Energi

Måste städa nu. Ge mig energi! Ska vattna blommor, diska, kolla vad som behövs städas och sminka mig lite innan jag drar.

Wish me energy :p

Spa!

Hej alla :D
Under detta dygn har jag gjort något helt underbart. Min pojkvän är så himla sööööt och galen, han överraskade mig igår ju och vi körde till Halmstad, där han bokat hotell och spa! Hotellet låg vid stranden och var superfint. Vi började med en runda i Halmstad centrum, där jag köpte ett par leggins och långt linne för jag visste ej att vi skulle träna där på stället, vilket inte han heller hade visst.. Där fanns nämligen olika pass att gå på och jag hade inga passande kläder. Sen åt vi lite.

Vid halv två så stack vi tillbaka till hotellet och in till spa-avdelningen och det var superfint, modernt, varmt och mysigt! Fanns en nedre våning med varm pool, bubbelpooler, bastu och stolar man kunde sitta i, sen övre våningen hade en relaxavdelning med jättecool varm relaxpool, ångbastu och utomhuspool. Alla poolerna var 29 gradiga. Förutom en slags brunn som hade iskallt vatten! Där kunde man doppa sig och jag vågade :D Vet ej hur kallt vatten det var där i, kanske 5-10 grader? Kände mig modig :D Vi njöt som bara den! Ja, sen efter det gjorde vi något rooooligt. Vi gick på core-boll, som är en träning med stor boll. Jag är totalt otränad och han var den enda killen. Pinsamt för oss båda. Det gick inte så bra för mig.. Klarade nästan av att göra alla moment, men blev trött som satan. Jag skulle dansa också egentligen efteråt, men sket i det för jag var så trött. Till middag blev det tre-rättersmiddag. Det vegetariska alternativet var supergott. Efterrätten var dock weird - lingonparfait med smak av vodka och peppar. Varför har fina restauranger alltid så äckliga desserter? Fördom?

Det var i alla fall supermysigt vid middagen och fint med pianist och sång. Sen gick vi till rummet och hyrde film genom tv:n, kollade på Yes-man och myste med lite snacks i rummet. Somnade redan vid elva för vi var helt slut!!

Idag gick vi upp halv sju, eller ja.. Älskling gick upp och tjatade en kvart att jag också skulle göra det! Vi åt frukost från frukostbuffé - ljuvligt. Där är alltid så mycket att man inte kan välja! Vi hann dock inte sitta där och såsa, för klockan 08.00 var det dags för yoga. Det trodde vi skulle vara avslappnande och skönt, men det var pissjobbigt med tanke på min träningsvärk! Inte speciellt avslappnande att töja ut muskler och öva balans och även träna muskler genom funky ställningar. Jag är inte vig.

Ja, igår kände jag mig som en riktig knubbis och idag kände jag mig som ett kylskåp, niiice! Men jag tror att de andra där var riktigt tränade människor.. För många vågar inte gå på pass om de inte är lite tränade innan. Jag har faktiskt en del magmuskler men ändå fick jag världens träningsvärk.

Nog om det, kände mig snygg i min bikini så det motverkade bilden av ett knubbigt kylskåp :D Vi fortsatte bada och slappna av och avslutade det hela med en promenad på stranden innan vi åkte hem klockan tolv idag.

Det har varit så sjukt roligt och mysigt och verkligen underbart. Kan inte fatta att han tycker jag förtjänar detta? Nu måste jag vara snäll i typ ett halvår för att väga upp. Bahh! Hehe bilder kommer sen för jag glömde kameran i hans bil.

Facecare

Tänkte visa de produkter som jag köpte igår från apoteket. Det är viktigt att ta hand om sin hud medan man är ung för det avgör hur rynkig man blir när man blir gammal. Och jag är inte duktig på det!! Så nu inhandlades ansiktstvätt med olivextrakt, face-scrub som jag bara ska använda typ två gånger i veckan. Sen fick jag en provtub med ansiktskräm så jag kan testa om jag vill ha den, även från Oliva.


Good feeling

Idag har varit en intressant dag. Hihi. Jag är så hemlig av mig!! Jag fick grejjerna från Halens iaf, åååh vad fina :D Ni kan få se bild på överkastet, men gardinerna ska tvättas innan de hängs upp för att få bort alla vecken.. Jaa vilken husmor jag ee. Men ne, det var mor som sa det när hon var här nyss.



Idag är det 2,5 år för mig och honey :D Jag har köpt present till honom. Kan inte säga vad för han kanske läser detta innan han kommer. Han har skaffat facebook nu faktiskt. Och jag som den lilla svartsjuka flickvännen jag är undrar inom mig varje gång han blev vän med en tjej vem hon är. Och varför han blev vän med henne. Jag själv har ju massa manliga kontakter på facebook, gamla klasskompisar, skolkamrater, vänner och kollegor. Och inte fan blev jag vän med de för att de var snygga, utan bara för att.. "aa hej, där e ju du" typ. Känner ni samma sak när er pojkvän blir vän med tjejer? Jag är svartsjuk av mig.

Knäpp. Mamma har hämtat marsvinen för imorgon ska jag få min födelsedagspresent från älskling, en utflykt, vet inte var vi ska!! Spännande. Jag bjöd mamma på mat (som blev göräcklig!!! ska inte köpa örtbiffar igen - blää!) sen pratade vi om barnuppfostran och släkt och värderingar osv. Intressant ämne... Hur mycket man egentligen skapar sina barn. För jag och min bror är jävligt olika så allt kan inte lägga i föräldrarnas händer, annars borde vi vara med lika?

Aja, ska sluta prata. Ha det fint så hörs vi imorgon o jag berättar vad vi hittade på :) Ikväll är det Momas boy. Eller hur det stavas.

Tédrickande och dansuppvisning

idag har jag läst en hel massa samtalsmetodik - intressant! Hur man tar ett svårt samtal, hur man förbereder sig, hur man ska tänka, hur man ska starta samtalet bra. Om ni vill kan jag göra ett litet inlägg om det sen, alltid bra att veta om man ska snacka med pojkvännen eller kompis eller mamma?

Har även druckit bärté och sen stack jag till Burlöv centrum där jag upptäckte att barnen hade dansuppvisning. Hann tyvärr inte se de minsta, men fick se de andra. Kul :) Sen gick jag till apoteket och hämtade ut salva + köpte lite hudvårdsprodukter. Kollade lite efter någon fin blus men hittade ingen..

Nu ska jag kolla min Facebook, sen blir det att diska och sen träffa honey :)

The doctor

Jag har varit hos doktorn idag med foten och fick äntligen en salva som ska ta bort, som det visade sig, eksemet. Har hela tiden trott att det var svamp jag haft sedan i somras och behandlat mot det, men det har ju inte varit det så inte konstigt att det inte gick bort :) Ja, nog om sådana intima saker.

Nu ska jag sätta igång och plugga! Ska vara flitig idag! Är grymt sugen på något sött men jag ska ju försöka äta mindre onyttigt, grr. Fan, tänk att jag kommer vara ledig från den 10 november till januari el något. sick! Ska kolla efter jobb, SEN plugga.

Om ni undrar så får jag bidrag även om jag inte går i skolan eftersom huvudsaken är att man läser 30 poäng per termin och jag har läst två kurser samtidigt nu här, så därav har jag fått ihop mina poäng. Jag fortsätter ju med min kvällskurs till januari, men den är ju på halvtid så det kommer vara superlite lektioner.


Pusssa!!


Vill ut o fika snart med någon

Tips ;)

Det är 40% rabatt på all hemtextil på Haléns för medlemmar. Jag beställde nyss ett lila sängöverkast, en röd duk och ett par snygga grå gardiner med lila blommor på för 327:-.  Alltså är det 40% på hela köpet. Plus frakt på 55 kronor.

Helbilligt :D






I lila då!!

En sådär dag

Jag som sett fram emot denna dag blev faktiskt besviken. Mormor&morfar samt min kusin skulle ju komma. Det var väldigt trevligt att träffa mormor och morfar men min kusin mest bara gnällde hela tiden över saker... jag trodde hon skulle tycka det var kul att hitta på något, jag tog de till Leksaksmuseet i Malmö, men hon verkade inte uppskatta det. Bara för hon inte kunde äta maten som hon beställde så hängde hon upp hela eftermiddagen på det. Sen fick hon mackor hemma hos mig men ville ändå hem för att äta middag efter bara en halvtimme typ. Känner mig arg och besviken att det var den uppskattning hon visade.

Okej hon är ett barn, men en 11-åring ska ändå kunna uppföra sig lite bättre.. sen känner jag ju mig besviken för jag försökte göra det roligt för henne, då hon inte brukar göra grejjer och ändå hänger hon upp hela dagen kring mat och man märkte att hon bara ville hem. :(


Nu är det Ugly Betty igen, bloggade under pausen. Här är lite bilder från dagen


Gamla barbiedockor från Barbie-utställningen


Vacker!


Marilyn Monroe :)


Alla leksaker som funnits i Happy meal i Sverige sedan starten :D




Älskar dockhus!

