Of to work

Idag ska jag till jobbet klockan åtta på kvällen. Det känns ganska konstigt. Hela dagen har jag haft till mitt förfogande. Sökt massa jobb, gjort en sallad, spelat kinect ch sedan en väldigt skön aktivitet -

.. ett varmt bad med Pretty little liars igång och chokladmask på ansiktet.

Snacka om att man kan dra nytta av hela långa dagen när man jobbar kväll .......


Heta heta Hannah!

What do I want!?

Om jag tänker och tänker, och inte kommer fram till något.. Om jag gör listor med för- och nackdelar och ändå inte kommer fram till något... Om jag bara inte kan bestämma mig, vad innebär det??

Jag förstår inte varför jag inte har ett svar på vad jag vill. Jag brukar för det mesta veta, men nu vet jag verkligen inte.

Eller är det så att jag vet vad min känsla vill och min hjärna vill tvärtom?

... att jag egentligen vet vad som är bäst rent konkret men jag är rädd?

Listorna talar sitt tydliga språk egentligen. Men ändå kan jag inte bestämma mig. Just nu tror jag det handlar om mina känslor som är väldigt starka för alternativ A, fast jag är medveten om att alternativ A kommer att medföra att jag missar väldigt mycket annat. Alternativ B kan ge mig allt det jag missar på alternativ A, fast det är osäkert om hur jag kommer att känna.

Det är som att ha en kille man älskar, fast man har ingen frihet med honom. Och en annan kille kan man få fritid, roliga, spontana händelser och pengar, fast man vet inte om känslan kommer finnas där.

Gud vad jag flummar. Men kära vänner, jag kan inte bestämma mig!!!

Biljett till Helsingborg eller Sthlm?

Fick idag bekräftat att hunken Eric Saade är singel. Han är ögongodis om något, herregud. En dejt med honom hade jag sannerligen inte tackat nej till. Eric och Danny Saucedo är i mina ögon Sveriges hetaste (kända) killar. Känns lite fjortis när jag säger det - ja, till och med när jag tänker det. Men det är inte deras musik jag gillar och de är faktiskt lika gamla som mig haha.






Slänger in en het bild på mig - om han får för sig att googla :P

Riktigt lång bra dag

Idag var det riktigt vårväder, gud vad härligt! Blev en fika i solen utomhus i en park, ett säkert vårtecken :)



Hade inga direkta bilder på vår, men detta är ett mycket bra vårtecken som jag längtar efter - synen av vårjackor och skor i hallen! På tal om det så vill jag ha en ny vårjacka då jag haft min i två vårar nu. Men det är väl att se i stjärnorna efter. Jag får väl köra den gamla stilen och rocka den ... :p

Kvällen blev lyckad med väldigt god mat, trevligt sällskap. Spelade Kinect och sedan satt vi på balkongen och avnjöt min hallonpanacotta och kaffe. Balkongen därför att vi blev en aning varma efter att ha spelat. Det är lite svettframkallande detdär.

Jag är glad nu att veta att min fina vän hade det bra på hans B-day, älskar att skämma bort mina nära och kära.

Tidsoptimisten här

Veckan som ligger framför mig är väldigt lugn på jobb, men typiskt Sofie så har jag väldigt mycket att fixa tills tisdag.. Jag är ambitiös i tanken och tidsoptimistisk i sinnet vilket innebär mycket stress och lite sådär halvbra resultat. Blir ju bra men inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig. Imorgon jobbar jag till halv fem och ska sen köpa prent til D som fyller år på tisdag, måste även handla lite grejjer på systemet och lite mat.. Och sen har jag tänkt baka bröd.

Ni hör ju. Jag återkommer inte imorgon med hur det gick för jag lär vara upptagen till tusen. Jag är makalös med denna tidsoptimism. Jag insåg inte själv att jag kanske borde köpt present mycket tidigare och nu bara undrar jag vart jag haft huvudet de senaste veckorna.

Jag hade faktiskt den perfekta presenten i huvudet bestämd, men när jag fick min lönecheck ramlade det upp och ner då lönen inte alls var bra och jag blev så förvånad. Har haft massa annat att tänka på och att köpa en mindre bra present än det man tänkt är inte speciellt roligt. Men men, jag blir rikare någon dag och då ska jag köpa det jag egentligen vill :)

How will I know

12-timmarspass igår på jobbet.  Det var litegrann jobbigt det. Highlighten var ett gäng hörselskadade killar som jag försökte kommunicera med på kvällen. Det var lite roligt att testa på det. I övrigt trivs jag så himla bra med kollegorna att det är inte sant. Ja ungefär så bra.

