Hämnd typ?

I denna delkursen finns det tre olika föreläsare, tre delar, tre böcker. En av föreläsarna hade ett seminarium för någon vecka sen där hon typ tyckte vi skulle läsa igenom en hel bok. Detta resulterade i att halva gruppen inte kom och vi som kom hade inte gjort det. Det var orimligt att göra det på en vecka när vi också har andra uppgifter.

Då sa hon att det var typiskt, för den andra föreläsaren alltid ger så mycket läxor att ingen elev har tid med hennes. Well, ge inte så stora läxor då?

Nu har vi fått ut hemtentan för några dagar sen och idag skulle jag ta itu med hennes uppgift. Hon har formulerat frågan så generell att man praktiskt taget måste läsa igenom hela jävla boken för att kunna svara på den. Boken är på svår engelska och en mening kan vara på fem rader! Det har tagit mig fyra timmar bara för att läsa igenom några sidor. Har inte börjat skriva och inte börjat fatta. Och vi har två andra uppgifter. Den andra föreläsaren ställde sin fråga utifrån ett specifikt kapitel. Jag känner för att säga elaka saker nu. Varför kan hon inte bara vara rimlig, verkar nästan som hon vill att vi alltid ska lägga mest tid på henes saker.

Ni kan förstå min frustration, ja.

Inredning

Allt eftersom jag börjat göra om min sovalkov mentalt har jag blivit mer och mer sugen på inredning.

Färgen jag ska måla med är någon liknande dessa:


Tror det blir den längst ner, om inte någon slags blandning av de alla. Har köpt lila och turkosa ljuslyktor och funderar på att ha en vägglampa ovanför sängen istället för en bordslampa. Det ska då vara en begagnad lampa, en såndär gammaldags vägglampa med former och färger och personlighet :) Denna lykta hittade jag av en slump på Clas Ohlsson av alla ställe, tänka sig; där finns också inredning och fin inredning dessutom!



Kom även in på broarne, som är en hemsida med fantastisk inredning. Precis min stil; personlighet och färg, samt udda grejjer. Här är lite exempel på saker som jag mer än gärna skulle vilja smycka mitt hem med!







Sakerna kommer från märkena Piip studio samt Rice.

Underbara söndag

Denna söndag är en total slappedag för mig. Hade tänkt dansa zumba idag men orkar verkligen inte efter en lång natt på jobbet. Så jag städade lite smått, gick ut med soporna och kokte bärté för att sätta i vardagsrummet, så det ska dofta sött och gott :) Ringt till familjen och babblat. Längtar till torsdag då jag ska hem till de i fyra dygn! ♥

Igår skulle varit sista dagen för cuba café men det fortsätter för en vintersäsong för första gången sedan stället öppnade. Om jag ska fortsätta jobba där eller hamnar på något av chefens andra restauranger får vi se. Jag hade tyckt det var skitkul att få jobba på hans nya restaurang F, som ska slå upp portarna snart. Grekisk restaurang med buffé på stortorget i Malmö.

Sitter här och äter naturgodis, sen blir det the hills om en timme. Underbart att bara softa!

Ett tag sen

Hej! NU var det ett bra jävla tag sen jag skrev här! Enligt min bloggs mått mätt :p

I onsdags var jag och åt med Louise och Linn. Blev Entré, inte så värst spännande men vi hann tyvärr inte med något mer avancerat, så vi får ta det nästa gång. Efter en trevlig måltid med två roliga brudar begav jag mig till Lund där jag träffade Farida för att gå på en demonstration mot rasism. Det var mycket folk, främst ungdomar. Till 80% folk under 30 år skulle jag säga. En mycket lyckad demonstration och ett långt tåg! :)

I övrigt har jag inte gjort så mycket. Hade skola igår (fredag) och det var sjukt tråkigt. Jag hade dessutom ett släng av pms, vilket gjorde att jag kokade över saker som nu kan tyckas var lite väl små. Blev trött på läraren som verkligen pratar för mycket. Jag tycker man ska säga det vässentliga och sedan inte mer. Det var trots allt ett seminarium där vi elever skulle presentera vad vi lärt oss och därför anser jag att läraren bara ska säga det viktigaste, inte starta en egen redovisning varje gång ett frågetecken uppstår. Men men.

Igår och ikväll är det jobb. Vi trodde det skulle bli sista helgen på Cuba café men nu finns det visst vissa frågetecken kring det, kanske kommer vi att ha öppet längre?

Här får ni se min nya höftsjal som jag köpte mig idag :)


Oriental

Dagen började med att jag försov mig. The history repeat itself! Jag hann dock med allt jag skulle och kom endast 1-2 minuter sent. Efter skolan gick jag inom Burlöv centrum en stund, hittade superfina ljuslyktor till min nya sovalkov :) Men inget packas upp förrän färgen är på plats!

