Skanör beach

Igår när vi var färdiga och hade packat ner allt och hade börjat köra säger Dilshad att det tar 1,5 timmar att köra till Stenshuvud, vilket jag inte hade en aning om! Kändes lite väl långt eftersom klockan var halv fem då, Så snabbt ändrade vi oss och körde mot Skanör och Falsterbo. Det är så fint där, älskar det! Vi hittade en perfekt plats bland sandkullarna på stranden där det var helt vindstilla och solen gassade. Grillade och åt massa gott. Tystnaden gjorde oss häpna. Man hörde bokstavligt ingenting förutom två fåglar kvittra och havet brusa lite tyst. Är inte van vid den tystnaden, inte ens när jag är hos föräldrarna i den lilla byn. Där gör någon granne något trädgårdsarbete, någon unga skriker eller bilar kör, och här i Arlöv hör man alltid motorvägen så det blir aldrig helt tyst här.

Idag är han iväg i Vittsjö och fiskar med hans kompis och jag själv har ingen aning vad jag ska göra!! Blev inbjuden av en vän till Lund och jag ville gärna gå men sen när jag hörde vilken kaos det brukar vara där så ångrade jag mig... Blev lite nervös av att ta mig dit och hem själv när man kanske inte får plats på buss och tåg och där är så mycket fulla människor överallt. Ja, jag är en fegis av mig, jag vet. Så nu har jag ingen aning, men planerar att njuta av dagen i alla fall :)

Födelsedag



Idag är ingen vanlig dag för det är min&Dilshads födelsedag!! Ja vårt förhållande fyller 4 år idag. Denna bild togs när vi firade vår 2årsdag och jag älskar den :) Den säger mycket om oss :)

Vi ska fira genom romantisk utflykt till Stenshuvud. Ta med oss picknick och sånt mys. Så idag innan han slutar jobbet ska jag förbereda lite gott, gå till affären och se om jag kan hitta något litet gulligt, typ hjärtanchoklad eller något. Sen måste jag gå ner i källaren med ett berg kläder som jag sorterade ur garderoben. Har typ gjort av med mina sommarkläder! Misstänker att de är någonstans i källaren så det blir till att leta, gillar inte att vara där nere för lampan har censorer så den släcks när man inte rör sig nära den. Inte mysigt.

Ska också omplantera en blomma hade jag tänkt och kanske man kan sola en stund också.

Tenta och Malinski!

Igår på tentan så gick det hyfsat bra! Jag hade ju förfan inte hunnit plugga in allt, fanns så megamycket. Men det känns som det räcker till ett G, tyvärr inte mer tror jag. Jag kände mig inte hundra på många frågor, även  om jag var hyfsat säker. Tentan handlade om arbetsrätt, bland annat vad en företagare har rätt att göra mot arbetssökande, man skulle upprätta en turordningslista för vilka som skulle bli uppsagda från ett jobb och sen var det någon diskrimineringsfråga.

Kollade nyss upp den där diskrimineringsfrågan och det visar sig att jag hade fel. Jag var på lektionen då en tjej presenterade fallet, men hon berättade så mycket detaljer att jag inte mindes utgången, fan! Aja, det var för mycket att lära sig helt enkelt.

Efter tentan mötte jag upp fina Malin, som varit och jobbat för Apollo på Rhodos, Teneriffa i ett år.. Hmm eller var det kanske något annat. Anywho, vi hade så mycket att prata om och det var så roligt! Satt och solade på några bänkar och hade köpt med oss fika från Espresso house. Underbart att se henne :) Ett PS är att tjejen på e.house var sjukt trevlig och pratglad, vilket de aldrig är. De brukar bara säga hej, stor eller liten kaffe, pris och hejdå om man har tur. Likadant i förrgår när jag&Linn köpte glass, då var tjejen där jättetrevlig. Det är våren som har slagit slint i huvudet på dem ;)




