Ensamhet

Här satt jag och tyckte synd om mig själv för jag inte hade sällskap.. sen bara inser jag hur många ensamma människor det finns. Människor som kanske bara har en vän.. Människor som antingen är blyga och inte vågar ta kontakt eller någon annan anledning till ensamheten.

Jag har hur många vänner och bekanta som helst, bara för jag inte har någon EN kväll ska jag inte klaga.

Så nu ska jag ta mig i kragen, sätta på 10 orsaker att hata dig (favoritfilmen som jag kan alla repliker till) och bara vara själv :)


Not on the bright side

Genom mina sms frågade mamma om det var den tiden på månaden, hon märkte mitt humör genom smsen haha. Men nej, det är fan inte den tiden på månaden. Det är en helt vanlig tid på månaden då jag borde vara fullt normal, men ändå är jag så grinig.

Kommer hem och är helt depp efter att se hur alla har hittat på så mycket saker idag och ikväll, men man själv jobbat hela dagen. Men jag ska bara vara glad att jag har ett jobb jag gillar. Jag hoppas det är sommar imorgon med så jag också kan njuta.

Har stött på sådana rötägg idag så det är kanske inte konstigt att jag är grinig egentligen. En man som kom in till mig o min kollega och sa att han ville betala.. "Ja, jag vet inte hur det fungerar på restauranger nu för tiden men jag trodde att ni skulle komma och fråga om det smakade bra och ta tallrikarna o så", med överlägsen attityd. Där och då ville jag karatesparka honom över baren. Tur att Kostas alltid har svar på tal för jag blir bara förbannad. Vi hade asmycket att göra och de hade inte suttit länge. Gå inte på restaurang om ni bara ska slänga i er maten för fan. Några gäster kom in och frågade hur lång tid maten tog ungefär, när vi svarar 10-15 minuter, säger de att det är för länge och går.

Två gäster skulle dela en nota och båda skulle betala 203 kronor. "ta det på 210", sa en av dem. När det var nästas tur frågade Anna, "vill du ta det på 203?". "Nej, 200" !!!!!! Det är inte första gången det händer att en ger "dricks" så tar nästa person av den. Hur lågt sjunker man om man snor från en servitris dricks, bland de sämst betalda yrkesgrupperna.

Ahh vill krypa in under en stubbe ibland för att slippa vissa snåla, sura, dryga jävlar. Tappar fan tålamodet asså. Förstår ni mig???
 
Slutligen vill jag säga att jag älskar mitt jobb och jag älskar allt socialt och skämta med gäster, skratta och le. Men på något vis stannar hjärnan på de 2-3 sällskapen som varit idioter istället för på de många som varit trevliga.
 
Jag hade döpt denna bild till "mad bitch", haha.

Dra täcket över huvudet

Efter den sjukt stressiga dagen igår var jag så trött när jag vaknade till vid halv elva.. Hade haft hemska mardrömmar också där jag flippade ut helt. Vet inte om drömmarna säger mig något, om det finns någon sanning i det. Så det var allmänt segt att vakna upp. Och sen händer det som bara var droppen på allt då jag råkar välta min vackra lampa som jag fått av mina föräldrar.. Det kan tyckas löjligt att gråta över en ägodel.. Men jag har liksom aldrig haft råd att verkligen köpa det jag vill ha till mitt hem, inte haft råd att köpa de där vackra loppisfynden och denna lampa var det vackraste jag ägde, det enda jag kunde titta på och bara förundras över hur vacker den var.
 
Det suger. Jag måste ta på mig kläder o bege mig till jobbet nu. o-r-k-a-r  i-n-t-e......
 
 
Min vackra vackra lampa. Tur man har en mamma som kan torka tårar på telefon... ♥

Mer om mig

Vilken svordom använder du mest?

- Fan , måste det nog vara. Använder den helt random i meningar. Jag svär mycket egentligen. Men aldrig fulare saker än fan, jävla och helvete. :P

 

Äger du en iPod?

- Nej, jag är inte mycket för "modernligheter", kör på en mp3.

 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

- Eftersom jag ju vänt dygnet - 10.00. Men oftast sover jag till halv elva ändå.

 

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

- Jag är inte en barnperson, så måste säga en vän.

 

När var senast någon stötte på dig?

- Hmm.. Har fått komplimanger de senaste dagarna, men när jag senast blev uppraggad var förmodligen när jag jobbade på cuba på midsommarafton.

 

Vad åt du till middag senast?

- Spaghetti med grönsaker på jobbet.

 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

- Jag vill inte tro att de har något illa att säga men jag är övertygad om att folk stör sig på mig haha.

 

Är du blyg inför det motsatta könet?

- Nej, men om det är någon jag är hemligt intresserad av blir jag tyst och säger bara fel saker. Så om jag är tyst och konstig i din närhet så gillar jag dig ;)

 

Vilken film kan du alla replikerna till?

- 10 orsaker att hata dig, kan sitta och rabbla alla repliker, även om filmen inte är igång.

 

Diskar du din egen disk?

- Ja, vem skulle annars göra det. Har inte hunnit dressera marsvinen så bra än.

 

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

- Hmm... Om det bara är en träff och inte uttalat dejt och man typ ska ta en fika så tycker jag inte det är hela världen om man betalar själv. Men om båda vet att det är en DEJT och inget annat, då ska killen bjuda första gången, sen efter det kan man vara mer rättvisa :P

 

Vad har du med dig in på bion?

- Dricka och oftast godis.

 

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

- Om jag bara får säga ett.. Humor! Om jag får säga tre: humor, ödmjukhet och empati.

 

När sov du senast på golvet?