Det var ett mysigt museum med en hel del leksaker, ex dockhus i flera former, actionman, smurfar, lego... Men ändå så var det en väldigt liten del av alla leksaker som tillverkats. Jag hade tyckt det var kul att se fler från när min mamma var liten exempel. Någon som vet ett större leksaksmuseum??

Vaccinet



Denna tjej fick en muskelsjukdom tio dagar efter hon vaccinerat sig och läkarna säger att det är en på miljonen, och? Om du vaccinerar dig kan ju DU bli en på miljonen för någon annan bieffekt?

Jag har bestämt mig sedan länge att inte vaccinera mig och detta får bara mig att bli än mer övertygad. Tar hellre smällen och risken att bli sjuk av influensan och kanske få lunginflammation, än att ta risken att få muskelsjukdomar, hjärnskador och alla andra bieffekter som kan uppstå av vaccinet. Tror inte det är stor chans alls att dö av influensan ändå.

Jag hörde någon som sa att forskare hade sagt att om alla i Sverige vaccinerar sig så är det typ runt 1 procent som får hjärnskador, fattar ni det? Helt sinnes.

Så hur ska ni göra?

Vill även kommentera det som Kenza också kommenterade, vad spelar det för roll huur vacker hon än var innan hon blev sjuk? Det är inte mer synd om henne för att hon var vacker? Eller är vacker. Det hade varit lika hemskt om det så vore någon med tre ögon. Även fast jag kan förstå resonemanget att en som redan anses vara ful kanske redan ses som avvikande och det gör inte en person som anses vara vacker, men det är ju faktiskt samma upplevelse för de båda två?

Tjejnamn

6 namn som jag skulle kunna tänka mig att döpa min dotter till:

- Hanna (fint namn och plus att min farmor hette så)
- Alicia
- Isabella
- Shelly
- Sienna
- Leya

Har märkt att när det gäller namn gillar jag namn med "i" i. Som ni kanske ser om ni läser namnen ovan. Alla "i" uttalas väldigt mycket. Vill även döpa min eventuella framtida son till namn på I. Grejjen är att jag inte tycker om svenska pojknamn. Det finns väldigt väldigt få som jag tycker är fina faktiskt, gillar Henrik eller Philip. Namn som jag helt enkelt aldrig klarat av är tex. Sebastian och Christoffer.. Smaken är personlig, me no like svenska killnamn, de är så töntiga. Förutom Henrik och Philip. Finns säkert fler fina också, ta inte illa upp :) Så det blir nog ett utländskt namn, gillar spanska eller blir det något mer internationellt som man inte riktigt hör ursprunget på... Engelskt kanske?




Förbannad!

Ja nu är jag fan förbannad. Om man ringer till tidsmottagningen i Arlöv (vårdcentralen) får man vänta huuur jävla länge som helst och det har man inte råd med? Nu ringer jag direkt till distriktsslöterskorna som har det såå "smart" att en telefonsvarare går igång när det är upptaget! Så nu har jag redan slösat 20 kronor för ca 6 samtal där telefonsvararen gick igång. Så jävla dyrt att ringa asså. Och de har bara telefontid mellan 8-8.45 så man måste ju prova varje minut??

Helt sinnes, jag är arg. Kan de inte bara ha en vanlig upptageton??? och det är alltid upptaget hur fan ska man få tid? Jag behöver gå dit med min fot och jag har behövt det ett tag nu.

Ah förbannad.

Photo from friday















Mysdag

Vilken fantastisk oktoberdag det har varit idag! Precis sånt väder som kännetecknar oktober - lite småregn och dimma och halvkyligt. Perfekt mysväder! Jag firade min födelsedag med släkten idag, jättekul. Det var mina 4 kusiner (från mammas sida), familjen, morbror&"moster" samt mormor&morfar. Vi trängde ihop oss i vardagsrummet bland tända ljus och fikade med bullar, baklava och en god tårta.

Väldigt trevligt hade jag åtminstone, verkade som att de andra hade det också :D

Anledningen att jag berättade innan om min kväll igår är för att jag försöker hålla min blogg personlig och liksom inte låtsas som att livet är briljant alltid, för vi alla har olika slags svårigheter och ledsna stunder, men om vi delar med oss av dem i en blogg exempelvis, kanske någon som känner igen sig läser och känner sig mindre ensam. Så det är därför jag berättade om hur jag kände igår. Men idag var det super så det tog verkligen igen gårdagen. Fick superfina presenter också och presentkort och pengar.

Helkul dag ♥

lördagen

Igår blev helt misslyckat för min del. Det var mycket folk på festen och jag kände ingen, försökte börja snacka med någon om jag hamnade bredvid de, och de snackade väl tillbaka lite sen gjorde de något annat. Kände mig bara så jävla mobbad seriöst. Kanske var så att alla redan kände någon och därför inte brydde sig om att snacka med mig, men ja.. jag försökte iaf snacka med några olika. Det var riktigt hemskt att sitta ensam, hade önskat att jag aldrig gått dit. Kände mig förödmjukad också. Så jag mådde skit när jag kom hem, om jag ska vara ärlig. Riktigt skit.

Det var en tjej som började snacka med med mig den sista timmen då hon var lite berusad, så hon sa till mig att adda henne på facebook o så. Ja, hon verkade vara trevlig. Synd bara att jag fick uppmärksamhet först när hon var full... o sen en annan tjej jag snackat med ytterst lite skulle på o kramas när jag gick, varför? Hon hade haft chanser att snacka med mig när jag satt ensam, men det gjorde hon inte, hur kan hon då krama mig när jag går? Jag tycker det är så jävla falskt, det är därför jag på ett sätt avskyr alkohol.

Om jag inte kan få uppmärksamhet och kramar och intressen av folk när de är nyktra så skiter jag hellre i det!

ne nu ska jag sluta för mamma är här, ska baka tårta!

Superrolig kväll igår!!

Jag trodde verkligen inte kvällen skulle bli så lyckad igår.. Klockan sju fick jag sms av en kompis att han med två till inte kommer och då blev jag så besviken. Men sen bestämde sig Dilshads bästa vän för att komma iaf och det var trevligt. Så det blev några till slut ändå - 9 stycken var vi och vi hade verkligen jättetrevligt!! Jag skrattade som fan åt Elmi, han var helt sjuk haha. Så nu minns jag sist jag skrattade iaf :P Härligt.

Sen drog några av oss ut, närmare bestämt Linn&Samer, Jag&Dilshad och Pish (Dilshads bästis då). Vi skulle till Budha tänkte vi, men det var stängt så det blev Breeze till slut. Haha. Där jag var sist då, den där cirkusen :p Ja det var en cirkus igår med men igår var jag ändå sugen på det. Vi dansade till alla kassa låtar från år 2005 och ja, till och med den där "itsy bitsy, teeny weeny e la polka dot bikini" (eller vadfan hon sjunger). Flippflipp. Vi såg en dansande Teletubbie där också, och en väldigt gammal man, kanske 65 år. Ja på Breeze kan man minnsan se allt.

Linn&Samer gick hem ganska tidigt, men jag förstår om de inte gillade stället hehe. Jag&Dilshad&Pish var kvar och det var roligt. Pish är verkligen en jätteschysst och rolig kille tycker jag. Det var en kille som kom fram till mig och Dilshad när vi dansade och började sjunga den låten som var på och ville att jag skulle sjunga med honom, då kommer Pish där och går emellan och börjar sjunga med killen istället, för att han tyckte det såg ut som att killen raggade på mig. Och helt plötsligt så slickar killen honom på tröjan, nära halsen. HAHAHA som vi skrattade.

Det var verkligen en rooolig kväll igår/inatt!!

Nu ska jag ladda upp bilder sen får jag snart byta om för det är fest igen ikväll med Dilshads kollegor ju, nice ;)

funkar inte att ladda upp bilder nu, visar sen!



Ointressant fakta

Varje gång min granne där uppe kissar så hörs det porlande ner till mig. När det är tyst i min lägenhet. Och ibland när jag går in på min toalett så luktar det skit, fast jag inte ens varit där. Haha, det är grannarnas doft som kommer, fresh ha? Men å andra sidan så drabbas väl min under-granne av samma sak.

Ja, det gör inget, jag kan ta deras skitlukt för jag snor ju deras internet mohaha.

Nu ska jag sova och sluta vara dryg.