En knapp timme hemma, ta hand om marsvinen, laga lite mat och byta om, sen var det iväg till dansen. Igår satt jag cirka 40 minuter på internet för att hitta danslokalen. Kollade eniro samt hitta, både vägbeskrivning och gatuvy, där man till och med kan "gå" på riktigt. Kollade skånetrafiken efter bussar till just den gatan med specialsökning. Ja, jag hade ett himla göre. Idag tog det mig tjugo minuter att hitta! Dansen var i alla fall mycket rolig. Var lite ringrostig, men det tar jag igen. Ska köpa mig en ny höftsjal också, den jag har är ganska liten.


See you later friends. Imorgon har jag en ledig dag, som ska bestå av tvättning och läxor. Ska bli skönt med en hemmadag. Tycker nog marsvinen också :)

Det rullar ;)

Denna vecka såg jag och mina gruppmedlemmar ett utmärkt tillfälle att riktigt satsa på c-uppsatsen med tre lediga eftermiddagar! Idag, tisdag, hade vi en föreläsning med en ny, helt otroligt bra, föreläsare och självklart fick vi läxa tills fredag. Redovisning igen, på engelska. Så nu blir det inte så mycket till c-uppsats utan snarare läsa kapitel, öva in sig på det man ska prata om osv.

Men idag efter föreläsningen pratade vi i alla fall om vår uppsats och fy fan vilket flyt vi hade. Det bara sprutade ut idéer ur öronen på oss, vilket resulterade i ämne, en möjlig frågeställning, idéer om material, tillvägagångssätt/metod och till och med en liten hint om slutresultatets presentation. Fy fan vad taggade vi var när vi lämnade varann. Kul när Carro sa "undra hur vi kommer se ut i januari. Undra om vi fortfarande kommer vara vänner eller värsta ovänner?". Haha. Jag tror som jag svarade henne; vi kommer vara jävligt trötta på varann! Det märks dock att vi är vana att arbeta tillsammans så det blir nog en riktigt bra uppsats :)

Har även varit en sväng i Rosengård och köpt pizza. Lustigt när man tänker på det så, att alla de människor jag mötte där vill inte SD ha här. Aja, nu blir det plugg inför fredag!

Timbuktu



Låter en klok man tala denna dag.

A sad day

Idag är en sorglig dag. Sorlig dag för Sverige; ett land som alltid stått för jämlikhet, välfärd och tolerans. Vad betyder dessa ord idag?

Sverigedemokraterna fick 5,7 % i riksdagen. I Kristianstad fick de 11,9% och i Burlövs kommun, där jag bor, fick de hela 17,3 procent av rösterna. Burlöv som är bäst på integration av alla Skånes kommuner. Vad hände där?

Att Sverigedemokraterna fick fler röster än Vänsterpartiet säger en hel del om folk. Vänstern, som står för otrolig jämlikhet och rättvisa - och Sverigedemokraterna som står för orättvisa och ojämlikhet.

Jag blir bedrövad, för jag tror inte att många som röstade på Sverigedemokraterna verkligen vet, eller bryr sig, om vad de röstade på. Många röstade för en begränsad invandring, andra "misnöjesröstade". Det är beklagligt att fler inte använder hjärnan. SD tror att det finns raser och att det inte är bra att raser blandas genom invandringen. Det är inte bra att "svenskar" och "icke-svenskar" får barn. Det är inte bra att en kommun har för många invandrare - kvittar om de är välintegrerade eller bott där 10-20 år. Sverigedemokraterna gillar inte detta. De vill att kyrkan ska ha mer inflytande över skolan. Är svenska folket så fucking batkåtsträvande och lättlurade?

Detta är en dag i sorgens tecken. Och jag, som har ett begränsat hopp för människan, igår sjönk det ännu mer. Tankarna snurrar. Dock kände jag hopp och lite glädje när jag såg så många av mina facebookvänner reagera mot detta.

Egentligen hade det kvittat mig att alliansen vann, men mina tankar går ut till de miljoner miljoner minkar som kommer att leva under miserabla förhållanden och dödas de kommande fyra åren. Med en jordbruksminister som vägrar stå upp för misshandlade, olyckliga och plågade djur kan jag inte annat än att deppa.


Generationer

En ganska rolig sak. Många i mina föräldrars generation och äldre (1960 och äldre) har fortfarande det i sig att man ska hålla hemligt vad man röstar på. Man frågar inte någon vad den röstar på och när man går in och tar blanketter så tar man alla för att ingen ska veta.