Har ett litet mindre dilemma angående min närmsta framtid just nu. Och hur mycket jag än tänker på det blir jag inte klokare. Men mamma säger att jag vet innerst inne. Jag vet inte riktigt vad jag vill.. På ett vis vill jag vara lite impulsiv och verkligen leva ett fartfyllt liv till sommaren. Frångå mina vanliga val med andra ord. Göra något skoj, massa skoj, impulsiva saker. Ja när man snackar impulsivt finns det egentligen andra saker jag också skulle vilja göra.. men jag är inte en äventyrlig person på så vis.. Jag är en så stor familjeperson att jag har jättesvårt att vara ifrån familjen. Men jag ska klura på vad det är jag vill, för jag har ingen aning vad jag egentligen vill och vem jag egentligen vill vara just nu.

På tal om familjen ligger jag i soffan just nu efter en kväll med film , crazy stupid love, god mat och lite vin. Älskar Emma Stone, så himla underbar. Och killen är ju sjukt het, Ryan Gosling. Ge mig lite mer, snälla. Skitbra film.

Torsdagskväll

Dejt med Linn. Hemmagjord pizza med cola på glasflaska och sedan PPL, dvs Pretty little liars ♥. Bättre torsdag kan det knappt bli ;)


Foto från när jag&Linnsan åt pizza på min balkong. Vårinvigning av balkongen är kanske inte långt borta nu. Älskar den!




BB nu :)

Take a chill pill

Jag är den som tycker att alla olika politiska riktningar ska man lyssna på och diskutera med. Det är bra om alla kan prata med alla och verkligen tänka efter varför man har den ideologin som man har, resonera med andra osv. Man kan bara lära sig mer av andra, därför tycker jag det är intressant att diskutera med en Sverigedemokrat om personen är sansad och lugn och har ett resonemang bakom sina åsikter. En som bara hatar är undantaget, för de kan jag verkligen inte nå fram till eller ens försöka prata med. Det måste vara någon som är öppensinnad för andra.

Arg blir jag när man tar en politisk nyhet och snedvrider den och sprider den felaktiga versionen med hat och aggression. Som nu när tydligen Folkpartiet haft diskussion om att ha så kallade nystartszoner, i utanförskapliga områden som ex Rosengård. De menar då att företag som öppnas upp i dessa områden ska ha vissa skattebefrielser, för att locka fler företag i de områden och skapa jobb till de som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Lån med lägre ränta ska kunna erbjudas till dessa företag.

Detta tolkar vissa som så att "invandrare ska slippa betala skatt och så ska de få ta lån med lägre ränta, vad orättviiiist för alla oss "svenskar" som sliter ihop skattepengar".

Men om man bara tar ett chill-pill, surfar runt så man har hela nyheten som den faktiskt är och ingen förfalskad version som man hittar på många ställen så ser man summan av kardemumman:

Fler jobb i utsatta områden - fler jobb till människor i utanförskap - rikare område - människor har råd med större lägenheter - barnen kan vara hemma mer och mindre på gatan då det finns mer plats hemma - mindre kriminalitet och "bus" på gatorna - ett mindre utsatt område i slutändan.

Detta är den bästa bilden av vad som kan hända. Önskar mer öppensinnlighet.

The red monster is here...

Watch out alla, göm er i någon stubbe för nu är röda veckan här för Sofie. Ni minns väl min signaturbild...



Lite så kanske.. :) Igår var en dag då jag var hemifrån väldigt länge. Var på Orkanen och sökte jobb i flera timmar med Carro, härligt att uppleva studentliv igen. Hittade några jobb, ska söka några idag med. Efter det träffade jag Lirkan för en fika någon timme och sen hem till brorsan för att hjälpa honom med sitt CV, det var roligt. Kul att få känna sig lite smart, att man kan hjälpa till med sådant. För det har jag lärt mig från både höger och vänster i höst.

BB när jag kom hem, dessa hormoner störde sig inte lite. På Tenny. Åh vad jag avskyr män just nu som visar upp sig. Jag tror verkligen inte att hans flashande av hans nedre delar kommer orsaka ett hav av brudar springandes efter honom när han kommer ut, men han verkar ju tro det. Åh, är så förbaskat trött på killar och deras nakenhet och snusktankar, gaah!

I övrigt är jag lyrisk över BB i år, det är så himla roligt att bara observera hur alla beter sig mot varandra, otroligt roligt. Hittils har Marcel varit roligast, som verkligen säger vad han tycker till provokativa Hannah, men på ett lugnt sätt. Alla har sin egen personlighet och charm, de enda man inte ser mycket av är kostymkillen och den korta Hannah med rockkläder. Grymt intressant att se hur de beter sig, forskning på hög nivå?

