Ett litet yrväder

Tänkte på det inlägget jag skrev om att alla dör, men alla lever inte.. och det känns skönt i hjärtat att veta att jag gav Lillan det bästa liv jag kunde.. Dagen vi köpte henne var hon mager och biten på kroppen av en kanin.. Hon var mesig, rädd och inte speciellt söt.. Stackars lilla krabat var alldeles traumatiserad. Men så kom hon till oss och till en början var inte Shelly så snäll, hon ville visa att hon bestämde, men efter några dagar av ynkligt pipande av Lillan och små ilskna attacker från Shelly så började de komma överrens. Lillan vågade smaka på andra grönsaker än bara morot och nu räckte det nästan inte till Shelly som åt så långsamt. Lillan blev känd för den som tuggade på allt, som ett yrväder av energi och en riktig dramaqueen. Och inte minst en gottegris. Hennes päls blev tjock och glansig och hon blev större och söt till tusen. Hon var full av attityd och jag skrev följande jular på hennes önskelista "diciplin", men tomten gav henne aldrig det. 

Hon hade en stor personlighet, barnslig och nyfiken till tusen.. Hon var kaxig och hade attiyd som man inte vågade jävlas med.. Men när Shelly blev sjuk visade hon en väldigt mogen och omhändertagande sida som ingen av oss hade sett. Hon slickade Shelly runt nosen hela tiden, hon var ju så förkyld. Hon tvättade henne noggrant flera gånger om dagen och låg nära.. När Shelly sedan gick bort gick det bra till en början, men efter någon vecka märkte vi att hon inte mådde bra, hon var ensam.. Dagen då vi kom med Fia och satte henne innanför ett galler i Lillans bur på gräsmattan blev hon så nyfiken. Hon bet och bet och försökte pressa sitt lilla huvud in till Fia. En ny kompis- vilken glädje! Fia fick stå ut med flera dagar av springande. Lillan ville nära, ville nosa, slicka, lukta, känna, men det ville inte Fia.. Till slut blev även de två vänner, bra vänner. Inte så kärleksfulla rent fysiskt, men då och då kunde man finna de ligga tätt intill varann. Lillan hade fått en nyfiken kompis som inte var så rädd för att springa överallt och upptäcka saker.

Jag gav Lillan allt jag kunde för att göra henne lycklig. Hon fick massor av leksaker, både köpta och hemmagjorda, grönsaker av bästa kvalité och en massa tid och kärlek. Mycket mys i soffan och tid att springa bort springet i benen. Två stora hemmagjorda burar och hon fick vara ute så mycket som möjligt i gräset om somrarna.. 

Jag gav henne allt för att göra henne lycklig och det tror jag att hon var ända tills sista dagarna. Jag tror inte hon led länge och jag tror hon var lycklig och lugn att jag var där och höll henne i famnen hela natten då hon insjuknade. Hon fick aldrig vara ensam och rädd.. och nu hoppas jag att hon är med Shelly på en vacker lycklig plats. Jag hoppas att hon får träffa mitt första marsvin, Shellys syster Chica också, vi har alltid sagt att de två skulle haft så roligt ihop. Jag hoppas att jag får träffa de någon vacker dag

En tår i tomhet

Dagarna här har varit kaos.. Helt upp och ner.. Och just nu känns det bara så himla tomt, som ett tomrum, inte bara inom mig utan även runtom mig. Känns helt knas, som att livet överraskade mig att inte alltid vara så perfekt och vanligt. Kanske blev allt kaos för att händelsen inte bara påverkade mig utan allt som fortfarande rullade på.. Det känns jävligt konstigt nu, kan inte beskriva känslan.. Det känns som att jag inte lever mitt eget liv längre, på något konstigt sätt. 

Jag är känslig när det gäller små grejjer som att någon kanske råkade säga något som lät taskigt, att en film är sorglig eller att jag känner mig utanför.. För sådana saker kan jag känna mig riktigt låg och gråta.. Men när något verkligen händer då bara stänger jag av. och jag fattar inte det, för min logiska tanke ifrågasätter varje vaken sekund varför jag inte känner något. vad är det för fel på dig? Det är svårt att acceptera att jag fungerar så i svåra stunder, att jag bara stänger av mig själv på djupet och bara ytligt lever. Jag skrattar, jag äter, jag sover och lever på, som många andra inte gör när de känner sorg. Men jag gör det, jag fortsätter leva som vad det känns som ett tomt skal, men innuti är jag helt förvirrad.. För som jag sa så stänger mina känslor av totalt medan min logiska tanke nästan skriker åt mig att känna något. Det är bara min logiska tanke som funkar, som är orolig för vad jobbet ska säga när jag sa att jag inte kunde komma en timme innan jag började jobba, hur tentan ska gå när jag inte kunde plugga, hur Fia ska må när hon är ensam. De där konkreta bitarna tar jag. Jag på något sätt har en styrka, en försvarsmekanism inom mig som stänger av känslorna och ser till att livet fortsätter funka.