Jag såg en äldre herre göra detta idag "Ingen behöver få veta vad jag röstar på!" sa han med bestämd röst. Medan jag väntade för att han skulle ta en gul, en vit och en blå av alla partier så tänkte jag.. Hallå, detta är Sverige, inte så att någon bryr sig? Det är inte direkt så att han skulle bli hotad som man blir i vissa andra länder. Men det klart, han kanske tänkte rösta på SD och då kanske det finns anledning att ta alla lappar?

Medan vår generation skriver ut på facebook, blogg och säger högt till vänner vad man röstar på. Lite kul hur stor skillnad det är. Undra vad de äldre tänker om oss?

Valdag

Älskar djurens rätts ord; ge miljoner röstlösa en röst i valet. Kan man annat än att bli glad när man tänker så? Jag har gett miljontals röstlösa en röst idag. Och inte på det viset som de visade i Metro, att sälja sin röst på blocket *haha*.

Helgen har mest bestått av jobb på nätterna och igår var det plugg. Träffade även på min gamla granne i hissen och blev inbjuden på kaffe, så blev någon timme där. Kul faktiskt, har aldrig umgåtts med någon i den åldern, 87 år.

Fick även ett sms av min mormor som fick mig så rörd att jag började gråta. Ja, jag är lite känslig när det gäller familjen kan man säga :p

Mamma håller på att inreda mitt gamla rum och det låter fint som en saga med ett gammalt vackert sminkbord osv. Kanske hon tror att jag inte kommer vilja åka hem när jag väl är där nästa gång?

Nu är klockan 19.00 och jag ska plugga. På med kaffe och plugga, sen blir det förhoppningsvis tid till valvaka också!

Innan idag har jag förresten fikat med Linnsi en kortis på Entré, lämnade tillbaka en jacka jag köpte så nu fortsätter jakten och köpte även två supersöta toppar.

Hörs!

Shaky

Som ni ser av rubriken är jag lite skakig här. Kan bero på flera saker. Hela denna dag har varit skakig. Men rent fysiskt är jag nog lite skakig för att jag var hungrig som en jävla häst när jag kom hem klockan två (åt två mackor till frukost halv nio) och tryckte i mig några hemmagjorda våfflor. Onyttigt, men såå gott.

Hela denna dag har hittils varit skakig! Denna dag började med att jag försov mig en timme, hade 25 minuter innan ett tåg gick och med det tåget skulle jag komma fram till skolan ungefär prick när vi började. Det var lite kaos här hemma med två marsvin och en fåfäng tjej att tillfredsställa :p

När jag väl kom till skolan hade jag tydligen skickat fel dokument till min mail. Skulle ha redovisning av ett kapitel jag läst och istället för att ha skickat ett papper med den engelska redovisningen hade jag skickat den 4 sidor långa utveckligen av min redovisning, på svenska. Min redovisning blev lite stapplande kan man säga, försökte översätta i huvudet samtidigt som jag skulle hitta vad jag skulle säga på den förlängda versionen. Trots detta fick jag beröm. Helt sjukt. Jag visste att många tycker jag är bra på att redovisa, tror det är för att jag alltid gör det pedagogiskt, men att vara bra även när jag är så lite förberedd var över förväntan. Cred till mig för det då :) Och ja, för er som missat det så kan jag erkänna att jag sitter här och skryter nu.

Vi gick över tiden rejält! Slutade mer än en timme senare än vi skulle. Dels för att det blev cirka 40 minuters diskussion efter min redovisning (väldigt intressant kapitel fick jag) och dels för att folk inte TAR TIDEN på deras material så det som skulle vara 5 minuter blir 10-15 minuter. Jag bara blir så irriterad. Om man har material och vet att man ska prata i fem minuter, varför tar man inte tiden? Övar? Vem fan redovisar utan att öva? Alltid samma sak på varenda jäkla redovisning jag är på. I och för sig är det föreläsarens ansvar också att se till att alla elever håller tiden.

Aja, nu ska jag inte hålla helg, utan jag ska plugga och senare ikväll ska jag jobba. Klockan elva börjar jag. Är inte van vid nätter nu längre, så det blir nog lite knas hehe.

Ursäkta mitt babbel, är lite babblig idag när jag suttit tyst nästan hela förmiddagen :)

In your FACE!

Jordbruksverket och jordbruksminister Eskil Erlandsson var snabba att säga emot djurrättsalliansen när de kom med sitt minkavslöjande tidigare i sommar. De åkte själva runt till farmar (eller vad de nu gjorde) och påstod sedan att allt såg bra ut, att djurrättsalliansens bilder var fiktiva (?). För om de säger att allt ser bra ut, då säger de väl också att djurrättsalliansens bilder ljuger?

