Varför?

Om jag säger att jag tycker att alla djur har rätt att finnas till för sin egen skull och inte för att bli vår mat. Eller om jag säger att jag är vegetarian för att jag inte tycker det är rätt att ta andra varelsers liv.

Varför ska man då säga som svar "åh, jag åt just en hamburgare/korv/stek och det var så jävla gott"

Varför provocera något gott? Om någon säger att den personen är emot misshandel, varför ska någon då säga "haha jag slog en kille blodig igår och det var så jävla nice"?

Min tanke är.. varför ska man provocera någon som bara har godhet att komma med? Det är väl bra att vissa avstår från kött för att de inte vill döda? Vad finns det för ont eller dåligt i det. Om man nu vill äta kött själv så kan man ju det, men varför ska man provocera de som inte gör det?

Jag kanske är känslig men blir faktiskt ledsen för jag undrar varför vill man vara elak / taskig / provocerande mot en människa som vill gott?

I dont understand.

Fly




Det är så det ska vara

Motivation på topp

Igår bestämde jag och love oss för att stanna hemma. Jag blandade drink och han tog en öl så satt vi i köket och spelade kort. Efter kortspelet kollade vi på tv en stund. Det var en nice kväll. Nu är klockan halv ett och jag ska ta itu med pluggandet för idag. Har varit nere i källaren och rotat fram böcker som kan vara till nytta.

Ha en bra lördag alla och se till att njuta. Fick förresten mail från min chef med frågan om jag ville lära mig baren. Niice. Jag vill mer än gärna lära mig baren, mycket roligare än att gå på golvet! Klart jag får göra det med, men kul att göra båda.

Funderar mycket på katterna idag med. Tror jag har bestämt mig..


Sleep-over

Igårkväll var det då filmkväll och övernattning med Linnsi. Kvällen började med en katastrofal fickparkering utanför videobutiken, som vi hade lite kul åt. Det var något som gjorde att killen i kassan fnissade och typ försökte hålla sig under tiden han tog betalt. Mycket lustigt. Han skrattade nog ÅT oss. Väl hemma hos mig blev det lite skitsnack och sen Buzz-spelande. Kollade på filmen "Ryktet om Morgans", riktigt kul film faktiskt. Men han är så bra ju. Hugh Grant. Godis och pyamas blev det självklart också.

Idag har jag varit på bibblan och pluggat. Blev dock lite väl mkt snack med Carro. Imorgon ska jag plugga hemma och fan ta mig om jag inte har diciplin alltså! Har bara tre dygn på mig att bli klar med denna tenta. Oj, stressande fakta!

Dagens goda gärning; gav 40 spänn till katthjälpen när de stod på stan. Funderar på att bli volontär där. Men bara det att jag kommer ha alla katter hemma hos mig till slut.

Ikväll ska jag och Dilshad hitta på något roligt tillsammans men har ännu inte bestämt vad. Nu ska jag i alla fall diska och dammsuga här hemma. Imorgon ska det inte finnas några måsten, då ska jag bara plugga.

Over&out

Bubblig

Gud, jag blir alltid så bubblig i magen när jag sitter på bibblan och pluggar. Vet inte om det är för att jag äter för lite, för mycket, för sällan eller för ofta. Nu är klockan över fyra och pluggdagen är slut för idag. Har börjat med tentan och kommit en bra bit på vägen. Ska hit imorgon igen hela dagen.

Ikväll ska jag ha film och sleep-over med Linnsi. Godis och pyamas. Me like. Vi måste i alla fall upp tidigt imorgon så jag är i skolan vid tio. Får se om vi lyckas. Jag har försovit mig alla dagar denna vecka. Det är bara så sjukt.

Jag mår lite illa. Ska hem nu och laga tikka tikka masala tänkte jag. Tanken av mackor får mig att må illa, det är ju det man får äta när man pluggar i skolan. Kanske det min mage inte gillar. Men ikväll ska den få indisk gryta och sen en massa godis, det gillar den minnsann.

Jag glömde ju berätta att jag träffade min killkompis igår. Jag har varit en idiot som inte hört av mig ordentligt på månader. Det tog mig att höra det face to face för att fatta det. Har liksom inte tänkt så mycket på det innan, tänkt att det är hans fel. Känns lite skönt ibland när man får konstaterat att man har fel, tycker jag. Man kan känna sig som en "bigger person" genom att erkänna att man har gjort fel. Det är en skön känsla. Nu ska jag se till att höra av mig oftare för vi har ju trots allt känt varann sen vi gick i åttan och det är inget jag vill slänga bort.

Telefonfobi

Har skrivit det i bloggen för ett bra tag sen men ja, jag lider utav något som jag skulle vilja kalla för telefonfobi. Jag gillar inte att prata i telefon och jag kan bli lite till rejält nervös när jag blir uppringd. Om det är någon som inte brukar ringa mig blir jag lite nervös för jag undrar varför personen ringer. Chansen är liten att jag svarar. Om det är ett nummer jag inte känner igen eller privat nummer blir jag väldigt nervös och typ minimal chans att jag svarar.

