Häärligt!


Mitt rum och min nya julstjärna :)


Mamma och jag hade adventsmys framför tv:n
  ♥


Heej!! Jag åt första pepparkakan ikväll och drack glögg medan jag kollade på Gossip girl - VÄLKOMNA TILLBAKA! Jag tror praoeleven har slutat nu. Riktigt bra avsnitt idag. Kunde kände Serenas frustration över att sitta där med Dan och en liten brainiac.. *grr* men jag hoppas hon inte förvändlas till värsta bitchen nu... eller jo det gör jag, så blir det mer spännande att kolla på! ;)

Jag är frustrerad. Över att det finns en person som inte gör något själv, och sen förväntar sig att få allting serverat.. av mig. Varför ska jag lägga ut pengar och tid på skolan och sen dela med mig utav det? Alla har sitt eget ansvar. Önskar egentligen att jag bara kunde säga nej... men det kan jag inte, för jag är för snäll o vill inte ha sura miner... Jaja.. Jag får väl titta lite på min stjärna och slappna av :p

Godnatt allihop, puss!

Första advent :)

Heej!
Hur mår ni denna söndag? Några bakfulla? hehe. inte jag iaf :p
Igår var jag i stan med mor ett bra tag, hon skulle ha julblommor och mat och allt möjligt. Åh jag åt en munk, det är såååååå jäävla gott. Jag önskar jag hade en munkvagn i trädgården med en man som stod och sålde. Haha. Mmm...

På kvällen åkte jag till Arlöv för att träffa älskling bästa polare och gå på en fest hos hans brors flickväns syster (neej inte alls krångligt). Det var en tråkig fest. De sjöng singstar hela tiden på hög volym så man kunde knappt snacka... Väldigt osocialt tycker jag, vad tycker ni om att spela singstar en hel fest?

Aja, det roliga var att hunny följde med mig heeem och sov. Så mys. Mitt busskort går ut om någon dag, så han fick det, så det blev en gratis resa för honom. Och vet ni vad som är fult? Han har letat efter en mössa i många affärer men har sett ut som en svamp haha. Så igår var vi på statoil för jag fick panik över mitt hår så jag fick in på toa där :p Tror ni inte han hittade en mössa på statoil? Av alla ställen. Den är dessutom grymt snygg på honom, min fiiina kille. Jag ska ta ett foto på honom och sätta in, lovar hihi.


Idaag är det första advent, då blir det första pepparkakan och glögg! MM.
Men först plugg.

Adventspuss / Sofie

Rödbetsjärpar och Mandela

Så var denna fredag slut. För 11 minuter sedan! Under dagen har jag suttit på samma plats i typ 6 timmar! Framför köksbordet med böckerna utspridda eller maten framför mig. Det gick bra att plugga, känns som jag formulerade mig bra.. hehe kom på ordet nu, formulera.. glömde bort det, skulle precis gå in på tyda.se för att slå upp synonymer till "uttrycka". Haha.

Ikväll gjorde vi rödbetsjärpar och ugnsgjorda potatishalvor med marinad.. Från "Halv åtta hos mig" ♥ Helge Skog ♥. Det blev skitgott :D När vi hade gjort smeten sa pappa att det var skitäckligt och att vi skulle slänga allt, men jag vägrade. Vi hade ju förfan väntat på rödbetornas kokning i typ en timme! Så jag gjorde de iaf, men han sa att jag inte skulle kunna äta dem. Ljuvligt gott, med tsatziki till (vilket inte vi hade). Har vi några vegetarianer här?? Här har ni receptet isåfall :) Vi använde dock fetaost, för jag diggar inte getost!

Efter den ljuvliga middagen blev det ett lååångt samtal med älskling och sedan hyrde jag och mamma film och köpa coca cola.. Jag älskar coca cola.. Vi hyrde Goodbye Bafana, en sann berättelse om fångvaktaren till Nelson Mandela. Skitbra film! Jag tycker det är fy och skam att vi inte lärde oss mer om apartheid och Nelson Mandela i skolan! I gymnasiet! Istället hade vi prov på gustav vasas släktträd... Shit pommes frites!

 En väldigt beundransvärd man som kämpade för det han trodde på. Det är det livet går ut på..

Aja, nu måste jag sluta prata, jag lovade mamma att vara i säng innan ett idag :p Vi ska handla imorgonförmiddag förstår ni hihi.

Puss och godnatt, sov gott :)

Ha!

Jag har hört fleeeera gånger i disskusionen om svenskar att vi skiljer oss så mycket. Det brukar vara icke-svenskars åsikt i rasistiska disskusioner. "Men ni svenskar skiljer er ju så mycket!! Det är inte bra blaablaa" Ja, ni vet argumenten? Antar att ni hört dem?

Men vet ni vad? Jag tror inte det är sant. Jag sitter och läser boken "etnicitet och migration" just nu och där hittade jag ett asvnitt som behandlar familjeproblem bland familjer med svensk, respektive utländsk bakgrund. Det visade sig att år 1991 såg det ur såhär i skiljsmässoantalet bland olika etniciteter:

Chilenare 5,8 %
Iranier 4,8 %
Finländare 1,9 %
Turkar 1,7 %
Helsvenska par 1,2 %

(för er som är dåliga på statistik så menas då att 5,8% av alla chilenare i Sverige skiljde sig, 1,2 % av alla ursprungssvenskar och så vidare)

Detta var iofs gammal statistik och jag kunde inte hitta nyare på scb, men jag hittade dock en tabell som visar att 72 % av alla barn 1-17 år gamla bor med sina båda föräldrar år 2006.

Så ni som snackar skit om svenskar, hitta nya argument va!

Dagens diss!

Ja, tänkte börja dagen med en diss. Det är för tjejer med fejkade foton. Seriöst, det är ute... för vår ålder. Jag tycker det är okej om man är under 17, då är man lite fjortis av sig.. Hehe.

Nej, men jag dissar verkligen personer som sätter upp foton på sig som inte alls liknar de.. Varför gör man så mot sig själv? Tycker man inte att man är söt? Hela grejjen förstörs ju ändå när folk ser att man inte ser ut som på fotona och blir det inte pinsamt då?

Klart vi alla kan ha foton där man bara är liite extra sötare än i verkligheten, men då ska det inte bero på ett kilo smink eller en timme efter photoshop. Såg förresten Gina tricot-modellen igår på google. Gud, jag trodde verkligen hon såg ut som i reklamen.... Tydligen inte. Är skönhet något som ryms i flaskor?


Nä.. vad tråkigt..

Thats my thought, vad tycker ni?

Nu ska jag sätta på kaffe och börja plugga genus! Soo long ;) Masssa pussar och kramar till alla er nya läsare, superkul!


Im in heaven...

Man kan shoppa online på Ginatricot.com!!

Why didnt I know that!? Eftersom jag tyckte att jag förtjänade något fint efter mitt VG och kanske en liten julklapp beställde jag två linnen :D






They made my day....  Hoppas hoppas de passar, är ju käär i det svarta!!

Choklad och kardemummabullar

.. och en massa kaffe :) Det är min laddning inför tentan hehe. Jag har återfått min diciplin :D Känner en kick att sätta igång. Jag har redan skrivit första delfrågan på fråga 1 :p Men jag såg att man måste få 12/15 för VG... Och det är tre uppgifter, vilket betyder att jag måste få MINST 4/5 på varje uppgift... Känns inte så lyckat. Men jag vill inte få G.. C... Hur kul hörs det?? Om jag får 14-15 poäng får jag A. Okej, jag nöjer mig med 12, bara jag får VG!!!

Här ser ni uppgiften :) 
 

Inte att leka med. Men men, nu ska jag nog fortsätta innan jag förlorar min diciplin igen :) Vad ska ni hitta på i helgen förresten?? Alla som läser detta :) Vill ha lite kommentarer!