Nu i dagarna har djurrättsalliansen åter varit ute och fotograferat på minkfarmer, skrämmande nära där jag kommer ifrån. Kristianstad, vittskövle, sölvesborg osv. Verkligheten såg likadan ut. Minkarna de mötte levde samma sorgliga liv som de som de tidigare dokumenterat. Öppna sår, avbitna/slitna lemmar, trånga burar, stereotypa betéende som uppkommer vid tristessen av att inte ha något att aktivera sig med under lång tid.

Så nu är min fråga; kan vi tolerera att ha en JORDBRUKSMINISTER i Sverige som inte står till svars för hur det ser ut på minkfarmer? Som inte verkar BRY sig eller har någon som helst tanke att göra något åt detta hemska öde som minkar ställs inför?

Nej, det kan jag inte tolerera. Därför ska jag rösta på ett parti som vill avskaffa minkfarmer, ett parti med empati, sympati och medkänsla. Ett modernt parti som inser att det är förlegat att föda upp djur under miserabla förhållanden för att någon ska få ha dem som jacka. Miljöpartiet, samt vänsterpartiet vill förbjuda denna verksamhet och socialdemokraterna vill införa så stränga regler att det praktiskt taget blir ekonomiskt omöjligt att skapa vinst på verksamheten.



Bilden är en länk till sveketmotminkarna.se



We live in a free world, carry on smiling. Life is a flower.

Förtjänar inte minkar att också få känna så? Att få springa och jaga, simma, klättra i skogen?


Oslipat

Igår var jag och Dilshad och tittade på Oslipat stand-up på tangopalatset. Det var så sjukt jävla bra! Oslipat har för det mesta nya eller okända komiker och kanske en och annan "kändis". De som håller i det är också sjukt roliga! Trots att de flesta var bra så var den bästa en new-york kille som var här på besök. Han drog massa skämt om svenskar, om vår relation till våra grannländer, skämtade om Norge och om porrfilmer. Det var riktigt riktigt kul!

Ska dit snart igen, det är verkligen billigt för en sådan show :)

Så igår var det skrattfest och även våfflor innan vi stack iväg, som gav mig en jävla magont inatt. Men soo worth it! Idag blir det bara plugg hela dagen, måste finna motivationen. Har ju en redovisning att bli klar med tills imorrn, böcker att läsa inför c-uppsatsen och ännu två uppgifter till måndag. Den ena av de känns i och för sig redan rätt körd, men kan ju försöka klara de andra ;)

Mormor

I eftermiddag spenderade jag tiden med min älskade mormor. Vi fikade och sen gick vi en runda på entré. Jag köpte en höstjacka och hon en kofta. Jättetrevlig stund! Vid halv tre åkte vi hem till mig och jag bjöd på kaffe igen. Blev lite uppsvullen av fika två gånger under en eftermiddag hehe men hon har lite bättre matvanor än mig så bara att anpassa mig:p Mellan fyra och halv sex droppade familjen in en efter en. Jag bjöd på sojaköttsgryta med ris. Gör underbar gryta! Jag var ju dock oroad över hur de skulle gilla det då pappa är skeptisk mot vegetariskt och mamma är skeptisk mot sojakött, men alla kunde äta det och pappa tyckte så mycket om det att han kunde tänka sig att laga det hemma.

High score till Sofie ;)

Brorsan är inte nämnd, han är så anti-vegetariskt att vi bad honom äta på burger king innan han kom :p Han fick dock paj som jag hade till dessert. Blev en aning chockad när han föreslog att de skulle stanna här för att titta på Halv åtta hos mig. Så det blev en mysstund i soffan också, en riktig familjekväll. Bara morfar som saknades. Denna dag och kväll betydde så mycket för mig, för det var så längesedan jag umgicks med de ordentligt. ♥

Måndag&tisdag

Det var några dagar sedan jag skrev vad jag gör, men jag gör inte så mycket kul förstår ni :) Idag är det tisdag och jag väntar på att min mormor ska komma. Det ska bli hur kul som helst att träffa henne! Ska börja göra mig iordning snart, sitter här i morgonrock.

Igår var det skola och engelskan ställer till problem för mer än bara oss svenska IMER-studenter. Föreläsaren var inte så bra på det och jag kände verkligen att hon kämpade och letade efter ord och uttryck. Hon skulle nämligen göra en fresh-up på begreppen inom migration - såsom flykting, genévekonventionen, asyl osv. Och ingen från vår klass svarade på frågor och för mig var det i alla fall för att jag inte vet vad saker och ting heter på engelska. Nej, bu för att ha det på engelska!

Efter lektionen begav jag, Elmi och Carro oss till biblioteket för att låna böcker om Sverigedemokraterna och det fanns riktigt många böcker. Ser fram emot att läsa! Tre böcker var blev det. Sedan åkte vi till myrorna (ni vet de som säljer begagnade kläder). Kul att se den affären! Fanns en del fint också.

