i det hela. Jag ska sträcka på ryggen utan att svanka. Hur fan gör man det? När jag sträcker på ryggen får jag automatiskt mer rumpa, även om jag "håller in den lite". För att jag ska få helt rak rygg och rumpa måste jag skjuta fram höften sjukt mycket. Jag är bara skapt så haha. När jag sträcker ryggen får jag rumpa, jag har ett ass.Hade varit lättare om jag inte haft det, kanske vill hon trolla bort den? Men det går ju inte.
 
Jag får otroligt ont i kroppen när jag står som så: skulderna bak, ryggen sträckt, magen dras in, rumpan dras in. Aj min kropp haha.
 
Hon har rumpa...
 
En jäkla massa rumpa
 

Sockerdjävul

Och så var man sockerberoende igen, hur hände detta ?? Har kanske ätit något sött då och då utan regler för jag trodde jag kunde hantera det . Men nu har jag märkt hur jag BEHÖVER socker och är sjukt sugen . Men har hållit mig ifrån i två dagar nu , väldigt svårt .

Damn sugar !!!


16 oktober

Helgen var fantastiskt rolig! Morfars fest blev jättelyckad med allas hjälp och överraskning och present uppskattades.
 
Brorsan och jag
 
Kusinerna
 
Familyphoto, kan inte bli både bra och likt ;) Pappa ser ihopkrymt, jag ser pyssling ut, mamma ser sig lik ut, Henrik apar sig. Alltså varken bra eller likt denna gång. Fler bilder kommer från andras kameror :)
 
På söndagen blev det fika med en gammal kompis, mysigt med söndagförmiddagsfika. Begav mig till loppis med familjen och hittade en superfin byrå, väldigt Sofie.


När jag kommit hem till Malmö igen var det personalfest, de fyras gäng som vanligt när andra bailar haha. Spelade biljard, de anställda var nog trötta på oss bara efter mina kollegor beställt mat haha, kocken fick gå iväg och handla. Blev några drycker på Möllan sen, blev facerapad av Kostas, massa skratt, jävlades med andra människor och bara hade svinkul. Jag blev lite påverkad av den där spritsern som dracks lite snabbt så när Kostas hade kul med min facebook dränktes mina protester i massa skratt, lite svårt att ta mina protester seriöst då. Samtidigt som jag skämdes bara skrattade jag haha, sjukt härlig känsla. Härligt med människor man kan vara totalt sig själv med och veta att vi aldrig dömer varann.
 
 
 

Måndagen spenderades på statsbiblioteket i en fåtölj nära ett fönster där jag kunde se höstvädret, väldigt höstigt må jag säga. Idag är det tisdag och jag har sovmorgon. Nu ska jag göra ett ansiktslyft på mig själv och lägenheten sedan bege mig till praktiken, sen till mosaik på besök och senare på flamenco.

Livet händer :)

Helg och ledig !!

Idag är en annorlunda dag för det är lördag och jag är ledig ! Detta har hänt en gång sedan april . Anledningen är min kära morfars 75årsfest ikväll, som ska bli kalaskul. Vi barnbarn har förberett en rolig grejj. Jag vaknade tio idag trots att jag igår var valen 22 timmar tills fyra på natten . Full av energi och tankar.

Livet leker :) imorgon är det personalfest med gänget , sjukt kul !!! Saknar de nu när jag bara jobbar helger. Nu ska jag upp och förbereda dagen :)


Vilken dag

Detta kändes som första dagen på ett nytt kapitel. Samma bok, men nytt kapitel.  Första dagen på praktiken var så himla bra. De tar mig på allvar, har fått nykel, epost och min handledare vill ha med mig på massa aktiviteter. Allt känns spännande. De lagar mat oftast tillsammans under lunchen och äter gemensamt, hur mysigt som helst. Plus i kanten att det oftast blir utan kött :) Även om de inte är vegetarianer äter de mest vegetariskt. Way to go. Jag har fått massa att läsa, har redan börjat strukturera sammanfattningen av vad jag lärt mig. Varvar läsningen med att flytta in i deras nya andra hus, som ska vara ett slags aktivitetshus för socialsekreterare, rädda barnen, arbetsförmedlingen osv. Så lite inredning och flyttande varvat med läsning.
 