Puss&Kram / studenten

En skönhet :)

 

Denna skönhet ska min pojkvän kanske köpa. Och nej, han är ingen rikemanssnobb :p Bara en fiskare. Men deet är inte så bara ;) Han och hans kompis ska kanske köpa den. Åh gud, am I not a lucky girl? Tänk att åka ut med den en solig sommardag.. lite gott att äta.... mmm... Älskling, åh. Den är en skönhet.

Jag drömde en gång att jag hade en båt (nej, det är inte låten, jag menar det) och den var riktigt fallfärdig, men min familj (spec jag o brorsan) fixade den riktigt hemtrevlig, och den hade en sovhytt o allt. Sen den dagen har jag haft fantasin om att ha en båt. Nu kanske älskling tänker att det inte är min båt... Men tänk den dagen vi gifter oss, då ska jag säga som Cameron Diaz i "what happens in vegas"...
BABY, WHATS MINE IS YOURS.... REMEMBER? 
 Hahahaha.

Aja. Idag var det en riktigt tråkig lektion. Jag hatar den läraren, hon är otroligt tråkig att lyssna på.. sen stör jag mig på hennes klädval faktiskt. Man får väl se lite städad ut när man arbetar på högskola? Idag hade hon en mycket gammal långärmad, urtvättad, mörkblå tröja. Den såg ut som en sådan från 80-90-talet.. och sen en matchande kjol, även den i bomull, som gick ned till fötterna... Som en säck. Till detta hade hon en mumin-brosch. Väldigt snyggt måste jag säg.. Nej, nu får jag väl sluta vara ytlig. Men det är lite iögonfallande.. typ som man tänker på det och inte lyssnar på vad hon säger.

Hehe. Okej. Efter skolan gjorde jag något kul. Jag träffade älsklings kollegor :D:D Det var skitkul, för jag har aldrig träffat de. Ett gäng byggare. De var väldigt trevliga, så det var kul att få träffa dem som han ar snackat så mycket om :D Det är något visst med byggare... spec. när de har svart hår och bruna ögon.. är lite solbrända och lite skäggiga.... då är de som bäst ;);) Seriöst så är det det sexigaste yrket du kunde valt honey :) Hehe. Sen åkte vi till stan och han köpte en asfin jacka!! Så sexig skitig, svettig byggare på dagen och efter det så är han en kille med mycket sofistikerad stil i hans nya jacka-rock.  Okej, ni märker att jag dreglar. Ska inte vattenskada min dator.

Nu ska jag även sluta snacka.
Pusspuss, nana gott!

Bronzad

Hehe ja nu är jag sprayad med brun-utan-sol. Jag visste väl att jag hade sparat någon test på det från Vecko revyn och det hade jag ju :) De tipsade om Garniers brun-utan-sol-spray. Så nu är de inhandlat och vi får se hur det går :) Det är fan toppen att vara medlem på h&m. Man tänker "aa men jag kommer aldrig handla för 3000 (eller vad det nu är), så jag kommer aldrig få någon bonus ändå" men.. jo, det gör man. Om man ser till att dra kortet varje gång man handlar så tänk dig själv. Ett linne där, en billig tröja där, sexiga underkläder där, smink där, presenten till kompisen.. Ni vet hur det ser ut :p Det blir en del handlande. Och jag hade nytta av min 50:- bonus idag hihi. Fick ju pudret gratis :D

Aja, bara ett tips från mig till dig såhär på kvällen :p Ett annat tips är gratisbio. Jag trodde inte på det först, men jag har sett en massa bloggare som har tjänat ihop poäng till presentkort på gina tricot, h&m och siba. Man kan både värva medlemmar och samla poäng genom att bara gå in på sidor! Även att bli medlem.. sen får man biocheckar eller presentkort. Jag har faktiskt fått något :) Men kan inte berätta vad, för jag ska ge bort det serni. Kan berätta när jag gett bort det :p Så om ni blir medlemmar genom den länken får ni 75 välkomstpoäng (400 poäng ger biobiljett, 1000 poäng ger presentkort på 300:- osv.)

Ja, ursäkta för all reklam, men förstår ni... Om jag vet något bra, vill jag att mina kära läsare ska få ta del utav det =) jag vill ju att ni ska vara glada och gilla mig hehehe, så ni fortsätter läsa min blogg... hehe.
Vi får väl se imorgon när jag vaknar om bronzingsprayen funkade! Hope so, för jag vill gärna kunna gå till skolan utan att skämmas!!

Pusss /blekisen

Money!

Idag är det pengar ;) Yeaajj. Inte för att det betyder att jag kan slösa iaf men ändå :p
.. Måste nog fan spara när jag tänker efter.. det är ju julklappsdax! Åh måste skrigva en budget direkt när jag avslutat detta inlägg. Idag måste jag iaf göra något som får plånboken att gråta... Köpa smink!!
Mitt puder är nästan slut, mitt bronzing har gått sönder (katastrof för en blek hy som min!) och sen funderar jag på att köpa brun utan sol, men vet verkligen inte vilken sort som funkar!! får försöka leta upp det någonstans, så jag inte går på en nit. En mascara behöver jag också.. men det får helt enkelt vänta!.. Ja, det blir väl en 200 spänn idag då.  AJ AJ AJ!

Innan jag ska iväg o slösa med Madu någon timme, så blir det läsning i Gender-boken. Hatar genus. Totally hate it. Men det finns väl inget att be för :)

Puss alla, ha en bra tisdag!!

Kan inte sova..

Jag somnade i 2,5 men innan tio.. sen gick jag och lade mig och började tänka på en sak.. Så kunde jag inte somna... försökte lite till, varmt, lampan från vardagsrummet sken in.. tvn lät. Så nu är man fortfarande vaken. Klockan ett. För jag bestämde mig ju att sätta på datorn. Kollade mailen. Hade fått mail från mecenat ♥. DET är bra studentrabatter! Hittade iaf en länk till en sida där man kunde beställa massa t-shirts och andra grejjer med egen text och massa motiv. Så nu är julklappen till bro klar! men jag säger inte vad det är :)

Aa.. Idag har varit en helt underbar dag! Dilshad kom vid halv tio och vi åt frukost tillsammans. Hela dagen har varit super :D Vi bestämde oss för att baka och hittade receptet på en tårta som verkade god! Som vi alla vet är jag inte bra på sånt... helt enkelt för att jag är så hastig att jag inte läser noggrant eller tänker efter innan jag agerar :p Men jag och älskling var ett helt oslagbart team i köket! Helt fantastiiic haha. Han är ju skitbra på sånt. Han kompletterar mig, läser noga, har tålamod. Det blev en chockladtårta (alltså sockerkakan var med choklad) med fyllning av vaniljkesella, grädde och hallon! Och smält choklad ovanpå. Lyx! Den åt vi medan vi kollade på en skitbra film! Nämligen Meet Dave. Den var suuperkul! Haha fan vad vi skrattade. Det är Eddie Murphy, en alien som kommer till jorden. Han är själva skeppet och är styrd av en massa minimänniskor som sitter innuti honom. Värsta företaget där haha med kontoret bakom ansiktet och folk som arbetar i munnen och några som styr armar och ben. Så blir det massa problem när han inte vet hur han ska agera och så fort någon säger något ord de inte känner igen så sitter en tjej och slår upp på google innan Dave svarar. För google är ju den sökmotorn som jorden använder mest. hehe Ehh ja, svårt att förklara. Men den är skitrolig!!

Japp. Nu ska jag försöka sova igen, ska bara dricka lite vatten först.
Ha det super, så hörs vi av imorgon :)

Pusspuss

Börjar tappa stinget!

