Om integration och SD

Detta är bland annat ett svar till Niclas.

Jag håller med dig om att det finns ett stort problem med segregationen i Sverige och det är problem med att många nyanlända flyttar till samma område. De som inte erkänner att det finns problem med segragation och kriminalitet, snackar skit, rent ut sagt. Det funkar inte med integrationen som det ser ut idag och jag skulle också tycka att vi bör ta emot färre invandrare (för att få ordning på den nuvarande situationen och skapa en hållbar invandringspolitik). Flyktingar som akut behöver någonstans att bo tycker jag att vi bör erbjuda en fristad, åtminstone tillfälligt, men det måste finnas en gräns för hur många som får uppehållstillstånd, speciellt när det gäller antal människor som inte är flyktingar. Vi har faktiskt förlorat kontrollen när det kommer till integrations- och migrationspolitiken, därför skulle även jag tycka att det hade varit bra med att begränsa antal invandrare/flyktingar till Sverige.

Trots att jag är mycket väl medveten om dessa problem skulle jag aldrig lägga min röst på Sverigedemokraterna.

SD säger "såhär och såhär många med utländsk bakgrund bor i Arlöv, såhär kan vi inte ha det". Varför säga så när det FUNGERAR!? Varför lyfta fram att om några generationer finns det inga svenskar kvar, som något katastrofalt? Då har man inget emot att Sverige har blivit sergregerat, utan man har emot att det ens kommer hit någon med annat ursprung än svensk och den synen tänker jag aldrig tolerera.

För mig är mångkultur underbar, när det funkar. Jag tror aldrig Sverigedemokraterna skulle säga att mångkultur är underbart.

Life



Life is a choice. It is YOUR life.
Choose consciously, choose wisely, choose honestly.
Choose happiness.


zzzz

Jag har sovproblem och jag tycker inte om det. Jag vaknar halv tolv. Om jag vaknar tidigare känner jag mig astrött, endast halv tolv är jag utvilad. Och det kvittar om jag somnar klockan tolv på natten, klockan ett, två eller till och med halv fem! Jag är pigg halv tolv. Jesus, Im weird.

Jag måste göra något åt detta, nu börjar skolan och jag kan inte sova bort hela förmiddagen! I eftermiddag ska jag till Eslöv för att träffa mamma :) Innan dess kommer det nog inte hända så mycket här hemma. Kanske blir en liten städning bara.

See ya!

Miljöpartiet

Är nästan hundra på att jag ska rösta grönt i valet i år. Här är vad partiet svarade på en av djurens rätt frågor:

Nämn ytterligare fem viktiga djurpolitiska frågor som ni avser att driva under kommande mandatperiod.

Vi vill öka efterlevnaden av förbudet mot avel som kan orsaka lidande för djuret, oavsett om det handlar om hundar, höns eller andra djur.

Vi vill förbjuda utnyttjandet av djur på cirkus.

Vi vill förbjuda hönsburar.

Vi vill se över möjligheterna att ge djurskyddsorganisationer talerätt i juridiska processer.

Vi vill förbjuda de typer av fångst- och jaktmetoder som riskerar att orsaka onödig skada på djuret.

Vi vill ha obligatorisk ursprungsmärkning för animaliska livsmedel, vilket indirekt kan ge information om djurskyddet.

 

Säger fem tummar upp för detta! Hur jävla bra som helst. Äntligen ett parti med hjärta och själ. För hur viktigt det än är att kunna läxa upp folk, att ha regler så folk inte springer runt och gör som de vill och hur viktigt det än är att fånga bidragstjuvar så finns det en viktigare sak.. att ha hjärta och själ.

 

(hela intervjun finns här http://alliansfordjuren.se/partierna/miljopartiet/)


Shopping

Det var en megarolig eftermiddag med Linnsi på Nova. Shoppade en del båda två. Dock hittade jag inte så mycket som jag skulle vilja!


Linne från h&m 149:-


Skor från skopunkten :)


cool väska från Kappahl :) Hatar dock att den är blååå. hatar blå :P


örhängen för tio spänn på rea på Bikbok.

Sen köpte jag även ett par byxor på h&m som man knäppte med blixtlås och de satt verkligen som att de var sydda efter mig - love it när det händer!

Klockan är halv tio och nu blir det tv-kväll :)

Lön

Fick sjukt bra lön så i eftermiddag blir det Nova med Linnsi :D I deserve it so bad.

The summer is over

Ja, om några dagar känns det som att sommaren är över. Den första september kommer, skolan börjar. Cuba café har snart stängt för vintern. Det har redan stängt över veckorna, nu är det bara öppet på helger och jag kommer jobba då, men det blir ju inte riktigt samma sak?

Det har varit en helt otroligt rolig sommar på cuba.. Det har nästan blivit som allas andra hem. Och det är charmigt på ett sätt, för det har inte varit så att alla kommit skitbra överrens eller att alla blivit vänner.. i början var vi så många att många knappt pratade med varann.. Sen blev det mindre och mindre och vi som är kvar nu känns som att vi kommit varann mycket närmre. Det tar lite tid ibland.. men bättre sent än aldrig :)

Jag har i alla fall fått två riktigt bra vänner, som jag nästan uppfattar som några av mina bästa vänner. Tycker så himla mycket om dem :) Tack vare dem blev det en supersommar på jobbet.

Det känns också som att jag verkligen lärt mig mycket om människor och att jag blivit mycket tuffare och fått mer självkänsla än när jag började där. Man behöver verkligen tuffa till sig lite på grund av det folket man möter och deras attityd. Dessutom har jag fått så mycket snälla ord från kollegor, stamgäster och andra gäster där som verkligen värmt.

