Nere.

Ibland bara inser man att man är ett hinder för sig själv. och det är alltid jobbigt att känna att man är jobbig både för sig själv o nån annan. Och jag vill inte vara jobbig... vill bara ge energi inte ta. Jag vill bara va en bra vän.. vill inte vara någon last till nån :/

Det är ingen rolig dag idag. Så blir inget bloggande.


Me famous

Idag är jag i tidningen haha. Inte den bästa bilden men jag publicerar i bloggen när den finns på nätet också. Nu har många arlövsbor sett mig iaf haha.

Idag ska kändisen åka till Landskrona för att ta en fika med Jessie, men först måste hon städa sitt slott för även en kändis skräpar ner som fa-an.

Kosläppet

Blev att jag och D åkte till kosläppet igår. 18.00 var tiden och köerna dit var ganska långa, så tur att vi hann! Ord som kan sammanfatta eventet är.....

bönder    dynga     "vårlukt"     epatraktor    regn    massa kor    en jäkla massa folk


Korna var inte megaglada att få komma ut när det regnade men en del av dem skuttade lite och sprang. Söta kossor. Deras juver var sjukt stora reagerade både jag och D på... Ja, man ska inte dricka så mycket mjölk, det är faktiskt synd om kossorna att producera så som de gör. Jag köper en halvliter mjölk i veckan som jag har till kaffet och sen köper jag ibland youghurt men annars försöker jag hålla mig borta från det. En och annan glass blir det förstås.. Men förvånar mig inte om jag blir vegan en vacker dag.

'



Vi hälsade på söta grisar, får och lamm och kalvar. Vi kunde inte låta bli att reagera på att folk äter grillad korv samtidigt som de så gärna vill se korna glada när de springer ut från stallen. Lite märklig dubbelmoral, hade inte skadat om de hade haft det vegetariskt just på den dagen. Men det klart att jag tycker det...


Man måste älska hur galen jag ser ut på denna bild. Men det är jag = galen i grisar!






Efter kosläppet körde vi till ett slott som låg i närheten. Där hittade vi två söta katter som verkade vara hemlösa, de bodde i en öppning i slottet.. Så vi körde och köpte grädde och kattmat och ni ska tro att de blev glada! En tredje katt kom också springande. Vilken lycka i min själ att se katterna glufsa i sig!


Var en riktigt rolig kväll!!




Present till mamma

Idag är man visst ledig. Jag ska ut med brorsan i regnet och leta efter present till mamma. Nästa vecka ska det firas :) Får dock se vilken dag jag är ledig så får vi planera in när vi ska fira. Nu när jag och brorsan bor åtta mil bort är det inte lika lätt att ta firningen när som helst, speciellt om någon fyller år mitt i veckan, då får man ta det när man kan. Men förhoppningsvis kan vi ta det den 1:a maj, det är ju röd dag och dagen innan hennes födelsedag.

Ikväll planerar jag att dra på kosläpp :) Roligt värre. Har velat åka i två år men inte haft bil men kom på igår att nu har jag ju bil. Går in på hemsidan och ser att den enda i södra skåne är idag. Tur igen där. Roligt värre, får se vem som vill hänga på ;)

Mosaik

Fick igår reda på att jag nu är på schema på Mosaik :) KUL! Väldigt skönt att ha ett schema, har jobbat tre veckor utan att veta vilken tid jag ska jobba nästa gång haha. Mosaik är väldigt rolig restaurang att arbeta på. Det är en tapasrestaurang med rätter från olika delar av världen, fantastiskt god mat. Kollegorna är alla superbra, framför allt kul att jobba med Melissan! Och snart kommer ju min gamla kollega och provjobbar, får vi se om hon kommer stanna där. Då känner man henne också. Det gör mig inget när jag inte känner folk, bara roligt att få känna nya människor, men klart det blir alltid ett plus om man känner personerna sen innan :)

Bra tider också, jobbar oftast tidigast fyra och slutar senast tolv. Sen finns det ju undantag om man öppnar eller om något sällskap stannar längre. Det här blir bra :)

Turdag

Igår hade jag ofattbar tur vid två tillfällen, ja tre kan man säga.

Tur 1 -Först och främst har jag i ett par månader varit av med ett guldarmband jag fått av mina föräldrar. Jag visste att jag tog av det första dagen på kallis och har därför letat i väskor om jag lade ner det där, även i smyckeslådan några gånger. Igår smsade jag min gamla kollega för att se om hon kunde fråga runt om någon sett det, drog även ut väskorna igen och letade igenom men hittade det inte. Senare trampar jag på något på hallmattan, då ligger armbandet där! Jag har nog lyckats tappa ut det ur någon väska men jag har ju letat igenom väskorna typ 2 gånger förr. Helt underbart att det är på sin plats igen.

Tur 2 - Jag fick svar från gamla kollegan att hon fått besked om att hon får mindre timmar och att hon därför fick kontakt med min nuvarande chef och ska provjobba på Mosaik, vilket roligt sammanträffande. Restaurangbranschen i Malmö är en liten värld kan sägas. Tur att jag sa upp mig ändå, hade ju svårt att bestämma mig. Men om jag inte sagt upp mig hade jag haft ännu mindre timmar nu eftersom hon ändå var "ordninarie" så hon hade mer än oss andra och nu har hon ingenting.

Tur 3 - Sista turen var när jag slutat passet på jobbet och skulle hemåt med tåg. Jag gick det snabbaste jag kunde till centralen men tåget går prick 23:53, det är alltid i tid och stänger dörrarna på minuten. När jag närmar mig centralen är klockan redan 51 och jag går in i centralen, genom hela, ned på perrongen och när jag kommer ner på perrongen är klockan 23:54. Tåget kommer då och kör 23:55. Vilken jävla tur då tåget ALLTID går exakt i tid. Annars skulle jag fått vänta en halvtimme.

Jag har fan tur asså.

Nytt och fresh

Grymt nöjd med att ha återgått till en gammal design. Detta är nog den finaste designen jag haft, den passar mig och den passar sommar. Hoppas den passar er också. Lägg märke till päronet, var bara tvungen haha.

Idag har det varit en ledig måndag vilket inneburit fika med Louise. Hämtade lilla dottern på dagis och gick ut i lekplatsen i solskenet. Det var kul att leka med ett barn lite, jag är ju inte så van vid ungar. En härlig dag! Ikväll har jag hängt med Dilshad, kollat film, spelat spel och snackat skit. Nu är man lite trött, tog ett tag att fixa bloggen.

Sov gott alla som ännu inte sover ;)

Jag var smart då med

Satt med mamma och brorsan och letade igenom gamla skolminnen idag. Hittade en bok från femman eller sexan där jag skrivit om mig själv och min familj med mera. Jag har skrivit en lista på saker jag funderar över..