Hellu! Ska precis sova, men måste skriva lite blogg först hihi.
Gossip girl innan ikväll :) Det har börjat bli sådär faktiskt, fler tittare som håller med mig?? Det känns så kliché-artat de senaste avsnitten.. som om de hade bytt manusförfattare nästan :S Jag tycker också att Dan&Serena beter sig helt konstigt! De sa att de älskade varann men gjorde ändå slut... Nej. Fan jag var helt såld i GG innan, men det börjar tappa stinget! Det är typ bara puttinutt och helt icke-trovärdiga saker händer. Som när Dan&Serena var i parken o de småtjejerna kom fram och började lägga sig i deras förhållande. Det känns som en typ av story jag brukade skriva innan när jag var typ 14 och började med noveller. Kanske en prao som har fått tagit över manusdelen eller?

Aja, vi får hoppas att det kommer tillbaka, så som det var förut, när man inte kunde missa en sekund (bokstavligen) och när man hoppade jämfota i slutet av frustration att man skulle få vänta en vecka på att få veta hur det skulle gå.

Ensam mamma söker tog ju slut ikväll :) Jag tyckte både Nina och Johanna gjorde fel val... men.. vad vet jag. Jag dömer bara av det jag sett på tv. Men Alex var sliskig.. tyckte jag. Konstig. Aja. Anette och Richard var ju huuur söta som helst. Det där är ju allt man kan önska sig... jag var helt överromantisk sen när hunny ringde :p Han undrade vad det var med mig... men jag sa att jag hade sett romantik och att jag oooockså ville flytta ihop!!

Aja. Där fick ni mina åsikter om tv:n ikväll. Hoppas ni också kollar på de programmen, annars blev detta ett väldigt tråkigt inlägg. Ja, det får ni helt enkelt ta! Om man inte tittar på Gossip girl så är dt illa!

Hehe. XoXo... Sooofiegirl ;)


Jag kan inte laga mat.

Nej, jag är inte så bra på det faktiskt...  Här ser ni beviset :p 
Liite för mycket vatten råkade jag ta. Det var nog därför det     inte blev sådär jättegott. Men men
jag ska försöka igen  någon dag.. för jag kan inte påstå att det     direkt smakade falafel :p


   

Sen blev det två filmer, Baby mama och Wieners, bra :) Den första var den jag gillade bäst tror jag.
Aaa... idag ska jag plugga, men jag känner ingen motivation. Kanske för att det jag läser inte direkt gör sig förstått? Jag kan ju konceptet liksom, sen måste vi läsa en massa böcker där författarna bara ordbajsar!
Jag ska nog läsa iaf... Vi får ut tentan på torsdag, sen blir det en vecka av plugg...

Just det, jag glömde berätta!! Jag fick VG på den förra kursen :D Ni vet den med ekonomi och Weber och alla de tänkarna och allt möjligt. 26,5 av 30 på provet :D Jippieee! Om jag får VG på denna tentan också så har jag fått VG på allt denna termin. Det måste vi ju ellerhur :D

Aaa, och sen berättade jag aldrig att jag&älsk kollade på Madagaskar 2 i fredags, riktigt bra :D Skämten var mycket bättre än i ettan! Men.. hmm kanske själva händelserna var bättre i ettan. Men VÄRD ATT SE!! Definitivt! Den får 7/10 på barnfilmsskalan :p och isåfall får ettan 9/10.

Pusspusss! Nu ska jag ta min diciplin till fånga,..

Nu är det vinter :)

Hellu!
Jag ska inte skriva så mycket nu, skulle bara uppdatera lite sen sist! Vintern har ju kommit :) Härligt. Kallt, men härligt med allt det vita :) Och vinterdäck har jag fått och lusebullarna är bakade. Fast det gjorde jag inte själv :p

Aaadå. Ska till Madusha om någon timme, vi ska laga falafel och kolla på film. Bara softa :) Nu ska jag ner o fika lite med mamma och ta ut flickorna, de är kanske lite hungriga nu.

Inget roligt att säg, är inte på humör.. Men jag hoppas Madu ändrar på det.. fast det br

Motiverad.

Först vill jag börja med att säga Grattis älskling! Du klarade provet och nu är du en 100% murare! Min sexiga murare ;)

Idag var jag ju med Linnsi. För alla er nya läsare - välkomna :D Här ser ni ett foto på mig&Linn!

 

Idag var vi på Malmö museum, efter den där STÖRTSKUREN! Shit asså. Jag, Elmi och Carro var på väg från skolan när hela himlen öppnade sig ett tu tre och bara flaaash. Har aldrig varit med om liknande. Och hagel. Haha vi bara skrattade av chock, jag fick in hagel i stövlarna o allt. Men men. Iaf Malmö museum. Helt okej, vi var där för tidsfördrivets skull. De hade en skitbra utställning.... Slakt och djurplågeri. Det visste inte jag, men jag är glad att se det, precis nu när jag är nybliven vegetarian. Det motiverade mig ännu mer att se bilder på slaktade grisar och kor och läsa om hur slakten verkligen går till. Visste ni detta?

Grisarna sövs ner och töms sedan på blod tills hjärtat stannar... Lettland och Sverige är de enda europeiska länderna som söver ner grisarna innan de töms på blod, i andra länder är de bara bedövade. Det stod att grisar dör en stressad, smärtsam och chockerande död. Stackars grisar =( Men jag räddar er! INGEN JULSKINKA PÅ MITT BORD! Jag visste faktiskt inte att det var så pass hemskt.... Sedan visade de bilder från Australiens farmar där de gör merinoull. Glöm inte det namnet. Läs efter det i dina kläder och köp inte. Stackars små lamm :( Få sina bakdelar bortskurna för att de inte ska smutsas ner.


Denna bilden är väldigt liten, så det syns inte så bra. Jag vill göra det till ert val om ni vill se andra bilder. Sök då på mulesing. Detta är inga roliga saker. Men allt i världen är inte roligt. Speciellt inte om du är lamm eller gris... eller ko..


Efter den hemska upplevelsen blev det mysig fika på espresso house, sen träffade jag älskling och hans kompis och vi åt pizza :) Skitkul att träffa Niclas, träffar inte hans kompisar så ofta. Haha han är väldigt trevlig!!

Puss&kram alla. Förlåt om jag berättat något upprörande, jag vill bara visa hur en del av verkligheten ser ut.

Godnatt!!

Härligt att få kommentarer från Sara och Dilshad på mitt inlägg. Väldigt intressanta kommentarer. Jag älskar att höra vad andra tycker :) Annars kan man ju aldrig ändra sin åsikt? Om det skulle behövas.
För jag gör det faktiskt ganska lätt om bara någon har bra argument till varför jag har fel.

Idag sökte jag jobb på espresso house. Till i vår och i sommar. Skulle vara skitnice att jobba där ju! Finns en drös ställen jag kan söka på bara i Arlöv.. sen ännu fler i Malmö. Jag hoppas jag hittar något roligt jobb med härliga kollegor :) Och inte alltför jobbigt. Men ändå lite. Man ska inte vara uttråkad. Höga krav va :p

Imorgon blir det skolan, ska börja den nya delkursen - att förstå religion.. Passande! hehe.
Sen blir det att träffa Linn.. var ju någon månad sen sist typ! Får se vad vi hittar på. Sen ska jag träffa darling en stund, sen blir det hem och ta hand om mina små flickor, för mamma är inte hemma och kan ta hand om de. Man måste ta sitt ansvar som förälder :)
hihi.

Pusspuss, sov sött!

Min nya blogg!

Välkomna!
Jag hoppas ni tycker den är lika varm och välkomnande som jag, säg gärna vad ni tycker! Bättre än den förra? Jag diggar körsbären haha även om de inte direkt passar in bland det andra. De var ju så coola!

