Äppelmarknad

Idag åkte jag med mormor&morfar samt mor&far till Kivik och gick på äppelmarknad. Äpple säger man! Men skåningar säger Äppel. Typ, det heter ju äppeljuice. Hörs konstigt att säga äpplejuice. Helwierd!

Det var trevligt. Jag köpte (Läs: fick) honung och asgoda karameller som hette Röda hund. De smakar lakrits samtidigt som surt och frukt. Nästan godaste karamellerna jag någonsin ätit. Sen köpte mamma&jag superfina bilder av Gunilla Mann. Ni kanske inte vet vilken konstnär det är, men Linn vet nog. Minns du henne som Tanja fick då när vi gick i nian och skulle härma någon konstnär? Hon med massa detaljer? Jag ska visa er sen, hon har så vackra bilder! Fika blev det också med äppelkaka och kaffe. Där var massa äppelsaker: äppelmagneter, äppelmotiv på kassar, förkläde osv, äppel som prydnad, örhängen.. Hehe ja allt. Magneterna var fina, men kostade 40 spänn vilket jag tyckte var dyrt.

Jag var med om en hemsk sak... Vi skulle köpa fisk till middagen och inne i disken ser jag en stor hummer som har gummiband för klorna och hans tentaklar rör sig!! Så frågar jag: "Lever han?!". Hon i disken bara "ja". Han låg där på isen och levde. Jag fick panik, alltså jag vet inte om det heter panik, men när man känner att hjärtat bara slår och man blir lite skakig och kan inte hålla inne tårarna...  De kunde inte ha honom i ett akvarie, nej, han är ju ingen levande varelse, han är ju mat!! SJUKT. Så nu ska jag sluta äta fisk, från och med nu. Jag behöver "wake-up-calls" för att ta steg ibland, men från och med det ögonblicket så är jag 100% vegetarian, inget som varit levande kommer i min mun mer. Så det blir ingen fisk ikväll, det blir pannkaksrulle med morot,kål och sweetchilifyllning. Ungefär sådan fyllning som det är i vegetariska vårrullar.

Det finns säkert några av er som inte alls förstår hur jag kan gråta över en jävla hummer eller något djur alls. Men jag inser att djur är liv. Man tar ett helt liv. Och med tanke på vad mitt liv betyder för mig så vill jag inte ta ett liv för någon annan... Ett helt liv med tankar, känslor, beteende, vanor, njutning... att äta sin favoritmat, njuta av solen eller känna vattnet strömma mot sin hud och svalka i värmen, det vill jag inte ta från någon.. Skulle inte döda en fluga eller spindel för att de är irriterande eller äckliga. Man kan släppa ut dem istället, så de får fortsätta med sitt liv.

Aja, jag hade iaf en bra dag... Här är några foto!


Vaknade med morgonmys :)


Kalasfin äppelstol!!


Årets äppeltavla :) Otrolig konst att kunna göra dessa motiv med äpple. Tänk var svårt att vara så nära och ändå kunna lyckas ge de effekterna som det blir på långt håll.


Träskallen sitter där han hör hemma ;P

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0