Frågade bland annat.. Vad händer när solen sprängs? Hur kommer jag se ut när jag blir stor? kommer jag bli en rik advokat (sorry tolvåriga jag, du kommer bli en halvfattig integrationsarbetare) och sista frågan var...

KOMMER KILLAR NÅGONSIN BLI SMARTA?

Krattande

Trädgårdsarbetet idag blev kort. Det regnade tyvärr så blev lite räfsning i mormor&morfars trädgård, morfar grillade i garaget och sen åt vi inomhus. Mysigt ändå :) Tyvärr blev jag lite sen vilket jag inte tyckte var hela världen, råkade försova mig en halvtimme (skulle ju köra en timme för att komma dit också, så stressade som fan för att hinna i rimlig tid). Detta blev till en diskussion under middagen. Varpå brorsan påpekar att jag inte gillar att ha fel och att det är en dålig egenskap. Ja visst fan är det så. Jag avskyr att ha fel och enligt mig själv har jag aldrig fel. Då menar jag aldrig. I alla situationer jag är oense med någon kan jag aldrig se att det är jag som har fel. Jag skulle vilja se det faktiskt, för att se hur det känns att be om ursäkt för något. Visst kan jag be om ursäkt, det gör jag ofta, men det är mer för småsaker. Men att på riktigt be om ursäkt.. men ärligt talat är det aldrig någon som sagt till mig att jag har gjort fel, riktigt konfronterat mig... så jag har aldrig haft en anledning till att säga förlåt på riktigt. Det kan vara min killkompis sedan många år tillbaka som klagar på mig ibland när jag inte hör av mig, då ber jag om ursäkt.. Eller när jag hade pms-ryck på D när vi var ett par, då fick jag pussa lite fötter senare hehe.

Men nu vill jag inte framställa mig själv som att JAG inte har några fel, jodå det finns det med. Det här handlar mer om när jag är oense med någon, bråkar med någon, har en dispyt osv. Då har jag aldrig haft fel.

eller hur var det nu....?

Sickening

Är illamående i soffan just nu.  Var inne på min hotmail och ser mail är från WSPA som berättar om masslakt på elefanter i ett reservat i Afrika. Över 200 stycken har slaktats på grund av elfenben. Detta sker hela tiden. Gorillor dödas för att deras kött är värdefullt. Andra djur dödas kanske på grund av deras skinn, päls osv. Som ormar eller alligatorer. Jag blir illamående när jag tänker på människor som kör in med sina bilar och bara skjuter ner elefanterna, helt hjärtlöst. Det är ingenting för dem, ett elefantliv är lika med noll.

Det gör mig så arg och illamående. När jag får min lön ska jag skänka någon hundring här och där till WSPAS arbete. De gör så mycket bra. Att hitta en organisation vars arbete man brinner tillsammans med är bra tycker jag. Bara längtar tills jag får bra lön då jag kan skänka en bra summa varje månad. Jag vill bara få slut på lidande och dödande. Och det tror jag att man kan bidra till genom att sprida budskapet, göra akiva val och skänka pengar till människor som arbetar för det man tror på.

Fjortisfason

Inatt var det en väldigt konstig natt haha. Jag jobbade i garderoben med roliga och kaxiga kollegan från Mosaik, vi har ändå sjukt kul ihop för vi dissar varann hela tiden. Han är ett par år yngre än mig. Konstig var natten för att det inte riktigt var den publik jag hade trott att det skulle vara. Det var lite fjortisdisco kan man säga. Sen gick tiden sjukt snabbt, vilket också kändes konstigt. Ska ju inte säga mer om publiken men en stor fundering är - varför i helvete har man med sig en skitstor väska när man ska UT!? På nattklubb? Som väger flera kilo? Jag förstår bara inte vitsen. Tänker att det är lämpligare med en snygg kuvertväska. Det var faktiskt jobbigt att kånka omkring på alla megastora handväskor inne i garderoben. Och i stort sett varenda brud hade med sig sin största väska proppad med grejjer. Jag undrar i mitt stilla sinne om det innebär att jag börjar bli gammal och töntig när jag inte förstår att man gör något av opraktiska skäl? Kan ju säga att jag kände mig sjukt gammal i jämförelse med de jag mötte igår haha.

Som när jag själv var yngre och ville ha kort vinterjacka, världens minsta handväska som inte rymde någonting och en kavaj som absolut inte rymde något plagg under bara för att det var inne med dessa saker. Sjukt opraktiskt tyckte mamma. Nu bara tittar jag på de yngre tjejerna och bara fattar inte att de släpar med sig en jävla övernattningsbag ut. Haha. Eller det där var kanske svaret på mina frågor? Om ifall att en övernattning skulle äga rum. Ush, hoppas det inte är därför.



Sällskap

Tänk att jag alltid trodde att jag var en ensamvarg. Eller inte ensamvarg kanske men att jag var någon som behöver min ensamtid. Så är ju inte fallet kan jag säga. Eller har det bara förändrats det senaste halvåret-året kanske. Idag fick jag sluta efter ett par timmar på jobbet (Restaurang F denna helgen), då satte jag mig i baren och snackade skit med kollegan som älskar att hålla låda. Detta är en kollega som jag arbetade med första gången igår, även kocken var där och snackade. Supertrevlig är han, vi pratade om Grekland, om öarna jag besökt vilket råkade vara några av hans favoritöar, han är grek och har bara bott här i knappt ett år. Under dagen har jag först ätit en tallrik med blandad grekisk mat - fetaost, bujurdi, briam, friterad potatis, tzatziki och sallad. Sedan lite kladdkaka.

Efter två timmars snack i baren åkte jag dock hemåt, fortfarande letandes efter sällskap. Men sen tänkte jag "Nej, du behöver en softkväll, bara film och vila". Doctor Sofies order.

Så nu blir det bloggande, gottis och film hade jag tänkt.


Dricks

På bara 10 arbetstillfällen har jag redan fått tusen kronor i dricks. De har jag varsamt lagt ner i två kuvert märkta med Stockholm och Barcelona. Hur gott som helst om jag kan finansiera fickpengar till resorna utan att ta av mina faktiska lönepengar utan bara av dricksen. Ska smöra järnet nu ;) Haha. Skojade. För er som inte visste. Jag är inte en smörare :P

Jag som hoppas på en resa till Samos i augusti för att hälsa på Malin och för att uppleva mer av Grekland är mer än glad om dricksen kan finansiera en del av den resan. Om hon fixar billigt boende kommer jag nog undan lindrigt med en sistaminutenresa. Jag har ingen att resa utomlands med i år och då bestämde jag mig för att jag ska inte låta bli att göra något som jag vill för att jag inte har sällskap, då löser vi det genom att åka och hälsa på Malin. Lite ensamtid på en resa kan nog bara vara bra för självständighetens skull.