Det är faktiskt jävligt jobbigt att känna denn känsla. Jag tror jag är rädd för att det ska vara någon jobbig typ som man inte kan skaka sig av med. Jag är inte den som bara kan lägga på luren. Det jobbigaste med detta är att jag inte vågar säga till någon att jag inte vågar svara när de ringer. Jag kan säga att jag har telefonfobi men vågar fan inte erkänna att jag inte vågar svara när personen i fråga ringer. Det låter ju så dumt? Hur förklarar man det liksom? Det känns som personen kommer ta illa upp eller tro att jag är dum i huvudet. Jag blir nervös när det är kompisar jag aldrig pratat med i telefon. Jag tycker ofta det sker missförstånd genom luren för man ser inte ansiktsuttryck och kan missförstå tonen eller skämt osv, dessutom har jag personligen problem med att tajma så man inte pratar i mun på varann haha. Nej, jag avskyr det.

Det är ett jävla nummer som ringt de senaste dagarna och det visade sig att det var från Mediamarkt (kollade upp det på eniro). Sånt tycker jag är jobbigt för jag vet inte varför de ringer gång på gång och varje gång blir jag mer nervös och mindre engagerad att svara.

Nej, detta är faktiskt en sjukt jobbig fobi. Tack och lov att jag åtminstone kan ringa upp. Då känner jag mig i kontroll så jag kan oftast ringa upp folk om det inte handlar om något jobbigt samtal. De flesta av mina vänner kan jag prata med men inte om det gäller något jobbigt samtal.

Jag vet att enda sättet att ta bort fobin är att öva öva öva. Men jag vågar ju inte öva?


Pengar

Lagom efter löning och allt sitter jag här och funderar på pengar. Känner att jag blivit bortskämd nu efter sommaren då jag fått lön varje månad och speciellt nu då jag fått lön och csn varje månad. Men tiden kommer att komma (nästa månad) då jag inte får det där extra klirret i kassan utan bara mitt csn-bidrag. Det kommer bli tajt.

Och det här med shopping är ju konstigt. Ju mer jag shoppar desto mer vill jag shoppa. Man skulle kunna tänka sig att det fungerar tvärtom. Men jag behöver inte shoppa. Jag har massor av kläder som jag hade behövt använda mer. Jag har nyss köpt inredning och gjort om här hemma. Jag har halsdukar, vantar, jackor och stövlar till vintern så jag behöver faktiskt ingenting. Men jag tror att jag är lite uttråkad, då brukar jag bli shoppingsugen. I eftermiddag har jag varit uttråkad. Eller kanske inte uttråkad, men rastlös. Farligt rastlös.

Just nu håller jag på att göra en middag som är väldigt god och det luktar kakor här hemma, för sist jag använde ugnen så bakades det kolakakor.

Nu får jag väl börja fundera över vad jag ska ha på mig till dejten med Sofian :)

Tisdag

Just nu sitter jag i soffan och softar. Var hemma från skolan redan lite över elva så tyckte jag kunde unna mig lite skön tid i soffan. Först blev det dock en dusch med duschkrämerna jag fick av Farida. Luktade somen liten halstablett när jag var klar :p Snart är det dax för tvätttid, en jävla massa tvätt är det. Ikväll blir det fika med Sofia i Lund, riktigt trevligt ska det bli.

Igår hade jag och Dilshad lite Buzz-time här hemma med god tårta. Älskar att spendera tid med honom. Vi har blivit helt oskiljaktiga hehe.

Imorgon får vi ut en tenta som jag ska RÅPLUGGA på tills måndag för sen åker jag till Stockholm med mamma, moster och kusinen My. Så måste stenplugga. Inte så kul. Vi får hoppas den inte blir för svår. Aja, babbel babbel. Jag har så mycket gott i min frys och kyl nu. Sockerbullar (gjorda av mamma som är expert på att baka bullar), kolakakor, baklava.. Men just nu har jag inget kakförbud. Visst har jag gått upp ett par kilo sen i somras men jag gillar´t :D Trivs stormbra med min kropp.  Sen är det säkert bra att jag dansar magdans för jag har värsta magmusklerna, så det hjälper kanske mot att magen skulle varit mycket större :p

Ciao!

Inredning

Fick en jävla start på dagen då det var en gubbe som typ styrde mot mig och höll på att mejja mig för att jag cyklade på fel sida av vägen. Jag hade en anledning att cykla på fel sida. Den ena sidan är där lastbilar backar ut från huset och den andra sidan är parkeringsplatser (tomma). Bör jag inte cykla på den säkraste sidan då? Utan att någon hotar att köra på mig bara för det? Fick feta spel och räckte fuck u ordentligt till honom efter att han typ tagit upp handen och visat på att jag var dum i huvudet. OMG.