På kvällen/eftermiddagen sen blev det lite städning, bakning, matlagning och sedan mys i soffan by my self :)


Charm rose

Har köpt en parfym som är så god att jag bara vill sniffa på den hela tiden. Den kommer från Thomas Sabo och heter Charm rose. Äntligen har jag hittat en parfym som jag älskar och som är lite mer unik :) Inte helt fel att den kommer i en så fin ask heller.





Over and over again...

Läste något så jävla hemskt via "forska utan djurförsök"s facebooksida. Det handlar om en person som arbetat på ett laboratorium undercover för Peta (amerikanskt djurskyddsorganisation). Vad som hände där är ondska som inte ens går att sätta ord på.

Från forskautandjurforsok.se:

"Listan över grymheterna är lång och sträcker sig från okunskap och empatibrist till rena djurplågeriet. Och vissa av försöken sker trots att det finns alternativ.

Att de anställda sparkade och svor åt djuren tillhör vanligheten, liksom att man drar dem i nackskinnet och öronen och med kraft slängde in dem i burarna.

När chefen tillfrågades om det ledde till disciplinära åtgärder när en anställd råkat skära av benen på kaniner vid rengöring av burarna blev svaret "Nej, men passa dig för att komma för sent, för DÅ får du problem."

Rengöring av burarna skedde genom att vända upp och ned och skaka dem och att spraya med frätande rengöringsmedel - allt medan djuren satt kvar i buren!"

 

Från Petas hemsida:

"Video evidence shows that terrified cats were pulled from cages by the scruff of the neck while workers screamed in their faces and that a cat was viciously slammed into the metal door of a cage. One worker grabbed a cat and pushed him against a chain-link fence (nätstaket). When the cat fearfully clutched at the fencing with his claws, the worker jerked him off the fencing, saying she hoped that the cat's nails had been ripped out.

Many dogs had raw, oozing (läckande) sores from being forced to live constantly on wet concrete, often in pools of their own urine and waste. Workers didn't even move the dogs when they pressure-sprayed the runs, frightening the animals; soaking them with water, bleach, and soap; and exposing already painful sores to harsh, irritating chemicals."

Det stod så mycket annat hemskt på sidan men jag väljer att låta er trycka på länken, inte alla vill läsa om sådanahär saker. Återigen säger jag att djurförsök utförs på alla olika djur och det experimenteras för helt onödiga anledningar, inte endast för livsvikiga mediciner. Dessutom görs det tester som kanske redan gjorts eller görs det på fler djur än vad som är behövligt. Dessutom säger resultaten ingenting då det handlar om människomediciner, för vi är så pass olika att resultaten på djur inte kan påvisa hur det kommer gå för en människa. Det är så viktigt med djurskyddsorganisationer och så otroligt viktigt att vi arbetar för att forska utan djurförsök.

Ledig lördag !!

Jag kom hem klockan fyra inatt men sov ändå bara lite mer än 5 timmar. När jag vaknade var min första tanke; Det är lördag. Jag är ledig! Och då kunde jag inte sova mer.


Jag har inte varit ledig en fredag eller lördag sen jag började jobba den 13 juni, alltså tre månader utan en ledig helg. Och idag är jag leeedig!

Nu blir det hoppa i kläder och åka till stan för att träffa Melissa. Ikväll blir det fest fest med god dricka, trevligt sällskap och utgång på någon nattklubb i Malmö.

Detta kommer bli en bra dag! :D

Uttråkad

Jag är så jävla seg och trött och uttråkad. Innan i eftermiddag var jag verkligen pigg och taggad inför arbetskvällen. Men nu, nee. Orkar inte jobba i natt. Det kommer bli en lååång natt känner jag på mig..


Ge mig positivitet och energi någon!

Omänskligt

Många gånger vill jag beskriva något som sker med ord som symboliserar något ont, något så hemskt att man tror att det är utom denna värld, att det inte var möjligt att folk betedde sig så. Ordet som hela tiden kommer till mig är omänskligt.

Men med tanke på att alla de saker som sker som är så onda att man inte finner ord, utförs av människor, är det otroligt motsägelsefullt att säga att det är omänskligt. Sen tänker jag att förr kanske det var ett ord som kunde användas med mer rätt. Men trots att människor idag, vad jag tror, är onda på ett annat sätt så har det alltid funnits ondska. Kanske att folk hade mer empati gentemot sina grannar, sina medmänniskor förr? Det är ju hela tiden tal om att samhället blivit så mycket hårdare osv. Men tortyr, krig och experiment på människor och djur är exempel på saker som skedde förr.