Har underbara resor att se fram emot!



Fan vad grym du är.

Mer komplimanger åt folket!!

Tycker man ska berätta om det vackra man ser i en annan person. Man ska styrka varann. Ja det låter klyschigt men man ska fan ge mer komplimanger! :D

Happy friday

Kan man bli annat än glad av att se massa kommentarer från finaste Lollo i bloggen när man loggar in? Nej kan man inte :) Igår jobbade jag bara två timmar med Melissan sen fick jag sluta för det inte fanns nåt att göra. Då stannade jag kvar och satt i baren och hängde, snackade skit och åt. På nedanvåningen, där vi var, var bara ett par gäster så var soft att sitta kvar där och snacka skit. Riktigt roligt. Inte lika roligt för plånboken kanske att jag bara jobbade två timmar men men.

Älskar att ligga till bestämd form på mina vänner som ni kanske märkt haha. Brukar mest bli på Sofian och Melissan, funkar bättre på vissa namn än på andra. Efter jobb i helgen är jag ledig söndag-måndag. Då ska jag hem till byn för att göra trädgårdshjälp till mormor. Det är hennes födelsedagspresent från oss barnbarn. Trädgårdshjälp, växter och grillning. På måndag sen blir det en kaffe i solen (förhoppningsvis) med Louise.

Men först är det servitris och garderob ikväll/inatt och imorgon servitris.


Har lagt upp denna bild på bloggen förr. Men den håller. :)

Worket

Går jättebra på jobbet nu, har kommit in i det mesta. Kul att jobba med Melissan :D Hade glömt hur bra vi faktiskt kom överrens. Att vi kom överrens mindes jag såklart men HUR bra hade jag glömt, skitkul. Ska med på middagsbjudning nästa söndag, då blir det fördrink hos Melissa och skitsnack. Får träffa hennes hund också då haha, ska bli intressant att se om jag blir rädd för lillen eller ej. En kinesisk nakenhund, hade varit mesigt om jag blev rädd. Men jag är ju mesig så blir nog så.

Vi kom fram till att det är störigt hur folk dömer ens personlighet utefter utseendet. Alla tror att jag är såå snäll o mesig bara för jag ser snäll&söt ut. Många tror att Melissa är en bitch haha, inte för att jag tycker hon ser ut som en bitch!? men folk brukar tydligen tro det. Och därför är de kaxigare mot henne. Störigt, undra om man själv också dömt någon fel efter deras utseende? Vilken personlighet ser ni ut som?

I helgen ska jag få jobba på en annan av bossens restauranger, kul att ha tre arbetsplatser :)


Bästis is home

Vilken lycka att ha min tvillingsjäl hemma igen. Hade en skitrolig dag igår. Åt långfrukost och tittade på bilder från hans resa, åkte till Lund i min bil och fikade och snackade. Prata prata prata. Busade hela dagen, var nästan trött på honom när jag gick till jobbet haha. Skrattade sjukt mycket. Roligaste var när vi åkte i bilen in till stan och vi tar ut handen samtidigt och råkar slå varann skithårt. Vi börjar skratta och sen säger han..

Fick värsta roliga bilden framför mig.. tänker att vi går på stan med händerna utsträckta och så får vi varsin halv melon i händerna haha.

Jag: Ehh...?
Börjar skratta. Har du rökt på eller???

Vet inte var han får alla sina fantasier ifrån. Känns underbart att ha honom hemma.




Bilder på principesan

Min förra bil kallade vi för pärlan. Den var grön, så det blev en grön smaragd. Kärleken till den bilen håller i sig så det blir inte att kalla min nya för en pärla. Därför tog jag det första jag tänkte, det var min röda principesa. Här ser ni lite bilder, leta inte upp min adress via regnumret och mörda mig ber jag ödmjukast.






Din gata alltid i bilen ;) Diiin gaata, hOOndrrra komma sexxxx.


Rena säten ja.

Och så världens finaste nyckelring på plats.


Modell: Nissan Almera
År: 2001
Miltal: 10 000

Går som en klocka, tyst och skönt. Grym radio, lättkörd. I love it.

Om ni är sugna ska jag sälja den i augusti hihi.

Fel. Eller rätt? Nej fel.

Nej. Jag ska inte vara borta från bloggen för någon annans skull. Om jag någonsin ska vara bort ska det vara för att jag vill. Jag blev trött på att låtsas som ingenting här i bloggen när det inte är så jag känner men det är en annan bit av mitt liv som inte ska överskina allt annat jag gör. Nej nej och åter nej.

Här kommer en fin bild på en tröja jag beställt. Man måste älska budskapet haha.







Min personlighet i ett nötskal, jag gillar inte att ha fel. Och mycket som jag tycker tycker andra är fel men det tycker inte jag :P Jag är van att gå emot andras åsikter, inte främst för att jag egentligen har fel men för att det inte är rätt och riktigt att tänka som jag. Lite klurigt det där, hur något som egentligen är rätt ändå kan vara fel? Jag kan vara tystare och snällare men ändrar mig gör jag aldrig :P

Svar





Den bättre delen av dygnet.

Läs nedanstående inlägg först.  När jag vaknat och ätit frukost med föräldrarna som alltid är mysigt började det bli lite bättre. Jag är inte så långtsint i mitt humör. Jag blev pissledsen och sen efter en stund tänkte jag att ja... det är bara att gilla läget.

Fia mådde bättre och pappa ringde på en bil som vi skulle kolla på på vägen hem till Malmö. Det är hemlisen jag haft i bloggen :D Jag har beslutat att köpa en bil över sommaren för att kunna ta mig hem säkert om nätterna. Bilen vi tittade på var hur fin som helst, kärlek vid första ögonkastet och nu är den min röda principesa :D Imorgon skrivs papperna på och pengarna överförs.

Senare ikväll var det lite fika hos mig med Carro, Sofia och Esther. Fast alla verkade lite trötta så blev det en trevlig stund med sällskapsspel och kakor. Inte så ofta vi kan ses framöver.

Trots allt så sitter jag nu här med en tradig känsla, känner mig ensam. Vill bara ha hem Dilshad på momangen. Imorgon får jag min röda prinsessa, vill få ut någon som vill provköra med mig.

Den dåliga halvan av dygnet

Det senaste dygnet har varit mycket drama. Igårkväll ringde mamma när jag slutat på Mosaik och var på väg till Cuba för nattjobb, då sa hon att Fia inte mådde bra. Blev så orolig och ville bara vara där med Fia! Som tur var så pratade jag med chefen precis när jag befann mig vid busshållplatsen och hon sa att jag inte behövdes där då de var överbemannade. Så det var bara att bege sig direkt till tågstationen och som tur var gick tåget hem till familjen inte långt därefter.