Men jag blir rädd, jag blir rädd för att jag inte visar känslor. Jag känner det ändå, jag känner tomheten, den är så påtaglig. Jag känner att sorgen finns där för jag är inte glad. Jag vill inte gråta, det är så himla jobbigt och gör så himla ont. När den lilla sprutan stacks in.. då kändes det som att jag skulle brista av känslor... och när jag packade upp de små filtarna ur tvätten och vek in de i garderoben.. Filtarna där hon aldrig kommer att ligga igen.. Då gör det ont.

Jag vill bara att tiden ska gå så mina sår läks, då kan jag börja känna efter igen och fälla en stillsam tår..



Ett VG sitter fint!

Känns som jag har ett berg av uppgifter att mata in i huvudet innan torsdag, men kan inte säga annat än att det känns så mycket bättre när jag fick ett VG på uppgiften som jag lämnade in som handlade om lagen om etableringsinsatser för nyanlända. Jag har inte så mycket tid på mig att mata in allt, hela dagen idag och sen imorgon så har jag skola som är ganska viktig då det handlar om tentan.. Så blir lite plugg imorgon och på tisdag händer något kul och på onsdag kan jag plugga. Så inte så mycket tid. Kommer bli spännande med en salstenta, har inte haft det sen hösten 2008! Och då fick jag VG, kom igen nu Sofiiie!

Det har hänt mycket här faktiskt. Det jag gjorde då jag inte vill berätta för er var att jag var på anställninsgintervju på ett café i Lomma och jag tror jag har fått det!! Hon sa att jag kunde fundera på det, inte att hon skulle göra det. Jag kan berätta mer om jag får det, vill inte säga för mycket. 

Igår var ju jag och Dilshad i Ullared, vilket var roligt! Det var ganska mycket folk, vissa saker var svåra att titta riktigt noga på på grund av allt folk. Vi båda hittade fina grejjer men Dilshad köpte lite mer. Det fanns många saker jag ville ha men ville inte lägga för mycket pengar på grejjer, har mycket kul som kommer, både en resa till Stockholm, en shoppingdag med mamma och sen ö-luffning. Kan ta lite bilder på de fina sakerna jag köpte sen iaf! Riktigt rolig dag, dock skulle vi varit där lite tidigare för vi hann inte med allt innan de stängde.

Nu ska jag fortsätta plugga, känns bara svårt att komma igång för det är så mycket!!

Everybody dies but not everybody lives



Det är med lite förundran som jag hör djurrättstänkare och även andra människor beklaga sig över hur djur dör. Vissa försöker kasta skit på muslimer för att de halalslaktar och det är värre än vanlig slakt.

Jag tycker debatten är snedvriden.. Det är livet som räknas, inte döden. jag vill kämpa för att ändra attityder vad gäller människors syn på djurens liv. De förtjänar ett bra liv. Jag tycker inte att de förtjänar att dö överhuvudtaget, ingen ska dö för någon annans skull, men om de nu ska dö för att hamna på tallriken så tycker jag ÅTMINSTONE att de förtjänar ett dugligt liv, ett bra liv. Om de sedan dör av att förblöda, av ett skott i pannan, av elektricitet.. spelar det någon roll egentligen om man ser till det stora hela.

Jag tror inte jag bryr mig om hur jag ska dö, kanske bara att jag inte vill lida till döds och det är ju aldrig okej att djur ska lida i flera dagar/veckor till döds. Men om jag lider några minuter till döds eller dör snabbt, vad spelar det för roll, jag DÖR och det är det som är det hemska.... Tycker de orden som just nu brukar sjungas på radion säger allt...

Everybody dies but not everybody lives.

