Amning

Nu ska jag skriva ett debattinlägg om amning. Jag förväntar mig att många kommer att tycka tvärtemot, men jag uppskattar om ni försöker tänka er in i min situation och i mina argument och inte skriver anonyma kommentarer med massa dumma ord, TACK. Ömsesidig förståelse kallas det.

Vi satt och fikade igår och när vi skulle gå kom en tjej/kvinna och satte sig vid vårt bord innan vi knappt hade hunnit duka av. Så drog hon fram bröstet och började mata sin bebis. Jag tog jätteilla vid mig för det. Jag menar, där står jag med min pojkvän och håller på att ta på mig, vi har inte ens hunnit gå. Jag tycker hon kunde väntat tills vi hade hunnit gå därifrån. Dessutom tycker jag att man ska dölja sitt bröst om man sitter på ett trångt café. Det finns ponchos och andra bra saker, är inte så insatt. Det finns även en källare på caféet där hon kanske borde satt sig, istället för precis vid ingången vid fönstret, framför massa annat folk. Jag stör mig på mammor som gör så, seriöst. Okej att deras barn måste ha mat, det förstår jag. Men ett bröst är fortfarande ett bröst, oavsett om det innehåller mjölk eller inte och det tycker jag att mammor får förstå.

Jag tycker att om man måste amma offentligt så får man täcka över det eller sätta sig någonstans mer avskilt, inte inne på waynes framför fikande människor. Dessutom tycker jag det är ännu mer respektlöst att göra det framför ett par.

För att ni ska förstå varför jag känner såhär kan jag säga att jag, och säkert många andra tjejer, har haft komplex över denna kroppsdel under väldigt många år förut och jag är fortfarande känslig över att se toplesstjejer med mera, för då kommer alla de tankarna tillbaka till mig. Jag tycker inte om att se nakna bröst typ när jag är på stranden eller när jag fikar eller är på disco eller var som helst där det inte är naturligt och där jag inte förväntar mig det. Jag är extra känslig om min pojkvän är med och det beror inte alls på honom, utan på mina känslor och tankar. Det gör mig ledsen och får mig att känna mig otillräcklig när någon visar sina bröst framför min pojkvän. Spelar egentligen situationen så stor roll?? Om jag varit på en fest och dragit av mig tröjan där, hade det varit mer fel än att jag gör det framför någons kille på stranden? Som sagt är jag väldigt känslig när jag inte förväntar mig det, det kan göra mig riktigt upprörd och ledsen i flera timmar om det är som värst. Och igår gjorde det mig skitförbannad och eftersom min pojkvän inte förstod varför ledde det till att vi blev riktigt ovänner. Tills vi pratade ut om saken, men ärligt talat så förstörde det faktiskt vår eftermiddag. Okej, efter vi snackat ut så hade vi det bra igen och roligt, men det hade varit bra om vår dag inte alls hade förstörts.

Som sagt förstår jag att barnet måste ha mat, men det betyder inte att man för det första inte täcker sig och för det andra drar fram bröstet framför ett PAR. Bara för att man är mamma så betyder inte det att man ska sluta bry sig om alla andra förutom sitt barn. Jag hade tyckt det varit skönt om alla kvinnor kunde respektera det. Bara för att de inte ser sina bröst som annat än matmaskiner, så måste de förstå att det inte är så andra tjejer ser det. Bara för att en kille inte ser sitt könsorgan som något speciellt kan han inte dra fram den framför tjejer, ellerhur?

Om det inte finns möjlighet till avskild amning så kan jag förstå, men en mamma borde alltid ha med sig en poncho om hon ska ut och dessutom så fanns det i detta fallet även en källare.

Håll dina bröst för sig själv, tack.

Kommentarer
Postat av: Sanja

Håller med, måste man amma när man är ute så kan man i alla fall göra de lite diskret genom att täcka över med något.

2009-12-19 @ 14:03:50


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0