EU-val

Jag tycker det är superviktigt att rösta i EU-valet! För EU styr mycket av vad som sker även i Sverige ska jag säga er! I Metro publicerades lite fakta från varje partis önskemål, om ni såg det. Men jag skriver detta inlägg för alla som INTE läste artikeln. Här är de jag tycker är bäst:

Socialdemokraterna:
- Begränsa EU's makt på områden som alkoholpolitik, sjukvård och kollektivavtal - den svenska modellen ska gälla i Sverige!
- Öka samarbetet inom EU för att stoppa den organiserade brottsligheten
- Använd EU-pengar för att investera i bland annat stora järnvägsbyggen och klimatsmart renovering av bostäder
- Investera i förnybar energi och undvik att nya olje- och gasledningar byggs

Bra för att de vill satsa på att Sveriges lagar ska gälla, men samtidigt samarbeta med andra länder, samt satsa mycket på miljön!

Centerpartiet:
- Skapa en europeisk miljödomstol som kan döma ut bäter för brott mot miljölagstiftningen
- Inför en gemensam flykting- och asylpolitik
- Inför gemensamma minimistraff för organiserad brottslighet
- Arbeta för fri rörlighet av arbetskraft, patienter och pengar.

Bra för att även de vill satsa på miljön, arbeta tillsammans vad gäller sjukvård, pengar, arbetsmarknad, asyl och brottslighet, vilket man behöver vara fler för att klara av ibland! Ju fler desto bättre där.

Folkpartiet:
- Skapa ett europeiskt FBI som arbetar mot människohandel, terrorism och organiserad brottslighet
- Minska utsläppen genom att satsa på kärnkraftverk och förnyelsebar energi
- Inför samma bra varuinformation och märkning i hela EU
- Ta Sverige in i EMU. Partiet vill ha röstning före 2011.

Bra för att de vill satsa på miljön, kämpa mot människohandel och brottslighet, märkning av varor tycker jag är superviktigt då jag i stort sett alltid läser på innehållsförteckningen när jag ska äta något. Jag vill ha EURO! Det är inte kul att inte kunna resa utan att bli rånad vid växlingen. Euro är bra, det har blivit bra för alla länder!

Och så det partiet som jag absolut INTE kommer rösta på!
Sverigedemokraterna:

- Försvara Sveriges modell för avtal och lönebildning på arbetsmarknaden och minska möjligheten för arbetskraftsinvandring
- Ta Sverige ut ur EU och fram tills dess minska EU's inflytande.
- Arbeta mot en invandringspolitik som underställs EU. Partiet menar att en stor invandring från vad de kallas kulturellt avlägsna länder, bland annat innebär en ökad brottslighet.
- Stoppa Turkiet från att bli medlemmar i EU.

Dåligt för att de vill isolera Sverige från Europa! Stoppa arbetskraftsinvandringen, men då innebär ju det att inte heller svenskar kommer kunna jobba utomlands lätt? Hur ska vi överleva utan invandring? DET FÖDS FÖR LITE BARN! Get that! Varför ska vi stoppa Turkiet från att bli medlem om vi själva ska gå ur? Om vi går ur behöver vi väl inte bry oss om Turkiet?

Hoppas ni lärt er lite mer om vad de olika partiena vill. Om ni inte gillar EU så finns det säkert andra parti än Sverigedemokraterna som håller med.

Kommentarer
Postat av: Josie

Jag tänkte egentligen inte rösta, eftersom jag är emot EU, men jag tror jag kommer göra det i alla fall. Jag skulle dock aldrig rösta på något av dom stora pariterna, usch usch usch säger jag bara! Men det är ju bara min åsikt. ;)

2009-05-26 @ 22:44:31
URL: http://josiieliive.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0