Kenza

Tänkte ta och skriva några rader om ett par tankar jag har om Kenza. Jag är en av dem som läser hennes blogg nästan varje dag. Och då inte endast hennes blogg utan alla bloggar jag läser, läser jag lika ofta. Men det som är lite tråkigt med Kenza som en av hennes läsare kommenterade, är att hon alltid är så perfekt. Och perfekt kan lätt bli lite tråkigt. Jag är en motståndare till det som anses vara perfekt, jag gillar inte när det blir för präktigt, vill att det ska finnas lite "fel" och brister, som egentligen inte alls är "fel" men som av samhällets normer för perfekt är "fel".

Hon är grymt snygg, har långa ögonfransar, fin hud, långt glansigt hår, lång smal kropp men ändå former. Även osminkad är hon otroligt snygg, vilket inte är så många förunnat? Framgångsrik, verkar lyckas med allt hon tar sig för vilket innebär att hon är snuskigt rik. Hon har haft eget program, varit programledare för MTV, är modell och omslagstjej, har egen klädkollektion och smyckeskollektion och nu snart ett skivkontrakt. Hon skriver aldrig ett ont ord om någon och har sjukt många vänner. Hon passar med både tjejer och kan vara riktig killig av sig så hon har massor av killkompisar, kan gå med tjugo cm klackar samtidigt som hon kan gå ut och spela fotboll med ett killgäng. Älskar djur och älskar barn och alla älskar henne -

Ja, jag hade inte tyckt det var helt fel att ibland läsa något dåligt i hennes blogg, att det har gått mindre bra för henne på något vis. Hur länge kan det vara intressant med en felfri människa vars liv är på rosa moln och vägen bara pekar uppåt? Det som gör någon "lovaable" är väl att få se deras motgångar, deras styrka och viljekraft när det går mindre bra?

Vad tycker ni?

Sugar, baby

Det är sjukt när jag inser hur sockerberoende jag är. Jag tror åtminstone att det är sockerberoende och jag tror inte att vissa inser hur jobbigt det kan vara. Den senaste veckan när jag varit utan socker har jag varit sötsugen i stort sett hela tiden. Den enda gången jag får ro ifrån mitt sug är när jag äter och en halvtimme efter kanske - sen börjar det igen. En ständig tanke om att jag vill ha socker, och det är inte lätt när man jobbar med kakor framför ögonen hela tiden och det är fritt fram att ta. På jobbet tänker jag på kakor nästan hela tiden, förutom om vi har mycket att göra.

Så jag har insett att det verkligen inte är bra, och att det verkligen är bra att jag försöker få styr på det. Men jag undrar hur lång tid det tar innan jag gjort mig av med detta sötsug?



Låttips - butterfly med Crazy town. Come my lady, come come my lady, youre my butterfly, sugar baby!

5 timmar

Tror ni inte att gårdagen började med att en man som gick på samma tåg som mig sätter sig bredvid mig på tåget trots att det bara var jag och en annan i hela vagnen. Som tur var gjorde han inte mer än så. Missförstå mig inte - jag har inget emot att människor sätter sig bredvid mig om det är lite halvfullt, men om det finns många lediga säten så blir jag lite skeptisk?

Idag jobbar jag bara fem timmar, sen ska jag vila och bli av med min förkylning, all right?

En vecka utan kakor idag - wii vad jag är duktig. Har inte varit onyttig alls, förutom några godisbitar i lördags och lite naturgodis när mamma var här. Men så länge jag håller mig borta från kakor är jag nöjd, det är min stora bov!

Är glad att jag har klarat denna utmaning :D Nu ska vi fortsätta i samma spår tills jag känner att jag inte behöver kakor, att jag kan tacka nej till det.

Konstiga människor

Att jag drar till mig människor är inget nytt, folk vill ofta prata med mig av någon anledning. Men när jag drar till mig weirdos är det inte lika roligt längre. Och jag gjorde allt för att inte dra till mig dem. När jag var förkyld, trött och ville hem så ville jag inte att någon skulle titta på mig eller se mig ens. När jag då skulle på bussen ser jag att någon stirrar på mig, en tjej/kvinna som glor. Sedan visar hon med handen att jag kan gå före henne på bussen. Men när jag ska gå på så går hon otroligt nära. Jag byter hand på väskan, tycker hon är lite närgången.. Går på bussen och VET att hon kommer sätta sig bredvid mig. Vilket hon gör, fast de flesta sätena är lediga.

Ush ush ush, vad vill denna kvinna!!?? Försöker göra mig så himla osocial som jag bara kan, stirra i mobilen, sjunka ihop i kroppen och se allmänt tråkig ut haha.