Undulat on my mind

Igår eftermiddag när jag satt vid mitt köksbord hörde jag ett kvitter från mitt öppna fönster (det var lite öppet). När jag tittar så ser jag en undulat sitta på fönsterblecket utanför och titta in på mig. Jag blev helt chockad, kändes som att tiden frös till på ett konstigt sätt. En undulat!? Sedan såg jag den flyga bland träden nedanför och kvittra väldigt högt, sen flög den iväg mot byggnaden bredvid mig och runt hörnan och iväg. Hur orkade en undulat flyga så långt när det längsta den kan ha flugit är från vardagsrum till kök? Vad gjorde den här, var kom den ifrån och frågan som legat i mitt huvud sedan dess..

Vad har hänt med dig nu lilla undulat?

SJUKT VARMT

Det är inte klokt så varmt det är. Termometern visar på 25 grader, men vet inte om det stämmer. Koncentrationen är inte så bra, har solat en stund på balkongen, sjukt nice. Tänk att det är såhär i april! Nu måste jag faktiskt plugga lite till, men först ska jag ut med soporna för att se hur varmt det är ute. Om någon timme blir det promenad med Farida, the girl next door.

See ya.



UPDATE: Det var inga 25 grader, tror knappt det är 18 men strålande sol i alla fall. Nu är jag åter inne i lägenheten, för att låtsas som att det är en het sommardag :p

Uteservering

Tyvärr har jag ju inte kunnat njuta av värmen dessa dagar, inte riktigt till hundra procent i alla fall. Jag har varit upptagen med att tjäna pengar. Men lite har jag kunnat njuta då jag serverar utomhus. Det har gått bra på jobbet, har fått beröm också så det är nice. Igårkväll när jag kom hem satt vi på balkongen lite med Fia, första gången hon är där och hon började klättra på min bänk där jag har spel haha, det var riktigt gulligt. Har aldrig sett henne klättra och hoppa så. Efter en stunds relaxande åkte jag och hunny till Möllan där vi satte oss på Green mango för en middag. Riktigt gott och kändes sommar att sitta ute och äta!

Allt känns bra nu, åtminstone idag och dessa dagarna. Mamma och jag håller på att smida riktigt roliga planer. Kan ge en bild som ledtråd :)




Idag blir det bara plugg, och om det blir riktigt varmt öppnar jag balkongfönstret och solar medan jag läser. NU ska jag ställa in mig på arbetsrätt och diskriminering.

Hur går det ihop?

Jag är sick på falska människor.. men alla säger att de är trötta på falska människor, lögner och dåliga vänner men om alla nu är så trötta på det kan man undra varför alla fortsätter vara sådana backstabers?

Eller finns det tre kategorier av människor... 1. De som bara ger och ger men alltid får dåliga vänner tillbaka, 2. de som är dåliga vänner och inte bryr sig och 3. de som klagar på att andra är dåliga vänner men som kanske inte riktigt fattar att det är de själva som är det?

Det finns sannerligen människor som inte rannsakar sig själva, som inte har kontakt med sig själva, kanske för att de inte tycker om det de lär känna där inne? Man ser att vissa går med i grupper på facebook som skriker "inre konflikt", tex "jag bryr mig inte om alla hatar mig, jag är i alla fall mig själv" eller något annat roligt. Människor som bara ser sin egen sida av myntet i alla historier och får en att undra hur de kan vrida på det så att det aldrig är de som gör fel? Jag tror i alla fall att det är den här typen av person som är den dåliga vännen som alla klagar på.. Även de själva, fast de inser inte att de ingår i kategorin.

Lite filosofi från mig, over and out.