Var vaken några timmar med lilla Fia, pussade och myste med henne. Hon blev bättre och nu på morgonen var hon helt bra igen. Skrämmande när ens djur blir dåliga :(

När jag vaknade imorse vaknade jag med ett tråkigt sms att min bästa vän inte kom iväg på resan hemåt Sverige. Tydligen hade vakterna stört sig och sagt att de inte fick åka förbi. Blev så otroligt ledsen, hade sett fram emot morgondagen som satan.


Lite vår

Idag kunde jag köra på skinnjackan till affären och jag&Linn kunde fika bort ett par timmar på balkongen där solen värmde fint. Hade varit härligt om det höll i sig över helgen. Annars idag har jag förberett maten tills imorgon, dukat fint och lagt ut serpentiner :D Nu är vi redo för kalas här hemma. Klockan är sex och jag ska gå iväg till jobbet nu, jobba hela natten. Hoppas på bra ös och mycket att göra !

Ha en underbar fredag bloggvänner :)

Omvända roller?

Ännu mer filosoferande denna torsdagskväll. Jag har funderat en del över detta, hur jag känner mig som att jag blir satt på the hot spot varje gång någon får reda på att jag är vegetarian. Och jag kände likadant när jag läste min bloggväns inlägg om att många kommer ifrågasätta hennes val att bli vegetarian framöver. Jag blir lite delad när jag får frågan

Varför är du vegetarian?

För det första brukar folk fråga denna fråga i ätande stund. Och det känns inte lämpligt från min sida att berätta varför jag är vegetarian när de sitter där och äter ett djur. För det andra undrar jag om de egentligen vill veta svaret. Man kan höra att vissa frågar med en viss sarkastisk underton, som att de har sina fördomar redo redan. Och jag orkar inte riktigt svara ärligt och skapa upprördhet och diskussion över ämnet.  Oftast brukar jag köra med det korta informativa svaret jag tycker det är fel att döda djur/äta djur. Då har de fått svar på frågan om jag är vegetarian av etiska, hälsomässiga eller miljömässiga skäl. Men de har inte fått svar på frågan varför jag inte vill äta djur. Det är en mycket djup fråga och känns inte riktigt som den typen man slänger ur sig vid matbordet.

Men nu till min fråga. Varför ska jag som vegetarian behöva känna att jag måste försvara mitt ställningstagande när det är ett godhjärtat ställningstagande? Varför ska jag behöva välja mina ord väl för att inte göra någon upprörd över att påpeka att de faktiskt dödar djur, bidrar till djurs lidande? Om de frågar, varför blir jag nervös? Jag blir nervös för att göra de obekväma. Så blir jag hellre obekväm själv än att göra den andra personen obekväm. Jag vill inte vara otrevlig, kaxig eller elak och känner att jag är det när jag påpekar för dem vad de bidrar till genom att berätta vad jag inte vill bidra till.

Men vad hade hänt om vi alla vegetarianer hade börjat fråga alla köttätare vid matbordet varför de är köttätare? Hade inte vi setts som provokativa då?

Bara en liten fundering :) Jag har inget emot när någon frågar för att de faktiskt är intresserade av ämnet, men tycker bara att alla ska tänka efter innan de frågar, om de verkligen vill veta svaret?

Det hemliga svaret, läs bara om du är redo.
BTW så är jag vegetarian för att jag inte stod ut med att se alla grisar i den där satans lastbilen som skjutsades förbi mig varenda dag, att veta att medan jag ska till skolan/stan/träffa vänner så är de på väg mot döden. Jag klarade inte tanken att livet var så orättvist. Jag klarar inte att människor beter sig som en överlägsen art och skadar levande varelser, spärrar in, torterar, massproducerar djur utan att se individen, att bara se dem som en prislapp, som en vara. Det är inte rätt någonstans. Det är inte rätt att vissa kännande varelser aldrig får se dagsljus, får stå kedjade, får föda barn på barn på barn, inte kan gå ordentligt, skadar sina organ, kroppsdelar, hörsel och syn. Jag vill inte vara en del av något så elakt.


Fattig - ett relativt uttryck

Under mitt år med väldigt lite pengar hade jag aldrig mage att tänka på mig själv som fattig. Jag tänkte att, ja visst enligt min inkomst så skulle jag räknas som fattig av svenska staten, men att ha en egen lägenhet, hela möbler, en garderob full med kläder, det kallar inte jag fattig. Och ingen kunde se på mig att jag inte hade någon inkomst - jag hade ju alla mina kläder, jag kunde duscha, sminka mig, fixa håret osv, så mycket mer än riktigt fattiga kan. Även då jag ibland gnällde fick jag dåligt samvetet som klagade. Jag hade pengar så jag klarade räkningar, hyra och mat på bordet. Busskort och en kaffe med vänner.

Det jag saknade ibland var att kunna köpa något nytt plagg, kunna följa det aktuella modet, uppdatera vinterstövlarna, gå ut och ta drink med vänner, äta middag ute eller spela biljard till exempel. Att kunna handla de matvaror som jag tidigare gjort., som nu var för dyra. Jag saknade att inte behöva leva efter en extremt tajt budget. Det som mina andra vänner gjorde men som jag fick tacka nej till. Men när jag då klagade fick jag som skrivit genast en klump i magen av dåligt samvete. För jag hade inget jobb men ändå klarade jag mig så bra och jag hade allt jag behövde. Det var bara de ytliga sakerna jag saknade och mitt liv hade inte mindre kvalité utan dem, snarare tvärtom blev jag mer jordnära.

Jag kände mig mer lyckligt lottad under denna period än vad jag någonsin gjort förr. Denna bild från Lollos blogg konkretiserar mitt tankesätt denna period och gör mig ännu mer påmind om hur lycklig man är. Fattig i Sverige är långt ifrån hur fattig är i de flesta andra av världens länder.





En fattig i Sverige har för det mesta mat på bordet, kan gå till läkaren om den är sjuk, får bidrag till barnen som får gå i skolan, gymnasiet och senare högskola, har tak över huvudet och värme i elementen. Det är så mycket mer än vad man har i andra länder. Och ändå klagar vi hur våra fattiga har det. Visst, i ett utopiskt samhälle ska det inte finnas fattiga men här i Sverige har vi mer val än på andra platser vilket liv vi vill ha. Här har vi tusen valmöjligheter att lyckas, om man inte har orken, ambitionen eller hoppet så får man ju senare lida. Men visst, det finns ju alltid människor som hamnar mellan stolarna i ett välfärdssamhälle.

Men de flesta i Sverige har val.

