Sofies julafton

Igår var verkligen en av de bästa julaftnarna någonsin. Det heter aftnar för jag säger det. Skitmysigt! Först på dagen umgicks familjen. Började med en stor frukost med pannkakor, olika kötträtter som inte jag äter, typ skinka och bacon, sen smörgås och glögg. Gott! Lite paket blev det då, för vi fick ett spel som de nog ville ge oss på morgonen  för vi skulle spela det under dagen. Trivial pursuit. Spelade det i cirka två timmar på eftermiddagen! Svårt som fan, fastnade på "Sport och fritid"-kategorin. Kan ju verkligen noll om sport.

Sen efter Kalle anka och upp-piffning så åkte vi till mina kära kusiner här i byn, dit även mormor&morfar, deras mormor&morfar och vår andra kusin kom, även deras morbror. Så vi åt gott (man kan få ett gottgott julbord även utan kött, klart det underlättar om man äter fisk men ändå). De hade gjort sushi som var supergod, väldigt mkt godare än sushi jag smakat ute på restaurang/sushiställe. Sen blev det lite spel, Galenpanna, skrattade mycket och fick se min yngsta kusin glad och skratta, vilket var helt fantastiskt roligt! Julklappsspelet sen, skitroligt.  Jag vann en fin handduk med tomtar, en tomte man ska ha i en blomkruka och något mer som jag inte minns. Kul när det finns vissa paket som alla bråkar om. Julklappsspelet går ut på att alla gäster köper 1-3 paket var, får man bestämma innan. Grejjerna ska kosta 10-20 kronor och sen slår man in dem och lägger alla på bordet. Alla ska sedan turas om att slå tärning, 1 eller 6 ger ett paket. När alla är slut sätter man en klocka på okänd tid, börjar slå igen men nu får man ta paket från varandra, så vissa tar alla paket och sen finns det vissa paket alla bråkar om, jättekul är det.

Sen blev det gröt och lite senare kom tomten, min bror. Skitrolig tomte är han! Fick massa fina saker, roligt att se sina kära öppna paketen också. Varje år tycker jag att jag får alldeles för många julklappar, för mycket pengar, men men bara att vänja sig för det går inte att säga att man inte behöver så mycket. Nästa år ska jag kanske önska mig något dyrt. Önskar mig oftast billigare saker för att inte få dåligt samvete men det som sker är bara att jag får desto mer saker...haha. Men jag förstår dem, för det är kul att ge till dem man älskar!!

Idag är det juldagen och jag&mamma har rensat i hennes skåp, där vi fann många omoderna saker som vi ska skänka till loppis. Hon behöver mig när hon rensar! Annars sparar hon lite onödiga saker. Sen fick jag vissa saker som hon inte vill ha. Jag fick en otroligt vacker servis som min farmor har haft innan och den är precis min stil, gammaldags med blommor och guld, men mamma gillar inte alls den stilen. Sen har vi spelat ett spel jag fick i julklapp, skitkul är det. Ska äta snart, är hungrig som en varg.

Ikväll blir det Shrek den tredje och julmys!

Massa foto kommer när jag kommer hem till mig!

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag gillar också att ge bort klapparna, om de blir nöjda vill säga (vilket de oftast blir) haha :) Efter att jag köpt dem får jag svårt att hålla tyst tills julafton.. :P Du verkar också ha haft en mysig julafton!! :D Det är alltid roligt att träffa släkten. Nej jag har fått någon enstaka läxa som jag ska fixa med innan nyår så att jag blir klar med skiten. Sen är jag ledig :D Ska vi hitta på något kära Sofie? :)

2009-12-26 @ 12:02:58


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0