Fredag med vänner

Ledig fredag idag och om en timme ska jag iväg och träffa Carro som jag ej träffat på väldigt länge, typ hela sommaren. Ska bli skönt! Ikväll blir det något att dricka med Sofia som jag inte heller träffat sen början på juni typ. Vi tänkte försöka inta Mosaik, vår gamla chefs andra ställe. Det är övermysigt och maten är gudomlig men har inte råd att äta där nu så blir en middag hemma.

Tror att jag kan ha börjat få magkatarr igen, därför jag inte kunnat äta ordentligt på hela veckan. Har inte haft det sen jag var typ 16-17. Men igår åt jag en normalstor portion men fick väldigt ont i magen. Så jag ska köpa novalucol idag på apoteket tänkte jag. Det är ett superläkemedel mot magkatarr :) Så hoppas jag det blir bättre.. Men jag vet att det blivit sämre på grund av inre stress, säkert därför jag fått det. Det är inte bra när kroppen reagerar så starkt på det man tänker på.

Aja. Nu ska jag sätta på musik och inpacka mitt hö-hår. Om jag inte fönar det tills det är helt torrt blir mitt hår så jävla strävt, därför jag kallar det höhår. Så nu blir det inpackning och föning!

En massa måsten

Allt har varit väldigt konstigt de senaste dagarna. Både min kropp och min hjärna. Kände likadant inför mat nu idag men åt ändå. Har inte ens varit sugen på sötsaker för bövelen.


Idag regnade det så jag fick gå hem redan halv två från jobbet. (eller jobb?). Nu lyssnar jag på kärlekslåtar och ska sätta igång att göra lite viktiga saker. "En massa måsten" är det egentligen inte men som ett resultat av konstigheten som rått har jag massa disk som jag bör diska, en tvättid som jag verkligen bör boka.. En gammal toasits på jag sannerligen bör bära ut ifrån hallen, eftersom jag nu fått en ny som är så fin så. Men oroa er ej, den gamla är i en plastpåse, men känner ändå att jag bör bära ut den till soporna? Jag har en säng som bör bäddas och massa grejjer som inte är på sin plats.

På tisdag har jag bokat in ett sjukt viktigt möte, så jag hoppas jag har kroppen och knoppen i schack då så jag kan visa mig från min klippskaste sida :)


Funderar på om jag ska ta med mig min C-uppsats?

Gutten morgen

Blir lite snabb-bloggning här innan jag fixar mig för att sticka till jobb. Mamma hatar btw när man säger jobb istället för jobbet. För i norra Skåne säger man "till jobbet" men här i södra Skåne säger många jobb och jag har börjat med det, tycker det låter cooolt :)

Igår slutade jag redan klockan två, men bussarna går ej förrän kvart i varje timme så det blev att snällt sitta och vänta tills nästa buss gick. Som tur är hade jag sällskap av ett gäng som är där och äter varje dag. Trevligt, de är lite halvt galna. Sedan var jag med Linn resten av dagen, åkte till stan och åt lite glass och promenerade i parken. Sedan hem till henne en stund innan jag åkte hem.

Har varit konstig i magen de senaste dagarna. Har mått illa och ej kunnat äta sen i söndags typ. Och jag brukar alltid kunna äta, har aldrig haft det problemet, men jag känner mig hungrig i magen men munnen är inte alls sugen, typ. Aja, nu har jag klämt i mig frukost så förhoppningsvis blir det bättre idag. Nu ska jag föna håret och ta på mig kläder idag. Idag är det visst regn igen, men två dagars sol var wuunderbar! Så det bara tackar jag för. Behövde lite paus från allt regn. Jag har inte problem med regn egentligen, gillar det mesta väder bortsett från storm, då blir jag bara riktigt sur när håret blåser överallt. Men det man blir lite sur över är att sen kommer hösten och då får man typ inte uppleva sommar på två år om man ej får uppleva det innan nästa sommar. Den tanken är inte så kul. Och nu gjorde jag kanske mina läsare deppiga men var ej det, man kan vara lycklig i regn med =)

Billig-tips

Nu blev jag inspirerad att göra ett inlägg med mina bästa tips för er fattiga :) Nybliven student, arbetslös eller pank efter en skuld? Här är grejjerna som funkat för mig!


