Hjärtat

Jag brukar skriva och berätta om hur situationen ser ut för vissa djur här i bloggen, men det finns faktiskt en gemensam nämnare till min inlägg.. Du kan göra något åt det. För det är sådan problematik jag som mest bryr mig om.. Sånt som vi konkret kan göra något åt, som att inte köpa päls, inte äta kött, köpa ekologiskt etcetra.. Men i detta numret av Djurens rätts tidning berättade en av deras anställda hur det var inne på Astra zenecas djurförsöksavdelning, där hon varit på besök. Det var inte så hemskt att man gick i taket, det går ändå "städat till". Personalen på avdelningen tycker ju inte det är något fel. Men dock. De har en valpleverantör där de får 9-månaders valpar ifrån som får äta mediciner i deras mat och efter testerna så avlivas dem. Det är väl fel.

Vem kan inte se att det är FEL?

Nu kanske vissa av er undrar hur jag kan skriva att jag inte gick i taket.. Förutom Astra Zeneca så vet jag så himla mycket om djurförsök... Och i jämförelse med de berättelserna så var denna väldigt mild. Det är inte "bara" möss som de flesta tror och det går inte moraliskt rätt till. Inte "ens" i Sverige som säger sig vara så himla bra på alla sätt och vis när det kommer till djur. Det är förkastligt och efter att ha blivit insatt i hur denna verksamhet ser ut så förstår jag inte människor som kan jobba med att systematiskt utföra experiment på marsvin, katter, hundar, apor, möss. Har ni inget hjärta? Jag betvivlar det.

Med den utvecklingen som finns idag så är det framlagt att det finns så många andra möjligheter till tester utan djur, med odlade celler osv. Det finns bolag som satsar miljonbelopp för att utveckla dessa tester (ex Loréal) och dessa får vi sätta vårt hopp till.

Anledningen att djur används i försök är med motivationen att de är lika oss människor, men ändå utsätts de för så fasansfulla experiment. Så de skulle vara lika oss, men utan själ, känslor eller intryck?

Det är ju inte alls en patetisk tanke...

Forska utan djurförsök

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0