Denna dag har startat bra, jag läste en skitbra insändare i Kristianstadsbladet. Kan ju dra ut vissa meningar o visa er :)

"Då jag inte är troende är det omöjligt för mig att respektera religiösa påfund och att jag ska anpassa mig efter personer som lever i en fantasivärld är otänkbart. Vart tog förnuftet vägen? (...) Programledaren för Halal-tv säger i en intervju att dödsstraff genom stening är det korrekta straffet för otrohet. (..) En fundamental skillnad mellan kristna och muslimer i debatten i Sverige är att när det gäller muslimer så ska de konstigaste åsikter respekteras, men vi hade väl inte släppt fram kristna fundamentalister som Livets ord mm i debatten och respekterat deras åsikter?? (..) Debatten om Muhammed-bilderna visade att yttrandefriheten har tagit ett steg bakåt och förnuftet fick backa för religiösa som krävde dödsstraff för de som ritat bilderna. Alltså är det inte okej att avbilda vem som  helst, men okej att kasta sten på någon tills de dör? Det är skrämmande att svenska och europeiska politiker viker sig för dessa människors åsikter och tummar på yttrandefriheten.

Att pojkar och flickor inte ska umgås i skolan eller på badhus kan knappast vara sunt för jämställdheten. Att kvinnor badar med alla kläder medan män kan ha badbyxor är inte heller vettigt. Vill vi som inte är religiösa anpassa vårt samhälle och våra liv efter dessa tokerier??"

Där var lite utdrag. Skitbra insändare. Neeej jag vill fan inte anpassa mitt liv eller vårt samhälle efter sånt. Ni kanske blir förvånade att höra mig säga det, när jag brukar snacka om rättvisa för alla. Men jag är trött på muslimer som kräver undantag, ska jag säg er. Det är de som ska anpassa sig efter livet här i detta landet, inte Sverige som ska anpassa sig efter deras tro! Jag tycker faktiskt inte det är rimligt att muslimska kvinnor inte får ses av män på badhus. De måste hyra hela huset och dra för alla fönster med persienner. Är vi objekt eller??
NEJ DET ÄR VI INTE OCH KVINNOR SKA HA SAMMA RÄTT SOM MÄN, DÄRMED BASTA!

Tack för mig, vad tycker ni????

Cappucino!

God kväll! Så har man kollat på 50 first dates. Har velat se den igen länge, så perfekt idag när den gick på tv. Den är ju ett bra tisdagsunderhåll. Ugly Betty bättre! Jag är spänd att se vad som ska hända med Hildas romans.. Jag vill att det ska bli dem!! Innan var jag o träffade Madusha. Här ser ni några bilder och min outfit, älskar min nya tröja och älskar min nya hårfärg faktiskt. Skönt! Hehe det blir inga bilder på fjompan för de blev inte så smickrande och hon lär ta kål på mig om jag lägger upp dem haha. Hmm eller nej jag måste erkänna..... Jag fikade med mig själv =( *shhh*

 
                              De gör såå fina cappucinos på Fenix - och världens godaste!!

                           
                   Shelly ♥
 

Tänk på det :)

Mysigt när det regnar tycker jaag! Man e ju ganska van nu, eller vad säger ni?

Jag skulle gärna vilja ge er läsare en liten tankeställare idag som jag tycker är viktig:)

Nämligen att etnicitet inte är fast, det är föränderligt. Och det är inte bara lilla jag som sitter o skriver detta, utan en massa forskare som tycker så här. De allra flesta forskare inom antropologi (typ människo-studier).  Bara för att jag har uppfostrats svensk eller du albansk, så innebär det inte att vi är det för alltid. Kultur är komplext, det är allt från matvanor och traditioner till levnadssätt, värderingar och synsätt på världen och människor. Ens etnicitet formas efter det samhället man lever i. Jag anser att min pojkvän är svensk, men samtidigt kurdisk då hans familj i allra högsta grad är kurdiska, några av mina vänner anser jag svenskar, men även libaneser eftersom deras traditioner och matvanor är libanesiska. Man kan vara lite gott och blandat. Så vad gör de svenska då? För mig är det att deras liv i stort sett har sett ut som mitt, de har ungefär samma vanor och beteende som mig. De talar lika bra svenska som mig. Sedan finns det de som levt här sen de var kanske 5 år gamla, men som jag ändå inte ser som svenskar... De talar inte svenska flytande och deras värderingar stämmer inte överrens med majoritetsbefolkningen. Men det viktigaste för mig är att de inte själva anser sig vara svenskar, varför skulle de då få lov att bli kallade svenskar?

Sen beror det på vad som är svenskt för dig. Det som är svenskt för mig, kanske inte är det för dig. Så det hela är lite bubbligt. Det jag tycker är i alla fall att när du bestämmer vem som är svensk nästa gång, ta en titt på mer än bara hudfärg och födelseort. Man förändras faktiskt :)

Puss alla, vad tycker ni??

Nu kommer jag igen.

Känner för att skriva blogg. Men har nog direkt inget att skriva om. Min pojkvän e rolig. fick nyss ett sms "men vad tar du dig till flicka?" bara för att jag inte har svarat på hans sms haha. Humoor. Kollade nyss på lägenheter i Arlöv. Dröm. 40 kvm.... stooor inglasad balkong... riktigt kök.. massa garderober... billig hyra. Jag längtar efter att bo själv, men samtidigt är jag rädd för att flytta ifrån min familj. Jag är så familjär jue. Vill inte ens åka iväg på kvällarna för att jag vill umgås med dem..... Ja, det är nog dags att flytta!!!

Jag måste nog sova nu. Imorgon ska jag läsa den tjockaste boken of them all. Jag tänker på pippilottan (vår lärare) när jag skrev det. Hon säger ål, hon har väldigt kul/störig engelskt uttal. Men idag var hon faktiskt jävligt rolig ska jag säg er :D haha. Hon kan vara kul också!! Men har reducerat lite så det återstår bara 100 sidor att läsa *muhaha* Denna veckan får vi reda på resultatet från tentan i ekonomi och sociala strukturer. Om jag får VG...... Hmm jag ska tänka ut något :D Jag återkommer!!


Puss alla, nana gott! Ni kan väl berätta något kul i kommentar så jag får lite uppmuntran? Blogguppmuntran. Danke :)


Shit in IT!

Ja det var så jag och Carro resonerade idag. Vi bara sket i läxan! Fan vad skönt att göra så! Vi hade iofs redan gjort delar av den igår, men vi ska redovisa imorgon på 15 minuter med powerpoint och allt. och det orkade inte vi. Dessutom skulle vi hålla på med seminariumet från tio till tre och det kände vi inte för!

Väldigt intressant uppgift dock. Handlade om hur mångkulturalismen kan bli beklämmande för kvinnor. Själva grejjen att samhället försöker anpassa sig för minoritetskulturer, fast det kanske inte är det bästa för kvinnorna i minoritetsgruppen. Det finns många negativa seder, som polygami (månggifte), barnäktenskap, könsstympning med mera. Då tänkte författaren att det kanske helt enkelt är bäst att alla kommer in i huvudtraditionen istället för att försöka värna om minoritetstraditionerna. Intressant tanke!! Vi läser ju Genus just nu.

Aaaja. Nu är man ledig två dagar :) Blir plugga och försöka krya på sig, är förkyld som fan! Det jag oroar mig över är min brist på hunger. Idag åt jag knappt något förrän halv tre. En halv macka och två glas mjölk.. Jag vill bli kry!

:)

Puss på er! Soo long!

På tv ikväll: "Halv åtta hos mig" (Helge Skog är grym kommentator!), "2,5 men".

Brunt hår!

I didnt waaant tooooooooo. Men jag var tvungen! att färga håret :( Mitt ljusa hår ville nämligen inte vara ljust och hur mkt jag än sprayade med ljusspray så syntes det inte.. Jag fick vara snäll att inse att jag är brunett egentligen och färga det.. Jag trivdes såå bra i ljust hår, mothafuckaaa. Men men. Den nya färgen är fin....  Men jag hatar mitt hår just nu. Så jädra kort.. och mörkt. Ushhh. Men men mamma och älskling övertygade mig om att det var superfint *yearight*

Det växer snart ut! ( snälla väääx då!!)
Här ser ni en kass bild på det :p Den går inte att klicka upp, ni får faktiskt nöja er med den lilla!


Aja, nog om utseende.. det växer ju ut... och jag får väl göra någon fin frisyr sålänge... Jag bara säger klipp er inte, snälla! Var fega!!