Sofies bästa billiga mat:
* Chilli sin carne - krosstomat, bönor och kryddor (äkta chili), billigt och gott!
* Linssoppa - kostar nästan ingenting och linser är järn-&proteinrikt.
* Ärtsoppa - koka ärtorna ordentligt bara, annars får du problem...
* Currygryta med ris - curry, grädde, buljong och redning, hur gott och billigt som helst. Om du är vegetarian tjänar du på att köpa torkat sojakött i specialaffärer, räcker hur länge som helst för inte mycket dyrare peng än vad du får fyra frysta scnitzlar för på Ica. Om du äter kött kan du bara ha svamp och paprika i istället för att köpa kyckling. Bra för kycklingen och din plånbok.
* Grillad korv med bröd - mysigt i grillväder!
* Pasta med en riktig god tomatsås som du hittar recept på i din kokbok. Finns klassiska tomatsåser och deras ingredienser är oftast väldigt billiga.

Kak-tips:
* Chokladbollar är snabbt gjort om du ska ha besök istället för att handla en kaka, ingredienserna har du oftast hemma.
* Knäck - varför inte göra knäck även om det är sommar?
* Äppelpaj/rabarberpaj
* Kärleksmums - förutom äggen har du förmodligen det mesta hemma redan

Att-göra:

med sommarkort:
*
Ta bussen till någon helt ny destination och ta med en picknick
* Åk till havet eller en sjö och ät frukost vid strandkanten, mysigaste jag gjort.

Utan sommarkort:
* Ta cyckeln en runda med en vän och upptäck helt nya ställen
* Åk till stan och gå en promenad i stadsparken
* Umgås med familjen, du får kvalitetstid och förmodligen den mat du behöver den dagen :) Kanske får du ett bidrag när du är där också..
* Bjud hem dig själv på fika hos andra...
* Spela sällskapsspel en kväll på balkongen med mumsiga tillbehör
* Du har kanske sprit undanstoppat där hemma - kolla upp vilka drinkar du kan göra med dessa och bjud hem en kompis på drinkkväll
* Baka tillsammans med en kompis för all del
* Gå till biblioteket och förundras över hur många moderna böcker de har. När jag var där såg jag olika skönhetsböcker, frisyrböcker, how-to-böcker och såklart massa romaner om du är en läsare. Låna!
* Sitt på internet och läs bloggar och chatta - heelt gratis!


Detta var mina bästa tips som räddat min sommar i år. Se till att ha kvalitétstid med vänner, familj och släkt, kostar inget och gör dig rikare än vad pengar kan göra. Nu avslutade jag klyschigt och bra va?


Lön.. ?

En skön känsla infinner sig i kroppen när man får lön, när man har betalat alla räkningar, inte sant?  Ekonomin för min del har varit väldigt restriktiv denna sommar. I mitten av juni hade jag 400 kronor kvar att klara mig på. Då ska nämnas att jag inte betalat maten själv. Men har verkligen försökt att inte spendera alls.

Och jag har lyckats väldigt bra. Jag har inte köpt någonting förutom när jag har köpt lite tillbehör till middagen. Jag har tagit en fika eller två med Linn, men när det kommer till prylar och konsumtion så har jag haft en konsumtionsfri sommar. Sommaren är inte över, men när jag nu betalt alla räkningar och har väl räknat efter att när autogiro också är dragna kommer jag att ha cirka 600 kronor kvar denna månaden.

Istället för att deppa ner mig totalt över detta så har jag försökt se det som en prövning.. Det finns många människor som lever fattigt.. Jag har i alla fall vetat att pengar kommer till hyra och räkningar. Värre är det när jag tänker på att jag har X antal tusen som jag nu ska leva på tills jag får ett jobb, då känner jag en viss press kan jag erkänna.

Men jag klarar mig, jag har sparpengar som jag i värsta fall hade kunnat ta av och jag har megasnälla föräldrar, men jag har velat klara mig på det som jag nu har fått i lön, bara för att testa på hur det är. För sparpengarna ska ju vara till roliga saker. Det är pengar som jag lagt undan av mitt studiebidrag och från mina lön förra året, inte till sämre tider utan till bättre saker än vad jag då hade lagt de på.