Senast du.. Stal: nyss

Jag snodde nyss den här grejjen från Sofies blogg o eftersom jag är en sån tjuv så tänkte jag länka: Sofies blogg


Namn: Sofie

Födelsedag: 22 oktober
Ögonfärg: Gröna
Hårfärg: Mellanbrun är min naturliga
Längd: 1,67
Högerhänt/vänsterhänt: Höger
Stjärntecken: Våg

Skostorlek: 39/40
Piercing: Öronen, men tror inte det räknas? Gillar inte piercingar
Tatuering: Nej
Är dina föräldrar skilda
: Nej

Favorit:
Sport: sacre bleu på sport. Men om jag ska välja är det badminton, det är ganska kul

Helgdag: Lördag
Årstid: Sommar

Har du någonsin:
Varit kär: Ja
Blivit dissad: Oh yea
Föreställt dej ditt ragg naken? Hmm. Oftast inte helt naken men kan ha hänt det med :p
Skolkat: Jaa, jag och Linn kunde sticka hem till henne och kolla på Disneyfilmer hela dagen istället haha.
Sovit utomhus: I tält ja, men inte under bar himmel. Eller jo, jag och Linn däckade på stranden efter vi nattvandrat i nian!
Sett en död människa: Nej
Retats: Nej faktiskt inte

This or that :
Cider/Öl: cider

Pepsi/cola: Cola
Kärlek/sex: Kärlek
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: Vegetariskt
Tv/film: Film
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/nike: Nike
Kinesiskt/mexikanskt: Kinesiskt
Mtv/vh1: Mtv

Senaste du:
Skrattade: Jag minns ej =( Jag har TYVÄRR ganska svårt för att skratta helhjärtat.

Grät: Hmm.. gråter rätt lätt men minns ej när det var
Filmen du såg: Det var den.. Gran torino
Drog ett skämt: Jag skämtar nog varje dag
Sjöng en sång: Jag sjunger varje dag också, men i min ensamhet

Har du under den senaste månaden:
Druckit alkohol: Ja

Tagit droger: Nooo
Kysst någon: Ja
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet: Nej
Sovit bredvid någon av samma kön: Nej
Badat utomhus: Nej
Bakat: Japp
Viljat dö: Nej


My birthday

Dagen idag har varit bra :) Ikväll så bjöd Dilshad mig på italiensk restaurang, den vid stortorget i Malmö. Riktigt mysig restaurang och vi hade riktigt mysigt tillsammans hihi. Fick dessert också och underbart gott kaffe, men var verkligen mätt som en plätt (mer som en tunna!) så orkade inte dricka så mycket och inte heller äta upp desserten. Det blev glassboll doppad i choklad och nötter med espressokaffe och kahlua över.. dock smakade det inte kahlua, men gott, väldigt gott. Ja, jag berättar först vad jag åt till dessert men det är den som är det viktigaste!! Jag hade först tänkt ta pasta men var sugen på italiensk pizza så tog en med mozarella, marinerad aubergine, svamp och lök. God! Auberginerna var supergoda på.

Sen trodde jag kvällen var slut men då skulle vi bowla också :D På Entré, den nya bowlingen där. Väldigt stor och fin bowling! Vi gick dit, vilket var väldigt skönt efter en stor måltid. Kul att bowla, jag utklassade honom först men sen kom han ikapp och vann. Damn, jag som först hade typ 120 poäng när han hade 70. Det var en utmaning att bowla med såå välfylld mage haha.

Tack min älskling för att du verkligen skämde bort mig väldigt mycket ikväll, dina planer var jättesöta och perfekta - love you very much darling!


Ja, och sen när jag kom hem och satte mig här framför datorn så visade sig 20 grattishälsningar på facebook också :) Det värmde lite för jag var ändå lite ledsen över att jag inte firat dagen med familjen.. Mamma var bara här en pyttestund, typ en kvart kanske.. och pappa kunde inte ringa för han var på kurs så han ringde typ halv tio på kvällen.. kändes bara konstigt. men men jag tänker som såhär att jag har faktiskt två dagar till att fira, imorgon och på söndag, så detta var bara början :)


Min frukost när jag firade mig själv med fin dukning imorse :)





Resultatet blev såhär. Ändå ganska jämt? Men han hade så många strikes på slutet - bah. Men vet ni att mitt första kasst blev en strike! Snacka om kul, har aldrig hänt förr :D



Nighty nighty, nu ska jag sova, skola hela dagen imorgon.

Messed up

Här är jag i skolan och vi börjar inte förrän ett, men denna gången var det inte min klantighets fel!!  På schemat stod 10-15 inspirationsdag, men tydligen började vi inte förrän ett. Jag och en klasskompis gick till sekreteraren och frågade. Hon gick hem, men jag bestämde mig för att stanna och plugga tills ett.

Ja, har firat mig själv idag genom mysig frukost med varm choklad, äggmackor och tända ljus. hihi.


Sista dagen som 21 år.

Ja, imorgon är man 22 år. Shit pommes frites. Innan kände jag mig inte alls som 21, men jag har verkligen mognat på sistone tycker jag. Kanske låter lite roligt men 22 hörs ju vuxet, det ÄR vuxet och jag har verkligen gått igenom saker som 21-åring som verkligen har utvecklat mig och fått mig att växa och mogna. Det är faktiskt ganska mycket som hänt.

Det roligaste som hänt under året som gått är..
* Danskursen i orientalisk dans
* Tysklandsresan med älskling i vintras
* Londonresan
* Alla tjejträffar med de tjejerna jag umgicks med
* Sommaren på Bistro
* Flytten till Arlöv
* Campingresa till Stockholm
* Börjat reflektera över min framtid (jobbmässigt)
* Såklart alla roliga stunder med vänner och familj och mormor&morfar



Jag ser inget direkt som negativt, utan istället så ser jag saker som jag lärt mig av och de är..
* När Dilshad var i Irak i 3 veckor och vi knappt hördes av
* När jag blev ovän med den jag trodde var min bästis
* När Shelly var sjuk

De här sakerna har haft negativ inverkan på mig, men det jag lärt mig är att vara självständig, att ha självförtroende (för det är ju bara jag som kan styra mitt liv och det är egentligen bara mig själv jag kan vara säker på) ansvaret som kan hamna på en när som helst, då någon man älskar blir sjuk och behöver vård, samtidigt har jag fått lära mig hur man kan hantera saknaden och det faktum att någon man älskar går bort - oavsett om det är ett djur eller människa, ras spelar ingen roll, det är kärleken som spelar roll.

Så kan man summera mitt år som 21, det har varit så sjukt jävla roligt på många sätt och vid tillfällen har hela tillvaron känts upp och ner. Har verkligen upplevt hur livet kan vara!


Sjukt roliga dagar. Min mage putar ut haha, fult!! Vi gick mer än vi åt kan jag säga, så det är inte frosseri som visar sig där :p

Irriterad på mig själv

Ja, jag hade satt klockan på åtta idag och vaknade ändå för att love ringde tio över tio. Jag blir så förbannad på mig själv!! Vill ha lite diciplin att vakna tidigare! Ahhh.

Jag har inte så mycket att säga idag faktiskt. Ska handla i eftermiddag men vet fortfarande inte riktigt hur många som kommer på fredag. Är orolig att det inte blir några tjejer. Ska försöka sluta tänka på det, inte mitt fel ju om de jag bjöd inte kommer, men känns ändå lite pinsamt?

Nu ska jag ta på mig och fixa mig och städa buren. Hörs!!

Tuesday

Hello bloggers and all the rest of you :)

Igår var en jättebra lektion, vi hade alla i gruppen med oss 5 minuter från de samtal vi haft med vår samtalspartner, sen fick vi feedback på det. Vi spelade nämligen in samtalen när vi hade dem. Det var superbra att få feedback på mitt sätt att bemöta och tips till att fråga nästa gång. Att se de andra gjorde också att jag lärde mig många bra saker.

Denna vecka kommer bli himla kul! Imorgon ska jag träffa en spännande person som har med skolan att göra, på torsdag fyller jag 22 år! Först blir det inspirationsdag i skolan och sen ska love överraska mig :D På fredag ska jag ha partyparty, dock är jag lite orolig för jag har inte fått svar från hälften. Det känns som att jag alltid råkar ut för det när jag ska ha fest eller förfest eller tjejkväll - att folk inte svarar och sen inte heller kan komma. Är det bara jag som typ aldrig säger nej när jag blir inbjuden? Jag ser det som en komplimang att bli bjuden till något. Om jag inte hade tyckt om personerna hade jag aldrig bjudit dem ju. På min 20-årsfest kom iofs jävligt många, det var kul. Så jag håller tummarna för att de som jag bjudit kommer, skulle vara så kul!

På lördag sen så är jag medbjuden till en av Dilshads kollegor på fest - kul :D Ska bli kul att träffa hans kollegor och deras eventuella flickvänner. Sen på söndag så ska jag ha kalas med släkten.

Vilken rolig vecka va?


Min 19-årsdag. Bowling med Linn&Samer på big bowl :D Haha det var roligt faktiskt!!


Jag&Linn på min 20-årsfest.


Alla sjunger för mig, också på min 20-årsfest. Bara killar på bilden, men det är många som inte syns haha. Dock var det mest killar, ni vet ju hur det är - bjuder man 1 så kommer 5 :)


Min 21-årsdag. Riktigt rolig kväll, liten tjejkväll med bästa kompisarna då, spelade och drack drinkar och hade sleep-over.

Ser ni en gemensam nämnare? Jo Linn har varit med på alla födelsedagar. Även min 18-årsfest hemma hos mig och alla födelsedagar innan dess förmodligen tillbaka till åttan!