Det var iaf underbart att Dilshad kom igår! Vi hade det supermysigt... love♥
Idag ska jag plugga, är jävligt förkyld!!! Hoppas att jag är frisk imorgon för jag måste nämligen gå till skolan, har fått läxa till tisdag!

Puss alla som har en ful frisyr eller en dålig hår-dag!

Linser och bönor...

Hellu!!

Ja, vad är det för rubrik?? Nej jag bantar inte, men mitt kött-fria liv har börjat på riktigt! Var på willys idag, kändes som en djungel! Haha jag kan ju inte några recept så det var skitsvårt att stå där och välja vad man skulle ha.. Men jag köpte röda linser, lite olika sorters bönor (min moster sa vad som var viktigt att äta, hon var själv vegetarian förut). Jag har alltid gillat henne speciellt mycket faktiskt. Jag tycker om henne som person, sen är vi rätt lika också,... Vi gör inte det som förväntas av oss, utan det vi själva vill göra och det tycker jag är viktigt :)
Idag blir det iaf en risotto till mat, återkommer med hur det smakade!!

Nåväl.. Men jag är ju inte 100% vegetarian för jag äter fisk.. men.. en "icke-land-eller-luftdjurs-ätare". Varför äter jag fisk då? Jo för att jag är nybörjare och dessutom är fisk nyttigt för kvinnor så jag ska äta det tills vidare.. Det känns också lite mer naturligt på något sätt att åka ut till havs och ta upp sin mat än att anlägga stora slakteri dit man skjutsar djuren.. Ush, nej....  Haha jag var ju för rolig. Jag skulle söka bilder på slagthuset, så tänkte jag mig inte för utan skrev bara "slakt" på googel. Jaaa, jag vet, jag var korkad. Så kom det upp en massa bilder på döda grisar =( Hjälp.

Aaaja. Senare kommer min älskling, jag har saknat honom nu när jag varit hemma och varit dålig!! Miss u baby!!

Mm mina kära vänner :) Då får ni ha en bra helg!! Pusss på er!

Im alive!

Förlåååt att jag varit så lost, hoppas ni har saknat mej! ^^
Jag har helt enkelt inte orkat blogga, eller haft något att skriva om hehe. Är fortfarande sjuk, men har blivit lite bättre sen onsdags, så jag kanske ska kalla mig krasslig, inte sjuk hehe.

Försökte ju gå på Timbuks konsert igår. Tycker verkligen det är synd att jag mådde dåligt! Älskar ju konserter... men det var för jobbigt för mig. Asmycket folk och inte många låtar som jag kände till eftersom jag inte har skaffat hans nya album än! Så det var ju inte alltför kul. Men varje gång det kom en bra låt glömde jag smärtan :D Typ "Karmakontot" eller "Det luktar rök", sjuuukt bra låt med grymt bra text! Hittade tyvärr ingen video till den :/ Jag är iaf mkt ledsen att jag inte kunde njuta av konserten =( Hade sjukt ont i lungorna =/ Men men, här är lite bilder iaf :)

  
Jag frös så jag fick låna älsklings tröja, fett hiphopishhh!

Det kommer fler gånger...

Jaa inatt sov jag elva timmar hehe. Så nu är klockan kvart över två, jag ska hämta brorsan från bussen och sen plugga lite.

Puss och kram!

Sicko

Hellu. Denna dag blev inte som jag planerade, för jag är nämligen inte helt frisk.. fast det är mycket bättre nu! Ligger med täcke här i soffan, kollade nyss på 27 dresses, bra film :) Jag ska nog börja plugga lite nu, sen ska älsk ringa o mamma kommer hem.. Jag hade en jäkla huvudvärk, men den har gått om nu. Nyponsoppa, kan det vara det som var tricket??

Måste faktiskt rätta mig efter att jag haft ett samtal med älsklingen när jag vaknade... han påminde mig om att inte bara killar är svin och räknade upp ett antal par vi har varit med om där tjejen varit bitchen. Så jag får ändra mig ang. mitt förrförra inlägg :p Både killar och tjejer kan vara kräk, men det handlar egentligen om en individ inte om kön, så jag ursäktar mitt generaliserande. Det var Beyonce som drog in mig i det :p

Kram alla (ingen puss när jag är sick)


Miss u sweetheart!

Är det detta som är UNDERHÅLLNING!?

 

Jag vet knappt vad jag ska säga. Mitt hjärta värker när jag ser detta. Fattar ni!? Det gör ont i mig. Jag blir förtvivlad. Förtvivlad över att i detta land där jag bor, är folk så jääävla dumma och tycker att detta är kul underhållning på semestern. Och jag skämms. Det är inte bara så att det är någon med samma nationalitet som mig, i detta fall är det min egen släkt. De verkar tycka detta är kul? En upplevelse i Thailand. Tror ni det är en upplevelse för djuren?

Vet ni vad jag är JÄVLIGT TRÖTT PÅ!?  Att människor i min omgivning, i min släkt inte tänker längre än näsan räcker! Detta tyckte större delen av min släkt på mammas sida var bra semesterunderhållning. Min andra kusin, från pappas sida,,, hon säger att hon inte vill källsortera.. "den där jävla miljön". Var har jag hamnat? Hur kan jag vara så annorlunda de? Jag blir så jävla förtvivlad att varje dag se folk som lever i sin egen lilla värld, som inte tänker på andra. Som inte tänker på hur andra människor känner, hur djuren känner, hur vi påverkar det samhälle som vi lever i och våra barnbarnsbarns liv. Vi måste faktiskt vara så bra vi kan för allas skull, inte bara skita i allt och bara bry oss om oss själva.

Det känns som att jag är den enda som kämpar ibland, eller iaf en del av en mycket LITEN grupp som kämpar. Men så är det inte??? Jag har fel, ELLERHUR? Vet ni vad min högsta önskan är? Min högsta önskan i hela världen? Att alla människor skulle bry sig om samhället, om djuren, om andra än sig själva. Att alla människor skulle leva till det yttersta av sig själva och verkligen göra allt bra de hade kunnat. Om jag bara hade fått det, så hade jag kunnat vara utan allt annat jag vill ha. Det är min allra högsta önskan...
bara tanken på hur världen skulle se ut... om alla var vänliga mot varandra, behandlade djur väl, skänkte pengar till välgörenhet eller ägnade sig åt att göra något gott. Om alla källsorterade och såg till att använda resurserna väl. Ni ser den världen va? En ren värld, full av människor som bryr sig...

Det är allt jag vill ha....

Tänkvärd

 

Jag har aldrig intresserat mig för denna låt, men hittade videon på Saras blogg. Kolla den, den är riktigt tänkvärd. Men man måste kolla på den två gånger, för man fattar inte förrän man ser slutet. Och om ni tyckte den var bra, läs texten. Den fick mig att fundera.. och man tycker så fucking synd om killen i videon...tills man inser att det är en brud. Självklart.. Lägg märke till hur han ignorerar sin sexiga kollega och hur hon raggar på sin! hur ofta ser man en tjej behandla sin kille som skit? Hur ofta ser man en kille behandla sin brud som skit? U know the answer.

Överlevde lektionen!

Ja, idag var det ju höstpremiär för Dimos lektioner.... Jag var pissnervös om jag ska vara ärlig. Men det jag gjorde var att jag satt på ett självsäkert sätt och bytte ställning ofta, vilket jag tänkte tyder på att jag är avslappnad och uppmärksam. Jag nickade då och då och gjorde fundersamma miner. Haha. Han dissade mig inte idag, så det kanske funkade? Katastrofal lektion dock. Han började med ett skämt som vi skulle analysera i sönder. Detta skämt var inte ämnat åt vår klass, det handlade nämligen om huruvida scheizmän är kassa i sängen, men bra administratörer, britter är bra polismän, men dåliga kockar osv. Grejjen var ju dock att inte faan hade vi någon aning om huruvida detta stämde! Jag har aldrig hört talas om hur scheizare sköter sina affärer.. varken i sängen eller i samhället :p Angående delen att britter är dåliga i köket och fransmän bra och huruvida det stämde satt jag förlorad. Jag kan ingenting om mat, jag läser fan samhällsämnen. Och det kunde nästan ingen annan heller. Vi fick frågor om hur franskt kök såg ut på 1800-talet och om hur deras aristokrater levde. Bahh du hade kunnat fråga mig i tyå nian så kanske jag hade kunnat det?