- Det måste varit när jag tältade någon gång för typ två år sen.

 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

- Jag kan fungera med väldigt lite sömn , men optimalt är nio timmar.

 

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

- Ja, vad gäller mina egna texter är jag väldigt petig. Men generellt sätt tycker jag rätt stavning och grammatik är viktigt.

 

Vad var det senaste du åt?

- Hemskt mycket prat om mat; en soyghurt tropiska frukter och ett digestivekex.

 

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

- Aldrig livet. Hoppar inte ens från ettans trampolin.

 

Tycker du om att krama folk?

- Som hälsning med folk; ja.
En het kille; ja.
Random kramar (som sker lite när som), långa kramar eller kramar med random människor - stay away, jag är ingen fysisk person. Får lite lättare panik.

 

Äger du en digitalkamera?

- Ja, jag har ju ingen smartphoouune.

 

Vad är du allergisk mot?

Jag trodde jag var allergisk mot äpplejuice men det var jag inte. Jag tål inte så bra mjölk eller potatis.

 

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

- Föräldrarna hade inget namn åt mig som pojke, de bara kände på sig att det var en tjej, så de tänkte inte ens ut ett pojknamn. Jag är så awesome att det känns ;)


Breaking a sweat

Att sitta med kollegorna och en frappé innan jobbet var inte en dum idé. Insupa lite solenergi kunde minsann behövas. Vi var underbemannade (en kollega fick magsjuka), det var fullpackat med folk. Vi turades om att springa med mat tills man hade mjölksyra i armarna. Man hämtade en full bricka med åtta mattallrikar, när man sedan kom tillbaka till köket för att hämta resten var hela bänken full av tallrikar igen, det tog aldrig slut. Jag var så svettig och armarna värkte, ansiktet var så varmt att jag trodde blodkärlen skulle brista. Ja, det är nog inte möjligt, men det kändes som det. Chefen fick hoppa in i diskrummet, chefen från cuba café fick hoppa in i baren. Kaos med andra ord. Samarbetet gick faktiskt fantastiskt. Kocken var söt som sa uppmuntrande ord till mig "andas nu, det är ingen fara" . Haha. Imorgon lär det bli ännu värre då vi fortfarande är ont om folk, det kommer nog vara sol och det är fredag.
 
Nu måste jag försöka sova, ska gå upp i tid bara för att jag ska hinna äta två gånger innan jobbet haha. Lär ju inte hinna äta något alls under arbetspasset om det är som det var idag. Förlåt alla där ute men jag håller en liten tumme för regn imorgon!
 
Fick en liten rolig kommentar på ett gammalt inlägg om löss i godis, personen frågade om man tar lössen från folks hår. Hmm nej haha, antagligen inte. Tror inte det finns så mycket folk med löss i dessa dagar att det hade räckt till all den röda färgen man använder. Gullig tanke dock.

Lyd damn it

Min kropp lyder mig inte. Den vill inte som jag helt enkelt. Visst är den skitbra oftast, men just nu är jag lite sur på den. Jag har tappat 3-4 kilo sen jag bytte jobb och inte tar den fett från..tja säg magen eller låren. Utan den tar från min kära bakdel, inte okej! Det tycker jag inte alls om för fem öre. I och för sig kanske det inte fanns så hemskt mycket fett på andra ställen så den fick ta därifrån, men jag är ändå inte alls glad över det. Och om jag nu äter upp mig så tror jag inte att de där kilona kommer tillbaka till bakdelen utan det kommer nog sätta sig på mindre smickrande ställen. Ungefär som när det är minus i kassan tas det från dricksen men när det är plus hamnar det inte i dricksen. Med andra ord bör man vara mer försiktig från första början.
 
Det andra jag inte tycker om med min kropp är att den är så satans pigg. Klockan är halv ett och det känns som halv tio.
 
Vid närmare eftertanke så är det självförvållat båda två.
 
Dont take my tush!
 

Matlagning, tja ganska kul!

Uppdrag slutfört: Laga middag till vänner och få tillbaka motivationen.
 
Meny a´la Sofie en solig men sval onsdagskväll.
 
Huvudrätt: Linssoppa med spenat, potatis, curry och morötter. Ugnsbakat bröd.
 
Dessert: Vit chokladkaka toppat med limegrädde och jordgubbar.
 
Desserten avnjöts på balkongen med fin utsikt och massa prat. Mer jobbsnack än tjejsnack måste vara ett ålderstecken? Haha

Cant fool me

Victoria Milan, som de gör reklam för på både tv och radio.. Nu säger de inte längre att det är en otrohetssajt, men man förstår det genom meningen "vill du få tillbaka spänningen i livet igen". Nej nej, en otrohetssajt är väl vad det är. Det var ju det de sa sist i reklamen. Inte okej för fem öre, enligt mig. U cant fool me.

Klipp

Idag har jag fräschat till mitt hår och av med de slitna topparna. Längden är några centimeter kortare men inte mycket. Jätteduktig frisörska, gjorde lugg och allt skitbra. Det var ju trots allt jag själv som hade klippt den innan :P
 
Annars lyssnar jag på rnb-radio och ska verkligen sätta igång med bakningen nu. Emma och Carro kommer om några timmar och det ska bakas, diskas, lagas mat och städa toaletten, det enda jag inte hann med igår.
 