Jag vet än fortfarande inte vad denna kvinna ville. Kanske ville hon bli min vän men visste inte hur, hon kunde inte prata svenska så hon kunde kanske inte de svenska sociala reglerna? Kanske ville hon ragga på mig? Vem vet? Hon var himla närgången. Den mest sannolika förklaringen är att hon ville sno ifrån mig.

P-a-l-l-a-r  i-n-t-e  m-e-d  k-o-n-s-t-i-g-a  m-ä-n-n-i-s-k-o-r.

Som mannen idag som när jag till slut lyckades skapa en bra öl med lagom mycket skum efter att ha fått hälla ut skum ett par gånger, säger "Skulle jag kunna få ett glas som är liite mindre kladdigt"? med kaxig röst. Här blev jag skitförbannad, det var här jag blev rosenröd. "Nej, men jag kan torka av det!", säger jag och torkar det ytterst slarvigt.

Mina vänner, service och dåligt humör går inte hand i hand.

Schnörvel

Så har jag gått och blivit halvsjuk. Det var lite jobbigt att jobba idag kan man säga. Speciellt hur förkylningen påverkar mitt humör. Har varit sjuukt skrattig och flamsig och löjlig med mina löjliga kollegor. Vi har haft så himla roligt! Jag har också blivit pissförbannad på kunder, nu i efterhand inser jag att jag nog överreagerade en aning. Men just då blev jag röd i ansiktet så arg jag blev, tror kanske att kunden nog förmodligen märkte min aggression :P

I förrgår var jag med älskade mamma, hade jättemysigt tillsammans trots min brist på energi. Älskar att vara med henne. Igårkväll hade jag hemmakväll med D, hämtade vegetarisk kinamat och kollade på filmer. Trolljägaren, norsk dokumentär om en trolljägare. Sjukt roligt måste jag säga haha, känns roligt bara tanken att vi faktiskt såg den. Mina nära är de bästa i hela vida världen.




Sunda vanor

Då jag gått upp lite i vikt, är sjukt sugen på socker hela tiden och ha ett svängande humör och energi är det dags för ändrade vanor. Nu är det slut med det, jag ska äta betydligt mycket mindre socker. Det är väldigt jobbigt att vara sugen på socker hela tiden, jag vill inte ha något som styr mitt liv. Att se magen puta ut är heller inget jag gläds över när jag alltid har haft så platt mage. Nu är det helt enkelt dags för att må bättre!



 


Stackars lilla mej

Idag hade jag ännu mer ont i halsen. Ville bara konstatera det så att ni skänker mig en liten extra tanke, höhö. Onsdagen har bestått av långfika med Carro, första gången sen hon flyttade hem till Malmö igen. Tog bara en kaffelatte, duktigt av mig. Går på socker-detox nu typ. Eller ja, avvänjning i alla fall. Lite socker har jag fått i mig men inga kakor ska jag äta. Kom hem en sväng och sedan kom Dinko och hämtade upp mig för en fika till, med massa djupt snack :) Bara en té blev det där och inget socker. Duktiga jag. Sen blev det att bara köra rundor i Malmö, avkopplande sätt att snacka om allt och inget och se nya vägar.

14 februari

Denna alla hjärtans dag har jag sett en naken man men inte i den bemärkelsen som ni kanske tror. Hade absolutdeffinitivtheltklart velat slippa den synen. Det är faktiskt en ganska läskig historia men whatahell den kan jag inte berätta här.

Lite ont i halsen har man, inte konstigt efter alla dessa baciller som jag blivit utsatt för, att de äntligen hunnit ikapp mig. En kollega bredvid mig på undervisning 7-8 timmar vid tre tillfällen som hostar, snörvlar och nyser hej vilt. En dejt med en krasslig Linn och en dejt med en krasslig Sofia. Fem tillfällen av baciller, mitt imunförsvar är inte byggt av stål. Bara av mycket grönsaker och frukt, näästan starkt som stål. Har inte varit sjuk på cirka 5 år! Med sjuk menas mer än förkylning, typ feber, magsjuka eller annat. Förkyld är jag kanske en gång vartannat år. Nyponsoppan är i alla fall laddad och klar för att ta bort denna halsont.

Ikväll blir det mys med mig med choklad jag fått av bästis, Top model och ännu mer mys. En dinglande ****, två eller tre sms är det enda jag fått idag och såklart röda blommor och choklad av min fina D. Har inte fått något kort, någon hälsning från någon hemlig beundrare eller blivit överröst av snälla ord. Vi får väl satsa mer på nästa år ;)



Hjärtligt.