Nu tänkte jag visa lite bilder från min alkov så ni får se den. Först bilder på en fin duk jag fick av mormor :)








Släktkalas

Igår var det kalas för släkten hos mig. Jag och Dilshad stressade som fan för att få iordning allt. Det var en del att städa efter natten. Vad sägs om att grundstäda efter spya klockan fyra på natten? Thats nice. Jag AVSKYR spyor, det är typ det värsta jag vet så jag städade typ fyra omgångar och fick slänga en handduk (!!) som någon tyckte man kunde använda till det.

Festen i lördags var trevlig fram till klockan tolv, sen tänker jag inte säga något om resten. Vi lekte charader och hade det trevligt. Elmi vann bästa utklädnad överlägset, det var han värd. Jag var orientalisk dansare. Det var faktiskt ingen som sa att jag var fin eller hade fin dräkt i fredags, något som gjorde mig lite ledsen. Men men. Jag tyckte iaf att jag hade valt en fin utstyrsel.

Nu till släktkalaset. Det var mycket trevligt. Jag dukade med min fina servis. Är ju en sucker för gammaldags servis med små blommiga koppar och kakfat. Mycket trevligt att träffa fina familjen och släkten och snacka lite skit. Tiden sprang iväg. Helt sjukt.

Ursäkta, har inte den bästa tiden eller inspirationen att skriva mer. Nu ska jag hoppa i kläderna och dra till skolan där jag ska möta Elmi&Carro och tacka de för en fin kväll och ett otroligt vackert halsband som jag fick i lördags :)






Timbuk

Timbuktu, eller Jason Diakité har alltid varit en stor förebild för mig med så otroligt ödmjuka, kloka och omtänksamma åsikter. Han borde vara en förebild för många människor, med den rättvisa och verkligen insiktsfulla inställningen han har till samhället. Jag tycker i alla fall att han är klockren. När SD vann ville jag höra hans åsikt, men tyvärr fick jag inte det. Nu har han skrivit en krönika om det som sker i Malmö med dessa skjutningar som tydligen inte endast handlar om falangkrigen som de flesta av oss trodde, utan är ett uttryck för rasism och drabbar helt oskyldiga människor.

Här har ni artikeln
:)


23 år nu :)

Hade en superbra dag igår. Det var hur kul som helst att shoppa med Linnsi. Vi båda handlade i samma affärer kom vi fram till, weird. Köpte fina saker. Jag köpte bland annat en militär grön tjusig tajt klänning och ett superfint halsband från Indiska. Det blev även lite nya underkläder. En jättetrevlig eftermiddag med pärlan:)

På kvällen åkte jag&Dilshad til familjen och mamma hade gjort vegetarisk smörgåstårta. Herregud vad gott! Alla tyckte om den, trots att den var vegetarisk. Skitgott. Fick jättefina presenter. Av brorsan fick jag en middag och oslipat vilken dag jag vill. Av föräldrarna fick jag ett par superfina vantar, en regnkappa och även en helt uuunderbar lampa som jag hittade när vi var och tittade på begagnade saker. Helt underbart vacker, blev SÅ överraskad att de köpt den. Jag hade tänkt ta bilder och lägga upp men min kära pojkvän har tryckt in ett stort föremål under sängen och min kamera ligger där bak någonstans så han får rota fram den sen!

Vi spelade Rappakalja vilket var sjukt kul. Blev en massa skratt. Riktigt kul spel om man är några stycken. Sen blev det galenpanna och i slutet var vi sjukt trötta i hjärnan. Det var en underbar kväll. Mamma hade också ordnat fondue, så vi hackade massa frukt och satt och doppade i choklad, hur gott som helst.

Nu ska jag förbereda inför festen ikväll. Jag ska ju ha en maskeradsfest. Vi blir inte så hemskt många, men hoppas det blir roligt! Ska städa och möblera om, dekorera och så vidare så jag får nog börja nu :)

Pyssel

Var på panduro igår och fick med deras pysseltipstidning med mig hem. Jag är så sjukt sugen på att pyssla. Ska säga till mamma att vi ska julpyssla. Där finns så mycket fina saker man kan göra. Tyvärr har jag inte handlaget för pyssel så det blir inte ofta så fint.. Men ändå envisas jag med att vara kreativ och bygga pärlplattor, skapa konstverk i trolldeg, måla tavlor och pyssla.

Jag önskar verkligen att jag hade varit så grym som vissa andra är. Men skit samma, jag tänker fortsätta pyssla fast jag inte är bra på det. Det gäller bara att vara extremt noggrann, kanske där jag missar. Jag är inte en noggrann person. Allt ska gå snabbt snabbt. Matlagning, städning osv. Snabbt ska det gå. Och då blir det ju ofta inte så bra. För man måste ha en viss talang om man ska lyckas göra saker snabbt.

