Julgrisar

Ja, nu ska jag tipsa er om en sak. Jag är ju vegetarian så det blir kanske lite dubbelmoral men jag vet att ni läsare (vissa av er) äter kött så därför vill jag passa på att tipsa om Olinge-kött. Tydligen är det en gård där grisarna är ute året om, har lerbad och en naturlig livsstil, tak över huvudet om de vill och halmbad. Jag tycker inte att man ska äta kött alls, men om ni nu måste så är det bra att ni kan äta grisar som haft ett bättre kort liv än de andra grisarna som lever väldigt trångt. Under de 6 månaderna de lever. Ynka sex månader. Kycklingar tre veckor.

Så ja, köp det köttet om ni nu måste äta grisar. Sen tycker jag också att fler borde ta in vegetariska saker på julbordet. Kanske en god sallad, falafel osv. Grisar slaktas ju som attan nu när julen närmar sig och deras liv blir så stressiga. Blir ledsen när jag tänker på alla grisar som dör i jul :( Julen handlar om kärlek så ge lite kärlek till grisarna. Själv ska jag ha soja-köttbullar, soja-delikatesskorvar, ekologiska ägg på mitt julbord. Sojaprodukter är jättegoda! Ska äta fisk, men fiskarna har ett bra liv i havet och dessutom får de leva obestämd tid, kanske vissa fiskar haft ett långt liv?

En totalt komisk sak som jag läste på Olingegrisarnas hemsida är "kärleken till djuren är påtaglig". Säga vad man vill, men om man älskar djur, dödar man inte djur. End of story. Det finns så många sojaprodukter idag, soja innehåller lika mycket, om inte mer, protein som kött, det finns gott om soja. Det paradoxala i detta är att 80% av all sojaproducering i världen går till foder till djur som ska slaktas. Alltså till slaktdjur. Om människor hade ätit sojan istället.. Ja, det säger sig självt, djuren hade överlevt. Och nu tänker ni att alla djur kan inte överleva för då blir det för många, men om vi alla ätit vegetariskt så hade inte djuren insiminerats så ofta och mindre och mindre djur hade föts. Jag ser ingen idé att leva om man får leva högst ett halvår och under det halvåret stå i en trång stia. Whats the point? Om jag får välja mellan att inte födas alls eller att födas i ett fattigt område i Afrika där jag ska svälta ihjäl inom några år. Ja, vad hade ni valt?

Om färre djur hade fötts och producerats fram, då hade människor haft djur som sällskap, inte för vinst. Då hade bondgårdarna varit litegrann som förr, färre djur, mer kärlek till djuren, ägg och mjölk till sig själv. För då hade det inte varit något fel att ta ägg och mjölk från djuren tycker jag (jag menar att de som bor på gården tar det). Och om de ska ha mjölkkorproduktion eller äggproduktion så ska det vara i fina stallar där djuren mår bra, har en naturlig livsstil och i hönshuset tycker jag det kan vara ljuddämpande väggar, för hönorna skadas idag av det höga kacklandet som alla hönor för i lokalen. Skit samma om det kostar mer att köpa ägg och mjölk, om man inte gillar det så behöver man inte köpa det. Då kan man dricka havredryck eller vatten.

Men men, lite att tänka på där. Let the pigs live!!


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0