Så varför myntades detta begrepp? Har människor någonsin varit tillräckligt vänliga och goda för att kalla något ont för omänskligt? Jag skulle snarare vilja skriva att det är mänskligt. Nu kanske några av er tycker att jag är lite väl krass, för att det inte är många som är onda.. Men om ni tänker på alla saker som sker i världen som är utav ondska så krävs det inte så mycket matte för att räkna ut hur otroligt många onda människor det finns. Barnmisshandel, tortyr, försöljelse, mobbning, våldtäckter, kvinnomisshandel, djurförsök, pälsindustrin och mycket mer. Om de är onda eller gör onda handlingar är en annan femma, men för mig är man ond om man kan utföra onda handlingar.

Så jag undrar vad det finns för andra uttryck som kan ersätta detta, omänskligt, som nästan är det ondaste ordet av alla. Det är tomt. För saker och ting kan inte beskrivas som omänskligt längre, vi har ju sett allt förrut, eller?

grymt, brutalt, hjärtlöst, obarmhärtigt... kan dessa ord ens beskriva hur saker och ting ser ut på vissa platser?

Shutter island

Igår tittade jag på Shutter island. Det var perfekt kväll för en thriller - mörkt och regnigt. Filmen var sjukt bra, men läskig så jag blundade nog 20-30 procent :p Men även då jag blundar i filmer så ser jag egentligen det som händer, bara det att jag själv inbillar mig det i huvudet.

Den avslutande meningen var så sjukt bra, verkligen en film som har ett bra slut!

"Being here and seing this people makes me wonder.. Whats worse? To live like a monster or to die as a good person?"

Ni som sett den förstår även sammahanget med meningen och det är bara så klockrent. Riktigt bra och kuslig film!

Andra världskriget

Jag avskyr verkligen att se scener eller filmer från andra världskriget, och då menar jag från koncentrationsläger eller förföljningen av judar. Jag klarar inte av att se koncentrationslägren eller alla människor som står på led, magra och grå. Jag mår illa av det.

När jag gick i nian så var vi i lägret Birkenau i Polen (tror det var Birkenau). Trots att jag inte var så jättemedveten om saker och ting när jag var 15 så har jag starka minnen därifrån. För det första skulle vi se en svartvit film i en liten salong. Jag gick ut under filmen för jag blev så starkt illamående. Det var väl extra otäckt att titta på när man befann sig på platsen som det hänt på.

Att sedan gå in i lägret kändes riktigt konstigt. Man visste vad som skett där sextio år tidigare. De hade sparat alla skosulor och det var en sjukt stor hög. Vi gick i barackerna och vi såg gaskammarna. Vi stod även precis vid ugnen där de brände kropparna. Det var en sjuk upplevelse. Allt som har med koncentrationslägren att göra får mig bara att rysa och bli starkt illamående. Att veta att jag gått där allt detta hände får mig att känna allting ännu mer obehagligt.

Valdilemma

En tanke.. Varför finns det inget mellanting i solidariteten mellan blått och rött?

Jag vill inte att alla ska ha det lika bra, fast vissa kämpar och andra inte. Jag vill inte att vi alltid ska låta människor göra exakt som de vill ; lär er svenska om ni vill, flytta till ett invandrartätt område om du är ny i Sverige om du vill, plugga inte om du inte vill, det går bra att få bidrag, jobba inte om du inte vill.

Men jag vill å andra sidan absolut inte att vi inte ska ha någon solidaritet alls; låta riktigt sjuka personer jobba, låta utsatta människor leva på marginalerna och låta människor tjäna pengar på att föda upp och flå levande varelser.

Varför känns det som att jag antingen måste vara 100% individualist eller 100% solidarisk? Jag vill ju liksom ha ett regerande parti som har ett stort hjärta och mycket solidaritet, men som samtidigt har regleringar så att människor inte utnyttjar solidariteten. Det är väl egentligen så man lär sig att vara själv?

Kanske lite sån jag är. Jag har ett stort hjärta och medlidande för de som har det mindre bra eller djur som rent ut sagt lever i helvetet, men jag är inte så snäll så att folk kan utnyttja mig.

Jag vill ha något LAGOM.

Höst-blogg

Ja, nu är det höst och då blir det också höstigt i min blogg.


Obekväm säng

Jag har idag kommit på varför vissa människor kan gå upp ur sängen så snabbt. Min säng var nämligen sjukt obekväm hela natten. Mest imorse. Nästan längtade till att gå upp. Men man kan ju inte gå upp innan klockan ringer, nehe du! Så jag gick faktiskt upp klockan nio. Men då är frågan om det är värt att ha en obekväm säng för att kunna gå upp i tid?

Mycket snack, idag har jag tre saker i hjärnan; plugga hela dagen.. Gud vad jag saknar Madu!... Jag måste måla min sovalkov snart..