Spännande dag

Jag är så pirrig över en sak.. som jag berättar sen :p Förra gången var jag jävligt nervös men denna gången har jag inte förberett mig något, bara ska slappna av och vara mig själv. För det funkar, det är jag övertygad om. Jag håller alla tummar :)

Ikväll ska jag och Dilshad spela biljard med Linnsi på interpol, ett ställe jag aldrig hört talas om förrän för en vecka sen typ. Och vi har letat efter bra biljardställen, så får se om detta är bra, men det verkar så. Ska bli kul, vi tre har aldrig umgåtts själva hehe. Men det blir lätt så att man bara umgås när kompisen har en kille, men man bör umgås ändå, det är ju viktigt att pojkvännen träffar kompisen och tvärtom. Jag träffar inte så ofta hans bästa kompis, men någon gång har vi hittat på saker bara vi tre.

Aja imorgon bär det av på utflykt! Jag&Dilshad ska till Ullared, ska bli riktigt mys med en kvalitetsdag bara vi två. Jag har förberett mig för att ha stoorty tålamod, det krävs med honom haha. Han kollar väldigt länge och noggrant på grejjer. Och Linn ska vara lite marsvinsskötare.. Hans bil är VÄRSTA bombnedslaget, har klagat länge på att den är skräpig och efter en tur till Tyskland var den ännu värre. Masn slänger väl inte papper och skit direkt på golvet? Meen i alla fall så ska vi fan städa den innan vi åker imorgon, inte så nice att åka så långt i en skräpig bil fullt med småsmulor, papper, ostbågar och flaskor (vissa av dem med läsk i). Som tur är så är han inte så skräpig vad gäller hans hem, men jag håller ordning, blir stressad när det ligger massa saker framme. Och då får man strunta lite i jämställdhet.. för han klarar av när det ligger kläder här o där och papper framme men det gör inte jag och då pallar jag inte bråka i hopp om att ändra honom, bara får göra det jag mår bra av istället. Det har vi kommit mycket längre och fredligare på :p
Ja nu ska jag göra mig iordning för den spännande saker. Åhh...

Inspiration

Klockan är snart två och jag har tagit mig friheten till en datorpaus. Alltså en paus till datorn, inte ifrån den :p Plugget har gått förvånansvärt bra och jag har ett kapitel kvar bara. När jag klarat av det blir det till att börja plugga in allt i huvudet. Igår hade jag en rolig kväll, träffade min kompis Lir och vi gick och krashade Linn på hotellet där hon jobbar. Det var väldigt blåsigt och kallt så det var skönt, stannade där längre än planerat för hon bjöd på drickor och hon hade inget att göra. Trevlig stund, skönt att komma hemifrån en liten stund.

Just nu bor jag hemma hos Dilshad, ska hem en sväng idag tänkte jag och titta till lägenheten.. Men nu regnar det så jag blir inte så sugen på att cykla iväg! Jag lyssnar på Massari, de låtarna är verkligen så himla bra och då syftar jag på "Real love", "Smile for me" och "Be easy". Jag får sådana minnen av de.. Minns när jag var runt 17 och höll på att skriva en novell.. den var på typ 70 sidor tror jag, då lyssnade jag på de låtarna för att få inspiration. Måste läsa den snart. Jag älskade att skriva berättelser innan, har skrivit tre stycken om en kille som hette Martin (alltså en påhittad) och 2 andra. Det är den sista jag skrev som är runt 70 sidor och jag är faktiskt rätt nöjd med storyn. sen hur den ser ut i helhet vet jag inte, det var ett tag sen jag skrev den.

Vad kan jag mer säga denna torsdag? Jag är sugen på en jumpsuit till sommaren, det är så himla fint, en sån med shorts och linne. Var tvungen att få pojkvännens utlåtande också, visste inte riktigt vad killar tycker om tjejers modeidéer för jag tyckte själv det såg lite töntigt ut i början, men han tyckte det såg snyggt ut så nu är det bara att köra ;)
En helsvart är ett säkert kort.. Men det är fint med mycket mönster också, får väl se hur feg jag är ;)

Pluggpluggplugg

Det var några dagar sedan nu och vad har jag haft för mig? Idag har jag suttit inne hela dagen och pluggat. Just idag gör det dock inte så mycket, hör hur mycket vinden viner ute! Har dock inte pluggat konstant, tappar ju koncentrationen.. ganska snabbt också. Håller på med en bok om kommunallagen för tillfället.. Det är tre lagar jag ska ha på tentan; förvaltningslagen, offentlighet- och sekretesslagen samt kommunallagen.. Tentan är nästa torsdag. Jag vet inte alls om jag klarar den. skriver upp all fakta i frågeform så är det lätt att plugga på sen. Aja, nu ska jag ta itu med den igen. 