Nej, jag känner mig sjukt redo att ta tag i skolan nu, börja plugga, varva ner och få en normal dygnsrytm och börja laga mat hemma igen. Det har varit en underbar sommar, men nu kommer hösten och den kommer säkert också bli alldeles fantastisk :)

27 hours

Denna helg har jag jobbat 27 timmar sammanlagt. Öppning 14.30 till stängning 04.00 både fredag och lördag. Som tur var så fanns det typ inga gäster tills klockan åtta-tio på kvällen. Fredagen städade jag och var ambitiös, städade den lilla entréstugan, vilket behövdes. Lördagen var jag trött och orkade inte alls städa, skar lime och hjälpte till i baren istället :p

Hyfsat mycket folk på nätterna i alla fall. Gubbar som inte är kloka haha. Det har varit ganska händelserika nätter..

Idag, söndag, är jag ledig. Mamma, pappa och kusinbarnet har varit här och fikat. Bjöd på kaffe ur min nya pressokanna, sjukt gott. Om ni vill ha så hör av er ;)

Nu blir det en myskväll och det ska bli så sköönt med en hemmakväll!

Förresten, något förjävla äckligt hände förut. Såg en mask på väggen och sen en till.. och en på garderoben. Fick panik och ringde mamma. När jag tog de och tryckt ihjäl de i papper så kände jag mig kräkfärdig. Ush, fick panik. Men nu har jag nog listat ut att de kommer från höet vi köpte idag.. Har städat med såpa i hallen och höet står i badkaret, får väl ta itu med det nu :(

Mina bebisar är hemma, som ni kanske förstod av hö-snacket.

Sverigedemokraterna igen

För att klargöra lite, något jag missat förra gången, så vill jag säga att jag kan hålla med om att det inte är helt fel med ett förbud mot burka. Jag anser själv att ingen kvinna ska behöva gå klädd sådär, ärligt talat. Men, det var inte det som gjorde mig upprörd. Det känns som att Sverigedemokraterna alltid försöker komma på saker som är negativa med invandring, invandrare, islam, ja - allt som har med icke-svenskt att göra (i deras ögon). De klagar på att invandring kostar, men nämner aldrig något om de fördelar vi får ut av det. De klagar på att det bor många invandrare i vissa områden, visst, det är fel att placera alla NYKOMNA på ett och samma ställe men de kommer och klagar att det bor många med utländsk bakgrund i Arlöv och Arlöv, för mig, är verkligen ett ställe där mångkultur fungerar så jävla bra, rent ut sagt. Här bor mycket blandat folk och så vitt jag vet så kommer alla överrens.

Inte bara verkar det vara fel med allt invandrare GÖR utan det verkar vara fel att de inte existerar. De ser inte människor för individer, de klumpar ihop människor och gör de till "invandrare" med en följetång av negativa åsikter. Denna klump består av människor från väldigt många olika länder, olika religioner, människor med olika tradtioner, människor från olika delar av landet, gammal eller ung - ingen skillnad. Denna människosyn skrämmer mig.

Slutligen vill jag säga att det jag ville lyfta fram med mitt förra inlägg, vilket också syns ganska bra om man verkligen läser, är deras språk och deras framtoning, inte just att de vill förbjuda burka.

Kul



Sen gjorde de en sång om det....

HAHAHA....

Sverigedemokraterna

Jag anser att SD alltid försöker se så städade ut, men i Burlöv kommer deras verkliga sida verkligen fram och den vill jag visa.

I "Spegeln Burlöv" var det på första sidan en artikel om en kvinna som jobbar med flyktingbarn om anmält SD för deras senaste insändare i tidningen. Där stod också att de uppgett att 75% av invånarna i ett område i Arlöv har utländsk bakgrund, vilket en anställd på Burlövs bostäder dementerade. De hade gjort en undersökning med SCB (Sveriges centralstatisktiska byrå) och då kommit fram till att 40% av människorna i området tillsammans med ett annat områda i Arlöv hade utländsk bakgrund.

Alltid samma ramsa, SD ljuger om siffror och statistik. Eller kan de helt enkelt inte läsa av den, också helt möjligt.

Några sidor senare kommer en reklam som är en halv sida lång, tänker nu skriva ordagrant en del av reklamen.

"Vi vill se förbud på Burka, Nikab och rånarluvor i offentlig miljö utom- och inomhus. Att dölja sitt ansikte i offentlig miljö är oacceptabelt. Hur man gör hemma i sin hemmiljö privat är ju upp till var och en. Även i skolundervisningen är det en olämplig klädsel. Däremot är det helt o.k. att bära slöja som täcker hår och axlar. Att värna om sina traditioner och bära en snygg slöja måste tolereras i en demokrati som vår. Vid demonstrationer används ofta rånarluvor för att dölja sitt ansikte och i skydd av detta kan man vandalisera och begå brott."

Jag blir faktiskt bara ganska paff. Tycka vad man vill om deras argument i många fall, men det är sättet de skriver på som verkligen får mig att tänka att de är korkade, rent ut sagt. Visst är det bra att försöka använda lite enklare språk än de övriga politikerna, där "vanligt folk" ibland kan ha svårt att förstå, ja, till och med de själva förstår nog inte vad de säger ibland, men det finns ett akademiskt språk som folk ändå förstår och som inte låter så inkompetent som detta!

Att de sedan argumenterar mot rånarluvor och burka i samma artikel är ganska befängt. Jag har då aldrig sett en kvinna med burka som kastat sten mot polis eller rånat någon. Rätta mig om jag har fel men det är väl två olika diskussioner. Nej, SD är verkligen ett oseriöst och inte minst ointellegent parti. Upphör aldrig att förvånas över hur otroligt korkade de låter i många av sina insändare.

Har redan innan beskrivit vad jag tycker om deras övriga argument, så det lämnar jag utanför denna gång.

Lycklig

Jag är så lycklig.. Skulle inte vilja be om något mer i mitt liv än det jag har.. Har världens finaste familj, mormor och morfar.. Och mina vänner är verkligen världens bästa, är så glad att jag träffat alla.