Sofies tips hur man klarar köpstopp:
* Kolla inte i butiker! Om du måste gå igenom ett köpcentrum, stirra blint rakt fram och vad du än gör, titta inte in i det där skyltfönstret!
* Leta efter recept med billiga ingredienser eller ingredienser du alltid har hemma, finns massor av gott!
* Handla efter säsong, många grönsaker är otroligt billiga på sommaren.
* Se det som ett bra tillfälle att inte handla kakor, läsk eller chips. Godis för några kronor kan du unna dig :)
* Baka hemma, ingredienserna har du oftast i skafferiet.
* På sommaren är det lättare när du träffar vänner, att sitta på varandras balkong och snacka över en hemmakokt kaffe eller åka ut på picknick. Att åka till stranden kostar inte heller något förutsett att du har busskort och i detta fall sommarkort som totalt räddat min sommar.
* Inventera garderoben och hitta plagg som du glömt och matcha med smycken du kanske också glömt bort att du har.
* Satsa på att testa nya frisyrer eller smink som du oftast har hemma, då känner du dig lite annorlunda utan att behöva shoppa.

Av egen erfarenhet har jag som tips att inte börja sälja grejjer på tradera eller blocket, i alla fall om du inte har mycket av värde, du kommer bara förlora tid och energi och vinna väldigt få kronor. Detta tips gäller inte om du har många dyra prylar hemma ;)



Vackert


Människor samlas på Rådhustorget i Oslo och höjer sin ros i luften på samma gång..


Jag är så illa berörd av det som hände... och vilken ondska det finns... Lyssnar på kärlekslåtar, tänker på tragedin och känner mig allmänt ensam här hemma. Upp o ner är allt.

Lyckokaka

Don’t ’face’ reality, let it be the place from which you leap.

Vad menas med denna lyckokaka... Gud vad djup den var.... Att jag inte ska vara realistisk??? Är det ett bra råd? Hmm.


Olika möjligheter

När livet känns upp och ner så betyder det något bra. Det är när man är osäker och nervös över saker som man har massa möjligheter att finna nya vägar.

Detta sa en lärare till oss på en kurs.. Fast hon sa det lite bättre och lite mer inspirerande än vad jag just nu återgav :) Och jag vill gärna tro på det just nu. Innan kändes allt förvirrat, men har börjat se positivt på det denna veckan. Jag har alla möjligheter i världen, kan börja jobba var som helst, vem säger att det måste vara i Malmö? Jag ser min framtid som väldigt bred just nu. Jag har börjat titta på projekt och mailat dem och har blivit inbjuden att besöka en arbetsplats för integration. Så nu känns det som en bra början.

Jag kan inte förneka att jag känner viss oro inför hösten. Jag känner att jag måste reda ut allt i mitt liv. Allt. För nu har jag gått ut skolan och det är nu "det börjar". Det är nu min framtid kommer. Den är här nu, står och knackar på dörren. Och det är bara jag som kan bestämma hur den ska bli... Jag vill ha ett bra liv. Det är så mycket att tänka på just nu. Men en sak i taget.

-

Bella

Här får ni se mitt lilla hjärta Bella. Har ju inte riktigt lär känna henne eftersom hon bor ho mamma o pappa nu i sommar men har sett en hel del av hennes personlighet....


Hungrig... Tiggig och piper så fort hon hör något prassla...



Kramgó... Mysig... Lugn och stilla men har ändå attityd.




Här ligger min diamant Fia, mysigt va? Sekunden senare kom Bella och jagade bort henne. Ja, flickorna har det bra hos mamma, hon skämmer bort dem. Saknar Fia som sören, mitt lilla hjärta ♥

Bella är så otroligt söt, går ej att fånga på bild. Förresten, måste kommentera min arm på första bilden, ser ut som jag fått värsta musklerna i sommar, visst har jag det men den bilden är nog lite missvisande... Hehe.