Aja, nu ska jag sminka mig och göra mig fin :D



Men en hemmagjord sak som jag är stolt över är mitt balkongbord! Det är dock inte så gult som bilden visar.


My birthday!

Idag fyller jag 23 år. Jag älskar att fylla år. Det är något magiskt över den dagen :) Kanske minns jag när jag var liten och familjen tisslade och tasslade innan de kom in och sjöng i rummet... När jag fyller år så skämmer jag bort mig själv så mycket jag bara kan. Det är ju min dag. Och den enda på året som verkligen är min dag.

Så jag börjar med att ha köpt hem en riktigt god frukost. Sen gör jag saker som jag verkligen vill. Som idag ska jag till Nova med Linn och ska väl unna mig något fint på min dag. Shopping med bästa vän, såklart det är det jag helst vill göra på min födelsedag :) Och ikväll ska jag och Dilshad hem till min familj där jag ska bli ompysslad med god överraskningsmeny från mamma och spela sällskapsspel hela familjen. Det var min önskan idag.

Man får liksom tänka ut vad det är man själv älskar och sen får man klämma in det på födelsedagen. Om inte någojn annan planerar födelsedagen till en, det är ju skitkul men sådan tur kan man kanske inte ha varje år. Bra med att fylla år en fredag så kan man fira sig själv hela helgen. Det ska jag göra. Imorgonkväll blir det maskeradparty hos mig och på söndag kommer min fina lilla släkt hit för kalas med tårta och kakor.

Tisdag

Så, nu tänker jag fortsätta blogga om vardagsgrejjer och inte om problematiken kring kortsiktig välgörenhet.

I helgen var jag hos familjen. I fredags testade vi ett X-boxspel som var skitkul där man kunde göra en film med sig själv i, men tyvärr funkar inte ljusinställningarna ordentligt. Sen försökte jag och mamma spela rally osv men vi är inga geni på playstation överhuvudtaget och mamma körde som en galning med texten "wrong way" i skärmen under hela loppet. Haha, vi gav upp det efter ett tag och kollade på tv istället. Lördagen spenderades delvis hos Madu och sedan blev det kalas hos morfar på kvällen. Supertrevligt. Jag umgicks med kusinen My, spelade galenpanna och kollade på tv. Skojade och skrattade. Skönt att vara hemma igen.

Både igår och idag har jag och Carro suttit i biblioteket och skrivit på C-uppsatsen. Hela avsnittet "historisk bakgrund" börjar på klart och ta form. Imorgon ska vi försöka få ihop allting så det blir enhetligt och snyggt. Sen får vi börja läsa på om tidigare forskning. Vi skriver alltså om Sverigedemokraterna och att det finns två olika sidor - en slipad och snygg sida som de visar utåt med Jimmie Åkesson till hjälp och en sida som hela tiden envisas med att visas - ledamöter som kommer med radikala uttalanden, blogginlägg och andra saker som den andra sidan av partiet måste släta över. Vi har inte riktigt kommit fram till vår frågeställning men den ska beröra detta.

Ikväll har jag lagat soppa och scones, tagit ett bad med VR och färgat håret. Vi får se resultatet strax. Kan se om jag är på humör för att lägga upp en bild imorrn.

Ush, de ska köpa marsvin på tv. Jag blir alltid så arg och ledsen. För de flesta köper ett och tar aldrig ut det ur buren. Fy fan vilket liv. De ser det som en vara och inte som en levande liten varelse som behöver stimulans, motion och utlopp för nyfikenhet. Dock är programmet mysigt och bra - Sveriges skönaste familjer. Nu får vi hålla tummarna att det inte blir ett marsvin (eller att de verkligen tar hand om det)

Aja, vi hörs!

Fredagförmiddag

Det är något konstigt med mig.. Under några dagar har jag haft huvudvärk i stort sett varje dag, även näsblod två gånger. Ser även väldigt trött ut. Mycket märkligt. Jag tänker att jag ska köpa hallon, det är ju järnrikt.

Igår skulle jag ta foto när jag tvättade, har aldrig haft så mycket tvätt! Det är stört omöjligt (känns det som) att få tvätttid här hos Dilshad så jag tvättade all hans tvätt och även min, men hans var verkligen betydligt mycket mer.. märkte jag när jag hängde hans i halva torkrummet och min i halva och på min halva hänger typ sex plagg haha. I alla fall så blev det två fulla maskiner mörkt, två fulla maskiner vitt, en marsvinstvätt (ja inte av marsvinen utan av deras filtar haha) och sen en färgad tvätt.

Målade också, ska dit snart och kolla om det blev fint. Känns som att jag kommer få måla det igen. Det har faktiskt varit skitsvårt att måla med denna färgen, det är mellanmålningsfärg 3, vilket innebär att det inte blir fint förrän tre strykningar.