I've survived easter

Jag har flyttat ut till min balkong sedan jag kom hem från föräldrarna och från att ha bott hos Dilshad någon vecka. Först flyttade jag ut soffbordet för att kunna äta middag och spela lite spel här igårkväll, sen idag ville jag inte sitta inne och titta på Gossip girl så då flyttade jag ut tv:n här och nu sitter jag här och bloggar. Klockan är nio men det är fortfarande riktigt skönt här! Har en inglasad balkong för er som missat det. Skönt att vara hemma igen, nej underbart! Har saknat min lägenhet, mina färger och min balkong. Det enda som inte är på plats än är påskriset :) Mycket saker att flytta hit och dit varje gång vi byter bo.

I torsdagskväll åkte jag, Dilshad, Fia och brorsan till föräldrna i Kristianstad. Vi har haft riktigt nice dagar där borta. Långfredagen spelade brorsan och Dilshad golf och medan de var iväg så städade jag och mamma Dilshads bil för den var såå himla äcklig och han får aldrig tummarna loss.. och jag är trött på den snuskhögen :P Vi kunde även sola i trädgården och ta ut Fia i gräset för första gången i år. Riktig glädje! Härligt med sommarvärme. Vi satt där och solade och spelade alfapet innan killarna kom tillbaka. På kvällen blev det kalas hos mormor som har fyllt år, hela släkten var samlad. Blev lite spel med kusinen My där. Har verkligen varit en superhelg att kunna vara hemma och njuta av föräldrarnas sällskap utan att sakna älsklingen här hemma. Igår var vi dock tvugna att åka hem igen för jag har jobbat idag och ska även jobba imorgon.

Det var helt okej på jobbet, fint väder och mycket hände så det är roligt. Gillar hålligång annars blir jag uttråkad. Det var en konstnär som ställde ut sina fina saker på caféet så jag köpte en helt fantastisk födelsedagspresent till min älskade mamma.

Ja, det var alles. Något roligt: Min vän Malin kommer på visit till Sverige i veckan och jag ska träffa henne på fredag efter nästan ett år!
Något inte lika roligt: Prov på torsdag och jag har en hel bok till att läsa samt några svåra ord att lära mig och en hel del fakta från en bok som jag redan läst som ska fastna. Hur ska detta gå??

Plugg i hjärnan






Är helt trött i hjärnan av allt studerande. Tyvärr gav jag upp ganska tidigt, efter fyra timmar.. Satt till och med ute en stund och pluggade i solen, riktigt nice. Vet inte alls hur fan jag ska hinna, men det är väl en annan fråga haha.

Idag är det skärtorsdag och jag, Dilshad, Fia och brorsan ska snart bege oss till Kristianstad för en helg hos familjen. Kommer bli riktigt mys.. Väldigt tråkiga saker gör att helgen inte blir densamma som den skulle blivit.. Är väldigt ledsen då det är familj som drabbas, men det är i alla fall bra att personen i fråga inte ska lida mer utan förhoppningsvis kommer till en vacker plats. Men jag tycker det är lika hemskt varje gång då någon som jag känner eller någon som är älskad av någon som jag älskar, går bort.. Ibland tycker jag att det är så hemskt att människor inte kan få somna in så som djur.. utan de måste tyna bort, sakta, sakta.. Det är inte humant.

Påskpynt





Det blir inga målade ägg och inga fjädrar i min påsk.. På grund av mina djurrättstankar känns det helt enkelt fel. Men jag firar gärna påsk där djur inte är inblandade mer än på söta bilder :) Tyckte påskriset blev rätt fint ändå. Och den söta kycklingen fick jag när jag var 19 av en killkompis till mig. Jag vet att den är gjord av fjädrar, lika bra och säga det. Har fått men av Elmi som alltid försökte gillra fällor för mig haha. Typ "Jag ser att det är skinn på dina stövlar blabla". Men eftersom jag redan har kycklingen kan jag liksväl ta fram den :)

22 grader

Ja, så varmt var det tydligen i Kristianstad idag. Gud vad snopet att man flyttat :P. Här i Malmö var det endast 15 grader idag. Jag var glad över det, får väl fortsätta vara det. Jag menar, värmen kommer snart. Har i alla fall haft en härlig dag och en grillkväll med min darling. Fick även besök av hans brorsa när vi satt där. Hittade en liten "grop" bakom en kulle. Det finns stora gröna kullar bakom alla lägenheter här så det är bra med område att grilla, tyvärr ligger det lite nära motorvägen och det är kanske inte det mysigaste ljudet men bra att ha grillområde nära.