Nej sjuk lektion. Hoppas nästa blir bättre! Har iaf varit med love både före och efter lektionen, underbart! Han hade tagit med sig egenbredda mackor till mig efter lektionen *nutteee*. Haha han ville att jag skulle stanna så han erbjöd sig att göra mackor till hungriga mig och han kokade till och med ägg för första gången i hans liv, DESSUTOM gick han till ett café för att hitta den perfekta bullen, för han tyckte inte mataffärers bullar dög. Sorry älsk, men jag var tvungen att berätta, du är ju så sööööööt!! Du är allt jag vill ha baby.

Aup. Tack för era söta kommentarer om min klänning!! Me like it too!!

Min nya klänning!



Älskar den!! Den hade min älskade mormor köpt i Thailand :) De hade haft det superbra där verkade det som! Morfar gillade bara inte maten haha, han är mer för husmanskost än nudlar och ris.. Päror ska det vaaa! :p Jag å andra sidan ääälskar ju thaimat, som vi alla vet ;) (Jag är inte världens snyggaste på bilden men det är klänningen ni ska titta på!!)

Tyvärr har mormor fått rosenfeber på benet... inte kul. Hoppas hon blir bra snart o slipper ha ont! Jag älskar verkligen min mormor och morfar... De är mina största förebilder när det gäller kärlek. Kanske mina enda? De har varit gifta i 50 år nu i december. De älskar verkligen varandra och ställer upp för varandra och upplever en massa saker! De är mina riktiga förebilder och jag skulle verkligen vilja ha det som de när jag blir pensionär. Plus en gård med massa djur :D En mini-gård. Jag tror det är väldigt viktigt att ha förebilder när det gäller kärlek... för det saknas så mycket av den. Människor sårar varandra, är otrogna hit och dit. Tur att det i alla fall finns två personer som vet vad kärlek är :)

Godnatt alla, jag hoppas att ni också har förebilder i kärlek!

Fars dag!

Jaa alla, idag är det ju pappas dag. Det har vi firat med att han fick åka med mig in till OnOff och byta kameran (DET GICK! :D ) sen fick jag bensin av honom och han visade var olje- och spolarvätska-öppnarna sitter. Hmm ja, jag vet det lät konstigt, men ni fattar :p Och jag borde veta det själv, men har aldrig brytt mig om att ta reda på det hehe.

Han fick en öööverrolig bok av mig (hoppas han gillar den lika mycket!) som hette "du vet att du är svensk...". Jag bläddrade lite i den och skrattade övermycket och sen bestämde jag mig föär att köpa den. Med Dilshads övertygelse :D  Man känner igen sig själv! Och Dilshad kände igen sig själv när det gäller att "finna diskussionen om huruvida kex uttalas 'tjex' eller 'kex' givande". Han är ju alltid på mig om det! Jävla svensk :p Och jag tyckte denna var träffsäker "du vet att du är svensk när du tror att det är straffbart att byta kö när det är mindre folk i den andra" haha. Här ska det läsas! Efter pappa förstås :p

Såå nu är jag lycklig med min kamera i behåll och jag ska aaaaldrig släppa den ut min hand :p

Puss alla! Nu blir det plugg tills ikväll när vi ska till mormor&morfar, får höra om deras Thailand-resa!

Jättebra!

Heeej, nu är jag tillbaka framför datorn! Har inte suttit här sedan typ fem igårkväll kanske. Wow, rekord! :p

Riktigt kul har jag haft det! Kollade nyss på bilderna från Grand baaaahhhh *hatar min frisyr, vill ha mitt hååår tillbaka!!! =(* men men. även om jag nu såg så weird ut som på bilderna så hade jag iaf kuuuul! Det var nämligen där vi hamnade, på Grand :)  Vi skulle ju ha lite quality-time tillsammans om ni minns :) Men även med en ful frisyr är jag väldigt glad! Det var jätteskönt att festa var för sig, jag kände mig inte orolig en sekund för min älskling och det behövde jag nog inte heller, inte enligt honom iaf hehe. Så härligt att bara dansa och inte tänka på något annat. Jag känner en enorm frihet i att dansa... men jag gillar mest pardans :)

Jag var med min kärlek idag i Lund, åhh så roligt vi har haft! Först skulle jag prova kläder, men som vi redan kommit fram till så är jag alltid för snål när jag står i affären... Vi åt thaimat sen, jag tog tofu med ris och grönsaker. Har ätit vegetariskt två dagar i rad nu :) Mår super! Fast det nog bara är psykologiskt..... Iaf. Vi tog en promenad i vår park efter maten och startade lövkrig haha och fick för oss att mata ankorna. Varning! Mata aldrig ankorna i Lunds park! Innan vi visste ordet av var där en hel skolklass av ankor hehe. Jag blev lite rädd *lite*. Haha jag gillar ankor!! Saknar kalle&kajsa från Vittsjö, remember?



Aja, en väldigt rolig helg iaf! Men min kamera har gått sönder =( Ska försöka fixa det imorgon eller på tisdag... Får se hur det går!!

Det var nog alles, hoppas ni också mår bra!!
Nu ska jag spelaaa innan John Blund kommer på besök ^^
Puss


Bra start!

Jag hittade ett mumsigt recept på en vegetarisk pastarätt som jag ska laga idag! Spännande, jag återkommer med svar :p Det är tagliatelle med stekt paprika, squash, rödlök, tomatpuré och oliver&feta som tillbehör. Fresh!!

Nu kom brorsan hem och började babbla hehe. Vi måste köpa något till far. Har ni köpt något?

Ikväll ska jag och Madu hitta på något kul, för vi kände att vi behövde mer quality-time together. Blir lätt att man glider ifrån varann när det är jobb&skola. Får se vad vi får för att göra :) Jag sa till älsk att gå ut med sina kompisar och göra nåt kul också.. för jag har varit så svartsjuk att jag har haft svårt att låta honom gå o festa och sånt... Men nu vill jag ha ändring på det, för jag mådde uppenbarligen inte bra av det, så nu ska vi testa nya saker :) Om jag märker att jag verkligen kan lita på honom när han e ute o festar så kommer det vara bra för oss att göra lite saker på var sitt håll. Vi träffas ju inte så mycket, så i vårt förhållande kan vi ju faktiskt inte bara ha roligt med varandra. Det funkar inte i längden. Han blev glad av att höra mitt förslag, för han har alltid tyckt att vi ska kunna festa på varsitt håll.

Nu ska jag fortsätta plugga tills tre, då slutar min kärlek så då ska vi ha vårt dagliga samtal :)

Puss, so long!

Vegetarian..

Jag funderar starkt på att bli vegetarian. Fisk kan jag äta.. Men jag vet inte om jag vill äta kött faktiskt.. Blir äcklad av det mesta utom kyckling och nu börjar jag känna att jag nog inte vill äta kyckling heller. Jag kollade i min nya kokbok och fastnade för några recept och efter ett tag bara "ame, alla recept jag blivit frestad av har varit utan kött".

Hmm.. ska försöka se om jag kan hålla mig tills jag ska flytta i vår, då blir det lite lättare att äta vegetariskt. Jag tror inte det är någon match alls faktiskt om man väl styr över sina egna inköp, jag tror det är väldigt gott!

Soo long ;)




 

Ego!

En väg att bli gladade är att vara ego och idag solade jag, vilket var skönt... Fast jag har paniktankar då och då att någon ska rycka upp dörren och komma in och våldgästa mig... där jag ligger näck. Väldigt rälig tanke!