Overkligt på nåt sätt

Idag har jag verkligen hela tiden känt med det norska folket. detta påverkade verkligen mig, inte bara som att "åhh vad hemskt" sen nästa sekund har man glömt det. Det känns så nära inpå, så overkligt.. o så jävla trist att det finns sån ondska. men det visste man redan, men man hoppades kanske på att det inte skulle drabba på detta sätt. jag känner verkligen med de drabbade o alla Oslo-bor som nu säkert mår väldigt dåligt. En kär gammal vän till mig bor också där, som kände bombens tryck i byggnaden och det fick mig ännu mer att känna mej så sorgsen.. Tanken "tänk om...".

Nej fy, ingen glad dag idag.

Just nu.

Jag tittar ut genom föntret där den vita lilla lampans sken nästan skymmer regnet som blåser utanför. Det regnar inte som spön i backen, utan det är liksom snett duggregn, emellanåt dock spöregn. Bakom mig kommer Timbuktus stämma ut genom radion, han sjunger om hur mycket han hatar en tjej. Min ena fot diggar automatiskt med i musiken. Förutom min vickande fot, är det ryggen som känns. Den är öm och stel, borde inte sitta här vid köksbordet. På spisen till vänster om mig står en kaka med en vit och grön handduk över sig. Jag har bakat kärleksmums.

Liten observation från mitt hem just nu. Älskar att skriva observationer, men mycket djupare och längre och mer detaljerat än detta. Jag gjorde en observation över mamma en gång, det tyckte hon var lite störigt.

Klockan är fem och jag ser fram emot en slappekväll. Det enda måste:t jag har är att gå ut med soporna. Idag var det roligt att Johanna var tillbaka på jobbet efter 8 dagars ledighet. Men nu är jag ledig 3 dagar, jabadabadooo :D

Trög

Det finns diskussioner som är oändliga, saker man aldrig kan förstå, tankar man aldrig kan sätta sig in i. Det finns saker som jag med många andra, ja, med de flesta andra inte förstår överhuvudtaget. Det finns många åsikter som skiljer sig från mina, som jag kan acceptera och tycka är logiska.

Jag är vegetarian - jag förstår människor som tycker att köttätande är jordens kretslopp. Men jag håller inte med.

Jag är ateist - jag förstår människor som är troende och följer sin guds lagar. Men jag håller inte med.

Jag är demokrat - men jag förstår Sverigedemokraternas sympatisörer och deras logik bakom tankarna. Men jag håller inte med.

Däremot människor som ska bestämma vem andra ska älska, som säger att deras barn endast får gifta sig med någon av samma religion/grupp/födelseort - det förstår jag inte och kan inte resonera kring på ett logiskt sätt.

Människor som stöder krig och tycker att andra förtjänar att dö - det förstår jag inte.

Jag är en tänkande person som tycker om att försöka leva mig in i andras tankesätt för att utveckla mina egna åsikter och funderingar. Men hur jag än försöker så förstår jag inte människor som flyttat med sina barn till Sverige och levt här i 15-20 år och sedan inte tillåter sina barn att dela livet med en partner härifrån. Varför är det en sådan hemsk tanke att ens barn ska vara tillsammans med en "helsvensk"? Om vi är så hemska, hur kan de ens stå ut att bo här? Hur kan man diskriminera invånarna i det land som tagit emot en när man behövde det som mest?


Jag förstår det inte, hur mycket jag än tänker på saken. Jag tycker bara det är så jävla tragiskt att vara så insnöad. Punkt slut.

Girls night

Kvällen har varit megaskön, efter en väldigt svettig arbetsdag med massa spring. Jag var i Lund med Linnsi, gick runt i parken och stan och sedan fikade vi. Alltid har vi trevligt eller roligt eller mysigt ihop :) Tur att jag har henne! Sedan var jag på tjejkväll hos Farida, the girl next "door", bokstavligt talat huset bredvid. Jätteroligt var det. Massa tjejer där, trevliga sådana. Vissa mer vilda och gapiga än andra. Kul att bli underhållen. Många var trevliga och öppna att snacka. Har de senaste gångerna inte haft någon direkt att snacka med när jag varit bjuden till nya ställen med nytt folk men dessa tjejer var så gulliga och nyfikna och pratglada. Och inte minst vackra så de tog andan ur mig. Vilka tjejer det finns.