Allt är så fantastiskt :) Skolan börjar snart, ska bli lite skönt att få höst faktiskt och umgås med härliga klasskamraterna. Sen kommer mina pälsbollar hem på söndag, underbart att få hem dem också.

Den finaste människan jag någonsin träffat älskar mig.. trots alla dåliga saker och komplikationer så är kärleken det viktigaste av allt.

Nu ska jag ta lite mer kaffe, en hembakt kaka och fortsätta njuta av denna dag :D



















Onsdag med flicksen

Igår var en toppendag! Först var jag med Melissa på stan, tog en fika och snackade massa skit, sen gick vi på shoppingrunda och hon köpte en massa fint. En friterad banan med glass hann vi också med innan hon gick in till sitt jobb.

Hem och tillbringade lite tid i soffan och lagade även ordentligt middag, vilket händer sällan nu för tiden. Sen vid halv tio stack jag iväg igen för att träffa Linn som kom hem från Thassos precis. Hon åkte bara hem och lämnade väskan, sen hämtade jag upp henne :) Det blev Victors på lilla torg, där hon tog en jättegod jordgubbs daiquiri. Jag däremot ville ha en alkoholfri drink och den jävla bartendern blandade något riktigt äckligt till mig. Hon hällde typ halva glaset med lime extrakt och någon röd extrakt, sen på med massa is och sprite. Nej, men vilken smaksensation. Den var stark som sören och den kostade 45 spänn. Vad fan, det är jävligt dyrt för en alkoholfri drink, kan de åtminstone inte anstränga sig då!? Det är väl inte för mycket begärt.

Aja. Tog en kaffe sen, kunde inte dricka mer än 1/3 av drinken och kaffet var skitgott. Jag är inte den som är kräsen, finns nästan aldrig något som jag inte kan dricka eller äta upp. Skulle vilja se henne dricka den..

Blev i alla fall en riktigt trevlig pratstund där inne. Har saknat henne :)

Alors on danse

Jag ska börja dansa i höst. Velar dock mellan orientalisk dans, som jag redan dansat två terminer men som jag tycker är så roligt och vill lära mig mer av och bollywood dance som är en kurs där man dansar sån dans som de gör i indiska filmer. Det verkar vara sjukt kul. Hmm, svårt val.. Ska i alla dall dansa på dansakademin i Malmö :)


03:51 - tisdag/onsdag

Ni anar inte vad jag lyssnar på - *N´sync. Skitsvårt att hitta på spotify dock eftersom man inte vet hur fan det stavas. På spotify stavas det N sync. Min musiksmak går verkligen inte att sätta finger på. Klockan är kvart i fyra på natten till onsdag och denna kväll har varit ovanligt seg. Först var det så lite folk att vi tänkte stänga halv tolv. Sen flyttades tiden till tolv.. Det kom mer folk.. Tiden flyttades till ett, osv. Vi stängde två och då var det en jävla massa mer att städa än det var klockan halv tolv.

Jag vet inte riktigt vad det var med killarna idag men fick riktiga komplimanger. Jag var inte extraordinärt snygg eller tillfixad, snarare tvärtom. Mycket märkligt. En kille sa "you are very very beautiful".  Sen en kille som jag sett där förr kom fram till mig och sa att jag var så otroligt snygg och vacker. Att han inte kunde sätta ord på det han såg, för vacker eller snygg räckte inte. Det finns inga ord för ditt ansikte, sa han. Hans mimspel var också verkligen med inlevelse. Nej, en sån komplimang har jag inte tidigare fått från en gäst. Lite överdrivet dock skulle jag tro :p

Jag är så sjukt bortskämd med komplimanger denna sommaren, det har verkligen höjt mig till skyarna totalt. Men nu väntar en lång höst och vinter utan några raggningsrepliker alls antagligen, så jag förtjänar att fylla på mitt förråd :p

Imorgon träffa Melissa och Linnli som kommer från Grekland :D


Saknar denna värme.. Idag var det kallt som satan.

Rolig mormor

På släktträffen säger mormor plötsligt "åh jag måste ju visa djuret!", går till sin handväska och tar upp en sån burk man hade kamerarullarna i förr. Vad ska hon visa!? tänker jag innan hon öppnar och  tar ut en fluga. Där var ju det första roliga. Hon förvarar den i en burk i väskan. Den var död förstås. Så började hon berätta historian kring denna fluga..

Hon hade varit i skogen och den hade följt med henne hem. När hon kommit ut ur duschen hade hon sett den på sitt lår, levande. Den överlevde alltså en dusch. Sen på kvällen hade den krupit på hennes lår igen när hon tittade på tv, då hade morfar tagit den och knipit den och sköljt vatten på den under kranen på toaletten. På natten vaknade hon och behövde gå på toa, då, inne på toaletten, flög flugan helt plötsligt rakt upp i hennes ansikte.

Med den drama som denna historia berättades med och dessutom min brorsas min när han försöker se ut som en hämningsbenägen fluga när mormor berättar om attacken på toaletten så måste man älska denna historia!

News

Some news from my life..

Linn kommer hem från sin Greklandsvistelse på onsdag. Känns som hon varit iväg mycket längre än en vecka. Som tur är så är jag ledig då så jag kan träffa henne :)

Innan på dagen ska jag träffa Melissa och snacka massa skit och gud som jag ser fram emot det!

Jag har efter mer än ett halvårs väntan fått ett cykelförråd som jag ska skriva kontrakt till på torsdag.

På söndag kommer min Lilla&Fia hem igen permanent.

Har bara en vecka kvar på jobbet, sen stänger det för att bara ha öppet på helger. Jisses vad sommaren gått snabbt!

Om en vecka påbörjas den sista terminen på mitt program.. Dags för plugg och senare c-uppsats. Nu är det allvar igen!