Igår var en lustig dag. Jag sitter och chillar i soffan och inser plötsligt att jag tänkt helt fel - tåget jag skulle ta går NU. Jag börjar om en halvtimme på jobbet. Ni skulle se farten jag fick, körde in till Malmö och letade parkerning vilket inte är det lättaste. I all hast finns bara en ledig parkering - fickparkering, som jag suger på. "Screw that!", tänker jag och bara tänker "jag kan för fan fickparkera". Kör fram och självsäkert kör in, javisst kunde jag fickparkera när det verkligen gäller. Vänner, man kan inte bo i Malmö utan att kunna fickparkera, jag vet. Därför ska jag få lektioner av Dilshad haha. Men anywho så kom jag till jobbet i hög hastighet prick när jag skulle börja, så blev några minuter sen. Tur man är bra på att stressa...

Victoria secret

Är grymt sugen på att shoppa från VS när jag såg snygga underkläder i en annan blogg. Men om jag förstår det hela rätt är det en jäkla massa frakt så blir inget med den saken. Sitter och dricker mitt kaffe svart, inte det godaste men har ingen mjölk hemma. Det går ner.
 
Produktiv dag kan man påstå. Har ju tvättat, dammsugit, dammtorkat, betalat räkningar, satt ned grejjer i källaren och ska handla. Imorgon ska jag bjuda på middag här hemma, det är inte varje dag. Tänkte köra på en mycket god soppa och sen en god dessert till det. Bäst att ta något man kan laga och eftersom jag inte haft motivation till matlagning känns det som en lite lätt början sådär :)
 
Nu ska jag kolla i min receptpärm, so long :)
 
Förra året på Dilshads födelsedag gjorde jag stor grekisk buffé, då var man duktig minsann.
 
Ett annat år fick han smörgåstårtsfrukost.
 
Bästa vännen min. Är glad att vi fortfarande är allra bästa vänner, finns ingen som han och hade inte klarat mitt liv lika bra utan honom. Så, det var all kärlek för idag :)
 

Regnig måndag

Har upptäckt radiofunktionen på spotify, man väljer en kategori och så spelas random låtar inom genren. Perfekt! Nu spelar det soul, den musiken jag är sugen på såhär på natten. Shit vad jag är pigg trots klockan. Vet inte om jag ska lyssna på klockan eller på kroppen? Hmm har ju trots allt lite grejjer att hinna imorrn.
 
På grund av vädret blev det en kort arbetskväll ikväll, vilket jag kände för. Var skitseg. Fick i alla fall snack med kollegor, god mat och lite pengar. Imorgon ska jag vara piggare. Hungrig hela tiden är jag också, får passa mig med detdär.
 
Ciao ;)

Midsommarbilder

 
 
 
 
 
 
 

Vilodag

Denna lördag har jag ätit långfrukost på balkongen, åkt till föräldrarna, pussat massor på Fia, fått matkoma av all god mat. Eller vad sägs om detta...

- zuccinibiffar med fetaost - grillad haloumi - svarta oliver - bulgursallad med lök, tomat, aprikoser med mera - filodegsknyten med spenat&fetaost - jordgubbar och äkta vaniljglass.

Jag behöver maten och jag älskar sannerligen att äta maten. Några glas vin på det och man har den perfekta matkoman. Sen har vi glott på film och snackat massa skit.

Nu får man väl försöka sova, klockan är ett och inatt sov jag halv sex på morgonen. Vända dygnen hit o dit och hit är vad man får göra. Imorrn blir det picknick med mormor&morfar i en underbar slottspark samt förhoppningsvis Åhusglass på kvällen -premiär.

Midsummer

Här skulle varit lite kicka bilder på mig i krans och hela baletten men då jag glömt kameran i bilen får ni nöja er med inget mer än mina vackra ord. NU är klockan fem på morgonen och solen har börjat gå upp. Midsommar firades hos Irena med Esther, Carro och Emelie. Det blev god mat, dryck och jordgubbar och Esthers "hemmagjorda" kakor hehe. Vi spelade ett mycket roligt spel som skapade massa intressanta diskussioner, ja kvällen gick väldigt snabbt. En del killsnack blev det väl med, det blir det ju alltid haha. Speciellt i ett rum med 4 av 5 singlar.
 
Vid nio rörde jag mig mot cuba café där jag spenderade natten i entréluckan och hälsade folk välkomna, mycket rolig kväll. Har träffat på mycket trevligt folk och fått massa komplianger för min lilla krans som jag så fint improviserade i förmiddags.
 
Nu ska jag nog snart sova, om några timmar ska jag till föräldrarna och avnjuta resten av helgen så glad midsommar på er allihop! Bilder får ni inom en snar framtid!
 
Just det, glömde nämna att jag fick en böter på 400 spänn. Stackars lapplisa som inte har något bättre för sig än att kolla parkeringar i ett lägenhetsområde på midsommarafton. Men det rör mig inte någonstans, kan betala för den genom nattens jobb , inget får förstöra min helg :)

Hot eller

När man läser Kenzas blogg ställer man sig frågan "hur jävla varmt har de det där uppe egentligen??". Där står hon med minikjolar och shorts, linne. Hallå. Här i Malmö och hela Skåne har vi långbyxor och jeansjacka/skinnjacka. Okej idag kunde jag skippa jackan och tog långbyxor samt en oversize t-shirt.

Men hallå värme, kom gärna till Malmö också för vi har hittills bara haft vårväder = vårkläder.

På tal om kläder fick jag mina klänningar från ASOS idag, båda satt som en smäck och var hur fina som helst. Me like. Det var på håret att brevbäraren fick in paketet genom springan, hörde henne/honom plinga på min dörr men inte fan kunde jag öppna i pyamas klockan halv två?!

 

Tyvärr vet jag att det ska regna hela nästa vecka. men det är bara att gilla läget, regn är härligt på sitt sätt.