En rolig grejj var när det ringde i Dilshads mobil och han sa "Ah, det är Henrik!" med ett leende. Sen svarade han "Heeej gubben!". Henrik, trodde jag betydde hans chef och jag blev sjukt förvånad när han kallar honom för gubben. Inte förrän de snackat i 2-3 minuter inser jag att det är min brorsa Henrik haha. 


Jag försökte posa, ganska misslyckat. Ser ni hur mycket mitt hår har blekts av endast lite sol?



Soligt!

Igår kunde jag inte njuta av det fina vädret för jag var duktig nog att plugga hela eftermiddagen.. Sen hur många avbrott jag tog hör inte hit :p. På kvällen blev det en liten promenad med honey innan solen försvann men idag är det ÄNNU varmare om man ska tro termometern, 17 grader visar den. Om knappt en timme, oj en halvtimme?! Ooooj måste skynda mig. Då ska jag till skolan och ha lektion o plugga med en klasskompis.


Måste gååå. See ya!


Vilket freak jag är. Jag har svårt att hålla koll på klockan haha. Jag ska inte iväg förrän om 50 minuter. Ni skulle sett hur stressad jag blev, sprang in för att ta på mig! Sen insåg jag.. hmm nej när skulle jag gå egentligen? Ja i alla fall, skönt ska det bli att komma ut i solen och även till skolan. Var lite längesen jag upplevde det sociala :P

Stockholmsresa

Har nyss bokat hotell till vår Stockholmsresa i samband med Jerry Seinfeldt-uppträdandet. Det blev ett överfint scandichotell. Jag är ju student så då får jag hela 60 procent rabatt, dock inte denna gången. Men rummet som normalt kostade 940 kronor fick jag för endast 630 kronor. Det ligger bredvid Stockholms största köpcentrum i Sollentuna, har bastu och pool, superfin inredning (liknade typ en balsal) och nära till centrum. Vår resa kommer bli så sjukt rolig. 




Vi åker fredagen den 3 juni och då åker vi till Örebro för att besöka äventyrsbadet Gustavsvik och tälta på deras camping i två dygn. Se Örebro centrum, spela minigolf och klappa djuren som bor på minigården på campingen. Bada och skoja i ett av Sveriges största äventyrsbad. Ända sedan jag var typ 12-13 år har jag velat åka dit då jag såg Peter Siepen vara där i När och fjärran.


Jag älskar att bada för er som inte visste. Tidigt på söndagen den 5 juni drar vi till Stockholm och där vet jag ännu inte vad vi ska hitta på, mer än att se Jerry Seinfeldt klockan 18.30. Kanske strosa på stan, kanske åka till någon liten skärgårdsö och ha picknick, vem vet? Vi åker i alla fall hem sent på nationaldagen.

Jag ser sjukt mycket fram emot denna resa, att få uppleva badet, att ha roadtrip, att tälta, att bo på det superfina hotellet, se Jerry Seinfeldt, vi som är sådana Seinfeldt-NÖRDAR.

Grannen är en tjuv

Hej hopp! Anledningen att jag inte synts till här inne sedan onsdags är för att Dilshads kära granne ville låna datorn, bara det att han inte lämnade tillbaka den på 3 dygn. Svårare kille att få tag i kan man leta efter. Men livet utan dator har gått bra ändå, faktiskt. Helgen har inte varit den roligaste, men helt okej. I lördags skulle vi umgås med den ovannämnda grannen, hans inneboende och en flickvän, men efter att ha spenderat största delen av dagen på att vänta, fick vi reda på att det inte blev något av planerna. Vid åtta ville Dilshads familj ha hem honom så ja, det blev en ensam lördagkväll.

