Friend

Sedan jag avslutade min vänskap med den person jag var vän med, utan att nämna namn, så har det ekat ganska tomt på vänskapsfronten. Jag har Linn, min barndomsvän och min bästa vän, min pojkvän. Men jag är en väldigt rastlös person, som ständigt vill ha nya saker att se fram emot, nya platser att se, fikor att fika, dagar att fylla - så det går liksom inte riktigt ihop. Jag behöver personer i mitt liv att göra alla dessa saker med. Det kan hända att man har tur och träffar en person som är precis likadan och vill göra saker hela hela tiden, det gjorde jag innan. Men den chansen är ganska liten, tror jag. De flesta har pojkvänner och då får man liksom hellre kanske ha mer än en eller två vänner, för att dess tid ägnas åt deras pojkvänner.

Självklart ägnar jag också tid åt min pojkvän, men han bor hemma och då kommer ju familjen i första hand, och vänner ska också ha sin del, så att han ska underhålla mig på heltid går inte. (eller är det kanske jag som underhåller honom).

Att skaffa sig vänner verkar inte vara så himla lätt. Jag har en hel del bekanta, kanske runt 10 personer, som jag gärna skulle vilja träffa mer och som jag tagit intiativ till att träffa. Men många av de hör helt enkelt inte av sig... Då undrar jag såhär (har några teorier i huvudet):

1. De vill inte träffa mig, jag gör något mot människor jag träffar som helt enkelt avskräcker dem.
Det börjar faktiskt kännas så. Jag blir paranoid!!

2. De är totalt oengagerade personer.
Jaa, men allihop?

3. De har redan sitt liv fyllt och behöver inte fler vänner.
Ja, tänk om det är så? Att kvoten liksom redan är fylld... Vad ska man då göra? Vänta till någon droppar och försöka hoppa in?

Kan tänka mig att mina problem är liknande en singel-persons problem. Alla har ju förfan pojkvän&flickvän idag, visst? Nästan alla jag känner. Jag skulle känt lite panik, typ finns det bara rötäggen kvar nu eller?

Jag har de senaste dagarna lyckats läsa runt 4 blogginlägg som handlat om vänner, hur livet inte är värt att leva utan vännerna, hur vännerna förgyller ens dagar, hur de inte klarat sig utan vänner. Men om alla har så många vänner och alla vill ha vänner, då finns det ju hur många miljoner miljarder potentiella vänner som helst i världen.

Men sen så vill jag ju liksom inte ta vem som helst, precis som man inte vill med pojkvän. Jag har ju ändå vissa krav. När det gäller personlighet är det nog mest det helt självklara, som att hon ska vara pålitlig, ställa upp, få mig att skratta, vilja hitta på saker och vara kärleksfull, så som en vän är liksom.. Men när det gäller intresse så måste det ju finnas några likheter. Bästaste vänner är ju ofta bästa vänner för att de är så lika. Man kanske blir lika genom åren, men totalt olika intresse kan man väl inte ha? Om jag skulle ha en vän skulle jag helst vilja att hon hade lite intresse i djur, hon skulle åtminstone inte endast se dem som mat!, hon måste nog tyvärr gilla mode, för jag älskar att shoppa och det är kul att kunna inspirera varandra. I övrigt så blir jag gärna inspirerad av hennes intresse, för jag tycker det är kul med nya saker.

Jag har utformat en kontaktannons, så ni ser lite mer vad jag söker. Så om jag skulle publicerat en så skulle den ungefär sett ut såhär:





Det måste väl finnas fler människor där ute som känner såhär? Att de behöver fler vänner att tillbringa sin tid med?

Kommentarer
Postat av: Sanja

Man kan aldrig ha för många vänner =) Hör gärna av sig om du e i Kristianstad nån gång så kan vi ta en fika eller något så gör jag desamma om jag åker till Malmö =) ha de bra Kram

2009-09-21 @ 16:24:23
Postat av: Sara

Du måste sluta att vara så negativ mot dig själv. Du är en underbar tjej! Det säger jag inte bara för att göra dig glad, utan du har så mycket bra personlighet i ett "litet" paket (du är ju dock inte så liten :P) Jag vill mer än gärna vara din vän, vi har ju rätt mkt gemensamt :) Men jag har en del plugg (sen är jag rätt lat också och skjuter plugget framför mig df. blir det stressigt). Sen är det ett problem med avståndet och sen har jag en rätt tjatig mamma. Men på fredag ska vi ju ses :) Det kommer att bli mysigt! Vi kan se vad vi hittar på, men självklart ska du få gå med mina hundar om du vill. Sen kanske vi kan hitta på något annat, typ bio eller ngt.



Du har väl antagligen bara haft otur med dina sk. vänner. Istället för att smeka dem medhårs har du visat var skåpet ska stå, vilket visar att du är en förnuftig vän att lita på! SÅ VAR GLAD FÖRHELVETE, FÖR DU ÄR BRA SOM DU ÄR! :D:D

2009-09-22 @ 15:29:29
URL: http://namedsara.blogg.se/
Postat av: Agnetha

Åhh, jag tycker precis att de stämmer in på mig, många av mina vänner har försvunnigt när de bla skaffat pojkvän vilket är super tråkigt. Har du lust att snacka lite kan du ju adda mig på msn :) Kamar Agnetha

2009-09-25 @ 13:29:58


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0