Har fått ett skitsött bord till min hall, som mamma köpte på loppis för tio spänn. Nu ska jag köpa ett fint ljus och en matta, sen är även min hall hemtrevlig efter cirka ett år. Det tar tid att inreda när man inte har råd.

Denna vecka får jag lön efter att verkligen ha levt på minimalen och lånat och lånat av sparpengarna. Aouch.


Ja..Det var nog det för mig, nu är klockan två och det känns rimligt att somna!

Madu&jag :)

Idag är det måndag vilket innebär inget jobb. Madu kom till Malmö och det innebar sex timmar av att titta i affärer. Fikade i och för sig också en stund av de sex timmarna, där vi fick prata ut om allt som hänt sen sist vi sågs och vi tog även lite tid till att äta lite god mat från festivalen.

Det finns hur mycket fina kläder som helst i affärerna nu! Köpte en röd och svart-rutig skjorta och ett beige skärp. Längtar till jag ska spendera lite mer av mina drickspengar :p Det var lika kul som alltid med Madusha, massa prat och skratt, speciellt när vi gick i ösregn med ett lite för litet paraply!

Efter Malmö åkte vi till Arlöv och gick lite på Burlöv centrum innan det blev kaffe hemma hos mig och även då visade hon en sida med kläder på internet som vi fastnade på :p

Hon är fin hon, min vän :)

Släktträff

I söndags var det upp ur sängen och in i duschen, slänga i sig två knäckemackor sen göra sig redo för... släktträff! Vartannat år har min mormor och hennes syskon en träff med allas barn och barnbarn och även barnbarnsbarn. Vi var 70 stycken. Vi brukar ses i en skog utanför min hemby, där det även finns en klubbstuga som vi kan gå in i då det alltid regnar på våra träffar.

Jag är väldigt glad att jag kunde vara med för det är så himla kul att träffa sin egen lilla släkt och även alla dessa trevliga människor som jag är nästkusin med och släkt överhuvudtaget. Innan jag kom hade det varit fika och tipspromenad, ni vet, de har en lite annan dygnsrytm än mig. När jag kom blev det grillning, och då regnade det ganska rejält. Mat fick vi, och vår del av släkten tryckte in oss i något förråd, eftersom alla inte fick plats i stugan.

Sen blev det lekar, först barnen och sen vi vuxna. Jag och brorsan var först upp. Det är två lag på typ 5 pers i varje som leker bara och jag skulle banemej vara med. Det blev kasta hästsko, stå i en ring och få alla att gå genom en rockring, spela en fotboll på en bana när alla ska hålla armkrok med varann - skitkul med andra ord.

Jag kom till jobbet vid sex på kvällen och då satt kollegorna ute på serveringen och tog det lugnt, det fanns inga gäster där. Jag gick och köpte godis, sen satt vi och pratade en stund, trevligt med lugna stunder ibland. I och för sig blev resten av kvällen också fruktansvärt lugn. Oj, sa jag fruktansvärt? Det menade jag inte. Jag menade fantastiskt lugn :) Stängde redan halv ett.


Här tryckte vi in oss i skjulet :p

Soool!

Idag är fanimej sol ute och varmt också. Woow. Det känns ju bara för bra! Igår började Malmöfestivalen och roligt som det var fick både jag och Sofia börja senare, så vi gick på festivalen och åt lite godsaker innan nio, då vi började jobba. Väldigt nice att få en ledig stund på kvällen. Det var en helt okej jobbkväll, vissa delar som var väldigt trevliga..

Inte alls så mycket att göra som jag föreställt mig, men vid halv två kom där folk så in i helvete.. Dock stannade de bara till cirka halv tre. Hann bli irriterad ändå på många.. en dålig sak är att jag inte längre bara kan "suck it in". Blir sur och otrevlig när folk behandlar mig utan respekt.

Aja, skitstövlar finns det gott om. Idag ska jag vara ute innan jag börjar jobba klockan sex :D


i skrivande stund är det faktiskt molnigt istället för sol.. börjar betvivla om det verkligen är så varmt..

Tänk ett steg längre



Det kan gå så snabbt.. det kan ta en sekund att mista livet.. ett ouppmärksamt ögonblick eller ett felaktigt val föratt ta någon annans liv i trafiken..

Ledig dag

Igår var min lediga dag denna vecka och den tillbringades på stan med Malin. Det var superlängesen vi sågs, så det var verkligen trevligt. Vi gick runt i affärer och fikade på Gustav adolfs torg i solen, sen gick vi i några affärer till innan vi avslutade eftermiddagen.

Jag hade en helt fantastisk kväll också :) Åt thailändsk mat i Lund, en glass på Mårtenstorget, pratade, skrattade.. Hyra Avatar och hade myskväll hos mig. Med vem kan ni nog ana.






Lite bilder på mig igår :)

Lampan



Det var denna lampa jag köpte på Erikshjälpen för 60:-. Jag gillar begagnade saker, unika saker.. Det känns speciellt eftersom de har en historia.. Undra var denna lampa stått innan.. Och min kaffeservis - undra vem som druckit ur den och vad som pratats om medan de surplat kaffe? Speciellt eftersom den kanske är 50 år gammal, då undrar jag vad de pratade om på den tiden medan de drack..

Onsdag

Igår åkte jag till Erikshjälpen och hittade en superfin-söt lampa :D Ska ta foto och visa er sen! Sedan bakade jag hallongrottor och gaffelkakor.. De blev dock sjukt misslyckade. Weird oven. Halva plåten blev asgoda (!!) men på halva plåten flöt kakorna ut och liknade något helt annat än de skulle. Hallongrottorna blev dock goda. Börjar ju bli bra på det här med mat och bak.