Även om alla-hjärtans-dag är den mest klyschiga dag på hela året så kan mitt lilla rosafluffiga hjärta inte låta bli att skicka massa kärlek till nära och kära. Jag planerar hur jag ska älska mig själv imorgon - för det är väl så singlar får göra? Jag ska vara snäll mot mig själv, göra mig själv glad, skämma bort mig som en liten barnunge. Men inte för att jag är ledsen över att vara singel. Nej nej, singel är det jag vill vara och behöver vara för tillfället, denna period i livet. Jag ska älska mig själv lite extra för att jag är så fylld av kärlek som jag vill ge. Om jag haft någon singelkompis hade det kanske blivit en dejt, men alla har en hjärtevän. Däremot planerar jag att ge alla jag tycker om ett leende :)

Saker jag hjärtar...

Utsikt från min balkong ♥ Resa till Grekland ♥ Milos ♥ Gossip girl ♥ Blair&Chuck ♥ Bada ♥ Kakor ♥ Skratta ♥ Få högsta betyg ♥ Djur, att bara titta på dem, iakta dem, gosa med dem, lära känna demSpela sällskapsspel med människor jag tycker om


A victim of school

Jag suger lite grann på att uppdatera kära bloggen. Igår pluggade jag typ bara inför det lilla alkoholprovet vi hade idag. Har ju gått en tvådagarsutbildning i ansvarsfull servering av alkohol, om alkohollagen och konflikthantering på krogen. Mycket lärorikt. Insåg med provet framför mig att mina cirka 5 timmars plugg igår inte skulle visa sig så mycket då det var "ringa-in-det-rätta-svaret-prov". Dock är det väl alltid bra att ha pluggat för man kommer använda detta i livet... Full pott, alla rätt på provet är väl bara en liten bonus som jag lägger på pluskontot i veckan :)

5 timmars pluggande är konsekvensen av att ha datorn bredvid sig, sitta på facebook, läsa bloggar samt tvätta samtidigt. Det blir liksom inte effektivt alls.

Så är skoldagarna då över, det var roligt att komma tillbaka till lärandet för en stund. Men imorgon är det tillbaka till hårt jobb som gäller. Idag fick jag svara på en undersökning i pappersformat plus en kille som ringde mig från ett annat företag, men båda ville veta hur det gått på arbetsmarknaden efter min examen i IMER-programmet. Kändes skönt att bli sedd och kunna få konstatera svart på vitt hur synd det är om oss. Nu tar jag på mig offer-rollen här.. Men hela hösten har jag inte varit bitter på programmet, man får ta konsekvenserna av sina val och jag har kämpat på, så när någon är intresserad av att veta ens åsikter så blir det en gyllene chans att kunna få tryckt i någon avhandling eller dokument att det är synd om studenter som har en kandidatexamen och inte får jobb och inte har rätt till pengar, få leva på sparpengar, vända på kronorna, leta sig igenom arbetsmarknadsdjungeln utan hjälp från skolan och kanske hittar de någon brödkant att tugga på om de har tur..... Typ så :)

Barrunda

Kvällen igår var otroligt kul! Det hela började med att jag blev uppraggad av ett par killar i typ sextonårsåldern kanske. Haha. Killar är så lättberäkneliga, speciellt i den åldern. Såhär var det... De stod och spanade på mig hela tiden på perrongen, blev lite obekväm kan man säga. När tåget kom anade jag att de skulle gå till samma dörr som mig, vilket de gjorde medan jag gick förbi dem för att gå till den andra dörren där Sofia och hennes kompis väntade. Tror ni inte killarna vänder om och går till samma dörr. Där började jag bli lite smårädd faktiskt, de gick förbi och tittade och senare kom de tillbaka och satte sig ett par säten bort och stirrade.. På vägen upp med rulltrappa när vi var framme stod de väldigt nära runt om mig och tittade på mig, här började jag tro att de kanske skulle råna mig. Haha men väl uppe i centralen fick jag frågan om de kunde få mitt nummer.

- Du, jag är nog lite gammal för dig, sa jag. Han såg lite chockad ut när jag sa att jag var 24.

Vi var väldigt roade av detta, att jag blir förföljd av 16-åringar haha. Hur förbannat ung ser jag ut egentligen? Var tvungen att dela med mig av denna historia. På lilla torg blev det barrunda, tre olika pubar hanns med under kvällen och en massa skratt och tjejsnack. Väldigt trevligt och nästa gång blir det riktig utgång!

Ikväll är det bara softkväll med patetisk chickflick... ;)

Blommig blus

Idag skiner solen över Arlöv och jag är ljus i sinnet. Ska hoppa ur pyamasen, på med en blommig singoallablus och sen iväg för en fika med Linn. Blir på det gammaldags café som Sofian visade mig, perfekt helgcafé!