Happy

Idag går mina hormoner på rätt håll och är skitglad och lycklig. Men inte för inget, har en bunt med underbara kollegor och vänner. Fikan med Emelie igår var hur rolig som helst, satt längs gågatan i mjuka soffor och snackade girltalk. Det blir liksom lite roligare samtalsämne när man är singel hehe. Blir förhoppningsvis lite roliga träffar med henne framöver. Man får göra det bästa av sitatuionen när saker inte alltid går som man vill och det är det jag gör.
 
Jobbet sen var också jätteroligt. Blev nervös framåt kvällen då chefen sa att det fattades stora summor pengar ur kassan och jag och min kollega förstod ingenting. Skämdes och var arg att vi hade lyckats göra fel. Men när vi stod och bytte om ser jag en servitrisplånbok liggandes där och hittar alla pengar som saknades, på kronan! Inget minus alls i kassan och var en stooor lättnad.
 
Nu ska jag snart hoppa ur pyamasen och in i arbetskläder.

Fram o bak och upp o ner

Efter att ha vänt på dygnet helt så har jag nu vaknat till liv och ska göra mig färdig för avfärd mot Malmö stad där jag ska fika med en gammal kollega från kallis innan jobbet.

Och vad gäller kallis är jag glad att jag bytte jobb. Jag var så rädd att byta, var orolig över att jag skulle ångra mig. Om jag har lärt mig något i livet så är det att om man funderar så mycket på att lämna något/någon så kommer man inte ångra sig i efterhand. Man kommer bara inte det. Vet ni varför? För att det löser sig, det gör det alltid.


Latmåndag

Äntligen kom en dag att bara chilla. Sov länge, sen var jag i och för sig lite duktig och städade och sen satt jag bara med en kopp kaffe på balkongen och läste innan jobb. Vi hade värsta tjejträffen där innan jobbet när alla kom tidigare för att äta. Bra överraskning. Man har för bra kollegor :)

Fick romantisk kommentar idag haha. Jag plockade grejjer på uteserveringen och ser två killar stå och titta på mig och prata. Jag kollar tillbaka lite och den ena kommer fram. "You look so beautiful in this sunlight". Vilken charmör, varför finns det inte fler sådana killar? Jag vill höra jämt o ständigt hur vacker jag är när solen håller på att gå ned, hur mina ögon glittrar.. eller inte. Det är bra att få sådana ord i små doser, då uppskattar man de mer, right?

I övrigt har jag röda veckan vilket innebär att jag nu ätit upp allt mitt prydnadsgodis, choklad. Mat mat mat men det skadar knappast då magen redan är svullen så syns ingen skillnad. :P


Bye bye prydnadsgodiset




Lista på en smartphone

Jag har inte varit en motståndare "bara för att" av smartfoouunes, men har helt enkelt blivit så att jag är mijömedveten, det vill säga man ska helst använda tills det inte går mer och sen har min ekonomi inte varit den bästa för tecknandet av abonnemang. Men. Men. Det finns stunder då jag också önskar jag hade en smartfouune.

- När man står i kassan på maxi och har slut på cash. Ooops. Hade varit bra att ta upp mobilen och överföra lite pluring på plats.

- När man sitter på tråkig tåg-/bussresa och kunna ta upp mobilen för att gå in på fejjan eller spela spel.

- När alla andra pratar om tävlingar på wordfeud.

- När man desperat vill ha svar på en fråga PRONTO. Exempelvis när bussen går eller numret till ett företag. Och man inte vill riskera att fråga 118 800 om numret till anticimex och få svar numret till en leksaksaffär.

- När man ser ett perfekt fotoögonblick som man snabbt och enkelt vill kunna dela med sig av med instagram.

- När man vill skryta om var man är och kunna checka in för att alla ska se att man faktiskt har ett liv.

Tydligen blev listan lång. Jag kan säga som så att jag längtar till dagen då jag har ett jobb som jag vet att jag kommer ha ett tag och kan skapa det där abonnemanget. Nu har jag samsungen från 2007, kan ringa och smsa och slösar 150 kronor i månaden med fria sms. Det funkar det med.



Den är sjukt bra som hållit i fem och ett halvt år, har aldrig lagats och aldrig bytt batteri, laddar den ungefär varannan dag.

Rätt blogg?

Angående rubriken så är det nog det ni kommer att tänka när jag skriver vad jag gjort denna söndag. Jag har spelat fotboll. Say what? Jag har spelat fotboll kanske max 3 gånger i hela mitt liv, är extremt bollrädd och ointresserad. Men när man hänger med Carro och volontärgruppen med ensamkommande flyktingbarn så vet man aldrig vad som kan hända. Känns lite konstigt att säga flyktingbarn, det låter bara weird. Det är i alla fall härliga killar allihop som jag har träffat. Min bollrädsla lade jag på hyllan idag och brydde mig inte vart bollen var, något jag fick sota för när jag får en jävla megaspark rakt på armen.

Det blev fika och kubbspel också, sedan spenderade jag ett par timmar med Lirkan som ska utomlands i några veckor nu. När jag så äntligen kom hem efter att ha handlat och fastnat i kassan för att kortet var tomt så åt jag en god måltid (jordgubbar&grädde) ((bland annat, jo jag åt mat först)), tittade på Gossip girl så som en söndag ska vara. Lite sällskap av Dilshad fick man också på kvällskvisten.

Jag kan inte vara ensam. Eller jo, det kan jag absolut. Men jag föredrar att inte vara det :)



Sanja jag och Irena igår

Modell för en dag

Ligger nedbäddad i min sköna säng, redan nu gör det under för min ömma rygg och bankande fötter. Det är helt ljust ute, som om klockan vore eftermiddag när den är tio i fem på morgonen. Ja det var ljust redan när jag slutade vid fyra. Nu har man stoppat mat i magen och ska väl sova strax. Sova bort förmiddagen och vakna vid halv tolv, för att hinna morgondagens äventyr.