Bild från Mias tjejkväll

Kivik

Tidigt imorse lämnade jag av grabbarna vid flyget, sedan körde jag en liten landsväg mot e22:an. Åh så vackert det var när solen precis hade gått upp och åkrarna låg där så stilla och fint. Verkligen vackert och liten väg så där körde jag i typ 50 km/timme och njöt av vyerna. Det blev frukost med föräldrarna och vid halv tio körde vi iväg mot Kivik. Perfekt marknadsväder, vindstilla, lagom varmt och inte alltför mycket folk.

Jättemysigt att gå där, tycker jag. Jag köpte en fin fotlänk som var precis på gränsen att inte passa (har jag tjocka anklar eller var det där till för barn!?), åt våfflor och sen blev det en mjukglass på vägen hem också. Vi köpte lite spännande kryddor och kollade på olika saker. När vi skulle hemåt vid 13.00 var där världens längsta kö på väg mot marknaden. Verkligen tur att vi körde så tidigt för det var riktigt varmt vid den tiden också, det steker ju verkligen när man går omkring bland stånden.

Så efter en härlig dag, har myst med min älskade Fia som jag saknar och umgåtts med familjen så sitter jag nu här i soffan och funderar på att bädda in mig i sängen. Kylskåpet är fyllt med det nödvändigaste, lägenheten är städad, ingen tvätt som hopar sig i garderoben och ett papper på kylen som räknar ned dagarna som är kvar på jobb till semestern. Känns som jag har allting under ordnad kontroll :)

Visst känns det lite tomt att sova utan min kärlek och det står några glas och kastruller i disken, men förutom det känner jag mig redo att ta emot två arbetsdagar :)

Hoppa och hoppas

Jag vill inte ta beslut på grund av feghet. Eller avstå att ta beslut. Men även om man inte tar beslut så är det också ett beslut. Jag vill inte leva med rädsla.. Vill inte välja den säkra vägen. Den närmaste framtiden för mig är läskig. Och för att klara av den behöver jag en stor dos självförtroende och självkänsla. Jag måste tro att jag är bra, att jag duger till och att jag har något att erbjuda. Och för att klara av detta måste jag nu ta ett beslut som några inte kommer att förstå men jag tänker med hjärtat istället för hjärnan. Jag måste själv må bra först och främst och jag är rädd om mig själv. Jag vill inte göra ont mot mig själv för det drabbar ju mig själv hårdast i slutet.

Så jag måste bara våga säga till och verkligen genomföra detta, för jag har bestämt mig.

Obegränsade möjligheter väntar när du tar chansen.

The day before he leaves

Rubriken låter otroligt dramatisk, men det är min kära kille som ska resa bort i veckan så jag kommer vara pojkvänslös i en vecka. Nu när Linn är hemma från sin resa till Bulgarien tror jag att jag överlever :)

Just nu är han iväg och hjälper sin kompis familj. Det som skulle ta en kvart har nu tagit två timmar. Men förhoppningsvis kommer han snart, vi ska till Lund och ta en fika, köpa hatt och lite annat.

Igår flyttade han till en större lägenhet. Den är helt underbar, jag är lite smått förälskad, vill flytta in! Jag älskar min lägenhet, men jag ser att jag skulle kunna älska denna med. Dock har den några minus - området är så himla tradigt och hans ovanboende grannar (någon av dem) kastar ner använda blöjor så de hamnar på ett tak som ligger någon meter nedanför balkongen. What a fuck? Inte schysst och trevligt att titta på bajs! Ska man knacka på alla lägenheter och fråga? Min chansning är att de ser ut som djur så borde inte vara svåra att finna. Men varför jag är lite småförälskad i lägenheten är för att köket är fantastiskt stort med hur mycket förvaring som helst. Och sen sådanadär socker&salt-förvaringsgrejjer, ni vet sådana gamla glasburkar som hänger på väggen? Sovrummet är jättestort, vardagsrummet likaså och hallen är lång och fin. Dessutom en walk-in-closet.