Igår pluggade jag, har ju ett prov den 28 som jag måste öva till redan nu, då påsken och jobbdagar infaller nästa helg. Ja..  Jag försöker hitta positiva saker att tänka på, vissa dagar är det svårare än andra. Allt för ofta står mitt fokus på de som inte funnits där för mig.. med ens en kommentar i bloggen, sms eller varför inte ett besök. Det känns tungt att inse att några inte bryr sig.. Men jag försöker fokusera på de som faktiskt funnits där och vara glad att de brytt sig om mig.

Conscious collection

Det har varit tjat om denna kollektion på H&M och det tycker jag den är värd med tanke på att den är av ekologisk bomull. Jag kunde inte låta bli att köpa ett linne från kollektionen, blev helt kär när jag såg det. Det är så SOFIE.


Underbart sött på är det :)

bank bank

Sitter här och fryser lite i linne i köket. Vårigt väder ute! Jag brukar då aldrig vara den första som börjar med vårjacka och vårskor men idag kände jag mig lite tidig då jag mötte massa tjejer som hade stövlar. Jag tycker det känns lite för varmt för stövlar faktiskt, 13 grader ute idag :)

Idag är ingen vanlig dag för det är min fars födelsedag. Ska bli underbart att träffa familjen ikväll. Vi alla (inklusive Dilshad of course) ska ut och äta på Ankara, en turkisk restaurang. Min familj är så himla toppen och min pojkvän också. Bara jag visade litegrann för mamma att jag inte mådde så bra så fattar hon direkt att det verkligen är något, för hon vet att jag alltid är glad och när jag väl visar att något är fel så måste det vara på riktigt liksom. Typ som ett marsvin. Nej men skämt åsido.. Hon skickade fina sms bara för hon anade att jag mådde dåligt. Och min älskade pojkvän går bara inte att beskriva.. han är så fin mot mig och har verkligen stöttat mig på alla sätt o vis de här veckorna.. Har dragit på mig en envis huvudvärk också som kommer varje dag och har gjort så några dagar nu. 


Aja. nu till något roligare. Jag fick ett väldigt bra resultat på min tenta med tanke på omständigheterna. Kunde inte öva för Lillan blev sjuk och gick bort och trots att jag var ledsen och chockad lyckades jag ändå få 3 poäng ifrån VG så jag är mer än nöjd. Fick full pott på två 6-poängsuppgifter. Way 2 go.

Shoopping


o
Mörkblå kjol, h&m


Linne h&m



Ljusblå kort blus, Gina


Söt blommig blus med smock, Only


Close-up


Jeansshorts, Vero moda


Söt blommig, kort klänning, H&M


Ljusblå killskjorta, H&M

Mitt jobb

Jag har ett nytt jobb för i sommar mina kära läsare. Detta jobbet fick jag tack vare vakten på Cuba som jag alltid åkte med hem om nätterna. Han bor granne med ägaren till detta café som jag fått jobb på. Blå caféet på väg till Lomma. Det är ett ganska litet ställe med ägarinan, en annan tjej som också är kock och så nu jag :) Det är både ett café och en restaurang med dagens och husmanskost. Fint läge med utsikt över havet och väldigt stillsamt där, finns inte så mycket i närheten.