Denna vecka har jag mest pluggat, men förutom det så träffade jag Linn en liten stund igår och sen har jag njutit av kvalitetstid med min älskling. Ikväll blir det nog att träffa en killkompis en stund, måste ju komma ut lite från böckerna!!

Det var alles, ville bara visa ett livstecken!

Vänskap

Jag är inte den som brukar blotta känslor så mycket i bloggen. Och om ni tycker det så kan jag säga att jag berättar en bråkdel av alla känslor jag har. Jag är nog ett vandrande känslomoln! (och då menar jag inte tvunget dåligt moln!!) Men jag tänkte göra ett undantag ikväll och dela med mig av en känsla jag känner väldigt stark.

En blandning mellan tacksamhet, lycka och glädje, tror det kallas vänskap :)


Är så glad att vi fått kontakt igen IGEN. Vi är lite av två känslomoln båda två men jag tycker så mycket om dig! Våra långa pratstunder på telefon och såklart dina galenheter mest av allt.


Vänner sedan vår första blinddejt som vi så glatt kan titta tillbaka på och SKRATTA ÅT OSS SJÄLVA. Är glad att jag delar så många roliga och tokiga tonårsminnen med dig och allt annat kul vi gjort sedan vi växte ifrån den tiden.

Ville helt enkelt uttrycka den vänskap jag känner för dessa två fina flickor, mina flickor :)

Söndag 13 mars

Denna söndag är precis så seg som söndagar ska vara. Kan man säg.. Sov ända till elva, bara det gjorde mig seg. Mina föräldrar var på besök innan och mamma hade med sig gudomligt goda muffins - choklad med hallon i. Jag ska slipa lite på mitt CV tänkte jag, måste laga mat också men p-a-l-l-a-r verkligen inte!!

Sofie, ta tag i dig själv för bövelen :p

Fri.. eller?

Nu är klockan efter tio denna lördag men jag ska minsann inte blogga om melodifestivalen, nehedå så förutsägbar är inte jag! Jag tänkte däremot dela en liten fundering jag haft kring en gammal film som vi nog alla sett som barn (eller vuxna, beror på hur gammal man är). Rädda willy.

Willy är en späckhuggare som hålls i en liten bassäng för underhållning, men detta märker en ung kille att Willy inte mår bra av och gör allt för att rädda honom.

Denna film är både paradoxal och ironisk.. För budskapet i det hela antar jag är att inte hålla djur fångna? Men för att spela in filmen så hade de ju en späckhuggare..? Hur gick det till då? Om det nu var en djurrättstänkare som gjorde filmen så kan det väl inte känts helt okej att ta och utnyttja en späckhuggare till skådespelare? Och... släppte de ut Willy på riktigt i slutet då eller?

För om de aldrig släppte ut honom blir filmen bara en enda stor motsägelse mot sig själv, inte sant? Dessutom har det gjorts några uppföljare till filmen och jag vet att det inte är samma val då han blev för gammal och avled och jag tror inte de släppt fri alla de uppföljande späckhuggarna eller vad tror ni?

Haha, ja där fick ni något att klura på denna lördag. Tjingeling!




Socker&fredag

Ja, nu kommer väl de första resultaten efter snart en veckas match mot mitt sockerberoende och jag är SÅ stolt över mig själv! På en vecka är det enda onyttiga jag ätit en morotskaka och sen någon hård karamell varje kväll och det är så himla bra för att vara mig.

Socker 0 - Sofie 1

Är också glad för att jag skrev klart min uppgift till förvaltningsrätten i förmiddags. Jag är skitnöjd, det är så himla roligt att skriva och då syftar jag inte främst på bloggskrivande utan när jag får skriva akademiskt, främst om politik. Och den lagen jag valde att beskriva är sjukt intressant och en bra lag. Det är lagen för etableringsinsatser för nyanlända. På måndag ska jag redovisa muntligt för en klass som jag typ inte känner alls och jag tycker bara det ska bli roligt. Men det kan ändras (för jag brukar vara pissnervös).