En annan sak är att uppmuntra sig själv :) Det gjorde jag genom att googla lite på kändisar (Kate Hudson, Cameron Diaz, Ciara, Alicia Keys, Marie Serneholt m.fl!) med små bröst och tänka "Kolla vad snygg och attraktiv hon är fast hon har små, naturliga bröst." Det hjälpte ^^.

Men denna artikel hjälpte mer! Natacha Peyre och Elita Löfblad eller vad hon heter ska ta väck sina bomber såg jag! De sade att det var mycket naturligare med mindre bröst och Natacha sa "bomber till bröst är lite 80-tal". Resten kan ni se i artikeln, hoppas ni har tid att kolla :) Sen var det en annan bystdrottning som sa att hon inte tänkte göra samma sak, men hon berättade att hon haft mindre än A när hon hade satt in silikonet och nu hade hon.... Ja bomber räcker att säg!

Så gäller det att tänka :) De brudarna med biga bouta som ses som "perfekta" av vissa män, de var som mig från början... Det är bara det att de var svagare än mig och satte silikon för att förbättra självkänslan.

Jag är verkligen glad att jag lärt mig leva med det och inte känner att operera mig. Och sådana här grejjer gör att jag blir riktigt glad och stolt över mina små bröst faktiskt. Hoppas någon av läsarna har små bröst så jag kunde muntra upp er med ;)

Puss alla!

Det löser sig

Ursäkta för det andra inlägget om ni hann läsa. Det känns inte så bra just nu, men det löser sig. Klart att jag vill ha ett roligt och bekymmerfritt liv, vem vill inte det....
Jag får väl försöka göra det bästa av situationen och försöka komma på saker som jag kan hitta på, som gör allt lite bättre, fast som inte påverkar skolan eller plånboken för mycket.

Nu ska jag börja läsa, sen ska jag kanske gå och sola lite. Men jag vet i alla fall att det kommer bli bättre snart :)

Obama!

Yeeaajjj Barack Obama vann!

Som Lars Ohly sa "Nu är det slut på 8 års elände". Kunde inte sagt det bättre själv, har verkligen hopp att USA ska steg tillbaka från världen nu och sköta om sitt eget land istället, det behövs! Hörde att de fattiga levde som människor i tredje världen.. Och USA ska vara det "största bästa" landet. Ja, försök lura i mig nåt annat.



Ang mitt inlägg igår, nej de ska inte tvinga människor att flytta, de ska placera NYANLÄNDA i mindre attraktiva kommuner och om de flyttar blir de av med de sociala bidragen, på så sätt ska det inte kunna uppstå fler Rosengård.

Ha en bra dag =D Puss!

Moderaterna!

Det var ett mycket intressant inslag i Aktuellt ikväll om moderaternas nya förslag angående invandrarpolitiken. De vill bland annat att nyanlända immigranter ska bosätta sig i vissa kommuner en viss period och om de flyttar därifrån blir de av med de sociala bidragen. Detta för att minska de segregerade områdena och kommuner med en hög andel utlandsfödda, samt sprida arbetskraft till oattraktiva kommuner som behöver det, istället för att människorna ska gå arbetslösa i en annan kommun.
Anhöriga till invandrare ska inte få komma förrän personen i fråga har bostad och fast inkomst, så att han/hon kan försörja sina anhöriga. De intervjuade lite från socialdemokraterna, som sa att de inte tyckte att man behövde en inkomst för att ta hit anhöriga och som praktiskt taget vill ha det som idag (?). Motbevisa mig gärna! Men det tror jag inte ni gör, för ingen av mina läsare verkar vara intresserade av Sveriges politik. Men jag skriver om det ändå för att kanske göra er intresserade. Hade blivit överförtjust om någon kom med en politisk upplysning :D
Sedan vill de även ändra sfi-konceptet till "startsvenska", där man ska få en undervisning anpassad till integration och arbetsliv, samt inriktat på sin erfarenhet och utbildning, precis som jag föreslog i mitt inlägg om invandrarpolitiken! Reinfeldt sa också att "idag möts nyanlända av en person som berättar hur de ska få bidrag istället för hur de ska få jobb" - och det vill han ändra på genom kunskaps- och utbildningsvalidering och som sagt, den nya startsvenskan.

Brilliant enligt mig, moderaterna får min röst om det fortsätter så här!





Dagen efter den perfekta morgonen

.. blev heelt okej. Lite både och kanske?

Stressade som fan till skolan och när jag typ var framme ser jag byns största hund stå där. bahh. ett hinder i min väg. när jag kom förbi så fick jag springa. men hann. I skolan kommer det in en lärare med pippilotter, helloooo? Men den där pippilottan var inte så mesig som det såg ut. Herregud. Hon bombade oss med läxor, ex. denna veckan ska jag läsa en bok på 180 sid, plus tre kapitel i en annan bok o sen ytterliggare några kapitel i en tredje bok. Sen fick vi en uppgift tills på onsdag, en muntlig framställning på 10 minuter om ett land med mer än en etnisk grupp och fördjupning av de etniska grupperna i det landet. Okej, så har man halva onsdag, torsdag, fredag och söndag till böckerna. Good luck Chuck!!

Bara att kämpa, ellerhur? Stack till biblioteket i Lund med darling och ordnade två av böckerna :) Sen bjöd han mig på fika och gjorde allt för att lugna mig haha. Och lyckades. *love*

Nu ska jag möta Caroline på msn och vi ska diskutera grupparbetet! Imorgon ska jag jobba undan så jag kan träffa min Madusha som jag saknat!



Peace sålänge!

Goodmorning!

Vilken härlig dag! Vaknade på topphumör och det har inte förstörts än haha. Mitt hår är reglerbart - thank you! Ska snart promenera till bussen och gå i skolan :D Jihoo ny kurs idag som jag också ska få VG i haha. :p Efter skolan ska jag träffa prinsen igeeen. Nice!

Såå hejdå vänner, nu ska jag spela lite rainbow rescue haha, det är beroendeframkallande! Man ska para ihop regnisar så att det bildas en regnbåge *gulligt*. Sån e jag, regnbågar, fluff, rosa, glitter, vita moln, ni vet allt det där gulliga i livet. Kan behövas med tanke på hur världen ser ut. På tal om det så är det val imorgon va? Eller? Obama MÅSTE vinna, jag e trött på USA:s styr-fasoner och krig! Jag tror Obama är en mer ödmjuk människa, man kan hoppas. Vi får helt enkelt se ellerhur?

Här är vad jag har på mig idag, jag älskar denna blus!



So long ;)

En jävligt bra söndag!

Helloo. Förra inlägget blev ju vääldigt djupt, så nu ska jag vara härligt ytlig! haha neee.... men jag tror ändå att man får visa lite mer av sig själv ibland faktiskt, annars kan man aldrig få veta om det är fler som känner så eller ej. Som Linn sa, det gick över för henne, det där med rädslan. Ja, jag tror det också :) Det krävs tid för vissa bara.. Tid tillsammans.

Idag så hade jag tänkt sola bort mitt bleka face :p men det hann jag inte för min darling avbröt fisket och kom till K-stad redan vid ett. Så då hämtade jag honom som den gentlewoman jag är ;) Åh det var så härligt att ha honom hos mig och bara ligga bredvid varann i sängen.. Andra par är bortskämda med det tror jag! Att bara ligga bredvid och kela, känslan, avslappningen, kärleken... Det där är verkligen underbart för oss iaf :) Vi spelade några parti galenpanna också, haha det spelet är för kul,  vi har så roligt när vi spelar! :D

  


Jaa, det där är en bra söndag! Men utan Gossip Girl blir det ingen söndag alls :D Vilket weird program. Det slutade lyckligt, men ingen var lycklig med den personen den var lycklig med i början av programmet. Det kändes som ett avslut nästan, som min hunger fick peace. Men det fortsätter ju och deeet tackar jag aldrig nej till (snälla sluta aldrig!). Min åsikt då.. Hmm det var lite trist faktiskt. Jag tyckte att Chuck och Blair skulle åka till Europa och ha en romans och hela baletten. Liksom, han säger att han är kär i henne sen ber han en okänd brud om ett ligg... Realistiskt? Dont think sooo. Och att Vanessa och Nate gjorde slut, vad var det om!? Nej, jag blev aningen förvirrad. Vad gjorde författaren egentligen de sista tio minuterna? Spelade lotto med paren? Haha verkar så. Vad tyckte ni om dagens avsnitt?? 