Idag träffade jag Sanja och Irena, Sanja var här från Göteborg. Vi gick till bo01 där vi åt italiensk glass och sen strosade vi omkring och snackade massa. När vi gick där på cykelstigen frågar en farbror oss om han får ta bild på oss. Han är med i en fototävling. Så vi sätter oss ned i gräset och följer hans instruktioner. Haha det var ändå sjukt roligt, tyvärr glömde vi fråga efter att få ta del av bilderna. De blev nog skitbra eftersom han hade systemkamera och att han dessutom instruerade oss. Jaja haha modell för en dag, det var en upplevelse. Sen blev det lite mat på möllan innan jag begav mig mot jobb.

Så summa summarum jag gick hela Malmö runt i eftermiddags (centralen - bo01- kronprinsen- gågatan- möllan), jobbade sedan sju timmar på Mosaik, gick direkt till F nattklubb när vi hade stängt och städat, där jobbade jag tre timmar. Undra hur mycket jag har gått idag? Och need I say att jag kände mig inte som den fräschaste när jag jobbade på nattklubben. Väldigt kvavt väder + storstäda diskrummet = svetttig och klibbig.

Godnatt ya'll

Carib creol

Och så blev det en kväll med Sofia igår. Carib creol på möllan, beställde varsin asgod sommardrink och nötter. Satt och snackade tills klockan flög iväg till hemdags. Shit vad man kan snacka när man prata girl stuff haha.

Min rygg är helt öm, har nog muskelknutor längs hela den ena sidan av ryggen. Jag bär konstigt på jobbet och igår satt jag och lutade mig åt ett håll hela tiden i baren så det resulterade i denna stelhet. Aj. Och så ett tolvtimmarspass på det sen idag.

Imorgon kommer Sanja som jag inte träffat sen nyår, ska bli hur roligt som helst att spendera eftermiddagen med henne och Irena! Med denna fullpackade helg var jag tvungen att be om marsvinspassning. Så nu åker de till familjen och jag vet inte om de kommer till mig mer på hela sommaren. Kommer sakna dem, men ska hälsa på de så fort jag kan. Speciellt Fia, hon är min lilla gumma.


Babytime

På min lediga dag var jag hos Louise och Ali och tittade på deras lilla son som var så söt. Så liten så det är inte klokt. Fikade gott och snackade några timmar.

Jag fastnade för något som de sa på din gata, tror det var Real som sade det. Dåligt väder, blåst och regn är det för det mesta i Sverige. Det är mer regel än undantag. Soliga dagar är undantag. Detta har jag insett. Om man lever för de soliga dagarna och tänker att alla andra dagar är undantag från regeln, då deppar man och klagar, gnäller och får dåligt humör. Jag tänker inte slösa livet på att deppa över regn.

Regn är mysigt och vackert.
Sol är fantastiskt.
Mulet är helt okej.
Blåst är förjävligt, men vi lever i Sverige och stanna inne då istället :)

Det var mina ord denna torsdag. Peace out.




Story of min mage

Min mage är lite speciell. Har väl i och för sig alltid varit. På ett både bra och dåligt sätt. När jag var ett barn hade jag maginfluensa typ 1-2 gånger om året, ofta så passande till julfirandet. Genom den hemska barndomsdramatik har jag fått en stark kräkfobi. Jag kan inte lukta det, inte se det och jag är livrädd för att själv bli magsjuk. Har dock inte spytt på åtta år, sist var när jag fick en rubbning på balansnerven i gymnasiet. Ja lite inside-information haha.

Men i alla fall. Det var väl i nian jag fick magkatarr, inte kunde äta normalt och vid alla speciella tillfällen fick jag uppblåst mage och smärta.

Min mage har uppfört sig skapligt de senaste åren, tror den mår bra av vegetarisk kost. Men mjölkprodukter gillar den inte. Det är på grund av min mage som jag är halv vegan, jag mår så bra när jag äter veganskt. Då får jag ingen uppblåst, besvärlig eller ömmande mage. Det är nu kanske tre månader sen jag märkte att jag inte kan äta potatis. Jag är glad att jag upptäckte boven i dramat. Jag hade ofta uppsvälld mage efter halva dagen, kurrandes och ballongliknande. Utan potatis i kosten och bara pasta ibland har jag tappat cirka fem centimeter kring magen.

Så nu i 25 års ålder har jag insett att min mage mår bra av veganskt och lågkolhydratmat. Tråkigt javisst, jag kan ju inte lätt äta ute exempelvis, men är glad att min mage mår bra. Den är så besvärlig.

En annan speciell sak med min mage är att jag har sjuka magmuskler. Riktigt hård mage. Fast jag tränar obefintligt. Beror väl på alla åren jag dansade som barn, att det hänger med fortfarande. Eller alla magsjukor? :P På så vis gillar jag den fast den är jobbig i sitt beteende.