Nya jobbet

Dagarna på jobbet har gått fint, speciellt idag. Jag hade ett stort sällskap på 12 personer idag och allt gick fint, inget blev fel. Men jag fick ingen dricks på mer än tvåtusen kronor så kanske de inte var nöjda trots allt. Jag fick ursäkta mig ett par gånger med att jag var ny när jag inte riktigt kunde svara på frågor. Sen är det svårt att ge ett så stort sällskap full uppmärksamhet, plocka tallrikar i tid och erbjuda mer dricka osv när man även har andra bord att tillgodose, mat att gå ut med, disk att plocka. Men men, jag blir bättre och bättre hela tiden.

Servitris har jag ju varit ett tag men det är alltid lite svårt på ett nytt ställe hur de brukar göra, lära sig rutinerna och så vidare. Maten är helt fantastiskt god! Detta blir super tror jag.

Imorgon och lördag blir det jobb på cuba igen, därför satsar jag nu på att hålla mig vaken lite längre inatt så jag kan jobba till fyra imorgonnatt utan problem.

En rolig syn

Den nya Titanic-filmen som nu går i 3D på bio ska tydligen göras om en aning i Kina. Scenen där Kate Winslet visar sina behag ska klippas bort. Okej, tänker man då.. De är väl pryda och tycker inte folk ska se sexiga scener?

Men nej, skälet Kina uppgav är för att det ser så verkligt ut i 3D att de är rädda att biobesökarna ska sträcka ut händerna i luften för att ta på brösten och på så vis störa andra besökare..

Alltid lika roande när folk försöker dölja sina avsikter med dumma anledningar? Om det nu verkligen är anledningen så tror jag att de kanske ser ner lite på sin befolknings intelligens?

Storyteller

När jag handlade ikväll var jag med om något roligt, haha. När jag ställde mig i kassan satt killen och snackade med en annan kund och berättade värsta historian. Jag packade upp mina varor på bandet.

"Hoppas du inte hörde för mycket av det där samtalet", sa han.

"Nej då, jag hörde inget" svarade jag bara med ett litet skratt.

Då börjar han berätta och sen fanns det inget stopp haha. Han liksom började säga någon detalj om historian och sen fler och fler detaljer tills jag nästan fattade vad historian handlade om. Jag hann packa upp mina varor, betala med kortet och packa ner alla i kassen innan han avslutade historian! Jag som tyckte situationen var lite.. konstig (?) och där var andra i kö försökte kommentera artigt men kort, typ..

"Hoppas det löste sig", "men det var ju tur att det inte blev värre", "haha jaha jasså", liksom ändå avslutande kommentarer tyckte jag. Men men kul kille som först är orolig att jag hört historian och sen berättar i stort sett hela för mig och då samlas det ju fler kunder som hör den. Funny guy :P


Berömda luggen

Haha javisst ska jag sätta upp en liten bild på mig och min skapelse. Här kommer två halvbra bilder




Jag är faktiskt fortfarande impad att jag lyckades klippa håret så jämt haha. Detta hår var lika långt som övrigt hår innan jag satte saxen i det. Främsta anledningen att jag ville klippa mig var för att jag har håret uppsatt alltid när jag jobbar (vilket innebär typ alltid i mitt liv nu för tiden) och det blir mer frisyr nu när jag kan ha hår hängande fram i ansiktet.

Har även
testat lite nya frisyrer ikväll på taaz.com, roande! Här är snyggaste frillan jag kom fram till, kanske ska färga håret såhär någon dag?




Andra frisyrer jag haft de senaste åren....



Blont


Mörkbrunt


Kort och blont



Haha.

Tjejen på perrongen

Ikväll när jag skulle hem var jag illamående och väldigt varm i ansiktet. Jag ville bara hem. Väl på perrongen satte sig en tjej typ en meter ifrån mig. Jag hade redan bestämt mig för att jag ville inte prata med någon, så jag ignorerade henne när hon började prata lite för sig själv, låtsades som att jag inte hörde.. Men sen repeterade hon det extra högt haha så då kunde jag inte ignorera. Och när jag väl börjat prata med henne fanns inget stopp, hon bara babblade på om allt möjligt.

Jag som verkligen inte ville ha sällskap idag. :) Verkar som att när jag inte vill prata är folk extra sugna på att prata med mig. Konstig företeelse detta med folk som vill babbla med mig haha.

Min onsdag

Jag är fortfarande helnöjd med luggen min och har denna eftermiddag tagit en långfika med Linnsan. Precis vad som behövdes. Konstaterade att det var mer än två veckor sen vi sågs. Det var minsann på tiden. Spenderade några timmar på espresso house innan jag skulle jobba.

Det gick också bättre på jobbet idag, jobbade med kollegor jag kände sedan innan och åt en helt ljuvlig svamprisotto med parmesan. Obeskrivligt god typ.


Jag i en trädgård i Skanör

Kategorier

Efter att ha ignorerat mina kategorier har jag nu fräschat upp dem och tänker börja blogga i kategorierna tills jag tröttnar nästa gång..

Nu är mina kategorier..

♦ Filosoferande - mina tankar, funderingar och åsikter om olika saker i min skalle.

♦ Kuligt - lite roliga händelser eller sånt som sätter ett leende på mina läppar

♦ NY! Människor jag träffar - eftersom jag ju påstår att folk dras till att prata med mig på ett underligt sätt ska jag nu dokumentera detta i en egen kategori.

♦ Huvudkategori la vita é bella - mitt ljuva liv i fram- och motgångar.

Kolakakor



Bakade kakor idag, mina berömda kolakakor, slängde in lite kakao också denna gång. Ännu en gång har det konstaterats, jag är grym på kolakakor. Jag bakade endast för D's hemkomst skull, han älskar mina kolakakor. Jag har hjärntvättat honom. Första gången för fyra år sedan när jag överraskade honom på jobbet med kakorna kunde han inte äta dem.

- "Jag gillar inte kola...", sa han..

Sen började han smaka en.. och äta en hel.. Mer och mer för varje gång jag bakade dem. Och nu när jag bakar dem säger han :
- "ah är det dina gooda kolakakor".

Mohaha.


Nervös pinne

Ja kära vänner, så nervös och stel som jag var idag har jag inte varit på länge haha. Tur människorna har träffat mig någon gång innan för jag var bara så steeel och tyst på jobbdagen idag haha. Imorgon ska jag dit igen och då måste jag slappna av lite.

Min besvikelse på mig själv, ja jag är för hård mot mig själv, fick mig att se en tradig bild i spegeln. Ush, vad du ser tradig ut din pinne, sa jag till mig själv och tog fram saxen. Ja, lite lugg hade kanske suttit fint. Vi testar. Då ska nämnas att jag aldrig försökt klippa någon frisyr på mig själv förr och inte ens frisörskan har fått göra djärva ändringar på mig, mer än gången när jag kapade halva frisyren. Jag trodde jag skulle se ut som en sexig hollywoodkändis och liknade en skolflicka på ett negativt sätt haha. Men nu då, framför spegeln när jag klippte och klippte. Det blev succe, fantastiskt snyggt. Har tvångstanke att titta mig själv i spegeln hela tiden nu. Hoppas jag diggar det lika mycket när jag vaknar imorgon och inser vad jag gjort haha.