Idag var jag med om ett konstigt väderfenomen. Helt plötsligt knallade det till och det började ösregna tillsammans med en blåst från flera olika håll samtidigt, sen kom det snö. Detta skedde precis när jag gjorde den sista touchen på mitt hår innan jag skulle gå hemifrån. Åh nej, hur ska jag ta mig ut i detta väder? Men inom fem minuter hade det lugnat sig och kvar låg snö på marken. När jag kommit fram till Malmö sken solen igen. På tal om väder så har även jag, den isolerade outsidegirlen hört talas om det som hänt i Japan. Ush, måste vara hemskt att leva i ett land där man när som helst kan vara med om en jordbävning.

I Malmö blev det en fika med Linn och försökte köpa present till min kusin men det är sjukt svårt. 13 är precis gränsen där man inte vill vara barnslig..

Ja, anledningen att jag skriver så det knakar här är för att jag har noll att göra. Klockan är kvart över åtta och jag har energi och ingen att ta ut den på haha.



Kind of a hard day

Idag har varit en regnig dag, något som många förbannar sig över. Jag å andra sidan tycker det är ganska mysigt med regn. Alla väder har sin charm. Nej, där ljög jag nog. Blåst har ingen charm alls, man blir irriterad, tilltufsad och rödögd. Även mulenhet (eller vad säger man? Mulighet?). Även mulighet har ingen charm, det vanligaste vädret i Sverige, tyvärr. Men regn gillar jag. Det är mysigt, uppfriskande och man blir lite gulligt våt.

Som ni vet skulle jag tillbringa dagen med min andra halva, vi softade lite, åkte och fikade i Malmö och tittade en sväng inne på Zara. Ush, det är faktiskt tufft att han inte är här. För det är inte som att han bara stack iväg med en vän över helgen. Alla omständigheter kring vårt förhållande gör detta riktigt jobbigt faktiskt.. Har varit mycket arg och sårad idag över att vissa människor dömer somliga så hårt och andra inte alls. Okej om någon ska vara hård mot mig om de är hårda mot andra också.. Men att döma till den gräns att bara för att man har en viss religion/kultur/etnicitet så ska man inte vara välkommen, men vilken annan idiot som helst kan vara det, det ser jag som rent rasistiskt.

Nej, jag blir faktiskt riktigt arg över den orättvisan och det känns inte alls bra när jag tänker på denna helg. Men som ni kanske vet är jag inte så långsint, orkar inte tänka på det så jag kommer förmodligen vara hur glad som helst imorgon. Ikväll har jag ägnat mig åt att läsa på om olika grönsaker för marsvin, visste redan en del men nu är jag ännu mer insatt. Mina marsvin har aldrig lidit av övervikt eller annan generell ohälsa så jag har tänkt att det de får är bra. Men när nu Lillan är mer än lite rund om magen så måste jag se över deras kost hehe.

Klockan är snart nio och jag tänkte mysa i soffan framför tv:n nu faktiskt. Inte kul att sova ensam inatt!

Gräs är något som marsvin ääälskar. Längtar tills jag får sätta ut mina smultron i gräset :)

Integration på hög nivå

Igår var verkligen en dag som jag behövde!! Jag och Carro var i skolan och lyssnade på kloka människor på ett seminarium under rubriken "Vad kan vi göra för att motarbeta främlingsfientlighet och rasism?". Integrationsminister Erik Ullhagen var där, tillsammans med många kloka män som vi refererat till i c-uppsatsen. Riktigt kul att känna till personerna innan diskussionen. De alla höll tal på ca 10 minuter där de diskuterade främlingsfientlighet, tolerans och Sverigedemokraterna. Jag kände mig så hemma, en debatt som jag verkligen kunde följa, saker jag hört talas om, saker jag skrivit om. Det är en stor känsla att känna att man hänger med och verkligen förstår m'änniskor som är så insatta i ett ämne. Det behövde jag - en självförtroendeboost!! Och kan inte säga annat än att vår integrationsminister verkar vara en väldigt smart man med bra idéer. Jag gillar politiker som vågar prata om problem och inte låtsas som att allt är frid och fröjd när det inte är det. För det är det inte.

Idag är jag med min älskling som ska åka till Tyskland hela helgen. Så nu ska jag visa honom ett semestermål jag hittat :) Det regnar för fullt ute så vi får se hur vi spenderar dagen. 

Later alligatorz ;)


Erik Ullhagen

Vilse i pannkakan

Igår gjorde jag något väldigt förvirrat! Jag åkte in för att träffa Linn och såg att hennes buss stannade samtidigt som min, men såg henne inte. Då ringde jag henne och jag tyckte hon lät lite förvirrad i telefonen. "Men det var väl halv ett vi skulle ses?"