Ush ush mitt korta hår ser man också där på min 21-årsdag- blää. Klippningen igår blev skitbra, hon tog verkligen BARA topparna :D

Upp with the tupp

Hello, nu är jag hemma i min kära lägenhet!! Gick upp sex imorse - bahhh.

När jag kom hem var det lite kallt och jag såg att både balkongen och köksfönstret var öppet och lampan tänd. Smart att öppna fönster och dörrar så länge när värmen är på - dåligt för miljön och elementen! Det var min pojkvän som gjort det alltså. Så jag blev lite sur och skickade sms och sa att han ska lämna lägenheten så som jag lämnar den, för jag tänker på allt när jag åker hemifrån så länge. Sen hade han dödat min blomma också.. Han skulle vattnat den i fredags men vattnade den igår och nu har den inga blad kvar. Han blev lite sur på mig att jag skällde på honom, men dahh. Han är ingen bra husvakt.

Hmmm vet inte vad jag ska göra tills jag ska klippa mig.. Måste ringa lite samtal och kanske göra någon läxa?

Over and out!



FUSK?

Enligt falsksanning, så fuskades det med rösterna i Blogawards! Tydligen så säger en källa som jobbar på Veckorevyn att Kenza egentligen vann årets blogg, inte Foki. Foki vann för att VR tyckte det såg "bättre ut" att inte samma vann två år i rad.

Jag tror på detta. Jag ser ingen anledning för skvallerbyttorna att ljuga. Kenza själv har inte ens nämnt det för hon tycker att det ser pinsamt ut. Jag blev faktiskt chockad över att inte Kenza vann när man ser hur många fler läsare hon har? Utländska läsare också och jag tror de flesta trogna läsare röstar på den blogg de läser?

Detta är sjukt kasst, i så fall borde Veckorevyn ha sagt innan att samma person inte kan vinna två gånger. Kenza är den största bloggerskan och ändå får hon inget pris - det suger dettahär!

VIDEOBLOGG 18 OKTOBER

Yeaaajj äntligen så kommer en videoblogg :p Det var ett tag sen visst?

Men här kommer den :)


Mina biskvier

Har äntligen övervunnit datorn i kampen om mina bilder, så jag lyckades sätta in dem höhö. Här får ni bilder på biskvierna vi gjorde och mitt rum så som det ser ut nu när jag inte längre bor där.




Ser de inte ljuvliga ut? Det var de också!!


Här sover jag och ni ser alla mina grejjer där. Lika mycket som ska med varje gång - skolväska med böcker så jag kan plugga, stor väska till kläder, smink och underkläder, marsvin, marsvinens alla grönsaker (så de inte ruttnar medan jag är borta, onödigt) och sen eventuell tvätt så jag slipper tvätta hemma. Aaa en hel massa saker.




Eftermiddag hos morfar!

Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag hos morfar och mormor - eller jag hade det åtminstone! Ska inte tala för alla nu hehe. Jättekul att träffa kusinerna, och moster! Jag, Jennie, Henrik, My och Dilshad spelade "Vem får sista ordet?". Sjukt kul hade vi :D Spelade typ tre rundor haha. Jag har så fina kusiner :)

Så det var en trevlig eftermiddag och jag är riktigt stolt över min pojkvän i sådana sammanhang, han är så artig, trevlig och ödmjuk - precis en äkta svärmorsdröm :) Känns skönt att verkligen kunna bjuda in sin pojkvän till alla släktsammanhang utan att vara orolig över hur han ska bete sig. För ibland kan killar vara lite ohövliga, ouppfostrade eller säga fel saker, men han är bara sig själv och det kommer han långt med :)

jaja, men iaf, ska sluta nu, ska snart kolla på Slumdog millionaire med mor. Skulle egentligen varit med Sofie och Lisa ikväll, men tyckte synd om mamma om hon skulle sitta ensam här hemma när jag väl är hemma, så ställde in det.

Aja, ha de fint ikväll!!

Blog-awards

Ingen storbloggare bloggar denna afton för alla är ju på gala? Det som jag tycker är KASST är att galan inte sänds i direktsändning utan nästa helg, och då vet man ju redan alla som vunnit? Kommer stå på bloggarna och i tidningar. Bu för det! Men men jag kan ändå inte se galan för har inte tv400 =(=( Jättesynd!!

Jag hejjar på Kenza som årets blogg igen faktiskt. Läser inte många bloggar... Läser Kenza, Kissie, Egoina och Falsksanning, det är mina standardsbloggar. Sen läser jag mina vänners bloggar,Sara, Jessie och Linns, men Linn uppdaterar aaaldrig. Jag vill läsa fler men tycker inte det finns så många bra? Tipsa gärna mig :D

Kenzas.se - sveriges största bloggare


Egoinas.se - en rolig blogg och en härlig tjej :)


Snygga som tusan båda två!! Kan tyvärr inte riktigt säga det om nästa bloggerska, men smaken är som baken, hon är iaf rolig och har lyckats driva med hennes läsare rejält!
Kissies.se


Skvallerbloggen falsksanning.blogg.se - bra skvaller, visar alla photoshopsmissar och får en massa skvallertips från folk som sett bloggerskorna hitta på dumma saker hihi.



Vilka är era favoritbloggar??
(kan för övrigt säga att jag veeeerkligen hade velat gå på Blogawards! Undra om man kan vinna biljetter dit till nästa år? hmm)

Göteborg-weekend


Jag har ju inte berättat att jag och mamma bokat en minitripp till Göteborg! Hon hade presentkort på SJ och jag har megarabatt genom studentkortet på Scandic, så det blir en torsdag-lördag-semester i Göteborg den 12-14 november.




Frukostbuffé, hundra meter från centralstationen och jacuzzi på en relaxavdelning, är det lyx vi snackar eller?

Sen upptäckte vi att Liseberg har börjat med sin julmarknad då - tända lyktor, flera olika stugor med försäljning, hantverksgrejjer, glögg och allt möjligt! En isshow var det också.



Det kommer verkligen bli helmysigt med de dagarna! Shopping, strosande på avenyn, fika, god mat, frukostbuffé, Liseberg och förhoppningsvis lite snö?

Helt underbart :D

Saturday!

Tiden här hos familjen har gått sjukt långsamt. Konstigt? De har kanske någon magisk tid här. För att tiden går så långsamt ska jag passa på att plugga lite idag innan morfars kalas klockan halv två. jag önskar jag kunde sätta upp bilder på bloggen men kan inte det för deras dator är helt weird! Deras fotoprogram är inte alls bra när man ska ladda upp bilderna, så tar en evighet. Men när jag kommer hem ska jag bomba er med bilder :)

Imorgon blir det söndagsfika med Sanja - mys.

Ha en bra lördag alla!!

Saknar min pojkvän litegrann..♥

Idol!

Ja, ikväll är det familjekväll! Spelade "Vem får sista ordet?" innan - helkul. Pappa tramsade sig som bara den, han vann inte om jag säger så. Hittade på massa ord. Fjant. Helkul spel - rekommenderas varmt! man tröttnar aldrig :D Sen blev det idol och lite gott. Blev dock mätt ganska fort så blev bara några godisbitar. Så det kan gå! jag hejjar på Eddie, han är verkligen grym! Vilken scenpersonlighet och röst, ohh my god. Får se hur det går snart!!

Idag i skolan var det helt okej. Kul att träffa alla måste jag säga, det är verkligen härliga personer i klassen. Men vi hade en gäst från England idag som, tyvärr, inte var lika spännande. han pratade jättejättemycket om sina erfarenheter, för mycket detaljer! Han bad oss sluta en timme senare för att han skulle både hinna med att berätta om sin livshistoria samt lära oss om fundrasising, så vi gick med på det. Förlåt, men hans historia blev verkligen tråkig. Den var säkert intressant, men han berättade för mycket detaljer och sidospår, det tar verkligen död på själva historien! Jag har lite (mycket) svårt för personer som inte kommer till meningen. Antingen kanske de svävar ut för mycket, inte avslutar sina egna meningar, avbryter sig själv eller börjar snacka innan de tänkt ut vad de ska säga- irriterande! Var tysta om ni inte kan formulera er. Han var ju inte såå hemsk som mina exempel här, men han pratade alldeles för mycket.

Han sa dock en intressant sak! Han sa att det aldrig är mer än sju led mellan två människor. "Säg en känd person" sa han, så skulle han visa på hur många kontakter det var mellan dig och den personen. Mellan en klasskompis och Oprah var det bara tre led, till Barack Obama var det fem osv. Skitkul. Hade lust att fråga hur många steg det var till Enrique Iglesias, men kanske bäst att låta bli, annars "åhh bara tre personer mellan? *packa väskan* hejdååå älskling!". haha nej, skämtåsido.

jag ska inte prata så mycket detta inlägg, för har verkligen gjort er trötta i ögonen de senaste dagarna? Stackars läsare!! Men en kul sak som hände idag var när några klasskompisar började snacka på lunchen så började en tjej kalla mig modell och fråga om jag hade varit det. Så sa hon att när hennes killkompisar hade sett mig på hennes facebook (alla i klassen har varann där) så frågade de ut henne om vem jag var. Åh blir man inte glad eller? I love komplimanger, de kommer för sällan! och JAA man får faktiskt skryta om de komplimanger man får, var inte sådana jantar ;)

My school

Tänkte berätta lite om min skola, för jag tror kanske att många av er inte vet vad jag gör exakt, så here it goes...