Drömde en hemsk mardröm om att min lilla Lillan hade fått ögoninflammation och vi skyndade oss till veterinären. Jättehemskt. Hennes öga var helt blodsprängt. Ush, var övertygad om att hon skulle dö. Kanske drömde det för att jag känner det som att jag ignorerat de lite de senaste dagarna.. Men nu ska de hem till mamma och DÅ kommer de bli bortskämda till tusen!

Home

Har ju inte berättat att jag ska hem i helgen. Till familjen alltså. Morfar fyller år idag och på lördag ska han firas. Är så glad att jag kan vara med! Så imorgon bär det av hemåt till Kristianstad. Har inte bott hemma hos mig (i min lägenhet) på en hel vecka och nu direkt från Dilshad till familjen. Men på söndag kan jag förhoppningsvis flytta hem igen då färgen torkat :)

Så imorgonkväll blir det mys med familjen, lördagen spenderas med min bästaste Madu, lördagkväll kalas hos morfar med kusinerna, som jag inte träffat på hela sommaren.

Söndag blir förhoppningsvis en liten fika med Madu&Melker hos Dilshad. För då är jag back i Arlöv.


Oslipat 3

Jag hoppas vi kan lämna det tråkiga missförståndet bakom oss och att ni inte tror jag är en kallsinnig människa. Jag vill bara hjälpa i större skala, det är allt. Och jag hoppas också att ni kan förstå varför jag inte finner vissa insamlingar realitiska.

Nu till något roligare. Igår var jag på Oslipat med Dilshad och hans syster. Kristoffer Appelquist kom dit och bad om ursäkt för att han var så dålig förra gången, skämtade med en analys om varför det hade gått så dåligt. Fick alla att skratta. Jag var ju där med brorsan förra gången och han, med många andra, hade sett fram emot att se Appelquist, som sedan var riktigt kass. Hans skämt var liksom långdragna och inget roliga. Så igår sa konferiencern (kan verkligen inte uttala eller stava det ordet) att det var en komiker förra gången som inte riktigt höll måttet, när han presenterade Appelqvist. Blev chockad, men kul att han tog sig tiden.

Hans blad om resultat av hans uppträde förra gången:
1 var ledsen
3 somnade
8 var uttråkade
1 var sjukt arg

De komiker som var där igår var tyvärr sjukt trista. Kvinnliga komiker är inte roliga. Varje gång jag säger det ber jag om ursäkt, för jag som kvinna inte ska säga sånt, men tyvärr tycker jag det. Har sett många kvinnor på oslipat nu och väldigt få har varit roliga, Im sorry.

En kille var sjuukt rolig. Skämtade om vegetarianer och jag skrattade så jag började gråta. Skämtade om att vegetarianer var det värsta medelålders män visste, så jävla klockrent.

Löste sig även med färgen som inte räckte. Jag berättade väl att färgen tog slut när jag inte målat klart där hemma? Igår var jag på flügger i Malmö och han var sjukt trevlig. Fick till o med rabatt för att den förra personen som jobbar i Kristianstad hade gett mig så sjukt fel mängd färg och inte informerat riktigt. Det är nice med service.

Idag ska jag plugga om SD, måla vidare och tvätta. Kram till er alla och hoppas ni inte är arga på mig.

Sweet taste of freedom

Har ju inte skrivit något om alla de minkar som släppts ut i Småland. Min blogg om någon borde ju ta upp detta så here it comes. Hörde en siffra på 28 000 minkar, men vad jag sett är det ca 21 000 sammanlagt som blivit utsläppta.

Jag har läst åsikter till varför detta skulle vara dåligt. De är rovdjur som äter många fåglar och kan inte klara sig i naturen. Det är egentligen fel att släppa ut djur som blir överkörda och kanske rädda och så många på en plats sätter total skräck i alla djur i området. men ändå...

blir jag så jävla glad. Jag tycker det är rätt. Varför tycker jag det är rätt? Minkfarmarna är hemska människor som inte har något hjärta för djur överhuvudtaget. Det de sysslar med är rent och skärt djurplågeri och att bara minkarna får springa, känna gräs mot tassar, klättra i träd, kanske simma, känna på vatten. Om de ens får göra detta för en dag och sen kanske olyckligtvis dör, så har de ändå dött ett mer värdigt liv än att hamna på någons kappa eller i någon mössa.

Och farmarna får betala ett högt pris i form av pengar som jag bara blir skadeglad av. Åtta miljoner kronor förlorade en farmare. Men då kanske de inser att man inte ska tjäna pengar genom blod och plågeri.

Att djurrättare får dåligt rykte och allt ALLT annat dåligt som kommer med detta tycker jag bara är så himla värt det, för dessa djurs frihet.