Då var klockan halv tolv. Och det var inte att jag missuppfattat när vi skulle ses utan jag trodde helt enkelt att klockan var halv ett. Hur fan kan en tidsoptimist göra den missen? Bra att vi skulle ses vid Entré så kunde jag slå ihjäl timmen där inne. När hon kom blev det fika för jag hade hunnit bli hungrig haha. Men åt ingen kaka, utan en macka. Att kväva sötberoendet är sjukt jobbigt och svårt. Men jag vet att om en vecka kommer det vara lugnt. För jag har slutat äta godis en gång och det var den första veckan som var jobbig, efter en månad var det så lugnt att jag inte ens blev sugen när jag gick in i en godisaffär eller hade godis framför mig.

Sen blev det promenad. Jag hämtade ut vår uppsats från tryckeriet. Åh vilken känsla att ha sin uppsats tryckt! Ska överraska mamma och pappa med ett eget ex. Blev ganska lång promenad. Från Entré till Slottsparken och sen en runda i Slottsparken och promenad till konserthuset. Det var helt underbart väder. Klockan är nio på morgonen och jag ska snart sätta på kaffe, ta på mig och börja plugga. I eftermiddag ska jag till skolan för att se integrationsministern snacka :D Ska bli jättespännande!

Godmorgon sunshines :)

Solig tisdag

Idag lyckades jag inte gå upp så tidigt som igår. Ska försöka vakna samtidigt som Dilshad och sen gå upp vid sju. Det känns bra att ha en lång dag. Men idag gick jag upp kvart i nio.. Saker som har hänt hittils är att jag försökt dammsuga med min usla dammsugare. Det känns som någon ber mig köpa en ny. Men jag vill vara bombsäker att den inte funkar först... Har ätit fruktig frukost, kiwisar och smoothie.

Nu ska jag snart ut i solen och gå en lång promenad med Linnsi. Sen blir det kanske en fika i Malmö. Ser fram emot att höra allt om hennes små bestyr i helgen ;)

Fick en inbjudan till Madus tjejfest den 2 april, åh så roligt det ska bli. Det känns så avlägset, men det är ju fan den 8 mars idag. Och grattis såklart till alla starka, vackra kvinnor där ute :D

Tårta

Hittade en bild på tårtan jag gjorde på Dilshads b-day, har ju inte visat den för er. Blev sjukt sugen på den nu. Men jag sitter här med sockerabstinens. Och jag fåååår inte äta något sött. Det är detox nu som gäller. Klämde två kiwis, det är gott. Men det hjälper inte särskilt.


Den var mycket vackrare i verkligheten men min kamera tar inte de mest rättvisa bilder :p

My place

Det var ett tag sen jag bjöd på bilder från mitt hem, det har skett en del mindre förändringar, så här kommer lite pics!




Lampan har jag köpt på Erikshjälpen och krukan hittade jag på ett annat begagnatställe. Passande nog matchade de. Den lilla figuren betyder Allas lika värde.


Mitt badrum är just nu vitt med rosa handdukar. Lägg märke till de två tandborstarna :)


Mitt badkar. Världens godast kokosskum och vaniljduschcreme.


Mitt köksfönster. Ville ha romantiskt vita, böljande gardiner efter att alltid haft mycket färg. Den hjärtliknande växten köpte jag lagom till alla hjärtans dag, älskar den.


På Sofies kylskåp. Ett papper med regler för att stressa ner, har funkat utmärkt. Bäst att ha de kvar för säkerhetsskull. Det blommiga kortet är ett födelsedagskort från mormor&morfar. Det roliga vykortet med tanten köpte jag i Stockholm, haha tycker det är så charmigt. Den lilla lappen i mitten är en lyckokaka som jag fick när vi pluggade med C-uppsatsen, där jag fick meddelandet: you should be able to undertake and complete anything.

Ja, nu har ni fått se lite av mitt hem. Just det, glömde köksbordet, där jag sitter/har suttit hela dagen.


Lila dynor och lila ljus. Måste ha kvar något lila i köket och vardagsrummet, det är obligatoriskt.