Jag och Sofia pratade igår om hur otroligt kul sommar vi hade på Cuba café, det är verkligen en upplevelse att jobba där... Hela nattklubbsgrejjen, kulturen, gästerna, kontakten man får med kollegor osv. I somras var jag ju singel och jag tror det passade mig lite bättre då för man jobbar mycket och man jobbar ju kvällar och nätter, vilket är bra om man inte har någon annan att bry sig om. Man träffar väldigt mycket nytt folk och nya vänner och det känns lite som ens andra hem, kanske lite som ett helt nytt liv ibland. Men i sommar kände jag att jag inte riktigt orkade med ett nattjobb, trots att det funkade bra förra sommaren kanske det blir lite mycket i längden. Jag har också haft riktigt stressiga jobb med långa pass fyra somrar i rad och jag kände att jag ville varva ner lite. Blå café stänger senast sju på kvällen och öppnar tidigast elva, så det är skönt.
Alla jobb har sina ups and downs. Jag tror inte att detta lika mycket kommer bli en så stark upplevelse med så många nya intryck som cuba café var, men detta kommer vara mycket lugnare och mer närkontakt med gäster på ett icke-fysiskt sätt hehe, eftersom det är många stammisar där.
Ja, vi får väl se hur det blir, man får testa på nytt ibland :)

Nu är helgen över

Shoppingdagen i fredags blev förbannat lyckad. Jag o mamma var på Väla, wow vad stort och fint! Riktigt nice. Vi var där i sex timmar och gick inte till något ställe två gånger. Det blev både fika, middag och eftermiddagsglass där :) Man behöver mycket kalorier när man shoppar hehe. Jag köpte en hel massa fina vår/sommarkläder i fina färger. Och jag och mamma hade det jätteroligt.

Igår var det lördag och just nu minns jag inte ens vad jag gjorde. Normalt? Jo just det. jag träffade min kära gamla kollega Sofia. Redan på stationen gick hon vilse haha och jag anade nästan att hon skulle göra det. Lite förvirrad när det gäller att hitta :) Vi gick och irrade lite på h&m och sen tillbringade vi en lång stund på en bänk i Slottsparken i solen med en kaffe i handen. Och två kakor som vi tiggde till oss. Eller nej, inte tiggde. Vi fick för vi såg så snälla ut. 

På kvällen softade jag och min älskling hemma hos honom, där vi bor just nu. Kollade på Heartbreak kid på tv och somnade tidigt för idag skulle jag upp och jobba! Jobbade 7,5 timmar. Just det, har inte berättat om mitt jobb men det gör jag i nästa inlägg annars blir det för långt!

Nu är det kväll och snart börjar Gossip girl och fatta om jag är glad eller? Då ska det njutas så in i helvete!
/nörden

En Sofie-klassiker

Ikväll slog jag på stort och testade ett nytt recept, vilket jag faktiskt gör ganska ofta. Idag blev det jordärtskockssoppa. Innan jag börjar snacka om den så måste jag påpeka att alla (inklusive forna jag) verkar tro att det heter kronärts-kocka och jordärts-kocka. Men det är en grönsak som heter skocka som samlingsnamn. Och just de här två heter kronärt-skocka och jordärt-skocka. Låter ologiskt men jag tyckte det var lite roligt när jag fick reda på det.

Soppan, ja där gjorde jag en riktig klassiker för mig. Ni förstår, min pojkvän pikar alltid mig för att jag är nonchalant. Jag har med största säkerhet fått det från min mamma, för hon är lite sån som inte är noggrann, utan hellre snabb och chansar lite här och där. Inte bara när det gäller matlagning utan allt i stort sett. Medan Dilshad är den som är väldigt noggrann och sjukt långsam (enligt mig - för jag är otroligt snabb på allt). Så han säger alltid att jag är nonchalant och det var jag verkligen idag. Jag skulle börja med att koka grönsakerna och jag hällde i vatten i grytan, typ så mycket som jag trodde skulle vara lagom till mängden grönsaker. Som man brukar göra när man ska koka saker. Bara det att nu var det här en soppa. Vilket innebär att mängden vatten är det viktigaste i hela maträtten. Som vi skrattade. För jag sa till Dilshad "Ja men jag hällde bara så mycket vatten som jag tänkte, tänkte inte det var så viktigt". Hans svar med en väldigt rolig blick "Älskling.. det är en soppa...?". Och den blicken sa det som jag alltid får höra från honom med ett smajl på läpparna "Du är såå nonchalant!".