Denna vecka jobbar jag bara två dagar. Imorgonbitti ska jag skjutsa killen och hans kompis till flygplatsen och sen köra hem till familjen. Vi ska till Kiviksmarknad, super :) Älskar den marknaden.

Lite roligt, för något år sedan hade jag dött av svartsjuka om min pojkvän hade åkt utomlands med en singelkompis. I och för sig hade jag nog gjort det nu med om det varit någon annan, men hans kompis är någon jag litar på och såklart litar jag på Dilshad med, skönt att inte förgöras av tankar :)




Jag hade inte tänkt att se ut som en hiphopare här men så blev det :) Ni får väl se min nuna ibland, inte ofta jag tar bilder på mig själv längre.

Ledig lördag

Denna vecka har varit lite seg på jobbet för det har ju regnat så jag har fått gå hem vid halv två, halv tre. Skönt i och för sig men behöver ju pengarna. Igår var det fredag och efter jobbet (då slutade jag kl sju) skyndade jag mig att byta om och sen åkte jag, pojkvännen, hans bror och hans kompis till Kristianstad.

Kunde ej låta bli att hälsa på föräldrarna på vägen, överraskade de lite. Haha gillade pappas min när jag stack in huvudet i vardagsrummet. Blir så glad över att se hur glada de blir av att se mig. Det var underbart att bara vara där några minuter och att få krama min älskade Fia som ju bor där nu. Hon bor där över sommaren alltså, inte för alltid.

Gick runt lite i Krisitianstad sen men fy helvete vad kallt det var igår! Jag hade behövt ha strumpbyxor under byxorna för att ej frysa eller en betydligt varmare jacka än vad jag hade. Kul att gå runt lite och kul att träffa Ariel, deras kompis. Vi har alltid intressanta diskussioner, han är väldigt djup och funderar liksom jag på många saker. Från början hade vi rätt svårt att prata med varann, jag trodde vi var olika och skulle inte förvåna mig om han också trodde det.. Och visst är vi kanske  olika på ytan, i våra intressen, men när det kommer till funderingar och tankar så delar vi många. Det känns skönt för min del att prata med en sådan människa eftersom jag annars brukar känna att jag funderar och klurar för mycket på saker.

Aja, idag skiner solen. Jag har städat lägenheten, rakat benen och läst lite i den fantastiska boken jag lånade om ö-världen. Kunde ej haft mer tur, där finns info om färjorna om man ska ö-luffa och även ett avsnitt som heter "ett kort stopp i athen" och handlar om vad man ska se om man bara ska stanna där lite.

Nu ska jag vattna mina växter för de hänger lite här. Har faktiskt börjat få några tomater och en physalis :)

Pannacotta

Eftersom jag blev vegetarian då den stora Pannacotta-vågen svällde in över Sverige så har jag bara ätit pannacotta en gång och sedan ytterliggare en gång efter att jag blev vegetarian. Men fan då att jag aldrig vetat att man kan göra denna fantastiska rätt med hjälp av gelésocker. Ja, ett socker med gelerande effekt, lämplig för vegetarianer, istället för gelatin som görs av slaktrester såsom mulen, klövar och trynen. Så enkelt, billigt och lätt att få tag i. Står till och med recept till pannacotta på baksidan så det funkar ju!

Så nu har jag gjort vit-choklad-pannacotta (som smakade jäävligt sött när jag provsmakade, tog nog "lite" för mycket choklad) som står i kylen och myser. Ska avnjutas med hallon och blåbär.

Mums!!




13 juli

Tänk att det är mitten av juli, har inte ens varit på stranden något i sommar (och badat alltså). Känns inte roligt måste jag säga. Förra sommaren var jag på stranden hur mycket som helst. Men då hade jag ju nattjobb och alltid ledig på dagarna. Önskar jag hade råd att vara utan jobb i sommar, hade varit mycket skönare att bara uppleva en massa, utflykter!