En bra helg ligger framför mig. Ett viktigt samtal som jag måste våga ringa också. Förbannade telefonfobi. I shall overcome :P

Åskmoln

Fick rycka in på jobbet med kort varsel idag. Så dejten med Carro blev tyvärr inställd, hoppas på att få se henne snart, hon har ju äntligen flyttat tillbaka till Skåneland! Väl på jobbet var det dock en bra dag. Trevliga gäster, fick vara med på foto och hade kul med kocken som vanligt.

På vägen hem var jag en bitterkärring. En sak kan utlösa det och sen är jag irriterad på allt och alla. Jag bör inte vistas i allmänheten då. Avskyr att vara sån suris haha. Men det lugnade sig när jag kom hem till hemmets trygga vrå.

Imorrn hoppas jag på att få vara ledig som det står på schemat, hoppas kollegan inte blir mer sjuk för har en fikadejt med Linnsan på schemat och sedan vinpimplande med girls på kvällen. Men måste man, så måste man.

Och måste.. jag måste gå och sova nu då.

Info



Fastfrusna svanar
Man ser ofta svanar som sitter fast i isen. Detta ser mycket hemskt ut då de försöker lyfta sig och fjädrarna sitter fast. Eftersom detta händer väldigt ofta vid mitt jobb (vi var till och med på sydnytt häromdagen haha), så kollade jag med ordinologiska föreningen (fågelföreningen, omöjligt att minnas namnet). Det är normalt att svanar fryser fast, normalt sett kämpar de ett tag och till slut rycker de loss sig så några fjädrar sitter kvar i isen. Att försöka få loss de är endast störande för svanarna. De kan sitta där några dagar utan mat och går bort när det töar till, men om vi stör de förbrukar de mer av den energin och klarar sig inte så länge. Alltså kan vi se de kämpa för gäves, men som jag själv vittnat till så kämpar de sig loss till slut. Sen finns det alltid olyckliga fall.

Varför lade jag ut detta rabalder på min blogg? Jo, för att många är väldigt oroliga för de små liven och därför ville jag bara säga hur det ligger till :)


Lyckans elefant

All denna tid har jag inbillat mig att ödet har gjort sin väg.. att anledningen att det inte går så bra är för att det väntar något stort runt hörnet. Jag måste bara vänta på det. Nu har jag sett det där runt hörnet. Kanske är det den grejjen ödet har sparat till mig. Jag hoppas det. Det verkar helt perfekt , blir helt uppspelt bara jag tänker på det.

Och uppspelta ska vi inte bli nu för nu ska jag göra mig trött så jag kan sova. Har inte varit ute på hela dagen idag. Då känner jag mig sådär busigt sunkig. Men jag har varit ambitiös ändå idag här hemma och tvättat också hela kvällen. Duschat och renbäddat. Så riktigt så sunkigt är det inte.. Bara inte vädrat mig helt enkelt :) Inte så lockande i sex minus. Imorgon blir det upp tidigt för en alkoholutbildning hela dagen. Hoppas på intressant fakta och intressant folk där ;)


Utsikt från balkongen, dock är det inte såhär snöigt än i år..

Enhörningar och regnbågar



Min kloka bror brukar säga till mig..
"Livet är inte bara enhörningar och regnbågar".
Detta för att han tycker att jag är förbannat naiv
och bara vill se sagor med lyckliga slut.
Filmer med lyckliga slut.

Men jag ser det som så.. att världen är för jäkla dyster så det
hjälper en hel del att själv vara lite naiv och glittrig och star-dust-ig.
Och med tanke på allt elände man ser så kan man få slippa det
när man ska kolla på film.
Då kan man väl bara få komma in i en annan värld?
Har hört att jag är naiv sen gymnasiet av min lärare.
På något sätt tror jag att jag kan gynnas av det  - men nu är jag väl bara naiv.

Ålder spelar roll fast jag inte är en ost

Varför vill alla äldre killar ha yngre tjejer? Okej. Det kan jag kanske klura ut själv. Det var ganska logiskt. Men vad fan. Jag gillar inte när äldre män stöter på mig. Och nu syftar jag inte på 45+ som ni kanske tror. Det med. Men över 29 - när det börjat låta trettio.. då känner jag den stora vita handen åka ut fem meter från kroppen. NEJ. Har alltid haft svårt för äldre killar. Får pappakänslor.

Men nu är det ju faktiskt så att en kille på 30 år är bara sex år äldre än mig. Så han hade omöjligt kunnat vara min pappa haha. Men ändå - för gammal.  Undra om jag fortfarande kommer tycka att trettio låter för gammalt även när jag själv är 28?