Fågelunge

Är sjukt trött efter en kaotisk kväll på jobbet. Mitt öra är så jobbigt, det har fortfarande lock vilket gör mig halvdöd och i min egen värld. När jag kom till jobbet sa min kollega att det var en fågelunge med brutna ben utanför , då blev ju jag och Melissa samt även Kostas så måna om att ta hand om lillen. Det var så fint för dens syskon stod bredvid och vaktade den. Lillen hade brutit båda benen och tog sig fram på knäna, stackaren! Jag ringde djursjukhuset, då miljöförvaltningen hade gått för dagen. Ringde även fågelskyddsmyndigheten. Djursjukhuset sa att om vi tar in den tar de hand om den, men jag skulle ju börja jobba. Melissa har en helt fantastisk mamma och pappa som kom och hämtade den lilla ungen för att ta den till sjukhuset. Då hade den kravlat ända bort till caféet bredvid oss och satt nedanför trappan, lillen kunde ju blivit trampad på när som. Syskonet var tryggt vid dens sida. Vi hade inrett en vinkartong med servetter som lillen fick åka i i ambulansen. Åh stackars syskonet när vi tog den lilla ungen...

Nu är lillen i en annan värld, har fått somna in och lider inte mer. Det var så hemskt att se. Det är hemskt att se allt lidande djur är med om. Är glad att vi kunde hjälpa till. Djursjukhuset var helt fantastiska.

Jag är sliten både fysiskt och psykiskt, behöver en ledig dag att ladda batterierna igen.



Fiskmåsunge ♥

Mitt nya liv

Hittills , dag tre, på mitt nya liv har det gått bra. Jag har tittat på nyheter och idag är jag insatt i debatten i riksdagen. Imorse handlade det om integration, Jan Björklund levererade så stort. Jag satt och skrattade när han gav replik till Jimmie Åkesson. NU handlar det om djurhållning och det ska med tittas på. Där emellan har jag bakat rabarbermuffins och tagit hand om flicksen som springer i köket.

Det känns skitbra att vara på väg att bli mer allmänbildad inför min karriär.

Over and out ;)

Svar till "djurvännen"

"Djur mår bra på de svenska cirkusarna", skrev han som kallade sig djurvän i Metro igår. Han menade i insändaren, som många utan kunskap menar, att svenska djur har ju alltid det bra. Sverige är ju paradiset från cirkusdjur, djurparksdjur och slaktdjur. JO men visst. Och man kan se med egna ögon att djuren har det bra.

Jag är ingen veterinär, har inte studerat zoologi eller annan lära om djur. Jag har inte haft så hemskt många djur i mitt liv men vet ändå med ett hundra procent säkerhet att djur på cirkus mår inte bra. Vi kan inte alltid se hur ett djur mår, de visar det inte. Till och med mina marsvin som jag har en så nära relation, visar inte när de mår dåligt. Det ligger i många djurs natur att inte visa sig svaga. Och djur visar sig ledsna, bedrövade, uttråkade ibland på andra sätt än vad vi förstår. Well, här är i alla fall svaret som jag skrev till Martin idag.



Jag blir mördrädd när jag läser din insändare, ja nästan helt paff och står där med öppen mun framför de andra tågresenärerna. En sak har du rätt i i din insändare, vissa djur tycker om att aktivera sig genom att göra konster och detta skulle förmodligen gälla husdjur (kanin, hund, papegoja etc) med sin matte, PÅ DERAS VILLKOR. Jag trodde alla människor kunde se en så logisk sak som att vilda djur inte hör hemma kringresandes på cirkus, i ett så starkt oväsen från publik, mikrofon och musik. Att elefanter har förslitningsskador på leder av onormala rörelser eller att delfiner har magsår och till och med tar självmord i fångenskap visar väl tydligt på att djur inte hör hemma under sådana omständigheter.

Ni kan ta hand om djuren det bästa ni kan, men det spelar ju ingen roll om djuret inte mår bra i denna miljön, med de konster ni tvingar dem att utföra. Jag tycker det är sorgligt att du kallar dig för djurvän. En djurvän står på djurens sida och du sprider felaktig information som kan komma att skada djur. Låt oss säga att du faktiskt har rätt att djuren på din cirkus mår bra, genom att du skriver sådana insändare får du människor att besöka andra cirkusar och cirkusar i andra länder där djuren inte alls har det bra, har du tänkt på vad du gör mot djuren då, "djurvän"? Förresten är det olagligt med djurcirkus i de flesta europeiska länder, förutom Sverige, det borde ge oss en liten hint.


Bild från denna blogg som också skriver om ämnet: http://janrumes.wordpress.com/2012/05/10/mar-illa-idag/

Ego son of a bitches

Gillar inte ordet son of a bitch egentligen, inte mammans fel att sonen är som han är ibland. Är bitter ikväll, nedstämd över tragiska bilfärden i Malmö ikväll... att en man dödades och att det var en ung idiot utan körkort som levde high chaparral. Så jävla orättvist. Och att min vän var nära då det hände.

Sen att jag läste en insändare i Metro om djur på cirkus som var skriven av en som står för allt det jag avskyr med människor. Han hade dessutom mage att kalla sig djurvän. Jag blir så arg. Påstod att djur på cirkus tycker det är roligt och är glada. Åh vad jag blir utom mig av ilska.

Kan ju lätt säga att jag känner mig matt i hela kroppen av denna ondska som finns i denna värld, så nära inpå oss. Man måste vara lugn och kämpa för att behålla sin vänlighet, inte låta ilskan över ondska stiga en åt huvudet, då blir man likadan själv. Och män är fet tumme ner för er alla män idag, varför är ni som ni är.

Be kind to one another ♥

Lime

Fick för mig att göra om lite hemma med hjälp av det jag redan hade, blev ju sommarfräscht!







Det är sjukt festligt att inreda med godis i matchande färger. Dock håller ju inte godiset så länge...

Idag fick jag hoppa in och jobba på Vanna beach , inte mycket gäster var där. Hela bo01 var folktomt. Ikväll har jag tagit en promenad med bästa Carro, en kaffe på davidshallstorg och massa snack, precis vad jag behövde. Underbar kväll är det också med vindstilla och sol!