Mummys smell. Vinnare i "Design against fur 2009"

My life today

Liten update från mitt liv. Igår cyklade jag till Segevång, var så stolt. 3,2 kilometer och sen hem igen. Kändes skitbra. Ni förstår, jag är en ganska lat typ och därför blev jag stolt över mig själv att jag gjorde det och inte bangade ur hehe. Det är något jag kommer göra fler gånger :) I Segevång besökte jag Linn i hennes nya lägenhet. Den var så fin och mysig och hon hade redan inrett den superfint. Gillade den verkligen :) Hemtrevlig!

På kvällen skulle jag&Dilshad måla klart hemma hos mig. Men tror ni inte jag fått för lite färg, så blev bara klara med ena väggen. Det var andra strykningen nu och har två väggar kvar. Det är fortfarande lika underbart att bo här och spendera tid med min älskling. Om tre timmar ska jag iväg och dansa, vet dock inte vad jag ska göra fram tills dess. Kanske cyklar till Burlöv centrum, måste lämna tillbaka en skitsnygg top men som var för kort. Kan bara använda den som top till höga kjolar och känns lite dumt att ha en top som man endast kan använda till en hög kjol och under begränsad tid för denna top kommer inte vara modern länge haha. Här får ni se den:


Dessutom var den lite stor vid bysten, självklart. Ikväll blir det Oslipat och denna gången ska Dilshads syster också hänga med, riktigt kul :)

Skoltrött

De här senaste veckorna har jag blivit förbannat skoltrött. Vi har läst svåra böcker på engelska där det har känts som att författarna valt de svåraste orden av alla synonymer. Jag har varit trött i huvudet och stundvis väldigt gnällig. Det har tyvärr inte heller känts som att jag lärt mig något nytt.

Alla tjatar att vi måste börja med C-uppsatsen i tid, men nu är det mitten av oktober och vi har inte haft en chans att börja. Läxa på läxa på läxa. Sluta säga att vi ska börja i tid och sedan överväll oss med läxor. Man tappar motivationen när man tänker "Åh, nu kan jag börja med uppsatsen" och sedan får en ny läxa. Vi har hela månaden full med redovisningar av olika böcker och jag redovisade igår. Jag tänkte att nu kan jag börja med c-uppsatsen, bara gå till skolan någon gång i veckan och lyssna på de andra redovisa om deras böcker, men nej då. Tydligen ska vi läsa deras böcker också innan redovsiningen. Så jag ska egentligen läsa en bok till imorgon, sen en annan tills på tisdag.

Tyvärr, men jag bestämmer själv över mina studier och jag tänker inte gå på fler seminarium nu. Nu tänker jag satsa på uppsatsen tills tentan i slutet av månaden. Den måste jag ju såklart göra, men jag tar smällen och läser allting då istället. C-uppsatsen är viktig och jag vill få den bra.

Its to much, over and out.

Inneboende

Igår målade jag och Dilshad min sovalkov och det är grejjer i precis hela vardagsrummet, ser förjävligt ut. Plus att man tydligen inte skulle sätta möbler nära väggarna på tre dygn. Så jag flyttade hem till honom :)

Kan ju göra det officiellt här i bloggen att vi är ett par igen. Känns som att det är dags att skriva det här också, nu när de flesta nära och kära vet.. Ibland måste man ta ett beslut huruvida man vill sätta sin egen lycka först eller någon annans.

Han flyttade hemifrån innan i sommar, han bor i en superfin tvåa cirka tio minuter från mig. Den är dock ett ganska stort renoveringsobjekt, men om några veckor ska allt bli målat här. Igårkväll blev jag bjuden på middag, hemlagad. När Dilshad flyttade hemifrån kunde han bara göra ägg, inte ens koka dem utan bara steka. Han kunde inget annat, så fatta min förvåning när han igår lagade en slags lasagne med tomatsås och oregano plus en sallad till. Fantastiskt gott! Härligt att bli ompysslad.

Något annat som är bra är att han har lyxat till det med en espressomaskin. Men det sa jag ju igår. Det är så sjukt gott med sånt kaffe!

Han är på jobbet nu så jag ska sätta igång med plugget. Jag är så himla lycklig, det finns inget mer jag skulle vilja be om.


Helg :)

Nu måste jag tänka vad som hänt sen sist vi hördes av :) Eller jag hörde av mig.. Jo, i torsdagskväll kom ju Sofia till mig för en tikki tikka masala kväll (tycker det är roligare att lägga till några extra tikka). Skittrevligt var det, blev en massa snack om allt möjligt. God mat också!