Har ju inte berättat det i bloggen men ska måla min sovalkov plommonlila! :)

Mat

Minns ni att jag alltid sagt att jag inte tycker om mat? Har aldrig direkt tyckt om mat och vissa perioder pallar jag inte ens laga något (men gör det oftast som ett nödvändigt ont). Well, de senaste dagarna har det verkligen vänt och jag njuter verkligen av maten jag äter. Idag blev det potatisgratäng som var över från igår, tillsammans med en sojafilé a´la chicken, gröna bönor och hemmaodlade tomater. Credd till min gratäng som jag gör så jävla bra och BIG credd till mamma och pappas hemmaodlade tomater som är så sjukt smakrika och lagom hårda!

I eftermiddag bjöd Louise mig och Linn på sockerkaka och kakor (hemmabakt är godast- alltid!). Kul att prata och såklart se hennes lilla söta dotter. Sen var det skola i en timme, introduktion till C-uppsats och jag är sjukt sugen att börja på c-uppsatsen nu med detsamma.

Resten av kvällen blir det först städning och sen tv-kväll. Halv åtta hos mig om en halvtimme, låter inte helt fel?


I rymden finns inga känslor

Igår var jag på bio med Linnsi och såg "I rymden finns inga känslor". Den var riktigt bra! Riktigt rolig också, skrattade flera gånger. Riktig feel-good film som jag bara måste se igen!

Lektionen var trevlig och trevligt att umgås med klasskompisarna. Läraren är bra men pratar på tok för mycket.. Lite jobbigt ibland när man knappt kan gå när vi slutar. Men bra är han, som sagt :)

Jag ska ta tag i denna förmiddagen genom att klä på mig, starta kaffekokaren och börja plugga innan jag drar för att träffa Linn och Louise vid ett och sedan är det info om c-uppsats mellan 16-17. Ikväll blir det hemmakväll och mys med marsvinen - behövligt :)

Igår köpte jag ett par jeans på h&m (100:- rabatt just nu på alla jeans ju) och de satt så jävla bra :) Hittade även en cool oversize tröja från Lindex som är kort vid magen. Stör mig på att jag inte kan ta outfitsbilder. Att kunna ta så bra som Kenza hade inte varit helt fel :)

En måndag

Idag var det dags för skola igen. Första föreläsningen för terminen och det kändes bra! Vaknade dock med halsont och svullnad på ena sidan halsen, samt förjävlig andedräkt som kommer av halsont. Ogilla!

Något annat man kan ogilla är att det varit fyra stycken beskjutningar mot bussar i Malmö ikväll. Med kolsyrepistol och även stenkastning. Vad fan är det med folk? Åh, så mycket konstigt folk det finns. Folk som inte tänker på andra, utan empati, sympati eller samvete. Till och med ren och skär ondska. Lättare att räkna de snälla människorna än de onda. Sjuk värld vi lever i alltså.

Imorgon ska jag gå upp klockan åtta. Skakar på huvudet vid tanken. Hur ska det gå till?

Girls night

Är jävligt stressad nu, men skulle berätta att igår hade jag en liten tjejkväll här. Tyvärr kunde inte Mia komma, så det blev bara jag, Linn och Jessie. Vi hade i alla fall sjukt trevligt, drack té och fikade först och sen förflyttade vi oss till vardagsrummet där vi snackade massa om graviditet och förlossning (Jessie är mamma). Mycket intressant att höra för en som ska bli mamma förr eller senare :) Skrämmande, men ganska förväntat. Åt massa chips och drack ramlösa.

Väldigt trevligt med översöta tjejer, får vi göra om snart :)


En bild på oss från Mias tjejkväll. Jag ser inte klok ut haha.

Pälsdemonstration

I lördags var jag och Dilshad i Sölvesborg för en demonstration mot minkfarmning. Vi gick 7 kilometer och passerade minst 5-6 farmar. För mig kändes det som att se koncentrationsläger, vilket inte är helt befängt, då det är som koncentrationsläger för minkarna. Det är så jävla barbariskt. Att sedan se farmarna stå och skratta åt oss var bara så twisted. Men på något sätt blev jag inte arg, jag bara tänkte.. Vilka onda människor det finns i världen. Det är inte klokt vilken ondska det finns... jag är så glad att jag inte är som dem, jag är så glad att jag har ett hjärta.

Jag bara har lite kruxigt med att förstå hur det funkar där inne i deras skalle. Rader med rader med rader av burar. Den största farmen var gigantisk. Och de kan tycka att det är okej. Då är det något som inte står rätt till i huvudet eller snarare i hjärtat.