Ps, lade upp två bilder från kusinträffen, scrolla ned om ni vill se!

Energi till max

Vaknade upp med samma sprudlande energi som jag somnade med. Och bättre blev det när jag sökte ett arbete! Det har jag inte gjort på ett antal månader nu faktiskt, men detta arbete känns fantastiskt. Man behövde bara gymnasiekompetens och att få in foten där hade betyttt otroligt mycket för min framtida karriär. Nu kan vi bara hålla tummarna, men det blir väl som alltid, att jag inte får det. Men nu måste vi vara positiva.

Nu ska jag klä på mig och bege mig på vägarna genom Skåne till smutsiga lägenheten i Arlöv som i eftermiddag ska bli glänsande med all denna energi jag har.

Restaurangbesök

Idag blev det en tur till Kristianstad för att hänga med familjen, samt ha middag med kusiner och mormor&morfar. Vi åt på Steak house, som faktiskt hade två supertrevliga vegetariska alternativ. Allt var skitbra, servitören kan man inte klaga på he he och efter middagen begav vi oss hem till ena kusinen för kaffe på maten. Helt underbar lägenhet i mitten av centrum, blev chokladfondant (älskar det namnet) och hallon.

Slutet gott, allting gott. Har köpt två supersöta presenter till mina båda vänners barn som kommit den ena lite längre sen än den andra, kan inte vänta med att ge de det men till Sofie måste jag tyvärr vänta då det inte blev någon träff imorgon. Blir att köra hem och städa lägenheten istället, det behövs big time!




Ambitiös

Jag hade bestämt mig för en spontan, arbetssam sommar med slapp på min lediga tid. Vid närmare eftertanke är inte detta jag. Jag har svårt att bara leva för stunden och njuta, då känner jag att resten av mitt liv hänger och dinglar på en tråd. Eftersom jag ju har utbildning färdig känner jag en stor klockan tickandes bakom mig för var dag som går.

Så nu är det slut med det, nu ska jag testa att leva ambitiöst och se hur jag klarar det! Mina nya rutiner är :

-  se nyheterna varje dag för att få mer koll på vad som sker i världen, detta är viktigt för min karriär.

- Kolla ams på lediga jobb varje dag och söka de passande som jag hittar

- Kolla utbildningar till i höst för att läsa en kurs som håller mig uppdaterad inom mitt fält

Jag hoppas också att få tid med...

- Göra om mitt hem så som jag vill Jag har ju massa tid så den ska jag lägga på att gå på loppisar, måla om möbler och göra om mitt hem helt enkelt.

Nu är det slut på massa slötid vid datorn, jag vill göra något produktivt med mitt liv. Inte med start sen utan med start NU!

Bästa med att vara halvsjuk


Sweet love

Med förra inlägget blev jag så inspirerad av kärlek. Kärlek är väl det finaste som finns på denna jord? Nu när mitt hjärta inte bankar för någon speciell lyssnar jag på kärlekslåtar och tittar på kärlekscitat på ett objektivt sätt, och blir glad. Kärlek är något helt fantastiskt. Jag är så glad att jag ändå spenderade fyra år med D, för jag fick min bästa vän genom det, min tvillingsjäl. Och kanske var vi menade att vara just tvillingsjälar och inte ett par. Jag kommer på mig själv att tänka ibland... undra vem nästa kärlek kommer att vara. Jag har ju faktiskt inte varit nykär på fyra år och innan dess var det när jag var 15. När man precis gör slut tänker man att man aldrig kommer hitta någon lika bra och det undrar jag fortfarande. Men har insett att han behöver inte vara lika bra, för det kommer vara sjukt svårt att hitta. Han behöver inte ha alla rätt och vara typ innuti min hjärna. Hur han än är som person så kommer han vara rätt för det är så med kärlek.

Jag tror att man kan dejta utefter alla krav man har, men den äkta kärleken hittar man i någon som inte alls var allt det där som man hade på sin lista. Sedan formas man mer och mer efter varann och lär sig uppskatta den andras egenskaper mer än innan samt blir mer lika efter att umgås så mycket med varann. With that said, man kan ha facit i hand men när den rätta kommer som får ditt hjärta att slå trippelslag och din hjärna att bli som sockervadd, då åker facit åt helvete.

Och med detta sagt så vill jag konkludera det hela med att kärlek är det finaste som finns och dagen jag upplever det igen kommer vara magisk. Men den dagen vill jag inte ha än, för det är faktiskt skönt att slippa svartsjuka, onödiga bråk, oro över om man är snygg eller rolig nog, slippa ha någon man måste ta hänsyn till alla beslut man tar. Nu vill jag bara leva singellivet och göra allt det jag vill. För det behöver jag.

Och när jag hittar nästa kärlek så kommer allt ovanstående vara såå värt det :P


Agree

Såg en statusuppdatering som jag håller med om. "tradigt när folk måste göra allt med sin pojk-/flickvän". Jag har alltid tyckt att det är riktigt trist med sådana par som automatiskt gör allt ihop. Har även haft denna diskussion med olika vänner.

Min åsikt är att man som par inte behöver ha som automatik att följa med varann överallt alltid. Trots att man träffat sin andra halva så kan man fortfarande umgås med respektive familj ensam, träffa släkt ensam, ha en lördag utan varann, åka på utflykter med andra, gå på fest ensam om nu partnern inte vill följa med. Några av mina vänner har pojkvänner som inte är lika sociala som dem, inte slutar de göra sakerna de tycker om för det.
En annan vän till mig blev irriterad över att när hon berättade att hon skulle åka upp i landet till sin familj frågade kollegorna automatiskt "hur ska NI ta er upp", och när hon påpekade att hon ska åka ensam blev de nästan förvånade.