Igår var det fredag och jag var hemma hos en klasskompis för att plugga. Gud vad detta är segt, skittrist att plugga detta ämne. Inte bra. När jag kom såg jag en liten fink i en väldigt vacker bur men bara en pinne och inget mer. Blev lite bedrövad. Och med lite menar jag mycket, klarar ju inte av sånt. Men minnsann när jag gick ifrån henne hade den flera pinnar i buren och till och med pinnar med gröna blad. Ne, men oj då. Bra, kunde jag fira helg utan dåligt samvete (inte för att det räcker med pinnar - en fågel ska få flyga fritt och ha massor leksaker, men det lindrade iaf samvetet och fågeln hade haft endast en pinne i typ ett år så den blev nog glad nu..). Kan säga att det inte var hennes fågel, då hon är inneboende, men hennes roomie är designer och ville egentligen bara köpa buren men fick en fågel på köpet. Hur fan kan man ge en fågel på köpet!?

Aja, sen var det att ta bussen för att träffa Melissa. Stötte på Linn på bussen, alltid lika kul när man råkar se varann här o var :p Fikan med Melissa var jättetrevlig, men väldigt kort. En speed-fika blev det.

Idag är det lördag och jag sitter här med Dilshads espressomaskin - ja, en riktig espressomaskin. Har en varm kopp kaffe gjord på nymalda bönor bredvid mig som jag ska avnjuta nu :) Fy fan vad gott.

Mysdag



Idag är det riktigt mysväder ute. Jag håller på att tvätta nere i tvättstugan. Brorsan kom hit inatt och ville sova och han var så söt när vi var i tvättstugan och han frågar om det var min. Ja, om det tvättrummet var mitt. Haha, som att alla hyresgäster skulle ha ett eget tvättrum. Det hade inte varit helt fel!

Ska börja plugga också. Tyvärr är mitt internet fortfarande jättesegt och jag måste läsa boken online så jag hoppas det går bra. Har fått mitt kreativa humör tillbaka. Igår målade jag två vita fotoramar i häftiga färger, har tänkt måla en kruka också. Sen vill jag lägga pärlplattor, tydligen finns det ett program på internet som kan ge en massa inspiration - me like. Men som sagt så segar internet ju.

Nej, nu blir det till att hänga upp tvätten i mitt privata torkrum i källaren och sen sätta tänderna i "immigration and welfare". Ikväll kommer min cuba-kompis Sofia hit och lagar middag.

Hörs!

Händelserik dag

Blev en stund med Mia, en härlig promenad med snack och inte minst skvaller. Herregud vad konstiga människor det finns, man tror knappt det är sant. Skrämmande - ja.

Dansen var skitkul. Är glad att jag åkte och tycker det var värt tre timmar :) Snackade med en från kursen på väg till bussen och hon bodde tydligen också i Arlöv. Hon var en stor språkfantast och det var roligt att lyssna på henne tala om latin och allt vad det innebär. Är ju också lite språkintresserad :)

När jag softat ner mig i soffan sen ikväll såg jag att det skulle uppdrag granskning som jag aldrig tittar på, men tänkte att det kanske var något intressant. "idag i uppdrag granskning ska vi tala om den heltäckande slöjan" - kan det bli mer perfekt för mig? Knappt. Riktigt intressant program som verkligen breddade min syn på det hela. Tydligen är det länder som Syrien och Marocko bland annat som också de haft diskussioner om förbud mot nikab/burka och det är redan förbjudet på universitet i Syrien. Det handlade om Frankrikes förbud och även intervjuer med burkabärare i Sverige. Riktigt intressant program. Finns säkert på SVT-play om ni vill se. "Svart polyester" hette det. Härligt att ändra åsikter och få mer insikt tycker jag!

NU är det Seinfeldt och det ska jag tillbringa den sista lilla biten av min onsdag med :)

Nighty nighty.


En liten söt bild på mig&Madu från i lördags =)

Plugga, plugg, plugg

Som kanske kunde anas kom ännu mer läxor igår. Tills på tisdag ska jag och en klasskompis läsa en bok och förbereda en redovisning på 15-30 minuter samt skriva 5 sidor.

Men det som är bra är att efter seminariumet på tisdag kommer vi nog inte ha läxor på hela månaden, för sen är det andra grupper som ska förbereda böcker.

Känner mig en aning stressad. Massa att göra, mitt internet har börjat sega igen. Detta har hänt förr och då tog det ett par dagar tills det blev som vanligt igen. Tar en evighet att komma in på sidor och det kommer ständigt "sidan kan inte visas". Lagom lämpligt nu när jag har massa plugg. Vet inte heller om jag ska jobba i helgen eller ej, och det är onsdag idag. Ska dansa ikväll och tycker att jag var lite dum som tog en kurs i Södervärn då det tar mig en timme att ta mig dit och hem, räknat med gångavstånd och busstider.

Stress stress stress. Jobbigt!


Kenza&Tyra-show

Såg förrresten på Kenza och Tyra show igår. Jag har en liten idé från Bella&Tyra-show att ligga i badet och titta, sjukt mysigt. Men i alla fall så måste jag säga att Kenza&Tyra show verkar vara ett jätteroligt, trevlig och mysigt program. Synd bara att min data inte riktigt klarar av att visa det utan att "lagga" hela tiden och bilden är kass. Längtar redan tills nästa program som kommer på torsdag kl nio!