Sommarplaner

Igår började vår planering av semestern i sommar. Sedan 2008 har jag väntat på en utlandsresa till. Men nu så händer det. Och det blir verkligen en fullpoängare. Vi planerar ö-luffning i Grekland. Vi satt i några timmar igår och tittade på massa olika öar, läste om de osv. Har hittat några pärlor men de behåller jag för mig själv tills senare. Var så skönt att träffa Dilshad igen, hade saknat honom så mycket när jag var hos familjen! Hade en underbar kväll igår med mycket skratt och bra humör :)

Helgen har varit rolig! I lördags var jag hos Madushan. Vi lagade lasagne, blev jättegott. Första gången hon åt vegetarisk lasagne. Sedan blev det massa snack och lite melodifestival i varsin soffa med filt, ostbågar och fanta. Riktigt skön kväll att spendera tillsammans, vi ses ju inte så ofta. Pyamas och sleep-over.

Nu är jag tillbaka i Arlöv. Lillan är satt på bantning, hennes mage har blivit för svullen. Så nu blir det mindre portioner och mer hö, det är trots allt hö som de ska mätta sig med till 80%.

Även jag ska ta tag i den svullnade magen. Blir mer veganskt, mjölk får min kropp att svälla upp. Så det blir mer frukt och havremjölk, smoothie på jordgubbssoyghurt. Min kropp mår helt enkelt inte så bra av mejeriprodukter. Jag är redo att få tillbaka min platta mage!

Nu är klockan halv nio, jag ska äta frukost och börja plugga. Ligger grymt efter med förvaltningsrätten känner jag..

Only me

har läst bloggar av tjejer som är helt faboulous. Ja, helt enkelt helt WOW. Fan. Undra om man är född sån eller om det går att BLI det. Ni vet en sådan tjej som är sjukt snygg och cool som en sten, som säger och gör så häftiga saker och bara är så j*la självsäkra. Det krävs mod för att va en sån brud alltså.

Jaja. Idag har jag umgåtts med mamma, jag är hemma btw. Alltså hemma hos familjen. Vi simmade i förmiddags. Jäkligt skönt, simmade 20 längder - en kilometer. Man blev ganska trött. Synd att det är så dyrt, hade varit skönt att kunna simma när man kände för det! Känner för att träna på fitness, var en vecka sen! Efter att ha trixat typ en timme med kablar lyckades vi äntligen kunna titta på He's just not that into you. Den är rolig. Ärlig, patetisk, romantisk och härlig. Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske hänger med en runda i skogen iaf, har ju spring i benen. Sen ska jag till Madusha för filmkväll och sleepover i pyamas. Nice!

Ja, jag funderar mycket... Funderar, reflekterar, analyserar, ifrågasätter, kritiserar. Det är INTE för att jag har något slags behov av att ha åsikter om allt och vara emot strömmen. Ibland verkar det som att vissa tror det.. Jag vill gärna gå genom livet med öppna ögon och min önskan är att ha huvudet på skaft. Om något fel kan ändras, why not try to change it? Om jag kan bli en bättre människa, bättre för mina medmänniskor, bättre för naturen, för samhället eller bättre för djuren, varför skulle jag inte vilja det? Jag vill inte vara den likgiltiga och jag tänker inte vara den oreflekterande människan. I'm me.

Dödliga mössor

Det märks att jag verkligen är ute när det gäller nyheter. Otroligt skrämmande. Jag måste bli bättre på att läsa nyheter! I alla fall så fick jag djurens rätts medlemstidning igår och såg då en liten artikel om en mössa som blivit så populär i Stockholm att var och varannan person bär den. Kändisar bär den, statsministerns fru, kungafamiljen, bloggerskor och sångerskor.

För det första är den inte så snygg att man MÅSTE HA DEN. Och hur kan man känna att man måste ha något som har PÄLS på sig. Päls från fina små rävar som suttit inspärrade och levt sina liv för att hamna på pälsmarknaden. Hur kan man tycka att en mösa är värd att en räv har behövt bragts om livet???

Jag förstår helt enkelt inte alls hur man kan göra något sådant. Det känns som att jag är längre kommen i mina tankar än alla de här människorna. Typ som när man ser tonårskillar misshandla en oskyldig. Visst är det då svårt att förstå VARFÖR de gör det. Man kan inte förstå, för man har passerat deras intelligens- och moralnivå sedan länge och kan därför inte förstå deras val.

Ja, så är det. De som inte bär päls av etiska skäl är fan smartare än de som gör det. Jag blir förundrad hur man kan bry sig mer om sitt utseende än om någon annans liv.