Visst stod det i receptet att det skulle vara 8 dl vatten och inte kanske 1,2 liter som jag förmodligen tog. Men god blev den ändå (efter en hel del maizena-redning och kryddor). Klockan springer iväg och den är redan halv nio. Nu ska jag mysa med Fia och titta på tv. Imorgon blir det shoppingdag med mamma och det ska bli så himla roligt!



Kanske borde nämna något om blåsten också - det blåser som in i helvete!

Original

Jag och musik har en konstig relation. Jag är ingen musikälskare. Lika mycket som jag kan bli jätteglad av musik kan jag blir jäkligt sur. Om det är en jobbig eller dålig låt måste jag stänga radion ibland för att jag blir så irriterad. Men här kommer ett par låtar som är riktiga gamla godingar och som jag ALLTID (oftast) blir glad av!

Ice ice baby / Vanilla Ice

Baby got back / Vanilla Ice

In the army now / Status Quo

Johny B / Down low

Lemon tree / Fools garden

Life is a flower / Ace of base

OM /Niklas Strömstedt

Sommarnatt / Snowstorm

Y.M.C.A / Village people

Real love / Massari


Lemon tree  och Life is a flower är mina feelgood-låtar. Förutom dessa, så självklart alla låtar med Enrique, speciellt Hero och Could I have this kiss forever.




What a beautiful morning

"As the day grows bright, we are turning pages
And we’ll write new chapters of our lives
Some are strong and long, others weak with sorrow
Keep the focus on the rising sun"

Lyssnar på Ace of base. Får alltid mig att bli lite extra glad. Det var hur trevligt som helst att träffa Irena igår. Vi har inte setts sen februari förra året. När jag kallade henne gammal kollega syftade jag inte på hennes ålder utan på att vi var kollegor i tre somrar på Bistro. Pratade massa minnen därifrån, vilket man har. En massa härliga och roliga minnen.

Idag blir det skola, något med anställning, vet inte riktigt. Är inte så insatt i skolan känns det som. Kanske för att lektionerna inte är så speciellt givande. Men pluggar på när tentorna kommer i alla fall.

Fan jag har ont i kroppen, konstigt. Har varit helt öm i mina axlar och skulderblad några dagar. Det sticker till typ när jag rör de på ett speciellt sätt. Och sen har jag ont i min gamla knäskada. Misstänker att det kanske har att göra med att jag inte tränat på ett bra tag. Axlar och leder mår ju bättre när man tränar. Kanske inte skadan, det har med något annat att göra. Ja fan vad gnällig man är.

Nu ska jag gå och göra något annat. Hörch!

Fattig på pengar men rik på kärlek


Idag är det inte så vårigt väder ute och jag vet inte riktigt vad jag ska göra tills jag ska träffa min gamla kollega Irena vid halv fyra. Kanske städa garderoben? För trots att jag är fattig (vilket jag blev lite chockad över att märka) så ska jag storshoppa på fredag med älskade mamma. Får ju fett med skatt tillbaka i juni. Fett är det enda ordet man kan använda för det är verkligen FETT med pengar :) Nej nu är jag skrytig va? Men det är sant.

Så ja det blir storshopping, ska låna pengar från mitt e-konto sålänge, vill ha nya vårkläder. Min garderob har inte förändrats drastiskt på ett antal år. Några plagg här och där har bytts ut men många linnen har jag haft i 3-5 år.

Men sen blir det snåla resten av denna månaden så att de 800 kronorna jag har kvar på kontot räcker till den 25. Vilket blir svårt då jag ännu inte köpt present till pappa eller mormor. Det blir billiga nöjen nu med andra ord.

Vet ni vilken del av dagen jag tycker är absolut tråkigast?? När man har suttit och ätit frukost och surfat i pyamas och sen kommer den stunden då man måste ta på sig kläder. Den stunden är nu. Så tråkigt att ta på sig kläder och förbereda sig inför ingenting. Men okej. Jag måste diska faktiskt och städa garderoben och hänga på golvet med Fian.