Häftapparat

Jag hade ju tänkt att jag kunde plugga i lugn och ro då vi skulle lämna in tentan senast tolv igårnatt. Men sen kom jag på att så omodern som skolan är, måste vi åka dit och lämna in den. (WHY?!). Så det blev ju genast att skynda på. Jag vet att skolan stänger klockan sex, så jag tänkte att det var lika bra att vara där innan dess, även om jag har passerkort så kan det ju strula. Tack Sofie för den tanken! Hittade nämligen inte mitt passerkort någonstans! Som tur var så kom jag in i skolan och någon snäll själ släppte in mig i datorsalen. Men sen till dilemmat. Skrivit ut tentan och ska lämna in den, men måste ju häfta den. Ingen häftapparat. Ingen häftapparat vid skrivaren, ingen vid inlämningen. Låst överallt där man kan tänkas finna skrivbordsmaterial. Frågade en lärare som inte var ett dugg hjälpsam. Vad fan ska jag göra?

Som tur var i denna situation hade jag blivit skjutsad till skolan av Dilshad som är fiffige killen nummer ett. Han tog ett häftstift från en tavla på väggen och fixade och trixade och voila så var min tenta fixad. Om man ändå vore sådär uppfinningsrik :)

Nej, dålig skola som inte ens innehar en häftapparat!

Nu är jag riktigt fed-up av tentan! Pluggade halvt sönder mig igår med, var såå trött på den. Idag ska jag ha paus från skolarbete, ska på lektion i eftermiddag och HOPPAS jag inte får någon läxa för nu ska vi ju sätta igång med C-uppsatsen ju. Som sagt, C-uppsats imorgon, men idag ska jag vara ledig, träffa Linn och inte tänka på skola. Om vi får en läxa till... vet jag inte vad jag gör.



Vackert

Älskar den här låten. Tycker att alla förtjänar att ha en partner som ser en på detta vis :)


Pics from home

Mitt gamla rum






Jag älskar änglar :)

Sen bilder från Kivik..







Skogspromenad med mother


Nu är jag hemma hos mig i Arlöv, klockan är snart nio på morgonen och jag ska sätta på kaffe för att börja plugga! Wish me luck idag.

Stå-upp med brorsan

Glömde berätta om i onsdags då jag träffade min bror. Vi gick och åt thailändskt på Möllan. Riktigt bra restaurang med fantastiskt god mat, trevlig personal och mysigt. Vi hade tänkt ta dessert men hann tyvärr inte för det var mycket folk och allt dröjde. Det var skitkul att sitta och äta middag tillsammans, umgås ju så sällan bara vi två.

Sen var vi på oslipat och det var riktigt kul :D Många bra komiker och mycket skratt. Ja, det var en rolig kväll med min kära bror :D Fick även sällskap över natten, jag tog soffan som den snälla syster jag är. Och sen bjöd jag på frukost innan han åkte till skolan. Jättekul :)

Time at home

Som ni säkert förstår har jag varit hemma hos familjen nu och därför inte skrivit i bloggen. Allt började med en städdag hos mig i torsdags. Mamma kom och vi satte igång och storstäda, tvättade gardiner och sofföverdrag, städade kyl och skafferier, torkade lister, putsade fönster - ja en grundstädning alltså. Kom på att jag troligen inte bör vänta så länge med vissa av sakerna.. hehe.

Jag följde med mamma hem och i fredags var vi i stan, sen träffade jag Madusha för en långfika och en tur på stan. Hade inte träffats på cirka 1,5 månad. På kvällen åkte familjen hem till mormor&morfar och satt där och myste och pratade hela kvällen. Riktigt trevligt!!

Igår var det lördag och vi åkte för att titta efter ett begagnat nattygsbord till mig, men det var så sabla dyrt i den affären. Han  har massa gamla grejjer men säljer de svindyrt så ville inte lägga ut så mycket för något använt! På eftermiddagen blev det alfapet och sen hade Madu inflyttningsfest på kvällen. En riktigt rolig kväll med mycket skratt! Vi gick ut på Grand och dansade hela natten. Det var en lyckad och jätterolig kväll :D

Idag åkte jag och mamma&pappa till Kivik för att titta på äppeltavlan. Det var också mysigt att gå runt lite där och titta på de fina husen och på tavlan och allt. Det har varit aktiviteter hela tiden sen jag kom, därav ingen dator. Helt underbart att vara hemma, har bara kvällen här innan jag åker hem imorgonbitti. Ikväll blir det laga fylld paprika och sen en tv-kväll med familjen en sista gång innan jag åker.

Just nu vill jag inte härifrån, samtidigt som jag längtar lite till mitt hem. Har inte varit här hemma en hel helg sen i början på juni så det har varit fantastiskt!

Bilder kommer imorgon ;)


RSS 2.0