Hade energin på topp när jag begav mig hemåt i vårsolen. Hade sådan energi att jag lagade en god soppa, nytt recept med sötpotatis, linser, kokosmjölk och krossade tomater. Och städade gjorde jag också medan soppan stod på spisen. Åt gjorde jag framför Gossip girls premiäravsnitt. Jag har bestämt mig för att titta på streaming istället denna säsongen, kan inte hejda mig en hel månad tills det börjar sändas i Sverige.
 
Så konklusionen av denna onsdag är att det har varit en sjukt underbar dag och jag känner mig fjäderlätt.
 

Skevt

Hur vet man att människor är goda ? Rent generellt? Jag vill inte se mig som deppad eller bitter utan realistisk när jag ser på världen och säger att människor är onda . Visst finns det många goda människor men känns som att det är en liten del av den stora massan. Och visst är jag säkert bitter också . Men realistisk.

Hur vet man då att en människa är god? För att personen är trevlig, god och snäll mot mig ; kan inte det bara innebära att personen ifråga är väluppfostrad, vältalig eller själv vill ha vänner och därför är vänlig? Om samma person som jag ser som fin kan uppmuntra vissa onda handlingar som djurplågeri i olika former ( päls, cirkus, djurförsök) , då är ju personen i fråga inte god under ytan . Och nu menar jag inte diskutera djurförsök , för då uppmuntrar många, utan verkligen sätta sig in i ämnet och se det med egna ögon och sedan fortsätta uppmuntra det.

Även om jag varje dag möter fina människor så tappar jag allt hopp när jag ser/hör om djurplågeri , vilket sker nästan dagligen . Då bara undrar jag vem som står på djurens sida eller vem som gör såhär . Det gör så satans ont i mig att veta att levande kännande individer behandlas såhär.

Och det handlar ju inte bara om djur utan om allt annat hemskt som sker.


Måndag 8 oktober

Fin helg med jobb, ny premiär för salsaklubb på restaurang Mosaik, fick ett väldigt lätt jobb att stå i garderoben där istället för på F. Det är så lugnt att jag nästan får dåligt samvete över hur lite jag gör. Men sen tänker jag att efter sommaren så kan jag väl förtjäna lite lätt jobb också.
 
Annars har jag spenderat söndagen med underbara vänner, tittat på bra film och haft roliga samtal, samt lite terapi. Haha mina hormoner löper amock, vet inte vad som är fel? Haha. Jag överreagerade big time igår när jag var med D, han bara tittade på mig och sa "Har du mens?", haha. Jag bara: Nej mina hormoner är crazy!!
 
Och nej, jag är inte gravid , det är naturligt omöjligt so dont even think that.
 
Ikväll blir det Ted på bio med D och brorsan. Håller på att planera födelsedagsmiddag inför måndag om två veckor när jag fyller jämt :D (eller ojämt).
 
Nu ska jag förbereda praktikplatsen och dricka kaffe. Idag är livet lätt.
 

Konstig komplimang

Kom precis på en rätt rolig komplimang jag fick förra veckan. Kille: "Du är rätt söt"- fundersamt. Jag: Bara rätt?! haha Kille: "Okej du är söt.....". Kan inte jag få ditt nummer? Jo för jag är ju så sugen att ge numret till nån som måste fundera på om jag är söt eller inte haha.

Praktik

Ja då var det klart idag att jag ska ha praktik tre månader framöver. Kommer arbeta med att ta fram underlag och metod till en utvärdering. Titta på verksamheten, aktiviteterna, skaffa mig inblick i allt och sedan komma på medoder som passar för att få reda på de svaren vi vill ha. Kommer också jämföra de mål de har med hur det faktiskt ser ut.
 