Jag med kort hår. Ush, ska rama in bilder på mig själv från den tiden för att påminna mig om att aldrig göra om detdär. Haha.

Jag är verkligen hård mot mig själv på nya jobb. Jag förväntar mig lära mig allt på första dagen och om jag glömmer något jag fått berättat för mig känner jag mig glömsk, slarvig och trög. För höga kvar, på tok för höga krav. Man kan inte komma in i allting på direkten ju, lilla Sofie.


Surprises

Håller på att planera Dilshads hemkommande (som består av överraskning, gottsaker och present), pappas födelsedag på lördag som består av kalasande och present och mormors present som består av en heldag med barnbarnen. Måste nog skriva upp allt så jag inte glömmer något. Lite lite tid ibland, vet ännu inte hur mycket tid jag har framöver, vet bara att jag ska jobba idag. Bra om jag är ledig imorgon och kan ta tag i massa saker, annars får jag göra det innan jag börjar på torsdag&fredag, men då vet jag inte heller hur mycket tid jag har.

Regnet strilar ner utanför fönstret och ikväll ska jag jobba för första gången på Mosaik, den andra restaurangen min chef har. Ska jobba med min gamla kollega som ska lära mig :D Ska bli roligt.

Tack vare ekonomisk hjälp från föräldrarna har jag kunnat spara pengar denna månad så jag har till nästa. Kommer nog bara få runt 5000 i lön och så ska jag ju resa till Sthlm så då kan inte snålas :)

Fan vad JAG.

Smsar med min kära bloggvän om stjärntecken och kollar upp mitt igen, vågen. Har alltid vetat att jag är en typisk våg men detta horoskop var verkligen huvudet på spiken, detta är jag.

~Utmärkande för personer födda i detta tecken är deras känsla för rättvisa och harmoni. De har stort behov av kommunikation och är mycket utåtriktade. Oftast intar de medlande, diplomatiska och sociala positioner då de eftersträvar balans, inte bara för sig själva utan också för alla andra. De avskyr all osämja och gräl.

En våg är intelligent och klartänkt, men att snabbt ta ställning är inte vågens starka sida, då han tenderar att noggrant väga både för och emot. Det viktiga för vågen är att ställningstagandet blir rätt.

Vågar har jämna temperament och är ofta charmerande och öppenhjärtiga människor. De är livsnjutare och gillar skönhet, avkoppling, mat, dryck och sällskapsliv. Ibland kan livsnjutandet dock övergå i ren lättja. De behöver ofta bli motiverade för att få någonting gjort. ~

Mina bästa sidor är romantisk, vänlig, diplomatisk, mina negativa sidor är flirtig och tvekande.

Fjompig bild på mig :P Jag som har svårt att bestämma mig, om det så gäller vilken glass jag ska äta, vilket jobb jag ska ha eller hur jag ska göra i en relation. Jag är fruktansvärt konflikträdd och avskyr att bråka, vill inte att andra ska bråka heller. Men har det där med rättvisa i mig (och att göra det som är rätt), därför blir det en del bråk ibland ändå. Men oftast väljer jag att avbryta kontakten eller relationen istället för att bråka om saken. En lat livsnjutare - ja visst. Och att jag är charmerande vet vi alla ;)


Min helg

Köpte en ny sommarklänning för bara 70 kronor, vad tycks? Den är väldigt gullig och romantisk, men kanske för söt?


Dygnet hos familjen gick så otroligt snabbt. Vi spelade kinect, skrattade en massa och hade roligt. Kollade BB-liven med brorsan. Idag var jag och pappa på lite äventyr hihi som ni inte får veta. Sen åkte vi alla till Ikea och sen fick vi fyllda kylskåp av föräldrarna. De är så snälla, vet inte hur jag ska kunna ge tillbaka. Mamma säger att jag ger tillbaka genom att bara vara den jag är, men aldrig att det är så. Jag hade behövt vara ett helgon eller ängel för att ge tillbaka allt de ger mig genom min personlighet hehe.


Fick underbara glas. SÅ Sofie!


Fyllt kylskåp igen :D


I full färd med att göra vegetarisk paj - färska tomater, fetaost, oliver, rödlök, basilika och massa pesto. Toppad med spenat på slutet.

Voila!

Sanna mina ord



Om 5-6 dagar kommer Dilshad hem och jag ska överraska honom lite har jag tänkt. Jag har en överraskning anpassad till solväder och en till regnväder :) På lördag fyller pappa år så blir överraskning då med. Bara roligt :)

Now youre just somebody that i used to know...

Ibland måste man göra saker som man inte vill för att skydda sig själv..



Jag som är en väldigt kännande person måste ibland tvinga mig själv att besluta med hjärnan istället för hjärtat. It sucks.

Minnet är bra men kort

Har hittat en hemsida genom en blogg där de säljer massa billigt smink, elf - eyes lips face. Under helgen hade de fri frakt och precis när jag omsorgsfullt valt ut massa godbitar - eyeliner, kajalpenna, ögonskugga, läppsyl och läppstift för lite över hundralappen så minns jag inte koden till mitt visakort. Jag skrev in kortnummer och så vidare men ibland måste man ju även ha den där långa koden man valt till sin hälsningsfras. Felet har jag gjort en gång förut och spärrat mitt kort så jag måste välja ut ny kod innan jag kan handla online. Jag minns koden men minns ju fan inte om det är en stor samt en liten bokstav, två små bokstäver eller två stora.

Så det blev ingen shopping, jag som tänkt fräscha upp badrumsskåpet för billig peng. Snopet men hade väl en mening det med. Ikväll åkte Marcel ur Big brother, bra tycker jag. Han var en av mina favoriter men på sistone har han tappat det helt. Dessutom har jag tröttnat big time på att se hans och jennifers liggande 24/7. Det enda hon lovat sin mor var att inte ha sex i tv, stackars hennes mamma.. Hon måste skämmas ögonen ur sig. Skillnad att det händer, men det är det enda hon gjort sen hon kom in i huset och inte diskret heller, utan täcke, framför kameror och i alla rum. De har båda tappat det !

Panikhungrig

Vaknar astrött av klockan men går upp helt yr i skallen med ännu dimmiga ögon bara för att få den där muslitallriken i magen. Maten de senaste dagarna har inte varit den bästa.

onsdag - ris&salsa med nachos, senare haloumiost med sallad och brödskiva
Torsdag - frukost hemma, en sallad
Fredag - frukost hemma, sallad och en förrätt med ostfyllda småpaprikor
Lördag - frukost, en halv hamburgare och på natten en liten baguette med grönsaker

Vi (vegokollegorna) måste se till att vi får annan mat än sallad. Vissa tror att vegetarianer äter mycket sallad? Jag äter typ aldrig sallad, och inte hon heller. Som vegetarian måste man hela tiden se till att få i sig bra mat och då är sallad inte den bästa då det inte innehåller mycket näring, om man nu inte gör den mer matig med grövre grönsaker och bönor.

