Billig mat

Jag är ju rätt ny på det här med mathandling, men jag tänkte visa er ett kvitto här från handlingen ikväll, tycker det är otroligt billigt!

Abdos kvitto:
Bladpersilja 8,59:-
Makaroner 400 g 4,90:-
Ananas nektar 10,90:-
Apelsin juice 13,90:-
Äpple två stycken 2,28:-
Broccoli 4,48:-
Fullkornsbröd (dr Sterns) 16,90:-
4 Bananer 8,09:-
Spetskål 11,99:-
Bröd "Solklar" 19,90:-
Totalt: 102,50:-

Detta ser, för mig, grymt billigt ut. Dr Sterns bröd brukar kosta över 20 kronor och broccoli brukar också kosta åtminstone det dubbla?

Efter handligen körde vi till Spillepengen för att promenera. Det är ett stort område som består av gräs och kullar - ett naturområde. När vi svängde in dit såg jag en skylt där det stod "djurminnesplats". Jag har alltid velat se en djurminnesplats så vi körde dit. Där var verkligen fint. Det var inte alls många gravar hittils, en halvstor gård med mycket lediga platser. Det fanns en stor damm bredvid och en brygga där man kunde sitta och titta ut. Tyvärr fanns det mycket brunt ogräs, liksom höga växter, men kanske beror det på att det är höst. Det kanske är vackrare på sommaren.

Det var så rörande att titta på minnesstenarna, blommorna, en del tända ljus och foton, hundens favoritleksaker. Det kändes verkligen i mig att se det, sorgen och saknaden, men även den starka kärlek och vänskap som de delat... Som jag sa till Dilshad, det är något speciellt att gå där eftersom på en vanlig kyrkogård begravs alla människor, oavsett hur älskade de var. För om vi är realistiska så vet vi att det finns många som slutar sina dagar ensamma på hem, med barn som knappt besöker dem. Men på en djurminnesplats finns så mycket kärlek, för bara ägare som älskar sitt djur av hela deras hjärta begraver de där, det är därför det verkligen berör mig. Jag kände också samhörighet, eftersom jag nyss gått igenom samma sak. Efter promenaden började det bli riktigt kyligt så vi åkte hem till mig, men ska ta promenaden där en annan kväll.

Okej vänner, nu ska jag sova för imorgon är det skola så jag ska upp halv åtta!

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0