Känns sjukt stort och omfattande och som en utmaning. Kommer göra det gratis men hoppas på erfarenhet, kontakter och en bra merit som leder till något. Får jag verkligen hoppas haha. Kommer praktisera fyra dagar i veckan, jobba tolvtimmarspass två och vara ledig söndagar. Kommer nog vara en utmaning att få plats med ens sociala liv också, alla vänner som jag träffar regelbundet, familjen och marsvinen. Och även ekonomisk utmaning.
 
Men det ska nog gå, framför allt hoppas jag att det blir ROLIGT.
 
Ciao :)

Spännande planer och pmsbesvär

Är totalt trött efter denna fullspäckade dag. Imorgon väntar veckans, ja månadens, största dag och jag är nervig! Väldigt nervig!
 
Jag ska hoppa av plugget då vi hade komplettering på hela arbetet, så mycket komplettering att vi princip måste göra om allt, går knappt att rädda. Jag har aldrig fått komplettera, knappt fått sämre betyg än C (förutom när jag precis börjat på högskolan) så det känns mysko för mig att få så dåligt. Jag har inget intresse eller energi att göra om det. Nu får vi se vad som väntar. Jag har reflekterat över att jag ganska snabbt slutar på saker... Jag tror det är så att jag väldigt snabbt märker vad som inte funkar för mig och jag lyssnar till mig själv, vilket gör att jag ofta slutar på saker och ting. Men när jag gillar något så stannar jag givetvis. Jag tycker helt enkelt inte att man ska vara olycklig om man inte måste, vilket man väligt sällan måste.
 
Jag har googlat lite på Bellas problem (hon har tappat päls och är argsint). Jag misstänker att hon har en cysta i äggstocken, det förklarar alla hennes symptom. Hon är trots allt ganska gammal och tydligen kan de leva med cystor länge utan att må dåligt, förutom att de blir griniga av hormonerna. Hon verkar frysa eftersom hon tappat massa päls, tänkte sy en liten filtdräkt till henne. Och sen ska jag beställa något som heter munkpeppar som man kan ge henne när hormonerna är igång och hon morrar på Fia. Det tar bort pmsbesvär och lugnar marsvinet. Så nu blir det munkpeppar till både mig och Bella haha, tydligen är det effektivt till människor också.
 
jag och mina donnor :)
 
 
Nu ska Fia kanske äntligen få lite ro här på rapsvägen!

Cymetrisk body

 
För ett tag sen märkte jag att jag hade dessa tre leverfläckar (fult ord, vi använder skönhetsfläckar), dessa tre skönhetsfläckar på ryggslutet. Häftigt tyckte jag, en triangel. Sen hittade jag en triangel på låret också...
 
och nu hittade jag denna.... På hela överarmen, om man tittar ser man ju att det bildar en stor triangel? Helt raka linjer? Är det inte lite mysko?
 
 
 
 
 
 
 
 

Planer

 
Kan inte bestämma mig för om jag gillar eller ogillar när veckoschemat ser ut såhär?
 
Finns liksom inget rum för spontanitet så att säga. Men det är ju nästan bara roliga saker inplanerade så det gör väl inte så mycket!
 
 

1:a oktober

Vilken underbar höstdag det var idag, oktober till ära. Solen sken och skinnjacka var nog, var till och med tvungen att ta av den och gå i bara kofta. Tillbringade ett par timmar i pildammsparken med bästa vännen, kaffe i solskenet och massa skitsnack.
 
På myrorna var vi en sväng också, har aldrig sett den butiken förr, herregud vad stor! Jag köpte en krimskrams ljusstake som jag älskar och så hittade jag den tavlan jag letat efter och blev kär i när jag såg den hemma hos Irena. Ballerinaflickan med den vita klänningen. I love it. Ni kan se bild på instagram.
 
Fick ett ryck att höstpyssla lite här hemma och drog ner alla somriga saker från balkongen ned i källaren. Upp kom en filt och lite kuddar i jordnära färger. De blommiga gardinerna togs bort och nu är balkongen redo för höst :)
 
 
 
 


RSS 2.0