Jag pluggar IMER, som är ett program på Malmö högskola. IMER står för Internationell Migration och Etniska Relationer. Många skräms av namnet, men dela upp det så låter det inte så svårt. Internationell migration - varför flyttar människor? vilka lagar finns det i europa och sverige, samt i andra länder om migration och integration? Hur skiljer sig politiken? Vilka teorier och olika typer av migration finns det, ekonomisk, social osv osv.
Sen etniska relationer - teorier om kultur, hur kan man se på kultur och vad är kultur? Vad händer i ett mångkulturellt samhälle? Vilken påverkan har media på samhället? Rasism med mera.

Ungefär så skulle man kunna beskriva programmet. Jag har pluggat i ett och ett halvt år ungefär och lärt mig väldigt många olika saker. IMER handlar inte om bara kunskap eller fakta, utan vi utvecklar vårt sätt att se på världen kan man säga. Så man växer mer som människa än man får högre IQ. För när det gäller migration, kultur och relationer så spelar inte fakta, IQ och rätt&fel så stor roll, utan sättet man ser på varann och den kunskapen vi har om olikheter och människor i stort. Samtidigt så lär vi ju oss också hur andra har sett på de här sakerna och på så vis kan vi själva utveckla vårt synsätt, vi lär oss om lagar och regler i Sverige och andra länder, asylprocessen och politiken - så på den fronten handlar det mycket om fakta. Jag tror man behöver lite av båda faktiskt; lite fakta och lite egen tankeutveckling, när det gäller alla program och utbildningar.

Den första terminen var en introduktion till programmet och även övning i tal och skrift. Den andra och tredje terminen läste vi IMER-kurser och skrev också en B-uppsats, som ett slags projektarbete kan man säga. Nu är jag inne på fjärde terminen där vi själva fick välja kurser och jag valde Samtalsmetodik samt "Entreprenörskap och social förändring". Jag valde de för att jag tror att jag kan ha nytta av att kunna samtala gott, bli medveten om hur man talar och vad miner, kroppsspråk och detaljer säger i ett samtal. Jag valde entreprenörskapskursen för att jag ville omvända min teoretiska kunskap till något praktiskt och lära mig hur man blir mer innovativ och inte bara pratar om förändring utan faktiskt genomför den.

Nästa termin ska vi, som jag redan sagt, ha dels varbara kurser och dels praktik. Sen nästa höst så ska vi läsa vår sista termin innan vi är klara. Jag tycker IMER är bra eftersom man, som jag redan sagt, utvecklas oerhört i sig själv och sina åsikter, man lär sig även ren fakta och sen får man anpassa det mycket efter sig själv. Två hela terminer som man får utforma själv är verkligen en stor möjlighet.

Vad kan man bli?
Vi får ingen fast titel, utan programmet blir en merit för de arbete vi söker. Vi kan söka jobb inom migrationsverket, flyktingmottagande, integration, olika myndigheter men även privata företag som vill satsa på att ha en integrationsprofil osv osv.

Som tips till er som ska söka in på högskolan så säger jag, efter välutbildade människors ord, att var inte rädda för att välja en utbildning som inte ger er fast titel, för det ger er också en mycket bredare arbetsmarknad. Om du har en titel så är du ofta fast i vissa yrkesroller, men om du bara har en utbildning som merit så kan du själv vända och vrida på den så den passar in på flera yrken och områden :)

Slutat snurra lite

AA det har slutat snurra i huvudet litegrann, för tillfället. jag är en riktig dumbom ibland. Jag har ingen diciplin mitt på dagarna, sen på kvällen eller de dagar då jag inte har tid att plugga, det är då jag känner att jag måste. Sjukt. Måste skärpa mig. Har inte alls gjort mycket denna veckan känner jag, så jävla kasst. Får plugga massa på söndag? familjen får ursäkta.

idag har jag och mamma bakat bullar - kardemumma bullar till mig, älskar kardemumma :) Sen bakade vi några trista småkakor och BISKVIER. Åh så goda de blev, nästan bland de godaste jag ätit. Biskvier är mina favoritkakor, för er som inte vet eller minns det. Jag vill att underdelen ska vara sådär lagom seg, krämen ska vara med choklad, men inte smaka för mörkt. Våra underdelar blev världsklass - perfekt sega! Krämen blev helt jäkla underbar! Vi hade en gnutta konjak i, det var det som gjorde den extra god. Det enda som gjorde att de inte blev helt helt perfekta var nog chokladen som vi doppade dem i - lite för stark. Men bagatell för fan. jag lyckades bättre än många många café jag varit på :D

Så ni vet så funkar inte deras "shift-knapp" så bra här på tangentbordet, det är därför det inte alltid blir stor bokstav i början på meningarna. De registreras liksom inte.

nej, så nu är klockan tio och jag känner att jag inte gjort något vettigt denna vecka. Iofs så läste jag faktiskt och gick genom och antecknade över 100 sidor idag i en bok, det är väl godkänt? Jag läste ju inte alla förstås, utan hoppade över flera som inte var intressanta, men nu har man gått igenom den ju :) På söndag ska jag antingen läsa den andra boken eller göra läxan till entreprenörskapskursen.

Imorgon ska jag gå till skolan hela långa dagen, så vi hörs imorgonkväll?

Spinning around

Just nu så bara snurrar allt i huvudet på mig. Jag behöver verkligen sömn. Elmi påminde mig förut om att det är sista dagen att ansöka om vårens kurser imorgon! PANIK! Hade helt glömt det. Vi ska nämligen ha valbara kurser nästa termin också, och då kan man välja praktik halva terminen, vilket jag vill.

Då skulle jag nu hitta en annan kurs på 15 poäng, alltså den andra halvan av terminen. För det andra så fanns det nästan bara kurser som var över hela terminen, eller kvällskurser som var halvfart, men ändå över hela terminen. Det kommer bli svårt att praktisera och plugga samtidigt!! Nu till den första anledningen till att det var svårt att hitta rätt...

Det var svårt att ens hitta någon jag ville läsa
. Förut var jag helt bestämd om vad jag ville jobba med - integration, helst i projekt och helst med ungdomar. Men det känns som jag har sett en sida av människan som är sjukt otrevlig. Jag har sett det senaste året hur människan verkligen behandlar djur som piss och jag är verkligen en äkta djurvän, vilket ibland har känts ensamt och hopplöst i detta samhälle som existerar idag. Människor ser djur som varor och många har verkligen en ond sida i sig, "vaddå ägg från burhöns, vem bryr sig om de spenderar hela livet i en trång bur? bara jag får ägg".

Jag har också hört mer och mer om människor som inte vill integrera sig, som flyttar hit men ger fan i att lära sig språket, ger fan i att försöka få ett jobb, snackar skit om svenskar, vägrar låta sina barn gifta sig eller ens dejta en svensk.... och jag är så jävla trött på det, om jag ska vara ärlig.

jag är så jävla trött på människan. jag vet att detta låter hemskt och jag vill inte förlora hoppet om människans godhet, men ibland är det så mörkt. Jag bara känner en så stark avsky mot de människor som bor här, men ändå föraktar oss, våra lagar, regler, traditioner - det gör mig förbannad. Jag vill ha ett mångkulturellt samhälle där vi alla lever tillsammans utan stämplar om var man kommer ifrån, som vänner och där det finns en öppenhet för varandras kulturer så att det till slut smälts ihop till en vacker blandning. Det funkar ibland. Ibland känns det verkligen som att det har lyckats, men om man tittar på Malmö så har det verkligen inte det.

Rosengård är ju ett exempel på stor brist på integration, där vissa kastar soporna ut genom fönstren, kastar stenar efter brandmän och polis osv, osv. Bara för att jag vill ha mångkultur så är jag inte ett dugg mer accepterande än de som inte vill ha det, när det gäller människor som kommer hit och inte respekterar våra regler- ex. sopsortering, att vi har ett fritt samhälle där tjejer, TACK OCH LOV, har fria viljor, att man inte ska se myndigheter som någon slags gratisbank och att vi faktiskt respekterar polis och brandmän sjukt mycket.

jag är så förvirrad och den här entreprenörskapskursen har inte gjort saken bättre. Vad vill jag med mitt liv? jag vet inte just nu och det är sjukt svårt att känna motivation inför nästa termin. Ska jag tillägna mitt liv för att kämpa för djur? Ska jag göra det som jag har fått idé om genom entreprenörskapslinjen? Ska jag försöka reda ut den segregationssoppan som finns i samhället? om inte för idioternas skull, så för min och allmänhetens skull? Förut ville jag arbeta för att hjälpa de som inte lyckats integrera sig, men kanske jag ska se det som att jag hjälper oss andra istället?