Slutar man vara en egen individ när man träffar en kärlek? Jag tycker man ska göra som man själv vill, men man ska inte ta för givet att hänga med varann som iglar "bara för att". Det är viktigt för mig att bara för att jag har pojkvän ska inte han följa med på varenda släktkalas och varje gång jag träffar min familj. Jag är fortfarande en egen individ. Visst ska han följa med och umgås med dem också, men jag vill inte att någon ska se mig som ihopsatt med min partner hur mycket jag än älskar honom. Sen fattar jag med att när man är kär vill man göra allting ihop, det är ju bra att man trivs ihop. Jag menar bara att man ska akta sig så man inte drar med honom till ALLA kompisträffar, familjeträffar osv.. Så man inte har one on one time med sin vän längre utan bara parträffar.. Tycker det är riktigt tråkigt med sådana par. Man ska aldrig ta varann för givet.

Peace out.


Woopsie

Kombinera skattepengar och uttråkning av sjuka så får du ett riktigt bra shoppingtillfälle.... Unnade mig två fina klänningar.


Denna LBD blir superfin med ett skärp i midjan, brunt, rött eller varför inte gult?



Riktigt snyggt med midiklänningar, dessutom med pastellfärger och mönster :)


Nu håller vi tummarna att det passar som en smäck!

Comics

Det bra:iga med att vara sjuk är att kunna ligga i soffan och kolla serier hela dagen... och program.. och filmer..

Det som prickats av...
- Big bang theory
- Americas funniest home videos
- He's just not that into you
- Top model australia
- Vänner
- The middle
- Girls who like boys who like boys
- Mike and Molly

och nu... Happy endings.

Host host host från mig, solsken utanför mitt fönster och lite allmänt ensam (med alla mina serievänner..)


Det juliga temat på bilden kanske ger er en hint om att den inte är dagsfärsk.

Hemma från Barca

Fyra dagar i Barcelona var helt klart underbart! Kvalitetstid med brorsan och mamma, såg en massa olika kvarter av staden. Vi bodde vid diagonal, på roselló, rörde oss mycket i de mysiga kvarteren. Bara en station bort låg placa de catalunya, centrum med ramblan med alla små försäljningsstånd, mänskliga statyer och massa folk. En kväll åkte vi till ett kvarter som påminde om möllan-kultur. Där finns massa vegetariskt och var hur mysigt som helst. Bästa maten på resan tyckte vi alla. Jag hade svårt att hitta mat, ofta fick vi leta runt i mer än en timme innan vi hittade ett ställe som hade lite urval för min del (vegetariskt).

Vädret var riktigt skönt, perfekt för storstadssemester. Det var kjol/shorts och linne som gällde men det var inte varmt så man inte orkade gå. Så mycket färg har jag tyvärr inte fått hehe, den dagen vi skulle till stranden var det typ halvstorm vid havet hehe, blev en liten stund bara.

Frukost på hotellets uteplats, soliga promenader med massa nya intryck, vackra byggnader och människor. Några timmar i parc guell, konstnären Gaudis vackra park. Timmar på uteserveringar med vin, mojitos eller bara en coca cola.

Det jag älskar med Barca är att det är så otroligt frodigt och grönt trots att det är en så stor stad. Där bor 4 miljoner människor.

Some pictures :)


Vid roselló-kvarteren.






Parc guell



Gågator vid placa de catalunya





Barceloneta


Mojito på en mysig uteservering


This is what im talking about ;)

Hanna for the win



Att Hanna vann big brother var inte bara vilken vinst som helst. För mig betyder det att man kan vara en vinnare för att vara sig själv. Trots att hon var utanför, inte följde normen i huset, var "mammigare" och mognare än resten, fortsatte hon att vara sig själv. Hon var lika snäll och gullig mot de andra deltagarna ändå alla 106 dagar. Jag tycker hon verkar vara en fantastisk människa och hennes medverkan säger så mycket till så många ; fortsätt köra ditt race med stort hjärta och hänsyn och du är en vinnare.

Titta på vinnarna 2011 och 2012 - Simon och Hanna. Båda två vann genom att vara sympatiska, ödmjuka, vänliga och inte ställa till med bråk eller "jag är bara ärlig".

- Du är dum i huvudet, jag är bara ärlig. Du är tjock, jag är bara ärlig. Skillnad att vara ärlig med allt man tycker och vara ärlig mot sig själv.

Att vara ärlig mot sig själv är den viktiga ärligheten - att säga allt man tycker till alla är en riktigt osund ärlighet om du frågar mig.

Så - låt snällheten segra ;)


Friska vindar

Nu är det dags för en uppryckning av bloggen. Kvalité framför kvantitet. Det mina vänner kommer bli bra. Denna söndag har varit helt fantastisk med en fikadejt med Carro, massa trevligt snack.

Avbokade jobb och festivalhäng för att väldigt vuxet koncentrera mig på att vila. Ungdomen i mig ville göra allt på en gång idag men med en bakterie i kroppen och en röst som försvinner lite då och då kände jag att det kanske inte var det bästa att spendera timmar utomhus i kallt väder, hög musik och med flera kollegor. Inte när jag ska resa imorgon, då kan jag inte riskera att bli sjuk. Inte med tanke på att mamma lagt ut mycket pengar och brorsan längtar som han gör, då måste jag vara bästa ressällskapet. Ska bli så jävla underbart, allt är underbart idag.



RSS 2.0