Nu ska jag snart hoppa på bussen hemåt Kristianstad och då ska jag fan äta rejält hemma hos familjen. Jag ska äta de ur huset. Och så ska jag mysa till tusen.

Om en vecka kommer Dilshad tillbaka, känn lyckan!!!!


Grönsaksbiff med bulgur och kokta morötter&harricot verts


Wokade grönsaker till haloumiost


Lasagne med spenatblad, färska tomater och oliver

Klyschor - sacre bleu

Kollar på happy feet nu, vilket skämt, blir förbannad. Först visade de verkligheten, att fisken tog slut och att de fångade in pingviner för att sitta på ett tradigt zoo.. om de hade fortsatt på det spåret hade de kanske kunnat påverka vettigt med filmen, istället visar de människor som kommer till deras område och ser de dansa och helt plötsligt säger alla människor att vi måste sluta ta deras fisk. Verkligheten är att om man sett pingvinerna dansa hade man fångat in de för att tjäna pengar på dem. Tror det hade gett mer effekt om människorna i filmen hade skitit i dem, som vi gör i verkligheten. Kanske hade då människor börjat tänka om. Tycker inte att det är fel att barnfilmer har lite sensmoral?

Jävla amerikaner.

Ogillar starkt filmer som låtsas rädda djur när djuren har det lika jävligt som förr. Precis som att göra en film om hur det ser ut i en diktatur och på slutet blir landet räddat och allt bli lyckligt, vem fan tänker på det landet sen då? Mer effekt om de har ett sorgligt slut, kan man själv få göra det bra.

Personligen tycker jag att amerikaner är duktiga på att göra filmer där de framförs som hjältar när de är ett av de mest förstörda länderna i världen. Jag pratade med en amerikan från Bronx häromveckan, han kom från förorten och han sa att ingen har råd att gå till doktorn. När han bröt sin handled skulle det kosta kanske 20 000 att gå till doktorn. Han satte sig på ett flyg till Sverige och det blev mindre kostnad att åka hit och gå till doktorn. Skulle vilja se sicko av Michael Moore.

Jag borde bli president i världen. :P

Sliten var det här

Ush ja, godis till frukost haha. Måste gå och handla idag. Är ledig till tio ikväll då jag börjar jobba och har ingen aning om vad jag ska göra. Ingen att umgås med.. Men är trött så tror inte jag kommer göra så mycket själv heller, mer än att gå och införskaffa mig lite mat.

Påskafton idag och snö som yr utanför fönstret. Thats sweden ;)

Är sällskapssjuk som fan. Har ett så socialt jobb med typ 8 kollegor samtidigt, runt 4-600 gäster och ändå vill jag ha sällskap när jag kommer hem haha. Pappa sa "om jag hade haft ett sånt jobb hade jag velat bo under en stubbe långt ute i skogen". Haha.

Imorgon ska jag hem till älskade familjen, cant tell u hur underbart det ska bli. De hade planerat familjekväll eftersom brorsan är hemma och blev så glada när jag kunde joina. Vi ska äta gott, spela kinect och bara ha kvalitetstid. Min familj är den bästa i hela världen, vi är så olika varann allihop, men har ändå samma värderingar och älskar varann. Vi missunnar aldrig varann, bryr oss inte om den ena av oss blir bortskämd ibland och inte den andra. Vi hjälper varann när någon har det dåligt och vi har kul i varandras sällskap.I grund och botten finns det en hel del likheter ändå :)


Påskfika för två år sen med mormor&morfar, mamma&pappa.


Mitt lilla påskris close-up. Har inga fjädrar för det ska man ju inte ha om man gillar hönor :)

Premiär av Cuba café

Igår fixade vi till barerna, putsade grejjer, diskade och lite smått inför premiären av cuba idag. Jag fick träffa mina kollegor och den nya chefen, det verkar vara ett riktigt härligt gäng! Lätta att snacka med, sånt uppskattar jag, som inte kan babbla hur som helst med vem som helst. Men med dessa personerna kan man nog babbla på hehe. Jag blev skjutsad med en bunke arbetskläder till den andra restaurangen för att tvätta. Och det anade vi inte vilket projekt det var! Tydligen tog en maskin mer än två timmar. TVÅ TIMMAR!!

Ingen kunde säga detta till mig heller för ingen visste egentligen hur den funkade haha. Melissa, min gamla kollega, jobbade och det var skitkul att se henne! Som tur var ringde jag dit Sofia för sällskap, vilket visade sig vara välbehövligt då jag stannade där i tre timmar. Så vi satt där och snackade, beställde in lite mat, hon drack vin. Det blev en riktigt nice kväll och Melissa stannade till vid oss och snackade lite skit så fort hon hade tid.

Hoppas kläderna är rena och torra tills idag i alla fall, då de fick fortsätta mitt jobb. Kunde ju inte stanna där hur länge som helst. Men idag behöver vi kläderna för idag är det ju nyöppning. Ska vara där vid elva nu på förmiddagen och snacka om detaljer, fixa till så allt står rätt till. Sen öppnar vi ikväll. Kommer nog vara på jobbet i cirka 14-16 timmar idag. Men tar man det bara lugnt så är det ingen fara.

Nu ska jag duscha, ta bort gammalt nagellack och fixa till mig. Har precis testat BB-cream från Garnier, den är verkligen helt fantastisk!!


På två sekunder

Har haft en jättebra dag men nu är bara allt som bortblåst. Känner mig så väldigt sårad och jag brukar inte skriva om privata saker i bloggen men just nu känns det bara så jobbigt att bära på. Jag är ledsen för att det oftast slutar likadant med vänner och jag blir så arg för jag vill inte känna så. Jag vill inte bli lurad, bortvald, ignorerad, sårad. Jag går alltid in så hårt för det när jag klickar med någon och i slutändan bara känns det som en kniv i hjärtat.

någon jag kunde snacka med om allt, vara mig själv med, någon som var så himla lik mig i personligheten, som det aldrig var en tyst stund med... alltid hade kul med.. jag har varit så himla glad och nu är jag bara ledsen... mest på hela situationen och om jag vetat för tre månader sen att det skulle bli såhär hade jag bara önskat att vi inte hade gått in för det så mycket och bli så tajta, då hade jag hellre aldrig pratat från första början.. Man bara bygger upp massa glädje, förtroende och massa planer och ser fram emot att hitta på saker tillsammans, lära känna varann ännu mer helt i onödan.