Laddade ner ett virusprogram också så kan stolt säga att jag gjorde allt det jag planerat igår. Idag har jag en plan; träna. Och det ska jag faktiskt göra nu. Lite bra när man har tidspress också på grund av p-skivan i bilen. Måste ändras innan klockan ett, vilket är om en halvtimme, så då får jag sätta fart och komma iväg.

Igår var en superbra kväll på jobbet, ganska lugnt men ändå lite att göra.. Stängde klockan ett, så det var lagom och fick även erbjudande om helgjobb i höst - håller tummarna.

Hörs sen med bilder på mitt fynd! :)

Just another rainy tuesday

Fick en anonym kommentar med frågan om man kan sälja bilar på tradera. Ja, det kan man. Tre veckor har folk på sig att bjuda och man kan självklart välja reservationspris och utropspris.

Ja, idag sov jag länge, väldigt länge. Hade satt klockan på nio i hopp om att vara duktig idag, men nee. Vad ska man göra denna ljuvliga dag? Det regnar ute.. Tänkte cyklat till Erikshjälpen.. men det blir kanske att ta bilen dit? Har lite andra grejjer att fixa... Funderar på att avfrosta frysen.. eller baka.. Måste även ladda ner ett antivirusprogram.

Har sett hemska bilder idag från en ägguppfödare. Eller hönsuppfödare. I deras ögon är det detsamma.. Hönorna är bara deras slavar.. Såklart finns det ju bra uppfödare, men som de ser ut på många jag sett så har jag en bra anledning att inte köpa ägg.

Igår fikade jag med Louise och Linn och Louises lilla sötisdotter Nadia. Mycket mysig och trevlig fika. På kvällen gjorde jag pizza och hade bjudit hem Dilshad för att få höra allt om deras helg i Paris. ♥

Ska till jobbet om 5,5 timmar so nu får jag göra något av denna dag :)

My ride

Tänkte visa bilder på bilen jag kör runt i! För er som inte vet fick jag låna pappas gamla bil som han ska sälja nu, den ligger uppe på tradera. Har haft den i några veckor nu och vant mig vid den. Jag fäster mig lätt vid bilar verkar det som.. Den är riktigt skön att köra, perfekt storlek för mig :)




Frän va?

What a shame

Tycker det är så himla synd med alla tjejer som trycker ner sig själva hela tiden.. Som klagar och säger eller skriver att de är feta, har några kilo extra, för mycket kurvor, för lite kurvor, fula osv. När jag ser det så som jag ser det nu blir jag helt bestört och tycker det är så himla synd att man ska trycka ner sig själv så..

Men jag vet att det kan vara så jävla svårt att komma ur de där tankarna när man väl hamnat där.. och att det är som en demon som lever inuti en och sprider negativ energi och tjatiga, gnatiga, jobbiga tankar. Även om man vet att det är fel att göra så mot sig själv så kan man inte låta bli.. Jag blir även så rädd för att hamna där igen när jag ser tjejer som är sådana.. för jag har varit där.. Jag tror alla har varit där.. Om inte för vikten, så för rumpan, brösten, håret, ögonen, hyn, ja allt som man kan tänka ha "fel" på. Till slut inser dock de flesta att det verkligen inte är något fel.. Jag insåg det.. Men som vi alla tjejer vet, så kan det dyka upp nya saker för demonen att klaga på och om inte, så kan den bita fast sig i samma sak igen..

Men en sak får vi inte glömma... Vi är våra egna bästa vänner, du själv är den människan som alltid kommer vara din bästa vän genom hela livet, den personen vi allra minst bör behandla fel eller kritisera..Vi får kritik från så många andra håll så vi kan cut our self some slack och åtminstone inte få kritik från oss själva? Det är vi värda.


Livet är en fest

Godkvällens. Eller godnatt. Klockan är halv tre på natten, jag slutade jobba för någon timme sen och satte mig här med knäckemackor innan denna dagen får ett slut :)

Idag kom Melissa till mig vid ett och vi gick till möllan (väderkvarnen.. hatar att det kallas likadant som möllevången:P men jag talar om väderkvarnen som ligger här vid mig). Där skulle det vara hunduppvisning och loppis. Trevligt tänkte jag. När vi kom dit var där endast folk från brukshundsklubben. Ska här inte vara loppis? tänkte jag. Och då såg jag den. Ett bord med saker. Haha. Det var den minsta loppisen vi någonsin sett i alla fall. Men trots det så blev det en mysig stund, sitta på en kulle och snacka massa tjejsnack och titta på hundar som gör konster. Söta krabater. Blev en aning hundsugen men det behövs väl inte ens skrivas?

Efter en stund där gick vi till Burlöv centrum och tog en långfika på Espresso house. Jag har jobbat sedan halv sju ikväll och det har varit en perfekt jobbdag.. Lagom mycket att göra och trevligt folk. Hade dock varit trevligare om Sofia jobbat med mig hela kvällen, alltid roligare att vara två.

Har nog inget mer att säga direkt.. Inga konstiga typer som man stött på idag.. Dock en lite rolig (?) grejj. En kille jag känner som både är av utländsk härkomst och gay skrev att han skulle rösta på Sverigedemokraterna i valet.. Då undrar jag lite hur man tänker. Att de är främlingsfientliga är jag övertygad om och har en stark känsla av att de inte är de största fan:en av homosexuella? Aja, kändes bara inte som den bästa idén :p

Manifestationen

Idag var jag ju på manifestation med slagorden "stäng farmerna". Det handlade om att vi ville göra pälsuppfördning förbjudet i Sverige och det var inriktat på minkar, då det dödas 1,2 miljoner minkar varje år. Det var djurrättsalliansen som höll i det, men jag och några till från Djurens rätt kom dit och höll i en banderoll också..  Kom förbi en idiot som sa att vi inte ska bry oss om minkar utan om människor. För mig är det bara kompletta idioter som säger så.. Undra vad han själv gör för mänskligheten?