Det är fritt fram att tycka och tänka vad ni vill om detta inlägg, för jag vet att där är sjukt mycket åsikter och ni håller säkert inte med om ett dugg av dem. Jag bara skriver hur jag känner och ni kanske kan tänka er in i situationen?

Headache

Vaknade med värsta huvudvärken och har fortfarande ont, trots en bra frukost. Drömde om Kenza inatt, att hon jobbade i någon kiosk med Nadja och att jag var där och pratade med dem. Hehe sjukt. Aja.

Jag har tagit fram det mesta som jag ska ta med mig hem (har dock inte packat ner det för jag har ingen bag eller stor väska, sämst!). Ska bli så skönt att vara hemma hos familjen.

Här är mina planer för resten av veckan.

Imorgon blir det pluggdag bara..

Fredag ska jag gå till skolan, då ska vi få besök av Behrang Miri, om ni vet vem det är. Han ska prata med oss och berätta om hans entreprenörskap. Sen på eftermiddagen ska vi lära oss hur man samlar in pengar till projekt, alltså om man kan få bidrag och vartifrån.

Lördag är det kalas för morfar, ska bli kul att träffa kusiner! Förhoppningsvis kan jag träffa Sara på kvällen, som kommer hem från Sicilien imorgon tror jag. Åh, cant wait till att höra allt!

Söndag börjar Gossip girl! Åh gud. Den kvällen är sacred. Dont you dear touch my tv! Måste förvarna familjen.

Så ja, det ska bli skönt att komma hem och vara borta från detta en stund. Varje dag samma sak. Okej, det är mitt eget fel iofs, men man måste ju plugga? Dilshad ska också komma sen en stund idag, så vi ska prata. Får se hur det blir.

Jag hör av mig, tar datorn med mig :)



Hade varit kul att börja dansa igen. Är med i en tävling nu där man kunde vinna presentkort till en kurs - hoppas jag vinner, jag vinner aldrig något. Salsa, orientaliskt eller något annat, typ afrikansk dans ? Cool!

Heligt förbannad

Jag är jävligt förbannad just nu. Så jag bara varnar den som kommer nära mig. För det första så ska jag hem till familjen imorgon och stanna där till på måndag. Jag ordnade värsta middagen till min pojkvän med dessert till och sen när han varit här runt 2 timmar så ska han träffa en KOMPIS? Jag trodde han skämtade med mig när han sa det. Vi träffades inte igår, i förrgår var vi i runt 2-3 timmar och jag ska vara borta i resten av veckan och han kan inte ens tillbringa denna kvällen med mig?

Hur fan tänker man då? Jag är så jävla förbannad att han prioriterar hans kompis idag. Jag brukar aldrig hänga ut någon i bloggen men det förtjänar du fan. Om du ens läser min blogg längre. men jag bryr mig inte, jag behöver bara skriva av mig!

Sen ska jag gå och trösta mig med lite vaniljkesella som blev över från desserten och tror ni inte att den jäveln har löpe i sig?? För någon dag sen när jag åt nougat så såg jag att där var vassle. För er som har missat det så är vassle mald komage och löpe är vätskan som kommer ur den malda komagen, snabbt förklarat. Jag blir så förbannad att jag inte ska kunna äta något gott innan det finns klövar och mulen och malda magar i det. Åh så jävla gott med mald komage-choklad.

JA, man ska tydligen behöva läsa på allt skit man köper. Jag är så arg just nu!!!!!!

och nu ser jag att jag missat halva ugly betty. kom VERKLIGEN inte nära mig nu.

Sofie upplyser

Jag lyser ju upp alltid, men kanske inte upplyser så ofta... Så det ska jag göra nu!

Jag tog mig en liten dröm precis och kom då att tänka på det här med hjorthornssalt. Många säger "hjortronsalt" men det heter faktiskt hjorthornssalt.

Då tänkte jag "men varför heter det så? det kan väl inte vara gjort av horn??"

Förr i tiden så gjorde man faktiskt hjorthornssalt av horn och klövar av bland annat hjortar, därav namnet. Men idag så gör man det på konstgjord väg, och saltet består av bland annat ammoniumvätekarbonat och är ett kemiskt jäsmedel. När man använder det i ex drömmar så försvinner ammoniaken ut, men om man använder det i kakor som inte ska ha det så hinner inte ammoniaken åka ut ur kakan och då kan kakan förstöras. Typ.

Så där fick ni kanske en nyhet eller två, eller visste ni redan detta, som de smarta läsarna ni är :)

Lila




Jag älskar lila, det är den vackraste färgen jag vet! Som ni kommer att få se förr eller senare så består min lägenhet av mycket lila, men jag vill ha mer :D Jag vill ha tjockare lila gardiner, så att färgen verkligen lyser upp. Fler lila ljushållare, för jag har bara två.. Jag skulle vilja ha en vacker lila vas och lila skålar.

Lila lila lila. Jag vill verkligen leva i lila :D

Vilken är er favoritfärg??


Tisdag!

Hej alla! Jag har nyss ätit frukost. Idag blev det frukost-knäckemackor med mjukost, ett glas apelsinjuice och ett glad med youghurt, naturell. Gott! (youghurten åtminstone)

Dilemma. Jag har fått tilldelat mig en mentor, som jag skulle ringa igår, men mobilen var avstängd, så då mailade jag henne istället. Och jag har inte fått svar. Åh gud. Jag vill ju inte ringa igen, som en jävla tjatmoster. Varför mailade jag?... Därför jag har en fånig telefonfobi. Visste ni att Kenza också har det? Hon skrev om det för någon vecka sen. Haha, det är nog mer vanligt än jag trodde!

Idag ska jag plugga på samtalsmetodik. Igår pluggade jag entreprenörskap, så idag blir det samtal. I eftermiddag ska jag åka och ha ett samtal med Carro, som vi ska spela in och sedan spela upp för några från klassen där. Får förbereda inför det med. Så har lite att ta tag i.

Vi hörs av, oki?

Bjuder på mig själv

Jag tänkte skänka lite humor till er denna måndagkväll!

Innan jag och min gamla vän skulle till London i våras så höll mamma på och hönsa runt där hemma om att jag måste ha tjocka kläder och att det inte var en dum idé att ha gympadojjor så jag inte fick ont i fötterna. Då sa jag "Vänta lite!".

Efter några minuter så kom jag in till köket och sa; "Det är såhär jag hade sett ut om du hade fått bestämma va?"










Såhär såg jag ut.

A.

Im redy for London Baby ;)

Love





Jag&Lillan :)


Jag har lärt henne sitta fint


Gulligt foto :) Hon hoppar gärna upp i knäet om man lockar med något gott.

Top model-time!

Idag blev det fika med Linn endast, Louise skulle plötsligt tvätta mitt i allt, så jag ville inte vänta till 4-5 och fika. Kunde inte heller. Men jag och Linn fikade på Entré eftersom det var dåligt väder så vi ville hålla oss nära Värnhem, där vi tog bussen ifrån. Det blev kladdkaka och cappucino för min del och kladdkaka och bubbelvatten för hennes del. Hon är inte vuxen nog att dricka kaffe än förstår ni.

Trevligt att tillbringa söndagen så :) Väldigt mysigt att fika med min gumma!

Nu är klockan 19.oo, vilket innebär Top model! Hörs imorgon, godnatt!

Jag nu :)


Dagens outfit

Idag ansträngde jag mig lite extra och lockade håret och satte upp i hästsvans. Kul att kunna fixa sig extra ibland. Ska inte säga för mycket eftersom ni kanske inte märker något "extrafixande" på bilden. Men såhär såg jag ut idag!




Dock hade jag skor och inte stövlar, eftersom vi skulle gå inne.

Entré

Nu ska jag visa vad jag köpte idag :)

Först och främst så köpte jag ett lila och silvrigt armband från en affär i Entré, Malmö Värnhem, som har massa massa massa smycken, otroligt snygga, man kan inte välja!! De har liksom sorterat efter färg - rosa, lila, träsmycken, svart, silver, guld, grönt, blått, gult och blandade färger. De har diadem, ringar, brocher, nyckelringar, örhängen, halsband och armband i mängder!


Detta kändes Sofie. 70:-. Affärens namn ser ni på påsen nedan :)



Sedan blev det lite köpt på New yorker.
Linne 169:-
Tunika 169:-


Ser inte så smickrande ut på bilden kanske, men annat på :)


Nedan ser ni halsbandet som jag köpte från h&m, passar bra till :) Har typ bara ett halsband som är snyggt till fest. Man vill ju att det ska blinga lite extra då;)


Halsbandet kostade runt 60:- på h&m, där jag också köpte mascara och ögonskugga.

När jag shoppar blir det oftast basic, men nu ville jag ge mig själv lite presenter :) Har ju sålt bilen så jag förtjänar något då hihi. För det första köper jag typ aldrig smycken, nu fick jag två! Smink köper jag otroligt sällan! Skämms över hur gamla mina ögonskuggor är. OMG men inte nu längre. Mascara byter man klart ut ibland, men inte så ofta som man borde. Så smink och smycken är lyx för mig att shoppa!

