Rasism och naiva uttalanden.

Ni som hänger med i bloggvärlden vet redan att Paow gått och blivit rasistisk och röstar på Sverigedemokraterna. För er som inte vet vem Paow, Paulina, är så är det en 16-årig brud som är känd för en så kallad fjortisblogg. Jag läser inte hennes blogg men har följt utvecklingen på hotgossips (skvallerbloggen).

Jag tycker det är så bedrövligt. Tjejen är så ung att hon inte inser vad hon gör. Från att ha varit en tjej som umgås med alla möjliga människor med olik bakgrund så har hon nu börjat tala emot invandring, kommer med negativa uttalande om "invandrare" och säger att hon ska rösta på SD (när hon får rösta, dvs två år till). Det sorgliga är hennes IQ, eftersom jag läser på IMER tycker jag det är sorgligt att se någon uttala sig som henne.

Jag respekterar en vettig debatt där man faktiskt tar upp problemen kring integrationen och det faktum att den misslyckade integrationspolitiken har lett till att många som invandrar nu eller för några år sedan har inte lärt sig språket, hamnat i förorter för att de inte har råd med annat och det har utvecklats platser där det inte finns många ursprungliga svenskar, där utanförskapet är stort, arbetslösheten hög och kriminaliteten stor. Om detta beror på att de kommer från andra länder eller om det beror på att det funnits brister i integrationen är en annan fråga man kan diskutera. Jag tror personligen inte att det skulle ha sett ut så som det gör i Rosengård eller Rinkeby om man skulle haft strängare regler som tvingat människor till skolbänken för att lära sig språket, tvingat människor till bosättning i kommuner med arbete (med tvingat menar jag genom ekonomiska medel) etc. För om dessa människor skulle kunnat språket och skulle haft ett arbete med svenska kollegor så skulle situtionen knappast sett ut som den gör. Då skulle de haft en större lägenhet (förmodligen) och därför inte VELAT att deras barn skulle gått ut på kvällen (som de kanske gör nu när många bor så otroligt trångt). Det är min teori.

Paulina drar alla personer med utländsk bakgrund över en och samma kam och kallar de invandrare. Vad är en invandrare? Hur länge är man egentligen en invandrare? Det är en fråga man bör tänka på innan man använder ordet. Man ska också vara försiktig med generaliseringar, som Paulina strör runt sig hela tiden. Hon har nu fått en massa hot och påhopp på nätet från personer som känner sig stötta och detta sätter bara mer fart på elden, eftersom hon blir arg och får mer fördomar när människor som kallar sig invandrare hotar henne.

Jag tycker synd om henne att hon gör såhär för hon är otroligt känd bland ungdomar och bloggare idag och hon gör verkligen sig själv en otjänst. Hon verkar inte ens veta vad hon talar om. Hon visade upp en bild som talade om "invanadrare brott". Där stod det att om invandringen följer den utveckling som den hittils haft, kommer svenskarna vara en minoritet om 45 år. Herregud, alla är vi ju svenskar. Svensken kommer att se annorlunda ut om 50 år eftersom vi lever i ett mångkulturellt samhälle där kärlek inte sker genom biologi. De med utländsk bakgrund som redan bott här hela deras liv, de är redan svenskar och deras barn kommer definitivt vara svenskar. Sedan finns det människor som kan bo här i 40 år och aldrig anse sig vara svensk, inte vill integreras osv, det är dem som blir till ett problem. För det blir problem när man vill skapa ett ickesvenskt samhälle i Sverige. Men att se svensk som något biologiskt som sitter i blodet, är rasistiskt.

Det roligaste är att Sverigedemokraterna hyllar Paulina och vill samarbeta med henne. De vill samarbeta med en tjej på 16 år som driver en fjortisblogg och som kommer med så felaktiga politiska uttalande så det finns inte.. Det säger en hel del om SD.



Det sista jag vill tillägga är en uppmaning till er alla som läser.. Det finns människor som ofta talar om invandrare, utlänning, utländsk osv. För det första bör ni tänka på vad orden betyder och för det andra så bör ni också fundera på om ursprung är så himla viktigt? Är det viktigt i den sak ni vill säga? Om det inte är det, droppa ordet, för vi behöver gemenskap i samhället, inte kategoriseringar som vilar på var man är född eller var ens föräldrar kommer ifrån.

Kommentarer
Postat av: Mia

Skiiiit bra skrivit!! Amen fyfan vad sjukt att dom vill arbeta med henne, hur omogna är dom asså. Seriöst! hahaha fast dom är ju lika crazy som den tjejen. Stackarna!!

2010-03-01 @ 13:59:59
URL: http://lillablondy.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0