Bara en yta

Bloggar om nya dyra stora tv:n.. om de femtionde par nya skorna.. om att man dör för att man köpt ett visst märke.. ett märke liksom, som egentligen inte betyder någonting, det är bara en signatur. Shopping shopping shopping, bara ha och ha och ha. Ett stort ha-begär är vad som vilar över samhället. Man vill ständigt ha något nytt. Inte för att man behöver det, utan bara för att man vill ha.

Jag känner att jag förändrats på det viset att jag blir lite trött på all yta. Eller mer än lite. Jag blir så otroligt trött på all yta, alla köpbegär. Självklart kan jag sukta efter en tröja, vara sjukt sugen på ett par skor. Men jag menar att många har som en vardag att ständigt leta efter något nytt att köpa.

Vet inte vad som händer med mig, när det är kallt bryr jag mig ibland inte om hur jag ser ut, vill bara vara varm. Jag kan ha en fleecetröja under jackan, även om jag inte låter någon se den så hade jag aldrig kunnat ha det förut. En ful mössa kan jag ha på mig på platser där det inte är så mycket folk, typ tidigt på morgonen eller på väg till jobbet. Det hade aldrig fallit mig in förut. Om jag inte pallar sminka mig när jag ska till affären eller till något köpcentrum så gör jag inte det. Och det mår jag inte dåligt över, snarare tvärtom känns det skönt att kunna gå hur man vill.

Jag tror det är hösten utan pengar som fick mig att inse att man inte behöver pengar, köpa, shoppa för att må bra. Snarare tvärtom. Men jag trivs med mitt sätt att se det idag. Jag lever för en annan kvalité i livet än prylar och kläder.. Om det är svinkallt ute så är jag hellre varm än snygg. För jag bryr mig inte om nu någon ser mig och tycker att jag är ful. Jag kan fixa till mig och få uppmärksamhet de dagar jag vill det. Men vissa dagar behöver jag det faktiskt inte. Jag behöver inte bekräftelsen. Har jag fått förnyat självförtroende? Är det vad detta handlar om?

För ganska många verkar ytan spela så stor roll - kläder, shopping, märken, att vara snygg precis hela tiden. Det känns så himla tomt på nåt vis. Dock har jag en viss oro att det ska fortsätta till den gräns då jag hellre går med gympadojjor för att det är skönare och bomullströjor alltid. Idag är jag långt därifrån! Jag vill bry mig om min yta - men inte ha allt mitt fokus på den.

Make sence?

On fire

Diskuterar med en sverigedemokrat ikväll. Jag blir så brinnande innuti. Jag tror jag vet hur man vet när man brinner för något nu. Ni vet den känslan man känner i hjärtat och magen när man är kär? Den sugande, längtande, passionerade känslan? Den känslan känner jag när jag talar om integration, Sverigedemokraterna, mångkultur och förståelse. Den här diskussionen är dock väldigt intressant då vi försöker förstå varandras åsikter och ståndpunkter. Vi försöker inte fördöma varandra, klanka ner, dumförklara, utan bara förstå.

Jag är den som älskar mångkultur, som tycker att landet tillhör oss alla, alla ska vara vänner och leva i harmoni, så där naivt och kärleksfullt som Timbuktu. Samtidigt är jag noll socialdemokratisk när det kommer till integration- nej alla som flyttar till Sverige ska inte få bosätta sig var de vill, välja om de vill lära sig språket, välja om de vill arbeta eller inte. För då ser vi områden som Rosengård och Seved växa fram. Jag tror på hårdare regler från början, för att ordning och reda kräver regler och diciplin. Både från samhället och människornas sida. Hade varit underbart om man inte behövde regler och alla hade varit kloka människor som respekterar människor och samhälle men så är det ju inte.

Ja, jag brinner ikväll. Jag vill tillbaka till skolan och skriva på c-uppsatsen om SD. Jag vill arbeta med desa frågor. Jag vill skriva så fingrarna glöder och spruta idéer, förverkliga teoretiska lösningar, förändra, förbättra. NU.

Bra helg

Igår stressade jag som in i helvete på jobbet, en bra lördag med andra ord! Herregud vilket liv. Fyra pers, en diskade så händerna blödde, en annan sprang med mat så skorna gick sönder, en tredje asisterade mig med att göra varma drycker till hennes blod kokade och jag stod i kassan och tog beställningar tills jag gick på automatik. Det är sjukt stressigt att stå i kassan när kön ringlar sig lång och det emellanåt kommer personer som ska krångla till det hela med att fråga efter olka spritsorter. Vi är ingen direkt spritrestaurang på så vis, jag har ju viss kunskap efter några tillfällen i baren på mina förra jobb, men att hitta bland alla spritsorter under stress är inte riktigt lätt. Sjukt kul hade vi faktiskt ändå allihopa.