Efter manifestationen som bestod av några tal (väldigt bra tal) och att bara synas, gick vi till glassfabriken, som är ett café på Möllan. Där bjöds det på vegansk mat. Var dock lite sådär, eftersom den tjejen som jag känner, Sara, gick därifrån och jag satt själv med fem killar, förlåt mig, men de är lite lustiga tycker jag. Hade väldigt svårt för att prata med dem, men var social en bra stund i alla fall innan jag begav mig hemåt. Ibland får man öva på att vara social mot människor som är totalt olika en själv.. något jag verkligen måste öva på :p

Det har varit värsta ovädret den senare delen av eftermiddagen och kvällen, ösregnat verkligen och åskat.. Jag ska inte jobba förrän tio ikväll.. Vet inte vad jag ska göra tills dess, men vara hemma och mysa är en plan :D Hörde av mig till Malin&Madde men de skulle tyvärr inte vara hemma.

Tidig kväll

Snacka om arbetskadad när man anser att man slutar tidigt och är överlycklig för det fast klockan nästan är två på natten. Jobbet ikväll var väldigt lugnt. Verkar som att folk lugnat ner sig lite sen högsommaren. På tal om sommar så vill jag verkligen ha värme lite till.. för snart är ju hösten och skolan här. Känner att jag skulle vilja dra på mig bikinin och ligga i Lomma någon dag till.

Idag var mamma här för att hämta marsvinen. Vi gick till Burlöv centrum och jag shoppade lite, bland annat jättefina växter som verkligen lyfte upp hela inredningen i mitt vardagsrum.. Men de fick jag av mamma. Hon skämmer verkligen bort mig, men hon säger att hon vill ge mig saker.. fast jag inte ber om det. Krävs en del tjat för att få köpa saker till mig.. Men glad blir jag förstås, för jag hade faktiskt inte köpt det annars.. Har inte så mycket pengar direkt och jag är väldigt ekonomisk. Nej, inte snål. Ekonomisk.

Aja. Imorgon är det manifestation mot pälsfarmning på Gustav adolfs torg i Malmö klockan 13.00. Där ska jag befinna mig med en tjej från Djurens rätt. Får väl gå och lägga mig så jag orkar hela dagen och sen hela natten imorgon, börjar jobba halv fem närmligen.

Vi hörs på söndag, och då ska ni få höra om hur det var på mitt livs första manifestation :)

Bäst före 25 juni


Vaddå jag har inte koll i min kyl??

Buren

Nu är vår hemmagjorda bur äntligen klar. Det har tagit låång tid på grund av mitt segande och andra komplikationer, men nu är det den finaste buren ever :)





Stor, fin och välgjord, bättre än jag hade kunnat föreställa mig :)

Kärlek från mig

Innan jag lägger mig och slutar blogga vill jag bara skänka några ord till alla er som läser...



Livet är det vackraste som finns.

Jag tycker vi verkligen ska vara tacksamma över allt vi har, för den du är, för hur du ser ut, för de egenskaper du besitter. Alla tycker inte om mig, men jag tycker om mig, för jag är jag. Mina dåliga sidor är ändå jag. Jag kan vara löjligt blyg, skitsvår att komma in på livet, jobbigt irriterad när jag är trött och en jävla bitch ibland när jag har pms eller känner mig svartsjuk, men det är ju ändå jag. Huvudsaken är väl att mina bra sidor väger upp för mina dåliga..? Om jag stått och studerat mig själv kritiskt i spegeln hade jag säkert hittat massor av saker som gjort att jag känt mig ful, men jag gör inte det. Jag ser det fina och tycker om det. Innan ville jag knappt använda bikini på grund av mina bristningar i låren, som jag haft sen jag var typ 13. Nu bryr jag mig inte alls, tänker att det är väl många som ser ut så. De har till och med blivit jag.

Livet är för kort för att vara bitter, gnällig, elak eller klaga på småsaker.

Alla på dåligt humör vill säkert spy på mig, men jag är så himla glad och lycklig och så lycklig över att jag är så glad och lycklig. Hoppas jag kan må såhär när hösten och mörkret kommer också.


Dåligt

Har ni hört att affärer och liknande bara ska ta kort över 100 kronor i höst? Jag har bara hört det lite i förbifarten, men tydligen ska de sluta ta kort under 100 kronor.

Om detta stämmer måste jag säga att..
1. Det är otroligt omodernt att tvinga folk att gå runt med kontanter
2. Det kommer sätta mer press på automaterna när alla kommer att ta ut pengar i tid och otid
3. Man kommer inte kunna handla om man har under 100 kronor kvar på kontot
4. Rånrisken för privatpersoner och för affärer kommer ju öka något dramatiskt.
5. Folk kommer att köpa mindre. Om man inte kan betala med kort, kommer de antagligen skita i att köpa den där impuls-varan och affärerna tjänar mindre pengar.

Det finns säkert fler nackdelar och jag tycker det är otroligt kasst. Speciellt yngre människor är inte vana att bära kontanter och det kommer vara jävligt jobbigt att ta ut pengar hela tiden.

Vet som sagt inte om detta verkligen stämmer, men det låter nästan så omodernt att det inte kan vara sant. Fet tumme ner.


Onsdag med vännerna

Denna veckan är ganska nice för mig, jobbade tisdag, ledig onsdag och torsdag, sen jobbar jag hela helgen. Nytt på jobbet är att många har slutat, vilket, vad det verkar, har lett till att det bara är Sofia och jag kvar som serveringspersonal. Kanske får någon från baren hoppa ut på golvet, vi får väl se hur det löser sig.

