Djurens rätts tidning

Som vanligt när jag läser Djurens rätts medlemstidning varje månad blir jag bestört och bara vill berätta för er, för världen, för alla. Men bloggen är det bästa uttrycksningsverktyg jag har. För det första var det tre-fyra sidor om sälslakten som just nu är i full gång i både Kanada och Norge. Små ungar, på några veckor bara, dödas och flås för att deras päls är fin. De använder ett spjut som de trycker in i sälarna (både ungar och föräldrar) som de sedan använder till att dra sälarna efter sig och kasta upp de på båten, vissa döda, vissa levande. Sedan flår de sälarna, 42% fortfarande levande. De förstör familjer, lämnar isen och vattnet rött av blod. Kan ni tänka er hur detta är för sälarna? Om det ens finns överlevare. Om de ser en säl simma skjuter de den, utan att använda den till något. Bara döda.

Ni ska inte tro att det bara är delfinslaktarna i Japan som är hemska, det är lika mycket skandinavier som gör sånthär. Djurplågeri finns överallt, bland alla människor.

Du kan skriva på en protestlista mot slakten, här.

Förresten, det används 2.204 hundar i djurförsök i Sverige varje år. "Forska utan djurförsök" är en grupp forskare som satt sig emot djurförsök, du kan skänka pengar till dem om du vill hjälpa till. Och jag hoppas du vet att du kan skänka pengar till Djurens rätt också varje månad (valfritt bidrag <25 kr), eller bli fadder för 100 kronor per år.

Det var förresten i programmet "Landet brunsås" som en sydamerikansk familj köpt ett marsvin på blocket som de i programmet avlivade och tillagade. Efter stora protester efter artiklar i tidningen sändes inte programmet och producenten Karin Af Klintberg verkar tycka att det väl är okej nu eftersom programmet inte sändes! De arga insändarna bryr sig inte om det sändes eller ej, utan att det kunde vara okej att göra såhär i programmet. Stackars marsvin, stackars familj som sålde det. För okej, ibland är det otroligt negligerade marsvin som säljs på blocket, men det kan faktiskt vara någon som bryr sig om sin kamrat men vill att han/hon ska få ett bättre hem av olika skäl. Så äts det upp. Grymt. Fyfan.

Jag vill bara att detta plågeri, idioti mot djur ska ta slut, det är min högsta önskan i hela världen.


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0