Artikeln:

Vinterns måste-plagg i Stockholm - världens ängsligaste modestad- är den stickade mössan med en boll av blårävspäls. På isbeklädda gator kan de vajande bollarna i regnbågens alla färger beskådas. En manifestation av mänsklig fåfänga. En kavalkad av pinsam dumhet. Här går alla vi, vi som inte vågar sticka ut, vi som inte ställer frågor, vi som inte tar del av nyheter, vi som inte tagit reda på att rävfarmning inte fixar djurskyddskraven i Sverige, vi som inte vill veta, vi som prioriterar snygg yta, vi som hellre går med en importerad, torterad kadaversslamsa på skallen - så länge vi bara får känna tryggheten och gemenskapen i att se ut som en halv miljon andra fån.




Vi undrar när människor ska låta djuren få finnas till för sin egen skull??

Jobbig ångest

Intervjun idag gick bra, men jag mailade precis och tackade nej. Det var ett bra val som jag blev pushad till av min kära mamma. Jag vet innerst inne att det var rätt gjort. Jag vill inte ställa upp på skitvillkor. Denna dag präglas verkligen av uppgivenhet och oro inför framtiden. Jag står på en punkt där jag känner att jag gått fel utbildning, även om den varit så rätt för mig. Jag undrar hur jag ska få ett arbete när jag inte ens vet vad jag kan. Vilka konkreta färdigheter har jag? Det enda jag vet är att jag har massa teoretisk kunskap som jag inte vet hur jag ska omvandla till en fördel på arbetsmarknaden.

Jag vill inte ha jobb som jag inte vill ha. Missförstå mig inte, jag säger gärna ja till ett kortare arbete inom ex servicebranchen, men jag vill ju ändå kunna använda mig av utbildningen jag har gått. Fyra år liksom. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Ärligt talat är jag livrädd för att vara arbetslös efter examen eller efter sommaren. Jag ser att jag tvingas säga upp min lägenhet, kan inte få pengar, vill inte gå till socialen. Aldrig livet jag går till socialen. Vad är det för ett sätt att börja sitt vuxna liv?? Jag dömer inte andra, men jag vill inte själv.

Jag har mailat min handläggare och frågat om jag kan få någon form av praktikplats utan ersättning medan jag går i skolan. Jag gör allt för att lära mig mer, allt för att inte behöva ta jobb med dåliga vilkor, allt för att inte bli arbetslös.

Jag kan inte tänka på skolan, jag känner mig så otroligt stressed-out just nu. Men jag tror ändå jag ska plugga en liten stund, det är min trygghet just nu.

Menyn tillbaka!

Yeaa jag lyckades få tillbaks min meny. Tog inlägg för inlägg och tryckte på kommentarer så jag fick det enskilt och det var ett inlägg längre ner som inte hade någon meny, antagligen var det det inlägget som var för stort så hela menyn försvann. Nu är den tillbaka.

Nu ska jag ta på mig och fixa till mig lite. Funderar på att träna efter skolan också. Har en jävla hög med disk men tror ändå att den får vänta tills ikväll :p

Födelsedagsfirandet

Det blev en stressig eftermiddag igår, tar tid att förbereda en buffé! Jag har aldrig lagat så mycket mat på en gång innan så måste säga att jag blev ganska stolt att jag fick allt klart i tid och det mesta som skulle vara varmt var det. hade couscous med grillad paprika, rödlök och fetaost, fetaostfyllda filocigarrer, varm tomatsallad med ruccolla och pinjenötter, marineratsojakött och sen olika oliver och en helt fantastisk tzatziki.

Hade också gjort en dryck som jag hittade recept på Fontanas hemsida. Det var mysigt dukat och hela middagen blev lyckad. Jag bjöd sedan på orientalisk dans i mina magdanskläder hehe och sedan var det dags för present. Uhh jag var så spänd att få ge honom den :D Jag har köpt biljetter till Jerry Seinfeld komikshow i Stockholm i juni. Jag hade lagt fram små lappar kring hans tårttallrik med Seinfeld-citat men han fattade inte vad som var hans present eftersom han redan har alla säsonger. Och han blev jätteglad och överraskad iaf :D

Det var roligt. Hade gjort en tårta som jag kom på själv också, den blev också god, mycket chokladig. Det är svårt att göra tårta till honom för han gillar inte mkt grädde, frukt eller ibland inte mkt choklad men vad ska man då göra? Haha. Han älskar tårta, men petig vad det är på.

Nu ska snart Madu ringa för en liten pratstund och sedan ska jag till skolan och redovisa en lag. Är nervös, har inte kollat på den ordentligt.


RSS 2.0