Igår gjorde jag något mysigt. Jag var ledig då och jag och Farida, som bor granne med mig, åkte till stranden för en frukost. Satt där och pratade och slappnade av. Sedan gick vi hela vägen hem, vilket tog mer än en timme, men var så fint att strosa genom Alnarpsparken med alla blomster och träd. I måndagskväll åkte jag och älsk till Lund och åt på en italiensk restaurang vars servering verkligen såg ut som en italiens bakgård. Efter det åkte vi till Malmö och hämtade upp hans bror på vägen. Vi tog en kaffe på Vanna beach i bo01. Hur underbart vackert är inte havet på morgonen och kvällen? Jag är helt förälskad i den bilden. Väldigt soft att sitta där och dricka kaffe och titta ut över havet med bra musik i öronen. Blev en liten promenad och fotograferande av en väldigt vacker solnedgång (sätter upp bild sen). Imorgon kommer Johan Glans till Arlöv. Wow, coolt, ska dit efter jobbet och skratta till det lite!

Som ni läser så försöker jag hitta på saker på ledig tid, men jag känner mig ändå ångestfylld att halva juli har gått. Jag ville åka till massa ställen med mitt sommarkort och ville bada och sola. Men när Linn kommer hem från Bulgarien får jag dra ut henne på äventyr! Näst på veckoschemat står jobb jobb jobb, dock ledig lördag. På fredagkväll blir det kanske Kristianstadsdagarna med Dilshad och hans brorsa. Nästa vecka är jag ledig övermycket, jobbar bara 2 dagar så då ska jag också passa på att njuta.

Idag gjorde jag något annorlunda - gick in på bilioteket i Arlöv och lånade böcker. Lånade tre roliga böcker; en om den grekiska ö-världen inför vår resa, en moral-bok som ska få en att tänka till kring sina fördomar, den heter "Skulle du kunna äta din katt?". Funky namn, kunde ej låta bli. Sedan en bok som handlar om etikettregler runt om i världen, den var rätt kul att bläddra i. Detta här är inte speciellt likt mig då jag väldigt sällan läser böcker, men har lättare för att läsa lite småroliga faktaböcker än romaner (även om jag önskar att jag klarade av romaner).

Aja, nu ska jag i alla fall sätta på mig pyamasschorts och bläddra lite i min bok.

En helg hos familjen

Kära blogg, i fredags åkte jag till Kristianstad med Linn, nu är det ju Kristianstadsdagarna. Det var obligatoriskt varje år när man bodde där och på gymnasiet skulle man nästan vara där varje dag. Det tråkiga är bara att den där langosvagnen eller den där wookade älg - vagnen har stått på samma ställe i kanske 5 år. Med andra ord sker inga förändringar där överhuvudtaget. Men det är alltid trevligt att komma dit och se sig omkring.

Vi hoppades på att stöta på någon gammal bekant men såg bara en faktiskt. Vi tog i alla fall först en glass på Darins och efter att ha insett att öltältet var smockfullt så beställde vi cider på Darins igen. Jag fick visa leg, of course. Men Linn behövde inte, så jag sa till henne att bäst för henne att det var för att jag redan visat :P

På lördagen åkte Linn på en impulsresa till Bulgarien och jag spenderade dagen med att chilla i trädgården hos familjen. Blev lite krocket-spelande (skitkul spel ju, har aldrig spelat förr), solade lite och sedan grillade vi och hade det mys. Fick åka hem vid sju på lördagen då jag jobbade i söndags.







Djurvänligt.


Denna reklamfilm såg jag första gången idag och den gick rakt in i mitt hjärta. Kunde inte låta bli att släppa en liten tår eller till och med två. Blir så illa berörd.

Men det är inte bara den aktiva misshandeln som ska uppmärksammas - den passiva är lika hemsk den. Alla svenskar som åker på semester och stöttar hemska djurplågande attraktioner som till exempel elefantridning, cirkusar, foton med djur och mycket mer.

Så jag vill uppmana er alla som läser att gå in på denna länk, läs vad du ska undvika att göra på din semester för dessa djurs skull och ha en underbar semester som inte stöttar andras lidande.

http://www.wspa.se/din-hjalp/etisk-turism/default.aspx

Nu tar vi tag

Mitt första samtal avslutat. Gosh vad jag avskyr att ringa viktiga samtal. Även oviktiga för den delen. Avskyr att ringa eller bli uppringd. Men nu har jag i alla fall pratat med integrationsansvarig på Arlövs arbetsförmedling och vi ska boka möte vecka 35. Nu ska jag fortsätta här. Jag ska fanimej ha ett jobb. Jag måste kämpa för det. Min blyghet och osäkerhet sätter stopp på många sätt men nu ska jag överväga de känslorna och bara plöja på!