Stuvade makaroner

Ja, jag åt nyss upp min portion av stuvade makaroner och sojakorv :D Man kan faktiskt äta en del husmanskost-rätter även om man är vegetarian, som exempelvis spaghetti&"kött"färssås, "kött"bullar med makaroner eller mos&korv, även vegetariska biffar med sås och potatis. Men jag har aldrig varit så förtjust i sådan mäktig mat som biff och sås.

Iaf blev makaronerna goda :D Inte för att jag märkt det ändå då jag dränker dem med ketchup. Gottans! Jag har tagit bilder på mina fina saker som jag köpte idag, men hinner inte ladda upp, måste städa och ta in flickorna innan Carro kommer, om en halvtimme.

Saknar verkligen min familj... Tur att jag inte ska vara ensam ikväll.Ibland känns det så himla tomt..

Ha en fin lördagskväll alla :)

Lördagmorgon!!

Godmorgon kära läsare :) Klockan är halv tio och jag har redan ätit frukost och laddat två maskiner tvätt i källaren, Tror de är klara om några minuter.

Igår hade jag och Dilshad lite filmkväll. Vi kollade på Gran Torino, har ni sett den?? Den med Clint Eastwood. Den var hur jäävla bra som helst. En slags cinderella-story men lite mer actiondrama kan man säga.. Det var en dramafilm men ändå macho liksom. En film för både tjejer och killar. Jag älskar cinderellastorys. Med det menar jag typ Pretty woman filmer, där huvudpersonen genomgår stora förbättrningar, jag blir så rörd av sådant! Riktigt riktigt bra film som var spännande varenda sekund, ni måste bara se den, den går inte att beskriva så bra genom ord!

Idag ska vi till Entré för lite titt i affärer och fika :D Jag ska handla lite. Får unna mig något nu när jag sålt min bil. Men kläder har jag ju, så jag tänkte mer på smink och något armband. Kanske något plagg också om jag hittar.

Nuu ska jag hänga upp tvätten, sen fixa mig och sen bär det väl iväg så småningom! Ikväll kommer Carro hit för lite tjejsnack, nice! Hinner nog inte blogga innan dess så ha en bra lördag!!

Saknar min familj ♥

Mammi :)

Igår var mammi här på eftermiddagen/kvällen. Vi körde till den stora zoo-affären vid Lomma och köpte lite fint till flickorna. Sen klappade jag en supersöt kanin i deras minizoo. Vi lagade minestronesoppa när vi kom hem (igen) hehe, jag ville att hon skulle smaka. Jag åt ju det i söndags för de som inte visste det. Men den blev inte lika god eftersom jag denna gång använde krossade tomater med chili istället för basilika, så det blev lite för starkt. Jag gjorde soppan och hon bakade scones. Supergod middag!!

Synd att hon var tvungen att köra sen vid sju, ganska tidigt. Vet inte när jag ska träffa de nästa gång..

Idag ska jag till skolan mellan 13-17. Ska bli kul! Känner för att komma ut. Jag måste fan komma ut mer, man blir lite försoffad här hemma. Samtidigt har jag mycket att göra så jag faktiskt måste vara hemma. Så kan det vara. Helgen blir ganska nice. Imorgon har älsk lovat attt hänga med på stan och på söndag ska jag vara med Linn&Lousie. Hoppas Louise kan, annars blir det jag och Linn i alla fall.

Yepp, nu ska jag borsta tänderna, sminka mig, städa, torka håret. Vi hörs&ses!!

ps, jag har blivit väldigt inne i Scrubs! Kollar på det varje kväll tack vare kanal 6! ds.

Sharaf hjältar

Sitter och läser Dagens nyheter, som mamma tog med sig till mig igår för att visa ett intressant reportage. Ja, det var väldigt intressant. Det handlar om en kille som heter Farman som under sin tonårstid var väldigt präglad av den så kallade hederskulturen. Han hade alltid fått mer än sina systrar och sågs som mer värd och han och hans vänner höll stenhård koll på sina systrar, så de inte skulle dra skam över familjerna.

Om hans vänner såg hans eller någon annans syster ute ringde de till hennes bror och berättade, då var det så att han skulle komma och ta hem henne, läxa upp henne. Han smygläste sina systrars sms för att titta så det inte var från någon kille och det var det en gång, ett vanligt sms, som hon sedan riskerade att bli bortgift för. Men hon klarade sig.

När Fadime blev mördad av sin familj ville inte Farmans och hans vänner vara tysta i den minut som skolan höll, för de såg henne som en hora som förtjänade att dö.

Det var den dagen när Farman själv blev förälskad i en arabisk tjej och såg det våld hon blev utsatt för på grund av honom, som han bröt mot hederskulturen och nu är han med i Sharaf hjältar, som är en organisation som beskämpar de delar av hederskulturen som bryter mot de mänskliga rättigheterna och föreläser för både killar och tjejer, men främst tonårskillar. Idag tycker han att alla killar och tjejer måste kunna få uppleva kärlek och vara fria att bestämma över sitt eget liv.

Jag blir väldigt rörd att denna historia. Dels att se att detta verkligen existerar, det är helt sjukt. Jag har i och för sig sett det förr.. En tjej jag gick i samma klass med fick ordentligt med stryk när hon kom hem sent på kvällen och blev också bortgift när hon ertappades ha en pojkvän på skolan. Hon blev gravid och syntes inte mer i skolan. Jag hoppas hon är lycklig med den mannen hon blev bortgift med i alla fall, man kan alltid hoppas.

Men det andra som berör mig är att han vågade gå emot detta, vågade stå upp framför sina familj och släkt och säga nej. Det är en stor sak och otroligt modigt. Jag beundrar honom, för det är viktigt att kunna förändras.

Hur det gick med hans föräldrar? Han berättar att när de fick jobb förändras de också lite och förstår att hans sytrar måste få leva som de vill. Hans pappa har kommit och lyssnat på Farmans föreläsningar och tycker att han gör ett bra jobb.

Det går alltid att förändras, och att skapa förändring.. Det enda som krävs är mod.

Dagens outfit

Idag tog jag ett outfitsfoto i spegeln - honey,
I dont give a damn what you say! Finns inget alternativt när solen skiner, då får det vara spegeln eftersom hallen är det rum där solen inte kommer in. :) För er som missat det så tycker min pojkvän att det är fult att ta bilder i spegeln, men det tycker inte jag faktiskt. Inte om man kan klippa bort kameran ;)



Idag har jag inte gjort så mycket förrän efter lunch. Städade och torkade golven, gjorde ett ärende på banken, handlade grönsaker och sen begav jag mig till skolan vid halv fyra. Rätt dag denna gången :) Trevlig liten stund!

Ja, nu ska jag mysa med mina piggs och imorgon blir det plugg och mammi :D

Godnatt sweets!


,



Igår gjorde jag återigen en jävligt klantig sak! Jag åkte in till skolan vid halv fyra, skulle börja fyra.. Stod och väntade. Väldigt tomt. Hmm men var det inte den 7 oktober??

Great Sofie, andra gången du gör detta nu. Ahh. Som tur var slutade ju love klockan fyra så vi träffades i stan och gick en runda.. Åt på Max, som har underbart god vege-burgare. Godare än Mcdonalds och Burgerking!

Så idag ska jag in till skolan istället. Jag vaknade sent, sov 11 timmar. Nu är klockan tjugo över elva och jag är arg på mig själv. Ska till banken klockan halv två och innan dess kommer jag inte hinna göra så mycket, typ äta, städa, fixa med marsvinen... Efter det ska jag handla lite. Vill till h&m och köpa lite smink, de hade mascaror från 29,50 - perfekt!

Men kommer jag hinna det? Hm.Vi får se om jag skiter i det kanske. Jag vill ta outfitsbilder till bloggen men det funkar inte. Om solen skiner så blir de helt ljusa, så igår gick det inte att ta.

Jag är lite arg och stressad nu, men imorgon ska jag åtminstone vara hemma och plugga bara.

Vi hörs av sen, nu ska jag äta frukost.

FS

Falsksanning.blogg.se är en mycket underhållande skvallerblogg. Åh, älskar att läsa skvaller om Kissie, men främst Dessie haha. Patetiska lilla människan.

Nu skiner solen, ska till skolan om tre timmar.. Nu ska jag städa, sätta in pengarna på banken, hyra cyckelgarage och en annan hemlig sak. Love ya!


´



Såhär sitter jag just nu och dricker kaffe, har precis ätit hönökaka med mjukost. Fick för mig att köpa hönökaka igår i affären. De säger att man inte ska handla när man är hungrig, men för mig är det nog precis tvärtom. Om jag handlar mätt (som jag nästan alltid gjort) då får jag liksom bara med mig det som står på lappen, men igår köpte jag fiskpinnar, bitar a´la kyckling (av soja) och bearnesås, samt brödet då. Sådant som jag inte brukar köpa.