Idag skulle jag träffa Melissa på stan, som tur var frågade jag Sofia också. Jag åkte till Malmö och försökte förgäves ringa Melissa som inte svarade. Vi hade nämligen bestämt halv två, men inte plats. Träffade Sofia, gick och fikade och cirka 1,5 timme senare fick jag sms av Melissa att hon sovit. Väldig tur att jag hade bra sällskap :) När Melissa kom var vi redo att gå i affärer, men hon ville äta så blev en till fika. Mycket fika och lite affärer. Så roligt att bara snacka en massa, speciellt när man är tre, då finns det extra mycket roligheter som dyker upp :)

Ikväll har jag varit med Linnsi. Vi beställde pizza på Algarve (pizzerian i Kirseberg som har vegetariska pizzor med sojakött). Han sa "det tar en stund". Dock trodde vi inte att vi skulle få vänta nästan 40 minuter. Men det var lätt värt det tyckte jag (man brukar inte få vänta så länge, så ni inte blir avskräckta). Kebabpizza är som en ren och skär dröm för mig. Det var lika trevligt som alltid att träffa henne.

Ska snart ta lite bilder på mig och sätta upp här, var ju längesen ni såg mig här i bloggen! :)

Klockan är halv två och jag är faktiskt trött. Halleluja marsvin, ni har skänkt mig delar av min förlorade dygnsrytm tillbaka :) Men de åker hem till mamma på fredag igen, åh vad jag kommer att sakna dem. Måste dock låta henne ta de för jag jobbar för mycket och vill inte lämna de så mycket ensamma.

Date with the kollegue

Träffade min kära kollega Sofia idag i Lund. Gick till Mondo och tog en macka, fanns massor att välja mellan. Tog en med avokado, mozarella och pesto. Pesto är sjukt gott och avokado tog jag mest för nyttighetens skull. Får absolut inte i mig den näring jag behöver. Aja, ska ska skaaa börja med mina vitaminer :p

Vi satt på caféet säkert två timmar och snackade massa tjejsnack/dynga eller vad man nu vill kalla det. Ventilation kallar jag det :) Efter det promenerade vi genom stan och tittade lite på Tiger, samt luktade på Johanna-parfymen på Kicks. Det är vår kollega som har en sjukt god parfym som jag har ett mindre begär efter.

Efter att ha handlat muffins till kaffet gick vi hem till henne, supermysig lägenhet. Jag kom hem efter 4,5 timmar. Tänka sig att man kan snacka så mycket trots att vi ses så mycket som vi gör på jobbet. Men det är som hon säger, man har faktiskt ingen direkt chans att verkligen snacka där.

Nope, nu är klockan snart ett och jag borde sova snart. Funderar på att gå upp i hyfsad tid imorgon.. Har två marsvin här som förde ett himla liv imorse, tills klockan tio när jag (en zombie) tvingades upp för att ta ut dem i köket och ge dem mat. Sen fortsatte jag sussa en stund till..



Såhär mysigt kan vi ha det.♥

Life

Har märkt hur mycket jag insett att ett liv betyder sen jag började sätta in mig i djurens rättigheter.. sen jag blev vegetarian.. Innan dödade jag insekter hur som helst, har iofs inte gjort det de senaste åren, men har ändå dödat lite insekter här och där.. Men nu kan jag inte det längre. Det är inte rätt. De har också rätt till ett liv, rätt att surra omkring bland blommor, känna solen på sin lilla kropp, rätt till att flyga och undersöka saker, klättra och kräla på olika ytor, ja vad de nu finner roligt eller intressant.

När jag plockade av tallrikar på jobbet så var där en geting som var halvt halshuggen på en tallrik och jag skulle diska av den. Jag såg de små armarna röra på sig och jag fick en ilning genom mig.. Jag tänkte att jag måste döda den helt så den inte lider. Ush, jag ville inte... Så tog jag ett bestick jag tryckte på den och det rann vätska ur den.. Det var som att se livet rinna ur den... Jag kände en stark känsla av fel i mig, en arg känsla.. Varför döda något bara för att du finner det irriterande? Isåfall skulle jag kunna döda flera av människorna som jag stöter på men inte fan gör jag det.

Jag tycker alla har rätt till ett liv. Det är den vackraste gåvan alla vi levande varelser fått och hur kan du anse dig ha rätten att ta en annan varelses liv? Vem gav dig den rättigheten?



Roliga filurer

Sen sist jag skrev har jag i stort sett endast jobbat.. Var i och för sig ledig hela dagen igår men det mest actionfyllda var en biltur till Maxi för att handla. Blev dyrt. Men behövde fylla kylen. Lärde mig ett nytt kortspel också igår, mycket regler men roligt när man väl fick kläm på det..


Känner att det är lite trist här inne om jag bara ska berätta om vad jag gjorde på jobbet hela tiden..Men jag stöter på många konstiga filurer när jag jobbar och tänkte ge er ett litet smakprov på hur en arbetskväll kan se ut..


En kille som ville att jag skulle smaka av hans drink.. Som svar när jag sa nej sa han "nej, du jobbar ju", som om jag hade velat smaka en helt okänd killes drink om jag inte jobbat... Ett gäng som hade tomma glas men som fick värsta spelen om någon av oss försökte ta deras tomma glas. Personer som blir sura när man tar glas där det finns mindre än en halv klunk kvar, kanske några droppar.. Jag tror de ser det som en maktgrej?

Det finns en kille som under kanske en månad kommit lite då och då och tjatar om mitt nummer. Jag har nästan börjat tycka han är trevlig, han är faktiskt rätt kul. Han är övertygad om att han kommer få mitt nummer någon dag.. Men det kommer han inte :)

Nästa grejj är nog mer äcklig men män som fått sig några drinkar och får för sig att krama en när man har massa glas och är oförsvarbar. Igår var det en man som kramade mig när jag tog hans beställning, så jag fick hans panna rakt på kinden - SVETT. Det är inte så lätt att försvara mig för jag hinner inte reagera och jag är inte typen som skriker eller skäller ut någon som inte gjort något annat än att krama mig... Om de blir för närgångna eller olämpliga skulle jag självklart sagt till men det har inte hänt än.