Vi var cirka 450 personer som gick och det tog två timmar, plus tid innan och efter för tal. Jag är glad att jag åkte dit, men förvånad över hur det såg ut. När vi kom fram till Hörvik fanns där ett stort hus där det stod slakt på en av dörrarna och överst stod där något med päls och en mink på bild. Där fanns alltså ett slakteri. Det är svårt att tänka sig att det finns en sådan by.


Bild från blekinge tidning.

Förbannad

Har en jävla start på denna dag! Först får jag ett reklamblad från sverigedemokraterna TROTS min lapp på dörren. För fan, är ni tröga eller? Wait, dum fråga.



Sen är det någon jävel som kommenterar på djurens rätts sida att man ska rösta på SD för att få bort halal-slakt. SD bryr sig inte ett jävla skit om djur, lika lite som de bryr sig om människor. De vill bara förbjuda halal för att det är muslimskt/icke-svenskt/främmande i deras ögon och absolut inte för djuren. Då blev jag jävligt förbannad och började diskutera, då kommer någon jävel till och säger att jag snackar i nattmössan. DÅ blev jag ännu mer arg. Jag har koll på djurrättsfrågor och med tanke på vad som sker där ute mot djur så är halal ingenting!

Nej, jag blir så jävla arg på sverigedemokraterna så jag bara vill slå någon på käften just nu. Det var längesedan jag var såhär arg.

c-uppsats på G

Denna termin är det dags för C-uppsatsen och igår träffades jag, Elmi och Carro redan för att bestämma ämne. Vi vill skriva om Sverigedemokraterna. Mer har vi tyvärr inte kommit på men vi ska leta lite fakta o kolla gamla böcker för att bli inspirerade. Så det ska jag göra idag, sen jobba ikväll.

Ska bli en spännande termin men kommer bli mycket plugg :) Ska bli sjukt kul att jobba ikväll, har saknat det redan. Weird va?


Back to school

Idag satt jag åter i skolbänken och på väg dit var det så härligt sensommarväder, lite halvt kyligt men ändå varmt och solen sken - perfekt väder för en första skoltimme! Blev introduktion och val av kurs. Valde migration, ekonomi och politik, gillar de ämnena och det känns så allmänbildande. Gillar dock inte ekonomi men eftersom det har en stor del att göra med migration och integration så är det viktigt att läsa. Trevligt att träffa de resterande av min forna klass ; Elmi, Carro och Edin.

Vi läser med engelska studenter också nu, för vi är så få. Imorgon ska jag träffa Elmi&Carro för snack om c-uppsatsen. Spännande, hoppas vi inte blir ovänner :p När vi skrev b-uppsatsen blev det en del heta diskussioner och tjafs haha, men det är bra att man kan vara ärliga, för då får man det bästa resultatet!?

Efter skolan blev det en fika med Farida, trevligt, för det var ett tag sen vi sågs. Nu ska jag nog steka en sojaburgare, fast jag inte alls är hungrig! Kan bero på den där chokladmuffinsen som står mig upp i halsen! :(

Mammi

Glömde berätta att eftermiddagen med mammi igår var helt underbar. Hjälpte henne att testa ut nya bågar (glasögon alltså). Det var svårt! Men till slut hittade vi några som jag hoppas hon kommer trivas i, hon var riktigt snygg i dem. Sen blev det massa skitsnack, åt inte-så-god thaimat i Eslöv innan vi begav oss mot Arlöv. Åkte inom en gigantisk affär med inredning. Den var verkligen gigantisk!

Det roliga var att jag berättade för mamma om två nördar som verkar vara helt förtjusta i mig, så på kvällen får jag ett sms..

Tänkte just att jag förstår nördarna, jag tycker också om att va med dej. Tack för att jag får vara det så ofta. Puss och godnatt.

Min mamma är den bästa ♥

Uppe med tuppen

Stolt är jag för jag gick upp halv tio - high five. En himla pinsam sak har redan hunnit hända. När jag tvättar på morgonen så går jag typ direkt ner i tvättstugan, jag fixar inte håret eller tvättar mig i ansiktet eller något, för här bor bara pensionärer, så resonerar jag. Idag mötte jag två elektriker där nere, i min ålder. Jag har inte fixat mig sen jag vaknade och dessutom hade jag ingen bh på mig! Inte lätt att dölja det medan jag skulle gå från torkrummet till tvättrummet. När jag skulle upp i lägenheten tog jag tvätten med mig så jag bar den liksom för tröjan. Gud, jag dör. Så kan det gå, aldrig mer utan bh :p

Nu ska jag i alla fall duscha och fräscha upp mig för i eftermiddag börjar jag ju skolan :) Efter skolan blir det en fika med Farida, min granne här.

Så vi hörs sen :)


RSS 2.0