Ses!

pic


Nu kan våren komma

Det blev att Linn kom till mig lite spontant. Hon hjälpte mig att städa lite, eller tittade hon mest haha, vad ska man göra med någon annans saker? Men i alla fall roligare att städa lite när man har någon att snacka med. Sen bjöd jag på lite mat innan vi åkte in till Malmö.

Det blev en fika med min kära bror och sen gå i regnet och leta present till pappa, men vi har nog hittat något nu. Fick mail av min gamla vän Malin också som skrev att våren börjat komma till Teneriffa där hon jobbar, det var 28 grader varmt. Det där kallas inte vår hörrudu, skrev jag tillbaka. Lite avis kanske.

Men såhär fint blev det i min hall nu:





Nya linnen kom från Asos också igår


Puderrosa med snygg rygg


One shoulder linne, lite mer ljusrosa än jag trodde men bara man matchar det rätt så :)

Första utefikan

Igår försökte jag o Carro oss på att fika i parken nära värnhem, men efter ett tag fick vi ge oss och gå in på caféet istället.. Blev lite kallt. Det var i alla fall skönt att träffa henne och babbla :) Får nog vänta någon vecka till sen kanske man kan sitta på uteserveringarna i stan och dricka kaffe.

Sen blev det en kväll med min andra halva, lagade mat, fick dock diska ett berg av disk själv. Gick ut en runda och gick lite på Burlöv centrum. Alltid lika underbart att spendera tid med honom, trots att jag gör det varje dag i stort sett.

Nu hade jag tänkt klä på mig och ta itu med min hall, närmare bestämt min klädhylla. Ut ska vinterkläderna och in ska vårjackorna. Bara en sak jag inte diggar - att gå ner i källaren ensam. Är lite skraj för att stå där inne länge, vilket jag kommer behöva göra för att hitta en lådan där jag förvarar mina vårjackor. I eftermiddag blir det en dejt med brorsan för snack, fika och födelsedagsplanering.

Nya tag

Nej, nu har jag deppat för länge. Nu tar vi nya tag. Jag är redo att gå vidare. Nu vet jag hur det känns att inte hålla en fasad utan verkligen sjunka till botten. Nu är jag redo att leva igen. Kanske min blogg kommer bli lite ytlig fram över. Det är mycket som händer och mycket som tänks och bearbetas, men jag ska i alla fall gå vidare, både jag o bloggen.

Jag ska börja denna fina vårveckan med att träffa Carro för en fika idag. Det ska bli trevligt! Saknar tiden då vi skrev på c-uppsatsen. Elmi och Carro är verkligen fina vänner! Har fått mitt examensbevis från Malmö högskola också, ser finfint ut. Känner mig bra :)

I övrigt har jag sålt en bok - en bok mindre i källaren och 160 kronor mer i plånboken. Alltid bra. Denna veckan har jag planerat in lite roliga träffar, det känns bra.

inget är sig likt.

Ibland vill jag bara ge upp allt.. inget känns sig likt.. alla runt mig och mina kära blir sjuka, dör eller försvinner på annat sätt. Alla försvinner...  vilket håll jag än vänder mig så ser det mörkt ut... eller har jag siktet på fel håll. snart kommer allt att bli ljust igen.. jag måste bara ta mig upp ur denna hålan..  och jag är trött på att komma på andra plats. jag nöjer mig inte. jag vill inte nöja mig, jag tänker inte nöja mig. antingen är jag helt dålig.. eller bra... eller är jag bäst, men aldrig att jag accepterar att halka ner på en andra plats eller till någon nedanstående plats överhuvudtaget. jag är inte den som blir sämre, jag blir bara bättre. det är allt jag accepterar från mig själv. och det är allt jag accepterar från andra.

är trött som fan på allt och alla som försvinner.


RSS 2.0