Ja, jag träffar på många trevliga typer, många otrevliga typer och många riktigt konstiga filurer :)

Lost in the calender

Har noll koll på dagar eller datum. Ja, till och med min almanacka visar på juli. Får ta mig i kragen och rätta till det där. Denna vecka jobbar jag tisdag-lördag. Har avklarat två dagar som varit finfina. Det är som mest fint när jag jobbar med Sofia. Då är det liksom självklart att kvällen blir bra, annars får man helt enkelt se :) Igår kom värsta skyfallet, upplevde ni det? Det var inte klokt. Det resulterade i ganska lite gäster men vi hade några stycken och de resulterade i att vi stängde en timme senare, var inte hemma förrän halv fem.

Klockan är snart halv tre på eftermiddagen (kanske behöver skriva det med tanke på min vrickade dygnsrytm?), tänkte dricka lite kaffe och sen ska jag iväg och fika med Linn innan jobbet. Imorgon börjar jag inte förrän tio på kvällen, så jag ska tvätta (tvätten bubblar över tvättkorgen) och storhandla, sköta hemmet lite. Håll tummarna för att jag lyckas och inte skenar iväg åt alla håll och kanter!

Dressincykling

Jag avskyr att stava till cykel eller cykling, det är inte logiskt. Borde vara ck och jag blir alltid osäker.

Jag kom hem till mitt kära hem i tisdagseftermiddag, som inte riktigt känns som ett hem längre för jag knappt är här känns det som. Har inte riktigt tid att diska, städa, tvätta o sånt. Trött.

Igår var jag och Dilshad och cyklade dressin! Det var hur mysigt och trevligt som helst. Jag fick idén för han ville hitta på något och jag tänkte på att göra det i våras men det blev ju aldrig av vilket ni förstår varför. Dressincyklingen låg i Veberöd, typ mot Dalby/sjöbo/simrishamn-nånstans-där. Dressin är ju när man cyklar på tågspår, om ni inte vet. Vädret var perfekt och det var härligt att susa fram genom fält och ängar och skog. När vi kommit till slutet, där man ska vända tillbaka, gick vi till en affär och köpte grillgrejjer, blev så sugna på att grilla. Det fanns en rastplats längs spåret; en skogsglänta där det fanns träbänkar och grillplats. Där låg en katt när vi kom, skitsöt och gosig. Men blev en aning förvånad när även en hund dök upp där. Skitsöt hund.

En sån ska jag ha sen!!
Dilshad: Det säger du om varenda ny ras du ser..

Men en sån kan jag tänka mig, hur sööt som helst. Listade till och med ut dens namn, proud. Jag sa hejdå till en dressincyklare och då tittade hunden snabbt på mig. Så tänkte jag... vad låter som hejdå? Fido? Så jag sa Fido till den och den spetsade öronen och kom snabbt till mig. Åh haha vad jag är grym.










Gav katten mjölk och gav Fido sojakorv - han gillade det.


Kan man annat än att älska denna bild?

Karma is a bitch

Har börjat tänka på en sak på sistone... En sak jag inser mer och mer för varje dag som går.

Folk är inte så trevliga som jag tror att det är logiskt att vara.. . Folk är elaka. Det finns många, kanske mer en regel än ett undantag, som snackar skit om helt oskyldiga personer, snackar skit om människors stil, klädstil, personlighet - ja vad som helst, trots att personen aldrig varit otrevlig mot dem på något sätt. Det finns många som är otrevliga mot människor utan problem, som ser sig själv i centrum och inte ser människor runt omkring sig som människor. Folk som inte inser att våra val får konsekvenser för andra människors liv, självförtroende, lycka osv.

Vissa människor är helt enkelt inte fina personer.

Jag förstår inte hur man vill vara en sån människa. Det är så himla ruttet att jag skulle känna mig så sjukt skabbig om jag varit sån. Let´s just hope that karma is a bitch.

Falling in love again..

Tjolahopp! I fredags, då jag skrev sist, blev det verkligen en riktigt lugn dag/kväll på jobbet, precis som jag förutspådde. Det regnade ju inte, men det var ju riktigt grått och trist vilket innebär att Folkets park ekade tomt på besökare och så gjorde också Cuba café. Vi öppnade klockan tre och tre timmar, lite bus, städning och skitsnack med Sofia senare, kom första gästen. Jag fick gå hem redan klockan tio men hade ju hur mycket energi som helst med tanke på min twistade dygnsrytm. Försökte få kontakt med min vän med lika twistat liv (Melissa) men hon jobbade tyvärr. Till sist fick jag dock sällskap och spelade playstation till klockan ett på natten :)

I söndags hade jag besök av en killkompis, drack kaffe, snackade skit och kollade i lite resekataloger. Sen blev det pizza med hans brorsa Bes också innan jobbet. I lördags var det dock mycket folk, helt galet. Många otrevliga människor, halvgamla gubbar som ska på och ragga. Hyfs finns inte i deras vokabulär. En mycket trevlig typ från Karlskrona som babblade på och efter lite diskussion angående att alla vet vart Karlskrona ligger (mina ord) sa han "men du vet inte var Jämjö ligger". "Joo det är där min kusin bor!", sa jag och sen började jag rabbla upp massa småbyar där uppe. Kände mig som en välorienterad malmöbo. Det var trevligt eftersom han i stort sett var den enda civiliserade varelsen jag träffade den kvällen.

Efter stängning fanns det grymt mycket att städa. Borden på uteserveringen har aldrig sett värre ut med massor av dricka, skräp och fimpar.

Oj, långt inlägg. Nu är jag hemma hos familjen och har haft en strålande kväll med min stjärna Madu. Överskriften på detta inlägg inspirerades av alla bloggar som skriver viktiga känslor i rubriken som sedan inte speglar inlägget....


RSS 2.0