XOXO... Sooofie :p

Tillit.

Jag läste nyss ett inlägg om otrohet i en killes blogg. Det gav mig en massa tankar. Så nu tänkte jag ge min inersta tanke om detta och sen kanske ni också vill säga vad ni tycker? Jag skulle uppskatta att höra andras tankar och erfarenheter.

Min högsta rädsla är att min pojkvän ska vara otrogen. Varför är jag rädd för detta? Jag har aldrig varit med om det, men ändå ser jag hela tiden chanser till det... Förstår ni vad jag menar? Vad jag vet så har han aldrig varit otrogen, snackat med någon bakom min rygg, tagit någons nummer, raggat på någon, suttit och pratat med någon på krogen för länge..., alla de sakerna som jag oroar mig för. . Jag försöker ofta klura ut varför jag tänker på det, varför jag är så rädd för det... Så fort han ska ut så blir jag orolig, så fort alkohol dyker upp i bilden...

Jag funderar på om det kan vara för att jag blivit sviken många gånger, inte av killar endast, men liksom sviken rent tillitsmässigt av både vänner och killar. Lögner, svek, lurendrejjeri. Är det detta som satt spåren? Jag har brist i min tillit...  men kan vänners svek sätta spår i mitt förhållande också? Ingen aning. Grejjen är att jag förut kände ett antal killar som var otrogna mot sina flickvänner, som hade hemliga mailadresser, hemliga tjejkompisar, som till och med ville ha mig, fast de hade flickvänner. De ville både ha kakan och äta upp den samtidigt, men det kan man ju inte.. Eller? Så vitt jag vet så har de alla kommit undan med det.. En av de är fortfarande tillsammans med sin tjej.. Men om han ville ha mig för två år sedan måste han ha raggat på fler sedan dess? Och jag var bara tjejen som jobbade i affären där han skulle köpa en tröja.. Hon kunde inte ens låta honom gå o köpa en tröja med sin kompis utan att han raggade på någon annan. Nog om honom och de andra. 

Dilemma. Jag undrar om det är detta som gjort mig orolig? Nej, det tror jag inte. De var ju inte ens bra killar framför deras flickvänner, så såå orolig behöver jag inte bli sålänge jag inte haft ett svin till kille. Någon som har en massa brudar på msn och konstiga nummer i telefonen eller som typ inte svarar när man ringer.. Och det har jag ju inte :) Min älsking är ju extra-ordinär, som en underbar efterrätt med hemligt recept... Grejjen är den att förr litade jag på alla. Jag var riktigt blåögd. Sen var det som att allt fuckade sig samtidigt.. Jag tror faktiskt att det är det som har gjort att jag inte litar på människor längre. Alla jag trodde brydde sig visade det motsatta. Det sägs ju att hårda saker sitter i längre än snälla. För min pojkvän gör ju allt för mig, vi är bästa vänner, han är den mest romantiska som finns, vi är som öppna böcker för varann, så varför kan jag inte tänka på det istället för att tänka på de dåliga sakerna? För att det finns något som heter ärr. Ärr i hjärtat och tanken "jag ska aldrig mer lita på någon, hur fan kunde jag vara så dum?" som dök upp gång efter gång efter gång, denna tanke finns kanske kvar i mig. Jag är rädd för att lita på honom helt ut för att de jag älskade svek mig.. 

Min största rädsla i hela världen är att bli sviken av honom. Jag vet bokstavligen inte vad jag skulle göra. Jag har byggt hela min framtid kring just den människan och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Jag bara vet att han är den för mig, min andra halva. Det jag önskar nu är bara att jag kan släppa rädslan att förlora honom, rädslan att bli sviken.. Hur släpper man den rädslan? Går det??

Nailpolish!

Nagellack, släng er i väggen ;) För idag köpte jag och mammi ett paket som gör naglarna helt fina på ett naturligt sätt. Även om det inte är färg, så blir det en sådan otrolig naturlig glans, så det känns mycket fräshare! Ni tjejer har säkert redan sett, men för er som inte har det, så heter det premier, tror jag. Och det består av en nagelfil, typ som liknar mjukt sandpapper...  Så hehe nu hittade jag en bild på det! Och mina naglar är helt underbara nu, man bara filar och de blir sådär glansiga! (det syns inte mycket på bilderna jag tog!) Till det fick man en olja för nagelbanden och en handkräm som luktade passionsfrukt. Nice :) Mamma köpte också en burk med salt som man ska tvätta händerna och kroppen i, det var ju en demonstratör som visade och efter vi hade tvättat oss med det var vattnet svart *öööörk*. Död hud. Fresh.


Så det blev det istället för kläder idag. Kostade en hel del men jag prutade haha, var han nog inte beredd på :p Jag betalade 200 sen betalade mamma resten.. Jag har ju inte värsta pengar jag som är student.... Vilket suger, ska ni veta. Riktigt suger. Det fanns så många fina kläder idag, men så fort de kostade över 200... Nej. Dock så provade jag tjocktröjor för 260:- typ, men de passade inte så bra. Jag ville verkligen shoppa. Jag vill kunna ha friheten att handla något jag tycker är fint utan behöva kolla i rea-hörnan.. Och jag vill kunna unna mig saker. Såg supersnygga lila partylinnen för typ 250:- men det är alldeles för dyrt för ett linne. Jag har 300:- att slösa per vecka och det inkluderar mat och fika, så det blir inte mycket över till kläder. O sen pengar utöver de ska gå till räkningar, mobil, böcker ja ni vet.
Men jag studerar ju för att bli rik ;) Eller delvis i alla fall. Först gjorde jag inte det, det är ju inte det primära, jag vill ju hjälpa samhället liksom. Men när jag hörde att vi kan få en lön på minst 24000 som nyutexaminerade och runt 40 000 efter några år, det lät inte heelt fel!

Så jag väntar på de glada dagarna, de kommer. Då kan jag köpa linnen för 250:- utan dåligt samvete. Oh happy days... Men nu har jag fina naglar i alla fall hihi.

Jobbigt

Vet ni vad jag tycker är jobbigt??? Något man sett framemot och sen kommer något element som gör att stämningen bara "fade out"..... Jag känner mig dum. Jag och killen har planerat att gå på Timbuks konsert som jag verkligen såg fram emot eftersom vi båda kan hans låtar utan och innan. Sen frågar hans kompis om han får följa med och jag blev sur. Så nu känner jag mig helt dum att jag inte vill ha med honom fast han verkligen vill gå.... men jag har ju verkligen sett framemot att gå ensam ju... men nu är ju risken att jag känner mig helt dum när vi är där för att jag visste att hans kompis ville gå men att jag exkluderade honom. =/ Varför ska saker och ting krånglas till alltid?
Jag får väl sova på saken.... Får kanske tänka om så vi blir tre istället.. fan vet.

Och ja Sara, monsterlärare suger, vad vinner de egentligen på sin attityd?

Imorgon blir det Nova med mamma, iaf något att hitta på. Ska få Timbuks skiva om den finns =) Han beskrev den idag i City, den verkar vara skitbra rent material/text mässigt sätt. Han beskriver som alltid politik och samhälle och vad intresserar mig, om inte det.

Aja, vi hörs imorgon, godnatt flicks!


Jag&Jason 2006
.. han kunde delat med sig lite av färgen...


RSS 2.0