Kvällen spenderades på Interpool, bästa biljardstället. Blev pilkastning också och trevliga samtal. Idag har jag varit med min fantastiska familj och fått hem mina små lurvbollar igen.

Sitter och lyssnar på Här kommer sommaren med Balsamboys. Fick ett sånt sug ;) Ikväll blir det kanske lite mysbio - Mästerkatten. Yea. Älskar hans spanska brytning.

Lefkas 2008.
Här kommer sommaren :D Längtar...

Vinterdag

Idag hade jag en vacker dag på jobbet. Otroligt kallt, men solen sken på på badsidan och isen låg härligt gnistrande under solens sken. Vacker syn om man eliminerar alla nakna gubbs :P Haha, ne de kollade jag inte så mycket på. Slitigt värre idag, tränade nog några muskler när vi flyttade alla grejjer från städrummet till ett annat rum. Bära och kånka på en massa papper, dunkar och till och med en hylla.

Fredagskvällen har spenderats i soffan med tända ljus framför dokumentären om tidningen OKEJ. Otroligt intressant att se hur det var på 70- och 80-talen då de inte hade det informationssamhälle som ungdomar har idag med internet alltid nära till hands. Då var det i tidningen de läste om artister och musik. OKEJ var spegeln ut mot världen, då det inte fanns många kanaler på tv eller radio och deffinitivt inget internet. Det var där man läste om sina favoritartister och hörde talas om nya internationella stjärnor. Ibland önskar jag att jag levde på tiden innan internet. Jag är ju av generationen som halvt växte upp med mobil och internet, det började användas mer vanligt när jag var runt 13-14 år. Hade varit roligt att testa på samhället utan internet. Då man hade flera meningsfulla fritidsintressen och relationer.. I think?

Blir en softkväll för jag ska gå upp tidigt imorgon. Men imorgonkväll blir det lite biljardspelande med Linnsi och andra vänner. ♥

Just fun

Just nu är jag inne i en period då jag bara vill ha roligt. Jag känner att jag inte orkar bry mig om saker och ting, på både gott och ont. Tyvärr har jag börjat känna det som hopplöst att få ett jobb inom min utbildning för dels har jag för lite erfarenhet och sen är jag för ung, tror jag dessutom. Har hört att de söker personer med mer livserfarenhet och högre ålder. Jag ska ge järnet att söka jobb denna månad då jag är ledig från mitt jobb men det känns hopplöst. På ett sätt bara tänker jag att jag kan vara på ett servicejobb tills jag blir äldre, men det går ju tyvärr inte då utbildning är en färskvara. Som ni alla vet så tror ju folk att jag är runt 20 år. Så som min killkompis sa - just typiskt att jag ska välja den enda yrkesinriktningen där det är NEGATIVT att vara ung och se ung ut. Det kommer antagligen ligga mig i fatet vid intervjuer. Inte bara är jag för ung utan jag ser verkligen för ung ut också. Vad ska jag göra åt det då. Börja röka, dricka, äta skräpmat för att plussa på några år? Vilket lyxproblem, jag är ung och fräsch med strålande hud *haha* och detta är något negativt.

Sjukt stressande det här med arbete som ni nog kan förstå.

Sen är mina jobbcoacher helt efter. Blir så jävla bitter. Jag var där tre gånger och nu vill de ha värsta papperna från min arbetsgivare, kan de inte bara låta mig vara? Varför ska de ha papper? Om jag förstått det rätt ska de få ersättning för att jag får jobb vilket är sjukt eftersom de inte hjälpt mig ett satans dugg.

Jag bara orkar inte bry mig. För det är så mycket att bry sig om. En sugig ekonomi som i och för sig är på väg att stabiliseras.. Jobb som verkar vara ouppnåeligt...

Glad är jag att jag har megafina människor i mitt liv just nu. Just nu är allt perfekt på relationsfronten, älskar mina vänner ♥ Har inte någon i mitt liv som jag inte vill ha där, inte heller någon saknas som jag skulle vilja ha där.

Skratt förlänger livet

Haft lika kul som vanligt på jobb idag. Skrattat, stressat, fått fina ord från en gäst. Ja, en skön dag helt enkelt. Sen träffade jag Sofian i Lund för en fika. Det var inte helt fel det heller :) Roliga planer på G! Imorgon är jag ledig medan mina kollegor jobbar 12-timmarspass. För det är vi glada. Då firas ledigheten med fika med Louise och sedan date med Linnsan för PPL. Pretty little liars that is. Grymt bra serie.

Mår toppen! Känner mig toppen! Hur bra som helst.


Over and out.


RSS 2.0