Jag sålde min bil igår. På vägen dit så smekte jag ratten och sa att jag kommer sakna dig min pärla.. Åhhh min första bil. Jag vet, lite dramaqueen, men ändå. Jag har verkligen haft kärlek för den bilen.. När jag först köpte den för två år sedan vårdade jag den så fint och pyntade den, jag och Dilshad har semesterminnen med den och jag själv har roliga minnen med den. Det känns iaf bra att hon som köpte den nog kommer vårda den, hade inte varit kul om någon äldre man som såg den som skrot hade köpt den. Typ sådana bilsamlare som det finns - köp och sälj. Men hon som köpte den var ändå lite lustig...

Först frågade hon vilken försäkring jag hade eftersom hon skulle köra på den innan hon tecknade en egen - WRONG! Sen igår sa hon att jag fick 500 spänn mindre om jag inte tankade fullt - WRONG!

Då blev jag arg, och tro mig - jag blir inte arg på främlingar så ofta, vågar liksom inte säga ifrån. Jag sa helt enkelt "Nej, i annonsen står inte att full tank ingår, det ingår aldrig när man köper en bil så jag ska ha femtontusen och du får tanka bilen själv". *stolt*

För vissa krävs det mer än för andra att våga säga ifrån. Så nu är jag femtontusen rikare :D Men gör inte inbrott, de ligger inte under madrassen.


Vad jag ska göra med dessa? Spara på mitt fondkonto... resa med de förhoppningsvis, det dyker nog upp något som de behövs till :)


Första oktoberveckan :)

Ja, detta är ju första hela oktoberveckan. Hur ska detta firas? Igår var det kanelbullens dag och jag missade det! *rraaor*. Jag ska få besök idag av Burlövs bostäder, alltså fastighetsägarna, som ska installera vattenbesparing i mina kranar.. De ska kolla min toastol så den inte rinner samt testa brandvarnaren.

Sen kommer de och ska installera ny kyl och frys också i eftermiddag. Nu kom de första. Känns helt konstigt. Men det är ett bra jobb de gör :) Bra för miljön!! Oj fan vad snabbt, de är redan klara.

Som ni kanske vet så var det ju en tjej som tittade på min bil igår och hon vill ha den! Hon kommer ringa idag eller imorgon och säga om hon vill ha den och när vi ska ses och byta. Separationsångest!!! Men góa pengar.

Jag känner mig positiv inför denna vecka, den kommer bli bra :D



Tydligen dög inte den andra sovplatsen för Lillan, utan hon var tvungen att dra ner Fias handduk och lägga sig på den. Vilka tokiga marsvin jag har ♥

Middag

Se gårdagens middag i min vegetariska blogg!


Paraplytjuv!!

Gud vilket busväder det är idag! Har regnat och blåst sedan jag öppande ögonen imorse. Det är kallt i lägenheten, känns som det blåser in.. De har inte satt på värmen än, hoppas inte marsvinen blir förkylda.

Innan idag tog jag tåget till Malmö för att möta upp Sara, gick av tåget och tog en biljett hemåt igen, sen hoppade vi båda på igen. Så jag var av tåget max fem minuter och glömde mitt paraply där. Så jag sa till Sara "Vi får hoppa på där jag hoppade av för jag glömde mitt paraply där.".

Tror ni det fanns något paraply där? Nej Jävla tjuvar folk är. Kan inte ens lämna en sak obevakad i fem minuter, jag hade velat skälla ut den person som tog det. Kriminella jävlar överallt. Så nu måste jag köpa nytt, hoppas inte det regnar innan jag gjort det. Grrraor. Jag som såg paraply för 19 spänn på Ullared, men tänkte att jag inte behövde.

Jag vet. All denna text för ett jävla paraply. Men det är irriterande fattar ni väl? Ut och ta en biljett, in igen och wopps, taget.

Jag var iaf med Sara idag, vi gick på Burlöv centrum och shoppade. Hon shoppade, inte jag. Duktig Sofie. Jättekul att träffa henne, vi är väldigt lika personer, men väldigt olika också kanske :D Både lika och olika, så som det ska vara. Vi hade kul, sen spelade vi spel hemma hos mig och jag bjöd henne på äppelpaj som jag bakade igår. Första gången jag gjorde äppelpaj och den blev supergod. Fyfan vad bra jag är.

Känner mig som Lotta nu, Lotta på Bråkmakargatan. Jag bara känner mig så jävla bra just nu. Är inte det en bra känsla? Så jävla härligt att känna att man är bäst ;)

Var inte ledsna, ni är säkert bäst ni med.  Förutom du som snodde mitt paraply, du suger, Hoppas det blåste sönder så du blev riktigt våt. Mohaha.

Pluggdag!

Hej, god förmiddag alla :)

Igår bestämde jag mig för att stanna hemma idag och inte gå till skolan. Jag kände mig så himla stressad igår när älskling var här o var inte alls nåt bra sällskap... saker att göra i skolan:

* Skriva en tenta på 4 sidor om valfritt ämne med direktiv såklart till den 9 nov.
* Innan dess måste jag ha läst 2-3 böcker för att ha fakta om det jag skriver
* Göra projektet som jag håller på med, kolla upp en massa saker till den 11 nov, då det ska presenteras o betygsättas framför flera lärare.
* Läsa två böcker i samtalsmetodik till mitten av oktober, då vi ska ha seminarium
* Ha ett samtal med Carro, som ska spelas upp framför en grupp av klassen. Ska ha ett samtal i veckan, tre veckor, redigera ihop 5 minuter för att visa upp.

Fatta att jag känner mig stressad. Ska sätta igång direkt och planera vad jag ska göra idag, får titta på vad som är viktigast.. Har hittils mest hållit på med projektet eftersom det är störst, lättast och roligast, men nu får jag göra något annat också!!

Ha en bra dag, kommer inte vara social mer.

Nyshoppat

Här ser ni några av mina fynd från Ullared :) Kunde dock inte ta foto på den lila koftan, eftersom min kamera inte kan ta min favoritfärg :( Det blir svart-grått istället och inte alls attraktivt för ögat. För dåligt det.

Kläder

Kortärmad stickad svart tröja

Här ser ni mönstret bättre

Trekvartsärmad stickad svart kofta


Koftorna kostade mellan 120-150 kronor alla tre. Jag har minskat kontrasten på bilderna för att ni ska kunna se detaljerna, därav att de ser lite mörkgrå ut.


Inredning

Snygg taklampa i spets, 80 kronor.


Plastblommor, mellan 10-20 kronor styck.



Kul

Spel, "Vem får sista ordet?", 289:-
Förhoppningsvis helkul!!




Jul

Söt knubbig tomte, cirka 15 kronor


Snögubbe som ska hänga på ytterdörren och pigga upp grannarna i jul!

TRÖTT

Min duktiga pappa tillsammans med datorkunnig på hans jobb lyckades laga min data :) Hade kostat flera tusen annars, för hade varit tvungen att byta hela skärmen, men pappa kan lödda, vilket inte datakillen kunde så han fick kabeln som var av och löddade ihop - voila! En händig far är bra.
En pappa som kan mecka med elektronik och kablar, en morfar som kan snickra, måla och tapetsera och en pojkvän som är allmänt stark och händig - vilken tur man fått i livet ;)

Igår var jag och älskling i Ullared och shoppade lite :) Som vanligt hittar man inte så mycket kläder som man tänkt, men det blev åtminstone tre koftor, ett par snygga "kalasbyxor" (alltså tjocka strumpbyxor) *känner mig som sju igen* och en översöt pyamas. Saker blev det desto mer. Julsaker - me like. Ska ju julpynta ett helt hem nu :D Men har fortfarande plastgran och kulor, samt någon fin tomte/snögubbe till vardagsrummet kvar att inhandla. Eftersom mitt vardagsrum är lila inrett så kan jag inte ha röda pynt där, så därför får det bli en grå tomte, en snögubbe eller ängel istället. Köpte också en vacker taklampa och plastblommor. Plastblommor (snittblommor) på Ikea kostar runt 70 kronor, men på ullared kostade de 10-20 kronor. Hade velat köpa mer heminredning och kuddfodral - men ni vet hur det är. När man närmar sig kassan tror man att man shoppat för mycket och stoppar sig själv.

Ibland tänker jag "men jag ska bara köpa detta så går mitt shoppingsug över..." men nej, det är inte sant. Sättet att få stopp på det är genom att sluta shoppa under några månader. Okej, ingen mer shopping fram till min födelsedag nu.

Jag är väldigt väldigt trött, som rubriken säger. Trött när jag tänker på skolan, på alla saker som ska presteras, på saker som ska göras... Imorgon måste jag sätta igång. Har värsta stora projektet i skolan just nu och när man väl har berättat förväntar sig folk att man ska genomföra det. Men tänk om jag inte vill...? Äh, det löser sig väl. Nu ska jag sova, imorgon ska jag ta tag i allt.

Mañana mañana


RSS 2.0