Jag ska ringa, boka möten och planera vad jag VILL GÖRA.

Ledig igen

Idag är det tisdag och jag är, efter en arbetsdag, ledig igen! Detta innebär ett besök hos familjen igen för att hälsa på mina sötnosar! Bella har vi döpt den nya till och Bella och Fia kommer redan jättebra överrens! När vi satte ihop de luktade de mycket på varann och blev lite väl närgånget, men väldigt snabbt bara lade de sig bredvid varann. Bella är faktiskt ganska skruttig, man märker att hon är äldre än Fia, men hon är så sjukt söt och verkar passa perfekt ihop med Fian. Skönt i hjärtat att se de ligga bredvid varann när de bara känt varann en dag. Det är inte vanligt när det kommer till marsvin, enligt min erfarenhet.


Innan jag ska hem dit ska jag först in till Kristianstad och träffa Sofie för en fika. Har inte varit i Kristianstad city på sjuukt länge! Var nog några månader sen, vilket är länge med tanke på att jag är uppväxt där.

Igår fick jag en riktig diss av en gäst som alltid äter där med sina kollegor. Han skulle typ ragga upp mig till deras nya kollega som ser ut att vara i min ålder. Denna man frågade nämligen om min ålder och trodde att jag var sjutton! Jag blir galen. Vad är det med mig som gör att alla tror att jag är typ 19 och i detta fall 17? För sjutton. Jag vill inte se ut som en unge.

Igårkväll åkte jag och honey in till Malmö och promenerade runt lite, tog en fika längs gågatan. Mysigt som sören med kvalitetstid :)


Senast vi var ute hittade vi några mysiga hängmattor i parken i Lund. Nice!

Hemma!

Ja nu har man hämtat hem lilla äppleskiva, som ska bli Fias kompis är det tänkt. Jag ville egentligen inte skaffa ett till marsvin, men har tyckt så himla synd om Fia att vara ensam långa dagar när jag är på jobbet. Hon klarar sig bra ensam, men blir för tråkigt när det är så många timmar och dessutom  har hon blivit mer rädd, så det bestämdes att jag skulle skaffa en kompis till henne. Hon heter som sagt äppleskiva (ska byta namn) och hon är 3,5 år gammal. Hon är söt som socker!!

Är hemma hos familjen i Kristianstad i helgen.. Här ska marsvinen vara nu tills slutet på augusti, kommer sakna de som satan. Blir att åka hit typ varje gång jag är ledig hehe. Men å andra sidan är det väldigt skönt när jag jobbar mycket att inte ha någon krabat hemma som saknar mig och är beroende av mig. Det känns skönt med lite mer frihet. Jobbet är tufft men träffar många trevliga gäster så det är roligt. På torsdag kommer 60 snickare dit för en firmafest. Oj oj, jag bör ej släppas dit om någon håller mig kär, är svag för hantverkare! Haha tycker det är sexigt med elektriker, snickare, målare, murare - alla som tar i och blir lite skitiga. Men de kommer väl vara rengjorda på festen så blir nog ingen fara för min del.

Ikväll har jag träffat en gammal kompis (eller gammal fiende kan man också säg hehe) och fått träffa hennes kille som jag varit så nyfiken på. Det var trevligt att hitta på något med vänner när man är här hemma. Har saknat det för övrigt också för större delen av mina närmsta vänner är bortresta. Men men vi ska ses igen i veckan för lite mer girltalk :)

För att gå lite djupare kan sägas att jag känner mig personligt förvirrad på allt. Någon slags identitetskris?? Finns en del grejjer som är lite tuffa på hela självbilden men men jag vill bara att allt ska vara som vanligt. Det kommer nog sen när saker faller på plats.

NU är det dags för sängen!


RSS 2.0