Jag skaffar gärna nya vänner men det är skönare att träffa vänner man sakta men säkert börjar gilla o umgås mer med, det är de som varar länge. Jag är trött på att träffa vänner man klickar med extremt och blir helt upptagen av och sen bara blir allt pannkaka och man står med ett sårat hjärta.


Konstigt

Solen skiner ute, det är kyligt.. Jag sitter här i myskläder och har kollat på Greys anatomy till frukosten. Men det finns en konstig känsla över mig hela tiden. Jag saknar D så himla mycket. Jag har så tråkigt utan honom, vi kan göra vad som helst och ändå har vi alltid roligt tillsammans. Hälften av tiden har gått nu, bara lika lång tid till och sen är han hemma igen. Jag har som sagt verkligen insett hur stor betydelse han har i mitt liv. Det är som jag inte är lika lycklig utan honom.. ingenting är lika roligt.. Men tills han kommer hem hoppas jag på solsken för jag har planerat en liten speciell grejj vi ska göra.

Jag vet att jag skriver det gång på gång, men det är så svårt att ignorera en känsla som tar över allt annat. Jag bara måste skriva av mig lite. Jag hade önskat jag kunde åka hem till familjen under påsken, umgås. Men jag ska jobba, vilket också ska bli roligt. Jag bara behöver lite kärlek.


Underbar bild jag fick skickad till mig :D

Händelserik dag

Idag traskade jag ned till huset som ligger i mitten av hela bostadsområdet, där skulle UNGNU hålla till under dagen med olika aktiviteter. Jag skulle hålla i mångfaldslunchen och berätta lite om en idé jag har.Det var ytterst lite folk, men blev i alla fall intervjuad av den lokala tidningen. När hon skulle intervjua mig frågar hon om jag behöver målsmans tillstånd för foto. "Eller hur gammal är du?".

- Ehh, jag är 24. Jag är INTE sjutton! *paff*

I tell you, folk tror fan jag är en glytt. Och jag som tagit på mig riktigt snygg outfit idag. Under dagen gick jag och en annan tjej runt för att ragga folk till aktiviteterna, vilket inte gick så bra. Det blev lite dansande, skejtande och sen kom Gonza från Advanced patrol dit och snackade inspirerande prat om sitt liv. Man fick en liten kram och utbytte ett par meningar, inte illa. Fick väldigt dåligt samvete då jag glömt att en av mina vänner älskar det bandet och jag hade såklart bjudit in henne om jag kommit ihåg. Åh vad dum man känner sig.


Det viktigaste jag fått inpräntat i huvudet idag är...

Livet är fullt av möjligheter, du kan göra exakt vad du vill bara du bestämmer dig för det. Du har alla möjligheter framför dig. Folk kommer neka dig, de kommer se ned på dig, du kommer ha massa möten med folk som inte leder någonstans alls, du kommer stöta på folk som lovar dig en massa de inte håller. Du kommer få höra både det ena och det andra om att DU INTE KAN under vägen mot ditt mål. Men det viktigaste är att bara våga, fortsätta kämpa, bry dig inte om alla de människorna, du kommer ha tur till slut och då kan du stå där och säga "vad var det jag sa!?".

Sista dagen

Nu har jag slutat på Kallis. Efter flera dagars långt arbete är jag lite mör. Men denna kväll har jag ändå fått tvättat, städat, bytt gardiner, lagat mat och diskat. Det var bra. Kom på att jag glömt att dammsuga. Damm it. Jag glömmer det alltid, det syns ju inte smuts nu när marsvinen inte bor hemma.

Jag har också fått sms av bästis idag, blev så glad så glad. "Inte kul dag har det vart när man vet att en annan hälft mår dåligt"- underbarast i världen.

Nörden i mig är exited då Gossip girl började igår, har väntat en evighet. Nu ska jag titta på avsnittet innan Big brother börjar. GG och BB hehe.

Middagstips.
Krämigt ris med pesto.

- Koka ris
- Sjud grädde (havregrädde), pesto, smulad buljongtärning och lite salt samt hackad fryst spenat i en wokpanna eller gryta.
- Häll över pestogrädden över riset och blanda om så det blir lagom "geggigt".
- Smula över fetaost.

Supergott med en vegetarisk schnitzel till. Mums.

Rekord?

Nu ska jag berätta om ett rekord. Igår skulle jag ta bussen från Värnhem, tänkte gå in på Hemköp och handla lite och skyndade mig som tusan. Över gatan, in i buktiken. Gick till brödet, tog det i farten, vidare till juicen och tog ett paket, sedan mjölken och sedan gå genom hyllorna till kassan. Vänta på att tjejen före skulle betala, sen var det min tur, betalade med kort och packade ned varorna i handväskan, gick sedan till bussen. Tittar på klockan när jag kom ut ur affären.

Hur lång tid hade gått?



Rätt svar: 3 minuter

Jag är bäst.

Earth hour

Jag har firat earth hour i tre år i rad, eller fyra kanske. En gång på en tjejfest där vi hade massa tända ljus, en gång tvingade jag mina föräldrar, pappa blev inte glad haha. Detta året blev det inget av saken då jag glömde det och när jag kom på det tänkte jag att jag jobbat så himla mycket, var hemma typ fyra timmar igårkväll, varav jag pratade i telefon en timme med föräldrarna, så jag valde att inte fira det.

Men nästa år lovar jag att jag ska sitta i mörke och tänka över mina synder.


Min balkong by night.

Skämta med mig aprillo

Förjävligt att ingen har skämtat med mig på hela dagen. Överhuvudtaget får jag fett dåligt med sms. Sedan i fredags , två dygn alltså har jag bara fått två sms av min mamma. Jag lyckades i alla fall skoja med brorsan! Skrev till honom "kul att man får läsa på din fb att du fått tjej. hade varit roligare om du sagt det till en . kram". Haha han trodde han blivit facerapad.

Svårt att komma på bra skämt dock. Vill inte skämta om något för hemskt ju eller något som man får fel reaktion på. Typ "Jag vill ha dig här naken i badkaret med mig ;)", till en killkompis så kanske man får svaret "åh det vill jag med", då kan det bli lite fel reaktion.

Näst sista dagen på jobbet idag, vi hade en ny tjej både idag och igår, väldigt roligt att få in fräscha vindar. Vi har haft väldigt roligt också och skojat och skrattat, en bra avslutning. Nu är jag redo för nya äventyr, nya ansikten, nya tider och mina kollegor från detta jobbet minns jag glatt :)

Idag är det söndagkväll och veckofinal i BB, då saknar jag D som mest... Vi tittade oftast tillsammans :/ En vecka gått nu, två kvar. Har redan lärt mig hur mycket han betyder för mitt välbefinnande. Visste inte att han gjorde SÅ stor skillnad. Men det är att veta att någon alltid finns där ett telefonsamtal iväg..


RSS 2.0